Skleroterapi av benaer: En effektiv metode for uåpne åreknuter

Sykdommer i kardiovaskulærsystemet i menneskekroppen er blitt en reell svindel i samfunnet. Men noen av dem, spesielt kosmetisk varicose, er helt mottagelige for behandling med ulike metoder. En av de mest populære måtene å kvitte seg med vaskulære defekter på bena nylig, er skleroterapi av vener i underekstremiteter.

Hva er skleroterapi?

Skleroterapi er en prosedyre som ikke er kirurgisk, noe som muliggjør effektiv fjerning av åreknuter. Denne metoden er i innføring av spesielle medisiner direkte inn i det berørte fartøyet ved hjelp av en sprøyte med en veldig tynn nål. Som et resultat limes fartøyets vegger, hvorpå stoffet oppløses i kroppen uten bivirkninger. Denne teknikken, med moderat ekspansjon av benene på bena, viser seg ikke verre enn kirurgisk inngrep eller radiofrekvens og laserbehandling.

Vanligvis blir skleroterapi utført med åreknuter i underekstremiteter, så vel som med hemorroider. Disse to sykdommene er ikke uvanlige i disse dager. I dette tilfellet, hvis varicose er i sin første fase, er sclerotherapy teknikken tilstrekkelig for en fullstendig kur. Hvis sykdommen allerede er i gang, skal denne metoden brukes i kombinasjon med andre behandlinger, slik som bruk av toning gel for årer og forebyggende fysioterapi, samt kirurgi for å fjerne de berørte områder årer.

Historisk bakgrunn

Selv om sklerose beinet årer og er betraktet som tilstrekkelig av den unge, ble de første forsøk av denne type av intervensjoner laget av leger i XVII århundre, da de forsøkte å gå inn i beholderen syre, for å få den til koagulering, dvs. blokkering. Da, i århundret før sist, for behandling av åreknuter ble stoffet perklor testet på en lignende måte, og deretter jod og tannin. Likevel har lignende eksperimenter medført betydelige komplikasjoner hos pasienter, som følge av at teknikken ble forlatt i lang tid. Før 1946 ble skleroterapi glemt av leger. Men med oppdagelsen av et stoff som natriumtetradecylsulfat, eller Fibro-Wayne, har situasjonen blitt radikalt endret. Det er fortsatt brukt til sclerotherapy av vener. Men for øyeblikket ble denne prosedyren utført ved hjelp av moderne utstyr og de nyeste diagnostiske metodene.

Spesielt er denne metoden for ledsagende skleroterapi ultralydsundersøkelse av blodkar (ultralyd). Ellers kalles denne teknikken for ekkoskleroterapi. Metoden "skumform" eller skumskleroterapi brukes også aktivt. I dette tilfellet, umiddelbart før introduksjonen, blir preparatet omdannet til en skummasse som fester veggene til de skadede karene til hverandre. Denne metoden er ikke bare mulig for små deler av sirkulasjonssystemet. Han er ganske i stand til å takle skleroterapi av årer, selv de største av dem.

Funksjoner i skleroterapi

Selvfølgelig vil alle pasienter vite så mye som mulig hva legene faktisk skal gjøre med kroppen sin. Derfor bør vi døye mer detaljert om særegenheter ved å utføre denne metoden. Hva vil skje hvis legene har foreskrevet skleroserende kar?

Først av alt utføres en punktering (punktering) av det berørte karet eller blodåren. Denne prosedyren utføres oftest under overvåkning av ultralyd, en spesiell Venovisor eller transilluminator for å sikre den mest nøyaktige innføringen av nålen i det berørte området og ha tilgang til full kontroll over administrasjonen av legemidlet. Ved piercing brukes den tynneste nålen, lik nålene til en insulin sprøyte, for å unngå mulig blødning fra punkteringsstedet.

Etter punktering injiseres et spesielt skleroserende legemiddel i det berørte området. Doseringen bestemmes av en spesialist phlebologist individuelt, avhengig av størrelsen på det berørte fartøyet og dets beliggenhet. Hvis legen antyder bruk av skumskleroterapi-teknikken, administreres legemidlet som et skum, mens den vanlige venesklerose bruker en flytende form av legemidlet.

Fordelene med "skumform" -metoden for pasienter er ikke åpenbare, men de er. Og viktigst av dem er at i delstaten skum sklerose agenten har et stort område av kontakt med veggene i fartøyet eller vene, og som en konsekvens - det er bedre absorbert og begynner å handle raskere. Derfor bør pasientene, når det er mulig, insistere på å bruke denne spesielle form for skleroterapi. Når det gjelder smertefulle tiltak i menneskekroppen, bør dette ikke skremme pasientene. I moderne medisin, er mye brukt krioskleroterapii teknikk hvor alle manipulasjoner er ledsaget av en betydelig innvirkning kjølesonen, noe som reduserer følsomheten reduserer risikoen for blåmerker eller andre vaskulære spasmer.

Etter introduksjonen av legemidlet og bekreftelse av kontrollutstyr som han begynte å opptre på det berørte området, blir det brukt en spesiell kompresjonsbåndasje på punkteringsstedet. Dette kravet er obligatorisk for skleroterapi av vener i nedre ekstremiteter. Men i tilfelle eksponering for små fartøy, kan du gjøre uten kompresjon. Bruk av en slik dressing anbefales innen 1-2 dager etter prosedyren. Også en forutsetning for fullstendig gjennomføring av prosedyren er en rolig spasertur i 40-60 minutter. Fysisk aktivitet etter bruk av denne teknikken er bare velkommen. Selvfølgelig, hvis dette ikke innebærer for mye belastning på kroppen.

Generelt har den beskrevne teknikken bevist seg i skleroserende vener på bena. Det eliminerer effektivt både akkumulering av "stjerner" fra de berørte fartøyene, samt mer alvorlige brudd på funksjonen av store årer. Men sklerose av karene på ansiktet er fortsatt en kontroversiell metode. Det antas at laser koagulasjon er mer effektiv i denne delen av kroppen.

Fordeler med metoden

 • Etter søknaden er det ingen synlige spor av forstyrrelser, i motsetning til operative metoder, til og med smykker som mikroflebektomi.
 • Denne prosedyren fjerner ikke deler av karene eller venene, men kobler bare veggene til de berørte områdene, hvorav venene er forseglet. Derved opprettholdes integriteten til kroppens sirkulasjons- og lymfatiske systemer.
 • Enhver kirurgisk inngrep er et stress for menneskekroppen. Etter at det tar tid å gjenopprette alle funksjonene for fullt arbeid. Teknikken for skleroterapi er ikke en operativ intervensjon, og derfor ikke traumatisk generelt.
 • Denne metoden er praktisk til bruk i tilfeller der operasjonen kan ledsages av komplikasjoner - for eksempel med tromboflebitt, pereflebitt.
 • Skleroterapi er den optimale metoden for behandling av tilbakefall av åreknuter, når venene allerede er tynne, vridd eller et stort antall.
 • En annen fordel ved teknikken er dens kompatibilitet med andre behandlingsmetoder. Spesielt i avanserte tilfeller kan den brukes parallelt med laserfjerning av store vener for helbredelse av mindre områder.

Kontraindikasjoner for bruk

Som i et hvilket som helst område av medisinsk teknologi har scleroterapi av nedre ekstremiteter også kontraindikasjoner. Disse inkluderer:

 1. Obstruksjon av bindevev og dype vener;
 2. Diabetes mellitus;
 3. Sykdommer i nyrene og leveren, spesielt de som er kroniske;
 4. Forhold til allergier, særlig til anestetika;
 5. Alvorlig hjertesykdom;
 6. Graviditet og amming;
 7. Alvorlige sykdommer i blodårer.

Alle disse funksjonene, hvis de er tilgjengelige, bør være sikker på å informere phlebologist, som vil foreskrive en omfattende behandling. Kanskje i dette tilfellet vil det være mindre traumatisk for pasienten å bruke medisinsk behandling eller for å fjerne en del av venen.

Negative effekter av skleroserende kar

Siden ingen moderne behandlingsmetode er ideell, er det logisk at scleroterapi kan ha negative konsekvenser, noe som er bedre å vite på forhånd. Generelt blir resultatet oppnådd etter injeksjonen med et skleroserende middel beholdt for livet, hvilket er en utvilsomt fordel ved denne fremgangsmåten. Men ved en punktering av uønsket pigmentering av et hudsted hvor manipuleringen ble utført, er det også mulig. Denne effekten kan vare i lang tid - opptil 2-3 år etter punktering.

En annen slik konsekvens kan være forekomsten av inflammatoriske prosesser i stedet for komprimering som oppstår etter administrering av medikamentet. Spesielt ofte opptrer disse flebittene når store vener punkteres, og dette medfører at pasienten skal bruke kompresjonsklær lenge nok etterpå.

Ved bruk av skleroterapi i områder med store årer, er det mulig å gjenopprette lumen, som ble stengt av stoffet, og trenger derfor konstant overvåkning av legen etter prosedyren.

I tillegg kan en negativ konsekvens være en allergi mot stoffet eller anestesen som brukes i skleroserende kar. Derfor er det ekstremt uønsket å bruke denne metoden til behandling av mennesker med en uttalt tendens til allergi.

Hvordan snakker folk om skleroterapi?

De fleste av de som vendte seg til denne metoden, er fornøyd med resultatet. Men først og fremst denne tilfredsheten fra kosmetisk effekt, fordi mange mennesker har varicose manifestert rent visuelt - et maske av fartøy og "stjerner".

Men hvis du vender deg til den negative delen av anmeldelsene om skleroterapi, er det blant pasientene mange som forblir misfornøyd med behandlingen. På grunn av frykt for full operasjon og / eller uerfarenhet hos legen, var det ikke mulig å fullstendig eliminere åreknuter ved sklerosering. Dette er også naturlig - faktisk er det mest effektivt for behandling av små kar og små årer. Og i tilfelle når åreknuter går til et seriøst stadium, vil sclerotisering av vener i ren form være ineffektiv.

Men fortsatt er den viktigste ulempen at pasientene kaller kostnaden for denne teknikken selv i forhold til operasjonen, og ikke dens konsekvenser, effektivitet eller gjenvinningsfunksjoner etter dets anvendelse.

Spørsmålspris

Selvfølgelig vil et annet viktig problem som oppstår hos pasienter, være kostnaden for en så moderne behandlingsmetode. Tross alt, ikke alle har råd til dyr behandling. Generelt er prisene på skleroterapi til en rimelig, men ikke lav nivå. Spredning av tariffer forklares oftest utelukkende av størrelsen på intervensjonsområdet. Den rimeligste tjenesten i gjennomsnitt viste seg å være postoperativ skleroterapi - det vil si metoden for å helbrede småårer etter å ha fjernet de viktigste berørte områdene.

Gjennomsnittlig pris på skleroterapi i Russland er ca 14.000 rubler. Den dyreste var en kompleks teknikk som kombinerer løpet av sclerotherapy med mikroskleroterapi - for det må gi fra 11 til 40 tusen rubler. Men en slik effektiv skum-skleroterapi vil koste pasienter om 20-30 tusen rubler.

Video: Skleroterapi i snakkesentralen "Leger"

funn

Så, det er på tide å ta på lager. Hvis vi vurderer skleroterapi, som en panacea for alle typer åreknuter, vil denne tilnærmingen være fundamentalt feil. Denne metoden er uten tvil avansert, lavt traumatisk og veldig enkel i utførelse, noe som gjør den populær blant moderne phlebologistspesialister. Men han kan ikke helbrede komplekse tilfeller av åreknuter. I slike situasjoner er komplisert behandling nødvendig, med en kombinasjon av skleroterapi, kirurgi for å fjerne store berørte deler av karene, samt vedlikeholdsterapi med tonic geler.

 • Den største fordelen med skleroserende kar er hans livslang effekt. Samtidig kan konsekvensene være ubehagelige, men samtidig er de langt fra fryktelige. Det er også veldig praktisk at etter prosedyren er muligheten til å trene umiddelbart tilgjengelig - dessuten er det ønskelig, og pasientomsorgen består i å ha på seg en elastisk kompresjonsdressing for ikke lenge.
 • Men den største ulempen er ineffektiviteten i store årer, muligheten for betennelse etter administrering av legemidlet og allergeniciteten av stoffet som injeksjonen blir gjort til. Således, bortsett fra de konvensjonelle restriksjoner på holde av en slik fremgangsmåte, slik som diabetes, hjertesykdom, nyre og lever, samt graviditet, sklerose er ikke anbefalt for de som lider av allergiske reaksjoner.

Alt ovenfor viser klart at det ikke finnes noen ideell behandlingsmetode, hver terapi har sine fordeler og ulemper. Men bruken av flere av dem på en gang gjør sannsynligheten for fullstendig gjenoppretting fra sykdommen høyere mange ganger. Og i tilfelle av åreknuter, er sklerose en av de mest effektive måter til å bekjempe sykdommen hvis det blir tilført mellomstore fartøyer, og ikke for å bli kombinert med andre metoder for behandling av slike sykdommer.

Skleroterapi av vener i nedre ekstremiteter - indikasjoner og kontraindikasjoner, konsekvenser

Sclerotherapy beinet årer - etterforskes online alter-zdrav.ru, hva det er, hva slags har denne prosedyren, indikasjoner og kontraindikasjoner sklerose, som en ny, men allerede mye brukt metode for behandling av åreknuter, vurdere fordeler og ulemper med eksponering, pasientens tilstand etter inngrep, og selvfølgelig bivirkninger og mulige konsekvenser.

Hva er skleroterapi av årer

Skleroterapi (skleroterapi vener i nedre ekstremiteter) er en smertefri og atraumatisk prosedyre. For øyeblikket er dette den mest effektive metoden for behandling av åreknuter. På grunn av dette limes karene sammen, og blir en fibrøs streng, som senere løser, og har ingen bivirkning på menneskekroppen.

Åreknuter

Blodstrømmen gjennom menneskene i blodårene kommer fra periferien av senteret. I venene er det spesialiserte ventiler, de er i stand til å forhindre bevegelse av blod i motsatt retning. Tilsvarende blir bevegelsen av blod til hjertet utført av skinnens muskler.

Årsakene til åreknuter

Men under påvirkning av ulike faktorer, kan biomekanismen for gjennomgangen av blod gjennom blodbanen være patologisk forandret. Dette fører til utvikling av en patologi som åreknuter.

Den kan utvikle seg for følgende hovedårsaker:

 • Innflytelse av genetisk predisposisjon.
 • Økt produksjon av hormoner.
 • Økt trykk i venøs seng.

I tillegg er det sekundære årsaker til utviklingen av denne patologien:

 • Tobakk og avhengighet av alkoholholdige drikker.
 • Fysisk inaktivitet.
 • Konvensjonell forstoppelse, bruk av visse legemidler.
 • Stramme og ubehagelige sko.
 • Legemidler.

For å utføre scleroterapi-phlebologer eller vaskulære kirurger (avhengig av forsømmelsen av sykdommen), bruk stoffer med 3 farmakologiske grupper.

1. Rengjøringsmidler (Thrombovar, Сотрадекол, Полидоканол).
2. Hyperosmotic (Sodium Salicylate, Sodium Chloride).
3. Korrosjonspreparater (Fibervein, Ethoxysclerol).

Prinsipper for skleroterapi og dens essens

Essensen av denne manipulasjonen er at et stoff injiseres i lumen av en skadet beholder ved injeksjon, noe som fremmer limingen av veggene. Som et resultat av dette, går blod ikke lenger gjennom glansen. Stoffet oppløses over tid og har ingen bivirkninger på kroppen.

Typer av skleroterapi av årer

Hittil har 3 grunnleggende metoder for skleroterapi blitt mye brukt.

 • Mikroskleroterapiya.

For å utføre den enkleste teknikken brukes. Et skleroserende stoff injiseres i pasientens vene ved injeksjon, noe som fører til liming av karene. Denne terapien utføres i begynnelsen av åreknuter.

 • echosclerotherapy.

Denne behandlingen brukes til dyp venerskleroterapi, som utføres ved hjelp av ultralydsskanning. Dette sikrer en nøyaktig inntrengning av skleroserende oppløsning inn i lumen i venen.

 • Skumbehandling av skum (skumform).

Med denne metoden blir preparatene som kommer i kontakt med oksygen, skummet. Denne prosedyren, sammenlignet med de to tidligere, er mer effektiv, og muliggjør behandling av både overfladiske og hovedvevene.

Forberedelse for skleroterapi

Før denne prosedyren skal pasienten:

 • Unngå bruk av alkoholholdige drikker, avstå fra røyking.
 • Ikke ta medisiner som fortynner blod, og bryter med dens koagulerbarhet.
 • Ikke tillat bruk av kosmetiske prosedyrer, noe som kan føre til skade på huden.

For å utføre denne manipulasjonen, er pasienten plassert på operasjonstabellen, mens det gjør at bena litt stiger over kroppen. Dette gjør det mulig for sklerosanten å ha stor effekt på venouskarens vegger.

Under en prosedyre kan 10 injeksjoner gjøres, og i tide tar manipuleringen ikke mer enn 1 time. Legemidlet administreres ved hjelp av en tynn nålestikk.

Prosedyren er litt smertefull, og etter det kan det være en liten kløe på injeksjonsstedet.
Ultralydet overvåkes når manipulering utføres på dype vener. Dette gjør det mulig å forhindre at sklerosanten trer inn i det underliggende vevet.

Etter prosedyren må bena være bandasje, en elastisk bandasje er meget egnet for dette formålet. Du kan også bære (straks etter kirurgi) elastiske strømper.

Etter en slik behandling (etter en halv time) anbefaler du å gå utendørs. I 2 uker er det best å observere et semi-post regime, for ikke å holde seg lenge i en oppreist stilling.

Unngå å besøke bad og badstuer, og i hvert fall ikke å ta et varmt bad i en og en halv måned.

Indikasjoner for skleroterapi av årer

Hovedindikasjonene for denne prosedyren er åreknuter i underekstremiteter.

 • Skleroterapi kan utføres ved den første fasen av sykdommen, hvor det meste dype vener på beina påvirkes.
 • Det kan også brukes i forbindelse med kirurgi, og utføres etter en 3 ukers pause fra starten av operasjonen.
 • Lymphangioma eller hemangioma, uttalte vaskulatur og asterisker (telangiektasi) er også indikasjoner på denne prosedyren.
 • Noen ganger er indikasjoner på skleroterapi hemorroider (som vi vet, har denne patologien også grunnlaget for forstørrelse og tortuositet i hemorroidea årene).

Kontraindikasjoner av skleroterapi

Kontraindikasjoner kan være enten absolutte eller relative. Den første inkluderer:

 • Individuell intoleranse mot narkotika som brukes i denne prosedyren.
 • Ukompensert diabetes mellitus.
 • Akutt hjerte- og lungesvikt.
 • Trombose ledsaget av nederlag av dype vener.
 • Hepatisk eller nyresvikt i alvorlige former.
 • Alvorlig kjærlighet av karene i underlempene som følge av aterosklerose.
 • Amning og graviditet.

Relative kontraindikasjoner inkluderer:

 • Alderdom.
 • Bruk av hormoner og deres analoger.
 • Vektig.

Komplikasjoner og bivirkninger - mulige negative konsekvenser av skleroterapi

Ved bruk av denne typen behandling under manipulasjon, kan pasienten føle en brennende følelse, det oppstår vanligvis på grunn av effekten av stoffet på fartøyets vegger. Åren selv, etter skleroterapi, ved palpasjon ligner en sårbar sternum.
Den løser etter 6 måneder etter denne prosedyren.

Noen ganger, etter scleroterapi av årer, vises mindre funksjonelle fenomener, som manifesterer seg i form:

 • Utseende av pigment flekker langs venene. De kan observeres i 1 år.
 • Etter et par timer kan det forekomme kløe på injeksjonsstedet, som kan fortsette de første to dagene etter behandlingen.
 • Utseendet til smerte, sår, peeling er svært sjeldent, og forekommer vanligvis under påvirkning av fysisk anstrengelse.
 • I tilfelle at det injiserte legemidlet har kommet inn i huden, kan det være et lite klinisk bilde av hudbrenningen. Dette er ikke farlig, og spesiell behandling utføres ikke i dette tilfellet.
 • Vasknett og hevelse passerer seg selv i to måneder.

De alvorlige konsekvensene av skleroterapi av venene på beina er svært sjeldne. Disse inkluderer:

 • Intern brenning av vev, som ligger rundt fartøyene. Forekomsten av denne bivirkningen er ikke på grunn av den kvalifiserte adferden av denne prosedyren.
 • På grunn av kontakt med sklerosanten med blod, kan trombi dannes.
 • Det er også mulig utvikling av tromboflebitt, hovedårsaken til hvilken er overtredelse av oppførselsreglene i postrehabiliteringsperioden.

Anbefalinger etter skleroterapi

For å oppnå en god effekt etter å ha utført denne prosedyren, må pasientene overholde følgende regler:

 • Pass på å spasere nedover gaten i opptil 1 time.
 • I løpet av de første 3 dagene, unngå økt fysisk anstrengelse. Å ekskludere klasser i treningssenter, ikke å utføre morgenøvelser, ikke å delta i sykling.
 • Innen 2 måneder ikke ta varme bad, unngå å vandre i badene og badstuene.
 • Det er obligatorisk å bruke kompresjonsstrikk, eller bruk elastiske bandasjer (opptil 3 måneder).
 • Å besøke legen i strengt foreskrevne vilkår.

Skleroterapi er en god, nesten smertefri metode for behandling av åreknuter. Ifølge vurderinger gir scleroterapi av venene i underekstremiteter et forholdsvis langsiktig resultat. Men metoden har sine ulemper:

 • Pasienten kan utvikle tilbakefall ved utløpet av 5-10 år etter prosedyren.
 • Også til de betydelige ulempene ved denne teknikken kan tilskrives det faktum at denne prosedyren kun kan utføres bare ved de innledende stadier av utvikling av åreknuter.
 • Og aller viktigst, skleroterapi på ingen måte eliminerer årsakene til svakhet i vaskulære vegger, fjerner bare symptomet, kosmetisk effekt.

Skleroterapi av venene i nedre ekstremiteter: hvordan går det, pris og omtaler

Åreknuter i underekstremiteter blir stadig mer diagnostisert hos mennesker i ung alder, i forbindelse med dette kan vi si at patologien har en tendens til å "forynge". Tilknytt dette med feil livsstil, overdreven stress, tilstedeværelse av andre sykdommer. Behandling av varicose begynner vanligvis med konservative teknikker, men i de fleste tilfeller er mer radikale tiltak effektive.

For eksempel er skleroterapi av venene i nedre ekstremiteter i dag den minst traumatiske, minimalt invasive teknikken for behandling av åreknuter, som demonstrerer høye effektnivåer. Prosedyren er ikke et kirurgisk inngrep, det er smertefri og krever ikke et sykehus, pasienten lindrer ubehagelige symptomer på åreknuter, samt risikoen for komplikasjoner av sykdommen.

Skleroterapi - hva er det?

På grunn av prosedyrene for scleroterapi av ekstremiteter, er det mulig å behandle en rekke vaskulære og lymfatiske lidelser i kroppen. Hvis vi snakker om åreknuter på beina, manifesterer patologien seg i tapet av elastisiteten til fartøyets vegger, som følge av at karene strekkes, oppstår blodstasis. Senere blir blod tykkere, noe som fører til trombose og andre konsekvenser.

I løpet av skleroterapi er spesialistens verktøy en sprøyte med den tynneste nålen og kjemiske preparater som kalles sklerosanter. Ved hjelp av en sprøyte injiseres en sklerosantpreparasjon i lumen av den skadede beholderen, hvor de aktive molekyler er i stand til å ødelegge cellemembranen til karene. Takket være dette limes fartøyets vegger sammen, og blodstrømmen blir omdirigert til sunne fartøy.

Etter en tid ble de berørte karene, som ble limt sammen med sklerosanten, oppløst av seg selv uten å skade menneskers helse. For å oppnå maksimal terapeutisk effekt må en spesialist utføre 5-7 prosedyrer, avhengig av graden av utvikling av åreknuter, antall berørte fartøy og tilstedeværelse av åreknuter. Ofte praktiserer leger to alternativer for en slik prosedyre - skleroterapi av venene i nedre ekstremiteter og skleroterapi av hemorroider.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

På grunn av lav invasivitet og smertefrihet, samt den høye prosentdelen av effektivitet, holdes diskusjoner til i dag om hvilke patologier og sykdommer som kan behandles med skleroterapi.

Men for i dag er absolutt indikasjoner på en slik prosedyre:

Du kan bli kvitt varicose hjemme! Bare en gang om dagen må du gni om natten.

 • Tilstedeværelsen av retikulære årer, som manifesteres av vaskulære nettverk (innledende symptomer på åreknuter);
 • skleroterapi av vaskulære stjerner, som kan forårsake ikke bare varicose, men også endokrine sykdommer;
 • varicosity of major trunk vener;
 • hemorroider;
 • lymphangioma under huden
 • hemangiomer under huden.

Bestem muligheten for skleroterapi er den eneste behandlende legen, og bare etter en grundig diagnose. På grunn av at prosedyren er trygt og ikke medfører helserisiko, brukes den oftest til behandling av åreknuter av mellomstore og alvorlige former for åreknuter.

Tilstedeværende lege bestemmer også om det er restriksjoner og strenge kontraindikasjoner for slik behandling, da skleroterapi ikke er tillatt for alle pasienter.

Kontraindikasjoner kan omfatte:

 • periode med svangerskap og amming
 • bruk av orale hormonelle prevensjonsmidler
 • trombose;
 • tromboflebitt;
 • Tilstedeværelse av medfødte eller oppkjøpte hjertefeil;
 • individuell intoleranse mot sclerosant;
 • utrydde aterosklerose;
 • stadier av fedme;
 • diabetisk angiopati;
 • betennelse i huden over den berørte venen;
 • forekomst av infeksjon lokalt eller i kroppen;
 • aterosklerotisk alvorlig lidelse.

Fordelene og ulempene ved fremgangsmåten

Ofte er grunnlaget for å avgjøre om ønskelig å skleroterapi de fortrinnsrettede forskjellene på denne måten. Også pasienten bør være spesielt oppmerksom på medisinske anbefalinger før skleroterapi, og også å evaluere alle fordeler og ulemper.

Fordeler er følgende:

 • Absolutt smertefrihet i behandlingen, noen ganger kan det være en liten brennende følelse;
 • 100% sikkerhet av teknikken på grunn av tilgjengeligheten av moderne utstyr og spesialistens erfaring;
 • polikliniske prosedyrer uten behov for sykehusinnleggelse;
 • effekten følges etter den første prosedyren;
 • restaurering av kosmetisk effekt;
 • hele løpet av behandlingen tar ikke lang tid;
 • Fravær av arr og arr, i sjeldne tilfeller kan blåmerker forbli en stund.

Også i tilfelle av varicosebehandling ved laser- eller radiofrekvensvirkning på fartøyene, vil en etterfølgende skleroterapi-prosedyre være nødvendig for å fjerne unødvendige områder av de berørte fartøyene. For utnevnelse av skleroterapi trenger du kun å gjennomgå ultralydsundersøkelse, og det er derfor ikke nødvendig med lang rehabilitering og gjenoppretting.

Den eneste ulempen ved skleroterapi kan være det faktum at behandling ikke garanterer livslang bevaring av resultatene. Varicosity, mest sannsynlig, etter noen tid kan komme igjen, så ytterligere omsorg for tilstanden til beina og fartøy vil være nødvendig. Noen ganger kan blåmerker forbli på punkteringsstedet, som avviker av seg selv etter noen dager. Hvis det ikke er noen blåmerker etter skleroterapi, må du se lege.

Forberedelsesprosedyre

Det er kjent at etter prosedyren er en viktig betingelse for å opprettholde resultatene samsvar med instrukser og anbefalinger fra en spesialist. Men det er like viktig å utføre riktig forberedelse for skleroterapi prosedyrer, slik at det under behandlingen ikke er komplikasjoner. Først må du konsultere en phlebologist eller en vaskulær kirurg, og også gjennomføre en ultralydsskanning for å finne de berørte områdene.

Også før du starter behandlingen du trenger å kjøpe ortopedisk undertøy, og sjekk med legen din, hvilken klasse til å velge klær og hvordan å bruke strømper av kompresjonsstrømper trenger å lagre resultatene av prosedyren. En viktig betingelse er en fullstendig nektelse av pasienten fra dårlige vaner - røyking og drikking av alkohol, da dette negativt påvirker fartøyets tilstand.

Typer av skleroterapi

Hittil kan moderne medisin og tilgjengeligheten av utstyr utføre scleroterapi på flere måter.

Det er to hovedtyper av denne metoden for behandling:

 1. Mikroskleroterapiya - Den enkleste måten å introdusere sclerosus eller skleroterapi av vaskulære stjerner, som bare brukes i begynnelsen av utviklingen av åreknuter. Mikroscleroterapi er akseptabelt dersom de berørte områdene er mindre enn 2 mm.
 2. Skum skleroterapi eller skum-form terapi - brukes til å fjerne store blodårer, under prosedyren introduserer spesialisten vaskemiddelpreparatet i konsistensen av skummet.

Mikropenisk skleroterapi, det vil si en kombinert metode for behandling av åreknuter, er også akseptabelt, i løpet av hvilke små deler av venene fjernes ved å injisere stoffet i form av et skum. Skumform-terapi er preget av det faktum at det kan eliminere store områder av store fartøy, skummet fremmer bedre kontakt av det indre skallet av karetveggene med den aktive komponenten av legemidlet.

Moderne medisin tilbyr flere flere typer skleroterapi:

 • kompresjonsskleroterapi - Tradisjonell behandling for å blokkere blodstrømmen fra dype vener til overflaten;
 • laser sclerotherapy - fjerning av det vaskulære nettverket på beina med en laseranordning og stråling;
 • etanol skleroterapi - alkoholisk distraksjon, noe som innebærer effekten på karene av 95% etylalkohol med det formål å ødelegge vev på grunn av nedbrytning.

Inntil nylig ble stamcleroterapi brukt som en form for denne metoden for behandling av åreknuter. Men studier har bekreftet at teknikken er ineffektiv.

Like sjelden er ekkoskleroterapi, som innebærer alle de samme handlingene, men under klar kontroll av ultralyd dupleksskanning. Slike behandlinger blir brukt hos de pasientene som har utilstrekkelig klart sett skadede kar, takket være ultralyd reduseres risikoen for å få stoffet på et unødvendig sted.

Om andre metoder for behandling av åreknuter, er det mulig å lære av separate materialer:

Hvordan virker prosedyren?

Dagen før prosedyren, er det nødvendig å forlate prosedyren for hårfjerning og barbering, samt fra bruk av alkoholholdige drikker og skadelig mat. Om morgenen trenger du frokost, så gå til klinikken. Pasienten ligger på sofaen, huden i lesjonene behandles med et antiseptisk legemiddel. Kirurgens instrument er en steril sprøyte, en tynn nål, det nødvendige sklerosantmedikamentet, behandlingsforløpet er i gjennomsnitt 5-7 prosedyrer.

En nål settes inn i fartøyets lumen, og deretter blir et preparat for liming av veggene av karene gradvis introdusert inn i det ønskede området. Noen ganger, i tillegg til injeksjon av en sprøyte med en nål, bruker spesialisten en diagnostisk prosedyre - ultralyd for derved å overvåke penetrasjonsstedet for det administrerte legemidlet. Det kreves ingen sømmer og andre prosedyrer for resultatet av skleroterapi. Innen 7-10 dager etter det må du bruke kompresjonslinne.

Komplikasjoner og bivirkninger

Den vanligste komplikasjonen kan være en situasjon hvor, etter skleroterapi, blåser ikke forbi en stund, og punkteringssteder forblir smertefulle. I dette tilfellet vil høringen av den behandlende legen være nødvendig, men i de fleste tilfeller er behandlingen smertefri og viser ikke noen alarmerende symptomer. Pasienten føler seg godt, og punkteringsstedene helbringer på kortest mulig tid.

Følgende bivirkninger av skleroterapi er mulige:

 • blåmerker, og også mindre blåmerker;
 • syfilis utseende;
 • kløe i kort tid;
 • pigmentering (hvordan du fjerner dette symptomet, konsulter lege);
 • smerter i bena;
 • returnere telangiectasias, det vil si manifestasjonen av et lite vaskulært nettverk;
 • nedsatt lymfesirkulasjon;
 • smerte i blodårene og punkteringsstedene.

I nærvær av kontraindikasjoner eller feil utført prosedyre, kan flere komplekse bivirkninger oppstå - brannsår, tromboser og også betennelsesprosesser i dype årer. Unnlatelse av å følge anbefalingene fra en spesialist etter prosedyren kan føre til utvikling av tromboflebitt. Det er også fare i varmen, så i denne perioden er det spesielt viktig å bruke konstant kompresjonsklær.

Hvor mye koster scleroterapi?

For mange pasienter med phlebology er kostnaden for behandling gjennom skleroterapi viktig, da de fleste radikale metoder for behandling av åreknuter koster mye penger. I tillegg på offentlige sykehus er en slik prosedyre ikke praktisert, noe som betyr at fri behandling er umulig. Prisen på skleroterapi bestemmes av flere faktorer:

 • type manipulasjon;
 • region av landet;
 • prestisje av klinikken og spesialisten;
 • det estimerte omfanget av legenes arbeid;
 • antall berørte fartøyer og diameter av vener.

For eksempel er prisen i Moskva for skumform-terapi i gjennomsnitt 10 000 - 20 000 rubler, i regionene i russland kostnaden for samme prosedyre kan være to ganger mindre. I sin tur vil ekkosklerapi koste pasienten i mengden 8 000 til 20 000 rubler. Behandling av vaskulære stjerner koster i gjennomsnitt 1-10 000 rubler.

Gjenopprettingstid

Enhver kirurgisk inngrep i menneskekroppen, som i løpet av sclerotherapy, krever forebyggende tiltak for raskt å gjenopprette kroppen og bevare resultatene. Hovedspørsmålet er hvor mye å ha på kompresjonstrømmen etter prosedyren for å opprettholde venene og sirkulasjonssystemet. Det tas også særlig vekt på om det er mulig å spille sport, hvilke fysiske belastninger er tillatt.

For hver pasient bestemmer legen individuelt tidspunktet hvor mange skal ha kompresjonstrømper (men i gjennomsnitt omtrent en uke). Forebyggende tiltak inkluderer lette fysiske øvelser og sport etter skleroterapi, for eksempel yoga, kveldsvandring, sykling, jogging. Med stillesittende arbeid må du ta pauser for bevegelse, men du må avstå fra å løfte vekter.

anmeldelser

Maxim Leonidovich, en vaskulær kirurg.

Skleroterapi for meg er ikke en nyhet og noen form for innovativ utvikling, jeg har praktisert slike prosedyrer for behandling av åreknuter i flere år. Også, jeg begynte nylig å foreskrive denne behandlingen for inguinal dropsy, som hjelper mine pasienter i den videre kampen med patologi. Jeg liker flere punkter - en liten liste over kontraindikasjoner, minimal risiko for bivirkninger, lav traumatisme, spontan resorpsjon av pasienter med blodårer.

Anastasia, 37 år gammel.

Jeg gjennomgikk en behandlingsforløp for varicose sclerotherapy i Vitebsk klinikk. På grunn av det faktum at en spesialist oppdaget meg med telangiektasi, fikk jeg laserbehandling. Jeg opplevde ingen smerte, alt gikk fort og uten konsekvenser. Jeg hadde på meg strømpebukser for å trekke bena i en uke, 3 prosedyrer var nok til å behandle åreknuter.

Jeg ble behandlet i Almaty. Jeg likte kirurgen min, en erfaren mann beskrev alt i detalj. Behandlingen ble utført for 4 prosedyrer, hvoretter jeg trengte 10 dager til å ha på seg kompresjonstrømpebukser. Når jeg ved siste undersøkelse med legen tok av meg undertøyet, ble jeg imponert over det helt sunne utseendet og tilstanden til beina. For behandlingen ga jeg bare 7.000 rubler.

Jeg ble behandlet på Moskva-klinikken, varicosity ble eliminert for 3 prosedyrer, hvoretter legen utnevnte seg med golf 1 klassekompresjon. Etter behandlingen var det ingen blåmerker, hevelse, smerte. Det tok 2 år, ingen vaskulære stjerner dukket opp på huden, selv om legen varslet om muligheten for tilbakefall av åreknuter.

Foto før og etter skleroterapi

Hva er bedre: skleroterapi eller laser?

På grunn av den store populariteten til å bruke laseren i behandlingen av sykdommer og kosmetiske feil, er det rimelig å spørre hva som er bedre - skleroterapi eller en laser? I lang tid var standardmetoden for å behandle åreknuter nettopp liming av blodkar ved hjelp av kjemiske preparater. Ikke så lenge siden ble åreknuter behandlet ved laserbehandling av fartøy, nærmere bestemt koagulering av patologisk dilaterte årer.

Forskjellen mellom laserterapi er fraværet av å påvirke huden. Laserbehandling er smertefri og innebærer minimal risiko for bivirkninger og konsekvenser. I motsetning til skleroterapi lover laser koagulasjon vedvarende resultater, et raskt utbrudd.

Ulempen med laseren i sammenligning med skleroterapi er en høy pris. Derfor er det umulig å si utvetydig hva som vil være bedre for å bekjempe åreknuter - en laser eller prosedyrer for innføring av skleroserende. Mange eksperter er tilbøyelig til laserbehandling, men ikke alle pasienter har råd til en så kostbar prosedyre.

Skleroterapi, skleroterapi av beinårene: indikasjoner, oppførsel, resultat

Problemet med åreknuter mister ikke relevansen, selv om aktiv bruk av spesialister av moderne metoder for behandling av patologi er aktiv. Antallet pasienter vokser, og hver av dem ønsker ikke bare å gjennomgå effektiv og, om mulig, sparsom behandling, men også å kvitte seg med eksterne tegn på sykdommen, noe som forårsaker betydelig ubehag.

Skleroterapi for i dag er anerkjent som en av de mest effektive måtene å behandle åreknuter og telangiektasier av lokalisering. Metoden er utbredt og viste ikke bare effektiviteten, men også sikkerhet, fordi komplikasjoner etter skleroterapi er et ganske unntak fra reglene, og selv med avanserte former for sykdommen hos pasienter med en rekke sammenhengende sykdommer, er prosedyren vellykket.

Åreknuter i bena - en svært vanlig patologi, med antall pasienter som stadig øker, og alderen deres blir yngre. Blant pasientene i vaskeklinikker er det mange unge kvinner som ikke er så mye symptomatiske som legen, men eksternt tegn på sykdommen.

Vaskulære forandringer fremmes av arvelige faktorer, overvekt, graviditet og fødsel, tvunget langvarig stående eller stillesittende arbeid. Reduksjon av motoraktiviteten, som synder den moderne menneskeheten, utmerker heller ikke i noen grad grad av åreknuter og mange andre problemer med fartøyene.

Det er mange måter å hindre venøs fotpatologi, men mange forsømmer dem, og kommer til legen med allerede startede former for sykdommen. Skleroterapi er primært rettet mot å eliminere den lille kaliber som er synlig fra øyet og de såkalte vaskulære stjernene, men også med utviklede åreknuter, er i stand til å redusere manifestasjoner av sykdommen, selv om det nesten ikke vil føre til en fullstendig kur.

Til vene sclerotherapy behandling var den mest effektive, er det viktig ikke å utsette et besøk til en spesialist og behandling planlegging bør velge vaskulær rommet med et godt omdømme, hvor erfarne og høyt kvalifiserte spesialister.

Skleroterapi har en rekke fordeler i forhold til andre metoder for behandling av vaskulær patologi:

 • Mindre ømhet;
 • Mulighet for å utføre i nærvær av kontraindikasjoner til mer radikal behandling;
 • Utmerket estetisk resultat;
 • Lav frekvens av komplikasjoner og bivirkninger, det vil si sikkerhet for pasienten;
 • Muligheten for ambulant behandling uten å begrense den vanlige livsaktiviteten og arbeidet;
 • Merkbar effekt etter den første sklerose prosedyren.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til skleroterapi av benene på bena

Sklerose kan anvendes alene som primær behandling av vaskulær sykdom, og i kombinasjon med andre metoder - kirurgisk fjerning av store åreknuter modifisert stammen radiofrekvens behandling, laser fotokoagulering.

En av de viktigste betingelsene for skleroterapi av vener i nedre ekstremiteter er tidlig stadium av patologi. Slike pasienter kan være begrenset til skleroterapi og kan herdes uten kirurgi og smerte. I andre tilfeller blir kirurgisk behandling supplert med scleroterapi av venene for å oppnå et bedre kosmetisk resultat.

Til lege-phlebologist eller vaskulær kirurg skal håndteres med utseendet på synlige øyet venøse "mesh" på beina, og hvis det var tyngde, oppblåsthet, hevelse etter en dag "på beina", venene blir stikker over hudens overflate, og huden selv har fått en blålig skygge, så med et besøk til en spesialist kan ikke bli forsinket.

Sklerose av fartøy har en uavhengig verdi når:

 1. Overfladiske retikulære åreknuter;
 2. Teleangiectasia ("vaskulære stjerner");
 3. Hemorroider.

Med overfladiske vaskulære forandringer er pasientens hovedklager en kosmetisk defekt, mens andre tegn på patologi ikke kan uttrykkes. I dette tilfellet er det estetisk sclerotherapy, som, hvis ikke for alltid, vil veldig lenge redde pasienten fra det eksisterende problemet.

Som en ytterligere metode for behandling sklerose er vist når den blir uttrykt varicer da fjernes ved operasjon venøse store noder og mindre perforeringsinnretninger fartøy og venøse elver skape sklerose. Denne tilnærmingen reduserer det totale traumet av intervensjonen, og resultatet gjør det mer estetisk fordelaktig.

Et stort problem, spesielt for eldre, er de trofiske sårene som oppstår på grunn av utslipp av venøst ​​blod gjennom perforerende kar og stagnasjon i overfladisk kanal. Selv i så alvorlige tilfeller gir scleroterapi, utført ved syn, et utmerket resultat med minimalt traume.

Å skleroterapi av vener på beina, til tross for sikkerheten til metoden, er det kontraindikasjoner. Blant dem:

 • Graviditet og amming, som effekten av sklerosanter på det utviklende fosteret og barnet som kan motta stoffet fra blodet av mor eller melk, er ikke studert;
 • Allergi mot skleroserende midler;
 • Alvorlig sammenhengende patologi (diabetes, arteriell hypertensjon, hjertefeil);
 • Økematiske og infeksiøse inflammatoriske prosesser på huden på steder som antatt injeksjon av skleroserende løsninger;
 • Aterosklerose av arteriene av beinene i det forsømte scenen;
 • Trombose og flebitt i venesystemet.

Forberedelse for behandling

Siden sommeren åreknuter tendens til å forverres over hovne ben og mer generelt, bringer sykdommen mer ubehag, er behandlingen bedre å planlegge for resten av året, og i sommer vil det være mulig fritt å bare føtter, for å svømme og være i solen. I tillegg, i varmen vil det ikke være noen som vil til og med tilbringe flere dager i tette bandasjer uten mulighet for å ta en dusj.

Forberedelse for skleroterapi av venene på beina inkluderer en omfattende undersøkelse av pasienten, utarbeidelse av en behandlingsplan, utvelgelse av den mest effektive skleroserende metoden og forberedelsen, og beregning av omtrentlig antall økter, avhengig av forekomsten av patologi.

 1. Generelle og biokjemiske blodprøver, generell urinanalyse;
 2. Blodprøve for koagulering;
 3. røntgenundersøkelse;
 4. Analyser for syfilis, HIV, hepatitt, som er inkludert i standardlisten over undersøkelser før noen behandling;
 5. Ultralyd undersøkelse av beinene i beina for å fastslå sykdomsstadiet og omfanget av den kommende behandlingen.

Før skleroterapi-prosedyren, bør en terapeut besøke for å utelukke en rekke samtidige sykdommer som kan bli et hinder for prosedyren, eller gjennomgå en passende behandling.

Spesiell oppmerksomhet bør tas til de legemidler som allerede er tatt. Acetylsalisylsyre, som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, må fullstendig avskaffes på grunn av risikoen for blødning. Om inntak av hormonelle stoffer, inkludert prevensjonsmidler, er det nødvendig å fortelle legen, da de kan provosere trombose. Det er klart at røyking og alkohol bør utelukkes fra livsstilen i planleggingsstadiet av skleroterapi.

Forberedelse til sclerotherapy "stjerner" og vener direkte før operasjonen er svært enkel og er hygienisk vask føttene, og dermed er det umulig å utføre hårfjerning eller barbering, traumatisk hud. Lotioner og kremer er bedre å utsette til øyeblikket full utvinning, de trenger ikke å behandle huden før manipulering.

Skleroterapi av åreknuter utføres på poliklinisk basis, det er ikke nødvendig å innlegge pasienten på sykehus, dette er en annen viktig fordel ved metoden i forhold til kirurgisk behandling. Klinikken må komme i romslige, komfortable klær og sko, og ta vare på hvordan du kommer hjem da. De fleste sklerosanter inkluderer alkohol, så det anbefales ikke å sitte ned etter behandlingen, og det er usannsynlig at pasienten selv vil ønske å gjøre det. Et par timer før behandlingsøkten er det verdt litt snacks, men du trenger ikke å konsumere mye væske fordi du må ligge på operasjonstabellen en stund.

Skleroterapi gir ikke smerte, så det er ikke behov for anestesi og dessuten generell anestesi. Videre, i de moderne medisiner er allerede inkludert smertestillende komponenter, slik at de fleste som kan teste pasienten - liten, ganske tolerant brenning på kanyler eller mikrokatetere. Smerte reduserer signifikant sirkelen av kontraindikasjoner og letter løpet av både operasjonen og gjenopprettingsperioden.

Skleroterapi og medisiner brukt

Multiplikasjonen av skleroterapi av vener på beina avhenger av forekomsten av patologien fra resultatet av visuell undersøkelse og ultralyd. I gjennomsnitt er to eller tre økter tilstrekkelig, som legen produserer fra flere til 10 injeksjoner av sklerosanten.

Avhengig av arten av det skleroserende middel som brukes, skiller de:

 • væske;
 • Penilteknikk av skleroterapi (skumform).

I det første tilfellet injiseres væskesubstansen, vanligvis på basis av alkohol, i en beholder med en sprøyte. Skumskleroterapi betyr administrasjon av et stoff i form av et skum, som er oppnådd umiddelbart før administrering, det vil si at preparatet i seg selv er i utgangspunktet flytende.

Fordelen med skumskleroterapi kan betraktes som en mindre dose av legemidlet, fordi skummet kan oppta mer plass enn væskestoffet, noe som betyr at risikoen for bivirkninger på sklerosanten reduseres. En annen fordel med skumskleroterapi er muligheten til å fylle et fartøy med større kaliber enn med flytende teknikk. Skum ser ut til å hovne i blodets lumen og når alle veggene.

Skum-skleroterapi (skumformmetode) regnes som den mest moderne og lovende retningen for behandling av varicose. Skummet er en blanding av den aktive bestanddel sammen med gassboblene jevnt fyller karet, "klemme" av hans blod, og dens ødeleggende virkning forårsaker alvorlig krampe, karakterisert ved at umiddelbart etter medikament-tilførings vene lumen kan reduseres opp til fem ganger.

Supplement skleroterapi med ultralyd (echosclerotherapy) gjør det mulig for kirurgen å evaluere effektiviteten av prosedyren rett på tidspunktet for den, noe som reduserer antall tilbakefall og gjentatte operasjoner, og tillater også behandling av åreknuter av store venøse trunker. Blant medisiner som er i stand til å skumme, er lederen anerkjent etoksisklerol - Det er ikke bare svært effektivt, men også trygt.

På tidspunktet for injeksjoner pasienten føler en svak prikking eller brennende, som er normen, og om det vil være svimmelhet, kvalme, sterke smerter, en følelse av kvalme eller feber, bør du umiddelbart informere legen din, da disse symptomene kan snakke om allergier eller overfølsom til komponentene av stoffet som brukes.

Selv sclerotherapy manipulasjon er ganske enkel: ved hjelp av spesielle små nåler eller mikrokatetere legen gjør en punktering på stedet av åreknuter, introdusere dem som et middel for sklerose. Ved sklerosering av store fartøy utføres manipulering under ultralydkontroll, slik at det aktive stoffet fyller de områdene som ikke er synlige for øyet.

Når inne i beholderen, fører til at medikamentet åreveggen aseptisk inflammasjon, i likhet med annet materiale har trengt inn i kroppen, hvorved beholderne er falt ned, lumen av overgrodde bindevev som gradvis oppløses med tiden, og den ytre defekt i en venøs nettverk forsvinner.

Skleroterapi av stjerner skjer på samme måte som større fartøy. krioskleroterapii teknikken kan brukes ved bruk av Kameraer bestemmes elver vaskulær telangiectasia, og innføring av skumformuleringen utføres ved innvirkning av strømmen av kald luft.

Etter introduksjonen av sklerosant er beinet tett båndet, og kompresjonslinnet settes på toppen, som ikke bør fjernes minst i løpet av den første dagen. På den andre dagen tillater legen vanligvis å knyte opp benet, men strikketøyet bæres i minst 10 dager, oftere - omtrent to uker. Kompresjon umiddelbart etter innføring av skleroserende er nødvendig for å sikre at venen ikke glattes ut, og veggene er fast "limt" til hverandre. I tillegg bidrar kompresjonsbehandling til å unngå trombose, blåmerker og tilbakefall av varicose i det følgende.

Video: skleroterapi

Mulige komplikasjoner av skleroterapi av årer

Bivirkninger Etter å ha utført skleroterapi, betraktes benets kar som en sjeldenhet, og oftest er de forbundet enten med en initialt alvorlig kur i patologien, eller med pasientens manglende overholdelse av legenes anbefalinger, spesielt gjelder dette bruk av spesielle kompresjonsundertøy.

Bivirkninger som oppstår i de første timene og dagene etter behandling er kløe og flakete hud langs sclerosed vener. Som regel bekymrer de seg bare om de første timene etter prosedyren, og deretter sender de seg selv. Av og repeterende intermitterende kløende for mer enn en dag etter at behandlingen er ikke betraktet som en komplikasjon, men hvis det var en bekymring, så konsultere legen din ikke vil være overflødig.

I 2-3 måneder kan det være en hudstramming i projeksjon av sclerosed fartøy, og pigmentering i form av lysebrune striper eller rødhet kan vare i opptil ett år etter behandling. En svært sjelden komplikasjon er hudnekrose, som kan være forbundet med individuell følsomhet overfor stoffene i legemidlet eller et brudd på prosedyren.

I løpet av de første 7-9 dagene er det en følelse av ømhet i punkteringsområdene i huden. Slike smerter oppstår ofte mot bakgrunnen av fysisk innsats, og over tid går det av seg selv.

Når skleroserende vener i ankelområdet som konsekvenser er mulige hevelse og rødhet i huden, som er kortvarige og ikke forårsaker betydelig ubehag. Slike endringer kan utløses ved å ha stramme sko eller hæler, som av åpenbare grunner er bedre å nekte.

Inflammasjon av venen veggen etter innføringen av sclerosant utvikler ekstremt sjeldne, og skylden for denne komplikasjonen er i de fleste tilfeller pasienten som unnlater å etterkomme legens anvisninger med hensyn til visse restriksjoner eller tidlig fjerne elastisk bandasje.

Nøkkelen til vellykket gjennomføring av behandlingen av åreknuter i bena er overholdelse av visse regler:

 1. Bruk av høykvalitets skleroserende legemidler anbefalt av en lege, selvutbytting av ett legemiddel til en annen uten å konsultere en phlebologist, er uakseptabelt;
 2. Forsiktig undersøkelse av pasienten før scleroterapiprosedyren for å utelukke alle mulige hindringer for behandling;
 3. Overholdelse av manipulasjonsteknologens doktor og pasienten - av alle kirurgens forskrifter, selv om de ikke virker veldig nyttige.

Vaskulær skleroterapi de fleste pasienter holdes i betalte sentre, men når man velger en klinikk, bør man ikke fokusere på kostnader og rabatter, men på kvalifikasjoner og erfaring hos de ansatte. Prisen på skleroterapi er avhengig av stoffet som brukes og kompleksiteten til den kommende prosedyren, og beregnes derfor individuelt og kan ikke være det samme for alle.

Hvordan oppføre seg etter skleroterapi

Prosedyren med skleroterapi er enkel og trygg, men effektiviteten og løpet av den postoperative perioden er i stor grad avhengig av pasienten og hvor nøye han følger kirurgens anbefalinger. Generelt fortsetter effekten i minst 10-15 år, og ofte for livet, med pasientens korrekte oppførsel. Når nye venøse forlengelser vises, kan et annet skleroseutløp utføres.

Umiddelbart etter skleroterapi setter kompresjonspensjon på føttene, så ta vare på sin tilstedeværelse bedre til pasienten selv. Klinikken kan tilby elastisk bandasje, men denne metoden er ikke helt praktisk, det er bedre å bruke forhåndsdefinerte strømper eller strømpebukser av riktig størrelse og graden av komprimering som er nødvendig for en bestemt pasient.

Det første beinet er best å ikke røre ved. Fra kvelden neste dag etter operasjonen kan du ta av strømper for natten, men om morgenen må du sette dem på igjen før du går ut av sengen. Etter manipulering vil legen råde deg til å gå i 20-30 minutter. Dette rådet bør ikke overses, siden vandring forbedrer blodstrømmen, forhindrer trombose i blodkaret og fremmer den raske forsvinden av det venøse nettverket.

Generelt begrenser du ikke til motoraktivitet. For å hindre komplikasjoner og tilbakefall av sykdom, leger anbefaler daglig gange i minst en time, men å spille sport, gymnastikk, vektløfting, bør sykling utelukkes i opptil to uker etter behandling.

Langtidsopphold eller sittende er betydelige risikofaktorer for åreknuter, så du må skape livsbetingelser som utelukker dem så mye som mulig. Hvis pasienten er tvunget til å utføre stående arbeid, er det tilrådelig å tenke på forhånd om endring av aktivitetstypen i det minste for behandlingsperioden eller i ferd med å stå vekselvis, endre støttebenet og ordne små intervaller for å gå i 5-10 minutter.

Sclerotherapy, men milde, men likevel invasive prosedyrer, som er ledsaget av en punktering vev, slik at et bad kan ikke tas opp til 2 uker, og ved å besøke bad og badstuer bør unngås i opptil 2 måneder. Solarium og soling kan utløse et tilbakefall av sykdommen, så de bør begrenses til én og en halv eller to måneder.

Resultatene av skleroterapi, bilder som presenteres på nettstedet klinikker er imponerende: etter to eller tre prosedyrer "klynger" av åreknuter er iøynefallende, og ved slutten av behandlingen forsvinner helt. Pasienten og disponerer subjektive ubehag, og fra utsiden av defekten, og dermed ikke bare renset sykelig vene, men også forbedrer hudens tilstand, noe som er mer elastisk og mykere.

Skleroterapi betraktes ikke som en radikal måte å bekjempe patologi på, og det er ganske mulig å få tilbakefall når man ignorerer reglene for forebygging av åreknuter. Det enkleste av dette er påføring av spesielle kompresjonsundertøy. Disse kan være strømper eller sokker kjøpt i samsvar med størrelsen på pasientens ben og graden av kompresjon anbefalt av kirurgen. Det er mulig å produsere elastisk strikkevarer for individuelle ordrer i ortopediske salonger eller medisinsk utstyr.

Les Mer Om Fartøyene