Cyanose: Symptomer og behandling

Cyanose er blå hud og slimhinner, forårsaket av høyt innhold av redusert hemoglobin i blodet. Cyanose utvikler seg med:

 • hjertesvikt;
 • asfyksi;
 • mangel på luft i luften.

Fargen på dermis kan variere fra blålig til fiolett. Ved dårlig tilførsel av blod til små kapillærer, blir cyanose i nasolabial triangel, ansikt, fingre på fingre, føtter, slimhinner i munnhulen, aurikler, periorbitalområdet observert.

Årsaker til patologi

Separer den falske og sanne cyanosen. I det første tilfellet opptrer blueness etter at fargen kommer inn i blodet eller når fremmede stoffer (sølv, gull) blir avsatt i huden. Sykdommen utvikler seg når det er hemoglobinderivater i blodet:

 • verdoglobin;
 • sulfgemoglobin;
 • methemoglobin.

Disse stoffene er ikke i stand til å binde seg til oksygen og deltar ikke i prosessen med cellulær respirasjon. Patologi kan skyldes inntak av visse medisinske, kjemiske preparater.

Cyanose i huden, forårsaket av en økning i nivået av sulfhemoglobin, kalles autotoksisk, med denne form for eksterne tegn uttrykkes vagt. Årsaken er kronisk forstoppelse, hyppig diaré, leversykdom, tar smertestillende medisiner.

Giftig cyanose er diagnostisert når kjemikalier kommer inn i blodet i høye konsentrasjoner. Samtidig forekommer den blåse overbelastning nøyaktig på tidspunktet for medisinering (bertholetsalt, fenacitin, antifebrin).

Sann cyanose i huden og slimhinnene oppstår med forhøyet nivå av redusert hemoglobin (HbH) i det venøse blodet. Symptomer er mye mer intense hos pasienter med polycytemi. Cyanose på bakgrunn av anemi utvikler seg hvis mer enn halvparten av hemoglobinet blir rekonstituert. Årsaken til sykdommen er kroniske sykdommer, medfødte hjertefeil hos barn, hjertesvikt.

Periorbital cyanose er blå hud rundt øynene. På dette området er det et stort antall små kapillærer som, med overbelastning av venøst ​​blod, bruker oksygen i større grad, er mettede med redusert hemoglobin og gir huden en fiolett farge.

Diffus cyanose er preget av utseendet av cyanose gjennom hele kroppen, fargen på huden og slimhinnene endres. Denne tilstanden forekommer i alvorlige former for lungebetennelse, pleurisy, pneumothorax, innsnevring av lungearteriene, lungebestandningens stenos og lungeødem.

Hvis det oppstår blodsirkulasjon, oppstår venøs stasis, oppsamler vevet HbH. I slike tilfeller blir cyanosen observert i områdene fjernt fra hjertet:

 • tuppene;
 • negler;
 • lepper;
 • ører.

Cyanose i ansiktet utvikler seg med defekter i mitralventilen. Blående av bena, forlengelse av fingrefalter (trommestikker) diagnostiseres hos pasienter som lider av lungesårets stenose. Hos pasienter, oftest cyanose av beina, men misfarging av huden kan bli generalisert.

Typer cyanose

 • Sentral cyanose manifesterer seg i den delikate dermisområdet (ansikt, lepper). Sykdom er observert med respirasjonsfeil, nedsatt funksjon av bronkiene, lungene. Huden forblir varm, kan ha en farge fra fiolett til blå-svart.
 • Perifer cyanose skyldes en senking av sirkulasjonen. Cyanose oppstår på steder av kjøling av dermis - en nasolabial trekant, auricles, børster, føtter, nesespissen. Akrocyanose er et tegn på forgiftning med medisiner, giftstoffer, karbonmonoksid, diagnostisert med defekter av interventricular septum.

Symptomer på cyanose kan utvikles over en annen tidsperiode. Hvis huden blir blå i løpet av noen få minutter, taler det om kvælning, tromboembolisme, hjerte tamponade. I subakutt flow viser cyanose hele dagen, et lignende kurs er typisk for bronkial astma, forgiftning av kroppen. Langvarige tegn på cyanose observeres i kroniske hjertesykdommer.

Cyanose manifesterer seg i varierende grad av intensitet, fargen på huden kan variere fra blålig til blå-svart, noen ganger symptomene intensiverer med fysisk anstrengelse, det er en perioral cyanose av lepper og lemmer. Under et opphold i kulde forblir dermis rødt på grunn av langsom frigjøring av oksygen fra Hb. I sjokkbetingelser oppnår huden en gråblå, lead skygge, dette skyldes manglende fylling av blod i små kapillærer.

Cyanose av den nasolabiale triangelen hos små barn kan være forårsaket av medfødte hjertefeil, sykdommer i øvre luftveiene, Addisons sykdom, hemokromatose. "Gråt syndrom" er diagnostisert hos spedbarn i løpet av de første månedene av livet, årsaken - inntaket av levomycetin.

I noen tilfeller er cyanosen av den nasolabiale triangelen i barnet dannet med sterk gråt. Dette kan skyldes fysiologiske årsaker eller svikt i luftveiene, blodsirkulasjon.

Differensial diagnostikk

Årsaken til patologi er etablert på grunnlag av kliniske symptomer, pasientklager. Pasienter får bryst røntgen, et elektrokardiogram, en gassometri, en puls, en puls. Tilleggskriterier for diagnose er tegn på samtidige sykdommer.

Med cyanose overstiger mengden av redusert hemoglobin 5 g%. På bakgrunn av langvarig oksygeninnhold i blodet øker nivået av erytrocytter (sekundær polycytemi), noe som ytterligere intensiverer symptomene på cyanose. Cyanose kan oppstå med normale verdier av totalt hemoglobin (15 g%), hvis mer enn 1/3 sirkulerer i form av HbH.

Behandling av cyanose

Etter at diagnosen er etablert og årsaken til patologi er identifisert, velges en terapi. Behandling av cyanose er rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Med rask blødning i huden, bør pasienten raskt gi medisinsk behandling, siden en slik tilstand kan være en trussel mot pasientens liv. Nødbrigaden utfører intensiv terapi, O2-oksygenmetning, en pute eller et telt brukes til å mette blodet.

Hvis cyanose oppstår etter å ha tatt medisiner, er det nødvendig å diskutere med legen ansvarlig for muligheten for å erstatte stoffet. Innføringen av en løsning av metylenblå gjenoppretter transportfunksjonen til Hb for metemoglobinemi.

Medfødt cyanose behandles med askorbinsyre.

Hvis det oppstod en tromboembolisme i lungearteriene, er kunstig ventilasjon av lungene indikert, bruk av legemidler som fortynner blodet. Med pneumothorax, tøm pleurhulen. Antibiotika er foreskrevet for å hindre bakteriell infeksjon i luftveiene.

Kronisk cyanose har konvensjonelt en dårlig prognose, kompliserte sekundære erythrocytosis, migrene, økt viskositet, noe som kan føre til tromboemboliske fartøy.

For å bedre helsetilstanden og forebygging av forverring av kroniske sykdommer til pasienter som lider av cyanose, trenger tid til å ta i løpet av behandlingen av underliggende sykdom, leve en sunn livsstil, å engasjere seg i treningsterapi, balansert kosthold og gi opp dårlige vaner.

Cyanose: hva er det, årsaker, symptomer og former, behandling

Cyanose er et klinisk tegn på en rekke patologier der pasientens hud får en blå farge. Årsaken til slike endringer er akkumuleringen i blodet av deoksyhemoglobin - hemoglobin, som ga oksygen til vevet. Blod utarmet i oksygen blir mørkt, gjennomskinnelig gjennom huden og gjør det blått. Dette er tydeligst sett på steder med tynn hud - på ansikt og ører.

Cyanose forekommer hos mennesker med sirkulasjonsforstyrrelser, noe som fører til generalisert eller lokal hypoksemi.

Med utilstrekkelig blodpåfylling av kapillærene utvikler akrocyanose, som manifesteres av cyanose av huden på fingrene og tærne, nesespissen. Denne termen i oversettelse fra det gamle greske språket betyr "mørk blå finitet".

Graden av alvorlighetsgrad av cyanose varierer fra subtil cyanose til lilla hud. Midlertidig cyanose oppstår med overdreven fysisk anstrengelse, vedvarende cyanose - med langsiktige hjerte- eller lungesykdommer.

klassifisering

Central cyanose har en diffus karakter og maksimal grad av alvorlighetsgrad. Den utvikler seg med en svak arterialisering av blod, noe som fører til hypoksi. I lys forstyrret gassutveksling, akkumuleres det overskytende karbondioksid i arterielt blod, og som klinisk manifestert blåhet conjunctiva, gane, tunge, slimhinner i munnen og kinn, ansiktshuden. Kvalitative og kvantitative endringer i hemoglobin i blodet fører til forstyrrelse av transportfunksjonen og hypoksi.

manifestasjoner av cyanose hos voksne og barn

Akrocyanose er lokalisert på føttene, hender, nese, ører, lepper. Perifer cyanose regnes som en variant av normen i de første dagene i livet til et nyfødt barn. Opprinnelsen kan lett forklares av ufullstendig utryddet embryonaltype sirkulasjon, spesielt i for tidlig spedbarn. Cyanose av huden er verre når swaddling, fôring, gråting, rastløshet. Når spedbarnet er fullt tilpasset i omverdenen, vil cyanose forsvinne.

Cyanose skjer:

 • Konstant og forbigående, som oppstår ved lavt nivå av glukose i blodet eller betennelse i meningene,
 • Totalt eller totalt,
 • Regionalt eller lokalt: perioral, distal,
 • Isolert.

Lokal cyanose utvikler seg på steder med det største antall blodkar, perioral - rundt munnen, periorbital - rundt øynene. Cyanose av noen del av menneskekroppen kan forekomme med lunge- og kardiologisk patologi.

Det finnes flere typer cyanose av opprinnelse:

 1. Åndedrettsstoff skyldes et utilstrekkelig volum oksygen i lungene og et brudd på transportkjeden av sin tilførsel til celler og vev. Det utvikler seg når det er en fullstendig eller delvis brudd på bevegelsen av luft gjennom luftveiene.
 2. Hjertetype - Utilstrekkelig tilførsel av blod til organer og vev fører til oksygenmangel og blå hud.
 3. Cerebral type Den utvikler seg når blodet mister evnen til å feste oksygen til hemoglobin og levere det til hjernecellene.
 4. Metabolisk type Den utvikler seg når oksygenabsorpsjonen av vev er forstyrret.

Respiratorisk cyanose forsvinner 10 minutter etter oksygenbehandling, alle andre arter vedvarer i lang tid. Bli kvitt akrocyanose hjelper med å massere øreklokken.

etiologi

Med dysfunksjon i hjertet og blodårene kan blodet ikke helt levere oksygen til kroppens celler og vev, noe som fører til utvikling av hypoksi. I dette tilfellet oppstår cyanose mot bakgrunn av tretthet, tretthet, hodepine, søvnløshet, brystsmerter, takykardi, dyspnø, desorientering.

Cyanose - et klinisk tegn på ulike sykdommer i indre organer:

 • Hjerte og kar - hjertefeil, IHD, PE, åreknuter og aterosklerose,
 • Blod - polycytemi og anemi,
 • Respiratory System - lungebetennelse, pneumothorax, pleural effusjon, lungeødem, bronkiolitt, lungesvikt, pulmonar embolisme, infeksjon, KOLS, lungeemfysem, pust, frokostblandinger, fremmedlegemer, betennelse av epiglottis,
 • Forgiftning gifter eller medisiner - nitritter, phenacetin, nitrobenzolsoderzhaschimi legemidler, sulfonamider, anilin, beroligende midler, alkohol,
 • En overdose med rusmidler,
 • Beslag som varer lenge,
 • epilepsi,
 • Anafylaktisk sjokk, Quinckes ødem,
 • Matbåren sykdom,
 • Spesielt farlige infeksjoner er kolera, pest,
 • Karsinom i tynntarmen.

Det er medfødte familieformer av metemoglobinemi med en autosomal resessiv type arv.

Hos friske mennesker kan cyanose oppstå under hypotermi, høy høyde, i et tett uventilert rom, under et fly uten oksygenutstyr.

symptomatologi

karakteristiske soner av cyanose

Cyanose er et symptom på livstruende sykdommer. Med sentral cyanose blir huden til periorbital og perioral regionen først blå, da den sprer seg til kroppens områder med den tynneste huden. Perifer cyanose er mest uttalt i områder som er fjernt fra hjertet. Det er ofte kombinert med hevelse og ødem i nerverne i nakken.

Avhengig av tidspunktet for forekomsten er cyanose akutt, subakutt og kronisk.

Cyanose har ingen negativ effekt på pasientens generelle velvære, men i forbindelse med andre tegn på den underliggende patologien blir en anledning til å ringe til en lege. Hvis cyanose oppstår plutselig, bygger det raskt opp og har en betydelig grad av alvorlighetsgrad, da det krever nødhjelp.

Cyanose avhengig av etiologi av sykdommen er ledsaget av ulike symptomer: voldsom hoste, dyspné, takykardi, svakhet, feber og andre tegn på forgiftning.

 • Cyanose med bronkopulmonale sykdommer manifesterer en lilla hudtone og slimhinner og kombineres med kortpustethet, våt hoste, feber, svette, våt hvesning. Disse symptomene er typiske for et angrep av bronkial astma, akutt bronkitt og bronkiolit, lungebetennelse. Med PE utvikler intens cyanose mot bakgrunn av brystsmerter og kortpustethet, og med lungeinfarkt kombineres det med hemoptysis. En skarp cyanose og uttalt dyspnø er tegn på tuberkulose og lungekarsinomatose. Pasienter med denne symptomatologien krever akutt sykehusinnleggelse og respiratorisk gjenopplivning.
 • Med hjertesykdom er cyanose et av hovedsymptomene. Det kombineres med kortpustethet, karakteristiske auscultatory data, våt hvesenhet, hemoptysis. Cyanose i hjertefeil ledsages av sekundær erythrocytose, økt hematokrit, utvikling av kapillærstasis. Pasienter utvikler en deformasjon av fingrene i henhold til typen tympaniske pinner og negler i henhold til typen urglass.

cyanose hos en nyfødt med hjertefeil og den karakteristiske strukturen til en voksens fingre med ubehandlet blemish

Cyanose av den nasolabiale trekant i barnet finnes i både normale og patologiske forhold. Hos nyfødte er huden så tynn at karene er synlige gjennom den. Uttalt, vedvarende cyanose krever en presserende appell til barnelege.

Cyanose er ikke gjenstand for spesiell behandling. Når det ser ut, utføres oksygenbehandling og grunnbehandlingen styrkes. Terapi anses å være effektiv for å redusere alvorlighetsgraden av cyanose og dens forsvunnelse.

I fravær av en riktig og effektiv behandling av sykdommer som er manifestert cyanose, pasienter som har en sykdom i nervesystemet, reduserer den totale motstand av organismen, søvnforstyrrelser og appetitt, i alvorlige tilfeller kan en person falle i koma. Denne tilstanden krever nødhjelp i intensivavdelingen.

diagnostikk

Diagnose av sykdommer manifestert av cyanose begynner med å lytte til klager og samle anamnese. Pasienten er funnet ut da cyanosen av huden dukket opp, under hvilke omstendigheter det var cyanose, om det var permanent eller paroksysmalt. Deretter bestemmer lokalisering av cyanose og avklare hvordan fargen endrer seg gjennom dagen.

Etter en samtale med pasienten begynner de en generell undersøkelse, fastslår alvorlighetsgraden av hans tilstand og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer. Legen utfører auskultasjon av hjerte og lunger.

Deretter skifter de til laboratorie- og instrumentelle metoder for forskning:

 1. En vanlig blodprøve,
 2. Analyse av gassammensetningen av arterielt blod,
 3. Pulsoksymetri - pasienten legges på et fingerpulsoksymeter, som på få sekunder bestemmer metningen av blod med oksygen,
 4. Bestemmelse av blodstrømshastighet,
 5. Studien av hjerte og lunges funksjoner,
 6. Studien av utåndede luftgasser - kapnografi,
 7. EKG,
 8. Radiografi av brystet,
 9. Beregnet tomografi på brystet,
 10. Hjertekateterisering.

Egenskaper ved behandling

Behandling av cyanose er rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen som provoserte blå hud. Hvis pasienten blir vanskelig å puste, respirasjonsfrekvens større enn 60 pust per minutt, satte han bøyd over, mister appetitt, blir irritabel og ikke sove godt, bør du oppsøke lege.

Når cyanose av leppene, rask hjertefrekvens, følelser av feber, hoste, neglerblåser og pusteproblemer umiddelbart skal ringe til en ambulanse.

Oksygenbehandling

Oksygenbehandling kan redusere hudens blåhet. Metning av blod med oksygen oppnås ved å bruke en oksygenmaske eller telt.

Omfattende behandling av respiratorisk og hjertesvikt, ledsaget av hypoksi, må inkludere oksygenbehandling. Innånding av oksygen gjennom masken bidrar til å forbedre pasientens generelle tilstand og velvære. Cyanotiske anfall som oppstår når du utfører fysisk arbeid eller mot feberbakgrunn, forsvinner etter en kort innånding av oksygen.

Lukket oksygen telt er den mest hensiktsmessige metoden for oksygen terapi, som tillater å regulere gassblandingen og trykket av oksygen innført. Også oksygen kan injiseres gjennom en oksygen sylinder, maske, pute eller sonde. Sentralisert oksygenforsyning er gitt ved bruk av kunstig ventilasjon.

Oksykkocktailen eliminerer cyanose og andre effekter av hypoksi. Det forbedrer livskvaliteten for mange pasienter, gjenoppretter styrke, setter opp celler med oksygen, forbedrer metabolisme, oppmerksomhet og reaksjonshastighet. En oksygencocktail er et tykt skum fylt med oksygenmolekyler. Ved hjelp av en spesiell oksygen kan saft, sirup og sirup berikes med oksygen, ikke bare i forhold til medisinske og forebyggende institusjoner, men også hjemme.

I dag er oksygenkoncentrater produsert i Europa, Amerika og Asia svært populære. De er svært pålitelige, stabile i drift, nesten lydløse, har lang levetid. Bærbare oksygenkoncentrater fortjener spesiell oppmerksomhet, og gir pasientene komforten til å bevege seg og opprettholde en mobil livsstil.

medisinering

Medikamentterapi er rettet mot å forbedre oksygenstrømmen i kroppen og levere den til vevet. For dette formålet er pasienter foreskrevet legemidler som forbedrer lunge- og kardial aktivitet, normaliserer blodstrømmen gjennom karene, forbedrer blodets reologiske egenskaper, forbedrer erytropoiesen.

For å redusere cyanosen i huden, er pasientene foreskrevet:

 • Bronkodilatatorer - Salbutamol, Clenbuterol, Berodual,
 • Antihypoksanter - "Actovegin", "Preductal", "Trimetazidin", "
 • Respiratoriske analeptika - "Etymizol", "Cititon", "
 • Hjerteglykosider - "Strophantine", "Korglikon", "
 • Antikoagulanter - Warfarin, Fragmin,
 • Neuroprotectants - Piracetam, Fezam, Cerebrolysin,
 • Vitaminer.

Hvis årsaken til cyanose er hjertesykdom, er det ofte mulig å kvitte seg med det bare ved hjelp av kirurgi.

Oksygen-cocktailer er også tatt for å forhindre hypoksi hos mennesker i fare og som har kroniske hjerte- og lungesykdommer. For å forbedre livskvaliteten og hindre utbruddet av gamle alder, bør det utføre grunnleggende regler og retningslinjer: tid til å behandle kroniske sykdommer, en sunn livsstil, mange gange i frisk luft, for å bevare sin helse og å elske deg selv.

NURSING IN CARDIOLOGY

1. ETIOLOGI FOR RHEUMATIKK

a) beta-hemolytisk streptokokker

b) Staphylococcus aureus

2. NORMAL LEVEL OF CHOLESTERIN IN BLOOD FOR VOKS

c) 5,2 mmol / l

3. UTVIKLING AV RHEUMATIKK FORBEREDER

a) irrasjonell ernæring

d) en hotbed av kronisk infeksjon

4. Hovedårsakene til utvikling av kardiovaskulær sykdom er

a) ugunstige klimatiske forhold

b) naturlige og miljømessige faktorer

c) hyperlipidemi

d) rasjonell ernæring

5. HOVEDSYMPTOMER AV REVMOCARDIITE

a) hodepine, svimmelhet, økt blodtrykk

b) svakhet, senking av blodtrykk

c) redusert appetitt, hektisk feber

d) smerte i hjertet, takykardi, subfebril tilstand

6. POTENTIALPROBLEM MED PATIENTEN MED REVMOCARDIE

c) akutt vaskulær insuffisiens

d) kronisk hjertesvikt

7. I RELEVISM, HJERMVENTEN

b) mitral

8. HOVEDSYMPTOMER AV RHEUMATISK POLYAPRITIS

a) temperaturøkning, vedvarende deformasjon av leddene

b) lesjon av store ledd, volatilitet og symmetri av smerte

c) nederlag av små ledd, stivhet

d) ubehag, monoarthritis med deformitet

9. DEN MEST PRIVATE RESULTATEN AV RHEUMATISK ENDOKARDITIV

b) hypertensiv sykdom

c) hjertesykdom

10. Hudskader i revmatisme

a) diffus cyanose

b) ringformet erytem

c) "vaskulære stjerner"

11. ØVELSE AV RHEUMATISK POLYAPRITIS

b) deformasjon av leddet

c) blødning i felleshulen

d) Fravær av resterende deformasjoner

12. RUMATIKK I ALMINDELIG KLINISK ANALYSE AV BLOD BESTEMT

a) trombocytopeni, leukopeni

b) økning i ESR, leukopeni

c) trombocytose, erytrocytose

d) leukocytose, økt ESR

13. Ved behandling av reumatikk med terapeutisk mål, gjelder

c) penicillin

14. Når behandling av revmatisme med et patogenetisk formål,

c) ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler

15. ACETYLSALICYLIC ACID OF THE NURSE ANBEFALER Å TAGE

a) i 10 minutter. før måltider

b) i 20 minutter. før måltider

c) i 30 minutter. før måltider

d) etter et måltid

16. Potensiell problem med pasienten med tilførsel av acetylsalicylsyre

b) tap av appetitt

c) gastrisk blødning

d) burp mage

17. MULIGE KOMPLIKASJONER MED PREDNISOLON

a) kortpustethet, lungeblødning

b) hodepine, redusert blodtrykk

c) økt blodtrykk, hyperglykemi, fedme

d) feber, hørselstap

18. FOR ANDRE FORBEDRING AV RUMATIKK GJELDER

b) bicillin

19. BIKYLINOPROFYLAXIS I RHEUMATASIS GJØRES FRA TIDEN AV DEN FØRSTE EKSPONERINGEN I HØYDEN

d) 5 år

20. Den grunnleggende årsaken til krever hjertesykdommer

a) hypertensiv sykdom

b) hjerteinfarkt

r) reumatisme

21. BLÅ HENSYN TIL LIPS OG FINGERS 'END-THIS IS IT

c) diffus cyanose

d) akrocyanose

22. HUDKJERTER I MITRAL STENOS

c) normal farging

d) cyanotisk

23. HYDROPERICCARD ER DET

a) massivt ødem i kroppen

b) stillestående væske i perikardialhulen

c) væske i pleuraens hulrom

d) Inflammasjon av perikardiet

24. HOVEDSYMPTOMER AV MITRAL STENOSIS

a) hjertebank, økt blodtrykk

b) hevelse, komprimering av smerter bak brystbenet

c) hodepine, blinking av "flyr" før øynene

d) hemoptysis, dyspné, atrieflimmer

25. FREQUENCY OF HEART ABBREVIATIONS 110 UD / MIN.

b) takykardi

26. I SJUKDER AV KARDIOVASKULARSYSTEMET MED IKKE-RESISTENT SJUKDOM AV SIRKULERINGEN, BRUKES DIETEN

a) alternativ med mekanisk og kjemisk skam

b) en variant med økt mengde protein

c) hovedvarianten av standarden

d) en variant med en redusert mengde protein

27. DIET FOR HYPERTENSIONAL Sykdommer PROMISES

a) begrensning av væske og salt

b) økning i væske og proteiner

c) begrensning av fett og karbohydrater

d) økning i fett og proteiner

28. Mulig risikofaktor for hypertensjon

b) en hotbed av kronisk infeksjon

c) neuropsykisk overstyring

29. AD 180/100 MM RT.ST. - IT

a) hypertensjon

30. HOVEDSYMPTOMER AV HYPERTENSIONAL CRISIS

a) hodepine, svimmelhet

b) hemoptysis, hodepine, dyspné

c) Halsbrann, oppkast, tinnitus

d) erktasjon, svakhet

31. POTENTIAL PROBLEM AV PASIENTEN MED HYPERTENISK KRIS

b) akutt vaskulær insuffisiens

d) hjertesvikt

32. Uavhengig invasjonsintervensjon i hypertrinisk krise

a) administrasjon av pentamin

b) Introduksjon av lasix

c) kaldt på brystet

d) sennepskalver til kalvemuskler

33. Behandling av hypertensjonssykdom gjelder

a) enalapril, atenolol

b) digoksin, dimedrol

c) Celanide, Corvalolum

d) atropin, asparcam

34. KOMPLIKASJONER AV HYPERTENSJONSJESUS

a) hjerneslag, hjerteinfarkt

b) besvimelse, sammenbrudd

c) revmatisme, hjertesykdom

d) lungebetennelse, pleurisy

35. UTSTILLING PÅ HYPERTENISK KRISENS BAKGRUNN AV DEN FORCEDE ROSNE ROSEN MOROCLE ER ET APPELL

b) lungeblødning

c) lungeødem

36. SOLID STRONG PULSE KOMMER OBSERVERT PÅ

a) hypertensive krise

b) kardiogent sjokk

37. PREPARASJON AV PASIENTEN TIL ULTRASOUND HJERESURVE

a) Forklaring av studiens art

b) rensing av enema

c) gastrisk skylning

d) bronkoskopi

38. FAKTOR AV RISIKOEN FOR ATHEROSKLEROSISUTVIKLING

a) høyt kolesterol

b) Fysisk trening

c) uhelte arvelighet

d) rasjonell ernæring

39. Når aterosklerose er berørt

a) arterier

40. KOMPLIKASJONER AV ATHEROSKLEROS

a) ascites, anasarca

b) hjerneslag, hjerteinfarkt

c) pyelonefrit, cystitis

d) lungebetennelse, bronkitt

41. HOVEDSYMPTOMER I ATHEROSKLEROS AV ARRANGEMENTER AV BRAINEN

a) hodepine, hukommelsessvikt

b) brystsmerter, hjerterytmeforstyrrelse

c) redusert appetitt og kroppsvekt

d) kvalme, oppkast

42. SYMPTOM AV ATHEROSKLEROS AV KORONÆRE ARTERIER

a) hodepine

b) brystsmerter

43. SYMPTOM AV ATHEROSKLEROS AV MESENTERIALE ARTERIER

c) magesmerter

44. HOVEDSYMPTOMER AV ATHEROSKLEROSIS ARRANGEMENTER AV MINDRE BEGRENSNINGER

a) svakhet, takykardi

b) ødem, økt blodtrykk

c) kortpustethet, arytmi

d) smerter i kalvemuskulaturen når du går, chilliness

46. POTENTIALPROBLEM AV PATIENT I ATHEROSKLEROSIS ARRANGEMENTER AV MINDRE BEGRENSNINGER

g) koldbrann

46. POTENTIALPROBLEM AV PATIENTEN I ATHEROSKLEROS AV RENAL ARTERIES

a) hypotensjon

d) oliguri, nocturia

47. PATIENT ATHEROSKLEROS AV NURSE ANBEFALER Å FJERNE FRA NÆRINGSPRODUKTER RICH

d) kolesterol

48. En stor mengde cholesterol inneholder

a) frokostblandinger, belgfrukter

d) egg, kaviar

49. FOREBYGGELSE AV ATHEROSKLEROSIS INKLUDERER

a) Fysisk trening

c) sanering av kronisk infeksjonsfokus

50. Den grunnleggende årsaken til moralitet i sykdommer i blodsirkulasjonsorganene

a) hypertensiv sykdom

b) iskemisk hjertesykdom

c) hjertesykdom

51. Manifestasjonen av syndromet av koronarinsuffisiens er

b) hjerteinfarkt

d) hjertestimme

52. Den grunnleggende årsaken til iskemisk hjertesykdom

a) aterosklerose i kranspulsårene

b) hypertensiv sykdom

c) hjertesykdom

53. HOVEDSYMPTOM STENOKARDIUM

b) komprimering, trykksmerter

54. Zagrudinaya smerte, bestråling under venstre sko, varighet 5-10 minutter, observeres ved

a) hjerteinfarkt

d) angina pectoris

55. UAFHÆRLIG FORBRUKING AV INTERVENTJON FOR KOMPRESSJON AV KOMPRESSJONSORG

a) administrasjon av morfin

b) administrasjon av analgin

c) nitroglyserin under tungen

d) Dimedrol inni

56. RISIKOFAKTORER AV CHD

d) fysisk inaktivitet

57. AEROSOLFORM FOR NITROGLYCERIN

d) Nitromitt

58. FOR EXPANSION AV KORONÆRE ARTERIER AV NØRSELSEN

c) nitroglyserin

59. NITRATE OF SHORT ACTION

a) nitroglyserin

60. Effekter av nitrolgycineraktivitet hevde gjennom (min.)

a) 1-3

61. ADVERSE EFFEKTER AV NITROGLYCERINE

a) hodepine

62. VARIGHETEN AV PASIENTER MED STENOKARDI ER IKKE MER

a) 30 minutter

63. HVORDAN BEHANDLING AV STENOKARDIUM BRUKES

a) nitrater, betablokkere

b) smertestillende midler

c) antihypertensive, diuretika

d) ganglion blokkere, diuretika

64. Den viktigste årsaken til myokardiell inferens

a) aterosklerose i kranspulsårene

c) reumatisk endokarditt

d) reumatisk myokarditt

65. DET GRUNNLEGGENDE SYMPTOM I ANGINOUS FORM AF MYOKARDIAL INFARKSJON

a) hodepine

b) brystsmerter

c) ødem på bena

66. MYOKARDIAL INFARKSJON ER OBSERVERT

a) retrosternal smerte, docket med nitroglyserin

b) brystsmerter, ikke stoppe med nitroglyserin

c) Syssmerter i hjertet av hjertet

d) smerte i hjertet av hjertet

67. TYPISK FORM FOR MYOKARDIAL INFARKSJON

b) anginal

68. KOMPLIKASJON AV MYOKARDIAL INFARKSJON

d) kardiogent sjokk

69. HOVEDSYMPTOMET I ASTHMATISK FORM AF MYOKARDIAL INFARKSJON

a) retrosternal smerte

b) angrep av kvelning

c) magesmerter

d) hodepine

70. KLINISKE SYMPTOMER AV KARDIOGENISK STØK

a) feber, oppkast

b) angrep av kvelning

c) En kraftig reduksjon i blodtrykket, en hyppig trådlignende puls

d) en kraftig økning i blodtrykk, en stresset puls

71. Utseende på en blodig, en forgiftning ROS ROSE MORROW IN MYOCARDIAL INFARCTION er en appell

c) lungeblødning

d) lungeødem

72. EXTRASISTOLIA ER DET

a) reduksjon i hjertefrekvensen

b) økning i hjertefrekvensen

c) ledningsforstyrrelser

d) for tidlig sammentrekning av hjertet

73. Avhengige pleieintervensjon i myokardial inferens - INNLEDNING

a) papaverine, lasix

b) pentamin, dibasol

c) fentanyl, droperidol

d) Dimedrol, men-shpy

74. Når EKG er skrevet til høyre, legger de elektroden

c) Rød

75. PLASSERING AV BREAST ELEKTRODE INSTALLASJON VED OPPTAK AV V4 VENTURE

a) 4 intercostal mellomrom til høyre for brystbenet

b) 4 intercostal mellomrom til venstre for brystbenet

c) 5 intercostal plass til venstre for brystbenet

d) 5 intercostal plass langs venstre sredneklyuchichnoy linje

76. PÅ DE FØRSTE DAGENE AV ULIGHETEN AV NIRSEN KONTROLLERT AV OVERHOLDELSE MED PATIENTER MED MYOKARDIEL INFARKSJON AV REGIMET

a) streng sengestøtte

77. TRANSPORT AV PATIENTEN MED UBEGRENSET MYOKARDIAL INFARKSJON

a) i rullestolen

b) på strekkere

c) uavhengig bevegelse

d) bevegelse ledsaget av en paramediker

78. Myokardinfarkt trenger HOSPITALISERING

a) i de første timene av sykdommen

b) på den andre dagen av sykdommen

c) på den tredje dagen av sykdommen

d) på den fjerde dagen av sykdommen

79. KVINNAL - DENNE FORMEN AV AKUTE INSUFFICIENCY

d) vaskulær

80. Bakgrunnen for utviklingen av et fall

a) En kraftig økning i blodtrykket

b) akutt hypoksi i hjernen

c) høy kroppstemperatur

81. NÅR FARMERS NURSE KOMMER TIL PATIENTPOSISJONEN

a) med forhøyet hodegjerde

b) med hevede ben

c) på venstre side

d) på høyre side

82. UAFHÆRLIG FORBRUKNING AV INTERVENTJON MED FINENESS

a) administrasjon av pentamin

b) innføring av mezatonum

c) Refleksvirkning av ammoniakk

d) oksygenbehandling gjennom defoamers

83. Etter gjenopptakelse av bevissthet med pleie av barnet skal

a) gi pasienten sterk, varm te

b) sette banker

c) Legg sennepplaster

d) blodsetting

84. Hjerte astma, lungekreft er en form for akutt insuffisiens

b) venstre ventrikulær

85. DET GRUNNLEGGENDE SYMPTOMET AV CARDIAC ASTHMA

a) smerter i magen

d) kvelning

86. Sykepleierne legger de venøse leddbåndene på lemmen

a) bronkial astma

d) hjertestimme

87. Med stillestående blod i en liten sirkulasjonssirkulasjon vil sykepleieren gi pasienten en POSISJON

b) horisontal med hevede ben

d) sitte med bena nede

88. HYPOTHY AZID TIL PASIENTER MED HYPERTENSJONSJESUS ​​ANBEFALT TIL Å ACCEPTERE

a) om morgenen etter å ha spist

b) om morgenen på tom mage

89. LANGENDE SYMPTOM AV LUNGEN

a) hoste med rustet sputum

c) hoste med rikelig skummende rosa slem

d) hodepine

90. BEGRENSNINGER AV LØRE UTSTYR, ASTIK, LIVERFORHØJELSE ER TEGN

a) hjerteinfarkt

b) sirkulasjonsmangel

d) essensiell hypertensjon

91. Hjerte av hjertet opprinnelige utseende

a) om morgenen på ansiktet

b) morgen på bena

c) om kvelden på ansiktet

d) om kvelden på bena

92. MED TILGJENGELIGHET AV NERSER, ANBEFALER NURSEN PATIENTEN

a) begrense inntaket av væske og salt

b) begrense inntaket av proteiner og fettstoffer

c) øke væske- og saltinntaket

d) øke inntaket av proteiner og fettstoffer

93. Ved behandling av kronisk hjertesvikt gjelder

a) antibiotika, nitrofuraner

b) bronkodilatatorer, mukolytika

c) cytostatika, glukokortikosteroider

d) ACE-hemmere, diuretika

94. Ved overdiagnose av hjerteglykosider kan det være:

a) hevelse, svakhet

b) hjertebank, reduksjon av blodtrykk

c) hodepine, takykardi

d) bradykardi, magesmerter

95. I pasientens rekkevidde med aterosklerose foretrekker

a) vegetabilsk fett

d) matvarer med karbohydrater

96. HOVEDSYMPTOM AV GASTRALGISK FORM AF MYOKARDIAL INFARKSJON

cyanose

Cyanose er en cyanotisk farging av hud og slimhinner. Cyanose oppstår med redusert oksygeninnhold i blodet, siden hemoglobin, ikke forbundet med oksygen (redusert hemoglobin), har en mørk farge. Gjennomsiktig gjennom huden gir mørkt blod en blåaktig nyanse, spesielt i de områdene hvor huden er tynnere (lepper, kinn, aurikler osv.). Graden av cyanose kan være forskjellig: fra grå-blå til blå-svart hudtone.

Cyanose er oftest assosiert med nedsatt blodsirkulasjon, når en senking av blodstrømmen og venøs overbelastning bidrar til økt oksygenopptak av vev og akkumulering av redusert hemoglobin i blodet. I disse tilfellene er cyanose mer uttalt i deler av kroppen langt fra hjertet (se akrocyanose).

I tillegg opptrer cyanose i visse lungesykdommer (lungebetennelse, lungebetennelse, pneumothorax) og i brudd på sirkulasjon i den lille sirkelen (innsnevring av lungearteriene, lungeødem). I slike tilfeller endres fargen på alle hud og slimhinner jevnt (diffus cyanose).

Ekspressert cyanose er observert i en rekke medfødte hjertesykdommer, når en del av det venøse blodet som passerer lungene, kommer inn i arterielle systemet.

Cyanotisk hudfarge vises når anilin, nitrobenzen, berthollet salt er forgiftet, fordi under påvirkning av disse giftene, blir hemoglobin av blodet til methemoglobin, som også har en mørk farge. Et plutselig utseende av cyanose kan være et tegn på akutt sirkulasjonsforstyrrelse som krever akutt behandling (se blodsirkulasjon, insuffisiens).

Cyanose (fra gresk kyaneos - mørk blå) - cyanotisk farging av hud og slimhinner. Det patologiske symptomet observert med ulike sykdommer, ledsaget av en sykdom i blodsirkulasjon og respirasjon. Hudfarging, som minner om cyanose, forekommer også med methemoglobinemi og sulfgemoglobemi.

Graden av cyanose varierer - fra en gråaktig eller litt blåaktig nyanse til midlertidige blå lepper og lemmer under trening eller i kulde. I noen tilfeller blir cyanose vedvarende; dekslene på nesten hele kroppen med uttalt mørk og jevn blå-svart farge. Hovedårsaken til cyanose i sirkulasjonsforstyrrelser er akkumulering i perifert blod (kapillærer) med redusert Hb over 5 g%, som hyppigere observeres hos pasienter med høyt Hb og et stort antall erytrocytter. For eksempel forekommer cyanose ved 8 g% av total Hb og oksygenmetning på opptil 50%, da mengden redusert Hb i blodet vil være mindre enn 5 g%. Cyanose er mulig på grunn av økt bruk av oksygen fra vev fra kapillærblodstrømmen. Dette tilrettelegges ved utvidelse av kapillærene i kombinasjon med forsinket blodgjennomstrømning med en tilstrekkelig gradient av oksygenspenning i blodet. Til slutt, for forekomsten av cyanose, er graden av absorpsjon av oksygen i lungene med blod viktig. Sistnevnte er avhengig av brudd på lungeventilasjon og diffusjon.

Alle disse faktorene som bidrar til akkumulering av redusert Hb i klinisk praksis, er sammenflettet med hverandre og gir en annen grad av cyanose. Langvarig utilstrekkelig oksygenmetning med blod fører som regel til økning i antall røde blodlegemer og hemoglobin (sekundær polycytemi), noe som igjen øker cyanosen. Under virkningen av disse faktorene er det en såkalt sentral cyanose. Perifer cyanose skyldes økt absorpsjon av oksygen fra vevet av kapillærblod som strømmer inn i dem. Dette kombineres med senking av blodstrømmen i kapillærene på grunn av økt venetrykk.

Cyanose er bedre sett hvor huden er tynnere. Når ophthalmoskopisk undersøkelse er veldefinert cyanose på fundus; blodfylte fartøy blir en mørk lilla nyanse (cyanosis retinae).

Den cyanotiske skyggen av kinnene og kinnbeinene er karakteristisk for mitralfeilen i hjertet. Mer uttalt cyanose i kombinasjon med symptomet på tympaniske pinner observeres hos pasienter med medfødt stenose i lungearterien (blå sykdom). I disse pasientene sprer seg cyanose til hele overflaten av kroppen. Men oftere er cyanose kun observert i begrensede områder av kroppen, spesielt på lemmer. Med sentral cyanose føles huden varm for berøring, og når den er perifer, er den kald på grunn av stagnasjon og langsom blodgennemstrømning. Med forsiktig studie av den cyanotiske regionen kan man i enkelte tilfeller se forstørrede små blodkar (bedre oppdaget med kapillaroskopi), i andre - hele huden er blåaktig-violett i farge (hovedsakelig sentral cyanose).

Hvis temperaturen i huden faller til 15-10 ° C, gir Hb i liten grad av oksygen, og huden forblir rød, til tross for tilstøtende forhold for utseende av cyanose. I sjokk får huden en gråblå, lakkert nyanse på grunn av dårlig fylling av kapillærer med blod. Fargelegging av huden, som minner om cyanose, kan skyldes innføring av anilinderivater, nitrater, nitrater, sulfonamidpreparater, etc.

Les Mer Om Fartøyene