Hvorfor blåser vises på hendene

Bruises kan oppstå fra et sterkt slag, med blåmerker, klemme. Imidlertid kan ulike abnormiteter i kroppens funksjon bli årsaken. Når de vises, bør du konsultere en lege.

Bruising og blåmerker på kroppen oppstår hovedsakelig på grunn av subkutan blødning på grunn av slag eller traumer. Bruising på hender og fingre er ikke noe unntak, det er på grunn av eksterne mekaniske effekter som de vises oftest. Årsakene i dette tilfellet er klare, og behandlingen vil være rettet mot å eliminere konsekvensene av traumer.

Hvis blæren har dukket opp uten tilsynelatende grunn, er dette årsaken til spenningen og forsiktig medisinsk undersøkelse. Dette kan tyde på mangel på vitaminer, en inflammatorisk sykdom i indre organer eller sykdommer i sirkulasjonssystemet. Behandlingen bør startes så snart som mulig og mer korrekt. Derfor bør du ikke utsette ditt besøk til legen i dette tilfellet.

Ikke-traumatiske årsaker

Hemorragisk vaskulitt

Det er en betennelsessykdom som påvirker små kar i huden. I hjertet er komplekse autoimmune mekanismer og funksjonsfeil. Som et resultat av betennelse oppstår et kapillært brudd og blodet går inn i det subkutane vevet. Dette manifesterer seg som et blåmerke på kroppen og hendene.

Mangel på kroppen av vitamin C

Dette vitaminet er nødvendig for hematopoiesis, påvirker permillabiliteten av kapillærene, deltar i regulerer blodkoagulasjon. Dens mangel kan føre til økt blødning og blåmerker. Ofte bløder tyggegummi, og deretter øvre lemmer.

Det er derfor hver dag dietten bør inkludere matvarer som er høye i vitaminer. Vitamin C finnes i store mengder i sitrus, grønn løk, tomater, dogrose, tranebær, jordbær, gåsbær, ananas. For å fylle opp bestanddelen av dette vitaminet, er det mulig å ta spesielle medisiner eller et vitaminkompleks, som kan foreskrives av den behandlende legen. Sikkert mange vet askorbinsyre eller askorbinsyre, dette er vitamin C.

Mangel på vitamin P

Høyt innhold av dette vitaminet er notert i kirsebær, bokhvete, rødpepper, chokeberry. Hvorfor er nærværet av dette vitamin viktig, fordi det er nødvendig å styrke strukturen i huden, styrke blodårene og påvirke permeabiliteten til små kapillærer. For å unngå mangel i kroppen anbefales det å drikke frisk grønn te og spise frukt og grønnsaker.

Tegn på visse sykdommer

Det er en stor gruppe sykdommer som kan forårsake blåmerker og blåmerker, for eksempel blåmerker på hendene kan være tegn eller konsekvens:

 • arvelige eller ervervede forstyrrelser i blodpropp (hemofili, pancyment, trombocytopeni);
 • ondartede blodsykdommer (lymfom, leukemi);
 • levercirrhose;
 • virale eller bakterielle infeksjoner;
 • kroniske inflammatoriske prosesser i kroppen;
 • Konsekvensen av langvarig bruk av medisiner - antidepressiva, analgetika, antiinflammatoriske eller antiastmatiske midler.

Hematom på armen (ven eller finger) kan utløses av overdreven fysisk anstrengelse, hormonelle lidelser og misbruk av visse medisiner.

En blåmerke kan oppstå på venen eller en finger etter vanlig bloddonasjon for en generell analyse. Dette skjer når injeksjonsstedet ikke er tett klemmet. Hvis du klemmer injeksjonsstedet i 2-3 minutter, kan du unngå utseende av en ubehagelig blåmerke på finger eller blodåre.

Eldre mennesker er mer sannsynlig å få problemer med blåmerker på kroppen. Hvorfor dette skjer, fordi blodkarene blir mer sprø med alderen, det vil si årsakene er i aldring.

Traumatiske årsaker

Som det ble nevnt ovenfor, oppstår blåmerker i hendene, oftere fra et sterkt slag, med blåmerker eller sterk klemme. Spesielt utsatt for utseendet på blåmerker er barn og kvinner på grunn av en mer øm og sensitiv hud, mennesker med genetisk predisponering og eldre.

Karakteristiske tegn på et hematom som oppstår ved et slag:

 • ømhet på det blåste stedet
 • utseende av hevelse;
 • en forandring i skyggen av huden, som kan være fra blå til brun eller crimson.

Noen små blåmerker og blåmerker som oppstår etter en skade, går bort av seg selv, og det kreves ingen spesiell behandling for dette. Du kan gradvis redusere dem hjemme ved hjelp av improviserte midler. I dag, i tillegg til metodene for tradisjonell medisin, finnes det mange andre medisiner for behandling av hematomer som vises på armen, venen eller fingeren.

Hvis blæren på armen er oppnådd som følge av mindre traumer og ledsages av enten subkutane eller intramuskulære hematomer, er det ikke nødvendig med sykehusinnleggelse og sykehusinnleggelse. Grunnen til å søke medisinsk hjelp og obligatorisk medisinsk undersøkelse kan være omfattende blåmerker og brudd på lemmer. Behandling i dette tilfellet skal startes så snart som mulig, det er komplekst og individuelt.

Over tid kan suppurasjon av det berørte området av huden oppstå som følge av utilstrekkelig aktiv oppløsning av stillestående blod. I en slik situasjon bør behandlingen utføres av en lege som vanligvis pierces huden i hematomområdet, fjerner alt som akkumuleres under huden, blodet.

Det er nødvendig å kjenne grunnleggende førstehjelp for å bli kvitt hematomer på hendene, spesielt på venen eller fingeren, mottatt på grunn av et alvorlig slag eller med blåmerke. Den første hjelpen til å få skade og det etterfølgende utseendet på et blåmerke er en limb lemmerrestriksjon, et tett bandasje og en kald komprimering. Dette vil bidra til å lindre smerten og redusere dannelsen av hevelse og blåmerker.

Tradisjonell medisin i kampen mot hematomer

Hvis du har et hematom på armen som følge av et slag eller et blåmerke, kan du fremskynde behandlingen ved hjelp av enkle teknikker og metoder for tradisjonell medisin. Først og fremst bør en kald komprimering eller ispakke påføres det blåste stedet, dette vil lindre hevelse og lette de smertefulle opplevelsene. I noen tilfeller brukes en tett fikserende bandasje, men den er bare gjeldende for skadede lemmer.

Etter noen dager kan blåmerker behandles med varme komprimerer, absorberbare stoffer og ved hjelp av fysioterapi. For å gjøre dette, bruk forskjellige salver og geler som inneholder bodjag og hirudin. God hjelp i kampen mot blåmerker heparinsalve eller lyoton 1000.

Blant de enkleste og raskeste måtene å kvitte seg med blåmerker, kjennetegnes folkemidlene av følgende:

 • Påfør på hematom av en bomullspinne som er gjennomvåt i kamilleekstrakt;
 • Kålbladet som dampes i kokende vann påføres det berørte området og festes med et bandasje;
 • pålegge en komprimering av friske og tørkede blader comfrey;
 • Smør det skadede området med en blanding av oljer (kamille, myrra, marjoram og calendula olje);
 • salve med et calendula innhold eller ekstrakt derav;
 • de smør på blåmerke med aloe juice.

Hvis hematomene som skyldes mildt traumer ikke er årsak til intens angst, bør de som forårsakes av andre årsaker forstyrres. Fordi dette kan være et signal om utbruddet av en farlig sykdom, og bare en erfaren lege vil kunne finne ut årsakene til deres forekomst.

Hvis det oppstår blåmerker på hendene, ikke av et slag, bør du definitivt gjennomgå en medisinsk undersøkelse. For diagnose er det nødvendig med en generell medisinsk undersøkelse og minst en generell blodprøve. Basert på hans data kan det bli nødvendig med en ytterligere undersøkelse.

På en vene var det et blåmerke og vondt på en arm eller en hånd

Hvorfor får du blåmerker på hendene uten grunn?

Bruises på hendene uten grunn til kvinner, er det? Hvordan si... Kvinnelige hender løser mange daglige problemer. I løpet av dagen - ofte ubemerket for seg selv - får vertinne mange skader, som et resultat av "merkelige blåmerker" vises. Det er imidlertid også tilfeller når det er mange blåmerker, og det er ikke blåmerker. Mange kroniske og akutte sykdommer er ledsaget av hematomer på hendene og i andre deler av kroppen.

Interessante fakta om blåmerker

Legene studerte bruising på hendene uten grunn og de fant ut:

 1. 80% av blåmerker som oppstår i medisinsk praksis er traumatiske. Hvis en person ikke husker et slag eller et blåmerke, virker det for ham at blæren "manifesterte seg".
 2. Bruising på kroppen og på hendene uten grunn forekommer mye oftere hos kvinner enn hos menn.
 3. Oftere, ifølge statistikk, får folk med rødt hår blåmerker. Det andre stedet er okkupert av blondiner.
 4. Blæren av albinos er mest merkbar. Slike personer er født med et minimum av melaninpigment. Derfor er alle hudbeholdere sett gjennom huden veldig bra.
 5. Bruising på fingrene heler ikke raskere enn på beina uten årsak. Forklaringen på dette fenomenet er at i blodkroppene i underlivet er lavt blodtrykk, og derfor forekommer endringer i huden langsommere.
 6. Hematomer finnes ikke bare i områder med stor muskelmasse, men også på pannen, fingerputer og palmer.

"Ikke traumatiske" årsaker til blåmerker


Gi deg selv glede! En av de siste prestasjonene av kinesisk medisin - gips fra arr, arr og blåmerker. Les mer

Det er en rekke sykdommer i kroppen som manifesterer seg i form av blåmerker på hendene eller blåmerker på håndleddet.

beriberi

 • Mangel på vitamin C

Alle vet at dette vitaminet er spesielt viktig for menneskekroppen. Og mangelen kan provosere ulike sykdommer. Dessuten er vitamin nødvendig for bloddannelse, det regulerer også blodkoagulabilitet. Når det er mangel på C-vitamin, opptrer uforklarlige blåmerker. Ofte er mangelen på vitamin C manifestert i blødende tannkjøtt.

Derfor må du balansere kostholdet ditt, legge til nyttige produkter for det. Du kan også bruke spesielle legemidler som påvirker helsen positivt.

Det er lite kjent om dette vitaminet. Det er han som styrker blodkarene. For å sikre at du trenger mengden vitamin P, er det nok å drikke frisk grønn te, og inkluderer også frukt og grønnsaker i ditt daglige kosthold i ønsket mengde.

sykdom

En ganske alvorlig inflammatorisk sykdom som kan påvirke små kar av huden. Mer presist er de komplekse autoimmune feil. Som en konsekvens oppstår kapillære brudd, går blod raskt inn i det subkutane vevet. Følgelig vises blåmerker over hele kroppen og på hendene.

 • Mangelen på østrogener hos kvinner

Kvinner er spesielt interessert i spørsmålet - hvorfor har de blåmerker på hendene uten grunn? Ofte er årsaken de vanlige hormonelle sviktene, som med alderen blir karakteristisk for alle.

Du bør se dette

Elena: Med dette gipset vil du glemme hva arr og arr, blåmerker og blåmerker! Les mer-

Hvis hormonet østrogen produseres i utilstrekkelige mengder, blir blodårene sprø og sprø. Derfor ser blæren ut på sine håndledd av seg selv, selv uten sterk ekstern påvirkning.

Derfor er det ikke overraskende om det kommer et blåmerke uten et slag på armen. - Med hormonelle feil kan en enkel fingeravtrykk være tilstrekkelig.

 • Åreknuter

Denne sykdommen oppstår hos eldre mennesker. Men gravide kvinner klager også. Samtidig blir fartøyene mindre elastiske enn de burde være. I dette tilfellet vises blåmerker ofte og går ikke veldig lenge. I tillegg er vener synlige under huden.

Alvorlige sykdommer

Leger skiller en stor gruppe forskjellige sykdommer som fremkaller blåmerker på armene i venene. Blant de vanligste er:

 1. Hemofili, trombocytopeni og pancytopeni forstyrrer blodkoagulabilitet. Disse er ervervet eller arvelige sykdommer.
 2. Blodkreft.
 3. Leverbeten.
 4. Hepatitt.
 5. Bakterielle sykdommer.
 6. Virussykdommer.
 7. Kroniske inflammatoriske prosesser i kroppen.
 8. Konsekvenser av vanlig inntak av ulike medisiner - analgetika, antiinflammatoriske legemidler, antidepressiva.

Så, hvis det er blåmerker på hender og føtter, er det alltid en grunn til det. Noen ganger er det et traumer, noen ganger en alvorlig sykdom eller en enkel vitaminmangel.

Hjem oppskrift. Memo

Behandling av blåmerker

Behandling avhenger av hvordan skadene ble mottatt.

 1. Hematom, som følge av skade, kan lett fjernes ved hjelp av spesielle salver og geleer - lioton, traumel C og heparin salve. De må påføres det skadede området flere ganger om dagen og gjentas til fullstendig helbredelse.
 2. Med mangel på østrogener, anbefaler leger en kompleks av hormonelle stoffer. Avtalen er foreskrevet av en endokrinolog eller gynekolog.
 3. Hvis du mangler nødvendige vitaminer, må du nøye behandle og stoffet Ascorutin. Du bør også endre kostholdet ditt, holde deg til den rette livsstilen, bruke mer tid utendørs og mer.
 4. Med åreknuter, kan du ikke gjøre uten en phlebologist. Han vil diagnostisere og foreskrive behandling. I de fleste tilfeller inneholder legenes anbefalinger anbefalinger for bruk av behagelig kompresjonslinne, behandling med venotoniske legemidler, samt fysisk terapi. Alle anbefalinger er strengt individuelle.
 5. Hepatitt må herdes raskt, for ikke å gå til kronisk stadium.
 6. I nærvær av alvorlige sykdommer, inkludert kreft, bør man bare gjelde for smalspecifiserte spesialister.

Vår video. Mask fra blåmerker under øynene

Det er vanskelig å tro, men det finnes virkelig effektive midler for arr, arr og blåmerker med hematomer. Les mer-

Og viktigst - alltid være oppmerksom på helsen din. Og hvis på bena eller på hendene var det blåmerker uten grunn, er det nødvendig å forstå raskt. Vær sunn, vær forsiktig!

Har du et arr eller blåmerker i lang tid, ikke passere, og du har allerede prøvd en mengde medikamenter? Dømmer av det faktum at du leser disse linjene - du er fortsatt på jakt etter et redningsverktøy.

Kanskje du gjennomgikk spesialkurs for kompleks terapi, som omfattet standardprosedyrer, men var det noe fornuftig?

Ikke ta til en situasjon der legen vil stille spørsmålet rett. Følg lenken og finn ut hva Elena anbefaler å gjøre for å bli kvitt arr, arr, blåmerker og blåmerker.

Hvilken ansiktsmaske er den mest effektive?

Bruises etter å ha tatt blod fra venen

Alle måtte donere blod fra venen for analyse, men ikke alle hadde blåmerker etter å ha tatt blod fra venen. Dette skjer vanligvis på grunn av uerfarenhet hos lege.

Årsaker til blåmerker på venene

Bruises etter å ha tatt blod fra venen, fremkommer som følge av en vene punktering på armen, blod fra den berørte venen kommer inn i vevet, slik at et hematom blir dannet. Og tilstanden til venene spiller også en rolle. Hvis du kombinerer dårlige årer og en uerfaren sykepleier, kan ikke blåmerker unngås.

Hvis du retter armen på forhånd, kan blåmerker også vises etter å ha tatt blod fra venen. Tross alt kan blod etter en perfekt punktering komme under huden, som et resultat - et hematom.

Hvordan unngå blåmerker etter å ha tatt blod fra en blodåre?

For å hindre blod eksponering på huden etter å ha tatt blod fra en vene, gjelder en omsorgsfull sykepleier stikkstedet fleece og oppfordrer til en bøyd arm. Derfor, hvis det er for tidlig å fjerne bomullsullen fra punkteringen, kan det også oppstå et blåmerke på hånden etter å ha tatt blod. Hvis du systematisk blåmerker etter å ha tatt blod fra en vene, neste gang, å være i laboratoriet, etter levering av materialet, spør sykepleieren lengre ull og unclenched hånden tidligere enn ti minutter.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg har en blåmerke etter å ha gitt blodprøve fra en blodåre?

Ofte blåser etter å ha tatt blod fra venen er ledsaget av ømhet i hånden, kan en klump vises. I slike tilfeller er det tilrådelig å konsultere en kirurg, utføre en ultralydundersøkelse av håndens fartøy og følge legenes instruksjoner.

Selvfølgelig er det skremmende utseendet på et blåmerke på en halv hånd ubehagelig, men det er ikke farlig. For å bli kvitt et blåmerke, kan du lage en kompress, løse hematom, som alkohol eller bruke salve (Heparin, Traumeel, traksivozin), kan du holde hendene under rennende varmt vann, selvfølgelig, er ikke et universalmiddel, men redusere blåmerke å hjelpe, men du kan gjøre noe ikke gjør det, vil blusen fortsatt passere. Men jod netting er bedre å ikke gjøre, fordi huden på stedet der venen er gjennomboret for blodprøvetaking er veldig forsiktig.

De mest interessante nyheter

Jeg er helt enig og bekrefter fra min egen erfaring at blåmerker etter å ha tatt blod fra en blodåre, oppstår på grunn av mangel på medisinsk arbeidstaker. På en eller annen måte var det nødvendig å sende meg autogemoterapi # 8212; Dette er når de tar blod fra venen og injiserer det i muskelen, men siden det ikke var mye tid til å besøke klinikken, og jeg jobbet som en medisinsk institusjon, hjalp våre sykepleiere meg i denne saken. Så man tok blodet fra venen, så å si, med lukkede øyne, og den andre da kunne ikke komme inn i det, det rammet fortsatt, men blåmerker etter hennes manipulasjoner var hver gang.

Under graviditet, jeg ofte måtte gå gjennom denne ubehagelig prosedyre og etter hvert jeg hadde minst en uke til å gå med lange ermer, for ikke å skremme andre se deres ruk.Na sykepleier uerfarenhet kan ikke klage, stikk nålen nøye nok, ga mye ull og rådet ikke lenger dekomprimere ruku.No forferdelige blåmerker fortsatt poyavlyalis.Posle graviditet forsvant etter å ha tatt blod forble enda et spor.

Det har aldri vært noen blåmerker i det hele tatt. Men når vi tok så ta blod # 8230; Hva var sykepleier med hender ikke kjenner, men det tok blodet bare andre gang, og etter 15 minutter hadde jeg en klump svulmet nesten på størrelse med en valnøtt. Jeg var i sjokk, jeg ringte sykepleieren, hun var også redd, brakte is. Keglen gikk snart, men den uhyggelige blåmerken var fortsatt lang.

Også under graviditeten måtte jeg donere blod fra blodåren omtrent fire ganger. Og en gang hadde jeg en enorm blåmerke. Han var syk. Vel, det er ikke et stort skudd. Jeg kan ikke si at sykepleieren ikke ble opplevd. Men hun gjorde alt fort. Hun kunne ha grovt trukket ut nålen. Det er ubehagelig at det var alt om sommeren. Og i nesten to uker kunne jeg ikke gå i en kortskjorte skjorte.

Hvis alt er gjort riktig, da du har tatt blod, må du sitte i ro i 15 minutter og ikke skynd deg, da skal det ikke være noen blåmerker.
På en eller annen måte begynte sykepleieren på en gang uten å forebygge å ta blod, jeg utviklet ikke en arm eller en hånd. Blodet gikk ikke # 8212; hun måtte pierce en gang til. Da hadde jeg et hematom. Så det er viktig å utvikle en hånd.
Og fra en hematom salve hjelper Troxevasin godt.

Jeg har mange tester i livet mitt mange ganger. Og jeg la merke til at det virkelig er mye avhengig av sykepleieren. I et privat laboratorium var det så en utmerket erfaren kvinne at det aldri var vondt fra en punktering, og spesielt ingen blåmerker.
Og i en annen klinikk var det en søster som hver annen gang ble ledsaget av en forferdelig blåmerke. Dessuten klaget pasientene hele tiden til henne, men hun var på god måte med regissøren og alt hun kom unna med.

Blodet mitt er tykt, langt og kjedelig, blodet fra blodårene er bokstavelig talt presset ut, så jeg kan ikke unnslippe blæren i stedet for å ta blodet. I dette tilfellet hjelper salve trawsy. Jeg overlever analysen av et blod en gang i året allerede gjennom fire år, for arbeid er det nødvendig, og denne salven har ennå ikke tatt med.

Tromboflebit av overfladiske vener på armen

I april i år ble jeg gitt en koloskopi under anestesi. Kateteret ble plassert i venstre hånd. Noen dager senere begynte venen å skade - et segl dannet inne i venen og et blåmerke oppstod. Jeg kjøpte troserutin og begynte å smøre dette stedet. Noen dager senere begynte denne komprimeringen å bevege seg langs venen, og med det et blåmerke. Etter omtrent to uker med slik behandling bestemte jeg meg for å kjøpe et stoff dyrere: lyoton og kapsler genkor fort. En annen to uker gikk - komprimeringen fortsatte å bevege seg langs armen, sammen med blåmerke. Hånden gjør vondt og brenner. Jeg dro til klinikken til kirurgen. Legen begynte å forsikre meg om at alt dette ikke er forferdelig. Har skrevet ut detraleks, salver: gepatrombin og doloben. En annen måned gikk av - situasjonen har ikke endret seg mye, om ikke å ta hensyn til at forseglingen som om delt inn i mindre deler, men fortsetter å flytte til albuen. Jeg bestemte meg for å betale en betalt ultralyd. Beskrivelse: De subkutane blodårene i venstre: v.cephalica og v.Basilica vegg er ikke endret, blodstrøm er monofasisk. På underarmen i den nedre tredjedel av den bakre overflaten lotsiruetsja stiv subkutan innstrømning ujevnt avansert, med trombotiske masses helt okklusive, vaskulære lumen - trombose. Med CDC ble ingen blodstrøm oppnådd. Konklusjon: Okklusjonstrombose av subkutan tilstrømning på nivået av underarmen til venstre. Etter at jeg går med resultatet til phlebologist, forteller jeg alt og viser. På hva denne legen ordner for å fortsette å drikke en annen måned, detraleks og erstatte salver med en: heparin. Jeg ble veldig overrasket, men trombose og allerede 3 måneder min arm gjør vondt. Jeg spurte en phlebologist: Og hvis heparinsalven ikke hjelper og blodproppen vil bevege seg fremover, hva skal jeg gjøre? Legenes svar: Han har ingen steder å gå. Vel, hvis det er verre, kom med politikken i en nødsituasjon, vil du bli akseptert gratis. Elena Olegovna, hva skal jeg gjøre, etter din mening? Jeg skriver til deg, som i sjokk fra konsultasjonen som jeg har betalt pengene for. Jeg ville være veldig takknemlig hvis jeg får svar. Takk!

Valentina, Samara, Russland, 54 år gammel

svare:

Belyanina Elena Olegovna

Kirurg-phlebologist-lymfolog, kirurg av den første kategorien

Bare innstrømningen av subkutan venen er trombosert. Dette antyder at situasjonen ikke er veldig farlig ved spredning av trombose. På dette stadiet, med tanke på smerte i hånden - kan du legge til antiinflammatoriske legemidler (nurofen, paracetamol-løpet på 5-7 dager, anti-inflammatoriske salver). Det er spesielle komprimeringshylser som forbedrer arbeidet til venene, og ved å kle på ermen, vil du også mest sannsynlig føle deg mer komfortabel. Men gode ermer er dyre. Hvis det er hevelse i hånden eller smerte ikke minsker - det vil være anledning til å tenke på utnevnelse av direkte antikoagulantia i form av injeksjoner. Men de kan bare utnevne en lege på heltid. For å klargjøre bildet kan du også lage en blodprøve for D-dimer. Risikoen for spredning i blodet eksisterer dersom D-dimeren økes ikke mindre enn 5 ganger.

Blæren på venen på armen

Bruises på venene på hendene - et ganske vanlig fenomen som gir ubehag for en person med slike traumer. Bruises kan vises i form av blå, blå-rød eller svart flekker. På hendene går blåser ganske fort, noe som ikke kan sies om hematomer på beina. Det må sies at de fleste hematomer ikke presenterer noe problem, og går bort av seg selv. Det er imidlertid alvorlige skader at du ikke trenger å løpe, og ordentlig ta vare på dem. Blæren på venen kan litt vondt litt, men noen enkle prosedyrer, og alle vil passere eller finne sted. Årsakene til blåmerker, kalt blåmerker, kan ikke bare være skader eller slag. La oss se hvilke årsaker som er hovedårsakene til utseendet på blåmerker.

grunn:

- Leverbeten. Ofte er utseendet på blåmerker forårsaket av en kompleks sykdom - levercirrhose.

- Mangel på vitaminer. Også blåmerker kan være forårsaket av mangel i menneskekroppen av folsyre og vitaminer i gruppe B, C og K.

- Hemorragisk utslett. Også årsaken til blåmerker kan være et hemorragisk utslett.

- Vaskulitt. Bruising kan skyldes betennelse i sirkulasjonssystemet.

- Onkologiske sykdommer.

- Regelmessig underernæring kan også forårsake hematomer.

- Sjeldne spesifikke sykdommer: hemofili, von Willebrands sykdom, samt andre plager som forstyrrer blodkoagulasjon.

- Kroniske inflammatoriske prosesser.

- Økt konsentrasjon giftstoffer i blod og vev.

- Legemidler. Selv å ta visse medisiner kan forårsake blåmerker. For eksempel, en enkel aspirin.

Førstehjelp med blåmerker på hender:

- Fiksering av hånd eller bandasje. Først, etter skaden, er det nødvendig å feste hånden med en bandasje, eller påfør et bandasje. Bandasje påføres ikke mer enn 3 dager.

- Massasje i stedet for skade. Det bør gjøres for å forbedre blodsirkulasjonen og redusere smerte.

- Anti-inflammatoriske stoffer. Hvis smerten fortsetter og temperaturen stiger, må du kjøpe slike legemidler som ibuprofen, naproxen, panadol eller aspirin.

Årsakene til blåmerker på hendene

Utseendet til blåmerker og blåmerker på overflaten av hendene oppstår oftest på grunn av skader på huden. Men når slike symptomer ikke virker uten tilsynelatende grunn, er det verdt å bekymre seg for det. Siden de i de fleste tilfeller indikerer utviklingen av alvorlige patologiske prosesser i kroppen. Og hvorfor blåmerker vises på hendene, vi vil nå prøve å forstå.

Årsakene til blåmerker på hendene

Hvis du ikke får noen skader, kan blåmerker vises av følgende grunner:

 1. Hemorragisk vaskulitt. For dette er sykdommen preget av utviklingen av den inflammatoriske prosessen, som påvirker de små karene som er under huden. Oftest er årsaken til dens utvikling autoimmune mekanismer og ulike forstyrrelser i kroppen. Når en gitt patologi bryter kapillærene, som et resultat av hvilken blod trenger inn i det subkutane vevet, som manifesterer seg i form av blåmerker på hendene eller andre deler av kroppen.
 2. Vitamin C mangel i kroppen. Dette vitaminet deltar i mange prosesser, inkludert i prosessen med sirkulasjon. Det er han som er ansvarlig for permeabiliteten av kapillærene og den normale koaguleringen av blod. Når kroppen opplever en mangel i dette vitaminet, så er det ofte i blødninger som følge av hvilke blåmerker oppstår. Det første symptomet på vitamin C mangel er blødningen av tannkjøttet, så utseendet på blåmerker på kroppen.
 3. Mangel på vitamin R. Dette vitaminet bidrar til å styrke huden og veggene i blodårene. Det er derfor, med sin mangel, som i tilfelle av vitamin C-mangel, ubehagelige symptomer kan oppstå i form av blåmerker.

Løsningen av de to siste grunnene er veldig enkel. Du trenger bare å inkludere i diettmat med høyt innhold av disse vitaminene. Det er også ønskelig å regelmessig ta vitaminkomplekser som kontinuerlig opprettholder det optimale nivået av vitaminer og mineraler i kroppen.

På hvilke patologier kan det være blåmerker på hendene?

Et blåmerke på armen uten grunn kan ikke vises. Hvis du ikke fikk noen skader, er det sannsynlig at begynnelsen av dette symptomet er relatert til utviklingen av sykdommer. For eksempel:

 • brudd på blodkoagulabilitet (kan både være arvelig og tilegnet karakter);
 • ondartede blodsykdommer;
 • levercirrhose;
 • ulike typer smittsomme sykdommer;
 • inflammatoriske prosesser i kroppen, som har fått en kronisk karakter;
 • tar ulike legemidler som påvirker blodsirkulasjonen (her kan du inkludere analgetika, antidepressiva, anti-astmatiske stoffer og mange andre).

Husk at utseendet på blåmerker på kroppen, spesielt på hendene, kan provosere kraftbelastninger, ta visse medisiner, samt hormonelle feil. I tillegg kan et blåmerke på armen oppstå etter vanlig blodprøve fra en vene eller en finger.

Ofte, med utseendet på blåmerker på kroppen, kolliderer eldre mennesker. Dette skyldes aldersendringer i kroppen, noe som fører til ømhet og skjøthet i blodårene.

Hvordan håndtere blåmerker på hendene hjemme?

Hvis utseendet på blåmerker på hendene skyldes utviklingen av noen form for sykdom, må du bekjempe dem ved hjelp av spesielle medisiner som vil påvirke årsaken til utseendet. Hjemme kan du ta ulike tiltak som vil bidra til å eliminere disse symptomene.

Hvis vi snakker om tradisjonell medisin, så er det mange måter å kvitte seg med blåmerker og blåmerker. De mest populære av dem er:

 • Påføringen av en bomullspinne på skadeområdet, som er for-fuktet i en sterk infusjon av kjemikerens kamille;
 • setter på blæren av et kålblad dampet i bratt kokende vann (det er festet med bandasje og går med det i flere timer);
 • Påføring av komprimering til den skadede overflaten av komprimeringen for natten fra tørkede blader av comfrey;
 • behandling av blåmerke med en blanding av vegetabilske oljer;
 • Behandling av den skadede overflaten med salve, som inneholder marigold ekstrakt;
 • Påføring av et kutt aloe blad til blæren.

Hvis utseendet på blåmerker på hendene er forbundet med skade, kan du bruke følgende metoder. Først og fremst bør en kald komprimering påføres det skadede området. Ikke hold den i mer enn 15 minutter, da dette kan føre til vaskulær skade og frost.

Hvis blæren ikke går bort innen to dager, kan du begynne behandling med varme kompresser som har en løsnings effekt, eller du kan ty til fysioterapi. Til dette formål benyttes forskjellige geler og salver av aktuell bruk, hvor bodypox og hirudin er funnet.

Disse komponentene har lokal oppløsning og anti-inflammatorisk effekt. De bør brukes flere ganger om dagen (for mer informasjon om søknaden deres, se annotasjonen). I kampen mot blåmerker, er salver som lyoton 1000 og heparin salve også godt anbefalt.

Husk at effektiv behandling av blåmerker på hendene kun kan oppnås gjennom en kompleks effekt på det berørte området. Hvis du ikke selvstendig kan bestemme årsaken til denne sykdommen og eliminere den, så søk alltid hjelp fra en spesialist.

Kanskje du har alvorlige sykdommer som krever komplisert og lang behandling. Å utsette medisinske tiltak på da er det ikke nødvendig, da forekomsten av blåmerker på armer eller hånden vil oppstå eller skje oftere, vil det gi deg mye ubehag i hverdagen. Vær oppmerksom på helsen din!

Hvorfor er blåmerker og blåmerker på hendene uten grunn

For å finne ut hvorfor det er blåmerker på hendene uten grunn, må du gjennomgå en medisinsk undersøkelse. Mange mennesker hadde en situasjon der de fant et lite hematom på kroppen, selv om de ikke fikk noen skader.

årsaker til

Bruising og blåmerker forekommer ofte på huden til en person på grunn av oppnådd ekstern mekanisk skade (påvirkning). Leger hevder at mer enn 80% av blåmerker på huden vår er traumatiske. Det skjer ofte at en person ikke engang husker om traumer og mener at blæren dukket opp av seg selv. Hvis det er blåmerke på armen, så er dette normalt, dette skjer for alle. Det er verdt å begynne å bekymre deg når slike skader oppstår ofte eller uten tilsynelatende grunn. Slike symptomer er et tegn på signifikante uregelmessigheter i kroppens funksjon.

Hvis en person ikke fikk noen skader, kan blåmerker oppstå av flere grunner:

 1. Hemorragisk vaskulitt er en sykdom som forårsaker betennelse i blodårene under huden. Årsaken til denne sykdommen kan være funksjonsfeil i immunsystemet. Som et resultat av utviklingen av denne sykdommen begynner subkutane kapillærene å sprekke i en person. Blod fra karene kommer inn i det subkutane vevet, noe som forårsaker blåmerker på armene og bena.
 2. Mangel på vitamin C. Dette vitaminet er nødvendig for det normale løpet av mange prosesser i kroppen, inkludert blodsirkulasjon. Han er ansvarlig for permeabiliteten av blodkar og blodpropp. Lav konsentrasjon av vitamin C i blodet fører til hyppig forekomst av kapillære blødninger og til utseendet på blåmerker. Det første tegn på en akutt mangel på askorbinsyre er blødende tannkjøtt.
 3. Mangel på vitamin P. Med sin mangel, mister huden sin styrke, veggene i blodkarene blir mer skjøre. Denne kombinasjonen av patologier fører også til manifestasjoner i form av blåmerker og blåmerker.
 4. Mangel på østrogen. Noen ganger kan plutselig blåmerker hos kvinner skyldes hormonell svikt. Mangel på dette hormonet gjør blodårene sprø og sprø. Derfor kan blåmerker vises selv med en liten ekstern effekt. Med hormonell svikt kan det forekomme blåmerking, selv med en enkel finger som presser på huden.
 5. Åreknuter. Det er typisk for eldre, så vel som for gravide kvinner. Under huden begynner årene å bli tydelig synlige, fartøyene mister sin elastisitet. Fuglene virker ganske ofte og forsvinner ikke lenge.

Bruising på bena eller hender uten årsak oppstår ikke. Hvis en person spiser normalt, ikke får noen skader, men blåmerke er der fortsatt av seg selv, kan forekomsten forklares med utvikling av mer alvorlige sykdommer. Slike sykdommer innbefatter hemofili, ondartede sykdommer i blod, lever cirrhose, forskjellige infeksjonssykdommer, noen former av hepatitt, kronisk inflammatoriske prosesser eller ved bruk av ulike medikamenter som påvirker blodsirkulasjonen prosess (analgetika, antidepressiva, antiastmatiske midler, etc.).

Årsaken til blåmerker på kroppen, inkludert hendene, kan bli ikke bare sykdommen, men også stor oppgave, tar visse medisiner, en rekke forstyrrelser i hormonproduksjon. Hematom kan vises selv etter at vanlige blodprøver er tatt fra finger eller blodåre.

Ofte, med de årsakssynlige utseendet til blåmerker, møter eldre mennesker.

Dette skyldes det faktum at våre blodårer med alderen blir mindre elastiske.

For å bekjempe slike ubehagelige manifestasjoner på hendene og på kroppen som helhet må vi først fastslå årsaken til forekomsten deres. Det er nødvendig å forstå at blåmerker og blåmerker bare er symptomer, det er nødvendig å behandle ikke dem, men den opprinnelige sykdommen, som de oppsto for.

Metoder for behandling

Nøyaktig å si, hvorfor på forskjellige hender vises flere blåmerker, bare leger etter at flere spesielle analyser utføres. Hjemme kan du bare bidra til å eliminere symptomer.

I tilfelle feil i produksjon av østrogen, kan en endokrinolog eller gynekolog foreskrive bruken av et kompleks av hormonpreparater. Hvis årsaken til utseende av hematomer er åreknuter, så vil behandlingen ikke uten å konsultere en phlebologist. Han vil bestemme den nøyaktige diagnosen og foreskrive et behandlingsforløp. I de fleste tilfeller vil behandlingsforløpet omfatte bruk av venotoniske legemidler, samt øvelser i terapeutisk gymnastikk.

Hvis det er mangel på vitaminer i kroppen, bør du endre dietten.

Det er nødvendig å inkludere mat som er rik på vitaminer C og P. Vanlig inntak av vitaminkomplekser kan også forbedre helsen til huden.

I tilfelle når hepatitt er ansvarlig for utseendet på blåmerker, er det nødvendig å behandle denne sykdommen så snart som mulig, siden blåmerker ikke er det verste av symptomene på denne sykdommen. Hvis du nøl med behandling, kan hepatitt gå inn i kronisk form.

Hvordan kan folk rettsmidler

I folkemedisin er det et stort antall måter å eliminere blåmerker.

Kontusjoner eller blåmerker kan vellykkes fjernes fra huden hvis du legger til en tampong fuktet med infusjoner av en kamille på det skadede området.

Du kan feste et kålblad dampet i varmt vann til blåmerke. En slik komprimering bør festes på kroppen med bandasje og ikke fjerne den i 2-3 timer. En komprimering fra Comfrey-bladet kan hjelpe. Det må påføres blæren for hele natten. På samme måte er det verdt å bruke kutte aloe-blader.

Bruising passerer hvis de periodisk smøres med en blanding av vegetabilske oljer. Et godt resultat i dette tilfellet viser en salve basert på utdrag av calendula.

Hvis utseendet på blåmerker skyldes skade, vil følgende metode hjelpe. For det første bør en komprimering med is eller kaldt vann påføres det berørte området av huden. Det anbefales ikke å holde det lenger enn 10-15 minutter, da dette kan forårsake frostskader eller skade på hudkapillærene. Hvis blæren ikke går over 3 dager, kan du begynne å behandle med varme kompresser, de fremmer resorpsjon ved blåmerker. Noen ganger er det nødvendig å ty til fysioterapi. Dette krever bruk av forskjellige salver og geler for å gni inn i huden.

I sammensetningen av et slikt middel må det nødvendigvis innbefatte en skråkropp eller hirudin.

2 av disse farmakologiske komponentene bidrar til resorpsjon og fjerning av betennelse. Slike salver skal gni i huden 3-4 ganger om dagen. Høy effektivitet er vist av Heparin salve og Lyoton 1000. For å forhindre ny blåmerking, kan disse rettsmidler brukes på sunn hud for forebygging.

Det er verdt å forstå, hvis en person på hendene eller andre deler av kroppen har blåmerker uten grunn, men du må umiddelbart konsultere en lege. Selvmedisinering kan bare skjule symptomene på å utvikle farlig sykdom som vil komplisere diagnosen. Ikke utsett turen til en spesialist, siden det er sannsynlig at antall blåmerker vil vokse raskt, noe som gir mye ulempe.

Hvorfor har jeg blåmerker på hendene uten grunn?

Vanligvis er blåmerker et resultat av skader og blåmerker: små fartøy brister, subkutan blødning oppstår. Dette er ikke i det hele tatt farlig og går vanligvis av seg selv. Men noen ganger ser de ut uten noen mekanisk effekt. Hvorfor vises blåmerker på armer eller ben uten grunn? La oss finne ut det.

Dette symptomet indikerer oftest forekomsten av abnormiteter i funksjonen av kroppens systemer, noe som fører til sprengning av blodårer og blåmerker. Det er typisk for følgende tilstander :.

 1. Hemorragisk vaskulitt, som kan føre til blåmerker uten tilsynelatende årsak. Det er inflammatorisk og manifesterer seg i skade på blodårene. Veggene deres blir sprø, sprekker, noe som resulterer i blåmerker.
 2. Beriberi. En av de vanligste grunnene til at det er blåmerker på hendene, er en utilstrekkelig mengde av vitamin C, som er ansvarlig for blodpropp og styrer permeabiliteten av kapillærer. Med sin mangel er det et brudd på fartøyene, små blåmerker vises. Også årsaken til dette symptomet er mangelen på vitamin P.
 3. Til utseende av blåmerker fører også til arvelige forstyrrelser assosiert med dårlig blodkoagulerbarhet, for eksempel pankytopeni, hemofili, levercirrhose og virusinfeksjoner av smittsom natur.

I alle fall, hvis du merker at det er blåmerker på hendene, og du er sikker på at det ikke var noen skade eller blåmerke - besøk legen. En omfattende undersøkelse vil bidra til å identifisere brudd og korrigere dem i tide, og forhindre komplikasjoner.

Hvis du har en blåmerke på hendene, kan du bruke de påviste oppskrifter av tradisjonell medisin for å øke resorpsjonen.

 • Fukt bomullsputen i avkok av kamille (1 spiseskje brygge for et glass kokende vann og insister 30-40 minutter), bruk på blåmerke i 10 minutter. Gjenta prosedyren 3 ganger om dagen til blæren er borte.
 • Smør blæren eller blåst på frisk aloe juice, gjenta prosedyren 2-3 ganger om dagen.
 • Soak kålblad i kokende vann og fest det til skadestedet, fest godt med et bandasje.

Alle disse tipsene vil hjelpe deg med å kvitte seg med de nye blåmerkerne på hendene, men husk å bli kvitt konsekvensene, først og fremst må du fjerne årsaken til utseendet.

Forvirring av venene på armene eller bena

En knust vene anses ikke som en sjelden forekomst. Traumer er preget av hevelse i et bestemt område av fartøyet, smertefulle opplevelser og andre symptomer. Årsakene er mekaniske effekter, noe som resulterer i betennelse i blodveggene.

symptomer

Blæren i venen manifesteres av hevelse av fartøyet, som kan sees med det blotte øye. Traumer er også ledsaget av følgende symptomer:

 • Smertefulle følelser innen betennelse. Først oppstår de bare når lemmen beveger seg, og så er de av permanent karakter.
 • Hevelse i huden, manifestert over sengen på fartøyet.
 • Rødhet i huden i traumer.

På bakgrunn av et blåmerke, når venen er hovent, kan det oppstå blokkering av blodkar. Som et resultat blir huden kjølig og får en blåaktig tinge.

Smerten kan være av en annen art. Med mindre skader er den ikke sterk og permanent. Men med betydelig skade på karetets vegger er det pulserende smerter. Over tid kan følgende symptomer også oppstå:

 1. Redusert ytelse, økt tretthet.
 2. Utseendet av smerte under treningen.
 3. Nummenhet og hevelse i lemmen, hvor fartøyet er skadet.
 4. Utseende på huden på venen av stjernene, strips eller røde prikker. Dette indikerer ofte skade på åreknussen.

diagnostikk

Hvis venen på armen eller benet er skadet, er det nødvendig å konsultere en phlebologist. Spesialisten behandler behandling av sykdommer forbundet med betennelse i blodårene. Diagnosen er basert på symptomer. Instrumental diagnostiske metoder benyttes også. Disse inkluderer:

 • Ultralyddopplerografi. Metoden er den mest informative i studien av årebetennelse. Tilordnet å identifisere graden av skade og plassering av fokuset i den inflammatoriske prosessen.
 • Magnetic resonance imaging. Brukes i vanskelige tilfeller når legen har mistanke om utvikling av peliflebitt.

Basert på funnene, bestemmer spesialisten behandlingsregime og behovet for å anvende ulike metoder for fysioterapi.

Førstehjelp

Hvis venen på beinet eller armen er skadet, bør kulden først påføres skadestedet. Dette kan være en pakke eller en varmtvannflaske med is. Dette vil bidra til å unngå blåmerker og redusere betennelse.

Da bør du fikse det skadede lemmet. For å gjøre dette kan du bruke elastisk bandasje eller bandasje. I dette tilfellet brukes bandasjen i ikke mer enn tre dager. Forbandet for første gang bør være stramt. Etter en time bør den være litt svekket, for ikke å forstyrre blodsirkulasjonen.

Også etter en blåmerke og kald applikasjon kan det skadde stedet masseres. Massasje bidrar til å gjenopprette den ødelagte blodsirkulasjonen og reduserer smertefulle opplevelser. Hvis smerten vedvarer i flere dager eller forverres, bør du konsultere en lege.

Men hvis hånden er hovent, men det er ingen blåmerker, må det første som gjøres etter en blåmerke, umiddelbart vende seg til en spesialist. Umiddelbar medisinsk behandling kan forårsake alvorlige komplikasjoner.

behandling

Etter skader på venen på armen eller benet, utføres behandlingen ved hjelp av medisiner fra ulike grupper. Ofte utnevnt:

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. De bidrar til å stoppe smertefulle opplevelser og stoppe spredningen av den inflammatoriske prosessen. Det mest effektive legemidlet er Ibuprofen.
 • Antikoagulantia. Midlene til denne gruppen er foreskrevet for alvorlig hevelse i venene og puffiness av huden. De bidrar til å forhindre blodpropper og tette blodårene.

Når mekanisk påvirkning på karene for å styrke dem, er det også nødvendig å påføre bandasjer fra elastisk bandasje. De bidrar til å styrke veggene i blodårene og forhindre spredning av den patologiske prosessen.

I alvorlige tilfeller, når en knust åre blir årsaken til utviklingen av panflebitt, foreskrives aktuelle preparater. I nærvær av en inflammatorisk prosess, er anvendelsen av "Heparin" salven indikert. Det bidrar til å lindre betennelse og bidrar til å normalisere blodets tetthet.

Det behandler traumer hos et barn eller en voksen hjemme. Men i tilfelle av alvorlig smerte og utseendet på en sterk svulst, bør du umiddelbart konsultere en lege.

Blæren i venen utfordrer ikke ofte komplikasjoner. Med riktig forsynt medisinsk behandling, hevelse, hevelse og smerte finner sted innen få dager. Men i noen tilfeller er det nødvendig med spesialisthjelp, da vaskulær traumer kan forårsake sirkulasjonsforstyrrelser i ulike organer. Inkludert hjernen.

Et blåmerke på armen fører til utseende av et hematom

Et blåmerke er den vanligste sykdommen som oppstår hos både voksne og barn.

På grunn av sprengning av kapillærer, oppstår et hematom som ødelegger ikke bare et estetisk utseende, men også medfører smerte og ubehag. De vanligste stedene hvor blåmerker kan oppstå, er hender, ben, skinker eller ansikt, det vil si de kroppsdelene som er mest utsatt for ulike mekaniske påvirkninger. For å finne ut hvorfor det er blåmerker på hendene, må du forstå årsaken til utseendet deres.

Hvordan blåmerker vises

Små blodkar omgir hele kroppen vår, fra hode til tær. På grunn av et slag eller fall, blodkarene brister, blod kommer inn i subkutane vev, utad er denne prosessen sett som utseendet på sorte, blå eller lilla flekker. Et blåmerke, som folk sier eller hematom - i medisin.

De fleste av blodbruddene utgjør ingen fare for menneskekroppen. Etter 3-9 dager løser blodet og fra de fiolette flekkene er det ikke spor. Det er imidlertid også alvorlige tilfeller, for eksempel med sterkt fall, et ødem dukker opp en time senere, er blåmerken visuelt mye større enn vanlig blåmerker og det blåste stedet sår og vondt. I dette tilfellet er det haster for legen å bestemme årsaken: det kan være en brudd, en forvridning eller til og med et brudd på ledbånd og sener.

Hvis en person fører en aktiv livsstil, engasjert i ekstremsport og ikke liker å sitte stille, er de vanlige blåmerker på armen hans evige følgesvenner. Ikke så hoppet, uhell rammet, snublet, falt - bare ikke liste, så vær nøye med at slike blåmerker ikke trenger, bare lær å være mer forsiktig. Men hvis blæren på armen er smertefull eller ofte vises i "stille hjemmeværende", er det verdt å se en lege for å finne ut årsaken til utseendet.

Et blåmerke på armen kan oppstå etter en dropper. Hvis nålen er satt inn feil, begynner saltoppløsningen å samle seg på det indre vevet, og går ikke gjennom venøskarene. Først begynner den feile introduksjonen å svulme, og neste dag er det merkbar blåmerke. Denne situasjonen kan skje på grunn av manglende erfaring med medisinsk personell, og også om veggene til fartøyene er for svake eller åren kan bli funnet svært vanskelig. Et slikt hematom gir ingen ulempe, men bare litt vondt til tider.

Hematom kan også oppstå etter operasjon på armen. For eksempel, når sømmer eller andre tiltak påføres, kan hematomer danne seg. De løses gradvis, du trenger bare å smøre området med et antikoagulant, som forhindrer utseendet på blåmerker.

I gjennomsnitt har en person mer enn 150 milliarder kapillærer, men en slik stor figur bør ikke gi opphav til sløsing med helse i kroppens kropp. I tillegg er blusen på hånden ikke i stand til å gi deg skjønnhet, men tvert imot vil bare ødelegge den.

Varianter av hematomer. Vanlige typer.

Det finnes slike varianter av hematomer som:

 • En blåmerke under graviditeten er retrokerisk. Et slikt hematom er veldig farlig for fosteret og for moren. På grunn av gapet på grunn gestational sac og placenta oppstår hematom i diameter over 10-15 cm. I løpet av denne prosessen stopper babymat, og hvis du ikke tar hastetiltak, kan fosteret dø, og den enorme skader på mors helse.
 • Hjernehematoma kan få seg til å føle seg forferdelig smerte i nakken eller den frontotemporale delen. Med en sterk innvirkning kan ikke bare det ytre vevet bli skadet, men også indre organer. En slik undersøkelse, som en MR, vil bidra til å identifisere patologi.
 • Epidural hematom er dannet under kranialoverflaten. Det gir mye trøbbel: hodepine, økt øyetrykk, generell svakhet i kroppen.
 • Subdural er den farligste for menneskelig liv. Ligger mellom den harde og arkanoide overflaten av hodet, påvirker hematomen sterkt hjernens funksjon, noe som gjør at en person selv dør.

Ovennevnte varianter må være kjent for å kunne advare seg mot forferdelige konsekvenser i tide. Selv om du er interessert i et blåmerke på armen, vil informasjon om tilgjengelige typer hematomer alltid være nødvendig og relevant.

Hvordan forstå at hematom er farlig?

Selv om to personer får en blåmerke av samme grad, vil hvert hematom være unikt. Det avhenger av alder, generell helse, tilstedeværelse av vitaminer i kroppen. Den vanlige blåmerke på armen går om 4-5 dager. I løpet av denne tiden oppløses blodet gradvis og den blåaktige tingen fra huden forsvinner sakte. Det skadede stedet gjør det ikke vondt, hindrer ikke bevegelser og gjør det mulig å være engasjert i tidligere arbeid.

Imidlertid er blæren ikke alltid ledsaget av slike milde symptomer. Hematom, som kan forårsake betydelig skade på kroppen, er ledsaget av følgende symptomer:

 • Alvorlig smerte i smerte
 • Økning i blåmerke i størrelse
 • spasmer
 • Begrensning av bevegelse
 • Generell svakhet

Alle er egnet for den type indre hematom, det vil si at indre organer er skadet, og ikke eksternt vev. Selvfølgelig er det ingen slike komplikasjoner på armen, men komplikasjoner som leddbånds brudd, forstyrrelse av leddene, strekker, åpen brudd, som også forårsaker blåseutseende, er mulige. Svært ofte lider personer med nedsatt blodkoagulasjon fra dannelsen av blodpropper. I utseende er det veldig lik en blåmerke, men etiologien er helt annerledes. Hvis du er bekymret for det komprimerte området på armen, bør du konsultere en phlebologist.

Hvis du opplever ubehag eller alvorlig smerte, bør du snarest ringe til en ambulanse. I tilfelle av de ovennevnte ulykker, kan kvalifisert hjelp bare gis på et sykehus under konstant tilsyn av en lege.

Årsakene til blåmerker på hendene

Bruises på hendene uten grunn, det vil si uten synlig mekanisk skade - grunnlaget er mer alvorlig med tilstanden til kroppen din. Bruising forekommer på grunn av brudd på små kapillærer, deres skjøthet og ustansighet, bare i fravær av ekstern påvirkning på huden. Det er nødvendig å vite flere uventede grunner, på grunn av hvilke hematomer utvikles:

 • HIV-infeksjon. Ved å presentere en sykelig tilstand for hele organismen ble små karene heller ikke på siden. Bruises med denne sykdommen oppstår permanent, opptrer uventet, og forsvinner også uventet.
 • Onkologiske sykdommer.
 • Mangel på vitaminer, spesielt vitamin C. Dette felles deltar i dannelsen av alle typer vev, inkludert kapillær.
 • Hemorragisk vaskulitt. Under en slik lidelse begynner immunforsvaret å produsere antistoffer mot karet, forårsaker blåmerker, ikke bare på hendene, men også i hele kroppen.
 • Hormonforstyrrelser, for eksempel med menopausale kvinner, kan forårsake blåmerker på hendene.
 • Eldre alder. Kapillærene er tynnere, og muligheten for blåmerker er flere ganger større.
 • Sykdommer forbundet med blødningsforstyrrelser.

Hvis du er plaget av ukjent hvor blåmerker vises på hendene, må du raskt kontakte en phlebologist, en lege, som håndterer blodkar. Etter å ha utført de nødvendige testene, som nødvendigvis inkluderer en analyse av koagulering, ultralyd undersøkelse av blodkar. Etter at resultatene er oppnådd, vil legen foreskrive passende medisiner eller vitaminer, men om nødvendig vil han sende til en annen spesialisert lege.

Hvordan bli kvitt blåmerker på hendene, hjemme metoder

En blåmerke kan sterkt ødelegge ditt utseende. Hvordan bli kvitt blåmerker på hendene? Tross alt, ingen gull eller diamant smykker, dyre kjoler og kostymer kan ikke skjule hematom, som "skinner" på hånden. Den beste og mest effektive metoden er å sette et kaldt objekt (for eksempel is) straks etter utseendet av blåmerke. Blodet vil raskt løse, bare hvis disse tiltakene utføres umiddelbart etter å ha blitt skadet. Kulden provoserer innsnevringen av fartøyene, slik at skaden som nettopp har skjedd, kan enten redusere eller forsvinne helt. Det er imidlertid verdt å vite at jo mer tid går, jo verre blir resultatet.

Denne metoden for å håndtere blåmerker på armen er ikke den eneste. Det finnes flere andre effektive måter:

 1. Jodnettet. Gamle, men en god metode. Absorberes i huden, jod forbedrer blodsirkulasjonen og fjerner raskt unødvendige henfallsprodukter.
 2. Varme komprimerer. De kan bare brukes 2-3 dager etter utseendet av blåmerke. Oppvarming fremmer regenerering av vev, bidrar til å kvitte seg med "problemer" så snart som mulig.
 3. Apple cider eddik. Gadgets med eddik bør brukes 4-5 ganger om dagen - forbedrer regenerering av vev.
 4. Potetstivelse bidrar også til å bli kvitt blåmerker. Det er nødvendig å blande vannet med stivelsen og påfør denne blandingen til blåmerke. Resultatet vil bli synlig etter noen få prosedyrer.
 5. Tinktur av vodka og persille. Den populære metoden, kjent selv fra bestemødre, og veldig effektiv. 50 gram persille bør blandes med 250 gram vodka. Soak bandasjen og bandasje det blåste stedet.
 6. Kål og plantain har en magisk egenskap: de "trekker" ødemet og bidrar til å kvitte seg med hematomet så snart som mulig.
 7. Frisk ormjuice. Åpne gresset og bruk saften som ser ut til å smøre blæren på armen. Og på grunn av de spesielle stoffene som utgjør malurt, reduserer blæren rett før øynene våre.
 8. Apotek billig salver. Den mest populære av disse er heparin, en lokal antikoagulant. Gned noen dråper av stoffet, vil du legge merke til at blåmerke begynner å oppløse, som heparin aktive ingrediensen øker blodsirkulasjonen og eliminerer opphopning av sprengte blodkar.

Forebygging av blåmerker på hendene

Hovedårsaken til blåmerker er skjøtheten i kapillærene. For å forhindre forekomst av blåmerker, er det ikke bare nødvendig å redusere sannsynligheten for å skaffe seg ulike typer skader, men også å ta vitaminer som hjelper til med å gjenopprette veggene i kapillærene.

Forebyggende vedlikehold av blåmerker på hender reduseres til følgende typer handlinger:

 1. Ta regelmessig vitamin B, C og K eller ta med i diettretter med høyt innhold: pepper, bønner, erter, ost, aubergine, rosiner, gresskar, kål, havtorn, solbær.
 2. Reduser bruken av aspirin og dets derivater. I lys av at acetylsalisylsyre fortynner blodet, med regelmessig bruk av dette legemidlet blåmerker - et svært vanlig fenomen. Ta aspirin bør bare foreskrives av en lege.
 3. Ta folsyre, som er involvert i dannelsen av vevceller og støtter hele kroppen (mest effektive i kombinasjon med B-vitaminer)
 4. Vær forsiktig i hverdagen, på ferie og på jobb.

Les Mer Om Fartøyene