Sklerose av karene i nedre ekstremiteter og behandling

En av de vanligste vaskulære patologiene er sklerose av benene i bena. Dette er en farlig tilstand på grunn av en nedsatt blodtilførsel som et resultat av okklusjon (fullstendig overlapping) eller stenose (innsnevring skarpe) fartøy som leverer blod til de nedre ekstremiteter. Som et resultat, blir vev ikke tilstrekkelig tilført oksygen og ernæring, trofiske forandringer forekommer i dem, begynner en person å oppleve smerter i bena. I medisin kalles sykdommen å forkaste aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter.

Skipene i store og mellomstore kaliber er oftest påvirket. Disse er iliac arterier, aorta, femoral og popliteal arterier. De eldre og røykende menn er spesielt utsatt for sykdommen etter 40 år. Sklerose av karene i nedre ekstremiteter i sjeldne tilfeller er diagnostisert hos personer fra 30 til 40 år. Ifølge statistikken er menn sykere oftere enn kvinner 8 ganger.

årsaker

En annen grunn er vasospasm. Dette kompliserer bevegelsen av blod og fører til dannelse av blodpropper. Spesielt er det underlagt røykere. Det er nikotin, som er i tobakk, bidrar til spasmodiske arterier.

Dermed kan vi identifisere en rekke faktorer som fører til utvikling av arteriosklerose av beinene i beina:

 • røyking,
 • ineffektiv ernæring (mye fett, krydret, stekt, røkt mat i kostholdet);
 • stillesittende livsstil;
 • arvelighet;
 • arteriell hypertensjon;
 • stress.

Følgende personer er i fare:

 • personer med overvekt (som regel har de høyt kolesterol i blodet);
 • røykere;
 • folk som misbruker alkohol;
 • pasienter med diabetes mellitus;
 • folk som tilbringer mye tid i kulde eller har en frostbit av underekstremiteter.

bevis

Sklerose av benene er forbundet med alvorlige symptomer, ikke alltid. Tegn på utilstrekkelig blodtilførsel observeres dersom det var organiske endringer i veggene i arteriene som førte til en innsnevring av lumen med mer enn 70% eller til okklusjon. Patologiske endringer, som regel, utvikles gradvis eller med periodiske eksacerbasjoner. Som regel, med sklerose av karene i ekstremitetene, blir ett ben påvirket. En person begynner plutselig å føle tyngden og smerten som går etter hvile, samt en misfarging av huden: beinet blir cyanotisk eller blek (elfenben). De viktigste symptomene på sklerose av beinene i beina er som følger:

 1. Intermittent claudication. Smerte i kalvemuskulaturen kan manifestere seg på forskjellige måter. Den kan gripe, brenne og sprekke. Smertsyndrom kan være fraværende, men fottretthet etter fysisk anstrengelse, som raskt går etter en kort hvile, blir observert. Hvis den distale abdominal aorta er blokkert, kan smerten være konsentrert i låret, baken, baksiden. Smerte eller tretthet oppstår vanligvis når du går og forsvinner helt noen minutter etter at du har stoppet bevegelsen. Når du går opp trappene, oppoverbakke eller over grovt terreng, vises slike manifestasjoner tidligere. Vanligvis er ubehagelige symptomer mer uttalt i begynnelsen av bevegelsen, så vel som i kaldt vær. På et tidlig stadium oppstår smerte bare med belastninger.
 2. Smerter i hvile. Det er lokalisert i området av foten eller fingrene. I tillegg til smerte observert kjøling, kjøre spill prikking, nummenhet, kløe, claudicatio intermittens, trofiske forstyrrelser i huden (fargeendring i fremtiden forekomsten av venøse leggsår, koldbrann). Når du ligger i en liggende stilling, intensiverer smerten. Å kvitte seg med ubehagelige følelser, er folk stadig å endre plasseringen av lemmer (sitter, står, går, legger seg ned igjen), gnir foten.

Utviklingsstadier

Avhengig av manifestasjonene er det fire stadier av sykdommen:

 • 1. trinn: smerte syndrom bare med betydelige belastninger, for eksempel med langvarig gange.
 • 2. trinn: 2a - utseendet av smerte i løpet av 250-1000 m; 2b - utseendet av smerte når det går 50-250 m.
 • Fase 3: smerte oppstår etter en avstand på mindre enn 50 m, så vel som i hvile og når i horisontal stilling.
 • 4. trinn: Utseende av sår og nekroseområder med svart hud på hæl og fingre, det er mulig å utvikle gangren.

diagnostikk

Følgende metoder brukes til å diagnostisere sykdommen:

 • Undersøkelse, hvor de oppdager endring i blodtrykk, svekkelse av puls i arteriene, misfarging av huden, utseende av sår.
 • Tosidig skanning av benene.
 • CT av arteriene i nedre ekstremiteter med innføring av et kontrastmedium for å bestemme lokalisering, grad av lesjon og patentering av karene.

behandling

For behandling av aterosklerose av beinene i beina brukes konservative og kirurgiske metoder, avhengig av sykdomsstadiet, varigheten, graden av vaskulære lesjoner og også med de sammenhengende sykdommene.

Konservativ behandling

Det kan være ikke-medisinsk og medisinsk. Den første innebærer å endre livsstilen, noe som fører til en forbedring, vanligvis bare i et tidlig stadium.

Medisinsk behandling rettet mot å forbedre blodtilførselen med føtter inkluderer:

 • tar tabletter og intravenøs dryppmedikament (valg av medisiner er individuelt og avhenger av prevalens og stadium av prosessen);
 • tar statiner for å senke kolesterolet;
 • Oksygenmetning av vev og benmuskler i trykkammeret;
 • innføring av kalvpreparater for vekst av små fartøyer;
 • preparater av antiplatelet action (vanligvis aspirin, Trombo-ACC, kardiomagnet);
 • lokale rettsmidler for behandling av sår og sår i nedre ekstremiteter (salve sophora).

I fravær av positive resultater fra medisinsk behandling, utføres en ikke-kirurgisk prosedyre. Det administreres i kateterets arterie, på enden av en ballong som er utformet for å utvide karet. Denne prosedyren utføres og med alvorlige manifestasjoner av sykdommen med en ubetydelig lengde av den okkluderte delen av arterien.

Kirurgisk behandling

Kirurgisk behandling er rettet mot å redde beinet og er indikert for flere lesjoner i vaskulærsengen eller lange seksjoner av stenose. Endarterektomi eller bypass-kirurgi utføres:

 1. Trombendarterektomiya. Under operasjonen blir en atherosklerotisk plakk fjernet fra arterien.
 2. Bypass operasjon. For å gjenopprette blodstrømmen styres strømmen gjennom et kunstig fartøy (shunt). Som en shunt, bruk en syntetisk protese eller en subkutan lårben.

Den mest brukte kombinasjonsterapien, som inkluderer begge disse metodene. I nærvær av deler av nekrose og trofasår fjernes disse områdene og sårene lukkes med hudskraper. Hvis gangrene utvikler seg og det ikke er mulig å gjenopprette normal blodtilførsel, for å redde liv er det nødvendig å amputere benet.

forebygging

Forebygging av arteriell sklerose i beina er å observere følgende regler:

 • spise lavt kolesterol mat
 • kontroll av glukose nivå i diabetes mellitus;
 • kontroll av blodtrykk;
 • bli kvitt dårlige vaner (røyking, drikking av alkohol);
 • Spesielle fysiske øvelser for å forbedre blodtilførsel av celler, som utføres 3 ganger i uken;
 • fysisk aktivitet (svømming, turgåing, etc.).

Folkemetoder

Folk rettsmidler kan brukes i den første fasen av sykdommen sammen med andre konservative metoder. Hvitløkrensing har lenge vært brukt til å rense blodårene, som har vist seg å være et kraftig middel. I tillegg til hvitløk, fruktene av hagtorn og hunden rose, buljonger og infusjoner av urter kan hjelpe.

Hvitløk tinktur

Hvitløk, brakt i en kashitseobraznoe-stat, häll vodka, legg det på et mørkt sted i en uke, uten å glemme å periodisk riste den. Klar tinktur til avløp. Drypp ti dråper av stoffet i en teskje vann og drikk tre ganger om dagen. Gjenta behandlingen om to måneder. 50 gram hvitløk gruel krever 200 ml vodka.

Kjøttkraft fra hagtorn

For å gjøre det, ta en spiseskje frukt (tørket eller friskt) og hell 200 ml med vann. Slå på brannen, kok i fem minutter etter å ha kokt på lav varme. Du kan bare hælde kokende vann og la det brygge i en halv time. Drikk denne delen før du spiser og før du går i seng.

Infusjon av plantain

En spiseskje med hakkede plantain leaf helle et glass kokende vann. La i ti minutter for infusjon, og deretter avløp. Drikk denne delen i en time i små sip.

Som konklusjon

Sklerose av beinene i beina er en farlig sykdom som krever akutt behandling og helst i et tidlig stadium. Nøkkelen til suksess er betimelig tilgang til en kirurg og en kompleks effekt, inkludert korrigering av livsstil, medisinsk og kirurgisk behandling, fysioterapi, massasje, trening, folk metoder.

Sklerose av karene i nedre ekstremiteter: Hvordan behandle sykdommen?

Sklerose er en av de mest lumske og farlige sykdommene. På grunn av sklerose av karene i nedre ekstremiteter forekommer et stort antall dødsfall blant eldre. Aterosklerose av karene i underekstremiteter er en av sykdommens varianter. Samtidig er det aterosklerotiske plakkformer som dannes i store kar og arterier. Denne typen sklerose kalles utrydding. I dette tilfellet er det et gradvis nederlag av store arterier, spesielt aorta, med plaketter som består av kalsiumsalter. Sommetider dekker sykdommen alle fartøyene helt, noen ganger bare delvis. Konsekvensen av blokkering av blodkar er fullstendig opphør av blodstrømmen i beina.

Årsaker til sklerose av karene i nedre ekstremiteter

Oppsigelsen av blodstrømmen innebærer å stoppe blodstrømmen til vevene i ekstremitetene og oksygeninnholdet i disse vevene. Cellene slutter å motta mat som kommer med blod. Det er en forstyrrelse av muskel-skjelettsystemet.

I fravær av behandling kan nekrose av vev, spesielt muskler, begynne. Det første symptomet er forekomsten av trofasår. Alt dette kan godt føre til dødelig utgang, hvis det ikke finnes en riktig behandlingsmetode.

Det er verdt å huske historiske fakta, og også å nevne at aterosklerose var kjent i oldtiden. Leonardo da Vinci i sine berømte avhandlinger beskrev sykdommen som et tegn på aldring.

Han skrev om endringene i blodkar i folk i alderen. Studien av sklerose begynte i de fjerne tider. Men bare i dagens stadium av menneskelig utvikling var medisinen i stand til å korrekt karakterisere de sanne årsakene til sykdommen og finne måter å behandle den på.

Sklerose av karene i underekstremitetene rammer oftest legemet hos eldre. Vanligvis hos personer over 60 år oppstår denne sykdommen i 7%. Hos personer under 30 år er denne indikatoren bare 0,3%.

Det er tilfeller når denne sykdommen påvirker kroppen av svært unge mennesker. Det er verdt å merke seg at menn blir sykere oftere enn kvinner. En skadelig vane - røyking sigaretter og sigarer øker risikoen for atherosklerose av karene i nedre ekstremiteter. Nemlig er disse avhengighetene de dypest rotte blant mannens halvdel av menneskeheten.

Tobaksrøyking er hovedårsaken til atherosklerose av karene i nedre ekstremiteter og sklerose generelt. Nikotin, inneholdt i tobakk, fører til spasmer av blodårer og forstyrrer den vital nødvendige blodbevegelsen. Det er fare for blodpropper.

Noen ganger fører andre årsaker til sykdom. Disse ekstra risikofaktorene for blodpropp i blodårer kan føre til alvorlige konsekvenser for menneskekroppen:

 • arvelighet
 • Høyt blodtrykk
 • Spise matvarer høyt i animalsk fett (kolesterol)
 • Diabetes mellitus
 • Hyppige stressende situasjoner og psykisk stress
 • Fravær av kroppsopplæring og passiv livsstil
 • Overvekt, som grenser mot fedme

I løpet av sykdommen i kalsium- og kolesterolplakkene, opptrer nekrose, noe som fører til blødning i selve plakkens tykkelse. Resultatet er en trombose som ser ut som blokkerer alt blod i fartøyet.

Det kan være en aneurisme som forårsaker dannelse av arr på blodkarene, noe som fører til tap av elastisitet, til mulig skade på disse arteriene.

Lær om årsakene til atherosklerose du kan fra videoen.

Symptomer på vaskulær sklerose

Arteriosklerose i underekstremitetene først manifesterer seg litt smerter i bena under lange turer, og deretter smerte oppstår mer og mer, noe som tvinger pasienten til å lande når du kjører.

I fremtiden begynner smerten å oppstå allerede i en liggende stilling. Relief forekommer bare i personens aksept av sittestilling, som er knyttet til tidevannstrømmen i blodet i lemmen. Men slik lettelse er alltid midlertidig. Smerter returnerer.

I fremtiden synes tåhet i tærer oftere, følsomheten for forkjøling øker, det er alltid en følelse av chilliness i de berørte lemmer. Svært ben blir cyanotisk, huden begynner å skrelle og tørke, veksten av hår og negler er forstyrret, neglene blir stygge.

Det er mulig i fremtiden fullstendig muskelatrofi, hvis du ignorerer behandlingen av sykdommen. Ofte er det ikke-helbredende sår og sår. Temperaturen på et sykt ben er alltid lavere enn det som er sunt.

Et av de viktigste symptomene på tilstedeværelsen av en sykdom er at pulsen forsvinner på karene i nedre ekstremiteter. Pulsering kan ikke gropes. Og i fravær av fysisk anstrengelse manifesterer smerte i området av foten eller kallen umiddelbart. Det kan være en spasme av kalvemuskler under turgåing.

Hos menn er et av symptomene på sykdommens tilstedeværelse impotens. Dette skyldes brudd på blodstrømmen i iliac arterier.

Symptomene på sykdommen sprer seg gradvis gradvis, og tar hensyn til utviklingen av prosessen.

Det er flere eller indirekte symptomer på denne sykdommen. Således, med sklerose av karene, begynner den tidlige aldringsprosessen av hele organismen ofte, uavhengig av pasientens alder:

 • utseende av grått hår
 • skarpe konturer av rynker
 • økt hårvekst på ørene

Massivt vises på ansiktet av små ungdom, som ikke legger vekt på. Kanskje utseendet på en lysstrimmel langs kanten av øynene av øynene.

Noen ganger opptrer smertene i underlivet etter å ha spist og etter noen timer uten intervensjon og behandling.

Hvis du har noen av eller alle de ovennevnte symptomene, bør du alltid kontakte legen din for diagnose og behandling. Dette krever en diagnose.

diagnostikk

Hvis du har åpenbare symptomer på denne sykdommen, bør du gjennomgå en test og ta tester som legen vil utnevne for å etablere diagnosen.

Sklerose av karene i nedre ekstremiteter er diagnostisert med en grundig undersøkelse av en kirurg. Bekreftelse av at diagnosen er korrekt, er utførelsen av ultralyd og røntgenstråler.

Den mest nøyaktige metoden for diagnose er moderne angiografi, utført ved hjelp av en datamaskin. I dette tilfellet utfører datamaskinen en tomografi av fartøyene og vurderer den aktuelle situasjonen.

Metoder for diagnose:

 • Blodtest totalt og kolesterol
 • Blodtest for sukker
 • Evaluering av blodproppssystemet
 • urinalysis

Hovedindikatoren for å bestemme tilstedeværelsen av pasientens sykdom er nivået av lipider i blodet.

Gjennomføring av diagnostiske metoder er det første skrittet mot behandling av sykdommen. Den riktige diagnosen, satt på den første fasen av sykdomsprosessen, er begynnelsen på veien til utvinning.

Vaskulær sklerose: behandling

Den primære behandlingen av aterosklerose er rettet mot å stoppe utviklingen av sykdommen, stoppe utseendet av blodpropp i karene.

Hvis sykdommen er i et tidlig stadium av utviklingen, blir det kun konservative behandlingsmetoder som regel brukt.

Medikamentell behandling:

 • Legemidler for å senke kolesterol i blodet
 • Narkotika for å forbedre blodmikrosirkulasjonen
 • Midler for å forbedre blodets reologiske egenskaper
 • Fysioterapi: ozonbehandling, magnetoterapi, baroterapi

Hvis det er nødvendig med kirurgisk inngrep, må legen vurdere situasjonen med hensyn til utbredelsen av den sklerotiske prosessen og pasientens alder.

Risikoen og sannsynligheten for utvinning bør maksimeres. Vanligvis er kirurgisk inngrep anbefalt for pasienter under 60 år. Eldre pasienter er sterkt påvirket av kirurgi.

Det finnes flere typer kirurgiske behandlingsordninger:

 • Endaterektomi - fjerning av indre vegg av fartøyet med plaketter, skraping av denne veggen. Takket være denne metoden vises arterien lumen og blodstrømmen gjenopprettes.
 • Protese: I dette tilfellet erstattes en del av fartøyet med et syntetisk eller et sted av venen, lånt fra pasienten.
 • Shunting - ved hjelp av et prostetisk fartøy skaper en bypass av hele området som er berørt av sykdommen.

Det er kombinert terapi som brukes i tilfeller med høy risiko for pasientens liv. I slike tilfeller gjelder følgende:

 • Radiovaskulær kirurgi - inngrep gjennom en liten punktering.
 • Transluminal angioplastikk er en kunstig forlengelse av arterien med et kateter.
 • Stenting - det berørte karet utvides under trykk med en stent. Hva gjør det mulig for blodstrømmen å bevege seg.

Hvis sykdommen er ledsaget av nederlaget av huden, så i form av et lokalt middel brukes stoffer som har en rettet terapeutisk effekt på hud manifestasjoner. En av de beste forberedelsene til behandling av sklerose av karene i ekstremiteter er salven av Sophora japansk.

Behandling er alltid strengt individuell med hensyn til metoder og bruk av medisiner. Dette må huskes.

Det skal legges til at behandlingen av denne sykdommen tar sikte på å eliminere årsakene til sykdommen. Dette er fokus for bruk av oppskrifter av tradisjonell medisin, diettmat og legenes anbefalinger.

Forebygging av vaskulær sklerose

For å forebygge sklerose bør bruk av høyt kolesterolinnhold begrenses.

Forbudte produkter:

 • Fett kjøtt og fisk
 • Kakao og sjokolade
 • Svart sterk te
 • egg

anbefales:

 • Sea Kale
 • erter
 • aubergine
 • Blomkål og kål
 • vannmeloner
 • valnøtter
 • Wild jordbær

For å redusere blodkolesterol og senke blodtrykket, bør man spise ca. 1 kilo modne kirsebær eller kirsebær per dag, mens man drikker en og en halv liter kumelk per dag.

Et utmerket middel for å forhindre utseende av kalsiumplakk er juice av rå poteter, som må tas hver morgen på tom mage i mengden 100 gram.

For å forebygge sykdommen bør du alltid forlate avhengighet og øke motoraktiviteten. Fraværet av stress på jobben og i familien er en absolutt tilstand som bremser sykdomsprogresjonen. Full hvile og søvn er viktige faktorer for forebygging av vaskulær sklerose.

Man bør bruke en av metodene for å rense kroppen av giftstoffer og toksiner. Dette er en grunnleggende faktor i behandling og forebygging av sykdommen.

Aktiv livsstilling og overholdelse av alle anbefalinger fra den behandlende legen, vil bidra til å forhindre utviklingen av sykdommen eller redusere den.

Sklerose av karene i nedre ekstremiteter kan bli beseiret ved å ta seriøst alle reseptene og anbefalingene fra legen. Denne alvorlige sykdommen kan unngås, forutsatt at dietten og dens grunnleggende regler blir observert.
Aterosklerose av blodårer er ikke en dom. Det er et stort antall tiltak for å behandle denne sykdommen og tiltak for å bekjempe forekomsten.

Hvordan behandle ben sklerose?

Sklerose av karene i nedre ekstremiteter er ganske en lumsk sykdom, hvorfra et stort antall voksne og eldre mennesker lider. Sykdommen oppstår på grunn av utilstrekkelig tilførsel av blodkar av bena med oksygen og næringsstoffer.

Hovedårsaken til sirkulasjonsforstyrrelser i benens arterier er innsnevringen av karenees vegger. Patologi oppdages hyppigere i den mannlige halvdelen av verdens befolkning. Kvinner lider sjelden av atherosklerose i nedre ekstremiteter (på grunn av strukturen til den kvinnelige kroppen).

Viktigste risikofaktorer

Årsakene til sykdomsutbrudd er delt inn i 2 grupper: modifiserbare og ikke-modifiserbare.

Den første kategorien av patologiske utviklingsfaktorer er de som er avhengige av menneskelige handlinger: fedme, høyt kolesterol i blodet, diabetes, stillesittende livsstil utfordrer sykdommen.

Uendrede faktorer inkluderer: arvelig disposisjon til sykdom og aldring av kroppen. Medfødte patologier, tilstedeværelsen av aterosklerose av karene i bena til de nærmeste kinene bidrar ofte til utseendet av sykdommen under vurdering.

Stadier av utvikling av sykdommen

Det er 4 hovedfaser i utviklingen av sykdommen. På første stadium forråder sykdommen seg ikke mye: smerter i beina oppstår bare etter intensive fysiske øvelser. Den neste fasen er preget av utseende av ubehagelige opplevelser mens du går i en avstand på mer enn 1 kilometer. På stadium 3 forstyrrer ømhetene på lemmerens karer pasienten, selv når han bare sitter.

Det endelige stadiet av aterosklerose av beina er farlig ved at det kan føre til gangren. Symptomer inkluderer dannelse av trofasår i det berørte området, mørkere hud på fingrene og hælene på føttene.

Eterologi av sklerose av karene i nedre ekstremiteter

Dannelsen av kolesterolplakk på veggene av benene i bena lettes av et antall av følgende årsaker:

 • Feil diett - Inntak av matvarer som inneholder en stor mengde animalsk fett, fører ofte til tette blodkar.
 • Skadelige vaner, spesielt røyking, fører til slutt til utvikling av patologi. Alkoholmisbruk fører også til å utrydde aterosklerose i bena.
 • Depresjon, vedvarende stress - personer med ustabil psyke, utsatt for hyppige humørsvingninger, ofte lider av sykdom.
 • Høyt blodtrykk og mangel på fysisk aktivitet er også årsakene til sklerose av beinene i beina.

Symptomer på sklerose av benene i bena

De første tegn på sklerose av beinene i beina strømmer umerkelig for pasienten, noe som fører til tidlig behandling og ulike alvorlige komplikasjoner.

For å identifisere sykdommen, må du se på følgende symptomer:

 • Sårhet i bena - smerter vises selv i hvilemodus, ofte forstyrrer når du går.
 • På det berørte området av kroppen er det en økt temperatur (det syke lemmet vil føles varmere enn det friske).
 • Pulsens forsvunnelse - med sklerose i ekstremiteterne, forsvinner evnen til å føle pulsering i det ømme stedet.
 • I føttene vises nummenhet, noe som øker under bevegelse.
 • Intermittent claudication - oppstår på grunn av alvorlig smerte, blir det vanskelig for en person å gå på en ekstremitet som er berørt av arteriell sklerose.
 • Huden på tærne, føttene til vondt ben får en mørkere nyanse.
 • På de avanserte stadier av sykdommen er overflaten av skinnet dekket av smertefulle sår som ikke vil helbrede i lang tid.

diagnostikk

Hvis noen tegn på sklerose er funnet, kontakt straks angi-kirurgen. Legen vil gjennomføre en grundig undersøkelse av pasienten, foreta den nødvendige anamneseanalysen, angi riktig behandlingsforløp. Behandlingen utnevnes etter å ha studert resultatene av følgende analyser og instrumentelle undersøkelser:

 • Røntgenstudier - er å gå gjennom arteriekontrastmediet, etter en viss tidsperiode, lage en røntgen som gjør at du kan bedømme utviklingen av sklerose av karene i ekstremiteter.
 • Forskjellige blodprøver (biokjemisk, for sukker og for å bestemme nivået på kolesterolinnfall på veggene i blodårene).
 • Dopplerografi utføres ved hjelp av ultralyd utstyr. En slik metode for medisinsk forskning tillater tidlig gjenkjenning av benvaskulære sykdommer.
 • Urinalysis.
 • Den mest effektive måten å gjenkjenne sykdommen på er computertomografi. Men ikke alle medisinske institusjoner har så høyt utviklet teknikk.

Behandling av sklerose av karene i ekstremiteter

Sklerose av karene i nedre ekstremiteter fortsetter uten noen spesielle symptomer, og behandling av patologi gir et positivt resultat i de tilfellene da pasienten rettidig startet anbefalte rekreasjonsaktiviteter. Valget av strategien for behandling av nedre del av arteriosklerosen avhenger av sykdomsstadiet, tilstanden til pasientens helse og graden av vaskulær skade.

Medisineringsterapi

Effektiv helbredelse av sklerose av beinene i beina ved bruk av medisiner alene kan være på et tidlig stadium i utviklingen av patologi. Til dags dato er det ingen medisiner som helt eliminerer sykdommen. Medikamentterapi bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen, bidrar til å styrke veggene i blodårene, fortynner blodet.

Med sklerose av benens arterier, må enkelte legemidler tas kontinuerlig, men legen kan foreskrive inntak av spesielle piller som må være full i en viss tidsperiode.

Kombinert terapi

Kombinasjons terapi metoder kan effektivt bekjempe patologi, men deres bruk er fulle av alvorlige farer og kan føre til forverring av pasientens helse. Slike metoder for helbredelse inkluderer:

 • Endovaskulær kirurgi er en operasjon som utføres gjennom en liten punktering.
 • Ballong angioplastikk - lar deg kunstig ekspandere sklerose av benene i bena med et spesielt kateter.
 • Stenting - ved hjelp av denne metoden for behandling kan du oppnå den nødvendige blodtilførselen til de berørte fartøyene.

Massasje og spesiell fysisk trening for sklerose av føttene

Terapeutisk fysisk kultur og massasje spiller en viktig rolle i behandlingen av sklerose i karene i nedre ekstremiteter.

Lignende prosedyrer forbedrer blodstrømmen, fremmer utvidelsen av veggene i arteriene. Daglige treningsøvelser vil ikke bare eliminere symptomene på sykdommen, men vil også være en utmerket profylakse av sykdommen. Blant de anbefalte øvelsene er det mest effektive atletisk turgåing, knep, strekker, jogging.

Kirurgisk inngrep

Operasjonen benyttes i trinn 3 og 4 i utviklingen av sklerose av arteriene i nedre ekstremiteter.

Det finnes følgende typer kirurgisk inngrep, slik at du kan eliminere den resulterende patologien:

 • Protese - utføres ved å erstatte den skadede delen av blodkaret med en kunstig erstatning.
 • Endarterioektomi - En effektiv metode for kirurgisk inngrep, som består i eliminering av kolesterolplakk fra veggene i blodårene.
 • Shunting er en komplisert operasjon som lar deg omgå det skadede området med en spesiell protese.

Når kirurgisk inngrep utføres i den siste fasen av patologisk utvikling, er det nødvendig å fjerne det døde vevet helt fra det opererte området, og å dekke de trofiske sårene med skiver av huden. Hvis pasienten opplever gangren, kan ikke lemmen unngås uten amputasjon, da dette vil være den eneste måten å redde pasientens liv.

Folkemetoder for å forebygge sykdom

Folkemidlene kan lett hindre utviklingen av utryddet aterosklerose i nedre ekstremiteter. De mest populære oppskrifter av healere fra folket er:

 • Hvitløk tinktur - til matlaging er det nødvendig å passere 60 mg hvitløk gjennom en rist, hell 250 ml vodka, la stoffet bli infundert i 10 dager på et kjølig sted, beskyttet mot sollys. Dette stoffet er full av 10-12 dråper per dag, tidligere oppløst i en teskje vann.
 • En avkok av hagtorn og kamille brukes ofte til sklerose av beinene i beina. For å få et lignende helbredende middel, må du koke blomstene av kamille i 0,5 liter vann. Deretter legges 1 teskje tinktur fra hagtorn til buljongen. Når et slikt stoff kjøles ned, bør det være full i to ganger daglig før måltider.
 • Infusjon av bladene av plantain anbefales å bruke for forebyggende formål, men også ved hjelp av en slik medisin er det mulig å behandle allerede sklerose av karene i ekstremiteter. For å forberede produktet trenger du 1 ss. Skje de knuste bladene av planten med et glass kokende vann, insister i 10 minutter. Drikkertin anbefales i små søppel i 1 time.

Kosthold med sklerose av beinene i beina

En viktig betingelse for vellykket behandling av utryddet aterosklerose er etterlevelse av riktig diett.

Rasjonal ernæring vil bidra til å opprettholde helse, akselerere prosessen med utvinning. Pasienten bør forlate produktene som fører til dannelsen av kolesterolplakk på overflaten av veggene i arteriene. Til slik mat er det mulig å bære:

 • noen fett kjøtt, fisk;
 • smør, rømme, egg, oster;
 • sterk te (svart);
 • kakao, sjokolade.

Følgende produkter skal inkluderes i den daglige menyen:

 • kål (hvit, sjø, syltet, farge);
 • aubergine, erter, bønner;
 • frukt, bær;
 • vannmelon;
 • valnøtter;
 • løk, hvitløk.

For å forebygge sykdom er det verdt å ta deg tid til å svømme, gå i frisk luft, forlate avhengighet og unngå stressfulle situasjoner.

Sklerose av beinene i beina

Å forårsake sklerose av karene i nedre ekstremiteter er i stand til atherosklerotiske plakk, røyking og stillesittende livsstil. I fravær av rettidig behandling utvikler symptomene på iskemi av det myke vev i beina i form av trofiske lidelser, nervesvikt og nedsatt funksjonell funksjon. Identifisere innsnevringen av fartøyene kan bruke ultralyd med Doppler.

Forutsetning for utvikling av sklerose er arvet.

Etiologi og patogenese

Sklerose av beinene i beina er en svært farlig patologi som oppstår som følge av eksponering for menneskekroppen av slike faktorer:

 • pasientens avanserte alder;
 • overdreven konsum av mat rik på kolesterol;
 • hormonelle lidelser;
 • diabetes mellitus;
 • økt aggregering av blodplater;
 • åreknuter i underekstremiteter;
 • hypertensjon;
 • arvelighet;
 • stillesittende livsstil;
 • stillesittende arbeid;
 • røyking,
 • hyppig stress;
 • vektig.

Utvikling av sklerose av karene i nedre ekstremiteter er forbundet med et brudd på trofismen i vevene som danner veggene i arteriene. Dette kan lettes ved hyppig mikrotraumatisme eller langvarig hypoksi. I dette tilfellet er det en overdreven spredning av bindevev i stedet for det fungerende endotelet. På denne tiden kan fartøyene ikke utvide tilstrekkelig, noe som fører til forstyrrelser i normal blodstrøm.

Viktigste symptomer

Den første manifestasjonen av vaskulær sklerose er smerte i beina, som først vises periodisk og intensiverer etter fysisk anstrengelse, og har senere en permanent karakter. Dette skyldes det faktum at under bevegelse, i forbindelse med innsnevring av blodkar, er det mangel på arterielt blod. Dette fører til iskemi og væv trofism lidelse. I tillegg er det nevrologiske lidelser, et brudd på følsomhet, følelse av chilliness og følelsesløp i føttene. På huden er det tegn på trofiske forstyrrelser i form av hudskalling, mørkere av tærne. Lemmet blir kaldt til berøring, og pulsen på den er bestemt med vanskeligheter. I patologiens lange forløb opptrer trofiske sår, som ikke helbreder og fester i lang tid. I tilfelle av en betydelig lesjon av nervefibre, er det problemer med gangarter, det er en rystelse og hyppig tap av balanse.

Diagnostiske prosedyrer

Detektere patologi kan skyldes tilstedeværelsen av pasientens karakteristiske kliniske symptomer. For å bekrefte og fullføre diagnosen utføres en ultralyd av karene i de nedre ekstremiteter med dopplerografi. Og også til pasienten av skjermangiografi og magnetisk resonansavbildning med kontrast. De vil bidra til å bestemme tilstanden til vaskulærsengen og avsløre områder av bløtvev som er utsatt for iskemi. Og det anbefales også en generell og biokjemisk blodprøve. For å finne årsaken til hva som kan utløse sklerose av beinene i beina, utføres en analyse for sukker med glykemisk belastning.

Det er viktig å bestemme pasientens hormonelle bakgrunn.

Behandling av sklerose av karene i nedre ekstremiteter

Behandling av vaskulær sklerose krever en integrert tilnærming. Hvis graden av utvikling av forstyrrelsen er ubetydelig, blir konservativ behandling påført, og med signifikante avvik i tilstanden av vaskulærsengen utføres kirurgisk inngrep. Det er mulig å bruke folkemetoder av innflytelse, som er komplementære til hovedbehandlingen. Det er også nødvendig å eliminere årsaken som utløste utviklingen av patologiske forandringer i karet.

Tradisjonell behandling

Medikamentterapi er rettet mot å gjenopprette tonen og eliminere hypoksi av vevene i vaskulære vegger. Til dette formål foreskrives forskjellige fibrinolytika, antiplateletmidler og vitamin-mineralkomplekser. For å forhindre nevrologiske sykdommer er nevrorotektorer Cerebrolysin og Piracetam egnet. Og også det vil være nødvendig å kontrollere nivået av sukker i blodet og, om nødvendig, utføre sin korreksjon.

kirurgi

Med en moderat grad av skade brukes endoskopiske metoder for kirurgisk inngrep. Utfør endovaskulær kirurgi (angioplastikk), ballongdynatasjon eller stentplassering i et fartøy. Denne tilnærmingen gjør det mulig å minimere skade på omgivende vev og bidrar til en kort rehabilitering. Med signifikante brudd fra vaskulær veggen utføres vaskulær protese, som er en traumatisk kirurgisk inngrep. Med en plutselig stopp av blodsirkulasjonen, anbefales det å utføre en trombektomi eller skylling av blod gjennom en kunstig beholder.

Folk oppskrifter

Metoder for alternativ medisin inkluderer bruk av slike verktøy som:

For infusjoner kan du forberede en infusjon av crimson blader.

 • Ristet hvitløk, som tidligere insisterer på alkohol og tar en teskje 3 ganger daglig før måltider.
 • Blomster av kastanje og balsam, som de gjør avkok og spiser for en måned.
 • Infusjon av bringebærblader, jordbær og hagtornsfrukt brukes til å forberede skuffene.
Tilbake til innholdet

effekter

I fravær av den nødvendige behandlingen i karene i nedre ekstremiteter, kan sklerose provosere en betydelig okklusjon med etterfølgende iskemi og nekrose av bløtvev. I dette tilfellet kan patologien forårsake gangrene i lemmen, et langvarig, ikke-helende trofasår, for å provosere sepsis og spre smitte gjennom hele kroppen. I alvorlige tilfeller er et dødelig utfall mulig.

Eliminer den alvorlige grad av sklerose uten kirurgi er umulig.

Metoder for forebygging

For å forhindre sklerose av karene i underlivet, må du bli kvitt dårlige vaner, helt slutte å røyke og spise mat som inneholder en stor mengde kolesterol. Du må lede en aktiv livsstil og unngå stillesittende arbeid. Vi anbefaler mobilklasser, spesielt løping og svømming.

Sklerose av karene i nedre ekstremiteter: symptomer og behandling

Sklerose av karene i underbenet er et husstandsnavn for en alvorlig vaskulær sykdom, som leger kaller et utryddet (smalende kar) aterosklerose i underdelene. Aterosklerose påvirker store arterielle blodkar. På bena er arteriene av lår, underben og fot. Essensen av aterosklerose - i utviklingen av dystrofiske forandringer i det indre skallet av arterielle fartøy med utseendet av deres innsnevring på grunn av spredning av bindevev i lumen av arterien. Denne veksten av grunner som ikke er kjent så langt, er grunnlaget for dannelsen av aterosklerotiske plakk, det kan begrense lumen av arterien i betydelig grad inntil blodstrømmen opphører helt.

Som manifestert

Sklerose av beinene på beina forårsaker et brudd på blodtilførselen til vevet i bena (hud, muskler), graden av disse forstyrrelsene tilsvarer innsnevring av lumen. Vanligvis oppstår symptomer på utilstrekkelig blodsirkulasjon (iskemi) når det er en innsnevring av fartøyets lumen med mer enn 75%. Alle symptomer er delt inn i 4 hovedfaser av sykdommen:

 1. Symptomer er ikke alltid synlige for pasienter hvis de ikke går veldig ofte. Rask fot tretthet. Når du går mer enn 1 km, er det smertefulle opplevelser i bena.
 2. Chilliness av ben, hudpall, et symptom på en reduksjon i pulsering på fotens arterier, popliteal. Smerter vises bare med fysisk aktivitet, vanligvis når man går fra 200 til 500 m.
 3. Symptomer på smerte er konstante, ikke forbundet med stress eller etter å ha gått i 20-30 m.
 4. Det er trofiske forandringer i huden i form av hårtap, utvikling av sår, tørre gangrene.

WHO-ekspertene (Verdens helseorganisasjon) er gruppert i den kritiske iskemisk gruppen i 3. og 4. fase av sykdomsprosessen på grunn av den høye risikoen for amputering av underarmene. Pasienter (overveiende menn over 60 år, røykere) bemerker at når et symptom på smerter i underlivet oppstår mens du går, er det nødvendig å stoppe til smerten stopper. Fortsettelse av bevegelse er umulig ikke bare på grunn av alvorlig smerte, men også etter smerten av krammuskelkramper. Dette symptomet kalles "intermittent claudication".

Hvis sklerosen i nedre ekstremiteter utvikler seg, på grunn av symptomene på smerte, blir søvn forstyrret. I varme og fred blir smerten utålelig. Svært helbrede sår, hudssår, lange, ikke-helbredende sår dannes. Fargen på huden på beina endres, den blir mørk, "marmorert" på grunn av det synlige venemønsteret. Symptomer på tørre gangrene er ledsaget av en ubehagelig lukt, manglende evne til å bruke underbenet.

Den mest pålitelige bekreftelsen på diagnosen arteriosklerose av beinene i beina er etablering av graden av innsnevring av arteriene i nedre ekstremiteter, påvisning av symptom på tilstedeværelse av plakk på karossens vegger. Denne oppgaven utføres med flere metoder. Du kan bruke:

 • Ultralydsundersøkelse av benens arterier med bestemmelse av blodstrømshastighet (frekvensen øker i forhold til graden av innsnevring av fartøyet med sklerose). På grunn av sin enkelhet brukes den spesielt ofte. Det er viktig at forskningen utføres av en erfaren spesialist.
 • Beregnet tomografi av fartøy med deres kontrast (på tidspunktet for studien, injiseres en røntgenkontrastmiddel, bilder tas). Denne metoden måler mer nøyaktig fartøyets lumen, som i konvensjonell angiografi.

Spesifiser diagnosen av ytterligere undersøkelsesmetoder, som utpeker en lege. Denne studien av blodets biokjemiske sammensetning, hvor det er funnet et symptom på en kombinasjon av et stort antall triglyserider og kolesterol, assosiert med protein med lav tetthet. Slike kolesterol trenger raskt inn i endotelcellene i arteriene, og fremkaller utviklingen av aterosklerotiske plakk.

Enn man kan hjelpe

Behandlingen som kan tilbys til en pasient med sklerose av karene i den nedre ekstremitetsregionen, avhenger av scenen i utviklingen av sykdommen. I de tidlige stadier, når arteriosklerose har en liten prosentandel av innsnevring av blodkarets lumen, er det mulig å stoppe sin progresjon på ubestemt tid. Alle behandlingsmetoder kan deles inn i to store grupper:

 • Konservativ (generell, medisinsk, tradisjonell medisin).
 • Kirurgisk med bruk av en rekke måter å gjenopprette blodstrømmen.

Kirurgisk behandling av sklerose i blodlinjene er alltid et tvunget mål, anvendt etter bruk av alle konservative metoder. Alle behandlingsmetoder er nødvendigvis ledsaget av en korreksjon av risikofaktorer for sykdommen. Disse er:

 • Røyking.
 • En stillesittende livsstil.
 • Vektig.
 • Arteriell hypertensjon.
 • Øk nivået av "dårlig" kolesterol.

Det er viktig for pasienten å vite at behandling med de beste medisinene ikke gir det ønskede resultatet hvis han ikke slutter å røyke. Det er studier som viser at selv den utførte operasjonen gir en halveringseffekt på bakgrunn av fortsatt røyking. Røyker med sklerose i blodlinjene i den nedre ekstremregionen "hjelper" bare fremdriften av sykdommen. Avvisningen av sigaretter øker sjansen for livreddelse i 10 år fra 18% til 54%.

Overvekt øker innholdet i frie blodlipider, som vurderes sammen med overskytende kolesterol som en tilstand for veksten av aterosklerotiske plakk. Derfor er det første råd fra en lege om dette å øke fysisk aktivitet, Middelhavet diett. Fysiske treningsprogrammer tre ganger i uken i 45-60 minutter øker pasientens overlevelsesrate med 24%. Det er et overbevisende uttrykk som "fett og dårlig kolesterol brenner opp i en brann av fysisk aktivitet". Den beste medisinen for disse pasientene går.

Medisinsk gange brukes i sentrene for vaskulær kirurgi for ikke-kirurgisk behandling av pasienter med sklerose av karene med lokalisering av nedre ekstremiteter av 1-2 stadier av sykdommen. Pasienten tilbys første gang med en hastighet på 4-5 km en time før smerten begynner, og hennes hastighet reduseres til smertenes toleranse. Etter at smerten opphører, økes ganghastigheten igjen.

Formålet med slike taktikker er i utviklingen av sklerose av sivil sirkulasjon, som stimuleres ved å gå. "Smertefri" gangavstand i 2-3 uker øker 2-3 ganger, sykdomsfremgangen stopper. Etter utslipp anbefales slike pasienter å mestre teknikken for skandinavisk turgåing.

Statiner (legemidler som reduserer kolesterol syntese), tatt regelmessig, forbedrer tilstanden til indre veggen av kargen veggen med sklerose, forhindrer dannelsen av plaques. Arteriell hypertensjon akselererer utviklingen av aterosklerose. Normalisering av trykknivået blir nødvendig, det utføres under tilsyn av en lege. Legen foreskriver medisiner som utvider arteriene, hvis fartøyene modifisert av sklerose fortsatt har denne evnen til å forandre lumen; betyr å forhindre komplikasjoner av sklerose (trombusdannelse på aterosklerotiske plakk).

De generelle anbefalingene inkluderer tips for å unngå hypotermi, overoppheting (spesielt ben), leddskader og bruk av komfortable sko. Anbefal å forlate vane med å sitte og kaste foten på beinet, dampende beina. Når du bruker tradisjonelle medisinske oppskrifter til bad, sprayer, nettle wraps, terpentin, tørr sennep med en lett massasje, må du bare bruke varmt vann.

Hva foreslår kirurger?

Kirurgisk behandling av sklerose av karene i nedre ekstremiteter innebærer bruk av flere teknikker. Deres valg bestemmes av legen etter å ha analysert alle resultatene av undersøkelsene, avhenger av sykdomsstadiet, pasientens tilstand. Det kan være:

 • Metoder for å gjenopprette arteriell blodstrøm i et begrenset område av stenose med vaskulær protese eller fjerning av aterosklerotiske masser som forstyrrer normal blodstrøm.
 • Amputasjon av lem i avanserte tilfeller av sykdom med progressjon av gangrene.
 • Lokal administrasjon av medisiner som forårsaker restaurering av arteriell blodstrøm.

Amputasjon av lemmet løser ikke problemet med å kurere denne alvorlige sykdommen. Overlevelse av pasienter i de neste 2 årene etter operasjonen er 40%. Oftere fjernes kun nekrotisk vev, og prøver å gjenopprette blodsirkulasjonen av den berørte beinet.

For å gjenopprette den forstyrrede blodstrømmen av en arterie ved innsnevring av dens lumen ved en prosess av en sklerose er det mulig å operere med. Et spesielt instrument fjerner en aterosklerotisk plakk. Utvide lumen med en ballong satt inn i arterien. Produsert erstatning av det sklerose-berørte segmentet i blodet med en syntetisk protese.

Valget av kirurgiske inngrep er flott. I 3-4 stadier av sykdommen med det formål å opprettholde bena, utføres operasjoner for å forbedre blodsirkulasjonen med deltagelse av bein. Etter strekkingen av beinstrukturen av Ilizarov-apparatet (denne metoden ble utviklet i 1982), stimuleres vaskulær vekst, og sirkulasjonen av foten blir forbedret.

Institutt for stamceller i Russland foreslo et nytt legemiddel Neovasculgen for behandling av stadium 2-3 av sykdommen. Det er et stoff som injiseres i muskelmassen i en sklerose-rammet lem. Det stimulerer dannelsen av vekstfaktoren til endotelceller, hvorav kapillærene er sammensatt, nye blodlinjer opprettes, som gir blodtilførsel til musklene i benet. Denne behandlingsmetoden kalles terapeutisk angiogenese. Effekten av metoden oppfordrer pasienter i tilfelle å opprettholde minimal blodstrøm av føtter berørt av sklerose.

Bruken av denne metoden i tre år gir et pålitelig resultat av å gjenopprette sirkulasjonen av det nedre legemet som er berørt av sklerose. Behandling med neovaskulogen krever ingen innlegging av sykehus, den utføres på poliklinisk basis. Effekten av behandling av utslettende sklerose i nedre ekstremiteter er observert i løpet av de følgende månedene.

Doktor kirurg phlebologist, coloproctologist

Har du varicocele?

Har du varicose eller hypertensjon? Finn ut ved å gå gjennom våre ekspresstester.

Oppmerksomhet vær så snill! Informasjon publisert på nettstedet er kun til informasjonsformål og er ikke en anbefaling for bruk. Husk å konsultere legen din!

Aterosklerotiske lesjoner av arteriene i indre organer eller underlempene observeres hos et stort antall mennesker, som er forbundet med feil livsstil og irrasjonell ernæring. Samtidig utelukker aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter (OASC) en alvorlig vaskulær sykdom, der det er smerte og trofiske lidelser i beina.

Symptomer på arteriosklerose av nedre ekstremiteter, er en direkte indikasjon på begynnelsen av behandlingen, som omfatter: medisiner (tabletter, salver og andre narkotika) og ikke-medikamentell behandling og kirurgi. Kunnskap om tilnærminger til forebygging og terapi gjør det mulig for pasienter å bedre takle symptomene og behandlingen av arteriosklerose av karene i underbenet.

Hovedårsaken til utviklingen av lesjoner i vaskulærsengen er aterosklerose. Hva er aterosklerose? Det patologisk prosess som utvikler seg i veggene av arteriene og venene i de lavere ekstremiteter, så vel som i andre blodkar, noe som fører til innsnevring av lumen, og dårlig blodtilførsel til vev. Som et resultat fører dette til vevetsisemi og utseendet av symptomer, hovedsakelig med et sterkt smertesyndrom og trofiske lidelser som kan føre til nekrose og nekrose av vevet.

Symptomer på arteriosklerose av karene i nedre ekstremiteter kan ikke manifesteres i lang tid

Nivået på kolesterol og lipoproteiner med lav og høy tetthet er avgjørende for utbruddet og utviklingen av aterosklerose.

Det spiller en viktig forandring i blod lipidprofilen i utseende av aterosklerotiske plakk, blant annet en økning i kolesterol, lipoprotein og meget lav tetthet, så vel som reduksjon av lipoproteiner med høy tetthet.

Slike endringer fører til en økning i transporten av lipider fra levervev til perifere organer, noe som forårsaker deres avsetning i veggene av karene med utvikling av plakk og de kliniske manifestasjoner som forårsakes av dem. Imidlertid kan det ikke oppstå en forandring i fettmetabolismen i kroppen, bortsett fra de medfødte årsakene forbundet med genetiske abnormiteter.

Hovedårsakene er arvelighet, diabetes, høyt kolesterol

Årsakene til atherosklerose er forskjellige, men det finnes en rekke risikofaktorer som direkte påvirker forekomsten av å utrydde aterosklerosefartøyer:

 1. Genetiske endringer assosiert med skade på gener som er ansvarlige for rasjonell metabolisme av fett i menneskekroppen.
 2. Utilstrekkelig menneskelig ernæring med overvekt av fettstoffer og mat med raske karbohydrater (konditori, bakevarer, etc.).
 3. Røyking er kanskje den mest aggressive og undervurderte risikofaktoren i utviklingen av arterier i nedre ekstremiteter aterosklerose. Som inneholdes i tobakksrøken stoffer kan absorberes i blodstrømmen fra lungene, og direkte skade den indre foring av arteriene, som i seg selv er en viktig faktor i utbruddet av lipidavsetning og dannelsen av en aterosklerotisk plaque.
 4. Diabetiske forhold, inkludert diabetes selv, fører til endring i lumen av karene og kan forårsake aterosklerose i bena.
 5. Arteriell hypertensjon av enhver årsak, samt hypertensjon.
 6. Alkoholisme og andre dårlige vaner.

Alle disse faktorene kan selvstendig føre til utvikling av en aterosklerotisk prosess hos mennesker. Imidlertid har en pasient oftest flere årsaker til disse, noe som gjør det vanskelig å behandle aterosklerose i karene i underbenet.

Klassifiseringen av utslettende atherosklerose er av avgjørende betydning for å bestemme terapeutisk taktikk for denne tilstanden. Hovedklassifiseringen som brukes i klinisk praksis er oppkalt etter de to legene - Fontaine og Pokrovsky.

Aterosklerose er en konsekvens av akkumulering av fettavsetninger i aorta og arterier

I samsvar med det, er fem stadier av atherosklerose av beinene i beina skilt:

 • I den første fasen av sykdommen har pasienten mindre symptomer på sirkulasjonsforstyrrelser med chilliness, nummenhet og kaldhet i fot og shin, også tretthet under turgåing og blanchering av huden.
 • På IIA-scenen vil alle symptomer øke, så vel som smerter i muskler på baksiden av beinet med gangavstand på mer enn 200 meter. Dette indikerer utvikling av aterosklerose i ekstremiteter med en betydelig innsnevring av blodkarets lumen.
 • I IIB-scenen er det intermittent claudication, karakterisert ved stivhet, tretthet og skarp smerte i skinnens muskler med en lagret gangavstand på mindre enn 200 meter.
 • Aterosklerose av arteriene i den nedre ekstremiteter stadium III er forbundet med fremveksten av en sterk, klemme smerter i muskler og med i ro og som i betydelig grad reduserer livskvaliteten til pasienten, og krever reseptbelagte medikamenter og andre behandlinger.
 • De viktigste symptomene på aterosklerose i arteriene av bena i trinn IV, i tillegg til alvorlig smerte, inkluderer alvorlige trofiske forstyrrelser i det myke vevet, opp til dannelsen av ulcerative defekter og gangrene.

Denne klassifiseringen av utryddende aterosklerose i nedre lemmer er basert på det kliniske bildet av sykdommen og tar ikke hensyn til naturen og forekomsten av innsnevring av arteriene lumen.

Aterosklerose i de lavere ekstremiteter fører til viktige syndrom - claudicatio intermittens, karakterisert ved smerter i muskler i den nedre ben, en del av deres spasmer, ubehag og tretthet i benene. Samtidig vises alle disse symptomene under bevegelse og passerer i ro (unntatt III og IV-stadiene av sykdommen). Claudicatio intermittens skjer i musklene i leggen (gastrocnemius, soleus og andre.), Men hos noen pasienter kan de oppstå i muskelgruppene i lår eller rumpe, men disse tilfellene er relativt sjeldne.

Med aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter, kan avstanden som pasienten passerer uten å oppstå tegn på lameness, gradvis reduseres, noe som er forbundet med veksten av aterosklerotiske plakk og økt iskemi. Hvis iskemien allerede er irreversibel og de uttrykte endringene observeres i mykvevet, observeres den intermitterende claudikasjonen også i hvile, inkludert om natten.

I lang tid kan symptomene på iskemi ikke vises, selv om størrelsen på plakkene kan være signifikant. Derfor er det svært viktig å gjennomføre forebyggende medisinske undersøkelser.

I de første stadiene av sykdommen kan symptomene på aterosklerose være helt fraværende. Imidlertid kan en erfaren lege under undersøkelsen av en person ved en hvilken som helst annen anledning oppdage fraværet av pulsering på benens arterier, som er en karakteristisk manifestasjon av en slik tilstand.

Hvis smerte syndromet avtar når du går ut av sengen - dette er en manifestasjon av atherosklerose

Med fremdriften av atherosklerose i lemmer med utvikling av økende iskemi, oppstår de gjenværende symptomene også konsekvent. Fra smerte i forbindelse med forlenget gang og slutter med alvorlige trofiske forstyrrelser i mykt vev (sår, tørr og våt koldbrann), som tjener som indikasjon for kirurgisk aterosklerose nedre ekstremiteter behandling.

Symptomer på denne sykdommen blir lett avslørt når pasienten er klinisk undersøkt, og presenterer derfor ikke diagnostiske vansker for diagnose. For å fastslå graden av arteriell skade, er det imidlertid behov for ytterligere undersøkelsesmetoder, inkludert ulike instrumentelle studier av blodkar-blodstrømnivåestimering, samt bestemmelse av mengden og graden av innsnevring av arteriell sengen.

Etter at sykdommen er identifisert, er det nødvendig å foreta tilleggsstudier, inkludert laboratorie- og instrumentmetoder, og også å konsultere en vaskulær kirurg.

Den mest avslørende i diagnosen aterosklerose er blodets biokjemi

Laboratoriemetoder er basert på en studie av blod lipid sammensetning for å identifisere risikofaktorer for utviklingen av sykdommen. I den biokjemiske blodprøven vurderes innholdet av følgende fettstoffer:

 • Kolesterol, er en viktig del av aterosklerotiske plakk. Det er ubestridelig bevis på sin rolle i utviklingen av ben-iskemi, som bestemmer dens måling ved diagnosen av denne sykdommen.
 • Lipoproteiner med lav og svært lav tetthet er atherogene, siden de transporterer kolesterol og andre lipider fra leveren til veggene i arteriene, fremmer veksten av plaques.
 • Høy tetthet lipoproteiner, tvert imot, hjelper å takle aterosklerose, fjerne kolesterol fra arteriene og overføre det til leveren, der det kan forvandle seg til forskjellige molekyler.

For å behandle iskemi i nedre lemmer er det kun medisinsk fornuftig ved første asymptomatiske stadium av sykdommen.

Instrumentalmetoder er av avgjørende betydning for å bestemme graden av arteriell skade og tildeling av nødvendig behandling for aterosklerose i nedre ekstremiteter:

 1. Definisjonen av en ankel-brachialindeks, basert på en sammenligning av blodtrykk og blodstrøm i arteriene av den angitte lokaliseringen. Denne metoden lar deg vurdere blodstrømmen i bena og er en screeningsmetode for å oppdage iskemi.
 2. Ultralydsundersøkelse av underarmsbeholdere med dopplerometri (tosidig skanning) er "gullstandarden" for å identifisere personer som lider av utrydde sykdommer i beinene i beina.
 3. Multispiral computertomografi (MSCT) angiografi av arteriene av bena og aorta er mye brukt i preoperativ perioden og for mer nøyaktig gjenkjenning av blodstrømssykdommer i karet. Det lar deg visualisere blodstrømmen gjennom karene og aterosklerotiske plakk, noe som er viktig for å velge den optimale taktikken for å behandle aterosklerose i arteriene i underekstremiteter.
 4. Rutinemessig angiografi ved bruk av radiopaque løsninger.

På scenen for å utrydde aterosklerose i nedre ekstremiteter, kan behandlingen bare redusere sykdomsprogresjonen

Disse instrumentelle studiene gjør det mulig å visuelt vurdere graden av nedsatt blodtilførsel til nedre ekstrem vev, noe som er av stor betydning for valg av rasjonell terapi og bestemmelse av prognosen for en bestemt pasient.

Mange pasienter lurer på hvordan man skal behandle aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter og hvordan man kan kurere det uten kirurgi? Det finnes følgende behandlingsmetoder: Ikke-farmakologisk, medisinsk og kirurgisk, som hver er verdt å utforske hverandre.

Ikke-medikamentelle innflytelsesmetoder

Eliminering av risikofaktorer av sykdommen spiller en viktig rolle i behandlingen i tidlige stadier, inkludert i nærvær av aterosklerotiske forandringer uten kliniske manifestasjoner.

Når aterosklerose i nedre ekstremiteter er foreskrevet vegetarisk mat eller en diett med lavt innhold av kolesterol og produkter av animalsk opprinnelse

Slike terapier inkluderer:

 • Endringer i kosthold med unntak av kostholdet på alle fete, stekte matvarer, samt konfekt, søte brus, etc.
 • Bekjempelse av overvekt og fedme.
 • Avslag fra røyking og drikking av alkoholholdige drikkevarer.
 • Healing walking (spesielt hos kvinner) og annen moderat fysisk aktivitet.
 • Tar medisiner for hypertensjon og andre tilknyttede patologier.
 • Normalisering av søvn og kampen mot kronisk stress.

Det er den behandlende legen som må forklare pasienten viktigheten av disse anbefalingene alle risikoen ved sykdomsprogresjonen.

Spesiell oppmerksomhet bør tas på muligheten for å bruke fysioterapeutiske prosedyrer, for eksempel elektroforese, UHF, varianter av magnetoterapi, bad med medisinske urter, etc.

Medisinske metoder

Metoder for å behandle aterosklerose i nedre ekstremiteter med bruk av medikamenter tillater lokal handling på vaskulærsengen, øker blodstrømmen i det og forhindrer dannelsen av blodpropper.

Følgende medisiner brukes:

 • Forbedre mikrosirkulasjon, slik som pentoksifyllin, dextrans, etc.
 • Spasmolytika som fører til vasodilasjon: no-sppa, papaverin, xanthinal, etc.
 • Antiaggreganter for forebygging av trombusdannelse: klopidogrel, acetylsalisylsyre, etc.

Analgetika for aterosklerose i underbenene blir brukt, begynner med IIB-stadiet av sykdommen. Disse legemidlene kan anestetisere klemme smerten og føre til en forbedring i pasientens livskvalitet, noe som er svært viktig i terapaprosessen.

Forberedelser for behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter beskytter ikke selve sykdommen, men tillater bare å redusere graden av fremdrift og å utsette de negative konsekvensene.

Kirurgiske inngrep

Gjennomføring av operasjoner for å gjenopprette blodstrømmen fra atherosklerose i underdelene er den viktigste behandlingsmetoden, som begynner med den andre fasen av sykdommen. For dette formål er slike operasjoner som stenting av fartøy, endarterektomi, ulike typer avflytningsintervensjoner, proteser av de berørte arterier, etc. blitt utviklet og iverksatt.

Til dags dato er stenting av karene i underbenet regnet som den mest effektive og milde måten å behandle aterosklerose på

Sympathektomi eller sympathektomi kan brukes til å forbedre blodstrømmen. Slike operasjoner er rettet mot å krysse nerver i sympatisk nervesystem, noe som fører til vasodilasjon og forbedret blodtilførsel til myke vev. Behandling av atherosklerose i nedre ekstremiteter med en laser er en relativt ny metode som aktivt blir introdusert i klinisk praksis. På grunn av den korte eksistensen av denne retningen er det imidlertid fortsatt vanskelig å vurdere om behandling av aterosklerose med en laser er effektiv i eksterne perioder.

Er det mulig å kurere aterosklerose ved disse metodene? Dessverre, med aterosklerose i arteriene, blir bare de berørte karene ikke behandlet. Siden slike operasjoner bare kan gjenopprette blodstrømmen på ett sted, og i seg selv er en aterosklerotisk prosess utbredt. Dette fører til muligheten for vekst av nye plaketter med brudd på lumen av arteriene og utvikling av iskemi.

Det grunnleggende prinsipp for behandling - en kombinasjon av farmakologisk behandling av aterosklerose med kirurgiske inngrep, da bare i dette tilfelle er det mulig å oppnå komplekse effekter på utviklingen av årsaken til iskemi og for å forbedre langtidsprognosen.

Forebyggelse av arteriosklerose av nedre ekstremiteter er korreksjon av risikofaktorer for utbruddet av symptomer, og at det finnes instrumentelle metoder definert aterosklerotisk plakk. Det inkluderer en endring i kosthold, livsstil, korrigering av eksisterende abnormiteter i blodets lipidsammensetning, etc. Det er organisering av forebygging av iskemiske sykdommer i beinene i beina - den viktigste oppgaven til både behandlingslærene og folket selv.

Les Mer Om Fartøyene