Sinus takykardi i hjertet: hva er det, de viktigste symptomene og formålet med behandlingen

Hjertepalipitasjoner - er det farlig eller ikke? Alt avhenger av hva som forårsaket hurtigheten av hjerteslag. Det er en ting hvis angrepet startet etter skremsel, og en annen, når det er kroniske sykdommer.

Så, la oss se hva det er - sinus takykardi i hjertet, om det er farlig og hva, hva er symptomene og hva er behandlingen.

Hovedfunksjoner

Sinus takykardi kalles form for arytmi, hva betyr det? Denne typen takykardi skyldes et brudd:

 • generasjon av pulser ved sinusnoden, som styrer hjerterytmen;
 • ledningsevne av pulser fra sinusnoden til ventriklene.

Hos voksne Maksimal norm er hjertefrekvensen (hjertefrekvens) 100 slag per minutt. For barn beregnes denne indikatoren etter alder, og en avvikelse regnes som et overskudd av hjertefrekvens ved 10% av aldersnormen.

Med sinus takykardi er hjertefrekvensen 95-130 slag per minutt (uten fysisk anstrengelse), 150-160 - med belastning. I idrettsutøvere kan denne figuren nå 180-240 slag.

form

Skille mellom funksjonelle og patologiske (eller lange) former.

funksjonell

Funksjonell forstås som akselerasjonen av sinusrytmen som respons på belastningen (fysisk eller følelsesmessig), feber. Hjertesatsen vender tilbake til normal så snart årsaken er eliminert.

patologisk

Den patologiske formen oppstår i ro. Det er forårsaket av ekstrakardiale og intrakardiale faktorer.

Forskjeller fra andre arter

Det er også paroksysmal takykardi og ventrikulær fibrillasjon.

Fra en paroksysmal form er sinus takykardi forskjellig ved at i det første tilfellet begynner angrepet plutselig, Hjertefrekvensen er 120-250 slag per minutt, samtidig som du opprettholder den rette rytmen under angrepet.

Med fysiologisk sinus takykardi øker hjertefrekvensen jevnt, for en paroksysmal form er suddenness karakteristisk.

Ventrikulær fibrillering er en livstruende tilstand der Blodet kastes ikke ut av hjertet og kroppen slutter å virke. Samtidig oppstår en kaotisk sammentrekning av myokardfibrene (250-480 slag per minutt).

Vanligvis oppstår et symptom som en komplikasjon av et stort transmittalt myokardinfarkt, samt et sjokk og en alvorlig kaliummangel i blodet.

Mekanismen for utvikling

Sinus takykardi utvikler seg i henhold til en av scenariene:

 • Aktivering av det symptomatiske systemet, som er en del av nervesystemet. Stoffet norepinefrin fra nervefibrene aktiverer sinuskoden.
 • Redusert aktivitet av det parasympatiske systemet. Stoffet acetylkolin hemmer genereringen av impulser, noe som fører til en reduksjon i hjertefrekvensen. Når aktiviteten til det parasympatiske systemet avtar, øker sympatisystemets rolle, og som et resultat øker hjertefrekvensen.
 • Direkte påvirkning av påvirkningsfaktorer på sinoatriale knutepunktet i det normale sympatiske og parasympatiske nervesystemet. Aktive stoffer virker på de pulsgenererende cellene og opphisser dem.

årsaker

symptom forekommer ofte hos unge. Årsaken til dette er uoppløpet i nervesystemet. Organismen trenger en balanse mellom det sympatiske og parasympatiske nervesystemet. Men i ung alder blir balansen ikke opprettholdt, så det er overvekt, noe som forårsaker et angrep (kardioneurose).

Til ekstrakardiale faktorer inkluderer:

 • nevrogen - utvikler seg i mennesker (oftere - hos unge kvinner) med ustabil nervesystemet, tendensen til nevroser, depresjon, etc., på grunn av den høye følsomheten til hjerte hormonreseptor spenning...
 • giftig - forårsaket av toksiske stoffer - alkohol, tobakk, samt interne faktorer (hypertyreoidisme, nocardia tumor - feokromocytoma, ofte manifestert i kvinner), kroniske infeksjoner (tuberkulose, tonsillitt).
 • medikament - oppstår på grunn av aktivitet eller overdose. Så hormonelle midler, preparater for behandling av lungesykdommer, hypertensjon, antidepressiva påvirker kroppen.
 • hypoksisk - slik at kroppen reagerer på oksygenmangel. I sin tur føre til oksygenmangel er luftveissykdommer og patologi av blod, i hvilken gassen er brutt levering til organer og systemer (anemi, leukemi, kronisk blodtap, etc.).

Intrakardielle faktorer er forårsaket av hjertesykdommer. Ofte (men ikke alltid) utvikling av sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom refererer til hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon, for da er det en nedgang i ejeksjonsfraksjon eller klinisk signifikante hemodynamiske forverring i hjertet.

Oftest utvikler intracardial form av CT under slike patologier:

Finn ut mer om sykdommen fra videoen:

symptomer

Under et angrep av sinus takykardi hos en pasient Følgende symptomer kan oppstå:

 • "Fluttering" av hjertet, rask hjertefrekvens;
 • kortpustethet;
 • tyngde, "tetthet" i brystet (oppstår når det ikke er belastning);
 • svimmelhet, bevissthetstap
 • trykksmerter i brystet (ikke lenger enn 5 minutter) - med iskemisk hjertesykdom;
 • generell svakhet, reduksjon i arbeidskapasitet, intoleranse mot fysisk aktivitet (i patologisk form).

diagnostikk

Et fullstendig bilde av alvorlighetsgraden av tilstanden oppnås etter undersøkelsen. Diagnostiske aktiviteter inkluderer:

 • analyse av anamnese - pasienten blir bedt om å beskrive sensasjonene, mulige årsakssammenhengerforhold, tilstedeværelsen av kroniske sykdommer, livsbetingelser, dårlige vaner osv.
 • fysisk undersøkelse - undersøke huden, studer hårets tilstand, negler;
 • auskultasjon - Frekvensen av respirasjon, hvesing og lyder i hjertet er bestemt, noe som gjør det mulig å identifisere årsaken til patologien.
 • en vanlig blodprøve - viser anemi, leukocyttnivå (øker med kronisk sykdom);
 • Blod biokjemisk analyse - gir en indikasjon på nivået av kolesterol (lav og høy tetthet), glukose, kalium, kreatin, urea, gjør det mulig å utelukke diabetes mellitus, nyresykdom, endringer i blodkjemi;
 • urinalyse (generell) - utelukker urinveis sykdommer
 • analyse av hormonell bakgrunn - å bestemme nivået av hormoner produsert av skjoldbruskkjertelen;
 • ekkokardiografi (ekkokardiografi) - avslører strukturelle endringer.

Den viktigste og mest informative studien er elektrokardiografi eller EKG, samt et elektrokardiogram i henhold til Holter (innspilling gjennomføres kontinuerlig 24-72 timer, i hvile og under stress).

EKG-tegn på sinus takykardi er presentert i denne illustrasjonen:

Pasienten blir tildelt konsultasjoner fra en psykoterapeut, en otolaryngolog, andre spesialister.

Hvordan og hva å behandle

Hovedmålet med behandlingen er å eliminere årsaken til anfall, siden sinus angina er et symptom på andre plager. Terapi er valgt og utpekt av en kardiolog.

Korrigering av regimet av dagen og vaner

Denne aktivitetsblokken inkluderer:

 • nektelse fra skadelige vaner - bruk av alkoholholdige drikker, narkotiske stoffer, røyking;
 • Korrigering av kostholdet - pasienter anbefales å spise mat rik på fiber og gi opp fete, varme, krydrede retter, redusere mengden kaffe, te;
 • Overholdelse av søvn og hvile.

Eliminering av kroniske sykdommer

Hvis undersøkelsen viste at årsaken til takykardi var en infeksjon, så er behandlingen rettet mot eliminering. Pasienten er foreskrevet sanering i sykdommer i munnhulen, fjerning av en syk tann eller betent mandler, antibiotikabehandling.

Når det er mangel på jern og anemi, tar medisiner med dette elementet med blødning - innføring av løsninger for å gjenopprette volumet av blodmassen.

Foreskrevet medisiner

Legemidler til eliminering av den mest takykardi utnevnes når pasienten har dårlig unormal hjertebank. Med sinus takykardi, er følgende legemidler brukt:

 • beta-blokkere - blokkere reseptorer som reagerer på stresshormoner adrenalin og noradrenalin
 • hemmere av omkanaler - kontroll eksitasjonsgraden i sinusnøkkelen, hjertefrekvensen;
 • sedativa på grunnlag av medisinske planter - morwort, valerianrot, hagtorn.

utvinning

Pasienten kan bli vist spa behandling i Kislovodsk, andre kursteder, hvis årsaken var intracardial faktorer. I andre tilfeller er rehabiliteringsforanstaltninger avhengig av den underliggende sykdommen.

Det anbefales at du følger disse reglene:

 • utelukke intense følelsesmessige stress - hjemme og på jobb
 • sove 8 timer om dagen;
 • Spis riktig, gi opp akutt og fett;
 • hver dag spiser grønnsaker, greener, fisk (spesielt marine);
 • overgi avhengighet;
 • gjør gymnastikk (ikke mindre enn 30 minutter daglig);
 • for å kontrollere kroppsvekten.

Kontroversielle teknikker

Legene hevder at, om det er mulig å ta hjerteglykosider med sinus takykardi. Spesielt gjelder dette digoksin. Ifølge den russiske metoden gir en kombinasjon av betablokkere og digoksin, noen ganger med kalsiumantagonister, tydelig kontroll over hjertefrekvensen.

Spekteret av medisiner for behandling av takykardi er begrenset, da det kan ha en bivirkning ved langvarig behandling. Hvis det ikke er mulig med narkotikabehandling, bruk elektrostimulering av myokardiet.

outlook

Prognosen er ganske alvorlig, hvis sinus takykardi er et symptom på hjertesvikt eller venstre ventrikkel dysfunksjon. Da forløper sykdomsforløpet.

Det er viktig å huske det sinus takykardi kan være en manifestasjon av andre plager. Men i barndommen, i svangerskapet og hos ungdom er dette ofte normen. Da kan legemidler skade.

Derfor er det forbudt å ta noen handlinger uavhengig. For å bestemme graden av fare kan kunnskapen om foreskrivelse av medisiner kun utføres av en spesialist etter omfattende undersøkelse.

Sinus takykardi

Sinus takykardi er en endring i hjerteaktiviteten, karakterisert ved en økning i hjertefrekvensen (hjertefrekvens) til ca. 100 - 130 slag per minutt. Økningen i disse indikatorene er vanligvis knyttet til den adaptive responsen av sinusnoden til fysisk stress, stress, smerte, feber, glede, forgiftning av kroppen, etc.

Med andre ord vises takykardi med en nedgang i tonen i vagusnerven og en økning i sympathoadrenal aktivitet. Denne tilstanden forekommer oftere hos personer med et sunt hjerte når det autonome nervesystemet, på grunn av sin normale funksjon, er i stand til å påvirke hjerteaktiviteten tilstrekkelig. Fysiologisk sinus takykardi kan også forekomme ved administrasjon av Atropinsulfat eller med dyp inspirasjon.

Sinus takykardi kan også ha en patologisk karakter. Med kronisk hjertesvikt i høyre hjerte, er det en økning i trykk. Dette fører til aktivering av nervesystemet og en refleksøkning i hjertefrekvensen (Bainbridge reflex). I slike tilfeller er en slik takykardi ikke adaptiv overfor hele organismen og kan forverre løpet av den underliggende sykdommen.

Årsaker til sinus takykardi

Alle faktorer som øker frekvensen av hjertesammentrekning, er vanlig å dele seg i intrakardialt (hjerte) og ekstrakardielt (ikke-kardialt).

Intrakardiale faktorer forårsaker økning i hjertefrekvensen:

 • akutte og kroniske former for hjertesvikt;
 • infarkt;
 • alvorlige grader av angina pectoris;
 • hjertesykdom;
 • myo-, endo- og perikarditt;
 • ulike kardiomyopatier.

Hos personer som lider av kardiovaskulære sykdommer, er en av de første symptomene på brudd på funksjonen til venstre ventrikel og utseendet av hjertesvikt sinus takykardi.

Til de økardielle årsakene til takykardi er forskjellige følelsesmessige overbelastninger eller fysisk anstrengelse. En viktig rolle er spilt av arvelig disposisjon. Ofte sinus takykardi er et tegn på nedsatt funksjon av individuelle elementer i hjernen (svulst) eller det autonome nervesystemet. Disse inkluderer NDC (nevro-sirkulatorisk dystoni), noen psykoser, etc.

Ofte er årsakene til den funksjonelle økningen i hjertefrekvens økt frigivelse av adrenalin i blodet. Dette kan oppstå når:

 • thyrotoxicosis;
 • feokromocytom;
 • anemi,
 • besvimelse;
 • skarpe dråper i blodtrykk;
 • bouts av smerte.

Normalt vises sinus takykardi også med feber mot smittsomme sykdommer (SARS, influensa, lungebetennelse). I gjennomsnitt, med en temperaturøkning på en grad Celsius, øker hjertefrekvensen med 10-15 slag per minutt. Hos barn er denne indikatoren litt lavere.

Noen giftstoffer, så vel som en rekke medikamenter, har en direkte eller reflekspåvirkning på sinuskoden, forårsaker takykardi. Disse inkluderer:

 • Norepinefrin og adrenalin;
 • diuretika (furosemid, hydroklortiazid);
 • Euphyllin og Atropin;
 • Noen stoffer som reduserer blodtrykk (arteriell);
 • Glukokortikoider (adrenalhormoner) og skjoldbruskhormoner;
 • sterk te, nikotin, kaffe og alkohol.

Det er tilfeller der sinuskoden er overdrevet eller slet ikke responsiv overfor de ovenfor beskrevne stoffene. Dette skyldes trolig den primære lesjonen av denne rytmekilden. En slik bihulebetennelse i medisin kalles utilstrekkelig.

symptomer

Den sanne sinus takykardi er preget av økt hjertefrekvens i hvile eller om natten. Det bør huskes at i søvn er frekvensen av sammentrekninger normal av fysiologiske årsaker.

Mer alvorlige manifestasjoner av sykdommen er ubehag i hjertet, en følelse av intens og rask hjerterytme. Noen ganger er disse symptomene ledsaget av svimmelhet eller synkope (synkope) tilstand.

En annen klage hos pasienter som lider av sinus takykardi er smerten bak brystbenet. Ofte, slike følelser forstyrrer pusten, det er en følelse av frykt. Betydelig redusert toleransen for trening.

Vanligvis med sinus takykardi, stopper angrep av rask hjertefrekvens på egen hånd. Men på samme måte vises de på nytt. Utseendet til en slik tilstand er ikke farlig for organismen med et sunt hjerte. Bare i tilfelle av det eksisterende kardiovaskulære legemidlet, kan tilfeller av takykardi skade en person.

Sinus takykardi i barnet

 • anemi,
 • acidose;
 • økte blodsukkernivåer;
 • smertefeil;
 • økning i temperaturen.

I det første år av livet, i fravær av sykdom, går sinus takykardi uavhengig uten medisinering.

Det er mulig å mistenke en sinusknutepatologi hos barn hvis hjertefrekvensen svinger mellom 100 og 160 slag per minutt i fem eller flere minutter. Det er viktig å vurdere alle provoserende faktorer og tilstedeværelse av hjerte- og hjerne symptomer (kortpustethet, svimmelhet, svimmelhet og smerte i hjerteområdet).

Hos eldre barn er sinus takykardi ofte en manifestasjon av fysisk eller emosjonell overbelastning, noen endokrine sykdommer eller anemi. I et slikt tilfelle er det viktig å fastslå årsaken i tide og forhindre takykardi, som. Disse forholdene kan etterfølgende føre til den hypertoniske formen av vegetativ-vaskulær dystoni. Med sykdomsprogresjonen kan hjertesvikt eller annen hjertesykdom utvikles.

Ved påvisning av angrep av økt hjertebank hos barn og tenåringer, er deres dynamiske tilsyn nødvendig. Imidlertid er det verdt å vurdere det faktum at årsaken til sinus takykardi ikke kan være fullt dannet kardiovaskulær system.

Til tross for alle slags grunner for arbeidet i hjertet, må du frigjøre barnet fra nakken av klær i tilfelle angrep av hjertebank og sørg for frisk luft (hvis det skjedde i rommet).

Sinus takykardi i svangerskapet

Utseendet til sinus takykardi under graviditet skyldes ulike faktorer. Blant dem er den generelle omstruktureringen av legemet for svangerskapet av spesiell betydning. Dermed endres hormonens bakgrunn av organismen, belastningen på nervesystemet øker, intensiteten i arbeidet i alle indre organer øker. I tillegg, på grunn av den økende størrelsen på fosteret og livmoren, blir organene i bukhulen og brysthulen komprimert og endrer sin posisjon.

Den sanne sinus takykardi hos en gravid kvinne kan kun settes av lege etter at alle mulige årsaker til tilstanden er utelukket. Disse inkluderer hyppig oppkast, tap av blod eller dehydrering... Det er viktig å være oppmerksom på hvilken periode det er en økning i hjertefrekvensen. I begynnelsen av svangerskapet er dette et farligere symptom enn det som vises nærmere fødselen. I de siste månedene oppstår takykardi vanligvis fordi membranen presser hjertet og endrer sin posisjon i brystet. Det er derfor, selv med en hjertefrekvens på opptil 120 slag per minutt i de siste tre månedene med å bære fosteret, er behandling for å justere hjertearbeidet ikke tildelt.

Diagnose og endringer på EKG

Diagnose av sinus takykardi er ikke noe komplisert. Det utføres i to trinn:

 1. Bestemme hjertefrekvensen ved å undersøke pulsen på arteriene.
 2. Opptak og tolkning av EKG.
Sinus takykardi på EKG forsøk på å identifisere sinus takykardi elektro viktig å forstå at denne type omorganisering av hjertet er ikke paroksysmal lidelser, slik at alle tennene på EKG ikke vil endre sin form. Barb P er positiv i standard I, II, og aVF fører, så vel som bryst V2-V6. I aVR og V1 kan det være negativt.

Det neste tegn på sinus takykardi vil være forkortelsen av R-R-intervallet. dvs. Det er mulig å oppdage en reduksjon i avstanden mellom ventrikulære QRS-komplekser. I tillegg, i motsetning atrieflimmer, vil data intervaller gjennom EKG være i det vesentlige lik (fordi normalt forekommende luft arytmi, kan avstanden variere med 10%).

Med uttalt sinus takykardi, kan atriell P være lagdelt på ST-segmentet eller repolariseringstanden T i det foregående komplekset. En annen forskjell fra paroksysmal takykardi er den gradvis utviklende og avtagende endringen i hjertefrekvensen.

Behandling av sinus takykardi

Basis for terapi for en slik takykardi er rettet mot å eliminere årsaken som forårsaker denne tilstanden. I mange tilfeller kan normal hjertefrekvens oppnås ved å normalisere aktivitetsregimet og unngå stressfulle situasjoner. Hvis det ikke er noen effekt eller hvis sykdommen er mer alvorlig, foreskrives beroligende medisiner. I tillegg må du minimere forbruket av kaffe, sterk te, nikotin og alkohol.

Hvis årsaken til sykdommen var annen patologi, er formålet med behandlingen bare mulig etter en omfattende undersøkelse. Med sinus takykardi av nevrogen genese, kan en nevropatolog foreskrive neuroleptiske legemidler eller beroligende midler.

Refleks sinus takykardi er en kompenserende respons på en reduksjon av blodtrykket eller en endring i nivået av skjoldbruskhormoner. Med en økning i hjertefrekvens av denne grunn, må sykdommen behandles avhengig av årsaken som forårsaket den. Ellers kan komplikasjoner forekomme i form av en dråpe i blodtrykket og forekomsten av kardiovaskulær insuffisiens.

Hvis årsaken til takykardi er tyrotoksikose, er behandlingsgrunnlaget samtidig administrering av thyreostatiske legemidler med beta-blokkere. Ved kontraindikasjoner til mottak av sistnevnte eller individuell intoleranse, erstattes de med medisinske stoffer fra gruppen kalsiumantagonister.

Når eksisterende hjertesvikt, forverring sinus takykardi, hensiktsmessig motta hjerteglykosider i kombinasjon med de samme betablokkere.

Valg av dosering av alle legemidler bør være strengt individuelt. Målkriteriet er å redusere hjertefrekvensen til 60 - 70 slag per minutt. I tilfelle av vegetativ-vaskulær dystoni, er det lov å opprettholde en hjertefrekvens på opptil 90 slag per minutt. Det bør også tas hensyn til pasientens subjektive følelser ved å forandre hjerteets arbeid.

Utilstrekkelig form for takykardi krever mer alvorlig behandling, fordi med det har vanligvis ikke effekten av alle medikamenter tatt. I dette tilfellet utføres en radiofrekvens cauterization av hjertet, som er synderen av sinus takykardi. Hvis denne behandlingen ikke er effektiv, vises implantasjon av en permanent pacemaker, som vil fungere som en kunstig pacemaker.

Prognose av sykdommen

Resultatet av sinus takykardi er for det meste gunstig. Men i tilfelle av takykardi på grunn av hjertesvikt eller et brudd på funksjonen til venstre ventrikel, er det vanskelig å forutsi utfallet. Dette skyldes det faktum at den økende økningen i hjertefrekvensen - reaksjonen av hjertet og blodkarene for å endre mengden av utkastet blod inn i blodet.

forebygging

I tillegg til en sunn livsstil er et viktig aspekt ved forebygging av sinus takykardi rettidig diagnose og overholdelse av anbefalinger for behandling av noen sykdom (ikke bare kardiovaskulær).

Dermed kan det konkluderes med at sinus takykardi som en uavhengig patologi ikke er en farlig sykdom. Oftere er det en kompenserende reaksjon på endringer i menneskekroppen.

Hva er farlig sinus takykardi i hjertet

Sinus takykardi: hva er det og hvordan å behandle det

Sinus takykardi, hva er det? Så mange mennesker spør, hørte først diagnosen av en lege. Er det farlig? Hvilke tiltak å ta?

Hvis hjertefrekvensen øker på bakgrunn av en normal hjerterytme, snakker de om sinus takykardi. Det er medfødt eller patologisk (oppkjøpt) takykardi.

Manifestasjoner av unormal hjertefunksjon forårsaket ved fødselen, oftest jenter lider ulike aldre og tenåringer i løpet av hormonelle endringer i kroppen, samt tung psyko emosjonelle og fysiske aktiviteter på skolen.

Ved kraftig overbelastning og tretthet, stress, plutselig endring i kroppsstilling, påvirkning av alkohol, synes kaffe forbruk fysiologisk takykardi. Når du eliminerer de ovennevnte grunnene, forsvinner dets manifestasjoner også. Sinus takykardi hos barn opp til syv år regnes som normen.

Patologisk hjertesykdom oppstår på grunn av sykdommer i kardiovaskulærsystemet, endokrine, urin og andre.

Symptomer på hjertesykdom lidelse

Sinus takykardi EKG-studie lar deg diagnostisere, selv om sykdommen ikke manifesterer seg. Sinus takykardi på EKG ser ut som hyppige hjertekomplekser med forkortede intervaller mellom dem. Samtidig forblir rytmen av sammentrekninger normal. Det er også mulig å kontrollere tilstanden til hjertet selv, og måle pulsen i en rolig tilstand med jevne mellomrom. Hvis hjertet reduseres 100 ganger eller mer om 1 minutt, er det nødvendig å konsultere en lege for å fastslå årsaken til anomali og formålet med behandlingen.

Kliniske manifestasjoner av sykdommen kan manifesteres ved rask tretthet, humørsvingning, generell svakhet, svimmelhet, ned til bevissthetstap.

Sinus takykardi med graviditet i mild form er ganske vanlig. Dette skyldes hormonell restrukturering av hele kroppen, samt en tung byrde på livsopprettholdende organer.

Årsaken til takykardi kan være utviklingen av fosteret, og komprimering av hjertet, økt cellenes stoffskifte, fordi mors hjerte arbeider både på seg selv og på barnet. Takykardi er vanligvis manifestert i siste trimester, når fosteret er nesten dannet og gassutveksling er intens.

Etter at legen har gjort diagnosen, bør det tas særlig hensyn til de viktigste symptomene på sinus takykardi. Obligatorisk fiksering er underlagt varigheten av den hurtige hjertefrekvensen, samt hyppigheten av utseendet. Disse indikatorene forteller mye om kardiologen og bidrar til å foreskrive tilstrekkelig behandling.

Hvis angrepet av hjertebank av hjertet og opptrer plutselig forsvinner, og kan vare fra noen minutter til over en lengre periode, diagnostiserer legen paroksysmal sinus takykardi. Årsaken til denne tilstanden er invasjonen av hjertet ved et nytt fokus på spenning, kalt ekstrasystolen. Den danner sin egen rytme av blodpumpens arbeid. Å vite en slik diagnose, må du umiddelbart begynne behandling.

Hva er sinus takykardi er vel klar over eldre mennesker, mange av dem lider av hypertensjon, iskemi og andre hjerte sykdommer. Og hovedårsaken til alle disse plager er aterosklerose av karene i både hjerte og hjerne. I dette tilfellet bør behandling av den underliggende sykdommen være forebygging av takykardi.

Farlig kan være forløp av uregelmessigheter med vekslende økninger i hjertefrekvens og bradykardi, når den avtar dramatisk. Dette kan være en manifestasjon av ulike former for neurose og krever obligatorisk medisinering. Ofte oppdages sykdommen hos eldre, som er vanskelige å kontrollere sine følelser. Sykdom kan følge med og slike patologier som kardiosklerose, revmatisme.

Mulige terapier

Behandling av sinus takykardi utføres under hensyntagen til årsaken til den oppdagede sykdommen og tildeles hver pasient individuelt.

Hvis det oppdages en mild form for unormal hjertefunksjon, kan legen anbefale bruk av beroligende midler. Dette kan være beroligende midler som Seduxen eller fenobarbital. Doseringsavtaler utpeker en lege, med tanke på sykdommens dynamikk. Fra urte rettsmidler har tinkturer av valerian og motherwort.

Hvordan behandle sinus takykardi, hvis det som årsaken er diagnostisert hjertesvikt, vil kardiologen fortelle. I slike tilfeller er ACE-hemmere, hjerteglykosider vanligvis foreskrevet. Tradisjonell medisin anbefaler lang tid å drikke infusjon av blomster eller hagtornsfrukt, som effektivt styrker hjertemuskelen.

Når takykardi oppdages etter at en smittsom sykdom er oppdaget i kroppen, bør behandlingen være rettet mot å eliminere infeksjonsfokus. Negative effekter på hjerterytmen kan også skyldes sykdommer i indre organer, som pasienten ikke var oppmerksom på. Derfor må vi først eliminere hovedfokuset i sykdommen, og forårsake en funksjonsfeil i arbeidet til kroppens hovedmotor.

Den fysiologiske formen av sykdommen gir ingen behandling. Hvis du unngår de faktorene som provoserer det, kan du helt kvitte seg med den raske hjerterytmen. For dette foreslår legen å eliminere stimulerende produkter helt fra pasientens diett, for eksempel kaffe, sterk te, sjokolade. Dette gjelder alkoholholdige drikkevarer.

Behandling med sinus takykardi medikamenter er rettet mot korreksjon av metabolske forstyrrelser i kroppen. I alvorlige tilfeller er betablokkere foreskrevet, noe som bidrar til å redusere hyppigheten av sammentrekninger av hjertemuskelen. I tillegg er en alliert i behandlingen magnesiumpreparater som bidrar til restaurering av hjertevev. Det anbefales å bruke Panangin, kombinere kalium og magnesium i sammensetningen i en lett fordøyelig form.

Du bør imidlertid ikke foreskrive deg selv en kur. Slik uavhengighet kan forårsake enda større skade på hjertet og provosere farlige helsekonsekvenser.

Konsekvenser og komplikasjoner av takykardi

Konsekvensene av sinus takykardi kan være forskjellige, og det er årsakene til at hjerte muskelrytmen er sviktet.

I tilfelle av den fysiologiske karakteren av sykdomsbegivenheten, er prognosen tilfredsstillende, selv med meget sterke manifestasjoner.

For pasienter med eksisterende problemer i kardiovaskulærsystemet, kan prognosen som regel være ganske alarmerende. Tross alt, mange faktorer som påvirker normal funksjon av hjertet blir lansert i prosessen. Dette er en reduksjon i hjerteutslipp av blod og en sammenbrudd i tilførselen av hjernen, oksygen og ernæringsmessig mangel på kroppen.

Hva er farlig sinus takykardi i hjertet? Langvarig løpet av sykdommen forårsaker overbelastning av hjertemuskelen, som kan provosere sin stopp. Tidlig behandling vil bidra til å forhindre utvikling av en alvorlig patologisk prosess og forhindre negative strukturelle endringer i hjertet.

For å forhindre starten på sinus takykardi, må vi ta en nærmere titt på vår helse, ikke overexert oss selv, føre en sunn livsstil.

Og viktigst, ikke glem at livet bare er gitt til oss en gang. Derfor mer positive følelser! Prøv å se det gode i det dårlige.

Hva er sinus takykardi?

Sinus takykardi er en akselerert rytme av sammentrekninger i hjertet, mer enn 100 slag per minutt. Det er medfødt og oppnådd sinus takykardi. Ved medfødt undersøke for forekomst av farligere hjertesykdommer. Hvis de ikke er, så leve fredelig. Det er ikke farlig. Når det er oppkjøpt, identifiser årsaker som påvirket forekomsten av hyppige hjerteslag.

Sinus takykardi, palpitasjoner -type hjertemuskelen der hjertet ikke fungerer, for eksempel, pakke-skjæring, og overraskende, pasientene selv kan ikke forstå hvorfor de har symptomer som kjennetegner den totale patologi av hjertemuskelen?

Hva er risikoen for hjertearytmi? Årsaker og symptomer på arytmi

Feil i arbeidet i hjertemusklene - i rekkefølge av sammentrekning - og kalt arytmi. Det menneskelige hjerte må samles i en spesiell rytme.

Et sunt hjerte reduseres med ca. 60-70 hjerteslag per minutt. Avhengig av type arytmi og funksjonsfeil i forkortelser er forskjellige. Dette kan være takykardi (økte sammentrekninger) og bradykardi (reduksjon av sammentrekninger).

Hjertets arrytmi og dens typer:

1) Sinus takykardi - fører til 90 slag av hjertet på ett minutt. Hovedtegnet er økt hjertefrekvens. Årsakene er store belastninger og psykisk overbelastning.

2) Sinus bradykardi - fører til 55 slag i hjertet per minutt. Årsaken til dette er en redusert funksjon av skjoldbruskkjertelen. Skiltene peker på det er ubehag, følte i hjertet, svimmelhet og sterk svakhet er mulig.

3) Sinus arytmi - Feil rekkefølge av hjerteslag. Denne arten er mest vanlig blant barn. Denne typen arytmi krever ikke, som regel, spesiell behandling. Grip og pusteøvelser.

4) beats - Kollisjonen av hjertemuskelen utføres utenom sving. Denne sykdommen skyldes dårlige vaner, og også som en sammenheng med andre sykdommer. Symptomer: Fading av hjertemuskelen eller sterke tremor er følt.

5) Paroksysmal takykardi - Korrekt hjertearbeid, men rask rytme. I ett minutt kan hjertefrekvensen nås opp til 140-200, eller enda mer, av slag. Symptomatiske symptomer er svette, svakhet og hjertebank, noe som intensiverer.

6) Atrieflimmer - Muskelfibre reduseres tilfeldig, da atriet ikke er helt kontrahert, og ventriklene er uregelmessige. Og en slik reduksjon skjer raskere og når opptil 300 slag per minutt. Dette skjer med skjoldbrusk sykdom, alkoholisme og hjertesykdom. Symptomer generelt kan være fraværende, men de viktigste kan være hjertestans, bevissthetstap, pulsens evne til å gripe seg.

7) Blokkering av hjertet er komplett eller ufullstendig. Denne sykdommen er preget av tap av puls. Symptomer - kramper og besvimelse.

Årsaker til hjertearytmi

Årsakene til at arytmi kan være annerledes og avhengig av type sykdom, men likevel, hvis man snakker om generell, er de følgende:

 • funksjonell - knyttet til egenskapene til nervesystemet;
 • hjertesykdom;
 • forgiftning, både ved hjelp av giftstoffer, og med overdosering av medisiner, legemidler, bakrussyndrom, etc.;
 • brudd på elektrolyttbalansen - med ukuelig oppkast og bruk av diuretika;
 • hormonelle problemer;
 • luftveisinfarkt, kan det være akutt eller kronisk.

Atrieflimmer kan forekomme mot andre patologiske forhold:

 • hjertesvikt av kronisk natur;
 • hjerteinfarkt og myokarditt;
 • ischemi;
 • cardio;
 • hjerte revmatisme;
 • høyt blodtrykk.

Det er grunner til manifestasjon av atrieflimmer og ikke kardiologiske sykdommer:

 • problemer med skjoldbruskkjertel;
 • rus;
 • stress, spesielt av en nervøs natur;
 • alkoholisme av kronisk form;
 • endring i elektrolyttbalansen.

Årsakene til sinusarytmi er:

 • iskemi og myokardinfarkt;
 • hjertesvikt;
 • medfødte hjertefeil;
 • vegetovaskulær dystoni;
 • astma og bronkitt;
 • problemer med skjoldbruskkjertel;
 • diabetes mellitus;
 • binyrene sykdommer;
 • tar narkotika, hvis handlinger er rettet mot å stimulere hjertearbeid;
 • røyking og alkohol;
 • fysiologiske egenskaper;
 • hos ungdom i puberteten.

Symptomer som du kan lære hjerterytmeforstyrrelsen på!

 • svakhet i kroppen;
 • svimmelhet;
 • kortpustethet;
 • mørkere i synets organer;
 • tretthet,
 • pre-okklusiv tilstand.

Symptomatik på atrieflimmer er avhengig av form - permanent eller paroksysmal - og patologisk:

Det er verdt å vurdere pasientens generelle tilstand. Svært symptomatisk av sykdommen manifesteres, som er ledsaget av en sterk hjertebank. Da er arytmen ledsaget av slike symptomer:

 • konstante angrep av smerte i hjertet;
 • kortpustethet;
 • skjelving og muskel svakhet;
 • hyppig vannlating
 • alvorlig svette;
 • panikk og frykt;
 • svimmelhet og svimmelhet.

Også ved diagnose av atrieflimmer kan pasientene tydelig identifisere et pulsunderskudd. Symptomatik kan ikke manifestere seg eller få midlertidig karakter, på grunn av hvilken folk ikke går til sykehuset, og tenker at dette er et banalt overarbeid. I fremtiden blir sykdommen kronisk.

Symptomer på manifestasjoner av sinusarytmi, hvis hyppigheten av sammentrekninger øker:

 • mangel på oksygen;
 • kortpustethet;
 • pulsering i templets og hjerteområdet;
 • følelser av smerte i brystet.

Symptomer på manifestasjoner av sinusarytmi, hvis hyppigheten av sammentrekninger minsker:

Dessuten kan sinusarytmi føre til at pasienten mister bevisstheten - dette er med en uttalt form av sykdommen.

Hvis sykdommens form er moderat, kan det generelt være asymptomatisk.

Behandling av hjertearytmi

Umiddelbart er det nødvendig å si at behandling av enhver form for manifestasjon av hjertearytmi er foreskrevet bare av lege, ingen selvbehandling. Etter diagnose av sykdommen, basert på form og alvorlighetsgrad av manifestasjon, foreskriver spesialisten behandlingen. Og det er alltid verdt å huske at denne typen sykdom krever konstant overvåkning av elektrokardiogrammet, spesielt når legemidlet er foreskrevet.

Arrytmi behandling kan være:

 • Medisinske medisiner;
 • 2. kirurgisk inngrep;
 • 3. Fysioterapeutiske prosedyrer, men de utnevnes selektivt.

Folkterapi - behandling av hjertearytmi

Det finnes oppskrifter av tradisjonell medisin som kan styrke hjertet og hjelpe i sitt arbeid, men det er nødvendig å konsultere legen din dersom pasienten også vil bli behandlet med slike oppskrifter.

Hagtornblomster (5 g) helles med kokende vann (glass), deretter blir et vannbad tilberedt og oppvarmet ved infusjon under det lukkede lokket i ca. 15 minutter. Blandingen avkjøles, filtreres og klemmes inntil det er et volum av væske på 200 ml. Denne infusjonen tas med atrieflimmer 2 ganger daglig før måltider.

Hvis rytmen i hjertet er ødelagt, kan du bruke denne infusjonen: Calendula blomstersteg (2 ts) brygges med to briller med kokende vann. Da bør buljongen stå igjen for å infuse i omtrent en time. Drikk det 4 ganger om dagen for en halv kopp.

Hvis hjertebank eller hjertesmerter, deretter hjelpe et avkok: ta to delene av røttene av vendelrot og Leonurus gress, en av ryllik og anis frukt. Alle blander godt og tar kunst. l. En blanding som helles i et glass kokende vann og igjen for å vare i en halv time. Den brukes i en tredjedel av et glass 3 ganger om dagen.

Manifestasjon av hjertearytmi hos barn

De fleste tror av en eller annen grunn at hjertearytmi er en aldersrelatert sykdom som oftest oppstår hos eldre mennesker. Dette er en feilaktig uttalelse.

Men med en gang er det mulig å roe foreldrene litt, da det ofte vises sinus hjertearytmi som er knyttet til alder og fysiologiske endringer hos tenåringer. Selv om å ignorere denne sykdommen er ikke nødvendig, er det nødvendig å besøke en lege.

Tross alt, arytmi kan være ganske variert for barn og gå til barnet fra foreldrene sine. Også, sykdommen kan være medfødt, da utvikler den seg selv i embryoet.

Hvis dette er en ervervet form for arytmi, manifesterer den seg etter fødselen.

Hva er årsakene til denne sykdommen hos barn?

 • - hyppig nervøs spenning
 • - stressende situasjoner hjemme, i barnehage eller skole
 • - frykt (for eksempel i familier med streng disiplin, kan barnet være redd for å vise en dårlig vurdering);
 • - fysisk overbelastning
 • - Sterk varme.

Årsaken til arytmi kan være en mangel i kroppen av noen vitaminer, mineraler, sporstoffer. Også med sykdommen i det endokrine systemet.

Foreldre kan bare ønske seg en ting - ta vare på barna dine, husk at det ikke skjer i familien din, mamma og pappa er like kjære til babyen og bærer ikke sine dårlige holdninger til ham. Ikke avskedig skoleproblemer, fordi de også i stor grad kan påvirke barnets helse.

Sinus takykardi: symptomer og behandling

✓ Artikkel sjekket av lege

Sinus takykardi er en sinusrytme som overstiger 100 slag per minutt. Det er ikke en patologi, som det oppstår som respons på fysisk og følelsesmessig stress, som en fysiologisk reaksjon av organismen. Diagnosen "kronisk utilstrekkelig sinus takykardi" er satt i tilfelle når det er lenge, med en hvilepuls på mer enn 90-100 slag per minutt og / eller en utilstrekkelig stor økning i hjertefrekvensen
med minimal fysisk og følelsesmessig stress.

Behandling av denne form for takykardi inkluderer korrigering av ernæring og livsstil, legemiddelbehandling og bruk av folkemetoder (etter samråd med behandlingslegen). For å unngå alvorlige konsekvenser av sykdommen, er det viktig å kjenne symptomene på patologi og være i stand til å skille dem fra andre hjertesykdommer.

Sinus takykardi: symptomer og behandling

årsaker til

Det er mange grunner for utseendet av en sinusform av takykardi. Fysiologiske endringer i hjertefrekvens oppstår som følge av kroppens respons på effektene av miljøfaktorer. Det kliniske bildet av takykardi kan observeres hos friske mennesker under påvirkning av stress, økt mental stress, mosjon, alkohol og nikotin.

Det er normalt å øke rytmen til sinusnoden under graviditeten, fordi i løpet av denne perioden øker det totale volumet av væsker (blod og plasmaceller) i kvinnens kropp, og belastningen på hjertet og blodårene øker. Det er viktig at en gravid kvinne er under konstant tilsyn av en kardiolog, siden en svekket organisme ofte kan bli utsatt for smittsomme sykdommer, noe som også påvirker hjertefrekvensen negativt.

I kliniske tilstander kan sinus takykardi være et symptom og / eller kompenserende mekanisme med en rekke patologiske forhold.

Årsaker til takykardi

Disse inkluderer:

 • forstyrrelser i syntese av hormoner (spesielt tyrotropin, østrogen og progesteron);
 • akutt og kronisk oksygen sult (hypoksi);
 • neuroser og depressive lidelser;
 • forgiftning av kroppen;
 • noen form for anemi
 • hyppig blødning (f.eks. med endometrisk hyperplasi eller endometriose hos kvinner);
 • iskemi, hjerteinfarkt, myokarditt og andre sykdommer i hjertemuskelen.

Vær oppmerksom! Hos kvinner kan sinus takykardi forekomme med menorrhagi (kraftig menstruasjon, som varer lenger enn 5-7 dager). Å ta visse medisiner (antidepressiva, diuretika, hormonelle stoffer) kan også øke belastningen på sinusnoden.

I hjertet av kronisk utilstrekkelig sinus takykardi er økningen i normal automatisme av pacemaker celler i sinusnoden, oftest på grunn av en relativ økning i sympatiske og reduserende vagale påvirkninger på hjertet. Sjelden, årsaken til sinus takykardi kan
å være strukturell, inkl. inflammatoriske endringer i myokardiet som omgir sonen av pacemakeraktiviteten til høyre atrium. Kronisk utilstrekkelig sinus takykardi kan være en konsekvens av
primær lesjon av pacemaker celler i sinus node eller brudd på reguleringen av det autonome nervesystemet.

Hvordan manifesterer sykdommen seg?

Sinus takykardi har praktisk talt ingen spesifikk symptomatologi og er preget av et typisk kurs iboende av en hvilken som helst annen takykardi. Men fortsatt har hun en svært viktig karakteristisk funksjon - dette er anamnese, noe som indikerer en gradvis økning og reduksjon i frekvensen av hjerterytmen. De fleste andre supraventrikulære takykardier manifesterer med en plutselig innbrudd og samme plutselige oppsigelse av angrepet, det vil si at de er paroksysmale.

Personen blir treg, det er sterk svakhet, noen ganger kan det være en følelse av "bomullsfødder". Effektiviteten minker kraftig, utholdenhetstanker. Dette er spesielt merkbar hos personer hvis faglige aktiviteter er forbundet med økt fysisk anstrengelse. Denne gruppen inkluderer stevedores, arbeidere på byggeplasser, lagerholdere.

Enhver fysisk aktivitet med denne type takykardi forårsaker alvorlig tretthet, så en kronisk reduksjon i arbeidsevne er en anledning til å gå til kardiologen og passere EKG, spesielt hvis det finnes andre kliniske manifestasjoner av sykdommen.

Kortpustethet

Dyspné kan dukke opp når som helst, selv om natten, når menneskekroppen er avslappet. Med en hjertefrekvens på over 140 slag per minutt, kan pasienten våkne om natten fra en plutselig følelse av asfyksi (kvelning). Mangel på luft kan observeres om dagen, mens det ikke er forbundet med belastningen og oppstår isolert fra eksterne faktorer.

Kortpustethet kan bli ledsaget av alvorlig ømhet i brystet, hyppig, intermittent pust og tinning i venstre hypokondrium.

Hva er sinus takykardi?

Konvulsiv syndrom

Kramper i takykardi er forbundet med nedsatt blodsirkulasjon i ekstremiteter. Mesteparten oppstår muskelkramper i gastrocnemius-musklene, men hendene, samt nakken og til og med ryggen og magen, kan bli påvirket. Hender og føtter er ofte kalde, kan ha en blåaktig eller unaturlig blek nyanse.

Hvis kapillærene er skadet, kan det forekomme vaskulære stjerner på huden. Denne egenskapen er også karakteristisk for åreknuter, derfor krever det en omfattende undersøkelse og konsultasjon av en phlebologist eller en vaskulær kirurg.

Smerte i hjertet

Smertefulle opplevelser i hjertet kan være ganske forskjellige. Noen pasienter har brennende og prikkende i hjertet, noen føler en følelse av tyngde og klemmer på brystet, noen klager på kjedelig smerte bak brystbenet. Noen ganger kan smertsyndromet være litt uttalt. Slike smerter dukker opp flere ganger i løpet av dagen, varer ikke mer enn 5-7 minutter og forstyrrer ikke pasienten alvorlig, men dette betyr ikke at du ikke kan være oppmerksom på det.

Viktig! Selv en liten smerte i hjertet bør være en grunn til å ringe til en lege, siden det noen ganger kan være det eneste symptomet på utbruddet av patologiske prosesser (ofte irreversibel).

Fallende blodtrykk

Et av tegnene som man kan bedømme om økt stress på sinusnoden, er reduksjonen i blodtrykket. Hypotensjon er ledsaget av karakteristiske symptomer: hodepine, svimmelhet, følelse av "fluer" før øynene. I noen tilfeller er hyppig besvimelse mulig, noe som kan vare fra 15-30 sekunder til flere minutter.

Panikkanfall

Et annet symptom, som kan kalles relativt karakteristisk for sinus takykardi, er en konstant følelse av frykt (mot bakgrunnen av andre kliniske manifestasjoner). Pasienten opplever sterk følelsesmessig spenning, angst. I avanserte tilfeller kan hallusinasjoner forekomme. Dette skiltet indikerer behovet for akutt behandling og konstant medisinsk tilsyn.

Til hvem skal du vende?

For eventuelle symptomer på takykardi, spesielt hvis de blir ledsaget av trykk, smerte og ubehag i hjertet, må du søke medisinsk hjelp. Kardiologen behandler kardiovaskulære sykdommer, men i noen tilfeller kan det være nødvendig å konsultere spesialiserte spesialister:

 • phlebologist;
 • endokrinolog;
 • vaskulær kirurg.

Ved ekstern undersøkelse anslår doktoren en tilstand av integritet av pasienten, slimhinnene i et munnhule, hører en thorax for et emne av wheezer. Det er obligatorisk å måle blodtrykk og puls. Etter å ha samlet en anamnese, vil legen gi anvisninger for følgende typer studier:

 • biokjemisk blodprøve for å utelukke anemi og inflammatoriske prosesser;
 • urinalyse (for å utelukke nyresvikt og diabetes);
 • EKG i 12 ledninger;
 • ekkokardiografi;
 • "Vagal" -prøver (Valsalva, karoten sinusmassasje, Aschner);
 • transesofageal elektrokardiografi av atriene;
 • daglig overvåkning (Holter-diagnostikk).

Normal og takykardi

Viktig! Samlingen av grunnleggende informasjon inkluderer informasjon om pasientens forhold og oppholdssted, hans livsstil og profesjonelle aktiviteter. Ifølge dataene kan doktoren trekke en konklusjon om sykdommens art og årsakene til forekomsten, og også å foreskrive den nødvendige behandlingen.

Hvordan behandles?

Sinus takykardi krever vanligvis ikke spesifikk behandling. Behandlingen bør man tar sikte på årsakene til arytmi, noe som vanligvis fører til gjenopprettelse av normal sinusrytme frekvens (røykeslutt, mottak av alkohol, bruk av sterk te, kaffe, hypervolemi korreksjon, behandling av feber, etc.). I de tilfeller hvor sinus takykardi utløser anfall av angina, bidrar til progresjon eller sirkulasjonssvikt fører til markert subjektive ubehag, er medikamentell behandling anbefales.

I sjeldne tilfeller, sterkt symptomatisk sinus takykardi, ildfast til medikamentterapi, er det tilrådelig å utføre pasient radiofrekvent strøm (eller modifikasjon) i sinusknuten med produksjon av en permanent pacemaker.

Betablokkere

Preparater av denne gruppen blokkerer økt produksjon av adrenalin og norepinefrin, de viktigste stresshormonene. En av de mest effektive blokkere av reseptorer følsomme for adrenalin er "bisoprolol". Det tolereres godt av de fleste pasienter, men i noen tilfeller kan det medføre alvorlige bivirkninger, så behandlingen bør kontrolleres av spesialister.

Behandling av sinus takykardi

Ikke-dihydropyridinkalsiumantagonister

 • "verapamil"
 • "diltiazem"

Farmakologiske virkninger av PM gruppe verapamil og diltiazem, er lik: de har en negativ utenlands, kronotrop og dromotropisk effekt - kan redusere hjertets kontraktilitet, redusere hjerte- å bremse atrioventrikulær ledning.

Alle disse legemidlene kan ha en annen terapeutisk effekt, så behovet for bruk og dosering skal beregnes av legen individuelt.

Hjelpemidler

Avhengig av den underliggende sykdommen, som er årsaken til sinus takykardi, er pasienten foreskrevet medikamenter av forskjellige farmakologiske grupper, som er oppført i tabellen nedenfor.

Les Mer Om Fartøyene