Sklerose av karene i nedre ekstremiteter og behandling

En av de vanligste vaskulære patologiene er sklerose av benene i bena. Dette er en farlig tilstand på grunn av en nedsatt blodtilførsel som et resultat av okklusjon (fullstendig overlapping) eller stenose (innsnevring skarpe) fartøy som leverer blod til de nedre ekstremiteter. Som et resultat, blir vev ikke tilstrekkelig tilført oksygen og ernæring, trofiske forandringer forekommer i dem, begynner en person å oppleve smerter i bena. I medisin kalles sykdommen å forkaste aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter.

Skipene i store og mellomstore kaliber er oftest påvirket. Disse er iliac arterier, aorta, femoral og popliteal arterier. De eldre og røykende menn er spesielt utsatt for sykdommen etter 40 år. Sklerose av karene i nedre ekstremiteter i sjeldne tilfeller er diagnostisert hos personer fra 30 til 40 år. Ifølge statistikken er menn sykere oftere enn kvinner 8 ganger.

årsaker

En annen grunn er vasospasm. Dette kompliserer bevegelsen av blod og fører til dannelse av blodpropper. Spesielt er det underlagt røykere. Det er nikotin, som er i tobakk, bidrar til spasmodiske arterier.

Dermed kan vi identifisere en rekke faktorer som fører til utvikling av arteriosklerose av beinene i beina:

 • røyking,
 • ineffektiv ernæring (mye fett, krydret, stekt, røkt mat i kostholdet);
 • stillesittende livsstil;
 • arvelighet;
 • arteriell hypertensjon;
 • stress.

Følgende personer er i fare:

 • personer med overvekt (som regel har de høyt kolesterol i blodet);
 • røykere;
 • folk som misbruker alkohol;
 • pasienter med diabetes mellitus;
 • folk som tilbringer mye tid i kulde eller har en frostbit av underekstremiteter.

bevis

Sklerose av benene er forbundet med alvorlige symptomer, ikke alltid. Tegn på utilstrekkelig blodtilførsel observeres dersom det var organiske endringer i veggene i arteriene som førte til en innsnevring av lumen med mer enn 70% eller til okklusjon. Patologiske endringer, som regel, utvikles gradvis eller med periodiske eksacerbasjoner. Som regel, med sklerose av karene i ekstremitetene, blir ett ben påvirket. En person begynner plutselig å føle tyngden og smerten som går etter hvile, samt en misfarging av huden: beinet blir cyanotisk eller blek (elfenben). De viktigste symptomene på sklerose av beinene i beina er som følger:

 1. Intermittent claudication. Smerte i kalvemuskulaturen kan manifestere seg på forskjellige måter. Den kan gripe, brenne og sprekke. Smertsyndrom kan være fraværende, men fottretthet etter fysisk anstrengelse, som raskt går etter en kort hvile, blir observert. Hvis den distale abdominal aorta er blokkert, kan smerten være konsentrert i låret, baken, baksiden. Smerte eller tretthet oppstår vanligvis når du går og forsvinner helt noen minutter etter at du har stoppet bevegelsen. Når du går opp trappene, oppoverbakke eller over grovt terreng, vises slike manifestasjoner tidligere. Vanligvis er ubehagelige symptomer mer uttalt i begynnelsen av bevegelsen, så vel som i kaldt vær. På et tidlig stadium oppstår smerte bare med belastninger.
 2. Smerter i hvile. Det er lokalisert i området av foten eller fingrene. I tillegg til smerte observert kjøling, kjøre spill prikking, nummenhet, kløe, claudicatio intermittens, trofiske forstyrrelser i huden (fargeendring i fremtiden forekomsten av venøse leggsår, koldbrann). Når du ligger i en liggende stilling, intensiverer smerten. Å kvitte seg med ubehagelige følelser, er folk stadig å endre plasseringen av lemmer (sitter, står, går, legger seg ned igjen), gnir foten.

Utviklingsstadier

Avhengig av manifestasjonene er det fire stadier av sykdommen:

 • 1. trinn: smerte syndrom bare med betydelige belastninger, for eksempel med langvarig gange.
 • 2. trinn: 2a - utseendet av smerte i løpet av 250-1000 m; 2b - utseendet av smerte når det går 50-250 m.
 • Fase 3: smerte oppstår etter en avstand på mindre enn 50 m, så vel som i hvile og når i horisontal stilling.
 • 4. trinn: Utseende av sår og nekroseområder med svart hud på hæl og fingre, det er mulig å utvikle gangren.

diagnostikk

Følgende metoder brukes til å diagnostisere sykdommen:

 • Undersøkelse, hvor de oppdager endring i blodtrykk, svekkelse av puls i arteriene, misfarging av huden, utseende av sår.
 • Tosidig skanning av benene.
 • CT av arteriene i nedre ekstremiteter med innføring av et kontrastmedium for å bestemme lokalisering, grad av lesjon og patentering av karene.

behandling

For behandling av aterosklerose av beinene i beina brukes konservative og kirurgiske metoder, avhengig av sykdomsstadiet, varigheten, graden av vaskulære lesjoner og også med de sammenhengende sykdommene.

Konservativ behandling

Det kan være ikke-medisinsk og medisinsk. Den første innebærer å endre livsstilen, noe som fører til en forbedring, vanligvis bare i et tidlig stadium.

Medisinsk behandling rettet mot å forbedre blodtilførselen med føtter inkluderer:

 • tar tabletter og intravenøs dryppmedikament (valg av medisiner er individuelt og avhenger av prevalens og stadium av prosessen);
 • tar statiner for å senke kolesterolet;
 • Oksygenmetning av vev og benmuskler i trykkammeret;
 • innføring av kalvpreparater for vekst av små fartøyer;
 • preparater av antiplatelet action (vanligvis aspirin, Trombo-ACC, kardiomagnet);
 • lokale rettsmidler for behandling av sår og sår i nedre ekstremiteter (salve sophora).

I fravær av positive resultater fra medisinsk behandling, utføres en ikke-kirurgisk prosedyre. Det administreres i kateterets arterie, på enden av en ballong som er utformet for å utvide karet. Denne prosedyren utføres og med alvorlige manifestasjoner av sykdommen med en ubetydelig lengde av den okkluderte delen av arterien.

Kirurgisk behandling

Kirurgisk behandling er rettet mot å redde beinet og er indikert for flere lesjoner i vaskulærsengen eller lange seksjoner av stenose. Endarterektomi eller bypass-kirurgi utføres:

 1. Trombendarterektomiya. Under operasjonen blir en atherosklerotisk plakk fjernet fra arterien.
 2. Bypass operasjon. For å gjenopprette blodstrømmen styres strømmen gjennom et kunstig fartøy (shunt). Som en shunt, bruk en syntetisk protese eller en subkutan lårben.

Den mest brukte kombinasjonsterapien, som inkluderer begge disse metodene. I nærvær av deler av nekrose og trofasår fjernes disse områdene og sårene lukkes med hudskraper. Hvis gangrene utvikler seg og det ikke er mulig å gjenopprette normal blodtilførsel, for å redde liv er det nødvendig å amputere benet.

forebygging

Forebygging av arteriell sklerose i beina er å observere følgende regler:

 • spise lavt kolesterol mat
 • kontroll av glukose nivå i diabetes mellitus;
 • kontroll av blodtrykk;
 • bli kvitt dårlige vaner (røyking, drikking av alkohol);
 • Spesielle fysiske øvelser for å forbedre blodtilførsel av celler, som utføres 3 ganger i uken;
 • fysisk aktivitet (svømming, turgåing, etc.).

Folkemetoder

Folk rettsmidler kan brukes i den første fasen av sykdommen sammen med andre konservative metoder. Hvitløkrensing har lenge vært brukt til å rense blodårene, som har vist seg å være et kraftig middel. I tillegg til hvitløk, fruktene av hagtorn og hunden rose, buljonger og infusjoner av urter kan hjelpe.

Hvitløk tinktur

Hvitløk, brakt i en kashitseobraznoe-stat, häll vodka, legg det på et mørkt sted i en uke, uten å glemme å periodisk riste den. Klar tinktur til avløp. Drypp ti dråper av stoffet i en teskje vann og drikk tre ganger om dagen. Gjenta behandlingen om to måneder. 50 gram hvitløk gruel krever 200 ml vodka.

Kjøttkraft fra hagtorn

For å gjøre det, ta en spiseskje frukt (tørket eller friskt) og hell 200 ml med vann. Slå på brannen, kok i fem minutter etter å ha kokt på lav varme. Du kan bare hælde kokende vann og la det brygge i en halv time. Drikk denne delen før du spiser og før du går i seng.

Infusjon av plantain

En spiseskje med hakkede plantain leaf helle et glass kokende vann. La i ti minutter for infusjon, og deretter avløp. Drikk denne delen i en time i små sip.

Som konklusjon

Sklerose av beinene i beina er en farlig sykdom som krever akutt behandling og helst i et tidlig stadium. Nøkkelen til suksess er betimelig tilgang til en kirurg og en kompleks effekt, inkludert korrigering av livsstil, medisinsk og kirurgisk behandling, fysioterapi, massasje, trening, folk metoder.

Sklerose av karene i nedre ekstremiteter

Symptomer og diagnose

Aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter er ikke alltid ledsaget av alvorlige symptomer. De mest karakteristiske kliniske manifestasjoner av sykdommen er syndromet av intermittent claudication og smerte av ro i bena.
Les mer om symptomene på sykdommen.

Metoder for å diagnostisere aterosklerotiske transformasjoner i karene i underbenene assisteres av både en fysisk undersøkelse, dvs. undersøkelse (svekkelse av puls i arteriene, endringer i blodtrykk, brudd på hudpigmentering, opp til trofiske sår og gangrens) og instrumentelle studier.
Den mest korrekte informasjonen om pasientens tilstand er i stand til å gi:

 • Ultralyd av nedre lemmer arterier (tosidig skanning) er en ikke-invasiv teknikk. Bruke en fargeoverlegg av projeksjonen av blodstrømmen, og avsløre forekomsten av arteriell skade og lokalisering
 • Datatomografi av arteriene i nedre ekstremiteter (utført med intravenøs administrering av kontrastmiddel og tillater mer detaljert vurdering av graden av arteriell skade, lokalisering, patency av store fartøy).

Aterosklerose i nedre ekstremiteter: behandling konservativ eller kirurgisk

Basert på diagnostiske data, foreskriver legen konservativ (medisinsk) eller kirurgisk behandling.
I de tidlige stadier av aterosklerose kan en korreksjon av livsstilen være tilstrekkelig.
medisinering behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter er rettet mot å forbedre blodtilførselen til lemmer:

 • Det er mulig å foreskrive oral (tabletter), og / eller infusjon (dråpevis intravenøs) legemiddelbehandling - som avhenger av sykdomsstadiet og utbredelsen av prosessen.
 • økter av hyperbarisk oksygenering (trykkammer - oksygenering av muskler og lemmer);
 • intramuskulær injeksjon (i gastrocnemius muskler) av genteknikk komplekser (Neovasculgen forberedelse), leverer veksten av nye små fartøyer (collaterals);
 • senking av kolesterol (foreskrevet legemidler fra familien av statiner);
 • platehemmende effekt (muligens bestemte dose aspirin lav, i de fleste tilfeller ikke mer enn 325 mg daglig, eller 100 mg, enten tromboASS cardiomagnil 75 mg per dag).

I tilfelle at medisinering ikke fører til klinisk forbedring, kan karsykiren foreskrive ballongangioplastikk og stenting av arterien. Dette er en ikke-kirurgisk prosedyre som involverer innsetting av et kateter med en ballong i enden, gjennom hvilken den okkluderte arterien utvider seg. Indikasjoner for implementeringen av denne prosedyren hjelper i tillegg til de uttrykte kliniske symptomer på sykdommen og en ganske liten grad av stenose (innsnevring av lumen i arterien).

Kirurgisk behandling

I tilfelle av en stenose på en lang del av beholderen eller flere lesjoner av perifer vaskulær kirurgi er anbefalt for berging lem, f.eks bypass-kirurgi eller poding endarterektomi (kirurgi for å fjerne plakk). Som en shunt er det mulig å bruke en stor subkutan ven i låret eller en syntetisk protese. I de fleste tilfeller innebærer kirurgisk behandling av atherosklerose i nedre ekstremiteter en kombinasjon av shunting og endarterektomi.

Kirurgiske prosedyrer Lår-til-kne-shunting

Fig. 1. Den femorale poplitealen skifter av en syntetisk protese over kneleddsslittet.

1. En del av lårarterien helt dekket av aterosklerotiske plakk og / eller trombi
2. Den syntetiske protesen er sydd rundt dette området: fra over i lyskeområdet til det åpne området av lårbenet, fra under til poplitealarterien.

Fig. 2. Femur-popliteal bypass med autoventil (samme vene) på låret er høyere enn slitsen på kneleddet.

1. En del av lårarterien helt dekket av aterosklerotiske plakk og / eller trombi
2. En stor subkutan vena er syet rundt stedet: fra over i lyskenområdet til det åpne området av lårbenet, fra under til poplitealarterien.

Bruken av en stor saphenøs vene som en shunt er mer fysiologisk, mindre traumatisk og reduserer muligheten for en shunttrombose.
I tilfelle av unsuitability (liten diameter årer, løs struktur type, varicose trunk stor overflatevene, thrombosed Wien), brukt en syntetisk protese, som er i samsvar med legens anbefalinger og periodisk observasjon fungerer også godt i flere tiår.

Operasjonsplan Bifurcational aorto-femoral bypass med syntetisk protese

Operasjonen, ofte referert til som bukser, utføres med lukkede (okkluderte og / eller stenotiske) seksjoner av abdominal aorta og iliac arterier.
Figuren kan ses protesen (riktig kopi av arterier plassering), som er sydd på toppen (Fig -. Venstre) identitet (akseptabel) delen av aorta (pil 1) og bunnen (fig -. Til høyre) i lyske-området (pil 2) på begge nedre ekstremiteter i femoral arterien dvs. omgå de berørte områdene av aorta og arterier av bena.

forebygging

For forebygging av aterosklerose i underekstremitetene anbefales å kontrollere blodsukkeret (for diabetikere), for å utføre en spesiell diett lav på kolesterol, slutte å røyke og alkoholforbruk, systematisk gjør fysisk trening. Et sett med øvelser valgt fysioterapeut, gjøre dem sendes minst flere ganger i uken. Dette gjør det mulig å bedre blodsirkulasjonen, forlenge avstanden fra smertefri vandre.

Ikke forsøm helsen din - unngå aterosklerose av underarmsarterier lettere enn kur!

Ved de første symptomene av sykdommen uten forsinkelse gjøre en avtale til vaskulær kirurg!

Invasiv (Latin invasio - introduksjon, penetrasjon inne) - metoder for å studere eller behandle, basert på innføring av stoffer eller verktøy i kroppen.
- Ikke-invasive metoder - tvert imot, krever ikke innføring av fremmedlegemer i kroppen.

Vaskulær kirurg
Arsen A. Abrahamyan.
Kandidat i medisinsk vitenskap

Hvordan behandle ben sklerose?

Sklerose av karene i nedre ekstremiteter er ganske en lumsk sykdom, hvorfra et stort antall voksne og eldre mennesker lider. Sykdommen oppstår på grunn av utilstrekkelig tilførsel av blodkar av bena med oksygen og næringsstoffer.

Hovedårsaken til sirkulasjonsforstyrrelser i benens arterier er innsnevringen av karenees vegger. Patologi oppdages hyppigere i den mannlige halvdelen av verdens befolkning. Kvinner lider sjelden av atherosklerose i nedre ekstremiteter (på grunn av strukturen til den kvinnelige kroppen).

Viktigste risikofaktorer

Årsakene til sykdomsutbrudd er delt inn i 2 grupper: modifiserbare og ikke-modifiserbare.

Den første kategorien av patologiske utviklingsfaktorer er de som er avhengige av menneskelige handlinger: fedme, høyt kolesterol i blodet, diabetes, stillesittende livsstil utfordrer sykdommen.

Uendrede faktorer inkluderer: arvelig disposisjon til sykdom og aldring av kroppen. Medfødte patologier, tilstedeværelsen av aterosklerose av karene i bena til de nærmeste kinene bidrar ofte til utseendet av sykdommen under vurdering.

Stadier av utvikling av sykdommen

Det er 4 hovedfaser i utviklingen av sykdommen. På første stadium forråder sykdommen seg ikke mye: smerter i beina oppstår bare etter intensive fysiske øvelser. Den neste fasen er preget av utseende av ubehagelige opplevelser mens du går i en avstand på mer enn 1 kilometer. På stadium 3 forstyrrer ømhetene på lemmerens karer pasienten, selv når han bare sitter.

Det endelige stadiet av aterosklerose av beina er farlig ved at det kan føre til gangren. Symptomer inkluderer dannelse av trofasår i det berørte området, mørkere hud på fingrene og hælene på føttene.

Eterologi av sklerose av karene i nedre ekstremiteter

Dannelsen av kolesterolplakk på veggene av benene i bena lettes av et antall av følgende årsaker:

 • Feil diett - Inntak av matvarer som inneholder en stor mengde animalsk fett, fører ofte til tette blodkar.
 • Skadelige vaner, spesielt røyking, fører til slutt til utvikling av patologi. Alkoholmisbruk fører også til å utrydde aterosklerose i bena.
 • Depresjon, vedvarende stress - personer med ustabil psyke, utsatt for hyppige humørsvingninger, ofte lider av sykdom.
 • Høyt blodtrykk og mangel på fysisk aktivitet er også årsakene til sklerose av beinene i beina.

Symptomer på sklerose av benene i bena

De første tegn på sklerose av beinene i beina strømmer umerkelig for pasienten, noe som fører til tidlig behandling og ulike alvorlige komplikasjoner.

For å identifisere sykdommen, må du se på følgende symptomer:

 • Sårhet i bena - smerter vises selv i hvilemodus, ofte forstyrrer når du går.
 • På det berørte området av kroppen er det en økt temperatur (det syke lemmet vil føles varmere enn det friske).
 • Pulsens forsvunnelse - med sklerose i ekstremiteterne, forsvinner evnen til å føle pulsering i det ømme stedet.
 • I føttene vises nummenhet, noe som øker under bevegelse.
 • Intermittent claudication - oppstår på grunn av alvorlig smerte, blir det vanskelig for en person å gå på en ekstremitet som er berørt av arteriell sklerose.
 • Huden på tærne, føttene til vondt ben får en mørkere nyanse.
 • På de avanserte stadier av sykdommen er overflaten av skinnet dekket av smertefulle sår som ikke vil helbrede i lang tid.

diagnostikk

Hvis noen tegn på sklerose er funnet, kontakt straks angi-kirurgen. Legen vil gjennomføre en grundig undersøkelse av pasienten, foreta den nødvendige anamneseanalysen, angi riktig behandlingsforløp. Behandlingen utnevnes etter å ha studert resultatene av følgende analyser og instrumentelle undersøkelser:

 • Røntgenstudier - er å gå gjennom arteriekontrastmediet, etter en viss tidsperiode, lage en røntgen som gjør at du kan bedømme utviklingen av sklerose av karene i ekstremiteter.
 • Forskjellige blodprøver (biokjemisk, for sukker og for å bestemme nivået på kolesterolinnfall på veggene i blodårene).
 • Dopplerografi utføres ved hjelp av ultralyd utstyr. En slik metode for medisinsk forskning tillater tidlig gjenkjenning av benvaskulære sykdommer.
 • Urinalysis.
 • Den mest effektive måten å gjenkjenne sykdommen på er computertomografi. Men ikke alle medisinske institusjoner har så høyt utviklet teknikk.

Behandling av sklerose av karene i ekstremiteter

Sklerose av karene i nedre ekstremiteter fortsetter uten noen spesielle symptomer, og behandling av patologi gir et positivt resultat i de tilfellene da pasienten rettidig startet anbefalte rekreasjonsaktiviteter. Valget av strategien for behandling av nedre del av arteriosklerosen avhenger av sykdomsstadiet, tilstanden til pasientens helse og graden av vaskulær skade.

Medisineringsterapi

Effektiv helbredelse av sklerose av beinene i beina ved bruk av medisiner alene kan være på et tidlig stadium i utviklingen av patologi. Til dags dato er det ingen medisiner som helt eliminerer sykdommen. Medikamentterapi bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen, bidrar til å styrke veggene i blodårene, fortynner blodet.

Med sklerose av benens arterier, må enkelte legemidler tas kontinuerlig, men legen kan foreskrive inntak av spesielle piller som må være full i en viss tidsperiode.

Kombinert terapi

Kombinasjons terapi metoder kan effektivt bekjempe patologi, men deres bruk er fulle av alvorlige farer og kan føre til forverring av pasientens helse. Slike metoder for helbredelse inkluderer:

 • Endovaskulær kirurgi er en operasjon som utføres gjennom en liten punktering.
 • Ballong angioplastikk - lar deg kunstig ekspandere sklerose av benene i bena med et spesielt kateter.
 • Stenting - ved hjelp av denne metoden for behandling kan du oppnå den nødvendige blodtilførselen til de berørte fartøyene.

Massasje og spesiell fysisk trening for sklerose av føttene

Terapeutisk fysisk kultur og massasje spiller en viktig rolle i behandlingen av sklerose i karene i nedre ekstremiteter.

Lignende prosedyrer forbedrer blodstrømmen, fremmer utvidelsen av veggene i arteriene. Daglige treningsøvelser vil ikke bare eliminere symptomene på sykdommen, men vil også være en utmerket profylakse av sykdommen. Blant de anbefalte øvelsene er det mest effektive atletisk turgåing, knep, strekker, jogging.

Kirurgisk inngrep

Operasjonen benyttes i trinn 3 og 4 i utviklingen av sklerose av arteriene i nedre ekstremiteter.

Det finnes følgende typer kirurgisk inngrep, slik at du kan eliminere den resulterende patologien:

 • Protese - utføres ved å erstatte den skadede delen av blodkaret med en kunstig erstatning.
 • Endarterioektomi - En effektiv metode for kirurgisk inngrep, som består i eliminering av kolesterolplakk fra veggene i blodårene.
 • Shunting er en komplisert operasjon som lar deg omgå det skadede området med en spesiell protese.

Når kirurgisk inngrep utføres i den siste fasen av patologisk utvikling, er det nødvendig å fjerne det døde vevet helt fra det opererte området, og å dekke de trofiske sårene med skiver av huden. Hvis pasienten opplever gangren, kan ikke lemmen unngås uten amputasjon, da dette vil være den eneste måten å redde pasientens liv.

Folkemetoder for å forebygge sykdom

Folkemidlene kan lett hindre utviklingen av utryddet aterosklerose i nedre ekstremiteter. De mest populære oppskrifter av healere fra folket er:

 • Hvitløk tinktur - til matlaging er det nødvendig å passere 60 mg hvitløk gjennom en rist, hell 250 ml vodka, la stoffet bli infundert i 10 dager på et kjølig sted, beskyttet mot sollys. Dette stoffet er full av 10-12 dråper per dag, tidligere oppløst i en teskje vann.
 • En avkok av hagtorn og kamille brukes ofte til sklerose av beinene i beina. For å få et lignende helbredende middel, må du koke blomstene av kamille i 0,5 liter vann. Deretter legges 1 teskje tinktur fra hagtorn til buljongen. Når et slikt stoff kjøles ned, bør det være full i to ganger daglig før måltider.
 • Infusjon av bladene av plantain anbefales å bruke for forebyggende formål, men også ved hjelp av en slik medisin er det mulig å behandle allerede sklerose av karene i ekstremiteter. For å forberede produktet trenger du 1 ss. Skje de knuste bladene av planten med et glass kokende vann, insister i 10 minutter. Drikkertin anbefales i små søppel i 1 time.

Kosthold med sklerose av beinene i beina

En viktig betingelse for vellykket behandling av utryddet aterosklerose er etterlevelse av riktig diett.

Rasjonal ernæring vil bidra til å opprettholde helse, akselerere prosessen med utvinning. Pasienten bør forlate produktene som fører til dannelsen av kolesterolplakk på overflaten av veggene i arteriene. Til slik mat er det mulig å bære:

 • noen fett kjøtt, fisk;
 • smør, rømme, egg, oster;
 • sterk te (svart);
 • kakao, sjokolade.

Følgende produkter skal inkluderes i den daglige menyen:

 • kål (hvit, sjø, syltet, farge);
 • aubergine, erter, bønner;
 • frukt, bær;
 • vannmelon;
 • valnøtter;
 • løk, hvitløk.

For å forebygge sykdom er det verdt å ta deg tid til å svømme, gå i frisk luft, forlate avhengighet og unngå stressfulle situasjoner.

binogi.ru

Alt om bein, bein sykdommer og deres behandling

Symptomer og behandling av sklerose av karene i nedre ekstremiteter

Sklerose av karene i underdelene er en farlig patologi av benene i bena. Når sykdomsplakkene eller blodproppene tetter blodårene, fører det til en alvorlig nedsatt blodgass. La oss ta en nærmere titt på de viktigste symptomene, årsakene og metodene til å behandle sklerose i beinene i beina, og om sykdommen kan behandles med folkemidlene.

Hvorfor er det en patologi

Faktorer av utseende av sklerose av beinene i beina er delt inn i modifiserbare og ikke-modifiserbare. Den første gruppen av risikofaktorer inkluderer forhøyet blodkolesterol, diabetes mellitus, dårlig blodkoagulasjon, høyt blodtrykk, overvekt. De opplistede årsakene til utseende av vaskulær sklerose kan identifiseres og vellykkes korrigeres eller elimineres helt.

Uendrede risikofaktorer for bensklerose er ikke egnet til korreksjon. Disse inkluderer arvelighet, en unormal struktur av enzymer og proteiner, problemer i blodårene og endringer i kroppen som forekommer i alderen.

Hovedårsaken til sykdommens utseende er røyking. På grunn av nikotin, er det en spasme av arteriene, som et resultat av at blod ikke kan strømme normalt gjennom blodårene, begynner blodpropper å danne seg.

Produkter med animalsk fett som konsumeres i store mengder og ofte også kan utløse utviklingen av vaskulær sklerose.

Symptomatologi av sykdommen

De viktigste symptomene på sklerose av beinene i beina:

 1. Gangen er ødelagt;
 2. Bena mine er svake;
 3. Kalvmuskler er veldig sår og er kramper;
 4. Musklene i underlivet smerte;
 5. Føttene blir numme og blir kalde;
 6. Huden på fingrene og føttene blir mørkere;
 7. Berørt av sykdomsbenet for å berøre litt kjøligere enn sunt;
 8. Foten og skinnet er dekket med ikke-helbredende sår og sår.

Symptomer som mangel på puls på bena er også mulig.

Med utviklingen av multippel sklerose i nedre lemmer klager pasienten på slike symptomer som svakhet i muskler, svekket koordinering av bevegelser, et brudd på følsomheten i huden.

Diagnose av sykdommen

Hvis symptomene på vaskulær sklerose er tydelig manifestert, er det viktig å gjennomgå en kontroll og ta tester. For diagnose, kontakt lege.

Kirurgen vil bestille å gjennomgå ultralyd og lage en røntgen av det berørte benet.

Ved hjelp av en datamaskin utføres angiografi, tomografi av fartøyene i nedre ekstremiteter.

Legen undersøker nøye resultatene av en blodprøve for kolesterol og sukker, en generell blodprøve, en urintest. Blodkoaguleringssystemet evalueres også.

Nøye studerte symptomer gjør det mulig å sette riktig diagnose for å utføre effektiv behandling.

Behandling av sklerose av karene i nedre ekstremiteter

Behandling av aterosklerose er basert på det faktum at det er nødvendig å stoppe utviklingen av sykdommen, dannelsen av blodpropper i karene. Terapi utføres ved hjelp av medisiner, kirurgisk inngrep, samt folkemidlene.

Medisineringsterapi

Det tidlige stadiet av aterosklerose behandles med konservative metoder.

Medisinsk behandling av leg sykdom utføres som følger:

 1. Brukte stoffer som reduserer kolesterol i blodet;
 2. Legen foreskriver også legemidler som forbedrer blodmikrocirkulasjonen;
 3. Legemidler som forbedrer blodets reologiske egenskaper blir brukt.

Konservativ behandling av vaskulær sklerose består også i å utføre fysioterapi: ozonbehandling, magnetoterapi, baroterapi.

operasjonen

Hvis konservativ behandling ikke virker, vil legen utføre operasjonen.

Operativ inngrep er av følgende typer:

 • Endarterektomi utføres for å fjerne indre vegg av karet med plakk. Operasjonen lar deg gjøre arterien lumen, og dermed gjenopprette blodstrømmen;
 • I protesen erstattes en del av karet med en syntetisk arterie eller en annen del av pasientens blodår.
 • Ved skifte med protes er hele området som er rammet av sykdommen, erstattet.

Hva slags kirurgisk behandling en lege kan gjøre for pasienten, undersøker tilstanden hans, samt symptomene og scenen i sykdomsforløpet.

Kombinasjonsterapi

Hvis det er høy risiko for pasientens liv, utfører legen en kombinert behandling:

 1. Etter å ha gjort en liten punktering i beinet, utfører spesialisten røntgen-vaskulær kirurgi;
 2. Ved transluminal angioplasti blir arteriene kunstig utvidet med et kateter;
 3. For bedre blodgass, utfører legen stenting. Med denne prosedyren blir det berørte karet utvidet under trykk av en stent.

Hvis sklerose påvirker ikke bare beinene i beina, men også huden, applicerer topikalt legemidler som eliminerer symptomene på sykdommen på huden.

Folkterapi

Etter samråd med legen, parallelt med tradisjonell terapi, er det mulig å behandle aterosklerose i underlivet med folkemidlene.

Behandling av sklerose av beinene i beina utføres av folkemidlene:

 • 50 gram hakket hvitløk, hell 200 ml vodka. Sett det på et mørkt sted i syv dager. Rist blandingen en gang om dagen. Etter en tid, tinktur ekstraktet. Drikk tre ganger om dagen for 10 dråper, fortynnet i en teskje vann til slutten av tinkturen. Gjenta kurset etter 60 dager;
 • Hell 15 gram hagtornsfrukt med et glass vann. Kok og kok i 5 minutter over lav varme. For ikke å koke, kan du helle anlegget med kokende vann og la stå i 30 minutter. Drikk et glass om morgenen før frokost, og også før du går i seng;
 • 15 gram hakket plantain helle et glass kokende vann. Etter 10 minutters belastning. Drikk drikken i 60 minutter i små sip;
 • Bland 75 ml hvitløktinktur med to spiseskjeer av frøalasfa og 20 gram ingefærrot. Hold oppløsningen i kjøleskapet. Ta halv teskje før måltider tre ganger om dagen, vask med vann;
 • Bland 50 gram hvitløk med 25 gram hagtornblomster og 25 gram misteltein. Hell en teskje av den resulterende blandingen i et glass kokende vann. La stå i 6 timer i varmen. Drikk tre ganger om dagen for et glass 30 minutter før et måltid;
 • Bland hvitløk i samme forhold med valnøtter. Tilsett så mye vegetabilsk olje. Klargjort dressing anbefales å fylle salater fra grønnsaker. Det er retter med produktet du trenger to ganger om dagen;
 • En halv liters kokende vann fyller en tømmermørtel. La det brygge i 60 minutter. Gress har en veldig sterk effekt på kroppen, slik at denne infusjonen bare kan bli drukket tre ganger i uka. Thymus lindrer ubehagelige symptomer på aterosklerose i bena;
 • Fra blader og bokhvete gjør te. Ta det halvparten av glasset to ganger om dagen før måltider. Det anbefales også i denne perioden å spise grøt fra bokhvete;
 • Bland 45 gram dillfrø med samme mengde valerianrot. Hell en liter kokende vann og kok litt over lav varme. I en kjølt kjøttkraft legg til tre skjeer med honning. Stram oppløsningen og ta tre skjeer i 30 minutter før måltider tre ganger om dagen. Terapien bør vare i to uker;
 • 200 gram rowan bark hell 500 ml vann og simre i to timer. 30 minutter før du spiser, drikk medisinen 30 gram tre ganger om dagen. Behandlingens varighet er 30 dager. Repeterende terapi anbefales tre ganger i året;
 • 15 gram kamille helles i en halv liter vann. Stamme og legg til kamille buljong teskje av hagtorn tinktur. Ta to ganger om dagen for et halvt glass;
 • Grind et kilo dampede pommes frites med rosiner, fiken, tørkede aprikoser og rosen hofter. Hold forberedt vekt i kjøleskapet. Ta to teskjeer om dagen.

De beskrevne folkemidlene for behandling av sklerose av karene i nedre ekstremiteter kan brukes etter konsultasjon med legen. Det er også viktig å kombinere dem med tradisjonell behandling, ellers kan sykdommen gå i alvorlig form.

Ytelse av massasje og fysisk kultur

Selvmassasje på føttene gjør at du raskt kan løse arrdannelse, gjenopprette døde celler og forbedre blodsirkulasjonen. Massasje bør bestå av æltning med lette bevegelser av underben, lår og slag med brede palmerbevegelser fra bunnen.

Enhver gymnastikk for åreforkalkning av beina skal utføres rolig og målrettet. Det anbefales å bøye beina mye, for å laste mellomstore og store muskelgrupper. For å forhindre dannelsen av mikrotraumas i karene som har mistet elastisiteten, er det viktig å legge beina gradvis.

Forebyggende tiltak

For å forhindre utvikling av aterosklerose i nedre ekstremiteter, anbefales det å spise mindre matvarer rik på kolesterol. Ekskluder fra kosten fett kjøtt med fisk, kakao med sjokolade, egg og svart sterk te.

Prøv å spise mer havkål, aubergine, blomkål og kål, vannmeloner, valnøtter og vilt jordbær.

Retter gryte eller kok. Det anbefales å lage dem bare i vegetabilsk olje. Hvis du koke kjøttbøtter - fjern fett hvis du bake noe som er blomstrende - erstatt hele egget med kyllingprotein. Salat dressing med olivenolje, sitronsaft eller eddik. Prøv å utelukke bruken av salt.

Endags diett kan være som følger:

 • Har frokost hirse grøt, grønnsakssalat, en kopp kaffe;
 • Ha en bit søt ostemasse og pære;
 • Spis vegetabilsk suppe med kokt kalvekjøtt og bokhvete grøt, samt kompott av tørkede frukter;
 • Fyll med yoghurt;
 • Spis med salat av havkål, havfisk med bakt poteter, te med et stykke sitron.

Pass på å drikke et glass kefir hver dag før du går i seng.

For å senke nivået av kolesterol i blodet og høyt blodtrykk, prøv å spise et kilo modne kirsebær og en og en halv liter kumelk om dagen.

Forebygging av aterosklerose utføres også som følger:

 1. Daglig om morgenen på tom mage, drikk halvparten av glasset ferskpresset juice av rå poteter;
 2. Prøv å flytte mer, og slutte å røyke og drikke alkoholholdige drikkevarer;
 3. Unngå også stressende situasjoner;
 4. Det er også viktig å hvile og sove om natten i minst 8-10 timer;
 5. Rengjør kroppen av toksiner og giftstoffer regelmessig.

For å forebygge sykdom er det viktig å lede en aktiv livsstil, og følg også alle legenes anbefalinger.

Nå vet du hva som er sklerose av karene i underdelene, hvorfor det er en sykdom, hvilke symptomer har, og hvordan sykdommen blir behandlet. Det er viktig ved de første tegn på atherosklerose å søke hjelp fra en lege - en vaskulær kirurg. For å beseire sykdommen, bytt livsstil, følg legenes instruksjoner, utfør spesielle fysiske øvelser, og gå på massesøkt med en spesialist.

Vurder denne artikkelen >>>>> (stemt:6, vurdering: 4,67 av 5)

Hva er vaskulær sklerose og hvordan behandles det?

Vaskulær sklerose refererer til systemiske sykdommer, som vanligvis rammer alle karene, men i enkelte deler av kroppen skjer lesjonen i større grad.

Progresjon av sklerotiske lidelser kan føre til at det berørte organet gradvis mister sin funksjonalitet og til slutt kan helt miste det.

arter

Det finnes flere typer vaskulær sklerose, lokalisert i et bestemt område:

 1. Sklerose av cerebral fartøy.

En slik sykdom som cerebral vaskulær sklerose kan bli beseiret og fullstendig herdet, men bare hvis sykdommen blir detektert i tide og på riktig måte utført alle terapeutiske prosedyrer. Imidlertid er sykdommen i de fleste tilfeller anerkjent for sent.

Sykdommen begynner med det faktum at plakkene i hjernens kar, som leverer blod til det, begynner å danne som hindrer blodstrømmen, og forstyrrer å føde hjernen med oksygen og næringsstoffer. Avtakelse av plakk fra fartøyet kan føre til trombose og tilstopping av mindre fartøy, og dette er allerede fulle av et slag.

 • Sklerose i underekstremiteter.

  Sklerose av karene i nedre ekstremiteter er en veldig farlig patologi. Med denne sykdommen er blodårene og blodårene tilstoppet med plakk og trombi, noe som forstyrrer normal blodstrøm.

  Det er ikke uvanlig for tilfeller der et unikt besøk til en lege førte til amputasjon av nedre ekstremiteter eller til et dødelig utfall av pasienten.

 • Sklerose i brystet.

  Hva er det Denne sykdommen kalles fokalfibrose. Patologi er en liten tett knute, som hovedsakelig ligger i den øvre delen av brystet.

  Det er verdt å merke seg at noder kan være ikke bare enkelt, men også flere. Til tross for at sklerose i brystet ikke er kreft, må behandlingen av sykdommen påbegynnes umiddelbart, siden bare i dette tilfellet er det en sjanse for en fullstendig kur av sykdommen.

 • Sklerose av øyets kar.

  Aterosklerose av øyets fartøy er ikke mindre farlig sykdom enn alle de forrige. Det utvikler seg mot bakgrunnen av dårlig metabolisme i kroppen og hyppige endringer i arteriell og okulært trykk.

  Sykdommen kan være fullstendig helbredet, men bare med tanke på rettidig kontakt med lege.

 • Sklerose av hjertets kar.

  Aterosklerose av hjertets blodkar er en kronisk sykdom som reduserer nivået på organets funksjon. Det er umulig å fullstendig bli kvitt sklerotisk hjertesykdom.

  Innskudd på karene i form av plakk reduserer elastisiteten, noe som har en nedgang i blodstrømmen, og som følge av økt blodtrykk.

 • årsaker til

  Hovedårsakene til utviklingen av sklerose av karene i ulike deler av kroppen er kolesterolplakk, hvor dannelsen av disse er påvirket av en rekke faktorer. Plaques i karrene oppstår av følgende grunner:

  • Feil spising, overdreven forbruk av fete, røkt og stekt mat, og som følge av overdreven kroppsvekt.
  • En stillesittende livsstil, stillesittende arbeid.
  • Skadelige vaner, misbruk av alkohol og tobakksprodukter, samt mangel på fysisk aktivitet kan føre til utvikling av vaskulær sklerose.
  • Sykdommer i det endokrine systemet, særlig diabetes, høyt blodtrykk.

  symptomer

  Symptomatologien i vaskulær sklerose er avhengig av hvilken del av kroppen sykdommen er lokalisert:

  1. Sklerose i ekstremiteter.

  Blant massen av ubehagelige symptomer er det nummenhet og ubehagelige opplevelser i beina, som intensiveres etter fysisk anstrengelse. Misfarging av huden.

  I tillegg er det ofte å trekke smerter, selv uten stress, endringer i temperaturen på det berørte området, sår i området på foten og underbenet. Og mange andre ubehagelige opplevelser.

 • Sklerose i hjernen.

  I første fase er det svært vanskelig å fastslå tilstedeværelsen av hjernen aterosklerose hos mennesker, siden sykdommen påvirker normal tretthet. Pasienten blir overdreven irritabel, kan blusse opp uten tilsynelatende grunn, det er rask tretthet og depressiv tilstand, arbeidskapasiteten er betydelig redusert, søvnløshet oppstår, minnesproblemer begynner.

  I den andre fasen av sykdommen symptomene blir mer uttalt - i møte med allerede med etterretningsproblemer, hukommelse blir verre, begynner demens, selv bare å lese blir for pasienten noen ganger en vanskelig oppgave, da de ofte ikke engang komme til fange betydningen av lesing. Mange skriver det til latskap, og bare noen få begynner å tenke på mulig sykdom og kontakte legen.

  I tredje og siste stadium av sklerose i hjernen blir symptomene så åpenbare at det ikke lenger er mulig å tvile på at en person er syk. Minnet blir så ille at en person ikke engang kan huske en viktig begivenhet fra sitt liv. Pasienten kan ikke utføre noen grunnleggende handlinger, noe som fører til at han blir deaktivert, alle tegn på demens er allerede på ansiktet.

  Den tredje fasen av sykdommen er i de fleste tilfeller fulle av et hjerteinfarkt eller slag for en pasient.

 • Sklerose i hjertet.

  For typiske symptomer på aterosklerose i hjertekarene en blek nyanse av hud integument pasient, kalde ekstremiteter, ustabilt blodtrykk, smerter og av varierende intensitet og styrken på hjertet. I tillegg kan det være tegn som redusert ytelse, økt irritabilitet, rask tretthet.

 • Sklerose i øynene.

  Aterosklerotiske øyeendringer er forårsaket av følgende symptomer: hyppig hodepine og svimmelhet, smerte i øyekontaktene, plutselig synvisdhet, svakhet og tretthet i øynene.

  For et senere stadium av sykdommen er preget av: dobbeltsyn, konstant sorte prikker foran øynene, sløret syn.

 • Prinsipper for behandling

  Behandling av vaskulær sklerose er valgt individuelt for hver pasient. Det tilordnes avhengig av plasseringen av det berørte området.

  Aterosklerose i øyet

  Hva er det og hvordan behandles det? Sklerose i øyeskjærene i første fase behandles med tradisjonelle medisinske preparater.

  Til tradisjonelle preparater som behandler aterosklerose i et øye gjelder:

  • Preparater som beskytter veggene i blodårene - Vasonitis, Trental, Pentoxifylline, Pentylin.
  • Preparater som forbedrer blodsirkulasjonen og forhindrer forekomsten av spasmer - Xylometazolin, fenylprin, oksymetazolin.
  • Anti-sklerotiske legemidler som fremmer normaliseringen av blodsirkulasjonen.
  • Antiaggreganter - Bidra til forbedring av blodsammensetningen og forhindre dannelse av blodpropper.

  I tillegg til medisiner kan du bruke folkemidlene. For å forberede dette middelet, er det nødvendig å ta 100 g St. John's wort, kamille og hagtorn blomster, bland alt grundig og hell den resulterende samlingen i halv liter kokende vann og la det infilere i 2 timer. Etter den fastsatte tiden, bør infusjonen filtreres og drukkes innen 24 timer. Prosedyren skal utføres daglig i 3 uker.

  hjerter

  Med eventuelle problemer med hjertesykdommene, er hans behandling foreskrevet av en kardiolog. Som medisinbehandling brukes brukte stoffer: beta-blokkere, statin-legemidler, nikotinsyre-gruppe, sekvenser av gallsyrer. Hvis sykdommen allerede er i siste fase, er det nødvendig å utføre kirurgi, vanligvis kan det være: angioplastikk, shunting, trombolytisk terapi.

  Mammekirtler

  Denne sykdommen kan bare herdes på en operativ måte. Kirurgens mammologist under operasjonen fjerner det berørte området eller utfører brystreseksjon.

  Nedre lemmer

  For behandling av denne type sklerotiske endringer, foreskrives legemidler som bidrar til å redusere nivået av kolesterol i blodet og medikamenter som normaliserer blodstrømmen.

  Hvis medisiner ikke klarer å skape riktige resultater og ikke lindrer symptomer, er kirurgi foreskrevet.

  Alle handlinger skjer strengt under tilsyn av en lege. Pasienten må overholde alle foreskrevne anbefalinger.

  hjernen

  Terapi inkluderer bruk av antikoagulantia, legemidler som utvider blodkar, flerumettede fettsyrer og statiner.

  forebygging

  For å forhindre sklerotiske lidelser i ulike deler av kroppen er mye enklere enn å behandle sykdommen selv, for dette trenger du bare å observere noen enkle forebyggende tiltak. Hva du trenger å gjøre for å forhindre sykdommen:

  1. Avvise dårlige vaner, det vil si fra å drikke alkohol, røyking og narkotika.
  2. Spis riktig, spis mindre fet, stekt og røkt mat. Nøye overvåke kroppsvekten og kolesterolnivået i blodet, unngå overmåling og fedme.
  3. Å lede en aktiv livsstil, å gå inn for sport, men samtidig huske at alt skal være moderat, det er viktig å ikke overdrive det med fysisk anstrengelse.
  4. Unngå hyppig stress, hvile mer, sove 7-8 timer om dagen, tilbringe mer tid utendørs, ta turer.

  Det er viktig å huske at aterosklerotiske forandringer i kroppen utvikler seg veldig raskt, og med en rask respons kan disse endringene stoppes og fullstendig herdes av sykdommen.

  Sklerose av karene i nedre ekstremiteter: Hvordan behandle sykdommen?

  Sklerose er en av de mest lumske og farlige sykdommene. På grunn av sklerose av karene i nedre ekstremiteter forekommer et stort antall dødsfall blant eldre. Aterosklerose av karene i underekstremiteter er en av sykdommens varianter. Samtidig er det aterosklerotiske plakkformer som dannes i store kar og arterier. Denne typen sklerose kalles utrydding. I dette tilfellet er det et gradvis nederlag av store arterier, spesielt aorta, med plaketter som består av kalsiumsalter. Sommetider dekker sykdommen alle fartøyene helt, noen ganger bare delvis. Konsekvensen av blokkering av blodkar er fullstendig opphør av blodstrømmen i beina.

  Årsaker til sklerose av karene i nedre ekstremiteter

  Oppsigelsen av blodstrømmen innebærer å stoppe blodstrømmen til vevene i ekstremitetene og oksygeninnholdet i disse vevene. Cellene slutter å motta mat som kommer med blod. Det er en forstyrrelse av muskel-skjelettsystemet.

  I fravær av behandling kan nekrose av vev, spesielt muskler, begynne. Det første symptomet er forekomsten av trofasår. Alt dette kan godt føre til dødelig utgang, hvis det ikke finnes en riktig behandlingsmetode.

  Det er verdt å huske historiske fakta, og også å nevne at aterosklerose var kjent i oldtiden. Leonardo da Vinci i sine berømte avhandlinger beskrev sykdommen som et tegn på aldring.

  Han skrev om endringene i blodkar i folk i alderen. Studien av sklerose begynte i de fjerne tider. Men bare i dagens stadium av menneskelig utvikling var medisinen i stand til å korrekt karakterisere de sanne årsakene til sykdommen og finne måter å behandle den på.

  Sklerose av karene i underekstremitetene rammer oftest legemet hos eldre. Vanligvis hos personer over 60 år oppstår denne sykdommen i 7%. Hos personer under 30 år er denne indikatoren bare 0,3%.

  Det er tilfeller når denne sykdommen påvirker kroppen av svært unge mennesker. Det er verdt å merke seg at menn blir sykere oftere enn kvinner. En skadelig vane - røyking sigaretter og sigarer øker risikoen for atherosklerose av karene i nedre ekstremiteter. Nemlig er disse avhengighetene de dypest rotte blant mannens halvdel av menneskeheten.

  Tobaksrøyking er hovedårsaken til atherosklerose av karene i nedre ekstremiteter og sklerose generelt. Nikotin, inneholdt i tobakk, fører til spasmer av blodårer og forstyrrer den vital nødvendige blodbevegelsen. Det er fare for blodpropper.

  Noen ganger fører andre årsaker til sykdom. Disse ekstra risikofaktorene for blodpropp i blodårer kan føre til alvorlige konsekvenser for menneskekroppen:

  • arvelighet
  • Høyt blodtrykk
  • Spise matvarer høyt i animalsk fett (kolesterol)
  • Diabetes mellitus
  • Hyppige stressende situasjoner og psykisk stress
  • Fravær av kroppsopplæring og passiv livsstil
  • Overvekt, som grenser mot fedme

  I løpet av sykdommen i kalsium- og kolesterolplakkene, opptrer nekrose, noe som fører til blødning i selve plakkens tykkelse. Resultatet er en trombose som ser ut som blokkerer alt blod i fartøyet.

  Det kan være en aneurisme som forårsaker dannelse av arr på blodkarene, noe som fører til tap av elastisitet, til mulig skade på disse arteriene.

  Lær om årsakene til atherosklerose du kan fra videoen.

  Symptomer på vaskulær sklerose

  Arteriosklerose i underekstremitetene først manifesterer seg litt smerter i bena under lange turer, og deretter smerte oppstår mer og mer, noe som tvinger pasienten til å lande når du kjører.

  I fremtiden begynner smerten å oppstå allerede i en liggende stilling. Relief forekommer bare i personens aksept av sittestilling, som er knyttet til tidevannstrømmen i blodet i lemmen. Men slik lettelse er alltid midlertidig. Smerter returnerer.

  I fremtiden synes tåhet i tærer oftere, følsomheten for forkjøling øker, det er alltid en følelse av chilliness i de berørte lemmer. Svært ben blir cyanotisk, huden begynner å skrelle og tørke, veksten av hår og negler er forstyrret, neglene blir stygge.

  Det er mulig i fremtiden fullstendig muskelatrofi, hvis du ignorerer behandlingen av sykdommen. Ofte er det ikke-helbredende sår og sår. Temperaturen på et sykt ben er alltid lavere enn det som er sunt.

  Et av de viktigste symptomene på tilstedeværelsen av en sykdom er at pulsen forsvinner på karene i nedre ekstremiteter. Pulsering kan ikke gropes. Og i fravær av fysisk anstrengelse manifesterer smerte i området av foten eller kallen umiddelbart. Det kan være en spasme av kalvemuskler under turgåing.

  Hos menn er et av symptomene på sykdommens tilstedeværelse impotens. Dette skyldes brudd på blodstrømmen i iliac arterier.

  Symptomene på sykdommen sprer seg gradvis gradvis, og tar hensyn til utviklingen av prosessen.

  Det er flere eller indirekte symptomer på denne sykdommen. Således, med sklerose av karene, begynner den tidlige aldringsprosessen av hele organismen ofte, uavhengig av pasientens alder:

  • utseende av grått hår
  • skarpe konturer av rynker
  • økt hårvekst på ørene

  Massivt vises på ansiktet av små ungdom, som ikke legger vekt på. Kanskje utseendet på en lysstrimmel langs kanten av øynene av øynene.

  Noen ganger opptrer smertene i underlivet etter å ha spist og etter noen timer uten intervensjon og behandling.

  Hvis du har noen av eller alle de ovennevnte symptomene, bør du alltid kontakte legen din for diagnose og behandling. Dette krever en diagnose.

  diagnostikk

  Hvis du har åpenbare symptomer på denne sykdommen, bør du gjennomgå en test og ta tester som legen vil utnevne for å etablere diagnosen.

  Sklerose av karene i nedre ekstremiteter er diagnostisert med en grundig undersøkelse av en kirurg. Bekreftelse av at diagnosen er korrekt, er utførelsen av ultralyd og røntgenstråler.

  Den mest nøyaktige metoden for diagnose er moderne angiografi, utført ved hjelp av en datamaskin. I dette tilfellet utfører datamaskinen en tomografi av fartøyene og vurderer den aktuelle situasjonen.

  Metoder for diagnose:

  • Blodtest totalt og kolesterol
  • Blodtest for sukker
  • Evaluering av blodproppssystemet
  • urinalysis

  Hovedindikatoren for å bestemme tilstedeværelsen av pasientens sykdom er nivået av lipider i blodet.

  Gjennomføring av diagnostiske metoder er det første skrittet mot behandling av sykdommen. Den riktige diagnosen, satt på den første fasen av sykdomsprosessen, er begynnelsen på veien til utvinning.

  Vaskulær sklerose: behandling

  Den primære behandlingen av aterosklerose er rettet mot å stoppe utviklingen av sykdommen, stoppe utseendet av blodpropp i karene.

  Hvis sykdommen er i et tidlig stadium av utviklingen, blir det kun konservative behandlingsmetoder som regel brukt.

  Medikamentell behandling:

  • Legemidler for å senke kolesterol i blodet
  • Narkotika for å forbedre blodmikrosirkulasjonen
  • Midler for å forbedre blodets reologiske egenskaper
  • Fysioterapi: ozonbehandling, magnetoterapi, baroterapi

  Hvis det er nødvendig med kirurgisk inngrep, må legen vurdere situasjonen med hensyn til utbredelsen av den sklerotiske prosessen og pasientens alder.

  Risikoen og sannsynligheten for utvinning bør maksimeres. Vanligvis er kirurgisk inngrep anbefalt for pasienter under 60 år. Eldre pasienter er sterkt påvirket av kirurgi.

  Det finnes flere typer kirurgiske behandlingsordninger:

  • Endaterektomi - fjerning av indre vegg av fartøyet med plaketter, skraping av denne veggen. Takket være denne metoden vises arterien lumen og blodstrømmen gjenopprettes.
  • Protese: I dette tilfellet erstattes en del av fartøyet med et syntetisk eller et sted av venen, lånt fra pasienten.
  • Shunting - ved hjelp av et prostetisk fartøy skaper en bypass av hele området som er berørt av sykdommen.

  Det er kombinert terapi som brukes i tilfeller med høy risiko for pasientens liv. I slike tilfeller gjelder følgende:

  • Radiovaskulær kirurgi - inngrep gjennom en liten punktering.
  • Transluminal angioplastikk er en kunstig forlengelse av arterien med et kateter.
  • Stenting - det berørte karet utvides under trykk med en stent. Hva gjør det mulig for blodstrømmen å bevege seg.

  Hvis sykdommen er ledsaget av nederlaget av huden, så i form av et lokalt middel brukes stoffer som har en rettet terapeutisk effekt på hud manifestasjoner. En av de beste forberedelsene til behandling av sklerose av karene i ekstremiteter er salven av Sophora japansk.

  Behandling er alltid strengt individuell med hensyn til metoder og bruk av medisiner. Dette må huskes.

  Det skal legges til at behandlingen av denne sykdommen tar sikte på å eliminere årsakene til sykdommen. Dette er fokus for bruk av oppskrifter av tradisjonell medisin, diettmat og legenes anbefalinger.

  Forebygging av vaskulær sklerose

  For å forebygge sklerose bør bruk av høyt kolesterolinnhold begrenses.

  Forbudte produkter:

  • Fett kjøtt og fisk
  • Kakao og sjokolade
  • Svart sterk te
  • egg

  anbefales:

  • Sea Kale
  • erter
  • aubergine
  • Blomkål og kål
  • vannmeloner
  • valnøtter
  • Wild jordbær

  For å redusere blodkolesterol og senke blodtrykket, bør man spise ca. 1 kilo modne kirsebær eller kirsebær per dag, mens man drikker en og en halv liter kumelk per dag.

  Et utmerket middel for å forhindre utseende av kalsiumplakk er juice av rå poteter, som må tas hver morgen på tom mage i mengden 100 gram.

  For å forebygge sykdommen bør du alltid forlate avhengighet og øke motoraktiviteten. Fraværet av stress på jobben og i familien er en absolutt tilstand som bremser sykdomsprogresjonen. Full hvile og søvn er viktige faktorer for forebygging av vaskulær sklerose.

  Man bør bruke en av metodene for å rense kroppen av giftstoffer og toksiner. Dette er en grunnleggende faktor i behandling og forebygging av sykdommen.

  Aktiv livsstilling og overholdelse av alle anbefalinger fra den behandlende legen, vil bidra til å forhindre utviklingen av sykdommen eller redusere den.

  Sklerose av karene i nedre ekstremiteter kan bli beseiret ved å ta seriøst alle reseptene og anbefalingene fra legen. Denne alvorlige sykdommen kan unngås, forutsatt at dietten og dens grunnleggende regler blir observert.
  Aterosklerose av blodårer er ikke en dom. Det er et stort antall tiltak for å behandle denne sykdommen og tiltak for å bekjempe forekomsten.

  Les Mer Om Fartøyene