Skleroterapi: vurderinger og konsekvenser. Skleroterapi av venene i underdelene

Ofte må kvinner møte åreknuter. Menn, selvfølgelig, lider også av en slik sykdom, men mye sjeldnere.

Åreknuter

I seg selv bringer varicosity mye trøbbel til en person. Benene sår og hovne, i vener er det brennende og kløe. Vel, selvfølgelig, ser det ut fra et estetisk syn ikke veldig attraktivt, og i noen tilfeller bare forferdelig.

Det er flere grader av venøs insuffisiens, men hver av dem må behandles riktig. Derfor er det så viktig å kontakte phlebologisten ved de første klager.

Behandling av åreknuter ved ulike metoder

Avhengig av sykdomsstadiet og graden av vaskulær skade, er korrigeringsmetoden valgt. Det kan ha følgende typer:

 • konservativ behandling;
 • Skum skleroterapi;
 • kirurgisk fjerning av den berørte venen.

Nylig har metoden for phlebosclerosing behandling blitt veldig populær.

Skleroterapi av venene i underdelene

Essensen av korreksjon er at et spesielt stoff settes inn i venen, som limer det berørte fartøyet. Det finnes flere typer sklerosanter. Noen av dem, når de er injisert i en blodåre, korker det permanent, og etter en stund oppløses fartøyet helt. Andre har en mindre kraftig effekt. De fyller og limer venen, men når man bruker slike legemidler, er et tilbakefall mulig, så en gjentatt korreksjon vil være nødvendig.

Hvordan utføres prosedyren

Før skleroterapi, må pasienten passere en rekke standardtester. I tilfelle det ikke foreligger kontraindikasjoner, utnevnes en operasjon.

En pasient med åreknuter er plassert i horisontal stilling, hvoretter legemidlet injiserer legemidlet i karet. I en prosedyre kan fem til tjue injeksjoner gjøres. Alt avhenger av hvilken vene er forandret.

På samme måte kan skleroterapi av hemorroider utføres. Hvis tidligere en pasient med åreknuter i endetarmen var dømt til kirurgi, har alt blitt mye lettere. Mange mennesker, som fryktet kirurgisk inngrep, unngikk ganske enkelt å besøke en lege.

Skleroterapi av hemorroider eller blodårer på bena utføres uten bedøvelse. I sjeldne tilfeller kan lokalbedøvelse brukes. Prosedyren er ikke smertefull. Du vil bare føle penetrering av den tynneste nålen gjennom huden.

Indikasjoner for prosedyren

I hvilke tilfeller kan jeg velge denne typen rettelse?

Skleroterapi utføres med åreknuter. En obligatorisk tilstand er at diameteren av det berørte fartøyet ikke skal overstige en centimeter. Ellers er en kombinasjon med kirurgisk korreksjon nødvendig.

Også ved hjelp av skleroterapi kan du kvitte seg med de vaskulære "stjernene" på bena dine. I dette tilfellet kan flere injeksjoner gjøres i en økt.

Også behandling av hemorroider kan utføres ved denne metoden, forutsatt at åreknuter ikke startes og ikke påvirker dypårene.

Kontra

Hvem kategorisk kan ikke utføre en slik prosedyre?

Det er nødvendig å forlate prosedyren for personer som lider av ulike hjertesykdommer og diabetes. Sklerosanter bør heller ikke gis til gravide og ammende mødre. Når det oppdages trombi, er det verdt å avstå fra prosedyren til de forsvinner helt.

Pasientens tilbakemelding på skleroterapi

Skleroterapi vurderinger er forskjellige. Avhengig av kroppens individuelle reaksjon til stoffet, kan pasienten utvikle en komplikasjon. Det er derfor noen kvinner som har gjennomgått skleroterapi av venene i underekstremiteter, forlater bare positive vurderinger, andre forblir uheldig med behandlingen.

På grunn av at det ikke er behov for bruk av anestesi under operasjonen, kan pasienten stige om noen få minutter og gå hjem.

Mange kvinner som har blitt vist skleroterapi av blodårer, gir positive anmeldelser. Resultatet er merkbart om noen uker. Området av venen som rager over huden minker, vekt og smerte i beina går. Pasienten trenger ikke lenger å skjule bena sine under lange skjørt og bukser.

Også scleroterapi vurderinger er positive på grunn av det faktum at det ikke er behov for å bli på sykehuset og gå til sykehuset. En person kan fortsette å lede et normalt liv.

Varicosity, som oppsto etter graviditet og fødsel, forårsaker mye ubehag. Hva er overraskelsen til det rettferdige kjødet, da etter flere injeksjonsbaner forsvinner kranser og stjerner helt og beina får sin tidligere skjønnhet og attraktivitet!

Skleroterapi av venene i nedre ekstremitetene har kun negativ i de tilfellene da det var en uforutsette reaksjon av organismen på det injiserte legemidlet. Det kan uttrykkes som følger:

 • betennelse i behandlet kar
 • allergi mot medisinering;
 • smerte langs venen;
 • utseendet av "stjerner" fra fartøyene;
 • mørkere hud og dannelse av blåmerker.

Det skal imidlertid bemerkes at alle disse fenomenene ikke kan kalles alvorlige. De foregår fra en uke til to måneder. Etter denne pasienten, som gjennomgått skleroterapi, blir negativ tilbakemelding ofte endret til positive meninger, da effekten blir åpenbar.

Etter prosedyren

Når legen fullfører medisinen, vil han fortelle om det er behov for et andre kurs. I noen tilfeller er bare en økt tilstrekkelig. I mer alvorlige tilfeller blir gjentatte injeksjoner gitt etter 3-5 dager.

Også etter slutten av prosedyren må du bruke kompresjon. Disse kan være spesielle strømper eller strømpebukser. I fravær av et slikt middel, kjøp de vanlige elastiske bandasjer.

Etter skleroterapi er det nødvendig å kontinuerlig bevege seg fra en til to timer. Det er bedre hvis det er klassisk å gå. Legen vil gi deg de nødvendige anbefalinger og vil plukke opp tid, gitt alvorlighetsgraden av sykdommen.

Også, du må bruke kompresjon i de første dagene etter prosedyren hele tiden. Deretter skal du bruke bandasjer eller spesielle strømper med en pause om natten.

Konsekvenser av prosedyren

Som nevnt ovenfor er sclerotherapy vurderinger bare positive. Etter å ha utført slik behandling blir beina dine vakre og bli kvitt fryktelige fremspringende venøse noder.

Når den berørte venen er "forseglet", blir alt arbeid skiftet til nærliggende fartøy. For å unngå komplikasjoner og åreknuter er det nødvendig å ta spesielle preparater, for eksempel: Detralex, Venarus, Antistax. Også for forebygging, kan du bruke salve-venotonisk.

Hvis du uforsiktig behandler sunne årer og hopper over de nødvendige medisinske stoffene, kan du møte ansiktet i gjentatte åreknuter. Selvfølgelig kan det også herdes med sklerosanter, men i noen tilfeller kan kirurgisk behandling være nødvendig. Hvis du gjentatte ganger fjerner eller limer venene, kan du få en amputasjon av beinet. Slike konsekvenser er selvfølgelig sjeldne, men ingen er immun mot dem. Derfor må du være spesielt oppmerksom på beinhelsen etter behandling av åreknuter.

anbefalinger

Etter prosedyren må du nekte å ta et varmt bad, besøke badstuen eller badstuen. Prøv å øke bena oftere over nivået av hjertet for en fullstendig utstrømning av blod. Velg bare komfortable sko med en liten hæl.

På anbefaling fra legen, gjennomføre en vanlig undersøkelse med en ultralydsmaskin. Det vil bidra til å holde kontrollen over prosessen som foregår inne i fartøyene. Du vil ikke kunne se de primære mulige endringene i sunne årer på noen måte, og spesialisten identifiserer dem på et tidlig stadium.

Bruk regelmessig kompresjon, spesielt hvis du har en lang tur eller, for eksempel, en lang tur med bil. Utfør spesiell gymnastikk for nedre ekstremiteter, som vil bidra til å styrke fartøyene.

Gå inn for sport. Enkel kjøring, sykling eller svømming vil være et utmerket alternativ. Hold styr på dine årer og besøk phlebologist. Vær sunn!

Funksjoner av skleroterapi av beinårene

Sclerotherapy (flebosklerozirovanie) - den moderne måten som kreves for å behandle lymphatic og sirkulasjons systemer, er også brukt til å behandle åreknuter karene i ekstremitetene (ved alle stadier av utvikling) og andre sykdommer. Det er ikke mindre effektivt enn tradisjonell kirurgi, men påvirker ikke forstyrrelsen av kroppsvevets integritet. Etter at du har gjennomført prosedyren, må du bruke kompresjonslinne.

Essensen av skleroterapi

I prosessen med skleroterapi er det liming og fjerning av skadede årer. For dette formål innenfor hver av dem (ved hjelp av en spesiell tynn nål-lignende insulin) oppløsning ble innført, noe som limer membranveggen, noe som resulterer koagulat. Etter en stund gjenstår bare en liten fibrøs formasjon på venens side, dens lumen overgås, patologien forsvinner. Den injiserte væsken er helt eliminert fra kroppen. Legemidlet er ikke skadelig for helse, utvikler ikke avhengighet og avhengighet.

Typer av skleroterapi

I dag er følgende typer prosedyrer kjent og praktisert:

 • mikroskleroterapiya (brukt sklerosemiddelet sprøytes inne i venen, hvis mengden av den sistnevnte ikke overskrider 2 mm ikke egnet for store årer.);
 • ekkoskleroterapi (prosessen skal utføres sammen med en ultralydsundersøkelse som bidrar til å bestemme nøyaktig innføring av legemidlet i det planlagte området som ligger i dyp vev);
 • Skum sclerotherapy vene, et annet navn - «skumform» (for det kommer fra narkotika som tar skummende tilstand når blandet med luft, de bedre kontakt med den skadede veneveggen, og dermed utvide anvendelsen av metoden);
 • cryoskleroterapi (legemidlet avkjøles til en lav temperatur før administrering);
 • punktering kateter sclerobliteration (løsningen injiseres med et kateter). Effektivitet er tvilsomt, siden risikoen for rekanalisering er høy (mer enn 40%);
 • sklerose henhold venovizorom (overflate metode for fjerning av lesjoner. Det er meningen å bruke apparatet Veinviewer som rager slag deformerte fartøy på kroppsoverflaten. Den mest effektive i kombinasjon med andre sklerose).

Indikasjoner og kontraindikasjoner for bruk

Skleroterapi av venene i underarmene anbefales for:

 • fjerning av vaskulære stjerner (telangiectasia) og mesh (retikulær varicosity);
 • behandling av åreknuter (behovet for en prosedyre er bestemt av legen);
 • bli kvitt hemangioma, lymphangiom (subkutane neoplasmer), hemorroider;
 • restaurering av svekket trofisme av vev
 • eliminering av trofasår og akutt tromboflebitt.

Skleroterapi av åreknuter har følgende kontraindikasjoner:

 • smittsomme sykdommer;
 • allergiske reaksjoner;
 • graviditet og amming
 • diabetes mellitus;
 • hjertesykdom, kardiovaskulær system, nyre;
 • patologi av dype vener (obstruksjon).

Fordeler og ulemper

Metoden har sine fordeler og ulemper.

Skleroterapi av vener i underekstremiteter har følgende fordeler:

 • smertefri;
 • sikkerhet for helse;
 • poliklinisk omsorg (ikke nødvendig å bli på sykehus);
 • rask kvittering av resultatet (etter den første manipulasjonen);
 • behandlingsforløpet er kortvarig;
 • forlater ikke konsekvenser på huden (markeringer, arr og arr, som skiller det fra kirurgisk metode).
 • Andre steder kan påvirkes (hvis fartøyene ikke har tilstrekkelig styrke);
 • På stedet for medisinske piercinger, tidligere lukket av medisin, kan det være lumens (i dette tilfellet er det nødvendig med konsultasjon og veiledning med en spesialist);
 • muligens retur av sykdommen (hvis den er forårsaket av hjertesvikt);
 • injisert stoff er i stand til å forårsake allergi hos personer som er utsatt for lignende responser;
 • manglende overholdelse av diett med hemorroider fremmer en gjentatt sykdom.

Kan vi sammenligne effekten med laserterapi?

For å bli kvitt varicose sammen med sclerotherapy gjelder laserbehandling (utrydding). Det utføres på et sykehus utstyrt med et passende anlegg, krever ikke anestesi, effekten følges kun for defekte områder av vener.

Laseren virker på innsiden av karene fra innsiden og gjenoppretter den endrede strukturen uten å påvirke eller skade huden og det subkutane laget. Strålingen av enheten trenger inn i dype vener og har en helbredende effekt på dem.

I motsetning til skleroterapi har laseren ingen bivirkninger, det tillater nesten ikke forekomst av tilbakefall, men kostnaden ved bruk er høyere.

Det er en rekke kontraindikasjoner for laserskleroterapi. Det kan ikke bestås:

 • kvinner under graviditet;
 • folk tar jernholdige stoffer;
 • pasienter med manifestasjoner av fotodermatoser;
 • eiere av brunbrun (svarthart) hudfarge.

Fremstilling av

Før skleroterapi, må pasienten følge noen anbefalinger for forberedelse:

 • å ha en undersøkelse hos en lege
 • gjennomføre en Doppler-studie (en slags ultralyddiagnose, som avslører blodkarens patologi);
 • å gjøre hårfjerning av problemområdet hvor operasjonen vil bli utført (uten bruk av kremer, lotioner og salver);
 • Røyking og alkohol er forbudt (ikke mindre enn to dager);
 • med deg må du ha løse sko (klær);
 • før prosedyren (i 2 timer) anbefales lett matinntak og hygienisk dusj (før du kommer til sykehuset).

Hvordan utføres prosedyren

Før begynnelsen av manipulering undersøkes de delene av fartøyene som krever behandling nøye. Deretter introduserer en spesiell veldig tynn nål et stoff, skleroserer venene og blokkerer sykdomsforløpet. Handlingen er ledsaget av ultralyddiagnose: det lar deg slå målet nøyaktig, samt spore effekten av stoffet. Sesjonen inneholder fra to til ti injeksjoner (varighet - fra 10 til 20 minutter).

Når alle benene injeksjoner bandasje elastisk bandasje (anbefaler bruk av en kompresjonsklesplagg eller bandasjer strømper til sklerose), for administrering av stoffet kan ha en sklerozivny (et klebemiddel) virkning og forhindre blødning.

Hvilke stoffer brukes til skleroterapi?

For å behandle åreknuter i bena ved hjelp av skleroterapi, brukes spesielle skleroserende midler. De er delt inn i flere grupper.

 1. Rullende protein (clot dannet i hullet, noe som gir liming effekt) syntetiske vaskemidler "fibro Wayne", "Trombovar", "polidokanol" Sotradekol, natriumtetradecylsulfat.
 2. Forårsaker forekomsten av blodpropper (enkeltvegg omdanner) karroziynye legemidler: shotin jodløsning, varikotsida oppløsning Variglobina "Etoksisklerol» (Aethoxysklerol), «Trombovar".
 3. Osmotisk (hyperosmotisk, forårsaker dehydrering av veggene i blodkar) preparater: natriumklorid (10-24%), natriumsalisylat (30-40%).

Stadier av å holde

Prosedyren for skleroterapi utføres i flere faser:

 • pasientens aksept av riktig kroppsstilling (definert for hver enkelt sykdom - liggende eller sittende);
 • betegnelse av området som krever korreksjon og behandling (hud rundt målområdet behandles med en antiseptisk løsning), utførelse av injeksjoner (alltid i stigende retning);
 • Ved punkteringsstedet brukes bomull, kompresjon brukes: kompresjonsklær er slitt eller benet er viklet med et elastisk bandasje;
 • Skleroterapi forutser etter prosedyren utførelsen av tiltak for å forhindre ødeleggelse av dype kar, dannelsen av blodpropper (vandring anbefales i omtrent en time).

Rehabiliteringsperiode

Kompresjonsskleroterapi av føttene, som enhver annen operasjon, tar tid å gjenopprette. Teknikkene som anbefales i denne perioden, bør følges i fremtiden.

Rehabilitering etter prosedyren er som følger:

 • Det er nødvendig å regelmessig gå til fots til fots (en stillesittende livsstil er kontraindisert);
 • bør nekte tung løping, du kan ikke bære tung last med hånden;
 • Du bør ikke gjøre gymnastikk øvelser, aerobic og trening sykling;
 • Siden mange stoffer som brukes i prosedyren har alkohol i sammensetningen, er det bedre å begrense kjøring så mye som mulig.
 • nekte å besøke solarium og badstue.

Bivirkninger etter skleroterapi

Til tross for all effektivitet og smertefrihet, kan skleroterapi av benene på bena ha bivirkninger av forskjellig karakter.

Normale bivirkninger

Skleroterapi av benene på beina fører til brenning, utseendet på en streng. Denne effekten varer i et år.

Bivirkninger for en kort tid:

 • kløe (flere timer, en dag);
 • brannsår (raskt og uavhengig forsvinner);
 • mikrotrauma, peeling av huden på injeksjonsstedene (varighet - en uke, noen ganger to);
 • litt smerte med administrasjon av stoffet;
 • vaskulær setochka (passerer om en måned eller mer);
 • hevelse.

Mer alvorlige komplikasjoner

Komplikasjoner etter skleroterapi er svært sjeldne (sannsynligheten for utseende i prosentandel er bare 0,02% av det totale antallet prosedyrer som utføres). Og likevel kan manipulering av skleroterapi av beinårene føre til alvorlige konsekvenser:

 • blødning (deres årsaker er sår dannet på grunn av for mye væske introdusert av slimhinnen);
 • skleroserende kan påvirke leveren (hvis den kommer inn i blodet);
 • dysfunksjon av prostata (infertilitet, brudd på urinering, prostatitt, purulent betennelse, abscess med dyp penetrasjon i vev);
 • alvorlige brannskader;
 • tromboflebitt;
 • trombose av vener.

Kostnad for prosedyren

Prisen på holde består av kostnadene for forbruksvarer (sprøyter, nåler, valser, kluter), legemidler som brukes instrumenter, faglig arbeid (sklerose prosedyren utføres av høyt kvalifisert lege-phlebologist).

I gjennomsnitt er kostnaden per økt fotskleroterapi i Russland 9 000 rubler. For behandling av mange sykdommer, vil et besøk ikke være nok.

I Europa vil denne behandlingsmetoden koste fra 200 til 800 euro, i Israel eller De forente arabiske emirater må betale omtrent et og et halvt tusen dollar.

Uansett hvor effektiv den var den moderne metode for behandling av åreknuter ved sklerose av beinet årer, har det konsekvenser, og gir ikke en absolutt garanti for fravær av tilbakefall (tilbakevendende sykdom).

Skleroterapi av vener i underlivet, konsekvenser, kontraindikasjoner, bivirkninger

Sklerose i de lavere ekstremiteter - en effektiv ikke-kirurgisk behandling av sykdommer i sirkulasjonssystemet, herunder de forskjellige formasjoner i blodkar. Sclerotherapy teknikken er ikke dårligere i sin evne til å løse problemene med åreknuter, for eksempel ved hjelp av radiofrekvens eller laser kirurgi.

Populariteten til skleroterapi er forbundet med lav pris, enkelhet og tilgjengelighet, og et nesten perfekt estetisk resultat.

Generelle prinsipper for skleroterapi

Betydningen av prosedyren består i innføring av spesialiserte legemidler - sklerosanter i kanalen til det syke fartøyet. Injeksjonen av det terapeutiske middel utføres ved bruk av en sprøyte med en smal nål. Resultatet av skleroterapi vil være ødeleggelsen av fartøyet med vedheft av veggene. Legemidlet selv oppløses i menneskekroppen uten uønskede konsekvenser.

Skleroterapi med åreknuter og hemorroider utføres vanligvis. Med alt dette, hvis sykdommen er i sin opprinnelige scene, anses teknikken for skleroterapi tilstrekkelig for kur.

Hvis varicose er diagnostisert i en mer alvorlig grad, anbefales denne metoden å brukes sammen med andre behandlingsmetoder, for eksempel bruk av tonic geler for årer og forebyggende medisinsk gymnastikk, samt kirurgi for å eliminere de mest berørte venøse stedene.

Indikasjoner for skleroterapi

Skleroterapi kan brukes uavhengig eller i forbindelse med kirurgisk behandling.

I form av en enkelt metode for sklerose er brukt i de innledende stadier av sykdommen og graden av grunne ante åreknuter i de lavere ekstremiteter.

Det løse utseende av åreknuter er også en indikasjon på skleroterapi. Tross alt, den raske eliminasjonen av alle, uten unntak, utvidede venøse steder med denne type sykdom er nesten umulig.

I kombinasjon med operasjonen brukes scleroterapi til å eliminere enkle små grener av dilaterte årer før eller etter at operasjonen er fullført. Av og til blir den store parenterale venen sklerisert under kirurgi etter fullført dressing.

Skleroterapi som metode for etterbehandling etter fjerning av vener er gjort 2-3 uker etter operasjonen i de gjenværende venøse noder og mindre venøse grener injiserer skleroserende forbindelse.

Kontraindikasjoner til skleroterapi

Ubetingede kontraindikasjoner for skleroterapi er:

 • kardiopulmonal insuffisiens
 • nedsatt leverfunksjon
 • dyp venetrombose;
 • tromboflebitt;
 • lokal eller generell infeksjon;
 • allergier;
 • graviditet, perioden med amming barnet;
 • aterosklerose i nedre ekstremiteter;
 • diabetisk angiopati;
 • umulighet av kontrollert intravaskulær injeksjon.

Skleroterapi kan begrenses til bruk i noen situasjoner:

 1. Fedme. Overvekt gjør det vanskelig å påføre en riktig kompresjonsbandasje. Dette reduserer den gunstige effekten av behandlingen og øker risikoen for mulige komplikasjoner.
 2. Inntak av hormonelle stoffer (hormonell prevensjon eller hormonbehandling). Kunstige analoger av kjønnshormoner regnes som risikofaktorer for tromboflebitt, hyperpigmentering av huden.
 3. Planlegging av graviditet. Skleroterapi anbefales ikke for kvinner som planlegger graviditet i de neste 1-1.5 årene, på grunn av høy sannsynlighet for gjentakelse av åreknuter.
 4. Behandling for alkoholisme. Absolutt alle skleroserende preparater, godkjent for bruk i Russland, er laget på basis av brennevin, i den forbindelse er det ikke anbefalt å bruke dem på personer som har blitt behandlet for alkoholavhengighet.

Skleroterapi teknikk

For å unngå overdosering av legemidlet, utføres sklerosen av åreknuter i flere stadier.

For en prosedyre er det gjort 3 til 20 injeksjoner. Intervallet mellom økter er ikke mindre enn 7 dager.

Scleroterapi-økten er nesten smertefri, som det er gjort med bruk av spesielle engangsbestikk. Legen utfører det nødvendige antall injeksjoner i de forstørrede årene med umiddelbar etterfølgende kompresjon med en elastisk bandasje.

Etter prosedyren anbefales en tur med en varighet på 30-40 minutter.

En dag etter den første økt scleroterapi kan du fjerne elastisk bandasje for å vaske foten.

Benet er bandasert i en liggende eller sitte stilling, vaskes med vann og såpe og re-bandaged eller sett på medisinsk komprimering strikk i hevet stilling.

I intervaller mellom økter brukes konstant komprimering. 2 timer før neste økt, må du fjerne bandasjen (strikkeklær).

Etter den siste scleroterapinsøkten anbefales konstant kompresjon også i 7 dager, med en videre overgang til dagtidskompresjon i en periode på 4-5 måneder.

Alvorlige kosmetiske effekter blir lagt merke til ikke umiddelbart, men innen 2-8 uker etter prosedyrene. I injeksjonssonen kan små pigmenteringssoner forbli, som deretter forsvinner uten spor.

Bivirkninger og komplikasjoner

Utrinnelig smerte og brennende følelse etter introduksjon av skleroserende er sjeldne. De fleste pasienter opplever en liten brennende eller "prikkende" innen få timer etter injeksjon.

Rødhet i huden - den går alene.

Allergiske reaksjoner er sjeldne og hovedsakelig hos pasienter som allerede har hatt allergiske reaksjoner på noen legemidler. Allergiske reaksjoner fjernes ved hjelp av medisinering.

Dannelsen av "bobler" forekommer i ca 1% tilfeller. Ved behandling med en konsentrert løsning av kaliumpermanganat, "bobler" passere i flere dager.

Alvorlig beinbukning er vanligvis forbundet med feil bandasje, så det er viktig å lære å bruke elastiske bandasjer på riktig måte. Ved bruk av komprimeringsstrikk, er ødem nesten aldri funnet.

Dyp venetrombose er en ganske sjelden komplikasjon og observeres i 1 tilfelle ut av 10.000. Trombose krever behandling i sykehusinnstilling, siden det kan være lungeemboli.

Postinjeksjonell hyperpigmentering. Langvarig mørkning skjer i ca 2%. Ca 10% av pasientene har en liten hyperpigmentering opptil seks måneder etter behandling. Noen ganger er det tilrådelig å utføre spesielle kosmetiske prosedyrer for å normalisere hudfargen.

Tilbakevendende telangiektasier er røde kar i steder av sklerotiserte årer. Kan forekomme hos kvinner som bruker hormonelle prevensjonsmidler. Ved bruk av elastiske bandasjer er mer vanlig enn ved bruk av terapeutisk strikkevarer. Behandling er vanligvis ikke nødvendig, du kan øke løpet av å ta venotoniske legemidler.

En alvorlig minus av skleroterapi for behandling av åreknuter er utilstrekkelig pålitelighet og muligheten for å bruke teknikken bare med de innledende former for åreknuter.

Upålitelig scleroterapi er manifestert i det faktum at i 40-60% etter inngrepet blir blodstrømmen gjennom de sclerotiserte backbones restaurert og sykdommen returnerer.

Kirurgisk inngrep ved gjentakelse av åreknuter er vanligvis ikke like effektiv som i en primær sykdom.

Ved bruk av skleroterapi er det således mulig å oppnå gode resultater ved behandling av åreknuter, men det anses ikke som en universell teknikk i det hele tatt og er ikke tillatt for alle pasienter.

Det er derfor sclerotherapy venene i underekstremiteter i de fleste tilfeller anses som en kosmetisk prosedyre som kan kvitte seg med de eksterne manifestasjoner av åreknuter, men ikke handle på årsaken. Sclerotherapy, som regel, ikke kan erstatte kirurgi, snarere gir det mulighet bare å utsette det for en viss tid, som imidlertid er ganske viktig for yngre pasienter.

Kvinner på grunn av konstant påkledning av høyhælte sko står ofte overfor problemet med å utvikle benklemmer. Åreknuter er en sykdom i årer og kar som mister den tidligere tonen av veggene og utvides på grunn av økt blodgass. I en forsømt tilstand på veggene i blodårene dannes plakk - trombi, noe som gir et forferdelig utseende på beina. På overflaten av huden vises et karakteristisk venøst ​​nettverk av blå-lilla farge. I fremtiden stikker blodårene tykkere over overflaten av huden. For å forhindre slike ødeleggelser er det nødvendig å bruke stoffer og andre midler for å øke veggens tone. Den resulterende ødeleggelsen er allerede eliminert av instrumentelle metoder. Den mest populære er skleroterapi - fjerning av endrede årer.

Skleroterapi av venene i underdelene er en ikke-kirurgisk metode for å fjerne de modifiserte benene. Prosedyren utføres uten anestesi, da pasienten enkelt injiseres med et spesielt legemiddel i venen ved å sette inn en medisinsk nål. Prosedyren varer ikke mer enn 20 minutter, men avhengig av sykdomsforløpet kan det vare opptil en time.

Skleroterapi innebærer flere økter, hvor fra en til to behandlinger administreres fra 10 til 10 injeksjoner. Injeksjon innebærer innføring av en spesiell sammensetning for en slags "lim" strukkede årer, noe som resulterer i en strukket vegg er gradvis omdannet til en arr, som ikke er utsatt for strekking av blodstrømmen, og hulrommet i de fartøyer og vener en markert reduksjon, som normaliserer den normale blødning.

For noen år siden ble eliminering av åreknuter utført ved vanlig kirurgisk operasjon med bruk av generell anestesi. Skleroterapi av vener i underekstremiteter har følgende fordeler:

 • prosedyren gir ingen ar og andre synlige spor av effekten på venene;
 • skleroterapi fjerner ikke de berørte områdene - det limer bare strekningen av veggene, hvoretter fartøyene er "forseglet";
 • Metoden for eliminering bevarer integriteten til lymfatisk og sirkulasjonssystemet, og hindrer fjerning av berørte områder.
 • Denne instrumentelle metoden for å fjerne de skadede områdene tillater å løse problemene med komplikasjoner i form av tromboflebitt eller perifelbitt;
 • Skleroterapi kan ledsages av ekstra instrumentelle påvirkninger;
 • det er praktisk talt ingen risiko for komplikasjoner.

Hvis prosedyren utføres av en spesialist kvalitativt selv i avanserte stadier, vil det ikke oppstå komplikasjoner, og det vil ikke være noen spor av arbeid.

Det er ekstremt viktig å korrekt vurdere området "arbeid" og dets tilstand - dette vil bestemme riktig type prosedyren for behandling av åreknuter. Her utmerker seg følgende typer skleroterapi av vener i nedre ekstremiteter:

 1. Mikroscleroterapi - teknikken beskrevet ovenfor, brukes til patologi ikke mer enn 2 mm i størrelse.
 2. Ekkoslerapi - brukes til å fjerne store lesjoner. Metoden utføres på samme prinsipp, med unntak av en ekstra sjekk på stedet for administrasjon av løsningen ved duplex-ultralyd.
 3. Skumskleroterapi er en moderne måte å introdusere en skummende substans inn i de berørte områdene, noe som sikrer det samme resultatet, men med en redusert mengde av det injiserte stoffet. Lar deg fjerne større lesjoner, da det dekker store områder av berørte områder.

Før du velger en type skleroterapi, bør du konsultere en lege som vil vurdere tilstanden til venene via ultralyd og tilleggsrutiner.

Indikasjoner for skleroterapi av noe slag inkluderer følgende forutsetninger:

 • Tilstedeværelsen av vaskulære nett og stjerner er det første tegn på utvikling av åreknuter, noe som forklares av utvidelsen av fartøyets vegger og økningen i kapillærene;
 • åreknuter er allerede en progressiv sykdom i nedre lemmer, selv om skleroterapi ikke kan brukes i alle stadier av sykdommen;
 • tilstedeværelse av svulster i venene - f.eks, hemangiom og lymphangioma raskt fjernet ved fremgangsmåten som presenteres når det råder legen.

Før prosedyren skal passere de nødvendige undersøkelser og å oppsøke lege, er det mulig at legen har forbudt å bruke sclerotherapy vener i nedre ekstremiteter på grunn av sin ineffektivitet i behandling av avansert sykdom.

Blant kontraindikasjonene inngår følgende faktorer:

 • diabetes mellitus type 1 og 2;
 • graviditet og amming etter fødsel;
 • mulig forekomst av allergi eller tendens til det;
 • kardiovaskulære og hjertesykdommer - kun med tillatelse fra legen;
 • sykdommer i indre organer - spesielt nyre og lever;
 • obstruksjon av vener i forbindelse med dannelse av trombi og andre patologier.

Hvis kontraindikasjoner forsømmes, øker risikoen for komplikasjoner. Blant konsekvensene er:

 1. Kløe på stedet av punktering nål - et symptom kan være bekymret i 2-3 dager, men hvis kløen ikke går bort i løpet av en uke, og det var en rødhet bør se en spesialist.
 2. Mørking av det behandlede området - oppstår etter prosedyren langs venen. Ofte fortsetter det presenterte symptomet i opptil et år.
 3. Brenn - oppstår ved inntak av stoffet som brukes under huden.
 4. Sår og skalering i punkteringsområdet - det elimineres i flere dager alene, er ekstremt sjeldent.
 5. Smerter i punkteringsstedet og langs venen - elimineres innen en uke, symptomet er spesielt uttalt under trening.
 6. Dannelsen av et vaskulært nettverk på punkteringsstedet kan vare i flere måneder.
 7. Ødem i anklene - skyldes bruk av smale sko, det spontant i flere dager.

Hvis det oppstår komplikasjoner etter skleroterapi av vener i nedre ekstremiteter, bør legen konsulteres umiddelbart - det er bedre å forhindre dannelsen av alvorlige komplikasjoner. Ellers kan sporene av eksponering forbli i lang tid.

Skleroterapi av venene i underdelene krever implementering av visse regler, hvor følgende anbefalinger til pasienten utmerker seg:

 1. Noen dager før prosedyren anbefales ikke å bruke kosmetikk. Det er også forbudt å depilere huden.
 2. Før prosedyren, ta en dusj under varmt vann og sett på løse sko uten hæl og andre klatrer.
 3. Etter skleroterapi er det viktig å gå i en halv time. Også i løpet av dagen kan du ikke holde deg i en stilling i lang tid.
 4. Ta en dusj bør være bare den tredje dagen etter skleroterapi.
 5. I løpet av uken kan du ikke delta i idrettstrening, dans og andre fysiske aktiviteter.
 6. Besøkende bad, badstuer, svømmebassenger er forbudt i 2 måneder.

For andre anbefalinger for et enkelt tilfelle kan du finne ut av den behandlende legen eller spesialisten som skal gjennomføre prosedyren.

Prisen på prosedyren avhenger av type og alvorlighetsgrad av sykdommen. Så vil den generelle behandlingen av nedre lemmer kreve:

 • for mikroskleroterapi - fra 20 tusen rubler;
 • bruk av Doplerography - i tillegg må du betale fra 8 tusen rubler;
 • Skum skleroterapi - fra 30 tusen rubler.

Prisen presenteres for en behandling, hvorav antallet, avhengig av sykdommens alvor, kan øke til 5 økter. Derfor anbefaler eksperter å ta opp selv tidlig i utviklingen av åreknuter. Du kan lagre i spesialiserte klinikker, hvis du umiddelbart betaler for rutiner for prosedyrer - antall økter anbefalt av legen.

Sklerose ben årer tillater mennesker å glemme lite pent utseende ben skjema om smerte og den mulige fare for trombose - en sykdom som, i fravær av egnet behandling kan føre til blokkering av blodkarene med påfølgende død. Du bør ikke utsette skleroterapi til bedre tider - begynnelsen av vener og skipsvegger har bare utviklet seg. Utvidelsesprosessen kan bli noe suspendert ved å ta medisiner for å øke tonen i veggene i blodårene og blodårene.

Skleroterapi av vener i underekstremiteter

Skleroterapi av venene i underdelene

Sklerose i de lavere ekstremiteter - en effektiv ikke-kirurgisk behandling av sykdommer i sirkulasjonssystemet, herunder de forskjellige formasjoner i blodkar. Sclerotherapy teknikken er ikke dårligere i sin evne til å løse problemene med åreknuter, for eksempel ved hjelp av radiofrekvens eller laser kirurgi.

Populariteten til skleroterapi er forbundet med lav pris, enkelhet og tilgjengelighet, og et nesten perfekt estetisk resultat.

Generelle prinsipper for skleroterapi

Betydningen av prosedyren består i innføring av spesialiserte legemidler - sklerosanter i kanalen til det syke fartøyet. Injeksjonen av det terapeutiske middel utføres ved bruk av en sprøyte med en smal nål. Resultatet av skleroterapi vil være ødeleggelsen av fartøyet med vedheft av veggene. Legemidlet selv oppløses i menneskekroppen uten uønskede konsekvenser.

Skleroterapi med åreknuter og hemorroider utføres vanligvis. Med alt dette, hvis sykdommen er i sin opprinnelige scene, anses teknikken for skleroterapi tilstrekkelig for kur.

Hvis varicose er diagnostisert i en mer alvorlig grad, anbefales denne metoden å brukes sammen med andre behandlingsmetoder, for eksempel bruk av tonic geler for årer og forebyggende medisinsk gymnastikk, samt kirurgi for å eliminere de mest berørte venøse stedene.

Indikasjoner for skleroterapi

Skleroterapi kan brukes uavhengig eller i forbindelse med kirurgisk behandling.

I form av en enkelt metode for sklerose er brukt i de innledende stadier av sykdommen og graden av grunne ante åreknuter i de lavere ekstremiteter.

Det løse utseende av åreknuter er også en indikasjon på skleroterapi. Tross alt, den raske eliminasjonen av alle, uten unntak, utvidede venøse steder med denne type sykdom er nesten umulig.

I kombinasjon med operasjonen brukes scleroterapi til å eliminere enkle små grener av dilaterte årer før eller etter at operasjonen er fullført. Av og til blir den store parenterale venen sklerisert under kirurgi etter fullført dressing.

Skleroterapi som metode for etterbehandling etter fjerning av vener er gjort 2-3 uker etter operasjonen i de gjenværende venøse noder og mindre venøse grener injiserer skleroserende forbindelse.

Kontraindikasjoner til skleroterapi

Ubetingede kontraindikasjoner for skleroterapi er:

 • kardiopulmonal insuffisiens
 • nedsatt leverfunksjon
 • dyp venetrombose;
 • tromboflebitt;
 • lokal eller generell infeksjon;
 • allergier;
 • graviditet, perioden med amming barnet;
 • aterosklerose i nedre ekstremiteter;
 • diabetisk angiopati;
 • umulighet av kontrollert intravaskulær injeksjon.

Skleroterapi kan begrenses til bruk i noen situasjoner:

 1. Fedme. Overvekt gjør det vanskelig å påføre en riktig kompresjonsbandasje. Dette reduserer den gunstige effekten av behandlingen og øker risikoen for mulige komplikasjoner.
 2. Inntak av hormonelle stoffer (hormonell prevensjon eller hormonbehandling). Kunstige analoger av kjønnshormoner regnes som risikofaktorer for tromboflebitt, hyperpigmentering av huden.
 3. Planlegging av graviditet. Skleroterapi anbefales ikke for kvinner som planlegger graviditet i de neste 1-1.5 årene, på grunn av høy sannsynlighet for gjentakelse av åreknuter.
 4. Behandling for alkoholisme. Absolutt alle skleroserende preparater, godkjent for bruk i Russland, er laget på basis av brennevin, i den forbindelse er det ikke anbefalt å bruke dem på personer som har blitt behandlet for alkoholavhengighet.

Skleroterapi teknikk

For å unngå overdosering av legemidlet, utføres sklerosen av åreknuter i flere stadier.

For en prosedyre er det gjort 3 til 20 injeksjoner. Intervallet mellom økter er ikke mindre enn 7 dager.

Scleroterapi-økten er nesten smertefri, som det er gjort med bruk av spesielle engangsbestikk. Legen utfører det nødvendige antall injeksjoner i de forstørrede årene med umiddelbar etterfølgende kompresjon med en elastisk bandasje.

Etter prosedyren anbefales en tur med en varighet på 30-40 minutter.

En dag etter den første økt scleroterapi kan du fjerne elastisk bandasje for å vaske foten.

Benet er bandasert i en liggende eller sitte stilling, vaskes med vann og såpe og re-bandaged eller sett på medisinsk komprimering strikk i hevet stilling.

I intervaller mellom økter brukes konstant komprimering. 2 timer før neste økt, må du fjerne bandasjen (strikkeklær).

Etter den siste scleroterapinsøkten anbefales konstant kompresjon også i 7 dager, med en videre overgang til dagtidskompresjon i en periode på 4-5 måneder.

Alvorlige kosmetiske effekter blir lagt merke til ikke umiddelbart, men innen 2-8 uker etter prosedyrene. I injeksjonssonen kan små pigmenteringssoner forbli, som deretter forsvinner uten spor.

Bivirkninger og komplikasjoner

Utrinnelig smerte og brenning etter introduksjonen av sclerosus er sjeldne. De fleste pasienter opplever en liten brennende eller "prikkende" innen få timer etter injeksjon.

Rødhet i huden - går alene.

Allergiske reaksjoner er sjeldne og hovedsakelig hos pasienter som allerede har hatt allergiske reaksjoner på noen legemidler. Allergiske reaksjoner fjernes ved hjelp av medisinering.

Dannelse av "bobler" forekommer i ca 1% av tilfellene. Ved behandling med en konsentrert løsning av kaliumpermanganat, "bobler" passere i flere dager.

Alvorlig hevelse av foten er vanligvis forbundet med feil bandasje, så det er viktig å lære å bruke elastiske bandasjer på riktig måte. Ved bruk av komprimeringsstrikk, er ødem nesten aldri funnet.

Dyp venetrombose - en ganske sjelden komplikasjon og observeres i 1 tilfelle av 10 000. Trombose krever behandling under sykehusforhold, da det kan være lungemboli av tromboembolisme.

Postinjeksjonell hyperpigmentering. Langvarig mørkning skjer i ca 2%. Ca 10% av pasientene har en liten hyperpigmentering opptil seks måneder etter behandling. Noen ganger er det tilrådelig å utføre spesielle kosmetiske prosedyrer for å normalisere hudfargen.

Tilbakevendende telangiektasi - disse er de røde blodkarene i stedet for sklerotiserte årer. Kan forekomme hos kvinner som bruker hormonelle prevensjonsmidler. Ved bruk av elastiske bandasjer er mer vanlig enn ved bruk av terapeutisk strikkevarer. Behandling er vanligvis ikke nødvendig, du kan øke løpet av å ta venotoniske legemidler.

En alvorlig minus av skleroterapi for behandling av åreknuter er utilstrekkelig pålitelighet og muligheten for å bruke teknikken bare med de innledende former for åreknuter.

Upålitelig scleroterapi er manifestert i det faktum at i 40-60% etter inngrepet blir blodstrømmen gjennom de sclerotiserte backbones restaurert og sykdommen returnerer.

Kirurgisk inngrep ved gjentakelse av åreknuter er vanligvis ikke like effektiv som i en primær sykdom.

Ved bruk av skleroterapi er det således mulig å oppnå gode resultater ved behandling av åreknuter, men det anses ikke som en universell teknikk i det hele tatt og er ikke tillatt for alle pasienter.

Det er derfor sclerotherapy venene i underekstremiteter i de fleste tilfeller anses som en kosmetisk prosedyre som kan kvitte seg med de eksterne manifestasjoner av åreknuter, men ikke handle på årsaken. Sclerotherapy, som regel, ikke kan erstatte kirurgi, snarere gir det mulighet bare å utsette det for en viss tid, som imidlertid er ganske viktig for yngre pasienter.

Hva er hensikten med sclerosing vener?

Hvis venene eller venusventilene ikke virker ordentlig i underekstremitetene, blir den normale blodstrømmen forstyrret. Blod stagnerer i blodårene, deformeres og strekkes.

Hvorfor vises problemet?

Årsaken til brudd på blodstrømmen kan være følgende faktorer:

 • arvelighet;
 • skade på venøse ventiler;
 • medfødt fravær av venøse ventiler;
 • økt fysisk aktivitet på nedre lemmer;
 • graviditet og andre hormonelle endringer;
 • kroniske sykdommer i hematopoietiske og kardiovaskulære systemer.

Varicose vasodilasjon kan sees visuelt:

 • huden på underdelene blir mørkere;
 • smertefulle opplevelser dukker opp først når du går, og deretter i ro
 • Muskelkramper, mer uttalt i kalvemuskulaturen, blir periodisk følt;
 • skinnene ser uattraktivt ut - de står sterkt ut under huden, som får en blå-lilla farge.

Åreknuter forårsaker alvorlige trofiske komplikasjoner - i venene og ledd vises ikke-healing sår, smerter i bena provosere utviklingen av søvnløshet, er begrenset til muligheten for bevegelse, økt risiko for blødning fra skadede årer, noe som er svært vanskelig å stoppe.

Det er flere måter å behandle åreknuter på.

Disse inkluderer:

 • konservativ - når legemidler foreskrives som forbedrer tilstanden i vaskulære vegger, fortynner blodet og øker tonen i blodårene og hastigheten på blodstrømmen;
 • kirurgisk deformerte fartøy er skåret ut eller de introduserer et spesielt stoff som undertrykker deformasjon.

Skleroterapi av vener er en kirurgisk behandlingsmetode, men den utføres uten innsnitt av huden på underdelene.

Skleroterapi av vener i åreknuter

Obliteration er lukningen av hulromorganet, som har vokst på grunn av patologiske forandringer i vevene til veggene.

Skleroterapi av vener i nedre ekstremiteter er en prosedyre der et medisinsk preparat som forårsaker utrydding, injiseres i fartøyets lumen. Etter innføring av løsningen er tetningen av fartøyet tilstoppet.

Denne prosedyren kalles skleroterapi, og effekten kalles sklerobliterasjon.

Avhengig av tilstandenes alvorlighetsgrad utføres følgende typer vaskulær sklerose:

 1. Mikroskleroterapi utføres ved hjelp av tynne nåler, som praktisk talt ikke etterlater synlige spor på huden. Med sin hjelp å kvitte seg med de vaskulære stjernene - operasjonen er mer kosmetisk enn terapeutisk, siden det på dette stadiet fører varicose sykdommen bare til en estetisk defekt;
 2. Skumbehandling av skum eller skum-terapi er en av de mest moderne virkemåten. Et skumpreparat av findispersert struktur innføres i det berørte kar. Metoden brukes til fartøy av hvilken som helst diameter;
 3. Ekkoslerapi utføres under kontroll av tosidig skanning. Det kan utføres i tilfeller der komplikasjoner på annen måte er kontraindisert.

Mange pasienter tror at den beste løsningen på problemer er laserskleroterapi av venene og avvise skleroterapi på andre måter.

Laser-handlingen er begrunnet bare for å fjerne vaskulære stjerner, og den kan bare erstattes av mikroskleroterapi. For å fullstendig bli kvitt deformiteter av karene på underkroppene, er det ønskelig å kombinere skleroterapi og bruk av en laser.

Prosedyre for sklerosering

Anestesi med sklerosering er ikke nødvendig - prosedyren er praktisk talt smertefri. Prosedyren utføres med en tynn nål, deretter injiseres et skleroserende legemiddel inn i beholderens lumen.

Veggene på fartøyet limes sammen ordentlig, det avtar i størrelse og blir blek, blodstrømmen inne i det stopper. Et arrvæv vises på stedet for den forseglede beholderen.

Dosen av sklerosant injisert i karet om gangen, ikke mer enn 4 ml. Med varicose i et vanskelig stadium er det nødvendig å gjennomføre flere kurs, siden man ikke kan gjøre mer enn 10 injeksjoner om gangen.

Etter prosedyren må pasienten gå en time for å forhindre gjendannelse av blodpropper. Så, for en stund, må nedre ekstremiteter være tett bandasje - phlebologisten selv bestemmer perioden for å ha på seg elastiske bandasjer eller kompresjonslinne.

Forberedelser for scleroterapi av årer

De vanligste som brukes til skleroterapi er følgende stoffer:

 • "Polidokanol". Dette stoffet regnes som en av de sikreste, dess ulempe er mulig pigmentering. Ideell for å fjerne vaskulære stjerner;
 • "Tetradecil" er et universelt stoff. Skummet oppnådd takket være det er av meget høy kvalitet, når det injiseres under huden, er det usynlig. En minus betraktes som en bivirkning når kirurg-phlebologistens feil: Hvis stoffet har fått under huden, løser det ikke, men danner et infiltrat, som deretter skal behandles.

Alle skleroserende preparater er avledet av fettsyrer og høyere fettalkoholer, de oppløses i saltoppløsning og utøver ingen innflytelse på den generelle tilstanden.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til prosedyren

Det er tilrådelig å utføre skleroterapi i følgende tilfeller:

 • når trofiske sår oppstår - første målrettet ekkoslerobliterasjon utføres for å identifisere alle problemområder, og deretter sklerose av store årer;
 • med blandet blanding av varicose - samtidig som laser og konvensjonell skleroterapi utføres;
 • Med en stor akkumulering av vaskulære stjerner, for å eliminere mindre defekter og forhindre utvikling av åreknuter, brukes laser skleroterapi.

Kvinner var fornøyd med utseendet på disse metodene for å fjerne skadede kar - i motsetning til kirurgisk inngrep, gir disse effektene ikke arr og arrdannelse på huden.

Skleroterapi har kontraindikasjoner.

Det utføres ikke under følgende forhold:

 • under graviditet;
 • under amming;
 • med trombose i venene i nedre ekstremiteter og tromboflebitt;
 • hvis en historie med dermatologiske sykdommer, særlig i akutt stadium;
 • med sykdommer i hematopoietisk system assosiert med endringer i blodkoagulerbarhet.

Forsiktig utfør prosedyren hvis det er en tendens til polyvalent allergi, i historien om hyppig migrene hodepine.

Konsekvenser av skleroterapi av vener i nedre ekstremiteter

Som en negativ konsekvens av skleroterapi av årer, er det mulig å skille skader på nerver i nedre ekstremiteter, nekrose, sykdomsfall, tromboemboliske komplikasjoner.

Kosmetiske konsekvenser etter prosedyren - små blåmerker, dårlig uttrykt pigmentering og kapillær mesh - forsvinner etter 1-2 måneder; I tilfelle komplikasjoner kan trombose og nekrotiske områder forekomme. Denne tilstanden krever behandling.

Smerte etter sklerose i blodårene kan oppstå med utvikling av flebitt - oftere skjer dette med skleroterapi på store fartøy.

Hos barn før 16 år, er ikke vener anbefalt til behandling; Eldre mennesker som ikke fører en aktiv livsstil, samt fra introduksjonen av sclerosus, bør forlates. Etter skleroterapi må en dag passere minst 1000 m.

For å hindre gjentakelse, bør fartøyene behandles med forsiktighet. Unngå kosmetiske produkter som forårsaker blodgennemstrømning til hudoverflaten, hvis det er mulig, nekter å ta hormonelle prevensjonsmidler, prøv å ikke misbruke alkohol - det påvirker tilstanden til fartøyene negativt.

Det må tas i betraktning - det er umulig å kurere alle venene, det kan forverre den generelle tilstanden, bidra til å redusere motoraktiviteten.

Ved hjelp av skleroterapi er det mulig å forbedre det estetiske utseendet og kurere problemfartøyene - store vener blir bare utskåret med kirurgisk inngrep.

Skleroterapi av vener i underekstremiteter

Varicosity er en vanlig sykdom i vår tid. Og dessverre er det ekstremt dårlig mottakelig for konservative behandlingsmetoder. Men ikke alle pasienter samtykker i operasjonen.

Utgangen kan være scleroterapi av vener på beina. En relativt ny teknikk, lavt traumatisk og veldig effektiv.

Om selve sykdommen

Til å begynne med er det nødvendig å forstå med det som oppstår i en organisme av personen under utvikling av varices. Dette vil tillate oss å forstå hvorfor stoffene for åreknuter ikke gir den ønskede effekten.

Det handler om de spesielle egenskapene til årenes struktur, som skal gi blodstrøm mot jordens tyngdekraft.

Spesielle ventiler i venen tillater ikke at blodet strømmer ned, og venenees vegger, under påvirkning av de omkringliggende musklene, styrer blodstrømmen oppover.

Når veggene på fartøyene eller de indre ventiler slutter å klare oppgaven, kan blodet stagnere i blodårene.

På grunn av dette øker trykket på veggene, de begynner å strekke seg, venene deformeres. Vanligvis er det deformerte vener som stikker ut under huden som kvinner ser først.

 • tyngde og hevelse i beina om kvelden;
 • kramper om natten;
 • ledsmerter i beina.

Hvis du merker disse symptomene, må du umiddelbart konsultere en lege på blodårene - phlebologist. Faktum er at en av de mulige komplikasjonene av åreknuter er tromboflebitt.

Viktig! Tromboflebitt er farlig fordi blodpropp som dannes når som helst kan bryte ut, å passere gjennom venene til en av de vitale organer, og blokkere tilgangen til det, som er fylt med døden.

Litt om konservativ behandling

Hvis du klarte å fange varicose i det tidligste stadium, så piller, geler og kompresjonstrømper eller strømpebukser.

Vanligvis er tabletter fra åreknuter vanligvis Venotonics, som bringer veiene til venene i tone, styrker dem og gir tilbake elastisitet.

På grunn av dette reduseres blodstagnasjonen, den tapt form av årer gjenopprettes. Dette er imidlertid bare mulig hvis prosessen ikke har gått for langt.

Geler og kremer, for det meste, er laget for å gjøre det samme. Plus lindre smerte, hevelse og kramper. Et annet pluss med kremer er at de leverer de aktive stoffene direkte til lesionsstedet.

Kompresjons undertøy er også veldig effektivt, i de tidlige stadier, et middel. Handlingsprinsippet er som følger: strømper eller strømpebukser komprimerer benkets muskler, og sammen med dem vener stimulerer blodstrømmen.

Viktig! Graden av kompresjon bør velges av phlebologist: Hvis du velger for lys, vil det ikke være noen effekt, men hvis trykket er for sterkt, kan situasjonen bare forverres.

Skleroterapi av venene i underdelene

Imidlertid hjelper alle metodene beskrevet ovenfor bare i de tidligste stadiene.

Hvis åreknuter har gått for langt, er det nødvendig å anvende mer seriøse metoder.

Tidligere kunne åreknuter bare behandles ved hjelp av en operasjon for å fjerne vener.

Men som enhver operasjon hadde den mange kontraindikasjoner og ubehagelige konsekvenser.

Mer nylig har teknologien dukket opp som gjør det mulig å fjerne venen fra sirkulasjonssystemet uten kirurgisk inngrep. Denne metoden kalles skleroterapi.

Og det består i at i den forbløffende venen ved hjelp av den tynneste nålen blir sklerosanten introdusert, et stoff som løser det indre laget av venen, åpner den midtre soya. De består av bindevev. På grunn av dette faller venen gradvis sammen, veggene limes sammen. Venen faller ut av den totale blodstrømmen og krymper seg gradvis.

Sclerosant behandles raskt i kroppen og elimineres uten rest. Det er ingen bivirkninger av dette legemidlet.

Hovedfordelen ved denne metoden er at prosedyren utføres på poliklinisk basis, og neste dag kan pasienten gå tilbake til arbeid, med mindre det er forbundet med for mye belastning på beina.

Viktig! Moderate belastninger er bare velkomne.

Allerede en halv time etter prosedyren, vil legen selv anbefale pasienten å stå opp og være som. Det vil være nødvendig å gå i minst en time. I de følgende dagene vil det også være nødvendig å belaste bena litt.

Et mer nødvendig øyeblikk har på seg kompresjonslinne. Graden av kompresjon bør også velges av phlogologisten. Strømper er slitt døgnet rundt i 1-2 måneder, avhengig av indikasjonene.

Scleroterapi vurderinger og implikasjoner

Det er flere typer skleroterapi. Derfor tilbakemelding på scleroplasty av venene på beina er bedre delt inn i ulike seksjoner.

La oss starte med vurderinger på konvensjonell skleroterapi.

Denne prosedyren er egnet for å fjerne små forstørrede kranser i de tidlige stadier.

Bred lumen i venen, denne prosedyren kan ikke dekke.

Anna. "I vår familie er åreknuter en arvelig sykdom. Jeg visste at jeg kunne løpe inn i henne og se på føttene mine. Og det samme ble den hovne venen på et ben for meg en overraskelse. Skleroterapi er en svært effektiv og praktisk prosedyre. Den eneste ulempen er dyrt. Men hvis du følger anbefalingene fra leger, kan gjentakelser ikke fryktes ".

Miniskleroterapi vaskulære stjerner

Denne metoden passer for tidligste stadier av venøs insuffisiens, når bare små vaskulære stjerner er synlige. Han er den minste traumatiske, etter at du raskt kommer til dine sanser, men fra legen krever det den største konsentrasjonen. Faktisk i dette tilfellet er det nødvendig å arbeide med spesielt små fartøy.

For ikke å gjøre feil, for å gjøre alt riktig og nøyaktig, bruker leger sosialoptikk.

Se på meninger fra pasienter som forlater mikroskleroterapi:

Oles: "Med horror la jeg merke til små vaskulære stjerner. Det ser ut til at ingenting forferdelig, men styggt, du kan ikke bære skjørt. Tiltalte legen, og han anbefalte å gjøre mikroskleroterapi. Jeg nølte lenge, men hva om noe går galt? Imidlertid overtalte legen meg, sa at jeg ikke kan løpe. Resultatet fornøyd meg, ble nesten umiddelbart merkbart resultat. Ja, og rehabilitering er rask nok ".

Skumsklerapi

Hvis det vanligvis er skleroterapi, brukes et stoff i flytende form, og for denne metoden er det pre-skummet. Hva er den grunnleggende forskjellen?

 1. Først. skum har et stort kontaktområde med venene i venene.
 2. Dernest. det avtar langsommere, noe som betyr at effekten på venenees vegger er lengre. Derfor er færre prosedyrer nødvendig. I tillegg er skummet i stand til å fylle en vene av et større volum.

Dette bekreftes også av vurderinger av skumskleroterapi.

Irene. "Til legen kom jeg allerede med en ganske stor ven. Jeg trodde at behandlingen min ikke ville fungere for meg lenger. Phlebologist foreslo et nytt alternativ - penile sclerotherapy. Han sa at skummet takler det væskepreparatet kan håndtere. Dette er en slags mirakel. Det tok bare to prosedyrer, og resultatet er ganske enkelt utmerket ".

Ekkoslerapi: vurderinger

Under dette ordet, noen form for skleroterapi i kombinasjon med ultralydforskning. Ultralyd på tidspunktet for prosedyren lar deg tydelig overvåke hva som skjer, redusere risikoen for feil.

Alla. "Jeg liker vanligvis ikke når noe er gjort i kroppen min, og på en eller annen måte frykter jeg ubevisst at noe vil gå galt, og noen vil gjøre en feil. Derfor, før noen prosedyre med lidenskap, forhører jeg leger. Svært ofte er legene sint og irritert på grunn av dette. Imidlertid smilte phlebologisten bare, og begynte deretter å snakke om at scleroterapi vil bli utført under overvåkning av ultralyd, at det lar deg følge hvert trinn for å sikre at alt går rett. Hennes historie beroliget meg og jeg var nesten ikke nervøs før prosedyren ".

Det er fortsatt å si bare noen få ugler om de mulige konsekvensene av skleroterapi. Akk, alle har konsekvenser, selv den minste traumatiske prosedyren.

Men i dette tilfellet dem alle knapt merkbar. liten kløe eller smerte i løpet av den første uken etter operasjonen, en liten tetning i punkteringsstedet og så videre.

Mest merkbart, kanskje, hyperpigmentering på stedet for en punktering, dessuten, og det kan holde opptil et år. Dette skjer imidlertid svært sjelden.

Viktig! Den eneste farlige konsekvensen av operasjonen er tromboflebitt, og da er utviklingen av denne forferdelige sykdommen bare mulig dersom pasienten ikke følger legenes anbefalinger for bruk av kompresjonstrømper.

Skleroterapi: bilder

Behandlingsprosessen av åreknuter ved scleroterapi Scleroterapi. Før og etter. Skumskleroterapi. Før og etter.

Les Mer Om Fartøyene