Sinus takykardi i hjertet: hva er det, årsakene og behandlingen

Fra denne artikkelen vil du lære: essensen av sykdommen sinus takykardi, årsaker og typer patologi. Symptomer, behandlingsmetoder.

Med sinus takykardi, er frekvensen av sinusrytmen i hjertet mer enn 100 slag per minutt. Den normale avstengningsfrekvensen ligger i området 65-80 slag per minutt. Fra 80 til 100 slag per minutt - akseptable indikatorer, men disse tallene er allerede over normen. I slike tilfeller anbefaler leger at man tar hensyn til pulsfrekvensen og undersøkes.

Økning i frekvensen av hjertesammentrekning - en normal fysiologisk reaksjon av en person til stress og under fysisk anstrengelse, slik at kroppen reagerer på kroppens økte behov i næringsstoffer, oksygen. Slike situasjoner går uten spor, blir ikke ledsaget av symptomer som er karakteristiske for en stabil form for sinus takykardi. De er ikke avhengige av kjønn, en persons alder.

Når rytmeforstyrrelser etter type angrep av sinus takykardi forsinkes i timer, dager - de forårsaker ulempe og begrenser den vanlige livsstilen. Deretter er det behov for å utføre diagnostikk, behandling av disse forholdene.

Problemet håndteres av en kardiolog, arytmolog, nevrolog.

Typer og årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi i sjeldne tilfeller er den primære (eller idiopatisk), det vil si "i seg selv" uten noen patologier eller sykdommer. Denne varianten av normen er kombinert med lave figurer av arterielt trykk (en tendens til hypotensjon).

Men hyppigere er takykardi sekundær og forekommer mot bakgrunn av andre sykdommer:

 1. Arteriell hypertensjon eller hypotensjon (økt eller redusert trykk).
 2. Hjertesykdommer, inflammatoriske hjertesykdommer.
 3. Kroniske lungesykdommer.
 4. Skjoldbruskkjertel sykdommer.
 5. Infeksjoner, høy kroppstemperatur.
 6. Fedme.
 7. Misbruk av energidrikker, alkohol, røyking.
 8. Blodtap på bakgrunn av gastrointestinal blødning eller traumer.
 9. Cachexia (sterkt vekttap) med hjertesvikt eller onkologi.
 10. Sykdommer i nervesystemet.
 11. Ukontrollert inntak av diuretika. Dette er ekstremt farlig! Unge mennesker mishandles for å matche modelldata. Bortsett fra sinus takykardi, som mottar en konstant og alvorlige, idet slike mottaks diuretika provoserer åndenød og ødem, gradvis og langsomt dannet uopprettelig nyresvikt. Dette vil uunngåelig føre en person til behovet for en kunstig nyre.

Symptomer på sinus takykardi

Symptomer er de samme av forskjellige årsaker som forårsaket sinus takykardi. Symptomer er de samme for menn og kvinner:

 • Økt og vedvarende økning i hjertefrekvensen.
 • Følelse av hjertet selv i fred, i en drøm.
 • Svimmelhet.
 • Nedgang i blodtrykk (under 100/60 mm Hg, noe som er dårlig for en person som bor ved et trykk på 130/70 mm Hg).
 • Svakhet, sykdom med langvarige angrep av takykardi (mer enn en time).
 • Smerten i brystet følger med en kraftig økning i puls og er karakteristisk for pasienter med kombinert patologi i hjertet (stenokardi, hjertefeil).
 • Uforklarlig og forferdelig frykt, angst, angst (symptomer forekommer hos emosjonelle pasienter eller under panikkanfall). Disse forholdene er svært farlige for den menneskelige psyke.

Fem behandlingsgrupper

I noen tilfeller kan takykardi helbredes helt, delvis - nei; det avhenger av den sanne årsaken til sykdommen.

Eliminering av symptomer på sinus takykardi er en lang prosess, tar fra en måned (hvis for eksempel årsaken til infeksjon) til et år. Ved primærpatologien utføres behandlingen gjennom kurs gjennom livet.

Alle metoder kan deles inn i fem store grupper:

 1. Behandling av den underliggende sykdommen er den virkelige årsaken til takykardi.
 2. Generelle råd om livsstil.
 3. Medisiner for å redusere hjertefrekvensen.
 4. Kirurgisk behandling.
 5. Folkemetoder.

Betydningen og betydningen av behandlingen er i synkende rekkefølge.

1. Behandling av den underliggende sykdommen - den sanne årsaken til takykardi

 • Hvis årsaken til sinus takykardi - hjertesykdom og blodårer, er det nødvendig å velge medisiner (for å redusere trykk) eller kardiovaskulasjon for å fjerne hjertefeil.
 • Hvis årsaken er bruk av alkoholholdige drikker eller energi, må du slutte å ta dem. Når alkoholavhengighet sinus takykardi er fylt med utviklingen av kardiomyopati (denne forlengelse og svekkelse av hjerte veggen), fordi hjertemuskelen er i arbeid ved "forhøyet mode" på grunn av takykardi. En av årsakene til at alkoholistene dør - plutselig hjertestans - forekommer vanligvis på bakgrunn av uidentifisert kardiomyopati.
 • Med infeksjoner som følge av forgiftning av kroppen, er det viktig å velge riktig antibakterielt stoff og utføre avgiftningsterapi (for eksempel en rikelig drikke).
 • Hvis takykardi følger med lungesykdommer (kronisk bronkitt av røykere), er det nødvendig å stoppe respiratorisk svikt, da dette er det som provoserer hjertets økte arbeid.
 • Angrep av plutselig hjertebank er karakteristisk for panikkanfall. Panikkanfall - dette er en sterk frykt, panikk, som er ledsaget av hjertebank, svette, en følelse av alvorlig angst. Betingelser oppstår på bakgrunn av ulike fobier (frykt for noe - død, "bli gal," forfølgelse). Denne ukontrollerte og svært vanskelige tilstanden, en patolog er engasjert i en psykiater (nevrolog).

2. Generelle råd om livsstil

Vanligvis, i fravær av alvorlig sykdom - er en endring i livsstil nok til å kvitte seg med takykardi. Ofte kan dette ses i ferien, når det ikke er noen negative faktorer, erfaringer.

Anbefalinger fra denne blokken:

 1. Korrigering av daglig behandling: vanlig riktig ernæring, mat bør varieres i sammensetningen (grønnsaker, frukt, kjøtt, frokostblandinger, grønnsaker).
 2. Ekskluder mat som provoserer takykardi: kaffe, krydret, fet, røkt.
 3. Daglige turer.
 4. Full natts søvn (ikke mindre enn 8 timer).

3. Medikamenter for å redusere hjertefrekvensen

I situasjoner hvor ingen sinus takykardi er diagnostisert med noen sammenhengende patologi, eller behandling av den underliggende patologien utføres, kan legen inkludere tilleggs medisiner for å redusere hjertefrekvensen (HR):

takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

I hjertet av utviklingen av takykardi er den økte automatikken av sinusknudepunktet, som vanligvis setter takten og rytmen av hjertekontraksjoner, eller ektopiske sentre for automatisme.

Følelsen av personen i hjertet (hyppigere og økt hjertefrekvens) ikke alltid indikerer sykdom. Takykardi vises i friske mennesker under trening, stress og nervøs eksitabilitet, sammen med mangel på oksygen og høy temperatur luft, under påvirkning av visse narkotika, alkohol, kaffe, med en skarp endring i kropps stilling fra horisontal til vertikal, og så videre. D. tachykardi hos barn under 7 år regnes som en fysiologisk norm.

Utseendet av takykardi hos praktisk sunne mennesker er forbundet med fysiologiske kompensasjonsmekanismer: aktivering av sympatisk nervesystem, frigjøring av adrenalin i blodet, som fører til økning i hjertekontraksjoner som følge av eksterne faktorer. Så snart effekten av den eksterne faktoren opphører, går hjertefrekvensen gradvis tilbake til normal. Imidlertid følger takykardi ofte en rekke patologiske forhold.

Klassifisering av takykardi

Tatt i betraktning de årsakene til akselerasjon av hjertefrekvensen, utskiller fysiologisk takykardi som oppstår under normal drift av hjertet som en tilstrekkelig kroppens respons på visse faktorer, og patologisk, utvikle alene på grunn av medfødt eller ervervet hjerte- eller annen sykdom.

Patologisk takykardi er et farlig symptom, siden det fører til en reduksjon i volumet av blodutstrømning og andre forstyrrelser i intrakardial hemodynamikk. Med for ofte hjerteslag, har ventriklene ikke tid til å fylle med blod, reduseres hjerteutgangen, blodtrykksfall, blod og oksygenstrøm til organene, inkludert til hjertet, svekkes. Langsiktig reduksjon i hjerteets effektivitet fører til arytmogen kardiopati, brudd på kardial kontraktilitet og økning i volumet. Dårlig blodtilførsel til hjertet øker risikoen for å utvikle iskemisk sykdom og hjerteinfarkt.

Ifølge kilden som genererer elektriske impulser i hjertet, er takykardi preget:

 • sinus - utvikler seg med en økning i aktiviteten til sinus (sinoatrial) node, som er den viktigste kilden til elektriske impulser, som setter hjertefrekvensen som normalt;
 • ektopisk (paroksysmal) takykardi, hvor rytmegeneratoren befinner seg utenfor sinusnoden - i atria (supraventrikulær) eller ventrikkel (ventrikulær). Vanligvis oppstår i form av angrep (paroksysmer), som begynner og stopper plutselig, varer fra flere minutter til flere dager, mens hjertefrekvensen forblir konstant høy.

For sinus takykardi er preget av en økning i hjertefrekvensen til 120-220 slag per minutt, en gradvis utgang og den rette hjernen rytmen.

Årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi forekommer i ulike aldersgrupper, oftere hos friske mennesker, så vel som hos pasienter med hjerte og andre sykdommer. Fremveksten av sinus takykardi tilrettelegges ved intrakardielle (hjerte) eller ekstrakardiale (ikke-kardiale) etiologiske faktorer.

Sinus takykardi hos pasienter med kardiovaskulær sykdom er ofte et tidlig symptom på hjertesvikt eller venstre ventrikkel dysfunksjon. For intrakardielle årsaker til sinus takykardi omfatter: akutt og kongestiv kronisk hjertesvikt, hjerteinfarkt, alvorlig angina pectoris, revmatisk myokarditt, toksiske, infeksjonssykdommer og andre opprinnelse, kardiomyopati, hjerte, hjertesykdom, bakteriell endokarditt, perikardiale og klebe perikarditt.

Blant de fysiologiske ikke-kardiale årsaker til sinus takykardi kan være fysisk stress, følelsesmessig stress, medfødte egenskaper. Neurogene takykardi utgjør majoriteten og ekstrakardiale arytmier er forbundet med primær dysfunksjon av cerebrale cortex og basalganglier, så vel som lidelser i det autonome nervesystemet: nevroser, psykoser, affektiv (emosjonell tachycardia), neuro dystoni. Nevrogen takykardi utsettes oftere unge med labil nervesystemet.

Blant andre faktorer ekstrakardiale takykardi forekomme endokrine lidelser (hypertyreoidisme, økt produksjon av adrenalin i pheochromocytoma), anemi, akutt sirkulasjonssvikt (sjokk kollaps, akutt blodtap, synkope), hypoksemi, akutte smertefulle angrep (f.eks, renal kolikk).

Utseendet av takykardi kan forårsake feber, utvikle seg med ulike smittsomme og inflammatoriske sykdommer (lungebetennelse, angina, tuberkulose, sepsis, branninfeksjon). En økning i kroppstemperaturen ved 1 ° C fører til økning i hjertefrekvens sammenlignet med det vanlige, barnet med 10-15 slag per minutt, og den voksne - med 8-9 slag per minutt.

Farmakologisk (legemiddel) og toksiske sinus takykardi skje ved innvirkning på funksjonen av sinusknuten medisiner og kjemikalier: sympatomimetika (adrenalin og noradrenalin) vagolitikov (atropin), aminofyllin, kortikosteroider, tyroid stimulerende hormoner, diuretika, gipotenzivyh medikamenter, koffein (kaffe, te), alkohol, nikotin, gifter (nitrater) og andre. Noen stoffer ikke har noen direkte virkning på sinusknutefunksjon og forårsake den såkalte refleks tachycardia ved å øke tone fin yo matic nervesystemet.

Sinus takykardi kan være tilstrekkelig og utilstrekkelig. Utilstrekkelig bihule takykardi kan vedvare i ro, ikke avhenge av lasten, ta medisiner, ledsaget av en følelse av sterk hjertebank og mangel på luft. Dette er en sjelden og dårlig studert sykdom av ukjent opprinnelse. Formentlig er det forbundet med en primær lesjon av sinusknudepunktet.

Symptomer på sinus takykardi

Tilstedeværelsen av kliniske symptomer på sinus takykardi avhenger av graden av alvorlighetsgrad, varighet, natur av den underliggende sykdommen. Med sinus takykardi, kan subjektive symptomer være fraværende eller mindre: hjertebank, ubehagelige opplevelser, følelser av tyngde eller smerte i hjertet av hjertet. Utilstrekkelig bihule takykardi kan manifesteres ved vedvarende hjertebank, en følelse av mangel på luft, kortpustethet, svakhet, hyppig svimmelhet. Det kan være tretthet, søvnløshet, nedsatt appetitt, ytelse, forverringstemperatur.

Graden av subjektive symptomer er diktert av den underliggende sykdommen og terskelen for følsomheten i nervesystemet. I hjertesykdommer (for eksempel koronar aterosklerose) kan en økning i antall hjerteslag forårsake angina pectorisangrep, forverring av symptomer på hjertesvikt.

Med sinus takykardi, er en gradvis oppstart og en slutt notert. Ved alvorlig takykardi kan symptomene gjenspeile nedsatt blodtilførsel til ulike organer og vev på grunn av redusert hjerteutgang. Det er svimmelhet, noen ganger besvimelse; med lesjoner av cerebral fartøyer - fokale nevrologiske lidelser, kramper. Med langvarig takykardi, er det en reduksjon i arteriell trykk (arteriell hypotensjon), en reduksjon i diurese, og kalde ekstremiteter observeres.

Diagnose av sinus takykardi

Diagnostiske tiltak utføres for å identifisere årsaken (hjertefeil eller ikke-kardiale faktorer) og differensiering av sinus og ektopisk takykardi. EKG tilhører ledende rolle i differensial diagnose av type takykardi, bestemmelse av frekvens og rytme av hjertesammensetninger. Daglig overvåkning av EKG ved Holter er svært informativ og helt trygg for pasienten, avslører og analyserer all slags forstyrret hjerterytme, endringer i hjerteaktivitet under normale pasientaktiviteter.

Echocardiography (ekkokardiografi), hjerte-MRI (magnetic resonance imaging) ble utført for å påvise den intrakardial patologien forårsaker patologiske takykardi EFI (elektrofysiologisk undersøkelse) hjerte, studere spredning av den elektriske puls på hjertemuskelen, for å bestemme mekanismen av takykardi og hjerteledningsforstyrrelser. Ytterligere fremgangsmåter studier (fullstendig blodtelling, bestemmelse av thyroid-stimulerende hormon i blodet, hjerne og EEG al.) Tillat å utelukke blod sykdommer, endokrine forstyrrelser, patologisk CNS-aktivitet og m. P.

Behandling av sinus takykardi

Prinsippene for behandling av sinus takykardi bestemmes først og fremst av årsakene til forekomsten. Behandling bør utføres av en kardiolog sammen med andre spesialister. Det er nødvendig å eliminere faktorer som bidrar til økt hjertefrekvens: unntatt koffeinholdige drikker (te, kaffe), nikotin, alkohol, krydret mat, sjokolade; beskytte deg mot psyko-emosjonell og fysisk overbelastning. Med fysiologisk sinus takykardi, er det ikke nødvendig med behandling.

Behandling av patologisk takykardi bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Med ekstrakardisk sinus takykardi av en neurogen natur, trenger pasienten en konsultasjon av en nevrolog. I behandlingen bruk psykoterapi og beroligende midler (luminale, beroligende midler og neuroleptika: mebicar, diazepam). Ved refleks takykardi (med hypovolemi) og kompenserende takykardi (med anemi, hypertyreose), er det nødvendig å eliminere årsakene som forårsaket dem. Ellers kan terapi rettet mot å redusere hjertefrekvensen føre til en kraftig nedgang i blodtrykket og forverre hemodynamiske lidelser.

Med sinus takykardi på grunn av tyrotoksikose, benyttes β-adrenoblokker i tillegg til de skjoldbruskmedierte skjoldbruskdroger som er foreskrevet av endokrinologen. Forebygging er gitt til betablokkere av gruppen oxyprenolol og pindolol. Hvis det er kontraindikasjoner for β-aderonoblokere, brukes alternative medisiner - kalsiumantagonister av ikke-hydropyridin-serien (verapamil, diltiazem).

Med sinus takykardi på grunn av hjertesvikt, i kombinasjon med β-adrenoblokere tilordnes hjerte glykosider (digoksin). Målpuls bør velges individuelt, avhengig av tilstanden til pasienten og hans underliggende sykdom. Målrestenes hjertefrekvens med stenokardi er vanligvis 55-60 slag per minutt; med neurokirkulatorisk dystoni - 60 - 90 slag per minutt, avhengig av subjektiv toleranse.

Med paraxismal takykardi, kan en økning i tonen i vagusnerven oppnås ved en spesiell massasje - ved å trykke på øyebollene. I fravær av effekt intravenøst ​​administrert antiarytmisk legemiddel (verapamil, amiodaron, etc.). Pasienter med ventrikulær takykardi krever akuttbehandling, akutt sykehusinnleggelse og anti-tilbakefallende antiarytmisk behandling.

Når utilstrekkelig sinus takykardi, ineffektivitet blokkerer og i tilfelle av en betydelig forverring av pasienten, blir brukt transvenøs hjerte rfa (gjenopprette normal hjerterytme ved etsing av et berørt område av hjertet). Hvis ingen effekt eller en trussel mot livet til pasienten gjennomføres pacemakerimplantasjon kirurgi (ECS) - kunstig pacemaker.

Prognose og forebygging av sinus takykardi

Sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom er oftest en manifestasjon av hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon. I disse tilfellene kan prognosen være ganske alvorlig, siden sinus takykardi er en refleksjon av reaksjonen av det kardiovaskulære systemet til en reduksjon i ejektionsfraksjonen og en forstyrrelse av intrakardial hemodynamikk. I tilfelle av fysiologisk sinus takykardi, selv med utprøvde subjektive manifestasjoner, er prognosen tilfredsstillende.

Profylakse av sinus takykardi består i tidlig diagnose og rettidig behandling av hjertepatologi, eliminering av ikke-kardiale faktorer som bidrar til utvikling av brudd på hjertefrekvens og sinus node-funksjon. For å unngå alvorlige konsekvenser av takykardi, følg anbefalingene for en sunn livsstil.

Sinus takykardi i hjertet: årsaker, symptomer, behandling

Sinus takykardi i hjertet er en sykdom som manifesterer seg i form av hyppige sammentrekninger av myokardiale muskelfibre. Det normale antallet kutt til 80 - 90 slag per minutt, en økning i denne indikatoren indikerer tilstedeværelsen av takykardi. Utviklingen av sinus takykardi er basert på den automatiske økningen i den kontraktile aktiviteten til sinusnoden under påvirkning av det sympatiske nervesystemet.

Hvis en følelse av sin egen hjerterytme, kortpustethet og ubehag følelse i brystbenet, dette er ingen grunn til å anta at utviklingen av sinus takykardi. Økningen i antall hjerteslag og andre ubehagelige symptomatiske tegn kan skyldes langvarig eller alvorlig stress, stress eller kaffe. Hos barn under syv er denne tilstanden generelt sett ansett som normen.

arter

Sinus takykardi har to varianter:

 1. Fysiologisk takykardi - utvikler seg mot en bakgrunn av fysisk eller emosjonell overstyring, eller følger med et febersyndrom. Den forsvinner umiddelbart etter virkningen av uønskede faktorer og krever ikke medisinsk korreksjon. Dette er den såkalte kompenserende reaksjonen av kroppen til endringer i tilstanden til kroppen.
 2. Patologisk takykardi - er en konsekvens av lesjonen av sinoatriale knutepunktet i hjertets hjertesystem. Denne tilstanden utvikler seg mot en bakgrunn av fullstendig velvære og korrigeres kun ved hjelp av medisinske metoder.

Etiologiske faktorer

Hovedårsaken til utviklingen av sinus takykardi er funksjonell inkonsekvens av det sympatiske og parasympatiske nervesystemet.

Sympatisk og parasympatisk innervering hva er det? Den sympatiske avdelingen er ansvarlig for eksitasjonsprosessene i kroppens vevstrukturer, den vaskulære tonen endres under påvirkning av sympatisk innervering, økningen av muskelfibrene, inkludert myokardiet, øker. Den parasympatiske avdelingen i nervesystemet har motsatt effekt. I tillegg til sykdommer i nervesystemet, kan sykdomsårsaken også betjene ikke-hjerte- og hjertefaktorer.

Ikke-kardiale faktorer inkluderer:

 1. Neurogen - utvikle hos personer som er utsatt for langvarig følelsesmessig stress, med nevroser og langvarige depressive tilstander.
 2. Giftig - utvikle seg under påvirkning av sinusnoden av giftige og kjemiske forgiftningsstoffer som kommer inn i menneskekroppen ved oral, innånding eller gjennom huden.
 3. Medisinske - utvikle med langvarig eller feil bruk av legemidler som kan påvirke hjertets kontraktile aktivitet. Spesielt gjelder dette medikamenter med en psykotrop virkningsmekanisme, hypnotika og narkotika.
 4. Hypoksisk - i dette tilfellet reagerer kroppen i form av kompensasjon på utilstrekkelig tilførsel av oksygen til menneskekroppen. Denne tilstanden betraktes som en refleksreaksjon.

Sinus takykardi i hjertet, forårsaket av hjertefaktorer, antyder organiske patologier fra siden av myokardiet.

Hjertefaktorer av sykdommen inkluderer:

 1. Angina pectoris og hjerteinfarkt som en skarp forstyrrelse av den arterielle oksygenerte blodstrømmen til hjertemusklen, på grunn av obturasjon eller spasmodisk innsnevring av lumen i koronararteriene.
 2. Kardiosklerose er en irreversibel forandring i myokardiale muskelfibre under påvirkning av inflammatoriske eller traumatiske lesjoner.
 3. Akutt eller kronisk hjertesvikt som et brudd på hjerteroboten.

Funksjoner av symptomatiske manifestasjoner

Symptomatiske tegn kan manifestere avhengig av hvor lenge den patologiske tilstanden utvikler seg, hvilket er årsaken til sykdommenes utbrudd. Det er viktig at pasienten har samtidige sykdommer.

De vanligste pasientklagerene er:

 • Følelse av tyngde i kroppen, spesielt i underkroppene;
 • smertefulle og ubehagelige opplevelser i hjerteprojeksjonen
 • kortpustethet, som vises etter en fysisk eller emosjonell belastning;
 • svimmelhet og patologisk svakhet på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel til hjernevevet;
 • nedsatt appetitt, i sjeldne tilfeller dyspeptiske lidelser;

Gjennom økt kontraktilitet av myokardiet, reduseres blodtilførselen av organstrukturen i menneskekroppen kraftig. Arbeidet i fordøyelseskanalen, respiratorisk, urin og hormonalt system er forstyrret. En lang sykdomstid kan negativt påvirke deres funksjon og som en konsekvens en alvorlig trussel mot pasientens liv.

Funksjoner og formål med diagnosen

Spørsmål om hjertets patologi er legens kardiolog. Personer som er registrert med en øket risiko for hjerteinfarkt eller om de har en historie av arytmier bør gjennomgå vanlige spesielle forebyggende medisinske undersøkelser og motta medisinsk behandling hvis det er nødvendig.

Som en diagnose av sinus takykardi utføres:

 • Elektrokardiografi - viser antall og rytme av hjerteslag, er gullstandarden i hjertet for å diagnostisere hjertesykdom.
 • Ekkokardiografi gir deg mulighet til å visualisere og tilstrekkelig vurdere tilstanden til hjerteventilene, for å oppdage vices i tide.
 • En generell laboratoriet blodprøve viser blodets tilstand, oksygenering og tilstedeværelsen av de nødvendige elementene.

Tilveiebringelse av førstehjelp

Sinus takykardi i hjertet tilhører en gruppe sykdommer som krever nødhjelpshjelp før ankomsten av et ambulanseteam. Korrekt assisterte personer i de første sekundene av sykdommen kan påvirke effektiviteten av videre spesialisert behandling.

De viktigste stadiene av beredskapsdepartementet:

 • Sørg for fri passasje av frisk luft i tilfelle pasienten er i et lukket og tett rom;
 • å frigjøre en persons kropp fra tettsittende klærelementer;
 • å gi pasienten sittende eller liggende stilling med hevede nedre lemmer;
 • Påfør kalde kompresser på de tidlige områdene av hode og panne;

I tilfeller der en person har mistet bevisstheten og det ikke er tegn på palpitasjon og pust, er det nødvendig å gjennomføre gjenopplivingstiltak med forholdet mellom kompresjon og inspirasjon på 30: 2. Pasienter med diagnose av sinus takykardi skal umiddelbart innlagt på et hjertesykehus.

Egenskaper ved behandling for sinus takykardi

Først av alt, for å eliminere sykdommen, er det nødvendig å eliminere den etiologiske faktoren av sykdommen. Hittil er takykardi ganske vel eliminert ved bruk av medisinske stoffer.

Sinus takykardi utvikler som regel mot bakgrunnen av sykdommer i endokrine, urinveisystem, vaskulær patologi og under påvirkning av eksterne faktorer. Grunnlaget for behandlingen er eliminering av den etiologiske faktoren av sykdommen, og deretter korreksjonen av takykardi.

Blant medisinsk behandling bør skilles:

1.Spokoitelnye-legemidler har en uttalt effekt på menneskets nervesystem, har en deprimerende effekt på sympatisk nervesystem. Avhengig av materialet til fremstilling er preparatene fra denne gruppen delt inn i:

 • økologisk rene medisinske stoffer fremstilt på grunnlag av naturlige medisinske planter, for eksempel glycin, glycid, valerian;
 • kjemisk syntetiserte legemidler med en uttalt antidepressiv effekt, for eksempel fenobarbital;

Beroligende stoffer brukes av personer som er utsatt for emosjonell ustabilitet, hyppige manifestasjoner av nevroser og depressive forhold. Bruk av medisiner bør utføres med streng dosering, da overdreven forkjølelse fører til alvorlige konsekvenser.

 1. Betablokkere er legemidler som reduserer konsentrasjonen av blodmediatorer som påvirker vaskulær tone. Virkemekanismen er rettet mot å redusere blodtrykk og hjertefrekvens.
 2. Narkotika som undertrykker impulser i sinusnoden til hjertets ledersystem, styrer rytmen for stimulering av noden og utfører en nerveimpuls langs hjertevevet. Forhindrer utvikling av arytmi, atrieflimmer og plutselig koronar død.
 3. Antagonister av kalsiumkanaler. Kalsium som mikroelement i menneskekroppen stimulerer eksitasjonsprosessene, som i patogenesen av sykdommen er en nøkkelfaktor. Virkemekanismen for denne gruppen medikamenter er utformet for å blokkere frigjøringen av kalsium fra cellulær depot, slik at prosessen med eksitasjon i nervesystemet senkes.

Hvis medisinen er ineffektiv, anbefales det pasienter å gjennomføre kirurgisk inngrep. Hvis årsaken til utviklingen av takykardi er endokrin patologi, er kjertelen helt fjernet eller en del av det. Hvis en sinusknudepunkt selv er blitt forstyrret, blir en spesiell elektrisk stimulator av hjerteslagene administrert til pasientene.

Folk, økologisk rene behandlingsmetoder

På bakgrunn av medisinsk og kirurgisk behandling svetter kroppen tilstrekkelig, det anbefales at dikteren bruker vitaminer og plantestoffer som en kompleks behandling for pasienter.

De vanligste oppskrifter av folkemedisin for generell gjenoppretting av kroppen i patologiene i kardiovaskulærsystemet:

 1. Tinktur av tørket blader av hagtorn: En spiseskje av tørkede blader planter helles i ett glass kokende vann 250 ml, får lov til å infusjonere i tre timer. Den resulterende infusjonen brukes i en halv kopp to ganger om dagen.
 2. Tinktur av hvitløk og sitron: For forberedelse av tinktur trenger du omtrent ti frukter av sitron og hvitløk, disse ingrediensene blir grundig knust og blandet. Den resulterende blanding helles med kokende vann i et volum på 1 liter, du kan legge til en skje full av honning, insisterte i en uke. Den mottatte infusjonen på 4 til 5 teskjeer per dag brukes.
 3. Avkok fra planten Adonis: en spiseskje av knuste og tørkede medisinske planter for å fylle med vann, legg på en langsom brann, kok opp. Etter det er buljongen dekket med lokket og avkjølt. Etter matlaging brukes buljongen til fire teskjeer hele dagen.

Tradisjonelle medisiner bør bare brukes etter konsultasjon med den behandlende legen til kardiolog, er det nødvendig å klargjøre den nødvendige doseringen og bestemme forenligheten av avkok og infusjoner med medisinske stoffer. Det er strengt forbudt å selvstendig behandle sinus takykardi.

Forebyggende tiltak

Profylakse for sinus takykardi i hjertet er basert på rettidig diagnose og behandling av predisponerende organiske patologier fra andre organer og systemer. Pasienter anbefales å følge nøye med sin egen helse, unngå overdreven fysisk overbelastning. Omgivende pasienter skal skape et stille miljø og ikke provosere utviklingen av stressende forhold hos en syke.

Pasienten skal kvitte seg med dårlige vaner og endre arbeidsstedet hvis det er forbundet med skadelige produksjonsfaktorer. Riktig valgt diettinntak vil redusere risikoen for å utvikle hjertepatologi hos predisponerte individer.

Pasienter anbefales å helt eller delvis utelukke fra deres kosthold av salt, bitter og fettstoffer. Å konsumere flere melkeprodukter, friske grønnsaker og frukt, som et protein, magert kjøtt.

Komplikasjoner av sykdommen

Vanligvis utvikler komplikasjoner med sinus takykardi svært sjelden, og bare i overdreven forsømte patologiske forhold.

De mest sannsynlige komplikasjonene er:

 • sjokktilstand mot en bakgrunn av plutselig utvikling av arytmi;
 • akutt oppstått insuffisiens av myokardial funksjonell aktivitet;
 • plutselig koronar død;
 • ventrikulær fibrillering av hjertet;
 • klinisk død;

Ved komplikasjoner gjennomgår pasienten akutt hjerte-lungevirkning. Gjennomføring av gjenoppliving kan ikke være hensiktsmessig med langvarige og progressive organiske lesjoner i hjertet og når pasienten nekter å utføre behandling. Blant de komplikasjoner av sykdommen bør gjøres implikasjoner av selv-behandling, som er manifestert i form av en forverring av den opprinnelige tilstand av sammenbrudd fra det kardio - karsystemet og uttrykt allergi brett.

Prognose for gjenoppretting

Den vanligste sinus takykardien utvikler seg mot bakgrunnen av organisk hjertedysfunksjon, dette kan skyldes kronisk hjertesvikt eller iskemisk hjertesykdom. Med en slik sykdom kan sinusnoden påvirkes direkte, og medisinering kan ikke lenger påvirke det gunstige utfallet av sykdommen. Den eneste metoden for behandling i slike tilfeller er kirurgisk inngrep.

Prognosen for fullstendig gjenoppretting hos slike pasienter er minimal eller praktisk talt umulig. Hvis takykardien blir provosert av andre etiologiske faktorer, er situasjonen gjenopprettelig, etter at riktig medisinering er valgt, gjenopprettes pasientene helt.

Årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi: årsaker og behandling

Sinus takykardi er en sykdom hvor hjertefrekvensen økes til hundre og flere slag per minutt. Sinusnoden er kilden til normale og akselererte impulser. Alle hjertekonstruksjonene fungerer samtidig normalt, og sekvensen av atria og ventrikler er bevart. I de fleste tilfeller, sinus takykardi, årsakene og behandlingen som er beskrevet nedenfor, oppstår uten noen symptomer, men oppdages ved et uhell ved beregning av puls eller ved registrering av EKG.

Sinus takykardi: typer og symptomer

Farmakologisk sinus takykardi bestemmes av innflytelsen på sinus node av følgende stoffer: adrenalin, koffein, alkohol, norepinefrin, isoproterenol, nikotin.

Patologisk sinus takykardi er enten utilstrekkelig eller tilstrekkelig.

Sinus takykardi er tilstrekkelig forårsaket av kroppstemperatur, anemi, hypoksemi, arteriell hypotensjon, tyrotoksikose, feokromocytomi.

Når sinus takykardi er utilstrekkelig, er det en vedvarende symptomatisk økning i frekvensen av sinusrytmen - i en våknet tilstand i ro, over 100 slag per minutt.

Det antas at sykdommen er basert på en økning av automatikk pacemaker celler som tilhører sinusknuten som et resultat av primærskade, bidrar dette til en økning i tone av det sympatiske autonome nervesystemet region, og også reduksjon av parasympatisk.

Sinus takykardi er utilstrekkelig - dette er en sjelden nok, i tillegg til et lite studert fenomen, funnet hovedsakelig hos kvinner, hovedsakelig i ung alder. Pasienter klager over hyppig svimmelhet, kortpustethet, vedvarende hjerteslag, konstant svakhet. Til tross for stabil takykardi i ro, er økning med fysisk anstrengelse uforholdsmessig i forhold til graden av alvorlighetsgrad.

På samme sykdom CA nettstedet regelmessig produserer elektriske impulser som utføres på tradisjonell måte av ventriklene og atriene, ikke EKG ikke avviker fra normen, er det eneste annerledes quicke hjertefrekvens. EKG viser regelmessig veksling komplekse QRS-T- og P-bølger, noe som er karakteristisk for sinusrytme.

Den markerte takykardien kan ledsages av den skråstige depresjonen av RS-T-segmentet som ikke overstiger 1 mm, en liten økning i amplituden til P og T-tennene, ved å legge P-tannen på T i den forrige syklusen.

Sinus takykardi: årsaker

Sinus takykardi er mest vanlig hos unge mennesker. Og årsaken til utviklingen av denne sykdommen kan bli uopphetet i nervesystemet. I regulering av hjertefrekvens (hjertefrekvens) involvert parasympatiske og sympatiske nervesystemer.

På grunn av frigjøring av adrenalin aktiveres sympatisk nervesystem, som følge av at puls og blodtrykk stiger. Men aktiveringen av det parasympatiske nervesystemet viser motsatt effekt.

Hvis disse to systemene er normale, bør de være i likevekt, men hvis det er nødvendig, kan skift i en bestemt retning tillates. Under søvn, for eksempel, preventer blodtrykket og parasymatikken, og hjertefrekvensen minker. Men med fysisk anstrengelse eller stress motsatt.

Denne balansen hos ungdom er dårlig vedlikeholdt, de to delene av nervesystemet trekker hverandre seg, så i de fleste tilfeller er det en utilstrekkelig regulering av hjertefrekvensen, ofte i form av takykardi. En lignende tilstand ble gitt navnet - kardioneurose.

Det er verdt å merke seg at det er andre årsaker til utviklingen av takykardi: stress, fysisk arbeid, skjoldbrusk sykdom, feber, anemi, røyking.

Sinus takykardi i seg selv er ikke farlig, men årsaken til dens utvikling kan være helseskadelig.

Sinus takykardi: behandling

Før behandling sinus takykardi, må en lege kunne fastslå årsaken til sykdommen, og deretter fjerne den: kronisk områder med infeksjon (f.eks, kronisk betennelse i mandlene) behandles i første rekke ved reduksjon av hemoglobinnivåer, kontroll og korrigering av skjoldbruskkjertelen. I tillegg anbefales det å avstå fra å ta visse medisiner som bare akselererer sinusrytmen.

Uansett for hvilken grunn begynte takykardi, fordi høy puls - dette er ikke bra, og hvis det er også bekymret for pasienten, begynner det å ta medisiner som reduserer hjertefrekvensen.

Bruk ofte betablokkere. Mindre vanlige ivabradin, hovedsakelig hvis takykardi er ledsaget av lavt blodtrykk. I tillegg brukes sedativer.

Spesiell behandling er ikke nødvendig hvis sinus takykardien går uten symptomer og med en ikke veldig rask puls. Men dette er bare hvis takykardi ikke er ledsaget av tegn på hemodynamisk ustabilitet (svimmelhet, svakhet, besvimelse, og selv synkope) og ikke har paroksysmal i naturen. Lignende angrep observeres noen ganger med arytmi og kalles sympatiadrenale paroksysmer. Med en slik arytmi hos unge er prognosen generelt gunstig.

Sinus takykardi (Årsak til sinus takykardi)

En vanlig årsak til sinus takykardi er vegetative påvirkninger assosiert med en økning i tonen i det sympatiske nervesystemet eller en nedgang i tonen i vagusnerven. Dette er et vanlig symptom på neurokirkulatorisk dystoni. Det er ofte bare kortsiktig, for eksempel med fysisk eller følelsesmessig stress, med sinne eller frykt, eller vises når kroppens stilling endres. Et utilstrekkelig opplært hjerte er preget av en utilstrekkelig økning i rytmen under og etter trening. Sinus takykardi kan også forekomme ved skade på sentralnervesystemet eller hyperkinetisk syndrom. Thyrotoxicosis fører ofte til sinus takykardi.

Med feber øker rytmfrekvensen vanligvis med 8 til 10 slag med en temperaturøkning på 1 ° C (med unntak av enkelte smittsomme sykdommer). Hjertefeil fører ofte til sinus takykardi. Sinus takykardi er karakteristisk for aorta insuffisiens, mitral stenose, myokardinfarkt, hypertensjon, constrictive perikarditt.

Sinus takykardi er noen ganger nødvendig å skille fra supraventrikulær paroksysmal takykardi, atrieflutter, atrieflimmer tahisistolicheskoy med alvorlig takykardi, og av og til fra ventrikkel form av paroksysmal takykardi. I motsetning til paroksysmal sinus tar takykardi vanligvis og stopper gradvis.

"Guide to electrocardiography", V.N.Orlov

Årsaker til sinus takykardi

Hvis hjertefrekvensen øker, som stadig er på nivået på mer enn hundre slag per minutt, blir denne sykdommen kalt sinus takykardi. årsaker En slik rask pulsering ligger i den økte automatiseringen av sinuskoden. Samtidig går arbeidet i alle kardiale strukturer i normal normal modus, rekkefølgen av funksjonene til ventriklene og atriene blir observert.

Dette fenomenet i en sunn person kan forårsake fysisk stress eller følelsesmessig stress. Sinus takykardi kan også provoseres farmakologisk, og slike midler som alkohol, nikotin, koffein, adrenalin kan bidra til økningen i hjertekontraksjoner.

Vanligvis som et resultat av umodenhet i nervesystemet, oppstår sinus takykardi hovedsakelig unge mennesker, kvinner, forresten, er mer vanlig enn hos menn. Normalt regulerer det sympatiske nervesystemet, sammen med det parasympatiske nervesystemet, hyppigheten av sammentrekninger av hjertemuskelen. Utslipp av adrenalin i blodet, aktivering av sympatisk nervesystem, øker blodtrykk og puls. Den motsatte effekten oppnås når det parasympatiske systemet er aktivert. Disse to systemene balanserer kontinuerlig hverandre, og om nødvendig oppnås en fordel i begge retninger. Så, for eksempel, de dominerende parasymatikkene i søvn senker blodtrykket og senker hjerterytmen. I ung alder, er denne likevekt ustabil, plassen konstant observeres fordel av nervesystemet for avdelingen over den andre, hvilket fører til utilstrekkelig regulering av hjertefrekvensen og takykardi, og en slik tilstand kalles "cardioneurosis". Pasienter med symptomer på utilstrekkelig sinus takykardi lider av svimmelhet, kortpustethet, konstant svakhet. Takykardi observeres i dem i en tilstand av absolutt hvile, selv uten fysisk anstrengelse, og denne tilstanden blir permanent.

En annen type patologisk takykardi er tilstrekkelig sinus takykardi, som kan være forårsaket av fysisk arbeidskraft eller stress, røyking eller anemi, feber eller hypertyreose.

En utilstrekkelig sinus takykardi kan og skal behandles, men siden sykdommen ennå ikke er blitt studert mye, kan behandlingen være ganske vanskelig. I alle fall er sinus takykardien i seg selv ikke så farlig, som årsakene kan være, og nå må vi bekjempe dem.

Sinus takykardi

Sinus takykardi - en viss tilstand preget av rask puls på mer enn nitti, sjelden opptil 130 slag per minutt. I hovedsak dette cellulær respons CA fysiologiske natur til endogene eller eksogene påvirkninger, som inkluderer fysisk stress, mental spenning, sinne, smerte, angst, glede, feber, infeksjon, anemi, og andre.

Sinus takykardi utvikler seg som et resultat av automatisk øke sinus (CS), når det er økt aktivitet av sympathoadrenal system og redusert vagal nervøs tone natur når de utsettes for celler SU nikotin, alkohol, og en kombinasjon av alle disse faktorene.

Sinus takykardi er som regel vanlig hos mennesker med et sunt hjerte, men med vegeto-vaskulær dystoni. I tillegg refererer det til manifestasjon av akutt og kronisk form for hjertesvikt, da dette er den eneste viktige fysiologiske mekanismen som deltar i prosessene for å øke hjertets minuttvolum.

Sinus takykardi (Bainbridge reflex) utvikles som følge av økt trykk i atriumet på høyre side av hjertet mot bakgrunnen av hjertesvikt. I nærvær av en hvilken som helst kardiologisk patologi, kan denne økningen i hjertefrekvensen, som fremstår som en aktiveringsmekanisme for nervesystemet, kun forverre den eksisterende insuffisienten, både kardial og koronar.

For sinus takykardi er preget av bevaring av følsomhet SU for effekten av en nevro-vegetativ natur. Sinusreaksjoner kan oppstå med endring i kroppsposisjon, dyp inspirasjon, med administrasjon av Atropinsulfat, Valsalva-manøver, etc.

Sinus takykardi årsaker

En slik tilstand, i form av økt hjertefrekvens, forekommer i alle aldersgrupper, og hovedsakelig i en sunn halvdel av dem, så vel som blant de som har hjerte- og andre patologier.

Dannelsen av sinus takykardi påvirkes direkte av hjerte- (intrakardial) og ekstrakardiale (ekstrakardiale) årsakssymptomer.

Pasienter som lider av sykdommer SSS, forekomsten av sinus takykardi er en av de tidlige symptomer på hjertefeil eller venstre ventrikkel dysfunksjon. Årsakene innbefatter naturen av intrakardiale DOS og kronisk hjertesvikt, hjerteinfarkt, myokarditt forskjellig genese, angina i alvorlige form, hjertefeil, hjerte, endokarditt, en bakteriell opprinnelse, kardiomyopati og perikarditt.

Men årsakene til utviklingen av sinus takykardi av ekstrakardisk natur er forskjellige typer stress, som emosjonell og fysisk, så vel som arvelig predisposisjon. I tillegg dannes de fleste arytmier av en neurogen karakter som et resultat av en primært utviklingsforstyrrelse i hjernen og det autonome nervesystemet (neurokirkulatorisk dystoni, nevroser og affektive psykoser). I utgangspunktet påvirker de neurogene former av denne patologiske tilstanden den yngre generasjonen, som har et labilt nervesystem.

Karakteristiske etiologiske faktorer med hyppig hjertefrekvens er brudd på det endokrine systemet i form av økt adrenalinproduksjon mot bakgrunnen av feokromocytom, tyrotoksikose; anemi, synkope, en kraftig nedgang i trykk, sjokk, bouts av smerte og hypoksi.

I noen tilfeller kan denne økningen i hjertets rytme skyldes en feberaktig tilstand mot bakgrunnen av infeksjoner og betennelser som sepsis, tonsillitt, tuberkulose og lungebetennelse. Med en temperaturøkning på en grad kan hjertefrekvensen øke til ti eller femten slag per minutt i et barn og opptil åtte eller ni i en voksen.

Det er også en giftig og medisinsk sinus takykardi, der årsakene til forekomsten er betraktet som stoffer og kjemikalier som følge av virkningen på sinusnoden. Blant dem er: Adrenalin, Norepinefrin, diuretika, Atropin, hypotensive stoffer, Euphyllinum, skjoldbruskstimulerende hormoner, kortikosteroider; kaffe, te, alkohol, nitrater, nikotin. En slags substans har imidlertid ingen direkte effekt på SU, derfor utvikler refleks takykardi som følge av en økning i tonen i det sympatiske nervesystemet.

Noen ganger er hjertefrekvensen tilstrekkelig og utilstrekkelig. Årsakene til deres forekomst er dårlig forstått, siden de er svært sjeldne. Det antas at de utvikles som et resultat av primær lesjon av CS.

Sinus takykardi symptomer

Symptomatologien for sinus takykardi skiller seg fra andre takykardier ved et ganske mildt kurs, som kan karakteriseres av et bilde uten klager fra pasienten. I sjeldne tilfeller opplever pasienten et visst ubehag med utseendet på et hjerteslag og økt tretthet.

For å diagnostisere sinus takykardi, må du først beregne pulsen, som i en slik patologi bør være over hundre slag per minutt, og for det andre å gjennomføre en EKG-studie. Med en mild eller moderat form, preget av funksjonell patologi, er behandling av sinus takykardi som regel ikke foreskrevet.

Imidlertid er det fortsatt små indikasjoner på økt hjertefrekvens, som det bør tas hensyn til og en passende undersøkelse for å utelukke eller bekrefte den eksisterende patologien, noe som provoserte en akselerert hjerteduksjon.

De karakteristiske kliniske symptomene på sinus takykardi er en økning i hjertefrekvensen på mer enn hundre slag per minutt, selv i en helt rolig tilstand, selv om hjertefrekvensen om natten kan reduseres til en standard på åtti slag.

Det andre symptomet, som forårsaker angst og ubehag, er et sterkt hjerterytme i brystet, som pasienten selv føler. I noen tilfeller kan pasienten med denne patologiske tilstanden bli svimmel, og deretter kommer synkope (pasienten mister bevisstheten).

I tillegg er den akselererte hjertefrekvensen preget av periodisk smerte i brystet, som noen ganger er ganske skarp og hindrer at en person puster fritt, slik at pasienten føler seg tett bak brystbenet. I fremtiden er det kortpustethet, noe som forårsaker en tilstand av angst. Pasienten føler seg sliten, kan ikke tolerere fysisk aktivitet og er veldig bekymret for sitt liv.

Som regel kan angrep av alvorlig hjerteslag, som plutselig starte, og brat stoppe. Også med sinus takykardi, kan en person oppleve kvalme på grunn av mangel på frisk luft. Hvis denne tilstanden er forårsaket av fysiologiske faktorer, er det nødvendig å eliminere dem og hjertefrekvensen selv vil gå tilbake til normal. Men med hjerte eller andre patologier som provoserte fremveksten av en slik tilstand, er det nødvendig med medisinsk behandling for å forhindre forverring av den underliggende sykdommen.

I utgangspunktet, det første angrepet av sinus takykardi som følge av eventuelle årsaksfaktorer, er det nødvendig å roe ned, og deretter ta noe narkotika sedasjon og selv velge en komfortabel posisjon før avslutningen av de viktigste symptomene (takykardi).

Sinus takykardi hos barn

Denne tilstanden betraktes i dag som en ganske utbredt og karakteristisk manifestasjon av sinus akselerert rytme hos barn og manifesteres av en økning i antall hjertekontraksjoner, men det er ingen spesielle avvik fra normal funksjon. Hos barn kan tegn på økt hjertefrekvens utvikles hvis det er overbelastning av noe slag, både følelsesmessig og fysisk. Derfor øker den syndoatriale knuten (SU) automatisk. Hos nyfødte, en slik diagnose er gjort i tilfelle av å overstige hjertefrekvens mer enn hundre og seksti beats per minutt. Sinus takykardi forekommer hos nesten 40% av barn.

De viktigste grunnene for å utvikle denne tilstanden hos nyfødte barn er anemi, acidose, hypoglykemi, og fører til en fysiologisk naturen som en fysisk undersøkelse, angst, svøping, smerte angrep, overoppheting, samt patologiske prosesser i SSS assosiert med hjertesvikt. En slik enkel form for denne tilstanden går i utgangspunktet av det første året av et barns liv uten bruk av noen medisinske inngrep.

Mistenkt endring av sinusrytme hos barn kan være en hjertefrekvens på hundre slag per minutt opp til hundre og seksti. Men slike svingninger ikke tatt hensyn til om de er påløpt ved tidspunktet for den febertilstanden til barnet, etter intens fysisk trening, langvarig og vedvarende gange, mens hjemme, der puster tungt som et resultat av det faktum at det kan være prippen og etter overført stress. I tillegg, hvis pulsen i løpet av fem minutter kom til de vanlige indikatorene, og det er ledsaget av besvimelse, kortpustethet, smerter i hjertet, så barnet regnes som ganske sunt.

Sinus takykardi hos ungdom utvikler seg ofte som følge av endokrine forandringer, anemi, stress, fysisk og følelsesmessig overarbeid. Som regel må slike årsaksfaktorer for sykdomsutbrudd hos barn og ungdommer elimineres raskt for å unngå patologisk takykardi. Det bør også forstås at denne tilstanden hos barn kan være svært farlig og videre forårsake en vegetativ-vaskulær dystoni av hypertonisk type, og føre til hjertepatologi som hjertesvikt.

Således er det svært viktig når symptomer på denne patologien oppstår, for å overvåke slike barn nøye for å forhindre forverring. Selv om det også er nødvendig å ta hensyn til at denne tilstanden kan være et barns fysiologiske fenomen forårsaket av et umodent kardiovaskulært system.

Men likevel, når en sinus takykardi angrep i barn er nødvendig for å skape frisk luft, fritt for hindre klær barnets nakke, sette noe kjøling på pannen, og gi alt du trenger til babyen din roe ham. Ring deretter for medisinsk hjelp og utfør en grundig undersøkelse for å finne ut årsakene til utvikling av rask hjerterytme.

Sinus takykardi hos gravide kvinner

For tiden er det ganske vanskelig å møte en gravid kvinne som fullt ut tilfredsstiller alle krav til en lege for helsetilstanden, siden graviditeten ofte blir ledsaget av ulike symptomer på en ubehagelig natur. For det første truer de ikke en gravid kvindes helse, og for det andre - de oppfattes ikke alltid godt, og i noen øyeblikk tolereres det selv svært dårlig.

Det er for denne tilstanden at sinus takykardi oppstår under graviditet, som preges av en akselerert rytme av hjerteslag og kan forekomme hos slike gravide kvinner som ikke engang har patologiske hjertesykdommer.

Årsakene til forekomsten kan være forskjellige faktorer som fremkaller hjertefrekvensen uten å endre spredningseksitasjonen i ledningssystemet til et bestemt organ. Slik forstår det fysiologiske løpet av sinus takykardi under kvinnens graviditet. Av slike grunner er det mulig å bære: den generelle omorganiseringen av hele systemet av en kvinnelig organisme for graviditeten under påvirkning av hormoner. Og også den økte belastningen på CN-systemet; intensivt arbeid av somatiske organer, som er rettet mot å sikre kvinnens voksende behov og hennes fremtidige barn, i dette tilfellet fosteret; endringer knyttet til plasseringen av visse organer og deres klemme som følge av økningen i livmoren.

Gynekolog kan diagnostisere tilstanden til sinus takykardi under graviditet som et fysiologisk, bare etter en fullstendig og omfattende undersøkelse, som ikke vil gi positive resultater i de patologiske sykdommer, så vel som akutt eller kronisk blodtap, ukontrollerbar oppkast, forstyrrelser av vann- og elektrolyttmetabolismen bidrar til økt trykk på S. S. Videre kan selv små subfebrilitet føre til hyppige forekomst av hjerteslag hos gravide kvinner, som i dette tilfelle fungerer som en kompenserende reaksjon, og det er iboende i en hvilken som helst organisme.

Dermed kan sinus takykardi betraktes akkurat som tilstand hos gravide kvinner, når hjertefrekvensen går over en grense på hundre slag per minutt. Det er derfor diagnostisering av sinusrytmen akselerasjon i en gravid kvinne, er det viktig punkt anses å gjennomføre en omfattende undersøkelse, identifisere dets årsaker og råde gravid av spesialister som en kardiolog, kirurg, pulmonologist, endokrinolog (om nødvendig). Dette er spesielt viktig for de gravide, i hvis anamnese det er sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Det er svært viktig å være oppmerksom ikke bare på symptomatologien til denne tilstanden, som følger med den, men også for den gravide kvinnens periode. Jo mindre fosterets svangerskap, desto mer oppmerksomhet må man få til den økende frekvensen av hjerterytmen. Men de senere stadier av svangerskapet er alle forutsetninger for fremveksten av fysiologiske sinus takykardi som følge av hjerte oppfordret membranen ved å øke størrelsen på fosteret. På dette punktet er det en liten irritasjon av atriene, der pacemakeren befinner seg. Derfor er en ubetydelig hjertefrekvens under graviditeten et normalt kompenserende fenomen, noe som resulterer i at kroppen til den gravide kvinnen og hennes foster får økt behov for næringsstoffer og oksygen. Således er økningen i hjertekontraksjoner i form av en hjerterytme mer enn 110-115 ud. per minutt, funnet i 3. trimester, vil referere til normal tilstand, og i dette tilfellet er det ikke nødvendig å foreskrive en behandling.

Dessuten kan sinus takykardi oppstå når den blir utsatt for ekstra fysisk anstrengelse, som en mekanisme for adaptiv reaksjon av organismen. Ved avslutning av belastningen bør hjertefrekvensen være normal for en sunn gravid kvinne, og for dette er det nok å hvile litt. I motsatt tilfelle, når tilstanden til en gravid kvinne under angrep av sinus takykardi ikke vender tilbake til normal, er det nødvendig med øyeblikkelig spesialistrådgivning og sykehusinnleggelse i kardiologisk avdeling med videre undersøkelse.

Ved diagnostisering av en gravid kvinne med symptomer på sinus takykardi, brukes de obligatoriske komponentene i søket. Først av alt, dette er en undersøkelse av en gynekolog for det faktum at det ble etablert graviditet og dens begrep, samt gynekologisk patologi, som kan følge med det. Deretter fore laboratorium studie om gjennomføring av kliniske og biokjemiske analyser, etter som bestemmer mengden av hemoglobin og røde blodceller, som i anemi kan øke hjertefrekvensen, selv om det ikke vil ha kardiovaskulær sykdom.

I tillegg er det nødvendig å foreskrive en analyse for skjoldbruskhormoner. Også et viktig diagnostisk aspekt er et elektrokardiogram som undersøker hjerterytmen og bestemmer typen takykardi, i dette tilfellet sinus. Senere utnevnt konsultasjon på vitnesbyrd eller annen bekreftelse av patologi ved kardiolog, endokrinolog, etc. I alvorlige tilfeller, gjelder hjerte- ekkokardiografi og Doppler -. Når tilgjengelig mistenkt for å ha hjertesykdommer.

State of S. S. Den gravid kvinne skal bare vurderes av den behandlende legen, som etter en viss undersøkelse vil foreskrive en spesiell behandling for å eliminere årsaken til sinus takykardi.

I så fall, dersom årsaken hjertebank pulsen er endringer i normal funksjon av nervesystemet, tildeler legen beroligende midler urte, multivitaminer inneholdende den nødvendige mengde jod, fosfor, natrium, jern og andre. En slik form for terapeutisk behandling positivt påvirker den elektrolytt metabolisme prosesser kroppen av en gravid kvinne og eliminerer raskt det hurtige hjerteslaget. Men hvis på tidspunktet for undersøkelsen legen finner forandringer i hjertet, skjoldbruskkjertelen eller andre organer, som ble årsaken til sinus takykardi i svangerskapet, er det tildelt en riktig behandling, mulig på dette tidspunktet en kvinnes graviditet. I tillegg mottak av medisiner på egen hånd, uten resept fra en spesialist, rett og slett uakseptabelt, da dette kan føre til en forverring av patologisk prosess.

Sinus takykardi på EKG

Sinus takykardi er resultatet av en neurohumoral effekt på pacemaker celler og en morfologisk forandring i sinus node. Uten avvik registreres sinus tannen P på elektrokardiogrammet i tolv ledninger, hvor det ser positivt ut i I, II, AVF og negativt - i bly aVR. Tannens akse ligger som regel i frontplanet mellom en vinkel på null grader og pluss nitti grader, og i horisontalplanet er aksen rettet til venstre og fremover. Derfor er denne tannen på EKG negativ i V 1 og V 2, og i V 3-V 6-positiv. Hvis amplituden til P-bølgen øker, blir den spiss. Sinus takykardi er ikke-paroksysmal, som karakteriserer den fra andre re-entry.

Denne arytmen er dannet som et resultat av automatiske funksjonsforstyrrelser, som inkluderer nootropiske og heterotropiske lidelser i hjerterytmen. I utgangspunktet er en slik ting som "sinus takykardi" en økt sinusrytme over aldersindeksene. Klinisk manifesteres denne tilstanden av en økning i nomotopisk rytme, som overstiger 90 slag per minutt. Den øvre grensen av hjertefrekvens under sinus takykardi er annerledes, men i utgangspunktet er det antall frekvensen overgår 160 slag, men i sjeldne tilfeller, som et unntak fra regelen, og noen ganger så høyt som 190-200 slag per minutt.

Diagnosen av sinus takykardi er basert på bestemmelsen på elektrokardiogrammet til P-tennene med normal form og riktig rask rytme, det vil si at intervallet mellom P og P er det samme på hele EKG. I tillegg, uten tilstedeværelse av andre patologiske forstyrrelser av hjerterytmen, samt konduktivitet, er intervallene mellom P og Q også i akseptable normer, og intervaller mellom R og R er like. Det kan derfor konkluderes med at elektrokardiogrammet med sinus takykardi har praktisk talt ingen endringer (unntatt den akselererte rytmen), sammenlignet med et normalt EKG.

I noen tilfeller, med alvorlig sinus takykardi, kan moderat oppadrettet depresjon av ST-segmentet bestemmes, så vel som prosessene for laminering av P-bølgen på T-bølgen i de tidligere kompleksene. Det er dette faktum som kompliserer diagnosen av sykdommen.

Sinus takykardi på EKG er preget av en gradvis økning i frekvens og deretter en reduksjon i rytmen. Dette er et karakteristisk trekk ved slike takykardier som paroksysmal og sinus-atriell, som ikke kan skilles fra sinus takykardi ved andre EKG-tegn uten undersøkelse av den elektrofysiologiske naturen.

Sinus takykardi behandling

Taktikk for behandling av sinus takykardi avhenger av årsaken som har provosert utseendet på SS levende rytme. Hvis økningen i hjertefrekvens i forbindelse med trening eller stress-situasjoner, vil eliminering av virkningen av stimulus snu problemet inn i en positiv retning, og pulsen tilbake til det normale på egen hånd, og i noen tilfeller bare noen avspenningsøvelser eller massasje, for å oppnå et positivt resultat.

I alvorlige former for sinus takykardi foreskrive beroligende midler, eller anbefaler tradisjonell medisin, det vil si behandling med urter. I tillegg må pasienten gi opp nikotin, alkohol, kaffe og sterk te, samt normalisere dietten og dietten. Det er ønskelig å beskytte pasienten mot følelsesmessig, mental og fysisk anstrengelse. Dette gjelder hovedsakelig den fysiologiske formen for sinus takykardi.

Som hovedregel utføres den viktigste behandlingen av en patologisk tilstand av en kardiolog ved rådgivning med andre spesialister. Dette vil avhenge av tilstedeværelsen av samtidige sykdommer. Først av alt begynner behandlingen med behandling av den underliggende patologien, som diagnostiseres etter en omfattende undersøkelse.

Når sinus takykardi ekstrakardiale nevrogen opprinnelse tegn som er tilordnet pasienten konsulterer neropatologa for å behandle denne typen terapi, og psykologiske tildeler sedativer som anxiolytika, antipsykotika (Seduxen, i, Trankvilan) og Luminal.

For behandling av refleks sinus takykardi mot hypovolemi, samt takykardi av kompenserende type i hypertyreose eller anemi, eliminere først og fremst hovedårsaken til den patologiske tilstanden. Ellers, hvis du starter behandling med en reduksjon i hjertefrekvensen, kan du forårsake en kraftig blodtrykksfall, og i fremtiden føre til en forverring av hemodynamikken til pasienten.

Behandling av sinus takykardi, som forårsaket tyrotoksikose, begynner med utnevnelse av thyreostatiske legemidler av en endokrinolog i kombinasjon med p-blokkere. Gruppene av p-blokkere som er favorisert er Prindolol, Praxtolol, Oxyprenolol. Ved kontraindikasjoner av β-aderonoblokere brukes narkotika som er alternativ til de forrige - Diltiazem, Verapamil. De er antagonister av Ca-ikke-hydropyridin-serien.

Ved hjertesvikt, som provoserte en sinus takykardi, i kombinasjon med p-blokkere, brukes Digoxin fra hjerteglykosider.

Normaliseringen av hjertefrekvensen bør velges strengt individuelt. Dette vil avhenge av pasientens tilstand og hans underliggende patologiske sykdom. Mål hjertefrekvensen for angina bør være om seksti slag per minutt, og for en neurokirkulatorisk dystoni, fra sekst til nitti, avhengig av individuell toleranse.

For behandling av en utilstrekkelig form for sinus takykardi, i tilfelle hvor adrenoblokker er ineffektive, så vel som med en betydelig forverring av pasientens tilstand, utpekes transvensøst RFA i hjertet. På denne måten gjenoppretter du den normale rytmen i hjertet, herding av det berørte området. Men med ineffektivitet av alle tidligere metoder og taktikker for terapeutisk behandling, utføres en kirurgisk operasjon i form av en implantasjon av en elektrokardiostimulator, som regnes som en kunstig sjåfør for hjerterytmen.

De fleste patologiske økningene i hjertefrekvens forekommer hos pasienter med LV dysfunksjon eller hjertesvikt. I slike tilfeller er det vanskelig å forutsi utfallet, fordi det anses veldig alvorlig. Og dette skyldes som regel at den sinus takykardi er en reflekterende reaksjon av kardiovaskulærsystemet til redusert utkastning og en forandring i hemodynamikk inne i hjertet. Men med den fysiologiske formen til den patologiske tilstanden, selv med de tilgjengelige manifestasjonene av subjektive egenskaper, er prognosen mest gunstig.

Et viktig øyeblikk av den akselererte hjerterytmen er forebyggende tiltak forårsaket av tidlig diagnose og rettidig behandling av hjertesykdommer, eliminering av alle ikke-kardiale faktorer som bidrar til utvikling av endringer i hjertefrekvens og funksjon av CS.

I tillegg, for å unngå alvorlige brudd og konsekvenser, anbefales det å følge alle anbefalinger fra spesialister i den relative livsstilen og helsen.

Les Mer Om Fartøyene