Skleroterapi på bena er en sikker analog til fjerning av dem

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er skleroserende, hvorfor denne prosedyren er nødvendig, hvordan den utføres. Indikasjoner, kontraindikasjoner, søknadsresultater.

Når sklerozirovanii intravenøst ​​administrerte medikamenter som forårsaker innsnevring av fartøyet, og overvekst av arrvev. Slike manipulasjoner ble utført under de samme tilfeller som fjerning av beholderen, men som ikke krever herding av kuttet: pasienten bare limt Wien, overgrodd av bindevev og slutter å virke.

Med denne prosedyren kan du fjerne venene på beina og hender, så vel som vaskulære noder i anus. Den phlebologist eller proctologist utfører prosedyren.

Indikasjoner for sklerosering

Prosedyren er nødvendig for slike sykdommer:

 1. åreknuter
 2. hemangioma (en svulst som består av blodkar);
 3. hemorroider.

Den vanligste prosedyren for sklerosering er for benene på beina, siden med varicose er denne prosedyren mest effektive. Med hemorroider brukes den bare i de tidlige stadier. I alle tilfeller er prosedyremekanismen det samme.

Vanligvis er det behov for flere skleroterapi-økter for å behandle sykdommen, slik at behandlingen utføres av kurset.

Tre typer prosedyrer

 1. Mikrosklerozirovanie. Det brukes til å behandle varicose i de tidlige stadier - for å fjerne små defekter (vaskulære "stjerner").
 2. Ehosklerozirovanie. Det brukes hvis det er nødvendig å injisere stoffet i dype åre eller å fjerne en stor åreknute på bena. Denne versjonen sørger for samtidig med introduksjonen av stoffet duplex skanning av blodårene, takket være at legen fullstendig kontrollerer prosessen og ser klart fartøyene der nålen kommer inn.
 3. Skumskleroterapi. Dette er en variant med bruk av skleroserende preparater av ny generasjon, som når de kommer i kontakt med luft, kan forvandles til skum. Deres effektivitet er høyere på grunn av bedre kontakt med venens indre overflate. Denne typen skleroterapi er indisert for behandling av store årer, for reduksjon av hvilke konvensjonelle legemidler som ikke kan være effektive.

Forberedelse for prosedyren og dens prosedyre

 • På forhånd, fortell legen din dersom du tar medisiner. Dette gjelder spesielt for hormonell, antiinflammatorisk, venotonisk og andre legemidler for kardiovaskulærsystemet. Også, sørg for å fortelle om du er allergisk mot noen medisiner.
 • I to dager før sklerose, avstå fra å røyke og drikke alkohol. Også på dette tidspunktet kan du ikke gjøre hårfjerning, bruke noen kremer, lotioner og andre kosmetikk til føttene.
 • Det er en siste gang før behandlingen er mulig i 2-3 timer.
 • Før du går til prosedyren, ta en dusj slik at bena er rene.
 • Ta med deg elastiske bandasjer eller kompresjonstrømper - de må brukes etter sklerosering. Hvis du bruker elastiske bandasjer, for bedre å fikse dem, bruk stramme leggings.

Prosedyren i seg selv varer ikke lenge. Avhengig av området som er rammet av sykdommen, vil legen trenge 10 til 20 minutter.

Alt går veldig enkelt:

 1. Du tar klærne av føttene dine.
 2. Lig deg ned på sofaen.
 3. Legen undersøker nøye det berørte området, og med ekkosklerose utfører dupleksskanning av fartøy ved hjelp av ultralydapparater.
 4. Så begynner legen å sklerose blodårene direkte. Han injiserer i den syke venen den nødvendige mengden skleroserende medikament, ved hjelp av en tynn nål.
 5. I en sklerosessesjon er det gjort mellom 2 til 10 injeksjoner.
 6. Umiddelbart etter prosedyren, bør du ha kompresjonstrømper.

Avhengig av hvor mye varicose endringer er uttrykt, kan du trenge fra 2 til 6 økter av skleroterapi. Gjør dem ikke mer enn en gang hver 7 dager. Dermed vil varigheten av hele behandlingsforløpet være 1-5 uker.

I løpet av denne tiden må du følge følgende regler:

 • Bruk kompresjonsstrømper døgnet rundt i 7 dager etter hver økt (legen vil anbefale å bruke dem i ytterligere 1-3 måneder etter siste økt, men nå kan de tas av om natten);
 • Ikke røyk eller drikk alkohol;
 • ta alle medisiner foreskrevet av legen din (venotonikk, angioprotektorer, etc.);
 • Ikke utfør kosmetiske prosedyrer som kan føre til irritasjon av huden (voksing, wraps, masker), unngå kontakt med vanninjeksjon sted, ikke gjør fotmassasje;
 • ikke ta for varmt dusj eller bad;
 • avstå fra fysiske øvelser og løfte vekter
 • Ikke lyve hele dagen - moderate turer er påkrevd;
 • kontakt legen dersom du føler deg dårlig.
Reglene som må observeres i løpet av sclerotherapy

Innen et halvt år etter sklerosering, observere phlebologist hvert par måneder.

Hvor fort vil effekten komme?

Utvendig kan resultatet av behandlingen ikke vises umiddelbart, men 0,5-2 måneder etter behandlingen. Prosedyren for sklerose av beinet årer vil hjelpe å bli kvitt den stygge manifestasjoner av venøse sykdommer ( "stjerne", "vaskulær net") og bedrer blodsirkulasjonen i underekstremitetene, på grunn som du vil være lettere å gå og gå i trapper; Du kan til og med delta i trenings klasser, som er kontraindisert i alvorlige tilfeller av åreknuter.

Det samme gjelder behandling av hemorroider ved hjelp av skleroserende - noderne løses etter 2-8 uker.

Legen vil også skrive ned ytterligere anbefalinger angående forebygging av sykdomsfall. Hvis du ikke ser dem, kan sykdommen komme tilbake i 5-7 år.

Bivirkninger og komplikasjoner

Vanligvis er scleroterapi av årer ikke en veldig smertefull prosedyre. Ved nivået av smertefulle opplevelser kan det sammenlignes med en hvilken som helst annen injeksjon, det er ledsaget av en liten brennende følelse på tidspunktet for legemiddeladministrasjon.

 • Noen ganger etter prosedyren er det en liten ulempe, stiger temperaturen (til 37-38), oppstår svimmelhet. Hvis du opplever disse bivirkningene, fortell legen din. Hvis den dårlige helsetilstanden ikke varer lenge, blir neste økt skleroterapi utsatt i flere uker.
 • Hvis bena ikke er riktig bandasje, kan det oppstå sterk hevelse. I dette tilfellet blir bandasjer fjernet og satt på etter noen timer, og på dette tidspunkt utfører legen symptomatisk behandling av ødemet. Imidlertid, innen 2 timer etter injeksjoner, bør bandasjer ikke fjernes i det hele tatt, selv om hevelse oppstår. For å unngå denne komplikasjonen, er det bedre å bruke kompresjonstrømper: de krever ikke evnen til å bære dem og fremkaller nesten aldri ødem.
  Hvis beinet fortsatt er hovent, kan strømper erstattes med mindre stramming. Men dette skjer sjelden, fordi graden av kompresjonsstrømpe pre-valgt av legen, tar hensyn til de individuelle egenskapene til pasientens kropp.
 • Hos 10% av pasientene er det mørkere hud i området der behandlingen ble utført. Det passerer seg noen måneder etter sklerosering. Imidlertid kan hyperpigmentering av huden fortsette for lengre (opptil et år etter prosedyren) hos kvinner som tar hormonelle legemidler, inkludert orale prevensiver.
 • For komplikasjoner som ikke krever behandling, kan du inkludere kløe, peeling på injeksjonsstedet. De går vanligvis bort om noen dager.
 • I 1% tilfeller faller sklerosemidlet i små kar. Som et resultat vises små bobler. De smøres med en løsning av kaliumpermanganat, hvoretter de forsvinner etter noen dager.
 • I sjeldne tilfeller utvikler pasienten en allergisk reaksjon. Det elimineres med antihistaminer og kortikosteroider. Ved forekomst av allergier, blir ytterligere sklerosering helt avbrutt eller skleroserende legemiddel erstattet med en annen.
 • Til enda mer sjeldne komplikasjoner er venetrombose. Det forekommer bare i tilfelle av skleroserende store og dype vener hos pasienter som er utsatt for koagulasjoner. Hyppigheten av denne komplikasjonen overstiger ikke 1 tilfelle per 10 000 pasienter.

Kontra

Det er forbudt å utføre skleroterapi av årer med:

Hva er skleroterapi av vener i underekstremiteter?

Åreknuter er en skadelig sykdom som, hvis forsinket, kan føre til alvorlige helseproblemer. Mange mennesker, når du ser de fargerike reklamer, kjøpe i apotek fasjonable mirakel piller og kremer i den feilaktige håp om at det vil bidra til å helbrede åreknuter. Ofte konsekvensen av en slik holdning til føttene blir en kardinal mål - komplett fjerning av årer, åreknuter, kirurgisk.

For ikke å bli pasient i et kirurgisk rom, må du nøye vurdere helsen din. Med åpenbar progresjon av åreknuter på bena vil det hjelpe skleroterapi.

Skleroterapi: Hva er kjernen i prosedyren?

Så, skleroterapi av venene i underdelene - hva er det? Scleroplasty av vener er en ikke-kirurgisk fjerning av åreknuter, og også dens konsekvenser i form av et venøst ​​nettverk. Denne prosedyren er anerkjent som en av de mest populære og effektive i verden i kampen mot venøse sykdommer.

Utnevnt hvis tilgjengelig:

 • åreknuter i underekstremiteter;
 • vaskulære stjerner, masker og spindelvev;
 • vaskulære neoplasmer (disse inkluderer hemangiom og lymphangiom).

I noen tilfeller er skleroterapi foreskrevet for hemorroider. I dette tilfellet blir det utført av en prokolog i stedet for en phlebologist.

Det er en prosedyre med minimal ubehag, nesten smertefri og på svært kort tid - i gjennomsnitt varer scleroterapi ca. 15 minutter.

Sclerotisering av fartøy har mange fordeler:

 • ganske rimelig pris;
 • prosedyren krever ikke anestesi
 • utføres med minimal skade på huden, krever ikke kirurgisk inngrep;
 • kan holdes på nesten alle alder, inkludert de som er tillatt for pensjonister;
 • etter skleroterapi er det ingen arr og arr;
 • En rask rehabiliteringsperiode som ikke krever et medisinsk sykehus.

Mulig skumskler skleroterapi. Hva er det, penosklerapi? En slags sclerotisering, basert på - bruk av et spesielt preparat, per ¼ bestående av biokompatibel gass.

Sammensetningen er utarbeidet av phlebologist umiddelbart før prosedyren, ved bruk av sprøyter og en spesialkran. Ved inntak oppløses skummet øyeblikkelig.

Kontra

Til tross for et stort antall fordeler, har prosedyren en rekke kontraindikasjoner og har en viss fare.

Kontraindikasjoner til skleroterapi:

 • graviditet og ammingstiden;
 • Overfølsomhet eller allergisk reaksjon på legemidler som brukes til sclerotisering;
 • alvorlige aterosklerotiske lesjoner av bena;
 • trombose (både tilstede og tidligere overført);
 • alvorlige sykdommer i det kardiovaskulære systemet;
 • dyp skade på huden i form av antatt injeksjon.

En annen kontraindikasjon er skleroterapi om sommeren. Først og fremst skyldes dette at pasienten etter behandlingen (de første to månedene) er kontraindisert for å være i en høy temperatur sone (badstue, badstue, varmt bad, oppvarming av kosmetiske prosedyrer).

Varm sommer sol nytter ikke etter skleroterapi! Enkelte pasienter kan forårsake alvorlig ubehag i seg elastiske bandasjer på bena for enkle, åpne klær (iført bandasjer er et must etter skleroterapi).

Bivirkninger

Før pasienten skal pasienten være oppmerksom på mulige komplikasjoner. Skleroterapi kan være ledsaget av følgende bivirkninger:

 • hudpruritus (i de fleste pasienter blir det observert de to første timene etter administrering av legemidler; i sjeldne tilfeller kan et symptom bli observert i flere dager);
 • mørkdannelse av huden i injeksjonsområdet (forekommer ganske ofte, kan "følge" pasienten innen ett år etter skleroterapi);
 • lysbrann i administrasjonen av legemidlet (det er mulig hvis stoffet kommer under huden, det går i seg selv flere dager senere);
 • peeling av huden på injeksjonsstedet (passerer uavhengig etter 12-14 dager);
 • mindre smerte innen injeksjon av medisinske injeksjoner (det er i de fleste tilfeller notert med fysisk aktivitet og rask spasertur, finner sted etter 8-10 dager);
 • et vaskulært nettverk av rød farge dannes i injeksjonsområdet (den går uavhengig flere måneder senere);
 • hevelse i beinet (går gjennom noen dager).

Etter behandlingen kan mer alvorlige lidelser observeres. Men skleroterapi er farlig:

 1. En alvorlig brenning. Oppstår når en lege ved et uhell feil i en stor del av legemidlet under pasientens hud. Brenningen tar flere måneder, hvoretter arr oppstår på huden.
 2. Trombose. Dannelse av trombi etter administrering av legemidlet. I tilfelle en trombusbrudd er det mulig å få et dødelig utfall.
 3. Tromboflebitt. På vegger av fartøyene som er skadet av åreknuter, er det en betennelsesprosess etter administrering av legemiddelstoffet.

Skleroterapi: prosedyreprosedyre

Skleroterapi utføres som følger: Legemidlet injiseres i spiserøret med en sprøyte. Etter å ha fått stoffet inne, blir fartøyets vegger komprimert og overgrodd. På stedet der veggene vokser, dannes et varig arr.

For behandlingsøkten administreres pasienten 2 til 10 injeksjoner. Den maksimale varigheten av prosessen er 15-20 minutter. Etter avslutning av prosedyren setter pasienten på kompresjonstrømper (elastiske bandasjer kan også brukes).

Hyppigheten av øktene avhenger av pasientens helsetilstand. Hvis behandling utføres på et tidlig stadium av åreknuter, er det i de fleste tilfeller en økt nok. I mer avanserte tilfeller kan en gjentakelsesprosedyre foreskrives (etter 5-6 dager). Maksimalt antall akseptable prosedyrer for kort tid er ikke mer enn fem.

Forberedelser-sclerosant

Under terapien brukes sclerosantpreparater for vener, godkjent av Russlands føderasjonsdepartement. Disse inkluderer "Fibro Vein", "Sclerotin" og "Ethoxyclerol". Disse stoffene er helt trygge og brukes i de fleste medisinske institusjoner.

Rehabiliteringsperiode etter prosedyren

Behandlingen ble gjennomført og fullført. Hva skal jeg gjøre etter skleroterapi?

 1. For to timer, hold deg rolig i roen (bedre ligge ned).
 2. Etter avslutning av behandlingen er det nødvendig med en langsom spasertur (minst en time). For nærmeste tid må slike turer gjøres daglig!
 3. Innen tre dager, fullstendig forlate aktiv fysisk aktivitet, mosjon, sykling.
 4. Innen to uker må du nøye overvåke kroppens stilling. Du kan ikke ligge i samme stilling lenge (sitter, lyver, står).
 5. For de neste to månedene, glem boblebad, bad og badstuer.
 6. Minst fire måneder, bruk alltid spesielle medisinske undertøy, komprimeringsstrømper eller bandasjer.

Eksperter hevder at streng overholdelse av enkle anbefalinger og regelmessig bruk av elastiske bandasjer (eller noen medisinsk undertøy) i lang tid etter behandlingen - Den mest pålitelige metoden for å hindre tilbakefall.

konklusjon

I detalj har man kjent med det slik skleroterapi og som hun er brukt, er det mulig å oppsummere. Denne metoden for å eliminere åreknuter og dets symptomer anses som en av de sikreste og mest effektive. Ifølge statistiske data tolererer de fleste pasienter lett behandling og har ingen komplikasjoner. Et spesielt stort antall positive vurderinger refererer til skumskleroterapi.

Til tross for effektiviteten av prosedyren, er det ikke en absolutt garanti for fullstendig eliminering av åreknuter for livet. Det er mulig å gjenoppta problemet, oftest forekommer et tilbakefall 10 år senere (i svært sjeldne tilfeller skjer dette på et tidligere stadium, etter 5-6 år).

Det skal bemerkes at i tilfelle av dype åre er scleroterapi ikke i stand til å gi den riktige terapeutiske effekten. I dette tilfellet er laserterapi nødvendig.

I alle fall, ved de første tegn på åreknuter er det nødvendig å konsultere en phlebologist. En erfaren lege vil kunne identifisere problemene i pasientens helse nøyaktig og lede den til den mest effektive behandlingen.

Hva er skleroterapi?

Skleroterapi er en teknikk for behandling av et antall sykdommer i det vaskulære og lymfatiske systemet, fjerning av vaskulære neoplasmer. For å utføre dette, brukes spesielle preparater, som etter innsetting i kaviteten av karet forårsake irreversibel skade på vaskulærveggen, ørken og overgrowth av lommen. Den mest populære av alle prosedyrer er behandlingen med denne metoden av åreknuter i bena og fjerning av vaskulære misdannelser (vaskulære flekker).

Fra metodens historie

For første gang begynte de å fjerne de dilaterte karene med preparater som skadet fartøyets vegg, leger allerede i 1853. På den tiden ble metoden ikke mye brukt, da stoffene som ble brukt på den tiden, ga et stort antall komplikasjoner.

Sikre preparater for fjerning av årer ble oppnådd og prøvd bare i 1946. Utmerkede resultater av behandling av flere tusen pasienter på en konservativ måte tillater i mange tilfeller å nekte å utføre traumatiske kirurgiske operasjoner, hvoretter arr og arr gjenstår.

For tiden har den såkalte skum-skleroterapi spredt seg, for hvilket det brukes et stoff med spesielle egenskaper: hovedparten av preparatet akkumuleres på administrasjonsstedet og sprer seg ikke til nærliggende fartøy. Dette garanterer ekstra sikkerhet under prosedyren.

Åreknuter

Normalt jobber en person sammen flere mekanismer som fremmer bevegelsen av blod gjennom venesystemet mot hjertet:

 • sugende handling av brystet på inspirasjon;
 • Tilstedeværelsen av elastiske og muskelfibre i venen veggen, som hindrer overgrodd av venene når de fyller dem med blod;
 • Tilstedeværelsen av spesielle ventiler i blodårene som passerer blodet mot hjertet og hindrer blodets returflyt;
 • Den mekaniske virkningen av benmuskulaturene bidrar også til bevegelse av blod gjennom venene til hjertet.

Årene i deres plassering i tykkelsen av vevene er delt inn i overflatisk og dyp. Blodretningen gjennom en sunn persons vener går som følger: Blodet flyter strengt oppover, og også fra overfladiske årer til de dype venene i kommunikasjonsårene.

Årsakene som kan føre til åreknuter, mye. Men samtidig med årsakene må visse arvelige faktorer og hormonelle påvirkninger virke.

 • Effekt av arvelighet.

Vi har et genetisk bestemt forhold mellom elastin og muskelfibre i venen. Et tilstrekkelig innhold av begge disse komponentene tillater venen å beholde et visst lumen, som er tilstrekkelig til å bevege blodet oppover og arbeide med venøse ventiler (deres klemme langs midterlinjen).

Foto: kosmetisk flebologi

Hvis det er en genetisk disposisjon, kan antall elastiske og glatte muskelelementer i venøs veggen reduseres. Det kan også være separate områder uten elastisitet, som strekkes av det innkommende blodet mer og mer.

Tilstedeværelsen av forlengelser langs venen fører til det faktum at venøse ventiler ikke kan lukke fast og hindre blodstrømmen i retning fra hjertet.

Hemodynamikk som følge av dette er enda mer forstyrret, venøs veggen er skadet av økende trykk og strekkes enda mer. En ond sirkel dannes, hvorfor den smertefulle prosessen forverres og gradvis sprer seg til et antall lokaliserte vener.

 • Hormonal innflytelse.

Mange kvinner vet at utvidede blodårer opptrer under graviditeten. Hovedårsaken til dette er økt innhold av hormon progesteron. Provoke utviklingen av åreknuter kan også være langvarig terapi med progesteron, som er indisert i en rekke sykdommer.

 • Økt venetrykk.

En rekke faktorer kan føre til økt venetrykk. De viktigste er graviditet, konstant vektløfting, tilstedeværelse av overflødig vekt. Vanskeligheten ved utstrømning av blod fører til en utvidelse av lumen i venene.

Venusventilene slutter å lukke i mellomlinjen og kan ikke forstyrre blodets returflyt. Gradvis fører et brudd på hemodynamikk til skade på vaskemuren og tap av elastisitet.

Sekundære årsaker, som kan provosere utviklingen av sykdommen eller forverre sitt kurs:

 • røyking,
 • alkoholmisbruk;
 • lav motoraktivitet;
 • Smale, ubehagelige sko med høye hæler;
 • vanlig forstoppelse;
 • mottak av prevensjonspiller;
 • feil valgt, ubehagelig klær.

Behandling - Fordeler og ulemper

I begynnelsen av sykdommen anses problemer med venene av pasienter som en irriterende kosmetisk defekt. Smerte spill, tyngde i bena, hevelse i føtter og ben i kveld plukke opp gradvis, så ofte sett på som en normal reaksjon på den daglige belastningen.

Behandling av sykdomsstadier som løper i de fleste tilfeller kan ikke utføres ved konservative (sclerosants ved injeksjon), og operasjonen krever konstant vedlikehold terapi medikamenter, forbedrer blodsirkulasjonen i de lavere lemmene vev.

Fordeler med skleroterapi:

 • prosedyren kan utføres på en poliklinisk basis, for en dag, og neste dag, gå tilbake til jobb;
 • I motsetning til operasjonen er det ikke nødvendig å utføre en skleroterapi prosedyre under generell anestesi;
 • prosedyren er smertefri;
 • Det er ingen risiko for arrdannelse etter fjerning av vener ved administrering av sklerosanter.
Ulempen er en høy sannsynlighet for tilbakefall av åreknuter. Men i dette tilfellet, ikke de årene som sklerosanten er blitt injisert, utvides, men de nærliggende fartøyene.

Handlingsmekanisme

Sklerosant er et stoff som brukes til å utføre scleroterapi.

Følgende er ofte brukt:

 1. Ethoxysclerol (produsert av Chrysler, Tyskland);
 2. FibroVeyn (firma STD, England).

Effekten som frembringes av sklerosanten på karet, er basert på dannelsen av en kjemisk forbrenning av endotel-foringen av venhulen. Det skadede fartøyet kollapser (i tillegg, den stramme båndbredden av beina etter at prosedyren bidrar), veggene holder seg sammen, og vokser deretter sammen. I stedet for åreknuter, gjenstår arret.

Video: Varicosity uten kirurgi

Typer av skleroterapi

 • Skumdannelse.

En egenskap ved preparater av denne typen er deres evne til å danne et skum når de blandes med luft, som injiseres i hulrommet i den dilaterte venen med en sprøyte.

Under injeksjonen klæber stoffet seg til veins vegger og lukker raskt lumen. Siden medikamentet er blandet med luft i et forhold på 1: 3 eller 1: 4, er den mengde av legemidlet som kreves for liten. Legemidlet sprer seg ikke gjennom en blodåre, en liten mengde sklerosant er nok til å dekke lumen av store kar med diameter.

 • Mikroskleroterapiya.

Teknikken brukes i de tilfellene når det er nødvendig å fjerne vaskulære neoplasmer opp til 2 mm i diameter. I dette tilfellet blir stoffet introdusert i lumen av fartøyet ved hjelp av en tynn nål.

 • Echosclerotherapy.

Metoden brukes til å fjerne vener med stor diameter, så vel som de årene som ligger dypt i vevet. Nålen fra sprøyten med stoffet injiseres i lumen av fartøyet under overvåkning av ultralyd. Dette eliminerer risikoen for å innføre sklerosant i vevet.

Video: Ikke-kirurgisk metode for behandling av åreknuter

vitnesbyrd

Leger-phlebologists utfører ofte denne prosedyren på beinene av beina av følgende grunner:

 • forekomsten av åreknuter i underbena;
 • uttalte vaskulatur;
 • vaskulære stjerner;
 • intensivering av effekten av det utførte kirurgiske inngrep for åreknuter i underbenet;
 • lymphangiom eller hemangioma.

Les hvilken effekt du kan forvente etter å bruke mikrostrømmer i ansiktet, og finn ut prisene.

Hva er microionophoresis? For flere detaljer og priser, klikk her.

Kontra

Prosedyren utføres ikke i følgende tilfeller:

 • under graviditet;
 • i ammingsperioden;
 • i nærvær av intoleranse eller allergi mot rusmidler for skleroterapi;
 • med trombose og tromboflebitt i benene på bena;
 • i nærvær av inflammatoriske prosesser i hud og subkutant vev av beina;
 • Tilstedeværelse av hjertesykdom hos pasienten.

Fremstilling av

Ved forberedende stadium av en konsultasjon med den lege-phlebologist, som detekterer tilstedeværelsen av åreknuter, dens grad, tilstedeværelse eller fravær av komplikasjoner av åreknuter.

For å finne ut tilstand av dyp venetrombose og graden av hemodynamisk ustabilitet utført ultralyd av nedre ekstremiteter. Avhengig av alvorlighetsgraden av åreknuter, tilstedeværelse av komorbiditet, foreskriver legen den beste måten å eliminere åreknuter. Dette kan være kirurgi eller skleroterapi.

Hvis pasienten er vist skleroterapi, blir det nødvendig antall prosedyrer og omtrentlig antall injeksjoner per prosedyre under konsultasjonen.

Noen dager før prosedyren, trenger du:

 • Avstå fra å røyke og drikke alkohol;
 • slutte å ta medisiner på grunnlag av acetylsalisylsyre og andre legemidler som fremmer blodfortynning og reduserer dens evne til å koagulere;
 • utsette for en stund utførelsen av kosmetiske prosedyrer som kan føre til skade på huden på skinnene, utseendet på irritasjon eller betennelse (for eksempel for eksempel depilering).

Hvordan utføres prosedyren

 • Skleroterapi av vener i underekstremiteter.

For å utføre prosedyren legges pasienten, og beina er forhøyet slik at blodet kan strømme fra venene på underdelene. En liten mengde blod i venen vil bidra til å sikre at sklerosanten virker mer effektivt på venerveggene og ikke sprer seg til andre fartøy. I en prosedyre kan opptil 10 injeksjoner utføres. Tiden det tar fra 20 minutter til 1 time. Legemidlet kan injiseres med en sprøyte eller en tynn kanyle.

Administrasjonen av stoffet kan være litt smertefullt. For en stund kan ømhet og kløe på injeksjonsstedet følges. Men følelser på intensitet er slik at anestesi ikke er nødvendig. Ofte for skleroserende dype åre, administreres legemidlet under overvåkning av ultralyd med en doppler. Dette lar deg overvåke administrasjonsstedet for stoffet og forhindre at sklerosanten kommer inn i vevet rundt blodåren. Umiddelbart etter slutten av injeksjonen, er beina tett båndet.

 • Behandlingsmetoder for behandling av fødselsmerke.

For å fjerne punktvaskulære neoplasmer, anvendes metoden for mikroskleroterapi. Noen ganger, for å øke effekten av behandlingen, blir innføringen av sklerosant utført samtidig med laser eksponering.

Hvordan er prosedyren for elektrokoagulering av ansiktet, i artikkelen ved referanse.

Hvorvidt fjerning av vorter er effektiv ved elektrokoagulasjon, les her.

Gjenopprettingstid

 • Kompresjons undertøy.

Etter prosedyren er det obligatorisk å bære elastiske strømper med høy grad av kompresjon. Vanligvis bæres de umiddelbart etter operasjonen og får ikke ta de første 2-3 dagene etter innføringen av sklerosanten. Deretter må kompresjonsklærene bare brukes på ettermiddagen.

 • Motoraktivitet.

I minst en halv time etter prosedyren må du for eksempel bevege seg sakte. I løpet av de første tre dagene bør du ikke delta i fitness, gymnastikk, simulatorer, det er bedre å begrense timens gange. I løpet av de to første ukene, bør du ikke alltid stå i stående eller sittende stilling.

 • Å kjøre en bil.

Umiddelbart etter prosedyren, kan du ikke kjøre, ettersom sclerosantene inkluderer alkoholer.

 • Termiske prosedyrer.

Et varmt bad kan ikke tas i minst en og en halv time. Å besøke et bad, dampbad, bør badstue utsettes i minst to måneder.

effekter

Etter prosedyren kan det være små funksjonsforstyrrelser som varer fra flere timer til flere dager og behandles uten behandling. Disse inkluderer:

 • kløe på huden på injeksjonsstedet og ømhet langs venene;
 • mørkgjørelse av huden over venen som sklerosanten ble injisert i;
 • brenne huden og subkutane vev i tilfelle av at en liten mengde av legemidlet når det administreres kom inn i vevet, og ikke i venen hulrom;
 • hevelse av foten og ankelen etter prosedyren, som kan vare opptil flere dager;
 • peeling av huden på injeksjonsstedet.

Alvorlige komplikasjoner av prosedyren:

 • alvorlig brenning av vev med den påfølgende dannelsen av et arr på stedet der en stor dose sklerosant kommer inn i det subkutane vevet;
 • trombose i årer, tromboflebitt.
Foto: kateter sclerotherapy

Ofte stilte spørsmål

Hvilken er bedre, laser eller skleroterapi?

Det er mulig å diskutere fordelene og ulempene med metoder i lang tid. Men det vil være mer hensiktsmessig å snakke om å velge en bestemt metode avhengig av endringene i venene til en bestemt pasient, graden av hemodynamisk lidelse, tilstedeværelsen eller fraværet av komplikasjoner av åreknuter. Valg av metode er best betrodd til phlebologist, som er kjent og bruker begge disse metodene i sin praksis.

Hvor mange økter er det nødvendig for å fjerne de utvidede venene helt?

For de fleste pasienter som utførte prosedyren i de tidlige stadier av utvikling av åreknuter i underekstremiteter, er en injeksjon tilstrekkelig. I mer sjeldne tilfeller må du gjennomgå 2-3 prosedyrer.

Hvor lenge vil resultatet bli sett?

For å vurdere den endelige resultat av sklerose bør være 2-3 måneder, da vil alle funksjonssvikt i forbindelse med innføringen av sclerosant, oppløse blåmerker og svelling skal finne sted.

Hva er farlig?

Skleroterapi er farlig med trombose og tromboflebitt. Men ifølge statistikk er risikoen for disse komplikasjonene i kirurgiske metoder for behandling av åreknuter enda høyere.

Finn ut hva som er myostimulering av ansiktet, og for hva det er ment.

Før og etter darsonvaliseringen av ansiktet, se på denne adressen.

Hva er formålet med vinterapi for huden, les her.

Skleroterapi: vurderinger og konsekvenser. Skleroterapi av venene i underdelene

Ofte må kvinner møte åreknuter. Menn, selvfølgelig, lider også av en slik sykdom, men mye sjeldnere.

Åreknuter

I seg selv bringer varicosity mye trøbbel til en person. Benene sår og hovne, i vener er det brennende og kløe. Vel, selvfølgelig, ser det ut fra et estetisk syn ikke veldig attraktivt, og i noen tilfeller bare forferdelig.

Det er flere grader av venøs insuffisiens, men hver av dem må behandles riktig. Derfor er det så viktig å kontakte phlebologisten ved de første klager.

Behandling av åreknuter ved ulike metoder

Avhengig av sykdomsstadiet og graden av vaskulær skade, er korrigeringsmetoden valgt. Det kan ha følgende typer:

 • konservativ behandling;
 • Skum skleroterapi;
 • kirurgisk fjerning av den berørte venen.

Nylig har metoden for phlebosclerosing behandling blitt veldig populær.

Skleroterapi av venene i underdelene

Essensen av korreksjon er at et spesielt stoff settes inn i venen, som limer det berørte fartøyet. Det finnes flere typer sklerosanter. Noen av dem, når de er injisert i en blodåre, korker det permanent, og etter en stund oppløses fartøyet helt. Andre har en mindre kraftig effekt. De fyller og limer venen, men når man bruker slike legemidler, er et tilbakefall mulig, så en gjentatt korreksjon vil være nødvendig.

Hvordan utføres prosedyren

Før skleroterapi, må pasienten passere en rekke standardtester. I tilfelle det ikke foreligger kontraindikasjoner, utnevnes en operasjon.

En pasient med åreknuter er plassert i horisontal stilling, hvoretter legemidlet injiserer legemidlet i karet. I en prosedyre kan fem til tjue injeksjoner gjøres. Alt avhenger av hvilken vene er forandret.

På samme måte kan skleroterapi av hemorroider utføres. Hvis tidligere en pasient med åreknuter i endetarmen var dømt til kirurgi, har alt blitt mye lettere. Mange mennesker, som fryktet kirurgisk inngrep, unngikk ganske enkelt å besøke en lege.

Skleroterapi av hemorroider eller blodårer på bena utføres uten bedøvelse. I sjeldne tilfeller kan lokalbedøvelse brukes. Prosedyren er ikke smertefull. Du vil bare føle penetrering av den tynneste nålen gjennom huden.

Indikasjoner for prosedyren

I hvilke tilfeller kan jeg velge denne typen rettelse?

Skleroterapi utføres med åreknuter. En obligatorisk tilstand er at diameteren av det berørte fartøyet ikke skal overstige en centimeter. Ellers er en kombinasjon med kirurgisk korreksjon nødvendig.

Også ved hjelp av skleroterapi kan du kvitte seg med de vaskulære "stjernene" på bena dine. I dette tilfellet kan flere injeksjoner gjøres i en økt.

Også behandling av hemorroider kan utføres ved denne metoden, forutsatt at åreknuter ikke startes og ikke påvirker dypårene.

Kontra

Hvem kategorisk kan ikke utføre en slik prosedyre?

Det er nødvendig å forlate prosedyren for personer som lider av ulike hjertesykdommer og diabetes. Sklerosanter bør heller ikke gis til gravide og ammende mødre. Når det oppdages trombi, er det verdt å avstå fra prosedyren til de forsvinner helt.

Pasientens tilbakemelding på skleroterapi

Skleroterapi vurderinger er forskjellige. Avhengig av kroppens individuelle reaksjon til stoffet, kan pasienten utvikle en komplikasjon. Det er derfor noen kvinner som har gjennomgått skleroterapi av venene i underekstremiteter, forlater bare positive vurderinger, andre forblir uheldig med behandlingen.

På grunn av at det ikke er behov for bruk av anestesi under operasjonen, kan pasienten stige om noen få minutter og gå hjem.

Mange kvinner som har blitt vist skleroterapi av blodårer, gir positive anmeldelser. Resultatet er merkbart om noen uker. Området av venen som rager over huden minker, vekt og smerte i beina går. Pasienten trenger ikke lenger å skjule bena sine under lange skjørt og bukser.

Også scleroterapi vurderinger er positive på grunn av det faktum at det ikke er behov for å bli på sykehuset og gå til sykehuset. En person kan fortsette å lede et normalt liv.

Varicosity, som oppsto etter graviditet og fødsel, forårsaker mye ubehag. Hva er overraskelsen til det rettferdige kjødet, da etter flere injeksjonsbaner forsvinner kranser og stjerner helt og beina får sin tidligere skjønnhet og attraktivitet!

Skleroterapi av venene i nedre ekstremitetene har kun negativ i de tilfellene da det var en uforutsette reaksjon av organismen på det injiserte legemidlet. Det kan uttrykkes som følger:

 • betennelse i behandlet kar
 • allergi mot medisinering;
 • smerte langs venen;
 • utseendet av "stjerner" fra fartøyene;
 • mørkere hud og dannelse av blåmerker.

Det skal imidlertid bemerkes at alle disse fenomenene ikke kan kalles alvorlige. De foregår fra en uke til to måneder. Etter denne pasienten, som gjennomgått skleroterapi, blir negativ tilbakemelding ofte endret til positive meninger, da effekten blir åpenbar.

Etter prosedyren

Når legen fullfører medisinen, vil han fortelle om det er behov for et andre kurs. I noen tilfeller er bare en økt tilstrekkelig. I mer alvorlige tilfeller blir gjentatte injeksjoner gitt etter 3-5 dager.

Også etter slutten av prosedyren må du bruke kompresjon. Disse kan være spesielle strømper eller strømpebukser. I fravær av et slikt middel, kjøp de vanlige elastiske bandasjer.

Etter skleroterapi er det nødvendig å kontinuerlig bevege seg fra en til to timer. Det er bedre hvis det er klassisk å gå. Legen vil gi deg de nødvendige anbefalinger og vil plukke opp tid, gitt alvorlighetsgraden av sykdommen.

Også, du må bruke kompresjon i de første dagene etter prosedyren hele tiden. Deretter skal du bruke bandasjer eller spesielle strømper med en pause om natten.

Konsekvenser av prosedyren

Som nevnt ovenfor er sclerotherapy vurderinger bare positive. Etter å ha utført slik behandling blir beina dine vakre og bli kvitt fryktelige fremspringende venøse noder.

Når den berørte venen er "forseglet", blir alt arbeid skiftet til nærliggende fartøy. For å unngå komplikasjoner og åreknuter er det nødvendig å ta spesielle preparater, for eksempel: Detralex, Venarus, Antistax. Også for forebygging, kan du bruke salve-venotonisk.

Hvis du uforsiktig behandler sunne årer og hopper over de nødvendige medisinske stoffene, kan du møte ansiktet i gjentatte åreknuter. Selvfølgelig kan det også herdes med sklerosanter, men i noen tilfeller kan kirurgisk behandling være nødvendig. Hvis du gjentatte ganger fjerner eller limer venene, kan du få en amputasjon av beinet. Slike konsekvenser er selvfølgelig sjeldne, men ingen er immun mot dem. Derfor må du være spesielt oppmerksom på beinhelsen etter behandling av åreknuter.

anbefalinger

Etter prosedyren må du nekte å ta et varmt bad, besøke badstuen eller badstuen. Prøv å øke bena oftere over nivået av hjertet for en fullstendig utstrømning av blod. Velg bare komfortable sko med en liten hæl.

På anbefaling fra legen, gjennomføre en vanlig undersøkelse med en ultralydsmaskin. Det vil bidra til å holde kontrollen over prosessen som foregår inne i fartøyene. Du vil ikke kunne se de primære mulige endringene i sunne årer på noen måte, og spesialisten identifiserer dem på et tidlig stadium.

Bruk regelmessig kompresjon, spesielt hvis du har en lang tur eller, for eksempel, en lang tur med bil. Utfør spesiell gymnastikk for nedre ekstremiteter, som vil bidra til å styrke fartøyene.

Gå inn for sport. Enkel kjøring, sykling eller svømming vil være et utmerket alternativ. Hold styr på dine årer og besøk phlebologist. Vær sunn!

Funksjoner av skleroterapi av beinårene

Sclerotherapy (flebosklerozirovanie) - den moderne måten som kreves for å behandle lymphatic og sirkulasjons systemer, er også brukt til å behandle åreknuter karene i ekstremitetene (ved alle stadier av utvikling) og andre sykdommer. Det er ikke mindre effektivt enn tradisjonell kirurgi, men påvirker ikke forstyrrelsen av kroppsvevets integritet. Etter at du har gjennomført prosedyren, må du bruke kompresjonslinne.

Essensen av skleroterapi

I prosessen med skleroterapi er det liming og fjerning av skadede årer. For dette formål innenfor hver av dem (ved hjelp av en spesiell tynn nål-lignende insulin) oppløsning ble innført, noe som limer membranveggen, noe som resulterer koagulat. Etter en stund gjenstår bare en liten fibrøs formasjon på venens side, dens lumen overgås, patologien forsvinner. Den injiserte væsken er helt eliminert fra kroppen. Legemidlet er ikke skadelig for helse, utvikler ikke avhengighet og avhengighet.

Typer av skleroterapi

I dag er følgende typer prosedyrer kjent og praktisert:

 • mikroskleroterapiya (brukt sklerosemiddelet sprøytes inne i venen, hvis mengden av den sistnevnte ikke overskrider 2 mm ikke egnet for store årer.);
 • ekkoskleroterapi (prosessen skal utføres sammen med en ultralydsundersøkelse som bidrar til å bestemme nøyaktig innføring av legemidlet i det planlagte området som ligger i dyp vev);
 • Skum sclerotherapy vene, et annet navn - «skumform» (for det kommer fra narkotika som tar skummende tilstand når blandet med luft, de bedre kontakt med den skadede veneveggen, og dermed utvide anvendelsen av metoden);
 • cryoskleroterapi (legemidlet avkjøles til en lav temperatur før administrering);
 • punktering kateter sclerobliteration (løsningen injiseres med et kateter). Effektivitet er tvilsomt, siden risikoen for rekanalisering er høy (mer enn 40%);
 • sklerose henhold venovizorom (overflate metode for fjerning av lesjoner. Det er meningen å bruke apparatet Veinviewer som rager slag deformerte fartøy på kroppsoverflaten. Den mest effektive i kombinasjon med andre sklerose).

Indikasjoner og kontraindikasjoner for bruk

Skleroterapi av venene i underarmene anbefales for:

 • fjerning av vaskulære stjerner (telangiectasia) og mesh (retikulær varicosity);
 • behandling av åreknuter (behovet for en prosedyre er bestemt av legen);
 • bli kvitt hemangioma, lymphangiom (subkutane neoplasmer), hemorroider;
 • restaurering av svekket trofisme av vev
 • eliminering av trofasår og akutt tromboflebitt.

Skleroterapi av åreknuter har følgende kontraindikasjoner:

 • smittsomme sykdommer;
 • allergiske reaksjoner;
 • graviditet og amming
 • diabetes mellitus;
 • hjertesykdom, kardiovaskulær system, nyre;
 • patologi av dype vener (obstruksjon).

Fordeler og ulemper

Metoden har sine fordeler og ulemper.

Skleroterapi av vener i underekstremiteter har følgende fordeler:

 • smertefri;
 • sikkerhet for helse;
 • poliklinisk omsorg (ikke nødvendig å bli på sykehus);
 • rask kvittering av resultatet (etter den første manipulasjonen);
 • behandlingsforløpet er kortvarig;
 • forlater ikke konsekvenser på huden (markeringer, arr og arr, som skiller det fra kirurgisk metode).
 • Andre steder kan påvirkes (hvis fartøyene ikke har tilstrekkelig styrke);
 • På stedet for medisinske piercinger, tidligere lukket av medisin, kan det være lumens (i dette tilfellet er det nødvendig med konsultasjon og veiledning med en spesialist);
 • muligens retur av sykdommen (hvis den er forårsaket av hjertesvikt);
 • injisert stoff er i stand til å forårsake allergi hos personer som er utsatt for lignende responser;
 • manglende overholdelse av diett med hemorroider fremmer en gjentatt sykdom.

Kan vi sammenligne effekten med laserterapi?

For å bli kvitt varicose sammen med sclerotherapy gjelder laserbehandling (utrydding). Det utføres på et sykehus utstyrt med et passende anlegg, krever ikke anestesi, effekten følges kun for defekte områder av vener.

Laseren virker på innsiden av karene fra innsiden og gjenoppretter den endrede strukturen uten å påvirke eller skade huden og det subkutane laget. Strålingen av enheten trenger inn i dype vener og har en helbredende effekt på dem.

I motsetning til skleroterapi har laseren ingen bivirkninger, det tillater nesten ikke forekomst av tilbakefall, men kostnaden ved bruk er høyere.

Det er en rekke kontraindikasjoner for laserskleroterapi. Det kan ikke bestås:

 • kvinner under graviditet;
 • folk tar jernholdige stoffer;
 • pasienter med manifestasjoner av fotodermatoser;
 • eiere av brunbrun (svarthart) hudfarge.

Fremstilling av

Før skleroterapi, må pasienten følge noen anbefalinger for forberedelse:

 • å ha en undersøkelse hos en lege
 • gjennomføre en Doppler-studie (en slags ultralyddiagnose, som avslører blodkarens patologi);
 • å gjøre hårfjerning av problemområdet hvor operasjonen vil bli utført (uten bruk av kremer, lotioner og salver);
 • Røyking og alkohol er forbudt (ikke mindre enn to dager);
 • med deg må du ha løse sko (klær);
 • før prosedyren (i 2 timer) anbefales lett matinntak og hygienisk dusj (før du kommer til sykehuset).

Hvordan utføres prosedyren

Før begynnelsen av manipulering undersøkes de delene av fartøyene som krever behandling nøye. Deretter introduserer en spesiell veldig tynn nål et stoff, skleroserer venene og blokkerer sykdomsforløpet. Handlingen er ledsaget av ultralyddiagnose: det lar deg slå målet nøyaktig, samt spore effekten av stoffet. Sesjonen inneholder fra to til ti injeksjoner (varighet - fra 10 til 20 minutter).

Når alle benene injeksjoner bandasje elastisk bandasje (anbefaler bruk av en kompresjonsklesplagg eller bandasjer strømper til sklerose), for administrering av stoffet kan ha en sklerozivny (et klebemiddel) virkning og forhindre blødning.

Hvilke stoffer brukes til skleroterapi?

For å behandle åreknuter i bena ved hjelp av skleroterapi, brukes spesielle skleroserende midler. De er delt inn i flere grupper.

 1. Rullende protein (clot dannet i hullet, noe som gir liming effekt) syntetiske vaskemidler "fibro Wayne", "Trombovar", "polidokanol" Sotradekol, natriumtetradecylsulfat.
 2. Forårsaker forekomsten av blodpropper (enkeltvegg omdanner) karroziynye legemidler: shotin jodløsning, varikotsida oppløsning Variglobina "Etoksisklerol» (Aethoxysklerol), «Trombovar".
 3. Osmotisk (hyperosmotisk, forårsaker dehydrering av veggene i blodkar) preparater: natriumklorid (10-24%), natriumsalisylat (30-40%).

Stadier av å holde

Prosedyren for skleroterapi utføres i flere faser:

 • pasientens aksept av riktig kroppsstilling (definert for hver enkelt sykdom - liggende eller sittende);
 • betegnelse av området som krever korreksjon og behandling (hud rundt målområdet behandles med en antiseptisk løsning), utførelse av injeksjoner (alltid i stigende retning);
 • Ved punkteringsstedet brukes bomull, kompresjon brukes: kompresjonsklær er slitt eller benet er viklet med et elastisk bandasje;
 • Skleroterapi forutser etter prosedyren utførelsen av tiltak for å forhindre ødeleggelse av dype kar, dannelsen av blodpropper (vandring anbefales i omtrent en time).

Rehabiliteringsperiode

Kompresjonsskleroterapi av føttene, som enhver annen operasjon, tar tid å gjenopprette. Teknikkene som anbefales i denne perioden, bør følges i fremtiden.

Rehabilitering etter prosedyren er som følger:

 • Det er nødvendig å regelmessig gå til fots til fots (en stillesittende livsstil er kontraindisert);
 • bør nekte tung løping, du kan ikke bære tung last med hånden;
 • Du bør ikke gjøre gymnastikk øvelser, aerobic og trening sykling;
 • Siden mange stoffer som brukes i prosedyren har alkohol i sammensetningen, er det bedre å begrense kjøring så mye som mulig.
 • nekte å besøke solarium og badstue.

Bivirkninger etter skleroterapi

Til tross for all effektivitet og smertefrihet, kan skleroterapi av benene på bena ha bivirkninger av forskjellig karakter.

Normale bivirkninger

Skleroterapi av benene på beina fører til brenning, utseendet på en streng. Denne effekten varer i et år.

Bivirkninger for en kort tid:

 • kløe (flere timer, en dag);
 • brannsår (raskt og uavhengig forsvinner);
 • mikrotrauma, peeling av huden på injeksjonsstedene (varighet - en uke, noen ganger to);
 • litt smerte med administrasjon av stoffet;
 • vaskulær setochka (passerer om en måned eller mer);
 • hevelse.

Mer alvorlige komplikasjoner

Komplikasjoner etter skleroterapi er svært sjeldne (sannsynligheten for utseende i prosentandel er bare 0,02% av det totale antallet prosedyrer som utføres). Og likevel kan manipulering av skleroterapi av beinårene føre til alvorlige konsekvenser:

 • blødning (deres årsaker er sår dannet på grunn av for mye væske introdusert av slimhinnen);
 • skleroserende kan påvirke leveren (hvis den kommer inn i blodet);
 • dysfunksjon av prostata (infertilitet, brudd på urinering, prostatitt, purulent betennelse, abscess med dyp penetrasjon i vev);
 • alvorlige brannskader;
 • tromboflebitt;
 • trombose av vener.

Kostnad for prosedyren

Prisen på holde består av kostnadene for forbruksvarer (sprøyter, nåler, valser, kluter), legemidler som brukes instrumenter, faglig arbeid (sklerose prosedyren utføres av høyt kvalifisert lege-phlebologist).

I gjennomsnitt er kostnaden per økt fotskleroterapi i Russland 9 000 rubler. For behandling av mange sykdommer, vil et besøk ikke være nok.

I Europa vil denne behandlingsmetoden koste fra 200 til 800 euro, i Israel eller De forente arabiske emirater må betale omtrent et og et halvt tusen dollar.

Uansett hvor effektiv den var den moderne metode for behandling av åreknuter ved sklerose av beinet årer, har det konsekvenser, og gir ikke en absolutt garanti for fravær av tilbakefall (tilbakevendende sykdom).

Les Mer Om Fartøyene