Hvorfor er det blåmerker på beina mine uten slag, diagnose, prognose

Fra denne artikkelen finner du ut: Hvilke sykdommer kan blæren på bena vise uten årsak hos kvinner og menn? Hva å gjøre hvis du har blåmerker (eller, med andre ord, blåmerker) uten slag. Til hvilken lege å adressere, hvordan diagnostikk og behandling skal utføres.

Bruising uten skader på bena og andre deler av kroppen oppstår på grunn av svakheten i vaskulære vegger, øket permeabiliteten eller overdreven fortynning av blod og svekket dens koagulabilitet.

Årsakene til blåmerker uten streiker er de samme for både kvinner og menn. Oftere, men de kan forekomme hos kvinner som er avhengige av seg sko med høye hæler, så det provoserer dreven spenning i bena, stasis blod i dem og påfølgende svekkelse av fartøyene og åreknuter. Også styrken av karene kan reduseres i overgangsalderen.

Med problemer med blodårer og blod, opptrer blåmer oftere på bena, da disse kroppsdelene er mest utsatt for stress i hverdagen. Mikrotrauma, som i patologien til blodkar og blod er skadet, kan oppstå fra en lang spasertur, fra å hoppe og så videre.

Hematomer uten slag er et veldig forstyrrende symptom. Hvis du har startet uten grunn til å oppstå blåmerker på beina eller på andre deler av kroppen din, må du straks konsultere en terapeut. Avhengig av resultatet av testene, kan han henvise deg til hematolog, angiolog, phlebologist, hepatolog eller gynekolog for videre diagnostisering og behandling.

Årsaker til blåmerker på beina

Det kan være hematomer av en av to grunner:

 1. Problemer med blodkar (økt permeabilitet av veggene i karene, svekkelse og reduksjon i elastisiteten i de vaskulære veggene).
 2. Problemer med blod (unormal reduksjon i blodplaterivåer i blodet, koagulasjonsforstyrrelser, leukemi).

I slike tilfeller oppstår blåmerker fra den gjennomsnittlige pressekraften på huden eller fra å trykke på klærne eller uten åpenbar grunn.

Den første fasen av svakhet i fartøyene manifesterer seg i det faktum at en stor blåmerke kommer fra et lett slag, som ikke går over lang tid.

Årsakene til slike problemer med blodårer og blod kan være svært varierte. Noen ganger indikerer dette mangel på visse stoffer i kroppen, og noen ganger alvorlige sykdommer i kardiovaskulærsystemet eller blod.

Hva kan provosere det utilsiktede utseendet til blåmerker på beina og på andre deler av kroppen:

 • Mangel på vitamin C eller vitamin P - med deres mangel reduserer styrke og elastisitet i vaskulære vegger, øker skjøtheten i kapillærene.
 • Trombocytopeni er et redusert nivå av blodplater, noe som fører til brudd på blodkoagulasjon og spontan utseende av hematomer. Trombocytopeni kan være en bivirkning av medisiner, et symptom på infeksiøs mononukleose, hepatitt, herpes, HIV og til og med en komplikasjon av influensa.
 • Leverfeil - alvorlige forstyrrelser i leverfunksjon forårsaker trombocytopeni.
 • Alkoholisme. Alkoholmisbruk fører til trombocytopeni.
 • Åreknuter. Dette er en svært vanlig grunn til at blåmerker vises på bena. Med denne sykdommen blir overfladiske vener skjøre og sprø, noe som kan føre til blåmerker.
 • Menopause. Med utilstrekkelig nivå av østrogen, reduseres styrken til karene.
 • Leukemi.
 • Medfødte sykdommer i blodpropp (hemofili, von Willebrands sykdom, etc.) - i dette tilfellet begynner symptomene å manifestere seg fra barndommen.

Selv om skrøbelighet i fartøyene blir provosert av mangel på vitaminer, øker risikoen for intern blødning og blødninger i hjernen, spesielt hos hypertensive pasienter. Ta derfor problemet på alvor.

Åreknuter kan forårsake blåmerker på bena

Medfølgende symptomer

Med økt permeabilitet av blodårer og brudd på blodpropp, observeres ikke bare blåmerker på kroppen, men også:

 • hyppig blødning fra nesen;
 • blødning fra slimhinnene i munnen, blødende tannkjøtt;
 • et langt stopp av blod selv med mindre kutt
 • med noen sykdommer - blod i urinen, spotting fra skjeden utenfor kritiske dager.

Disse symptomene blir ikke observert med blåmerker på beina forårsaket av åreknuter. Med denne sykdommen kan hematomene bare vises på bena. Også karakteristiske er vaskulære "garn" og "stjerner", hevelse i beina, ubehag og smerte i underekstremiteter.

diagnostikk

Først og fremst blir en generell blodprøve tatt fra en pasient som har behandlet dette problemet. Den største kliniske signifikansen i dette tilfellet er nivået av blodplater.

Tips 1: Hvorfor blåmerker vises på armene og bena

Hva forårsaker blåmerker på hendene

Hvorfor er det blåmerker på bena mine

Tips 2: Hvorfor oppstår sykdommer

Tips 3: Hvorfor vekten er på plass

De viktigste grunnene til at pilen av skalaene står stille

Til tross for alle dine begrensninger, kan kaloriinntaket være høyere enn forbruket. Tenk på næring, observere en strengere diett. Hvis du liker å klikke på frø, spise nøtter, og noen ganger til og med sjetonger, utelukk dem, fordi i 100 gram av disse produktene inneholder ca 500 kilokalorier. Vekten vil stå stille hvis du ikke eliminerer feil i dietten.

Ikke mindre vanlig grunn til at vekten er på plass er feil veiing. Ideelt sett skal skalene alltid være på ett sted, veiing skal finne sted om morgenen på tom mage og etter å ha gått på toalettet. Hvis du noen gang har falt skalaene, vil de ikke vise det nøyaktige resultatet!

Kardio trening fremmer fettforbrenning, men hvis du har spist før det, vil kroppen tilbringe kaloriene mottatt, ikke sine egne reserver. Husk at du må løpe eller utføre andre øvelser i mer enn 40 minutter - før det forbrukes glykogen lagret i leveren.

Ofte endres ikke vekten på grunn av at muskelmassen øker. Det er derfor ikke anbefalt å være konstant veid, for ikke å bli opprørt. I tillegg kan stoppe vekttap bety at pause er forbundet med en stramming av huden, noe som ikke er så dårlig. Hvis en person ville gå ned i vekt en dag, ville magen og andre deler av kroppen, som de fettdeponerte var, ikke skaffe seg pikante former.

Hvorfor er blåmerker og blåmerker på hendene uten grunn

For å finne ut hvorfor det er blåmerker på hendene uten grunn, må du gjennomgå en medisinsk undersøkelse. Mange mennesker hadde en situasjon der de fant et lite hematom på kroppen, selv om de ikke fikk noen skader.

årsaker til

Bruising og blåmerker forekommer ofte på huden til en person på grunn av oppnådd ekstern mekanisk skade (påvirkning). Leger hevder at mer enn 80% av blåmerker på huden vår er traumatiske. Det skjer ofte at en person ikke engang husker om traumer og mener at blæren dukket opp av seg selv. Hvis det er blåmerke på armen, så er dette normalt, dette skjer for alle. Det er verdt å begynne å bekymre deg når slike skader oppstår ofte eller uten tilsynelatende grunn. Slike symptomer er et tegn på signifikante uregelmessigheter i kroppens funksjon.

Hvis en person ikke fikk noen skader, kan blåmerker oppstå av flere grunner:

 1. Hemorragisk vaskulitt er en sykdom som forårsaker betennelse i blodårene under huden. Årsaken til denne sykdommen kan være funksjonsfeil i immunsystemet. Som et resultat av utviklingen av denne sykdommen begynner subkutane kapillærene å sprekke i en person. Blod fra karene kommer inn i det subkutane vevet, noe som forårsaker blåmerker på armene og bena.
 2. Mangel på vitamin C. Dette vitaminet er nødvendig for det normale løpet av mange prosesser i kroppen, inkludert blodsirkulasjon. Han er ansvarlig for permeabiliteten av blodkar og blodpropp. Lav konsentrasjon av vitamin C i blodet fører til hyppig forekomst av kapillære blødninger og til utseendet på blåmerker. Det første tegn på en akutt mangel på askorbinsyre er blødende tannkjøtt.
 3. Mangel på vitamin P. Med sin mangel, mister huden sin styrke, veggene i blodkarene blir mer skjøre. Denne kombinasjonen av patologier fører også til manifestasjoner i form av blåmerker og blåmerker.
 4. Mangel på østrogen. Noen ganger kan plutselig blåmerker hos kvinner skyldes hormonell svikt. Mangel på dette hormonet gjør blodårene sprø og sprø. Derfor kan blåmerker vises selv med en liten ekstern effekt. Med hormonell svikt kan det forekomme blåmerking, selv med en enkel finger som presser på huden.
 5. Åreknuter. Det er typisk for eldre, så vel som for gravide kvinner. Under huden begynner årene å bli tydelig synlige, fartøyene mister sin elastisitet. Fuglene virker ganske ofte og forsvinner ikke lenge.

Bruising på bena eller hender uten årsak oppstår ikke. Hvis en person spiser normalt, ikke får noen skader, men blåmerke er der fortsatt av seg selv, kan forekomsten forklares med utvikling av mer alvorlige sykdommer. Slike sykdommer innbefatter hemofili, ondartede sykdommer i blod, lever cirrhose, forskjellige infeksjonssykdommer, noen former av hepatitt, kronisk inflammatoriske prosesser eller ved bruk av ulike medikamenter som påvirker blodsirkulasjonen prosess (analgetika, antidepressiva, antiastmatiske midler, etc.).

Årsaken til blåmerker på kroppen, inkludert hendene, kan bli ikke bare sykdommen, men også stor oppgave, tar visse medisiner, en rekke forstyrrelser i hormonproduksjon. Hematom kan vises selv etter at vanlige blodprøver er tatt fra finger eller blodåre.

Ofte, med de årsakssynlige utseendet til blåmerker, møter eldre mennesker.

Dette skyldes det faktum at våre blodårer med alderen blir mindre elastiske.

For å bekjempe slike ubehagelige manifestasjoner på hendene og på kroppen som helhet må vi først fastslå årsaken til forekomsten deres. Det er nødvendig å forstå at blåmerker og blåmerker bare er symptomer, det er nødvendig å behandle ikke dem, men den opprinnelige sykdommen, som de oppsto for.

Metoder for behandling

Nøyaktig å si, hvorfor på forskjellige hender vises flere blåmerker, bare leger etter at flere spesielle analyser utføres. Hjemme kan du bare bidra til å eliminere symptomer.

I tilfelle feil i produksjon av østrogen, kan en endokrinolog eller gynekolog foreskrive bruken av et kompleks av hormonpreparater. Hvis årsaken til utseende av hematomer er åreknuter, så vil behandlingen ikke uten å konsultere en phlebologist. Han vil bestemme den nøyaktige diagnosen og foreskrive et behandlingsforløp. I de fleste tilfeller vil behandlingsforløpet omfatte bruk av venotoniske legemidler, samt øvelser i terapeutisk gymnastikk.

Hvis det er mangel på vitaminer i kroppen, bør du endre dietten.

Det er nødvendig å inkludere mat som er rik på vitaminer C og P. Vanlig inntak av vitaminkomplekser kan også forbedre helsen til huden.

I tilfelle når hepatitt er ansvarlig for utseendet på blåmerker, er det nødvendig å behandle denne sykdommen så snart som mulig, siden blåmerker ikke er det verste av symptomene på denne sykdommen. Hvis du nøl med behandling, kan hepatitt gå inn i kronisk form.

Hvordan kan folk rettsmidler

I folkemedisin er det et stort antall måter å eliminere blåmerker.

Kontusjoner eller blåmerker kan vellykkes fjernes fra huden hvis du legger til en tampong fuktet med infusjoner av en kamille på det skadede området.

Du kan feste et kålblad dampet i varmt vann til blåmerke. En slik komprimering bør festes på kroppen med bandasje og ikke fjerne den i 2-3 timer. En komprimering fra Comfrey-bladet kan hjelpe. Det må påføres blæren for hele natten. På samme måte er det verdt å bruke kutte aloe-blader.

Bruising passerer hvis de periodisk smøres med en blanding av vegetabilske oljer. Et godt resultat i dette tilfellet viser en salve basert på utdrag av calendula.

Hvis utseendet på blåmerker skyldes skade, vil følgende metode hjelpe. For det første bør en komprimering med is eller kaldt vann påføres det berørte området av huden. Det anbefales ikke å holde det lenger enn 10-15 minutter, da dette kan forårsake frostskader eller skade på hudkapillærene. Hvis blæren ikke går over 3 dager, kan du begynne å behandle med varme kompresser, de fremmer resorpsjon ved blåmerker. Noen ganger er det nødvendig å ty til fysioterapi. Dette krever bruk av forskjellige salver og geler for å gni inn i huden.

I sammensetningen av et slikt middel må det nødvendigvis innbefatte en skråkropp eller hirudin.

2 av disse farmakologiske komponentene bidrar til resorpsjon og fjerning av betennelse. Slike salver skal gni i huden 3-4 ganger om dagen. Høy effektivitet er vist av Heparin salve og Lyoton 1000. For å forhindre ny blåmerking, kan disse rettsmidler brukes på sunn hud for forebygging.

Det er verdt å forstå, hvis en person på hendene eller andre deler av kroppen har blåmerker uten grunn, men du må umiddelbart konsultere en lege. Selvmedisinering kan bare skjule symptomene på å utvikle farlig sykdom som vil komplisere diagnosen. Ikke utsett turen til en spesialist, siden det er sannsynlig at antall blåmerker vil vokse raskt, noe som gir mye ulempe.

Bruiser: Utseendefaktorer, når det er verdt å bekymre deg, arter, behandling

Det virker, og det var ikke noen skader, og ikke treffer en person hvor som helst og blåmerker komme fra et sted... I tid, de blir gule, pass og andre synes. Og igjen kan du ikke huske: Hvor feste mannen? Voksne mennesker, særlig i en alder av, si, det er alderdom kryper så, noen avvisende og sa at et lignende fenomen følger hele sitt liv, bare en liten prosentandel av de som regelmessig 'blomstrer' hud, tenker og leter etter måter å løse problemet. Disse inkluderer ofte rastløse mumier, avslørende på barnets kropp som vet hvor hematomene kommer fra. Kanskje i barnehagen eller på skolen er noen fornærmende? Eller er det fortsatt et signal om at noe er galt i kroppen?

Skader, kvinners problemer, vitaminmangel

Utseendet til et hematom fra et slag er ansett som et helt naturlig fenomen. Videre, hvis sjokket er sterkt, i stand til å skade både myke vev og blodkar som gjennomsyrer kroppen vår, levere alt som er nødvendig og ta produktene av metabolisme. Selvfølgelig får kapillærene mest, fordi de er veldig tilgjengelige, fordi de ligger i huden.

og her Når blåmerker vises uten grunn, er årsaken til dette nøyaktig. Først og fremst er dette økt skjøthet av veggene i kapillærkarene. Hvorfor begynner de plutselig å bryte er et annet spørsmål eller en annen grunn. Og ikke alene.

Alle vet at den kvinnelige kroppen blåser foretrekker mer. Hvorfor? Det viser seg, det er forbundet med en hormonell bakgrunn, eller heller med mangel på østrogener. Kvinnekroppen i prosessen med livet gjennomgår ulike hormonelle svingninger, og i pre- og postmenopausale situasjonen noen ganger også katastrofal utvikler, så det viser seg at det er blåmerker uten grunn, og kvinner skylden for alder, som er selvfølgelig involvert i slike fenomener. Tross alt er fartøyene ikke det samme. Og vitaminer med sporstoffer er noen ganger ikke nok. Her er en annen grunn.

Mangel på vitamin C, og ganske enkelt - askorbisk, bremser restaureringen av vev etter mekanisk skade, og mangel på vitamin P forbedrer permeabilitet, skjøthet og skjøthet i kapillærene, som fører til utseendet på blåmerker som om uten grunn. Kombinere sammen flavonoid rutin med P-vitamin aktivitet og askorbinsyre, forskere mange år siden mottok en fantastisk forberedelse av ascorutin, som er veldig smakelig og veldig nyttig. Det styrker vaskulasjonen, gjør det mulig å kvitte seg med blåmerker og forhindre dannelsen av nye.

askorutin - Et godt middel for blåmerker og er bra for folk som har hematomer forårsaket av mangel på de ovennevnte vitaminer.

Uventet, ved første øyekast, bidrar utseendet på blåmerker Langsiktig bruk av legemidler med antikoagulerende effekt, for eksempel aspirin, som også er hovedårsaken til blåmerker. Det fortynner blod og dets bruk i lang tid fører til utseendet av blåmerker på forskjellige steder i menneskekroppen.

Mer overbevisende grunner

Det er imidlertid mer alvorlige forutsetninger for blærenes utseende, forårsaket av ulike, noen ganger alvorlige lidelser i kroppen, som kombineres i en stor gruppe sykdommer som kalles hemorragisk diatese. Disse inkluderer:

 • Vazopatii - er skaden på fartøyets veggen som følge av eksponering for smittefarlige eller immunoallerge midler, kan et eksempel på en slik patologi betraktes som hemorragisk vaskulitt;
 • koagulopati (medfødt eller oppkjøpt), som er en konsekvens av en reduksjon i nivået av koagulasjonsfaktorer, som inkluderer en kjent sykdom som hemofili;
 • trombocytopeni (Reduksjon av antall blodceller - blodplater, som et resultat av traumatisk, inhibering av produksjon eller økt forbruk som oppstår når hemangiomer, trombocytopenisk purpura, DIC);
 • thrombocytopathia (et brudd på funksjonell kapasitet av blodplaten, karakteristisk for myelom, erythremi, systemisk lupus erythematosus).

Som det viste seg, er det mange grunner og, Før du prøver å fjerne et blåmerke, er det godt å finne ut av opprinnelsen, for ved å la alt gå på egenhånd kan man starte en sykdom som vil føre til enda større brudd. Selvfølgelig fortjener blæren under neglen ikke spesiell oppmerksomhet hvis det oppstår at du treffer fingeren med en hammer. I dette tilfellet kan du ikke løpe rundt legen og ikke ta tester, du må prøve å bruke folkemidlene eller bare vente: neglen kommer ned - alt vil passere. Det er imidlertid typer blåmerker som gjør deg oppmerksom.

Hvilke blåmerker er der?

Kroppens steder, som har blitt blå fra traumer, er kjent for oss fra barndommen. Bruises på bena, knær banket ned - det er enkelt for en tomboy gutt, fordi i denne alderen er alle klassene traumatiske. Flytte spill, sykle, overvinne slike høyder som gjerder og trær, og resultatet er ikke en veldig mild landing og store blåmerker av samme opprinnelse, men å ha sin egen historie.

Sykdomsrelaterte typer blåmerker manifesterer seg annerledes og oppfører seg annerledes. I medisinsk vitenskap er de delt inn i typer:

 1. Gematomny, som er preget av store smertefulle blødninger, ikke bare i det subkutane laget, men også i de dype musklene, ledd som forårsaker ødeleggelse av vev, patologiske frakturer, artrose og muskelatrofi. Store blåmerker på beina, armene og i hele kroppen er ganske naturlige for koagulopatier som hemofili A og B;
 2. microcirculatory, som kalles petechial-flekket, manifesteres ved utseendet av blåmerker på hendene, føttene, på slimhinnen (nasal, gingivalblødninger). Mindre traumatisering av karene i mikrocirkulatorisk seng - kapillærene (det er bare nødvendig å gni huden med hånden), forårsaker straks blåmerker (pasienter med trombocytopeni vet dette);
 3. Mikrotsirkuljatorno-gematomny, det er en blandet type, inneholder en kombinasjon av de to foregående og er preget av utseendet til selv små, men store blåmerker, lokalisert i overveiende subkutant fett, slik at de lett kan ses. DIC-syndrom, hemofili A og en overdose av antikoagulantia ledsages av en lignende type hematom;
 4. for vaskulitt-magenta type, i tillegg til en slags betent blåmerker, er kløende utslett karakteristisk, noe som til tiden gir resterende pigmentering.

Men hvis en person har permanente blåmerker, er det bedre å gå til legen når alt kommer til alt, fordi dette kan være et tegn på sykdom.

Klemmer på brystet, blåmerker på årer

Av særlig bekymring er blåmerker på brystet hos kvinner, fordi brystene er mindre sannsynlig å bli skadet enn hender og føtter, selv om skader ikke er utelukket. Du kan falle eller komme over noe stumt objekt, og hematom er sikret. Selvfølgelig Du bør prøve å unngå skade på brystkjertlene, siden store hematomer kan forvandle seg til cyster, som senere gir ganske sterk smerte.

Hvis blæren forårsaker skade eller tar antikoagulantia, kan det håpes at det vil passere uten spesielle konsekvenser. Det er farlig når hematom kommer uten tilsynelatende grunn, for da kan det være et tegn på en ondartet neoplasma, spesielt inflammatorisk brystkreft, så i slike tilfeller Ikke utsett besøket hos en pattedyr eller gynekolog.

Strukturen av den vanlige blæren (venstre) og formasjonen på brystet, blir til en ondartet (på høyre side)

Det er ikke immun mot blåmerker på brystet og det mannlige kjønn, men menn har sitt utseende skyldes i hovedsak sløv brystet traumer og brukne ribben, og hvis et blåmerke ikke går lang tid, kan årsaken være koagulasjonsforstyrrelser eller tar blodfortynnende. I alle fall må du konsultere en lege med dette spørsmålet.

Ofte er det blåmerker på venene. Først av alt gjelder dette mennesker som har åreknuter. Noen ganger er slik synlighet skapt av venene selv, og noen ganger hematomer er resultatet av tilstedeværelsen av et kapillært nett, vaskulære stjerner og knuter som har egenskapen til å bli revet. Dette skyldes hovedsakelig skader eller svakhet i fartøyets vegger.

Salver som bidrar til å kurere et blåmerke

Kurer blæren øyeblikkelig, generelt er det sjelden mulig, men hvis umiddelbart etter at skaden skal påføres kaldt (ofte for denne bruk frosset kjøtt, som hjemme er alltid til stede), kan du redusere størrelsen på hematomet betydelig og redusere flekkens intensitet. Og siden det første øyeblikket har blitt savnet, er det bedre å sende noen til nærmeste apotek for å få en salve fra blåmerker. I slike tilfeller Veletablert heparinsalve, som løser blodpropp dannet under huden og dermed akselerere forsvinner av det blå. I tillegg har heparinsalve også en bedøvelsesvirkning på grunn av den medfølgende lokalbedøvelsen av benzokain.

Det skal huskes at salven brukes med forsiktighet, hvis hudens integritet er ødelagt og Ikke gjelde i det hele tatt med dyp venetrombose eller samtidig med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), som ofte brukes med blåmerker for å redusere smerte.

I tillegg til heparin, ville det være fint å bruke troxevasin salve, som også bidrar til å kurere blæren raskt og glemme det. Å ha et ganske bredt spekter av tiltak, er salve brukt til mange sykdommer forbundet med økt skjøthet i de vaskulære veggene. Hovedstoffet i stoffet er flavonoid rutin, som har P-vitamin aktivitet. For å forbedre den terapeutiske effekten av salven, er det ønskelig å bruke det sammen med kapsler eller tabletter av troxevasin.

Hjelp av folkemetoder

Noen anerkjenner ikke apoteksprodukter og foretrekker å bruke utelukkende folkemedisiner for behandling av blåmerker. Hvis blæren kommer fra en blåmerke, så er denne behandlingen berettiget og kan med hell brukes hjemme.

 • med en burdock leaf (indre overflate av ark, cellofan, ull sjal),
 • et stykke løk med sukker,
 • Gresset er friskt eller tørt (med kokende vann) dekket med cellofan og bandasje

bidrar til rask helbredelse og forsvinning av et unattractive black spot.

Komprimering av fersk persille - rimelig og (ifølge populær tro), en effektiv måte å kvitte seg med blåmerker

Til samme formål bruk:

 • for ½ teskje ingefær og gurkemeie, og legg til noen dråper vann (3 eller 4) til dem,
 • kokt (før gruel) i melke epler,
 • Et nytt ark med Tradescantia, eller
 • lotion med eddik (laken er fuktet med en spiseskje eddik eller en teskje essens oppløst i vann).

Men man bør ikke glemme at alle folkemidlene er gode hvis det ikke er noe åpent sår og blødning, siden vi i dette tilfellet trenger en litt annen tilnærming, men fra de ovennevnte oppskriftene, i tilfelle skade på hud og blødning, vil en varm vassel fra epler kokt i melk gjøre. Det må påføres det skadde stedet.

Pasienten selv velger, enn å behandle en blåmerke oppnådd som følge av blåmerke, men dette bør ikke gjøres hvis hematomene dannes som følge av andre sykdommer, det er som om de selv. Du må kontakte en spesialist (phlebologist eller hematolog), som utfører de nødvendige undersøkelser (blodprøver, ultralyd fartøy, etc..), sannsynligvis vil forstå hva som er hva og foreskrive riktig behandling, som pasienten selv ikke kan håndtere, og folk rettsmidler har ikke makt til å løse dype underliggende problemer.

Bruises på armer og ben uten årsak

Noen ganger skjer det at blåmerker virker på kroppen akkurat slik - uten tidligere skader. Kjernefysiske blåmerker, igjen, er effekten på de subkutane kapillærene. Tilstanden til veggene til disse små fartøyene er ikke på noe vis konstant - de kan bli sprø, porøse, tynne. Slike vegger vil selvfølgelig ikke holde blodet løpende gjennom kapillærene. Små blødninger i nærliggende vev og danner en så uønsket lidelse.

Bruising på armer og ben uten grunn (dvs. i fravær av skader) kan oppstå på grunn av en rekke andre uventede grunner. La oss se på deres mangfold.

 • Regelmessig intensiv trening i sport forårsaker subkutan mikrotrauma, ikke ledsaget av smerte. Hematomer (blåmerker) fra slike skader behandles med termiske kompresser.
 • Mottak av aspirin. Dette stoffet er kjent for dets evne til å fortynne blod og forhindre trombose. Imidlertid kan han også provosere dannelsen av blåmerker. Det er nødvendig å godta aksept av dette legemidlet med en lege.
 • HIV-infeksjon. Med denne formidable sykdommen oppstår blåmerker permanent og forsvinner.
 • Onkologiske lidelser.
 • Mangel på diett av vitamin C, P og kalsium. Rollen av askorbinsyre (vitamin C) er uvurderlig. Dette vitaminet tar del i konstruksjonen av bindevev og kollagenprotein. Disse biokompleksene satte rammen av vaskulære vegger, noe som gjorde dem elastiske og holdbare. Uttømmingen av dietten med ovennevnte substanser fører til økt brølhet og permeabilitet av karene, som følge av hvilke blødninger til nærliggende vevssteder er mulige. For å forhindre dette, må du berike bordet ditt med plommer, kiwi, tallerkener fra bokhvete, grønn te, solbær, rødpepper, hundrosen og kirsebær.

Det er viktig å ikke ignorere faktumet om årsakssmerter, men heller å søke hjelp fra en medisinsk institusjon. En rutinemessig blodprøve fra fingeren vil allerede klart avklare situasjonen - faktisk vil legen kunne vurdere nivået av blodplater. Moderne medisin har gode muligheter til raskt å identifisere den sanne årsaken til utseendet på uventede blåmerker og vellykket avhending av dem.

Hvorfor har kvinner blåmerker på kroppen uten grunn?

Klemmer på kropp av en kvinne vises aldri akkurat slik. Selv om forekomsten ikke ble provosert av et slag, blåmerke eller annet traumer, er det umulig å forlate dem uten oppmerksomhet. Tross alt er dannelsen av blåmerker (uansett hvilken del av kroppen - bena, armer, midje, panne, føtter osv.) Uten en grunn taler for alvorlige helseproblemer som krever en linjebehandling.

Vi finner ut hvorfor det er hematomer

Et blåmerke er et hematom som oppstår som følge av en subkutan blåmerke på grunn av skade på små blodkarillærer. Hyppigst forekommer utseendet under et slag eller en skade som markerer brudd på veggene i kapillærene. Og siden noen kvinner har øm og tynn hud, og mindre skader som forblir usynlige, fører til små blåmerker på hender eller føtter.

hemofili

Men hvis en kvinne er sikker på at ikke har fått noen skader, så utseendet subkutan blåmerker kan være et symptom på alvorlig sykdom - hemofili. Den er karakterisert ved nedsatt blodkoagulering og redusert permeabilitet. Ved sin utvikling blodet siver gjennom den vaskulære veggen og akkumuleres i de subkutane lag, som danner synlig for det blotte øye mørkeblå eller rødbrun flekker.

Oppdagelsen av blødning i hemofili kan til og med være et hjemmeskader. Derfor er behandlingen av denne sykdommen nødvendig umiddelbart etter begynnelsen av de primære symptomene. Og de er bare det samme, blåmerker som oppstår uten årsak og i ulike deler av kroppen:

 • under øynene;
 • på magen;
 • på hofter;
 • på fingrene og håndleddene;
 • på nakken;
 • på templene;
 • på knærne;
 • på baken
 • på føttene, etc.

trombocytopeni

Dannelsen av blåmerker på kroppen uten årsak er også et tegn på utviklingen av trombocytopeni. Denne sykdommen er preget av en reduksjon i blodtalet av blodplater. Ved utvikling av trombocytopeni opplever kvinner ofte:

 • rikelig månedlig;
 • blod fra nesen;
 • hemorragisk utslett;
 • smerte i muskler og ryggrad.

En hyppig satellitt av trombocytopeni er jernmangelanemi, preget av en reduksjon i nivået av hemoglobin i blodet. Hovedtrekkene er:

 • svakhet;
 • blep og tørrhet i huden;
 • rød rød rikelig utslipp under menstruasjon;
 • redusert appetitt;
 • tap av hår;
 • svimmelhet;
 • hodepine;
 • minneverdigelse og oppmerksomhetskonsentrasjon.

Vazopatiya

En annen sykdom, som manifesteres ved utseendet av blåmerker på kroppen. Utviklingen av vasopati er forbundet med skade på venene på bakgrunn av den negative virkningen av smittsomme, giftige, allergiske eller immunologiske midler. Fra denne sykdommen er blodsirkulasjonen i kroppen alvorlig berørt, på grunn av hva den ofte er ledsaget av patologier av leveren og nyrene, bukspyttkjertelen og organene i reproduktive systemet.

leukemi

Leukemi er en klonal malign (neoplastisk) sykdom i hematopoietisk systemet. Det kan også provosere bruken av blåmerker på magen, siden med utviklingen av denne sykdommen, åpner en person hyppig intern blødning med blødninger i bukhulen.

Hormonale lidelser

Utseendet til blåmerker på kroppen er ofte en følge av hormonelle sykdommer som forekommer mot bakgrunn av nedsatt funksjon av skjoldbruskkjertelen, eggstokkene, brystkjertlene og andre indre organer som er involvert i dannelsen av hormonbalansen.

Tar medisiner

Subkutan blåmerking observeres ofte hos personer som misbruker aspirin. Dette stoffet fortynner blodet og reduserer fartøyets elastisitet. Men med utviklingen av visse sykdommer uten det, kan man ikke unngå det (det er ofte foreskrevet til personer som overlevde et hjerneslag og et hjerteinfarkt, og også til de som er utsatt for tromboflebit). Og hvis du tar acetylsalisylsyre sammen med blåmerker, må du redusere doseringen og sørg for å konsultere lege.

beriberi

Mangel på vitamin C og P i kroppen kan være årsaken til utseendet av hematomer på kroppen. Disse vitaminene styrker de vaskulære veggene og regulerer blodsirkulasjonen. Deres mangel gjør fartøyene sprø og sprø og forårsaker hyppige subkutane blødninger.

Ondartede formasjoner

Hvis blåmerker vises på øyelokkene og i dette tilfellet, tidligere ingen skader ble mottatt, kan årsaken til kreften være. Denne sykdommen endrer blodsammensetningen betydelig og negativt påvirker veggene på karene, noe som gjør dem sprø og sprø.

Hematomer på øyelokkene provoserer også en lang mottakelse:

 • antidepressiva;
 • smertestillende midler;
 • preparater med forhøyet jerninnhold.

Hvorfor blåmerker vises på kroppen uten en grunn

Hele menneskeheten er alltid vanligvis opptatt av utseendet på slitasje på huden. Dette fenomenet bidrar til et sterkt slag, klype eller riper der under huden briste små kapillærer og blod helles i det subkutane vevet. Når det er blåmerker på kroppen uten grunn, er det verdt å tenke på helsen din.

Generell beskrivelse av hematom

Slike blåmerker og blåmerker er lyse rødt på grunn av tilstedeværelsen av hemoglobin i blodet. Etter en stund endrer blæren på kroppen sin farge fra lyse-lilla til gulaktige. Slike prosesser oppstår på grunn av ødeleggelse og tap av hemoglobin på det angitte sted. Etter oppløsningen dannes gallepigmenter, noe som gir en så uvanlig farge til hematom. Med hvilken hastighet vil det helbrede hematomet, avhenger bare av plasseringen av stedet.

Blæren i huden som ligger på beina, varer ikke lenger, siden beina har høyest blodtrykk. Derfor, for å øke venøst ​​blod til hjertemuskelen, må du gjøre maksimal innsats. Dette er den vanlige prosessen med utseendet på blåmerker og blåmerker på kroppen. Men eksperter bemerker at det er hyppige tilfeller av blåmerker på kroppen uten grunn.

Hematomer på kroppen

Hematomer, som i seg selv, det vil si, vises på egen kropp, indikerer utviklingen av en patologisk prosess i menneskekroppen.

Urimlige hematomer på kroppen

Det er mange slike forstyrrelser, som skyldes blåmerker på kroppen uten grunn. Dette kan skyldes utilstrekkelige mengder vitamin K, P og C. Ofte forekommer slike tilfeller på grunn av utseendet av overgangsalder hos kvinner, når kroppen mangler kvinnelige hormoner.

Også forårsake blåmerker på kroppen av en kvinne, og en mann kan trykke hopp, vanlig tonsillitt, revmatisme, forstyrrelse i ekskresjonen, endokrine, sirkulasjonssystemet, samt åpenbare brudd på homeostase. Når det er slike uforstyrrede hematomer på barnets kropp, er det nødvendig å vise det til legen - en barnelege som lett kan skille blåmerker fra et slag og utseendet av en avitaminose i kroppen eller mer alvorlige brudd på indre organer.

Når det er ubøyelige blåmerker på barnets kropp, må du vise det til legen din

Hematomer på bena

Hematomer på bein av en voksen eller et barn kan ofte vises hos friske mennesker, det vil si de som ikke lider av kroniske sykdommer i det hele tatt. Ofte oppstår blåmerker på kroppen uten en grunn i tynne jenter, hvis hud er veldig tynn. Saken er at med denne typen hudkapillærer er overfladisk, og følgelig er det noen mekaniske skader, som til og med berører fører til dannelsen av hematomer. Men denne typen hud er svært sjelden, og anbefalinger til slike mennesker er de enkleste - pass opp for skade.

I de fleste tilfeller forekommer blåmerker på bein av barn og voksne av flere alvorlige grunner:

 • Svært ofte er det problemer med blodhemostase. Det vil si i blodets normale forløb og opprettholde det i form av en væske. I denne tilstanden begynner det maksimale utseendet av blodpropper. En slik sykdom kan være både medfødt og oppkjøpt. Svært ofte oppdages slike manifestasjoner under graviditet eller umiddelbart etter fødselen.

Bruising på kvinnenes ben tyder på at blodproppene svekkes. En slik funksjonsfeil i sirkulasjonssystemet kan være hovedårsaken til miskarrierer og for tidlig fødsel.

 • Når et problem oppdages, er det tildelt en rekke tester, og når spesialister mottar sine resultater, foreskriver eksperter en effektiv behandling. En slik sykdom blir hovedårsaken til infertilitet. Legene anbefaler at hvis en kvinne ikke kan bli gravid innen et år og har blåmerker på bena, konsulter en spesialist.
 • Tilstedeværelsen av hemorragisk diatese. Dette begrepet innebærer mange symptomer. Dette er ømhet i blodkar, det er mangelen på hemoglobin i blodet (ofte etter smittsomme sykdommer), utseendet på hemofili. I nærvær av en slik sykdom oppstår blåmerker ofte over bena.
 • Åreknuter på bena. Denne sykdommen forekommer hos middelaldrende kvinner. Årsakene til denne sykdommen er forskjellige. Dette er en graviditet, en stillesittende livsstil, stående arbeid eller overstrengende ben. Med en slik sykdom er det alvorlig smerte og tyngde manifestert. Hvis disse symptomene oppstår, bør du definitivt konsultere en lege for råd.
 • Sykdommer i leveren, der det er en forgiftning av kroppen
 • Mangel på askorbinsyre og nikotinsyre. Askorbinsyre er ansvarlig for blodkoagulabilitet, og nikotinsyre er ansvarlig for svakhet i blodkar og elastisitet i kapillærene.
Hematomer på bena

Metoder for behandling

Pasienten er foreskrevet følgende behandling med blåmerker på kroppen:

 • I noen tilfeller er blodtransfusjonen foreskrevet.
 • Ved detektering av hemorragisk diatese brukes glukokortikosteroidbehandling. Det fremmer en normal fortykning av veggene i kapillærene.
 • Med åreknuter, er venotoniske legemidler foreskrevet.
 • Ved økt koagulering av blod foreskrives antikoagulantia, som bør forhindre økt forekomst av blodpropp i karene.
 • For å styrke kapillærene er foreskrevet salver med K-vitamin.
 • For å forhindre utseende av hematomer, foreskriver legene Arnica.
 • Når vitaminmangel er foreskrevet et kompleks av vitaminer for å styrke blodårene.
 • I nærvær av hematomer har heparinsalve vist seg å være svært vellykket. Det er hennes behov for å jevne ut hematomet regelmessig. Ved hjelp av heparin oppløses blod i stedet for skade.
 • I moderne farmasi brukes salver "Troxevasin", "Rescuer", "Troxerutin" til å eliminere hematomer.

Bruk av medisiner og salver gir en positiv effekt i de tidlige stadier av åreknuter. Ved løpende tilfeller bør kun kirurgisk inngrep brukes.

Svært raskt hematom smelter mens du behandler det med ferske poteter. For å gjøre dette, bør potetene gnides sammen med huden på et lite rist og påføres en blåmerke. Topp med polyetylen og tett bandasje med bandasje.

Hematomer på hendene

Årsakene til hematomene i menn og kvinner:

 • Hemorragisk syndrom. Det er en sykdom hvor blodårene blir alvorlig sprø. Antistoffer som manifesterer seg i pasientens kropp, avviser blodkar, som fremmedlegemer. På grunn av deres skjørhet brister de periodisk og danner blåmerker. Hematomer i hendene på en voksen - dette er en konsekvens av skade på hjernen, leveren eller andre indre organer.
 • Med mangel på askorbinsyre.
 • Med dårlig blod koagulerbarhet.
 • Endringer i hormonell bakgrunn, spesielt under menstruasjon og under graviditet, samt under amming.
 • Etter en smittsom sykdom.
 • Med leversykdommer.
 • Når medisiner og urter regelmessig tas til fortynnet blod.
 • Ved unormale forhold i sirkulasjonssystemet.
 • Ved frysing.

Hematomer på ansiktet

Vanligvis blåmerker som ligger i ansiktet, ikke fra påvirkning eller skade, oppstår på slimhinnene i leppene eller under øynene. Siden det er der at nærmeste plassering av kapillærene blir observert.

Årsakene til årsakssykdommer i ansiktet:

 • Den komplette mangelen på vitaminer i menneskekroppen.
 • Hepatiske sykdommer.
 • Allergiske manifestasjoner.
 • Kvinnelige kjønnshormoner er mangelfull.
 • Etter en smittsom sykdom.
 • Under en alvorlig hoste er det endring i blodtrykket og personen begynner å bli dekket med et cyanotisk utslett.
Årsaker til blåmerker i ansiktet vises hovedsakelig under øynene

Behandling av blåmerker i ansiktet

 • Heparin salve fremmer rask opptak av blåmerker i ansiktet, men er ikke egnet for pasienter med dårlig blodkoagulasjon.
 • Balsam "Redningsmann" - et veldig effektivt verktøy for å bekjempe blåmerker på kroppen, men ikke egnet for området av lepper og øyne.
 • Salve "Troxevasin" er ment for å styrke karene og rask opptak av blåmerker på huden.
 • Salve "Bodyaga". Det er laget ved å blande en tørr blanding med kokt vann, men det er mest effektivt i de første timene etter utseendet av hematom.

Forebygging av forekomsten av causeless hematomer

Metoder for å forhindre blåmerker på kroppen er som følger:

 • Det er nødvendig å beskytte huden mot skade og alle slags mekaniske påvirkninger
 • Stabiliser kroppsvekten hele tiden.
 • Mer tid til å tilbringe i frisk luft.
 • For å overvåke riktig ernæring, slik at den er fylt med mineraler og vitaminer.
 • Støv massasje føtter.
 • Gjør terapeutiske øvelser for blodårer.
 • Se på klærne dine slik at de ikke knuses eller hindrer bevegelsene dine.
 • Vær alltid på farten.
 • Unngå allergener.
 • Gjennomgå kontinuerlig en forebyggende undersøkelse.
 • Regelmessig ta en kontrastdusj.

Tradisjonell medisin mot blåmerker

 • Blomstene av calendula blir kneet i en tykk slurry og påført det skadede området. Konsentrert calendula infusjon hjelper også effektivt i kampen mot blåmerker.
Infusjonen av calendula er effektiv i behandling av hematom
 • For å fjerne blåmerker i ansiktet, hender eller føtter, bruk også blomstene i mulleinen og legg dem på sårpunktet. Men før du bruker dem, må du fjerne stamensene. Bladene til mor- og stammemødre og burdock bidrar også til å eliminere dette problemet
 • I de første minuttene etter utseendet av blåmerke på kroppen, måten å påføre innersiden av bananhuden
 • Det er nødvendig å fortynne potetstivelsen med vann til en homogen vassel og feste til stedet for hematom
 • De dampede kålblader hjelper også godt fra blåmerker. De må senkes i kokende vann for en stund, og så kan du stryke den med en rullestift, og du kan bruke den på et sårt sted. Etter 20 minutter anbefales det å bytte til en ny.
 • Det samme gjelder for komfrey blader
 • I samme versjon brukes gudinnenes grener, og for å eliminere smerte syndromet må du lage et bad med gudinnets grener.
 • Eteriske oljer i behandling av hematomer er svært populære. For å forberede sammensetningen, må du blande to dråper kamille og myrra og 5 dråper marjoram og marigold

Blant folkemidlene for blåmerker på kroppen er også salver på medisinske urter. For eksempel, salver, som inkluderer rosmarin, arnica, lavendel eller kalendula, er de mest effektive middelene i kampen mot hematomer. Å bruke kompresser er veldig god hjelp med calendula infusjoner, og for gni - lavendel.

Hvorfor oppstår blåmerker på beina uten årsak hos kvinner?

Bruising er en subkutan blødning som oppstår når små blodkar er skadet, vanligvis etter stum skade på den delen av kroppen. Kausjonsfaktoren kan være innvirkning, kompresjon, etc. I begynnelsen er blæren mørk blå, denne fargen er forårsaket av spredning av blod på huden. Erytrocytter forfall, frigjør et hemoglobinfarger, forårsaker endring i farge i grønn, brun, gul. Gradvis absorberes brukenes innhold og det forsvinner derfor. Men noen ganger er det blåmerker på beina uten grunn (hos kvinner oftere enn hos menn). Hvorfor skjer dette?

Hvorfor vises blåmerker på beina "uten grunn"?

Subkutan blåmerking forekommer oftest i kalver, skinner, knær; Årsaken kan være en eller kombinere flere faktorer.

Den viktigste risikogruppen, hvorfor blåmerker vises på beina, utgjør sykdommer som forårsaker blodproppssykdommer. Noen innvirkning på funksjonen eller antall blodplater (for eksempel leukemi og andre blodforstyrrelser), andre - bryter koagulasjonsfaktorer (hemofili), er følgende - inkluderer både slag (von Willebrands sykdom). Alle disse forstyrrelsene kan delta i forekomsten av blåmerker på lemmer.

Redusert koagulabilitet, som er årsaken til blåmerker på bena, er typisk for pasienter med nedsatt leverfunksjon (vanligvis levercirrhose). Organ blir ute av stand til å generere tilstrekkelige mengder av visse koagulasjonsfaktorer, vitamin K-avhengig Tidligere har vitamin C-mangel (skjørbuk) var den primære årsaken blåmerker; blåmerker på grunn av mangel på dette vitaminet, kan imidlertid selv i dag forekomme. Uten et viktig vitamin er styrken i vaskulærene forstyrret, de er lett skadet, og det forekommer mindre blåmerker.

Hovedårsakene til blåmerker inkluderer økt skjøthet i de vaskulære veggene. Ofte er denne lidelsen medfødt og betinget av bindevevets kvalitet, en del av vaskulærveggen. En tendens til åreknuter kan også bli arvet, der det også forekommer blåmerker.

Hvis bena blåmerker "ingen grunner", kan vi snakke om tilstedeværelse av alvorlige sykdommer og patologiske tilstander - fra en mangel på visse vitaminer, ulike hematologiske lidelser til leveren eller visse systemiske sykdommer.

Vi konsentrerer oss om mulige årsaker til blåmerker (uten grunn) på beina:

 • hemorragisk diatese er en av de første grunnene til at et hematom kan forekomme;
 • blodkoagulasjonsforstyrrelse - trombocyttmangel - få av disse blodcellene er også en faktor for at det oppstår subkutane blåmerker hele tiden;
 • feil struktur av kapillærveggene - det er også mange tilfeller, ofte i utviklingen av patologi, er det mangel på rutine;
 • leukemi - med hyppig og rikelig utseende av blåmerker er det viktig å konsultere lege, tk. det kan være en farlig sykdom;
 • leversykdom - spesielt cirrhose er en vanlig sykdom, noe som resulterer i blåmerke, ofte ledsaget av en gul hud i huden;
 • kronisk candidiasis - spredning av Candida albicans sopp i kroppen;
 • mangel på vitamin K;
 • hemofili er en genetisk sykdom.

Den første årsaken til blåmerker på bena - problemer med venene

Åreknuter er en av de vanligste sykdommene, og påvirker for tiden 45-55% av befolkningen. Problemet med varicosity bekymringer, både for kvinner og menn i alle aldersgrupper. Varicosity refererer også til sykdommer som forårsaker blåmerker på bena. Hvis sykdommen i blodårene ikke blir behandlet, er det risiko for påfølgende komplikasjoner, hvorav alvorlig er fotsåre, tromboembolisme og blødning. Derfor er det ved første tegn på sykdom viktig å konsultere en lege og foreskrive passende behandling!

Årsaken til åreknuter er skaden på overfladisk venøs system, som er preget av den resulterende brudd på korrekt lukning av ensidige ventiler i karene. Dette fører til gradvis ekspansjon og forårsaker utvikling av sykdommen. I skaden på ventilens funksjon, spiller en viss rolle av arvelighet (i disse pasientene reduseres styrke og elastisitet i venøs veg fra fødselen). En annen faktor er overvekt, noe som fører til en tung arbeidsbelastning på venøsystemet. Hyppigere tilfeller av åreknuter hos gravide kvinner. Det venøse trykket i underekstremiteter i løpet av denne perioden øker livmorhulen. En viktig faktor er også stillesittende arbeid eller lengre opphold i stående stilling. Begge faktorer, sammen med mangel på fysisk aktivitet, fører til en senking av blodstrømmen, derfor til det typiske ødemet og utmattingen av nedre lemmer. Ofte på grunn av åreknuter forekommer blåmerker hos personer som jobber i kontorer, selgere, frisører, lærere, etc.

fordi Sykdommen kan være en konsekvens av et brudd på hjertet, det krever en umiddelbar løsning!

Den andre årsaken til blåmerker på bena - sprø fartøy

I tillegg til åreknuter er den viktige faktoren som forårsaker blåmerker på beina brusk i de vaskulære veggene, som skyldes tap av elastisitet av karene, deres tynning. Resultatet er utseendet på et hematom også etter mindre traumer. Bruising kan manifesteres av petechia eller blåmerker.

Vaskulær sårbarhet kan føre til utilstrekkelig inntak av viktige stoffer, forstyrrelser i endokrine systemet og sentralnervesystemet. Med nevoser, hysteriske forhold, oppstår blåmerker av seg selv; i seg selv kan hematomer dukke opp og med et sterkt følelsesmessig sjokk.

Skurens skørhet skyldes også toksiske effekter, allergisk betennelse eller andre forandringer som påvirker åreknuter. Slike forhold kan oppstå med influensa, angina, nephritis, revmatisme, hypertensjon. I tillegg kan økt vaskulær sårbarhet skyldes ulike blodsykdommer.

Vaskulær sårbarhet (spesielt i beina) er også forårsaket av en betydelig mangel på vitaminer E og C, tilstedeværelsen av hjertesykdom og karsykdommer.

I lys av alvorligheten av faktorene som forårsaker utseende av hematomer, er det viktig å konsultere en phlebologist i tide, som vil lede videre til å undersøke årsaken til problemet.

Den tredje årsaken til blåmerker på beina er blod- eller leversykdom

Faktorer som blåser opp på beina, inkluderer tilstedeværelse av leversykdommer og blodpathologier.

Leversykdommer

Ligner på andre sykdommer, kan leversykdommer kureres i tilfelle det oppdages øyeblikkelig gjenkjenning. Orgelet kan fullstendig restaureres. Et voksende sunt vev vil erstatte det skadede vevet. Det er viktig å vite om advarselsskilt.

Vær oppmerksom! Når noen type leversykdom påvirker ¾ av hennes vev, detekteres en signifikant økning i orgelfunksjonen.

Årsaker til leversykdom:

 • cellulær betennelse - hepatitt;
 • skade på gallekanalene - kolestase;
 • økt kolesterol;
 • brudd på blodstrømmen til leveren;
 • infeksjon og skade ved giftstoffer i leverenvevet.

Leverbeten

Den vanligste årsaken til leversykdom er alkoholmisbruk. Den endelige fasen (når leveren påvirker tunge arr, kan ikke vevet regenereres) er kjent som cirrhose.

Klassiske symptomer på sykdommen inkluderer:

 • nedsatt puste;
 • mørke sirkler under øynene;
 • lukt fra kroppen;
 • flekker på huden, ligner på blåmerker;
 • dekning på språket;
 • endre fargen på avføringen.

Pathologier av blod

Blodsykdommer, som kan forårsake hematomer, er forskjellige. Disse inkluderer noen relativt sikre forhold, som for eksempel trombocytnivå - en mangel på disse cellene forårsaker blodproppsproblemer (reduksjon). Som et resultat oppstår blødning med mindre skader, og risikoen for blødning øker.

Det er nødvendig å ta hensyn til brudd på blodpropp, hvis det ofte er en neseblod. Utseendet på subkutan og intern blødning avhenger av nivået av blodpropp. Derfor bør problemet ikke legges uten oppmerksomhet!

Noen blodårsaker kan være ondartet, som i tilfelle leukemi. Dette er sykdommer som påvirker leukocytter som påvirker beinmargen. Sykdommen er delt inn i kronisk og akutt form. Leukemi, som regel, påvirker voksne og eldre mennesker. Barn og spedbarn er mindre sannsynlig å bli påvirket. I tillegg til leukemi, inkluderer sykdommer som inkluderer dannelse av hematomer:

 • lymfom;
 • myelom;
 • myelodysplastisk syndrom.

Symptomer på sykdommer der det er plutselige blåmerker

Som det ble sagt ovenfor, blåmerker på beina er forårsaket av ulike sykdommer som påvirker leveren, vaskulær og sirkulasjonssystemet. Slike sykdommer inkluderer:

 • åreknuter;
 • levercirrhose;
 • et antall blodpatologier (inkludert leukemi).

Vurder symptomene på disse sykdommene, som er viktige å ta hensyn til.

Åreknuter

Sykdommen er preget av ulike manifestasjoner. Men de første symptomene på sykdommen er følgende symptomer:

 • tretthet,
 • forbigående ødem, hovedsakelig i sommermånedene;
 • smerte i ekstremiteter, oftest om natten.

På senere stadier er det forstørrede vener på nedre lemmer eller (senere) - typiske fremspringende åreknuter. Den mest alvorlige tilstanden er en endring i farge og kvalitet på huden, spesielt mørkningen og prikken av hevelsen rundt anklene.

Leverbeten

Cirrhosis er ikke den eneste leversykdommen som kan forårsake hematomer, men er den farligste. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, oppstår følgende symptomer:

 • tendens til å blåse - siden leveren ikke lenger er i stand til effektivt å danne koagulasjonsfaktorer
 • kløe - gallsyrer, lagret i huden, kan forårsake kløe;
 • Brystforstørrelse hos menn - en tilstand som kalles gynekomasti, oppstår på grunn av et brudd på den seksuelle hormonbalansen, og spesielt en økning i mengden av østradiol;
 • erektil dysfunksjon - et brudd på balansen mellom kjønnshormoner kan redusere seksuell lyst og føre til at testiklene opprettholdes
 • følelse av sløvhet - dette symptomet er forbundet med et høyt innhold av ammoniakk i blodet;
 • tap av muskelvev - den berørte leveren reduserer produksjonen av protein, noe som kan føre til tap av muskelmasse.

Sykdommer i blodet

Får du ofte blåmerker, lider du av hyppige neseblod? Det er på tide å gå til en spesialist, tk. Det kan være om blodsykdommer.

Symptomene kan være mange, men på den annen side er ingen av dem spesifikke. Viktigste manifestasjoner:

 • føler seg trøtt
 • hyppige kulderystelser;
 • forhøyet temperatur;
 • blødning fra nesen, tannkjøttet, subkutan blødning;
 • hevelse i ekstremiteter;
 • følelser av smerte i muskler og ledd;
 • problemer med fordøyelsen.

Det er viktig å ikke undervurdere disse problemene, særlig hos unge mennesker og personer med symptomer, til tross for standardbehandling.

Ikke-sykdomsfaktorer

Et blåmerke er en mindre subkutan blødning (hematom), som imidlertid kan variere avhengig av sted og mekanisme av forekomsten. I mennesker med disposisjoner for å skape dem, ser blåmerker seg hovedsakelig på lemmer (nedre og øvre), oftest etter en blåmerke. Noen ganger er det blåmerker på beina uten å treffe - det er nok trykk fra skoremmen.

Ofte er hematomene forårsaket av en belastning på nedre lemmer - for eksempel med lengre yrker i treningsstudioet (brudd på kapillærene).

Det finnes tilfeller der etter fylte 40 begynte å dukke opp blåmerker, blir huden sensitiv, lemmer blir utsatt for blåmerker... Kvinner i denne sammenheng er mer utsatt enn menn, spesielt i sammenheng med hormonelle endringer forbundet med overgangsalderen. Hormonet østrogen, som beskytter veggene til fartøyene, reduseres sakte, fartøyene blir sprø. Det er en tilstand når et blåmerke er nok til å forårsake blåmerke.

Anorektika og vegetarianere er utsatt for subkutan blødning.

Hvis du har blåmerker på beina, vær oppmerksom på medisinene som er i bruk. Noen stoffer med forskjellige mekanismer kan føre til økt tendens til blødning. Disse stoffene inkluderer kortikosteroider, med langvarig bruk av svekkende vaskulære vegger. Warfarin er i sin tur undertrykker hepatisk syntese av koagulasjon (koagulering) av blodfaktorer, hvis dannelse er avhengig av nærvær av vitamin K. En annen faktor som forårsaker oppstår hematom er overdose av heparin, spesielt lav molekylvekt (med riktig dosering er minimal risiko for blødning). Aspirin forhindrer trombocytaggregasjon og reduserer dermed vedheft, klebrighet, som kan være viktig for å forebygge trombose, men kan også føre til uønsket blødning.

Når du tar disse legemidlene for å danne en hematom, er det nok ubetydelig stress (det kan noen ganger ikke være påvirkning - blåmerker oppstår med et relativt sterkt trykk).

Vær imidlertid oppmerksom på! Når du løser problemet med blåmerker, bør du vurdere følgende faktorer. Medfødt fravær av en av de 13 koaguleringsfaktorer (blodpropper) er essensen av hemofili, arvelig sykdom hvor det ikke er bare blødninger i huden, men i leddene, de indre organer. Hemofili er typisk nesten utelukkende for menn, kvinner tolererer det, slik at de ikke anser det som en alvorlig sykdom. Gjenveksten av flekker på beinet uten noen åpenbar årsak kan være en manifestasjon av en alvorlig tilstand - hemoragisk diatese, som kan forstyrre funksjonen av enkelte organer eller til og med være livstruende! Undersøk derfor bena, og hvis du mistenker et problem, ta kontakt med en terapeut.

Forebygging av blåmerker

Hvis blåmerker vises på føttene fra tid til annen, men ikke permanent til stede, er problemet ikke dramatisk, betyr det ikke forringes, kan bidra til å ta medisiner som selges i apotek uten resept (f.eks "Ascorutin" narkotika). Det er også tilrådelig å øke inntaket av vitaminer, særlig vitamin C, har en positiv effekt på styrken av den vaskulære vegg (bokhvete, kli, bønne, asparges, tomater, grønn te).

Det er best å se en lege for å finne ut hvilke medisiner som passer best for deg.

Hvis blåmerker som allerede har oppstått, beholdes lenge, er det nye som fremkommer veldig ofte, ta kontakt med en spesialist. Det er viktig å utelukke mulige sykdommer forbundet med blodpropp.

Hvis det oppstår en blåmerke på beinet, ledsaget av svakhet i lemmer, ømhet, kan det være åreknuter som krever målrettet behandling!

Hvordan bli kvitt blåmerker?

Hvis det er en blåmerke på beinet uten grunn, i de fleste tilfeller, bruk av legemidler som inneholder kunstig hirudin.

Noen ganger, for å eliminere medfølgende symptomer, behandling med hematomer, er det nok å observere et rolig regime. Tvert imot, overdreven bevegelse og belastninger på lemmer forlenger terapien. Massasje med blåmerker vil ikke hjelpe!

Av syntetiske stoffer er den nevnte "Ascorutin", som styrker kapillærveggene, verdifull oppmerksomhet (hvis effekten ikke vises etter opptaksmåneden, bør den terapeutiske tilnærmingen bli revidert).

Eventuell behandling kan støttes ved å ta vitamin C. I tillegg brukes forskjellige heparinderivater i form av salver og geler for å akselerere absorpsjonen.

Når du opprettholder hematom, anbefales det å utføre en blodprøve for å oppdage koagulasjonsforstyrrelser.

Hvordan bli kvitt blåmerker på ben på folkelige måter?

Ben i blåmerker - et ubehagelig fenomen, du kan bli kvitt det også av folkemetoder og sorbenter. Men metoder for tradisjonell medisin er tilrådelig hvis hematomene er små og ikke skaper ekstra ubehag i form av ømhet!

 • Hjelp å kvitte seg med blåmerker komprimerer eddik blandet med varmt vann, eller påføring av hakkede persilleblade, festet med et bandasje.
 • Det vil lett redusere hematom fra bakken malurt, anvendt på det berørte området.
 • Blodene fungerer bra kjære. Bare tørk det med blåmerker.

Ikke glem om kosthold, rikt på vitamin C (bokhvete, bjørnebær, rødkål, bjørnebær, løk, grønn pepper, rips, tindved, pepperrot, surkål). Hvis problemet vedvarer, kontakt lege!

Les Mer Om Fartøyene