Hva er farlig sinus takykardi?

Sinus takykardi i hjertet er en sykdom hvor sinusrytmen blir hyppigere, og pulsfrekvensen overstiger 100 slag per minutt. Sykdom er en spesiell type takyarytmi i den supraventrikulære opprinnelsen. I spesielle tilfeller er denne tilstanden normal, men i de fleste situasjoner manifesterer sinus takykardi seg mot bakgrunnen av patologiske endringer i kardiovaskulærsystemet.

I en helt sunn person kan en slik funksjonsfeil skje i stressende situasjoner og etter tung fysisk anstrengelse. Samtidig øker pulshastigheten kraftig til 140-160 slag per minutt. De fleste legger merke til at de på slike tider føler seg tydelig i hjertet. Med patologisk takykardi, er det en systematisk økning i hjertefrekvensen. I en rolig tilstand forplikter pasientens hjerte 95-110 slag per minutt.

På EKG, er sinus takykardi vanskelig å bestemme, det er ingen tredjeparts verdier, bare en økning i hjertefrekvensen. En slik sykdom er ofte manifestert hos kvinner under graviditet, dette skyldes det faktum at morens hjerte må gi alle nødvendige 2 organismer. Sykdommen manifesterer seg i mennesker i forskjellige aldre, det er verdt å bli kjent med manifestasjoner.

Symptomer og manifestasjoner

En person kan ikke mistenke at sykdommen starter lenge. Sinus takykardi er preget av et asymptomatisk kurs. Etter noen år fra begynnelsen av sykdommen begynner pasienten å klage på svimmelhet, økt hjertefrekvens og svimmelhet. I noen tilfeller er det en "dolk" smerte i hjertet. På en slik tid er en person vanskelig å flytte.

Når sinus takykardi utvikler seg, vises andre symptomer:

 • svimmelhet, ofte med bevissthetstap
 • konstant svakhet;
 • økt tretthet;
 • kortpustethet i ro
 • lavt blodtrykk.

Symptomer på sinus takykardi er lett forvirret med manifestasjoner av andre hjertesykdommer. Den beste forebyggelsen av hjertesykdom er en årlig medisinsk undersøkelse med den obligatoriske gjennomføringen av EKG.

Tilstedeværelsen av takykardi kan bestemmes hjemme alene. For å gjøre dette må du måle pulsen daglig i en rolig tilstand i 2 uker. Normen for reduksjoner for en voksen er 70 slag per minutt. Det er viktig å merke seg at hvis pulsverdien overstiger 100 slag per minutt, bør du konsultere kardiologen uten feil. Dette kan være et advarselstegn ved sykdommenes begynnelse.

årsaker

Hovedårsaken til sinus takykardi er den økte aktiviteten til sinusnoden. Den menneskelige organismen er ordnet av naturen slik at folk ikke føler hjerteslagene i en normal rytme. Men hvis antall hjerteslag overstiger 90 slag per minutt, opplever en person ubehagelig smerte.

Ofte overstiger hjertefrekvensen i en person 150 slag per minutt. Dette er ikke kritisk, hvis slike situasjoner forekommer sjelden. Hovedårsakene til slike manifestasjoner er:

 1. Overdreven fysisk aktivitet.
 2. Øyeblikk av sterke, følelsesmessige sjokk.
 3. Bruk av medisiner.
 4. Drikker alkohol.
 5. Finessen er innendørs.
 6. Overdreven forbruk av mat.

Hvis sykdommen manifesterer seg når skadelige faktorer skjer, krever det ikke behandling. Hjertefrekvensen vil umiddelbart tilbake til normal etter isolering av negative årsaker.

Behandling av sinus takykardi utføres i tilfelle når sykdommen er forårsaket av patologier av hjertemuskulatur og sinusknudepunkt. I slike tilfeller kan sykdommen være en harbinger av hjerteinfarkt.

Patologisk sinus takykardi oppstår:

 • med medfødte hjertefeil;
 • med kronisk hjertesvikt;
 • etter hjerteinfarkt;
 • med iskemisk hjertesykdom;
 • som en manifestasjon av kardiovaskulære sykdommer;
 • etter nevroser;
 • med endokrine sykdommer;
 • på bakgrunn av tuberkulose eller sepsis;
 • narkomaner i perioden med nektelse.

Behandling av sinus takykardi utføres etter en fullstendig undersøkelse.

diagnostikk

I tilfelle pasienten er konstant bekymret for symptomene på takykardi, utpeker kardiologen en fullstendig undersøkelse. For å identifisere en negativ faktor er det viktig å studere egenskapene til pasientens liv og arbeid. Pasienten må gjennomgå:

 1. EKG.
 2. Biokjemisk blodprøve.
 3. Generell analyse av urin.
 4. Ekkokardiografi.

Basert på resultatene av disse studiene, er pasienten foreskrevet behandling. Pasienten undersøkes hos kardiologen en gang hver 6. måned. I noen tilfeller er det nødvendig med en nevrolog.

Farlig sinus takykardi, avhenger av helsetilstanden. For en sunn person er sykdommen ikke farlig, men det kan forverre forekomsten av eksisterende hjertesykdommer.

Egenskaper ved behandling

For effektiv behandling er det viktig å identifisere og utelukke årsaken til takykardi. Som en del av kompleks behandling blir det gitt et spesielt sted til en diett og en målt livsstil. Pasienten har ikke lov til å drikke alkohol og røyk.

I tilfelle takykardi oppstår mot en bakgrunn av stress, foreskrives pasienten følgende urtepreparater:

 • avkok av valerian;
 • infusjon av en peon, morwort eller hagtorn.

Legemidlet er valgt individuelt. Avhengig av årsakene til takykardi, kan en lege foreskrive inntak av vitaminer som har en generell styrking på kroppen. Hvis behandlingen med urter ikke virker, er kalsiumkanalblokkere foreskrevet.

Førstehjelp

Med et plutselig angrep av takykardi, trenger pasienten nødhjelp. I dette tilfellet er en persons liv helt avhengig av hans kunnskap om førstehjelp på tidspunktet for angrepet. En handlingsalgoritme er nyttig å kjenne mange:

 1. Sørg for luftstrøm. For å gjøre dette, gå ut eller åpne vinduene.
 2. Ved svimmelhet er det nødvendig å ta kontakt med personer som er i nærheten.
 3. Sett på pannen et håndkle fuktet i kaldt vann, eller bare vaske.
 4. Hold pusten.

Det siste elementet bidrar til å redusere antallet hjerteslag uten å ta medisiner. Hvis pasientens tilstand forverres etter å ha utført disse tiltakene, ring en ambulanse.

Sinus takykardi betraktes ikke som en farlig sykdom i kardiovaskulærsystemet. Likevel bør man være oppmerksom på hjertets arbeid, og i tilfelle symptomer, søk medisinsk hjelp, spesielt for personer med kroniske hjertesykdommer.

Sinus takykardi i hjertet: hva er det, årsakene og behandlingen

Fra denne artikkelen vil du lære: essensen av sykdommen sinus takykardi, årsaker og typer patologi. Symptomer, behandlingsmetoder.

Med sinus takykardi, er frekvensen av sinusrytmen i hjertet mer enn 100 slag per minutt. Den normale avstengningsfrekvensen ligger i området 65-80 slag per minutt. Fra 80 til 100 slag per minutt - akseptable indikatorer, men disse tallene er allerede over normen. I slike tilfeller anbefaler leger at man tar hensyn til pulsfrekvensen og undersøkes.

Økning i frekvensen av hjertesammentrekning - en normal fysiologisk reaksjon av en person til stress og under fysisk anstrengelse, slik at kroppen reagerer på kroppens økte behov i næringsstoffer, oksygen. Slike situasjoner går uten spor, blir ikke ledsaget av symptomer som er karakteristiske for en stabil form for sinus takykardi. De er ikke avhengige av kjønn, en persons alder.

Når rytmeforstyrrelser etter type angrep av sinus takykardi forsinkes i timer, dager - de forårsaker ulempe og begrenser den vanlige livsstilen. Deretter er det behov for å utføre diagnostikk, behandling av disse forholdene.

Problemet håndteres av en kardiolog, arytmolog, nevrolog.

Typer og årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi i sjeldne tilfeller er den primære (eller idiopatisk), det vil si "i seg selv" uten noen patologier eller sykdommer. Denne varianten av normen er kombinert med lave figurer av arterielt trykk (en tendens til hypotensjon).

Men hyppigere er takykardi sekundær og forekommer mot bakgrunn av andre sykdommer:

 1. Arteriell hypertensjon eller hypotensjon (økt eller redusert trykk).
 2. Hjertesykdommer, inflammatoriske hjertesykdommer.
 3. Kroniske lungesykdommer.
 4. Skjoldbruskkjertel sykdommer.
 5. Infeksjoner, høy kroppstemperatur.
 6. Fedme.
 7. Misbruk av energidrikker, alkohol, røyking.
 8. Blodtap på bakgrunn av gastrointestinal blødning eller traumer.
 9. Cachexia (sterkt vekttap) med hjertesvikt eller onkologi.
 10. Sykdommer i nervesystemet.
 11. Ukontrollert inntak av diuretika. Dette er ekstremt farlig! Unge mennesker mishandles for å matche modelldata. Bortsett fra sinus takykardi, som mottar en konstant og alvorlige, idet slike mottaks diuretika provoserer åndenød og ødem, gradvis og langsomt dannet uopprettelig nyresvikt. Dette vil uunngåelig føre en person til behovet for en kunstig nyre.

Symptomer på sinus takykardi

Symptomer er de samme av forskjellige årsaker som forårsaket sinus takykardi. Symptomer er de samme for menn og kvinner:

 • Økt og vedvarende økning i hjertefrekvensen.
 • Følelse av hjertet selv i fred, i en drøm.
 • Svimmelhet.
 • Nedgang i blodtrykk (under 100/60 mm Hg, noe som er dårlig for en person som bor ved et trykk på 130/70 mm Hg).
 • Svakhet, sykdom med langvarige angrep av takykardi (mer enn en time).
 • Smerten i brystet følger med en kraftig økning i puls og er karakteristisk for pasienter med kombinert patologi i hjertet (stenokardi, hjertefeil).
 • Uforklarlig og forferdelig frykt, angst, angst (symptomer forekommer hos emosjonelle pasienter eller under panikkanfall). Disse forholdene er svært farlige for den menneskelige psyke.

Fem behandlingsgrupper

I noen tilfeller kan takykardi helbredes helt, delvis - nei; det avhenger av den sanne årsaken til sykdommen.

Eliminering av symptomer på sinus takykardi er en lang prosess, tar fra en måned (hvis for eksempel årsaken til infeksjon) til et år. Ved primærpatologien utføres behandlingen gjennom kurs gjennom livet.

Alle metoder kan deles inn i fem store grupper:

 1. Behandling av den underliggende sykdommen er den virkelige årsaken til takykardi.
 2. Generelle råd om livsstil.
 3. Medisiner for å redusere hjertefrekvensen.
 4. Kirurgisk behandling.
 5. Folkemetoder.

Betydningen og betydningen av behandlingen er i synkende rekkefølge.

1. Behandling av den underliggende sykdommen - den sanne årsaken til takykardi

 • Hvis årsaken til sinus takykardi - hjertesykdom og blodårer, er det nødvendig å velge medisiner (for å redusere trykk) eller kardiovaskulasjon for å fjerne hjertefeil.
 • Hvis årsaken er bruk av alkoholholdige drikker eller energi, må du slutte å ta dem. Når alkoholavhengighet sinus takykardi er fylt med utviklingen av kardiomyopati (denne forlengelse og svekkelse av hjerte veggen), fordi hjertemuskelen er i arbeid ved "forhøyet mode" på grunn av takykardi. En av årsakene til at alkoholistene dør - plutselig hjertestans - forekommer vanligvis på bakgrunn av uidentifisert kardiomyopati.
 • Med infeksjoner som følge av forgiftning av kroppen, er det viktig å velge riktig antibakterielt stoff og utføre avgiftningsterapi (for eksempel en rikelig drikke).
 • Hvis takykardi følger med lungesykdommer (kronisk bronkitt av røykere), er det nødvendig å stoppe respiratorisk svikt, da dette er det som provoserer hjertets økte arbeid.
 • Angrep av plutselig hjertebank er karakteristisk for panikkanfall. Panikkanfall - dette er en sterk frykt, panikk, som er ledsaget av hjertebank, svette, en følelse av alvorlig angst. Betingelser oppstår på bakgrunn av ulike fobier (frykt for noe - død, "bli gal," forfølgelse). Denne ukontrollerte og svært vanskelige tilstanden, en patolog er engasjert i en psykiater (nevrolog).

2. Generelle råd om livsstil

Vanligvis, i fravær av alvorlig sykdom - er en endring i livsstil nok til å kvitte seg med takykardi. Ofte kan dette ses i ferien, når det ikke er noen negative faktorer, erfaringer.

Anbefalinger fra denne blokken:

 1. Korrigering av daglig behandling: vanlig riktig ernæring, mat bør varieres i sammensetningen (grønnsaker, frukt, kjøtt, frokostblandinger, grønnsaker).
 2. Ekskluder mat som provoserer takykardi: kaffe, krydret, fet, røkt.
 3. Daglige turer.
 4. Full natts søvn (ikke mindre enn 8 timer).

3. Medikamenter for å redusere hjertefrekvensen

I situasjoner hvor ingen sinus takykardi er diagnostisert med noen sammenhengende patologi, eller behandling av den underliggende patologien utføres, kan legen inkludere tilleggs medisiner for å redusere hjertefrekvensen (HR):

Sinus takykardi i hjertet: hva er det, de viktigste symptomene og formålet med behandlingen

Hjertepalipitasjoner - er det farlig eller ikke? Alt avhenger av hva som forårsaket hurtigheten av hjerteslag. Det er en ting hvis angrepet startet etter skremsel, og en annen, når det er kroniske sykdommer.

Så, la oss se hva det er - sinus takykardi i hjertet, om det er farlig og hva, hva er symptomene og hva er behandlingen.

Hovedfunksjoner

Sinus takykardi kalles form for arytmi, hva betyr det? Denne typen takykardi skyldes et brudd:

 • generasjon av pulser ved sinusnoden, som styrer hjerterytmen;
 • ledningsevne av pulser fra sinusnoden til ventriklene.

Hos voksne Maksimal norm er hjertefrekvensen (hjertefrekvens) 100 slag per minutt. For barn beregnes denne indikatoren etter alder, og en avvikelse regnes som et overskudd av hjertefrekvens ved 10% av aldersnormen.

Med sinus takykardi er hjertefrekvensen 95-130 slag per minutt (uten fysisk anstrengelse), 150-160 - med belastning. I idrettsutøvere kan denne figuren nå 180-240 slag.

form

Skille mellom funksjonelle og patologiske (eller lange) former.

funksjonell

Funksjonell forstås som akselerasjonen av sinusrytmen som respons på belastningen (fysisk eller følelsesmessig), feber. Hjertesatsen vender tilbake til normal så snart årsaken er eliminert.

patologisk

Den patologiske formen oppstår i ro. Det er forårsaket av ekstrakardiale og intrakardiale faktorer.

Forskjeller fra andre arter

Det er også paroksysmal takykardi og ventrikulær fibrillasjon.

Fra en paroksysmal form er sinus takykardi forskjellig ved at i det første tilfellet begynner angrepet plutselig, Hjertefrekvensen er 120-250 slag per minutt, samtidig som du opprettholder den rette rytmen under angrepet.

Med fysiologisk sinus takykardi øker hjertefrekvensen jevnt, for en paroksysmal form er suddenness karakteristisk.

Ventrikulær fibrillering er en livstruende tilstand der Blodet kastes ikke ut av hjertet og kroppen slutter å virke. Samtidig oppstår en kaotisk sammentrekning av myokardfibrene (250-480 slag per minutt).

Vanligvis oppstår et symptom som en komplikasjon av et stort transmittalt myokardinfarkt, samt et sjokk og en alvorlig kaliummangel i blodet.

Mekanismen for utvikling

Sinus takykardi utvikler seg i henhold til en av scenariene:

 • Aktivering av det symptomatiske systemet, som er en del av nervesystemet. Stoffet norepinefrin fra nervefibrene aktiverer sinuskoden.
 • Redusert aktivitet av det parasympatiske systemet. Stoffet acetylkolin hemmer genereringen av impulser, noe som fører til en reduksjon i hjertefrekvensen. Når aktiviteten til det parasympatiske systemet avtar, øker sympatisystemets rolle, og som et resultat øker hjertefrekvensen.
 • Direkte påvirkning av påvirkningsfaktorer på sinoatriale knutepunktet i det normale sympatiske og parasympatiske nervesystemet. Aktive stoffer virker på de pulsgenererende cellene og opphisser dem.

årsaker

symptom forekommer ofte hos unge. Årsaken til dette er uoppløpet i nervesystemet. Organismen trenger en balanse mellom det sympatiske og parasympatiske nervesystemet. Men i ung alder blir balansen ikke opprettholdt, så det er overvekt, noe som forårsaker et angrep (kardioneurose).

Til ekstrakardiale faktorer inkluderer:

 • nevrogen - utvikler seg i mennesker (oftere - hos unge kvinner) med ustabil nervesystemet, tendensen til nevroser, depresjon, etc., på grunn av den høye følsomheten til hjerte hormonreseptor spenning...
 • giftig - forårsaket av toksiske stoffer - alkohol, tobakk, samt interne faktorer (hypertyreoidisme, nocardia tumor - feokromocytoma, ofte manifestert i kvinner), kroniske infeksjoner (tuberkulose, tonsillitt).
 • medikament - oppstår på grunn av aktivitet eller overdose. Så hormonelle midler, preparater for behandling av lungesykdommer, hypertensjon, antidepressiva påvirker kroppen.
 • hypoksisk - slik at kroppen reagerer på oksygenmangel. I sin tur føre til oksygenmangel er luftveissykdommer og patologi av blod, i hvilken gassen er brutt levering til organer og systemer (anemi, leukemi, kronisk blodtap, etc.).

Intrakardielle faktorer er forårsaket av hjertesykdommer. Ofte (men ikke alltid) utvikling av sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom refererer til hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon, for da er det en nedgang i ejeksjonsfraksjon eller klinisk signifikante hemodynamiske forverring i hjertet.

Oftest utvikler intracardial form av CT under slike patologier:

Finn ut mer om sykdommen fra videoen:

symptomer

Under et angrep av sinus takykardi hos en pasient Følgende symptomer kan oppstå:

 • "Fluttering" av hjertet, rask hjertefrekvens;
 • kortpustethet;
 • tyngde, "tetthet" i brystet (oppstår når det ikke er belastning);
 • svimmelhet, bevissthetstap
 • trykksmerter i brystet (ikke lenger enn 5 minutter) - med iskemisk hjertesykdom;
 • generell svakhet, reduksjon i arbeidskapasitet, intoleranse mot fysisk aktivitet (i patologisk form).

diagnostikk

Et fullstendig bilde av alvorlighetsgraden av tilstanden oppnås etter undersøkelsen. Diagnostiske aktiviteter inkluderer:

 • analyse av anamnese - pasienten blir bedt om å beskrive sensasjonene, mulige årsakssammenhengerforhold, tilstedeværelsen av kroniske sykdommer, livsbetingelser, dårlige vaner osv.
 • fysisk undersøkelse - undersøke huden, studer hårets tilstand, negler;
 • auskultasjon - Frekvensen av respirasjon, hvesing og lyder i hjertet er bestemt, noe som gjør det mulig å identifisere årsaken til patologien.
 • en vanlig blodprøve - viser anemi, leukocyttnivå (øker med kronisk sykdom);
 • Blod biokjemisk analyse - gir en indikasjon på nivået av kolesterol (lav og høy tetthet), glukose, kalium, kreatin, urea, gjør det mulig å utelukke diabetes mellitus, nyresykdom, endringer i blodkjemi;
 • urinalyse (generell) - utelukker urinveis sykdommer
 • analyse av hormonell bakgrunn - å bestemme nivået av hormoner produsert av skjoldbruskkjertelen;
 • ekkokardiografi (ekkokardiografi) - avslører strukturelle endringer.

Den viktigste og mest informative studien er elektrokardiografi eller EKG, samt et elektrokardiogram i henhold til Holter (innspilling gjennomføres kontinuerlig 24-72 timer, i hvile og under stress).

EKG-tegn på sinus takykardi er presentert i denne illustrasjonen:

Pasienten blir tildelt konsultasjoner fra en psykoterapeut, en otolaryngolog, andre spesialister.

Hvordan og hva å behandle

Hovedmålet med behandlingen er å eliminere årsaken til anfall, siden sinus angina er et symptom på andre plager. Terapi er valgt og utpekt av en kardiolog.

Korrigering av regimet av dagen og vaner

Denne aktivitetsblokken inkluderer:

 • nektelse fra skadelige vaner - bruk av alkoholholdige drikker, narkotiske stoffer, røyking;
 • Korrigering av kostholdet - pasienter anbefales å spise mat rik på fiber og gi opp fete, varme, krydrede retter, redusere mengden kaffe, te;
 • Overholdelse av søvn og hvile.

Eliminering av kroniske sykdommer

Hvis undersøkelsen viste at årsaken til takykardi var en infeksjon, så er behandlingen rettet mot eliminering. Pasienten er foreskrevet sanering i sykdommer i munnhulen, fjerning av en syk tann eller betent mandler, antibiotikabehandling.

Når det er mangel på jern og anemi, tar medisiner med dette elementet med blødning - innføring av løsninger for å gjenopprette volumet av blodmassen.

Foreskrevet medisiner

Legemidler til eliminering av den mest takykardi utnevnes når pasienten har dårlig unormal hjertebank. Med sinus takykardi, er følgende legemidler brukt:

 • beta-blokkere - blokkere reseptorer som reagerer på stresshormoner adrenalin og noradrenalin
 • hemmere av omkanaler - kontroll eksitasjonsgraden i sinusnøkkelen, hjertefrekvensen;
 • sedativa på grunnlag av medisinske planter - morwort, valerianrot, hagtorn.

utvinning

Pasienten kan bli vist spa behandling i Kislovodsk, andre kursteder, hvis årsaken var intracardial faktorer. I andre tilfeller er rehabiliteringsforanstaltninger avhengig av den underliggende sykdommen.

Det anbefales at du følger disse reglene:

 • utelukke intense følelsesmessige stress - hjemme og på jobb
 • sove 8 timer om dagen;
 • Spis riktig, gi opp akutt og fett;
 • hver dag spiser grønnsaker, greener, fisk (spesielt marine);
 • overgi avhengighet;
 • gjør gymnastikk (ikke mindre enn 30 minutter daglig);
 • for å kontrollere kroppsvekten.

Kontroversielle teknikker

Legene hevder at, om det er mulig å ta hjerteglykosider med sinus takykardi. Spesielt gjelder dette digoksin. Ifølge den russiske metoden gir en kombinasjon av betablokkere og digoksin, noen ganger med kalsiumantagonister, tydelig kontroll over hjertefrekvensen.

Spekteret av medisiner for behandling av takykardi er begrenset, da det kan ha en bivirkning ved langvarig behandling. Hvis det ikke er mulig med narkotikabehandling, bruk elektrostimulering av myokardiet.

outlook

Prognosen er ganske alvorlig, hvis sinus takykardi er et symptom på hjertesvikt eller venstre ventrikkel dysfunksjon. Da forløper sykdomsforløpet.

Det er viktig å huske det sinus takykardi kan være en manifestasjon av andre plager. Men i barndommen, i svangerskapet og hos ungdom er dette ofte normen. Da kan legemidler skade.

Derfor er det forbudt å ta noen handlinger uavhengig. For å bestemme graden av fare kan kunnskapen om foreskrivelse av medisiner kun utføres av en spesialist etter omfattende undersøkelse.

Når sinus takykardi kan være farlig?

Sinus takykardi i hjertet er en vanlig diagnose som er funnet hos pasienter etter et elektrokardiogram i hjertet. En person som ikke er kjent med dette fenomenet og er langt fra medisinens verden, blir spurt et fornuftig spørsmål når han diagnostiserer sinus takykardi: er denne tilstanden farlig? Er det nødvendig å behandle denne sykdommen eller er det et naturlig og fysiologisk fenomen? Svaret på dette spørsmålet er ikke entydig, siden det er flere faktorer som gjør sykdommen farlig eller omvendt oversetter den til kategorien av fysiologiske egenskaper av organismen.

Sinus takykardi - hva er det

Det er en norm for antall sammentrekninger av hjertemusklene per minutt, med andre ord - frekvensen av pulsen. Dette alternativet varierer fra 60 til 90 slag per minutt for en voksen. Når pulsen stabilt overstiger merket på 100 slag per minutt, kalles fenomenet "takykardi".

Det er to typer takykardi: sinus og paroksysmal:

 1. Paroksysmal takykardi er alltid en patologi, den krever behandling og utgjør en fare for menneskers helse og liv. Med det endrer rytmen til sammentrekninger av ventrikler og atria, og følgelig blir også hjerterytmen forstyrret.
 2. Sinus takykardi er et hjerteslag som overstiger 100 slag per minutt og kan nå 240 slag. Men, i motsetning til paroksysmale, kan sinus typen takykardi være både fysiologisk, det er trygt og patologisk, og utgjør en fare for menneskers helse.

Fysiologisk takykardi

Hovedkarakteristikken for sinus takykardi er periodiciteten: den oppstår under påvirkning av visse faktorer, hvoretter rytmen i hjertet stabiliseres:

 1. En slik faktor kan være en fysisk belastning: Med rask løp eller kraftbelastning begynner det menneskelige hjertet å slå raskere for å gi blodtilførsel og oksygen til alle kroppssystemer. Men du kan se at takykardi med regelmessig trening blir mindre uttalt. I profesjonelle idrettsutøvere er takykardi helt fraværende: I hvilemodus har de en bradykardi, det vil si en redusert hjertefrekvens, og med fysisk aktivitet stiger den for normale indekser.
 2. Ved alvorlig stress møter en person takykardi, men selve kroppen stabiliserer hjerterytmen, og aktiverer arbeidet til den parasympatiske avdelingen i nervesystemet. En bivirkning i dette tilfellet er en økning i intestinal motilitet og en økning i diuresis. Dette forklarer "bjørnsykdom" - et vanlig fenomen, når det er under alvorlig stress, opplever en person trang til å tømme blæren eller tarmen.
 3. En annen fysiologisk tilstand for takykardi er alder. Hos nyfødte regnes en hjerteslag på 150-170 slag per minutt som normen, og etterpå reduseres indikatoren gradvis, som bare kommer til en verdi på 60-80 slag bare 14-16 år.

Etter 50 år, pulsen stiger igjen, men i dette tilfellet, kaller dem helt fysiologisk feil, derimot, er denne trenden skjer. Diagnostisk muligens takykardi i denne aldersgruppen bør ta hensyn til den samlede kliniske bildet dersom hjerteslag ledsaget av hjertesykdom, endokrine eller nervesykdom, behandling av årsaken til det fenomen er nødvendig, da pulsen er normalisert til et nivå som er fysiologisk akseptabelt for en bestemt organisme.

Dermed sinus takykardi, dvs. hjertebank uten arytmi oppstår farvann påvirkes av stress, mosjon, eller direkte relatert til personens alder, er ikke farlig og trenger ingen behandling. Men for å hindre utvikling av farlige hjerte abnormiteter og blodårer, kan legen anbefale pasienten til å endre sin livsstil, spise riktig, unngå stress, engasjere seg i moderat fysisk aktivitet.

Patologisk takykardi

Patologisk type takykardi er et hjerteslag som oppstår mot bakgrunnen av eksisterende hjertesykdommer eller karsykdommer. Hvis kroppen til en sunn person er i stand til å utjevne lasten med hjerteslag, kan et usunt kardiovaskulært system ikke klare den funksjonelle belastningen. I dette tilfellet er risikoen for hjerteinfarkt, iskemisk beredskap høyt.

En viktig rolle i dannelsen av den patologiske faktoren av sinus takykardi spilles av det autonome nervesystemet. For en frisk person ubalansen i det sympatiske og parasympatiske systemet ikke bære noen risiko. Men hvis en person har en sykdom i hjertet og blodkarene, inkludert aterosklerose, forårsaket av aktiviteten i det sympatiske delingen av nervesystemet, kan sinus takykardi føre til livstruende tilstand.

Patologiutvikling

Hjertet av hjertet ved sinus typen begynner med aktivering av den sympatiske delen av det autonome nervesystemet. Med nerveflyt inn i hjernens sinusnode, går norepinefrin, noe som provoserer hjerteslag. Noen ganger er effekten ikke på sinus, men på sinoatriale knutepunkt, mens utviklingsscenariet forblir det samme.

Den autonome nervesystemet er en persons evne til å regulere driften av alle systemer i kroppen, inklusive det er et selvregulerende system. Derfor, når overdreven aktivering av det sympatiske del av nervesystemet hvor hjernen registrerer hjerterytmen og behandler det som en potensiell fare for legemet automatisk aktivere den parasympatiske delingen av nervesystemet, som reduserer hjertefrekvensen.

Funksjoner av sinus takykardi

Sinus takykardi er i de fleste tilfeller en ikke-farlig patologi. Ifølge statistikk, pasientene, som setter diagnosen, ikke opplever noen tegn på unormalt i det kardiovaskulære systemet og hjertet som går utover de fysiologiske grenser, er det funnet bare på kardiogram.

Sikker takykardi er preget av følgende symptomer:

 • forekommer under påvirkning av kjente faktorer;
 • hjertebanken vokser jevnt;
 • Den rette hjerterytmen opprettholdes gjennom hele angrepet;
 • sine egne formål.

Hvis angrepet kommer plutselig hos pasienter uten utfelling faktorer (stress, fysisk aktivitet) og hjerterytmen er forstyrret, er det en paroksysmal takykardi, som, i motsetning til sinus, er fylt med farlige konsekvenser: hjerteinfarkt, myokardialt infarkt, ischemi av fartøyer.

behandling

Behandling av sinus takykardi er et problem som krever en foreløpig vurdering av spørsmålet om terapi er nødvendig i dette tilfellet generelt. Hvis hjertet og blodårene er sunne, føles personen godt innenfor normale grenser, da sinus takykardi på EKG krever bare ytterligere observasjon.

Men når angrep forårsaker fysisk ubehag eller i hans anamnese er det hjertesykdommer og blodårer, er behandling nødvendig. For dette brukes legemidler som regulerer vegetativ aktivitet, og antiarytmiske legemidler (beta-blokkere, kalium- og natriumkanalblokkere og andre).

Således, å vite informasjon om sinus takykardi - hva det er, hvordan å gjenkjenne og eliminere det, kan du forbedre helsen din betydelig og forbedre livskvaliteten.

Sinus takykardi: årsaker, symptomer og tegn, hvordan og når du skal behandle

Sinus takykardi betraktes som en ganske vanlig type arytmi, når pulsen overstiger 100 slag per minutt. Det kan være en variant av normen eller fungerer som et tegn på patologien til hjertet, karene, det endokrine systemet og andre organer.

Hver av oss er kjent med følelsen av rask hjerterytme, som oppstår når det blir agitasjon, fysisk innsats, etter en kopp sterk kaffe eller en rikelig fest. I en sunn organisme er denne refleksjonen av eksterne, ikke alltid gunstige forhold eller følelsesmessige reaksjoner ansett som en variant av normen, etter kort tid gjenoppretter hjertet selv den rette rytmen uten å forstyrre blodstrømmen i organene.

Fysiologisk er takykardi, tilhørende følelsesmessige opplevelser, fysisk aktivitet, mangel på oksygen, å være i et tett eller varmt rom. Hos barn under 7 år er den raske puls generelt ansett for å være normen, selv i ro.

Faktisk er takykardi i en sunn person en kompensasjonsmekanisme utviklet for å styrke hjertearbeidet for å gi vev med blod når de trenger det mer enn vanlig. Aktivering av det sympatiske nervesystemet, frigjøring av adrenalmedullahormonene i blodet gir en akselerert puls, og når de eksterne forholdene vender tilbake til det normale, går det raskt tilbake til normalt.

Imidlertid er ikke alltid takykardi midlertidig og ufarlig. Ofte følger det alvorlige sykdommer i hjertet, skjoldbruskkjertelen, hjernen, og derfor bør det ikke legges uten oppmerksomhet. Tidlig diagnose og søk etter årsaken til uforklarlig takykardi er nøkkelen til vellykket behandling og forebygging av alvorlige komplikasjoner.

Årsaker og typer av sinus takykardi

Uttrykket "sinus" betyr at impulsene for sammentrekning av hjertet kommer som forventet - fra hovednoden, sinus, så rytmen er vanlig, og atriene og ventriklene ved den samme frekvens. Arrytmi øker gradvis, og i noen tilfeller når pulsen 220 per minutt (vanligvis i området 110-120 slag / min).

Avhengig av årsaken, skille mellom:

 • Patologisk sinus takykardi;
 • Fysiologisk takykardi.

Fysiologisk takykardi, som nevnt ovenfor, er normen, det vil si tilpasningen av organismen til forandrede ytre forhold. Dette er en tilstrekkelig respons på et problem, som ikke er ledsaget av hemodynamiske lidelser og myokard endringer på grunn av kortsiktige. Det er farlig når takykardi får patologiske egenskaper eller kompliserer andre patologier.

Patologisk sinus takykardi følger med en rekke sykdommer og fører uunngåelig til endringer i hjertet og systemisk blodstrøm. Arbeidet med stor hastighet og faktisk slitasje, kan hjertet ikke klare levering av riktig mengde blod i en stor og liten sirkel, siden med en rask reduksjon av kamrene ikke er fullstendig fylt. Over tid utvikler kardiomyopati, hjertet ekspanderer, myokardial kontraktilitet reduseres, og organene mister sin ernæring.

På bakgrunn av en patologisk progresjon takykardi myokardial iskemi på grunn av mangel på blodstrømmen i kransarteriene, og hvis sistnevnte er også overrasket av aterosklerose, kan den forringelse og til og med et hjerteinfarkt oppstår meget raskt.

Årsakene til sinus takykardi kan betinges oppdelt i hjerte, det vil si forbundet med endringer i hjertet selv og ikke-hjertesykdommer fra andre organer.

Kardiale årsaker til sinus takykardi:

Av ikke-kardiale årsaker blir takykardi ofte provosert av endokrine sykdommer og neurogene lidelser. Neurogen sinus takykardi forekommer oftere på grunn av det økende stressnivået i befolkningen. Denne typen rytmeforstyrrelse er svært typisk for nevroser, vegetativ-vaskulær dystoni, psykose og er vanligvis diagnostisert i unge og følelsesmessige labile fag.

Blant endocrine lidelser til sinus takykardi, kan den økte funksjonen av skjoldbruskkjertelen (thyrotoxicosis), hormonproduserende svulster i binyrene, lede. Med blodtap, alvorlig anemi, alvorlig smerte, økt kroppstemperatur mot bakgrunnen av infeksjoner, utvikler takykardi også ofte.

Hypoksi provoserer aktivering av sinuskoden og tilsvarende en økning i puls. Dette skjer også med lungesykdommer (emfysem, kronisk bronkitt, astma), og med anemi, og med mangel på oksygen i den inspirerte luften.

Ved mottak av enkelte medisinske produkter utvikler den medisinske sinus takykardien. Det kan forårsake diuretika, hormonelle stoffer, antihypertensiva, euphyllin, adrenomimetika, antidepressiva, koffeinholdige medisiner.

Således, ifølge årsaken, kan den patologiske sinus takykardi være medikament, neurogen, giftig, hypoksisk, hjerte.

Sinus takykardi kan oppstå under graviditet, selv hos kvinner uten tidligere patologi i sirkulasjonssystemet. Dette fenomenet regnes ikke som en variant av normen, men den har legitime forutsetninger:

 • Økning i den perifere kanalen av blodstrømmen på grunn av vekst av uterus og foster i det;
 • Økt vekt av en kvinne under svangerskapet;
 • Funksjoner av hormonell bakgrunn;
 • Økt trykk i bukhulen som følge av økt livmor, som som det presser membranen nedenfra, noe som kan forandre hjerteposisjonen i brysthulen.

Etter hvert som graviditeten utvikler seg, opplever hjertet et økende byrde, så i takkardi kan det bli uttalt i siste trimester. Brudd på rytmen hos gravide krever nøye oppmerksomhet og korrigering i forbindelse med risikoen for nedsatt utvikling av fosteret og selve kjønnets fødsel og levering.

Manifestasjoner av sinus takykardi

Graden av kliniske manifestasjoner og subjektive følelser av pasienten avhenger av graden av takykardi, naturen til den underliggende patologien, tilstedeværelsen eller fraværet av skade på hjertemuskulaturen, ventiler, kar.

Noen pasienter kan ikke klage i det hele tatt, eller merke seg lite ubehag i brystet, en følelse av hjerteslag, periodisk hjertesmerte som ikke har vesentlig effekt på livsstil og arbeidsaktivitet.

I andre tilfeller blir symptomene så åpenbare og ubehagelige at pasienten hverken kan arbeide eller gjøre de vanlige husarbeidene. vises:

 • Vedvarende og godt håndgripelig hjerteslag;
 • Å føle at det ikke er nok luft, dyspné selv i fred;
 • Svakhet, rask tretthet med ikke intens fysisk anstrengelse;
 • Svimmelhet og til og med episoder av bevissthetstap
 • Smerter i hjertet er et vanlig symptom hos pasienter med kronisk myokardisk iskemi, når arytmi bidrar til enda større vanskeligheter i blodstrømmen gjennom kranspulsårene;
 • Angst, søvnløshet, følelsesmessig labilitet, irritabilitet.

Hvis pasienten med takykardi overrasket av aterosklerose av koronararteriene, arytmien utløse en enda større mangel på oksygen, og blant de karakteristiske symptomene vil angina. Vanligvis varer smerten i hjertet ikke mer enn fem minutter, hvor pasienten selv tar nitroglyserin for å lindre smerte.

I motsetning til paroksysmal takykardi, preget av en plutselig utbrudd og samme plutselige avslutning, utvikler et angrep av sinus takykardi gradvis, slik at pasienten ikke kan indikere den nøyaktige tidspunktet for utbruddet.

Når en høy pulsfaktor er nådd, blir palpitasjonen klar, noe som noen pasienter refererer til som "fladrende" i brystet. Arbeid i intensiv modus, kan hjertet ikke takle det nødvendige volum av blod levert til de indre organer, og som er forbundet besvimelse, svimmelhet, og til og med nevrologiske symptomer, beslag med en betydelig mangel på blodtilførsel til hjernen. Eldre alder og samtidig aterosklerose i hjernearteriene forverrer hjernens symptomatologi.

Med et langvarig anfall av sinus takykardi med høye pulsfigurer, kan pasienten bli blek, rastløs, mengden av utløst urin reduseres, og blodtrykket avtar.

Med en neurogen form for patologi vil antall symptomer være følelsesmessig labilitet, irritabilitet, søvnforstyrrelser, panikkanfall. Spesielt ofte oppstår sinus takykardi mot en bakgrunn av psyko-emosjonelle avvik hos unge kvinner, og opplever akutt opplevelser som ikke er for stressfulle.

Sinus takykardi ved tyreotoksikose kan være bekymret for pasientene, ikke bare i løpet av dagen, men om natten, selv om det er kjent at om natten under påvirkning av aktiviteten av vagus nerve bremser pulsen på noen. Selvfølgelig er søvn hos disse pasientene mer sannsynlig å bli forstyrret, etterfulgt av irritabilitet og tretthet.

Barnet sinus takykardi kan registreres med feber som følger med en rekke infeksjoner, spesielt hos spedbarn i de første årene av livet. Utilstrekkelig modenhet i det autonome nervesystemet, medfødte hjertefeil og hjernesykdommer kan også føre til hjerteinfarkt.

Når feberen for hver grad av temperaturøkning er lagt til 10-15 sammentrekninger i hjertet, så hvis barnet ditt har en høy temperatur på bakgrunn av luftveisinfeksjoner mor sier hjertebank og rask pust (men gratis, uten tegn til obstruksjon!) - mest sannsynlig, de er forårsaket av feber og forgiftning og vil passere uavhengig når temperaturen avtar.

Vurder puls av en baby er viktig i henhold til hans alder. Hos nyfødte kan den nå 120-140 per minutt, som ikke regnes som et tegn på sinus takykardi, og hver mor vet om en slik hyppig takt i et lite hjerte. Hyppig puls opp til en alder av syv er et fysiologisk fenomen, men økningen med mer enn 10% av aldersnormen er et tegn på sinus takykardi.

Tabell: pulsfrekvens etter alder

ungdom sinus takykardi har vanligvis en neurogen karakter og utvikler seg i følelsesmessig labile fag med autonom dysfunksjon. Noen erfaring kan føre dem angreps hjertebank, svakhet, rastløshet, kombinert med en rekke tegn på brudd av tonen i det autonome nervesystemet - svetting, overdreven vannlating, skjelvinger, svimmelhet. Disse symptomene ser som regel ut som hovedklager hos ungdommer og deres foreldre.

Med alder, som hjernen modning og autonom regulering, kan symptomene på sinus takykardi avta eller forsvinne helt, men hvis du ignorerer dem og ikke betaler nok oppmerksomhet til de særegenheter følelsesmessige reaksjoner på ytre hendelser, kan takykardi vedvare, vises fra tid til annen, selv i de mest mindre nerve opplevelser, mangel på søvn, stress i ferd med å studere.

Komplikasjoner oppstår med en patologisk takykardi med hyppige og langvarige angrep. Kamrene i hjertet øker gradvis, myokardiet svekkes, og i blodsirkulasjonen er det tegn på stagnasjon. Mulig akutt sirkulasjonssvikt i form av lungeødem, kronisk kongestiv hjertesvikt med involvering av indre organer, akutt svekkelse av koronarblodstrømmen til hjertemuskelen infarkt, angina progressiv. Akutt og kronisk hjertesvikt fører oftest til døden hos pasienter med rytmeforstyrrelser.

Diagnose og behandling av sinus takykardi

Diagnosen av sinus takykardi er basert på en detaljert undersøkelse av pasienten. Det første som legen finner ut er den omtrentlige tiden for angrepet, varigheten, hyppigheten av episoder med hyppig rytme, omstendighetene der rytmen har blitt forstyrret, inkludert arbeidets art (med skadelige stoffer, fysiske overbelastninger).

En fullskalaundersøkelse tar sikte på ikke bare å bekrefte forekomsten av sinusarytmi, men også å finne ut årsaken. For dette formål foreskrives generelle og biokjemiske blodprøver, urinalyse, hormonstatus og ultralyd i hjertet og andre organer.

Hovedstedet i diagnosen sinusarytmi hører selvsagt til elektrokardiografi - engangs- eller 24-timers overvåking.

sinus takykardi på EKG

På EKG-tegn på sinus takykardi er:

 1. Reduksjoner på mer enn 90 per minutt;
 2. Bevaring av en sinus regelmessig rytme, når tannen P alltid går foran det ventrikulære komplekset;
 3. Korrekt QRS-kompleks;
 4. Forkorting av avstanden mellom tennene P;
 5. Øk eller senke i tennens høyde T;
 6. Elektrisk akse kan rettes til høyre, til venstre (avhengig av hjertets opprinnelige tilstand) eller den er vertikal (i gravide, unge, magre personer).

For endelig bekreftelse på arytmi, for eksempel i et militærregistrerings- og opplysningskontor, gjennomføres tester (knep, en motorsykkel, tredemølle med påfølgende fjerning av et elektrokardiogram). Hvis kortsiktige anfall ikke kan løses på et vanlig kardiogram, utføres en 24-timers overvåking.

Behandling av sinus takykardi bestemmes først og fremst av grunnårsaken til patologi. Tilfeller av fysiologisk CT av spesiell terapi krever ikke, med patologisk arytmibehandling utnevnes av kardiologen sammen med spesialister fra andre profiler (endokrinolog, psykoterapeut, nevrolog).

Hvis sinus takykardi er diagnostisert, så er det første trinnet å revidere regime, mat og livsstil. I mange tilfeller kan generelle tiltak betydelig forbedre helsen og redusere hjertefrekvensen. Pasienter med sinus takykardi bør:

 • Avvis fra å røyke og drikke alkohol;
 • Unntatt kaffe, koffeinholdige drikker, sjokolade, sterk te, å nekte for varme, krydrede retter til fordel for grønnsaker, frukt, greener;
 • Ikke overatt, spis mat i 5-6 mottakelser og små mengder;
 • Gi en full og ganske lang søvn;
 • Det er mer vanlig å gå utendørs, gå og spille sport innenfor rimelige grenser;
 • Unngå stress, traumatiske situasjoner, fysisk belastning (på jobb og i treningsstudio).

Med fysiologisk sinus takykardi er de ovennevnte tiltakene vanligvis tilstrekkelig til å normalisere hjerterytmen. Hvis arytmien er en komplikasjon av en annen sykdom, og behandlingen må rettes mot ham i første omgang, eller forsøk på å redusere pulsen bare antiarytmiske medisiner kan påvirke hjertemuskelen, føre til sirkulasjonssvikt og forverring av arytmi.

Hvis sinus takykardi er assosiert med en økt funksjon av skjoldbruskkjertelen, da er thyreostatika (mercazolil) foreskrevet, og beta-blokkere (pindolol, oxprenolol) kan tilsettes for å korrigere rytmen. Hvis betablokkere er kontraindisert av en eller annen grunn, kan kalsiumantagonister (verapamil, diltiazem) brukes.

Med sinus takykardi mot anemi Formålet med jernpreparater (ferum-lek), samt vitaminer og sporstoffer er indikert. Antiarrhythmic drugs av denne kategorien av pasienter utnevnes svært sjelden.

Blodtapet, ledsaget av takykardi, krever påfylling av volumet sirkulerende blod (frosset plasma, erytrocytmasse, infusjonssalt) og, selvfølgelig, å stoppe blødningen.

Pasienter med sinus takykardi på bakgrunn av kronisk hjertesvikt utnevnes, i tillegg til betablokkere og andre antiarytmika, hjerteglykosider (celeanid, digoksin).

Den neurogene formen for sinusarytmi, som en av de hyppigst, behandles av en nevrolog eller psykoterapeut. Siden årsaken er stress, følelsesmessige erfaringer, forstyrrelser av vegetativ regulering, består behandlingen i utnevnelse av beroligende midler, sedativer (relan, luminal, etc.) og psykoterapi.

I tillegg til beroligende reseptbelagte legemidler, for å redusere hjertefrekvensen, kan du bruke all tilgjengelig valerian, hagtorn, motherwort, adaptol, afobazol, ulike urtete.

Ikke-farmakologisk behandling av psykogen sinus takykardi inkluderer fysioterapi, vannprosedyrer (svømmebasseng, avslappende bad), massasje, det vil si, som har en generell beroligende effekt. Et godt resultat er å jobbe med en psykoterapeut, og mestrer automatisk trening for å forbedre kontrollen over dine følelser og stemning. Spesielt nyttig er disse tiltakene når, i tillegg til arytmi, klager pasienten av panikkanfall, frykt.

Med ineffektivitet av antiarrhythmics, progression av sirkulasjonsforstyrrelser og en signifikant forverring av pasientens tilstand, anbefaler kardiologer kirurgi behandling - radiofrekvens ablation og pacemaker installasjon. Den første metoden består i å ødelegge fokuset på overdreven impuls, den andre er vist med livstruende komplikasjoner mot bakgrunnen av en intraktabel sinus takykardi.

Gravide kvinner med sinus takykardi uten hjertepatologi bør observere fred, ikke være nervøs og gi opp fysisk arbeidskraft. Legen kan ordinere beroligende midler, mikroelementer. Mange medisiner for fremtidige mødre er kontraindisert, men hvis takykardien blir alvorlig og truer det normale løpet av graviditeten, så er det ingen vei ut - antiarytmika brukes.

forebygging rytmeforstyrrelser av typen takykardi har ikke liten betydning, ikke bare for patologins funksjonelle natur, men spesielt for allerede eksisterende forandringer i selve hjertet. I sistnevnte tilfelle vil mangel på kontroll over rytmen raskt føre til økning i hjertesvikt med ulike negative konsekvenser.

Som et forebyggende tiltak, anbefales det å følge prinsippene for en sunn livsstil, følg råd om ernæring og diett som er nevnt ovenfor (full søvn og hvile, normalisering av vekt og ernæring, motoraktivitet).

Prognosen for sinus takykardi bestemmes av årsakene til patologien. Hvis arytmen ikke er forbundet med endringer i hjertet, men er funksjonell eller fysiologisk i naturen, selv når det gjelder negative subjektive symptomer, er det ganske tilfredsstillende. Det er mye verre om en arytmi har oppstått hos en pasient som lider av koronar hjertesykdom, misdannelse, kongestiv hjertesvikt. Hos slike pasienter er risikoen for komplikasjoner høy og derfor er prognosen ganske alvorlig.

Les Mer Om Fartøyene