Sinus arytmi i hjertet: hva er det, symptomer, behandling, mulige komplikasjoner

Fra denne artikkelen lærer du: hvordan og av hvilken grunn utvikler sinusarytmi, og hvilke symptomer er typiske for det. Hvordan behandle patologi, og hva skal jeg gjøre for å forhindre arytmi.

Sinusarytmen - endring av lengden av intervallene mellom hjerte sammentrekninger som følge av forstyrrelser eller generering av elektriske impulser i myokardium (hjertemuskelen system). Rytmen av hjertet kan være i normalområdet (60-90 slag per minutt), og bli forstyrret hvis hjerterytme vanligvis 90 slag per minutt - snakker om sinus takykardi, hvis mindre enn 50 - av sinus bradykardi. Arrytmier kan ha en annen natur, årsaker og alvorlighetsgrad.

Problemet kan adresseres til terapeuten, men behandlingen av denne sykdommen, avhengig av årsaken, kan være i en kardiolog, en nevrolog eller en psykoterapeut.

Mekanismen for arytmi

I hjertet veggen er det en sinus node, som er kilden til elektriske impulser, som gir en reduksjon i hjerte muskel-systemet myokardium. Etter generasjonen overføres impulsen gjennom fibrene til hver muskelcelle i orgelet, som følge av at de trekker sammen.

Denne prosessen skjer ved bestemte (like) intervaller, og har normalt en frekvens på 60-90 slag per minutt. Det er denne impulsen som sikrer en jevn, konsistent og konsekvent reduksjon i ventrikkene og atriene.

Når, som følge av ugunstige faktorer, er aktiviteten til hjertets ledningssystem forstyrret, oppstår arytmi - et brudd på rytmen av sammentrekninger av hjertet (det kan være av forskjellig alvorlighetsgrad).

Årsaker til sykdom

Sinusarytmi kan forekomme i tre grupper av årsaker.

1. Eksterne uønskede faktorer

Dette stresset, tar medisiner, røyking, drikking.

Konstant stress og dårlige vaner kan føre til en irreversibel form for hjerterytmeforstyrrelser som vedvarer etter at årsakene er eliminert.

Under påvirkning av eksterne faktorer kan sinusarytmi forekomme

2. Fysiologiske forhold i kroppen

Graviditet, hormonelle endringer i ungdomsårene.

Ved fysiologiske endringer av en organisme går prosessen uavhengig, det er den reversibel.

3. Sykdommer

Dette er vanlige årsaker til sinusarytmi. Eksempler på patologier:

 • vegetativ-vaskulær dystoni,
 • hjertesvikt,
 • hypertensjon,
 • iskemisk sykdom,
 • astma,
 • hjerteinfarkt,
 • myokarditt,
 • kardiomyopati.

Ved arytmi på grunn av sykdommer, passerer den etter terapeutisk behandling.

Symptomer på arytmi

Symptomer på sinusarytmi er avhengig av graden av alvorlighetsgrad og hyppighet av sammentrekninger. Hvis uorden er mild eller moderat, kan symptomatologien være fraværende.

Symptomer ved alvorlig hjerterytmeforstyrrelse:

Hva er farlig patologi?

Hvis arytmen skyldes alvorlig skade på hjertet og andre organer, kan unødig behandling føre til alvorlige konsekvenser. Disse er:

 • dannelse av trombi;
 • iskemisk slag;
 • brudd på blodtilførselen til hjernen;
 • pusteproblemer, lungeødem;
 • besvimelse;
 • utvikling av hjertesvikt;
 • atrieflimmer;
 • hjertestans.

For å hindre utviklingen av komplikasjoner, kan det kun gis kompetent diagnose og rettidig behandling.

Diagnose av arytmi

Diagnosen "sinusarytmi" er basert på laboratorie- og maskinvareundersøkelsesdata. Pasienten må donere blod og urin til generell og biokjemisk analyse. Biokjemi utføres når årsakene til arytmi ikke er forbundet med hjerteskade.

For diagnostikk er elektrokardiografi (EKG), muligens ved bruk av fysisk anstrengelse, obligatorisk.

Gjennomføring av elektrokardiografi med trening

Om nødvendig, utpek ytterligere metoder:

 1. Bryst røntgen;
 2. ultralyd;
 3. MRI;
 4. koronar angiografi;
 5. elektrofysiologisk undersøkelse.

En informativ metode er den daglige overvåking av hjerteaktivitet i henhold til Holter. Denne studien gir en mulighet til å vurdere hjertets arbeid på ulike øyeblikk av en persons liv innen 24 timer. For dette er sensorer festet til pasientens kropp, hvor ledningene er egnet for den bærbare enheten. Den er liten i størrelse, festet til livet, og fikserer alle forandringer som oppstår i hjertet under turgåing, spising eller medisinering, følelser, søvn og andre ting. De oppnådde dataene blir behandlet og umiddelbart diagnostisert, eller tilordne spesifikke diagnostiske prosedyrer.

Daglig overvåking av hjerteaktivitet av Holter

behandling

Sinusarytmi, som har en svak eller moderat intensitet (det vil si sjeldne og ikke særlig uttalt tilfeller av hjertefrekvensreduksjon under 60 eller over 90 slag per minutt), krever ikke spesifikk behandling.

Hvis årsaken til rytmeforstyrrelser er hjertesykdom, så er behandlingen rettet mot eliminering. I tilfelle av arytmi nevrologisk eller psykologisk, må det tas forebyggende tiltak. Med en stabil form kan du søke hjelp fra en nevrolog eller en psykoterapeut.

Langvarig og intensiv sinusarytmi (med daglig gjentatte angrep i lang tid) fører til komplikasjoner, så denne form for brudd krever behandling:

 1. medisiner (de vanligste behandlingsmetoder);
 2. fysioterapi;
 3. installasjon av en pacemaker (med bradykardi);

 • cryoablation eller radiofrekvent av ledende fibre (takykardi) - en fremgangsmåte som tar sikte på å ødelegge de strukturene som forårsaker patologi ved administrering av kateteret og kulde-stråling eller radiofrekvenser.
 • medisinering

  Medisiner foreskrives av den behandlende legen etter å ha bestemt seg for bruddstykket.

  • Når arytmi forårsaket av stressfulle situasjoner, viser inntaket av glycin, novopassita, tinkturer av motherwort eller valerian, samt nevrologika.
  • I andre tilfeller kan kalium- eller natriumkanalblokkere eller betablokkere være foreskrevet.
  • I tillegg anbefales multivitaminpreparater og fytoterapi (restorativ).

  fysioterapi

  De fysiske metodene for arytmibehandling er også avhengig av dens type og intensitet.

  Vist: refleksbehandling, vannprosedyrer, magnetiske og laser effekter.

  Ikke bruk prosedyrer relatert til det elektriske feltet.

  Metoder for fysioterapi for sinusarytmi

  Kirurgiske behandlingsmetoder

  Hvis sinusarytmi i hjertet oppnår en vedvarende karakter, truende helse, bruk minimalt invasive behandlingsmetoder.

  Med bradykardi implanteres pacemakeren. Under en signifikant reduksjon i hyppigheten av sammentrekninger av hjertemuskelen (under 50) genererer miniatyrapparatet plassert under kraglen en elektrisk impuls og sender den til myokardiet.

  Takykardi behandles med radiofrekvens ablation (vevs ødeleggelse) eller ved cryoablation av hjertets ledningssystem. Ablation - ødeleggelse av vev ved eksponering for radiobølger eller forkjølelse. Det innebærer søket etter strukturer som er ansvarlige for den patologiske generasjonen av puls og dens ledning langs hjertet, og deres ødeleggelse.

  Radiofrekvens ablation av hjertet

  Profylakse av sinusarytmi

  For å forhindre forekomst av arytmi, er det nødvendig å følge visse anbefalinger:

  • Grense i dietten av fete og søte retter, kaffe, sterk te;
  • øke stressmotstanden (yoga, herding);
  • få nok søvn (minst 8 timer);
  • gi opp røyking og alkohol;
  • følg kroppsvekten;
  • måle blodtrykket regelmessig
  • rettidig tilgang til en spesialist selv med mindre brudd på hjerteaktivitet.

  Med sinusarytmi, kan du gå inn for sport. Når det gjelder retningen, er det best å konsultere en lege. Anbefal vanligvis ikke for aktive aktiviteter, som å løpe eller sykle.

  Generelt er prognosen gunstig, siden i de fleste tilfeller (spesielt i kombinasjon med kurative og profylaktiske tiltak) passerer sinusarytmi. Imidlertid krever noen alvorlige former konstant (til slutten av livet) mottak av vedlikeholds-legemidler. Bare i tide å ha vendt til legen, kan du stoppe utviklingen av patologi. Lytt til hjertet ditt, ta vare på det, og vær sunn!

  Sinus arytmi i hjertet

  Sinus (sinus) arytmi - er en periodisk variasjon i frekvensen av sammentrekninger som opprettholder en regelmessig sinusrytme av hjertet, noe som gjenspeiles i en endring i EKG intervallet R - R. hjertefrekvens (frekvens) ikke avviker fra normalen på 60 - 80 slag / minutt endringer puls ikke overstige 10%.

  klassifisering

  Sinusarytmi refererer til nomotopisk, der rytmemodulen er en sinusnode som befinner seg i toppunktet til høyre atrium. Denne typen lidelse forekommer ofte hos barn og ungdom, og er forbundet med ufullkommenhet i nervesystemet.

  Det er former for brudd på hjertefrekvensen:

  • åndedrettsendringer - endringer i hjertefrekvens er assosiert med pust, økt inspirasjon og redusert ved utånding;
  • luftveiene - endringene er ikke relatert til puste.

  Ikke-respiratorisk form for arytmi forekommer oftere hos eldre.

  Endringer i hjertefrekvens forbundet med respiratoriske faser er vanligere hos barn og unge. Sinusarytmi hos unge pasienter er en fysiologisk manifestasjon av reaksjonen av nervesystemet til forandringer som oppstår under pusten, eller når kroppens stilling endres.

  årsaker

  Hovedårsaken til periodiske endringer i hjertefrekvens er den uregelmessige generasjonen av elektriske impulser i sinusnoden. Samtidig forblir alle EKG-parametre normale.

  RSA oftest diagnostisert hos unge og barndom, ungdom, og dette er ikke en patologi, siden denne endringen er forårsaket av et brudd på vagal tone og arytmier assosiert med vaskulær dystoni, som er manifestert i strid med hjerterytmen.

  Perioder med økning eller reduksjon i hjertefrekvens er forbundet med blodfylling av hjertet. Med en sinusrytmeforstyrrelse er det kortsiktig hjertesvikt, som følges av pasientene, men forårsaker ikke ubehag og blir vanligvis ledsaget av smerte.

  Hos de eldre forekommer denne sykdommen hos pasienter med en tendens til bradykardi, neurokirkulatorisk dystoni, etter å ha lidd av smittsomme sykdommer, hjerteinfarkt.

  Brudd på sinusnoden reflekterer graden av tilpasning av myokardiet til fysisk, psykisk stress, svingninger i oksygenkonsentrasjonen i luften. Hjertets evne til å reagere på endringer i belastning er en indirekte indikator på hans helse.

  elektrokardiogram

  Med en sinusrytmeforstyrrelse, øker segmentene R - R på EKG gradvis etter inspirasjon, og deretter utløper de gradvis ettersom de puster ut. Forskjellen mellom det største og minste segmentet av R-R er større enn 0,15 s, den riktige rytmen opprettholdes og er assosiert med fasene av pusten.

  • Hvis endringer på EKG ikke viser noen symptomer, er slik sinusarytmi betraktet som moderat, og ikke krever behandling.
  • Alvorlig sinusarytmi oppdages ikke bare på EKG, men manifesterer også kliniske symptomer.

  En vanlig rytme på EKG i alvorlig sinus (sinus) arytmi vedvarer, hvilket betyr at den av QRS-intervallet av riktig form, positiv P-bølge, går QRS før, og denne tilstand tilsvarer ganske effektiv funksjon av hjertet.

  symptomer

  Med sinusarytmi blir blodtilførselen til myokard og hjerne forstyrret, noe som forårsaker symptomer:

  Hos små barn kan rytmeforstyrrelser manifestere som kortpustethet, nektet å spise, hudens hud, søvnløshet. Hos ungdom er det mulig å anta patologi med dårlig fysisk toleranse, tretthet og redusert læringsprestasjon.

  Åndedrettsform

  Med respiratorisk sinusarytmi ved innånding øker rytmen i hjertet, og ved utånding reduseres det. Dette bruddet er tydeligere manifestert i hvile. Med fysisk anstrengelse blir forskjellen utjevnet.

  Forventer forskjellen i hjertefrekvensen med utånding og inspirasjon hvis du holder pusten. Denne typen respiratorisk arytmi forekommer hos barn og hos unge friske mennesker.

  Hos voksne over 60 år kan sinus respiratorisk arytmi oppstå etter et hjerteinfarkt, lungebetennelse, og dette kan bety at en slik endring i rytmen er begynnelsen på utvinning og utvinning av myokardiet.

  Ikke-respiratorisk form

  Hvis forstyrrelsen av rytmen til atriums sinus ikke er assosiert med respiratoriske faser, svarer denne tilstand til den ikke-respiratoriske sinusarytmi, som vedvarer ved åndedrettsstans.

  Distinguish non-respiratory sinus arytmi:

  • periodisk - gradvis økning i hjertefrekvens og reduksjon;
  • aperiodisk - plutselig (abrupt) start / avslutning.

  Kalt patologien til hjertesykdom, forgiftning med hjerte glykosider, sykdommer i nervesystemet, skade eller svakhet i sinus av atriumet.

  Behandling, forebygging

  Sinus mild respiratorisk arytmi manifesterer ikke kliniske symptomer, krever ikke behandling.

  På uttrykt form av en arytmi foreskrive preparater:

  • å forbedre myokard metabolisme - Co-carboxylase, Riboxin;
  • for normalisering av puls - Verapamil;
  • betyr, gjenoppretter saltbalansen - Panangin, Asparcum.

  Alvorlig sinusarytmi hos ungdom kan forårsake hjertefrekvensendringer ved inspirasjon og utløp opp til 50 slag per minutt. I slike tilfeller kan bruk av radiofrekvensablation være nødvendig.

  For å forhindre et brudd på hjertepulsering, med forutsetning for denne lidelsen, er kaffe, te og alkohol ekskludert fra kostholdet. Det er nødvendig å hvile mer, prøv å ikke være nervøs, for å unngå stressfulle belastninger.

  Hos de eldre trenger du, hvis det er mulig, å introdusere den vanlige rutinen for å gjøre fysiske øvelser. Det er nyttig for hjertet å gå daglig i frisk luft.

  Å ha et incitament til å øve, kan du konkurrere med deg selv. For dette formål er det nødvendig å tildele en "kardiologisk vei" - en avstand på 100 m, og for å overvinne den daglig, gradvis øke avstanden.

  Hos ældre blir sinusarytmi ofte kombinert med bradykardi. Behandle denne tilstanden som sinus bradykardi, som ble beskrevet i forrige artikkel.

  outlook

  Sinus respiratorisk arytmi i ung alder utmerker seg ved en gunstig prognose. Den ikke-respiratoriske formen har en mer kompleks prognose, fordi den er forårsaket av hjertesykdommer, interne sykdommer. Alvorlighetsgraden av samtidig sykdom og prediksjon er bestemt for ikke-respiratorisk sinusarytmi.

  Sinusarytmi: alvorlig og moderat - årsaker, manifestasjoner, om det er nødvendig og hvordan man skal behandle

  Den moderne rytmen i livet, underernæring, hyppige stressfaktorer og dårlig økologi kan føre til endringer i det velkoordinert arbeidet i menneskekroppen. Ofte manifesterer dette seg ved brudd på funksjonen til fordøyelses- og luftveiene. Men hjertemuskelen er fortsatt den mest sårbare for usunn livsstil.

  Hjertet hos en person under normale forhold virker med en vanlig frekvens, men på grunn av noen påvirkninger på hjertemuskelen kan forkortes feil. Denne tilstanden kalles arytmi, eller hjerterytmeforstyrrelser. Avhengig av nivået ved hvilken det er en patologisk innledningsvis å holde eksitasjon av hjertemuskelen, skille arytmi som stammer fra sinusknuten, fra atrievevet og ventrikulær vev, og av atrioventrikulær forbindelser. Videre kan arytmi utvikle type bradykardier (med sjeldne hjerterytme), tachyarytmier (med hyppige palpitasjoner), og kombinasjoner av disse - den type taky-bradyarytmier.

  Sinusarytmi er et brudd på hjertets rytme, forårsaket av en endring i sinusknudepunktets funksjon, som oppstår på grunn av mindre, funksjonelle og mer alvorlige årsaker, samt manifestert av ulike kliniske symptomer eller ikke manifesterer symptomer generelt. For å forstå om arytmien er farlig, må du først forstå hva årsakene kan føre til denne tilstanden, og om symptomene på sinus arytmi levere ubehag, og dermed redusere pasientens livskvalitet.

  sinusarytmi på EKG

  Hva skjer med sinusarytmi?

  arbeid av hjertets ledningssystem; "Starter" hjertesyklusen i sinuskoden

  Når man snakker om en normal hjerterytme må forstås at det hadde en frekvens på 60 til 90 slag per minutt, og myokardial dekning elektrisk stimulering er karakterisert ved konsistente, uniforme bærebølger i hjertemuskelen - fra sinusknuten i øyet av det høyre atrium og til spissen hjerte. På denne måten, sinus node er rytm sjåføren, eller pacemaker, 1 st ordre. Det er i denne anatomiske formasjonen, som måler opptil 1,5 cm, gjennom hele livet til en person, som elektrisitet genererer, noe som bidrar til vanlige kardiale sammentrekninger.

  I patologisk virkning av forskjellige faktorer på sinusknuten, og ved brudd på ledning (blokk impulsledning på den måten i sinusknuten, eller vice versa, repetitive puls sirkulasjonstypen gjeninnføringsmekanisme) er brutt sekvensiell eksitering forplantning av myokardium (hjertemuskel). Selvfølgelig fører sistnevnte mekanisme til mer farlige arytmier, men de kan også kombineres med sinusarytmi.

  Så, med sinusarytmi, kommer impulser fra pacemakeren, ikke med en viss periodicitet, men gjennom ulike tidsperioder. I det første øyeblikk tellehastigheten, for eksempel mennesker observert hurtig hastighet (tachycardia - 90 min), den andre minutt - bradykardi (bremse i en hastighet på mindre enn 55 minutter), og den tredje - normal hjerterytme.

  Prevalens av sinusarytmi

  For å bestemme forekomsten av sinus-arytmen i populasjonen skal skille mellom to begreper - den RSA og sinus arrhythmia, ikke er forbundet med luftveiene fasene. Den første form er en variant av normen og oppstår fra refleksvirkningen mellom luftveiene og sirkulasjonsorganene. Denne typen sinusarytmi forekommer ganske ofte, spesielt i barndommen, ungdomsårene og ung alder.

  respiratorisk sinusarytmi

  Sinusarytmi, ikke forbundet med åndedrett, oppstår nesten alltid av patologien til kardiovaskulærsystemet og er sjelden, hovedsakelig hos eldre mennesker.

  Årsaker til sykdommen

  Alle sykdommer og tilstander som kan forårsake sinusarytmi, kan deles inn i flere grupper:

  1. Sykdommer i hjertet og blodårene

  • hjertefeil (medfødt og ervervet), som fører til forandringer i de normale anatomiske strukturer i hjertet, for derved gradvis å utvikle kardiomyopati (hypertrofisk, restriktiv og dilatert). Disse endringene hindrer normal oppførsel av excitasjon i hjertet, noe som resulterer i en rekke arytmier, inkludert sinus.
  • Oftest utvikler sinus arrhythmia på grunn av koronar hjertesykdom (CHD), for det meste etter hjerteinfarkt - alvorlige (spesielt med lokaliseringen av bunnveggen av venstre ventrikkel) eller overføres med utfallet av hjerteinfarkt (PICS).
  • Konsekvensene av myokarditt - som følge av inflammatoriske og cicatricial endringer, er også funksjonen av hjerteledning svekket.

  2. Sykdommer i andre organer

  • Mangel på skjoldbruskkjertelen, spesielt tyrotoksikose på grunn av autoimmun skjoldbruskkjertel (Hoshimoto's goitre) og nodular goiter.
  • Sykdommer i binyrene (feokromocytom), noe som resulterte i økte nivåer av hormonet adrenalin og noradrenalin, forårsaker forskjellige arytmier, inkludert sinus.

  3. Patologiske forhold

  • Anemi, spesielt alvorlig (hemoglobininnhold i blodet er mindre enn 70 g / l),
  • feber,
  • Oppholder seg i høyt (følsomhet for takyarytmi) eller lav (predisposisjon til bradyarytmi)
  • Akutte smittsomme sykdommer,
  • Akutt forgiftning med kjemikalier, narkotika, alkohol, narkotika etc.

  4. Vegeta-vaskulær dystoni

  Som et resultat av ubalanse mellom sympatiske og parasympatiske deler av sentralnervesystemet, hersker en type regulering av hjerteaktivitet hos mannen. Så, for eksempel, parasympatisk (vagus nerve eller vagus) bremser rytmen til hjerteslag, og sympatiske nervefibre fører til økt hjertefrekvens. Hvis reguleringen av hjertet er forstyrret, genererer sinusnoden uregelmessig elektriske impulser - en arytmi oppstår.

  Hvordan forekommer episoder av sinusarytmi?

  Symptomer på sinusarytmi kan variere i forskjellige pasienter og avhenger ikke bare av alvorlighetsgraden av arytmen, men også på egenskapene til pasientens oppfatning.

  Noen føler ikke arytmen, og deretter blir rytmestørrelsen avslørt når elektrokardiogrammet er planlagt.

  I en annen del av pasientene oppleve mindre forstyrrelser i hjertet av den typen stopper eller falming hjerterytme, etterfulgt av en følelse av rask hjerterytme. Disse angrepene kan også være ledsaget av autonome forstyrrelser - rikelig svette, blekhet, eller vice versa, rødhet i ansikt, hender og føtter, blålig farge på nasolabiale trekant, følelse kortpustet, økt angst og frykt for døden (ligner på et panikkanfall), smerter i brystet, skjelving av lemmer.

  Hos voksne med alvorlig sinusarytmi kan det forekomme pre-fainting tilstand. Besvimelse er også vanlig. Dette skyldes det faktum at blodtilførselen i hjernen under perioder med sjeldne hjerteslag (40-50 per minutt), og hypoksi (akutt syrebrist) oppstår i cellene.

  Diagnose av sinusarytmi

  Mistenkt diagnose legen kan i løpet av samtalen med pasienten og hans undersøkelse, basert på klager, beregning av pulsen og lytte til hjertet. Vanligvis er frekvensen av slag per minutt sjelden når høye verdier, for eksempel atrial fibrillering og supraventrikulær takykardi, når pulsen er over 120. sinusarytmen i hjertehastigheten kan være i det normale området (55-90 min) ved en moderat sinusarytmen og også mindre (45-50 per minutt) eller mer enn normalt (90-110 per minutt).

  Hovedbekreftelsen av sinusarytmi er utførelsen av et elektrokardiogram og daglig (Holter) overvåkning av EKG og arterielt trykk.

  Diagnostiske kriterier er en registrert uregelmessig sinusrytme som ikke er forbundet med respiratoriske faser, og perioder med økt, nedsatt eller normal hjertefrekvens, som erstatter hverandre.

  Etter påvisning og bekreftelse av sinus-arytme, ikke-puste før legen står ved siden oppgave - å bestemme om arytmien er forbigående (forbigående) tilstand forårsaket av feber, forgiftninger og andre akutte tilstander, eller årsaken for arytmi er en alvorlig hjertesykdom. For å gjøre dette, foreskriver legen laboratorium - instrumentelle metoder doobsledovanija - vanlig blod- og urinprøver, blod kjemi, ekkokardiografi.

  Hvis det er nødvendig, for eksempel hos pasienter med iskemisk hjertesykdom, det kan påvises koronar angiografi (CAG) for å visualisere de koronare arterier og for å evaluere deres ødeleggelse aterosklerotisk plakk, og pasienter med hjertefeil - thorax radiografi for å detektere venøs stase-indusert hjertesvikt.

  Hvordan behandle sinus arytmi?

  Terapi av denne patologien består av flere komponenter.

  For det første krever hver pasient med sinusarytmi på grunn av hjertets patologi en livsstilsjustering.

  For eksempel må personer med kongestiv hjertesvikt overvåke mengden væske som forbrukes (ikke mer enn 1,5 liter per dag) og mengden av bordsalt i mat (ikke mer enn 3-5 gram per dag). Dette kreves for ikke å overbelaste hjertet med overflødig væske, siden det er vanskeligere for ham å pumpe blod gjennom karene. Hvis hjertesvikt kompenseres, vil arytmi mindre manifestere seg, og dermed øke pasientens livskvalitet.

  Personer som har som årsak til brudd på koronar hjertesykdom rente er sterkt anbefalt å vurdere din diett - for å utelukke fet og stekt mat, spesielt å begrense inntaket av animalsk fett og produkter som inneholder dem (ost, eggeplommer), da disse er rike på kolesterol er avsatt i koronar arterier i form av plaques.

  I tillegg til kosthold, er alle pasienter med episoder av sinusarytmen anbefales å bruke mer tid i frisk luft, for å gjennomføre mulig trening, som gåing, svømming, hvis det ikke er noen kontraindikasjoner, og så videre. D. Du bør også observere regime av arbeid og hvile en natts søvn minst 8 timer, og også for å utelukke stressende situasjoner.

  For det andre er pasientene foreskrevet medisinering.

  Således, når det er nødvendig anemi hemoglobinnivået korreksjon med jernpreparater (Sorbifer Durules, totem) inntil blodoverføring ved et kritisk nivå av hemoglobin.

  I sykdommer i skjoldbruskkjertelen forskriver endokrinologen thyreostatika (tyrosol og andre) for å undertrykke hyperproduksjon av hormonene i kjertelen i blodet.

  Med feber, akutt smittsomme sykdommer, forgiftning, avgiftningsterapi utføres ved hjelp av droppere, rikelig væskeinntak som instruert av en lege.

  Når kardiologisk patologi er identifisert, kan bruk av slike legemidler som:

  • Betablokkere, hvis pasientens hjertebanken råder (f.eks. Coronale 5 mg i morgen, 12,5 mg aegilok to ganger daglig, etc.)
  • ACE-hemmere eller blokkere av den ARA 11 i hjertesvikt etter hjerteinfarkt (lisinopril 5 mg / dag, prestarium 5 mg / dag, lorista 50 mg / dag, Valz 40-80 mg / dag, etc.)
  • Mmochegonnye med hjertesvikt forårsaket av hjertefeil, tidligere hjerteinfarkt eller myokarditt konsekvenser - veroshpiron 25-50 mg / dag, furosemid (Lasix) 20-40 mg / dag, indapamid 1,5 - 2,5 mg / dag, og andre.

  I tillegg til disse stoffgruppene, kan pasienten etter undersøkelsen foreskrive andre legemidler.

  For det tredje, som en terapi for en årsakssykdom som fører til sinusarytmi, kirurgisk behandling.

  For eksempel bidrar fjerning av skjoldbrusk noduler til normalisering av hormonstatusen som påvirker hjertekontraksjoner.

  Cardiac behandling, i sin tur, er redusert til installasjonen av stenter eller koronararterie-bypasskirurgi for personer med koronar arteriesykdom og akutt hjerteinfarkt.

  I tillegg er det vist at personer med alvorlig bradyarytmi, med hyppig besvimelse og hjertesvikt, installerer en kunstig pacemaker; og personer med
  alvorlig takyarytmi, som kan føre til mer alvorlige livstruende typer takykardi, kan en cardioverter-defibrillator angis. Begge enhetene er versjoner av pacemakeren (ECS).

  Under alle omstendigheter er individuelle behandlingsregimer kun tildelt hver pasient basert på resultatene av en fullstendig undersøkelse av legen.

  Funksjoner av sinusarytmi hos barn

  Hos friske nyfødte spedbarn, hos barn i tidlig og skolealder, er sinusarytmi vanlig, men i de fleste tilfeller har det en nær tilknytning til pusten. Det vil si at hvis barnet har en respiratorisk sinusarytmi, så er han sannsynligvis sunn. Likevel bør et barn få en konsultasjon fra en kardiolog.

  Sinusarytmi, ikke assosiert med åndedrett, kan forekomme i et sunt barn på grunn av umodenhet i det autonome nervesystemet.

  Men oftest sinus arytmi hos nyfødte skyldes prematuritet, fødsel og hypoksiske skader i sentralnervesystemet, samt medfødt organisk skade på myokardiet.

  Hos eldre barn og ungdom sinusarytmi kan utløses av virkningene av revmatisk hjertesykdom og hjertefeil.

  Klinisk viser sinus respiratorisk arytmi hos de fleste barn ikke noen symptomer og kan detekteres med et planlagt EKG. Sinus "non-respiratory" arytmi, vanligvis ikke manifesterer seg heller, men noen eldre barn, som allerede er i stand til å formulere sine klager, oppstår:

  1. Følelse av hjertesvikt,
  2. Stikkende smerter i hjertet,
  3. Økt tretthet.

  Hos spedbarn kan tegn på sinusarytmi oppfattes av foreldre, for eksempel:

  • Økt tretthet og dyspnø med fysisk anstrengelse og til og med med amming,
  • Den blåaktige fargen på den nasolabiale triangelen,
  • Den generelle plassen,
  • svakhet
  • Følelse av mangel på luft.

  Behandling av sinusarytmi av respiratorisk type, som regel, er ikke nødvendig. Men det er bedre å vite om det til foreldre fra en kardiolog eller barnelege som personlig undersøker babyen.

  Terapi sinus-arytme, spesielt på grunn av hjertesykdom, bør gjøres under tilsyn av en kardiolog. Selv om en sinus arytmi, identifisert i en nyfødt eller et barn eldre ikke er assosiert med hjertesykdom (for eksempel resultatene av ultralyd av hjertet), og på grunn av andre årsaker, er det fortsatt en baby bør overvåkes av en kardiolog i barneklinikk for noen tid (år eller mer, avhengig av om arytmen fortsetter eller ikke).

  outlook Sinusarytmi er generelt gunstig, men det er bestemt av løpet av den underliggende sykdommen. For eksempel, med hjertefeil, er prognosen gunstigere, den tidligere behandlingen er startet. Det samme kan sies om resten av hjerte- og ikke-kardiologisk patologi. I alle fall krever sinusarytmi nøye overvåkning av en kardiolog, samt rettidig behandling og eliminering av farligere hjerterytmeforstyrrelser.

  Det er nødvendig å vite: Hva er hjernens arytmi og hvor farlig det er

  Hjertet er et betydningsfullt organ, hvis arbeid ennå ikke er fullstendig studert, uansett suksess og gjennombrudd av moderne medisin.

  Det er en slags pumpe som pumper blod, takket være det sirkulerer gjennom sirkulasjonssystemet og nærer hele kroppen.

  Men noen ganger mislykkes hans arbeid. La oss se hva det er - sinus arytmi i hjertet, om en slik rytmeforstyrrelse er farlig og hva.

  Generell informasjon

  Sinusarytmi innebærer en svikt i hjertet, når forskjellen mellom hjertekontraksjoner er mer enn 10% (hvis denne indikatoren er mindre, er det ingen patologi). I dette tilfellet forblir pulsen innenfor normale grenser (60-80 slag per minutt).

  Sinusarytmi bør være tilstede hos en person, fordi i en rolig tilstand slår hjertet hjertelig, og som følge av spenning eller fysisk anstrengelse blir pulsen hyppigere. hun lar deg se nivået på treningen i hjertemuskelen til lasten og er innenfor visse grenser et tegn på god helse.

  Ifølge statistikk, andelen av arytmier utgjorde 10-15% av alle hjertesykdommer. De siste årene har antall tilfeller økt. Sinusarytmi er oftest observert hos eldre, så vel som de som misbruker alkohol eller rusmidler.

  Hos barn er sinusarytmi tilstede ganske ofte, men i de fleste tilfeller er det ikke en patologi, siden nervesystemet bare ikke holder tritt med den voksende organismen.

  sykdom krever ikke behandling hvis den utvikler seg mot bakgrunnen av uttalt nervøse opplevelser. Når en person slapper av, går den av seg selv. For beroligende i dette tilfellet kan du bruke urte medisiner (valerian, motherwort).

  Symptomene på sykdommen, spesielt i de tidlige stadier, manifesterer seg ikke levende. En person kan ganske lang tid ikke å gjette om eksistensen av hans helseproblemer.

  klassifisering

  Sinusarytmi er delt inn i følgende typer, på grunn av hjertefrekvens (hjertefrekvens):

  • takyarytmi, som sporer hyppige hjerteslag over 80 slag per minutt; blod fyller ikke hjertet fullt ut, på grunn av hvilket alle indre organer lider, er blodstrømmen forstyrret.

  Det er funnet hos personer med problemer med skjoldbruskkjertelen, det autonome nervesystemet;

 • Sinus bradykardi - pasientens hjertefrekvens er mindre enn 60 slag per minutt; Årsaken kan være fastende eller langvarig diett, økt intrakranielt trykk, problemer med skjoldbruskkjertelen, og ta visse medisiner.

  En reduksjon i hjertefrekvensen under 40 slag per minutt kan føre til besvimelse eller til og med hjertestans og død.

 • beats - For tidlig sammentrekning av hjertemuskelen, som skyldes nervøs overbelastning og stress, dårlige vaner, mangel på magnesium og kalium i kroppen.

  Årsaken kan også være former for iskemisk hjertesykdom og hjerte dystrofi. Hjerteutgangen er uproduktiv. Pasienten opplever en følelse av synkende hjerte, døve tremor i hjertet, en følelse av angst og mangel på luft;

 • fysiologiske (respiratorisk) sinusarytmi - er ikke en avvik fra normen, manifestert i redusert hjertefrekvens ved utånding og akselerasjon på inspirasjon.

  Overholdelse av barn og unge, hos voksne, sinus respiratorisk arytmi følger noen ganger vegetativ-vaskulær dystoni, hjernesykdommer, vises etter alvorlige infeksjoner.

 • Stadier av

  Følgende stadier av sykdommen utmerker seg:

  • Mild (moderat) sinusarytmi - i flertallet ikke manifesterer seg på noen måte, kan det være et spesifikt trekk ved en bestemt organisme, i tillegg til de eldre.

  Det er ikke en avvik fra normen hvis den er forbundet med hormonelle forandringer i kroppen (hos ungdom). Det er nødvendig å konsultere en lege for å bestemme sykdommens eksakte årsak og natur.

 • Sinusarytmi i første grad - Symptomer forekommer sjelden, og som regel går de av seg selv, opplever pasienten ikke ubehag.

  Ofte manifestert i luftveissykdommer (respiratorisk arytmi), oppdages hos ungdom i pubertet, hos idrettsutøvere, hos eldre. Det er nødvendig med en lege, spesielt hvis det er hyppig besvimelse.

 • Sinusarytmi i andre grad - symptomene uttrykkes tydeligst og eksisterer sammen med forskjellige hjertesykdommer. En person har en sterk svakhet, tretthet, dyspné.

  Det er mulighet for alvorlige komplikasjoner. Det krever en undersøkelse av alle indre organer.

 • årsaker til

  Barn og ungdom:

  • alvorlig stress, psykologisk depresjon;
  • mangler i intrauterin utvikling;
  • svulster og hjertefeil;
  • patologi av indre organer;
  • arvelighet;
  • forgiftning;
  • lange og alvorlige infeksjoner;
  • hjertesykdommer.

  Ungdom og middelaldrende folk:

  • høyt blodtrykk;
  • hjertefeil;
  • kroniske lungesykdommer og skjoldbruskkjertel;
  • alkoholisme og røyking;
  • virusinfeksjoner;
  • stress,
  • hjerteoperasjon;
  • mangel på kalium og magnesium i kroppen.

  Hos eldre mennesker sinusarytmi, i tillegg til de ovennevnte grunnene, er nesten alltid manifestasjonen av en annen hjertesykdom, en konsekvens av andre helseproblemer, inkludert aldersrelaterte. Risikofaktorer inkluderer: medisinering, rikelig fettstoffer, misbruk av kaffe og sigaretter.

  Symptomer og tegn

  Symptomer på sinusarytmi er forbundet med hjerterytmeforstyrrelser. En mann klager om "Fading" av hjertet, kortpustethet, mangel på luft, svimmelhet, svakhet og besvimelse, han har panikkanfall assosiert med en følelse av frykt og angst.

  De første tegn på sykdommen er:

  • hjertebanken hjertebank
  • smerte på venstre side av brystet, gi inn i hånden;
  • manglende evne til å ta full pust
  • kortpustethet;
  • pulsering i den tidlige regionen;
  • angrep av alvorlig svakhet, svimmelhet, besvimelse;
  • ekstremitetens kulde.

  diagnostikk

  Følgende metoder brukes til å diagnostisere sinusarytmi:

  • EKG (elektrokardiogram) - som en viktig viktig metode;
  • EFI (elektrofysiologisk studie);
  • ekkokardiogram;
  • overvåkning (episodisk, Holter);
  • test med belastning;
  • ortostatisk test;
  • laboratorietester (gi en generell blodprøve, blod for hormoner T3 og T4);
  • Bestemmelse av hjertefrekvensvariabilitet.

  Hva betyr sinus arytmi, vi fant ut, men hvordan ser det ut på EKG:

  Differensiell diagnose er å tid til å gjenkjenne sykdommen og forhindre komplikasjoner. Derfor ordinerer legen alltid EKG for rytmeforstyrrelser og som en forebyggende terapeutisk metode som gjør det mulig å gjenkjenne patologien og fungerer som en første diagnostisk metode.

  Førstehjelp

  Angrepet kan bli overrasket, det begynner plutselig og slutter også. Pasienten skal ringe til en ambulanse.

  Før brigaden kommer, må man prøve berolige en person, skape behagelige forhold, åpne et vindu, du kan gi beroligende (motherwort, valerian, valocordin).

  Hvis pasienten mister bevisstheten, Du må vippe hodet tilbake og knytte på kragen. I fravær av pust og hjertebank er det nødvendig å gjøre kunstig åndedrett før ambulansen kommer.

  Behandling og rehabilitering

  Behandlingen skal være strengt under tilsyn av en spesialist. Hovedmetoder:

  • et sunt balansert kosthold (avslag på kaffe, sterk te, alkohol, fett og søt mat);
  • nekte å røyke
  • medisinsk behandling (beroligende stoffer, beroligende midler, antiarytmiske legemidler);
  • installasjon av en pacemaker (for alvorlig sykdom);
  • kirurgisk operasjon;
  • Tradisjonell medisin (bare sammen med hovedbehandlingen og med legens tillatelse): behandling av asparges, sitroner, valnøtter og honning, hagtorn;
  • behandling med leeches.

  Hvordan å behandle sinusarytmi i hjertet i hvert tilfelle, bestemmer den behandlende legen.

  Rehabilitering etter et angrep av sinusarytmi er å få medisinsk hjelp, som vil bli rettet mot restaurering av hjerterytme (stoff eller elektrostimulering), og sikrer de mest fredelige forholdene.

  Lær mer om hva sinusarytmi betyr fra videoen:

  Prognose, komplikasjoner og konsekvenser

  Prognosen er ekstremt tvetydig. Fysiologisk arrytmi utgjør ikke en trussel mot menneskers helse. I unge mennesker er prognosen generelt gunstig. Med andre typer sykdommer er utviklingsscenariet bestemt av arten av den underliggende sykdommen.

  Komplikasjoner og konsekvenser:

  Forebygging av tilbakefall og forebyggingsmetoder:

  • positive følelser og godt humør;
  • unngåelse av stress;
  • unngå tung belastning på hjertet;
  • sparsommelig regime og så rolig som mulig;
  • behandling av samtidige sykdommer
  • riktig ernæring;
  • avvisning av dårlige vaner.

  Sinus arytmi er en et forferdelig brudd på hjertet, som nesten alltid er det et symptom på en annen sykdom. Det er svært viktig å diagnostisere sykdommen i tide og riktig og ta passende tiltak. Behandling bør kun utføres under veiledning av en spesialist.

  Sinus arytmi - hva er det? Symptomer, EKG, fare og behandling, hæren

  Hurtigsides navigasjon

  I dag vil samtalen fokusere på sinusarytmier. Disse typer arytmier er noe skiller seg fra hele spekteret av brudd på periodiske hjertekontraksjoner. Så, for eksempel i mange manualer ikke si noe om behandlingen av arrhythmology sinus arytmi eller behandling er nevnt i forbifarten, og redusert (for det meste) til de ikke-medikamentelle modaliteter.

  Alle typer av arytmier omhyggelig notert, gitt bevis basert behandling og diagnose av forskjellige typer lidelser, nøye beregnet risikoen for plutselig død i visse grupper av pasienter, og bare sinus-arytmen som er lagt inn i et slikt "feilaktig stilling."

  I andre lærebøker er denne rytmestørrelsen tvert imot oppmerksom, men ikke i en veldig vanlig form, for eksempel i lærebøker om idrettsmedisin, og ikke i referansebøker om akuttkardiologi. Med hva det kan kobles til, og hva er denne mystiske "sinusarytmen" generelt?

  Sinus arytmi i hjertet - hva er det?

  Sinusarytmi er en endring i den normale pulsfrekvensen samtidig som en normal sinusrytme opprettholdes. Det ser ut til at den indre motsetningen er skjult i denne definisjonen: hvordan kan en arytmi, det vil si en rytmeforstyrrelse, være "med bevaring av rytmen"? Og her er hvordan.

  Vi vet allerede at sinusnoden ligger i den høyre atriale veggen, spiller rollen som hoveddirigent i oppgaven med hjerterytmen. Det er en avskrekkende, kontrollerende enhet som genererer impulser.

  Disse impulser utføres i de dype delene av hjertet, atria og ventrikler. Den normale frekvensen av sammentrekning av pacemakeren (som den kalles) er omtrent 60-80 slag per minutt i hvile. Alt som er mindre enn 50 slag - kan tas som sinus bradykardi eller en redusert frekvens av sammentrekninger i hjertet, og alt som er større enn 90 - for en sinus takykardi.

  Hva skjer hvis sinusnoden helt feiler? Betyr dette døden til en person? Ikke i det hele tatt. Hvis det ikke er noen leder, betyr dette ikke at et ideelt spilt orkester ikke kan utføre et kjent program med nesten ingen feil.

  I dette tilfellet blir de nedre delene av hjertens ledningssystem, som har en raskere sammentrekning, men også en kaotisk rytme, "frigjort". Disse inkluderer for eksempel atrieflimmer. I noen tilfeller er rytmer av atriale og ventrikulære sammentrekninger helt frakoblet.

  Noen ganger er det gruppe ekstrasystoler som forekommer på forskjellige steder, og i de mest alvorlige tilfeller oppstår fibrillering eller ventrikulær fibrillering. Deres reduksjon er kaotisk og helt ineffektiv. Det er ingen hjerteutgang og personen er i en tilstand av klinisk død.

  Dette er hva som skjer når det ikke er noen sinus node. Og når det er, og "litt slem", resultatet er rettferdig og akselererer eller bremser ned arbeidet til hjertet utover de fastsatte grenseverdiene, men i hele ledningssystemet opprettholde streng samordning fortsatt et hierarki og underordning av de lavere divisjoner høyere.

  Hva er risikoen for sinusarytmi?

  Det er kjent at enhver konklusjon av en lege, enhver undersøkelse bør forklares og forklares. For eksempel skrev en lege i "Kreft" avtalene. Alt dette betydde "en detaljert blodprøve." Selvfølgelig var ikke en pasient bortskjemt av livet. Og konklusjonen med et elektrokardiogram med ordet "arytmi" gir også opphav til mange spørsmål. For eksempel, hva er risikoen for sinusarytmi?

  En sunn person er ikke farlig i noe. Sinusarytmi er normalt, selvsagt, opp til noen grenser. Det er klart at hjertet ikke er en motor som er utsatt for "av strobe".

  Hans arbeid utføres med varierende hastighet, avhengig av eksterne årsaker, hormonfrigivelse og fysisk aktivitet, samt på tilstanden til søvn eller våkenhet i kroppen.

  Noen ganger, spesielt om natten, slår hjertet med en frekvens på 50-55 slag per minutt og enda mindre. Den trente idrettshjerte generelt samarbeider alltid sakte, men samtidig gjør en stor utgave.

  Så, en av de mest kjente rytterne på planeten, har spanjolen Miguel Angel Indurain en normal hjertefrekvens på 28 slag per minutt. Og tvert imot kan noen av oss, etter å ha brukt noen få minutter i badstuen, måle vår puls, som kan overstige 110 og til og med 120 slag per minutt, i den samme resten. Hva er typene sinusarytmi?

  Klassifisering av sinusarytmier (typer)

  Det er klart at siden sinusrytmen er den viktigste driveren for rytme, er brudd på sin automatisme utover visse grenser et brudd på momentumdannelsen. For eksempel er det blokader, som er et eksempel på brudd på impulsen.

  Det vitenskapelige navnet på sinusarytmi er nomotopisk arytmier, det vil si "lokalisert i et lovlig sted". Dette bekrefter igjen sin betingede natur og understreker, om enn i en viss grad, det frie arbeidet i hjertemuskelen.

  Å sinus (nomotopisk) arytmier er:

  • Sinus takykardi (hyppig hjertebank, fra 90 til 180, mindre ofte - opptil 200 slag per minutt);
  • Nomotopisk bradykardi (reduksjon av hjerte slår mindre enn 50 slag). Tidligere, før innføringen av Holter-overvåking, var denne verdien 55;
  • Nomotopnaya, dvs. sinus-arytmen (vilkårlig kombinasjon takykardi og bradykardi, men nøyaktig og normal, sinusrytme ved hver omgang). Ellers kalles denne tilstanden "takykardi-bradykardi syndrom".

  Det er også et svakhetssyndrom i sinuskoden, som ofte plasseres i en egen kategori, siden den ikke er formelt knyttet til arytmier.

  Dette er emnet for en egen artikkel, og vi vil ikke vurdere det her. La oss bare si det med det, det er mulig (i alvorlige tilfeller) tap av bevissthet og til og med epileptiske anfall.

  Årsaker til sinusarytmi

  Det er verdt å undersøke årsakene til hver type arytmi, siden de kan være diametralt motsatt. Først og fremst kan det være normale eller fysiologiske årsaker til sinusarytmi og patologisk eller betinget av løpet av en tilstand eller sykdom.

  Fysiologiske årsaker til takykardi:

  • normal reaksjon på stress, angst, frykt, angst;
  • økt fysisk aktivitet
  • hypertermi, det vil si en økning i den eksterne temperaturen som fører til overoppheting av kroppen;

  Patologiske årsaker:

  • feber og temperaturstigning;
  • hypotensjon (for å kompensere for blodstrøm);
  • hypertyreose;
  • akutt respiratorisk svikt;
  • anemi,
  • reduksjon i volumet av sirkulasjonsvæsken, for eksempel dehydrering;
  • sjokk;
  • tar medisiner (atropin, hormoner, diuretika);
  • kronisk hjertesvikt;
  • mitral stenose;
  • bruk av alkohol og kaffe, røyking.

  Fysiologiske årsaker til bradykardi:

  • idrettsutøvere, trente mennesker;
  • en langsom søvnfase, når det parasympatiske nervesystemet er aktivert;
  • forbli ved forhøyet trykk i et trykkammer under dekompresjon;
  • hypotermi.

  Patologiske årsaker:

  • økt intrakranielt trykk (vanligvis ledsaget av stagnerende fundus, plutselig oppkast og vedvarende hodepine);
  • hypothyroidisme, eller redusert skjoldbruskfunksjon, myxedema;
  • basal, lavere myokardinfarkt;
  • mottak av beta-adrenoblokere, kalsiumantagonister, hjerteglykosider;
  • eksponering for giftstoffer i visse infeksjoner (influensa, tyfusfeber);
  • ved den andre, torpidfase av sjokk. Erstatter en takykardi, dette indikerer en progressjon av sykdommen.

  Syndrom av takykardi-bradykardi: barn, gravide og patologi

  Til slutt, med denne form for frustrasjon, kan det oppstå en annen kombinasjon av fysiologiske årsaker, for eksempel å bo i et bad og deretter bade i et ishull.

  Den fysiologiske årsaken er for eksempel graviditet. Sinusarytmi under graviditet oppstår ofte, som en variant av normen. Tross alt må en kvinne pumpe mer blod. Følgelig øker belastningen på hjertet. Det kan være tegn på anemi og hormonelle lidelser. Derfor bør man ikke bekymre seg, men i alle fall er det nødvendig å informere legen i kvinners konsultasjon hvis disse episodene vil vises for ofte.

  For eksempel er en sinusarytmi i en tenåring en vanlig forekomst. En voksende organisme "prøver på" arbeid, ved hjelp av vekslende bestemte regimer. Hva er hjernens arytmi i et barn? På bakgrunn av en sunn baby, er dette bare en manifestasjon av umodenhet i sine regulatorsystemer.

  For eksempel er gråt også et "enhetlig" svar på et stimulus. Den voksne personen gråter ikke for forskjellige bagasjerom, men for barnet er det et universelt middel. Nomotopisk arytmi er den samme måten å tilpasse et barn til ulike fysiologiske forhold. Etter hvert som du blir eldre, er denne tilstanden registrert mindre og mindre, og etter puberteten, går det som regel.

  Blant de patologiske årsakene er hyppigst:

  • lavere former for hjerteinfarkt (mot bakgrunnen av knutepunktet - pacemakeren er det en "desinfisert" paroksysm av atrieflimmer);
  • kronisk iskemisk hjertesykdom, med okklusjon av pacemakerens fartøy;
  • mangler i ventiler;
  • arteriell hypertensjon og kardiomyopati;
  • amyloidose av myokardiet;
  • også noen infeksjoner med kardiotoxisk effekt av toksiner av patogener (difteri).

  Hvordan manifesterer nomotopisk arytmi?

  Symptomer og tegn på sinusarytmi

  Nesten alle former finner sted, for det meste asymptomatisk. Ved en paroksysm av takykardi kan det oppstå ubehagelige følelser innen hjerte, palpitasjon og dyspné eller kort vind, spesielt i begynnelsen av hyppig hjertebank.

  Ved bradykardi, for eksempel med overdosering av diuretika, kan det oppstå en reduksjon i trykk (som en konsekvens). Det er svakhet, svimmelhet, blinkende "fluer" foran øynene, kald svette. Noen ganger føles en person som en presyncope.

  I utgangspunktet er symptomene av sinusarytmi mindre, og manifesterer seg oftest under undersøkelsen. Noen ganger under et elektrokardiogram, diagnostiserer "en vertikal sinusarytmi". Her blandes to begreper ganske enkelt: Den vertikale posisjonen til hjerteaksen, som kan være en variant av normen, og en nomotopisk rytmeforstyrrelse. Mellom seg selv kan disse to fryktløse statene ikke kobles på noen måte.

  Sinusarytmi og militærtjeneste

  Mange unge og deres foreldre er interessert i hvordan sinusarytmi og hæren kombineres. Det trenger ikke å forestille seg og huske - en hvilken som helst arytmi, fri for organisk substrat (f.eks Cardiosclerosis) er en funksjonell uorden, og er derfor ikke en kontraindikasjon for beredskap.

  Maksimumet som RVC-terapeuten kan plassere, er kategorien "B", det vil si "gyldighet med ubetydelige begrensninger". Dette betyr at den unge mannen ikke kommer inn i elitenhetene (grense, marinesoldater, militærpolitikk, spesialstyrker, luftbårne tropper), der det fortsatt er mer eller mindre normale forhold.

  Ved fortsatt klager vil bli tildelt til poliklinisk eller innleggelse undersøkelse med analyse av alle tilgjengelige barnas polikliniske pasienter og sykehushistorie, kardiolog undersøkelser, etc. I så fall, hvis historien om "sterilt", og klager er utstilt for første gang i nær betalt senter for tre dager før kommisjonen i militæret, så trygg, ingen vil ta på alvor.

  Ifølge resolusjon av RF regjering 04.07.2013 N 565 "On Godkjenning av militær-medisinsk undersøkelse" i "hjerte-og karsykdommer" -delen er det bare én type arytmi nomotopnoy - sinus, der nødvendigvis, ifølge Art. 42, for å være kronisk hjertesvikt for å oppnå en kategori "B", eller uegnet for militærtjeneste i fredstid.

  • Hvis det ikke er tegn på insuffisiens, så vil du tjene, men ikke i elite-tropper.

  Behandlingen av sinusarytmi - hva skal jeg gjøre?

  Mange mennesker, ikke bare lesere av Runet, men leger bør være klar over - i asymptomatisk rekke supraventrikulære eller supraventrikulære arytmier (arytmier og nomotopnye forholde seg til denne type rytmeforstyrrelser) ofte krever ikke utnevnelsen av spesielle, "seriøse", antiarytmika.

  I andre tilfeller reduseres behandlingen av sinusarytmi til følgende tiltak:

  • Med takykardi er excitasjonsmidler ekskludert: te, kaffe, alkohol, krydret og krydret mat. Krever normalisering av søvn, bruk av beroligende dråper. Fra rusmidler er betablokkere foreskrevet, i noen tilfeller - kaliumsparende diuretika, ACE-hemmere.
  • Ved en bradykardi gjelder atropin, dråper Zelenin. Legen kan foreskrive teofyllin, alupent eller ephedrine. Men spontan bradykardi skyldes oftest endokrine sykdommer, fokale hjernesår og hjertesykdommer, som må behandles først for å oppnå suksess.

  Forbehold om at vår historie om sinus arytmi gjelder ikke for de statene der dette fenomenet er definert som sikkerhet raskt oppstått hjerteinfarkt, ustabil angina, med en økning i kronisk hjertesvikt, akutt myokarditt og kardiomyopati. I dette tilfellet er det akutt behov for akutt medisinsk behandling av den underliggende sykdommen.

  Les Mer Om Fartøyene