Sinus takykardi i hjertet: hva er det, årsakene og behandlingen

Fra denne artikkelen vil du lære: essensen av sykdommen sinus takykardi, årsaker og typer patologi. Symptomer, behandlingsmetoder.

Med sinus takykardi, er frekvensen av sinusrytmen i hjertet mer enn 100 slag per minutt. Den normale avstengningsfrekvensen ligger i området 65-80 slag per minutt. Fra 80 til 100 slag per minutt - akseptable indikatorer, men disse tallene er allerede over normen. I slike tilfeller anbefaler leger at man tar hensyn til pulsfrekvensen og undersøkes.

Økning i frekvensen av hjertesammentrekning - en normal fysiologisk reaksjon av en person til stress og under fysisk anstrengelse, slik at kroppen reagerer på kroppens økte behov i næringsstoffer, oksygen. Slike situasjoner går uten spor, blir ikke ledsaget av symptomer som er karakteristiske for en stabil form for sinus takykardi. De er ikke avhengige av kjønn, en persons alder.

Når rytmeforstyrrelser etter type angrep av sinus takykardi forsinkes i timer, dager - de forårsaker ulempe og begrenser den vanlige livsstilen. Deretter er det behov for å utføre diagnostikk, behandling av disse forholdene.

Problemet håndteres av en kardiolog, arytmolog, nevrolog.

Typer og årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi i sjeldne tilfeller er den primære (eller idiopatisk), det vil si "i seg selv" uten noen patologier eller sykdommer. Denne varianten av normen er kombinert med lave figurer av arterielt trykk (en tendens til hypotensjon).

Men hyppigere er takykardi sekundær og forekommer mot bakgrunn av andre sykdommer:

 1. Arteriell hypertensjon eller hypotensjon (økt eller redusert trykk).
 2. Hjertesykdommer, inflammatoriske hjertesykdommer.
 3. Kroniske lungesykdommer.
 4. Skjoldbruskkjertel sykdommer.
 5. Infeksjoner, høy kroppstemperatur.
 6. Fedme.
 7. Misbruk av energidrikker, alkohol, røyking.
 8. Blodtap på bakgrunn av gastrointestinal blødning eller traumer.
 9. Cachexia (sterkt vekttap) med hjertesvikt eller onkologi.
 10. Sykdommer i nervesystemet.
 11. Ukontrollert inntak av diuretika. Dette er ekstremt farlig! Unge mennesker mishandles for å matche modelldata. Bortsett fra sinus takykardi, som mottar en konstant og alvorlige, idet slike mottaks diuretika provoserer åndenød og ødem, gradvis og langsomt dannet uopprettelig nyresvikt. Dette vil uunngåelig føre en person til behovet for en kunstig nyre.

Symptomer på sinus takykardi

Symptomer er de samme av forskjellige årsaker som forårsaket sinus takykardi. Symptomer er de samme for menn og kvinner:

 • Økt og vedvarende økning i hjertefrekvensen.
 • Følelse av hjertet selv i fred, i en drøm.
 • Svimmelhet.
 • Nedgang i blodtrykk (under 100/60 mm Hg, noe som er dårlig for en person som bor ved et trykk på 130/70 mm Hg).
 • Svakhet, sykdom med langvarige angrep av takykardi (mer enn en time).
 • Smerten i brystet følger med en kraftig økning i puls og er karakteristisk for pasienter med kombinert patologi i hjertet (stenokardi, hjertefeil).
 • Uforklarlig og forferdelig frykt, angst, angst (symptomer forekommer hos emosjonelle pasienter eller under panikkanfall). Disse forholdene er svært farlige for den menneskelige psyke.

Fem behandlingsgrupper

I noen tilfeller kan takykardi helbredes helt, delvis - nei; det avhenger av den sanne årsaken til sykdommen.

Eliminering av symptomer på sinus takykardi er en lang prosess, tar fra en måned (hvis for eksempel årsaken til infeksjon) til et år. Ved primærpatologien utføres behandlingen gjennom kurs gjennom livet.

Alle metoder kan deles inn i fem store grupper:

 1. Behandling av den underliggende sykdommen er den virkelige årsaken til takykardi.
 2. Generelle råd om livsstil.
 3. Medisiner for å redusere hjertefrekvensen.
 4. Kirurgisk behandling.
 5. Folkemetoder.

Betydningen og betydningen av behandlingen er i synkende rekkefølge.

1. Behandling av den underliggende sykdommen - den sanne årsaken til takykardi

 • Hvis årsaken til sinus takykardi - hjertesykdom og blodårer, er det nødvendig å velge medisiner (for å redusere trykk) eller kardiovaskulasjon for å fjerne hjertefeil.
 • Hvis årsaken er bruk av alkoholholdige drikker eller energi, må du slutte å ta dem. Når alkoholavhengighet sinus takykardi er fylt med utviklingen av kardiomyopati (denne forlengelse og svekkelse av hjerte veggen), fordi hjertemuskelen er i arbeid ved "forhøyet mode" på grunn av takykardi. En av årsakene til at alkoholistene dør - plutselig hjertestans - forekommer vanligvis på bakgrunn av uidentifisert kardiomyopati.
 • Med infeksjoner som følge av forgiftning av kroppen, er det viktig å velge riktig antibakterielt stoff og utføre avgiftningsterapi (for eksempel en rikelig drikke).
 • Hvis takykardi følger med lungesykdommer (kronisk bronkitt av røykere), er det nødvendig å stoppe respiratorisk svikt, da dette er det som provoserer hjertets økte arbeid.
 • Angrep av plutselig hjertebank er karakteristisk for panikkanfall. Panikkanfall - dette er en sterk frykt, panikk, som er ledsaget av hjertebank, svette, en følelse av alvorlig angst. Betingelser oppstår på bakgrunn av ulike fobier (frykt for noe - død, "bli gal," forfølgelse). Denne ukontrollerte og svært vanskelige tilstanden, en patolog er engasjert i en psykiater (nevrolog).

2. Generelle råd om livsstil

Vanligvis, i fravær av alvorlig sykdom - er en endring i livsstil nok til å kvitte seg med takykardi. Ofte kan dette ses i ferien, når det ikke er noen negative faktorer, erfaringer.

Anbefalinger fra denne blokken:

 1. Korrigering av daglig behandling: vanlig riktig ernæring, mat bør varieres i sammensetningen (grønnsaker, frukt, kjøtt, frokostblandinger, grønnsaker).
 2. Ekskluder mat som provoserer takykardi: kaffe, krydret, fet, røkt.
 3. Daglige turer.
 4. Full natts søvn (ikke mindre enn 8 timer).

3. Medikamenter for å redusere hjertefrekvensen

I situasjoner hvor ingen sinus takykardi er diagnostisert med noen sammenhengende patologi, eller behandling av den underliggende patologien utføres, kan legen inkludere tilleggs medisiner for å redusere hjertefrekvensen (HR):

Hva er farlig sinus takykardi i hjertet

Sinus takykardi: hva er det og hvordan å behandle det

Sinus takykardi, hva er det? Så mange mennesker spør, hørte først diagnosen av en lege. Er det farlig? Hvilke tiltak å ta?

Hvis hjertefrekvensen øker på bakgrunn av en normal hjerterytme, snakker de om sinus takykardi. Det er medfødt eller patologisk (oppkjøpt) takykardi.

Manifestasjoner av unormal hjertefunksjon forårsaket ved fødselen, oftest jenter lider ulike aldre og tenåringer i løpet av hormonelle endringer i kroppen, samt tung psyko emosjonelle og fysiske aktiviteter på skolen.

Ved kraftig overbelastning og tretthet, stress, plutselig endring i kroppsstilling, påvirkning av alkohol, synes kaffe forbruk fysiologisk takykardi. Når du eliminerer de ovennevnte grunnene, forsvinner dets manifestasjoner også. Sinus takykardi hos barn opp til syv år regnes som normen.

Patologisk hjertesykdom oppstår på grunn av sykdommer i kardiovaskulærsystemet, endokrine, urin og andre.

Symptomer på hjertesykdom lidelse

Sinus takykardi EKG-studie lar deg diagnostisere, selv om sykdommen ikke manifesterer seg. Sinus takykardi på EKG ser ut som hyppige hjertekomplekser med forkortede intervaller mellom dem. Samtidig forblir rytmen av sammentrekninger normal. Det er også mulig å kontrollere tilstanden til hjertet selv, og måle pulsen i en rolig tilstand med jevne mellomrom. Hvis hjertet reduseres 100 ganger eller mer om 1 minutt, er det nødvendig å konsultere en lege for å fastslå årsaken til anomali og formålet med behandlingen.

Kliniske manifestasjoner av sykdommen kan manifesteres ved rask tretthet, humørsvingning, generell svakhet, svimmelhet, ned til bevissthetstap.

Sinus takykardi med graviditet i mild form er ganske vanlig. Dette skyldes hormonell restrukturering av hele kroppen, samt en tung byrde på livsopprettholdende organer.

Årsaken til takykardi kan være utviklingen av fosteret, og komprimering av hjertet, økt cellenes stoffskifte, fordi mors hjerte arbeider både på seg selv og på barnet. Takykardi er vanligvis manifestert i siste trimester, når fosteret er nesten dannet og gassutveksling er intens.

Etter at legen har gjort diagnosen, bør det tas særlig hensyn til de viktigste symptomene på sinus takykardi. Obligatorisk fiksering er underlagt varigheten av den hurtige hjertefrekvensen, samt hyppigheten av utseendet. Disse indikatorene forteller mye om kardiologen og bidrar til å foreskrive tilstrekkelig behandling.

Hvis angrepet av hjertebank av hjertet og opptrer plutselig forsvinner, og kan vare fra noen minutter til over en lengre periode, diagnostiserer legen paroksysmal sinus takykardi. Årsaken til denne tilstanden er invasjonen av hjertet ved et nytt fokus på spenning, kalt ekstrasystolen. Den danner sin egen rytme av blodpumpens arbeid. Å vite en slik diagnose, må du umiddelbart begynne behandling.

Hva er sinus takykardi er vel klar over eldre mennesker, mange av dem lider av hypertensjon, iskemi og andre hjerte sykdommer. Og hovedårsaken til alle disse plager er aterosklerose av karene i både hjerte og hjerne. I dette tilfellet bør behandling av den underliggende sykdommen være forebygging av takykardi.

Farlig kan være forløp av uregelmessigheter med vekslende økninger i hjertefrekvens og bradykardi, når den avtar dramatisk. Dette kan være en manifestasjon av ulike former for neurose og krever obligatorisk medisinering. Ofte oppdages sykdommen hos eldre, som er vanskelige å kontrollere sine følelser. Sykdom kan følge med og slike patologier som kardiosklerose, revmatisme.

Mulige terapier

Behandling av sinus takykardi utføres under hensyntagen til årsaken til den oppdagede sykdommen og tildeles hver pasient individuelt.

Hvis det oppdages en mild form for unormal hjertefunksjon, kan legen anbefale bruk av beroligende midler. Dette kan være beroligende midler som Seduxen eller fenobarbital. Doseringsavtaler utpeker en lege, med tanke på sykdommens dynamikk. Fra urte rettsmidler har tinkturer av valerian og motherwort.

Hvordan behandle sinus takykardi, hvis det som årsaken er diagnostisert hjertesvikt, vil kardiologen fortelle. I slike tilfeller er ACE-hemmere, hjerteglykosider vanligvis foreskrevet. Tradisjonell medisin anbefaler lang tid å drikke infusjon av blomster eller hagtornsfrukt, som effektivt styrker hjertemuskelen.

Når takykardi oppdages etter at en smittsom sykdom er oppdaget i kroppen, bør behandlingen være rettet mot å eliminere infeksjonsfokus. Negative effekter på hjerterytmen kan også skyldes sykdommer i indre organer, som pasienten ikke var oppmerksom på. Derfor må vi først eliminere hovedfokuset i sykdommen, og forårsake en funksjonsfeil i arbeidet til kroppens hovedmotor.

Den fysiologiske formen av sykdommen gir ingen behandling. Hvis du unngår de faktorene som provoserer det, kan du helt kvitte seg med den raske hjerterytmen. For dette foreslår legen å eliminere stimulerende produkter helt fra pasientens diett, for eksempel kaffe, sterk te, sjokolade. Dette gjelder alkoholholdige drikkevarer.

Behandling med sinus takykardi medikamenter er rettet mot korreksjon av metabolske forstyrrelser i kroppen. I alvorlige tilfeller er betablokkere foreskrevet, noe som bidrar til å redusere hyppigheten av sammentrekninger av hjertemuskelen. I tillegg er en alliert i behandlingen magnesiumpreparater som bidrar til restaurering av hjertevev. Det anbefales å bruke Panangin, kombinere kalium og magnesium i sammensetningen i en lett fordøyelig form.

Du bør imidlertid ikke foreskrive deg selv en kur. Slik uavhengighet kan forårsake enda større skade på hjertet og provosere farlige helsekonsekvenser.

Konsekvenser og komplikasjoner av takykardi

Konsekvensene av sinus takykardi kan være forskjellige, og det er årsakene til at hjerte muskelrytmen er sviktet.

I tilfelle av den fysiologiske karakteren av sykdomsbegivenheten, er prognosen tilfredsstillende, selv med meget sterke manifestasjoner.

For pasienter med eksisterende problemer i kardiovaskulærsystemet, kan prognosen som regel være ganske alarmerende. Tross alt, mange faktorer som påvirker normal funksjon av hjertet blir lansert i prosessen. Dette er en reduksjon i hjerteutslipp av blod og en sammenbrudd i tilførselen av hjernen, oksygen og ernæringsmessig mangel på kroppen.

Hva er farlig sinus takykardi i hjertet? Langvarig løpet av sykdommen forårsaker overbelastning av hjertemuskelen, som kan provosere sin stopp. Tidlig behandling vil bidra til å forhindre utvikling av en alvorlig patologisk prosess og forhindre negative strukturelle endringer i hjertet.

For å forhindre starten på sinus takykardi, må vi ta en nærmere titt på vår helse, ikke overexert oss selv, føre en sunn livsstil.

Og viktigst, ikke glem at livet bare er gitt til oss en gang. Derfor mer positive følelser! Prøv å se det gode i det dårlige.

Hva er sinus takykardi?

Sinus takykardi er en akselerert rytme av sammentrekninger i hjertet, mer enn 100 slag per minutt. Det er medfødt og oppnådd sinus takykardi. Ved medfødt undersøke for forekomst av farligere hjertesykdommer. Hvis de ikke er, så leve fredelig. Det er ikke farlig. Når det er oppkjøpt, identifiser årsaker som påvirket forekomsten av hyppige hjerteslag.

Sinus takykardi, palpitasjoner -type hjertemuskelen der hjertet ikke fungerer, for eksempel, pakke-skjæring, og overraskende, pasientene selv kan ikke forstå hvorfor de har symptomer som kjennetegner den totale patologi av hjertemuskelen?

Hva er risikoen for hjertearytmi? Årsaker og symptomer på arytmi

Feil i arbeidet i hjertemusklene - i rekkefølge av sammentrekning - og kalt arytmi. Det menneskelige hjerte må samles i en spesiell rytme.

Et sunt hjerte reduseres med ca. 60-70 hjerteslag per minutt. Avhengig av type arytmi og funksjonsfeil i forkortelser er forskjellige. Dette kan være takykardi (økte sammentrekninger) og bradykardi (reduksjon av sammentrekninger).

Hjertets arrytmi og dens typer:

1) Sinus takykardi - fører til 90 slag av hjertet på ett minutt. Hovedtegnet er økt hjertefrekvens. Årsakene er store belastninger og psykisk overbelastning.

2) Sinus bradykardi - fører til 55 slag i hjertet per minutt. Årsaken til dette er en redusert funksjon av skjoldbruskkjertelen. Skiltene peker på det er ubehag, følte i hjertet, svimmelhet og sterk svakhet er mulig.

3) Sinus arytmi - Feil rekkefølge av hjerteslag. Denne arten er mest vanlig blant barn. Denne typen arytmi krever ikke, som regel, spesiell behandling. Grip og pusteøvelser.

4) beats - Kollisjonen av hjertemuskelen utføres utenom sving. Denne sykdommen skyldes dårlige vaner, og også som en sammenheng med andre sykdommer. Symptomer: Fading av hjertemuskelen eller sterke tremor er følt.

5) Paroksysmal takykardi - Korrekt hjertearbeid, men rask rytme. I ett minutt kan hjertefrekvensen nås opp til 140-200, eller enda mer, av slag. Symptomatiske symptomer er svette, svakhet og hjertebank, noe som intensiverer.

6) Atrieflimmer - Muskelfibre reduseres tilfeldig, da atriet ikke er helt kontrahert, og ventriklene er uregelmessige. Og en slik reduksjon skjer raskere og når opptil 300 slag per minutt. Dette skjer med skjoldbrusk sykdom, alkoholisme og hjertesykdom. Symptomer generelt kan være fraværende, men de viktigste kan være hjertestans, bevissthetstap, pulsens evne til å gripe seg.

7) Blokkering av hjertet er komplett eller ufullstendig. Denne sykdommen er preget av tap av puls. Symptomer - kramper og besvimelse.

Årsaker til hjertearytmi

Årsakene til at arytmi kan være annerledes og avhengig av type sykdom, men likevel, hvis man snakker om generell, er de følgende:

 • funksjonell - knyttet til egenskapene til nervesystemet;
 • hjertesykdom;
 • forgiftning, både ved hjelp av giftstoffer, og med overdosering av medisiner, legemidler, bakrussyndrom, etc.;
 • brudd på elektrolyttbalansen - med ukuelig oppkast og bruk av diuretika;
 • hormonelle problemer;
 • luftveisinfarkt, kan det være akutt eller kronisk.

Atrieflimmer kan forekomme mot andre patologiske forhold:

 • hjertesvikt av kronisk natur;
 • hjerteinfarkt og myokarditt;
 • ischemi;
 • cardio;
 • hjerte revmatisme;
 • høyt blodtrykk.

Det er grunner til manifestasjon av atrieflimmer og ikke kardiologiske sykdommer:

 • problemer med skjoldbruskkjertel;
 • rus;
 • stress, spesielt av en nervøs natur;
 • alkoholisme av kronisk form;
 • endring i elektrolyttbalansen.

Årsakene til sinusarytmi er:

 • iskemi og myokardinfarkt;
 • hjertesvikt;
 • medfødte hjertefeil;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • astma og bronkitt;
 • problemer med skjoldbruskkjertel;
 • diabetes mellitus;
 • binyrene sykdommer;
 • tar narkotika, hvis handlinger er rettet mot å stimulere hjertearbeid;
 • røyking og alkohol;
 • fysiologiske egenskaper;
 • hos ungdom i puberteten.

Symptomer som du kan lære hjerterytmeforstyrrelsen på!

 • svakhet i kroppen;
 • svimmelhet;
 • kortpustethet;
 • mørkere i synets organer;
 • tretthet,
 • pre-okklusiv tilstand.

Symptomatik på atrieflimmer er avhengig av form - permanent eller paroksysmal - og patologisk:

Det er verdt å vurdere pasientens generelle tilstand. Svært symptomatisk av sykdommen manifesteres, som er ledsaget av en sterk hjertebank. Da er arytmen ledsaget av slike symptomer:

 • konstante angrep av smerte i hjertet;
 • kortpustethet;
 • skjelving og muskel svakhet;
 • hyppig vannlating
 • alvorlig svette;
 • panikk og frykt;
 • svimmelhet og svimmelhet.

Også ved diagnose av atrieflimmer kan pasientene tydelig identifisere et pulsunderskudd. Symptomatik kan ikke manifestere seg eller få midlertidig karakter, på grunn av hvilken folk ikke går til sykehuset, og tenker at dette er et banalt overarbeid. I fremtiden blir sykdommen kronisk.

Symptomer på manifestasjoner av sinusarytmi, hvis hyppigheten av sammentrekninger øker:

 • mangel på oksygen;
 • kortpustethet;
 • pulsering i templets og hjerteområdet;
 • følelser av smerte i brystet.

Symptomer på manifestasjoner av sinusarytmi, hvis hyppigheten av sammentrekninger minsker:

Dessuten kan sinusarytmi føre til at pasienten mister bevisstheten - dette er med en uttalt form av sykdommen.

Hvis sykdommens form er moderat, kan det generelt være asymptomatisk.

Behandling av hjertearytmi

Umiddelbart er det nødvendig å si at behandling av enhver form for manifestasjon av hjertearytmi er foreskrevet bare av lege, ingen selvbehandling. Etter diagnose av sykdommen, basert på form og alvorlighetsgrad av manifestasjon, foreskriver spesialisten behandlingen. Og det er alltid verdt å huske at denne typen sykdom krever konstant overvåkning av elektrokardiogrammet, spesielt når legemidlet er foreskrevet.

Arrytmi behandling kan være:

 • Medisinske medisiner;
 • 2. kirurgisk inngrep;
 • 3. Fysioterapeutiske prosedyrer, men de utnevnes selektivt.

Folkterapi - behandling av hjertearytmi

Det finnes oppskrifter av tradisjonell medisin som kan styrke hjertet og hjelpe i sitt arbeid, men det er nødvendig å konsultere legen din dersom pasienten også vil bli behandlet med slike oppskrifter.

Hagtornblomster (5 g) helles med kokende vann (glass), deretter blir et vannbad tilberedt og oppvarmet ved infusjon under det lukkede lokket i ca. 15 minutter. Blandingen avkjøles, filtreres og klemmes inntil det er et volum av væske på 200 ml. Denne infusjonen tas med atrieflimmer 2 ganger daglig før måltider.

Hvis rytmen i hjertet er ødelagt, kan du bruke denne infusjonen: Calendula blomstersteg (2 ts) brygges med to briller med kokende vann. Da bør buljongen stå igjen for å infuse i omtrent en time. Drikk det 4 ganger om dagen for en halv kopp.

Hvis hjertebank eller hjertesmerter, deretter hjelpe et avkok: ta to delene av røttene av vendelrot og Leonurus gress, en av ryllik og anis frukt. Alle blander godt og tar kunst. l. En blanding som helles i et glass kokende vann og igjen for å vare i en halv time. Den brukes i en tredjedel av et glass 3 ganger om dagen.

Manifestasjon av hjertearytmi hos barn

De fleste tror av en eller annen grunn at hjertearytmi er en aldersrelatert sykdom som oftest oppstår hos eldre mennesker. Dette er en feilaktig uttalelse.

Men med en gang er det mulig å roe foreldrene litt, da det ofte vises sinus hjertearytmi som er knyttet til alder og fysiologiske endringer hos tenåringer. Selv om å ignorere denne sykdommen er ikke nødvendig, er det nødvendig å besøke en lege.

Tross alt, arytmi kan være ganske variert for barn og gå til barnet fra foreldrene sine. Også, sykdommen kan være medfødt, da utvikler den seg selv i embryoet.

Hvis dette er en ervervet form for arytmi, manifesterer den seg etter fødselen.

Hva er årsakene til denne sykdommen hos barn?

 • - hyppig nervøs spenning
 • - stressende situasjoner hjemme, i barnehage eller skole
 • - frykt (for eksempel i familier med streng disiplin, kan barnet være redd for å vise en dårlig vurdering);
 • - fysisk overbelastning
 • - Sterk varme.

Årsaken til arytmi kan være en mangel i kroppen av noen vitaminer, mineraler, sporstoffer. Også med sykdommen i det endokrine systemet.

Foreldre kan bare ønske seg en ting - ta vare på barna dine, husk at det ikke skjer i familien din, mamma og pappa er like kjære til babyen og bærer ikke sine dårlige holdninger til ham. Ikke avskedig skoleproblemer, fordi de også i stor grad kan påvirke barnets helse.

Sinus takykardi

Sinus takykardi - en viss tilstand preget av rask puls på mer enn nitti, sjelden opptil 130 slag per minutt. I hovedsak dette cellulær respons CA fysiologiske natur til endogene eller eksogene påvirkninger, som inkluderer fysisk stress, mental spenning, sinne, smerte, angst, glede, feber, infeksjon, anemi, og andre.

Sinus takykardi utvikler seg som et resultat av automatisk øke sinus (CS), når det er økt aktivitet av sympathoadrenal system og redusert vagal nervøs tone natur når de utsettes for celler SU nikotin, alkohol, og en kombinasjon av alle disse faktorene.

Sinus takykardi er som regel vanlig hos mennesker med et sunt hjerte, men med vegeto-vaskulær dystoni. I tillegg refererer det til manifestasjon av akutt og kronisk form for hjertesvikt, da dette er den eneste viktige fysiologiske mekanismen som deltar i prosessene for å øke hjertets minuttvolum.

Sinus takykardi (Bainbridge reflex) utvikles som følge av økt trykk i atriumet på høyre side av hjertet mot bakgrunnen av hjertesvikt. I nærvær av en hvilken som helst kardiologisk patologi, kan denne økningen i hjertefrekvensen, som fremstår som en aktiveringsmekanisme for nervesystemet, kun forverre den eksisterende insuffisienten, både kardial og koronar.

For sinus takykardi er preget av bevaring av følsomhet SU for effekten av en nevro-vegetativ natur. Sinusreaksjoner kan oppstå med endring i kroppsposisjon, dyp inspirasjon, med administrasjon av Atropinsulfat, Valsalva-manøver, etc.

Sinus takykardi årsaker

En slik tilstand, i form av økt hjertefrekvens, forekommer i alle aldersgrupper, og hovedsakelig i en sunn halvdel av dem, så vel som blant de som har hjerte- og andre patologier.

Dannelsen av sinus takykardi påvirkes direkte av hjerte- (intrakardial) og ekstrakardiale (ekstrakardiale) årsakssymptomer.

Pasienter som lider av sykdommer SSS, forekomsten av sinus takykardi er en av de tidlige symptomer på hjertefeil eller venstre ventrikkel dysfunksjon. Årsakene innbefatter naturen av intrakardiale DOS og kronisk hjertesvikt, hjerteinfarkt, myokarditt forskjellig genese, angina i alvorlige form, hjertefeil, hjerte, endokarditt, en bakteriell opprinnelse, kardiomyopati og perikarditt.

Men årsakene til utviklingen av sinus takykardi av ekstrakardisk natur er forskjellige typer stress, som emosjonell og fysisk, så vel som arvelig predisposisjon. I tillegg dannes de fleste arytmier av en neurogen karakter som et resultat av en primært utviklingsforstyrrelse i hjernen og det autonome nervesystemet (neurokirkulatorisk dystoni, nevroser og affektive psykoser). I utgangspunktet påvirker de neurogene former av denne patologiske tilstanden den yngre generasjonen, som har et labilt nervesystem.

Karakteristiske etiologiske faktorer med hyppig hjertefrekvens er brudd på det endokrine systemet i form av økt adrenalinproduksjon mot bakgrunnen av feokromocytom, tyrotoksikose; anemi, synkope, en kraftig nedgang i trykk, sjokk, bouts av smerte og hypoksi.

I noen tilfeller kan denne økningen i hjertets rytme skyldes en feberaktig tilstand mot bakgrunnen av infeksjoner og betennelser som sepsis, tonsillitt, tuberkulose og lungebetennelse. Med en temperaturøkning på en grad kan hjertefrekvensen øke til ti eller femten slag per minutt i et barn og opptil åtte eller ni i en voksen.

Det er også en giftig og medisinsk sinus takykardi, der årsakene til forekomsten er betraktet som stoffer og kjemikalier som følge av virkningen på sinusnoden. Blant dem er: Adrenalin, Norepinefrin, diuretika, Atropin, hypotensive stoffer, Euphyllinum, skjoldbruskstimulerende hormoner, kortikosteroider; kaffe, te, alkohol, nitrater, nikotin. En slags substans har imidlertid ingen direkte effekt på SU, derfor utvikler refleks takykardi som følge av en økning i tonen i det sympatiske nervesystemet.

Noen ganger er hjertefrekvensen tilstrekkelig og utilstrekkelig. Årsakene til deres forekomst er dårlig forstått, siden de er svært sjeldne. Det antas at de utvikles som et resultat av primær lesjon av CS.

Sinus takykardi symptomer

Symptomatologien for sinus takykardi skiller seg fra andre takykardier ved et ganske mildt kurs, som kan karakteriseres av et bilde uten klager fra pasienten. I sjeldne tilfeller opplever pasienten et visst ubehag med utseendet på et hjerteslag og økt tretthet.

For å diagnostisere sinus takykardi, må du først beregne pulsen, som i en slik patologi bør være over hundre slag per minutt, og for det andre å gjennomføre en EKG-studie. Med en mild eller moderat form, preget av funksjonell patologi, er behandling av sinus takykardi som regel ikke foreskrevet.

Imidlertid er det fortsatt små indikasjoner på økt hjertefrekvens, som det bør tas hensyn til og en passende undersøkelse for å utelukke eller bekrefte den eksisterende patologien, noe som provoserte en akselerert hjerteduksjon.

De karakteristiske kliniske symptomene på sinus takykardi er en økning i hjertefrekvensen på mer enn hundre slag per minutt, selv i en helt rolig tilstand, selv om hjertefrekvensen om natten kan reduseres til en standard på åtti slag.

Det andre symptomet, som forårsaker angst og ubehag, er et sterkt hjerterytme i brystet, som pasienten selv føler. I noen tilfeller kan pasienten med denne patologiske tilstanden bli svimmel, og deretter kommer synkope (pasienten mister bevisstheten).

I tillegg er den akselererte hjertefrekvensen preget av periodisk smerte i brystet, som noen ganger er ganske skarp og hindrer at en person puster fritt, slik at pasienten føler seg tett bak brystbenet. I fremtiden er det kortpustethet, noe som forårsaker en tilstand av angst. Pasienten føler seg sliten, kan ikke tolerere fysisk aktivitet og er veldig bekymret for sitt liv.

Som regel kan angrep av alvorlig hjerteslag, som plutselig starte, og brat stoppe. Også med sinus takykardi, kan en person oppleve kvalme på grunn av mangel på frisk luft. Hvis denne tilstanden er forårsaket av fysiologiske faktorer, er det nødvendig å eliminere dem og hjertefrekvensen selv vil gå tilbake til normal. Men med hjerte eller andre patologier som provoserte fremveksten av en slik tilstand, er det nødvendig med medisinsk behandling for å forhindre forverring av den underliggende sykdommen.

I utgangspunktet, det første angrepet av sinus takykardi som følge av eventuelle årsaksfaktorer, er det nødvendig å roe ned, og deretter ta noe narkotika sedasjon og selv velge en komfortabel posisjon før avslutningen av de viktigste symptomene (takykardi).

Sinus takykardi hos barn

Denne tilstanden betraktes i dag som en ganske utbredt og karakteristisk manifestasjon av sinus akselerert rytme hos barn og manifesteres av en økning i antall hjertekontraksjoner, men det er ingen spesielle avvik fra normal funksjon. Hos barn kan tegn på økt hjertefrekvens utvikles hvis det er overbelastning av noe slag, både følelsesmessig og fysisk. Derfor øker den syndoatriale knuten (SU) automatisk. Hos nyfødte, en slik diagnose er gjort i tilfelle av å overstige hjertefrekvens mer enn hundre og seksti beats per minutt. Sinus takykardi forekommer hos nesten 40% av barn.

De viktigste grunnene for å utvikle denne tilstanden hos nyfødte barn er anemi, acidose, hypoglykemi, og fører til en fysiologisk naturen som en fysisk undersøkelse, angst, svøping, smerte angrep, overoppheting, samt patologiske prosesser i SSS assosiert med hjertesvikt. En slik enkel form for denne tilstanden går i utgangspunktet av det første året av et barns liv uten bruk av noen medisinske inngrep.

Mistenkt endring av sinusrytme hos barn kan være en hjertefrekvens på hundre slag per minutt opp til hundre og seksti. Men slike svingninger ikke tatt hensyn til om de er påløpt ved tidspunktet for den febertilstanden til barnet, etter intens fysisk trening, langvarig og vedvarende gange, mens hjemme, der puster tungt som et resultat av det faktum at det kan være prippen og etter overført stress. I tillegg, hvis pulsen i løpet av fem minutter kom til de vanlige indikatorene, og det er ledsaget av besvimelse, kortpustethet, smerter i hjertet, så barnet regnes som ganske sunt.

Sinus takykardi hos ungdom utvikler seg ofte som følge av endokrine forandringer, anemi, stress, fysisk og følelsesmessig overarbeid. Som regel må slike årsaksfaktorer for sykdomsutbrudd hos barn og ungdommer elimineres raskt for å unngå patologisk takykardi. Det bør også forstås at denne tilstanden hos barn kan være svært farlig og videre forårsake en vegetativ-vaskulær dystoni av hypertonisk type, og føre til hjertepatologi som hjertesvikt.

Således er det svært viktig når symptomer på denne patologien oppstår, for å overvåke slike barn nøye for å forhindre forverring. Selv om det også er nødvendig å ta hensyn til at denne tilstanden kan være et barns fysiologiske fenomen forårsaket av et umodent kardiovaskulært system.

Men likevel, når en sinus takykardi angrep i barn er nødvendig for å skape frisk luft, fritt for hindre klær barnets nakke, sette noe kjøling på pannen, og gi alt du trenger til babyen din roe ham. Ring deretter for medisinsk hjelp og utfør en grundig undersøkelse for å finne ut årsakene til utvikling av rask hjerterytme.

Sinus takykardi hos gravide kvinner

For tiden er det ganske vanskelig å møte en gravid kvinne som fullt ut tilfredsstiller alle krav til en lege for helsetilstanden, siden graviditeten ofte blir ledsaget av ulike symptomer på en ubehagelig natur. For det første truer de ikke en gravid kvindes helse, og for det andre - de oppfattes ikke alltid godt, og i noen øyeblikk tolereres det selv svært dårlig.

Det er for denne tilstanden at sinus takykardi oppstår under graviditet, som preges av en akselerert rytme av hjerteslag og kan forekomme hos slike gravide kvinner som ikke engang har patologiske hjertesykdommer.

Årsakene til forekomsten kan være forskjellige faktorer som fremkaller hjertefrekvensen uten å endre spredningseksitasjonen i ledningssystemet til et bestemt organ. Slik forstår det fysiologiske løpet av sinus takykardi under kvinnens graviditet. Av slike grunner er det mulig å bære: den generelle omorganiseringen av hele systemet av en kvinnelig organisme for graviditeten under påvirkning av hormoner. Og også den økte belastningen på CN-systemet; intensivt arbeid av somatiske organer, som er rettet mot å sikre kvinnens voksende behov og hennes fremtidige barn, i dette tilfellet fosteret; endringer knyttet til plasseringen av visse organer og deres klemme som følge av økningen i livmoren.

Gynekolog kan diagnostisere tilstanden til sinus takykardi under graviditet som et fysiologisk, bare etter en fullstendig og omfattende undersøkelse, som ikke vil gi positive resultater i de patologiske sykdommer, så vel som akutt eller kronisk blodtap, ukontrollerbar oppkast, forstyrrelser av vann- og elektrolyttmetabolismen bidrar til økt trykk på S. S. Videre kan selv små subfebrilitet føre til hyppige forekomst av hjerteslag hos gravide kvinner, som i dette tilfelle fungerer som en kompenserende reaksjon, og det er iboende i en hvilken som helst organisme.

Dermed kan sinus takykardi betraktes akkurat som tilstand hos gravide kvinner, når hjertefrekvensen går over en grense på hundre slag per minutt. Det er derfor diagnostisering av sinusrytmen akselerasjon i en gravid kvinne, er det viktig punkt anses å gjennomføre en omfattende undersøkelse, identifisere dets årsaker og råde gravid av spesialister som en kardiolog, kirurg, pulmonologist, endokrinolog (om nødvendig). Dette er spesielt viktig for de gravide, i hvis anamnese det er sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Det er svært viktig å være oppmerksom ikke bare på symptomatologien til denne tilstanden, som følger med den, men også for den gravide kvinnens periode. Jo mindre fosterets svangerskap, desto mer oppmerksomhet må man få til den økende frekvensen av hjerterytmen. Men de senere stadier av svangerskapet er alle forutsetninger for fremveksten av fysiologiske sinus takykardi som følge av hjerte oppfordret membranen ved å øke størrelsen på fosteret. På dette punktet er det en liten irritasjon av atriene, der pacemakeren befinner seg. Derfor er en ubetydelig hjertefrekvens under graviditeten et normalt kompenserende fenomen, noe som resulterer i at kroppen til den gravide kvinnen og hennes foster får økt behov for næringsstoffer og oksygen. Således er økningen i hjertekontraksjoner i form av en hjerterytme mer enn 110-115 ud. per minutt, funnet i 3. trimester, vil referere til normal tilstand, og i dette tilfellet er det ikke nødvendig å foreskrive en behandling.

Dessuten kan sinus takykardi oppstå når den blir utsatt for ekstra fysisk anstrengelse, som en mekanisme for adaptiv reaksjon av organismen. Ved avslutning av belastningen bør hjertefrekvensen være normal for en sunn gravid kvinne, og for dette er det nok å hvile litt. I motsatt tilfelle, når tilstanden til en gravid kvinne under angrep av sinus takykardi ikke vender tilbake til normal, er det nødvendig med øyeblikkelig spesialistrådgivning og sykehusinnleggelse i kardiologisk avdeling med videre undersøkelse.

Ved diagnostisering av en gravid kvinne med symptomer på sinus takykardi, brukes de obligatoriske komponentene i søket. Først av alt, dette er en undersøkelse av en gynekolog for det faktum at det ble etablert graviditet og dens begrep, samt gynekologisk patologi, som kan følge med det. Deretter fore laboratorium studie om gjennomføring av kliniske og biokjemiske analyser, etter som bestemmer mengden av hemoglobin og røde blodceller, som i anemi kan øke hjertefrekvensen, selv om det ikke vil ha kardiovaskulær sykdom.

I tillegg er det nødvendig å foreskrive en analyse for skjoldbruskhormoner. Også et viktig diagnostisk aspekt er et elektrokardiogram som undersøker hjerterytmen og bestemmer typen takykardi, i dette tilfellet sinus. Senere utnevnt konsultasjon på vitnesbyrd eller annen bekreftelse av patologi ved kardiolog, endokrinolog, etc. I alvorlige tilfeller, gjelder hjerte- ekkokardiografi og Doppler -. Når tilgjengelig mistenkt for å ha hjertesykdommer.

State of S. S. Den gravid kvinne skal bare vurderes av den behandlende legen, som etter en viss undersøkelse vil foreskrive en spesiell behandling for å eliminere årsaken til sinus takykardi.

I så fall, dersom årsaken hjertebank pulsen er endringer i normal funksjon av nervesystemet, tildeler legen beroligende midler urte, multivitaminer inneholdende den nødvendige mengde jod, fosfor, natrium, jern og andre. En slik form for terapeutisk behandling positivt påvirker den elektrolytt metabolisme prosesser kroppen av en gravid kvinne og eliminerer raskt det hurtige hjerteslaget. Men hvis på tidspunktet for undersøkelsen legen finner forandringer i hjertet, skjoldbruskkjertelen eller andre organer, som ble årsaken til sinus takykardi i svangerskapet, er det tildelt en riktig behandling, mulig på dette tidspunktet en kvinnes graviditet. I tillegg mottak av medisiner på egen hånd, uten resept fra en spesialist, rett og slett uakseptabelt, da dette kan føre til en forverring av patologisk prosess.

Sinus takykardi på EKG

Sinus takykardi er resultatet av en neurohumoral effekt på pacemaker celler og en morfologisk forandring i sinus node. Uten avvik registreres sinus tannen P på elektrokardiogrammet i tolv ledninger, hvor det ser positivt ut i I, II, AVF og negativt - i bly aVR. Tannens akse ligger som regel i frontplanet mellom en vinkel på null grader og pluss nitti grader, og i horisontalplanet er aksen rettet til venstre og fremover. Derfor er denne tannen på EKG negativ i V 1 og V 2, og i V 3-V 6-positiv. Hvis amplituden til P-bølgen øker, blir den spiss. Sinus takykardi er ikke-paroksysmal, som karakteriserer den fra andre re-entry.

Denne arytmen er dannet som et resultat av automatiske funksjonsforstyrrelser, som inkluderer nootropiske og heterotropiske lidelser i hjerterytmen. I utgangspunktet er en slik ting som "sinus takykardi" en økt sinusrytme over aldersindeksene. Klinisk manifesteres denne tilstanden av en økning i nomotopisk rytme, som overstiger 90 slag per minutt. Den øvre grensen av hjertefrekvens under sinus takykardi er annerledes, men i utgangspunktet er det antall frekvensen overgår 160 slag, men i sjeldne tilfeller, som et unntak fra regelen, og noen ganger så høyt som 190-200 slag per minutt.

Diagnosen av sinus takykardi er basert på bestemmelsen på elektrokardiogrammet til P-tennene med normal form og riktig rask rytme, det vil si at intervallet mellom P og P er det samme på hele EKG. I tillegg, uten tilstedeværelse av andre patologiske forstyrrelser av hjerterytmen, samt konduktivitet, er intervallene mellom P og Q også i akseptable normer, og intervaller mellom R og R er like. Det kan derfor konkluderes med at elektrokardiogrammet med sinus takykardi har praktisk talt ingen endringer (unntatt den akselererte rytmen), sammenlignet med et normalt EKG.

I noen tilfeller, med alvorlig sinus takykardi, kan moderat oppadrettet depresjon av ST-segmentet bestemmes, så vel som prosessene for laminering av P-bølgen på T-bølgen i de tidligere kompleksene. Det er dette faktum som kompliserer diagnosen av sykdommen.

Sinus takykardi på EKG er preget av en gradvis økning i frekvens og deretter en reduksjon i rytmen. Dette er et karakteristisk trekk ved slike takykardier som paroksysmal og sinus-atriell, som ikke kan skilles fra sinus takykardi ved andre EKG-tegn uten undersøkelse av den elektrofysiologiske naturen.

Sinus takykardi behandling

Taktikk for behandling av sinus takykardi avhenger av årsaken som har provosert utseendet på SS levende rytme. Hvis økningen i hjertefrekvens i forbindelse med trening eller stress-situasjoner, vil eliminering av virkningen av stimulus snu problemet inn i en positiv retning, og pulsen tilbake til det normale på egen hånd, og i noen tilfeller bare noen avspenningsøvelser eller massasje, for å oppnå et positivt resultat.

I alvorlige former for sinus takykardi foreskrive beroligende midler, eller anbefaler tradisjonell medisin, det vil si behandling med urter. I tillegg må pasienten gi opp nikotin, alkohol, kaffe og sterk te, samt normalisere dietten og dietten. Det er ønskelig å beskytte pasienten mot følelsesmessig, mental og fysisk anstrengelse. Dette gjelder hovedsakelig den fysiologiske formen for sinus takykardi.

Som hovedregel utføres den viktigste behandlingen av en patologisk tilstand av en kardiolog ved rådgivning med andre spesialister. Dette vil avhenge av tilstedeværelsen av samtidige sykdommer. Først av alt begynner behandlingen med behandling av den underliggende patologien, som diagnostiseres etter en omfattende undersøkelse.

Når sinus takykardi ekstrakardiale nevrogen opprinnelse tegn som er tilordnet pasienten konsulterer neropatologa for å behandle denne typen terapi, og psykologiske tildeler sedativer som anxiolytika, antipsykotika (Seduxen, i, Trankvilan) og Luminal.

For behandling av refleks sinus takykardi mot hypovolemi, samt takykardi av kompenserende type i hypertyreose eller anemi, eliminere først og fremst hovedårsaken til den patologiske tilstanden. Ellers, hvis du starter behandling med en reduksjon i hjertefrekvensen, kan du forårsake en kraftig blodtrykksfall, og i fremtiden føre til en forverring av hemodynamikken til pasienten.

Behandling av sinus takykardi, som forårsaket tyrotoksikose, begynner med utnevnelse av thyreostatiske legemidler av en endokrinolog i kombinasjon med p-blokkere. Gruppene av p-blokkere som er favorisert er Prindolol, Praxtolol, Oxyprenolol. Ved kontraindikasjoner av β-aderonoblokere brukes narkotika som er alternativ til de forrige - Diltiazem, Verapamil. De er antagonister av Ca-ikke-hydropyridin-serien.

Ved hjertesvikt, som provoserte en sinus takykardi, i kombinasjon med p-blokkere, brukes Digoxin fra hjerteglykosider.

Normaliseringen av hjertefrekvensen bør velges strengt individuelt. Dette vil avhenge av pasientens tilstand og hans underliggende patologiske sykdom. Mål hjertefrekvensen for angina bør være om seksti slag per minutt, og for en neurokirkulatorisk dystoni, fra sekst til nitti, avhengig av individuell toleranse.

For behandling av en utilstrekkelig form for sinus takykardi, i tilfelle hvor adrenoblokker er ineffektive, så vel som med en betydelig forverring av pasientens tilstand, utpekes transvensøst RFA i hjertet. På denne måten gjenoppretter du den normale rytmen i hjertet, herding av det berørte området. Men med ineffektivitet av alle tidligere metoder og taktikker for terapeutisk behandling, utføres en kirurgisk operasjon i form av en implantasjon av en elektrokardiostimulator, som regnes som en kunstig sjåfør for hjerterytmen.

De fleste patologiske økningene i hjertefrekvens forekommer hos pasienter med LV dysfunksjon eller hjertesvikt. I slike tilfeller er det vanskelig å forutsi utfallet, fordi det anses veldig alvorlig. Og dette skyldes som regel at den sinus takykardi er en reflekterende reaksjon av kardiovaskulærsystemet til redusert utkastning og en forandring i hemodynamikk inne i hjertet. Men med den fysiologiske formen til den patologiske tilstanden, selv med de tilgjengelige manifestasjonene av subjektive egenskaper, er prognosen mest gunstig.

Et viktig øyeblikk av den akselererte hjerterytmen er forebyggende tiltak forårsaket av tidlig diagnose og rettidig behandling av hjertesykdommer, eliminering av alle ikke-kardiale faktorer som bidrar til utvikling av endringer i hjertefrekvens og funksjon av CS.

I tillegg, for å unngå alvorlige brudd og konsekvenser, anbefales det å følge alle anbefalinger fra spesialister i den relative livsstilen og helsen.

Sinus takykardi: symptomer og behandling

Sinus takykardi er de viktigste symptomene:

 • Humørsvingninger
 • svimmelhet
 • Søvnforstyrrelse
 • Kortpustethet
 • Tap av appetitt
 • Mangel på luft
 • besvimelse
 • Smerte i hjertet
 • Rask tretthet
 • søvnløshet
 • Lavt blodtrykk
 • Hjertebanken
 • Redusert volum utskillet urin
 • Kolde ekstremiteter
 • Følelsen av avsky fra å spise
 • Ubehag i thoraxen

Sinus takykardi - er en sykdom hvor frekvensen av hjertefrekvensen øker, som oppstår mot bakgrunnen av sinusknutepunktets aktive arbeid. Denne tilstanden er typisk for både voksne og barn. Føre til utvikling av slike lidelser kan være en lang rekke faktorer som disponerer, som ikke alltid er knyttet til forekomst av en hvilken som helst annen sykdom. Kilden kan også være sterkt stress eller overdreven fysisk aktivitet.

Sykdommen har en karakteristisk symptomatologi, inkludert smerter i brystet, en følelse av en persons hjerte rytme, svakhet og alvorlig svimmelhet.

For å gjøre en korrekt diagnose, krever en rekke aktiviteter - fra fysisk undersøkelse, som bærer en kardiolog, og slutter med instrumental undersøkelse av pasienten.

Cure sykdommen kan være ved hjelp av konservative teknikker, som er redusert til å utføre fysioterapi prosedyrer, tar medisiner og holder et sparsomt kosthold.

Den internasjonale klassifiseringen av sykdommer i den tiende revisjonen refererer til denne lidelsen i kategorien av supraventrikulær takykardi. Det er verdt å merke seg at dette er et nøyaktig navn på en lignende patologi. Således har sinusovaja takykardi koden på МКБ-10 følgende - І 47.1.

etiologi

Riktig hjerterytme avhenger direkte av hvordan impulser i sinusnoden danner i jevne mellomrom og utføres langs fibersystemet. Sinusnoden er en klynge av nerveceller som er lokalisert i atriene.

Normalt er de optimale verdiene for sinusrytmen antallet forkortelser som varierer fra seksti til nitti beats per minutt. Fra dette følger at sinus takykardi er ingenting mer enn en økning i hjertefrekvensen mer enn 90 ganger per minutt. Det er verdt å merke seg at hos barn er en slik lidelse diagnostisert hvis hjertefrekvensen stiger med mer enn 10% av normen som er karakteristisk for en bestemt alder.

Slike avvik forekommer i alle aldersgrupper, de aller fleste friske mennesker, så vel som blant de med diagnostisert hjertesykdom. På bakgrunn av det faktum at sykdommen utvikler seg på grunn av det store antall faktorer, kan de deles opp i flere grupper - patologisk og ikke relatert til forekomsten av en sykdom.

Den første kategorien med årsaker til sinus takykardi er også delt inn i hjerte og ikke-hjerte. Dermed er provokatorer av denne typen arytmi:

 • hjertesvikt i akutt eller kronisk form;
 • dysfunksjon av hjertets venstre ventrikel;
 • alvorlig angina
 • myokarditt av en hvilken som helst opprinnelse;
 • hjerteinfarkt;
 • Tilstedeværelsen av kardiomyopati eller kardiosklerose hos en person;
 • medfødte eller kjøpte hjertefeil;
 • endokarditt av bakteriell form;
 • perikarditt av ekssudativ eller klebende natur;
 • primær forstyrrelse av normal funksjon av hjernebarken eller subkortiske noder;
 • neuroser og psykoser;
 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • patologi på den delen av det endokrine systemet;
 • anemi og sepsis;
 • tuberkulose og lungebetennelse.

Fysiologiske predisponerende kilder for sinus takykardi dannelse er:

 • overdreven fysisk belastning - de tillatte verdiene kan ikke være mer enn 160 slag per minutt, resten, høyere indikatorer, referer til denne typen arytmi. Det skal bemerkes at det eneste unntaket er profesjonelle idrettsutøvere - hjertefrekvensen kan nå 240 slag per minutt - bare i slike tilfeller er det ikke behov for nødhjelp;
 • langvarig påvirkning av stressende situasjoner eller enkelt sterkt nervøs overbelastning;
 • avhengighet av dårlige vaner
 • ineffektiv bruk av medikamenter, for eksempel kortikosteroider, antidepressiva, kalsium-antagonister, diuretika, stoffer med koffein, så vel som medikamenter tiltenkt for behandling av bronkial astma.

I tillegg bør det bemerkes at økningen i hjertefrekvensen kan påvirkes av en økning i kroppstemperaturen. Hver økning i termometerets verdi per divisjon fører til at barnets hjerterytme øker med ca 15 slag per minutt, og hos voksen - med 9.

Årsakene til sinus takykardi hos kvinner kan være:

 • perioden av svangerskapet av barnet - til tross for at sinus takykardi i svangerskapet er normalt, kan det utvikle seg på bakgrunn av patologiske årsaker til at forekomst av symptomer på sykdommen bør være drivkraften for å søke kvalifisert hjelp;
 • løpet av menstruasjonen;
 • tidevann observert med overgangsalderen, så vel som andre hormonelle lidelser.

I barndommen kan denne lidelsen være en individuell norm. Det er bemerkelsesverdig at det oftest blir observert hos jenter.

klassifisering

Hoveddelingen av sinus takykardi hos et barn eller en voksen deler sykdommen inn i:

 • funksjonell - er det i tilfeller av påvirkning på menneskekroppen av sterke følelser eller fysisk anstrengelse, samt en økning i temperaturen;
 • patologisk - også kalt en lang sinus takykardi.

Skjemaer av en lang type sykdom avhengig av den etiologiske faktoren:

 • nevrogen - utvikler seg på grunn av ustabil eller labilt nervesystem
 • giftig - skyldes en negativ effekt på kroppen av giftstoffer
 • medikament;
 • endokrine;
 • hypoksisk - representerer en naturlig respons av kroppen til mangel på oksygen;
 • myogenic - er dannet på bakgrunn av hjertepatologier.

Separat er det nødvendig å skille ortostatisk eller vertikal sinus takykardi. Dette betyr at et brudd på hjertefrekvensen observeres når kofferten overføres fra en liggestol til en stående stilling.

Det er også tre grader av alvorlighetsgraden av sykdommen:

 • mild sinus takykardi - gir ingen spesiell terapi
 • moderat sinus takykardi - forekommer ofte hos barn yngre enn seks år, så vel som hos ungdom i puberteten. Et slikt utvalg bør ikke forårsake bekymring, fordi symptomatologien er helt fraværende eller svakt uttrykt;
 • uttalt sinus takykardi - forekommer hyppigst hos eldre mennesker, men det kan også forekomme hos barn. I slike tilfeller anses vekslingen av en hyppig puls med en tilstand som en bradykardi, der hjertefrekvensen er redusert, som farlig. En slik kombinasjon krever akutt nødhjelp.

symptomatologi

Tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av symptomene på denne patologien er avhengig av flere faktorer:

 • alvorlighetsgrad av sinus takykardi
 • varighet;
 • predisponerende faktor.

I det milde løpet av sykdommen er symptomatologien helt fraværende, slik at en person kanskje ikke engang mistenker at han har et slikt brudd.

Moderat sinus takykardi kan også være helt asymptomatisk, men noen ganger kan symptomene være små. Disse inkluderer:

 • en følelse av ens egen hjertebank;
 • ubehag og stivhet i brystet;
 • kortpustethet;
 • søvnforstyrrelser;
 • rask tretthet;
 • hyppige humørsvingninger.

Symptomer på sinus takykardi i alvorlig grad, i tillegg til å øke alvorlighetsgraden av de ovennevnte kliniske manifestasjoner, har følgende symptomer:

 • hyppig og alvorlig svimmelhet;
 • intens smerte i hjertesonen;
 • mangel på luft;
 • utseende av dyspnø i hvile;
 • fullstendig fravær av søvn;
 • redusert appetitt eller total aversjon mot mat;
 • besvimelse;
 • senke blodtrykket;
 • kaldhet av lemmer;
 • en reduksjon i det daglige volumet av utskilt urin.

Det skal bemerkes at dette bare er hovedsymptomet for sinus takykardi, som vil bli supplert med kliniske manifestasjoner av sykdommen, mot hvilket et slikt brudd utviklet seg.

Alle symptomene ovenfor er typiske for både voksne og barn, men i andre tilfelle vil sykdommen bli mye vanskeligere. Det er av denne grunn at det finnes flere regler for beredskapssyke som skal redusere hjertefrekvensen, blant annet:

 • ring medisinsk team hjemme;
 • trykke på området av carotid node;
 • masserer begge øyebollene i sirkulære bevegelser;
 • strekker seg med et dypt pust med en klemmet nese;
 • komprimering av overlivet;
 • Nedre ekstremiteter presses mot den fremre veggen i magehulen;
 • kaldt tørke.

Slike tiltak skal lette pasientens tilstand før legenes ankomst.

Å ignorere symptomene kan føre til hjertesvikt eller konsekvensene av sykdommen som førte til en slik hjertesvikt - dette er hva farlig sinus takykardi.

diagnostikk

Til tross for at en slik sykdom har en ganske spesifikk symptomatologi, er det nødvendig å utføre et komplett diagnostisk tiltak for å diagnostisere sinus takykardi.

Først av alt trenger kardiologen:

 • å studere medisinsk historie og pasientens livshistorie - i noen tilfeller vil dette bidra til å etablere de mest sannsynlige årsakene til sinus takykardi hos en bestemt person;
 • gjennomføre en grundig fysisk undersøkelse for å studere tilstanden til huden, vurdere frekvensen av respiratoriske bevegelser og lytte til pasienten med et spesielt verktøy;
 • i detalj for å intervjue pasienten eller foreldrene hans - å fastslå alvorlighetsgraden av symptomer og bestemme alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet.

For laboratorieundersøkelser er det nødvendig å bære:

 • generell klinisk blodprøve - for å identifisere mulig anemi og sykdomsforløp som kan forårsake sinus takykardi
 • generell analyse av urin;
 • biokjemi av blod - for endelig etablering av provokasjonsproblemer;
 • blodprøve for skjoldbruskhormoner.

De mest verdifulle i diagnostisk plan er slike instrumentelle undersøkelser:

 • Ekkokardiografi - for mulig påvisning av strukturelle forandringer i hjertet;
 • EKG er den viktigste teknikken som bekrefter tilstedeværelsen av sinus takykardi;

I tillegg kan konsultasjon være nødvendig:

 • Barnelege - hvis pasienten er barn;
 • psykoterapeut;
 • otolaryngologist;
 • endokrinolog;
 • fødselslege-gynekolog - i tilfeller av deteksjon av sinus takykardi under graviditet.

Først etter å ha undersøkt resultatene av alle diagnostiske tiltak vil kardiologen lage en individuell skjema for hver pasient om behandling av sinus takykardi.

behandling

Behandling av en slik sykdom er basert på det faktum at den eliminerer årsaken til forekomsten. Dermed kan behandlingen omfatte:

 • avvisning av dårlige vaner
 • rasjonell ernæring;
 • høy klasse drøm;
 • Mottak av antibakterielle midler - Ved infeksjonssykdommer;
 • bruk av narkotika som hemmer den aktive funksjonen av skjoldbruskkjertelen;
 • inntak av jernpreparater;
 • intravenøs injeksjon av spesielle løsninger som gjenoppretter hele volumet av sirkulerende blod;
 • Oksygenbehandling - for å eliminere sykdommer i bronkiene eller lungene;
 • psykoterapi eller automatisk trening.

Direkte behandling av sinus takykardi ved hjelp av medisinering er bare nødvendig i de tilfellene når pasienten lider sterkt av rask hjerterytme. For dette anbefales pasienter å ta:

 • beta-blokkere;
 • inhibitorer av omkanaler i sinuskoden;
 • Tinkturer basert på planter som rot av valerian, hagtorn eller morwort.

I tilfelle av alvorlig sykdom trenger en kvinne under graviditet akutt stimulering av arbeidskraft. Ofte utføres fødsel med sinus takykardi ved keisersnitt.

Den eneste konsekvensen av denne sykdommen er utviklingen av hjertesvikt.

Profylakse og prognose

For at folk ikke utvikler paroksysmal sinus takykardi, bør følgende generelle anbefalinger observeres:

 • fullstendig nektelse fra alkohol og nikotin;
 • riktig ernæring, beriket med vitaminer og nødvendig for kroppens mikrolementer;
 • unngåelse av følelsesmessig og fysisk overarbeid;
 • kontroll over kroppsvekt
 • holde en aktiv livsstil;
 • sørger for tilstrekkelig søvnvarighet
 • rettidig diagnose og behandling av hjertesykdommer;
 • tar medisiner strengt i henhold til instruksjonene fra den behandlende legen
 • vanlig gjennomføring av en full undersøkelse i en medisinsk institusjon.

Fysiologisk sinus takykardi har ofte en gunstig prognose, da bare på betingelse av rettidig initiert og kompleks terapi. Hvis sykdommen skyldes andre plager, er sannsynligheten for utvikling av livstruende konsekvenser høy.

Hvis du tror at du har det Sinus takykardi og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Arrhythmia hos barn - en annen etiologi av hjerterytmeforstyrrelser, som preges av en endring i frekvens, regelmessighet og sekvens av hjertekontraksjoner. Utvendig manifesterer arytmi hos barn seg i form av et uspesifikt klinisk bilde, som faktisk fører til en forsinket diagnose.

Kardiologisk kronisk lidelse, som oppstår på grunn av dannelsen av bindevev i tykkelsen av hjertemuskelen, kalles kardiosklerose. Denne sykdommen er ikke primært uavhengig, og manifesterer seg ofte mot bakgrunnen av andre plager i kroppen. Kardiosklerose refererer til alvorlige sykdommer, som forstyrrer hjertets funksjon og oppstår mot en bakgrunn av ulike årsaker og patogener.

Feil eller anatomiske abnormiteter i hjerte og kar-systemet, som forekommer hovedsakelig under fosterutvikling eller når et barn blir født, kalles medfødt hjertesykdom eller CHD. Navn på medfødt hjertesykdom er diagnostisert, legen som diagnostisert nesten 1,7% novorozhdonnyh.Vidy UPU Årsaker Symptomer Diagnose LechenieSamo sykdom er en abnormitet av hjertet og vaskulære strukturer. Faren for sykdommen ligger i det faktum at i nesten 90% av tilfellene overlever ikke nyfødte til en måned. Statistikk viser også at i 5% av tilfellene dør barn med UPU før 15 år. Medfødte hjertefeil har mange typer hjerteanomalier som fører til endringer i intrakardial og systemisk hemodynamikk. Med utviklingen av CHD er det brudd på blodstrømmen i store og små sirkler, samt blodsirkulasjon i myokardiet. Sykdommen okkuperer en av de ledende stillingene som oppstår hos barn. På grunn av at UPU er farlig og dødelig for barn, er det verdt å demontere sykdommen mer detaljert og lære alle viktige punkter om hva dette materialet vil fortelle.

Nevrologisk dystoni eller hjertesykdom er et brudd på arbeidet i det kardiovaskulære systemet, som er forbundet med et brudd på fysiologisk nevroendokrin regulering. Ofte manifestert seg hos kvinner og ungdom på grunn av påvirkning av alvorlig stress eller tung fysisk anstrengelse. Det er mye mindre vanlig hos personer under 15 år og eldre enn førti år.

Premenstruelt syndrom er et kompleks av smertefulle opplevelser som oppstår ti dager før menstruasjonen begynner. Tegnene på manifestasjonen av denne lidelsen og deres kombinasjon har en individuell karakter. Noen kvinner kan uttrykke seg med symptomer som hodepine, plutselig forandring av humør, depresjon eller tårefølelse, mens andre - smertefulle opplevelser i brystkjertlene, oppkast eller konstant smerte i underlivet.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Les Mer Om Fartøyene