Sinus takykardi i hjertet: hva er det, årsakene og behandlingen

Fra denne artikkelen vil du lære: essensen av sykdommen sinus takykardi, årsaker og typer patologi. Symptomer, behandlingsmetoder.

Med sinus takykardi, er frekvensen av sinusrytmen i hjertet mer enn 100 slag per minutt. Den normale avstengningsfrekvensen ligger i området 65-80 slag per minutt. Fra 80 til 100 slag per minutt - akseptable indikatorer, men disse tallene er allerede over normen. I slike tilfeller anbefaler leger at man tar hensyn til pulsfrekvensen og undersøkes.

Økning i frekvensen av hjertesammentrekning - en normal fysiologisk reaksjon av en person til stress og under fysisk anstrengelse, slik at kroppen reagerer på kroppens økte behov i næringsstoffer, oksygen. Slike situasjoner går uten spor, blir ikke ledsaget av symptomer som er karakteristiske for en stabil form for sinus takykardi. De er ikke avhengige av kjønn, en persons alder.

Når rytmeforstyrrelser etter type angrep av sinus takykardi forsinkes i timer, dager - de forårsaker ulempe og begrenser den vanlige livsstilen. Deretter er det behov for å utføre diagnostikk, behandling av disse forholdene.

Problemet håndteres av en kardiolog, arytmolog, nevrolog.

Typer og årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi i sjeldne tilfeller er den primære (eller idiopatisk), det vil si "i seg selv" uten noen patologier eller sykdommer. Denne varianten av normen er kombinert med lave figurer av arterielt trykk (en tendens til hypotensjon).

Men hyppigere er takykardi sekundær og forekommer mot bakgrunn av andre sykdommer:

 1. Arteriell hypertensjon eller hypotensjon (økt eller redusert trykk).
 2. Hjertesykdommer, inflammatoriske hjertesykdommer.
 3. Kroniske lungesykdommer.
 4. Skjoldbruskkjertel sykdommer.
 5. Infeksjoner, høy kroppstemperatur.
 6. Fedme.
 7. Misbruk av energidrikker, alkohol, røyking.
 8. Blodtap på bakgrunn av gastrointestinal blødning eller traumer.
 9. Cachexia (sterkt vekttap) med hjertesvikt eller onkologi.
 10. Sykdommer i nervesystemet.
 11. Ukontrollert inntak av diuretika. Dette er ekstremt farlig! Unge mennesker mishandles for å matche modelldata. Bortsett fra sinus takykardi, som mottar en konstant og alvorlige, idet slike mottaks diuretika provoserer åndenød og ødem, gradvis og langsomt dannet uopprettelig nyresvikt. Dette vil uunngåelig føre en person til behovet for en kunstig nyre.

Symptomer på sinus takykardi

Symptomer er de samme av forskjellige årsaker som forårsaket sinus takykardi. Symptomer er de samme for menn og kvinner:

 • Økt og vedvarende økning i hjertefrekvensen.
 • Følelse av hjertet selv i fred, i en drøm.
 • Svimmelhet.
 • Nedgang i blodtrykk (under 100/60 mm Hg, noe som er dårlig for en person som bor ved et trykk på 130/70 mm Hg).
 • Svakhet, sykdom med langvarige angrep av takykardi (mer enn en time).
 • Smerten i brystet følger med en kraftig økning i puls og er karakteristisk for pasienter med kombinert patologi i hjertet (stenokardi, hjertefeil).
 • Uforklarlig og forferdelig frykt, angst, angst (symptomer forekommer hos emosjonelle pasienter eller under panikkanfall). Disse forholdene er svært farlige for den menneskelige psyke.

Fem behandlingsgrupper

I noen tilfeller kan takykardi helbredes helt, delvis - nei; det avhenger av den sanne årsaken til sykdommen.

Eliminering av symptomer på sinus takykardi er en lang prosess, tar fra en måned (hvis for eksempel årsaken til infeksjon) til et år. Ved primærpatologien utføres behandlingen gjennom kurs gjennom livet.

Alle metoder kan deles inn i fem store grupper:

 1. Behandling av den underliggende sykdommen er den virkelige årsaken til takykardi.
 2. Generelle råd om livsstil.
 3. Medisiner for å redusere hjertefrekvensen.
 4. Kirurgisk behandling.
 5. Folkemetoder.

Betydningen og betydningen av behandlingen er i synkende rekkefølge.

1. Behandling av den underliggende sykdommen - den sanne årsaken til takykardi

 • Hvis årsaken til sinus takykardi - hjertesykdom og blodårer, er det nødvendig å velge medisiner (for å redusere trykk) eller kardiovaskulasjon for å fjerne hjertefeil.
 • Hvis årsaken er bruk av alkoholholdige drikker eller energi, må du slutte å ta dem. Når alkoholavhengighet sinus takykardi er fylt med utviklingen av kardiomyopati (denne forlengelse og svekkelse av hjerte veggen), fordi hjertemuskelen er i arbeid ved "forhøyet mode" på grunn av takykardi. En av årsakene til at alkoholistene dør - plutselig hjertestans - forekommer vanligvis på bakgrunn av uidentifisert kardiomyopati.
 • Med infeksjoner som følge av forgiftning av kroppen, er det viktig å velge riktig antibakterielt stoff og utføre avgiftningsterapi (for eksempel en rikelig drikke).
 • Hvis takykardi følger med lungesykdommer (kronisk bronkitt av røykere), er det nødvendig å stoppe respiratorisk svikt, da dette er det som provoserer hjertets økte arbeid.
 • Angrep av plutselig hjertebank er karakteristisk for panikkanfall. Panikkanfall - dette er en sterk frykt, panikk, som er ledsaget av hjertebank, svette, en følelse av alvorlig angst. Betingelser oppstår på bakgrunn av ulike fobier (frykt for noe - død, "bli gal," forfølgelse). Denne ukontrollerte og svært vanskelige tilstanden, en patolog er engasjert i en psykiater (nevrolog).

2. Generelle råd om livsstil

Vanligvis, i fravær av alvorlig sykdom - er en endring i livsstil nok til å kvitte seg med takykardi. Ofte kan dette ses i ferien, når det ikke er noen negative faktorer, erfaringer.

Anbefalinger fra denne blokken:

 1. Korrigering av daglig behandling: vanlig riktig ernæring, mat bør varieres i sammensetningen (grønnsaker, frukt, kjøtt, frokostblandinger, grønnsaker).
 2. Ekskluder mat som provoserer takykardi: kaffe, krydret, fet, røkt.
 3. Daglige turer.
 4. Full natts søvn (ikke mindre enn 8 timer).

3. Medikamenter for å redusere hjertefrekvensen

I situasjoner hvor ingen sinus takykardi er diagnostisert med noen sammenhengende patologi, eller behandling av den underliggende patologien utføres, kan legen inkludere tilleggs medisiner for å redusere hjertefrekvensen (HR):

Sinus takykardi: årsakene til utseende og behandling

Sinus takykardi er en uventet akselerasjon av hjerteslag, som snart opphører. Sinus takykardi kan oppstå som en reaksjon av kroppen til stress eller fysisk stress, og er også et symptom på noen sykdommer: fra anemi til bronkitt.
I 50% av tilfellene oppstår hjertebanken hos friske mennesker, som en viss fysiologisk tilstand, like vanlig som svettehud eller svimmelhet.

Reaksjon av kroppen

Sinus takykardi - hva er det?

Et lite organ som befinner seg i hjertemusklen, en sinusknudepunkt, produserer kontinuerlig impulser som setter rytmen av sammentrekninger til hjertet. I normal tilstand gir sinen en rytme med en frekvens på ca 70-80 kutt per minutt - hos en voksen.
Sinus reagerer umiddelbart på alt: følelser, sykdommer, miljøets temperatur, fysisk aktivitet, - endring av hjerteslagets frekvens. Hvis sinusfunksjonen ikke fungerer ordentlig, begynner hjertet å slå veldig sakte, om lag 40 slag per minutt (bradykardi), eller pulserer for raskt - over 100 kutt per minutt (takykardi).

Sinus takykardi: norm eller patologi?

Økning av puls kan være en naturlig reaksjon av en sunn organisme til fysisk eller emosjonell overbelastning. Det er også ofte manifestert når kroppen bærer sykdommen eller er i sjokkstatus på grunn av blodtap eller psykisk sjokk.

Fysiologisk takykardi

Et raskt skritt eller løp, klatring trappene, glede, sinne eller vrede gjør hjertebanken til og med i perfekt sunne mennesker. Dette er en enkel fysiologisk reaksjon i kroppen, det samme som hoste eller tårer.

Patologisk takykardi

Patologisk takykardi er en smertefull tilstand (men ikke en sykdom) som oppstår med visse sykdommer og akutte smertefulle forhold.

Hvis pulsen rasende slår, når kroppen og nervene hviler, spesielt under søvnen, må du gjennomgå en medisinsk undersøkelse.
Frekvensen av sammentrekning av hjertet med sinus takykardi er 90-140 slag per minutt. Med hjerteinfarkt, akselererer hjertet noen ganger til 200-240 slag - dette kan føre til brudd på hjertemuskelen og døden innen 2-3 minutter.

Patologisk takykardi: hvorfor det oppstår

Hvilke sykdommer og sykdomsstilstander forårsaker raske hjerteslag?

Psykiske lidelser

Depresjoner, nevroser, panikkanfall forårsaker takykardiske angrep, spesielt hos unge kvinner med ustabil psyke.

rus

Penetrasjon i kroppen av giftige stoffer, som også inkluderer alkohol og nikotin i høy konsentrasjon.

Overskytende skjoldbruskhormoner (tyrotoksikose)

Med hormonelle sykdommer, går takykardi ikke ut av pasienten selv under en natts søvn. I en tilstand av fullstendig hviler hjertet hjerteslag med en hastighet på 100-120 slag per minutt.

Tumor binyrene (feokromocytom)
Kroniske infeksjoner (tuberkulose, tonsillitt)
Medisinske preparater

Takykardi oppstår når du tar visse medisiner i riktig dosering: hormonelle legemidler, medisiner for å senke blodtrykket, antidepressiva, legemidler som inneholder koffein, glukokortikoider, vanndrivende midler.
Også økningen i hjertefrekvens oppstår når en overdose av en rekke medisiner, som et symptom på kroppsforgiftning.

hypoksi

Med mangel på oksygen i kroppen oppstår sinus takykardi. Det kan forårsake bronkial- og lungesykdommer, anemi eller høyt blodtap.

Hjertesykdom

Endre strukturen i hjertet, inflammatoriske prosesser og arr på hjertemuskelen fører til dysfunksjon av sinus og fremveksten av takykardi.
Følgende hjertesykdommer forårsaker økt hjertefrekvens:

 • hjertesykdom (forstyrrelse av veggene, karene, partisjoner eller ventiler i kroppen);
 • myokarditt (betennelse i hjertemuskelen);
 • kardiomyopati (funksjonelle eller strukturelle forvrengninger av hjertemuskelen);
 • myokardinfarkt (død av muskelceller og deres påfølgende erstatning med arrvev);
 • iskemisk hjertesykdom (brudd på arteriell blodtilførsel av hjertet).
Hemoragisk sjokk

Støt tilstand i kroppen, forårsaket av livstruende blodtap.

Høy temperatur

En økning i kroppstemperatur eller høy omgivelsestemperatur forstyrrer rytmen i hjertet i retning av akselerasjonen.

symptomer

Takykardi av patologisk natur har følgende smertefulle manifestasjoner.

 1. Pasienten føler sitt hjerte, hjerteslag og flammer i brystet.
 2. Svimmelhet, svimmelhet.
 3. Svært å puste - noen ganger kan en pasient ikke puste luft.
 4. Smertefullt tetthet i brystet. Uventede brystkompresjoner varer ca 5 minutter, den er karakteristisk for IHD.
 5. Et tegn på takykardi er panikk, en plutselig dødsårsak.

Diagnose av sinus takykardi

Når i ro eller i løpet av natten angrepet begynner hjertebank, ledsaget av andre sykelige symptomer, bør du få testet for å utelukke eksistensen av alvorlige sykdommer, spesielt hjertesykdommer.

Hvilke undersøkelser er foreskrevet for diagnose av takykardi?

Legen studerer pasientens anamnese (kroniske sykdommer, hvilke medisiner som tas) og forholdene i hans liv (tilstedeværelse av kronisk stress, dårlige vaner eller arbeidsforhold).
Generell inspeksjon. Legen undersøker huden, puls, lytter til lungene og hjertet av pasienten.
Generelle blod- og urintester. Analyser viser tilstedeværelsen av anemi og interne inflammatoriske prosesser.
Biokjemi av blod. Analysen viser tilstedeværelsen av diabetes, nyresykdom og forvrengning av blodets normale kjemiske sammensetning.
Analyse for hormonprofilen å etablere nivået av skjoldbruskhormoner.
EKG. En enkelt analyse eller en 24-timers Holter-studie er den viktigste måten å diagnostisere takykardi.
ECHO av hjertet. Analysen bidrar til å identifisere brudd i hjertets struktur og avdelinger.

Patologisk takykardi: behandling

Når sinus takykardi manifesteres, er behandlingen rettet mot å eliminere sykdommen, som forårsaker et brudd på hjerteslag. Når anemi er foreskrevet jernholdige stoffer, med rusmidler - rens kroppen av giftstoffer, etc.

For noen manifestasjon av takykardi, bør følgende anbefalinger følges.

 • Forbud mot røyking og drikking av alkohol.
 • Fraksjonelle måltider opptil 5 måltider om dagen.

Preference er gitt for å gi enkel magert mat, frukt og grønnsaker. Te og kaffe har dårlig innvirkning på sinusens arbeid.

 • 8-timers natts søvn.
 • Beskytter nervesystemet mot stress, agitasjon og eventuelle irritasjoner.

Mottak av beroligende midler, urte-avkok med beroligende effekt.

Behandling av mest takykardi er ekstremt sjelden - bare hvis den utgjør en trussel mot pasienten, hovedsakelig i hjertesykdom. For å berolige pulsen, kan legen foreskrive spesielle medisiner som utjevner hjerteslag og beroliger nervesystemet.

Hvis et taksykardi-angrep begynner, må du løsne pasientens bryst og nakke fra klær, ta en kald komprimering på pannen, press musklene på pressen, armer, ben. Pasienten er vanskelig å puste, så du må bringe ham til et åpent vindu, frigi rommet fra de tilstedeværende.

I mange tilfeller oppstår sinus takykardi hos friske mennesker og krever ikke behandling. Det vil være nødvendig å konsultere en lege dersom angrepet er ledsaget av kortpustethet og svimlende svakhet, og takykardi oppstår uten grunner: motoraktivitet eller spenning.

takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

takykardi

takykardi - type arytmi, karakterisert ved en hjertefrekvens på mer enn 90 slag per minutt. En variant av normen, takykardi betraktes som en økning i fysisk eller emosjonell belastning. Patologisk takykardi - en konsekvens av sykdommer i kardiovaskulære eller andre systemer. Det manifesteres av hjertebanken, pulsering av halsens kar, angst, svimmelhet, besvimelse. Kan føre til utvikling av akutt hjertesvikt, hjerteinfarkt, IHD, hjertestans.

I hjertet av utviklingen av takykardi er den økte automatikken av sinusknudepunktet, som vanligvis setter takten og rytmen av hjertekontraksjoner, eller ektopiske sentre for automatisme.

Følelsen av personen i hjertet (hyppigere og økt hjertefrekvens) ikke alltid indikerer sykdom. Takykardi vises i friske mennesker under trening, stress og nervøs eksitabilitet, sammen med mangel på oksygen og høy temperatur luft, under påvirkning av visse narkotika, alkohol, kaffe, med en skarp endring i kropps stilling fra horisontal til vertikal, og så videre. D. tachykardi hos barn under 7 år regnes som en fysiologisk norm.

Utseendet av takykardi hos praktisk sunne mennesker er forbundet med fysiologiske kompensasjonsmekanismer: aktivering av sympatisk nervesystem, frigjøring av adrenalin i blodet, som fører til økning i hjertekontraksjoner som følge av eksterne faktorer. Så snart effekten av den eksterne faktoren opphører, går hjertefrekvensen gradvis tilbake til normal. Imidlertid følger takykardi ofte en rekke patologiske forhold.

Klassifisering av takykardi

Tatt i betraktning de årsakene til akselerasjon av hjertefrekvensen, utskiller fysiologisk takykardi som oppstår under normal drift av hjertet som en tilstrekkelig kroppens respons på visse faktorer, og patologisk, utvikle alene på grunn av medfødt eller ervervet hjerte- eller annen sykdom.

Patologisk takykardi er et farlig symptom, siden det fører til en reduksjon i volumet av blodutstrømning og andre forstyrrelser i intrakardial hemodynamikk. Med for ofte hjerteslag, har ventriklene ikke tid til å fylle med blod, reduseres hjerteutgangen, blodtrykksfall, blod og oksygenstrøm til organene, inkludert til hjertet, svekkes. Langsiktig reduksjon i hjerteets effektivitet fører til arytmogen kardiopati, brudd på kardial kontraktilitet og økning i volumet. Dårlig blodtilførsel til hjertet øker risikoen for å utvikle iskemisk sykdom og hjerteinfarkt.

Ifølge kilden som genererer elektriske impulser i hjertet, er takykardi preget:

 • sinus - utvikler seg med en økning i aktiviteten til sinus (sinoatrial) node, som er den viktigste kilden til elektriske impulser, som setter hjertefrekvensen som normalt;
 • ektopisk (paroksysmal) takykardi, hvor rytmegeneratoren befinner seg utenfor sinusnoden - i atria (supraventrikulær) eller ventrikkel (ventrikulær). Vanligvis oppstår i form av angrep (paroksysmer), som begynner og stopper plutselig, varer fra flere minutter til flere dager, mens hjertefrekvensen forblir konstant høy.

For sinus takykardi er preget av en økning i hjertefrekvensen til 120-220 slag per minutt, en gradvis utgang og den rette hjernen rytmen.

Årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi forekommer i ulike aldersgrupper, oftere hos friske mennesker, så vel som hos pasienter med hjerte og andre sykdommer. Fremveksten av sinus takykardi tilrettelegges ved intrakardielle (hjerte) eller ekstrakardiale (ikke-kardiale) etiologiske faktorer.

Sinus takykardi hos pasienter med kardiovaskulær sykdom er ofte et tidlig symptom på hjertesvikt eller venstre ventrikkel dysfunksjon. For intrakardielle årsaker til sinus takykardi omfatter: akutt og kongestiv kronisk hjertesvikt, hjerteinfarkt, alvorlig angina pectoris, revmatisk myokarditt, toksiske, infeksjonssykdommer og andre opprinnelse, kardiomyopati, hjerte, hjertesykdom, bakteriell endokarditt, perikardiale og klebe perikarditt.

Blant de fysiologiske ikke-kardiale årsaker til sinus takykardi kan være fysisk stress, følelsesmessig stress, medfødte egenskaper. Neurogene takykardi utgjør majoriteten og ekstrakardiale arytmier er forbundet med primær dysfunksjon av cerebrale cortex og basalganglier, så vel som lidelser i det autonome nervesystemet: nevroser, psykoser, affektiv (emosjonell tachycardia), neuro dystoni. Nevrogen takykardi utsettes oftere unge med labil nervesystemet.

Blant andre faktorer ekstrakardiale takykardi forekomme endokrine lidelser (hypertyreoidisme, økt produksjon av adrenalin i pheochromocytoma), anemi, akutt sirkulasjonssvikt (sjokk kollaps, akutt blodtap, synkope), hypoksemi, akutte smertefulle angrep (f.eks, renal kolikk).

Utseendet av takykardi kan forårsake feber, utvikle seg med ulike smittsomme og inflammatoriske sykdommer (lungebetennelse, angina, tuberkulose, sepsis, branninfeksjon). En økning i kroppstemperaturen ved 1 ° C fører til økning i hjertefrekvens sammenlignet med det vanlige, barnet med 10-15 slag per minutt, og den voksne - med 8-9 slag per minutt.

Farmakologisk (legemiddel) og toksiske sinus takykardi skje ved innvirkning på funksjonen av sinusknuten medisiner og kjemikalier: sympatomimetika (adrenalin og noradrenalin) vagolitikov (atropin), aminofyllin, kortikosteroider, tyroid stimulerende hormoner, diuretika, gipotenzivyh medikamenter, koffein (kaffe, te), alkohol, nikotin, gifter (nitrater) og andre. Noen stoffer ikke har noen direkte virkning på sinusknutefunksjon og forårsake den såkalte refleks tachycardia ved å øke tone fin yo matic nervesystemet.

Sinus takykardi kan være tilstrekkelig og utilstrekkelig. Utilstrekkelig bihule takykardi kan vedvare i ro, ikke avhenge av lasten, ta medisiner, ledsaget av en følelse av sterk hjertebank og mangel på luft. Dette er en sjelden og dårlig studert sykdom av ukjent opprinnelse. Formentlig er det forbundet med en primær lesjon av sinusknudepunktet.

Symptomer på sinus takykardi

Tilstedeværelsen av kliniske symptomer på sinus takykardi avhenger av graden av alvorlighetsgrad, varighet, natur av den underliggende sykdommen. Med sinus takykardi, kan subjektive symptomer være fraværende eller mindre: hjertebank, ubehagelige opplevelser, følelser av tyngde eller smerte i hjertet av hjertet. Utilstrekkelig bihule takykardi kan manifesteres ved vedvarende hjertebank, en følelse av mangel på luft, kortpustethet, svakhet, hyppig svimmelhet. Det kan være tretthet, søvnløshet, nedsatt appetitt, ytelse, forverringstemperatur.

Graden av subjektive symptomer er diktert av den underliggende sykdommen og terskelen for følsomheten i nervesystemet. I hjertesykdommer (for eksempel koronar aterosklerose) kan en økning i antall hjerteslag forårsake angina pectorisangrep, forverring av symptomer på hjertesvikt.

Med sinus takykardi, er en gradvis oppstart og en slutt notert. Ved alvorlig takykardi kan symptomene gjenspeile nedsatt blodtilførsel til ulike organer og vev på grunn av redusert hjerteutgang. Det er svimmelhet, noen ganger besvimelse; med lesjoner av cerebral fartøyer - fokale nevrologiske lidelser, kramper. Med langvarig takykardi, er det en reduksjon i arteriell trykk (arteriell hypotensjon), en reduksjon i diurese, og kalde ekstremiteter observeres.

Diagnose av sinus takykardi

Diagnostiske tiltak utføres for å identifisere årsaken (hjertefeil eller ikke-kardiale faktorer) og differensiering av sinus og ektopisk takykardi. EKG tilhører ledende rolle i differensial diagnose av type takykardi, bestemmelse av frekvens og rytme av hjertesammensetninger. Daglig overvåkning av EKG ved Holter er svært informativ og helt trygg for pasienten, avslører og analyserer all slags forstyrret hjerterytme, endringer i hjerteaktivitet under normale pasientaktiviteter.

Echocardiography (ekkokardiografi), hjerte-MRI (magnetic resonance imaging) ble utført for å påvise den intrakardial patologien forårsaker patologiske takykardi EFI (elektrofysiologisk undersøkelse) hjerte, studere spredning av den elektriske puls på hjertemuskelen, for å bestemme mekanismen av takykardi og hjerteledningsforstyrrelser. Ytterligere fremgangsmåter studier (fullstendig blodtelling, bestemmelse av thyroid-stimulerende hormon i blodet, hjerne og EEG al.) Tillat å utelukke blod sykdommer, endokrine forstyrrelser, patologisk CNS-aktivitet og m. P.

Behandling av sinus takykardi

Prinsippene for behandling av sinus takykardi bestemmes først og fremst av årsakene til forekomsten. Behandling bør utføres av en kardiolog sammen med andre spesialister. Det er nødvendig å eliminere faktorer som bidrar til økt hjertefrekvens: unntatt koffeinholdige drikker (te, kaffe), nikotin, alkohol, krydret mat, sjokolade; beskytte deg mot psyko-emosjonell og fysisk overbelastning. Med fysiologisk sinus takykardi, er det ikke nødvendig med behandling.

Behandling av patologisk takykardi bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen. Med ekstrakardisk sinus takykardi av en neurogen natur, trenger pasienten en konsultasjon av en nevrolog. I behandlingen bruk psykoterapi og beroligende midler (luminale, beroligende midler og neuroleptika: mebicar, diazepam). Ved refleks takykardi (med hypovolemi) og kompenserende takykardi (med anemi, hypertyreose), er det nødvendig å eliminere årsakene som forårsaket dem. Ellers kan terapi rettet mot å redusere hjertefrekvensen føre til en kraftig nedgang i blodtrykket og forverre hemodynamiske lidelser.

Med sinus takykardi på grunn av tyrotoksikose, benyttes β-adrenoblokker i tillegg til de skjoldbruskmedierte skjoldbruskdroger som er foreskrevet av endokrinologen. Forebygging er gitt til betablokkere av gruppen oxyprenolol og pindolol. Hvis det er kontraindikasjoner for β-aderonoblokere, brukes alternative medisiner - kalsiumantagonister av ikke-hydropyridin-serien (verapamil, diltiazem).

Med sinus takykardi på grunn av hjertesvikt, i kombinasjon med β-adrenoblokere tilordnes hjerte glykosider (digoksin). Målpuls bør velges individuelt, avhengig av tilstanden til pasienten og hans underliggende sykdom. Målrestenes hjertefrekvens med stenokardi er vanligvis 55-60 slag per minutt; med neurokirkulatorisk dystoni - 60 - 90 slag per minutt, avhengig av subjektiv toleranse.

Med paraxismal takykardi, kan en økning i tonen i vagusnerven oppnås ved en spesiell massasje - ved å trykke på øyebollene. I fravær av effekt intravenøst ​​administrert antiarytmisk legemiddel (verapamil, amiodaron, etc.). Pasienter med ventrikulær takykardi krever akuttbehandling, akutt sykehusinnleggelse og anti-tilbakefallende antiarytmisk behandling.

Når utilstrekkelig sinus takykardi, ineffektivitet blokkerer og i tilfelle av en betydelig forverring av pasienten, blir brukt transvenøs hjerte rfa (gjenopprette normal hjerterytme ved etsing av et berørt område av hjertet). Hvis ingen effekt eller en trussel mot livet til pasienten gjennomføres pacemakerimplantasjon kirurgi (ECS) - kunstig pacemaker.

Prognose og forebygging av sinus takykardi

Sinus takykardi hos pasienter med hjertesykdom er oftest en manifestasjon av hjertesvikt eller venstre ventrikulær dysfunksjon. I disse tilfellene kan prognosen være ganske alvorlig, siden sinus takykardi er en refleksjon av reaksjonen av det kardiovaskulære systemet til en reduksjon i ejektionsfraksjonen og en forstyrrelse av intrakardial hemodynamikk. I tilfelle av fysiologisk sinus takykardi, selv med utprøvde subjektive manifestasjoner, er prognosen tilfredsstillende.

Profylakse av sinus takykardi består i tidlig diagnose og rettidig behandling av hjertepatologi, eliminering av ikke-kardiale faktorer som bidrar til utvikling av brudd på hjertefrekvens og sinus node-funksjon. For å unngå alvorlige konsekvenser av takykardi, følg anbefalingene for en sunn livsstil.

Sinus takykardi: symptomer og behandling

✓ Artikkel sjekket av lege

Sinus takykardi er en sinusrytme som overstiger 100 slag per minutt. Det er ikke en patologi, som det oppstår som respons på fysisk og følelsesmessig stress, som en fysiologisk reaksjon av organismen. Diagnosen "kronisk utilstrekkelig sinus takykardi" er satt i tilfelle når det er lenge, med en hvilepuls på mer enn 90-100 slag per minutt og / eller en utilstrekkelig stor økning i hjertefrekvensen
med minimal fysisk og følelsesmessig stress.

Behandling av denne form for takykardi inkluderer korrigering av ernæring og livsstil, legemiddelbehandling og bruk av folkemetoder (etter samråd med behandlingslegen). For å unngå alvorlige konsekvenser av sykdommen, er det viktig å kjenne symptomene på patologi og være i stand til å skille dem fra andre hjertesykdommer.

Sinus takykardi: symptomer og behandling

årsaker til

Det er mange grunner for utseendet av en sinusform av takykardi. Fysiologiske endringer i hjertefrekvens oppstår som følge av kroppens respons på effektene av miljøfaktorer. Det kliniske bildet av takykardi kan observeres hos friske mennesker under påvirkning av stress, økt mental stress, mosjon, alkohol og nikotin.

Det er normalt å øke rytmen til sinusnoden under graviditeten, fordi i løpet av denne perioden øker det totale volumet av væsker (blod og plasmaceller) i kvinnens kropp, og belastningen på hjertet og blodårene øker. Det er viktig at en gravid kvinne er under konstant tilsyn av en kardiolog, siden en svekket organisme ofte kan bli utsatt for smittsomme sykdommer, noe som også påvirker hjertefrekvensen negativt.

I kliniske tilstander kan sinus takykardi være et symptom og / eller kompenserende mekanisme med en rekke patologiske forhold.

Årsaker til takykardi

Disse inkluderer:

 • forstyrrelser i syntese av hormoner (spesielt tyrotropin, østrogen og progesteron);
 • akutt og kronisk oksygen sult (hypoksi);
 • neuroser og depressive lidelser;
 • forgiftning av kroppen;
 • noen form for anemi
 • hyppig blødning (f.eks. med endometrisk hyperplasi eller endometriose hos kvinner);
 • iskemi, hjerteinfarkt, myokarditt og andre sykdommer i hjertemuskelen.

Vær oppmerksom! Hos kvinner kan sinus takykardi forekomme med menorrhagi (kraftig menstruasjon, som varer lenger enn 5-7 dager). Å ta visse medisiner (antidepressiva, diuretika, hormonelle stoffer) kan også øke belastningen på sinusnoden.

I hjertet av kronisk utilstrekkelig sinus takykardi er økningen i normal automatisme av pacemaker celler i sinusnoden, oftest på grunn av en relativ økning i sympatiske og reduserende vagale påvirkninger på hjertet. Sjelden, årsaken til sinus takykardi kan
å være strukturell, inkl. inflammatoriske endringer i myokardiet som omgir sonen av pacemakeraktiviteten til høyre atrium. Kronisk utilstrekkelig sinus takykardi kan være en konsekvens av
primær lesjon av pacemaker celler i sinus node eller brudd på reguleringen av det autonome nervesystemet.

Hvordan manifesterer sykdommen seg?

Sinus takykardi har praktisk talt ingen spesifikk symptomatologi og er preget av et typisk kurs iboende av en hvilken som helst annen takykardi. Men fortsatt har hun en svært viktig karakteristisk funksjon - dette er anamnese, noe som indikerer en gradvis økning og reduksjon i frekvensen av hjerterytmen. De fleste andre supraventrikulære takykardier manifesterer med en plutselig innbrudd og samme plutselige oppsigelse av angrepet, det vil si at de er paroksysmale.

Personen blir treg, det er sterk svakhet, noen ganger kan det være en følelse av "bomullsfødder". Effektiviteten minker kraftig, utholdenhetstanker. Dette er spesielt merkbar hos personer hvis faglige aktiviteter er forbundet med økt fysisk anstrengelse. Denne gruppen inkluderer stevedores, arbeidere på byggeplasser, lagerholdere.

Enhver fysisk aktivitet med denne type takykardi forårsaker alvorlig tretthet, så en kronisk reduksjon i arbeidsevne er en anledning til å gå til kardiologen og passere EKG, spesielt hvis det finnes andre kliniske manifestasjoner av sykdommen.

Kortpustethet

Dyspné kan dukke opp når som helst, selv om natten, når menneskekroppen er avslappet. Med en hjertefrekvens på over 140 slag per minutt, kan pasienten våkne om natten fra en plutselig følelse av asfyksi (kvelning). Mangel på luft kan observeres om dagen, mens det ikke er forbundet med belastningen og oppstår isolert fra eksterne faktorer.

Kortpustethet kan bli ledsaget av alvorlig ømhet i brystet, hyppig, intermittent pust og tinning i venstre hypokondrium.

Hva er sinus takykardi?

Konvulsiv syndrom

Kramper i takykardi er forbundet med nedsatt blodsirkulasjon i ekstremiteter. Mesteparten oppstår muskelkramper i gastrocnemius-musklene, men hendene, samt nakken og til og med ryggen og magen, kan bli påvirket. Hender og føtter er ofte kalde, kan ha en blåaktig eller unaturlig blek nyanse.

Hvis kapillærene er skadet, kan det forekomme vaskulære stjerner på huden. Denne egenskapen er også karakteristisk for åreknuter, derfor krever det en omfattende undersøkelse og konsultasjon av en phlebologist eller en vaskulær kirurg.

Smerte i hjertet

Smertefulle opplevelser i hjertet kan være ganske forskjellige. Noen pasienter har brennende og prikkende i hjertet, noen føler en følelse av tyngde og klemmer på brystet, noen klager på kjedelig smerte bak brystbenet. Noen ganger kan smertsyndromet være litt uttalt. Slike smerter dukker opp flere ganger i løpet av dagen, varer ikke mer enn 5-7 minutter og forstyrrer ikke pasienten alvorlig, men dette betyr ikke at du ikke kan være oppmerksom på det.

Viktig! Selv en liten smerte i hjertet bør være en grunn til å ringe til en lege, siden det noen ganger kan være det eneste symptomet på utbruddet av patologiske prosesser (ofte irreversibel).

Fallende blodtrykk

Et av tegnene som man kan bedømme om økt stress på sinusnoden, er reduksjonen i blodtrykket. Hypotensjon er ledsaget av karakteristiske symptomer: hodepine, svimmelhet, følelse av "fluer" før øynene. I noen tilfeller er hyppig besvimelse mulig, noe som kan vare fra 15-30 sekunder til flere minutter.

Panikkanfall

Et annet symptom, som kan kalles relativt karakteristisk for sinus takykardi, er en konstant følelse av frykt (mot bakgrunnen av andre kliniske manifestasjoner). Pasienten opplever sterk følelsesmessig spenning, angst. I avanserte tilfeller kan hallusinasjoner forekomme. Dette skiltet indikerer behovet for akutt behandling og konstant medisinsk tilsyn.

Til hvem skal du vende?

For eventuelle symptomer på takykardi, spesielt hvis de blir ledsaget av trykk, smerte og ubehag i hjertet, må du søke medisinsk hjelp. Kardiologen behandler kardiovaskulære sykdommer, men i noen tilfeller kan det være nødvendig å konsultere spesialiserte spesialister:

 • phlebologist;
 • endokrinolog;
 • vaskulær kirurg.

Ved ekstern undersøkelse anslår doktoren en tilstand av integritet av pasienten, slimhinnene i et munnhule, hører en thorax for et emne av wheezer. Det er obligatorisk å måle blodtrykk og puls. Etter å ha samlet en anamnese, vil legen gi anvisninger for følgende typer studier:

 • biokjemisk blodprøve for å utelukke anemi og inflammatoriske prosesser;
 • urinalyse (for å utelukke nyresvikt og diabetes);
 • EKG i 12 ledninger;
 • ekkokardiografi;
 • "Vagal" -prøver (Valsalva, karoten sinusmassasje, Aschner);
 • transesofageal elektrokardiografi av atriene;
 • daglig overvåkning (Holter-diagnostikk).

Normal og takykardi

Viktig! Samlingen av grunnleggende informasjon inkluderer informasjon om pasientens forhold og oppholdssted, hans livsstil og profesjonelle aktiviteter. Ifølge dataene kan doktoren trekke en konklusjon om sykdommens art og årsakene til forekomsten, og også å foreskrive den nødvendige behandlingen.

Hvordan behandles?

Sinus takykardi krever vanligvis ikke spesifikk behandling. Behandlingen bør man tar sikte på årsakene til arytmi, noe som vanligvis fører til gjenopprettelse av normal sinusrytme frekvens (røykeslutt, mottak av alkohol, bruk av sterk te, kaffe, hypervolemi korreksjon, behandling av feber, etc.). I de tilfeller hvor sinus takykardi utløser anfall av angina, bidrar til progresjon eller sirkulasjonssvikt fører til markert subjektive ubehag, er medikamentell behandling anbefales.

I sjeldne tilfeller, sterkt symptomatisk sinus takykardi, ildfast til medikamentterapi, er det tilrådelig å utføre pasient radiofrekvent strøm (eller modifikasjon) i sinusknuten med produksjon av en permanent pacemaker.

Betablokkere

Preparater av denne gruppen blokkerer økt produksjon av adrenalin og norepinefrin, de viktigste stresshormonene. En av de mest effektive blokkere av reseptorer følsomme for adrenalin er "bisoprolol". Det tolereres godt av de fleste pasienter, men i noen tilfeller kan det medføre alvorlige bivirkninger, så behandlingen bør kontrolleres av spesialister.

Behandling av sinus takykardi

Ikke-dihydropyridinkalsiumantagonister

 • "verapamil"
 • "diltiazem"

Farmakologiske virkninger av PM gruppe verapamil og diltiazem, er lik: de har en negativ utenlands, kronotrop og dromotropisk effekt - kan redusere hjertets kontraktilitet, redusere hjerte- å bremse atrioventrikulær ledning.

Alle disse legemidlene kan ha en annen terapeutisk effekt, så behovet for bruk og dosering skal beregnes av legen individuelt.

Hjelpemidler

Avhengig av den underliggende sykdommen, som er årsaken til sinus takykardi, er pasienten foreskrevet medikamenter av forskjellige farmakologiske grupper, som er oppført i tabellen nedenfor.

Årsaker til sinus takykardi

Sinus takykardi: årsaker og behandling

Sinus takykardi er en sykdom hvor hjertefrekvensen økes til hundre og flere slag per minutt. Sinusnoden er kilden til normale og akselererte impulser. Alle hjertekonstruksjonene fungerer samtidig normalt, og sekvensen av atria og ventrikler er bevart. I de fleste tilfeller, sinus takykardi, årsakene og behandlingen som er beskrevet nedenfor, oppstår uten noen symptomer, men oppdages ved et uhell ved beregning av puls eller ved registrering av EKG.

Sinus takykardi: typer og symptomer

Farmakologisk sinus takykardi bestemmes av innflytelsen på sinus node av følgende stoffer: adrenalin, koffein, alkohol, norepinefrin, isoproterenol, nikotin.

Patologisk sinus takykardi er enten utilstrekkelig eller tilstrekkelig.

Sinus takykardi er tilstrekkelig forårsaket av kroppstemperatur, anemi, hypoksemi, arteriell hypotensjon, tyrotoksikose, feokromocytomi.

Når sinus takykardi er utilstrekkelig, er det en vedvarende symptomatisk økning i frekvensen av sinusrytmen - i en våknet tilstand i ro, over 100 slag per minutt.

Det antas at sykdommen er basert på en økning av automatikk pacemaker celler som tilhører sinusknuten som et resultat av primærskade, bidrar dette til en økning i tone av det sympatiske autonome nervesystemet region, og også reduksjon av parasympatisk.

Sinus takykardi er utilstrekkelig - dette er en sjelden nok, i tillegg til et lite studert fenomen, funnet hovedsakelig hos kvinner, hovedsakelig i ung alder. Pasienter klager over hyppig svimmelhet, kortpustethet, vedvarende hjerteslag, konstant svakhet. Til tross for stabil takykardi i ro, er økning med fysisk anstrengelse uforholdsmessig i forhold til graden av alvorlighetsgrad.

På samme sykdom CA nettstedet regelmessig produserer elektriske impulser som utføres på tradisjonell måte av ventriklene og atriene, ikke EKG ikke avviker fra normen, er det eneste annerledes quicke hjertefrekvens. EKG viser regelmessig veksling komplekse QRS-T- og P-bølger, noe som er karakteristisk for sinusrytme.

Den markerte takykardien kan ledsages av den skråstige depresjonen av RS-T-segmentet som ikke overstiger 1 mm, en liten økning i amplituden til P og T-tennene, ved å legge P-tannen på T i den forrige syklusen.

Sinus takykardi: årsaker

Sinus takykardi er mest vanlig hos unge mennesker. Og årsaken til utviklingen av denne sykdommen kan bli uopphetet i nervesystemet. I regulering av hjertefrekvens (hjertefrekvens) involvert parasympatiske og sympatiske nervesystemer.

På grunn av frigjøring av adrenalin aktiveres sympatisk nervesystem, som følge av at puls og blodtrykk stiger. Men aktiveringen av det parasympatiske nervesystemet viser motsatt effekt.

Hvis disse to systemene er normale, bør de være i likevekt, men hvis det er nødvendig, kan skift i en bestemt retning tillates. Under søvn, for eksempel, preventer blodtrykket og parasymatikken, og hjertefrekvensen minker. Men med fysisk anstrengelse eller stress motsatt.

Denne balansen hos ungdom er dårlig vedlikeholdt, de to delene av nervesystemet trekker hverandre seg, så i de fleste tilfeller er det en utilstrekkelig regulering av hjertefrekvensen, ofte i form av takykardi. En lignende tilstand ble gitt navnet - kardioneurose.

Det er verdt å merke seg at det er andre årsaker til utviklingen av takykardi: stress, fysisk arbeid, skjoldbrusk sykdom, feber, anemi, røyking.

Sinus takykardi i seg selv er ikke farlig, men årsaken til dens utvikling kan være helseskadelig.

Sinus takykardi: behandling

Før behandling sinus takykardi, må en lege kunne fastslå årsaken til sykdommen, og deretter fjerne den: kronisk områder med infeksjon (f.eks, kronisk betennelse i mandlene) behandles i første rekke ved reduksjon av hemoglobinnivåer, kontroll og korrigering av skjoldbruskkjertelen. I tillegg anbefales det å avstå fra å ta visse medisiner som bare akselererer sinusrytmen.

Uansett for hvilken grunn begynte takykardi, fordi høy puls - dette er ikke bra, og hvis det er også bekymret for pasienten, begynner det å ta medisiner som reduserer hjertefrekvensen.

Bruk ofte betablokkere. Mindre vanlige ivabradin, hovedsakelig hvis takykardi er ledsaget av lavt blodtrykk. I tillegg brukes sedativer.

Spesiell behandling er ikke nødvendig hvis sinus takykardien går uten symptomer og med en ikke veldig rask puls. Men dette er bare hvis takykardi ikke er ledsaget av tegn på hemodynamisk ustabilitet (svimmelhet, svakhet, besvimelse, og selv synkope) og ikke har paroksysmal i naturen. Lignende angrep observeres noen ganger med arytmi og kalles sympatiadrenale paroksysmer. Med en slik arytmi hos unge er prognosen generelt gunstig.

Sinus takykardi (Årsak til sinus takykardi)

En vanlig årsak til sinus takykardi er vegetative påvirkninger assosiert med en økning i tonen i det sympatiske nervesystemet eller en nedgang i tonen i vagusnerven. Dette er et vanlig symptom på neurokirkulatorisk dystoni. Det er ofte bare kortsiktig, for eksempel med fysisk eller følelsesmessig stress, med sinne eller frykt, eller vises når kroppens stilling endres. Et utilstrekkelig opplært hjerte er preget av en utilstrekkelig økning i rytmen under og etter trening. Sinus takykardi kan også forekomme ved skade på sentralnervesystemet eller hyperkinetisk syndrom. Thyrotoxicosis fører ofte til sinus takykardi.

Med feber øker rytmfrekvensen vanligvis med 8 til 10 slag med en temperaturøkning på 1 ° C (med unntak av enkelte smittsomme sykdommer). Hjertefeil fører ofte til sinus takykardi. Sinus takykardi er karakteristisk for aorta insuffisiens, mitral stenose, myokardinfarkt, hypertensjon, constrictive perikarditt.

Sinus takykardi er noen ganger nødvendig å skille fra supraventrikulær paroksysmal takykardi, atrieflutter, atrieflimmer tahisistolicheskoy med alvorlig takykardi, og av og til fra ventrikkel form av paroksysmal takykardi. I motsetning til paroksysmal sinus tar takykardi vanligvis og stopper gradvis.

"Guide to electrocardiography", V.N.Orlov

Årsaker til sinus takykardi

Hvis hjertefrekvensen øker, som stadig er på nivået på mer enn hundre slag per minutt, blir denne sykdommen kalt sinus takykardi. årsaker En slik rask pulsering ligger i den økte automatiseringen av sinuskoden. Samtidig går arbeidet i alle kardiale strukturer i normal normal modus, rekkefølgen av funksjonene til ventriklene og atriene blir observert.

Dette fenomenet i en sunn person kan forårsake fysisk stress eller følelsesmessig stress. Sinus takykardi kan også provoseres farmakologisk, og slike midler som alkohol, nikotin, koffein, adrenalin kan bidra til økningen i hjertekontraksjoner.

Vanligvis som et resultat av umodenhet i nervesystemet, oppstår sinus takykardi hovedsakelig unge mennesker, kvinner, forresten, er mer vanlig enn hos menn. Normalt regulerer det sympatiske nervesystemet, sammen med det parasympatiske nervesystemet, hyppigheten av sammentrekninger av hjertemuskelen. Utslipp av adrenalin i blodet, aktivering av sympatisk nervesystem, øker blodtrykk og puls. Den motsatte effekten oppnås når det parasympatiske systemet er aktivert. Disse to systemene balanserer kontinuerlig hverandre, og om nødvendig oppnås en fordel i begge retninger. Så, for eksempel, de dominerende parasymatikkene i søvn senker blodtrykket og senker hjerterytmen. I ung alder, er denne likevekt ustabil, plassen konstant observeres fordel av nervesystemet for avdelingen over den andre, hvilket fører til utilstrekkelig regulering av hjertefrekvensen og takykardi, og en slik tilstand kalles "cardioneurosis". Pasienter med symptomer på utilstrekkelig sinus takykardi lider av svimmelhet, kortpustethet, konstant svakhet. Takykardi observeres i dem i en tilstand av absolutt hvile, selv uten fysisk anstrengelse, og denne tilstanden blir permanent.

En annen type patologisk takykardi er tilstrekkelig sinus takykardi, som kan være forårsaket av fysisk arbeidskraft eller stress, røyking eller anemi, feber eller hypertyreose.

En utilstrekkelig sinus takykardi kan og skal behandles, men siden sykdommen ennå ikke er blitt studert mye, kan behandlingen være ganske vanskelig. I alle fall er sinus takykardien i seg selv ikke så farlig, som årsakene kan være, og nå må vi bekjempe dem.

Sinus takykardi: symptomer og behandling

Sinus takykardi er de viktigste symptomene:

 • Humørsvingninger
 • svimmelhet
 • Søvnforstyrrelse
 • Kortpustethet
 • Tap av appetitt
 • Mangel på luft
 • besvimelse
 • Smerte i hjertet
 • Rask tretthet
 • søvnløshet
 • Lavt blodtrykk
 • Hjertebanken
 • Redusert volum utskillet urin
 • Kolde ekstremiteter
 • Følelsen av avsky fra å spise
 • Ubehag i thoraxen

Sinus takykardi - er en sykdom hvor frekvensen av hjertefrekvensen øker, som oppstår mot bakgrunnen av sinusknutepunktets aktive arbeid. Denne tilstanden er typisk for både voksne og barn. Føre til utvikling av slike lidelser kan være en lang rekke faktorer som disponerer, som ikke alltid er knyttet til forekomst av en hvilken som helst annen sykdom. Kilden kan også være sterkt stress eller overdreven fysisk aktivitet.

Sykdommen har en karakteristisk symptomatologi, inkludert smerter i brystet, en følelse av en persons hjerte rytme, svakhet og alvorlig svimmelhet.

For å gjøre en korrekt diagnose, krever en rekke aktiviteter - fra fysisk undersøkelse, som bærer en kardiolog, og slutter med instrumental undersøkelse av pasienten.

Cure sykdommen kan være ved hjelp av konservative teknikker, som er redusert til å utføre fysioterapi prosedyrer, tar medisiner og holder et sparsomt kosthold.

Den internasjonale klassifiseringen av sykdommer i den tiende revisjonen refererer til denne lidelsen i kategorien av supraventrikulær takykardi. Det er verdt å merke seg at dette er et nøyaktig navn på en lignende patologi. Således har sinusovaja takykardi koden på МКБ-10 følgende - І 47.1.

etiologi

Riktig hjerterytme avhenger direkte av hvordan impulser i sinusnoden danner i jevne mellomrom og utføres langs fibersystemet. Sinusnoden er en klynge av nerveceller som er lokalisert i atriene.

Normalt er de optimale verdiene for sinusrytmen antallet forkortelser som varierer fra seksti til nitti beats per minutt. Fra dette følger at sinus takykardi er ingenting mer enn en økning i hjertefrekvensen mer enn 90 ganger per minutt. Det er verdt å merke seg at hos barn er en slik lidelse diagnostisert hvis hjertefrekvensen stiger med mer enn 10% av normen som er karakteristisk for en bestemt alder.

Slike avvik forekommer i alle aldersgrupper, de aller fleste friske mennesker, så vel som blant de med diagnostisert hjertesykdom. På bakgrunn av det faktum at sykdommen utvikler seg på grunn av det store antall faktorer, kan de deles opp i flere grupper - patologisk og ikke relatert til forekomsten av en sykdom.

Den første kategorien med årsaker til sinus takykardi er også delt inn i hjerte og ikke-hjerte. Dermed er provokatorer av denne typen arytmi:

 • hjertesvikt i akutt eller kronisk form;
 • dysfunksjon av hjertets venstre ventrikel;
 • alvorlig angina
 • myokarditt av en hvilken som helst opprinnelse;
 • hjerteinfarkt;
 • Tilstedeværelsen av kardiomyopati eller kardiosklerose hos en person;
 • medfødte eller kjøpte hjertefeil;
 • endokarditt av bakteriell form;
 • perikarditt av ekssudativ eller klebende natur;
 • primær forstyrrelse av normal funksjon av hjernebarken eller subkortiske noder;
 • neuroser og psykoser;
 • neurokirkulatorisk dystoni;
 • patologi på den delen av det endokrine systemet;
 • anemi og sepsis;
 • tuberkulose og lungebetennelse.

Fysiologiske predisponerende kilder for sinus takykardi dannelse er:

 • overdreven fysisk belastning - de tillatte verdiene kan ikke være mer enn 160 slag per minutt, resten, høyere indikatorer, referer til denne typen arytmi. Det skal bemerkes at det eneste unntaket er profesjonelle idrettsutøvere - hjertefrekvensen kan nå 240 slag per minutt - bare i slike tilfeller er det ikke behov for nødhjelp;
 • langvarig påvirkning av stressende situasjoner eller enkelt sterkt nervøs overbelastning;
 • avhengighet av dårlige vaner
 • ineffektiv bruk av medikamenter, for eksempel kortikosteroider, antidepressiva, kalsium-antagonister, diuretika, stoffer med koffein, så vel som medikamenter tiltenkt for behandling av bronkial astma.

I tillegg bør det bemerkes at økningen i hjertefrekvensen kan påvirkes av en økning i kroppstemperaturen. Hver økning i termometerets verdi per divisjon fører til at barnets hjerterytme øker med ca 15 slag per minutt, og hos voksen - med 9.

Årsakene til sinus takykardi hos kvinner kan være:

 • perioden av svangerskapet av barnet - til tross for at sinus takykardi i svangerskapet er normalt, kan det utvikle seg på bakgrunn av patologiske årsaker til at forekomst av symptomer på sykdommen bør være drivkraften for å søke kvalifisert hjelp;
 • løpet av menstruasjonen;
 • tidevann observert med overgangsalderen, så vel som andre hormonelle lidelser.

I barndommen kan denne lidelsen være en individuell norm. Det er bemerkelsesverdig at det oftest blir observert hos jenter.

klassifisering

Hoveddelingen av sinus takykardi hos et barn eller en voksen deler sykdommen inn i:

 • funksjonell - er det i tilfeller av påvirkning på menneskekroppen av sterke følelser eller fysisk anstrengelse, samt en økning i temperaturen;
 • patologisk - også kalt en lang sinus takykardi.

Skjemaer av en lang type sykdom avhengig av den etiologiske faktoren:

 • nevrogen - utvikler seg på grunn av ustabil eller labilt nervesystem
 • giftig - skyldes en negativ effekt på kroppen av giftstoffer
 • medikament;
 • endokrine;
 • hypoksisk - representerer en naturlig respons av kroppen til mangel på oksygen;
 • myogenic - er dannet på bakgrunn av hjertepatologier.

Separat er det nødvendig å skille ortostatisk eller vertikal sinus takykardi. Dette betyr at et brudd på hjertefrekvensen observeres når kofferten overføres fra en liggestol til en stående stilling.

Det er også tre grader av alvorlighetsgraden av sykdommen:

 • mild sinus takykardi - gir ingen spesiell terapi
 • moderat sinus takykardi - forekommer ofte hos barn yngre enn seks år, så vel som hos ungdom i puberteten. Et slikt utvalg bør ikke forårsake bekymring, fordi symptomatologien er helt fraværende eller svakt uttrykt;
 • uttalt sinus takykardi - forekommer hyppigst hos eldre mennesker, men det kan også forekomme hos barn. I slike tilfeller anses vekslingen av en hyppig puls med en tilstand som en bradykardi, der hjertefrekvensen er redusert, som farlig. En slik kombinasjon krever akutt nødhjelp.

symptomatologi

Tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av symptomene på denne patologien er avhengig av flere faktorer:

 • alvorlighetsgrad av sinus takykardi
 • varighet;
 • predisponerende faktor.

I det milde løpet av sykdommen er symptomatologien helt fraværende, slik at en person kanskje ikke engang mistenker at han har et slikt brudd.

Moderat sinus takykardi kan også være helt asymptomatisk, men noen ganger kan symptomene være små. Disse inkluderer:

 • en følelse av ens egen hjertebank;
 • ubehag og stivhet i brystet;
 • kortpustethet;
 • søvnforstyrrelser;
 • rask tretthet;
 • hyppige humørsvingninger.

Symptomer på sinus takykardi i alvorlig grad, i tillegg til å øke alvorlighetsgraden av de ovennevnte kliniske manifestasjoner, har følgende symptomer:

 • hyppig og alvorlig svimmelhet;
 • intens smerte i hjertesonen;
 • mangel på luft;
 • utseende av dyspnø i hvile;
 • fullstendig fravær av søvn;
 • redusert appetitt eller total aversjon mot mat;
 • besvimelse;
 • senke blodtrykket;
 • kaldhet av lemmer;
 • en reduksjon i det daglige volumet av utskilt urin.

Det skal bemerkes at dette bare er hovedsymptomet for sinus takykardi, som vil bli supplert med kliniske manifestasjoner av sykdommen, mot hvilket et slikt brudd utviklet seg.

Alle symptomene ovenfor er typiske for både voksne og barn, men i andre tilfelle vil sykdommen bli mye vanskeligere. Det er av denne grunn at det finnes flere regler for beredskapssyke som skal redusere hjertefrekvensen, blant annet:

 • ring medisinsk team hjemme;
 • trykke på området av carotid node;
 • masserer begge øyebollene i sirkulære bevegelser;
 • strekker seg med et dypt pust med en klemmet nese;
 • komprimering av overlivet;
 • Nedre ekstremiteter presses mot den fremre veggen i magehulen;
 • kaldt tørke.

Slike tiltak skal lette pasientens tilstand før legenes ankomst.

Å ignorere symptomene kan føre til hjertesvikt eller konsekvensene av sykdommen som førte til en slik hjertesvikt - dette er hva farlig sinus takykardi.

diagnostikk

Til tross for at en slik sykdom har en ganske spesifikk symptomatologi, er det nødvendig å utføre et komplett diagnostisk tiltak for å diagnostisere sinus takykardi.

Først av alt trenger kardiologen:

 • å studere medisinsk historie og pasientens livshistorie - i noen tilfeller vil dette bidra til å etablere de mest sannsynlige årsakene til sinus takykardi hos en bestemt person;
 • gjennomføre en grundig fysisk undersøkelse for å studere tilstanden til huden, vurdere frekvensen av respiratoriske bevegelser og lytte til pasienten med et spesielt verktøy;
 • i detalj for å intervjue pasienten eller foreldrene hans - å fastslå alvorlighetsgraden av symptomer og bestemme alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet.

For laboratorieundersøkelser er det nødvendig å bære:

 • generell klinisk blodprøve - for å identifisere mulig anemi og sykdomsforløp som kan forårsake sinus takykardi
 • generell analyse av urin;
 • biokjemi av blod - for endelig etablering av provokasjonsproblemer;
 • blodprøve for skjoldbruskhormoner.

De mest verdifulle i diagnostisk plan er slike instrumentelle undersøkelser:

 • Ekkokardiografi - for mulig påvisning av strukturelle forandringer i hjertet;
 • EKG er den viktigste teknikken som bekrefter tilstedeværelsen av sinus takykardi;

I tillegg kan konsultasjon være nødvendig:

 • Barnelege - hvis pasienten er barn;
 • psykoterapeut;
 • otolaryngologist;
 • endokrinolog;
 • fødselslege-gynekolog - i tilfeller av deteksjon av sinus takykardi under graviditet.

Først etter å ha undersøkt resultatene av alle diagnostiske tiltak vil kardiologen lage en individuell skjema for hver pasient om behandling av sinus takykardi.

behandling

Behandling av en slik sykdom er basert på det faktum at den eliminerer årsaken til forekomsten. Dermed kan behandlingen omfatte:

 • avvisning av dårlige vaner
 • rasjonell ernæring;
 • høy klasse drøm;
 • Mottak av antibakterielle midler - Ved infeksjonssykdommer;
 • bruk av narkotika som hemmer den aktive funksjonen av skjoldbruskkjertelen;
 • inntak av jernpreparater;
 • intravenøs injeksjon av spesielle løsninger som gjenoppretter hele volumet av sirkulerende blod;
 • Oksygenbehandling - for å eliminere sykdommer i bronkiene eller lungene;
 • psykoterapi eller automatisk trening.

Direkte behandling av sinus takykardi ved hjelp av medisinering er bare nødvendig i de tilfellene når pasienten lider sterkt av rask hjerterytme. For dette anbefales pasienter å ta:

 • beta-blokkere;
 • inhibitorer av omkanaler i sinuskoden;
 • Tinkturer basert på planter som rot av valerian, hagtorn eller morwort.

I tilfelle av alvorlig sykdom trenger en kvinne under graviditet akutt stimulering av arbeidskraft. Ofte utføres fødsel med sinus takykardi ved keisersnitt.

Den eneste konsekvensen av denne sykdommen er utviklingen av hjertesvikt.

Profylakse og prognose

For at folk ikke utvikler paroksysmal sinus takykardi, bør følgende generelle anbefalinger observeres:

 • fullstendig nektelse fra alkohol og nikotin;
 • riktig ernæring, beriket med vitaminer og nødvendig for kroppens mikrolementer;
 • unngåelse av følelsesmessig og fysisk overarbeid;
 • kontroll over kroppsvekt
 • holde en aktiv livsstil;
 • sørger for tilstrekkelig søvnvarighet
 • rettidig diagnose og behandling av hjertesykdommer;
 • tar medisiner strengt i henhold til instruksjonene fra den behandlende legen
 • vanlig gjennomføring av en full undersøkelse i en medisinsk institusjon.

Fysiologisk sinus takykardi har ofte en gunstig prognose, da bare på betingelse av rettidig initiert og kompleks terapi. Hvis sykdommen skyldes andre plager, er sannsynligheten for utvikling av livstruende konsekvenser høy.

Hvis du tror at du har det Sinus takykardi og symptomene som er karakteristiske for denne sykdommen, kan en kardiolog hjelpe deg.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Arrhythmia hos barn - en annen etiologi av hjerterytmeforstyrrelser, som preges av en endring i frekvens, regelmessighet og sekvens av hjertekontraksjoner. Utvendig manifesterer arytmi hos barn seg i form av et uspesifikt klinisk bilde, som faktisk fører til en forsinket diagnose.

Kardiologisk kronisk lidelse, som oppstår på grunn av dannelsen av bindevev i tykkelsen av hjertemuskelen, kalles kardiosklerose. Denne sykdommen er ikke primært uavhengig, og manifesterer seg ofte mot bakgrunnen av andre plager i kroppen. Kardiosklerose refererer til alvorlige sykdommer, som forstyrrer hjertets funksjon og oppstår mot en bakgrunn av ulike årsaker og patogener.

Feil eller anatomiske abnormiteter i hjerte og kar-systemet, som forekommer hovedsakelig under fosterutvikling eller når et barn blir født, kalles medfødt hjertesykdom eller CHD. Navn på medfødt hjertesykdom er diagnostisert, legen som diagnostisert nesten 1,7% novorozhdonnyh.Vidy UPU Årsaker Symptomer Diagnose LechenieSamo sykdom er en abnormitet av hjertet og vaskulære strukturer. Faren for sykdommen ligger i det faktum at i nesten 90% av tilfellene overlever ikke nyfødte til en måned. Statistikk viser også at i 5% av tilfellene dør barn med UPU før 15 år. Medfødte hjertefeil har mange typer hjerteanomalier som fører til endringer i intrakardial og systemisk hemodynamikk. Med utviklingen av CHD er det brudd på blodstrømmen i store og små sirkler, samt blodsirkulasjon i myokardiet. Sykdommen okkuperer en av de ledende stillingene som oppstår hos barn. På grunn av at UPU er farlig og dødelig for barn, er det verdt å demontere sykdommen mer detaljert og lære alle viktige punkter om hva dette materialet vil fortelle.

Nevrologisk dystoni eller hjertesykdom er et brudd på arbeidet i det kardiovaskulære systemet, som er forbundet med et brudd på fysiologisk nevroendokrin regulering. Ofte manifestert seg hos kvinner og ungdom på grunn av påvirkning av alvorlig stress eller tung fysisk anstrengelse. Det er mye mindre vanlig hos personer under 15 år og eldre enn førti år.

Premenstruelt syndrom er et kompleks av smertefulle opplevelser som oppstår ti dager før menstruasjonen begynner. Tegnene på manifestasjonen av denne lidelsen og deres kombinasjon har en individuell karakter. Noen kvinner kan uttrykke seg med symptomer som hodepine, plutselig forandring av humør, depresjon eller tårefølelse, mens andre - smertefulle opplevelser i brystkjertlene, oppkast eller konstant smerte i underlivet.

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Les Mer Om Fartøyene