Sinus takykardi i hjertet: hva er det, årsakene og behandlingen

Fra denne artikkelen vil du lære: essensen av sykdommen sinus takykardi, årsaker og typer patologi. Symptomer, behandlingsmetoder.

Med sinus takykardi, er frekvensen av sinusrytmen i hjertet mer enn 100 slag per minutt. Den normale avstengningsfrekvensen ligger i området 65-80 slag per minutt. Fra 80 til 100 slag per minutt - akseptable indikatorer, men disse tallene er allerede over normen. I slike tilfeller anbefaler leger at man tar hensyn til pulsfrekvensen og undersøkes.

Økning i frekvensen av hjertesammentrekning - en normal fysiologisk reaksjon av en person til stress og under fysisk anstrengelse, slik at kroppen reagerer på kroppens økte behov i næringsstoffer, oksygen. Slike situasjoner går uten spor, blir ikke ledsaget av symptomer som er karakteristiske for en stabil form for sinus takykardi. De er ikke avhengige av kjønn, en persons alder.

Når rytmeforstyrrelser etter type angrep av sinus takykardi forsinkes i timer, dager - de forårsaker ulempe og begrenser den vanlige livsstilen. Deretter er det behov for å utføre diagnostikk, behandling av disse forholdene.

Problemet håndteres av en kardiolog, arytmolog, nevrolog.

Typer og årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi i sjeldne tilfeller er den primære (eller idiopatisk), det vil si "i seg selv" uten noen patologier eller sykdommer. Denne varianten av normen er kombinert med lave figurer av arterielt trykk (en tendens til hypotensjon).

Men hyppigere er takykardi sekundær og forekommer mot bakgrunn av andre sykdommer:

 1. Arteriell hypertensjon eller hypotensjon (økt eller redusert trykk).
 2. Hjertesykdommer, inflammatoriske hjertesykdommer.
 3. Kroniske lungesykdommer.
 4. Skjoldbruskkjertel sykdommer.
 5. Infeksjoner, høy kroppstemperatur.
 6. Fedme.
 7. Misbruk av energidrikker, alkohol, røyking.
 8. Blodtap på bakgrunn av gastrointestinal blødning eller traumer.
 9. Cachexia (sterkt vekttap) med hjertesvikt eller onkologi.
 10. Sykdommer i nervesystemet.
 11. Ukontrollert inntak av diuretika. Dette er ekstremt farlig! Unge mennesker mishandles for å matche modelldata. Bortsett fra sinus takykardi, som mottar en konstant og alvorlige, idet slike mottaks diuretika provoserer åndenød og ødem, gradvis og langsomt dannet uopprettelig nyresvikt. Dette vil uunngåelig føre en person til behovet for en kunstig nyre.

Symptomer på sinus takykardi

Symptomer er de samme av forskjellige årsaker som forårsaket sinus takykardi. Symptomer er de samme for menn og kvinner:

 • Økt og vedvarende økning i hjertefrekvensen.
 • Følelse av hjertet selv i fred, i en drøm.
 • Svimmelhet.
 • Nedgang i blodtrykk (under 100/60 mm Hg, noe som er dårlig for en person som bor ved et trykk på 130/70 mm Hg).
 • Svakhet, sykdom med langvarige angrep av takykardi (mer enn en time).
 • Smerten i brystet følger med en kraftig økning i puls og er karakteristisk for pasienter med kombinert patologi i hjertet (stenokardi, hjertefeil).
 • Uforklarlig og forferdelig frykt, angst, angst (symptomer forekommer hos emosjonelle pasienter eller under panikkanfall). Disse forholdene er svært farlige for den menneskelige psyke.

Fem behandlingsgrupper

I noen tilfeller kan takykardi helbredes helt, delvis - nei; det avhenger av den sanne årsaken til sykdommen.

Eliminering av symptomer på sinus takykardi er en lang prosess, tar fra en måned (hvis for eksempel årsaken til infeksjon) til et år. Ved primærpatologien utføres behandlingen gjennom kurs gjennom livet.

Alle metoder kan deles inn i fem store grupper:

 1. Behandling av den underliggende sykdommen er den virkelige årsaken til takykardi.
 2. Generelle råd om livsstil.
 3. Medisiner for å redusere hjertefrekvensen.
 4. Kirurgisk behandling.
 5. Folkemetoder.

Betydningen og betydningen av behandlingen er i synkende rekkefølge.

1. Behandling av den underliggende sykdommen - den sanne årsaken til takykardi

 • Hvis årsaken til sinus takykardi - hjertesykdom og blodårer, er det nødvendig å velge medisiner (for å redusere trykk) eller kardiovaskulasjon for å fjerne hjertefeil.
 • Hvis årsaken er bruk av alkoholholdige drikker eller energi, må du slutte å ta dem. Når alkoholavhengighet sinus takykardi er fylt med utviklingen av kardiomyopati (denne forlengelse og svekkelse av hjerte veggen), fordi hjertemuskelen er i arbeid ved "forhøyet mode" på grunn av takykardi. En av årsakene til at alkoholistene dør - plutselig hjertestans - forekommer vanligvis på bakgrunn av uidentifisert kardiomyopati.
 • Med infeksjoner som følge av forgiftning av kroppen, er det viktig å velge riktig antibakterielt stoff og utføre avgiftningsterapi (for eksempel en rikelig drikke).
 • Hvis takykardi følger med lungesykdommer (kronisk bronkitt av røykere), er det nødvendig å stoppe respiratorisk svikt, da dette er det som provoserer hjertets økte arbeid.
 • Angrep av plutselig hjertebank er karakteristisk for panikkanfall. Panikkanfall - dette er en sterk frykt, panikk, som er ledsaget av hjertebank, svette, en følelse av alvorlig angst. Betingelser oppstår på bakgrunn av ulike fobier (frykt for noe - død, "bli gal," forfølgelse). Denne ukontrollerte og svært vanskelige tilstanden, en patolog er engasjert i en psykiater (nevrolog).

2. Generelle råd om livsstil

Vanligvis, i fravær av alvorlig sykdom - er en endring i livsstil nok til å kvitte seg med takykardi. Ofte kan dette ses i ferien, når det ikke er noen negative faktorer, erfaringer.

Anbefalinger fra denne blokken:

 1. Korrigering av daglig behandling: vanlig riktig ernæring, mat bør varieres i sammensetningen (grønnsaker, frukt, kjøtt, frokostblandinger, grønnsaker).
 2. Ekskluder mat som provoserer takykardi: kaffe, krydret, fet, røkt.
 3. Daglige turer.
 4. Full natts søvn (ikke mindre enn 8 timer).

3. Medikamenter for å redusere hjertefrekvensen

I situasjoner hvor ingen sinus takykardi er diagnostisert med noen sammenhengende patologi, eller behandling av den underliggende patologien utføres, kan legen inkludere tilleggs medisiner for å redusere hjertefrekvensen (HR):

Sinus takykardi: symptomer og behandling

✓ Artikkel sjekket av lege

Sinus takykardi er en sinusrytme som overstiger 100 slag per minutt. Det er ikke en patologi, som det oppstår som respons på fysisk og følelsesmessig stress, som en fysiologisk reaksjon av organismen. Diagnosen "kronisk utilstrekkelig sinus takykardi" er satt i tilfelle når det er lenge, med en hvilepuls på mer enn 90-100 slag per minutt og / eller en utilstrekkelig stor økning i hjertefrekvensen
med minimal fysisk og følelsesmessig stress.

Behandling av denne form for takykardi inkluderer korrigering av ernæring og livsstil, legemiddelbehandling og bruk av folkemetoder (etter samråd med behandlingslegen). For å unngå alvorlige konsekvenser av sykdommen, er det viktig å kjenne symptomene på patologi og være i stand til å skille dem fra andre hjertesykdommer.

Sinus takykardi: symptomer og behandling

årsaker til

Det er mange grunner for utseendet av en sinusform av takykardi. Fysiologiske endringer i hjertefrekvens oppstår som følge av kroppens respons på effektene av miljøfaktorer. Det kliniske bildet av takykardi kan observeres hos friske mennesker under påvirkning av stress, økt mental stress, mosjon, alkohol og nikotin.

Det er normalt å øke rytmen til sinusnoden under graviditeten, fordi i løpet av denne perioden øker det totale volumet av væsker (blod og plasmaceller) i kvinnens kropp, og belastningen på hjertet og blodårene øker. Det er viktig at en gravid kvinne er under konstant tilsyn av en kardiolog, siden en svekket organisme ofte kan bli utsatt for smittsomme sykdommer, noe som også påvirker hjertefrekvensen negativt.

I kliniske tilstander kan sinus takykardi være et symptom og / eller kompenserende mekanisme med en rekke patologiske forhold.

Årsaker til takykardi

Disse inkluderer:

 • forstyrrelser i syntese av hormoner (spesielt tyrotropin, østrogen og progesteron);
 • akutt og kronisk oksygen sult (hypoksi);
 • neuroser og depressive lidelser;
 • forgiftning av kroppen;
 • noen form for anemi
 • hyppig blødning (f.eks. med endometrisk hyperplasi eller endometriose hos kvinner);
 • iskemi, hjerteinfarkt, myokarditt og andre sykdommer i hjertemuskelen.

Vær oppmerksom! Hos kvinner kan sinus takykardi forekomme med menorrhagi (kraftig menstruasjon, som varer lenger enn 5-7 dager). Å ta visse medisiner (antidepressiva, diuretika, hormonelle stoffer) kan også øke belastningen på sinusnoden.

I hjertet av kronisk utilstrekkelig sinus takykardi er økningen i normal automatisme av pacemaker celler i sinusnoden, oftest på grunn av en relativ økning i sympatiske og reduserende vagale påvirkninger på hjertet. Sjelden, årsaken til sinus takykardi kan
å være strukturell, inkl. inflammatoriske endringer i myokardiet som omgir sonen av pacemakeraktiviteten til høyre atrium. Kronisk utilstrekkelig sinus takykardi kan være en konsekvens av
primær lesjon av pacemaker celler i sinus node eller brudd på reguleringen av det autonome nervesystemet.

Hvordan manifesterer sykdommen seg?

Sinus takykardi har praktisk talt ingen spesifikk symptomatologi og er preget av et typisk kurs iboende av en hvilken som helst annen takykardi. Men fortsatt har hun en svært viktig karakteristisk funksjon - dette er anamnese, noe som indikerer en gradvis økning og reduksjon i frekvensen av hjerterytmen. De fleste andre supraventrikulære takykardier manifesterer med en plutselig innbrudd og samme plutselige oppsigelse av angrepet, det vil si at de er paroksysmale.

Personen blir treg, det er sterk svakhet, noen ganger kan det være en følelse av "bomullsfødder". Effektiviteten minker kraftig, utholdenhetstanker. Dette er spesielt merkbar hos personer hvis faglige aktiviteter er forbundet med økt fysisk anstrengelse. Denne gruppen inkluderer stevedores, arbeidere på byggeplasser, lagerholdere.

Enhver fysisk aktivitet med denne type takykardi forårsaker alvorlig tretthet, så en kronisk reduksjon i arbeidsevne er en anledning til å gå til kardiologen og passere EKG, spesielt hvis det finnes andre kliniske manifestasjoner av sykdommen.

Kortpustethet

Dyspné kan dukke opp når som helst, selv om natten, når menneskekroppen er avslappet. Med en hjertefrekvens på over 140 slag per minutt, kan pasienten våkne om natten fra en plutselig følelse av asfyksi (kvelning). Mangel på luft kan observeres om dagen, mens det ikke er forbundet med belastningen og oppstår isolert fra eksterne faktorer.

Kortpustethet kan bli ledsaget av alvorlig ømhet i brystet, hyppig, intermittent pust og tinning i venstre hypokondrium.

Hva er sinus takykardi?

Konvulsiv syndrom

Kramper i takykardi er forbundet med nedsatt blodsirkulasjon i ekstremiteter. Mesteparten oppstår muskelkramper i gastrocnemius-musklene, men hendene, samt nakken og til og med ryggen og magen, kan bli påvirket. Hender og føtter er ofte kalde, kan ha en blåaktig eller unaturlig blek nyanse.

Hvis kapillærene er skadet, kan det forekomme vaskulære stjerner på huden. Denne egenskapen er også karakteristisk for åreknuter, derfor krever det en omfattende undersøkelse og konsultasjon av en phlebologist eller en vaskulær kirurg.

Smerte i hjertet

Smertefulle opplevelser i hjertet kan være ganske forskjellige. Noen pasienter har brennende og prikkende i hjertet, noen føler en følelse av tyngde og klemmer på brystet, noen klager på kjedelig smerte bak brystbenet. Noen ganger kan smertsyndromet være litt uttalt. Slike smerter dukker opp flere ganger i løpet av dagen, varer ikke mer enn 5-7 minutter og forstyrrer ikke pasienten alvorlig, men dette betyr ikke at du ikke kan være oppmerksom på det.

Viktig! Selv en liten smerte i hjertet bør være en grunn til å ringe til en lege, siden det noen ganger kan være det eneste symptomet på utbruddet av patologiske prosesser (ofte irreversibel).

Fallende blodtrykk

Et av tegnene som man kan bedømme om økt stress på sinusnoden, er reduksjonen i blodtrykket. Hypotensjon er ledsaget av karakteristiske symptomer: hodepine, svimmelhet, følelse av "fluer" før øynene. I noen tilfeller er hyppig besvimelse mulig, noe som kan vare fra 15-30 sekunder til flere minutter.

Panikkanfall

Et annet symptom, som kan kalles relativt karakteristisk for sinus takykardi, er en konstant følelse av frykt (mot bakgrunnen av andre kliniske manifestasjoner). Pasienten opplever sterk følelsesmessig spenning, angst. I avanserte tilfeller kan hallusinasjoner forekomme. Dette skiltet indikerer behovet for akutt behandling og konstant medisinsk tilsyn.

Til hvem skal du vende?

For eventuelle symptomer på takykardi, spesielt hvis de blir ledsaget av trykk, smerte og ubehag i hjertet, må du søke medisinsk hjelp. Kardiologen behandler kardiovaskulære sykdommer, men i noen tilfeller kan det være nødvendig å konsultere spesialiserte spesialister:

 • phlebologist;
 • endokrinolog;
 • vaskulær kirurg.

Ved ekstern undersøkelse anslår doktoren en tilstand av integritet av pasienten, slimhinnene i et munnhule, hører en thorax for et emne av wheezer. Det er obligatorisk å måle blodtrykk og puls. Etter å ha samlet en anamnese, vil legen gi anvisninger for følgende typer studier:

 • biokjemisk blodprøve for å utelukke anemi og inflammatoriske prosesser;
 • urinalyse (for å utelukke nyresvikt og diabetes);
 • EKG i 12 ledninger;
 • ekkokardiografi;
 • "Vagal" -prøver (Valsalva, karoten sinusmassasje, Aschner);
 • transesofageal elektrokardiografi av atriene;
 • daglig overvåkning (Holter-diagnostikk).

Normal og takykardi

Viktig! Samlingen av grunnleggende informasjon inkluderer informasjon om pasientens forhold og oppholdssted, hans livsstil og profesjonelle aktiviteter. Ifølge dataene kan doktoren trekke en konklusjon om sykdommens art og årsakene til forekomsten, og også å foreskrive den nødvendige behandlingen.

Hvordan behandles?

Sinus takykardi krever vanligvis ikke spesifikk behandling. Behandlingen bør man tar sikte på årsakene til arytmi, noe som vanligvis fører til gjenopprettelse av normal sinusrytme frekvens (røykeslutt, mottak av alkohol, bruk av sterk te, kaffe, hypervolemi korreksjon, behandling av feber, etc.). I de tilfeller hvor sinus takykardi utløser anfall av angina, bidrar til progresjon eller sirkulasjonssvikt fører til markert subjektive ubehag, er medikamentell behandling anbefales.

I sjeldne tilfeller, sterkt symptomatisk sinus takykardi, ildfast til medikamentterapi, er det tilrådelig å utføre pasient radiofrekvent strøm (eller modifikasjon) i sinusknuten med produksjon av en permanent pacemaker.

Betablokkere

Preparater av denne gruppen blokkerer økt produksjon av adrenalin og norepinefrin, de viktigste stresshormonene. En av de mest effektive blokkere av reseptorer følsomme for adrenalin er "bisoprolol". Det tolereres godt av de fleste pasienter, men i noen tilfeller kan det medføre alvorlige bivirkninger, så behandlingen bør kontrolleres av spesialister.

Behandling av sinus takykardi

Ikke-dihydropyridinkalsiumantagonister

 • "verapamil"
 • "diltiazem"

Farmakologiske virkninger av PM gruppe verapamil og diltiazem, er lik: de har en negativ utenlands, kronotrop og dromotropisk effekt - kan redusere hjertets kontraktilitet, redusere hjerte- å bremse atrioventrikulær ledning.

Alle disse legemidlene kan ha en annen terapeutisk effekt, så behovet for bruk og dosering skal beregnes av legen individuelt.

Hjelpemidler

Avhengig av den underliggende sykdommen, som er årsaken til sinus takykardi, er pasienten foreskrevet medikamenter av forskjellige farmakologiske grupper, som er oppført i tabellen nedenfor.

Sinus takykardi: årsakene til utseende og behandling

Sinus takykardi er en uventet akselerasjon av hjerteslag, som snart opphører. Sinus takykardi kan oppstå som en reaksjon av kroppen til stress eller fysisk stress, og er også et symptom på noen sykdommer: fra anemi til bronkitt.
I 50% av tilfellene oppstår hjertebanken hos friske mennesker, som en viss fysiologisk tilstand, like vanlig som svettehud eller svimmelhet.

Reaksjon av kroppen

Sinus takykardi - hva er det?

Et lite organ som befinner seg i hjertemusklen, en sinusknudepunkt, produserer kontinuerlig impulser som setter rytmen av sammentrekninger til hjertet. I normal tilstand gir sinen en rytme med en frekvens på ca 70-80 kutt per minutt - hos en voksen.
Sinus reagerer umiddelbart på alt: følelser, sykdommer, miljøets temperatur, fysisk aktivitet, - endring av hjerteslagets frekvens. Hvis sinusfunksjonen ikke fungerer ordentlig, begynner hjertet å slå veldig sakte, om lag 40 slag per minutt (bradykardi), eller pulserer for raskt - over 100 kutt per minutt (takykardi).

Sinus takykardi: norm eller patologi?

Økning av puls kan være en naturlig reaksjon av en sunn organisme til fysisk eller emosjonell overbelastning. Det er også ofte manifestert når kroppen bærer sykdommen eller er i sjokkstatus på grunn av blodtap eller psykisk sjokk.

Fysiologisk takykardi

Et raskt skritt eller løp, klatring trappene, glede, sinne eller vrede gjør hjertebanken til og med i perfekt sunne mennesker. Dette er en enkel fysiologisk reaksjon i kroppen, det samme som hoste eller tårer.

Patologisk takykardi

Patologisk takykardi er en smertefull tilstand (men ikke en sykdom) som oppstår med visse sykdommer og akutte smertefulle forhold.

Hvis pulsen rasende slår, når kroppen og nervene hviler, spesielt under søvnen, må du gjennomgå en medisinsk undersøkelse.
Frekvensen av sammentrekning av hjertet med sinus takykardi er 90-140 slag per minutt. Med hjerteinfarkt, akselererer hjertet noen ganger til 200-240 slag - dette kan føre til brudd på hjertemuskelen og døden innen 2-3 minutter.

Patologisk takykardi: hvorfor det oppstår

Hvilke sykdommer og sykdomsstilstander forårsaker raske hjerteslag?

Psykiske lidelser

Depresjoner, nevroser, panikkanfall forårsaker takykardiske angrep, spesielt hos unge kvinner med ustabil psyke.

rus

Penetrasjon i kroppen av giftige stoffer, som også inkluderer alkohol og nikotin i høy konsentrasjon.

Overskytende skjoldbruskhormoner (tyrotoksikose)

Med hormonelle sykdommer, går takykardi ikke ut av pasienten selv under en natts søvn. I en tilstand av fullstendig hviler hjertet hjerteslag med en hastighet på 100-120 slag per minutt.

Tumor binyrene (feokromocytom)
Kroniske infeksjoner (tuberkulose, tonsillitt)
Medisinske preparater

Takykardi oppstår når du tar visse medisiner i riktig dosering: hormonelle legemidler, medisiner for å senke blodtrykket, antidepressiva, legemidler som inneholder koffein, glukokortikoider, vanndrivende midler.
Også økningen i hjertefrekvens oppstår når en overdose av en rekke medisiner, som et symptom på kroppsforgiftning.

hypoksi

Med mangel på oksygen i kroppen oppstår sinus takykardi. Det kan forårsake bronkial- og lungesykdommer, anemi eller høyt blodtap.

Hjertesykdom

Endre strukturen i hjertet, inflammatoriske prosesser og arr på hjertemuskelen fører til dysfunksjon av sinus og fremveksten av takykardi.
Følgende hjertesykdommer forårsaker økt hjertefrekvens:

 • hjertesykdom (forstyrrelse av veggene, karene, partisjoner eller ventiler i kroppen);
 • myokarditt (betennelse i hjertemuskelen);
 • kardiomyopati (funksjonelle eller strukturelle forvrengninger av hjertemuskelen);
 • myokardinfarkt (død av muskelceller og deres påfølgende erstatning med arrvev);
 • iskemisk hjertesykdom (brudd på arteriell blodtilførsel av hjertet).
Hemoragisk sjokk

Støt tilstand i kroppen, forårsaket av livstruende blodtap.

Høy temperatur

En økning i kroppstemperatur eller høy omgivelsestemperatur forstyrrer rytmen i hjertet i retning av akselerasjonen.

symptomer

Takykardi av patologisk natur har følgende smertefulle manifestasjoner.

 1. Pasienten føler sitt hjerte, hjerteslag og flammer i brystet.
 2. Svimmelhet, svimmelhet.
 3. Svært å puste - noen ganger kan en pasient ikke puste luft.
 4. Smertefullt tetthet i brystet. Uventede brystkompresjoner varer ca 5 minutter, den er karakteristisk for IHD.
 5. Et tegn på takykardi er panikk, en plutselig dødsårsak.

Diagnose av sinus takykardi

Når i ro eller i løpet av natten angrepet begynner hjertebank, ledsaget av andre sykelige symptomer, bør du få testet for å utelukke eksistensen av alvorlige sykdommer, spesielt hjertesykdommer.

Hvilke undersøkelser er foreskrevet for diagnose av takykardi?

Legen studerer pasientens anamnese (kroniske sykdommer, hvilke medisiner som tas) og forholdene i hans liv (tilstedeværelse av kronisk stress, dårlige vaner eller arbeidsforhold).
Generell inspeksjon. Legen undersøker huden, puls, lytter til lungene og hjertet av pasienten.
Generelle blod- og urintester. Analyser viser tilstedeværelsen av anemi og interne inflammatoriske prosesser.
Biokjemi av blod. Analysen viser tilstedeværelsen av diabetes, nyresykdom og forvrengning av blodets normale kjemiske sammensetning.
Analyse for hormonprofilen å etablere nivået av skjoldbruskhormoner.
EKG. En enkelt analyse eller en 24-timers Holter-studie er den viktigste måten å diagnostisere takykardi.
ECHO av hjertet. Analysen bidrar til å identifisere brudd i hjertets struktur og avdelinger.

Patologisk takykardi: behandling

Når sinus takykardi manifesteres, er behandlingen rettet mot å eliminere sykdommen, som forårsaker et brudd på hjerteslag. Når anemi er foreskrevet jernholdige stoffer, med rusmidler - rens kroppen av giftstoffer, etc.

For noen manifestasjon av takykardi, bør følgende anbefalinger følges.

 • Forbud mot røyking og drikking av alkohol.
 • Fraksjonelle måltider opptil 5 måltider om dagen.

Preference er gitt for å gi enkel magert mat, frukt og grønnsaker. Te og kaffe har dårlig innvirkning på sinusens arbeid.

 • 8-timers natts søvn.
 • Beskytter nervesystemet mot stress, agitasjon og eventuelle irritasjoner.

Mottak av beroligende midler, urte-avkok med beroligende effekt.

Behandling av mest takykardi er ekstremt sjelden - bare hvis den utgjør en trussel mot pasienten, hovedsakelig i hjertesykdom. For å berolige pulsen, kan legen foreskrive spesielle medisiner som utjevner hjerteslag og beroliger nervesystemet.

Hvis et taksykardi-angrep begynner, må du løsne pasientens bryst og nakke fra klær, ta en kald komprimering på pannen, press musklene på pressen, armer, ben. Pasienten er vanskelig å puste, så du må bringe ham til et åpent vindu, frigi rommet fra de tilstedeværende.

I mange tilfeller oppstår sinus takykardi hos friske mennesker og krever ikke behandling. Det vil være nødvendig å konsultere en lege dersom angrepet er ledsaget av kortpustethet og svimlende svakhet, og takykardi oppstår uten grunner: motoraktivitet eller spenning.

Sinus takykardi: årsaker, symptomer og tegn, hvordan og når du skal behandle

Sinus takykardi betraktes som en ganske vanlig type arytmi, når pulsen overstiger 100 slag per minutt. Det kan være en variant av normen eller fungerer som et tegn på patologien til hjertet, karene, det endokrine systemet og andre organer.

Hver av oss er kjent med følelsen av rask hjerterytme, som oppstår når det blir agitasjon, fysisk innsats, etter en kopp sterk kaffe eller en rikelig fest. I en sunn organisme er denne refleksjonen av eksterne, ikke alltid gunstige forhold eller følelsesmessige reaksjoner ansett som en variant av normen, etter kort tid gjenoppretter hjertet selv den rette rytmen uten å forstyrre blodstrømmen i organene.

Fysiologisk er takykardi, tilhørende følelsesmessige opplevelser, fysisk aktivitet, mangel på oksygen, å være i et tett eller varmt rom. Hos barn under 7 år er den raske puls generelt ansett for å være normen, selv i ro.

Faktisk er takykardi i en sunn person en kompensasjonsmekanisme utviklet for å styrke hjertearbeidet for å gi vev med blod når de trenger det mer enn vanlig. Aktivering av det sympatiske nervesystemet, frigjøring av adrenalmedullahormonene i blodet gir en akselerert puls, og når de eksterne forholdene vender tilbake til det normale, går det raskt tilbake til normalt.

Imidlertid er ikke alltid takykardi midlertidig og ufarlig. Ofte følger det alvorlige sykdommer i hjertet, skjoldbruskkjertelen, hjernen, og derfor bør det ikke legges uten oppmerksomhet. Tidlig diagnose og søk etter årsaken til uforklarlig takykardi er nøkkelen til vellykket behandling og forebygging av alvorlige komplikasjoner.

Årsaker og typer av sinus takykardi

Uttrykket "sinus" betyr at impulsene for sammentrekning av hjertet kommer som forventet - fra hovednoden, sinus, så rytmen er vanlig, og atriene og ventriklene ved den samme frekvens. Arrytmi øker gradvis, og i noen tilfeller når pulsen 220 per minutt (vanligvis i området 110-120 slag / min).

Avhengig av årsaken, skille mellom:

 • Patologisk sinus takykardi;
 • Fysiologisk takykardi.

Fysiologisk takykardi, som nevnt ovenfor, er normen, det vil si tilpasningen av organismen til forandrede ytre forhold. Dette er en tilstrekkelig respons på et problem, som ikke er ledsaget av hemodynamiske lidelser og myokard endringer på grunn av kortsiktige. Det er farlig når takykardi får patologiske egenskaper eller kompliserer andre patologier.

Patologisk sinus takykardi følger med en rekke sykdommer og fører uunngåelig til endringer i hjertet og systemisk blodstrøm. Arbeidet med stor hastighet og faktisk slitasje, kan hjertet ikke klare levering av riktig mengde blod i en stor og liten sirkel, siden med en rask reduksjon av kamrene ikke er fullstendig fylt. Over tid utvikler kardiomyopati, hjertet ekspanderer, myokardial kontraktilitet reduseres, og organene mister sin ernæring.

På bakgrunn av en patologisk progresjon takykardi myokardial iskemi på grunn av mangel på blodstrømmen i kransarteriene, og hvis sistnevnte er også overrasket av aterosklerose, kan den forringelse og til og med et hjerteinfarkt oppstår meget raskt.

Årsakene til sinus takykardi kan betinges oppdelt i hjerte, det vil si forbundet med endringer i hjertet selv og ikke-hjertesykdommer fra andre organer.

Kardiale årsaker til sinus takykardi:

Av ikke-kardiale årsaker blir takykardi ofte provosert av endokrine sykdommer og neurogene lidelser. Neurogen sinus takykardi forekommer oftere på grunn av det økende stressnivået i befolkningen. Denne typen rytmeforstyrrelse er svært typisk for nevroser, vegetativ-vaskulær dystoni, psykose og er vanligvis diagnostisert i unge og følelsesmessige labile fag.

Blant endocrine lidelser til sinus takykardi, kan den økte funksjonen av skjoldbruskkjertelen (thyrotoxicosis), hormonproduserende svulster i binyrene, lede. Med blodtap, alvorlig anemi, alvorlig smerte, økt kroppstemperatur mot bakgrunnen av infeksjoner, utvikler takykardi også ofte.

Hypoksi provoserer aktivering av sinuskoden og tilsvarende en økning i puls. Dette skjer også med lungesykdommer (emfysem, kronisk bronkitt, astma), og med anemi, og med mangel på oksygen i den inspirerte luften.

Ved mottak av enkelte medisinske produkter utvikler den medisinske sinus takykardien. Det kan forårsake diuretika, hormonelle stoffer, antihypertensiva, euphyllin, adrenomimetika, antidepressiva, koffeinholdige medisiner.

Således, ifølge årsaken, kan den patologiske sinus takykardi være medikament, neurogen, giftig, hypoksisk, hjerte.

Sinus takykardi kan oppstå under graviditet, selv hos kvinner uten tidligere patologi i sirkulasjonssystemet. Dette fenomenet regnes ikke som en variant av normen, men den har legitime forutsetninger:

 • Økning i den perifere kanalen av blodstrømmen på grunn av vekst av uterus og foster i det;
 • Økt vekt av en kvinne under svangerskapet;
 • Funksjoner av hormonell bakgrunn;
 • Økt trykk i bukhulen som følge av økt livmor, som som det presser membranen nedenfra, noe som kan forandre hjerteposisjonen i brysthulen.

Etter hvert som graviditeten utvikler seg, opplever hjertet et økende byrde, så i takkardi kan det bli uttalt i siste trimester. Brudd på rytmen hos gravide krever nøye oppmerksomhet og korrigering i forbindelse med risikoen for nedsatt utvikling av fosteret og selve kjønnets fødsel og levering.

Manifestasjoner av sinus takykardi

Graden av kliniske manifestasjoner og subjektive følelser av pasienten avhenger av graden av takykardi, naturen til den underliggende patologien, tilstedeværelsen eller fraværet av skade på hjertemuskulaturen, ventiler, kar.

Noen pasienter kan ikke klage i det hele tatt, eller merke seg lite ubehag i brystet, en følelse av hjerteslag, periodisk hjertesmerte som ikke har vesentlig effekt på livsstil og arbeidsaktivitet.

I andre tilfeller blir symptomene så åpenbare og ubehagelige at pasienten hverken kan arbeide eller gjøre de vanlige husarbeidene. vises:

 • Vedvarende og godt håndgripelig hjerteslag;
 • Å føle at det ikke er nok luft, dyspné selv i fred;
 • Svakhet, rask tretthet med ikke intens fysisk anstrengelse;
 • Svimmelhet og til og med episoder av bevissthetstap
 • Smerter i hjertet er et vanlig symptom hos pasienter med kronisk myokardisk iskemi, når arytmi bidrar til enda større vanskeligheter i blodstrømmen gjennom kranspulsårene;
 • Angst, søvnløshet, følelsesmessig labilitet, irritabilitet.

Hvis pasienten med takykardi overrasket av aterosklerose av koronararteriene, arytmien utløse en enda større mangel på oksygen, og blant de karakteristiske symptomene vil angina. Vanligvis varer smerten i hjertet ikke mer enn fem minutter, hvor pasienten selv tar nitroglyserin for å lindre smerte.

I motsetning til paroksysmal takykardi, preget av en plutselig utbrudd og samme plutselige avslutning, utvikler et angrep av sinus takykardi gradvis, slik at pasienten ikke kan indikere den nøyaktige tidspunktet for utbruddet.

Når en høy pulsfaktor er nådd, blir palpitasjonen klar, noe som noen pasienter refererer til som "fladrende" i brystet. Arbeid i intensiv modus, kan hjertet ikke takle det nødvendige volum av blod levert til de indre organer, og som er forbundet besvimelse, svimmelhet, og til og med nevrologiske symptomer, beslag med en betydelig mangel på blodtilførsel til hjernen. Eldre alder og samtidig aterosklerose i hjernearteriene forverrer hjernens symptomatologi.

Med et langvarig anfall av sinus takykardi med høye pulsfigurer, kan pasienten bli blek, rastløs, mengden av utløst urin reduseres, og blodtrykket avtar.

Med en neurogen form for patologi vil antall symptomer være følelsesmessig labilitet, irritabilitet, søvnforstyrrelser, panikkanfall. Spesielt ofte oppstår sinus takykardi mot en bakgrunn av psyko-emosjonelle avvik hos unge kvinner, og opplever akutt opplevelser som ikke er for stressfulle.

Sinus takykardi ved tyreotoksikose kan være bekymret for pasientene, ikke bare i løpet av dagen, men om natten, selv om det er kjent at om natten under påvirkning av aktiviteten av vagus nerve bremser pulsen på noen. Selvfølgelig er søvn hos disse pasientene mer sannsynlig å bli forstyrret, etterfulgt av irritabilitet og tretthet.

Barnet sinus takykardi kan registreres med feber som følger med en rekke infeksjoner, spesielt hos spedbarn i de første årene av livet. Utilstrekkelig modenhet i det autonome nervesystemet, medfødte hjertefeil og hjernesykdommer kan også føre til hjerteinfarkt.

Når feberen for hver grad av temperaturøkning er lagt til 10-15 sammentrekninger i hjertet, så hvis barnet ditt har en høy temperatur på bakgrunn av luftveisinfeksjoner mor sier hjertebank og rask pust (men gratis, uten tegn til obstruksjon!) - mest sannsynlig, de er forårsaket av feber og forgiftning og vil passere uavhengig når temperaturen avtar.

Vurder puls av en baby er viktig i henhold til hans alder. Hos nyfødte kan den nå 120-140 per minutt, som ikke regnes som et tegn på sinus takykardi, og hver mor vet om en slik hyppig takt i et lite hjerte. Hyppig puls opp til en alder av syv er et fysiologisk fenomen, men økningen med mer enn 10% av aldersnormen er et tegn på sinus takykardi.

Tabell: pulsfrekvens etter alder

ungdom sinus takykardi har vanligvis en neurogen karakter og utvikler seg i følelsesmessig labile fag med autonom dysfunksjon. Noen erfaring kan føre dem angreps hjertebank, svakhet, rastløshet, kombinert med en rekke tegn på brudd av tonen i det autonome nervesystemet - svetting, overdreven vannlating, skjelvinger, svimmelhet. Disse symptomene ser som regel ut som hovedklager hos ungdommer og deres foreldre.

Med alder, som hjernen modning og autonom regulering, kan symptomene på sinus takykardi avta eller forsvinne helt, men hvis du ignorerer dem og ikke betaler nok oppmerksomhet til de særegenheter følelsesmessige reaksjoner på ytre hendelser, kan takykardi vedvare, vises fra tid til annen, selv i de mest mindre nerve opplevelser, mangel på søvn, stress i ferd med å studere.

Komplikasjoner oppstår med en patologisk takykardi med hyppige og langvarige angrep. Kamrene i hjertet øker gradvis, myokardiet svekkes, og i blodsirkulasjonen er det tegn på stagnasjon. Mulig akutt sirkulasjonssvikt i form av lungeødem, kronisk kongestiv hjertesvikt med involvering av indre organer, akutt svekkelse av koronarblodstrømmen til hjertemuskelen infarkt, angina progressiv. Akutt og kronisk hjertesvikt fører oftest til døden hos pasienter med rytmeforstyrrelser.

Diagnose og behandling av sinus takykardi

Diagnosen av sinus takykardi er basert på en detaljert undersøkelse av pasienten. Det første som legen finner ut er den omtrentlige tiden for angrepet, varigheten, hyppigheten av episoder med hyppig rytme, omstendighetene der rytmen har blitt forstyrret, inkludert arbeidets art (med skadelige stoffer, fysiske overbelastninger).

En fullskalaundersøkelse tar sikte på ikke bare å bekrefte forekomsten av sinusarytmi, men også å finne ut årsaken. For dette formål foreskrives generelle og biokjemiske blodprøver, urinalyse, hormonstatus og ultralyd i hjertet og andre organer.

Hovedstedet i diagnosen sinusarytmi hører selvsagt til elektrokardiografi - engangs- eller 24-timers overvåking.

sinus takykardi på EKG

På EKG-tegn på sinus takykardi er:

 1. Reduksjoner på mer enn 90 per minutt;
 2. Bevaring av en sinus regelmessig rytme, når tannen P alltid går foran det ventrikulære komplekset;
 3. Korrekt QRS-kompleks;
 4. Forkorting av avstanden mellom tennene P;
 5. Øk eller senke i tennens høyde T;
 6. Elektrisk akse kan rettes til høyre, til venstre (avhengig av hjertets opprinnelige tilstand) eller den er vertikal (i gravide, unge, magre personer).

For endelig bekreftelse på arytmi, for eksempel i et militærregistrerings- og opplysningskontor, gjennomføres tester (knep, en motorsykkel, tredemølle med påfølgende fjerning av et elektrokardiogram). Hvis kortsiktige anfall ikke kan løses på et vanlig kardiogram, utføres en 24-timers overvåking.

Behandling av sinus takykardi bestemmes først og fremst av grunnårsaken til patologi. Tilfeller av fysiologisk CT av spesiell terapi krever ikke, med patologisk arytmibehandling utnevnes av kardiologen sammen med spesialister fra andre profiler (endokrinolog, psykoterapeut, nevrolog).

Hvis sinus takykardi er diagnostisert, så er det første trinnet å revidere regime, mat og livsstil. I mange tilfeller kan generelle tiltak betydelig forbedre helsen og redusere hjertefrekvensen. Pasienter med sinus takykardi bør:

 • Avvis fra å røyke og drikke alkohol;
 • Unntatt kaffe, koffeinholdige drikker, sjokolade, sterk te, å nekte for varme, krydrede retter til fordel for grønnsaker, frukt, greener;
 • Ikke overatt, spis mat i 5-6 mottakelser og små mengder;
 • Gi en full og ganske lang søvn;
 • Det er mer vanlig å gå utendørs, gå og spille sport innenfor rimelige grenser;
 • Unngå stress, traumatiske situasjoner, fysisk belastning (på jobb og i treningsstudio).

Med fysiologisk sinus takykardi er de ovennevnte tiltakene vanligvis tilstrekkelig til å normalisere hjerterytmen. Hvis arytmien er en komplikasjon av en annen sykdom, og behandlingen må rettes mot ham i første omgang, eller forsøk på å redusere pulsen bare antiarytmiske medisiner kan påvirke hjertemuskelen, føre til sirkulasjonssvikt og forverring av arytmi.

Hvis sinus takykardi er assosiert med en økt funksjon av skjoldbruskkjertelen, da er thyreostatika (mercazolil) foreskrevet, og beta-blokkere (pindolol, oxprenolol) kan tilsettes for å korrigere rytmen. Hvis betablokkere er kontraindisert av en eller annen grunn, kan kalsiumantagonister (verapamil, diltiazem) brukes.

Med sinus takykardi mot anemi Formålet med jernpreparater (ferum-lek), samt vitaminer og sporstoffer er indikert. Antiarrhythmic drugs av denne kategorien av pasienter utnevnes svært sjelden.

Blodtapet, ledsaget av takykardi, krever påfylling av volumet sirkulerende blod (frosset plasma, erytrocytmasse, infusjonssalt) og, selvfølgelig, å stoppe blødningen.

Pasienter med sinus takykardi på bakgrunn av kronisk hjertesvikt utnevnes, i tillegg til betablokkere og andre antiarytmika, hjerteglykosider (celeanid, digoksin).

Den neurogene formen for sinusarytmi, som en av de hyppigst, behandles av en nevrolog eller psykoterapeut. Siden årsaken er stress, følelsesmessige erfaringer, forstyrrelser av vegetativ regulering, består behandlingen i utnevnelse av beroligende midler, sedativer (relan, luminal, etc.) og psykoterapi.

I tillegg til beroligende reseptbelagte legemidler, for å redusere hjertefrekvensen, kan du bruke all tilgjengelig valerian, hagtorn, motherwort, adaptol, afobazol, ulike urtete.

Ikke-farmakologisk behandling av psykogen sinus takykardi inkluderer fysioterapi, vannprosedyrer (svømmebasseng, avslappende bad), massasje, det vil si, som har en generell beroligende effekt. Et godt resultat er å jobbe med en psykoterapeut, og mestrer automatisk trening for å forbedre kontrollen over dine følelser og stemning. Spesielt nyttig er disse tiltakene når, i tillegg til arytmi, klager pasienten av panikkanfall, frykt.

Med ineffektivitet av antiarrhythmics, progression av sirkulasjonsforstyrrelser og en signifikant forverring av pasientens tilstand, anbefaler kardiologer kirurgi behandling - radiofrekvens ablation og pacemaker installasjon. Den første metoden består i å ødelegge fokuset på overdreven impuls, den andre er vist med livstruende komplikasjoner mot bakgrunnen av en intraktabel sinus takykardi.

Gravide kvinner med sinus takykardi uten hjertepatologi bør observere fred, ikke være nervøs og gi opp fysisk arbeidskraft. Legen kan ordinere beroligende midler, mikroelementer. Mange medisiner for fremtidige mødre er kontraindisert, men hvis takykardien blir alvorlig og truer det normale løpet av graviditeten, så er det ingen vei ut - antiarytmika brukes.

forebygging rytmeforstyrrelser av typen takykardi har ikke liten betydning, ikke bare for patologins funksjonelle natur, men spesielt for allerede eksisterende forandringer i selve hjertet. I sistnevnte tilfelle vil mangel på kontroll over rytmen raskt føre til økning i hjertesvikt med ulike negative konsekvenser.

Som et forebyggende tiltak, anbefales det å følge prinsippene for en sunn livsstil, følg råd om ernæring og diett som er nevnt ovenfor (full søvn og hvile, normalisering av vekt og ernæring, motoraktivitet).

Prognosen for sinus takykardi bestemmes av årsakene til patologien. Hvis arytmen ikke er forbundet med endringer i hjertet, men er funksjonell eller fysiologisk i naturen, selv når det gjelder negative subjektive symptomer, er det ganske tilfredsstillende. Det er mye verre om en arytmi har oppstått hos en pasient som lider av koronar hjertesykdom, misdannelse, kongestiv hjertesvikt. Hos slike pasienter er risikoen for komplikasjoner høy og derfor er prognosen ganske alvorlig.

Sinus takykardi

Årsaker og behandling av sinus takykardi

Den første lyden som en person hører selv før han fødes, er den rytmiske lyden av moderens hjerteslag, og deretter av sitt eget hjerte. Faktisk sender hele livet til en mann til forskjellige rytmer - daglig, årlig, sesongmessig, men det viktigste er utvilsomt hjerterytmen. Derfor er det spesielt farlig hvis en feil oppstår, et brudd på rytmen til hjerterytmen. En slik lidelse er en sinus takykardi.

Hjertet av en mann, som enhver muskel, krymper under påvirkning av en nerveimpuls. For rytmisk sammentrekning er det nødvendig med en rytmisk impuls. Det er også kjent at hjertet er et helt autonomt system som ikke er avhengig (og maksimalt beskyttet) på signaler fra utsiden. Tross alt, selv puster, kan vi stoppe av vår egen fri vilje, men for å gi en direkte kommando til hjertet, er kun i stand til halvmytiske indiske yogier.

Og i så fall må kilden til rytmiske impulser som forårsaker sammentrengninger av hjertemuskelen bli søkt inne i selve hjertet. Så det er, hjertejustering gaffelen er en sinus node, er funksjonen kalt - sjåføren til hjerterytme eller pacemaker. Sinus eller atrionector ligger ved foten av vena cava i det høyre atrium, og taket er en kompleks veving av fibrene i hjertemuskelvevet med nerveendene celler - nevroner, som forbinder med sinusknuten av det autonome nervesystemet.

Koordinering av kardiale sammentrekninger er gitt av et komplekst ledende system som sikrer fordelingen av sinuspulser til muskler i myokardiet. Det er bemerkelsesverdig at i tilfelle skader på sinusnøkkelen, kan pacemakerens funksjoner tas av andre deler av hjerteledningssystemet. I dette tilfellet kalles de andreordens pacemakere.

Typer av hjerterytmeforstyrrelser

Rytmen gitt av oscillasjoner generert av sinusnoden, under normale forhold, kalles den normale sinusrytmen. Imidlertid er det ofte ulike anomalier av hjertekontraktiliteten som, avhengig av arten av sykdommene, er delt inn i følgende grupper:

 1. Sinus takykardi er et raskt hjerterytme. Takykardi betraktes vanligvis som en tilstand hvor hjertefrekvensen overstiger 90 ganger på ett minutt. Sinus takykardi kan være både fysiologisk og patologisk. Fysiologisk, som vanligvis ikke er assosiert med patologisk takykardi er en naturlig respons til økt hjertefrekvens på grunn av fysisk anstrengelse trenger vev og organer i oksygen og føre bort avfallsprodukter.
 2. Sinus bradykardi tvert imot, innebærer langsom hjertefrekvens. Hjerten for bradykardi kan reduseres til førti eller til og med tretti ganger i minuttet. Hvis en person ikke opplever ubehag eller helseskade, og hvis nedgangen i hjerterytmen er ikke et symptom på noen sykdom, det er også ansett som en fysiologisk bradykardi og å behandle det er ikke nødvendig.
 3. Sinus arytmi er i alle fall en patologi og trenger behandling. Spesielt farlig er den såkalte atrielle fibrillasjonen - kaotiske ventrikulære sammentrekninger. Dette fenomenet fører til hjertesvikt - utilstrekkelig tilførsel av blod til organer og vev. Hvis atrieflimmer er forbundet med alvorlig takykardi (frekvens av sammentrekninger på 200 per minutt og mer), kalles denne tilstanden fibrillering. Fibrillering er ekstremt farlig, og uten rask behandling av intervensjon slutter nesten alltid i døden.

Årsaker til sykdommen

Fysiologisk takykardi, i tillegg til de allerede nevnte fysiske aktivitetene, er koffeinholdige drikker, sterke følelser, adrenalinrush. Patologisk sinus takykardi er et symptom på sykdommer som er direkte relatert til aktiviteten i hjertet (intrakardiale takykardi), og som ikke er knyttet (ikke-kardiale takykardi).

Intrakardiale årsaker til takykardi inkluderer:

 • hjertesvikt;
 • iskemisk hjertesykdom;
 • hjerteinfarkt;
 • myokarditt.

De ekstrakardiale årsakene til takykardi er som følger:

 • feber,
 • anemi,
 • skjoldbrusk dysfunksjon;
 • neurokirkulatorisk dystoni.

Sinus takykardi, forårsaket av effektene av ulike legemidler, kalles farmakologisk takykardi. Farmakologisk takykardi forårsaker:

 • atropin
 • alkohol
 • koffein
 • adrenalin
 • skjoldbruskhormoner.

Også sinus takykardi er nesten alltid kjent ved forhøyet kroppstemperatur, akutt blodtap, asfyksjon. Takykardi kan også skyldes visse medisiner.

Hittil er årsakene til den såkalte utilstrekkelige sinus takykardien, en ganske sjelden og utilstrekkelig studert sykdom, som oftest er funnet hos unge kvinner, ikke fullstendig klarlagt. Det er preget av vedvarende puls i ro, noe som øker uforholdsmessig under treningen. Selv moderat fysisk aktivitet fører til en sterk økning i takykardi.

Symptomer og diagnose av sykdom

Hvis rytmeforstyrrelsen er patologisk, smertefull, trenger behandling, vises følgende symptomer på sinus takykardi vanligvis:

 • følsomme hjertebanken (hjerte "hopper" ut av brystet) i fravær av fysisk aktivitet;
 • pasienten opplever en følelse av mangel på luft, svimmelhet i kvalme;
 • muligens svette uten følelse av varme ("kaster i kald svette")

Praktisk 100% diagnose av takykardi, samt andre typer hjerterytmeforstyrrelser, gir et elektrokardiogram (EKG).

EKG hos en pasient som lider av sinus takykardi

Sinus takykardi manifesterer seg på EKG med en frekvens av sammentrekninger mer enn 90 ganger per minutt, samtidig som den samlede rytmen av hjerteslag opprettholdes. Positiv P-bølge i leder I, II, AVF, V4-V6. Det er en markert reduksjon i amplituden til tannen T.

Gode ​​resultater i diagnosen takykardi gir EKG-overvåkning på Holter - lang (opptil 48 timer) overvåking av hjerteaktivitet med EKG. For Holter-overvåking brukes spesielle miniatyrinnspillingsinstrumenter.

Behandling av patologisk sinus takykardi

Behandling av sinus takykardi er et feil konsept, det er nødvendig å behandle en sykdom, men ikke dens symptom. Imidlertid er det i noen tilfeller nødvendig å stoppe takykardi. For å gjøre dette, bruk stoffer som Komkor, Omakor, lopaz. I tilfelle angrep av takykardi, bør du kontakte legen din så snart som mulig.

Et sunt hjerte er garantien for et langt liv. Behandle din "motor" nøye, med behørig oppmerksomhet og respekt, og du vil bli belønnet med helse og lang levetid.

Sinus takykardi - hva betyr denne diagnosen?

Den rette hjerterytmen avhenger av den ensartede forekomsten av pulser i sinusnoden og deres ledningsevne gjennom det ledende fibersystemet. Sinusnoden er akkumuleringen av nerveceller som ligger i atriumet. Han mottar "kommandoer" på en spesiell nerve fra hjernen.

Videre er "instruksjoner" fordelt langs nervestrålene. På grunn av presist arbeid er atrielle og ventrikulære sammentrekninger, fylling (diastol) og sammentrekning (systole) konsistente. Det endokrine systemet er involvert i å regulere rytmen gjennom hormonadrenalin og dets derivater.

Normen for sinusrytme er antall kutt i intervallet fra 60 til 90 slag per minutt. Sinus takykardi er en økning i frekvens på mer enn 90.

Sinus takykardi også kalles "normotopnoy", fordi det alltid er avhengig av hoved sinus, i motsetning til "heterotopisk", som følge av den økte aktiviteten til andre noder. Så danner den paroksysmale takykardien. I dette tilfellet vil hjertefrekvensen (hjertefrekvensen) også være over 90, men hjertefrekvensen går galt, arbeidet i ulike avdelinger blir inkonsekvent, dårligere. Dette skjemaet er farlig ved utvikling av komplikasjoner. Begrepene "sinus takykardi" og "sinusoidal", brukt av uerfarne pasienter, er feil fra et medisinsk synspunkt.

Typer av sinus takykardi

Årsakene til sinus takykardi har blitt studert ganske bra. De er langt fra alltid forbundet med hjertepatologi. Moderat sinus takykardi fungerer som en normal fysiologisk mekanisme for å overvinne fysisk anstrengelse, følelsesmessig stress. Avhengig av årsakenes utbredelse utmerker seg flere varianter.

nevrogen

Sinus takykardi med stress er en normal beskyttelsesreaksjon. Men hyppige stressende forhold kan psykomotisk overstyring forårsake permanent eller paroksysmal takykardi som et symptom på hjerte-neurose. Angrep oppstår når du husker den ubehagelige situasjonen som oppleves av frykt. De blir fjernet ved hjelp av hypnotisk forslag, beroligende midler.

endokrine

En økning i skjoldbruskkjertelen i tyrotoksikose fører til utvikling av et overskudd av thyroksinhormon. Det akselererer den grunnleggende metabolisme, hjertets rytme og sirkulasjonshastigheten.

giftig

Sinus takykardi er forårsaket av stoffer som atropin, adrenalin, koffein, nikotin, alkohol, digitalis.

Denne typen arytmi er typisk for smittsomme sykdommer. Her, i tillegg til giftige effekter på noden, spiller en rolle:

 • økning i temperaturen;
 • en dråpe i blodtrykket;
 • anemi (reduksjon i hemoglobinnivå).

Det antas at en økning i temperatur med en grad forårsaker en økning i hjertefrekvensen på 8 til 10 slag per minutt. Hypertensjon er ledsaget av en reduksjon i pulsfrekvensen, under redusert trykk blir takykardi observert. Særlig uttalt sinus takykardi ved alvorlige infeksjoner, septiske forhold, der alle typer effekter kombineres.

kardio

Denne type takykardi er typisk for de første symptomene på hjertesvikt. Det oppstår fra en kompenserende mekanisme som forbedrer oksygentilførselen til vev. Observert ved

 • hjerteinfarkt,
 • hjerte aneurisme,
 • endokarditt,
 • hjertesykdommer,
 • hypertensive kriser,
 • aterosklerose i kranspulsårene.

ortostatisk

Når du beveger deg fra en utsatt stilling til en vertikal, er det en økning i pulsfrekvensen. Hos mennesker med en bestemt type nervesystem er denne akselerasjonen veldig sterk. Denne manifestasjonen er spesielt ofte observert under gjenoppretting fra ulike sykdommer, dersom en person ble tvunget til å holde seg til sengelast i lang tid.

diagnostikk

ICD-10 (internasjonal klassifisering av sykdommer i den tiende revisjonen) er sinus takykardi klassifisert i klasse I 47.1, "supraventrikulær takykardi". Den terminologi som er vedtatt i Russland, i dette tilfellet, er ikke i strid med ICD, men angir den.

Kliniske manifestasjoner av sinus takykardi som hjerterytme, pulsatile tinnitus, svimmelhet, kortpustethet er ofte symptomer på andre sykdommer forbundet med nevrose.

På EKG måles frekvensen av sammentrekninger av avstanden mellom de høyeste tennene, deres retning og form indikerer rytmets korrekthet

Diagnosen kan gjøres av legen etter elektrokardiografisk undersøkelse (EKG). Vanlig lytte til hjertet og telle hjertefrekvensen gjør det mulig å merke økt hjertefrekvens, men sier ikke noe om rytmets korrekthet. Så symptomene på sinus takykardi kan kun ses med en spesiell studie. EKG er fjernet i en utsatt stilling. Pulserne registreres med elektroder og omdannes til et grafisk bilde. Av tennens natur, intervallets lengde og posisjon, kan legen til det funksjonelle diagnostiske rommet dømme mange sykdommer, inkludert rytmets korrekthet.

Holter observasjon i løpet av dagen blir brukt på det kardiologiske sykehuset. Dette er viktig for diagnose dersom ingen rytmeakselasjon registreres på EKG.

Noen ganger, for å løse spørsmålet om menneskelig egnethet for arbeid under vanskelige forhold (militærtjeneste i deler av innenriksdepartementet, opptak til militær skole, kontakt med profesjonelle farer) utnevner medisinske kommisjon gjennomføre stresstester. Den mest populære er å fjerne EKG før prøven, da tilbys pasienten 20 oppsett i moderat tempo og fjern EKG etter belastningen. Ved å øke frekvensen av hjerteinfarkt, vurderes de adaptive mulighetene til kardiovaskulærsystemet.

En mer grundig undersøkelse utføres på spesialutviklede simulatorer. I dette tilfellet kontrolleres ikke bare rytmen, men også andre indikatorer for funksjonene til ulike deler av hjertet.

behandling

For å eliminere sinusrytme er nok til å tilbringe en god behandling av sykdommer forårsaket av det (hypertyroidisme, smittsomme sykdommer, hypertensjon, hjertesykdommer). Legen tar alltid hensyn til hjertefrekvensen når man foreskriver behandling. Vanligvis advare om behovet for pulskontroll ved behandling av visse legemidler.

Generelle prosedyrer som styrker nervesystemet (massasje, bad, dusjer), fysioterapi samtidig, både rokker pasienten og normaliserer arytmen. I komplekse nevogene tilfeller anbefales rådgivning fra en psykolog, hypnosebehandling og automatisk trening.

Hvis du opplever hjertebank beskriver en metode for selvhjelp: prøv å ta dype åndedrag, etter noen få åndedrag, hold pusten på innånding høyde, stramme magemusklene. En slik enkel metode bidrar til å takle takykardi.

Populære anbefalinger

 • urter av sitronmelisse,
 • blomster og frukt av hagtorn,
 • bær av en viburnum,
 • roten av valerianen.

Du kan forberede dem uten dampbad, hell en spiseskje av knuste råvarer i en halv liter termos og hell kokende vann. La det stå over natten eller i 5 til 6 timer. Etter filtrering, drikk før du spiser om dagen, kombinere med honning. Hawthorn kan kjøpes på apoteket i form av alkoholtinktur. Det kan legges til te 10 til 15 dråper.

Ikke glem at langvarig takykardi er farlig for konsekvensene. Ufullstendig og unormal sammentrekning av hjertemuskelen fører til at den overbelastes, krever mer oksygen, forstyrrer blodtilførselen til hjernen. Undersøkelsen av en spesialist skal utføres så snart som mulig. Tidlig igangsetting av behandling vil forhindre utvikling av alvorlige sykdommer.

Sinus takykardi: årsaker, symptomer, behandling.

Årsaker til sinus takykardi

I en sunn person i en rolig tilstand, forplikter hjertet seg 60 til 80 slag per minutt.

Takykardi - akselerert hjerteslag, diagnostiseres når hjertefrekvensen overstiger 90 per minutt.

Sinus takykardi kalles så raskt hjerterytme, når den rette hjertefrekvensen opprettholdes. Normalt kommer den elektriske impulsen ut av sinusnoden og sprer seg i en viss rekkefølge, og forårsaker en sekventiell sammentrekning av ventriklene etter atriene.

Med sinus takykardi, går den elektriske impulsen, som i normen, ut i sinuskoden, slik at atriene og ventriklene trekker sammen i riktig rekkefølge. Økningen i hjertefrekvens skyldes det faktum at frekvensen av elektriske impulser som kommer fra sinuskoden øker.

Normalt skjer økningen i sinusknuteprogrammets automatisering med psykomotisk stress og fysisk anstrengelse, bruk av koffeinholdige drikkevarer (kaffe, energidrikker, etc.). En slik reaksjon tillater kroppen å gi tilstrekkelig blodtilførsel til organer og vev under vanskelige forhold, som skjer med økt fysisk aktivitet. Raskt hjerterytme er en sunn reaksjon av kroppen til aktivering av det sympatiske nervesystemet på en eller annen måte (naturlig - som et resultat av frigjøring av stresshormoner, eller kunstig - som et resultat av å drikke kaffe).

Sinus takykardi kan forekomme hos en person med et sunt hjerte, for eksempel med feber: det antas at hver grad av feber øker hjertefrekvensen med 10 slag per minutt.

Ofte sinus takykardi er et symptom på problemer på den delen av skjoldbruskkjertelen, for eksempel mennesker som lider av hypertyroidisme og som ikke mottar tilstrekkelig behandling, er ett av symptomene hyppige palpitasjoner.

I tilfelle av anemi begynner hjertet å arbeide i en spenningsmodus for å gi en full tilførsel av oksygen til organene, som manifesteres i hyppige hjertebank.

Det er viktig å vite at ikke bare koffein kan forårsake sinus takykardi. Det kan føre til ukontrollert bruk av diuretika, euphyllin, glukokortikoidhormoner (prednisolon, metipred) og andre legemidler.

Sinus takykardi kan være et tegn på problemer fra det kardiovaskulære systemet. Oftest utvikler den seg i mennesker som lider av hjertesvikt. Det kan også oppstå med et alvorlig smerteangrep med angina pectoris. med akutt myokardinfarkt og andre hjertesykdommer.

Symptomer på sinus takykardi

Hvis hjertebanken er forårsaket av stress eller stress, blir det ofte ikke følt av pasienten.

Hvis takykardien forblir i ro, er en slik pasient ofte bekymret for hjertebank, kortpustethet, en følelse av mangel på luft.

Behandling av sinus takykardi

Avhengig av årsakene som forårsaket sinus takykardi, vil behandlingen være forskjellig. Så, hvis en kronisk eller akutt sykdom har ført til utviklingen, krever effektiv behandling av takykardi å takle denne sykdommen. For eksempel, for å plukke opp den korrekte dosen av narkotika i hypertyroidisme, for å normalisere nivået av hemoglobin og røde blodceller med anemi, feber, og for å takle den årsak som forårsaket det, med en infeksiøs prosess, og så videre.

Hvis sinus takykardi er et resultat av feil bruk av medisiner, må du nekte å ta dem, eller justere doseringen.

I tilfeller der sinus takykardi har utviklet seg hos pasienter med hjertesykdom, er det nødvendig med en individuell tilnærming basert på den spesifikke kliniske situasjonen. Hvis du for eksempel velger riktig behandling for hjertesvikt, kan du redusere hjertefrekvensen og redusere hjertefrekvensen.

Les Mer Om Fartøyene