sklerose

17. desember 2012

sklerose Er et medisinsk begrep som brukes til å bestemme prosessen med å erstatte parankymen av organer med et tettere bindevev. Sklerose er ikke en uavhengig sykdom, men manifestasjonen av andre store plager.

Årsakene til dette fenomenet i kroppen kan betjene en rekke prosesser: brudd på blodsirkulasjon, betennelse, endringer som oppstår i menneskekroppen på grunn av alder.

Sklerose kan utvikle seg i forskjellige organer. Dermed når cardiosclerosis Det er endringer i hjertet, med aterosklerose - i blodkarets vegger, med nefrosklerose - i nyrene, med pnevmoskleroze - i lungene, etc.

Multiple sklerose

Multiple sklerose Er en sykdom i sentralnervesystemet som har et kronisk kurs. Dessverre, til i dag er det ingen medisiner som helbreder denne sykdommen helt. Men en rekke terapeutiske metoder kan stoppe sykdommens fremgang. Den forebyggende behandling av multippel sklerose kan redusere sykdomsforløpet betydelig, forlenge remisjon, redusere antallet og frekvensen av eksacerbasjoner av multippel sklerose.

Årsaker til multippel sklerose

På de eksakte årsakene til utviklingen av multippel sklerose er fortsatt ikke kjent. Eksperter snakker om den autoimmune karakteren av sykdommen. Det er sentralnervesystemet som styrer driften av alle systemer og organer i menneskekroppen. Den består av hjernen og ryggmargen. I lys av sykdommenes autoimmune karakter immunsystem angriper cellene i sin egen organisme. Derfor, med multippel sklerose, påvirkes celler i ryggmargen og hjernen.

Men det er andre teorier om forekomsten av denne sykdommen hos mennesker. Følgelig har leger en tendens til å behandle multippel sklerose som polyetiologisk sykdom. Dette betyr at årsaken til sykdommen er en kombinasjon av flere faktorer. Vi snakker om en funksjonsfeil i immunsystemet, ytre påvirkninger, smittsomme sykdommer, samt genetisk plassering.

Symptomer på multippel sklerose

Symptomer på multippel sklerose er forskjellige, og deres forskjellige kombinasjoner er mulige. Snakker om symptomene på sykdommen og forklarer til pasienten hva det er, tildeler leger mer enn 50 forskjellige tegn på sykdommen, som kan manifesteres i hvert enkelt tilfelle. Avhengig av noen funksjoner i sykdomsforløpet og menneskelige tilstander (graviditet, samtidig sykdom) bestemmer alvorlighetsgraden og varigheten av slike symptomer.

Når diagnosen av sykdommen utføres, er de vanligste symptomene oftest forbundet med multippel sklerose. Dette er en depressiv tilstand, konstant tretthet, følelse av følelsesløshet eller prikker i hender og føtter. Også bemerket blære og tarmdysfunksjon, en rekke seksuelle dysfunksjoner, svimmelhet, periodisk tremor og smerte, ataksi, kognitiv svekkelse, synproblemer. Imidlertid kan alle disse tegnene være tegn på andre sykdommer, og det er derfor umulig å diagnostisere "multippel sklerose" utelukkende på grunnlag av definisjonen av symptomer.

Forventet levetid for personer med denne sykdommen avhenger direkte av rettidig diagnose og riktig tilnærming til behandling. Hvis pasienten gjør alt strengt på anbefaling av legen, er varigheten av livet hans lik normal.

diagnostikk

Det er ikke lett å diagnostisere multippel sklerose, siden tegnene er typiske for en rekke andre sykdommer. Det finnes ingen diagnostisk metode for den presise definisjonen av multippel sklerose. Derfor, hvis det er mistanke om denne sykdommen, brukes et sett med forskningsmetoder. Først av alt, legen studerer medisinsk historie, utfører en nevrologisk undersøkelse. Pasienten er utpekt til å utføre MR, lumbal punktering. For å utelukke andre sykdommer, brukes en laboratorieblodtest.

Tilbakeslag, typer

Med utviklingen av tilbakefall forverres pasienten med symptomer på sykdommen som eksisterte tidligere, eller nye manifestasjoner utvikles. Tilbakeslag av multippel sklerose kalles også et angrep eller forverring av sykdommen. Årsakene til den periodiske utviklingen av eksacerbasjoner av sykdommen er også ukjente frem til i dag. Hos forskjellige pasienter varierer både alvorlighetsgraden av symptomene og sykdommens varighet markert. Noen ganger forsvinner noen symptomer på egen hånd om noen dager. Men en rekke manifestasjoner av sykdommen med sitt tilbakefall forverrer signifikant kvaliteten på menneskelivet.

De fleste pasienter er diagnostisert med en såkalt remittent Multiple sklerose. I dette tilfellet erstatter periodene for remisjon og forverring av sykdommen. I denne remisjonen kan fortsette selv i flere år.

En annen type multippel sklerose - sekundær progressiv. I dette tilfellet er det en signifikant forverring av symptomene. Omtrent halvparten av pasientene med en remitterende type sykdom de første ti årene viser sekundær-progressiv multippel sklerose.

ved primær progressiv sykdomsform, som observeres hos ca 15% av pasientene, ingen tilbakekallinger, ingen tilbakefall av sykdommen er observert, men symptomene utvikler seg stadig.

Mindre ofte (ca. 10% av tilfellene) er notert progressivt tilbakevend Multiple sklerose. Med denne sykdomsformen utvikler symptomatologien, men samtidig oppstår akutte tilbakefall av sykdommen periodisk.

behandling

Å diskutere behandling av multippel sklerose, pasienter, er først og fremst interessert i hvor mye multippel sklerose kan herdes. For tiden er det ingen kjent sak av fullstendig kur for denne sykdommen. Men bruken av narkotika forebyggende terapi, kan utsette utviklingen av nye symptomer, og redusere antallet og frekvensen av sykdommens tilbakevending betydelig. I dette tilfelle blir immunmodulerende midler, preparater av monoklonale antistoffer og kjemoterapi aktivt brukt.

Definere ordningen, hvordan man behandler multippel sklerose i et enkelt tilfelle, tar legen hensyn til spesifikke symptomer på sykdommen og utpeker nøyaktig legemidlet for multippel sklerose, noe som kan lette deres manifestasjon. Imidlertid, med symptomene på multippel sklerose, brukes ikke bare tabletter fra en bestemt manifestasjon. Hvis en pasient vender seg til et spesialisert medisinsk senter, blir han også tildelt fysioterapi metoder for terapi, så vel som spesialdesignet diett. Støttende behandling av folkemidlene kan også praktiseres. På grunn av forskernes konstante arbeid på problemet med behandling av multippel sklerose regelmessig er det noe nytt i behandlingen av sykdommen.

Ved tilbakefall av sykdommen foreskrives pasienter ofte store doser kortikosteroidpreparater, noe som reduserer varigheten av tilbakefall.

Legene er svært forsiktige med spådommene i løpet av multippel sklerose. Men det er statistikk som tyder på at prognosen er gunstigere i tilfelle sykdommen begynte før 35 år; en kvinne er syk; Varigheten av intervaller mellom sykdommer er stor; Etter et tilbakefall skjer en fullstendig gjenoppretting.

Med multippel sklerose er det viktig å unngå infeksjoner siden enda ARI kan provosere en forverring av sykdommen. Pasienter bør ikke bli overopphetet, arbeid, for rikelig å spise. Negativ på pasientens tilstand påvirkes også av stress.

Amyotrofisk lateral sklerose

Amyotrofisk lateral sklerose også kalt motor neuron sykdom. Dette er en sykdom i nervesystemet, som har en progressiv kronisk karakter, hvor sentrale og perifere motorneuroner selektivt påvirkes. I denne tilstanden har personen en voksende svakhet i skulder- og bekkenbjelken, buksemuskler, trunk og bukemuskulatur, mens økomotoriske muskler og sphincter i bekkenorganene er mindre påvirket. Behandling av sykdommen gjennomføres kontinuerlig, med kurs.

Som regel skjer sykdommen sporadisk, sjelden er det familiefeil. En person kan bli syk i alle aldre, men oftere utvikler sykdommen hos mennesker etter 50 år.

Det antas at sykdommen forårsaker viruset. Sykdommen utvikler seg sakte, noen ganger merker en person ikke starten. Først og fremst utvikler svakheten i de distale delene av hendene gradvis, kan det oppstå talevansker. Senere oppdager spesialisten tilstedeværelsen av atrofi og parese av små muskler i de distale segmentene av hendene. Gradvis er det progresjon pareser og atrofi, som kan spre seg til musklene i andre deler av kroppen. I tillegg til disse tegnene har pasienten symptomer som indikerer nederlaget i pyramidalsystemet.

Over tid utvikler pasienten sykdomsforstyrrelser, artikulasjon, fonasjon. De blir gradvis mer uttalt. Språk beveger seg på en begrenset måte, dets atrofi finner sted. Pasienten har ikke en pharyngeal refleks, det er en konstant salivasjon på grunn av manglende evne til å svelge spytt.

Hvis det er svakhet i nakkenes muskler, kan pasientens hode henge, og bevegelsene er begrensede. Etter hvert blir etterligning og tyggemuskulatur svakere. En mann har en underkjeven, det blir vanskelig for ham å tygge. Det er også mulig å ufrivillig latter, gråt.

Leger skiller tre typer amyotrofisk lateral sklerose: slagflaten, arvicothoracal, lumbosacral. Sykdommen har alltid en progressiv karakter.

Diagnose av sykdommen innebærer å bestemme tilstedeværelsen av karakteristiske symptomer. Pasienten gjennomgår også elektromyografi, hvorav dataene kan bekrefte lesjonen av cellene i de fremre hornene i ryggmargen. For å klargjøre diagnosen, utføres MR av cervical rygg og myelografi.

Eksisterende behandlingsmetoder frem til i dag tillater ikke å helbrede sykdommen helt. Pasienter bør regelmessig observere flere leger av forskjellige spesialiteter. Pasienter er tildelt opptak riluzona, vitamin E, vitaminer i gruppe B. Også praktisert behandling nootropiske stoffer, ATP, anabole hormoner. For å forbedre nevromuskulær ledning behandles behandling dibazolom, neostigmine methylsulfate, oksazilom. Også bruk av andre stoffer, økter av lysmassasje av ekstremiteter blir praktisert.

Sykdommen kan vare fra to til ti år, med prognosen ugunstig. Pasienten dør fra lammelse av luftveiene, utmattelse, sammenfallende infeksjoner. Hvis en person også har bulbarforstyrrelser, kan han ikke leve mer enn to år.

Vaskulær sklerose i hjernen

Vaskulær sklerose i hjernen (aterosklerose av cerebral fartøy) Er en sykdom som forekommer relativt ofte. I utviklingsprosessen er det skade på fartøyene av muskel-elastisk type. Samtidig danner foci av lipidavsetninger i det indre skallet av karene i hjernen gradvis. De kan enten være enkelt eller flere. I løpet av utviklingen av sykdommen deformerer fartøyet gradvis og smalner. Noen ganger er det en fullstendig utrydding av fartøyet. Som en konsekvens er det en kronisk, sakte økende mangel på forsyningen av det organet som strømmer gjennom det sklerose-berørte hjerneskipet.

Symptomene på denne sykdommen, som nederlaget på karene i underekstremitetene, forekommer oftest hos mennesker etter fylte 20 år, men den vanligste sykdommen blant mennesker etter 50 år.

Som regel er manifestasjonen av sykdommen forårsaket av en arvelig faktor. Sykdommen begynner imidlertid å utvikle seg under påvirkning av faktorer som stimulerer dets manifestasjoner. Dette er for ofte psykologisk stress, diabetes mellitus, arteriell hypertensjon, fordøyelses fedme, fysisk inaktivitet, tobakk røyking.

Symptomene på sykdommen kan være forskjellige og avhenge av hvor sykdommen er lokalisert, og hvor prosessen sprer seg. Diagnosen er basert på tilstedeværelsen av lesjoner av individuelle fartøy.

For behandling av sykdommen, brukes metoder for å stoppe sykdommens fremdrift, samt å aktivere utviklingen av måter å runde blodstrømmen.

Som terapi praktiseres vanlig muskelaktivitet, for hvilke spesielle øvelser brukes. Det tas særlig hensyn til pasientens diett. I kostholdet hans skal inneholde like mye vegetabilsk og animalsk fett, da vektøkningen for denne sykdommen er uønsket. Hvis en person allerede har overvekt, da skal det kastes.

I tillegg er det viktig å sikre systematisk behandling av sykdommer som følger med sklerose. Ikke la en kraftig reduksjon i blodsukker, så vel som senking blodtrykk.

Subchondral sklerose

Subchondral sklerose Er en sykdom som påvirker leddene. Under utviklingen av sykdommen degenererer leddbrusk, som følge av at fellesoverflaten endres. Frekvensen av sykdommen øker markant med alderen. Subchondral sklerose er delt inn i primære og sekundære former. I første tilfelle er årsaken til sykdommen en sterk overbelastning av ryggraden, mens sykdommen utvikler seg i sunn brusk. I andre tilfelle utvikler sykdommen seg på den tidligere skadede brusk, som har blitt negativt påvirket av traumer, gikt eller virkningen av andre brudd.

Subchondral sklerose av terminalplater av vertebrale kropper forekommer ofte med utvikling hos mennesker Osteochondrose, spondylitt. Det er viktig å utføre kompetent diagnostikk og foreskrive rettidig behandling av sykdommen. Ulike terapimetoder praktiseres, men hvis sykdommen er for mye startet, kan legen ta stilling til operasjonen.

Sklerose i prostata, lunge

I tillegg til de typer sklerose som er beskrevet ovenfor, blir pasientene ofte diagnostisert sklerose av prostata eller lett. I det første tilfellet oppstår en gradvis sklerotisk degenerasjon av prostatakjertelen, som utvikler seg som et resultat av den inflammatoriske prosessen. I prosessen med å utvikle denne sykdommen, går elasticiteten bort og permeabiliteten av det vesikouretrale segmentet er svekket. Dette fører igjen til kronisk retensjon av urin. I de fleste tilfeller er denne sykdommen en kronisk prostatitt. Sykdom påvirker relativt ofte mennesker av ung alder.

Lungesklerose (pneumosclerosis) Er prosessen med spredning av bindevev i lungene, noe som til slutt fører til nedsatt lungefunksjon. Sykdommen utvikler seg ofte som følge av tuberkulose, akutt og langvarig lungebetennelse. Kardiogen pneumosklerose er identifisert, som er diagnostisert hos personer som lider av langvarige kongestive hendelser med lesjoner av myokard, aorta og hjertesykdommer.

Tuberøs sklerose

Tuberøs sklerose også kalt Burneville sykdom. I sykdommens navn er det et latinsk ord tuber, som betyr "utvekst", "hevelse". Dette er en sjelden sykdom av genetisk natur, med utvikling av hvilke godartede formasjoner som finnes i forskjellige organer. I lys av det meget brede spekteret av forskjellige symptomer har sykdommen en polysystemisk karakter. Hvis det oppstår svulster i hjernen, kan pasienten utvikle seg epilepsi, å redusere intellektet. Med nederlag av indre organer, er det ulike tegn på sykdommen. Ved den første etableringen av en diagnose er utseendet på karakteristiske neoplasmer på fundus og hud i ansiktet viktig.

Denne sykdommen manifesterer som regel seg i barn i det første år av livet. De har hudskader, epileptiske anfall og intellektuelle funksjonshemminger. Ofte er disse egenskapene også hydrocephalus. Etter hvert som barnet blir aldre blir anfall hyppigere, mens nedgangen i intelligens utvikler seg. Pasienter med denne diagnosen lever ikke mer enn 25 år. Etter at diagnosen er etablert, blir de gitt symptomatisk terapi, hovedsakelig rettet mot å stoppe epileptiske anfall. Det er viktig å sikre en kontinuerlig behandlingsprosess.

I fellesparlansen er det også uttrykket "medTraktiv sklerose". Det brukes når man snakker om en rekke minneforstyrrelser hos eldre. Men faktisk er det ingen slik sykdom, og uttrykket kommer tydeligvis ut fra begrepet "cerebral aterosklerose", det vil si atherosklerose i cerebral fartøyene, hvor demens hos eldre mennesker.

Er det mulig å helbrede multippel sklerose for alltid?

Multipel sklerose er en kronisk autoimmun sykdom som rammer 5 personer per 10.000 mennesker. Sykdommen kalles absent-minded på grunn av flere demyeliniserende foci, ujevnt forekommende i hjernen og ryggmargen. Behandling for multippel sklerose er en lang prosess som bidrar til å bremse sykdomsforløpet. Forskere har utviklet progressive metoder, regimer og stoffer som gjør det mulig å oppnå en stabil remisjon.

Mekanisme for utseende og utvikling av sykdommen

Multiple sklerose er en polyetologisk sykdom, men i utviklingen av patologi er hovedlinken opptatt av ens egen immunitet. I nærvær av en genetisk predisponering trenger den skadelige komponenten inn i blod-hjernebarrieren, noe som forstyrrer riktig syntese av glialvev. Disse vevene fungerer som en støttelink for nevroner, oligodendroglia tar del i myelinisering.

I syntese av nukleinsyrer, antigene, blir immunitet aktivert og begynner å danne antistoffer som foruten defekte proteiner begynner å ødelegge normale myelinerte fibre oppstår demyelinisering prosess, på grunn av som utvikler og multippel sklerose. I de tidlige stadier av sykdommen ble observert autoallergy, og senere - forvrengningen av immun prosesser og immunsvikt.

Symptomer på sykdommen

Aldersgruppe for manifestasjon av sykdommen er personer fra 15 til 40 år, i barndommen og eldre, forekommer sjelden sjeldent. Utviklingen av sykdommen skjer gradvis, symptomene på multippel sklerose synes isolert, mindre ofte er sykdomsforløpet akutt, med flere lesjoner i nervesystemet.

Optisk nerve er en av de første som påvirkes av multippel sklerose. Pasienten føler seg sløret av bildet, redusert synsstyrke, forbi blindhet og storfe (mørk flekk i synlighetssonen). Når oculomotoriske neuroner påvirkes, forekommer diplopi (bildedubbling) og strabismus.

Blant motorforstyrrelsene dominerer ustabil parese av den sentrale karakteren, med hypertensjon av musklene, patologiske reflekser og kramper. Forsvinner abdominale reflekser, vegetative funksjoner blir brutt, det er en rystelse, den skakkete turen forbundet med nederlaget i hjernen.

Tapet på høyere cerebrale funksjoner oppstår ved syklusens endelige fase, forutsatt at det ikke er behandling for pc, følelsesmessig labilitet, depresjon og nedsatt intelligens for demens.

De vanligste kliniske varianter av sykdommen

Den farligste sykdomsformen er stamformen. Med nederlag hjernestammen er brutt generelle hemodynamikken i kroppen, kan oppstå plutselig slutter å puste, alvorlig hodepine, høy tall feber, lider nesten hver autonom funksjon som raskt kan føre til at pasienten dør

Den vanligste formen er cerebrospinal, den representerer symptomer fra ulike deler av hjernen og ryggmargen. Det manifesteres av forstyrrelser i bevegelse, følsomhet, koordinasjon og optiske forstyrrelser.

De resterende kliniske former for multippel sklerose er sjelden funnet separat og er funnet på bakgrunn av det dominerende syndromet. Serebral og optisk form refererer til lignende varianter av manifestasjon av sykdommen.

Moderne tilnærminger til diagnosen MS

For pasienter med multippel sklerose som diagnostisk metode, brukes MR i ryggmargen og hjerne. Ved testing i T2-modus, oppdages et stort antall spredte plaketter av demyelinisering, spesielt nær hjernehinnene. For å oppdage en nybildet plakett, bør en kontrastmiddel brukes. MS diagnosen er basert på påvisningen av en demyelinerende 4 porsjoner større enn 3 mm, eller 3 foci i nærheten av legemene til de laterale ventrikler i hjernestammen, lillehjernen eller ryggmargen. I motsetning til andre moderne metoder for undersøkelse og MR ved multippel sklerose gjør at du kan se den minste myk struktur, og for sykdommer i nervesystemet er et viktig diagnostisk studie

Metoder for behandling av multippel sklerose

Ved behandling av multippel sklerose er det visse vanskeligheter på grunn av påvirkning av de etiologiske tegn på sykdommen. Følgelig er spørsmålet om hvordan å bekjempe multippel sklerose for alltid, åpen for vitenskapen. Når forskere fra hele verden helt kan frigjøre menneskeheten av det - er det ikke kjent.

Behandling av PC er basert på patogenetiske interferensmekanismer i sykdommens struktur. Gitt at autoimmune prosesser er grunnlaget for sykdommen, er det nødvendig å bruke stoffer fra multippel sklerose, undertrykke den aggressive immunresponsen mot myelinfibre og endre sykdomsforløpet.

Behandlingen omfatter således følgende komponenter:

 • lindre eksacerbasjoner;
 • endring i løpet av sykdommen ved hjelp av PITRS (legemidler som forandrer løpet av multippel sklerose);
 • Endre livsstil (gymnastikk, riktig ernæring, diett);
 • psykologisk hjelp.

Neurologiske sentre

"Pulserapi" for pasienter med multippel sklerose

Hormoner er de valgfrie stoffene for sykdommer med en immunmekanisme for utvikling. Å være kurert på denne måten er problematisk, men det er mulig å senke eller til og med stoppe løpet av multippel sklerose og gjenopprette tapte funksjoner. Utnevnelsen av høye doser hormoner fra gruppen av glukokortikosteroider i en kort kurs kalles "Pulsbehandling".

Behandlingsskjema: Metylprednisolon i en mengde på 1-2 gram administrert i 5-6 dager eller prednisolon 1,5 mg per kilo kroppsvekt per dag, om morgenen 1-2 timers 4-timers intervaller gjennom dagen, eller daglig (per behandlings 1000 mg). Etter en ti-dagers behandling reduseres maksimal dose med 5 mg hver 2. dag. Det generelle behandlingsforløpet varer i 6 uker.

Når optisk nerve er skadet, blir legemidlene injisert i retrobulbar fettvevet bak øyet. På slutten av pågående behandling foreskrives injeksjoner med adenokortikotrop hormon.

Hemosorpsjon og plasmaferes med multippel sklerose utføres ved akutt sykdomssykdom, som truer menneskeliv.

Bivirkning av hormonelle legemidler

Terapi med hormonelle legemidler og autoimmun karakter av multippel sklerose presser pasientene til spørsmålet om hvilken lege som behandler multippel sklerose. En nevrolog fører pasienter med multippel sklerose og foreskriver nødvendige doser medisiner. Selvadministrasjon av hormoner er ikke trygg for helse på grunn av det store antall doseavhengige bivirkninger.

Glukokortikoider retardere kroppens natrium og vann, noe som fører til ødem, tap av kalium fører til hypertensjon, og tap av en stor mengde kalsium provoserer utvikling av osteoporose, økte blodglukosenivåer, blir langvarig mottak ansikt lunoobraznym, fedme oppstår på toppen type.

Reduksjonen i immunitet forårsaket av bruk av glukokortikosteroider fører til aktivering av patogene mikroorganismer. For å bekjempe bakterielle infeksjoner, manifestert på grunn av bivirkninger av legemidler, foreskrives antibiotikakurs. Antimikrobielle midler fra gruppen nitrofuraner brukes til å bekjempe infeksjoner i urinveiene. For å korrigere kroppens immunologiske aktivitet i behandlingsperioden, brukes antiallergiske stoffer - dimedrol, suprastin, lymfocytglobulin.

Immunmodulerende terapi

For å bekjempe exacerbasjoner i den remitterende formen for pc, brukes prestasjoner fra forskere i immunmodulering. Midler som brukes til mild og naturlig aktivering av immunsystemet, reduserer med 1/3 sannsynligheten for tilbakefall av multippel sklerose.

Blant de legemidlene som brukes til dette formålet, frigjør de betaferon og rebuffer. Legemidlene er foreskrevet for unge pasienter med mindre enn 2 eksacerbasjoner de siste 2 årene.

Bruk av cytostatika

Et alternativ til behandling med immunmodulatorer er bruken av cytostatika. Immunosuppressivt middel metotreksat i en dose på 7,5 mg en gang i uken, azathioprin ved 2 mg / kg per dag, begge legemidler tas oralt.

Cytotoksiske stoffer er ikke medikamenter av den første behandlingslinjen, siden deres bivirkning er mer uttalt enn noe immunomodulerende middel. Bruk av narkotika undertrykker benmargens hematopoietiske funksjon og forårsaker metabolske forstyrrelser.

Behandling med vævsmetabolitter

Behandling av multippel sklerose omfatter bruk av russiske anordning som tilveiebringer forbedret vev metabolisme: aminosyre (glutaminsyre, aktovegin, korteksin), vitaminer, nootropiske medikamenter, midler som stimulerer energioverføring (ATP) og ko-karboksylase. Bruken av legemidler basert på deres evne til å beskytte celler mot den ødeleggende innflytelse av miljøet og sin egen immunitet og ikke-spesifikke effekter av legemidler er supplerende terapi.

Symptomatisk og fysioterapi behandling

Symptomatisk behandling for pasienter med multippel sklerose er valgt i henhold til kliniske manifestasjoner:

 • Med paresis av den sentrale karakteren, er muskelavslappende midler foreskrevet, noe som reduserer den økte muskeltonen.
 • Fysioterapi for sykdommen inkluderer utveksling plasmaferese, akupunktur, stimulering av muskelbiopotensialer med Mioton-apparatet.
 • Akupressur med multippel sklerose er indikert for muskeltrekk og kramper. En kombinasjon av fysioterapi og massasje i stor grad forenkler overføring pulsen på nerve-muskel fiber, en positiv innvirkning på stoffskiftet, reduserer manifestasjon av symptomer assosiert med multippel sklerose.

Forebygging av forverring av sykdommen

Sekundær forebygging av multippel sklerose brukes til å avlaste eksacerbasjoner og forhindre fremveksten av nye fokus på demyelinering. Pasienter bør unngå kalde og varme irriterende stoffer, kontakt med smittsomme stoffer, du må begrense fysisk aktivitet.

Graviditet og fødsel i MS forårsaker en forverring av patologi, nye foci for demyelinering av fibre vises, og det er en begrensning på bruk av medisiner. Rehabilitering med multippel sklerose oppstår under forhold med fullstendig nevrologisk utladning. Sanatorier for pasienter gir lang remisjon. Sanatoriumbehandling er en god måte å støtte pasienter selv etter alvorlige manifestasjoner av sykdommen.

Enten det er mulig å kurere multippel sklerose, forblir et åpent tema for medisin, og spontane tilfeller av utvinning er sporadiske for i dag. Men riktig behandling med alle moderne metoder vil hjelpe en person til å leve et langt liv. Legg igjen dine meninger i kommentarene, delta i diskusjonene.

Eldre sklerose: årsaker, symptomer, behandling

Multiple sklerose

Mange mennesker vet eller har hørt om senil sklerose i dag. Han har mange forskjellige navn - demens, senil demens, senil senilitet, encefalopati, psykose og andre muligheter. La oss prøve å studere mer detaljert hva som er senil sklerose, og hvilke symptomer det manifesterer.

Hva er senil sklerose?

Ofte, når vi vil snakke om minneproblemer, bruker vi begrepet senil sklerose. Denne setningen er direkte relatert til diagnosen aterosklerose av cerebral fartøy. Eldre mennesker lider ofte i tap av minne, og unge mennesker i dag legger seg ikke bak dem. Men hvis unge blir assosiert med overexertion, mangel på lyst til å lese eller med nedsatt blodsirkulasjon, begynner gamle mennesker å dø av nerveceller, ellers - neuroner, hjernebark. Alle vet at nervecellene ikke blir gjenopprettet. Graden av deres ødeleggelse i hver person er individuell og avhenger av fartøyets tilstand. Det menneskelige vaskulære systemet er direkte relatert til ernæring, livsstil og arvelighet. Hvis karene slutter å fungere normalt, går ikke blodet som er beriket med oksygen inn i hjernen og andre organer. Følgelig mottar nerveceller ikke næring og begynner å bryte ned. På dette punktet er det brudd på minnet hos eldre.

Det er mye sklerose. Leger klassifiserer det i henhold til sykdomsbetingelser og mekanismer, fremveksten av nye former og evnen til å returnere til normal de allerede begynte sklerotiske endringene. Fra et medisinsk synspunkt er det følgende typer sklerose og de medfølgende symptomene:

absentminded sklerose Er den vanligste formen for sykdommen. Med en sterk ødeleggelse av nevroner, kommer signaler helt enkelt ikke til deres destinasjon.

aterosklerose - I dag skjer det ganske ofte. På grunn av underernæring og økologi lider eldre mennesker i vår tid av forhøyet kolesterol i blodet. Som et resultat dannes plakk i karene.

pneumosclerosis - forekommer sjeldnere. Hvis det er fokaler for lungeskader, er blod dårlig tilført med oksygen.

skrumplever Sklerotiske endringer i leveren. Det er en død av leverceller. Dette fører til døden.

Multiple sklerose Minnehemming. Det er død av hjerneceller. Dips kan være dypt og kortvarig.

I samsvar med årsakene til sklerose er delt inn i:

autoimmun, årsaken til dette er infeksjoner av kronisk natur og patologiske forstyrrelser i immunsystemet;

Tromboskleroz, årsaken til dette er dannelsen av trombi, adhesjoner og blåmerker;

sklerose bindevev, Årsaken til dette kan være for eksempel dysplasi.

Nå er det klart hvor vanskelig det er å nøyaktig identifisere symptomene for hver type sklerose. Men fortsatt moderne medisin har lært å bestemme øyeblikkene som sier nøyaktig om ødeleggelsen av nerveceller.

Les materialet om emnet: Behandling av eldre

Hvorfor senil sklerose påvirker eldre

I den moderne verden kan medisin føre nervesystemet til en svært gammel pasient til en optimal tilstand. Du kan møte besteforeldre i en alder av 80 år og eldre uten det minste hint av senil og andre skleroser. Alderdom i seg selv er ikke en sykdom. Dette er en naturlig prosess for menneskets livsviktige aktivitet. Og alle slags sklerose er sykdommer som har mange årsaker og deres behandlingsmetoder.

For eldre nervesystem er følgende typiske:

Fravær av full blodtilførsel til hjernen. Vi blir gamle, våre blodårer blir gamle også. De mister elastisitet, plakk former seg på veggene, oppstår klumper. Hjernens ernæring er forstyrret, fordi blodet ikke leveres i tilstrekkelige mengder. Dette er katastrofalt for nerveceller. I mangel av nødvendig blodforsyning, slutter de å takle sin oppgave og blir ødelagt. Eldre mennesker i dette øyeblikket besøker søvnløshet, de blir nervøse og irritable.

Langsom regenerering av hjerneceller. Jo eldre vi er, jo langsommere prosessen med regenerering (fornyelse). Blodstrømmen minker - oppdateringen senkes.

Nedbrytning av biokjemiske prosesser i hjernen. Hjernens arbeid er basert på overføring av impulser mellom nerveceller ved hjelp av nevrotransmittere. Dette er kjemikalier, som inkluderer dopamin, serotonin og adrenalin, og andre. Med aldring svekkes muligheten for produksjon og akkumulering i kroppen. Impulser mister styrke, hjernens arbeid reduseres, en persons adferd forandrer seg både følelsesmessig og psykisk.

Legemidlet i denne situasjonen forsøker å finne ut hovedårsaken til hjertesvikt mest nøyaktig. Dette påvirker direkte suksessen med behandling av senil sklerose.

Eldre sklerose: symptomer

Alderen på folk avhenger av hvor ofte de er utsatt for depressive forhold. Klager hos eldre pasienter for følgende symptomer er vanlige:

En titt på livet i et negativt lys. Tidligere levde vi perfekt - nå er alt forferdelig: regjeringen vet ikke hvordan man skal lede, ungdom er sykelig, været er ekkelt.

Uendelige klager. Overdrevne forventninger fra nære personer, håner, humør, mistanke - dette er ofte ikke egenskapene til karakteren til en eldre person, men et av symptomene på et brudd på hjernen.

Redusert evne til å huske informasjon. Ofte husker eldre i detalj hva som skjedde for lenge siden, og de siste hendelsene er glemt.

Hjertesvikt og trykk hopper i det minste bekymring. Den minste problemer er reist i graden av en katastrofe på verdensplan. Stress påvirker umiddelbart karene, hjertefrekvensen og forårsaker en økning i trykk.

Regelmessig smerte i hode, rygg, ben og ledd. Depressiv tilstand senker alltid terskelen av smerte. Derfor er selv små smertefulle symptomer mer følelsesmessig av eldre.

Hvis du la merke til de ovennevnte tegnene fra dine kjære, skriv dem ned for å konsultere en nevrolog eller psykiater. Utsettelse er ikke ønskelig. Hastigheten ved hvilken celler ødelegges er ikke kjent. Og jo før behandling av senil sklerose begynner, jo flere sjanser til å stoppe denne prosessen. Med riktig behandling, endrer stemningen hos eldre gradvis fra negativ til positiv, trykket normaliserer, hjertet fungerer mer jevnt, aktiviteten øker.

Hvis problemet er dypere og sirkulasjonsprosessen forstyrres globalt, kan man observere mer alvorlige endringer i nervesystemet. De manifesteres av senil sklerose (demens, demens, galskap). I denne tilstanden dør de fleste nevronene i hjernens frontale lobber, som er ansvarlige for høyere mentale prosesser.

Med denne tilstanden kan du observere følgende avvik fra den vanlige oppførselen:

Urimelig angst, aggresjon, senil egoisme

Konstant fravær av humør, angst;

Søvnproblemer: søvnløshet, intermitterende søvn, hyppige turer til toalettet;

Sterk forandring for den verre siden av tenkning, logikk, minne, tap av orientering i rom og tid.

Tilstedeværelsen av slike symptomer antyder en dyp form av senil sklerose, når nerveceller ødelegges med høy hastighet. Hjernens arbeid er helt uorganisert til et fullstendig tap av selvkontroll. Vis hallusinasjoner, tull, overeksponering. Du kan gå hjem.

Hvordan blir senil sklerose diagnostisert?

For å diagnostisere senil sklerose er det nødvendig med høy kvalifikasjon av nevrologer. Det er nødvendig å gjennomføre en mer detaljert og grundig undersøkelse for å utelukke andre varianter av sykdommer i nervesystemet:

Integrert MR-studie;

En test av cerebrospinalvæske og en utvidet blodprøve.

Tidlig diagnose og valg av riktig retning for terapi for alvorlig form for senil sklerose er kun mulig i spesialiserte sentre med høyt faglig nivå av spesialister.

Eldre sklerose - behandling

Hvis behandling starter i tide, er det mulig å stoppe ødeleggelsen av hjerneceller. Behandling av en pasient med senil sklerose tar lang tid. Det er nødvendig å observere en positiv holdning og være tålmodig. En omfattende tilnærming til en kardiolog, psykiater, psykoterapeut og nevrolog er nødvendig.

Eldre er innlagt på sykehus kun i ekstremt vanskelige tilfeller. I den vanlige situasjonen faller hjelpen og oppfyllelsen av alle legens forskrifter på skuldrene til slektningene som lider av pasientens sklerose. Det er viktig å ha nært samspill med behandlingslegen. Tilstrekkelig kontakt med legen og pasienten selv er også nødvendig. I utgangspunktet identifiserer den medisinske spesialisten årsakene som førte til ødeleggelsen av hjerneceller:

Økt koagulasjon av blod;

Basert på den identifiserte årsaken, er en behandling for senil sklerose foreskrevet.

De viktigste behandlingsmetodene:

Dagens modus og masse;

Hypnoterapi (hvis det er bevis).

Hva er kur for senil sklerose?

Med rusmiddelbehandling foreskrives psykostimulerende midler - syntetiske preparater av koffein-gruppen og toniske midler. Også neotropiske legemidler er svært populære i behandlingen av senil sklerose. De har god innflytelse på sinnets arbeid, nøytraliserer aggresjon, forbedrer hukommelsen. Bruk av nootropic medisiner reduserer behovet for vev i oksygen. En eldre organisme kan lett tolerere mangel på oksygen i blodet.

En annen gruppe medikamenter, som er foreskrevet for senil sklerose, er stoffer som normaliserer hjernens sirkulasjon. Tranquilizers hjelper å eliminere frykt og angst.

Parallelt med narkotikabehandling er det nesten alltid foreskrevet et kurs av psykoterapi som bidrar til å tilpasse seg sykdomsforløpet.

Eldre sklerose: behandling med folkemidlene

Hvitløk olje

Hvitløkolje fremstilles som følger. Ta mediet hvitløk, knuse det til dannelse av vassel. Bland med solsikkeolje, 1 glass. Det er bedre å bruke uraffinerte. Lukk lokket. Vi legger på bunnen av kjøleskapet. Etter en dag, ta en spiseskje, legg til en teskje ferskpresset sitronsaft og en teskje olje fra en krukke i kjøleskapet. Denne mengden er delt inn i tre deler og tar 30 minutter før måltider. Opptakstid er 1-3 måneder. Bryt deretter en måned og gjenta kurset igjen. Utvider blodkar og lindrer spasmer i alle typer senil sklerose.

lyng

Hell en spiseskje med toppen av hakket lyng halv liter liter kokende vann. Kok og kok i 10 minutter. Infuse tre timer. Strain. Drikk i stedet for te og vann om dagen, uansett matinntak. Den første uka er et halvt glass om gangen, så kan du ta et helt glass.

Hjelper med alle symptomer på senil sklerose, i tillegg til brudd på lever, nyrer og blære.

hvitløk

Ta en flaske, helst fra mørkt glass. For en tredjedel fyll finhakket hvitløk. Deretter fyller du på vodka eller alkohol 50-60 grader. Vi insisterer på et mørkt sted i to uker. Hver dag rister vi flasken. Ta 5 dråper per teskje vann 3 ganger daglig før måltider. Det renser godt fartøyene, normaliserer trykket, helbreder mage-tarmkanalen.

Honning, løk

Tre løk på en fin riper og klem i et glass. Ett glass av denne saften blandes forsiktig med et glass god honning. Smelt honningen i et vannbad. Vi tar en spiseskje tre ganger om dagen: enten en time før måltider, eller to til tre timer etter. Denne oppskriften er god for atherosklerose og sklerotiske endringer i hjerneskap.

Kløver rød

Vi tar bare blomster helt i begynnelsen av blomstringen. Ca. 40 g blomster løser 500 g vodka og insisterer på mørke retter i to uker. Klem og filter. Vi tar 20 g to ganger om dagen før lunsj og ved sengetid i tre måneder. Etter hver måned, bryte 10 dager. Seks måneder senere gjentar vi kurset. Denne oppskriften passer for personer med normalt trykk, hjelper med hodepine og støy i ørene.

Varmt vann

Hver dag i morgen, drikk et tomt glass og et halvt varmt vann til en temperatur som du kan tolerere. Vel renser blodkar og fordøyelseskanalen, fjerner giftstoffer.

nardus

Ca 30 g tørr rot av elecampane er fylt med en halv liter vodka. Vi insisterer 40 dager i et mørkt sted. Vi tar 25 dråper før måltider. Denne gamle oppskriften er god for senil sklerose.

Rowan bark

Ta den knuste barken av fjellaske - 200 g og hell en halv liter kokende vann. Kok på lav varme i to timer. Vi tar 25 dråper før måltider.

Hva annet å behandle senil sklerose

En viktig rolle i behandlingen av senil sklerose spilles av pasientens positive holdning, hans tro på suksess.

Så lite stress og angst som mulig. Fred har en gunstig effekt på den generelle tilstanden og forbedrer minnet.

Interesse i livet og hva som skjer, bidrar oppfatningen av hendelser gjennom positive følelser til å forbedre staten.

For en god oppfatning av informasjon, trenger du en fullstendig forståelse av hva du trenger å huske.

Planlegging, generell organisering og trygghet gjør det lettere å forstå og assimilere informasjon. Hvile i ferd med å huske store mengder informasjon er obligatorisk.

Lesing veldig bra tog minne, men her er det viktigste å lese riktig. Analyser lese, inkludere fantasien, spør deg selv og søk etter svar i boken. Etter å ha lest, analyser, forstå hva som ble husket og hva som var nyttig.

Det er nyttig å diskutere materialet som leses med venner eller slektninger. Prøv å huske hva du leser om en uke, en måned. Dette er en nyttig øvelse. Lær poesi av hjertet. Lær vanskelige fremmedspråk, for eksempel kinesisk.

Forebygging av senil sklerose

Hva er forebygging av senil sklerose? Mange råd vi allerede har gitt i forrige kapittel. Det er viktig å forstå at du må begynne å ta vare på helsen din så snart som mulig. Lead en sunn og aktiv livsstil. Spis rett, trene, trene minnet ditt. Positive holdninger og rette tanker bidrar også til helsen til nervesystemet. Å vandre i frisk luft er nyttig for alle! Gå så snart det er en slik mulighet. Lag din egen modus på dagen, egnet for kroppen din. Få nok søvn. Søvn kan lagre mange sykdommer. Under søvn hviler vårt nervesystem. Drikk mer vann, rent, bedre godt. Det renser blodkarene og mage-tarmkanalen, fjerner alle giftstoffer og toksiner. Elsk kroppen din og ta vare på den. I denne situasjonen vil mange problemer i alderen bli unngått.

Gi stor betydning for ernæring. Eliminer fra diett mat med høyt kolesterol. Animalfett erstatter med grønnsak. Ikke stek, men koker eller kok. Spis mer frukt og grønnsaker for mat. Vær interessert i hvilke produkter som er nyttige for blodårene, fordi gode blodårer er garantien for helsen din!

Med alle anbefalingene er det en stor sjanse til å unngå alderdom slik sykdom som senil sklerose. Vær sunn!

behandling

Ofte er en person diagnostisert med multippel sklerose, når primært hjernen og ryggmargen påvirkes.

Forløpet av sykdommen avhenger av hvilket område som er berørt. Sklerose kalles å erstatte parenchyma med tett bindevev og dette er ikke en uavhengig sykdom.

Den utvikler seg mot bakgrunnen av andre patologier. Cure denne farlige sykdommen eller ikke? Hva skal jeg gjøre hvis det oppstår? Hvordan behandle den?

Årsaker og risikofaktorer

Den særegne sklerotiske formasjoner i karene er forbundet med ødeleggelsen av myelin - Et spesielt fettskjell, designet for å isolere prosessene i nerveceller og akselerere overføringen av impulser langs nervefiberen med lav energikostnad.

Demyeliniserende foci vises i kroppen på grunn av følgende lidelser:

 1. Virale eller bakterielle infeksjoner.
 2. Bestråling av en person med radioaktive stråler, ultrafiolett eller eksponering for toksiner.
 3. Unilateral, helt ubalansert mat.
 4. Mangel på en klar arbeidsdeling og hvile, intellektuell aktivitet.
 5. Dårlig miljøsituasjon på bostedsstedet.
 6. Ulike skader.
 7. Hyppig stress.
 8. Inhibering av kroppens immunsystem.
 9. Arvelig faktor.
 10. Tilstedeværelsen av dårlige vaner, som røyking og alkoholavhengighet.
 11. Personens alder; jo eldre det er, desto mer er det for å utvikle sklerose.

Hvordan er det manifestert?

Multiple sklerose kan manifestere seg på forskjellige måter. Dette skyldes det faktum at Sklerotiske plakk kan dannes på forskjellige steder i hjernen og ryggmargen. Derfor er det svært viktig for legen og pasienten å sette riktig diagnose av sykdommen. Behandlingen er kun effektiv når legen fullstendig forstår årsakene til patologien.

Hovedskiltene til sklerose inkluderer følgende manifestasjoner:

 • En person blir ofte trøtt, hans mental aktivitet reduseres, han er irritabel og apatisk.
 • Redusert syn, det er en ufrivillig bevegelse av øyebollene.
 • Tale blir vag. Det er problemer med å svelge.
 • Det er en endring i bevegelsens koordinering og motilitet, krampe er ikke uvanlige.
 • Det er feil i arbeidet med tarmen og genitourinary systemet.
 • En person blir mindre utsatt for smerte, ettersom følsomheten minker.
 • Hodet svinger, lemmer begynner å skjelve.
 • Personen kan knuse, smaker knopper er redusert.

Avhengig av kjønn og alder kan sklerose også manifestere seg på forskjellige måter:

 1. barn sykdommen manifesterer seg på samme måte som hos voksne. Barnet blir irritabelt, kan nekte bena. Den intellektuelle utviklingen er avtagende. Hørsel og syn er redusert. Følelsen går tapt, gangen blir "full" osv.
 2. Hos menn også, alle symptomene fortsetter i henhold til en enkelt ordning. Den eneste forskjellen mellom mannlig sklerose er en reduksjon i seksuell funksjon. Dette manifesteres i lavt seksuelt ønske og brudd på erektilplanen, samt prosessen med utløsning. Legene sier at utviklingen av impotens hos menn med multippel sklerose er psykologisk, siden det ofte er natt og morgen ereksjoner tilstede.
 3. kvinner Det samme under samleie øker følsomheten, slik at oppnåelse av orgasme er umulig.
 4. De eldre Denne sykdommen diagnostiseres oftere på grunn av aldersrelaterte endringer i kroppen. En person har høyt blodtrykk, klager på hjertesmerter, søvnløshet, senere psykiske lidelser, desorientering, dårlig humør, etc.

Prinsipper for terapi

Behandling innebærer en helhetlig tilnærming til problemet og tar mer enn en dag. Mange pasienter må gjennomgå terapi gjennom hele livet. Det er spesielle behandlingssentre, hvor pasienter kan gå gjennom hele komplekset av medisinske aktiviteter.

Senteret for multippel sklerose av Institute of Human Brain oppkalt etter NP Bekhtereva fra det russiske vitenskapsakademiet er engasjert i rehabilitering av pasienter med denne patologien. Ansatte i sentrum har mer enn 20 års erfaring med å jobbe med mennesker som lider av multippel sklerose.

I utgangspunktet diagnosen sykdommen. For å gjøre dette, er det all tilgjengelig teknologi og velutstyrte kontorer for laboratorieforskning. Behandling er valgt av kompetente spesialister, den består av spesielle preparater, ikke bare for behandling av multippel sklerose, men også for eliminering av samtidige symptomer. Laboratorieundersøkelser av nye stoffer for behandling av sklerotiske forandringer i kroppen gjennomføres kontinuerlig.

Til hvilken lege å ta opp?

I tillegg til det brennende spørsmålet om denne sykdommen er behandlet, vil mange pasienter vite hvilken lege som behandler denne sykdommen i hjernen. For å starte en kompetent behandling trenger du en god nevrolog. Det er han som bestemmer hva man skal gjøre i et bestemt tilfelle av sykdommen og hvordan man skal behandle den. Det blir bedre hvis du kontakt umiddelbart til en spesialisert avdeling, for eksempel en nevrologisk klinikk.

I store megasiteter er det forskjellige sentre av nevrologisk orientering, eller sentre for multippel sklerose. Mange av dem jobber gratis.

Hvordan behandles?

Så, la oss snakke om behandling av sklerose. La oss se på de grunnleggende metodene, slik at du får kvitt denne ubehagelige sykdommen.

medisinsk

Grunnlaget for medisinering er sammensatt av legemidler fra gruppen av beta-interferoner og glatirameracetat. Men problemet er høye kostnadene ved disse legemidlene.

Derfor anbefales det å starte behandlingen så tidlig som mulig, i dette tilfellet velvalgt symptomatisk terapi vil også gi gode resultater. Fullstendig utvinning er ikke garantert av noen lege, siden de ødelagte cellene ikke kan gjenopprettes. Men her er vedlikehold av normale vitale funksjoner ganske mulig.

Dette inkluderer følgende stoffer:

 • hormonelle stoffer;
 • immunmodulatorer;
 • betyr med immunosuppressiv virkning.

Som en ekstra symptomatisk behandling, gjelder:

 • ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;
 • nootropics;
 • narkotika for å redusere muskelhypertensitet;
 • B-blokkere;
 • antidepressiva medisiner;
 • vitaminterapi;
 • sedativa.

drift

Kirurgisk terapi omfatter to hoved moderne metoder:

 1. Dyp stimulering av hjernen for tremor - Det utføres først etter at alle de konservative metodene har blitt prøvd. Men de ga ikke et positivt resultat. Operasjonen er vist for pasienter med alvorlig tremor, for hvem hver bevegelse slutter med et lem ved tortur.

Under operasjonen blir en spesiell enhet implantert, noe som gjør det mulig å eliminere en slik egenskap. Prosedyren er svært komplisert. Derfor må det utføres av en erfaren spesialist.

 • Implantering av den medisinske pumpen for fjerning av spasticitet - For denne metoden bør det også være indikatorer på mislykket konservativ behandling. Operasjonen er indisert for personer med alvorlig smerte eller spasticitet.

  Introduserer et pumpeimplantat, som er i stand til å frigjøre bestemte doseringsdoser i den nedre delen av ryggraden og derved lindre ømhet og spasticitet.

 • akupunktur

  Et annet navn på metoden er akupunktur. Det brukes som en symptomatisk behandling, noe som i stor grad letter sykdomsforløpet. Akupunktur virker på kroppen på følgende måte:

  • lindrer smerte;
  • lindrer muskelspasmer;
  • eliminerer nummenhet og prikking
  • eliminerer problemene i urinsystemet;
  • sliter med en deprimert stat.

  homeopati

  Homeopati kan ikke erstatte den viktigste behandlingen for multippel sklerose, men det kan forbedre pasientens livskvalitet. Alle tilberedninger er laget på basis av vegetabilske tilsetningsstoffer, og har derfor praktisk talt ikke bære med seg selv bivirkninger. Likevel kan hver persons kropp annerledes oppleve et bestemt stoff, slik at mottaket skal gjøres etter å ha konsultert en lege.

  Folkemidlene

  Som en hjelpebehandling kan folkemidlene også bli mye brukt. Dette inkluderer massasjebevegelser i det berørte området, pusteøvelser. Fordeler kan bringe produkter fra honning, spesielt blomst pollen, honning løk blanding, bie gift. Mange medisinske urter hjelper med multippel sklerose, som svart spidskommen, rødkløver, fjellaske, hvitløk, etc.

  forebygging

  At multippel sklerose ikke har bekymret deg i livet, prøv å observere enkle regler:

  1. Unngå de tre viktigste ondskapene: smittsomme sykdommer, rus og tretthet.
  2. Hvis du er syk, følg alle regler for behandling, opphold hjemme, hold deg til sengelast, ring en lege og følg alle hans anbefalinger.
  3. Leder en aktiv livsstil, gjør sport, kommuniser med interessante mennesker, ha personlige interesser.
  4. Kostholdet skal balanseres, dietten bør berikes med plantefôr.
  5. Unngå å røyke og ta alkohol.

  Ta vare på ens helse, man bør ikke engang spørre om moderat trening er nødvendig for å forebygge vaskulær sklerose - de er nødvendige. Men du trenger ikke å jobbe hardt på sport, det skader også kroppen. Nok normalisert fysisk kultur, med sikte på å opprettholde kroppen i god form.

  Dermed kan det konkluderes at den spredte sklerose vises ikke på en dag, og allerede ved de første tegn på sykdom er det verdt å besøke en lege. Det er han som bestemmer hvordan man kan kurere et bestemt tilfelle av sklerose på den mest effektive måten. Hvis du engasjerer deg i selvmedisinering, vil du ikke bare forsinke prosessen med utvinning, men kan skade kroppen din. En kvalifisert lege er i stand til å foreskrive et behandlingsforløp som vil fange alle aspekter av sykdommen og eliminere mange av symptomene på sklerose, og vil ikke tillate patologier å utvikle seg.

  Hvis du følger alle anbefalingene fra legen, vil pasientens livskvalitet bli mye bedre, og eksacerbasjonene blir mye mindre sannsynlige, de vil sannsynligvis slutte helt. Tror ikke at du trenger å overvåke helsen din bare under sykdom. Hvis du engasjerer deg selv i fravær av alle plager, så vil de ikke vises i det hele tatt. Det er mye lettere å hindre utviklingen av multippel sklerose enn å senere hente ut frukten av et liv som har vært levet på ubestemt tid.

  Les Mer Om Fartøyene