Utseendet til blåmerker i hendene på kvinner uten tilsynelatende grunn og hvordan man skal håndtere dem

Bruises i kvinners hender kan signalere tilstedeværelsen i deres kropp av hormonelle lidelser eller patologier. For å finne ut årsaken til disse blåmerkene, bør du konsultere en lege og ta en fysisk undersøkelse.

Hva skjer når et blåmerke vises?

Et blåmerke (eller et hematom) er en intradermal blødning, som oppstår på grunn av brudd på integriteten til kapillærene.

Det er 2 typer hematomer:

 1. Blødning i huden.
 2. Blødning i det subkutane fettet.

Utløsningen av blod i huden (dermis) er sjelden, siden det er færre kapillærer i dette laget enn i det subkutane fettet. En annen grunn som reduserer sannsynligheten for en slik blødning er den høye tettheten av bindefibrene i dermisene: de er svært nærliggende til hverandre, og dette tillater ikke det frigjorte blod å spyle over vevet.

Under dermis er "celle" fettvev, som er delt med septa fra bindevev. Arbeidet i dette laget består i opphopning og innhold av kroppens "fettlager", som i en nødssituasjon kan gi kroppen vann og energi. For å utføre denne funksjonen i fettvev er det et stort antall blodårer, hvor bruddet blir årsak til hematom. Siden stoffet har en myk struktur, kan hulrom lett formes i den, hvor det frigjorte blodet strømmer.

En viktig rolle i marinemekanismen spilles av selve blodkarets struktur. Ofte, fra skaden, lider kapillærene - kroppens minste kar, hvor veggene er bare ett lag, dannet av endotelceller og bindevevfibre. Kapillærene kan inneholde og bære blod i en normal tilstand, men de kolliderer med et slag.

Som et resultat vises blåmerker

Sårbarheten i blodårene påvirkes av mange faktorer. Tilstandsdyktig kan de deles inn i fysiologisk og patologisk.

Fysiologiske årsaker

 1. Mangel i kroppen av vitamin C (askorbinsyre). Denne forbindelsen er ansvarlig for prosessen med blodkoagulasjon og styrken av veggene i kapillærene.
 2. Mangel på vitamin R. Det er ansvarlig for holdbarhet av hud- og karvevegger, og dets mangel på fett øker risikoen for blåmerker selv under små mekaniske skader.
 3. Bruk av rusmidler som fortynner blod. Blant dem kan det være smertestillende midler, anti-astmatiske, anti-flogistiske midler.
 4. Underkjøling og frostbit. Lemmer er spesielt utsatt for hypotermi. Under påvirkning av lave temperaturer, smelter fartøyene, noe som påvirker fargen på huden. Når frostbitt, dør de øvre lagene av huden, blir blå og visuelt ligner en blåmerke.
 5. Endringer i hormonell bakgrunn hos kvinner under graviditet, amming eller menstruasjon. Dette skyldes en kraftig økning i nivået av østrogen, noe som gjør fartøyene skjøre og sprø.
 6. Overdreven fysisk aktivitet. Hvis du laster kroppen utover mål, vil det være naturlig å svekke alle organer og systemer, og sirkulasjonssystemet er ikke noe unntak.
 7. Intramuskulær injeksjon. Hvis legen gjør en feil, kan nålen skade blodkarene, noe som vil føre til dannelse av et hematom.
 8. Age. Hos eldre mennesker mister vev gradvis elastisitet og styrke, dette fører til dannelse av et blåmerke fra mindre mekanisk skade.
 9. Mangel på jern i kroppen. Jern er en nødvendig komponent av erytrocytter (røde blodlegemer som utfører gassutveksling i menneskekroppen). Dens mangel fører til jernmangel anemi, et av symptomene som er utseendet på et hematom.
 10. Tykkelsen av det subkutane fettlaget. En av funksjonene til subkutan fett er beskyttelse mot mekanisk skade. Hvis dette vevet ikke er nok, vil blåmerker vises uten en betydelig årsak.

Patologiske årsaker

 1. Brudd på blodproppens prosesser.
 2. Autoimmune sykdommer (idiopatisk trombocytopenisk purpura, hemorragisk vaskulitt, reumatoid artritt).
 3. Sepsis.
 4. Diabetes (redusert regenerativ kapasitet i kroppen, høyt traumatiske karvevegger mot bakgrunnen av en generell svekking av pasientens organer og systemer).
 5. Leukemi.
 6. Patologiske endringer i blodkar (aterosklerose).
 7. HIV.
 8. Inflammatoriske prosesser i karene.

Hvordan fjerne en blåmerke hjemme

Av hvilken som helst grunn oppstår ikke hematom, væsken som frigis fra karene vil utøve trykk på vevet, senke blodsirkulasjonen og forstyrre regenerering. Derfor, hvis hematomer av en vilkårlig karakter vises systematisk på hendene, anbefales det at en lege blir besøkt for å bestemme årsaken.

Når blæren er funnet, er det nødvendig å umiddelbart påføre kaldt (is i en cellofanpose pakket inn i et håndkle). En slik komprimering bør påføres flere ganger og holdes i 20 minutter (med et intervall på 5-10 minutter). Kjøling av det skadede området bidrar til innsnevring av fartøyene, noe som minimerer strømmen av fritt blod inn i vevet.

Etter et par dager, bør en varm komprimering påføres det berørte området, dette styrker blodstrømmen og fremmer "resorbsjonen" av blæren på kortest mulig tid.

Hvordan kurere blåmerker med rusmidler

For å akselerere helingsprosessen kan apotek brukes. De mest populære og effektive er:

 1. Preparater basert på heparin. Heparin er et hinder for dannelsen av blodpropper (trombi), noe som akselererer hematomas forsvunnelse. Populære salver basert på heparin: heparinsalve, Lavenum, Lyoton, Heparin Acrigel, gel Trombless. I tillegg til hovedaksjonen har disse stoffene smertestillende og antiseptisk effekt.
 2. Salve "Troxevasin". Den viktigste aktive substansen av legemidlet, troxerutin, som gjør fartøyene mindre skjøre og forhindrer utviklingen av den inflammatoriske prosessen, har en smertestillende effekt.
 3. Midler basert på badyagi. Badyago i disse midlene kalt pulverisert skjelett ferskvanns svamp-badyagi. Salve eller gel gnides inn i huden på stedet for dannelsen av hematom. Aktive komponenter stimulerer blodsirkulasjonen, forbedrer metabolske prosesser, øker regenerative evner i skadeområdet. Salve er hypoallergen på grunn av dets naturlige komponenter.
 4. Bruise-OFF - en gel basert på hirudin (et stoff produsert av leeches) og pentoxifylline. Hirudin forhindrer aktivt blodpropp, og pentoksifyllin akselererer regenerering av vev (ved å forbedre blodsirkulasjonen). Gelen utviser også en maskeringseffekt og smertestillende effekt.

Klemmer på håndflatene

Bruises er hva alle har hatt med seg gjennom hele livet. De kan vises selv i de mest uoffensielle situasjonene og på alle deler av kroppen. Selv den fremvoksende blåmerke på håndflaten kan gi mange problemer med eieren.

Årsaken til blåmerker på håndflaten er skaden på små blodkar etter fall eller slag. Som et resultat blusser blodet inn i det subkutane vevet det skadede området i blått eller svart.

De fleste blåmerker går bort alene på få dager. Hvis du velger riktig behandling, kan prosessen akselereres. Men hvis du ser en sterk hevelse i håndflaten din etter å ha sett et blåmerke, og føler veldig alvorlig smerte, må du se en lege. Mest sannsynlig kan det være en mer alvorlig grunn enn en vanlig blåmerke.

I tillegg til blåser, kan et blåmerke på håndflaten vises i følgende tilfeller:

1. Som følge av bruk av medisinske preparater. Selv aspirin kan forårsake blåmerke;

2. Infeksjoner som øker konsentrasjonen av toksiner i blodet og vevet;

3. Hemorragisk utslett kan provosere blåmerker;

4. Hvis offeret lider av levercirrhose

5. i tilfelle kreft;

6. Hvis en person er konstant underernæret eller underernæret;

7. I tilfelle mangel i kroppen av forskjellige syrer og vitaminer.

Behandling av blåmerker på håndflaten:

1. Hvis blæren dukker opp i en av de ovennevnte årsaker, er det nødvendig å utføre kompleks behandling, som er rettet mot å gjennomføre tiltak for å forhindre subkutan blødning og å ekskludere årsaken til utseendet deres;

2. Hvis det oppstår hudskader som følge av en blåmerke av håndflaten, bortsett fra utseendet av blåmerker, for å utelukke smitteutseende, er det nødvendig å desinfisere skadestedet;

3. Påfør isen på den skadede håndflaten eller annet kaldt objekt;

4. Forsøk ikke å gjøre store belastninger på den skadede håndflaten.

Kontakt legen din dersom du opplever følgende symptomer:

- blæren går ikke innen en måned;

- ødem økt og smerteforsterket;

- hudinfeksjonen begynte å spre seg.

Symptomer og behandling av palme skade

Forvirring av håndflaten er et vanlig traume av lukket type, ledsaget av myk vevskader. Vesentlige brudd på strukturen av vev observeres ikke. Hovedårsakene: hensynsløs, skarpe bevegelser, faller på armområdet, direkte mekanisk påvirkning. Ofte skjer slike skader som følge av skade på hjemme- eller idrettsskade. Kan observeres hos representanter i ulike aldre, barn i fare er i fare på grunn av deres overdreven mobilitet. Hos voksne pasienter forekommer utviklingen av et blåmerke oftest i vintersesongen, på grunn av et fall på gaten.
Behandling innebærer bruk av kalde, narkotika med smertestillende og antiinflammatorisk virkning, bruk av prosedyrer for fysioterapi.

symptomer

Bruises er ledsaget av utvikling av smerte, hevelse, blåmerker. I alvorlige tilfeller kan det være en betydelig begrensning av håndens mobilitet. Et særegne trekk ved palme skaden er dannelsen av sterk hevelse på baksiden av lemmen.

 • Alvorlig skade er ledsaget av nedsatt følsomhet, en følelse av tyngde.
 • Hvis årsaken til skaden er kompresjon, kan det oppstå foki med døende vev (nekrose).
 • En alvorlig blåmerke kan bidra til utvikling av dystrofiske forandringer i beinstrukturer.
 • I noen tilfeller forårsaker sterk hevelse forsterkning av smerte, noe som gir pasienten angst selv med moderat motoraktivitet.

I de fleste tilfeller avsløres lesjoner av mild alvorlighetsgrad. De viktigste symptomene kan gradvis øke, og deretter elimineres de i seg selv i 7-20 dager.
Skader på leddene kan fremme utviklingen av hemartrose, samt omfattende hematomer.

diagnostikk

For å utelukke sammenhengende skader av varierende alvorlighetsgrad, er det nødvendig å involvere forskning i form av:

 • Radiografi, som identifiserer brudd i form av brudd, ligamentbrudd.
 • Beregnet tomografi, om nødvendig.

Hovedoppgaven til den behandlende legen er å eliminere mer alvorlige skader i form av ledbåndsbrudd, brudd, forvridning, og også å rette anstrengelser for å forhindre komplikasjoner.

Førstehjelp

Komplett behandling begynner med førstehjelp:

 • Et skadet lem skal holdes i ro til pasienten er tatt til legen.
 • Påfør kaldt til skadestedet: en kald gjenstand pakket inn i klut.
 • Intensiv smerte stoppes med medisiner fra gruppen av smertestillende midler eller ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler.
 • Ikke kjenn deg selv i den berørte hånden og prøv å hente behandlingen.

En fullstendig undersøkelse av legen med slike traumer er obligatorisk. Behandlingen bør velges av legen, med tanke på resultatene av radiografi, samt de fremvoksende symptomene på skade. Mest konservative metoder er involvert.

terapi

Skadebehandling innebærer å kjøle det berørte området med en ispakke, i noen tilfeller ved bruk av kloroetyl. For alvorlige skader kompletteres behandlingen med påføring av gipsbandasje. Hvis det er en tydelig belastning av vevet, kreves avføringshull. Behandlingen er obligatorisk supplert med følgende fysioterapi teknikker: UHF, UFO. I løpet av gjenopprettingsperioden bør massasje og øvelser brukes.

For å eliminere smerte og hevelse anbefalt bruk:

 • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler til ekstern anvendelse: Diklakgel, Dolobieni, Denebol. Legemidler påføres et tynt lag på de berørte områdene flere ganger om dagen. Hvis håndflatenes blære er ledsaget av et brudd på integriteten til huden, bør ikke salve, krem ​​eller gel brukes.
 • Med intens smerte brukes narkotika- og antiinflammatoriske virkninger for intern administrasjon: Movalis, Diclofenac, Nyz.
 • For å eliminere omfattende blåmerker eller blåmerker, bruk Heparin salve, Troxerutin gel, Troxevasin gel, Lyoton.

Valget av en egnet medisin, så vel som andre behandlingsmetoder, utføres av legen, idet man tar hensyn til graden av skade, medfølgende traumer og de individuelle egenskapene til pasientens kropp. Hvis det foreskrevne behandlingsregimet ikke gir det riktige resultatet, og pasienten fortsetter å bekymre seg for smerte, hevelse, blåmerker, er det nødvendig å gjentatte ganger konsultere en lege og vurdere behandlingsregime.

Sannsynligvis vil du være interessert:

En blåmerke på baksiden av hånden uten en grunn. Bruises på kroppen uten grunn. video.

Legg igjen en kommentar 6,950

På overflaten av hendene er oftest på grunn av skader på huden. Men når slike symptomer ikke virker uten tilsynelatende grunn, er det verdt å bekymre seg for det. Siden de i de fleste tilfeller indikerer utviklingen av alvorlige patologiske prosesser i kroppen. Og hvorfor blåmerker vises på hendene, vi vil nå prøve å forstå.

Hvis du ikke får noen skader, kan blåmerker vises av følgende grunner:

 1. Hemorragisk vaskulitt. For dette er sykdommen preget av utviklingen av den inflammatoriske prosessen, som påvirker de små karene som er under huden. Oftest er årsaken til dens utvikling autoimmune mekanismer og ulike forstyrrelser i kroppen. Når en gitt patologi bryter kapillærene, som et resultat av hvilken blod trenger inn i det subkutane vevet, som manifesterer seg i form av blåmerker på hendene eller andre deler av kroppen.
 2. Vitamin C mangel i kroppen. Dette vitaminet deltar i mange prosesser, inkludert i prosessen med sirkulasjon. Det er han som er ansvarlig for permeabiliteten av kapillærene og den normale koaguleringen av blod. Når kroppen opplever en mangel i dette vitaminet, så er det ofte i blødninger som følge av hvilke blåmerker oppstår. Det første symptomet på vitamin C mangel er blødningen av tannkjøttet, så utseendet på blåmerker på kroppen.
 3. Mangel på vitamin R. Dette vitaminet bidrar til å styrke huden og veggene i blodårene. Det er derfor, med sin mangel, som i tilfelle av vitamin C-mangel, ubehagelige symptomer kan oppstå i form av blåmerker.

Løsningen av de to siste grunnene er veldig enkel. Du trenger bare å inkludere i diettmat med høyt innhold av disse vitaminene. Det er også ønskelig å regelmessig ta vitaminkomplekser, som kontinuerlig opprettholder det optimale nivået.

På hvilke patologier kan det være blåmerker på hendene?

Et blåmerke på armen uten grunn kan ikke vises. Hvis du ikke fikk noen skader, er det sannsynlig at begynnelsen av dette symptomet er relatert til utviklingen av sykdommer. For eksempel:

 • brudd på blodkoagulabilitet (kan både være arvelig og tilegnet karakter);
 • ondartede blodsykdommer;
 • levercirrhose;
 • ulike typer smittsomme sykdommer;
 • inflammatoriske prosesser i kroppen, som har fått en kronisk karakter;
 • tar ulike legemidler som påvirker blodsirkulasjonen (her kan du inkludere analgetika, antidepressiva, anti-astmatiske stoffer og mange andre).

Husk at utseendet på blåmerker på kroppen, spesielt på hendene, kan provosere kraftbelastninger, ta visse medisiner, samt hormonelle feil. I tillegg kan et blåmerke på armen oppstå etter vanlig blodprøve fra en vene eller en finger.

Ganske ofte kommer eldre mennesker over. Dette skyldes aldersendringer i kroppen, noe som fører til ømhet og skjøthet i blodårene.

Hvis utseendet på blåmerker på hendene skyldes utviklingen av noen form for sykdom, må du bekjempe dem ved hjelp av spesielle medisiner som vil påvirke årsaken til utseendet. Hjemme kan du ta ulike tiltak som vil bidra til å eliminere disse symptomene.

Hvis vi snakker om tradisjonell medisin, så er det mange måter å kvitte seg med blåmerker og blåmerker. De mest populære av dem er:

 • Påføringen av en bomullspinne på skadeområdet, som er for-fuktet i en sterk infusjon av kjemikerens kamille;
 • setter på blæren av et kålblad dampet i bratt kokende vann (det er festet med bandasje og går med det i flere timer);
 • Påføring av komprimering til den skadede overflaten av komprimeringen for natten fra tørkede blader av comfrey;
 • behandling av blåmerke med en blanding av vegetabilske oljer;
 • Behandling av den skadede overflaten med salve, som inneholder marigold ekstrakt;
 • Påføring av et kutt aloe blad til blæren.

Hvis utseendet på blåmerker på hendene er forbundet med skade, kan du bruke følgende metoder. Først og fremst bør en kald komprimering påføres det skadede området. Ikke hold den i mer enn 15 minutter, da dette kan føre til vaskulær skade og frost.

Hvis blæren ikke går bort innen to dager, kan du begynne behandling med varme kompresser som har en løsnings effekt, eller du kan ty til fysioterapi. Til dette formål benyttes forskjellige geler og salver av aktuell bruk, hvor bodypox og hirudin er funnet.

Disse komponentene har lokal oppløsning og anti-inflammatorisk effekt. De bør brukes flere ganger om dagen (for mer informasjon om søknaden deres, se annotasjonen). I kampen mot blåmerker, er salver som lyoton 1000 og heparin salve også godt anbefalt.

Husk at effektiv behandling av blåmerker på hendene kun kan oppnås gjennom en kompleks effekt på det berørte området. Hvis du ikke selvstendig kan bestemme årsaken til denne sykdommen og eliminere den, så søk alltid hjelp fra en spesialist.

Kanskje du har alvorlige sykdommer som krever komplisert og lang behandling. Å utsette medisinske tiltak på da er det ikke nødvendig, da forekomsten av blåmerker på armer eller hånden vil oppstå eller skje oftere, vil det gi deg mye ubehag i hverdagen. Vær oppmerksom på helsen din!

Video om årsakene til blåmerker

Selvfølgelig kan utseendet på blåmerker skyldes en vanlig skade (blåmerke). Men hvis en person ikke gjør vondt eller et ben, og det vises en blåmerke på huden, er det nødvendig å konsultere en lege, ta en undersøkelse og om nødvendig begynne behandlingen.

Hva forårsaker blåmerker på hendene

Utseendet på blåmerker på hendene indikerer en subkutan blødning på grunn av brudd på integriteten til blodkarets vegger. Hvis det er et spørsmål om kapillærene, vil blåmerker være svært ubetydelige (i de fleste tilfeller praktisk talt umerkelig). Det faktum at kapillæren har sprukket, kan bare indikeres ved moderat smerte i stedet for skade på fartøyet. Hvis integrasjonen av venøs veggen er ødelagt, strømmer mer blod ut av blodet.


Det er lett å forstå at jo tykkere venen var, jo mer blåser det ville være.

Subkutan blødning kan skyldes ulike årsaker. For eksempel kan dette skje på grunn av utilstrekkelig elastisitet, sårbarhet av fartøyets vegger. Også årsaken kan være et brudd på blodkoagulabilitet, den første fasen av åreknuter, endringer i kroppens hormonelle bakgrunn. Ofte oppstår blåmerker på grunn av mangel på visse vitaminer og sporstoffer.


Det er andre årsaker til blåmerker på hendene, vanligvis forbundet med ulike blodsykdommer.

Ofte endres ikke vekten på grunn av at muskelmassen øker. Det er derfor ikke anbefalt å være konstant veid, for ikke å bli opprørt. I tillegg kan stoppe vekttap bety at pause er forbundet med en stramming av huden, noe som ikke er så dårlig. Hvis en person ville gå ned i vekt en dag, ville magen og andre deler av kroppen, som de fettdeponerte var, ikke skaffe seg pikante former.

Uheldigvis støter en spiss vinkel - ikke noe problem, men etter at kroppen kan virke stygge et blåmerke og. For å få blåse ut så raskt som mulig, er det verdt å huske en klar handlingsstrategi.

 • Is eller flaske med kaldt vann, elastisk bandasje, anti-inflammatoriske salver, oppvarmingsmidler (varmere, komprimere, calendula, jod, vodka, peppergips), vitamin C.

Først og fremst må du vurdere omfanget av hendelsen. Pass på at du har å gjøre med en enkel blåse, og ikke med beinbrudd. Hvis hevelsen vokser for fort, kan du ikke gjøre de vanlige bevegelsene, og smerten blir uutholdelig, heller gå til legen. Hvis det ikke finnes slike tegn, fortsetter vi å engasjere oss i en vanlig blåmerke.

Den aller første og nødvendige tingen å gjøre når en blåmerker oppstår, er å påføre noe kaldt til brukenes sted, for eksempel is eller en flaske kaldt vann. På grunn av dette vil du litt bedøve traumer, dannelsen av svulsten vil stoppe, og blodet vil ikke trenge dypt inn i det myke vevet. Prosedyren bør gjøres flere ganger i 5-10 minutter med korte pauser.

Hvis bruddet faller på beinet eller armen, er det nødvendig å løfte denne delen av kroppen over hjertetivået for en stund, slik at blodet ikke faller til skadestedet.

Stram straks det elastiske bandasjeplasset for skade, hvis det ligger i nærheten av torso eller nakke. Du må også gjøre dette hvis du ikke kan bruke noe kaldt helt i begynnelsen av blåmerkeformasjonen.

Bruk nå antiinflammatoriske legemidler som hjelper til å oppløse det dannede hematom. Det kan være salver, som inneholder vitaminer P, K og arnica. Med folkemessige rettsmidler kan du legge ved et blad av aloe og kål, moset blomst av calendula, et ananas- eller tannkremsyre.

Videre, når blåmerke har dannet, er det nødvendig å varme det ordentlig. Dette er egnet for pepper gips, jod nett, vann komprimerer eller varmtvann flaske. Komprimerer på vodka og tinktur av calendula vil også passe.

Øk inntaket av vitamin C, som er en god hjelp til å fjerne blåmerker, samt å forhindre dem. Vitaminkompleks, askorbinsyre, stor mengde frukt, sitrus, currant eller bulgarsk pepper - velg hva du foretrekker og smaker. Hvis alle disse reglene blir observert, kan du helt kvitte seg med blåmerke i 2-3 kalenderdager.

Bruising forekommer ikke bare blant de som blir offer for overgrep - ofte kan blåmerker oppstå ved uforsiktighet som et resultat av en uheldig misforståelse. Hvis blæren vises på et fremtredende sted, vil du redusere det så raskt som mulig.

Vi behandler blåmerker hjemme. På sårpunktet må du påføre et saltbandasje. Gjennom porene absorberes salt raskt under huden og renser vev fra døde celler som opptrer etter skade, og fremmer også resorpsjon av hematomer og svulster. Hjelper å raskt helbrede blæren potetstivelse, fortynnet med vann for å få en vassel, vil bidra til å fjerne blåmerke og vassdrag fra rå poteter.

 • hvor fort å fjerne blæren

Et slikt utbredt fenomen som blåmerker under øyne, skjuler noen ganger alvorlige medisinske problemer. Derfor, før du fortsetter å eliminere den kosmetiske feilen, er det nødvendig å forstå årsakene til utseendet.

I tillegg, jo eldre en person blir, jo mer følsomme for skade er hans hud. Over tid blir huden tynnere, og taper lipidlaget, som virker som en beskyttende pute for kapillærene (små blodkar). I tillegg blir fartøyene mer skjøre, og vevene som støtter fartøyene er svakere. Følgelig fører fysiske effekter som ikke ledsages av en uttalt smertereaksjon senere til en forstyrrelse i de subkutane karters integritet og utseendet av merkbare blåmerker.

I denne artikkelen vil vi bare vurdere ikke-traumatiske faktorer som kan føre til blåmerker på hendene. Hvis du er interessert i hematomer som dukker opp i hele kroppen, anbefaler vi at du leser artikkelen

Det må alltid tas i betraktning at ufarlig ved første øyekast blåser i hendene med hyppig utseende (og årsaksløs, det virker) kan indikere patologiske forhold og indre sykdommer. Hva slags sykdommer snakker vi om?

Idiopatisk trombocytopenisk purpura

Det er en autoimmun sykdom som er preget av en reduksjon i antall blodplater, blødning og hyppig blåmerker. For de som ikke eier medisinsk terminologi og ikke vet hva en autoimmun sykdom er, følger en liten forklaring.

Autoimmun er en patologisk tilstand hvor sensitisering (dvs. reaksjonen av immunsystemet) skjer med hensyn til kroppens celler og vev. Dermed begynner ulike inflammatoriske faktorer (celler og kjemikalier) å angripe andre uskadelige celler, noe som fører til intern konflikt og utvikling av en patologisk tilstand.

I tilfelle av trombocytopenisk purpura, er immunsystemet "tunet" mot blodplater, det vil si celler som tar en viktig rolle i blodproppene. Redusering av antall blodplater medfører blødning, noe som ikke er lett å stoppe og blåmerker på kroppen, som pasienten ikke finner en forklaring.

Ofte påvirker denne sykdommen unge kvinner. Som i tilfelle av de fleste autoimmune sykdommer er årsaken til en slik unormal reaksjon ikke klar. Noen mener imidlertid at det er en sammenheng mellom idiopatisk trombocytopenisk purpura og cøliaki (glutenintoleranse). Imidlertid er det direkte forholdet ennå ikke bevist.

Hvis en pasient mistenkes for å ha idiopatisk trombocytopenisk purpura, vil legen foreskrive en samlet blodprøve.

Revmatoid artritt

Reumatoid artritt gjelder også for autoimmune sykdommer. Det er preget av slike symptomer som smerter i leddene, stivhet, tørr munn og øyne, kløe, hyppig blåmerker. Hvis du kjenner disse symptomene, må du ikke forsinke besøket til legen. Det er mange alternativer for behandling av revmatoid artritt ved hjelp av naturlige medisiner. For å bekrefte eller avvise diagnosen er generelle og biokjemiske blodprøver foreskrevet.

Hemorragisk vaskulitt

Hemorragisk vaskulitt, eller Shenlaine-Henoch sykdom, er en annen autoimmun sykdom og ledsages av betennelse i karene i huden og indre organer. I tillegg er leddene påvirket, noe som manifesteres av leddsmerter, og noen ganger leddgikt, som kan behandles. Dette innebærer ofte dannelse av trombi og ruptur av blodkar, noe som resulterer i blødninger som virker eksternt med blåmerker. Med hensyn til diagnose er konklusjonen avledet av totaliteten av symptomer, fordi laboratorieindikatorene for denne sykdommen er uspesifikke.

Jernmangel anemi

Det mystiske utseendet på blåmerker kan også føre til mangel på jern og anemi som følge av det. Faktum er at for dannelse av erytrocytter er det nødvendig med tilstrekkelig mengde jern. Hvis kroppen utvikler en mangel på sistnevnte, er også dannelsen av erytrocytter brutt, noe som resulterer i en anemisk tilstand. Symptomer inkluderer svakhet, hodepine, sprø negler, svimmelhet, tap av bevissthet, blekhet, blåmerker på hendene uten grunn, en mørk og smertefull tunge, tjærefarget avføring. For å oppdage jernmangelanemi er det nødvendig å ta en blodprøve. I de fleste tilfeller behandles sykdommen med naturlig erstatningsterapi. I tilfelle forsømmet, livstruende tilstand kan blodtransfusjoner foreskrives.

diabetes

Diabetes er en annen mulig årsak, som kan føre til utseende av blåmerker, som pasienten ikke kan forklare. Symptomer på sykdommen inkluderer økt tørste og appetitt, slapphet, hyppig vannlating, tåkesyn, kvalme med eller uten oppkast, vyalozazhivayuschie sår og kutt, hyppige blåmerker, hyppige vaginale infeksjoner, kløende hud, spesielt i lysken. Noen av disse symptomene betyr ikke nødvendigvis at du har diabetes. En blodprøve kan etablere eller motbevise diagnosen. I tilfelle hvis diabetes av den andre typen er etablert, utføres behandlingen ved å endre livsstil, spisevaner og ulike erstatninger.

leukemi

Ikke panikk! Leukemi er bare en av mange mulige årsaker til blåmerker. Symptomer på cancer inkluderer svakhet, hyppige infeksjoner, blekhet, smertefri klump i armhulen, rundt halsen, lyske, smerte eller en følelse av metthet i ribbene, feber, ben- og leddsmerte, små røde flekker på huden, som indikerer blødninger. En blodprøve vil bidra til å bekrefte eller motbevise mistanken, og en beinmarg biopsi for å få den endelige diagnosen.

Det er andre grunner. De inkluderer:

 • tar medisiner - aspirin, antikoagulanter, kortikosteroider, ulike kosttilskudd (fiskeolje, ginkgo, ingefær, hvitløk)
 • blødning som følge av ulike problemer med blodkoagulasjon (ikke bare de som er nevnt ovenfor)
 • mangel på vitaminer (hypovitaminose og vitaminmangel) B12, C, K, folsyre
 • aterosklerotiske endringer i blodkarene (dannelsen av aterosklerotiske plakkene innebærer ofte trombusdannelse og ruptur av fartøyet)
 • kroniske betennelsesendringer i blodkarene (lupus)
 • leversykdom (fordi leveren er aktivt involvert i blodproppens prosesser)
 • sepsis (spredning av patogene mikroorganismer og deres toksiner i blodet)
 • Hodgkin's sykdom
 • multippelt myelom

Det mystiske utseendet på blåmerker på hendene kan være et resultat av en rekke årsaker. I alle fall, ikke panikk, enten du er døende eller ikke. Tvert imot må du kontakte legen så snart som mulig og ta nødvendige tester, som vil bidra til å bekrefte eller motbevise forutsetningene så snart som mulig og foreskrive en tilstrekkelig behandling. Jo før du gjør dette, jo raskere vil du bli kvitt gjetningen og bli på vei til gjenoppretting.

Bruises på kroppen uten grunn. VIDEO

Et blåmerke er den vanligste sykdommen som oppstår hos både voksne og barn.

På grunn av sprengning av kapillærer, oppstår et hematom som ødelegger ikke bare et estetisk utseende, men også medfører smerte og ubehag. De vanligste stedene hvor blåmerker kan oppstå, er hender, ben, skinker eller ansikt, det vil si de kroppsdelene som er mest utsatt for ulike mekaniske påvirkninger. For å finne ut hvorfor det er blåmerker på hendene, må du forstå årsaken til utseendet deres.

Hvordan blåmerker vises

Små blodkar omgir hele kroppen vår, fra hode til tær. På grunn av et slag eller fall, blodkarene brister, blod kommer inn i subkutane vev, utad er denne prosessen sett som utseendet på sorte, blå eller lilla flekker. Et blåmerke, som folk sier eller hematom - i medisin.

Det meste av blodet brer seg ikke utsett noen fare for menneskekroppen : i 3-9 dager oppløses blodet og fra de fiolette flekkene er det ikke spor. Det er imidlertid også alvorlige tilfeller, for eksempel med sterkt fall, et ødem dukker opp en time senere, er blåmerken visuelt mye større enn vanlig blåmerker og det blåste stedet sår og vondt. I dette tilfellet er det haster for legen å bestemme årsaken: det kan være en brudd, en forvridning eller til og med et brudd på ledbånd og sener.

Hvis en person fører en aktiv livsstil, engasjert i ekstremsport og ikke liker å sitte stille, er de vanlige blåmerker på armen hans evige følgesvenner. Ikke så hoppet, uhell rammet, snublet, falt - bare ikke liste, så vær nøye med at slike blåmerker ikke trenger, bare lær å være mer forsiktig. Men hvis blæren på armen er smertefull eller ofte vises i "stille hjemmeværende", er det verdt å se en lege for å finne ut årsaken til utseendet.

Et blåmerke på armen kan oppstå etter en dropper. Hvis nålen er satt inn feil, begynner saltoppløsningen å samle seg på det indre vevet, og går ikke gjennom venøskarene. Først begynner den feile introduksjonen å svulme, og neste dag er det merkbar blåmerke. Denne situasjonen kan skje på grunn av manglende erfaring med medisinsk personell, og også om veggene til fartøyene er for svake eller åren kan bli funnet svært vanskelig. Et slikt hematom gir ingen ulempe, men bare litt vondt til tider.

Hematom kan også oppstå etter operasjon på armen. For eksempel, når sømmer eller andre tiltak påføres, kan hematomer danne seg. De løses gradvis, du trenger bare å smøre området med et antikoagulant, som forhindrer utseendet på blåmerker.

I gjennomsnitt har en person mer enn 150 milliarder kapillærer, men en slik stor figur bør ikke gi opphav til sløsing med helse i kroppens kropp. I tillegg er blusen på hånden ikke i stand til å gi deg skjønnhet, men tvert imot vil bare ødelegge den.

Varianter av hematomer. Vanlige typer.

Det finnes slike varianter av hematomer som:

. Bruise under graviditet - retrochorial. Et slikt hematom er veldig farlig for fosteret og for moren. På grunn av gapet på grunn gestational sac og placenta oppstår hematom i diameter over 10-15 cm. I løpet av denne prosessen stopper babymat, og hvis du ikke tar hastetiltak, kan fosteret dø, og den enorme skader på mors helse.

. Hjernehematom kan få seg til å føle seg forferdelig smerte i nakken eller frontotemporal delen. Med en sterk innvirkning kan ikke bare det ytre vevet bli skadet, men også indre organer. En slik undersøkelse, som en MR, vil bidra til å identifisere patologi.

. Epidural hematom er dannet under kranialoverflaten. Det gir mye trøbbel: hodepine, økt øyetrykk, generell svakhet i kroppen.

. subduralt - den farligste for menneskelig liv. Ligger mellom den harde og arkanoide overflaten av hodet, påvirker hematomen sterkt hjernens funksjon, noe som gjør at en person selv dør.

Ovennevnte varianter må være kjent for å kunne advare seg mot forferdelige konsekvenser i tide. Selv om du er interessert i et blåmerke på armen, vil informasjon om tilgjengelige typer hematomer alltid være nødvendig og relevant.

Et blåmerke på armen. Hvordan forstå at hematom er farlig?

Selv om to personer får en blåmerke av samme grad, vil hvert hematom være unikt. Det avhenger av alder, generell helse, tilstedeværelse av vitaminer i kroppen. Den vanlige blåmerke på armen går om 4-5 dager. I løpet av denne tiden oppløses blodet gradvis og den blåaktige tingen fra huden forsvinner sakte. Det skadede stedet gjør det ikke vondt, hindrer ikke bevegelser og gjør det mulig å være engasjert i tidligere arbeid.

Imidlertid er blæren ikke alltid ledsaget av slike milde symptomer. Hematom, som kan forårsake betydelig skade på kroppen, er ledsaget av følgende funksjoner:

Alvorlig smerte i smerte

Økning i blåmerke i størrelse

Alle er egnet for den type indre hematom, det vil si at indre organer er skadet, og ikke eksternt vev. Selvfølgelig er det ingen slike komplikasjoner på armen, men komplikasjoner som leddbånds brudd, forstyrrelse av leddene, strekker, åpen brudd, som også forårsaker blåseutseende, er mulige. Svært ofte lider personer med nedsatt blodkoagulasjon fra dannelsen av blodpropper. I utseende er det veldig lik en blåmerke, men etiologien er helt annerledes. Hvis du er bekymret for det komprimerte området på armen, bør du konsultere en phlebologist.

Hvis du opplever ubehag eller alvorlig smerte, bør du snarest ringe til en ambulanse. I tilfelle av de ovennevnte sykdommene, kan kvalifisert hjelp bare gis på et sykehus under konstant tilsyn av en lege.

Bruises på hendene uten grunn. Hva skal jeg gjøre?

Bruises på hendene uten grunn, det vil si uten synlig mekanisk skade - grunnlaget er mer alvorlig med tilstanden til kroppen din. Bruising forekommer på grunn av brudd på små kapillærer, deres skjøthet og ustansighet, bare i fravær av ekstern påvirkning på huden. Det er nødvendig å vite flere uventede grunner, på grunn av hvilke hematomer utvikles:

. HIV-infeksjon. Ved å presentere en sykelig tilstand for hele organismen ble små karene heller ikke på siden. Bruise med en slik sykdom oppstår permanent, plutselig vises, og plutselig forsvinner.

. Mangel på vitaminer, spesielt vitamin C. Dette felles deltar i dannelsen av alle typer vev, inkludert kapillær.

. Hemorragisk vaskulitt. Under en slik lidelse begynner immunforsvaret å produsere antistoffer mot karet, forårsaker blåmerker, ikke bare på hendene, men også i hele kroppen.

. Hormonale feil, for eksempel med menopausale kvinner kan forårsake blåmerker på hendene.

. Eldre alder. Kapillærene er tynnere, og muligheten for blåmerker er flere ganger større.

Sykdommer knyttet til svekkelse blodkoagulerbarhet.

Hvis du er plaget av ukjent hvor blåmerker vises på hendene, må du raskt kontakte en phlebologist, en lege, som håndterer blodkar. Etter å ha utført de nødvendige testene, som nødvendigvis inkluderer en analyse av koagulering, ultralyd undersøkelse av blodkar. Etter at resultatene er oppnådd, vil legen foreskrive passende medisiner eller vitaminer, men om nødvendig vil han sende til en annen spesialisert lege.

Hvordan bli kvitt blåmerker på hendene. Hjemmet metoder.

En blåmerke kan sterkt ødelegge ditt utseende. Hvordan bli kvitt blåmerker på hendene? Tross alt, ingen gull eller diamant smykker, dyre kjoler og kostymer kan ikke skjule hematom, som "skinner" på hånden. Den beste og mest effektive metoden er å påføre et kaldt objekt (for eksempel is) umiddelbart etter blærenes utseende. Blodet vil raskt løse, bare hvis disse tiltakene utføres umiddelbart etter å ha blitt skadet. Kulden provoserer innsnevringen av fartøyene, slik at skaden som nettopp har skjedd, kan enten redusere eller forsvinne helt. Det er imidlertid verdt å vite at jo mer tid går, jo verre blir resultatet.

Denne metoden for å håndtere blåmerker på armen er ikke den eneste. Det finnes flere andre effektive måter:

. Jodnettet. Gamle, men en god metode. Absorberes i huden, jod forbedrer blodsirkulasjonen og fjerner raskt unødvendige henfallsprodukter.

. Varme komprimerer. De kan bare brukes 2-3 dager etter utseendet av blåmerke. Oppvarming fremmer regenerering av vev, bidrar til å kvitte seg med "problemer" så snart som mulig.

. Apple cider eddik. Gadgets med eddik bør brukes 4-5 ganger om dagen - forbedrer regenerering av vev.

. Potetstivelse hjelper også raskt med å bli kvitt blåmerker. Det er nødvendig å blande vannet med stivelsen og påfør denne blandingen til blåmerke. Resultatet vil bli synlig etter noen få prosedyrer.

. Tinktur av vodka og persille. Den populære metoden, kjent selv fra bestemødre, og veldig effektiv. 50 gram persille bør blandes med 250 gram vodka. Soak bandasjen og bandasje det blåste stedet.

. Kål og plantain ha en magisk egenskap: de "trekker" ødemet og hjelper til med å kvitte seg med hematomet så snart som mulig.

. Frisk ormjuice. Åpne gresset og bruk saften som ser ut til å smøre blæren på armen. Og på grunn av de spesielle stoffene som utgjør malurt, reduserer blæren rett før øynene våre.

. Apotek billig salver. Den mest populære av disse er heparin, en lokal antikoagulant. Tørker bare noen få dråper av stoffet, du vil merke at blæren begynner å oppløse, siden det aktive stoffet i heparin øker blodsirkulasjonen og ødelegger akkumuleringen av briste blodkarillærer.

Forebygging av blåmerker på hendene

Hovedårsaken til blåmerker er skjøtheten i kapillærene. For å forhindre forekomst av blåmerker, er det ikke bare nødvendig å redusere sannsynligheten for å skaffe seg ulike typer skader, men også å ta vitaminer som hjelper til med å gjenopprette veggene i kapillærene.

Forebyggende vedlikehold av blåmerker på hender reduseres til Følgende typer hendelser:

Ta regelmessig vitamin B, C og K eller ta med i diettretter med høyt innhold: pepper, bønner, erter, ost, aubergine, rosiner, gresskar, kål, havtorn, solbær.

Reduser bruken av aspirin og dets derivater. I lys av at acetylsalisylsyre fortynner blodet, med regelmessig bruk av dette legemidlet blåmerker - et svært vanlig fenomen. Ta aspirin bør bare foreskrives av en lege.

Ta folsyre, som er involvert i dannelsen av vevceller og støtter hele kroppen (mest effektive i kombinasjon med B-vitaminer)

Vær forsiktig i hverdagen, på ferie og på jobb.

Et blåmerke er et lite hematom, som vanligvis oppstår etter et slag, skade eller skade. Samtidig er integriteten til kapillærene under huden forstyrret, og det synlige sporet er blæren.

Det er imidlertid også tilfeller når blæren vises uten tilsynelatende grunn. I hjertet av prosessen, som i det forrige tilfellet, er brudd på integriteten til veggene i kapillærene. Over tid blir veggene tynnere, blir porøse og sprø. Slike kapillærer er ganske enkelt ikke i stand til å beholde blodet som løper langs dem, og derfor er det små blødninger som vises på huden i form av blåmerker.

Hovedårsakene til hematom

Eksperter forsikrer at ingen blåmerker kan vises uten grunn. Selv om de er usynlige, er hematomen en konsekvens av noen faktorer. Men de fleste betaler rett og slett ikke oppmerksomhet til dem, med henvisning til deres glemsomhet og mangel på tid. Denne avgjørelsen fører i noen tilfeller til alvorlige konsekvenser.

Så, blant de faktorer som blåser på hendene, synes ingen tilsynelatende grunn, er de viktigste som følger:

 • Hemorragisk syndrom. Sykdommen påvirker karene, noe som gjør dem sprø. Fartøy tar immunceller for fremmedlegemer og sliter med dem intensivt. Som et resultat av små blødninger går blodet inn i det subkutane laget og danner en blåmerke. Som regel er blåmerker på hendene en konsekvens av nederlaget i lungene, hjertet, hjernen og leveren.
 • Mangel på askorbinsyre i blodet. Denne grunnen kan lett elimineres ved å spise matvarer som inneholder vitamin C. Legen kan foreskrive spesielle legemidler som vil opprettholde det nødvendige nivået av syre.
 • Krenkelse av prosessen med blodkoagulasjon. Bestem sykdommen kan bare være etter en passende undersøkelse.
 • Tar medisiner som fremmer blodtykkelse. Blant dem, antidepressiva, smertestillende midler, anti-astmatisk og antiinflammatorisk.
 • Vaskulær patologi.
 • Som et resultat av den overførte smittsomme sykdommen kan uventede blåmerker bli.
 • Alvorlig hypotermi.
 • På grunn av kvinners fysiologiske egenskaper kan blåse på hendene skyldes en skarp forandring i hormonell bakgrunn. Ofte skjer det under graviditet, amming eller under menstruasjon.

Hva skal jeg gjøre?

Folk som ofte merker utseendet på blåmerker på hendene, må sikkert henvende seg til en spesialist for å gi dem kvalifisert medisinsk behandling. Legen vil etter en undersøkelse og identifisere årsaken til sykdommen foreskrive et behandlingsforløp, som kanskje vil forhindre alvorlige konsekvenser og utseendet av en rekke sykdommer.

Først og fremst bør behandlingen rettes ikke mot å fjerne blåmerker selv, men derfor oppstod de faktisk. Hvis dette ikke er gjort, vil blusene fortsette å vises på hendene, og ødelegger ikke bare hudens utseende, men også humøret.

Det var et blåmerke på armen uten påvirkning

innhold

Hvorfor har jeg blåmerker på hendene uten grunn? Bruising kan vises i alle aldre. Ofte blir hematomet et resultat av traumatisering av huden av forskjellige typer, og i en slik situasjon bør man ikke bekymre seg spesielt. En mer farlig og komplisert situasjon er forekomsten av blåmerker på hendene uten noen grunn til dette, fordi dette fenomenet kan indikere utviklingen av alvorlige sykdommer i menneskekroppen.

Årsaker til blåmerker

I tilfelle at på hendens hud dukket opp et hematom uten årsak, kan dette være et symptom på noen patologier:

 • Ofte er et blåmerke på armen det første tegn på en slik sykdom som hemorragisk vaskulitt. Med progresjonen av en slik patologisk prosess oppstår en betennelse i karene lokalisert under epidermis. I de fleste tilfeller oppstår utviklingen av en slik sykdom under påvirkning av feil av forskjellig art i menneskekroppen, samt autoimmune mekanismer. Denne patologien er ledsaget av et brudd på integriteten til kapillærene, og resultatet er blodinntaket i det subkutane vevet. På grunn av denne patologiske prosessen kan blå flekker vises på hendens hud og andre deler av kroppen.
 • En annen grunn til dannelsen av hematomer på epidermis kan være mangel på vitamin P, som bidrar til å styrke hud og vaskulære vegger. I tilfelle at mangelen på det utvikler seg, kan det oppstå ubehagelige symptomer og blåmerker, inkludert.
 • Noen ganger uventede blåmerker på hendene er det første tegn på at menneskekroppen inneholder en utilstrekkelig mengde av vitamin C. Dette vitamin er aktivt involvert i alle prosesser i den menneskelige kroppen. Det styrer normal koagulasjon av blodet og tilstanden til kapillærene. I tilfelle at kroppen får utilstrekkelig mengde av dette vitaminet, kan det føre til blødning av en annen natur, noe som også forårsaker utseendet på blåmerker på huden.
 • Ofte blir eksperter spurte hvorfor det er blåmerker på hendene uten en klar grunn for kvinner. Årsaken til dannelsen av et hematom i representanter for svakere kjønn er ofte endringen i organismenes hormonelle bakgrunn. Faren for slike brudd øker med alderen, og manifestasjonen av blåmerker provosert av utilstrekkelig produksjon av hormoner slik som østrogen. Det lave nivået av østrogen i kvinnekroppen fører til at blodkarene blir sprø og sprø. I denne forbindelse kan hematomer og blåmerker forekomme på håndleddene, selv uten fysisk innvirkning på dem

Alvorlige sykdommer

Eksperter identifiserer en gruppe av patologier, progresjon av hvilke i menneskekroppen forårsaker blåmerker og hematomas på hendene i veneplexus.

Ofte vises blå flekker på hendene på hendene:

 • med sykdommer av bakteriell natur;
 • i virale patologier;
 • med hepatitt;
 • med onkologi av blod;
 • med levercirrhose
 • med hemofili;
 • med pankytopeni;
 • med trombocytopeni;
 • inflammatoriske prosesser av kronisk natur.

I noen situasjoner, blåmerker på huden på hendene vises som et resultat av langvarig bruk av forskjellige medikamenter, blant disse er de anti-depressiva, smertestillende og anti-inflammatoriske legemidler.

Hvis hematomene har oppstått uten tilsynelatende årsak, må du ta helsen din på alvor. Ofte oppstår blåmerker som følge av brudd på små kapillærer i fravær av ekstern påvirkning på epidermis. En vanlig sykdom som forårsaker blåmerker og blåmerker over hele kroppen, er HIV-infeksjon. Med en slik patologi kan blå flekker på hendene oppstå ganske uventet, men også raskt forsvinne.

I tilfelle at en person har spørsmål om hvorfor han har blåmerker på hendene uten tilsynelatende grunn, er det nødvendig å søke råd fra en spesialist. Pasienten vil bli tildelt de nødvendige studiene, blant annet en viktig rolle er spilt av blodanalysen for koagulering og ultralydsundersøkelse av blodkar. Etter å ha undersøkt de oppnådde resultatene, foreskrives pasienten effektiv behandling og om nødvendig henvises til konsultasjon til en høyt spesialisert lege.

Behandling av patologi hjemme

Klemmer på hvilken som helst del av kroppen ødelegger attraktiviteten til en person. Det er derfor, når utseendet på slike "smykker" på hudens hud, prøver eierne å kvitte seg med dem så snart som mulig.

Hjemme kan du bli kvitt blåmerker på huden på hendene dine ved å bruke følgende metoder:

 • Det er nødvendig å tegne et jodnett på huden, fordi et slikt preparat bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen og rask fjerning av forfallsprodukter fra kroppen.
 • Du kan lage varme komprimerer i 2-3 dager etter utseendet av et blåmerke. Varme styrker regenerering av vev og bidrar til å øke hastigheten på helbredelsesprosessen.
 • Det anbefales flere ganger om dagen å lage eddik lotioner som forbedrer prosessen med vev regenerering.

Når alt kommer til alt, når du diagnostiserer en farlig sykdom, trenger du effektiv medisinering, og det er usannsynlig at du kan bli kvitt blåmerker med komprimerer og kremer.

Les Mer Om Fartøyene