Sinus takykardi i hjertet: hva er det, årsakene og behandlingen

Fra denne artikkelen vil du lære: essensen av sykdommen sinus takykardi, årsaker og typer patologi. Symptomer, behandlingsmetoder.

Med sinus takykardi, er frekvensen av sinusrytmen i hjertet mer enn 100 slag per minutt. Den normale avstengningsfrekvensen ligger i området 65-80 slag per minutt. Fra 80 til 100 slag per minutt - akseptable indikatorer, men disse tallene er allerede over normen. I slike tilfeller anbefaler leger at man tar hensyn til pulsfrekvensen og undersøkes.

Økning i frekvensen av hjertesammentrekning - en normal fysiologisk reaksjon av en person til stress og under fysisk anstrengelse, slik at kroppen reagerer på kroppens økte behov i næringsstoffer, oksygen. Slike situasjoner går uten spor, blir ikke ledsaget av symptomer som er karakteristiske for en stabil form for sinus takykardi. De er ikke avhengige av kjønn, en persons alder.

Når rytmeforstyrrelser etter type angrep av sinus takykardi forsinkes i timer, dager - de forårsaker ulempe og begrenser den vanlige livsstilen. Deretter er det behov for å utføre diagnostikk, behandling av disse forholdene.

Problemet håndteres av en kardiolog, arytmolog, nevrolog.

Typer og årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi i sjeldne tilfeller er den primære (eller idiopatisk), det vil si "i seg selv" uten noen patologier eller sykdommer. Denne varianten av normen er kombinert med lave figurer av arterielt trykk (en tendens til hypotensjon).

Men hyppigere er takykardi sekundær og forekommer mot bakgrunn av andre sykdommer:

 1. Arteriell hypertensjon eller hypotensjon (økt eller redusert trykk).
 2. Hjertesykdommer, inflammatoriske hjertesykdommer.
 3. Kroniske lungesykdommer.
 4. Skjoldbruskkjertel sykdommer.
 5. Infeksjoner, høy kroppstemperatur.
 6. Fedme.
 7. Misbruk av energidrikker, alkohol, røyking.
 8. Blodtap på bakgrunn av gastrointestinal blødning eller traumer.
 9. Cachexia (sterkt vekttap) med hjertesvikt eller onkologi.
 10. Sykdommer i nervesystemet.
 11. Ukontrollert inntak av diuretika. Dette er ekstremt farlig! Unge mennesker mishandles for å matche modelldata. Bortsett fra sinus takykardi, som mottar en konstant og alvorlige, idet slike mottaks diuretika provoserer åndenød og ødem, gradvis og langsomt dannet uopprettelig nyresvikt. Dette vil uunngåelig føre en person til behovet for en kunstig nyre.

Symptomer på sinus takykardi

Symptomer er de samme av forskjellige årsaker som forårsaket sinus takykardi. Symptomer er de samme for menn og kvinner:

 • Økt og vedvarende økning i hjertefrekvensen.
 • Følelse av hjertet selv i fred, i en drøm.
 • Svimmelhet.
 • Nedgang i blodtrykk (under 100/60 mm Hg, noe som er dårlig for en person som bor ved et trykk på 130/70 mm Hg).
 • Svakhet, sykdom med langvarige angrep av takykardi (mer enn en time).
 • Smerten i brystet følger med en kraftig økning i puls og er karakteristisk for pasienter med kombinert patologi i hjertet (stenokardi, hjertefeil).
 • Uforklarlig og forferdelig frykt, angst, angst (symptomer forekommer hos emosjonelle pasienter eller under panikkanfall). Disse forholdene er svært farlige for den menneskelige psyke.

Fem behandlingsgrupper

I noen tilfeller kan takykardi helbredes helt, delvis - nei; det avhenger av den sanne årsaken til sykdommen.

Eliminering av symptomer på sinus takykardi er en lang prosess, tar fra en måned (hvis for eksempel årsaken til infeksjon) til et år. Ved primærpatologien utføres behandlingen gjennom kurs gjennom livet.

Alle metoder kan deles inn i fem store grupper:

 1. Behandling av den underliggende sykdommen er den virkelige årsaken til takykardi.
 2. Generelle råd om livsstil.
 3. Medisiner for å redusere hjertefrekvensen.
 4. Kirurgisk behandling.
 5. Folkemetoder.

Betydningen og betydningen av behandlingen er i synkende rekkefølge.

1. Behandling av den underliggende sykdommen - den sanne årsaken til takykardi

 • Hvis årsaken til sinus takykardi - hjertesykdom og blodårer, er det nødvendig å velge medisiner (for å redusere trykk) eller kardiovaskulasjon for å fjerne hjertefeil.
 • Hvis årsaken er bruk av alkoholholdige drikker eller energi, må du slutte å ta dem. Når alkoholavhengighet sinus takykardi er fylt med utviklingen av kardiomyopati (denne forlengelse og svekkelse av hjerte veggen), fordi hjertemuskelen er i arbeid ved "forhøyet mode" på grunn av takykardi. En av årsakene til at alkoholistene dør - plutselig hjertestans - forekommer vanligvis på bakgrunn av uidentifisert kardiomyopati.
 • Med infeksjoner som følge av forgiftning av kroppen, er det viktig å velge riktig antibakterielt stoff og utføre avgiftningsterapi (for eksempel en rikelig drikke).
 • Hvis takykardi følger med lungesykdommer (kronisk bronkitt av røykere), er det nødvendig å stoppe respiratorisk svikt, da dette er det som provoserer hjertets økte arbeid.
 • Angrep av plutselig hjertebank er karakteristisk for panikkanfall. Panikkanfall - dette er en sterk frykt, panikk, som er ledsaget av hjertebank, svette, en følelse av alvorlig angst. Betingelser oppstår på bakgrunn av ulike fobier (frykt for noe - død, "bli gal," forfølgelse). Denne ukontrollerte og svært vanskelige tilstanden, en patolog er engasjert i en psykiater (nevrolog).

2. Generelle råd om livsstil

Vanligvis, i fravær av alvorlig sykdom - er en endring i livsstil nok til å kvitte seg med takykardi. Ofte kan dette ses i ferien, når det ikke er noen negative faktorer, erfaringer.

Anbefalinger fra denne blokken:

 1. Korrigering av daglig behandling: vanlig riktig ernæring, mat bør varieres i sammensetningen (grønnsaker, frukt, kjøtt, frokostblandinger, grønnsaker).
 2. Ekskluder mat som provoserer takykardi: kaffe, krydret, fet, røkt.
 3. Daglige turer.
 4. Full natts søvn (ikke mindre enn 8 timer).

3. Medikamenter for å redusere hjertefrekvensen

I situasjoner hvor ingen sinus takykardi er diagnostisert med noen sammenhengende patologi, eller behandling av den underliggende patologien utføres, kan legen inkludere tilleggs medisiner for å redusere hjertefrekvensen (HR):

Hva er en sinus takykardi i hjertet

Takykardi i hjertet er en av de farligste varianter av arytmisk lidelse. Med denne patologien øker hjertefrekvensen, noe som indikerer alvorlige problemer i hjertet og blodårene. Symptomer på denne sykdommen observeres hos kvinner og menn som har nådd avansert alder.

Vi vil vurdere hovedtegnene til sykdommen, finne ut hvor farlig denne patologien er, og anbefaler passende medisiner for feilsøking.

Sinus takykardi - så langt det er farlig

Før du begynner behandling, la oss svare på hovedspørsmålet - hvorfor sinus takykardi er så farlig? Årsaken ligger i funksjonene i hjertemuskelen. Dette orgelet er ikke avhengig av "brukbarhet" av nervesystemet, det er helt selvstendig.

Denne posisjonen til muskelen betyr ikke at den ikke krever en nervøs impuls - det er ingen måte å gjøre uten et signal. Kilden til pulsen er en sinusknutepunkt - en koagulasjon av hjertevev som er ansvarlig for frekvensen av hjerteslag.

Sinus takykardi utvikler seg på en tid da en naturlig "metronom" mislykkes. Årsakene er forskjellige, men det er veldig vanskelig å bekjempe konsekvensene. Patologisk sinus takykardi er et symptom på en rekke alvorlige sykdommer.

Det er også en paroksysmal versjon av takykardi. Tallrike lidelser som påvirker den vitaliteten av atrioventrikulærnoden fører til utviklingen av sykdommen. Hvis hjertemuskelen blir utsatt for oksygensår, begynner noden å generere og mate sine egne signaler. Hjerte rytme er tapt, arytmi kommer.

I det hele tatt er sinus takykardi ikke en sykdom - det er bare en akselerert modus for hjertemuskulaturens funksjon. Faren er takykardi, som er patologisk i naturen. Hjertet begynner å slites ut tomt, men ventriklene har ikke tid til å fylle opp med blod. BP faller, hjertefrekvensen akselereres, organer er dårligere forsynt med oksygen - og du trenger allerede kvalifisert hjelp.

Patologisk sinus takykardi er farlig - det er ikke den minste tvil. Langvarig oksygen sult fører alltid til iskemi av hjerte og hjerne. I fremtiden forventes ventrikulær fibrillasjon, som begynner å krympe inkonsekvent. Narkotika hjelper ikke lenger - effektiviteten av å pumpe blod er lik null.

Årsaker til sykdommen

Takykardi påvirker ulike aldersgrupper, men hos kvinner forekommer det oftere. Årsakene til sykdomsutbrudd er betinget oppdelt i to grupper - etiologisk og hjerte (intrakardial) faktorer. Sinnesykdom kan være et tidlig symptom på venstre ventrikulær dysfunksjon eller hjertesvikt.

Det er forskjellige grunner til dette:

 • kronisk hjertesvikt;
 • alvorlig angina
 • hjerteinfarkt;
 • cardio;
 • myokarditt;
 • kardiomyopati;
 • hjertefeil;
 • klebende perikarditt;
 • bakteriell endokarditt.

Noen av grunnene er fysiologiske - det er emosjonelle stress, fysiske stress, medfødte misdannelser. Det er også neurogene takykardier, som er basert på affektive psykoser, nevroser, neurokirkulatorisk dystoni. Risikogruppen består av unge mennesker hvis nervesystem er labilt.

Kvinner (noen ganger - hos menn) har endokrine sykdommer:

 • feokromocytom;
 • hypertyreose;
 • anemi,
 • Vaskulær insuffisiens (akutte former - kollaps, sjokk, besvimelse, blodtap);
 • nyrekolikk;
 • hypoksemi.

Smittsomme og inflammatoriske prosesser kan også gi et negativt bidrag. Sammen med økning i temperatur øker også rytmen til hjertefrekvensen. Hvis behandlingen ikke gir de ønskede resultatene i lang tid, risikerer du å få kronisk takykardi.

Her er de farligste smittsomme plager:

Symptomer på sykdommen

Symptomer på sinus takykardi manifesterer seg avhengig av scenen av sykdommen. Symptomer påvirkes av tilleggsfaktorer - arten av den underliggende sykdommen, varighet, alvorlighetsgraden. Subjektive symptomer i dette tilfellet spores ikke eller fortsetter ubemerket.

Denne gruppen inkluderer:

 • ubehagelige opplevelser;
 • hjertebank;
 • hjertesmerter;
 • følelse av tyngde.

Tegn på brudd på hjerterytmen kan manifestere seg i form av en følelse av mangel på oksygen, vedvarende palpitasjon, hyppig svimmelhet, svakhet, dyspné. Noen pasienter klager på søvnløshet, tretthet, nedsatt ytelse, nedsatt appetitt, forringelse av humøret.

Disse subjektive symptomene indikerer at du trenger å behandle den underliggende sykdommen. En ekstra faktor er følsomheten i nervesystemet. I koronar aterosklerose blir indikasjoner på ubehag gradvis forverret, og sinus angina manifesteres i form av anfall.

Noen symptomer indikerer dårlig blodtilførsel til organer. Denne blodtilførselen fremkaller en rekke lidelser, blant annet det er synkope, svimmelhet og jevn kramper. Langvarig sinus takykardi fører til arteriell hypotensjon - en reduksjon i blodtrykket. Forbered deg på kaldt ekstremitet og reduser diurese. Tegn på ubehag hos kvinner og menn er omtrent det samme.

Metoder for diagnostisering av takykardi

Hvis du mistenker symptomene nevnt ovenfor, kontakt legen din umiddelbart. En kardiolog er ansvarlig for behandlingen av takykardi, men for deg å begynne med og den lokale terapeuten.

Folk kan behandle seg selv, men først må de få kompetent medisinsk rådgivning og diagnostisere den underliggende sykdommen.

Kanskje du vil bli foreskrevet vitaminer, men i noen situasjoner, er det nødvendig med narkotika mer alvorlig.

Diagnosen starter alltid med et pasientintervju. Legen vil lytte til dine klager og identifisere de viktigste symptomene på sykdommen. Også, en spesialist vil lytte til hjertet ditt. Tabletter på en gang ingen vil bli utnevnt - vil kreve et sett med ekstra diagnostiske tiltak.

 1. Generell blodprøve. Legen skal analysere mengden hemoglobin, erytrocytter og en rekke andre indikatorer. Noen ganger sinus takykardi er en konsekvens av leukemi og anemi.
 2. Tilleggstester. Påvirke blodanalyse for tyroidhormoner (trijodtyronin, tyroksin), så vel som en urinprøve, hvis formål - unntakshormonelle røttene til sykdom.
 3. EKG. Med elektrokardiogrammetoden kan du beregne rytmen og hjertefrekvensen, ekskluderer ventrikulær takykardi, hvis behandling er noe annerledes. Noen ganger er sykkel ergometri foreskrevet.
 4. EKG av Holter. Funksjonen til pasientens hjertemuskulatur overvåkes gjennom dagen. Legen får informasjon om det berørte organets arbeid under trening, søvn og våkenhet.
 5. Ultralyd av hjertet. Det andre navnet på metoden er EchoCG. Ventilens arbeid og hjertemuskelen er evaluert, kroniske sykdommer (hypertensjon, iskemi) og hjertefeil avsløres.

Lære å gi førstehjelp under et angrep

Med et plutselig angrep av takykardi, trenger pasienten kompetent førstehjelp. Den etterfølgende behandlingen vil avhenge av pasientens alder og identifisering av samtidige patologier, men de nødvendige legemidlene vil bli skrevet ut senere. Nå er hovedprioriteten redning av menneskelivet.

Førstehjelp består av følgende trinn:

 1. Gå forsiktig ut i friluft, fjern knappskjørtet, stå i nærheten av det åpne vinduet (å velge mellom).
 2. Når mørkere i øynene og svimmelhet, kontakt andre.
 3. Å sette på pannen noe kaldt (et vått håndkle vil gjøre).
 4. Press pressen, hold pusten. Denne teknikken reduserer hjertefrekvensen, slik at det ikke er nødvendig med narkotika.

Hvis førstehjelp ikke bringer lindring, ring kalt en ambulanse. Husk at uavhengig behandling er uakseptabel - du vet ikke, mot hvilken angrepet skjer. Vitaminer er et godt forebyggende middel, men i en kritisk situasjon er de ubrukelige. Om hvordan å behandle takykardi, snakker vi like nedenfor.

Moderne metoder for behandling av takykardi

Kompleks behandling av takykardi er terapeutisk og kirurgisk. I det første tilfellet foreskrives legemidler som tilsvarer den oppdagede sykdommen. Det kan være tabletter, vitaminer og andre stoffer. Tilstandsdyktig kan de deles inn i to grunnleggende grupper:

 1. Beroligende stoffer. Produsert på grunnlag av ulike urter (valerian, Novo-Passit), men det finnes også syntetiske varianter (Phenobarbital, Diazepam). Disse stoffene kan behandles med vegetativ-vaskulær dystoni. Beroligende stoffer reduserer frekvensen av anfall og normaliserer nervøsitet.
 2. Antiarytmiske legemidler. Disse stoffene er kombinert til en ganske omfattende gruppe antiarytmisk virkning. Behandling med disse medisinene er strengt kontrollert. Kontraindikasjoner, allergiske reaksjoner og mange andre faktorer er tatt i betraktning. Eksempler på slike legemidler er adenosin, flekainid, propranolol, verapamil.

Narkotikabehandling er noen ganger ineffektiv. Kirurgisk inngrep kan være nødvendig for hormonelle årsaker til takykardi - en svulst eller et spesifikt område av kjertelen fjernes. Kardiurgirurgisk kirurgi er foreskrevet for medfødte hjertefeil, iskemisk sykdom eller effekten av revmatisme.

Behandling med tradisjonelle metoder i disse tilfellene blir presset inn i bakgrunnen.

Vi forbinder tradisjonell medisin

Det er ganske stive terapimetoder, blant annet installasjon av en cardioverter-defibrillator og pacemaker, samt radiofrekvensablation. For ikke å bringe deg selv til dette, er det verdt å regelmessig drikke vitaminer og bruke velprøvde folkemidlene.

Her er noen folkelige oppskrifter som kan behandle en sykdom:

 • Hawthorn. En spiseskje med hagtorn (blomster er nødvendig) må fylles med et glass kokende vann. Tjue minutter, insisterer under lokket. Infusjon tas før måltider et halvt glass tre ganger om dagen. Kurset fortsetter til full gjenoppretting.
 • Hvitløk med sitron. De beste vitaminene er gitt til oss av natur. Ta et dusin hvitløk hoder og så mange sitroner. Sitronsaft skal presses ut og hvitløk slipt. Alt dette er blandet med en liter honning. En uke blandes blandingen i en boks under polyetylenlokket. Spis hver dag fire teskjeer. Blandingen bør vare i noen måneder.
 • Adonis buljong. Kok et glass vann, hell en teskje våren Adonis og fortsett å lage mat for en kvart time på en langsom brann. Etter matlaging er dekket med et deksel, og blandingen er infundert inntil den er helt nedkjølt. Den resulterende kjøttkraft blir filtrert. Drikk medisinen tre ganger om dagen for en spiseskje.

Ikke forsøm folks midler - noen ganger gir de fantastiske resultater. Hvis du ikke takler problemet, kan prognosen være ganske trist. Tidlig diagnose - et løfte om fremtidig suksess i kampen mot sykdommen.

Etter å ha diagnostisert takykardi, forlater raskt avhengighetene - alkohol, koffein, fettstoffer, røyking. Kaffe, grønn te og energi bør utelukkes helt fra det daglige kostholdet.

takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

I hjertet av utviklingen av takykardi er den økte automatikken av sinusknudepunktet, som vanligvis setter takten og rytmen av hjertekontraksjoner, eller ektopiske sentre for automatisme.

Følelsen av personen i hjertet (hyppigere og økt hjertefrekvens) ikke alltid indikerer sykdom. Takykardi vises i friske mennesker under trening, stress og nervøs eksitabilitet, sammen med mangel på oksygen og høy temperatur luft, under påvirkning av visse narkotika, alkohol, kaffe, med en skarp endring i kropps stilling fra horisontal til vertikal, og så videre. D. tachykardi hos barn under 7 år regnes som en fysiologisk norm.

Utseendet av takykardi hos praktisk sunne mennesker er forbundet med fysiologiske kompensasjonsmekanismer: aktivering av sympatisk nervesystem, frigjøring av adrenalin i blodet, som fører til økning i hjertekontraksjoner som følge av eksterne faktorer. Så snart effekten av den eksterne faktoren opphører, går hjertefrekvensen gradvis tilbake til normal. Imidlertid følger takykardi ofte en rekke patologiske forhold.

Klassifisering av takykardi

Tatt i betraktning de årsakene til akselerasjon av hjertefrekvensen, utskiller fysiologisk takykardi som oppstår under normal drift av hjertet som en tilstrekkelig kroppens respons på visse faktorer, og patologisk, utvikle alene på grunn av medfødt eller ervervet hjerte- eller annen sykdom.

Patologisk takykardi er et farlig symptom, siden det fører til en reduksjon i volumet av blodutstrømning og andre forstyrrelser i intrakardial hemodynamikk. Med for ofte hjerteslag, har ventriklene ikke tid til å fylle med blod, reduseres hjerteutgangen, blodtrykksfall, blod og oksygenstrøm til organene, inkludert til hjertet, svekkes. Langsiktig reduksjon i hjerteets effektivitet fører til arytmogen kardiopati, brudd på kardial kontraktilitet og økning i volumet. Dårlig blodtilførsel til hjertet øker risikoen for å utvikle iskemisk sykdom og hjerteinfarkt.

Ifølge kilden som genererer elektriske impulser i hjertet, er takykardi preget:

 • sinus - utvikler seg med en økning i aktiviteten til sinus (sinoatrial) node, som er den viktigste kilden til elektriske impulser, som setter hjertefrekvensen som normalt;
 • ektopisk (paroksysmal) takykardi, hvor rytmegeneratoren befinner seg utenfor sinusnoden - i atria (supraventrikulær) eller ventrikkel (ventrikulær). Vanligvis oppstår i form av angrep (paroksysmer), som begynner og stopper plutselig, varer fra flere minutter til flere dager, mens hjertefrekvensen forblir konstant høy.

For sinus takykardi er preget av en økning i hjertefrekvensen til 120-220 slag per minutt, en gradvis utgang og den rette hjernen rytmen.

Årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi forekommer i ulike aldersgrupper, oftere hos friske mennesker, så vel som hos pasienter med hjerte og andre sykdommer. Fremveksten av sinus takykardi tilrettelegges ved intrakardielle (hjerte) eller ekstrakardiale (ikke-kardiale) etiologiske faktorer.

Sinus takykardi hos pasienter med kardiovaskulær sykdom er ofte et tidlig symptom på hjertesvikt eller venstre ventrikkel dysfunksjon. For intrakardielle årsaker til sinus takykardi omfatter: akutt og kongestiv kronisk hjertesvikt, hjerteinfarkt, alvorlig angina pectoris, revmatisk myokarditt, toksiske, infeksjonssykdommer og andre opprinnelse, kardiomyopati, hjerte, hjertesykdom, bakteriell endokarditt, perikardiale og klebe perikarditt.

Blant de fysiologiske ikke-kardiale årsaker til sinus takykardi kan være fysisk stress, følelsesmessig stress, medfødte egenskaper. Neurogene takykardi utgjør majoriteten og ekstrakardiale arytmier er forbundet med primær dysfunksjon av cerebrale cortex og basalganglier, så vel som lidelser i det autonome nervesystemet: nevroser, psykoser, affektiv (emosjonell tachycardia), neuro dystoni. Nevrogen takykardi utsettes oftere unge med labil nervesystemet.

Blant andre faktorer ekstrakardiale takykardi forekomme endokrine lidelser (hypertyreoidisme, økt produksjon av adrenalin i pheochromocytoma), anemi, akutt sirkulasjonssvikt (sjokk kollaps, akutt blodtap, synkope), hypoksemi, akutte smertefulle angrep (f.eks, renal kolikk).

Utseendet av takykardi kan forårsake feber, utvikle seg med ulike smittsomme og inflammatoriske sykdommer (lungebetennelse, angina, tuberkulose, sepsis, branninfeksjon). En økning i kroppstemperaturen ved 1 ° C fører til økning i hjertefrekvens sammenlignet med det vanlige, barnet med 10-15 slag per minutt, og den voksne - med 8-9 slag per minutt.

Farmakologisk (legemiddel) og toksiske sinus takykardi skje ved innvirkning på funksjonen av sinusknuten medisiner og kjemikalier: sympatomimetika (adrenalin og noradrenalin) vagolitikov (atropin), aminofyllin, kortikosteroider, tyroid stimulerende hormoner, diuretika, gipotenzivyh medikamenter, koffein (kaffe, te), alkohol, nikotin, gifter (nitrater) og andre. Noen stoffer ikke har noen direkte virkning på sinusknutefunksjon og forårsake den såkalte refleks tachycardia ved å øke tone fin yo matic nervesystemet.

Sinus takykardi kan være tilstrekkelig og utilstrekkelig. Utilstrekkelig bihule takykardi kan vedvare i ro, ikke avhenge av lasten, ta medisiner, ledsaget av en følelse av sterk hjertebank og mangel på luft. Dette er en sjelden og dårlig studert sykdom av ukjent opprinnelse. Formentlig er det forbundet med en primær lesjon av sinusknudepunktet.

Symptomer på sinus takykardi

Tilstedeværelsen av kliniske symptomer på sinus takykardi avhenger av graden av alvorlighetsgrad, varighet, natur av den underliggende sykdommen. Med sinus takykardi, kan subjektive symptomer være fraværende eller mindre: hjertebank, ubehagelige opplevelser, følelser av tyngde eller smerte i hjertet av hjertet. Utilstrekkelig bihule takykardi kan manifesteres ved vedvarende hjertebank, en følelse av mangel på luft, kortpustethet, svakhet, hyppig svimmelhet. Det kan være tretthet, søvnløshet, nedsatt appetitt, ytelse, forverringstemperatur.

Graden av subjektive symptomer er diktert av den underliggende sykdommen og terskelen for følsomheten i nervesystemet. I hjertesykdommer (for eksempel koronar aterosklerose) kan en økning i antall hjerteslag forårsake angina pectorisangrep, forverring av symptomer på hjertesvikt.

Med sinus takykardi, er en gradvis oppstart og en slutt notert. Ved alvorlig takykardi kan symptomene gjenspeile nedsatt blodtilførsel til ulike organer og vev på grunn av redusert hjerteutgang. Det er svimmelhet, noen ganger besvimelse; med lesjoner av cerebral fartøyer - fokale nevrologiske lidelser, kramper. Med langvarig takykardi, er det en reduksjon i arteriell trykk (arteriell hypotensjon), en reduksjon i diurese, og kalde ekstremiteter observeres.

Diagnose av sinus takykardi

Diagnostiske tiltak utføres for å identifisere årsaken (hjertefeil eller ikke-kardiale faktorer) og differensiering av sinus og ektopisk takykardi. EKG tilhører ledende rolle i differensial diagnose av type takykardi, bestemmelse av frekvens og rytme av hjertesammensetninger. Daglig overvåkning av EKG ved Holter er svært informativ og helt trygg for pasienten, avslører og analyserer all slags forstyrret hjerterytme, endringer i hjerteaktivitet under normale pasientaktiviteter.

Echocardiography (ekkokardiografi), hjerte-MRI (magnetic resonance imaging) ble utført for å påvise den intrakardial patologien forårsaker patologiske takykardi EFI (elektrofysiologisk undersøkelse) hjerte, studere spredning av den elektriske puls på hjertemuskelen, for å bestemme mekanismen av takykardi og hjerteledningsforstyrrelser. Ytterligere fremgangsmåter studier (fullstendig blodtelling, bestemmelse av thyroid-stimulerende hormon i blodet, hjerne og EEG al.) Tillat å utelukke blod sykdommer, endokrine forstyrrelser, patologisk CNS-aktivitet og m. P.

Behandling av sinus takykardi

Prinsippene for behandling av sinus takykardi bestemmes først og fremst av årsakene til forekomsten. Behandling bør utføres av en kardiolog sammen med andre spesialister. Det er nødvendig å eliminere faktorer som bidrar til økt hjertefrekvens: unntatt koffeinholdige drikker (te, kaffe), nikotin, alkohol, krydret mat, sjokolade; beskytte deg mot psyko-emosjonell og fysisk overbelastning. Med fysiologisk sinus takykardi, er det ikke nødvendig med behandling.

Behandling av patologisk takykardi bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Med ekstrakardisk sinus takykardi av en neurogen natur, trenger pasienten en konsultasjon av en nevrolog. I behandlingen bruk psykoterapi og beroligende midler (luminale, beroligende midler og neuroleptika: mebicar, diazepam). Ved refleks takykardi (med hypovolemi) og kompenserende takykardi (med anemi, hypertyreose), er det nødvendig å eliminere årsakene som forårsaket dem. Ellers kan terapi rettet mot å redusere hjertefrekvensen føre til en kraftig nedgang i blodtrykket og forverre hemodynamiske lidelser.

Med sinus takykardi på grunn av tyrotoksikose, benyttes β-adrenoblokker i tillegg til de skjoldbruskmedierte skjoldbruskdroger som er foreskrevet av endokrinologen. Forebygging er gitt til betablokkere av gruppen oxyprenolol og pindolol. Hvis det er kontraindikasjoner for β-aderonoblokere, brukes alternative medisiner - kalsiumantagonister av ikke-hydropyridin-serien (verapamil, diltiazem).

Med sinus takykardi på grunn av hjertesvikt, i kombinasjon med β-adrenoblokere tilordnes hjerte glykosider (digoksin). Målpuls bør velges individuelt, avhengig av tilstanden til pasienten og hans underliggende sykdom. Målrestenes hjertefrekvens med stenokardi er vanligvis 55-60 slag per minutt; med neurokirkulatorisk dystoni - 60 - 90 slag per minutt, avhengig av subjektiv toleranse.

Med paraxismal takykardi, kan en økning i tonen i vagusnerven oppnås ved en spesiell massasje - ved å trykke på øyebollene. I fravær av effekt intravenøst ​​administrert antiarytmisk legemiddel (verapamil, amiodaron, etc.). Pasienter med ventrikulær takykardi krever akuttbehandling, akutt sykehusinnleggelse og anti-tilbakefallende antiarytmisk behandling.

Når utilstrekkelig sinus takykardi, ineffektivitet blokkerer og i tilfelle av en betydelig forverring av pasienten, blir brukt transvenøs hjerte rfa (gjenopprette normal hjerterytme ved etsing av et berørt område av hjertet). Hvis ingen effekt eller en trussel mot livet til pasienten gjennomføres pacemakerimplantasjon kirurgi (ECS) - kunstig pacemaker.

Prognose og forebygging av sinus takykardi

Sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom er oftest en manifestasjon av hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon. I disse tilfellene kan prognosen være ganske alvorlig, siden sinus takykardi er en refleksjon av reaksjonen av det kardiovaskulære systemet til en reduksjon i ejektionsfraksjonen og en forstyrrelse av intrakardial hemodynamikk. I tilfelle av fysiologisk sinus takykardi, selv med utprøvde subjektive manifestasjoner, er prognosen tilfredsstillende.

Profylakse av sinus takykardi består i tidlig diagnose og rettidig behandling av hjertepatologi, eliminering av ikke-kardiale faktorer som bidrar til utvikling av brudd på hjertefrekvens og sinus node-funksjon. For å unngå alvorlige konsekvenser av takykardi, følg anbefalingene for en sunn livsstil.

Sinus (sinus) takykardi i hjertet

Sinus takykardi er en type takyarytmi av supraventricular opprinnelse, som er preget av en rask sinusrytme, med puls som når 100 eller flere slag per minutt.

årsaker

Sinus takykardi skjer som en variant av normen (fysiologisk) og virket som et patologisk fenomen (med sykdommer i kardiovaskulærsystemet og av ekstrakardiale grunner).

Den kliniske signifikansen av takyarytmi bestemmes av den spesifikke situasjonen og årsaken til dens utvikling.

Fysiologisk takyarytmi

Dette skjemaet har en klar forbindelse med pustens frekvens: puls blir hyppig ved utånding, og sjeldnere på inspirasjon. En særegen egenskap - takyarytmi forsvinner med en forsinkelse i pusten eller når den er utsatt for atropin.

Sinus respiratorisk takyarytmi i:

 1. idrettsutøvere;
 2. personer med neurokirkulatorisk dystoni;
 3. personer med nevroser;
 4. friske unge mennesker.

Tegn på arytmi på et elektrokardiogram:

 1. Varigheten av R-R-intervaller varierer avhengig av respirasjonsfasen, men varigheten overskrider normalt ikke 0,15 sek;
 2. den korrekte sinusrytmen opprettholdes;
 3. å holde pusten forårsaker normalisering av rytmen og hjertefrekvensen.

Sinus takykardi, årsakene til dette er fysisk aktivitet og følelsesmessig opplevelse, krever ikke behandling og er normen. Fysiologisk sinus takykardi oppstår som respons på fysisk stress, følelsesmessig stress, med spenning, bruk av visse drikkevarer (koffein og alkoholholdige). I slike situasjoner er takykardi ustabil og oppstår etter eliminering av forårsakelsesfaktoren. En person føler seg ikke ubehag eller andre symptomer.

Fare og klinisk betydning Jeg har slike typer takyarytmi som vedvarer i en hvilestilling og ledsages av ubehagelige opplevelser. Pasienten føles ofte hvordan hjertet slår, bryter i sitt arbeid og den første sterke normale hjerterytmen.

Årsaker til patologisk form av takyarytmi

 1. noen form for hypoksi (med anemi, luftveissykdommer, etter blodtap);
 2. lavt blodtrykk;
 3. reduksjon i BCC (volum sirkulerende blod eller hypovolemi);
 4. febril tilstand (systemiske inflammatoriske prosesser, infeksjoner);
 5. økt skjoldbruskfunksjon (tyrotoksikose);
 6. Opptak til pasienter med adrenerge medisiner;
 7. akutt sirkulasjonsfeil;
 8. noen typer neurokirkulatorisk dystoni;
 9. Sinus takykardi kan være forårsaket av medikamenter (perifere vasodilatorer, koffein midler, sympatomimetika, kalsiumkanalblokkere langsomme, aminofyllin).

Skjemaer av patologisk takyarytmi.

 1. Neurogen opprinnelse. Det kalles også sentrogen, konstitusjonelt arvelig eller psykogen. Generelt påvirker det mennesker med ustabil psyke, nevroser, panikkanfall, depresjon. Årsaken er høy følsomhet for myokardreceptorer for adrenalin og norepinefrin. Mer vanlig hos unge kvinner.
 2. Giftig form. Oppstår under påvirkning av eksterne og interne faktorer som har toksisk effekt. For eksempel, med vanlig inntak av alkohol eller under påvirkning av hormoner med dysregulering av det endokrine systemet.
  - Thyrotoxicose. Patologi av skjoldbruskkjertelen, ledsaget av et høyt nivå av dets hormoner. Pulsen når 120 slag per minutt, forblir i ro og i søvn.
  - Feokromocytom. Tumoren i binyrene, som produserer et overskudd av hormoner,
  som utøver sin innflytelse på hjerteaktivitet.
  - Kroniske sykdommer av smittsom natur. Dette, først og fremst,
  tuberkulose, kronisk form for tonsillitt.
 3. Medisinsk type takyarytmi. Utvikler med en overdose av stoffet eller gjenspeiler den sterke effekten på kroppen. Vanligvis er resultatet av å ta medisiner for å behandle sykdommer i bronkopulmonært system, hjerte, arteriell hypertensjon, depresjon.
 4. Hypoksisk variant. En hyppig puls er resultatet av en normal fysiologisk respons av sinus ganglion til et lavt oksygeninnhold i blodet. Derfor er det lett å forstå at slik takykardi følger med lunge og hjertesykdom, blod. Men oksygeninnholdet i vev og blod er redusert og på grunn av virkningen av andre årsaker: forstyrret funksjonen av ekstern respirasjon, oksygenavgivelse til vev.
 5. Heart. Årsaken er den patologi av hjerte og blodårer: de morfologiske forandringer av ventilklaffer, vegger, skillevegger og karene i hjertet etter hjerteinfarkt, da en del av normale muskelceller dø ut og erstattes av bindevevsfibre, myokarditt og kardiomyopati (strukturelle og funksjonelle forandringer i hjertemuskelen).

Årsaker fra hjerte og blodårer:

 1. sirkulasjonssykdom i kronisk form;
 2. iskemisk hjertesykdom, alvorlig angina pectoris;
 3. myokarditt, akutt fase;
 4. alle typer kardiomyopati;
 5. hjerteinfarkt.

Patologisk takyarytmi hos pasienter med kardiovaskulær patologi snakker i de fleste tilfeller om venstre ventrikulær dysfunksjon eller hjertesvikt.

Sinus takykardi er av to typer i form av alvorlighetsgrad: moderat og alvorlig.
Moderat form forekommer hos barn under 6 år, hos ungdom, som en manifestasjon av hormonell tilpasning.
Moderat sinus takykardi bør ikke forårsake bekymring, siden manifestasjoner er svake eller ikke-eksisterende. Behandling, som regel, er ikke utnevnt, men legen, med fokus på det kliniske bildet, et barns psykotype, kan ordinere urte sedativer.

Ekspressert takykardi kan være hos både barn og eldre. Det følger med kardiovaskulærsystemets patologi (kardiosklerose, revmatisme), det fremgår av dette at det ofte blir observert hos eldre. En farlig faktor er kombinasjonen av en hyppig puls med bradykardi (en sjelden puls). Dette indikerer en mulig neurose og krever en narkotikakorreksjon.

Data om elektrokardiografisk undersøkelse.

 • Rytmen er riktig. P sinusbølgen har en normal konfigurasjon, noen ganger blir dens amplitude økt. Pulsen er fra 100 til 180 per minutt, og hos unge til 200 per minutt. Angrepet på angrepet er gradvis, det endes også gradvis.
 • R-P-intervallet forkortes. Hvis hjertefrekvensen overstiger 100-120 per minutt, øker tannen P, dens amplitude øker.
 • EKG typisk skjema - i form av "anker" P-R segmentet er forskjøvet i nedstrømsretningen, segmentet ST stiger skrått oppover under det isoelektriske linje.
 • Tennens høyde varierer. Amplituden øker, noe som er forbundet med økt effekt på hjerteklemmen i norepinefrinhormonet. Hvis dens amplitude er redusert, kan vi tenke på den dominerende innflytelsen av hormonadrenalin.

Funksjoner av syndrom hos barn

Sinus takykardi kan forekomme hos barn i alle aldre. Ofte går det av seg selv etter at barnet har overvunnet perioden for å restrukturere kroppen (for eksempel pubertal).

Hovedårsakene til hyppig hjertefrekvens hos barn.

 1. Genetisk predisposisjon. En høy risiko for takyarytmi hos barn hvis foreldre hadde et lignende problem i barndommen.
 2. Misdannelser av myokardiet.
 3. Ervervet morfologiske defekter i hjertemuskelen.
 4. Etter alvorlige smittsomme sykdommer. Penetrasjon av infeksjon i hjertevævet forårsaker betennelse i form av myokarditt eller endokarditt, dette påvirker i stor grad mykardiumets kontraktile evne;
 5. Som følge av forgiftning med narkotika eller giftige stoffer.

Moderat sinusarytmi forekommer hos barn etter smittsomme sykdommer, hvor barnet mistet mye væske og salter. Disse tapene fører til et brudd på vann og elektrolyttbalanse, påvirker kontraktiliteten til hjertemuskelen. Denne tilstanden passerer etter normalisering av mineralmetabolismen.

Når et barn vokser opp, skiller barnelege flere "farlige" overgangsperioder når det er risiko for å utvikle mange funksjonsforstyrrelser, inkludert takykardier:

 1. fra 4 til 8 måneder;
 2. fra 4 til 5 år;
 3. i 6-8 år;
 4. i ungdomsperioden.

På denne tiden, er barnets kropp påvirkes av mange faktorer, både interne og eksterne: hormonelle endringer, stress forbundet med å bli vant til barnehage eller skole, alvorlig fysisk og psykisk stress.
Klinikken skiller ut en rekke symptomer, hvorav de fleste er ikke-spesifikk: rastløshet, mangel på vekttap, forstyrret søvn, kortpustethet etter moderat fysisk aktivitet, redusert appetitt.
Barnet selv kan klage på svimmelhet, intoleranse mot fysisk anstrengelse, tretthet, tyngde eller smerte i hjertet av hjertet, mørkere i øynene. Hvis takykardi er forårsaket av nevropirkulasjonsforstyrrelser, vil svimlende forhold vises i klinikken. I alle fall trenger barnet kompetent råd og behandling med trygge rusmidler.

Takykardi hos gravide kvinner

Det utvikler seg i nesten alle fremtidige mødre, som i normen må hjertet fullt ut gi de to legemene de nødvendige stoffene. Takykardi er forbundet med restrukturering av hele kroppen av moren, en høy belastning på nervesystemet, organets arbeid i intensiv modus, erstatning av hormonell bakgrunn.
Spenning bør forårsake takykardi ledsaget av kvalme, oppkast, angrepene kan være lengre, forstyrre kvinnen selv i ro.
Hvis sinus takykardi under svangerskap ikke er assosiert med sykdommer i et hvilket som helst organ eller system, kan den lett behandles med en daglig diett, justere følelsesmessig og fysisk stress, slanking. Noen ganger er det nødvendig å foreskrive sedativer som er trygge for fosteret.
Takykardi, som er basert på en alvorlig hjertesykdom, åndedrettssystem, krever konstant medisinsk overvåkning, da det kan få alvorlige konsekvenser for mor og barn.

Sinus takykardi: symptomer og behandling

✓ Artikkel sjekket av lege

Sinus takykardi er en sinusrytme som overstiger 100 slag per minutt. Det er ikke en patologi, som det oppstår som respons på fysisk og følelsesmessig stress, som en fysiologisk reaksjon av organismen. Diagnosen "kronisk utilstrekkelig sinus takykardi" er satt i tilfelle når det er lenge, med en hvilepuls på mer enn 90-100 slag per minutt og / eller en utilstrekkelig stor økning i hjertefrekvensen
med minimal fysisk og følelsesmessig stress.

Behandling av denne form for takykardi inkluderer korrigering av ernæring og livsstil, legemiddelbehandling og bruk av folkemetoder (etter samråd med behandlingslegen). For å unngå alvorlige konsekvenser av sykdommen, er det viktig å kjenne symptomene på patologi og være i stand til å skille dem fra andre hjertesykdommer.

Sinus takykardi: symptomer og behandling

årsaker til

Det er mange grunner for utseendet av en sinusform av takykardi. Fysiologiske endringer i hjertefrekvens oppstår som følge av kroppens respons på effektene av miljøfaktorer. Det kliniske bildet av takykardi kan observeres hos friske mennesker under påvirkning av stress, økt mental stress, mosjon, alkohol og nikotin.

Det er normalt å øke rytmen til sinusnoden under graviditeten, fordi i løpet av denne perioden øker det totale volumet av væsker (blod og plasmaceller) i kvinnens kropp, og belastningen på hjertet og blodårene øker. Det er viktig at en gravid kvinne er under konstant tilsyn av en kardiolog, siden en svekket organisme ofte kan bli utsatt for smittsomme sykdommer, noe som også påvirker hjertefrekvensen negativt.

I kliniske tilstander kan sinus takykardi være et symptom og / eller kompenserende mekanisme med en rekke patologiske forhold.

Årsaker til takykardi

Disse inkluderer:

 • forstyrrelser i syntese av hormoner (spesielt tyrotropin, østrogen og progesteron);
 • akutt og kronisk oksygen sult (hypoksi);
 • neuroser og depressive lidelser;
 • forgiftning av kroppen;
 • noen form for anemi
 • hyppig blødning (f.eks. med endometrisk hyperplasi eller endometriose hos kvinner);
 • iskemi, hjerteinfarkt, myokarditt og andre sykdommer i hjertemuskelen.

Vær oppmerksom! Hos kvinner kan sinus takykardi forekomme med menorrhagi (kraftig menstruasjon, som varer lenger enn 5-7 dager). Å ta visse medisiner (antidepressiva, diuretika, hormonelle stoffer) kan også øke belastningen på sinusnoden.

I hjertet av kronisk utilstrekkelig sinus takykardi er økningen i normal automatisme av pacemaker celler i sinusnoden, oftest på grunn av en relativ økning i sympatiske og reduserende vagale påvirkninger på hjertet. Sjelden, årsaken til sinus takykardi kan
å være strukturell, inkl. inflammatoriske endringer i myokardiet som omgir sonen av pacemakeraktiviteten til høyre atrium. Kronisk utilstrekkelig sinus takykardi kan være en konsekvens av
primær lesjon av pacemaker celler i sinus node eller brudd på reguleringen av det autonome nervesystemet.

Hvordan manifesterer sykdommen seg?

Sinus takykardi har praktisk talt ingen spesifikk symptomatologi og er preget av et typisk kurs iboende av en hvilken som helst annen takykardi. Men fortsatt har hun en svært viktig karakteristisk funksjon - dette er anamnese, noe som indikerer en gradvis økning og reduksjon i frekvensen av hjerterytmen. De fleste andre supraventrikulære takykardier manifesterer med en plutselig innbrudd og samme plutselige oppsigelse av angrepet, det vil si at de er paroksysmale.

Personen blir treg, det er sterk svakhet, noen ganger kan det være en følelse av "bomullsfødder". Effektiviteten minker kraftig, utholdenhetstanker. Dette er spesielt merkbar hos personer hvis faglige aktiviteter er forbundet med økt fysisk anstrengelse. Denne gruppen inkluderer stevedores, arbeidere på byggeplasser, lagerholdere.

Enhver fysisk aktivitet med denne type takykardi forårsaker alvorlig tretthet, så en kronisk reduksjon i arbeidsevne er en anledning til å gå til kardiologen og passere EKG, spesielt hvis det finnes andre kliniske manifestasjoner av sykdommen.

Kortpustethet

Dyspné kan dukke opp når som helst, selv om natten, når menneskekroppen er avslappet. Med en hjertefrekvens på over 140 slag per minutt, kan pasienten våkne om natten fra en plutselig følelse av asfyksi (kvelning). Mangel på luft kan observeres om dagen, mens det ikke er forbundet med belastningen og oppstår isolert fra eksterne faktorer.

Kortpustethet kan bli ledsaget av alvorlig ømhet i brystet, hyppig, intermittent pust og tinning i venstre hypokondrium.

Hva er sinus takykardi?

Konvulsiv syndrom

Kramper i takykardi er forbundet med nedsatt blodsirkulasjon i ekstremiteter. Mesteparten oppstår muskelkramper i gastrocnemius-musklene, men hendene, samt nakken og til og med ryggen og magen, kan bli påvirket. Hender og føtter er ofte kalde, kan ha en blåaktig eller unaturlig blek nyanse.

Hvis kapillærene er skadet, kan det forekomme vaskulære stjerner på huden. Denne egenskapen er også karakteristisk for åreknuter, derfor krever det en omfattende undersøkelse og konsultasjon av en phlebologist eller en vaskulær kirurg.

Smerte i hjertet

Smertefulle opplevelser i hjertet kan være ganske forskjellige. Noen pasienter har brennende og prikkende i hjertet, noen føler en følelse av tyngde og klemmer på brystet, noen klager på kjedelig smerte bak brystbenet. Noen ganger kan smertsyndromet være litt uttalt. Slike smerter dukker opp flere ganger i løpet av dagen, varer ikke mer enn 5-7 minutter og forstyrrer ikke pasienten alvorlig, men dette betyr ikke at du ikke kan være oppmerksom på det.

Viktig! Selv en liten smerte i hjertet bør være en grunn til å ringe til en lege, siden det noen ganger kan være det eneste symptomet på utbruddet av patologiske prosesser (ofte irreversibel).

Fallende blodtrykk

Et av tegnene som man kan bedømme om økt stress på sinusnoden, er reduksjonen i blodtrykket. Hypotensjon er ledsaget av karakteristiske symptomer: hodepine, svimmelhet, følelse av "fluer" før øynene. I noen tilfeller er hyppig besvimelse mulig, noe som kan vare fra 15-30 sekunder til flere minutter.

Panikkanfall

Et annet symptom, som kan kalles relativt karakteristisk for sinus takykardi, er en konstant følelse av frykt (mot bakgrunnen av andre kliniske manifestasjoner). Pasienten opplever sterk følelsesmessig spenning, angst. I avanserte tilfeller kan hallusinasjoner forekomme. Dette skiltet indikerer behovet for akutt behandling og konstant medisinsk tilsyn.

Til hvem skal du vende?

For eventuelle symptomer på takykardi, spesielt hvis de blir ledsaget av trykk, smerte og ubehag i hjertet, må du søke medisinsk hjelp. Kardiologen behandler kardiovaskulære sykdommer, men i noen tilfeller kan det være nødvendig å konsultere spesialiserte spesialister:

 • phlebologist;
 • endokrinolog;
 • vaskulær kirurg.

Ved ekstern undersøkelse anslår doktoren en tilstand av integritet av pasienten, slimhinnene i et munnhule, hører en thorax for et emne av wheezer. Det er obligatorisk å måle blodtrykk og puls. Etter å ha samlet en anamnese, vil legen gi anvisninger for følgende typer studier:

 • biokjemisk blodprøve for å utelukke anemi og inflammatoriske prosesser;
 • urinalyse (for å utelukke nyresvikt og diabetes);
 • EKG i 12 ledninger;
 • ekkokardiografi;
 • "Vagal" -prøver (Valsalva, karoten sinusmassasje, Aschner);
 • transesofageal elektrokardiografi av atriene;
 • daglig overvåkning (Holter-diagnostikk).

Normal og takykardi

Viktig! Samlingen av grunnleggende informasjon inkluderer informasjon om pasientens forhold og oppholdssted, hans livsstil og profesjonelle aktiviteter. Ifølge dataene kan doktoren trekke en konklusjon om sykdommens art og årsakene til forekomsten, og også å foreskrive den nødvendige behandlingen.

Hvordan behandles?

Sinus takykardi krever vanligvis ikke spesifikk behandling. Behandlingen bør man tar sikte på årsakene til arytmi, noe som vanligvis fører til gjenopprettelse av normal sinusrytme frekvens (røykeslutt, mottak av alkohol, bruk av sterk te, kaffe, hypervolemi korreksjon, behandling av feber, etc.). I de tilfeller hvor sinus takykardi utløser anfall av angina, bidrar til progresjon eller sirkulasjonssvikt fører til markert subjektive ubehag, er medikamentell behandling anbefales.

I sjeldne tilfeller, sterkt symptomatisk sinus takykardi, ildfast til medikamentterapi, er det tilrådelig å utføre pasient radiofrekvent strøm (eller modifikasjon) i sinusknuten med produksjon av en permanent pacemaker.

Betablokkere

Preparater av denne gruppen blokkerer økt produksjon av adrenalin og norepinefrin, de viktigste stresshormonene. En av de mest effektive blokkere av reseptorer følsomme for adrenalin er "bisoprolol". Det tolereres godt av de fleste pasienter, men i noen tilfeller kan det medføre alvorlige bivirkninger, så behandlingen bør kontrolleres av spesialister.

Behandling av sinus takykardi

Ikke-dihydropyridinkalsiumantagonister

 • "verapamil"
 • "diltiazem"

Farmakologiske virkninger av PM gruppe verapamil og diltiazem, er lik: de har en negativ utenlands, kronotrop og dromotropisk effekt - kan redusere hjertets kontraktilitet, redusere hjerte- å bremse atrioventrikulær ledning.

Alle disse legemidlene kan ha en annen terapeutisk effekt, så behovet for bruk og dosering skal beregnes av legen individuelt.

Hjelpemidler

Avhengig av den underliggende sykdommen, som er årsaken til sinus takykardi, er pasienten foreskrevet medikamenter av forskjellige farmakologiske grupper, som er oppført i tabellen nedenfor.

Les Mer Om Fartøyene