Arrhythmia i et barn: hva er det og hva skal jeg gjøre?

Hver foreldre bekymrer seg om barnets helse, men når feilen gir et lite hjerte, blir det virkelig skummelt. Hjertet er at "motor" som virker og opprettholder livet til en person hele sitt liv uten hvile. En av de vanligste diagnosene som kan høres i dag, er sinusarytmi. Hva er bak denne mystiske setningen? Hva er det og hva gjør foreldrene med denne diagnosen? La oss snakke om dette i denne artikkelen.

Prinsipper for det menneskelige hjerte

Først må du forstå hvordan hjertet fungerer. Hva gjør hjertet - vår muskulære "pumpe" - krympe og skyv blod gjennom fartøyene? Det viser seg at det har et ledende system hvor elektriske impulser dannes, noe som fører til at hjertemuskelen trekkes sammen. Den består av to typer spesielle celler. Noen genererer spontant en impuls, andre utfører det.

Det meget ledende systemet begynner med en sinuskode: en klynge av celler av den første typen. Dette er et automatisk senter for første bestilling. Her blir en impuls født som fører til at begge atria blir kontrakt. Videre rushes det langs ledende bjelker til neste node - atrioventrikulær, som er et automatisk senter for den andre rekkefølgen. Det er en liten forsinkelse, som følge av at atria og ventrikler avtaler vekselvis, og ikke samtidig. Deretter spesiell vaskulær grenblokk, eller rettere sagt, i sine to ben - høyre og venstre - den elektriske bølge forplanter seg gjennom muskelfibrene i ventriklene i hjertet, noe som får dem til å krympe. Den endelige delen av bunken og Purkinje-fiberen som strålen passerer er et automatisk senter i den tredje rekkefølgen.

Arbeidet med hjertets ledningssystem reguleres av det autonome nervesystemet. Så, med fysisk anstrengelse, når musklene krever økt blodtilførsel, kommer et signal inn i nervesystemet, og derfra inn i hjertets ledningssystem, noe som resulterer i et raskt hjerterytme.

I en normal person, sinus rytmen av hjertet. Det vil si, dette er forkortelsene som er gitt av sinuskoden - det aller første automatiske senteret. I dette tilfellet er intervallene mellom hjerteslagene alltid like.

Forstå nå hvordan hjertet fungerer, kan du gå videre til begrepet "sinusarytmi".

Hva er sinus arytmi?

Sinusarytmi er en gruppe sykdommer som er preget av uregelmessigheter i hjerteslagets rytme, frekvens og styrke som følge av uregelmessig pulsdannelse i sinusnoden eller problemer med ledningen til hjertemuskelen.

Sinusarytmi oppstår som et resultat av forstyrrelse av sinuskoden. Antall beats per minutt kan være normalt for barnets alder, men intervallene mellom dem er forskjellige. I tillegg kan det være noen ganger rask (takyarytmi) eller forsinket (bradyarytmi) hjerteslag.

Sinusarytmi anses som den mest gunstige i prognosen for sykdomsforløpet og krever i de fleste tilfeller bare regelmessig overvåkning av leger, for ikke å gå glipp av forverring og utvikling av mer alvorlige patologier.

Leger identifiserte flere perioder i barnets liv, når sannsynligheten for forekomsten av denne arytmen øker dramatisk:

 • på 4-8 måneder;
 • i 4-5 år;
 • i 6-8 år;
 • i ungdomsårene.

Det er i disse periodene at det er best å gjøre et EKG og besøke en lege.

Etiologi av sinusarytmi

Årsaker til sykdommen kan kalles tre typer brudd i hjertet:

 • Feil drift av ledende system, når det oppstår feil i dannelsen eller gjennomføringen av en elektrisk impuls;
 • medfødte eller oppkjøpte avvik i utviklingen av hjertemuskelen - myokard, ved feil som det er umulig å normal sammentrekning av hjertet;
 • feilen i det autonome nervesystemet, som regulerer hjertefrekvensen.

Arytmi kan være et av symptomene på en rekke sykdommer:

 • medfødte eller kjøpte hjertefeil;
 • kardiomyopati;
 • inflammatoriske sykdommer i hjertet (endokarditt, perikarditt, myokarditt, etc.);
 • forgiftning, inkludert rusmidler;
 • ondartede og godartede hjertetumorer
 • forskjellige funksjonsforstyrrelser i nervesystemet, for eksempel under stress, angst, skrekk;
 • vegetativ-vaskulær dystoni;
 • overdreven fysisk anstrengelse;
 • små hjertesykdomskommisjoner som ikke utgjør en trussel mot helse - for eksempel falske akkorder eller mitralventil prolaps;
 • ulike inflammatoriske sykdommer, som fører til dehydrering av kroppen.

Hos elever er arytmi ofte forårsaket av en hormonell bølge, for eksempel som følge av en masse positive eller negative følelser.

klassifisering

Sinusarytmier er delt inn i tre hovedtyper: respiratorisk, funksjonell og organisk arytmi.

Åndedrettsarytmi er forbundet med luftveisbevegelser i brystet.

Så når du inhalerer, øker hjertefrekvensen, og når du puster ut, avtar den. For barn er respiratorisk arytmi norm, og det er mer uttalt, jo mindre er barnets alder.

Forbedringen av respiratorisk arytmi kan forekomme med ulike patologiske forhold:

- perinatal encefalopati hos spedbarn

- økt intrakranielt trykk

Funksjonell arytmi - dette er en svikt i hjerterytmen, ikke forbundet med åndedrettsbevegelser.

En mer sjelden type arytmi. Det er ikke forårsaket av alvorlige hjertepatologier og forekommer oftest som følge av unøyaktigheter i arbeidet med immun-, nervøse eller endokrine systemer. Dets årsaker kan være sykdommer i skjoldbruskkjertelen, smittsomme sykdommer, etc.

Organisk arytmi Er en svikt i hjerterytmen forårsaket av organiske endringer i myokardiet eller ledningssystemet.

Denne typen arytmi er preget av permanente, varige forstyrrelser i rytmen og har uttalt symptomer, noe som påvirker barnets trivsel vesentlig. Derfor krever denne type arytmi nøye undersøkelse og umiddelbar behandling.

Denne typen følger alltid med en rekke sykdommer, som preges av organiske endringer i hjertet, for eksempel revmatisme, myokarditt, hjertefeil.

Alle arytmier er også delt inn i tre typer av grunner:

 • medfødt (barnet er født på lys allerede med slik patologi som har oppstått på grunn av problemer under en intrauterin utvikling);
 • oppnådd (rytmeforstyrrelser utvikler seg på grunn av feil i arbeidet i ulike systemer (oftest - det autonome nervesystemet), samt med tilhørende overførte sykdommer);
 • arvelig (denne patologien oppstår hos barn hvis foreldre har alvorlige hjerteproblemer).

Sykdom utmerker seg av alvorlighetsgrad:

 • Moderat arytmi, som forekommer hovedsakelig hos barn. Dens manifestasjoner er svake. Behandling er vanligvis ikke nødvendig, men plantebaserte beroligende midler kan foreskrives;
 • Alvorlig arytmi, som forekommer oftere hos voksne enn hos barn, men dette betyr ikke at barnet ikke kan skade det. Denne sykdomsgraden er preget av levende symptomer og følger ofte med andre kardiovaskulære og systemiske sykdommer, for eksempel revmatisme eller kardiosklerose.

Typer av arytmi

I tillegg til sinusarytmi har barn andre forstyrrelser i hjerterytmen.

Sinus takykardi - Rytmefeil, der det er en økning i frekvensen av hjerteslag med 20-30 slag i forhold til barnets aldersnorm.

Etiologien til en slik arytmi er forskjellig:

 • forgiftning av kroppen;
 • revmatisk hjertesykdom;
 • myokarditt;
 • smittsomme sykdommer;
 • barn thyrotoxicosis;
 • psykomotorisk opphisselse;
 • høy temperatur.

Sinus bradykardi - Sakte hjerteslag, som er preget av en reduksjon i produksjonen av impulser i hjertet med 20-30 slag per minutt, sammenlignet med aldersnorm. Oftest forekommer det etter at psykomotisk overeksponering er båret av barnet.

beats - et brudd på rytmen, som preges av forekomst av ekstraordinære kutt i hjertet (ekstrasystoler). Extrasystolia kan være både organisk etiologi og funksjonell. Oftest er årsaken vegetativ-vaskulær dystoni, endokrine sykdommer eller kroniske infeksjoner. Behandling av funksjonell ekstrasystol er behandlingen av sykdommen som forårsaket den. Men den organiske ekstrasystolen er en følgesvenn av alvorlige hjertesykdommer, det krever spesiell behandling og konstant overvåkning av en kardiolog.

Overføring av rytmekilden - En endring eller periodisk veksling av automatiske sentre der en impuls dannes. For eksempel kan det være en atrioventrikulær knutepunkt i stedet for en sinuskode. Årsakene til bruddet kan være både funksjonelle lidelser og organiske hjerte lesjoner. Behandling er ikke nødvendig, men alltid periodisk overvåkning av legen og vanlig EKG.

Paroksysmal takykardi - Plutselige hjerteslag til 160-180 slag per minutt, som kan vare fra noen få sekunder til flere dager eller til og med uker. Årsaken til bruddet ligger i sviktet i det ledende systemet. Samtidig kan hjertet ikke klare sitt arbeid, og kroppen, inkludert hjernen, mottar utilstrekkelig blodvolum. Oksygen sult begynner. Denne type arytmi bærer en trussel mot barnets liv og fører ofte til utvikling av hjerte-og karsykdommer.

blokade - blokkering av holdingen av en puls, som kan forekomme når som helst i ledesystemet eller til og med samtidig i flere. Årsakene til patologi kan være organiske hjerte lesjoner, men hos barn er det hovedsakelig funksjonelle blokkeringer. Slike brudd påvirker ikke hjertearbeidet, og blokkering av høyre ben av bunten regnes generelt som normen i barndommen.

Fullstendig transversell hjerteblokkering (Morgagni-Adams-Stokes blokade) - Et brudd der impulsen ikke dannes, og hjertet kan ikke trekke seg sammen. Hvis det innen 1-2 minutter ikke er å gi medisinsk behandling, kan konsekvensene være beklagelige.

Atrieflimmer Chaotisk hjerterytme. Dette bruddet er sjelden i barndommen og er ofte ledsaget av alvorlig organisk sykdom :. Revmatisme, myokarditt, medfødt hjertesykdom, etc. Denne type arytmi er farlig ikke bare for helsen, men også for barnets liv, fordi hjertet er absolutt ikke takle sitt ansvar.

Symptomer på arytmi

Ofte, spesielt hos spedbarn, finner arytmi bare av legen under rutinemessig undersøkelse, siden små barn vanligvis ikke kan beskrive sine følelser eller klage. Dette er det som kan føre til sen oppdagelse av sykdommen og problemene i behandlingen. Men det er flere tegn på at du fortsatt kan gjenkjenne bruddet.

Symptomer på arytmi kan være vanlige, det vil si de samme tegnene på sykdommen som forekommer i alle typer arytmier, og ytterligere som er spesifikke bare for en bestemt type.

Generelle symptomer

 • en dårlig drøm med hyppige oppvåkninger;
 • gråt uten tilsynelatende grunn
 • kortpustethet med mest mindre fysisk anstrengelse (snu, krypende);
 • økt svette;
 • en nedgang i appetitten til nektet å spise, mens barnet tregt suger brystet eller ikke vil ta en flaske;
 • dårlig vektøkning;
 • cyanose av negler, lepper og føtter;
 • skinn av huden;
 • sløvhet eller tvert imot rastløs oppførsel uten åpenbare grunner.

Eldre barn kan allerede legge til sine klager:

 • følelse av uregelmessigheter i hjertets arbeid;
 • periodisk smerte i hjertet av hjertet, en følelse av sammentrekning;
 • hyppig synkope
 • rask tretthet;
 • konstant svakhet;
 • dårlig helse etter fysisk anstrengelse.

Ytterligere symptomer

 • ubehagelige følelser i hjertet, deres barn kan karakterisere som en plutselig sterk trykk eller svakt fading.
 • Plutselig hjerteslag, hvor frekvensen kan nå 160-180 slag per minutt;
 • svimmelhet;
 • senking av blodtrykk.

Komplett hjerteblokk (Morgagni-Adams-Stokes blokade):

 • angrepet skjer vanligvis om natten;
 • markert lyshet i huden, noen ganger til og med cyanose;
 • Hjertefrekvensen når 30 slag per minutt eller er helt fraværende;
 • bevissthetstap
 • kramper;
 • Etter et angrep blir pasientens ansikt skarpt rødt på grunn av et sterkt rush av blod.

I tillegg til generelle og ekstra symptomer på arytmi, bør man også ta hensyn til symptomene på sykdommer som kan følge denne lidelsen.

komplikasjoner

De fleste arytmier trenger ikke behandling, og likevel hvis du har klager, bør du alltid kontakte en kardiolog.

De viktigste komplikasjoner av arytmier er:

 • arytmogen kardiomyopati;
 • kardiovaskulær insuffisiens
 • tidlig funksjonshemning;
 • asystole (opphør av kardiale sammentrekninger) og fibrillering (flutter) av ventriklene, som fører til døden.

I mangel av akuttomsorg kan visse typer arytmier føre til døden.

diagnostikk

På grunnlag av foreldrenes klager og undersøkelse av barnet vil en barnelege som mistenker en hjertesykdom alltid foreskrive en ledende undersøkelse - et EKG.

Noen ganger kan arytmier bli oppdaget ved rutinemessige medisinske undersøkelser, spesielt når du utfører EKG.

Hvis du har mistanke om en alvorlig patologi behandlende barnelege alltid sende et barn til en kardiolog, som vil utnevne en rekke andre tester, for eksempel ultralyd av hjertet, daglig overvåking av EKG (Holter studie), etc. I tillegg til disse metodene, alltid forelaboratorietester :. Full klinisk og biokjemisk analyse blod, klinisk analyse av urin.

outlook

De fleste isolerte arytmier trenger ikke terapi. De fortsetter i god kvalitet og har en gunstig prognose. Derfor er det vanligvis nok å konstant overvåke leger og regelmessig utføre EKG.

Ufordelaktig prognose er paroksysmal takykardi, atrieflimmer og fullstendig transversell hjerteblokkering.

I det minste en høy risiko for død er noen varianter av takykardier, som er ledsaget av svimmelhet, ischemi i hjertemuskelen (myokardium), akutt hjerte- insuffisiens og lavt blodtrykk. Dette inkluderer syndromet til det utvidede Q-T-intervallet og uttalt forstyrrelser i funksjonen av sinuskoden.

behandling

Behandling av arytmi er avhengig av type, grad av alvorlighetsgrad og samtidige sykdommer. Bare en kardiolog vil kunne velge de nødvendige stoffene og terapimetoder.

Isolert type arytmi trenger ikke behandling. Samtidig kan et barn delta i idrettslære og spille sport. Men likevel bør du begrense din deltakelse i konkurranser.

Åndedrettsarytmi uten samtidig patologi regnes som normen og går uavhengig. Men hvis det er forårsaket av en rekke årsaker som er nevnt ovenfor, så er en omfattende behandling av den underliggende sykdommen nødvendig.

terapi funksjonell arytmi er å eliminere årsakene som forårsaket det. Som regel, etter passende behandling, forsvinner dets manifestasjoner alene.

Organisk arytmi alltid ledsaget av alvorlig hjertesykdom, så terapien, spesifikk og langvarig, avhenger direkte av behandlingsmetoder for den underliggende sykdommen.

Sinus takykardi og bradykardi krever også behandling av sykdommen som forårsaket dem. Legen kan foreskrive antiarytmiske legemidler og beroligende urtemidler.

beats, som oppstår på grunn av funksjonelle lidelser, trenger ikke terapi og går alene, mens organisk ekstrasystol krever kompleks terapi, og først og fremst den underliggende sykdommen.

Angrep av paroksysmal takykardi truer barnets liv. Derfor må du raskt ringe en "ambulanse", og før hun kommer til å prøve å stoppe angrepet selv. Du kan gjøre dette på følgende måte:

 • På noen få sekunder, trykk på tommelen på barnet over øynene dine;
 • spør barnet om å strekke seg, mens munnen er stengt, og nesen er strammet med fingrene.

I interictalperioden må barn som lider av angrep av paroksysmal takykardi nødvendigvis observeres hos en kardiolog.

blokade, forårsaket av funksjonelle grunner, som de fleste lignende arytmier, trenger ikke terapi, siden de ikke truer barnets liv og ikke forstyrrer hjerteaktiviteten. Angrep av komplett hjerteblokkering kan passere uavhengig. Men det er bedre å spørre om nødhjelp, tross alt, for å unngå negative konsekvenser. Ved hyppige angrep er kirurgi indikert for å sette opp en pacemaker.

Anfall av atrieflimmer nødvendigvis krever opplæring av dyktige beredskapstiltak og nødhjelpstiltak. Som en oppfølgingsbehandling er det nødvendig å eliminere den underliggende sykdommen som forårsaket angrepet.

Tradisjonell behandling av alle slags arytmier:

 • antiarytmiske legemidler av to typer: å redusere eller øke kardial ledningsevne;
 • med takykardi hjelp Cordarone, Verapamil, Anaprilin;
 • med bradykardi foreskrive Euphyllinum, Itrop;
 • midler for å lindre smerte i hjertet;
 • beroligende (beroligende) legemidler med vegetativ-vaskulær dystoni;
 • vitaminer og vitamin-mineral komplekser;
 • intravenøse atropininjeksjoner er indikert i sykdommens lange løpetid;
 • adrenalin er indisert for ledningsforstyrrelser;
 • hjertefibrillering og fladring fjernes med kinidin, novokainamid eller kaliumklorid;
 • Refleksmetoden bidrar til å senke hjerterytmen (ved å trykke på øyenbrynene);
 • ikke mindre effektiv for dette formål massasje av sidens overflater i nakken, dyp pusting, press på bukpressen, kaller oppkast,
 • Metodene til fysioterapi brukes sjelden, basert på deres hensiktsmessighet i hver spesiell situasjon;
 • i alvorlige tilfeller er en kirurgisk operasjon indikert for å installere en pacemaker; hans modell er avhengig av type arytmi og det overordnede kliniske bildet av sykdommen.

Når du behandler noen form for arytmi, bør du følge visse regler:

 • Reduser all fysisk aktivitet, men unngå fedme, siden det er en av risikofaktorene;
 • Gi barnet tilstrekkelig mat og hvile
 • utføre en korreksjon av ernæring; barnet bør få fettfattig mat med høyt innhold av kalium og magnesium;
 • vegetabilsk-melk diett, som må inkludere nøtter, gresskar, tørket frukt, courgette og honning;
 • å ekskludere inntak av mat før sengetid, siden en full mage kan virke på visse reseptorer, og derved bidra til forstyrrelser i sinusknutepunktet;
 • å utelukke fra diettmat og drikkevarer som inneholder koffein;
 • å engasjere seg med barnet på lange turer, svømme, morgenøvelser, unngå tretthet;
 • nøye observere den daglige rutinen;
 • redusere barnets tid på datamaskinen og TV;
 • forsøk å ekskludere eller redusere stressende situasjoner i barnets liv.

CV for foreldre

Ved den minste mistanke om arytmi eller til og med hjertesykdom hos et barn, er det presserende å vise barnet (eller ungdommen) til kardiologen. Legen vil avgjøre om arytmi er en uskadelig funksjonell tilstand eller krever akutt og alvorlig behandling.

Til hvilken lege å søke

Hvis hjertet virker feil eller barnets klager, bør du konsultere en barnelege og utføre en elektrokardiografisk (EKG) studie. Hvis det er mistanke om arytmi, blir barnet henvist til konsultasjon til en kardiolog. I diagnostisering av arytmier, er en viktig rolle legen for funksjonell diagnostikk, som driver daglig overvåking av EKG, transesophageal elektrofysiologisk undersøkelse, ekkokardiografi. Om nødvendig undersøkes barnet av en kardiurgirurg, og bestemmer seg for å implantere pacemakeren.

Sinus arytmi i barnets hjerte

Brudd på sinusrytmen i hjertekontraksjoner hos barn er hyppigere forbundet med fysiologiske prosesser i en voksende organisme, men noen ganger er sinusarytmi et symptom på sykdommen. Ethvert brudd i hjertets arbeid hos barn bør være en grunn til å ringe til en lege.

Sinus arytmi

Sinusarytmen - er et brudd på sinus hjertefrekvensen, som er forårsaket av umodenhet av det autonome regulering av arbeidet som barnet har sett quicke eller bremse av hjertehastighet (HR).

Sinusrytmen er gitt av sinusnoden - den viktigste driveren for rytmen. Du kan lære mer om egenskapene til sinusnoden, sinusrytmen til hjertekontraksjoner i artikkelen "Sinusrytme".

Sinus rytmeforstyrrelse, som ikke overstiger 10% av normen, er ikke en sykdom, og forårsaker ikke problemer for barnet. Denne utviklingsavviket oppdages ofte ved et uhell under EKG-undersøkelsen.

Fysiologisk form

Det er to typer sinusarytmi hos barn:

 1. syklisk form eller respiratorisk sinusarytmi - ved innånding HR øker, utånding - reduserer;
 2. ikke-respiratorisk form - det er ingen avhengighet av hjertefrekvensen i luftveiene.

Respiratorisk sinusarytmi er en av varianter av den fysiologiske normen. Det forekommer hos barn, manifesterer seg i økningen i hjertefrekvensen på inspirasjon og en reduksjon i hjertefrekvensen ved utånding.

Perioder med alvorlig sinus luft arytmi konto for et barn til en alder av 6-7 år, 9-10 år, når det er en aktiv organ vekst, og det er forbedring av det autonome innervasjon.

Noen ganger er rytmen i hjertet forstyrret, som effekten av en "hvit frakk". Barnet har en spenning før undersøkelsen, forårsaket av et uvanlig sted og skremmende manipulasjoner, noe som kan forårsake frykt, en forsinkelse i pusten.

Påvirke resultatene av undersøkelsen hos små barn kan:

 • kald handling - for kald sofa der EKG utføres, kjølig luft i rommet;
 • overvekt av babyen;
 • Motoraktivitet umiddelbart før eksamen.

Sinusrytme, forårsaket av forfall av regulatoriske strukturer, er typisk for premature nyfødte, så vel som for barn med økt intrakranielt trykk.

Med ikke-respiratorisk sinusarytmi, er hjertefrekvensen ikke avhengig av respirasjonsfasen, og anfall utvikler seg noen ganger flere ganger i året. Hvis angrepene blir registrert oftere, opptil flere ganger om dagen, så kan hjertet i dette tilfellet være helt sunt.

Årsaken til endringen i rytmen av hjerteinfarkt er den indre sykdommen som forårsaker en forandring i hjertets ledningssystem.

Patologisk form

Blant de mange faktorene som forårsaker et brudd på hjertets rytme i et barn, er hovedgruppene med årsaker til sinusrytmeendring:

 • fysiologisk;
  • ufullkommenheten til den autonome innerveringen av hjertet forbundet med barnets aktive vekst;
  • arvelige egenskaper;
  • hormonelle endringer i perioder med aktiv vekst;
 • patologisk;
  • sykdommer som påvirker hjertets ledningssystem;
  • vaskulære lidelser;
  • smittsomme sykdommer, forårsaker komplikasjoner av myokardiet, hjerteventiler;
  • medfødte og kjøpte hjertefeil.

Å forårsake et brudd på sinusrytmen kan komplisere viral luftveisinfeksjon, tarmsykdom, urinsystemet.

Kontraktsarbeidet i hjertet kan påvirke:

 • hjerteinfarkt eller perikardiale membraner - myokarditt, endokarditt;
 • sykdommer i ENT organer, tenner, spesielt i kronisk langtidssykdom;
 • dehydrering av kroppen og forårsaket av dette fenomenet, elektrolytt ubalanse;
 • forstyrrelse av skjoldbruskkjertelen;
 • langvarig diaré;
 • anemi,
 • fysisk, følelsesmessig overbelastning.

Hos tenåringer kan årsaken til sinusarytmi være cardioneurose. Denne sykdommen er psykosomatisk, noe som uttrykkes i sammenhengen mellom hjernebarkens funksjoner, regulatoriske sentre i hypothalamus og hjertearbeidet.

Norm for hjertefrekvens hos barn

Med sinusarytmi er hjertefrekvensen avhengig av barnets alder (i slag per minutt):

 • de første 30 dagene av livet - 140;
 • de første 12 månedene - 130;
 • fra år til 2 år - 125;
 • fra 2 år til 5 år - 115;
 • fra 6 til 8 år - 106;
 • 8-10-88;
 • fra 10 til 12 - 80;
 • hos voksne og tenåringer fra 12 til 15 - 75.

Det er en sinusrytme i perioder med aktiv vekst. Sinus arytmi oppdages oftere hos barn i alderen 6-7 år, 9-10 år, er det forårsaket av inkonsekvens mellom det autonome innervasjon av hjertet, og rask vekst, er det et brudd skjer som det vokser, men noen ganger slik tilstand er et symptom på en farlig sykdom som manifesterer seg bare med alder.

EKG for mistenkte tilfeller av hjertesykdom må gjentas med jevne mellomrom for å overvåke myokardial kontraktilkraft arbeide systematisk for å bestemme om barnet har en sinus-arytmen 6-7, 9-10 år i det normale område eller ikke.

symptomer

Med akselerasjon av hjertefrekvens mens du opprettholder den rette hjertefrekvensen, utvikler sinus takykardi. Pulsen blir akselerert av sport, følelsesmessige opplevelser.

Med fysiologisk sinusarytmi, føler barnet ikke noe ubehag, smerte. Han kan føle bare akselerasjonen av hjerteets arbeid. Men hvis svakhet, hjertesmerter, kortpustethet legges til hjertefrekvens akselerasjon, så er det selvsagt grunnen til at du går til legen.

Sinusarytmi, som oppstår hos ungdom med en bremse av rytmen av sammentrekninger av hjertet - dette er en bradykardi, ledsaget av et fenomen av oksygen sult symptomer, som er farlig for hjernen.

Hos spedbarn og svært små barn opptil et år kan sinusarytmi manifesteres:

 • atferdsendring - angst, økt spenning, eller tvert imot likegyldighet for miljøet;
 • mangel på appetitt, regurgitation;
 • lag i vekten fra jevnaldrende;
 • blep, cyanose i huden, økt svette.

Hos eldre barn, hvis rytmen i hjertet er forstyrret, kan følgende noteres:

 • besvimelse;
 • kortpustethet under fysisk aktivitet;
 • smerte i hjertet;
 • hevelse;
 • cyanose av nasolabial trekant;
 • svimmelhet;
 • tretthet.

Utseendet til slike symptomer indikerer en sannsynlighet for hjertesykdom eller vaskulær patologi. Ved forekomst av ubehagelige følelser av barnet er det nødvendig å undersøke omfattende for å finne årsaken til denne statusen.

behandling

Utnevnelsen for sinusarytmi er avhengig av årsakene som forårsaket denne lidelsen, og på graden av manifestasjon av fenomenet. Med moderat sinusarytmi hos et barn, forutsatt at unormaliteten av hjertefrekvensen ikke overstiger 10%, kan det ikke være nødvendig å behandle.

Barnet kan spille sport, og sinus arytmi er ikke kontraindisert, selv for profesjonell idrett, forutsatt at det er innenfor normalområdet og har en fysiologisk opprinnelse snarere enn vyznat alvorlig sykdom.

Foreldre bør være oppmerksom på kostholdet:

 • i dietten bør ikke være:
  • produkter rik på kolesterol - stekt, fett, saltet, røkt bør være begrenset eller utelukket;
  • koffein, akutte krydder, økende sympatisk aktivitet;
 • Det er nødvendig å kontrollere:
  • vekt - overvekt er en ekstra byrde på hjertet og blodkarene;
  • sovemodus;
  • Motoraktivitet - belastningen skal være forsiktig, men tilstrekkelig for å stimulere blodsirkulasjonen i kroppen.

Den stabile tilstanden til hjerterytmen bestemmes også av situasjonen hvor barnet vokser opp hjemme. Positive følelser, rolig situasjon i familien er like viktig for barnet som narkotika og kosthold.

Fysiologisk sinusarytmi gjør ikke barnets liv i fare. Det krever bare medisinsk tilsyn, oppmerksom holdning hos foreldrene, overholdelse av all doktors anbefalinger.

Patologisk sinusarytmi krever behandling rettet mot sykdommen som forårsaket dette bruddet. Hvert barn har slike årsaker svært individuelle. Identifiser dem, foreskrive behandling kan være etter en omfattende undersøkelse av en barnelege, kardiolog, nevropatolog, endokrinolog.

Sinus arytmi hos barn

Normalt arbeid i hjertet er svært viktig for helmen til hele barnets organisme, derfor oppfattes eventuelle forstyrrelser i dette organets funksjon av foreldre med angst og angst. Sinusarytmi er et svært vanlig problem i barndommen. Er det farlig for babyer, hvorfor kan det oppstå og hvordan man skal opptre hvis barnet har en slik rytmeforstyrrelse?

Hva er dette?

Fremfor alt bør foreldre vite at sinus kalles normal rytme hjerteslag, fordi det er dannet av driften av sinusknuten, den andre som kalles "pacemaker", siden det var han som setter pulsen.

Under normal drift av denne noden, samler hjertet med en frekvenskarakteristikk av en viss alder, og intervaller mellom hjertekontraksjoner er de samme. For eksempel, for en nyfødt, vil den normale sinusrytmen ha en frekvens på ca 140 slag per minutt, og for barn 7 år - ca 100 slag per minutt.

Hvis barnet har en sinusarytmi, forekommer det enten en endring i intervaller mellom sammentrekninger av hjertet, eller hyppigheten av hjertesammensetninger endres.

årsaker

Avhengig av utløseren av sinusarytmi, er den delt inn i respiratoriske og ikke-respiratoriske faktorer.

åndedretts

Dette kalles sinusarytmi, assosiert med pusteprosessen. Når du puster inn barn med en slik arytmi, blir hjertefrekvensen høyere, og ved utløpet reduseres hjertets sammentrekninger.

Hovedårsaken til dette alternativet arytmi er en umoden nervesystemet, slik at slike arytmier ofte diagnostisert i smuler med intrakraniell hypertensjon, encefalopati, rakitt, for tidlig fødsel, samt i perioder med aktiv vekst av barn (6-7 år og 9-10 år). Gradvis modner nervesystemet, og arytmen oppstår hos barnet mindre sjeldent. En slik slags sintrytmi har som regel ingen fare for helse.

Non-luft

Det er notert hos ca 30% av barna med sinusarytmi. En slik rytmeforstyrrelse skjer i form av angrep eller manifesterer en konstant arrytmi.

Årsaken kan være:

 • Arvelig disposisjon.
 • Infeksjon, symptomene som er feber, dehydrering og beruselse.
 • Forgiftning.
 • Viral eller bakteriell myokarditt.
 • Revmatisk feber.
 • Nevrologisk dystoni.
 • Medfødt hjertesykdom.
 • Tumorprosess i hjertet.
 • Sykdommer i skjoldbruskkjertelen.
 • Godkjennelse av noen medisiner.

form

Sinus rytmeforstyrrelser er delt inn i følgende former:

 1. Sinus takykardi. Ved en slik arytmi setter sinusnoden et større antall sammentrekninger enn normalt i et barn i en viss alder. Et slikt problem er forårsaket av forgiftning, oksygenmangel, tyrotoksikose, psykologisk agitasjon, fysisk anstrengelse, hjertesvikt og andre årsaker.
 2. Sinus bradykardi. Denne form for arytmi er preget av et redusert antall hjerteslag per minutt. Det kan provosere følelsesmessig arousal, forgiftning, hypothyroidism, nervesystem sykdommer, myokarditt, hypotermi og andre faktorer.
 3. Arytmi. Denne form for arytmi er notert i hvert femte barn. I de fleste tilfeller påvirker det ikke barnets helse, men det er farlige typer ekstrasystole, så med et slikt brudd bør barnet undersøkes i detalj.

I tillegg, avhengig av alvorlighetsgraden av rytmeforstyrrelsen, er det diagnostisert:

 • Moderat sinusarytmi. Dette er varianten av arytmi i de fleste tilfeller observert hos barn. Det er preget av en svak manifestasjon eller mangel på kliniske symptomer, og behandling er i mange tilfeller ikke nødvendig.
 • Alvorlig sinusarytmi i barnet. Det er vanligere hos voksne, ofte provosert av revmatisme og andre alvorlige hjerte-lesjoner. En slik arytmi forstyrrer pasienten og krever behandling.

symptomer

I mange barn forårsaker sinusarytmi ikke noen klager, særlig når det gjelder åndedrettsform. Noen barn føler at hjertet deres slår raskere, og mor kan merke økningen i hjertefrekvensen, og måle barnets puls. Andre klager med ikke-farlige sinusrytmeforstyrrelser vil som regel ikke være.

Hvis smule klager over at det er vanskelig å puste, svimmel, får han fort trett, men i hjertet er det å trekke eller stikkende smerter, bør du oppsøke lege fordi disse symptomene indikerer en mer alvorlige hjerteproblemer. Det er viktig å umiddelbart vise barnet til kardiologen og om det er en cyanose i huden, svimmelhet, hevelse eller kortpustethet.

Mulige komplikasjoner

Hvis sinus respiratorisk arytmi hos barn er nesten ingen fare, fordi det ikke bryter blodet i barnas hjerter, kan de ikke-respiratoriske former føre til komplikasjoner som besvimelse, kaotisk sammentrekning av vevet iskemi hjertet og hjernen.

Over tid begynner hjertesvikt med hjerterytmeforstyrrelser å utvikle seg.

diagnostikk

Oftest er sinusarytmi detektert på et elektrokardiogram, som måler avstanden mellom tappene R, som representerer hjørnene av de ventrikulære kompleksene. Også et brudd på rytmen til hjerteslag kan mistenkes under undersøkelsen av barnet og palpasjonen av hans store arterier (hjertefrekvens telling).

For å bekrefte forekomsten av arytmi og for å finne ut årsaken, sendes babyen til:

 • Holter overvåking. På krummekroppen er det fastgjort et spesielt apparat som fjerner EKG i løpet av dagen.
 • Ekkokardiografi. Ved hjelp av ultralyd blir hjerte og store kar undersøkt, noe som bidrar til å identifisere feil og endringer i hjertets struktur.
 • Ortostatisk test. Barnet måles ved hjertefrekvens og blodtrykk i en liggende stilling, og tilbys deretter å stå opp og gjenta målingene. Denne testen gir en mulighet til å vurdere hemodynamikk og hjerteaktivitet.

Hva å gjøre

Dersom det under en rutineundersøkelse eller EKG etter klager til barnet smerte eller ubehag sinusarytmen ble oppdaget i hjertet, må du gå med barnet kardiolog for å undersøke det nærmere og finne årsaken til arytmi. Hvis det ikke er andre problemer i tillegg til å endre hjerteslaget til barnet, vil krummen bare trenger å besøke legen hver 6. måned og utføre et kontroll EKG.

Isolert arytmi, som ikke forstyrrer barnet, blir ikke behandlet. Hvis imidlertid årsaken til endringer i rytmen av sammentrekninger i hjertet er noen hjertesykdommer, vil legen velge den nødvendige behandlingen for barnet. Avhengig av årsaken, kan glykosider, vitaminer, antiarytmika, diuretika, antibiotika og andre medisiner brukes i sinusarytmi behandling. For alvorlige hjertesvikt, kan et barn kanskje ha en kirurgisk korreksjon.

Arrytmi og sport

Hvis en sinusarytmi ble diagnostisert hos et barn, så for idrett er det nødvendig å bestemme sin form. Hvis dette er respiratorisk arytmi, kontraindikasjoner besøke sports seksjoner vil ikke, men barnet må jevnlig vise kardiolog og EKG for å hindre overføring av slike arytmier vanskeligere. Ikke-respiratoriske former for arytmi er en anledning til å begrense fysisk aktivitet avhengig av årsaken til hjerterytmeforstyrrelser.

forebygging

For å forhindre rytmeforstyrrelser hos barn anbefaler:

 • Å justere det optimale regimet av dagen med en fullverdig søvn.
 • Balanse barnets kosthold ved å inkludere nok plante matvarer rik på magnesium og kalium. Stekt og fet mat, samt søtsaker i menyen til barnet, bør være begrenset.
 • Unngå overarbeid og overdreven tretthet.
 • Inkluder i barnets liv moderat fysisk aktivitet, for eksempel lading eller svømming.
 • Ofte gå.
 • Unngå stress.
 • Gå regelmessig til barnelege selv om det ikke er noen klager.
 • Styr immunitet av barnet.

I neste video gir legen foreldre til barn med arytmi nyttige råd som vil bidra til å opprettholde normal funksjon av barnets hjerte.

Hva truer utviklingen av sinusarytmi hos barn og hvordan å behandle den

Sinus arytmi i et barn er en tilstand der det er periodiske intervaller mellom hjerteslag. Antall kutt per minutt forblir innenfor normen. Men noen ganger kan det være mer eller mindre av dem. Hos juveniler er hjertefrekvensen forskjellig fra hos voksne. Vanligvis er det fra 55 til 95 slag per minutt. Indikatoren er direkte relatert til barnets alder.

Sinusarytmi er preget av en rytmeforstyrrelse i barnet

Grunnårsaken til patologi

Sinusarytmi hos barn er et kompleks av sykdommer, som forklares av avvikene i rytmen, frekvensen og kraften av sammentrekninger. På grunn av den uregelmessige konduktiviteten til puls fra sinuskoden. Risikoen for å utvikle patologi er tilstede i en alder av:

I de opplistede periodene anbefales det at forebyggende vedlikehold tar barnet på sykehus til inspeksjon. Årsakene til bruddet er:

 • avvik i driften av impulsleveringssystemet;

En av årsakene til patologien kan være svekket ledning av impulser i hjertet

 • mottatt i utero eller i løpet av livet av hjertemuskulaturens patologi;
 • avvik i funksjonen av det autonome nervesystemet.

Hvis det er ubehagelige symptomer, bør en skolepike eller en barnehage umiddelbart bli vist til sin barnelege og en pediatrisk kardiolog. Legen vil fortelle sinusarytmen hos barnet i 5-7 år - norm eller rate eller ikke. Patologi kan bare være en manifestasjon av store sykdommer:

 • medfødt eller oppkjøpt i løpet av livet av hjertefeil;
 • inflammatoriske prosesser i kardiovaskulærsystemet;
 • forgiftning av kroppen;
 • Tilstedeværelse av forskjellige neoplasmer;
 • forstyrrelser i nervesystemet;
 • vegetativ vaskulær dystoni;
 • unormal utvikling av hjertet.

Problemer kan også oppstå på grunn av hjertefeil

Avvik kan skyldes overdreven fysisk anstrengelse. Hos ungdom er patologi vanligvis forårsaket av hormonell utbrudd. Grunnårsaken kan også fungere som en inflammatorisk prosess som provoserer dehydrering.

Varianter og former for avvik

Sinusoidal arytmi hos barn er delt inn i tre typer. Beskrivelsen av hver er presentert i tabellen.

Hva skal jeg gjøre hvis et barn har sinus arytmi

Det er viktig for alle foreldre at hans eller hennes barn er sunt. Alle vil bli redd hvis det blir noen forstyrrelser i hjertearbeidet. Dette gjør at du umiddelbart søker råd fra en kardiolog. Ved en sinusarytmi hos barnet for å få panikk på forhånd, er det ikke nødvendig. Dette er ikke den farligste patologien til kardiovaskulærsystemet. Men du kan ikke forlate det uten oppmerksomhet.

Egenskaper av sykdommen

Sinusarytmi er en gruppe sykdommer som er preget av et brudd på hjerterytmen, frekvensen av hjerteslag og styrken av muskelsammensetninger. Årsaken er feilformede impulser, som dannes i sinuskoden. Endre impulser til hjertet, noe som provoserer utviklingen av arytmi.

Det er sinusnoden i de forstyrrelsene som forårsaker et slikt fenomen som sinusarytmi i hjertet. Det store antallet slag går ofte på normale indikatorer for barn, men intervaller eller intervaller mellom dem blir forskjellige. I noen tilfeller øker eller reduserer prosessen med hjertefrekvens hos barn. Dette antyder takyarytmi eller bradyarytmi, henholdsvis.

Sinusoidal eller sinusarytmi (SA) regnes som den tryggeste. I de fleste tilfeller er utsikterna gunstige. Det er bare nødvendig å periodisk observere kardiologen og forhindre mulige eksacerbasjoner.

Det er flere perioder når arytmi hos barn er mest sannsynlig:

 • fra 4 til 8 måneder;
 • gap mellom 4 og 5 år;
 • fra 6 til 8 år;
 • i ungdomsperioden.

Det vil si at sannsynligheten for å kollidere med SA ved 8 år eller 10 er høyere enn i 1 år. Når et barn er 1 år gammel, er det tilrådelig å lage et EKG. I løpet av de første årene av livet, bør et elektrokardiogram tas regelmessig. På 5 år, som i 6 eller 7 år, er sannsynligheten for arytmi med de relevante faktorene ganske høy. Hun avtar ikke etter 8 år.

Voksne, barn og ungdom, fra 10 år eller 12 år, bør undersøkes hvert år dersom tegn på CA oppdages i tidlig alder. Med ungdomsårene kan symptomene fortsette. Endringer i rytmen i hjertet bør holdes under konstant kontroll, selv om det neste kardiogrammet indikerer et helt sunt kardiovaskulært system.

EKG-resultater

Å vite hva som er hjertet i et barns hjerte, bør foreldre tenke på å besøke en kardiologisk avdeling. Selv om EKG viste sinus type arytmi, ikke panikk og ikke bekymre deg.

I en baby er sannsynligheten for SA ikke så høy. Brudd anses ikke som farlig for liv eller helse, men krever noe intervensjon for å korrigere normal drift av hjertemuskelen.

Sinusarytmi er respiratorisk og ikke-respiratorisk. Den andre typen anses å være farligere. Respiratorisk CA manifesteres ofte på grunn av en feil utført elektrokardiogramprosedyre. Barnet blir satt på en kald overflate, kaldesensorer er koblet til, på grunn av hvilke barna refleksivt begynner å holde pusten. Dette gjenspeiles i enhetsdataene. For å utelukke denne faktoren er det nødvendig å gjenta EKG og skape komfortable forhold for pasienten. Hvis du bare lager ett kardiogram, er det en mulighet for feilaktige avlesninger.

Hvis man skal sammenligne med vanlig arytmi, så med sinusovaja, varierer antallet av slag ikke, det er hjertebanken som forblir normal. Intervallene mellom disse effektene varierer. De kan være lengre eller kortere enn normalt.

Dette lar deg bestemme hvilken type CA som kan være:

De bør diskuteres separat.

uttales

Alvorlig sinusarytmi i et barn kalles respiratorisk. Dette forklares av direkte forbindelse av rytmen i hjertet med puste (inspirasjon og utånding, dybde og intensitet).

Manifestasjonen av alvorlig SA er vanligvis forklart av ujevn utvikling av systemene av barnets organisme. Patologi er ikke så farlig, det er mindre uttalt og påvirker ikke hjertefunksjonen. Men respiratorisk arytmi kan forårsake forstyrrelser i sirkulasjonssystemet og provosere utviklingen av aktuelle sykdommer.

Luftveiene CA er delt inn i flere underarter avhengig av opprinnelsen:

 1. Medfødt. Dette betyr at barna hadde visse lidelser under intrauterin utvikling, de led av hypoksi og manglet næringsstoffene de fikk.
 2. Arvelig. Slike arytmi hos barn oppstår fra foreldre som har hatt alvorlige kardiovaskulære sykdommer. Tilstedeværelsen av en genetisk predisponering krever obligatorisk overvåking av legen, periodiske undersøkelser og overholdelse av forebyggende tiltak.
 3. Anskaffet. Denne arytmi hos barn regnes som den vanligste. Provokatorer av utviklingen av sykdommen er stress, psykomotional stress og sterke erfaringer. Ofte utvikler en slik sinusarytmi hos ungdom på grunn av deres psykomotiske ustabilitet i denne perioden med å vokse opp.

Å være redd for den uttrykte arytmen er det ikke nødvendig. Men potensielt kan det føre til utvikling av noen farlige sykdommer:

Barnet anbefales fra tidlig alder å bli ledet til kardiologisk avdeling for å overvåke tilstanden til hjertemuskelen. Disse kan være enkle forebyggende tiltak. Sannsynligheten for å utvikle komplikasjoner mot bakgrunnen av uttalt sinusarytmi er minimal.

moderat

En moderat sinusarytmi i et barn regnes som et farligere brudd. Det manifesterer seg vanligvis ikke lenge, men destruktive prosesser er allerede påbegynt.

Moderat arytmi hos barn manifesterer seg uventet og forårsaker:

 • langvarige anfall av smerte i hjertet;
 • tyngde i brystet;
 • Kortpustethet.

Snart forsvinner skiltene, som om det ikke var noe, men så kom tilbake igjen.

UCA kan manifesteres som et resultat av en sykdom som ikke har direkte forbindelse med hjerte-og karsykdommer.

Årsaker og provoserende faktorer

Statistikk viser at symptomene på AS kan manifestere seg i 6 måneder, 6 år og i 16 hos barn og ungdom. Dette pålegger foreldrene et visst ansvar for sine barn. Du må alltid lytte til klager og være oppmerksom på endringer i tilstanden deres.

Det er flere grunner til at barn kan utvikle en sinusarytmimekanisme for både fem og femten år:

 1. Sykdommer av en smittsom natur, som er ledsaget av en sterk forgiftning av barnets kropp, et betydelig tap av væske (dehydrering), feber og feber.
 2. Tilstedeværelse av medfødte hjerte muskel defekter. Her må kontrollen holdes konstant og aktivt involvert i forebygging av mulige komplikasjoner.
 3. Predisposisjon overført av arv. Hvis et barns foreldre lider av en ildemotiv type sinusarytmi, er sannsynligheten for å overføre en slik patologi til arvingene ganske høy.
 4. Vegetosovaskulær dystoni. Kan fungere som provoker for utviklingen av kardiovaskulære sykdommer.
 5. Myokarditt. Det er en betennelsesprosess som påvirker hjertemuskelen. Oppstår på grunn av viral eller bakteriell infeksjon.
 6. Hjertetumorer.

Ikke alle mulige årsaker kan forebygges. Men hvis du vet om helseproblemene til barnet ditt, må du nøye overvåke tilstanden og reagere raskt på eventuelle negative endringer.

Ja, atriell fibrillasjon, det vil si en ciliary type arytmi, er langt mer farlig og manifesterer seg i form av kaotisk og kaotisk slår av hjertemuskelen. Men med et brudd på rytmen må du umiddelbart legge til en nøyaktig diagnose og fortsette til behandling hvis det er nødvendig.

Diagnostiske metoder

CA forekommer ikke i alle tilfeller i form av merkbare og uttalt symptomer. Men mistanke om en sinus-type arytmi kan skyldes:

 • klager av smerte i brystet og hjertet;
 • konstant tretthet;
 • tilstand av depresjon
 • svimmelhet;
 • ubehagelige opplevelser etter fysisk aktivitet.

Hvis du ser et barns ødem på ansiktet eller det blå området i nasolabialtrekanten, er det tegn på farligere patologier.

Den minste mistanke skal ikke alltid være en unnskyldning for å flykte til sykehuset. Utfør første testmanipulasjoner hjemme. Du må sette håndflaten på venstre side av babyens bryst eller føle puls på håndleddet. Prøv å bestemme hvilken frekvens og dybde av sammentrekninger av hjertemuskelen.

Voksenbarn kan selv angi endringer i deres helsetilstand. Barn kan ikke snakke. De eksterne tegnene til SA hos spedbarn er:

 • en liten vektøkning;
 • kortpustethet;
 • blåser av huden;
 • skinn av huden;
 • angststilstander uten objektive grunner;
 • brudd på søvn;
 • dårlig appetitt.

Alle disse er indirekte symptomer. Derfor er den beste løsningen å besøke klinikken og gjennomføre en elektrokardiogramprosedyre.

Egenskaper ved behandling

De fleste tilfeller av sinusarytmi hos barn og ungdom krever ikke bruk av medisiner for behandling.

Medisiner kan foreskrives hvis de har bekreftet diagnosen og funnet brudd som krever bruk av noen midler. Barn som har dårlig hjertedannelse, foreskrives adrenalin. I tilfelle av atrieflimmer er preparater av typen "kinidin" foreskrevet.

Medisinske effekter blir sjelden brukt. Behandlingsgrunnlaget forandrer livsstilen til en liten pasient. Det er nødvendig å oversette det til et mer mildt regime, redusere nivået av belastninger og beskytte mot de skadelige effektene av potensielle provokere av arytmiforverringer.

Behandlingen er redusert til flere grunnleggende prinsipper.

 1. Fysisk aktivitet. Gå til en helt liggende stillesittende livsstil, kan ikke. Men fra å spille sport og for store belastninger må du gi opp en stund. Når du vokser opp, passerer sinusarytmi, som gjør at barnet kan komme tilbake til klasser med sin favoritt sport og til og med bli en profesjonell idrettsutøver. I behandlingsperioden må du redusere belastningen, men prøv å forbli mobil. Enkel tur på gaten er ganske egnet.
 2. Moral og mental overstyring. I liten alder er barn utsatt for sterk miljøpåvirkning. Strid i familien, dårlige forhold i barnehagen eller skolen påvirker negativt den psyko-emosjonelle tilstanden til helse. Dette kan påvirke arbeidet i det kardiovaskulære systemet. Prøv å isolere barna fra moralsk og mental overarbeid. For noen kan det være nyttig å midlertidig bytte til hjemmeundervisning. Men å frata barnet om muligheten til å kommunisere med venner er umulig.
 3. Power. Kostholdet skal være sunt, næringsrikt og trygt. Det anbefales å unngå fet, stekt og røkt mat, minimere matvarer som inneholder store mengder kolesterol. Du trenger 3 - 5 ganger om dagen, men i små porsjoner.
 4. Mottak av medisiner. Hvis legen har bestemt seg for behovet for medisinering, må du følge anbefalingene og ikke bryte opptakets hyppighet. Med merkbare forbedringer før slutten av det foreskrevne kurset, kan du ikke nekte ytterligere medisinering. Også reagere raskt, hvis det var i behandlingen med legemiddelbehandling, var det bivirkninger fra stoffene. Når han ringer til en lege, må han erstatte midlene og foreskrive alternative stoffer som ikke provoserer slike reaksjoner i kroppen.

Sinusarytmi kan ikke kalles en farlig patologi. Men å ignorere dets manifestasjoner er uakseptabelt. Ved de første tegnene på hjerterytmeforstyrrelser, ta barna til kardiologen, gjennomgå en grundig undersøkelse og følg instruksjonene fra behandlingslegen.

.Husk det ansvar du bærer for barna dine. De kan ikke alltid snakke om deres dårlige helse, eller de kan overdrive, oppfinne sykdommer for noen personlig gevinst. Det er bedre å bli gjenforsikret, ha adressert for konsultasjon, enn da for å eliminere konsekvenser av sykdommer.

Takk for din oppmerksomhet! Pass på å abonnere, inviter vennene dine til vårt nettsted og la kommentarer!

Les Mer Om Fartøyene