Skleroterapi - en sikker og smertefri prosedyre for hemorroider

Det skjer ofte at alle medisinske metoder som lys eller salver til behandling av hemorroider bare har en midlertidig effekt, og forverringene blir forfulgt etter hverandre.

Men å bestemme seg for en operasjon er ganske vanskelig, for i gjenopprettingsperioden venter du på sømmer og langvarig smerte. Og for et par tiår siden ville dette være den eneste mulige behandlingshistorikken.

Heldigvis står ikke medisinen stille og har lenge blitt oppfunnet minimalt invasive metoder for intervensjon, noe som raskt og uten problemer vil hjelpe deg å glemme de ekle nodene. Hva trengs for dette? Nesten ingenting, bortsett fra en eller flere injeksjoner (avhengig av mengden arbeid). I dag skal vi snakke i detalj om hva som er sklerose, hvordan det er laget og hvem det kan komme til nytte, og hvem vil gjøre skade?

Hvordan og for hva bruker denne metoden? Dens viktigste fordeler

Til å begynne med involverer denne behandlingsmetoden ingen alvorlig forstyrrelse. Du trenger ikke et operasjonsrom, eller et team med kirurger med skalpeller. Generelt trenger legen bare en sprøyte fra utstyret. Det vil si at metoden er ekstremt enkel.

Essensen av sklerotomi er at en spesiell substans kalt sclerosant blokkerer blodets tilgang til hemorrhoidnoden. Ved begynnelsen av behandlingen med lignende metoder ble meget aggressive legemidler, for eksempel alkohol eller karbolsyre, administrert som sklerosant.

For tiden brukes vaskemidler. De tvinger ekorn til å kaste seg. Disse stoffene inkluderer trombovar, fibrovein, etoksiklerol og så videre. Faktisk forårsaker de at veggene til fartøyene som foder disse vevene holder seg til, etter hvilke fartøyene begynner å overgrow. En knute berøvet blod mottar ikke ernæring og dør.

Selvfølgelig oppstår tanken umiddelbart: "Vil stoffet trenge videre gjennom blodårer og blodårer, og vil jeg ikke lim alt der inne?" Ikke bekymre deg, moderne medisiner virker lokalt, det vil si bare hvor de ble administrert, de skader ikke kroppen og tolereres godt av de syke.

Hvis du leser vurderinger av pasienter, så vil du i masse se at sklerotomi ved administrasjon ikke gir nesten ingen smerteeffekt. Dette kan være et enkelt ubehag. Hvis du er veldig redd for smerte, så pre-apply til slimete gel med en bedøvelse. Det maksimale du vil føle er en svak prikkende eller brennende følelse.

Operasjonen krever ikke alvorlig forberedelse, etter at innføringen av legemidlet må forbli bare i et par timer i et medisinsk anlegg, slik at legene sjekket tilstanden din. Deretter kan du håndtere dine vanlige saker.

Det er viktig at i dette tilfellet er det nesten ingen aldersrestriksjoner. Eldre pasienter vil overføre denne operasjonen uten problemer.

Blant andre fordeler kan man nevne at det er realistisk å gjøre injeksjoner på en gang i flere knuter. Den siste positive faktoren er at du ikke trenger å ta et multi-million dollar lån til behandling: prosedyren er veldig billig.

Ulemper med sklerotomi

Nå et trist øyeblikk. Denne prosedyren er kun effektiv hos pasienter som har 1 eller 2 stadier av indre hemorroider, det vil si når det er eksternt, kan det ikke brukes. Du kan selvfølgelig anbefale det på scenen 3 eller 4, men de beste resultatene vil bare være i de angitte tilfellene. Her sclerosing vil være ganske en forberedende manipulasjon før kirurgisk inngrep.

Blant annet er det svært viktig å forstå at skleroterapi bare vil lindre deg fra noderne, og ikke fra årsaken som forårsaket dem. Det vil si, hvis du ikke har tenkt å umiddelbart endre livsstil, så kan det skje at etter noen tid tidligere sykdommen kommer tilbake, og forverring vil plage deg likevel.

I dette kapitlet skal vi umiddelbart nevne kontraindikasjoner. Listen inneholder de pasientene som i dag har en forverring, spesielt på bakgrunn av trombose eller blødning (se. Hva gjør jeg hvis blødning hemorroider). Ikke gjør denne prosedyren hvis legen har funnet at du har en analfissur eller fistel.

Absolutt definitivt sclerotisering er forbudt i kombinert form, når noden ikke har en klar grense, og den går fra det indre til det ytre.

Blant annet kontraindikasjoner, graviditet, alvorlige allergier og individuell intoleranse overfor stoffene i legemidlet.

Hvilke komplikasjoner kan du støte på?

 • Du kan gå inn i løsningen feil og komme inn i det følsomme laget av epitelet. Men vanligvis etter en smertereaksjon, stoppes prosedyren umiddelbart. Under alle omstendigheter indikerer tilstedeværelsen av smerte under eller etter sklerotomi en feilaktig teknikk.
 • Hvis du har blødning, vil dette også være bevis på et prosessbrudd.
 • Noen ganger under introduksjonen kan du føle den merkelige smaken av bitterhet i munnen, og i leverområdet begynner en uttalt smerte. Dette indikerer at nålen er i en vene.
 • Menn kan forvente og en annen problemer når løsningen går inn i prostata. Dette skjer med de som har et adenom og prostata er derfor forstørret. I dette tilfellet kan de mest ubehagelige komplikasjonene begynne, opp til infertilitet og abscess, spesielt hvis det skleroserende legemidlet i denne delen av kroppen har fått nok. Det er derfor du bør nøye nærme seg valget av en lege, selv for en slik tilsynelatende lunefull prosedyre.

Noen ganger virker selv slike komplikasjoner som globale, og mange foretrekker å hente første slike metoder som vil vise seg å være så trygge som mulig for kroppen. Det er mange anbefalinger på nettverket, men jeg fant den mest komplette listen her:

Trinnvis prosedyre

For at du endelig skal slutte å være redd, vil jeg fortelle deg hvordan fra første til siste øyeblikk utfører de denne manipulasjonen. Til tross for at operasjonen er enkel, trenger du fortsatt små forberedelser.

 • Først må du gjøre en enema to timer før intervensjonen.
 • Deretter på en spesiell sofa må du ligge på alle fire, tucking beina under deg selv og lutende på albuene. Noen ganger kan en lege bestemme at du helst vil være på din side, dette vil avhenge av plasseringen av noderne.
 • Deretter vil en spesiell serviett med et hull plasseres på bekkenet, anuset vil desinfiseres og en spesiell gel med en bedøvelse vil bli påført.
 • I endetarmen vil introdusere et spesielt verktøy som vil lette tilgangen til interne knuter. Det kalles et anoskop og ser ut som et lite rør med et håndtak. Innføringen er helt smertefri, maksimalt vil du føle ubehag.
 • For å gjøre en injeksjon, tar koloproktologen en sprøyte med en veldig tynn nål. Dette vil bidra til å unngå smerte.
 • Nå er det bare å introdusere skleroserende stoffet i alle forhåndsdefinerte noder. Det er viktig å introdusere medisinen til den såkalte dentate linjen og gå inn i sylindriske epitelet, som ikke er følsomt for smerte. I så fall, når du har følt smerte, betyr det at injeksjonen er feil utført. Vanligvis går ikke nålen over 2 cm. Legemidlet vil bli injisert veldig sakte, slik at det kan distribueres gjennom vevet.
 • Det er nødvendig å vite og det faktum at selv etter at sprøyten har tømt nålen i ytterligere 1-2 minutter, forblir det i slimhinnen. Dette vil hjelpe løsningen mer sannsynlig å holde seg på plass og beskytte deg mot blødning. Legen vil fortelle deg når du kan endre stillingen og slappe av.
 • Da, som jeg sa ovenfor, vil du bli på kontoret for et par timer for å sjekke tilstanden din.
 • Innen en uke (denne perioden kan variere litt), vil blodårene i knutene klumpe sammen, og slimhinnet på knutepunktet vil bli erstattet av bindevev. En strømkrevd knute forsvinner ganske enkelt og kommer ut under en av avføringene. Mest sannsynlig vil du ikke engang føle det.

Den eneste begrensningen for ikke å laste inn skadde fartøy er anbefalingen om ikke å løfte tyngdekraften og for å unngå fysisk overbelastning. Det er nødvendig å observere denne regelen i ca 3 uker.

Etter operasjonen under vevsdød, kan du ha mild smerte, men de er lett å fjerne med smertestillende midler. I dette tilfellet, pasient notat og det faktum at neste dag du føler lettelse: ødemet setter ned, betennelsen blir mindre uttalt.

2 uker etter injeksjonen, må du se en lege slik at han eller hun kan sette pris på hvordan du gjenoppretter og tilstanden til venene.

Ofte er en prosedyre ikke nok, så om en uke eller mer, vil legen foreskrive deg en ny injeksjon for hemorroider.

Det er viktig å nevne at slik behandling ikke etterfylles senere, spesielt hvis dietten og livsstilen er justert. Å glemme en ubehagelig sykdom etter sklerosering kan være i mange år.

Jeg håper at i dag har du fått uttømmende informasjon om denne metoden, og nå kan du fortelle venner og bekjente om det uten problemer. Og jeg venter på deg i morgen og igjen er jeg klar til å dele interessant og nødvendig informasjon.

Skleroterapi på bena er en sikker analog til fjerning av dem

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er skleroserende, hvorfor denne prosedyren er nødvendig, hvordan den utføres. Indikasjoner, kontraindikasjoner, søknadsresultater.

Når sklerozirovanii intravenøst ​​administrerte medikamenter som forårsaker innsnevring av fartøyet, og overvekst av arrvev. Slike manipulasjoner ble utført under de samme tilfeller som fjerning av beholderen, men som ikke krever herding av kuttet: pasienten bare limt Wien, overgrodd av bindevev og slutter å virke.

Med denne prosedyren kan du fjerne venene på beina og hender, så vel som vaskulære noder i anus. Den phlebologist eller proctologist utfører prosedyren.

Indikasjoner for sklerosering

Prosedyren er nødvendig for slike sykdommer:

 1. åreknuter
 2. hemangioma (en svulst som består av blodkar);
 3. hemorroider.

Den vanligste prosedyren for sklerosering er for benene på beina, siden med varicose er denne prosedyren mest effektive. Med hemorroider brukes den bare i de tidlige stadier. I alle tilfeller er prosedyremekanismen det samme.

Vanligvis er det behov for flere skleroterapi-økter for å behandle sykdommen, slik at behandlingen utføres av kurset.

Tre typer prosedyrer

 1. Mikrosklerozirovanie. Det brukes til å behandle varicose i de tidlige stadier - for å fjerne små defekter (vaskulære "stjerner").
 2. Ehosklerozirovanie. Det brukes hvis det er nødvendig å injisere stoffet i dype åre eller å fjerne en stor åreknute på bena. Denne versjonen sørger for samtidig med introduksjonen av stoffet duplex skanning av blodårene, takket være at legen fullstendig kontrollerer prosessen og ser klart fartøyene der nålen kommer inn.
 3. Skumskleroterapi. Dette er en variant med bruk av skleroserende preparater av ny generasjon, som når de kommer i kontakt med luft, kan forvandles til skum. Deres effektivitet er høyere på grunn av bedre kontakt med venens indre overflate. Denne typen skleroterapi er indisert for behandling av store årer, for reduksjon av hvilke konvensjonelle legemidler som ikke kan være effektive.

Forberedelse for prosedyren og dens prosedyre

 • På forhånd, fortell legen din dersom du tar medisiner. Dette gjelder spesielt for hormonell, antiinflammatorisk, venotonisk og andre legemidler for kardiovaskulærsystemet. Også, sørg for å fortelle om du er allergisk mot noen medisiner.
 • I to dager før sklerose, avstå fra å røyke og drikke alkohol. Også på dette tidspunktet kan du ikke gjøre hårfjerning, bruke noen kremer, lotioner og andre kosmetikk til føttene.
 • Det er en siste gang før behandlingen er mulig i 2-3 timer.
 • Før du går til prosedyren, ta en dusj slik at bena er rene.
 • Ta med deg elastiske bandasjer eller kompresjonstrømper - de må brukes etter sklerosering. Hvis du bruker elastiske bandasjer, for bedre å fikse dem, bruk stramme leggings.

Prosedyren i seg selv varer ikke lenge. Avhengig av området som er rammet av sykdommen, vil legen trenge 10 til 20 minutter.

Alt går veldig enkelt:

 1. Du tar klærne av føttene dine.
 2. Lig deg ned på sofaen.
 3. Legen undersøker nøye det berørte området, og med ekkosklerose utfører dupleksskanning av fartøy ved hjelp av ultralydapparater.
 4. Så begynner legen å sklerose blodårene direkte. Han injiserer i den syke venen den nødvendige mengden skleroserende medikament, ved hjelp av en tynn nål.
 5. I en sklerosessesjon er det gjort mellom 2 til 10 injeksjoner.
 6. Umiddelbart etter prosedyren, bør du ha kompresjonstrømper.

Avhengig av hvor mye varicose endringer er uttrykt, kan du trenge fra 2 til 6 økter av skleroterapi. Gjør dem ikke mer enn en gang hver 7 dager. Dermed vil varigheten av hele behandlingsforløpet være 1-5 uker.

I løpet av denne tiden må du følge følgende regler:

 • Bruk kompresjonsstrømper døgnet rundt i 7 dager etter hver økt (legen vil anbefale å bruke dem i ytterligere 1-3 måneder etter siste økt, men nå kan de tas av om natten);
 • Ikke røyk eller drikk alkohol;
 • ta alle medisiner foreskrevet av legen din (venotonikk, angioprotektorer, etc.);
 • Ikke utfør kosmetiske prosedyrer som kan føre til irritasjon av huden (voksing, wraps, masker), unngå kontakt med vanninjeksjon sted, ikke gjør fotmassasje;
 • ikke ta for varmt dusj eller bad;
 • avstå fra fysiske øvelser og løfte vekter
 • Ikke lyve hele dagen - moderate turer er påkrevd;
 • kontakt legen dersom du føler deg dårlig.
Reglene som må observeres i løpet av sclerotherapy

Innen et halvt år etter sklerosering, observere phlebologist hvert par måneder.

Hvor fort vil effekten komme?

Utvendig kan resultatet av behandlingen ikke vises umiddelbart, men 0,5-2 måneder etter behandlingen. Prosedyren for sklerose av beinet årer vil hjelpe å bli kvitt den stygge manifestasjoner av venøse sykdommer ( "stjerne", "vaskulær net") og bedrer blodsirkulasjonen i underekstremitetene, på grunn som du vil være lettere å gå og gå i trapper; Du kan til og med delta i trenings klasser, som er kontraindisert i alvorlige tilfeller av åreknuter.

Det samme gjelder behandling av hemorroider ved hjelp av skleroserende - noderne løses etter 2-8 uker.

Legen vil også skrive ned ytterligere anbefalinger angående forebygging av sykdomsfall. Hvis du ikke ser dem, kan sykdommen komme tilbake i 5-7 år.

Bivirkninger og komplikasjoner

Vanligvis er scleroterapi av årer ikke en veldig smertefull prosedyre. Ved nivået av smertefulle opplevelser kan det sammenlignes med en hvilken som helst annen injeksjon, det er ledsaget av en liten brennende følelse på tidspunktet for legemiddeladministrasjon.

 • Noen ganger etter prosedyren er det en liten ulempe, stiger temperaturen (til 37-38), oppstår svimmelhet. Hvis du opplever disse bivirkningene, fortell legen din. Hvis den dårlige helsetilstanden ikke varer lenge, blir neste økt skleroterapi utsatt i flere uker.
 • Hvis bena ikke er riktig bandasje, kan det oppstå sterk hevelse. I dette tilfellet blir bandasjer fjernet og satt på etter noen timer, og på dette tidspunkt utfører legen symptomatisk behandling av ødemet. Imidlertid, innen 2 timer etter injeksjoner, bør bandasjer ikke fjernes i det hele tatt, selv om hevelse oppstår. For å unngå denne komplikasjonen, er det bedre å bruke kompresjonstrømper: de krever ikke evnen til å bære dem og fremkaller nesten aldri ødem.
  Hvis beinet fortsatt er hovent, kan strømper erstattes med mindre stramming. Men dette skjer sjelden, fordi graden av kompresjonsstrømpe pre-valgt av legen, tar hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens kropp.
 • Hos 10% av pasientene er det mørkere hud i området der behandlingen ble utført. Det passerer seg noen måneder etter sklerosering. Imidlertid kan hyperpigmentering av huden fortsette for lengre (opptil et år etter prosedyren) hos kvinner som tar hormonelle legemidler, inkludert orale prevensiver.
 • For komplikasjoner som ikke krever behandling, kan du inkludere kløe, peeling på injeksjonsstedet. De går vanligvis bort om noen dager.
 • I 1% tilfeller faller sklerosemidlet i små kar. Som et resultat vises små bobler. De smøres med en løsning av kaliumpermanganat, hvoretter de forsvinner etter noen dager.
 • I sjeldne tilfeller utvikler pasienten en allergisk reaksjon. Det elimineres med antihistaminer og kortikosteroider. Ved forekomst av allergier, blir ytterligere sklerosering helt avbrutt eller skleroserende legemiddel erstattet med en annen.
 • Til enda mer sjeldne komplikasjoner er venetrombose. Det forekommer bare i tilfelle av skleroserende store og dype vener hos pasienter som er utsatt for koagulasjoner. Hyppigheten av denne komplikasjonen overstiger ikke 1 tilfelle per 10 000 pasienter.

Kontra

Det er forbudt å utføre skleroterapi av årer med:

Skleroterapi: en måte å bekjempe vaskulær sykdom på

Skleroterapi: essensen av metoden

Skleroterapi av årer (skleroterapi) er en relativt ung metode som brukes i medisin for behandling av vaskulære patologier. Essensen av metoden er at et spesielt stoff blir introdusert i karene, noe som forårsaker innsnevring av lumen, "limer" veggene. Selv en så alvorlig sykdom som åreknuter kan herdes ikke-kirurgisk ved sklerosering.

Med oppfinnelsen av denne metoden for å bekjempe utvidelsen av vener, med patologien til karene, så vel som med forskjellige neoplasmer, er det blitt mye lettere. Det medisinske stoffet som faller inn i en patologisk forandret vene, forårsaker skade på veggen, og deretter er det arrdannelse. Fartøyet begynner å smale gradvis, blir en fibrøs ledning. Det finnes flere typer skleroterapi:

 1. Mikroskleroterapiya. Den enkleste måten: I et fartøy blir det nødvendige preparatet enkelt innført. Det er kun angitt for vener eller formasjoner, hvis bredde ikke overstiger 2 mm.
 2. Echosclerotherapy. Det brukes til å behandle store vener eller dypt liggende kar. Administrasjonen av legemidlet overvåkes av en lege ved hjelp av ultralydsskanning. Dette eliminerer muligheten for en feil.
 3. Skumdannelse (skumform). Den kan også brukes til store fartøy. Forskjellen mellom denne metoden ligger i stoffets sammensetning: når den kommer i kontakt med luft, kan den danne et skum. Dette gjør det mulig å redusere dosen av stoffet, og bidrar også til å forbedre kontakten til det injiserte legemidlet med fartøyets vegg.

Valg av metode vil avhenge av den spesifikke situasjonen og indikasjonene. Legen skal gjennomføre undersøkelsen før sklerosering tildeles. Uten legenes vitnesbyrd er prosedyren umulig.

Fordeler og ulemper ved fremgangsmåten

Som enhver annen prosedyre er skleroserende kar ikke uten sine fordeler og ulemper.

verdighet

På mange måter er sclerosing en revolusjonerende teknikk. Hvis vi sammenligner det med andre metoder for å bekjempe sykdommer i venene, kan vi skille mellom en rekke fordeler:

 • Ikke en operasjon. Prosedyren utføres uten anestesi og er ikke et sjokk for kroppen. Også etter å ha utført på en hud er det ingen arr eller arr.
 • Smertefri. Preparatet administreres ved hjelp av en lang, tynn nål. Personer med økt følsomhet kan oppleve litt ubehag (en liten brennende følelse), men det oppstår ingen smerte.
 • Raskt resultat. Etter en økt vil en positiv effekt bli sett.
 • Tar litt tid. Forløpet av prosedyrene er kort (noen ganger bare en gang), og i en enkelt økt er det mulig å gjøre flere injeksjoner, dvs. påvirke flere forskjellige nettsteder med patologi.
 • Krever ikke adskillelse fra hverdagslige saker. Prosedyren utføres i ambulant innstilling: du trenger ikke å gå på sykehus. Etter prosedyren kan du umiddelbart begynne å jobbe eller gjøre din egen virksomhet.

mangler

Til tross for all effektivitet er skleroterapi ikke uten sine ulemper:

 • Det er ikke universelt. Det er en rekke kontraindikasjoner for oppførselen.
 • Har en midlertidig effekt. Skleroterapi kjemper bare med konsekvenser, men eliminerer ikke årsaken. Hvis veggene i vener svak eller være stillesittende, og maten bortkastet (i tilfelle av hemorroider), kan det forekomme patologien på nytt.

Vi kan si at bare i tilfelle svake patologier vil effekten vare. I andre tilfeller må du være forberedt på det faktum at sykdommen kan manifestere seg igjen. Men hvis anbefalingene blir observert, kan den positive effekten bli betydelig utvidet.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Indikasjoner for skleroterapi vil være legenes mening. I hvilke tilfeller kan vi forvente retningen til prosedyren, og der, tvert imot, å forlate den?

vitnesbyrd

Legene har fortsatt ikke kommet til en felles mening om når denne prosedyren er nødvendig. Imidlertid er de fleste enige om at skleroterapi er nødvendig når:

 1. Utseendet til vaskulære nettverk. Dette tegn forteller ofte om en begynnende åreknus. Hvis du gjennomgår behandling på dette stadiet, så i fremtiden kan sykdommen aldri manifestere seg.
 2. Utseendet til vaskulære "stjerner" (telangiectasia). Dette kan betraktes som en konsekvens av hormonelle feil i kroppen. Det manifesterer seg i form av subkutane vaskulære formasjoner, som representerer et kapillært nettverk, som divergerer fra senteret i form av stråler.
 3. Åreknuter i underekstremiteter. Det skal imidlertid bemerkes at ikke alle stadier av sykdommen kan skleres.
 4. Utseendet til ulike subkutane vaskulære neoplasmer (hemangiomer, lymphangiomer).
 5. Hemorroider. Sannsynligvis også ikke i alle tilfeller. Anbefalinger er gitt av en prokolog.
 6. Retikulære åreknuter. Dette er en økning i venene, klart synlig for øyet. Det har ingen negative konsekvenser, men mange kvinner søker å kvitte seg med slike manifestasjoner på grunn av at det er avstøtende fra et estetisk synspunkt.

Kontra

I noen tilfeller er ikke skleroterapi mulig. Prosedyren bør forlates:

 1. Folk med allergi mot stoffet. Hvis dette ikke har blitt oppdaget på forhånd, kan det oppstå alvorlig brann, svimmelhet og kvalme under injeksjonen. Legen må stoppe metoden umiddelbart.
 2. Å ha noen sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 3. I alvorlige aterosklerotiske lesjoner i venene i underekstremiteter.
 4. Med tromboflebitt og trombose i venene i underbenene (nåværende og overført).
 5. Med smittsomme sykdommer, samt inflammatoriske prosesser i stedet for mistenkt sklerose.
 6. Gravide kvinner, ammende mødre.

Noen kontraindikasjoner er relative. Nærmere informasjon om muligheten av prosedyren vil bli gitt av legen din.

Forberedelse og gjennomføring av prosedyren

Etter at hele undersøkelsen ble gjennomført og retningen til prosedyren ble gitt, er det nødvendig å forberede seg for sin oppførsel. Det er nødvendig:

 • Sørg for å informere legen din om å ta hormonelle eller antiinflammatoriske legemidler. Dette vil bestemme muligheten for å holde, vil enkelte anbefalinger bli gitt.
 • To dager før skleroterapi, ikke røyk eller drikk alkohol.
 • Forbered elastiske bandasjer eller undertøy.
 • For å avstå fra epilering av stedet der injeksjonen skal utføres.
 • Å avstå fra å bruke ulike medisinske eller oppvarmede salver, så vel som kremer og kremer.
 • Det er ikke praktisk å ha en matbit 1,5-2 timer før prosedyren.
 • Bruk store sko og klær. Spesielt i behandlingen av åreknuter, t. etter prosedyren vil det være nødvendig å ligne en elastisk strømpe (bandasje).

Prosedyren i seg selv tar ikke mye tid og er enkelt nok. Avhengig av spesifikk type sklerose, vil selve prosessen avvike. For en økt (varighet på 10-20 minutter) kan det komme fra 2 til 10 injeksjoner.

Etter ferdigstillelse må du pakke et bandasje eller ha på seg spesielle undertøy. Legen vil gi deg ytterligere anbefalinger. Hvis en økt ikke er nok, vil du bli tilordnet en annen.

Etter prosedyren: anbefalinger

Uavhengig av hvilken type patologi og hvilken spesifikk type prosedyren som brukes, blir alle pasientene gitt de samme anbefalingene. nemlig:

 1. Ta regelmessige turer. Varigheten av turen er omtrent en time.
 2. Flytt mer. Fra en lang sitte eller løgn i to uker må du gi opp.
 3. Avstå fra spesifikk fysisk anstrengelse. For eksempel, klasser på simulatorer, aerobic, gymnastikk.
 4. Avstå fra å ta varme bad. Besøkende badstuer eller bad er også kontraindisert. Vær oppmerksom på at denne anbefalingen vil ha 1-2 måneder.
 5. Bruk regelmessig elastiske bandasjer eller undertøy. Varighet - 3-4 måneder.

På grunn av vanskeligheten med å følge noen anbefalinger (for eksempel den siste) i varmt vær, er det bedre å planlegge skleroterapi i de ikke-sommermånedene. Også du vil bli gitt individuelle anbefalinger. Varigheten av den positive effekten avhenger av deres overholdelse.

Mulige konsekvenser og bivirkninger

I noen tilfeller kan sklerosering få ubehagelige konsekvenser. Noen er normvarianter (funksjonsforstyrrelser), andre er mer alvorlige. Den første passerer raskt nok og krever ikke medisinsk inngrep, i tilfelle sistnevnte, anbefales det en haster forespørsel til legen.

Funksjonsforstyrrelser

Disse manifestasjoner passerer uavhengig av hverandre og er ikke farlige. Disse inkluderer:

 • Kløe på injeksjonsstedet. Det tar 1-2 timer etter at prosedyren er fullført. I noen tilfeller kan det forekomme periodisk.
 • Svelging av huden, liten brenning eller sår på injeksjonsstedet. Det observeres svært sjelden og raskt, og uten spor forsvinner.
 • Endring i hudfarge i løpet av sklerotiserte årer.
 • Ødem i lemmen, hvor det var en patologi. Ofte oppstår på grunn av å ha på seg smale, ubehagelige sko.

Alvorlige lidelser

Hvis du har merket disse manifestasjonene etter at du har fullført prosedyren, bør du umiddelbart konsultere en lege. Det skal imidlertid bemerkes at disse konsekvensene er svært sjeldne. Disse er:

 • Tromboflebitt. Dette er betennelsen i vegger av vener som har gjennomgått behandling. Går i store fartøy med brudd på anbefalinger (med elastisk undertøy).
 • Trombose. Noen ganger som et resultat av stoffet dannes trombier. Det skal bemerkes at denne manifestasjonen med skleroterapi er to ganger mindre vanlig enn i kirurgiske inngrep.
 • En alvorlig brenning. Oppstår når en meget stor mengde medikamentet kommer inn i vevet rundt karene. Samtidig er arrdannelse uunngåelig.

Hvis du har fått en henvisning til prosedyren, og du skal passere den, prøv å finne en erfaren og kompetent lege. Dette vil redusere risikoen betydelig.

Skleroterapi - en ganske kontroversiell metode, men allerede anerkjent av mange leger. Beslutningen om å stole på denne prosedyren eller ikke, er helt avhengig av deg. Spør legen din, med personer som har gjennomgått skleroterapi, og deretter velge.

Skleroterapi: egenskaper av prosedyren, alle fordeler og ulemper ved prosedyren

Sykdommer i hjertet og blodkarene har selvsagt en ledende posisjon blant årsakene til at befolkningen er i funksjonshemming og dødelighet. Vaskulær skleroterapi på føttene refererer til moderne teknikker som hjelper spesialister med å bekjempe disse plager. Denne prosedyren er utformet for å behandle patologien til sirkulasjons- og lymfesystemet i nedre ekstremiteter, inkludert forskjellige neoplasmer. Skleroterapi-metoden gjør det mulig å løse mange problemer hos pasienter uten kirurgisk inngrep.

Les i denne artikkelen

Funksjoner av skleroterapi av underekstremiteter

Den første omtalen av innføring av spesielle løsninger i beinene av beina for blokkering går tilbake til 1800-tallet. Legene pleide å behandle de legemidlene som var ganske godt kjent. Ved begynnelsen av utviklingen av denne metoden for behandling av tromboflebitt og andre lesjoner av karene i underdelene, ble forskjellige syrer brukt over tid, for denne prosedyren, begynte vi å anbefale tannin og jod.

Oppdagelsen i slutten av det 20. århundre av stoffet "tetradecylsulfat" ga en ny impuls til bruk av skleroterapi. Spesielle løsninger blir introdusert i lumen av det berørte karet med en meget tynn nål, noe som medfører liming av veneveggene. Moderne stoffer som brukes i skleroserende kar, er praktisk talt uskadelige og raskt fjernet fra pasientens kropp.

Metoden for voldelig liming av blodkarets vegger brukes oftest i slike vanlige sykdommer som åreknuter og hemorroider. Hvis den patologiske prosessen er i de tidlige utviklingsstadiene, er denne teknikken tilstrekkelig til helbredelse av pasienten.

Imidlertid vender pasienten seg ofte til en spesialist for hjelp når venenes nederlag har nådd en forsømt tilstand. Til sclerotherapy i dette tilfellet, er bruk av spesielle geler og treningsterapi lagt til. I de mest alvorlige tilfellene vil pasienten ha en operasjon på beinene på beina.

For å unngå kirurgisk inngrep blir metodene for skleroserende vener stadig forbedret. Innføringen av legemidler i karene er ledsaget av ekko-skleroterapi eller ultralyd av karene før og etter prosedyren.

En god effekt ble mottatt av spesialister når man implementerte "Foam form" -metoden. I den innenlandske litteraturen kalles denne teknikken "skum" skleroterapi. Medisinske stoffer blir introdusert i lumen i venen i form av et skum, som forbedrer og øker hastigheten på limingen av veggene. Denne nye måten å behandle tromboflebitt og åreknuter er ikke bare egnet for kapillærer og små vaskulære grener, sklerosering brukes med hell selv i sykdommer i hovedårene.

Tekniske egenskaper ved ulike skleroterapi teknikker

Denne behandlingsprosedyren er ganske enkel. Under visuell kontroll ved hjelp av en ultralydsmaskin eller transilluminator, blir punkteringen av det berørte området av fartøyet gjort. Nålens diameter tilsvarer insulin-sprøyten, noe som sikrer fullstendig smertefrihet i prosedyren og forhindrer mulig blødning fra punkteringsstedet.

Et spesielt preparat injiseres i venen, doseringen avhenger av diameteren og plasseringen av det berørte området av karet og beregnes individuelt for hver pasient. De fleste manipulasjoner bruker flytende form av stoffet.

Skumskleroterapi brukes sjeldnere, da stoffene selv er dyrere, og det tar mer tid å introdusere løsningen inn i fartøyets lumen. Effekten av denne metoden er mye sterkere, veggene til fartøyene er utsatt for liming på et mye større område. Spesialister annonserer ofte ikke denne metoden for behandling, og pasientene må insistere på denne metoden.

Den siste utviklingen av verdens ledende klinikker har gjort det mulig å introdusere kryo-terapeutisk metode i den terapeutiske prosessen. I dette tilfellet er punkteringen av vaskemuren ledsaget av en betydelig avkjøling av operasjonsstedet, som praktisk talt utelukker smerte under manipulering og forhindrer dannelse av hematomer.

Etter at legemidlet er injisert i venens blodåre, påføres en presserende aseptisk dressing på punkteringsstedet i 2 til 3 dager. På slutten av denne operasjonen anbefales pasienten å gå 3 til 4 kilometer i sakte tempo for å gjenopprette blodsirkulasjonen og bedre limke det skadede området av venen.

Enn metoden for skleroserende kar er god

Denne metoden for å behandle åreknuter i underekstremiteter og hemorroider er ikke en operativ intervensjon. Enhver operasjon krever noe preparat, har sin egen gjenopprettingstid etter en operasjonsskade og anestesi. Ved bruk av denne metoden er alt dette ikke. Manipulering utføres på poliklinisk basis, krever ikke forberedelse, og praktisk talt påvirker ikke pasientens ytelse.

Den kosmetiske siden av denne metoden for å behandle vene sykdommer er også svært viktig, spesielt for det rettferdige kjønn. Enhver operasjon forlater alltid arr på pasientens kropp, selv mikroflebektomi. Ved bruk av sklerotisering av karene på pasientens hud er det ingen synlige spor av overført intervensjon.

Komplisert vaskulær patologi, spesielt tromboflebitt, er en direkte indikasjon på sklerosering av beinene i beina.

I noen forsømte tilfeller er skleroterapi et utmerket tillegg til andre behandlingsmetoder. Hvis pasienten gjennomgikk kirurgi for utskifting av beinårene, er en metode for bonding vene punktering brukes til oppfølging av gradvise små områder berørt fartøy.

Negative konsekvenser av denne metoden og direkte kontraindikasjoner til skleroserende kar

Skleroterapi er ikke en panacea, og bruken er ikke vist for alle pasienter. Kontraindikasjoner for denne teknikken er:

 • dype vene lesjoner av nedre ekstremiteter med en utpreget klinikk av fartøy obstruksjon;
 • hjerte-, nyre- og leversykdommer med fenomenene mangel på disse organene;
 • allergiske reaksjoner på ulike medisiner, spesielt lokalbedøvelse;
 • diabetes mellitus av middels og alvorlig form, spesielt hvis pasienten er på regelmessige injeksjoner av insulin;
 • Denne manipulasjonen er kontraindisert under graviditet og amming.

Den ovenfor nevnte patologien kan føre til utvikling av akutt trombose og andre alvorlige tilstander. I dette tilfellet anbefales pasienten å gjennomgå en spesiell medisinbehandling og vurdere spørsmålet om kirurgisk behandling av karene i nedre ekstremiteter.

Nesten den eneste komplikasjonen av denne metoden for behandling av vaskulær patologi kan være utviklingen av betennelse på administrasjonsstedet for limemidlet. Flebitt av steder av store årer krever langvarig behandling og passerer ikke alltid uten spor.

Omtrent 1 - 4% av tilfellene er det en allergisk reaksjon på injisert stoff under skleroterapi. For å forhindre en slik situasjon, bør en test for følsomhet overfor legemidlet før behandlingstrenes begynnelse utføres.

For kvinner skremmende er muligheten for utseendet etter denne prosedyren for pigmentering av et hudområde plassert over karet. Trusler mot helseforstyrret integritetskleur bærer nesten ikke, men mange damer vil ikke ha mulighet til å ha maculae på kroppens åpne steder.

Skleroterapi: bra eller dårlig?

I moderne medisin er det praktisk talt ingen metoder og narkotika som kan takle noen sykdom alene. Alle typer behandling gir kun en god effekt i en kompleks applikasjon. Metoden for skleroserende årer er ikke et unntak fra regelen.

Hva er de viktigste konklusjonene om rådgivbarhet av skleroterapi med åreknuter og hemorroider? Denne metoden for behandling er avansert, gjør det mulig å unngå komplisert kirurgisk inngrep og operasjonsrelatert langsiktig gjenopprettingstid.

Den viktigste positive faktoren er at skleroterapi av vener i nedre ekstremiteter nesten ikke gir tilbakefall, det krever ikke en reduksjon i fysisk belastning fra pasienten.

Skleroterapi gir imidlertid de beste resultatene når du arbeider med små grener i det venøse nettverket av underekstremiteter. Liming av store venene i bena er nesten ikke effektiv i tilfelle av tap av de store beholdere som krever en ytterligere laser koagulering av blodårer i beina, kirurgi for å fjerne store deler av de påvirkede blodårer og langvarig behandling av pasienten med spesielle salver og geler.

Mulige allergiske reaksjoner under denne metoden er allerede nevnt ovenfor. Det skal legges til at jo mer fartøyets lumen, jo mer spesielle preparater må innføres for å oppnå et positivt resultat. Dette øker dermed risikoen for allergi.

Enhver behandlingsmetode bør diskuteres med spesialister i den aktuelle profilen. De vil hjelpe pasienten til å orientere seg i ulike nye metoder for å bekjempe vaskulær patologi.

Kostnaden for skleroterapi

Selv om det er et ordtak "Du kan ikke kjøpe helse," vil mange pasienter presentere et generelt prisnivå for slik manipulasjon. Det bør bemerkes at alt avhenger av kompleksiteten til den kommende intervensjonen og størrelsen på fartøyet som krever medisinsk hjelp.

Men pasienter blir ofte spesialister med mer komplekse problemer. I dette tilfellet er oppløpet av prisene ganske store:

 • Skumbehandling kan koste 25 tusen rubler;
 • Kostnaden for et komplett behandlingsanlegg med involvering av ultralyd og mikroskleroterapi kan nå 50 000 rubler i de mest populære klinikkene.

Prispolitikken til ulike medisinske institusjoner er ikke alltid en garanti for kvaliteten på behandlingsmetodene. Hvis pasienten viser sclerotherapy anbefales å samle inn tilbakemeldinger på de ulike spesialister, fordi operasjonen ikke er en nødsituasjon og krever ikke pasienten å avgjøre umiddelbart.

Vaskulær fotokoagulering utføres på flere måter avhengig av utstyret (infrarød, laser), samt problemssonen - hemorroider, retina, kar på ansiktet, bena.

Avhengig av hvordan utviklet varicose på beina, så vel som kontraindikasjoner, er muligheten for å fjerne karene valgt. Behandling av åreknuter med en laser er et verdig alternativ til noen av dem.

Detraleks, behandling med åreknuter som er valgt rent individuelle, men er tilordnet på lang sikt, har det praktisk talt ingen kontraindikasjoner. Hva er stoffet bra for?

For noen pasienter blir operativ behandling av benkjøttet den eneste veien ut. Hvordan utføres operasjonen med åreknuter?

Det er ikke så mange alternativer for å behandle vener og kar på bena. Hver av dem har positive og negative sider.

Metoder for å behandle åreknuter i underekstremiteter er ganske omfattende. Før du bestemmer deg for å "ligge under kniven", er det verdt å prøve alternative alternativer.

Det antas at skleroterapi av hemorroider - en av de mest sparsomme og sikre metodene. Behandling tar minimum tid, og konsekvensene i de fleste tilfeller forblir ubemerket.

Blødning er et formidabelt fenomen, hvorav resultatet kan være døden. Ganske ofte provoserer det åreknuter i spiserøret. Hva er årsakene til utviklingen av patologi? Hva er symptomene på spiserør i spiserøret og magen? Hvilken behandling og diett er indikert?

Det oppstår aterosklerose i retina på grunn av kolesterolinnsatser eller andre ugunstige endringer i øyets kar. Behandlingen er kompleks - medisiner, vitaminer, laser koagulasjon. Ikke forstyrre og folkemetoder.

Hva er skleroterapi av årer og kar?

Skleroterapi - hva er det? Skleroterapi er en ny teknikk som brukes til å eliminere vaskulær sykdom. Under behandlingen blir det innført et spesialmiddel som fører til en innsnevring av fartøyets lumen. Metoden brukes ofte til åreknuter, men den kan brukes til å eliminere andre patologier.

Funksjoner i skleroseringsprosedyren

Slike behandling er i stor grad nyskapende. Det er åpenbare positive sider på denne metoden. Metoden selv betraktes ikke som operativ, du kan utføre skleroserende uten bruk av anestesi. Organismen tolererer injeksjoner ganske enkelt. Etter innblanding på huden, er det arr og arr igjen.

Skleroterapi er smertefri nok. Legemidlet administreres av en tynn nål. Hvis en persons følsomhet økes, må valget av presentert metode nøye næres, siden pasienten kan oppleve en liten følelse av ubehag. Likevel vises ikke sterke smertefulle opplevelser.

Resultatet av å bruke taktikk oppnås raskt. Etter en prosedyre vil pasienten allerede legge merke til en positiv dynamikk. Teknikken er preget av små tidskostnader, og behandlingsforløpet er kortvarig. For 1 økt kan flere injeksjoner utføres samtidig.

Teknikken krever ikke adskillelse fra hverdagslige bekymringer og gjerninger. Pasienten trenger ikke å gå til sykehuset, fordi det er mulig å utføre behandling på en poliklinisk basis. Etter avslutning av økten, kan pasienten ikke være redd for konsekvensene, og dagens regime på dagen endres ikke.

Metoden har imidlertid også negative aspekter. Skleroterapi er ikke et universelt verktøy som kan brukes i alle tilfeller. Rådfør deg med en spesialist før du bruker sclerosing, da det er kontraindikasjoner.

Metoden er forskjellig og tiden for den terapeutiske effekten. Taktikken kan bli kvitt konsekvensene av sykdommen, men årsakene må behandles separat. Hvis pasienten er hovedsakelig stillesittende, er veggene til fartøyene svake, og ernæringen er utilstrekkelig, da er det en sannsynlighet for tilbakefall.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Metoden er kun foreskrevet av den behandlende legen. Taktikk brukes ofte i nærvær av vaskulære nett. Et lignende symptom indikerer utviklingen av åreknuter. Hvis behandlingen utføres på det presenterte stadiet, vil patologien ikke vises igjen i fremtiden. Imidlertid bør man være oppmerksom på at åreknuter ikke kan elimineres i alle stadier.

Hvis det var telangiectasias - vaskulære stjerner, hjelper metoden også til å eliminere slik manifestasjon. Vaskulære stjerner dannes på grunn av funksjonsfeil i hormonet. Slike formasjoner er preget av subkutane manifestasjoner, som danner et nettverk som divergerer fra senteret i form av stråler.

Ulike formasjoner kan også elimineres ved sklerosering. Disse inkluderer lymphangiomer og hemangiomer. Taktikk kan brukes under utvikling av hemorroider, men skleroterapi gjelder ikke i alle tilfeller. Prosedyren er kun foreskrevet av lege etter diagnose og vurdering av pasientens tilstand. Retikulær form av åreknuter er en bemerkelsesverdig hobby. Sykdommen kan også elimineres med skleroterapi.

Det er nødvendig å ta hensyn til kontraindikasjoner som gjør bruk av taktikk umulig. Hvis det er en allergisk reaksjon på det brukte legemidlet, er det nødvendig å avstå fra slik behandling. Hvis allergien ikke har blitt oppdaget tidligere, og pasienten har kvalme, svimmelhet og brenning, stopper legen behandlingen med en gang.

Personer med sykdommer i kardiovaskulærsystemet bør også avstå fra å bruke skleroterapi. Tilstedeværelsen av alvorlige aterosklerotiske lesjoner i benene på bena forbyder bruk av skleroserende. Ikke ta til hjelp av metoden i nærvær av trombose og tromboflebitt i nedre ekstremiteter.

Det anbefales ikke å behandle sykdommene ved hjelp av denne terapien til ammende mødre og gravide. Tilstedeværelsen av en inflammatorisk prosess på stedet der terapien skal utføres er en kontraindikasjon. Det er forbudt å utføre behandling under utviklingen av smittsomme sykdommer.

sclerotherapy

Skleroterapi utføres bare etter pasientens diagnose.

Før prosedyren må du fortelle legen om å ta antiinflammatoriske stoffer og hormoner, om noen. Det er forbudt å drikke alkohol og røyke 2 dager før prosedyren. Før behandlingen må du forberede sengetøy og elastiske bandasjer. Ikke bruk før behandling av kremer, lotioner, terapeutiske salver. Ikke utfør hårfjerning på injeksjonsstedet.

Varigheten av prosedyren er fra 10 til 20 minutter. For en prosedyre kan en lege utføre fra 2 til 10 injeksjoner. Etter hendelsen er det nødvendig å sette på spesielle klær eller pakke et bandasje. Etter det vil eksperten gi anbefalinger. Hvis en behandling ikke var nok, kan legen foreskrive en andre økt.

Når det gjelder pasientens oppførsel etter sklerosering, anbefales det at legenes anbefalinger følges. Det er nødvendig å gå oftere i frisk luft. Varigheten av slike turer bør være minst 1 time. Det er nødvendig å flytte mer og unngå langvarig sitte på ett sted. Anbefalingen om å øke motoraktiviteten betyr imidlertid ikke at pasienten kan gå på treningssentrene. Det er nødvendig å midlertidig forlate slike laster.

Unngå varme bad. Kontraindisert for å besøke badstuer og bad. Det er nødvendig å følge den navngitte regelen innen 1-2 måneder. Ca 3-4 måneder kreves å ha på seg en elastisk bandasje. Overholdelse av reglene vil føre til et godt resultat.

Skleroserende terapi (skleroserende)

Skleroterapi - så i profesjonelle medisinske sirkler kalles prosessen, som tidligere ble kalt utelatelse eller øde. Dette er den beste måten å behandle alle små, tynne og diffuse åreknuter på. Denne lille operasjonen kan utføres på poliklinisk basis og gjentas etter behov. Behandling med skleroserende terapi er i de fleste tilfeller ganske høy.

Når sklerosering i varicose nodules, injiseres en væske, noe som provoserer utviklingen av lokal begrenset betennelse, som varer i en eller to dager, i dette forstørrede området av venen. På grunn av denne betennelsen limes de venøse veggene sammen, og venetiden utvides ettersom en knute vokser sammen. Denne metoden for behandling av venøse sykdommer er lånt fra naturen selv. Som et resultat av observasjoner ble det funnet at venene eller åreknuter i prosessen med betennelse er innsnevring.

Som skleroserende midler til rådighet for moderne leger, finnes det spesielle legemidler der effekten utvides utelukkende til venene. Dette er løsninger av jodsalter, forbindelser av høyere fettsyrer, etc.

Når administrert intravenøst ​​hensiktsmessig betyr at det må handle i noen minutter. I fremtiden bør benet pålegges jevnt klemme bandasjen fra lappen, og pasienten kan ha en halv times gange. Således er det mulig å oppnå rask "klemme" av den nedre ende av det tilsvarende legemidlet, ved å opprette en hurtig strøm av blod gjennom venesystemet i løpet av en tur i en trykkbandasje, og dens virkning ikke gjelder andre (frisk) vene områder.

Et tett bandasje av elastisk band (bandasje) bør overlates til neste behandlingsperiode.

Med åpne venøse ventiler i munnen, hjelper ikke skleroserende terapi, er effekten av behandling i dette tilfellet svært kortvarig. Derfor er den beste måten å telle operasjonen.

Ved bruk av begge behandlingsmetoder er en uunnværlig tilstand fraværet ved inflammasjon av åreknuter, så vel som den inflammatoriske prosessen i dype åre. Dyp vener må være farbar.

Skleroterapi resultater

Reaksjonen, på grunn av hvilken åreknuter må lukkes, begynner flere timer etter administrering av legemidlet og manifesterer seg i form av prikker i blodårene. Umiddelbart etter turen stopper smerten. Neste dag kan pasienten bare føle smerte når han berører venen.

Hvordan kan du forstå at reaksjonen er forskjellig fra det normalt observerte mønsteret?

Hvis pasienten ikke opplever noen eller nesten ingen følelser: det spiller ingen rolle, men i dette tilfellet skal legen under den neste prosedyren innføre henholdsvis en litt større dose av det skleroserende legemidlet.

Hva skal du gjøre med en sterkere reaksjon? I dette tilfellet bør du stramme foten din tettere, påføre bandasjeforband med elastisk bandasje, og igjen gå en tur. For sterk reaksjon kan dermed raskt stoppes. Det er også godt å ta noen smertestillende og antiinflammatoriske medisiner, for eksempel aspirin, for å lindre for mye av reaksjonen.

Hva bør jeg gjøre om hele underekstremitetene smerter oppstår som komplisere gang og manifestert selv under stram bandasje? Dette overreaksjon er lite sannsynlig å forekomme når kvalitativt diagnostisere og korrekt forbehandling, med unntak av at, i verste fall, dersom både pasientens smittsom sykdom, slik som alvorlige anginy eller influensa. I et slikt sjeldent tilfelle bør du umiddelbart kontakte legen din for å få hjelp. Gjennom å innføre tett trykkbandasje eller det egnede herde agglutinasjon (bonding) av blod og anvendelse av egnede legemidler er betennelse stoppet. Smerter vil også bli eliminert.

Det ville være en feil å gå til sengs på grunn av smerte: Sakte i ro vil utstrømningen av blod gjennom venøsystemet ha en skadelig effekt på dypledende årer!

Et stramt komprimeringsbandasje er nødvendig under alle omstendigheter, og det bør gjøres enda tettere hvis det er nødvendig å slå av reaksjonen for sterk, siden det er det tette bandaget som beskytter venene.

Reaksjonen kan oppstå igjen etter en stund. Som regel, i lukkede årer er det en viss mengde koagulert blod, som i en tilstrekkelig lang tid ikke løser. Dette forårsaker utseendet på lysbrune flekker på de tilsvarende nærliggende områder av huden, på grunn av stoffet som flekker blodet. Dette fenomenet vil bidra til å eliminere legen som vil fjerne så mange konvekse, rødbrune blodpropper gjennom punkteringer laget med en tynn skalpell, og igjen påføre en komprimerende bandasje. Behandlingen bør fortsette til de inflammatoriske reaksjonene i venene og rundt dem slutter, og venene selv ikke hærder og lukker.

Les Mer Om Fartøyene