Hva er koronar angiografi av fartøy, hvordan det utføres, dets fordeler og ulemper

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er angiografien til kranspulsårene, for hvilke indikasjoner er denne undersøkelsen utført. Forberedelse for koronarangiografi, oppførsel og gjenopprettingstid.

Koronar angiografi (forkortet til KG, et annet navn - angiografi av koronararteriene) - en minimal invasiv metode for undersøkelse av koronar (koronararteriene) (karene som tilfører hjertemuskelen), slik at for å identifisere deres innsnevring eller fullstendig dekning.

KG er "gullstandarden" for undersøkelsen av hjertets blodkar, og overgår alle andre diagnosemetoder i nøyaktighet. For å utføre det, punkterer legene den femorale eller radiale arterien gjennom hvilken et langt kateter settes inn i koronarbeinene. Deretter, gjennom dette kateteret, innføres en kontrast som tillater visualisering av arteriene ved hjelp av en røntgenstråle. Kontrasterende gir deg mulighet til å identifisere stedene for delvis eller fullstendig overlapping.

CG ofte brukt i kardiologi og hjertekirurgi for å identifisere de aterosklerotiske lesjoner i koronararteriene og diagnose av forskjellige former av iskemisk hjertesykdom, inkludert hjerteinfarkt (MI) og angina.

Intervensjonelle kardiologer eller hjertekirurger utfører denne undersøkelsen.

Indikasjoner for KG

Koronarografi gir viktig informasjon til leger om tilstanden til blodkar som leverer blod til hjertet. Dette kan bidra til å diagnostisere ulike hjertesykdommer, planlegge videre behandling og gjennomføre visse prosedyrer.

Resultatet av CG er et videobilde (angiografi), som viser steder for å begrense eller overlappe koronararteriene.

Klikk på bildet for å forstørre

Denne undersøkelsesmetoden kan brukes til å diagnostisere mange hjertesykdommer, inkludert:

 • Koronar hjertesykdom (CHD) - en sykdom hvor aterosklerotiske plakk i koronararteriene forstyrre blodtilførselen til hjertemuskelen. IHD kan føre til utvikling av hjerteinfarkt og angina pectoris.
 • Myokardinfarkt er en farlig sykdom forårsaket av plutselig opphør av blodtilførselen til en del av myokardiet på grunn av fullstendig overlapping av lumen i kranspulsåren.
 • Angina pectoris er en sykdom som manifesteres av en pressende eller kjedelig smerte i hjertet forårsaket av begrensning av blodtilførselen til hjertemuskelen.

Også KG utføres noen ganger i henhold til følgende indikasjoner:

 • Tilstedeværelse av medfødte eller anskaffe hjertefeil før kirurgisk inngrep.
 • Patologiske resultater av ikke-invasive tester for å vurdere treningstoleranse (stresstester).
 • Hjertesvikt.

Etter å ha mottatt dataene fra KG, kan legen etablere en nøyaktig diagnose, identifisere årsaken til symptomene på sykdommen og gi pasienten en løsning på problemet.

Kontra

Koronarangiografi av hjertesykdommene i akutte tilstander har ingen absolutte kontraindikasjoner.

Relative kontraindikasjoner til CG:

 1. Akutt nyresvikt.
 2. Kronisk nyresvikt i diabetes mellitus.
 3. Fortsatt blødning i mage-tarmkanalen.
 4. En uforklarlig feber som kan knyttes til en infeksjon.
 5. Ubehandlet infeksjon.
 6. Stroke i akutt periode.
 7. Alvorlig anemi.
 8. Høy grad av arteriell hypertensjon, ikke egnet til rusmiddelbehandling.
 9. Krenkelser av vann-elektrolyttbalansen.
 10. Manglende samarbeid med pasienten på grunn av mental eller systemisk patologi.
 11. Tilstedeværelsen av en samtidig sykdom som dramatisk reduserer forventet levetid eller øker risikoen for medisinske inngrep.
 12. Pasientens nekte å gjennomføre ytterligere behandling, som kan inkludere stenting, shunting eller protese reparasjon av ventilen.
 13. Overdosering av hjerteglykosider.
 14. Tilstedeværelsen av alvorlige allergier mot kontrast.
 15. Alvorlig perifer arteriell sykdom, begrensende vaskulær tilgang.
 16. Dekompensert hjertesvikt eller akutt lungeødem.
 17. Nedsatt blodpropp.
 18. Infeksjonsskader på aortaklappen (endokarditt).

Koronar angiografi

Angiografi av kranspulsårene utføres i stillestående omgivelser i et røntgenoperasjonsrom. En kardiurgirurgi eller en intervensjonskardiolog, en anestesiolog, en operasjonssykepleier og en bedøvende pasient deltar i gjennomføringen. Denne undersøkelsen kan utføres både i henhold til planlagte indikasjoner, når legene kan fortelle i detalj hva koronar angiografi er og snarest når det ikke er tid til forklaring.

Klikk på bildet for å forstørre

Forbereder prosedyren

I presserende tilfeller, den minimale forberedelse for fremgangsmåten, omfatter det et elektrokardiogram opptak, sampling av blodprøver (resultater ikke forventet, ettersom det er nødvendig straks en operasjon), kuttet medisinsk undersøkelse.

Før du utfører CG, må pasienten fortelle legen sin om:

 • Tilstedeværelsen av allergiske reaksjoner;
 • mottak av medisiner.

Før den planlagte CG forberedelse til eksamen er gjennomført mer nøye, det inkluderer en full medisinsk undersøkelse, som tildeler den nødvendige minimum av laboratorie eller instrumental undersøkelse, basert på pasientens tilstand og eksisterende komorbiditet.

Generelle anbefalinger som forberedelse til angiografi av kar:

 • Ta alle medisinene du tar med deg til sykehuset. Spør legen hvilken av dem som skal fortsette å ta, og hvilke som skal avbrytes før koronar angiografi.
 • Hvis du har diabetes, spør legen din dersom du trenger å ta insulin eller ta orale medisiner før CG.
 • Etter midnatt før undersøkelsen, ikke spis eller drikk.
 • På morgenen før eksamen, ta en hygienisk dusj.

anestesi

KG utføres vanligvis under lokalbedøvelse, slik at pasienten er bevisst mens den holdes, men kateterinnføringsområdet er bedøvet.

Svært ofte blir pasientene bedøvet, dette gjør dem søvnige og avslappet. Imidlertid forblir pasientene bevisst og kan følge instruksjonene fra leger som noen ganger under undersøkelsen blir bedt om å ta dypt pust og holde pusten.

Noen ganger er det i små barns generelle anestesi brukt til å utføre CG, fordi det under prosedyren er nødvendig å ligge stille.

overvåking

Under prosedyren overvåkes pasientens tilstand, hjertets aktivitet. Vanligvis blir denne delen av undersøkelsen besvart av en anestesiolog. Til pasienten fester elektroder, slik at de i sanntid kan se på elektrokardiogrammet, samt sensorer som måler blodtrykk og oksygenmetning av blod.

Eksamenskurs

Koronarografien i seg selv varer omtrent 30-60 minutter. Nedenfor er trinn-for-trinn-sekvensen av denne prosedyren:

 1. Etter at du har gått inn i røntgenrommet, blir du bedt om å ligge på et spesielt bord. Hvis et kateter settes inn gjennom lårbenet i lysken, blir området barbert og behandlet med et antiseptisk middel.
 2. I underarmen er det installert et intravenøst ​​kateter, elektroder festet til kroppen for EKG-overvåkning, og en mansjett til måling av blodtrykk er plassert på skulderen.
 3. Du er dekket med sterilt undertøy, hvorpå arteriepunktersiden er bedøvet med injeksjon av lokalbedøvelse.
 4. I lysken eller på underarmens punktering, henholdsvis lårbenet eller den radiale arterien med en nål. En tynn leder (den ligner på en lang ledning) gjennom hvilken en spesiell introduksjon er innført i fartøyets lumen, blir introdusert gjennom nålen.
 5. Gjennom denne introduceren utføres et diagnostisk kateter som ledes gjennom karene til kranspulsårene.
 6. Etter kontakt av kateterspissen ved munningen av den ønskede koronararterien, legen setter en liten mengde av kontrast og samtidig gjør gjennomlysning (kontinuerlig radiografi som gjør det mulig å motta video fra spredning av fartøyet kontrast).
 7. Innføringen av kontrast kan gjentas flere ganger, fordi noen ganger må leger se på hjertets kar fra forskjellige vinkler.
 8. Deretter settes spissen av kateteret inn i en annen kranspulsår, og undersøkelsesprosedyren gjentas.
 9. Etter visualisering av begge kranspulsårene fra forskjellige vinkler, er undersøkelsen fullført, diagnostikk kateteret og introduktoren fjernes fra kroppen.
 10. Hvis vaskulær tilgang er gjennom lårarterien, presser legen, etter fjerning av innføreren, sterkt på stedet for introduksjonen i ca. 10 minutter for å stoppe blødningen. Som et alternativ til dette trykket kan spesielle enheter brukes som forsegler eller syr hullet i arterienes vegg.
 11. Hvis introduceringen ble satt inn i den radiale arterien, påføres et tett bandasje eller en spesiell oppblåst mansjett, som kan fjernes etter 2-3 timer.

Denne aktivitetssekvensen kan variere avhengig av de kliniske forholdene. For eksempel kan den suppleres med angioplastikk og stenting, hvor de detekterte steder med innsnevring eller blokkering av koronararteriene blir utvidet ved å oppblåse ballongen eller stenten. Noen ganger på slutten av koronar angiografi, er introduseren av den punkterte arterien ikke fjernet, siden det er planlagt å utføre angioplastikk eller stenting på den andre dagen.

Gjenoppretting etter KG

Etter undersøkelsen overføres pasienten til en postoperativ menighet hvor medisinsk tilsyn med tilstanden utføres. Hvis prosedyren ble utført gjennom den radiale arterien, kan en person umiddelbart etter overføring fra operasjonsrommet sette seg ned, og gå til ham er tillatt etter noen timer. Hvis CT utføres gjennom lårbenet, må pasienten ligge på ryggen, uten å bøye det tilsvarende benet, i løpet av den tiden legen indikerer. Samtidig anbefales det å drikke rikelig med vann slik at kontrasten som innføres i kroppen, utskilles av nyrene. Hvis det ikke er kvalme, kan du spise noe som er lett assimilert.

De fleste pasienter etter planlagt KG går hjem neste dag. I løpet av uken kan de bli forstyrret av generell tretthet, ømhet på stedet for vaskulær punktering og tilstedeværelse av et hematom i samme område.

Eksempler på anbefalinger etter uttak fra sykehus:

 • I 1-2 uker må du ikke ta et bad, ikke gå til badstuen, badet eller bassenget. På denne tiden kan du ta en dusj.
 • Hvis det er bandasje på stedet for vaskulær punktering, kan den fjernes dagen etter undersøkelsen.
 • Ikke kjør bilen i 1 uke.
 • Ikke løft vekter, ikke trene i 1-2 uker.

I tillegg til disse anbefalingene kan legen foreskrive bruk av visse medisiner. Disse instruksjonene må følges nøye av pasienten.

Mulige komplikasjoner

Koronarangiografi anses som en sikker prosedyre. Men, som enhver medisinsk metode, kan implementeringen ledsages av visse komplikasjoner.

Risikoen for å utvikle alvorlige komplikasjoner er estimert som 1 tilfelle per 1000 koronar angiografiprosedyrer.

Hva er koronar angiografi, hvordan foregår det, hvor lang tid tar det, typer, indikasjoner, forberedelse, konsekvenser.

Hva er koronarografi?

Koronarangiografi er en invasiv diagnostisk prosedyre som utføres for å vurdere tilstanden til koronarbunnen (hjertesårene).

Hvordan utføres koronarografi.

Koronarangiografi utføres i røntgenrommet under lokalbedøvelse.

Koronarografiens teknikk er som følger: Ved å punktere den radielle arterie ved håndleddet (i de fleste tilfeller) eller den femorale arterien kanyleres vekselvis venstre og høyre hjertets arterier, blir kateteret deretter installeres gjennom koronararteriene fylt røntgenkontrastmiddel, og fremstille bilder i forskjellige projeksjoner.

Hvor lang tid tar koronar angiografi?

Prosedyren for koronarangiografi tar vanligvis 10-20 minutter, i kompliserte tilfeller kan det ta mer tid.

I hvilke tilfeller gjør koronarografi.

Koronar angiografi gjennomføres i pasienter med koronar hjertesykdom (CHD), inkludert i en slik forferdelig dens manifestasjon som hjerteinfarkt.

Hva gir koronarografi.

Koronarangiografi er fortsatt "gullstandarden" i diagnosen koronar hjertesykdom. I koronar angiografi identifiseres arterielle stenoser som er årsaken til angina, lokalisering av lesjonen av hjertets hjertekaronier, og bestemmer den videre behandlingstaktikken.

Typer av koronar angiografi.

Koronarografi kan være selektiv og ikke selektiv. Selektiv er når jeg vekselvis kateteriserer og skyter høyre og venstre arterier i hjertet. For tiden utføres selektiv koronarografi over det store flertallet.

Indikasjon for koronar angiografi.

Koronarografi utføres i følgende tilfeller:

 • den første oppsto en anginøs smerte i brystet;
 • med ustabil angina
 • iskemi (spiseforstyrrelser) av myokardiet avslørt på EKG- eller EKG-overvåkingen av Holter;
 • positiv: tredemølle test, veloergometri, stress Ekkokardiografi;
 • arytmi;
 • hjerteinfarkt;
 • postinfarkt angina pectoris;
 • med ineffektiv medisinering for koronar hjertesykdom;
 • asymptomatisk kurs av IHD;
 • før åpent hjerteoperasjon;

Forberedelse for koronarografi.

Før koronarografi forklarer legen pasientens essens, hensikten, mulige komplikasjoner og bivirkninger av denne prosedyren. Før pasienten utfører koronar angiografi, tildeles følgende undersøkelser:

 • klinisk blodprøve;
 • bestemmelse av blodtype og Rh-faktor;
 • blodproppanalyse
 • biokjemisk blodprøve;
 • blodprøver for hepatitt B og C, HIV;
 • EKG i tolv ledere;
 • ekkokardiografi;
 • Stress ekkokardiografi;
 • Tredemølle test.

Med sammenhengende sykdommer, for eksempel som diabetes mellitus og hypertensjon, er ytterligere undersøkelser og konsultasjoner fra andre leger foreskrevet.

Pasienten må nødvendigvis informere legen om forekomst av allergiske reaksjoner på jodholdige legemidler, kroniske sykdommer og reseptbelagte medisiner.

Før koronar angiografi, må du også barbere håndleddet sonene på høyre eller lyske område.

Resultat av koronarografi hjerter er vanligvis klare på samme dag i form av en protokoll og videoopptak på platen.

Kontraindikasjoner til koronar angiografi.

Det er ingen absolutte kontraindikasjoner for koronarografi. Det er følgende relative kontraindikasjoner, som krever spesiell taktikk for å administrere pasienten før og etter koronarangiografi:

 • økt følsomhet til pasienten for jodholdige stoffer eller preparater for utførelse av lokalbedøvelse;
 • ukontrollerte ventrikulære arytmier;
 • ukontrollert arteriell hypertensjon;
 • hypokalemi;
 • alvorlig hjertesvikt
 • høy kroppstemperatur;
 • alvorlig nyresvikt.

Komplikasjoner etter koronar angiografi.

Prosentandelen av komplikasjoner etter koronar angiografi er minimal. Imidlertid kan følgende komplikasjoner forekomme: smerte i hånden etter koronar angiografi ved punkteringsstedet kan det være forbundet med hematom eller terminering av virkningen av bedøvelsen, blødning ved punkteringsstedet, smerte i hjertet av hjertet kan være assosiert med arteriell trombose og hjerteinfarkt, noe som vil kreve akutt gjentatt inngrep. Derfor, hvis smerten fortsetter i lang tid eller øker, er det nødvendig å informere den behandlende legen om det.

Rehabilitering etter koronar angiografi.

Koronarangiografi som diagnostisk prosedyre krever ikke rehabilitering. Under moderne forhold, i nærvær av indikasjoner, kan koronarografi utføres på poliklinisk basis, noe som krever at pasienten må overvåkes i bare noen få timer. Vanligvis, etter koronar angiografi, blir pasienten gjenvunnet i 1-2 dager.

Er sykehuset gitt etter koronar angiografi.

Vanligvis bruker pasienten etter koronarangiografi ca. 2 dager på et sykehus, avhengig av den avslørte patologien, derfor er pasienten på denne syke listen i denne perioden.

Hvor ofte kan jeg gjøre koronar angiografi.

Det er ingen bestemt tidsramme der du kan gjennomføre koronarografi. Behovet for å gjennomføre denne prosedyren bestemmes av indikasjonene. Også tatt hensyn til dosen av strålingsbelastning og mengden av røntgenkontrastmedium.

Hvorvidt gjør koronar angiografi etter et hjerteinfarkt.

Myokardialt infarkt er en direkte indikasjon for koronar angiografi og påfølgende revaskularisering (gjenopprettelse av blodstrømmen i hjertekarene): ballong dilatasjon og stenting.

Farlig koronar angiografi av hjertet.

Som enhver annen invasiv prosedyre har koronarangiografi visse risikoer, som er spesielt diskutert i samtykkearket. Prosentandelen av komplikasjoner etter koronar angiografi er minimal.

Medisiner etter koronar angiografi.

Etter selve koronarangiografien er det ikke nødvendig å ta noen medisiner. men hvis du har en patologi etter denne prosedyren, er alle avtalene gitt av legen din.

Ernæring før og etter koronar angiografi.

Koronarografi utføres på tom mage. Hvis du stadig tar medisiner, må du snakke med legen din om hva du skal ta, noe som kan bli angrepet. Etter koronar angiografi etter 40 minutter kan du allerede spise som vanlig. Og det er også nødvendig å øke væskeinntaket i løpet av de første 24 timene etter koronar angiografi.

Video Coronarography.

Koronarografi registreres i form av en videofilm under fylling av hjertets arterier med kontrastmiddel, og ifølge videoen vurderer legen tilstanden til arteriene.

Alternativ til koronar angiografi av hjertekarene.

Et alternativ til koronar angiografi for øyeblikket er multi-helical computertomografi med kontrast (MSCT).

Hva er forskjellen mellom MSCT av hjertets kar og koronarangiografi.

MSCT, i motsetning til koronarangiografi, er ikke en invasiv diagnostisk prosedyre. I MSCT administreres kontrastmateriale intravenøst ​​systemisk, og flerlags avbildning av kamrene og karene i hjertet utføres. I koronarangiografi plasseres kateteret direkte i hjertens arterier, og kontrast oppnås under undersøkelsen, som tillater den mest nøyaktige bestemmelse av lesjonen i kranspulsårene.

Kostnaden for koronarangiografi er tilgjengelig her.

Hvorfor og hvem trenger coronary angiografi i hjertet

Koronarografi er introduksjonen av radiopaque substans inn i hjertets kransbeholdere for å bestemme deres patency. Vaskulaturens bilde er oppnådd på roentgenogrammet og tjener som en veiledning for å velge en metode for videre behandling av koronar sykdom. Dette er en av de mest pålitelige måtene for å bestemme lokalisering av innsnevring, alvorlighetsgraden og dens prevalens for etterfølgende stenting eller omgåelse av kranspulsårene.

Les i denne artikkelen

Indikasjoner for koronarangiografi

Formålet med studien av tilstanden til vaskulærsengen kan være på nødindikasjoner. Disse inkluderer alvorlig destabilisering av pasienter med angina pectoris eller etter kirurgiske inngrep på hjertet. Tegn på slik forringelse er økt smerte, patologiske endringer i EKG, økte konsentrasjoner av troponin, ALT og AST i blodet.

Planlagt koronarangiografi utføres i slike tilfeller:

 • Iskemisk hjertesykdom, bekreftet av EKG, ved stresstester, i fravær av reaksjon på medikamentbehandling.
 • Før kirurgi på hjertet, pasienter eldre enn 35 år.
 • Tidlig angina etter et hjerteinfarkt.
 • Tilstedeværelsen av kliniske tegn på iskemi hos personer med økt yrkesrisiko.
 • Etter kirurgiske inngrep på hjertet eller hovedkarene.

Det anbefales å gjennomgå en slik undersøkelse ved vanskeligheter med å diagnostisere - inkompatibilitet av pasientens klager og disse ytterligere undersøkelsesmetodene.

Kontraindikasjoner for koronarangiografi

I nærvær av alvorlig hjerte- og ikke-hjertepatologi utføres ikke studien, da det er økt risiko for komplikasjoner. Pasienter vises ikke hvis de har:

 • svikt av nyrefunksjon med et kreatininnivå på mer enn 150 mmol / l;
 • hjertesvikt i alvorlig form;
 • Dekompensert diabetes mellitus;
 • kompleks arrytmi;
 • ondartet hypertensjon
 • akutt infarkt eller slag (mindre enn en uke etter utbruddet);
 • endarteritt, endokarditt;
 • allergiske reaksjoner (relativ kontraindikasjon).

Forbereder for koronarangiografi

Den forberedende fasen før prosedyren inkluderer innsamling av anamnese for å avklare alvorlighetsgraden av hjertesykdom (betingelsene for forekomst av anfall, overførte hjerteinfarkt). Dessuten viser det seg nærvær av allergi, diabetes, hypertensjon, ulcerative lesjoner i magen eller tarmene, hemodynamiske forstyrrelser, vaskulære sykdommer, uterin blødning.

Pasientene må gjennomgå slike typer undersøkelser:

 • EKG, om nødvendig - daglig overvåking;
 • Røntgenundersøkelse av brystet;
 • ekkokardiografi;
 • ultralyddopplerografi av subklaviske og femorale arterier;
 • blodprøver for HIV, hepatitt, syfilis;
 • koagulogram, elektrolytter, kreatinin, AST og ALT, nivået av glykemi.

Med en tendens til allergiske reaksjoner er det nødvendig med en foreløpig hudprøve for den radiopaksiske substansen.

Hvordan er koronar angiografi gjort?

Koronarografi refererer til operative diagnostiske inngrep, derfor kan det kun utføres i instituttenees innstillinger der det er spesialister med intravaskulære teknikker og angiografisk utstyr. I operasjonsrommet i denne prosedyren er resuscitators for nødhjelp i tilfelle komplikasjoner.

Den første fasen av koronarangiografi kan variere avhengig av den valgte teknikken:

 • Ifølge Jadkins bruker to separate katetre for koronararteriene, som blir introdusert gjennom femorale arterien.
 • Metoden for soner bruker ett kateter, de passerer konsekvent høyre og venstre kranspulsår, administrasjonsstedet er brachialarterien.

Alle påfølgende faser er like, uavhengig av hvilken versjon av studien som brukes. Kateteret settes inn i koronararterien, gjennom det kommer første heparin, og deretter kontrast (Vizipak, Omnipak, Ultravist eller andre). For venstre kranskärl, bør røntgen være i fem fremspring, for den rette i to. Samtidig analyseres tilstanden til hjertets ventrikler.

Under angiografien overvåkes trykk- og EKG-parametrene kontinuerlig. I samråd med pasienten kan en forlengelse av fartøyets innsnevrede lumen utføres med en ballong eller en stent er installert. Etter fullføring av prosedyren fjernes katetrene, en trykkforbinding blir påført på punkteringsstedet.

Utfører angioplastikk og stenting under koronarografi

Som konklusjon er slik informasjon angitt:

 • Den overveiende typen blodtilførsel er høyre, venstre, uniform.
 • Tilstanden til hjertets muskellag, som leveres med en konisk beholder.
 • Tilstedeværelsen av sikkerhet og deres egenskaper.

På hvordan å gjennomføre en koronar angiografi, se denne videoen:

Hvor lang tid tar studien?

Koronarografi utføres under lokalbedøvelse, derfor er det ikke nødvendig med preoperativ forberedelse. Bare beroligende midler kan brukes. Etter anestesi av punkteringsstedet og kateterstedet starter prosedyren umiddelbart, og tar fra 20 til 30 minutter. Den totale tiden som tilbys i operasjonen er omtrent en time. Dette er gitt at stenting ikke utføres.

Anbefalinger i gjenvinningsperioden etter prosedyren

På sykehuset kan pasienten være etter angiografi i 5 til 24 timer. I denne perioden anbefales sengestøt, du kan drikke vann og fruktjuicer. Hvis hjertets ytelse er stabil, blir pasienten utladet.

Hjemme skal minst en uke observeres sparsomt, unngår fysisk aktivitet, drikker alkohol og røyker. I 2 - 3 dager trenger du ikke å ta et bad, bør punkteringsstedet forbli tørt når du tar en dusj. Bilen kan kjøres etter 3 - 5 dager.

Det er nødvendig å kontakte en lege med slike symptomer:

 • blødning fra punkteringspunktet til arterien;
 • smerte, hevelse og rødhet i huden;
 • nær kateteriseringssonen er det en herding;
 • kroppstemperaturen økte;
 • huden endret farge, og lemmen som ble brukt til å holde kateteret vokser dumt og blir kaldt eller varmt til berøring;
 • Det var overdreven svakhet, brystsmerter og kortpustethet.

Mulige negative konsekvenser av hjerteinfarkt i hjertet

Den vanligste komplikasjonen er blødning fra punktet av arterie punktering. Generelt refererer koronarografi til ikke-farlige prosedyrer.

Mindre enn en prosent av pasientene har arytmi i form av ventrikulær fibrillering, skade på karvevegen og hjerteinfarkt. Som regel er det forbundet med manifestasjoner av alvorlig angina. Det er også mulig intoleranse av kontrastmiddel, blokkering av fartøyet med en trombose.

Kostnad for hjerte undersøkelse

Den omtrentlige kostnaden for prosedyren ligger i området 10-19 tusen rubler, oftest avhenger det av teknikken som klinikken bruker, samt tilgjengeligheten av høy presisjonsutstyr.

I tilfelle at under koronar angiografi ble det tatt en beslutning (sammen med pasienten) om stenting av fartøyene, vil en tilleggsavgift for forbruksvarer og ytterligere kirurgisk behandling bli utført. I utlandet koster det med undersøkelse av koronære fartøyer fra 7 til 15 tusen dollar.

Faktiske spørsmål om pasienter

Før prosedyren har pasientene ofte mange spørsmål. De vanligste er:

Kan jeg utføre en shunt uten koronarografi? En foreløpig vurdering av graden av arteriell skade og stedet for forstyrret blodtilførsel kan nøyaktig opprettes kun ved koronar angiografi, derfor anbefales det å overføre det til alle pasienter før operasjoner på hjertets kar.

Jeg har type 1 diabetes mellitus. Kan jeg gjennomgå koronar angiografi? Diabetes mellitus er ikke en kontraindikasjon. Men før prosedyren er utnevnt, er det nødvendig å oppnå endokrinologens konklusjon, å gjennomgå en blodprøve for sukker og nivået av glykert hemoglobin. Dosen av insulin bør velges på en slik måte at glykemien ligger nær det normale nivået.

Hvor ofte kan koronar angiografi gjøres? Denne diagnostiske metoden er ikke farlig, så det kan gjøres så ofte som nødvendig for å kontrollere hjertets hjertebeholdere. Re-undersøkelse kan foreskrives med økt smerte i hjertet, lav effekt av legemiddelbehandling, endringer i EKG, eller i biokjemisk blodanalyse.

Kan jeg gjennomgå koronar angiografi uten henvisning fra en lege? Indikasjon for diagnose av koronarfartøy er primært iskemisk hjertesykdom. Hvis hun har typiske symptomer og pasientens tilstand er tilfredsstillende, angina angrep forekommer bare ved høy fysisk anstrengelse, samt ikke planlagte operasjoner, er behovet for en slik diagnose ikke i nær fremtid.

For endelig å avgjøre om koronar angiografi er indikert, er det nødvendig å analysere all tilgjengelig medisinsk dokumentasjon. Det kan kun kvalifiseres av en kardiolog.

Koronarangiografi er således "gullstandarden" i diagnosen myokardisk iskemi og planleggingen av en stent- eller shuntinstallasjon. Metoden refererer til relativt sikre typer undersøkelser, så det kan anbefales til praktisk talt alle pasienter med koronararteriesykdom, bortsett fra de med alvorlige ko-morbiditeter eller komplisert hjertepatologi.

Det er komplikasjoner av koronarangiografi ofte, fordi risikoen for å rekonstruere blodkarene i hjertet gjennom armen er ganske høy. Hematom er den enkleste av dem.

Rehabilitering etter kardiell bypassoperasjon er svært viktig. Viktige anbefalinger fra legen om kosthold, ernæring, adferdsregler i den postoperative perioden med koronar bypass. Hvordan organisere livet etter? Er funksjonshemming utstedt?

Kirurgi for å omgå hjerteskjærene er ganske dyrt, men det bidrar til å forbedre pasientens livskvalitet. Hvordan bytter hjerte transplantater? Hvilke komplikasjoner kan oppstå etterpå?

Når det oppstår koronararterie okklusjon, oppstår koronar okklusjon. Det skjer delvis, kronisk. Behandling av arterier involverer legemiddelbehandling, samt angioplastikk av kar.

MRI av hjertet utføres i henhold til indeksene. Og selv barn gjør en test, indikasjonene for hvilke er hjertefeil, ventiler, koronarbeholdere. MR med kontrasterende vil vise myokardets evne til å samle væske, vil avsløre svulster.

Det er ganske uvanlig å gjennomgå hjertekorting. Denne undersøkelsen kalles også spredning, farge. En kardiokompleks for ikke-invasiv kartlegging kan utføres for et stort antall personer.

Hjertepunktur utføres som en del av gjenopplivning. Imidlertid har både pasienter og slektninger mange problemer: når det er nødvendig, hvorfor det utføres med en tamponade, hvilken type nål som brukes, og selvfølgelig er det mulig å punktere myokardiet under prosedyren.

En viktig funksjon er koronar sirkulasjon. Dens funksjoner, bevegelse krets på en liten sirkel, fartøy, fysiologi og regulering studere Hjerte mistenkt problemer.

Hjertekateterisering utføres for å bekrefte alvorlige patologier. Kan utføres en undersøkelse av de riktige divisjonene, hulrommene. Det utføres også med pulmonal hypertensjon.

Hvordan utføres koronarografi?

Tips 1: Hvordan er koronarografi gjort?

Koronar angiografi: indikasjoner og kontraindikasjoner

Koronarangiografi gjør det mulig å undersøke dynamikken i blodsirkulasjonen og å diagnostisere innsnevring av blodkarene i hjertet. Studien bidrar også til å etablere medfødte mangler i kranspulsårene. Koronarografi av hjertet er foreskrevet for kortpustethet og smerte i brystet, noe som indikerer en innsnevring av blodårene. Det utføres i tilfeller der stoffbehandling ikke virker, og symptomene på sykdommen øker. Studien også administreres før kirurgi for erstatning av en hjerteventil etter poding for å vurdere resultatene av operasjonen, når det er mistanke av medfødt hjertefeil vaskulære sykdommer i koronarkarene, før åpen hjertekirurgi, med alvorlige brystskader, hjertesvikt.

Absolutte kontraindikasjoner til koronarangiografi eksisterer ikke. For relative indikasjoner inkluderer allergi røntgentett stoff administreres i studien, nyre- eller hjertefeil, koagulasjonsforstyrrelser, anemi, diabetes, endokarditt, akutt infeksjonssykdom, eksaserbasjon av peptisk ulcus, hypertensjon, ikke er mottagelig for medikament korreksjon.

Hvordan utføres koronarografi?

Koronarografi krever foreløpig forberedelse. Pasienten må donere blod for hepatitt C, B, en HIV-test, gjennomgå et EKG i 12 ledere, og en RW-studie er også nødvendig. Etter dette gjennomgår pasienten en omfattende undersøkelse av andre spesialiteter fra legen med henne for å unngå sammenhengende sykdommer eller for å avklare arten av kurset.

Koronarografi utføres som følger. Pasienten ligger på sofaen, han får lokalbedøvelse for å minimere smerte. Deretter utføres en punktering i øvre del av låret eller på underarmen. Et spesielt kateter settes inn gjennom åpningen til det når hjerteskarene. Deretter injiseres radiopaque substans i lumen av koronarbeinene. Ved hjelp av en spesiell apparat-angiograf løser legen bevegelsen av dette stoffet gjennom koronarbeinene. I bildene vises det i form av skygger, noe som nøyaktig formidler formen på fartøyets lumen. Dette gjør det mulig å identifisere tilstedeværelsen av steder med innsnevring eller slike områder hvor blod ikke flyter i det hele tatt.

Okklusjonen av fartøyets lumen kalles "okklusjon". Deteksjon av okklusjon er en direkte indikasjon for umiddelbar hurtig eller minimal invasiv behandling av hjerte-og karsykdommer. Etter prosedyren er det risiko for komplikasjoner. Disse inkluderer blødning ved punkteringsstedet, arytmi, utvikling av hjerteinfarkt, utvikling av allergier mot den radiopakete substansen.

Hva er koronarografi?

Hyppige pasientspørsmål besvares av kardiologen ved Institutt for kardiovaskulær kirurgi, nr. 2 Togliatti Pukhova Anna Alexandrovna

Koronar angiografi Er en diagnostisk operasjon designet for å bestemme graden av lesjon av koronararteriene (disse er karene som mater hjertemuskelen - myokard ) aterosklerotiske plaketter.

Koronarografi utføres under røntgenforhold og krever sykehusinnleggelse på sykehus. Gjennom tilgang til lysken (gjennom lårbenet), hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner, ved bruk av et kateter, innføres en kontrastmiddel som inneholder jod i koronararteriene. På grunn av kontrastmidlet koronararteriene blir tydelig ved rentgenustanovke.

Koronarografi lar deg kjenne anatomien og graden av kranspulsårene. I henhold til resultatet av koronar angiografi opp spørsmålet om behovet for kirurgisk behandling av koronar arteriesykdom, og, om nødvendig, i hvilken grad: CABG (koronar bypass-operasjon) eller koronar stenting.

Etter studien får pasienten en skriftlig mening og en disk med en oversikt over koronar angiografi. Platen kan ses på datamaskinen hjemme.

Indikasjoner for koronarangiografi

- identifisert eller mistenkt IHD;

- smerte bak brystbenet, mistenkelig for angina pectoris;

- planlagt kirurgi for hjertefeil

- hjertesvikt, ventrikulære rytmeforstyrrelser.

Ofte stilte spørsmål om koronar angiografi

Under hvilken anestesi er koronar angiografi gjort?

Koronarografi er utført under lokalbedøvelse. I stedet for operativ tilgang, i inngangsregionen eller fremspring av den radiale arterien på underarmen. Pasienten under koronarangiografi er bevisst og kan se fremdriften av studien på skjermen.

Hvor lenge varer sykehusinnleggelsen?

Hospitalisering for koronar angiografi varer tre dager.

Må jeg forlate slektninger etter koronar angiografi?

Nei, å forlate slektninger er ikke nødvendig etter prosedyren. Hvis koronarografi er gjort gjennom armen, er pasienten ikke begrenset i bevegelse. Hvis gjennom lysken - er en streng sengestue vanligvis til neste morgen på grunn av trusselen om blødning. Om morgenen får de stå opp og gå.

Hvilke komplikasjoner er det mulig med koronar angiografi?

Kanskje utviklingen av en allergisk reaksjon på kontrastmiddel, anestetika; utseendet av et akutt anginalangrep under prosedyren; blødning ved den kirurgiske fremgangsmåte, dannelsen av en aneurisme arterie gjennom hvilken operasjon utført, utvikling av nyresvikt eller kronisk nyresvikt dekompensasjon tilgjengelig, ettersom kontrastmediet går ut gjennom nyrene.

Hvor lenge varer prosedyren?

I gjennomsnitt tar tiden for koronar angiografi 20-30 minutter.

Hvordan komme seg på koronarografi?

For å løse problemet med behovet for koronarangiografi og ytterligere kirurgisk behandling av kranspulsårene, er det nødvendig med konsultasjon i Den russiske union av Forsvaret i Russland 2, SoCCD eller et annet kardiologisk senter. Ved konsultasjon er det nødvendig å presentere alle tilgjengelige medisinske dokumenter som bekrefter en iskemisk hjertesykdom, ekstrakter fra kardiologiske avdelinger.

Hospitalisering for koronarografi utføres i retning av polyklinikken fra distrikts terapeut eller kardiolog. På retningen må nødvendigvis skrives ut LPU.

For sykehusinnleggelse på koronar angiografi er det nødvendig å samle en pakke med dokumenter og undersøkelser.

I vedlegget postet vi en informasjonsbrosjyre, som noen ganger ble distribuert til pasienter. Vi anbefaler at du leser det.

Funksjoner av koronarangiografi som en diagnostisk metode, indikasjoner og kontraindikasjoner til prosedyren

Metoder for hjertekateterisering har utviklet seg i minst fire århundrer. En av de første trinnene var beskrivelsen av blodsirkulasjonen av William Harvey i 1628. Det neste trinnet var måling av blodtrykk av Stephen Hales etter et århundre. Men XIX-tallet - den gylne alderen av kardiovaskulær fysiologi, som er preget av prestasjonene av Karl Ludwig, Etienne-Jules Marey og Claude Bernard.

Hjertekateterisering

Kateterisering av det menneskelige hjerte utviklet seg i det 20. århundre. Den første koronarangiografi av det menneskelige hjerte ble utført av Werner Forssmann i 1929. Diagnostisk kateterisering ble introdusert i klinisk praksis av André Cournand og Dickinson Richards tidlig på 1940-tallet. Nylig, med fremkomsten av tiltak basert på katetre, først opprettet av Andreas Gruentsig i slutten av 1970-tallet, har det blitt gjort framgang for å forbedre og utvide disse metodene. For tiden brukes metoden til soner sjelden, og koronar angiografi er overalt.

Hva er koronarografi?

Koronarangiografi er en medisinsk prosedyre som brukes til å diagnostisere og behandle visse hjertesykdommer. En lang, tynn og fleksibel slange som kalles et kateter ført inn i blodåren gjennom armen, lysken (lår) eller hals og tilføres til hjertet. Gjennom kateteret utfører legen diagnostiske undersøkelser og behandling av hjertemuskelen. Kardiologen kan plassere en spesiell type fargestoff (kontrastmiddel) i kateteret. Fargestoffet vil strømme gjennom blodkarene til hjertet. Kontraststoffet vil gjøre kranspulsårer (hjerte) arterier synlige i bildene. Denne studien kalles koronar angiografi.

Fargen kan vise en aterosklerotisk plakk inne i kranspulsårene. Denne plakk kan begrense eller blokkere arterier og begrense normal blodstrøm til hjertet. Veksten av en plakk i koronararteriene kalles iskemisk hjertesykdom (IHD).
Leger kan bruke ultralyd under hjertekateterisering for å se koronararterie okklusjon. Ultralydet i hjertet bruker høyfrekvente lydbølger for å skape detaljerte bilder av hjertets blodkar.

Oppmerksomhet vær så snill! Kardiologer utfører hjertekateterisering på sykehuset. Under prosedyren er pasienten våken. Koronarangiografi av hjertets kar kan forårsake svak smerte på stedet for innsetting av kateteret. Hvis etter en koronarografi er armen eller hånden sterkt vondt, er det en anledning til å ta kontakt med eksperten.

Det finnes flere typer koronar angiografi:

 • Beregnet tomografi angiografi.
 • Ultralyd koronar angiografi.
 • Intervensjonell koronarografi.

Kontraindikasjoner og indikasjoner for koronarografi

Indikasjoner for koronar angiografi er mange. Den vanligste årsaken er smerte i thoraxområdet. Smerte i brystet kan være et symptom på hjertesykdom (CHD). Koronarografi viser arterier blokkert av aterosklerotiske plakk. Leger kan behandle IHD under hjertekateterisering ved hjelp av en prosedyre kalt angioplastikk.

Personer som lider av kardiovaskulære sykdommer har redusert eller blokkert koronararterier. Og hjertekateterisering kan brukes som en nødprosedyre for å behandle et hjerteinfarkt. Angioplastikk gjør at legen kan åpne blokkerte arterier og forhindre videre progresjon av hjerteinfarkt.

Studien av blodårene utføres før invasiv intervensjon. Prosedyren viser formen på hjertet og de fire avdelingene (hjertekamre) inne i den. Den indre delen av orgelet vil hjelpe spesialisten til å planlegge operasjonen på hjertemuskelen. Noen ganger brukes prosedyren for å se hvor godt hjerteventilene fungerer. Ventilene regulerer blodstrømmen i hjertet. De åpner og lukker, slik at blodet strømmer konstant mellom hjertekamrene og arteriene.

Viktig! Ofte brukes koronarografi til å måle blodstrøm og oksygenivå i ulike deler av hjertemuskelen. Gjennom kateteret kan du få prøver av hjertevev for histologisk undersøkelse og utelukkelse av infeksiøs patologi (perikarditt eller myokarditt). I en rekke tilfeller utføres kardeter kateterisering av mini-invasive inngrep på hjertet.

Andre symptomer hvor aortokoronografi utføres:

 • Kortpustethet.
 • Kronisk utmattelsessyndrom.
 • Konstant synkope.
 • Smerte av uklar etiologi.
 • Tingling eller følelsesløp i lemmer.

Det er ingen absolutte kontraindikasjoner for implementeringen av koronarangiografi. Noen forstyrrelser kan imidlertid øke risikoen for komplikasjoner. Kontraindikasjoner for koronorografi:

 • Akutt fase av et slag.
 • Alvorlig hjertesvikt.
 • Hemofili.
 • Svært stadium av arteriell hypertensjon.
 • Smittsomme sykdommer.

Typer av koronar angiografi

Avhengig av hvor mange fartøy som undersøkes, er koronarografi delt inn i to hovedtyper:

 1. Selektiv koronar angiografi.
 2. Generell angiografi.

Nedenfor er en kort beskrivelse av hver metode for angiografi.

CT-koronarografi

Invasiv koronarangiografi er mye brukt som en pålitelig metode for å diagnostisere kranspulsårene på grunn av sin gode romlige oppløsning. I løpet av de siste tiårene har bruk av ikke-invasiv billedbehandlingsteknikk i IHD endret seg. Det var forskjellige typer tomografi: magnetisk resonans (MRI), positronutslipp (PET) og single-foton-utslipp (SPECT). Oppmuntrende resultater er oppnådd ved bruk av hjertemuskulær MR, men denne metoden anses ikke egnet for rutinemessig klinisk bruk ved diagnosen IHD. Virtual coronary angiography ved hjelp av SPECT eller PET er en mye brukt metode for ikke-invasiv vurdering av kranspulsstensose. De viktigste anvendelsene til SPECT og PET er diagnostisering og behandling av pasienter med iskemisk hjertesykdom.

Tallrike studier har vist at virtuell koronarangiografi har høy diagnostisk nøyaktighet i forhold til invasiv angiografi. CT-angiografi av høy kvalitet er i stand til å gi pålitelig informasjon om koronar lumen, visualisere morfologiske endringer i veggene i kranspulsårene. Til tross for tilfredsstillende resultater oppnådd ved CT-angiografi, har det ulemper - en høy dose stråling.

Selektiv koronar angiografi

Radiografisk prosedyre, som gjør det mulig å selektivt visualisere et bestemt område: aorta, de viktigste arterielle systemer eller et bestemt fartøy. Undersøkelsen utføres etter administrering av kontrastmedium til pasienten. Etter prosedyren trekkes kateteret tilbake og punkteringsstedet klemmes for å forhindre blødning. Blodtrykket kontrolleres hvert 15. minutt i 2 timer.

Generell angiografi

Generell kardioangiografi er en klassisk teknikk for å utføre en røntgenundersøkelse av hjerteskjermer. I utgangspunktet injiseres pasienten med et kontrastmiddel i karene, og deretter blir bildet tatt opp på datamaskinens harddisk.

Hvordan forberede seg på angiografi?

Planlagt forberedelse til koronarangiografi utføres i flere stadier:

 • Biokjemisk blodprøve.
 • Koagulasjon.
 • Klinisk blodprøve.
 • Echocardioscopy.
 • Elektrokardiogram.
 • Fysisk undersøkelse av behandlende lege.

Etter kardiologens skjønn er det noen ganger nødvendig å gjennomgå en rekke andre diagnostiske tiltak. Under forberedelsen av koronarangiografi, fjern pyntegjenstander, da de kan forvride resultatene av studien. For en dag kan du ikke ta medisiner. Når piercing femoral arterien ta en dusj og fjern overflødig hår i dette området. For 5-6 timer før prosedyren begrenser inntaket av væske og mat. Det vil ikke være overflødig å avklare med den behandlende legen hvordan å forberede seg på koronar angiografi.

Hvordan er koronar angiografi gjort?

Ved første fase blir pasienten transportert til en spesialavdeling. Avhengig av hvordan koronarangiografi utføres, avhenger handlingene til medisinsk personell.

Ved selektiv angiografi blir lokalbedøvelse først gjort og et spesielt kateter er plassert på pasienten. I koronarografi må pasienten ligge på sengen. Kateterisering gjøres vanligvis på tre steder: i den radielle, femorale eller ulnararterien. I svært sjeldne tilfeller plasseres kateteret i perifer venen eller zw (posterolateral gren). Røret blir flyttet til koronarbeinene, og deretter injiseres et kontrastmiddel i koronararteriene. Enlig fordeling av kontrastmateriale lar deg spore den indre blodbanen i arterien. I noen tilfeller kan pasienten sakte hjerteslag, frysninger og feber.

Virtual koronarangiografi utføres ved bruk av medisiner som reduserer hjertefrekvensen. Pasienten får et kontrastmiddel, og datamaskinen skanner tilstanden til kranspulsårene. Denne metoden gir høykvalitets videobilder og lar deg nøye vurdere fartøyets tilstand. Shuntografi har en betydelig ulempe - høy strålingsstråling. Derfor, før du utfører prosedyren, er det nødvendig å konsultere legen om mulige konsekvenser. Selv om fordelene med CT-skalaer oppveier de skadelige effektene av stråleeksponering, har bekymringer om å øke dose av stråling ført til ulike strategier rettet mot skadereduksjon. Hvis du etter prosedyren ikke vet hvordan du kontrollerer nivået av stråling som mottas av kroppen, kontakt legen din.

Hvor lenge varer angiografi?

Diagnostisk koronarangiografi tar ikke mer enn 40 minutter. Imidlertid kan aortokoronary shunting ta fra 1 til 2 timer, og i noen tilfeller varer prosedyren lenger. Prosedyren har lav dødelighet og er derfor den sikreste formen for koronar angiografi.

Er coronarography farlig og hvorfor?

Eventuell invasiv innblanding innebærer risikoen for bivirkninger. Derfor er prosedyren grundig forberedt for å forhindre forekomst av postoperative komplikasjoner. De mest sannsynlige konsekvensene av koronar angiografi:

 • Hjerteinfarkt.
 • Arrhythmia of different etiology.
 • Alvorlig blødning (spesielt med hemofili).
 • Sterk allergisk reaksjon på kontrastmiddel.

Detaljert datainnsamling og undersøkelse av pasienten kan minimere alle mulige farer. Imidlertid må pasienten underrettes om mulige konsekvenser før hendelsen. Noen pasienter i rehabiliteringsperioden kan trenge ekstra medisinering. Det utføres for å eliminere komplikasjonen som oppsto etter koronar angiografi.

Med aortokoronary shunting er pasienten på sykehus for en viss tid (2-4 dager). Denne invasive intervensjonen er mer risikabel enn diagnostisk koronar angiografi. Gjenoppretting etter prosedyren kan vare i flere måneder. Dødsraten under prosedyrene er ganske lav. I en spesiell observasjon etter aortocornary shunting, trenger eldre, som er over 80 år, det.

Hvor mye koster angiografi?

Over fant vi oss ut hva koronar angiografi er, og hvilke indikasjoner og kontraindikasjoner den har. Prosedyren i nærvær av politikken er gratis, men den lille forekomsten tillater ikke at alle skal passere denne metoden for diagnose på en presserende måte. Noen pasienter venter mer enn en måned. I ekstreme tilfeller, hvis en person er alvorlig syk, utføres operasjonen på kort tid. Det er anledning til å gjennomgå undersøkelse i private klinikker for et fast beløp.

Kostnaden for koronarangiografi varierer mye: fra 7 til 50 tusen rubler. I GUBZ MO MONIKI-prosedyren er verdt 12 700 rubler. Ofte avhenger kostnaden direkte av klinikkens beliggenhet. I hver russisk by er det en klinikk som utfører kardioangiografi.

Tips! Tidlig terapi og diagnose av kardiovaskulær sykdom er det beste tiltaket for forebygging. Kontakt legen din dersom du har angstfulle "hjerte" symptomer for å finne ut av opprinnelsen. Hvordan er koronar angiografi og hvor det er ønskelig å avtale, kan du også finne ut av en poliklinisk lege.

Hvor lang tid tar koronarografi?

Hva er koronar angiografi, hvordan foregår det, hvor lang tid tar det, typer, indikasjoner, forberedelse, konsekvenser.

Hva er koronarografi?

Koronarangiografi er en invasiv diagnostisk prosedyre som utføres for å vurdere tilstanden til koronarbunnen (hjertesårene).

Innholdsfortegnelse:

Hvordan utføres koronarografi.

Koronarangiografi utføres i røntgenrommet under lokalbedøvelse.

Technique of coronary på følgende måte: ved å stikke hull radial arterie ved håndleddet (i de fleste tilfeller) eller den femorale arterien kanyleres vekselvis venstre og høyre hjertets arterier, blir kateteret deretter installeres gjennom koronararteriene fylt røntgenkontrastmiddel, og fremstille bilder i forskjellige projeksjoner.

Hvor lang tid tar koronar angiografi?

Prosedyren for koronarangiografi tar vanligvis et minutt, i vanskelige tilfeller kan det ta mer tid.

I hvilke tilfeller gjør koronarografi.

Koronar angiografi gjennomføres i pasienter med koronar hjertesykdom (CHD), inkludert i en slik forferdelig dens manifestasjon som hjerteinfarkt.

Hva gir koronarografi.

Koronarangiografi er fortsatt "gullstandarden" i diagnosen koronar hjertesykdom. I koronar angiografi identifiseres arterielle stenoser som er årsaken til angina, lokalisering av lesjonen av hjertets hjertekaronier, og bestemmer den videre behandlingstaktikken.

Typer av koronar angiografi.

Koronarografi kan være selektiv og ikke selektiv. Selektiv er når jeg vekselvis kateteriserer og skyter høyre og venstre arterier i hjertet. For tiden utføres selektiv koronarografi over det store flertallet.

Indikasjon for koronar angiografi.

Koronarografi utføres i følgende tilfeller:

 • den første oppsto en anginøs smerte i brystet;
 • med ustabil angina
 • iskemi (spiseforstyrrelser) av myokardiet avslørt på EKG- eller EKG-overvåkingen av Holter;
 • positiv: tredemølle test, veloergometri, stress Ekkokardiografi;
 • arytmi;
 • hjerteinfarkt;
 • postinfarkt angina pectoris;
 • med ineffektiv medisinering for koronar hjertesykdom;
 • asymptomatisk kurs av IHD;
 • før åpent hjerteoperasjon;

Forberedelse for koronarografi.

Før koronarografi forklarer legen pasientens essens, hensikten, mulige komplikasjoner og bivirkninger av denne prosedyren. Før pasienten utfører koronar angiografi, tildeles følgende undersøkelser:

 • klinisk blodprøve;
 • bestemmelse av blodtype og Rh-faktor;
 • blodproppanalyse
 • biokjemisk blodprøve;
 • blodprøver for hepatitt B og C, HIV;
 • EKG i tolv ledere;
 • ekkokardiografi;
 • Stress ekkokardiografi;
 • Tredemølle test.

Med sammenhengende sykdommer, for eksempel som diabetes mellitus og hypertensjon, er ytterligere undersøkelser og konsultasjoner fra andre leger foreskrevet.

Pasienten må nødvendigvis informere legen om forekomst av allergiske reaksjoner på jodholdige legemidler, kroniske sykdommer og reseptbelagte medisiner.

Før koronar angiografi, må du også barbere håndleddet sonene på høyre eller lyske område.

Resultatene av koronarangiografi er vanligvis klare på samme dag i form av en protokoll og videoopptak på disken.

Kontraindikasjoner til koronar angiografi.

Det er ingen absolutte kontraindikasjoner for koronarografi. Det er følgende relative kontraindikasjoner, som krever spesiell taktikk for å administrere pasienten før og etter koronarangiografi:

 • økt følsomhet til pasienten for jodholdige stoffer eller preparater for utførelse av lokalbedøvelse;
 • ukontrollerte ventrikulære arytmier;
 • ukontrollert arteriell hypertensjon;
 • hypokalemi;
 • alvorlig hjertesvikt
 • høy kroppstemperatur;
 • alvorlig nyresvikt.

Komplikasjoner etter koronar angiografi.

Prosentandelen av komplikasjoner etter koronar angiografi er minimal. Men fortsatt kan oppleve følgende komplikasjoner: smerter i armen etter koronar angiografi ved stikkstedet kan være forbundet med en hematom eller slutten av bedøvende handling, blødning på stikkstedet, kan smerter i hjertet bli assosiert med arteriell trombose og hjerteinfarkt, som vil kreve haster reintervensjon. Derfor, hvis smerten fortsetter i lang tid eller øker, er det nødvendig å informere den behandlende legen om det.

Rehabilitering etter koronar angiografi.

Koronarangiografi som diagnostisk prosedyre krever ikke rehabilitering. Under moderne forhold, i nærvær av indikasjoner, kan koronarografi utføres på poliklinisk basis, noe som krever at pasienten må overvåkes i bare noen få timer. Vanligvis, etter koronar angiografi, blir pasienten gjenvunnet i 1-2 dager.

Er sykehuset gitt etter koronar angiografi.

Vanligvis bruker pasienten etter koronarangiografi ca. 2 dager på et sykehus, avhengig av den avslørte patologien, derfor er pasienten på denne syke listen i denne perioden.

Hvor ofte kan jeg gjøre koronar angiografi.

Det er ingen bestemt tidsramme der du kan gjennomføre koronarografi. Behovet for å gjennomføre denne prosedyren bestemmes av indikasjonene. Også tatt hensyn til dosen av strålingsbelastning og mengden av røntgenkontrastmedium.

Hvorvidt gjør koronar angiografi etter et hjerteinfarkt.

Myokardialt infarkt er en direkte indikasjon for koronar angiografi og påfølgende revaskularisering (gjenopprettelse av blodstrømmen i hjertekarene): ballong dilatasjon og stenting.

Farlig koronar angiografi av hjertet.

Som enhver annen invasiv prosedyre har koronarangiografi visse risikoer, som er spesielt diskutert i samtykkearket. Prosentandelen av komplikasjoner etter koronar angiografi er minimal.

Medisiner etter koronar angiografi.

Etter selve koronarangiografien er det ikke nødvendig å ta noen medisiner. men hvis du har en patologi etter denne prosedyren, er alle avtalene gitt av legen din.

Ernæring før og etter koronar angiografi.

Koronarografi utføres på tom mage. Hvis du stadig tar medisiner, må du snakke med legen din om hva du skal ta, noe som kan bli angrepet. Etter koronar angiografi etter 40 minutter kan du allerede spise som vanlig. Og det er også nødvendig å øke væskeinntaket i løpet av de første 24 timene etter koronar angiografi.

Video Coronarography.

Koronarografi registreres i form av en videofilm under fylling av hjertets arterier med kontrastmiddel, og ifølge videoen vurderer legen tilstanden til arteriene.

Alternativ til koronar angiografi av hjertekarene.

Et alternativ til koronar angiografi for øyeblikket er multi-helical computertomografi med kontrast (MSCT).

Hva er forskjellen mellom MSCT av hjertets kar og koronarangiografi.

MSCT, i motsetning til koronarangiografi, er ikke en invasiv diagnostisk prosedyre. I MSCT administreres kontrastmateriale intravenøst ​​systemisk, og flerlags avbildning av kamrene og karene i hjertet utføres. I koronarangiografi plasseres kateteret direkte i hjertens arterier, og kontrast oppnås under undersøkelsen, som tillater den mest nøyaktige bestemmelse av lesjonen i kranspulsårene.

Kostnaden for koronarangiografi er tilgjengelig her.

 • Adresse: Moskva, Losinoostrovskaya, 45
 • telefon:
 • E-post:

Copyrigh © Clinic-endovascular.ru 2016

Når du bruker materialer fra nettstedet, er det nødvendig med en link til nettstedet

Hva er koronar angiografi av fartøy, hvordan det utføres, dets fordeler og ulemper

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er angiografien til kranspulsårene, for hvilke indikasjoner er denne undersøkelsen utført. Forberedelse for koronarangiografi, oppførsel og gjenopprettingstid.

Koronar angiografi (forkortet til KG, et annet navn - angiografi av koronararteriene) - en minimal invasiv metode for undersøkelse av koronar (koronararteriene) (karene som tilfører hjertemuskelen), slik at for å identifisere deres innsnevring eller fullstendig dekning.

KG er "gullstandarden" for undersøkelsen av hjertets blodkar, og overgår alle andre diagnosemetoder i nøyaktighet. For å utføre det, punkterer legene den femorale eller radiale arterien gjennom hvilken et langt kateter settes inn i koronarbeinene. Deretter, gjennom dette kateteret, innføres en kontrast som tillater visualisering av arteriene ved hjelp av en røntgenstråle. Kontrasterende gir deg mulighet til å identifisere stedene for delvis eller fullstendig overlapping.

CG ofte brukt i kardiologi og hjertekirurgi for å identifisere de aterosklerotiske lesjoner i koronararteriene og diagnose av forskjellige former av iskemisk hjertesykdom, inkludert hjerteinfarkt (MI) og angina.

Intervensjonelle kardiologer eller hjertekirurger utfører denne undersøkelsen.

Indikasjoner for KG

Koronarografi gir viktig informasjon til leger om tilstanden til blodkar som leverer blod til hjertet. Dette kan bidra til å diagnostisere ulike hjertesykdommer, planlegge videre behandling og gjennomføre visse prosedyrer.

Resultatet av CG er et videobilde (angiografi), som viser steder for å begrense eller overlappe koronararteriene.

Klikk på bildet for å forstørre

Denne undersøkelsesmetoden kan brukes til å diagnostisere mange hjertesykdommer, inkludert:

 • Koronar hjertesykdom (CHD) - en sykdom hvor aterosklerotiske plakk i koronararteriene forstyrre blodtilførselen til hjertemuskelen. IHD kan føre til utvikling av hjerteinfarkt og angina pectoris.
 • Myokardinfarkt er en farlig sykdom forårsaket av plutselig opphør av blodtilførselen til en del av myokardiet på grunn av fullstendig overlapping av lumen i kranspulsåren.
 • Angina pectoris er en sykdom som manifesteres av en pressende eller kjedelig smerte i hjertet forårsaket av begrensning av blodtilførselen til hjertemuskelen.

Også KG utføres noen ganger i henhold til følgende indikasjoner:

 • Tilstedeværelse av medfødte eller anskaffe hjertefeil før kirurgisk inngrep.
 • Patologiske resultater av ikke-invasive tester for å vurdere treningstoleranse (stresstester).
 • Hjertesvikt.

Etter å ha mottatt dataene fra KG, kan legen etablere en nøyaktig diagnose, identifisere årsaken til symptomene på sykdommen og gi pasienten en løsning på problemet.

Kontra

Koronarangiografi av hjertesykdommene i akutte tilstander har ingen absolutte kontraindikasjoner.

Relative kontraindikasjoner til CG:

 1. Akutt nyresvikt.
 2. Kronisk nyresvikt i diabetes mellitus.
 3. Fortsatt blødning i mage-tarmkanalen.
 4. En uforklarlig feber som kan knyttes til en infeksjon.
 5. Ubehandlet infeksjon.
 6. Stroke i akutt periode.
 7. Alvorlig anemi.
 8. Høy grad av arteriell hypertensjon, ikke egnet til rusmiddelbehandling.
 9. Krenkelser av vann-elektrolyttbalansen.
 10. Manglende samarbeid med pasienten på grunn av mental eller systemisk patologi.
 11. Tilstedeværelsen av en samtidig sykdom som dramatisk reduserer forventet levetid eller øker risikoen for medisinske inngrep.
 12. Pasientens nekte å gjennomføre ytterligere behandling, som kan inkludere stenting, shunting eller protese reparasjon av ventilen.
 13. Overdosering av hjerteglykosider.
 14. Tilstedeværelsen av alvorlige allergier mot kontrast.
 15. Alvorlig perifer arteriell sykdom, begrensende vaskulær tilgang.
 16. Dekompensert hjertesvikt eller akutt lungeødem.
 17. Nedsatt blodpropp.
 18. Infeksjonsskader på aortaklappen (endokarditt).

Koronar angiografi

Angiografi av kranspulsårene utføres i stillestående omgivelser i et røntgenoperasjonsrom. En kardiurgirurgi eller en intervensjonskardiolog, en anestesiolog, en operasjonssykepleier og en bedøvende pasient deltar i gjennomføringen. Denne undersøkelsen kan utføres både i henhold til planlagte indikasjoner, når legene kan fortelle i detalj hva koronar angiografi er og snarest når det ikke er tid til forklaring.

Klikk på bildet for å forstørre

Forbereder prosedyren

I presserende tilfeller, den minimale forberedelse for fremgangsmåten, omfatter det et elektrokardiogram opptak, sampling av blodprøver (resultater ikke forventet, ettersom det er nødvendig straks en operasjon), kuttet medisinsk undersøkelse.

Før du utfører CG, må pasienten fortelle legen sin om:

 • Tilstedeværelsen av allergiske reaksjoner;
 • mottak av medisiner.

Før den planlagte CG forberedelse til eksamen er gjennomført mer nøye, det inkluderer en full medisinsk undersøkelse, som tildeler den nødvendige minimum av laboratorie eller instrumental undersøkelse, basert på pasientens tilstand og eksisterende komorbiditet.

Generelle anbefalinger som forberedelse til angiografi av kar:

 • Ta alle medisinene du tar med deg til sykehuset. Spør legen hvilken av dem som skal fortsette å ta, og hvilke som skal avbrytes før koronar angiografi.
 • Hvis du har diabetes, spør legen din dersom du trenger å ta insulin eller ta orale medisiner før CG.
 • Etter midnatt før undersøkelsen, ikke spis eller drikk.
 • På morgenen før eksamen, ta en hygienisk dusj.

anestesi

KG utføres vanligvis under lokalbedøvelse, slik at pasienten er bevisst mens den holdes, men kateterinnføringsområdet er bedøvet.

Svært ofte blir pasientene bedøvet, dette gjør dem søvnige og avslappet. Imidlertid forblir pasientene bevisst og kan følge instruksjonene fra leger som noen ganger under undersøkelsen blir bedt om å ta dypt pust og holde pusten.

Noen ganger er det i små barns generelle anestesi brukt til å utføre CG, fordi det under prosedyren er nødvendig å ligge stille.

overvåking

Under prosedyren overvåkes pasientens tilstand, hjertets aktivitet. Vanligvis blir denne delen av undersøkelsen besvart av en anestesiolog. Til pasienten fester elektroder, slik at de i sanntid kan se på elektrokardiogrammet, samt sensorer som måler blodtrykk og oksygenmetning av blod.

Eksamenskurs

Koronarografien i seg selv varer omtrent 30-60 minutter. Nedenfor er trinn-for-trinn-sekvensen av denne prosedyren:

 1. Etter at du har gått inn i røntgenrommet, blir du bedt om å ligge på et spesielt bord. Hvis et kateter settes inn gjennom lårbenet i lysken, blir området barbert og behandlet med et antiseptisk middel.
 2. I underarmen er det installert et intravenøst ​​kateter, elektroder festet til kroppen for EKG-overvåkning, og en mansjett til måling av blodtrykk er plassert på skulderen.
 3. Du er dekket med sterilt undertøy, hvorpå arteriepunktersiden er bedøvet med injeksjon av lokalbedøvelse.
 4. I lysken eller på underarmens punktering, henholdsvis lårbenet eller den radiale arterien med en nål. En tynn leder (den ligner på en lang ledning) gjennom hvilken en spesiell introduksjon er innført i fartøyets lumen, blir introdusert gjennom nålen.
 5. Gjennom denne introduceren utføres et diagnostisk kateter som ledes gjennom karene til kranspulsårene.
 6. Etter kontakt av kateterspissen ved munningen av den ønskede koronararterien, legen setter en liten mengde av kontrast og samtidig gjør gjennomlysning (kontinuerlig radiografi som gjør det mulig å motta video fra spredning av fartøyet kontrast).
 7. Innføringen av kontrast kan gjentas flere ganger, fordi noen ganger må leger se på hjertets kar fra forskjellige vinkler.
 8. Deretter settes spissen av kateteret inn i en annen kranspulsår, og undersøkelsesprosedyren gjentas.
 9. Etter visualisering av begge kranspulsårene fra forskjellige vinkler, er undersøkelsen fullført, diagnostikk kateteret og introduktoren fjernes fra kroppen.
 10. Hvis vaskulær tilgang er gjennom lårarterien, presser legen, etter fjerning av innføreren, sterkt på stedet for introduksjonen i ca. 10 minutter for å stoppe blødningen. Som et alternativ til dette trykket kan spesielle enheter brukes som forsegler eller syr hullet i arterienes vegg.
 11. Hvis introduceringen ble satt inn i den radiale arterien, påføres et tett bandasje eller en spesiell oppblåst mansjett, som kan fjernes etter 2-3 timer.

Denne aktivitetssekvensen kan variere avhengig av de kliniske forholdene. For eksempel kan den suppleres med angioplastikk og stenting, hvor de detekterte steder med innsnevring eller blokkering av koronararteriene blir utvidet ved å oppblåse ballongen eller stenten. Noen ganger på slutten av koronar angiografi, er introduseren av den punkterte arterien ikke fjernet, siden det er planlagt å utføre angioplastikk eller stenting på den andre dagen.

Gjenoppretting etter KG

Etter undersøkelsen overføres pasienten til en postoperativ menighet hvor medisinsk tilsyn med tilstanden utføres. Hvis prosedyren ble utført gjennom den radiale arterien, kan en person umiddelbart etter overføring fra operasjonsrommet sette seg ned, og gå til ham er tillatt etter noen timer. Hvis CT utføres gjennom lårbenet, må pasienten ligge på ryggen, uten å bøye det tilsvarende benet, i løpet av den tiden legen indikerer. Samtidig anbefales det å drikke rikelig med vann slik at kontrasten som innføres i kroppen, utskilles av nyrene. Hvis det ikke er kvalme, kan du spise noe som er lett assimilert.

Eksempler på anbefalinger etter uttak fra sykehus:

 • I 1-2 uker må du ikke ta et bad, ikke gå til badstuen, badet eller bassenget. På denne tiden kan du ta en dusj.
 • Hvis det er bandasje på stedet for vaskulær punktering, kan den fjernes dagen etter undersøkelsen.
 • Ikke kjør bilen i 1 uke.
 • Ikke løft vekter, ikke trene i 1-2 uker.

I tillegg til disse anbefalingene kan legen foreskrive bruk av visse medisiner. Disse instruksjonene må følges nøye av pasienten.

Mulige komplikasjoner

Koronarangiografi anses som en sikker prosedyre. Men, som enhver medisinsk metode, kan implementeringen ledsages av visse komplikasjoner.

Risikoen for å utvikle alvorlige komplikasjoner er estimert som 1 tilfelle per 1000 koronar angiografiprosedyrer.

Behandling av hjerte og blodårer © 2016 | Nettstedskart | Kontakt oss | Personvernregler | Vilkår for bruk | Når du citerer et dokument, kreves en lenke til nettstedet som angir kilden.

Hvordan utføres koronarografi?

Tips 1: Hvordan er koronarografi gjort?

Koronar angiografi: indikasjoner og kontraindikasjoner

Koronarangiografi gjør det mulig å undersøke dynamikken i blodsirkulasjonen og å diagnostisere innsnevring av blodkarene i hjertet. Studien bidrar også til å etablere medfødte mangler i kranspulsårene. Koronarografi av hjertet er foreskrevet for kortpustethet og smerte i brystet, noe som indikerer en innsnevring av blodårene. Det utføres i tilfeller der stoffbehandling ikke virker, og symptomene på sykdommen øker. Studien også administreres før kirurgi for erstatning av en hjerteventil etter poding for å vurdere resultatene av operasjonen, når det er mistanke av medfødt hjertefeil vaskulære sykdommer i koronarkarene, før åpen hjertekirurgi, med alvorlige brystskader, hjertesvikt.

Absolutte kontraindikasjoner til koronarangiografi eksisterer ikke. For relative indikasjoner inkluderer allergi røntgentett stoff administreres i studien, nyre- eller hjertefeil, koagulasjonsforstyrrelser, anemi, diabetes, endokarditt, akutt infeksjonssykdom, eksaserbasjon av peptisk ulcus, hypertensjon, ikke er mottagelig for medikament korreksjon.

Hvordan utføres koronarografi?

Koronarografi krever foreløpig forberedelse. Pasienten må donere blod for hepatitt C, B, en HIV-test, gjennomgå et EKG i 12 ledere, og en RW-studie er også nødvendig. Etter dette gjennomgår pasienten en omfattende undersøkelse av andre spesialiteter fra legen med henne for å unngå sammenhengende sykdommer eller for å avklare arten av kurset.

Koronarografi utføres som følger. Pasienten ligger på sofaen, han får lokalbedøvelse for å minimere smerte. Deretter utføres en punktering i øvre del av låret eller på underarmen. Et spesielt kateter settes inn gjennom åpningen til det når hjerteskarene. Deretter injiseres radiopaque substans i lumen av koronarbeinene. Ved hjelp av en spesiell apparat-angiograf løser legen bevegelsen av dette stoffet gjennom koronarbeinene. I bildene vises det i form av skygger, noe som nøyaktig formidler formen på fartøyets lumen. Dette gjør det mulig å identifisere tilstedeværelsen av steder med innsnevring eller slike områder hvor blod ikke flyter i det hele tatt.

Okklusjonen av fartøyets lumen kalles "okklusjon". Deteksjon av okklusjon er en direkte indikasjon for umiddelbar hurtig eller minimal invasiv behandling av hjerte-og karsykdommer. Etter prosedyren er det risiko for komplikasjoner. Disse inkluderer blødning ved punkteringsstedet, arytmi, utvikling av hjerteinfarkt, utvikling av allergier mot den radiopakete substansen.

Hva er koronarografi?

Hyppige pasientspørsmål besvares av kardiologen ved Institutt for kardiovaskulær kirurgi, nr. 2 Togliatti Pukhova Anna Alexandrovna

Koronarangiografi er en diagnostisk operasjon designet for å bestemme graden av kranspulsårssykdom (disse er karene som mater hjertemuskelen - myokardiet) ved atherosklerotiske plakk.

Koronarografi utføres under røntgenforhold og krever sykehusinnleggelse på sykehus. Gjennom tilgang til lysken (gjennom lårbenet), hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner, ved bruk av et kateter, innføres en kontrastmiddel som inneholder jod i koronararteriene. På grunn av kontrastmidlet koronararteriene blir tydelig ved rentgenustanovke.

Koronarografi lar deg kjenne anatomien og graden av kranspulsårene. I henhold til resultatet av koronar angiografi opp spørsmålet om behovet for kirurgisk behandling av koronar arteriesykdom, og, om nødvendig, i hvilken grad: CABG (koronar bypass-operasjon) eller koronar stenting.

Etter studien får pasienten en skriftlig mening og en disk med en oversikt over koronar angiografi. Platen kan ses på datamaskinen hjemme.

Indikasjoner for koronarangiografi

- identifisert eller mistenkt IHD;

- smerte bak brystbenet, mistenkelig for angina pectoris;

- planlagt kirurgi for hjertefeil

- hjertesvikt, ventrikulære rytmeforstyrrelser.

Ofte stilte spørsmål om koronar angiografi

Under hvilken anestesi er koronar angiografi gjort?

Koronarografi er utført under lokalbedøvelse. I stedet for operativ tilgang, i inngangsregionen eller fremspring av den radiale arterien på underarmen. Pasienten under koronarangiografi er bevisst og kan se fremdriften av studien på skjermen.

Hvor lenge varer sykehusinnleggelsen?

Hospitalisering for koronar angiografi varer tre dager.

Må jeg forlate slektninger etter koronar angiografi?

Hvilke komplikasjoner er det mulig med koronar angiografi?

I gjennomsnitt tar tiden for koronarografi et minutt.

Hvordan komme seg på koronarografi?

For å løse problemet med behovet for koronarangiografi og ytterligere kirurgisk behandling av kranspulsårene, er det nødvendig med konsultasjon i Den russiske union av Forsvaret i Russland 2, SoCCD eller et annet kardiologisk senter. Ved konsultasjon er det nødvendig å presentere alle tilgjengelige medisinske dokumenter som bekrefter en iskemisk hjertesykdom, ekstrakter fra kardiologiske avdelinger.

Hospitalisering for koronarografi utføres i retning av polyklinikken fra distrikts terapeut eller kardiolog. På retningen må nødvendigvis skrives ut LPU.

For sykehusinnleggelse på koronar angiografi er det nødvendig å samle en pakke med dokumenter og undersøkelser.

I vedlegget postet vi en informasjonsbrosjyre, som noen ganger ble distribuert til pasienter. Vi anbefaler at du leser det.

Hvorfor og hvem trenger coronary angiografi i hjertet

Koronarografi er introduksjonen av radiopaque substans inn i hjertets kransbeholdere for å bestemme deres patency. Vaskulaturens bilde er oppnådd på roentgenogrammet og tjener som en veiledning for å velge en metode for videre behandling av koronar sykdom. Dette er en av de mest pålitelige måtene for å bestemme lokalisering av innsnevring, alvorlighetsgraden og dens prevalens for etterfølgende stenting eller omgåelse av kranspulsårene.

Indikasjoner for koronarangiografi

Formålet med studien av tilstanden til vaskulærsengen kan være på nødindikasjoner. Disse inkluderer alvorlig destabilisering av pasienter med angina pectoris eller etter kirurgiske inngrep på hjertet. Tegn på slik forringelse er økt smerte, patologiske endringer i EKG, økte konsentrasjoner av troponin, ALT og AST i blodet.

Planlagt koronarangiografi utføres i slike tilfeller:

 • Iskemisk hjertesykdom, bekreftet av EKG, ved stresstester, i fravær av reaksjon på medikamentbehandling.
 • Før kirurgi på hjertet, pasienter eldre enn 35 år.
 • Tidlig angina etter et hjerteinfarkt.
 • Tilstedeværelsen av kliniske tegn på iskemi hos personer med økt yrkesrisiko.
 • Etter kirurgiske inngrep på hjertet eller hovedkarene.

Det anbefales å gjennomgå en slik undersøkelse ved vanskeligheter med å diagnostisere - inkompatibilitet av pasientens klager og disse ytterligere undersøkelsesmetodene.

Og her handler det mer om laboratoriediagnosen av hjerteinfarkt.

Kontraindikasjoner for koronarangiografi

I nærvær av alvorlig hjerte- og ikke-hjertepatologi utføres ikke studien, da det er økt risiko for komplikasjoner. Pasienter vises ikke hvis de har:

 • svikt av nyrefunksjon med et kreatininnivå på mer enn 150 mmol / l;
 • hjertesvikt i alvorlig form;
 • Dekompensert diabetes mellitus;
 • kompleks arrytmi;
 • ondartet hypertensjon
 • akutt infarkt eller slag (mindre enn en uke etter utbruddet);
 • endarteritt, endokarditt;
 • allergiske reaksjoner (relativ kontraindikasjon).

Forbereder for koronarangiografi

Den forberedende fasen før prosedyren inkluderer innsamling av anamnese for å avklare alvorlighetsgraden av hjertesykdom (betingelsene for forekomst av anfall, overførte hjerteinfarkt). Dessuten viser det seg nærvær av allergi, diabetes, hypertensjon, ulcerative lesjoner i magen eller tarmene, hemodynamiske forstyrrelser, vaskulære sykdommer, uterin blødning.

Pasientene må gjennomgå slike typer undersøkelser:

 • EKG, om nødvendig - daglig overvåking;
 • Røntgenundersøkelse av brystet;
 • ekkokardiografi;
 • ultralyddopplerografi av subklaviske og femorale arterier;
 • blodprøver for HIV, hepatitt, syfilis;
 • koagulogram, elektrolytter, kreatinin, AST og ALT, nivået av glykemi.

Med en tendens til allergiske reaksjoner er det nødvendig med en foreløpig hudprøve for den radiopaksiske substansen.

Hvordan er koronar angiografi gjort?

Koronarografi refererer til operative diagnostiske inngrep, derfor kan det kun utføres i instituttenees innstillinger der det er spesialister med intravaskulære teknikker og angiografisk utstyr. I operasjonsrommet i denne prosedyren er resuscitators for nødhjelp i tilfelle komplikasjoner.

Den første fasen av koronarangiografi kan variere avhengig av den valgte teknikken:

 • Ifølge Jadkins bruker to separate katetre for koronararteriene, som blir introdusert gjennom femorale arterien.
 • Metoden for soner bruker ett kateter, de passerer konsekvent høyre og venstre kranspulsår, administrasjonsstedet er brachialarterien.

Alle påfølgende faser er like, uavhengig av hvilken versjon av studien som brukes. Kateteret settes inn i koronararterien, gjennom det kommer første heparin, og deretter kontrast (Vizipak, Omnipak, Ultravist eller andre). For venstre kranskärl, bør røntgen være i fem fremspring, for den rette i to. Samtidig analyseres tilstanden til hjertets ventrikler.

Under angiografien overvåkes trykk- og EKG-parametrene kontinuerlig. I samråd med pasienten kan en forlengelse av fartøyets innsnevrede lumen utføres med en ballong eller en stent er installert. Etter fullføring av prosedyren fjernes katetrene, en trykkforbinding blir påført på punkteringsstedet.

Utfører angioplastikk og stenting under koronarografi

Som konklusjon er slik informasjon angitt:

 • Den overveiende typen blodtilførsel er høyre, venstre, uniform.
 • Tilstanden til hjertets muskellag, som leveres med en konisk beholder.
 • Tilstedeværelsen av sikkerhet og deres egenskaper.

På hvordan å gjennomføre en koronar angiografi, se denne videoen:

Hvor lang tid tar studien?

Koronarografi utføres under lokalbedøvelse, derfor er det ikke nødvendig med preoperativ forberedelse. Bare beroligende midler kan brukes. Etter anestesi av punkteringsstedet og kateterstedet starter prosedyren umiddelbart, og tar fra 20 til 30 minutter. Den totale tiden som tilbys i operasjonen er omtrent en time. Dette er gitt at stenting ikke utføres.

Anbefalinger i gjenvinningsperioden etter prosedyren

På sykehuset kan pasienten være etter angiografi i 5 til 24 timer. I denne perioden anbefales sengestøt, du kan drikke vann og fruktjuicer. Hvis hjertets ytelse er stabil, blir pasienten utladet.

Hjemme skal minst en uke observeres sparsomt, unngår fysisk aktivitet, drikker alkohol og røyker. For dagen du ikke trenger å ta et bad, bør punkteringsstedet forbli tørt når du tar en dusj. Bilen kan kjøres skiftevis.

Det er nødvendig å kontakte en lege med slike symptomer:

 • blødning fra punkteringspunktet til arterien;
 • smerte, hevelse og rødhet i huden;
 • nær kateteriseringssonen er det en herding;
 • kroppstemperaturen økte;
 • huden endret farge, og lemmen som ble brukt til å holde kateteret vokser dumt og blir kaldt eller varmt til berøring;
 • Det var overdreven svakhet, brystsmerter og kortpustethet.

Mulige negative konsekvenser av hjerteinfarkt i hjertet

Den vanligste komplikasjonen er blødning fra punktet av arterie punktering. Generelt refererer koronarografi til ikke-farlige prosedyrer.

Mindre enn en prosent av pasientene har arytmi i form av ventrikulær fibrillering, skade på karvevegen og hjerteinfarkt. Som regel er det forbundet med manifestasjoner av alvorlig angina. Det er også mulig intoleranse av kontrastmiddel, blokkering av fartøyet med en trombose.

Kostnad for hjerte undersøkelse

Den omtrentlige kostnaden for prosedyren ligger i tusenvis av rubler, oftest avhenger det av teknikken som klinikken bruker, samt tilgjengeligheten av høy presisjonsutstyr.

I tilfelle at under koronar angiografi ble det tatt en beslutning (sammen med pasienten) om stenting av fartøyene, vil en tilleggsavgift for forbruksvarer og ytterligere kirurgisk behandling bli utført. I utlandet koster det med undersøkelse av koronære fartøyer fra 7 til 15 tusen dollar.

Og her handler det mer om behandling av angina pectoris.

Faktiske spørsmål om pasienter

Før prosedyren har pasientene ofte mange spørsmål. De vanligste er:

Kan jeg utføre en shunt uten koronarografi? En foreløpig vurdering av graden av arteriell skade og stedet for forstyrret blodtilførsel kan nøyaktig opprettes kun ved koronar angiografi, derfor anbefales det å overføre det til alle pasienter før operasjoner på hjertets kar.

Jeg har type 1 diabetes mellitus. Kan jeg gjennomgå koronar angiografi? Diabetes mellitus er ikke en kontraindikasjon. Men før prosedyren er utnevnt, er det nødvendig å oppnå endokrinologens konklusjon, å gjennomgå en blodprøve for sukker og nivået av glykert hemoglobin. Dosen av insulin bør velges på en slik måte at glykemien ligger nær det normale nivået.

Hvor ofte kan koronar angiografi gjøres? Denne diagnostiske metoden er ikke farlig, så det kan gjøres så ofte som nødvendig for å kontrollere hjertets hjertebeholdere. Re-undersøkelse kan foreskrives med økt smerte i hjertet, lav effekt av legemiddelbehandling, endringer i EKG, eller i biokjemisk blodanalyse.

Kan jeg gjennomgå koronar angiografi uten henvisning fra en lege? Indikasjon for diagnose av koronarfartøy er primært iskemisk hjertesykdom. Hvis hun har typiske symptomer og pasientens tilstand er tilfredsstillende, angina angrep forekommer bare ved høy fysisk anstrengelse, samt ikke planlagte operasjoner, er behovet for en slik diagnose ikke i nær fremtid.

For endelig å avgjøre om koronar angiografi er indikert, er det nødvendig å analysere all tilgjengelig medisinsk dokumentasjon. Det kan kun kvalifiseres av en kardiolog.

Koronarangiografi er således "gullstandarden" i diagnosen myokardisk iskemi og planleggingen av en stent- eller shuntinstallasjon. Metoden refererer til relativt sikre typer undersøkelser, så det kan anbefales til praktisk talt alle pasienter med koronararteriesykdom, bortsett fra de med alvorlige ko-morbiditeter eller komplisert hjertepatologi.

. hjerte (IHD) med veloergometri eller koronar angiografi, likevel er det. når en bypass-shunt er plassert mellom aorta og fartøyet som nærer hjertet.

. Pasienten er vist å utføre koronarangiografi for å bestemme problemområdene i hjertets kar.

Hjertefeil. Ikke-inflammatoriske sykdommer i myokardiet. Fartøy.. I kompliserte tilfeller kommer ultralyd av hjertet, koronar angiografi og andre, til hjelp av EKG.

Hjertefeil. Ikke-inflammatoriske sykdommer i myokardiet. Fartøy.. Koronar angiografi.

Hjertefeil. Ikke-inflammatoriske sykdommer i myokardiet. Fartøy.. EKG, ultralyd i hjertet, koronar angiografi og andre teknikker tillater raskt og med stor andel.

I nær fremtid vil vi publisere informasjonen.

Koronarangiografi - flere typer diagnose av tilstanden til koronarbeinene

For å forhindre plutselige problemer, som er fulle av kardiovaskulære sykdommer, er det nødvendig å ta dem under kontroll. Tidlige undersøkelser vil hjelpe deg til ikke å gå glipp av farlige øyeblikk og ta de nødvendige tiltakene. Om konsekvensene av hva det er, koronarårene i hjertet, dets konsekvenser, kostnader og pasient anbefalinger om henne - alt dette og ikke bare snakker vi i dette materialet.

Hva er koronarografi?

Korresponderende med ernæringen av hjertemuskelen er koronarbeholdere. Det avhenger av deres tilstand om denne funksjonen vil være fullt funksjonell.

For å finne ut om det er hindringer for levering av mat gjennom blodet til myokardiet, forårsaket av utilstrekkelig funksjon av koronararteriene, utføres en prosedyre kalt koronarangiografi.

Elena Malysheva vil fortelle i detalj om hva som er koronarografi:

Til hvem hun er utnevnt til

Studien er utført i forbindelse med pasientens akutte tilstand (myokardinfarkt) eller i form av en diagnostisk sjekk.

Anbefal pasienter med slike problemer:

 • hvis stoffbehandling ikke virker,
 • når du forbereder deg på kirurgi,
 • når det er indikasjoner på at tilførselen av hjertemuskelen oppstår i utilstrekkelige mengder.

Hvorfor gå gjennom denne prosedyren

Koronarografi svarer på spørsmål:

 • er det en innsnevring av kanalen i arteriene,
 • lokalisering av problemområder,
 • naturen av patologi,
 • størrelsen på delen som har en innsnevring: omfanget og graden av dimensjon av lumen.

På grunn av det faktum at pasienten under manipulasjonen er under påvirkning av ioniserende stråling, utføres øvelsen, etter behov, som bestemmes av legen.

Typer av diagnostikk

 • Intravaskulær diagnose, som bruker ultralyd - metoden er sjelden brukt.
 • CT-koronarangiografi er en ikke-invasiv måte å kontrollere status på koronarbein. Metoden er moderne, men ikke alle medisinske institusjoner har nødvendig utstyr. Det utføres ved hjelp av datatomografi ved hjelp av elektrokardiografisk synkronisering. Metoden har evnen til å gi høye nøyaktighetsresultater.
 • Metoden som gjelder kateterisering. Metoden kalles selektiv intervensjon. Denne metoden for diagnose er det første alternativet som ble utviklet for å studere koronarvaskulatoren. Hittil er det mye brukt. I motsetning til andre diagnosemetoder er det mulig å utføre samtidig behandling. Hvis målet bare er diagnose, kan metodens invasivitet tilskrives manglene.
 • MR-koronarangiografi er en metode som ikke brukes i medisinske institusjoner, men mer i vitenskapelig forskning. Metoden for evaluering av resultatene er ikke tilstrekkelig utviklet for å oppnå en nøyaktig analyse.

Indikasjoner for

 • raffinering diagnose av tilstanden til koronar fartøy og hjertet på dagen før kirurgi,
 • undersøkelse av tilstanden til tidligere installerte stents og shunts,
 • Behovet for koronarangiografi for å bestemme mulig forekomst av koronararterieinnsnevring for å bekrefte koronar sykdom;
 • angrep av smerte i brystet,
 • hjerteinfarkt - prosedyren utføres snarest;
 • komplekse tiltak for diagnose av hjertesykdommer forbundet med koronar og andre fartøy i dette området;
 • Tilstedeværelsen av symptomer som indikerer underernæring av myokardiet;
 • iskemisk sykdom, som viser lite av seg selv;
 • tilfeller når behandling av angina ved å ta medisiner ikke gir det forventede resultatet;
 • andre hjerte studier har vist muligheten for koronararteriesykdom,
 • avslørte at pasienten har en forstyrrelse av rytmer i farlig grad;
 • hvis pasienten har hatt et hjerteinfarkt og har anginaangrep.

Kontraindikasjoner for utførelse

Koronarografi er ikke gjort i tilfelle av:

 • Hvis en pasient har et kontrastmiddel som forårsaker allergi,
 • pasientens tilstand gjør det umulig for ham å samarbeide med en lege under prosedyren,
 • pasienten har et barn

Det neste kapitlet vil fortelle om mulige komplikasjoner og konsekvenser etter koronar angiografi av hjertets kar.

Er metoden trygg

Manipulering gir, i tilfelle av en selektiv prosedyre, ikke mer enn 1% av komplikasjoner. Mulige komplikasjoner ved diagnostisering av en invasiv metode:

CT koronar angiografi er en sikrere metode. De listede komplikasjonene når diagnosen utføres på denne måten, er umulig.

Forberedelse for koronarangiografi av hjertekarene er diskutert nedenfor.

Forbereder prosedyren

Før manipulasjonsspesialisten leder pasienten til en liten undersøkelse. Det holdes:

Forberedelse for prosedyren:

 • Pasienten blir advart på forhånd om at manipulasjon utføres på tom mage. Pasienten slutter å spise fra kvelden.
 • Punktstedet, om nødvendig, barberer.
 • Tar medisiner flere dager før prosedyren og umiddelbart før den.

For å gjennomføre CT-koronarangiografi:

 • Det analyseres om det er god venøs tilgang til hjertet, som kan gi den nødvendige hastigheten til kontrastmiddel inn i koronararteriene for å oppnå en riktig kvalitetsstudie;
 • pasientens tilstand vurderes med hensyn til muligheten for samarbeid med en spesialist under prosedyren.

Om hvordan koronarangiografi av hjertets kar er gjort, vil vi fortelle nedenfor.

Hvordan denne koronarangiografien blir utført, forteller denne videoen:

Hvordan alt går

Selektiv teknikk

For å utføre selektiv koronarangiografi, utfør følgende handlinger:

 • Under lokalbedøvelse er pasienten plassert på et kateter. Inngangspunktet er valgt:
  • den femorale arterien,
  • underarm
  • radial arterie.
 • Kateteret beveger seg langs karene til kranspulsårene.
 • Et kontrastmedium leveres til koronararteriesonen.
 • Ved hjelp av en angiograph overvåkes øyeblikket når kontrastmediet fordeles langs koronararteriene. Skjermen viser den indre kanalen til arteriene. For å oppnå fullstendigheten av informasjonen, tas bilder fra forskjellige vinkler.

Når et kontrastmiddel kommer inn i kroppen, kan pasienten føle feber. Under prosedyren bremser rytmen til hjertet, pasienten føler det, i denne handlingen er det behov for fjerning av nøyaktig informasjon.

Metoden adskiller seg ved at hvis det er nødvendig å utføre stenting eller ballongdynatasjon, er det mulig, i samråd med pasienten, å utføre samtidig med diagnosen. Pasienten blir utsatt for ioniserende stråling under prosedyren. Han er bevisst, føler ikke noe ubehag. Diagnosen varer omtrent førti minutter.

Hvordan utføre en slik sjekk som CT-koronarangiografi av hjerteskjærene, les videre.

CT-koronarografi

CT-koronar angiografi utføres ved bruk av en tomografi. Det beste alternativet er en 64-skive enhet. Prosedyren er en ikke-invasiv handling, fortsetter som følger:

 • En time før studiestarten blir pasienten tilbudt å ta et legemiddel som senker hyppigheten av hjertekontraksjoner.
 • Gjennom det intravenøse kateteret blir en kontrastformulering introdusert.
 • En datortomografi skanner tilstanden til kranspulsårene.
 • Synkronisering med et elektrokardiogram lar deg ta bilder på tidspunktet for diastolen. Slike bilder gir et kvalitativt bilde. Denne metoden tillater å oppnå et 3-D-bilde og bestemme fartøyets vegg.

Dekoding av resultater og kostnader for diagnostikk

Etter å ha utført diagnosen, mottar pasienten en rådgivende mening fra en spesialist og en disk med informasjon om studien. Pasienten er vist en oversikt over hva som er på disken og gir en forklaring på tilstanden til koronarbeinene og den anbefalte behandlingen.

Kostnaden for koronarangiografi av hjerteskjærene er omtrent rakisk.

6 kommentarer

Velkommen! For noen dager siden tok min mann koronar angiografi. Omtrent fra midten av prosedyren (gått om ettermiddagen) husker han ikke noe, kom til seg selv om natten i intensiv omsorg med tap av syn og orientering. Den femte dagen er det hallusinasjoner, visjonen blir gradvis gjenopprettet, men forsvinner deretter sentralt, deretter perifer. Han kan ikke lese - han ser bokstavene, men vet ikke. Konklusjon, motorfunksjonen er normal. Rimelig. Et enkelt slag ble diagnostisert. Hvordan kan dette skje i koronar angiografi? Hva er prognosene?

Takk for din oppmerksomhet på spørsmålet mitt.

Olga, koronar angiografi er en operativ intervensjon, og som enhver operasjon har ulike risikoer for komplikasjoner. Stroke under koronar angiografi er en sjelden komplikasjon og er vanligvis mindre enn 0,1% av tilfellene, men dette kan skje, oftest som et resultat av løsrivelse av blodpropp og trombose i hjernen.

Dessverre, pasienter med sykdommer i det kardiovaskulære systemet er i faresonen for å få slag og hjerteinfarkt, så slaget kan skje med din mann som i løpet av koronar angiografi, og i alle andre laster - spiller sport eller løfte tung last, dvs. enhver situasjon, som kan føre til brudd på tromben.

Spådommer vises på din mann gunstig - han var ikke lammet, lagret det, skrev du at diagnostisert en lett slag, og siden han var i en medisinsk anlegget og på operasjonsbordet, og deretter hjelpe ham begynte å ha kjapt hvordan å oppdage tegn på et slag, aktualitet av den første medisinsk behandling er svært viktig. Jeg tror at du bør diskutere eventuelle spesifikke prognoser og anbefalinger med ektemannens behandlende lege.

zdelali koronagraf men jeg begynte å verke ben føtter mistanke om gikt har proshol måned kan gi komplikasjoner kakoeto medisin i de tidlige dagene av å slå smerter i lysken og deretter på kvelden med lysene i øynene av verdens kakieto kaniner

Alexander, ingen medisin gir komplikasjoner i form av smerte i føttene. Du må undersøkes for å finne ut årsaken til disse smertene, det er mulig å faktisk få gikt, men du kan ikke utføre en diagnose uten undersøkelser.

Smerte i lysken er en sannsynlig bivirkning etter koronar angiografi fordi en punktering er gjort i lysken, gjennom hvilken et kateter settes inn. Flimring fluer foran øynene er også svært sannsynlig en bivirkning etter denne prosedyren (forutsatt tilgjengeligheten av mikrotrombov i fartøy), så å bli utnevnt platehemmende terapi - medikamenter for forebygging av trombotiske hendelser, enten TromboAss eller Aspirin Cardio eller

En kardiomagnet eller et preparat som ligner på de nevnte, etter den behandlende legenes skjønn.

Hei, For et år siden laget jeg en koronografi, jeg lærte å skade hendene mine, noen ganger er det en klump i kuttens sted, hånden begynner å smerte for den minste kulden, om natten begynner jeg sterke bolser i hånden min, hvem trenger jeg å kontakte?

Lola, du må konsultere en vaskulær kirurg og gå gjennom UZDG-fartøy.

Koronar angiografi

Koronarangiografi er en invasiv metode for undersøkelse utført under røntgenoperasjon ved kontrasterende kranspulsårer (hjertearterier) under røntgenkontroll. Koronar angiografi (hjertekardiografisk angiografi) - brukes til å vurdere tilstanden til koronarbunnen, valg av behandlingstaktikk og prediksjon hos pasienter med hjerteinfarkt.

Årlig i Forskningsinstituttet for klinisk kardiologi. AL Myasnikov, vi utfører mer enn 4000 diagnostisk koronar angiografi. For det meste gjennom håndens arterie (denne tilgangen krever ikke langvarig sengestøtte). I de fleste tilfeller, når koronar angiografi er fullført, utfører vi straks stenting, om nødvendig.

For å komme til sentrum for koronar angiografi må du komme til en konsultasjon. For å registrere deg for en konsultasjon, samt få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha, kan du ringe (mandag-fredag ​​09: 00-16: 00): eller via elektronisk skjema.

Under koronararteriens kontrast registreres en studie. Det ser slik ut:

Angiografi av venstre kranspulsårer

Angiografi av høyre koronararterie

Historien om koronar angiografi

Koronar angiografi kan betraktes i begynnelsen av 1929, da i Eberswalde (nær Berlin) Werner Forßmann, i en alder av 25, etter en rekke vellykkede eksperimenter på lik, hadde en urinkateter lengde 65 cm gjennom sin venstre cubital vene inn i høyre atrium av hjertet hans. Dette forsøket ble utført under kontroll av fluoroskopi. Så gikk forskeren til radiologiavdelingen, hvor han dokumenterte funnet av spissen av urinkateteret i høyre hjerte. Dette eksperimentet ble møtt med foraktig kritikk fra sine kolleger, men nå kan Forsmann med rette betraktes som grunnleggeren av metoden.

Det neste punktet i istoriigod når leger fra New York Andre Cournard og Dickinson Richards studert hemodynamiske parametre under kateterisering hos pasienter med revmatisk hjertesykdom. I over 15 år har Andre Cournard, Dickinson Richards og Werner Forssmann utviklet og implementert et stort antall tekniske løsninger. Resultatet av deres arbeid var opprettelsen av et omfattende anvendt diagnostisk program. Forfatterne av "bump" metode for hjertekateterisering ved referansenivå i studiet av hemodynamikk og initiert oversettelsen av metode for vitenskapelig interesse i planet av klinisk praksis, som i 1956 ble tildelt Nobelprisen i fysiologi eller medisin Prize.

Det skal bemerkes i 1953, da Seldinger utviklet en revolusjonerende lavtraumatisk kateteriseringsmetode, både høyre og venstre deler av hjertet.

I 1958 utviklet Mason Sones og først utførte selektiv kateterisering og koronararterieundersøkelse.

Anatomi av hjertekarene

Koronararterier avviker fra aorta (bihuler av Valsalva). Fra det anatomiske synspunkt er koronararteriene delt inn i venstre og høyre arterier. Den venstre koronar igjen er delt inn i to hovedårene: anterior synkende og cirkumfleks arterie. Den fremre nedadgående arterien løper langs den fremre interferrikulære sulcus og gir av store diagonale grener. Sone venstre fremre, nedadgående arterie blodtilførsel - den fremre vegg av venstre ventrikkel, den fremre ende av interventrikulære septum, spissen av hjertet og en del av sideveggen av den venstre ventrikkel.

Konvoluttarterien løper langs den venstre atrioventrikulære sulcus og gir også av store grener - arteriene i den stumpende marginen. Blodforsyningsområdet er bak- og sideveggene til venstre ventrikel.

Den høyre koronararterien går langs høyre atrioventrikulære sulcus. På slutten deler arterien seg i posterolaterale og bakre nedstigende arterier. Sone for blodtilførsel er høyre hjertekammer, lungekropp, sinusknudepunkt, bunnveggen til venstre ventrikel og den bakre delen av interventrikulær septum.

I henhold til forekomsten av høyre eller venstre kranspulsår, bestemmes blodtilførselen av hjertet.

vitnesbyrd

Kontra

For store kateteriseringslaboratorier finnes det for tiden ingen absolutte kontraindikasjoner, unntatt pasientens nektelse å gjennomføre studien.

Typer av arteriell tilgang for studien og studiet av studiet

Angiografi av kranspulsårene kan utføres med ulike tilgang: radial, ulnar, brakial, aksillær og lårben. Avdelingen bruker hovedsakelig femoral og radial tilgang.

I tilfellet av hofte (femoral) adgang til pasienten under lyskefolde på høyre eller på venstre ben er et lokalanestetikum lidokain (lidokain brukes i tilfelle av intoleranse en annen bedøvelse).

Lårbenet er deretter punktert. Gjennom nålen inn i arterien lumen holdes tynn leder, hvoretter nålen trekkes over styretråden og inn i hulrommet i arterien er installert en spesiell enhet (innførings) hvorigjennom mates til karene i hjertet kateteret. Videre, ved hjelp av røntgen-kontroll røntgentett stoff innføres, og beregnet koronar arterie-åpenhet. Ved slutten av prosedyren utføres hemostase og en trykkforbinding påføres.

Teknikken coronarography i strålings adgang er lik den femorale tilnærming: lokalbedøvelse, punktering radial arterie (hånden arterie), lederen, utvinning av nålen og gjennom lederen institusjon innførings inn i hulrommet i arterien, inngrep av kateteret til munningene av koronararteriene og kontrast under gjennomlysning, deretter hemostase og presser bandasje. aksesser forskjell ligger i det faktum at i tilfelle av en radial tilgang (ved stabil tilstand og fravær av komplikasjoner) kan være opp nesten umiddelbart etter undersøkelsen, i motsetning til den femorale, der er nødvendig er 24 timer ved sengeleie. Også med radial tilgang er færre bivirkninger (blødning ved punkteringsstedet) notert.

Mulige komplikasjoner av koronar angiografi

Angiografi av kranspulsårene er en relativt sikker undersøkelsesmetode, og i sentre med lang erfaring er risikoen for gjennomføring ekstremt liten.

Alle komplikasjoner kan deles inn i generelle og lokale (fra tilgangssiden) - dataene fra store kliniske studier.

Vanlige komplikasjoner inkluderer:

ventrikulografi

Ventrikulografi er kontrasten av venstre hjertekammer i hjertet under røntgenkontroll. Denne metoden er mye brukt for å bestemme ventrikulær kontraktilitet hos pasienter med hjertesykdom, iskemisk hjertesykdom, kardiomyopati, og også når det gjelder forberedelse til åpen hjerteoperasjon. Utførelsesmetoden er den samme som i løpet av koronar angiografi, bare kateteret blir ikke matet til kranspulsårene, men er satt inn i hulrommet i venstre ventrikkel.

I løpet av ventrikulografi kan også uønskede fenomener noteres:

 • Krenkelser av hjertets rytme forårsaket av innføring av kontrastmedier eller kateterspissen.

shuntography

Shuntography er en invasiv metode for å diagnostisere tilstanden av koronar shunts etter koronar arterie bypass kirurgi. Det er kjent at shunts fra egne vener slutter å fungere ganske raskt, og om 10 år er halvparten av shunts "lukker". I forbindelse med de ovennevnte fenomenene i manifestasjon av koronar hjertesykdom, er det nødvendig å kontrollere tilstanden av koronar shunts.

Shunting utføres også som koronar angiografi og kan ha lignende komplikasjoner.

Ofte stilte spørsmål

Hva er betydningen av innsnevring av koronararteriene?

 • Signifikant innsnevring av koronararteriene, med unntak av venstre kranspulsår, er en innsnevring (stenose) på mer enn 70%. Stenoser fra 40% til 70% betraktes som mellomliggende, og i dette tilfellet er det nødvendig å utføre ytterligere undersøkelsesmetoder (verifisering av myokardisk iskemi eller bestemmelse av fraksjonal reserve av blodstrøm). Noen ganger kan sammenbrudd på mindre enn 50% være prognostisk ugunstig med en ustabil (underkastet) aterosklerotisk plaque. For mer nøyaktig analyse av plakkestrukturen bruker vi en intravaskulær ultralydstudie av arteriene. For stammen til venstre kranspulsår er en innsnevring på mer enn 50% betraktet som signifikant.

Hvor lang tid tar det å legge seg ned etter å ha utført koronar angiografi?

 • Avhengig av tilgangen som brukes og årsakene til studien. I tilfelle av diagnose hos stabile pasienter, når koronarangiografi utføres med radial tilgang - aktiverer nesten umiddelbart, i tilfelle utføring av femoral tilgang - anbefales det å ligge i mer enn 12 timer. Hvis hjertekoroniens angiografi utføres for andre indikasjoner, bestemmes timingen av den underliggende sykdommen (for eksempel som med hjerteinfarkt).

Hvor lang tid tar koronarangiografi?

 • Tidspunktet for studien avhenger av pasientens individuelle anatomiske egenskaper, i gjennomsnitt tar prosedyren omtrent minutia.

Er coronary artery angiography smertefri?

 • Før koronar angiografi, blir punkteringsstedet bedøvet. Den indre overflaten av arteriene har ikke smerte reseptorer. I forbindelse med det foregående er denne prosedyren smertefri.

Når er shunting nødvendig?

 • Shuntography operere pasienter etter koronar bypass-operasjon i tilfellet av tilbakevendende angina angrep, samt påvisning av myokardial ischemi for å bestemme de statlige shunter.

Hvor skadelig er røntgenbestråling?

 • Vårt senter har det mest moderne utstyret, som gjør det mulig å minimere røntgenbelastningen.
 • Koronar angiografi priser:
  • Den pågående forskningen i vårt senter for WTIE-programmet (kvoter), eller betalt gjennom handelsavdelingen. Du kan finne ut prisene for koronar angiografi via telefon (mandag-fredag ​​09: 00-16: 00):,.
 • Hvordan komme til konsultasjonen?
  • For å rådføre seg med oss ​​eller ta en avtale for en konsultasjon, er det nok å ringe via telefon (mandag-fredag ​​09: 00-16: 00), eller via et elektronisk skjema.
 • Les Mer Om Fartøyene