Hva skal jeg gjøre hvis fartøyet brister i øyet

Øyne er det vi legger merke til først og fremst når vi ser en person. Derfor blir eventuelle synsfeil i øynene merkbare i utgangspunktet. En av de vanligste problemene er sprengning av blodårer. Folk frykter ofte dette fenomenet, de tror at noe forferdelig har skjedd, de forstår ikke når fartøyet i øyet brister i hva de skal gjøre.

I tillegg ønsker ingen å vises med røde øyne foran venner, kolleger og nærtstående personer.

Men ikke panikk i denne situasjonen. Det er bedre å forstå i rekkefølge, hvorfor slike ting skjer, hva som må gjøres for å eliminere konsekvensene av problemet og hvordan man kan forhindre muligheten for å komme tilbake i fremtiden. Så vil det være om dette.

Hvorfor skjer dette?

Til å begynne med må du forstå at dette fenomenet i de fleste tilfeller faktisk ikke er en bestemt fare for syn, men det kan tjene som en indikator på andre problemer som er forbundet med kroppen. Av de sykdommene som indirekte kan føre til blødning, endokrine sykdommer, diabetes mellitus og hypertensjon kan skilles.

Noen ganger kan et fartøy i øyet sprekke på grunn av relativt ubetydelige grunner, på grunn av en enkelt økt stress på kroppen. Dette kan skje når du går til en badstue eller en badstue, hvor et sterkt trykkfall vil føre til at båten ikke står, det kan være en forandring i været, som har helt samme effekt, det kan være alkoholmisbruk.

I noen av de tre ovennevnte tilfellene er det ingen grunn til bekymring i det hele tatt, vi snakker om et engangs fenomen, som vil finne sted etter en stund, og sannsynligvis ikke vil dukke opp mer, så i slike situasjoner, når fartøyet i øyet briste, hva du skal gjøre, bør du ikke bekymre deg, bare la kroppen håndtere problemet.

Ikke panikk med røde øyne!

Også årsaken kan være problemer med arterielt trykk og økt skjøthet av kar i øyet. Hvis fartøyene er fulle av økt skjøthet, er det ingen garanti for at problemet ikke vil skje igjen, og dette kan ikke være for godt for øynene dine.

handlinger

Handlinger som må utføres, hvis fartøyet brister i øyet, er direkte avhengig av årsaken til problemet. Hvis årsaken er en sykdom, bør du kontakte en kvalifisert lege for å foreskrive et behandlingsforløp. Så snart det opprinnelige problemet forsvinner, stopper blodkarrene og brister.

Hvis problemet er en vanlig økt belastning - for eksempel hvis du jobber på en datamaskin, begynner du gradvis å senke denne belastningen, noe som gjør store pauser, og laster øynene dine på den mest effektive måten. For å en gang "roe" øynene, kan du dryppe dem stoffet "Vizin", eller ligner på ham, for eksempel "DEFISLES." Ulike dråper for å begrense fartøyene vil ikke hjelpe, de vil bare føre til utseende av flekker på øyebollet.

I de fleste tilfeller trenger du ikke å ta noen spesielle tiltak, fordi problemet går uten inngrep, oppløser små blødninger raskt nok, som for eksempel blåmerker på kroppen.

Dessuten er mekanismene i disse to fenomenene omtrent like. Hvis du vil fremskynde prosessen med resorpsjon, kan du begynne å ta helt ufarlig askorbinsyre. Eventuelle mer alvorlige medisiner kan kun tas etter en foreløpig konsultasjon med en erfaren lege.

Folk rettsmidler i teorien kan være effektive, men å bruke dem, er det viktig å forstå hvordan de fungerer, snarere enn å prøve å anta hva du skal gjøre hvis du er i øyet briste fartøy intuitivt. Et eksempel er den populære troen på at det å hjelpe den tidligste resorpsjonen av blødning kan vaske øynene med te fordi det hjelper med konjunktivitt, og folk forventer en lignende effekt med brast blodårer. Men faktisk kan effekten reverseres - vask med te vil bare smitte infeksjonen - og dette vil føre til utseende av konjunktivitt.

forebygging

Utseendet til et slikt hematom på øyet kan forhindres, eller i det minste redusere sannsynligheten for utseendet. En av de enkleste metodene er å endre kostholdet ditt. Forsøk å bruke så mye sitrus som mulig, noe som er bra ved at de inneholder rutin og vitamin C, samt andre produkter med disse ingrediensene, for eksempel bulgarsk pepper. Bruk så lite som mulig kaffe og alkohol, og røyk mindre for å opprettholde blodtrykket.

Dråper i øynene, et utmerket middel for å forhindre rødhet

Normaliser arbeidsformen din på datamaskinen, gjør oppvarming for øynene minst hvert tjuefem minutt. Under turer, prøv å beskytte øynene mot støv, sand og andre fremmedlegemer.

Også, ikke la store skarpe vinder strømme. Prøv å vaske hovedsakelig med kaldt vann, slik at du kan forbedre blodsirkulasjonen i vevet ditt.

Men når skipene brister regelmessig, ikke prøv å fortsette en så enkel profylakse - du må kontakte legen direkte.

En erfaren oftalmolog hjelper deg med å forstå problemet, forstår hva du skal gjøre hvis fartøyene brister i øyet, og forhindrer potensiell skade som kan forårsake øynene dine.

Husk at hvis det oppstår blødninger i øyet på grunn av en sykdom, forhindrer ingenting det i noe annet organ, så vær forsiktig når det gjelder helse.

Hvorfor fartøyet i øyet briste - grunner og hvordan man skal behandle

Bursting i fartøyets øye er et ganske vanlig fenomen. La oss vurdere årsakene til at kapillærene briste og briste, hva de skulle gjøre i en slik situasjon, hvilken type behandling skal gjøres med dråper og når mer komplisert terapi er nødvendig.

Den okulære retina består av vaskulære elementer som er kapillær-venøst ​​nettverk. På grunn av denne strukturen får den mat og oksygen, som er nødvendig for normal drift. Av ulike grunner er det i enkelte tilfeller en brist på fartøyet i øyet. Den sprengende kapillæren er en blodig flekk av langstrakt eller uregelmessig form.


Bilde 1. Symptomer på at fartøyet briste i øyet

Hvorfor skjer dette? Faktorer som fører til slike symptomer varierer. Ofte er dette bare for tørr luft i rommet, i sjeldnere tilfeller er årsakene mer alvorlige og forårsaket av ulike sykdommer. Ved barn kan fartøyet sprekke på grunn av tårer under gråt, hos en voksen person - på grunn av overdreven fysisk overbelastning. Når fartøyet brister, føler personen ikke smerte, derfor blir mindre lesjoner vanligvis ikke lagt merke til og behandling utføres ikke. Når en enkelt påvisning av komplikasjoner ikke er truet, men å behandle sykdommen er bedre å bli kvitt symptomene så raskt som mulig. Vanligvis blir dråper brukt til terapi.

årsaker

Hvorfor det er et brudd på fartøyet i øyet, og hva det truer, foruten kosmetisk ubehag, vil vi vurdere nedenfor. Øyeblødning møtte hver voksen minst en gang. Det er kjent at smerte symptomer samtidig ikke er tilgjengelig, så hvis fartøyet har sprukket i øyet en gang og senere patologi er ikke gjentatt, da spesielt ikke bekymre deg. Sannsynligvis vil saken i en enkelt ekstern effekt og den røde flekken løse seg uten spor i noen dager.

En annen ting er om vaskulære lesjoner forekommer regelmessig og opptar et stort område. I en slik situasjon er det nødvendig å besøke en oftalmolog for å etablere årsakene og utvikle en metode for behandling av sykdommen.

Eksterne årsaker

Vi lister de engangsfaktorer som kan påvirke øyekarrets integritet:

 • Værforhold: Hold deg i sterk vind, under solen eller under forhold med høyt atmosfærisk trykk.
 • Det er for tørr luft, tilstedeværelse av røyk eller mye støv i rommet der personen er.
 • Lengre opphold i høy temperatur, for eksempel i badstue, badehus eller i et varmt feriested. Denne faktoren forverres med lav luftfuktighet.
 • Traum i øyet, når fartøyet brister på grunn av en fallende mote eller som et resultat av mekanisk handling.

Eksterne faktorer er viktigere hos barn.

Interne årsaker

Effekten av interne faktorer er systemisk i naturen, når de blir identifisert, trenger personen oftest i kvalifisert behandling ikke bare ved hjelp av dråper for direkte å påvirke det brutte fartøyet, men på annen måte, noen ganger ganske alvorlig, for å påvirke initiator sykdommen.

 • Hypertensive og høyt intrakranielt trykk Dette er ganske vanlige årsaker til sprengning av øyekapillærene, som doktoren tenkte på først og fremst. Med disse sykdommene har røde flekker på øynene en tendens til å forekomme periodisk. Når, i løpet av en hypertensiv krise øker kraftig i en pasients blodtrykk over normer, til hvilken ett av de kapillærene er belastningen på det vaskulære system i øyet øker kraftig, på grunn stand svekket briste. Slike lesjoner kan suppleres med neseblødning. En slik patologisk tilstand er bare ved første øyekast virker det ufarlig, siden etter øyet, kan rippe og cerebrale arterier, som er fylt med hemoragisk hjerneslag og dens alvorlige konsekvenser. Derfor, hvis høyt blodtrykk oppdages, må pasienten utvikle en vane med konstant overvåkning og motta nødvendig behandling.
 • Diabetes mellitus - En annen grunn til den raske utviklingen av øynets vaskulære patologi. På grunn av metabolske forstyrrelser blir maskiner i kroppens arterier tynnere og blir skjøre. Ocular fartøy, som den mest små og skjøre, blir det første målet for denne prosessen. Fartøyet kan sprekke på et øyeblikk av ubetydelig belastning, for eksempel i det øyeblikk som hakker eller vipper, og også bare av seg selv. Hva å gjøre under slike forhold? Kommer videre til endokrinologen for å justere nivået av hormoner som ikke er gitt av normal metabolisme i kroppen.
 • Oftalmiske sykdommer også en vanlig årsak til sprengning av kapillærene. Spekteret av lidelser som er ganske bred og omfatter både tegninfeksjons lesjon øyne (konjunktivitt), og utviklingen av ondartede svulster og immunsvikttilstander, for eksempel, blefaritt.
 • sykdomhematologisk karakter, som fører til høy sannsynlighet for blødning i hele kroppen. Blant symptomene på denne typen unormalitet kan det identifiseres akutt følsomhet i huden, når det etter en liten mekanisk effekt på det er spor av hematom.
 • Tilstanden av immundefekt og vitaminmangel, Når de vaskulære veggene mister sin elastisitet.

For nøyaktig diagnose av en øyelege bør ikke bare undersøke pasientens øye med hjelp av spesielle enheter, men også å se hans kort på temaet tidligere øyeskader, samt å finne ut hva som skjedde med pasienten for noen tid før sprengning av fartøyene i øyet. Dette betyr at pasienten skal forberede seg til undersøkelsen og tilbakekalle alle nyanser som kan påvirke diagnosen og utviklingen av hva man skal gjøre og hvordan man skal behandles i et bestemt tilfelle.


Foto 2. Kapillærbrudd

Andre årsaker som påvirker øyets fartøy er:

 1. Tetthetstilstanden, kronisk søvnmangel, økte belastningen på det visuelle apparatet, noe som er mer typisk for voksne travle mennesker
 2. Fysisk overbelastning forbundet med løftevekter. Her i risikosonen, profesjonelle idrettsutøvere i motorsport. I tillegg kan kvinner ledsages av et brudd på fartøyet med fødsel.
 3. Økt kroppstemperatur, som følger med et stort antall sykdommer og patologiske forhold.
 4. Alvorlig allergi
 5. Misbruk av alkohol, når fartøyet først intensivt ekspanderer, og deretter skarper kraftig, noe som skaper forholdene for at det kan briste.
 6. Hos barn oppstår kapillære brudd mot en bakgrunn av voldelig gråtende gråt.

symptomer

De viktigste symptomene på at fartøyet brister i øyet er tilstedeværelsen av et rødt blodflate mot proteinbakgrunnen. Med nederlaget på flere kapillærer er lesjonen signifikant i volum. Noen ganger er et fartøy revet fra baksiden av øyet, i dette tilfellet er det synlige tegn på at den har bristet. Av symptomene er bare nærværet av en liten tyngdekraft isolert, som vanligvis ikke engang blir lagt merke til.

behandling

Hvordan behandle og hva skal jeg gjøre hvis øyekapillaret har bristet? Med en enkelt forekomst er årsaken i de fleste tilfeller i det ytre miljø. Noen spesielle behandlinger er ikke foreskrevet, symptomene på røde flekker selv passerer under 3-5 dager. I løpet av denne perioden er det bedre å redusere belastningen på de visuelle organene.

Hvis du ikke går etter denne perioden symptomer på sykdommen, men snarere forverret av tørrhet, irritasjon, ødem, ekstra blødning, bør du være sikker på å ta kontakt med en øyelege. Legen vil inspisere og foreskrive narkotika som brukes i form av dråper onde å begrave i øynene.

Vanligvis er behandlingen:

 • Viskøs, disse dråpene er gode for å lindre hevelse og rødhet.
 • Taufon, som aktiverer regenereringsprosesser.
 • Emoxipin, som har en løsende effekt på sonene der blodårene brister. I tillegg styrker den vaskulærveggen.
 • Ascorutin, som eliminerer mangelen på essensielle vitaminkomplekser.
 • Diphisez - dråper som har en mykende og smørende effekt, noe som bidrar til å unngå tørrhet og irritasjon.

Disse dråper kan ikke utnevne deg selv, plukke opp et bestemt sett med medisiner kan bare en lege på resultatene av inspeksjon og diagnose.

Periodisk gjentatte blødninger indikerer eksistensen av sterke interne årsaker som forårsaker patologi. Det faktum at fartøyet brister i øyet, vil bare være en refleksjon av den eksisterende patologiske prosessen. For å sikre at symptomene blir eliminert, bør årsaken til kapillærene undersøkes regelmessig. Dette krever ytterligere diagnose av organer og systemer, ofte ikke relatert til syn. Det sender en øyelege eller en terapeut til ledsagende undersøkelser.

Hva skal man gjøre når et brudd på fartøyet ble oppdaget

 1. Med fysisk anstrengelse, gi den opp og hvile godt. Hvis det gjelder amatørsporter, bør treningen avbrytes for behandling og gjenoppretting.
 2. Work. forbundet med syn, bør være begrenset. Det er viktig å ta pause og oppvarming for øynene regelmessig (hvert 30. minutt).
 3. Nekter å drikke alkohol
 4. Å være på gata, beskytt deg mot vind og solskinn best, faller på ansiktet ditt. For dette formål er store solbriller som forsinker ultrafiolett lys godt egnet. Luft i rommet skal fuktes.

Hva kan ikke gjøres med blødning når fartøyet brister

 1. Dropper med vasokonstriktiv effekt er forbudt.
 2. Det anbefales ikke å sette på de lukkede øynene bomullsull gjennomvåt i teblad. Ved hjelp av slike populære teknikker blir situasjonen bare forverret.
 3. Øyne skal være i ro, spesielt for dette må du følge barna som stadig prøver å kamme dem og gni dem.
 4. Utfør selvdiagnose og resept av dråper eller annen medisinering.

forebygging

Et sett med forebyggende tiltak vil bidra til å minimere effekten av interne årsaker og eliminere eksterne faktorer:

 • Naturlig metning med vitaminer på grunn av forbruk av frukt og grønnsaker. Sitrusfrukter og bulgarske paprika er spesielt nyttige for øyefartøy.
 • Det er viktig å forlate dårlige vaner, og også for å minimere kaffedrikk og overdreven sterk te.
 • Arbeid og hvilemodus må alltid opprettholdes.
 • Løfting av vekter og idrett bør ikke skade helsen din.
 • Med et langt arbeid på skjermen må du ikke forsømme brudd på visuell gymnastikk.
 • Med syndromet "tørre øyne" er det viktig å grave regelmessig i de foreskrevne dråpene, og ikke tillate overdreven tørking.
 • Ved solrikt og vindig vær, bruk vernebriller

I tillegg brister ikke fartøyene i øyet på tid behandle eksisterende oftalmiske sykdommer, bruk foreskrevne dråper, monitor helse generelt, unngå økning i interne årsaker som fører til blødninger.

Forfatter: nettstedredaktør, november 09, 2017

Bursting fartøy i øyet: årsaker, behandling, problemløsning

Når du våkner om morgenen og ser på deg selv i speilet, kan en person bli redd av forandringene som har skjedd i løpet av natten med øyet, men alt fordi hans fartøy i øyet har bristet. Det kan være en veldig liten blødning i form av en rød flekk, og kanskje vil hele synlig overflate av øyet rundt eleven bli rød.

Et slikt syn om morgenen vil skremme enhver person. Han tenker ikke en gang om årsakene til dette fenomenet og om konsekvensene som dette truer ham. Det estetiske aspektet av problemet vil være av avgjørende betydning i hans tanker. Hvordan kan du gå på jobb eller til og med gå ut på gaten med et slikt øye, selv om de er mest redd for å se på det?

Og først etter at personen slutter å "snike" ved synet av bildet, hvordan fartøyets øye brister, tenker han på hva som kunne ha skjedd.

Årsaker til fenomenet

Det er mange faktorer som kan provosere fenomenet, slik som:

 • For skrøbelige fartøy.
 • Blodtrykk hopper.
 • Sykdommer som påvirker karene, deres elastisitet og styrke. Slike sykdommer inkluderer diabetes mellitus og andre endokrine patologier, samt hypertensjon.
 • Høy øyenbelastning. Dette skjer for eksempel når du jobber på en datamaskin i lang tid.
 • Misbruk av alkohol eller besøk til badstuen. Dette betyr ikke at du ikke kan gå til badstuen i det hele tatt. Bare noen ganger kan det bidra til ruptur av fartøyet i øyet.
 • Skarpe endringer i atmosfærisk trykk. Virkningen av slike endringer er bare mulig dersom personen er for følsom for værendringer og disse endringene påvirker hans helsetilstand negativt.

Hvis årsaken til sprengning av fartøyet er en belastning på øynene, en badstue, alkohol eller en forandring i været, så vær ikke bekymret mye om konsekvensene av fenomenet. Den vil passere seg selv med tiden og kan ikke lenger vises i det hele tatt. Eller vil, men igjen for noen av de frivolous grunnene og i fjern fremtid.

Men hvis fartøyet briste på grunn av noen av sykdommene, Du må alltid søke lege. Det vil ikke skape noen problemer for øyet, men det er blodårer i hele kroppen av en person. Hvis de er så skjøre at de kan briste når som helst, hvor er garantien for at neste gang det vil skje i øyet, og ikke i noe annet organ? Internblødning er langt mer farlig enn en liten blødning i øyelokkets ytre skall.

Hva om skipet brister?

Hvis det brister på grunn av helseproblemer, må man som allerede nevnt nødvendigvis gå til en lege og konsultere ham om nødvendig behandling. Årsaken til blødning vil bli eliminert - karene vil ikke lenger sprekke.

Hvis fartøyet brister på grunn av tretthet, trenger du bare å legge øynene mindre med arbeid på datamaskinen, slik at dette ikke skjer igjen. Behandling her er ikke nødvendig. Vanligvis går blødningen i seg selv i flere dager. Hastigheten av dens forsvunnelse er individuell for hver person og avhenger av hvor raskt hematomer oppløses i kroppen. Hos noen mennesker skjer dette i 3-5 dager, mens det i andre kan vare fra 2 til 3 uker.

Hvilke verktøy hjelper?

Fremskynde prosessen med resorpsjon og styrke blodårene ved å bruke askorbinsyre eller stoffet "Ascorutin", gjenopprette og styrke veggene i blodårene. Disse stoffene er ufarlige og trengs av enhver person, slik at de kan brukes selv uten legenes avtale. Mer alvorlige medisiner kan kun brukes på resept.

Noen anser det for å være riktig, bare behandling ved hjelp av tradisjonelle medisinske metoder. Det kan ikke sies at disse metodene er dårlige og ikke hjelper. Mange av dem har en utmerket effekt på menneskekroppen og bidrar til raskere utvinning hvis disse metodene brukes sammen med medisiner, og noen ganger også uten dem. Men folk vet ikke alltid i hvilke sykdommer det er mulig å anvende denne eller den behandlingen, og under hvilke forhold det er kontraindisert. Derfor, ofte fra slik selvbehandling, får en person bare overflødige problemer.

For eksempel er det antatt at hvis en person har et ømt øye og har blødning, så vil det hjelpe ham øye skyll med te. Så rart som det høres ut, men med konjunktivitt te er veldig bra og bidrar til å lindre betennelser, som er kjent for mange mennesker, men når du prøver å vaske ut øye blødning te eneste årsaken til smitte og utseendet på samme konjunktivitt. I dette tilfellet bidrar te absolutt ikke til tidlig oppløsning av hematom.

Noen ganger ser han en venn med røde øyne, gir hans venner ham en "dårlig service", og anbefaler å bruke dråper for å begrense blodkarene. I dette tilfellet vil dråpene ikke hjelpe, men de vil føre til utseende av flekker på øyebollet.

Sikker profylakse for øynene

Som allerede nevnt, må bruddet av fartøyet som følge av skade på det på grunn av noen sykdom bringe en person til å tenke på å besøke legen, som om en blodåre sprakk en gang, kan det sprekke en gang mer og mer farlige steder. Hvis dette er andre grunner, kan de unngås ved å gjennomføre enkle forebyggende tiltak. Disse tiltakene bør omfatte:

 1. Bruken av en stor mengde sitrus, fordi de inneholder bare en stor mengde vitamin C og rutine. Disse stoffene har en gunstig effekt på vaskemuren. Også veldig nyttig er den bulgarske pepper, så du bør prøve å spise den så mye som mulig.
 2. Begrensning i kostholdet av kaffe, nikotin og alkohol. Hvis en person provoserte rupturen av fartøyet med alkohol og vet hvorfor fartøyet briste, vil dette tjene som en god unnskyldning for å nekte ytterligere bruk av det eller for å redusere alkoholdosene betydelig.
 3. Hvile mens du arbeider på datamaskinen. Spesielt sterkt slitne øyne når du arbeider med dokumenter (skriving). Selv om det tidligere var antatt at 50 minutter arbeid skulle tilbys i hver times arbeid og 10 - i hvilen, men dette gjaldt bare å sitte uten å bevege seg, så det er nyttig for en person å gjøre 10 minutters oppvarming. Men dette er ikke nok for øynene. De trenger hvile hver 15-25 minutter.
 4. Vask med kaldt vann, hvor blodsirkulasjonen i vev er akselerert.
 5. Bruken av frukt og grønnsaker rik på vitaminer. I tillegg til sitrusfrukter er alle grønnsaker med mørkegrønn farger veldig nyttige.
 6. Beskyttelse av øynene fra støv, sand og vind, nødvendig for å forhindre mekanisk skade på slimhinnen og dens uttørking.

Les mer: på kompleks styrking av blodkar og vitaminer som er nyttige for dem.

Tilgrensende problemer

Blødninger er farlige for synet!

Rupturen av fartøyet på overflaten av øyet påvirker ikke personens syn, men blødning i øyet kan føre til en alvorlig nedsatt syn. Og hvis det skjedde, må en person undersøke av en lege og behandles for de identifiserte sykdommene som forårsaker slike brudd.

Begravd kapillær under øyet

Det er også lignende tilfeller når en person om morgenen ser på seg selv i speilet, oppdager plutselig hematom under øyet. Det ser ut til at denne personen ser ut til å ha fått et slag mot øyet under en kamp. For mange mennesker med slik utseende selv på gata er det synd å forlate. Hvis det bare er et rødt øye, så er det i det minste klart hvorfor det skjedde, men "fingeren" under øyet maler ikke noen.

Hvis det var et hematom under øyet, må du sjekke om det ikke biter noe insekt. Tross alt er området under øynene veldig ømt, og en slik bit kan føre til alvorlig hevelse og blødning. Hvis det ikke er noen bit, bør en person sjekke med en lege for muligheten for å utvikle hypertensjon, fordi slike blødninger som regel, vises på grunn av høyt blodtrykk.

Hematom på øyelokk

Det samme kan sies om saken der fartøyet briste på øyelokk og det var et hematom. Mest sannsynlig er dette konsekvensene av økt blodtrykk. I tillegg til å bekjempe presset, kan du bruke resorberbare salver for raskt å forsvinne hematom.

Video: røde øye spesialister

funn

Hvis det oppstår blødninger på øyets ytre skall, skjer dette for første gang og ikke gjentas eller gjentas veldig lenge, er det mulig å ikke være oppmerksom på det.

Når det gjelder vanlige hematomer, må du alltid søke hjelp fra polyklinikken, siden det røde øyet ikke bare er styggt, men også veldig farlig for menneskers helse.

Hvordan hjelpe når fartøyet brister i øyet?

Det er viktig å vite! Ikke mer kortpustethet, hodepine, trykkstropper og andre symptomer på hypertensjon! Våre lesere for behandling av trykk har lenge brukt denne øremetoden. Lær metoden...

Svært ofte brast i øyet av fartøyet oppdages bare når man ser i speilet. Faktisk, med unntak av de tilfellene når blødningen skyldes traumer eller alvorlige helsesykdommer, forårsaker denne lidelsen ikke smertefulle opplevelser, bortsett fra at det er lite ubehag. Samtidig vil få mennesker tenke på hvorfor dette skjedde og hva som er truende. Først og fremst er personen bekymret for utseendet hans: hvordan man forlater huset på denne måten, hvordan man får det røde øyet ikke å tiltrekke seg andre, etc.

Øyebollet gjennomsyrer et komplekst kapillærnettverk, gjennom hvilket oksygen, vitaminer og næringsstoffer kommer inn i cellene. En full blodtilførsel er ekstremt viktig, fordi for å utføre komplekse oppgaver og rask cellulær regenerering, er det nødvendig med energi, syntese som er umulig i forhold til hypoksi og mangel på noen forbindelser. Forstyrrelser av okulær sirkulasjon slutter til slutt med et merkbart tap av synsstyrke og klarhet i bildet.

Vanligvis, når øyekaret brister, er det ingen spesielle grunner til panikk, da øyekapillærene preges av deres uvanlige finhet og skjøthet. Deres skade kan skyldes en rekke faktorer, hvorav mange er ubetydelige og har en kortsiktig effekt, mens andre i seg selv er alvorlige sykdommer.

I de fleste tilfeller går blødning i øyet uten behandling i løpet av en uke, men hvis roten til problemet er et brudd på noen av kroppssystemene, trenger du hjelp fra en spesialist. Legen vil bestemme årsaken til bruddet, om nødvendig, foreskrive et behandlingsforløp for å eliminere sykdommen som forårsaket det.

Hvorfor brøt øyebrettene?

Når blodkarene i øynene brister, blir årsakene til dette et presserende problem for noen som ønsker å løse dette problemet og gjenopprette helsen. La oss se på de viktigste.

Ofte utgjør et fartøy som brister i øyet ingen helsefare, og innen få dager løser hematomen seg. Men i noen tilfeller kan dette indikere tilstedeværelsen av en alvorlig sykdom som krever diagnose og behandling. Disse patologiene inkluderer hypertensjon og endokrine sykdommer.

Oftest kan fartøyene i øyet bli skadet av følgende årsaker:

 • Skarp løft av vekter, forsøk på fødsel, skriking på spedbarn.
 • Overdreven og langvarig øyestamme - langvarig arbeid på datamaskinen, ser på TV, lesing kan føre til en spastisk sammentrekning av de visuelle musklene og et brudd på utstrømningen av blod fra øyevevet.
 • Kronisk tretthet, utilstrekkelig søvn om natten - med patologiske endringer i vaskulær tone på grunn av nedsatt regulatoriske funksjoner i hjernen.
 • Ufordelagt eksterne forhold - varme, for tørr luft (som ofte skjer i rom med klimaanlegg), støvdannelse.
 • Meteosensitivitet - plutselige endringer i temperatur og atmosfærisk trykk forårsaker i mange mennesker en økning i blodtrykket, noe som øker sannsynligheten for øyeblødning.
 • Langvarig bruk av kontaktlinser.
 • Bruk feil glass som er valgt, noe som medfører konstant øyebelastning.
 • Utvikling av hypoksi ved klatring til høy høyde eller nedsenking under vann.
 • Bivirkning av noen stoffer som reduserer blodkoagulasjon.
 • Bruk av overdreven mengder alkoholholdige drikkevarer.

En liste over hvilke utbrudd av blodårer i øynene kan suppleres med en rekke kroniske sykdommer, hvor karveveggene blir tynnere og mister deres styrke. Vanligvis observeres øyeblødninger i slike patologier:

 • Blodtrykkspring, karakteristisk for hypertensiv sykdom - og ofte er skaden på øyekaret likestilt med et lokalt slag.
 • Endokrine sykdommer, spesielt diabetes.
 • Forhøyet kroppstemperatur for infeksiøse og inflammatoriske sykdommer.
 • Skader på hode og øyne.
 • Øyesykdommer - konjunktivitt, keratitt og andre.
 • Neoplasmer i øyeballet.
 • Allergiske reaksjoner.
 • Utilstrekkelig inntak av vitaminer og mineraler.

Symptomer på brudd

Forandringen som vanligvis fører til at en person bestemmer seg for å besøke en lege, er en markert rødhet i sprengningsskipets område. Ved et enkelt brudd vises et lite arr, men hvis flere kapillærer er skadet, kan en blødning spre seg til hele øyet. Andre manifestasjoner avhenger av hvilken del av øyebollet blødningen oppstod:

 • Konjunktiva og sclera - det er denne blødningen som er umiddelbart merkbar og oppstår under påvirkning av noen av de nevnte faktorene.
 • Retin A - Den mest alvorlige formen for blødning. Netten er nervevevet som foerer øyets indre overflate, gir syn. Lider av et blødningssted av netthinnen, til det øyeblikk når hematom ikke løser, ikke kan delta i den visuelle prosessen. I tilfelle når de okulære karene i det brister ofte, forårsaker det gradvis gradvis gradvis forverring av syn, opp til fullstendig blindhet. I slike tilfeller forekommer slike blødninger hos pasienter med hypertensjon, diabetes og visse vaskulære sykdommer. Eksternt ser ikke patologien seg ut, men en person klager over bildens vaghet, blinker for øynene til "fluer", utseendet på blinde flekker. Undersøke fundus og diagnostisere lidelsen kan bare øyeologen.
 • Vitreous body - Funksjonen til denne gjennomsiktige formasjonen er å sende lysstrålene og fokusere dem på netthinnen. Når øyekaret er skadet og blødning oppstår, blir det ugjennomsiktig, noe som fører til at pasienten ser mye verre. Vanligvis oppstår som følge av skader, krever spesialintervensjon.
 • bane - blodet strømmer inn i bane fettvevet, som manifesteres i exophthalmos (pucheglasia). Det er smerter, en person kan ikke bevege seg, bildet deler seg.

Hvis det i løpet av tre dager etter å ha forsøkt å eliminere blødningen selvstendig ikke vært vellykket, er det verdt å se en lege. Videre, hvis ekstern smerte symptomer blir lagt til smerte og synshemming.

Hvordan takle problemet?

Ofte er det en slik situasjon: en person har bristet øyet, øyet er rødt, han vet ikke hvordan man skal behandle et brudd og skianlegg til metoder som ofte ikke bare er ubrukelige, men til og med skadelige. Faktisk er det ikke nødvendig å panikk og ta desperate tiltak: mest sannsynlig vil blødningen løses så raskt som en normal blåmerke.

Eliminer årsaken til svekkelsen av okulære fartøyer - ikke trett i øynene, ikke sitte i lang tid, og husk å se foran datamaskinen for å sikre at det ikke var mindre enn seksti centimeter mellom øynene og skjermen. Hvis jobben krever en permanent plassering i nærheten av en datamaskin, må hver halvtime korte pauser, der ikke ser på skjermen, ikke les, og la øynene slappe av.

Når øyeskipene brister, anbefales det å bruke disse dråpene:

 • taufon - stimulerer metabolske og metabolske prosesser, noe som medfører forbedring av blodsirkulasjonen. Normaliserer intraokulært trykk.
 • Vizin - fjerner hevelse, smalere fartøy, har en rask handling. Tillat ved bruk av kontaktlinser. Dråper anbefales ikke til bruk i mer enn fire dager, da de er vanedannende. Etter innånding av Vizin, kløe, brenning, kan tåre forekomme.
 • emoksipin - bidrar til å styrke karene, gjør kapillærene mer holdbare, øker resorpsjonen av små intraokulære hematomer. Også dråper brukes til å forhindre vaskulær skade.

Det må bli husket at øyet blødninger ikke kan brukes vasoconstrictive drops - de ikke fremskynde helbredelsesprosessen, men det kan føre til utseendet på flekker på øyet.

Du bør også være forsiktig med bruk av velprøvde folkemidlene. For eksempel, sterk te, lotions som godt hjelpe med konjunktivitt, blødning og infeksjon bidrar til utvikling av konjunktivitt.

Hva er forebygging?

Hvis fartøyet brister ikke på grunn av alvorlig sykdom, men av en annen grunn kan gjentakelsen av denne ubehagelige situasjonen forhindres dersom visse regler følges:

 • Spis mer sitrus, andre appelsinfrukter og grønnsaker - de inneholder en stor mengde karoten og C-vitamin, som styrker veggene i blodårene.
 • Arbeider på datamaskinen (spesielt å skrive teksten), hver tjue til tretti minutter tar en pause.
 • Vask med kaldt vann - dette stimulerer blodsirkulasjonen.
 • Få nok søvn.
 • Ikke gå ut i den lyse solen uten beskyttelsesbriller.
 • Bruk briller med riktig valgte linser.
 • Fukt tørr luft innendørs - for dette, i nærheten av arbeidsplassen, kan du sette et fartøy med vann.

Hvorfor brøt skipet i øyet?

Når fartøyet i konjunktivmembranen i øyet brister, akkumuleres blod mellom det og scleraen. Det kan oppstå spontant eller være et tegn på lav blodpropp, angiopati, økt skjøthet i kapillærene. Flere detaljer om hvor farlig denne tilstanden er, hvor lang tid det tar for behandling, og hvordan å forhindre blødning igjen - les om alt i denne artikkelen.

Les i denne artikkelen

Årsakene til at fartøyet briste i øyet

Øyebollens conjunctiva inneholder mange små kapillærer som er skjøre nok. De kan briste med økende trykk fra innsiden eller fra utsiden av øynene. Blod med en slik blødning akkumulerer mellom de ytre skallene med dannelsen av et lyst rødt hematom (hypofagmus). Årsakene til utseendet er forskjellig hos voksne og barn.

I en nyfødt

Den provokerende faktoren kan være fødselstrauma, kvælning på grunn av ledningsledning, samt medfødte sykdommer:

 • mangel på koagulasjonsfaktorer (fravær eller utilstrekkelig konsentrasjon i blodet);
 • kvantitative eller kvalitative endringer i blodplater;
 • brudd på dannelsen av blodkar;
 • hypovitaminose av vitaminer P og C.

Og her er det mer detaljert om et traume av fartøy.

Barnet

I barndommen ofte årsaken til hypofagien er infeksjon, spesielt influensa, enterovirus, coxsackie virus, kikhoste. Det kan oppstå med alvorlig oppkast, hoste, anstrengelse med forstoppelse. I en tenåring er forholdene for skade på øyets fartøy en langvarig visuell belastning når du arbeider med en datamaskin, dykking eller snorkling.

I en voksen

Årsakene til å briste blodkar i øynene til en voksen er ikke alltid mulig å etablere. Slike blødninger er spontane, eldre pasienter med aldersrelatert skjøthet i kapillærene er spesielt utsatt for dem.

Faktorer som utfordrer hypofagmusen inkluderer:

 • høyt intraokulært trykk;
 • hypertensiv sykdom;
 • økt skjoldbruskfunksjon
 • traume i øyet, fremmedlegeme, intens friksjon med kløe;
 • anemi,
 • reduksjon av koagulasjonsaktivitet av blod, inkludert mot bakgrunn av antikoagulant terapi, aspirin;
 • craniocerebral traumer, øyehalsforvirring;
 • overdreven fysisk stress, tyngdeløftning, idrett;
 • fødsel;
 • diabetes mellitus;
 • innføring av narkotika under øyet, kirurgi (inkludert laserterapi), diagnostisk manipulering i oftalmologi;
 • konjunktivitt, keratitt.

Se på videoen, hvorfor blodkarene brister i øynene:

Hvor lenge går trøbbel når øyet i blodet

Oftest er akkumulering av blod under øyets bindekinne ikke ledsaget av visuelt ubehag eller ubehagelige opplevelser. Det er vanligvis funnet når man ser på en refleksjon i et speil. Pasienter på en hvit bakgrunn av sclera kan se et rødt punkt med uregelmessig form som opptar 1/4 av overflaten (i første grad) til de ytre lagene er fullstendig fylt. I sistnevnte tilfelle er utseendet på en fremmedlegem sensasjon sannsynligvis en svak ømhet i blinkende.

En liten blødning i gjennomsnittet løses spontant i 2 til 7 dager. Ved lesjon av halvparten av sclera, tar denne prosessen 2 uker, og med et stort område av hypofagmusen, utvinnes gjenopprettingstiden i 3 uker eller mer.

Hvis fartøyet i øyet brister med høyt blodtrykk eller en koagulasjonsforstyrrelse, blir sykdommen tilbakevendende dersom bakgrunnspatologien ikke elimineres i tide. Rupturen av øyets kapillærer kan indikere fare for hjerneblødning i malign hypertensjon.

Øye etter uke og måned etter omfattende blødning

Komplikasjoner av subkonjunktivblødning

Konsekvensene av blodtilførsel til de ytre lagene i øyet er sjeldne. Som regel manifesteres de med omfattende skade. Mulige komplikasjoner inkluderer:

 • infeksjon av hematom
 • konjunktivitt, blepharitt, keratitt, suppuration;
 • Overgang av betennelse til dyp vev;
 • brudd på fordelingen av tårer - tørr øye syndrom;
 • gjennombrudd av blod inn i det fremre kammer av øyet, glaslegeme;
 • en økning i tonen i øyeeballet.

diagnostikk

Foreløpig diagnose kan gjøres allerede med ekstern eksamen - lyse rødt conjunctiva, som over tid kjøper en grønn og gulaktig nyanse. For å eliminere komplikasjoner og bakgrunnspatologier, er en omfattende undersøkelse foreskrevet:

 • biomikroskopi for å oppdage blodkilden i øyet, tegn på en inflammatorisk, smittsom prosess;
 • Gonioskopi bidrar til å se blødning i fremre kammer;
 • undersøkelse av fundus for å oppdage forandringer i retina, den optiske nervens plate, tilstanden til den indre membranen;
 • en generell blodprøve og et koagulogram for å studere innholdet av blodplater, hemoglobin og erytrocytter og forstyrrelser av koagulasjonsaktivitet.

Hypotesen må skilles fra hyphema. Sistnevnte er preget av utseendet av blod i iris sonen (bildet nedenfor). Det fører til glaukom og atrofi av optisk nerve med tap av syn. Når hemophthalmos danner blodpropper i glassplaten, forårsaker filmer, tåke, flytende flekker, fotofobi.

Hyphema - synlig blod i irisområdet

Behandling av et burstfartøy

Dersom laboratoriet og instrumental undersøkelse viste ingen komplikasjoner eller sykdom som kan føre til tilbakevendende giposfagmy, da medikamentell behandling ikke er utnevnt.

Når økt tendens til brudd i kapillærene (hematom på huden for mindre skader) eller blødning vist angioprotectors (Troxevasin, Phlebodia), vitaminer (Ascorutin). Med økt visuell belastning anbefales komplekser med lutein og blåbær (Vizivit, Doppelgerz, Meghazir).

Dråper for fjerning av konsekvenser

Dersom blødning forekom på bakgrunn av akutt konjunktivitt, synker den foreskrevne antibakterielle - natrium Sulfatsil, Oftakviks, Floksal. De bidrar også til å forhindre komplikasjoner med den omfattende spredningen av blod. For å akselerere resorpsjonen av hypofagmusen, er slike oftalmiske preparater vist:

 • Kaliumjodid,
 • taufon,
 • emoksipin,
 • Valium,
 • En kunstig tåre,
 • Thiotriazolin.

Endring i livsstil

For å hindre gjentatte blødninger, må pasientene tilpasse seg dagens diett og regime. Forebyggende tiltak inkluderer:

 • inkludering i kosten matvarer rike på vitaminer - sitrus, blåbær, bringebær, chokeberry, blåbær, solbær, aprikos, paprika, grønne blader (persille, koriander, salat), bokhvete, grønn te;
 • Utelukkelse av røyking og alkoholmisbruk;
 • Om morgenen skal vasken være ferdig med kaldt vann;
 • Øyevern med briller i tilfelle fare for skade, fra støv og sol.

Metoder for forebygging

Pasienter som rapporterer et gjentatt utseende av blod i ytre membran i øynene, anbefales:

 • overvåke arteriell og oftalmisk trykk;
 • ta minst 2 ganger i året for å konsultere en økolog og en hematolog
 • når du tar antikoagulantia en gang i måneden for å ta en blodprøve for koagulering, for å justere dosen i tide.

Og her handler det mer om retinal aterosklerose.

Sprengning av fartøyet i øyet kan indikere brudd av intraokulært og det systemiske blodtrykket, en intens visuell belastning, lav aktivitet for blodkoagulering. Slike blødninger er også spontane.

Med en liten mengde blod og en enkelt episode, er ingen spesiell behandling foreskrevet. Omfattende hypofag eller tilbakefall krever en oftalmologisk og hematologisk undersøkelse. Behandlingen er rettet mot å styrke karene og akselerere resorpsjonen av subkonjunktival hematom.

Det oppstår aterosklerose i retina på grunn av kolesterolinnsatser eller andre ugunstige endringer i øyets kar. Behandlingen er kompleks - medisiner, vitaminer, laser koagulasjon. Ikke forstyrre og folkemetoder.

På grunn av fysiske effekter på huden kan det oppstå vaskulær skade. Arterier, vener, blodårer i hode og nakke, nedre og øvre ekstremiteter kan bli skadet. Hva skal jeg gjøre?

Sykdommen angiopati av øyets nese eller begge øyne er en alvorlig patologi som oppstår som et resultat av andre sykdommer. Hyppigst hypertensjon eller diabetes. Hva er symptomene på angiopati i netthinnen, kar, fundus? Hvordan behandle angiopati?

Det er en frigjøring av øyets retina, hovedsakelig hos eldre mennesker. Symptomer - flyr, flekker, tap av deler av arten. Blindens patologi truer, så behandlingen bør startes umiddelbart. Det kan være injeksjoner, salver, kirurgi, så vel som tradisjonell medisin.

Kirurgisk inngrep på underekstremiteter, særlig fjerning av vener, provoserer ofte utseendet av en patologi som tromboflebitt etter kirurgi. Hvordan unngå det? Hvilken type rehabilitering skal utføres av pasienten?

På grunn av diskriminerende seksuelle forhold kan eksperimenter utvikle åreknuter. Hvordan behandle åreknuter på et intimt sted?

Angiopati av øyets retina i barnet blir ofte en konsekvens av en annen underliggende sykdom. Den kan behandles sammen med den underliggende patologien.

En slik sykdom, som hypertensive retinopati, påvirker øyets retina og kan føre til tap av syn. Bare merkede symptomer vil bidra til å starte behandlingen i tide.

Post-trombotisk retinopati oppstår som følge av okklusjon av øyets kar. Det skjer med makulært ødem, noe som forverrer situasjonen. En kompleks behandling er nødvendig.

Fartøyet i øyet briste: hva er årsakene?

Ofte oppstår øyesykdommer uten synlige symptomer, og bare personen vet selv at han opplever synsproblemer.

Men det er sykdommer som er preget av eksterne tegn, og kan derfor ikke skjules. Til slike tilfeller blødninger i et øye som oppstår på grunn av bursted bekymringer.

Dette fenomenet får de omgivende menneskene til å blande følelser - fra synd til å frykte. Men "offeret" opplever vanligvis ikke smertefulle opplevelser og refererer ofte ofte til tilstedeværelsen av et "rødt" øye.

La oss forstå, for hvilke grunner kan øyeskipet sprekke og om å ta radikale tiltak i denne forbindelse.

Hvorfor brøt skipet i øyet?

Kanskje fenomenet blødning i øyet, hver person. I seg selv er det vanligvis ikke smertefullt og forårsaker ingen spesiell ulempe, bortsett fra estetisk misnøye. Dette symptomet kan imidlertid skjule mer alvorlige patologier.

Vil du vite hvorfor øyekapillæret kan briste?

Blodkar i øynene er svært tynn og sårbar, deres integritet kan påvirkes av en rekke faktorer.

Oftest observeres hematom i ett øye. Det er mulig å skille utvendige og interne årsaker til brudd på fartøyets vegger.

Hvem er i fare?

Interne faktorer inkluderer de faktorene som avhenger av tilstanden til menneskers helse eller dets oppførsel.

Den mest åpenbare årsaken til brudd på kapillærens skjøre vegg er endringen i blodtrykk, nemlig den kraftige økningen. Dermed kan personen føle og andre tegn på et hypertensive angrep: en svimmelhet, delikatesse, kvalme.

Forhøyet kroppstemperatur, for eksempel med forkjølelse, fremkaller også blødning i øynene, som også ser trøtt og betent.

Det er en rekke sykdommer der du kan observere "røde" øyne:

 • allerede nevnt hypertensjon;
 • diabetes mellitus, endokrine lidelser;
 • sykdommer forbundet med vaskulær patologi;
 • immunodefekt tilstand, beriberi (spesielt mangel på vitamin C og P);
 • øye sykdommer - keratitt, konjunktivitt.

Årsaken til hematom i øyebollområdet kan også være vår urimelige oppførsel. Utilstrekkelig ernæring, overdreven forbruk av kaffe og alkohol kan provosere blødninger i øynene.

Røykerne har også stor sannsynlighet for å bli holdere av "røde" øyne. Sigarettrøyk tørker slimhinnen fra utsiden, og nikotin påvirker alle blodkarene i kroppen, noe som gjør dem mer sårbare.

Mye har allerede blitt sagt om øyestamme ved langvarig arbeid på datamaskinen, ser på TV eller leser.

Behandling forårsaker tørrhet i slimhinnen og økt intraokulært trykk, dette påvirker også blodkarene våre.

Derfor er det så viktig å ordne regelmessige pauser der det er best å gjøre litt oppvarming og øye-gymnastikk, ta en tur i frisk luft.

Men med fysisk aktivitet må du også være mer forsiktig. Intensiv trening, vektløfting kan føre til hyppig ruptur av øyeskjermer.

Hva påvirker ellers blodkarene i øynene?

Eksterne faktorer som påvirker fartøyets tilstand inkluderer:

 • værforhold (sterk vind, blendende sol, skarp værbytte, økt atmosfærisk trykk);
 • situasjonen i rommet (høy temperatur i badstuen eller badstuen, klimaanlegg, tørket luft, røyk eller støv);
 • øye traumer, fremmedlegeme oppføring.

klassifisering

Avhengig av lokalisering av blødning utmerker seg følgende varianter:

  1. subconjunctival - hematom er observert i bindehinden, mens blodet kan farge hele området;
  1. hyphema - Blødning i øyets fremre kammer, visuelt definert som et sted med jevn kontur;
 1. hematom i netthinnen;
 2. hemophthalmus - får blod inn i glassplaten.

Forebygging og behandling

Hvis blodkaret allerede har brist, og blødningen er tydelig uttrykt, er det ikke nødvendig å behandle det. Hematom i øyet vil passere seg selv innen 3-14 dager, avhengig av kroppens individuelle egenskaper.

Men for å identifisere den sanne årsaken til hendelsen og det er nødvendig å ta tiltak, spesielt hvis årsaken til blåmerker har blitt en sykdom.

Hyppige blødninger i øyet indikerer svakheten i karets vegger, og dette kan ikke tas lett, siden deres brudd kan oppstå når som helst i et annet organ.

Lider av hypertensjon må nødvendigvis være under veiledning av terapeuten, samt overvåke trykket hjemme og ha passende medisiner.

Hvis fartøyet brister på grunn av hodeskader, må du kanskje ta smertestillende midler. Prøv å unngå plutselige hodebevegelser, bakker.

Tynning av veggene i blodårene kan oppstå på grunn av tørre øyne, noe som er provosert av overarbeid. I dette tilfellet vil øyedråper og kunstige tårpreparasjoner komme til redning.

Jeg vil være forsiktig: vasokonstrictor-dråper er ikke et alternativ i kampen mot blødning.

De helbreder ikke årsaken til dette fenomenet, i tillegg kan de føre til utseende av flekker på øyebollet og nedsatt syn.

Hvordan forebygge blødning?

Det er også forebyggende tiltak for de som ønsker å se mindre røde øyne i speilet.

Så, å vaske med kaldt vann vil forbedre blodsirkulasjonen i øynene. Det hevdes også at kapillærene kan styrkes ved hjelp av kalde kompresser.

Vær forsiktig! Langvarig eksponering for kaldt er skadelig for øynene.

Elasticiteten og styrken til karene påvirkes positivt av vitamin C, så det er fornuftig å legge til dietten din rik på sitrus, paprika, grønnsaker.

Askorbinsyre eller ascorutin kan tas uten utnevnelse av lege, men alltid med anbefalt dosering.

Ikke forsøm solbriller - de vil beskytte øynene dine ikke bare fra stråling, men også fra vind og støv.

Følg disse enkle anbefalingene, og du vil få færre bekymringer.

Så, i dag snakker vi om årsakene til dette fenomenet. Som alle vet, kan årsakene være uskyldige eller heller alvorlige.

 1. Arteriell hypertensjon. I denne sykdommen forekommer ofte blødning i øyet. Dette skyldes først og fremst skarpe trykkfall.
 2. Ofte brøt blodårene med diabetikere. I dette tilfellet påvirkes alle typer små humant kapillærer, inkludert okulære kapillærer. Dette kan til og med føre til tap av syn. Det er verdt å merke seg at fartøyene i denne tilstanden brister selv ved den minste belastningen. For eksempel, det er nok til bare å senke hodet ditt.
 3. Trøtt øyne. Dette påvirker hovedsakelig folk som bruker mye tid foran skjermen. I tillegg lider de av drivere og lærere. Men i dette tilfellet, ikke bekymre deg. Bare med spasmer, kapillærer er fylt med overflødig blod og vegger kan ikke stå - det er et brudd.
 4. Flott fysisk aktivitet. Sann, i noen tilfeller forekommer dette fenomenet hos de som ikke overexert seg selv. I dette tilfellet er det en kraftig økning i trykk og fartøyene brister.

I tillegg er det flere alvorlige problemer. I dette tilfellet kan jeg kun gi råd til en når øyeskjørene begynner å sprekke, skynd deg til legen og avslør den sanne årsaken til dette fenomenet.

Hva om fartøyet i øyet briste?

Sannsynligvis var hver person minst en gang i sitt liv bekymret for at han hadde et blodkar i øyet. Noen har det en gang, og noen lider av et slikt symptom regelmessig. Hva er årsakene til blødning i øyet? I dag skal vi finne ut hvorfor fartøyene i gasser kan briste, hva er bak dette og om det er behov for ekstra undersøkelse og spesiell behandling.

Det er mange årsaker til brudd på øyekapillærene. Blant dem kan man finne de om hvilke man ikke bør bekymre seg, og også de som tjener som et signal av organismen om nærliggende problemer. Tenk på de vanligste etiologiske faktorene i rupturen av øyeskipene.

Arteriell hypertensjon

Alle vet at høyt blodtrykk er dårlig, først og fremst av det faktum at risikoen for å utvikle hjerneslag og hjerteinfarkt øker betydelig. Hypertensjon er den vanligste årsaken til røde øyesyndrom, eller blødning i øyet. Spesielt ofte skjer dette med en skarp og bratt trykkøkning, for eksempel hypertensiv krise. Øye kan ikke motstå blodtrykk fra innsiden, noe som fører til brudd og blødning. Slike pasienter opplever ofte også neseblødning.


Hvis en hypertensjon har et fartøy i øyet, anses dette for å være like bra. Det faktum at en tilsvarende situasjon kan ha vært, for eksempel, i kar i hjernen med utviklingen av hemoragisk slag, som er mye mer farlig tilstand som er forbundet med høy dødelighet og uførhet. Fordi kapillærspalten i øyet i hypertensjon - en slags SOS signal legemet, et rop om hjelp, som ikke må overses, fordi den neste tiden kanskje ikke så heldig og fartøyet blokker i hjernen.

Diabetes mellitus

Med diabetes av noe slag, påvirkes små kapillærer i kroppen - mikroangiopati utvikler seg. Videre påvirker denne fremgangsmåte alle kroppens kapillærer (lavere lem koldbrann, nyre med utvikling av nyresvikt, øye til gradvis tap av syn). Eksternt diabetisk retinopati (såkalt lesjon øye fartøy i diabetes) kan vise en gradvis reduksjon i synsskarphet og ruptur av patologisk forandret og de skjøre kar i øyet, og beholderne kan briste, enten alene, eller fra mindre laster, for eksempel, å vippe hodet fremad spenning osv. Hvis fartøyene brister med diabetes, bør du umiddelbart besøke en endokrinolog - du må kanskje rette opp hypoglykemisk terapi.

Overarbeid av øynene

Dette er en vanlig årsak til mangel på øyekapillærene, som imidlertid ikke bære en trussel mot den generelle helse og livet til en person. Normalt er øyekapillærene veldig delikate og delikate strukturer som er nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner i alle øyefragile strukturer. Når permanent belastningen av den visuelle analysator, for eksempel, et verk av en dataskjerm, lese papirarbeid på kontoret, der det er nødvendig å fokusere øynene på nært hold, er det en trekning av visuell muskelspasmer av overnatting, øyne feilregulering av vaskulær tone. Blodige kapillærer er fylt med blod, som ikke kan tilstrekkelig strømme og en tynn blodvegg bryter med dannelsen av blødning. Selv om denne tilstanden ikke er farlig, bør den tjene som en grunn til å endre modusen for arbeidet sitt, hvile og lading for øynene i intervaller mellom arbeid.

Video om røde øyesyndrom:

Kraftig fysisk aktivitet eller fullstendig fravær

Det handler ikke om normal fysisk aktivitet, men om tung overbelastning, for eksempel, løfter en veldig tung belastning, når trykket i blodbanen øker kraftig, noe som kan føre til at kapillæren bryter i øyet. I risikogruppen, lastere, kraftløftende idrettsutøvere og lignende situasjoner.

Fartøyet i øyet kan briste og i fravær av fysisk kondisjon. I en uutdannet organisme kan selv vanlige belastninger (hodens helling, løft av ikke tung last) føre til en pause i kapillæren på grunn av fullstendig fravær av tilpasning til fysisk arbeidskraft.

Hematologiske sykdommer

Mange sykdommer i blodsystemet ledsages av økt blødning og kan forårsake blødning i øyet. I de fleste tilfeller - er trombocytopenisk purpura, hemofili, andre koagulopati (insuffisiens av enkelte koagulasjonsfaktorer i kroppen), oncohematological sykdommer (lymfom, leukemi, myelodysplastisk syndrom), trombocytopeni og thrombocytopathy. Mistanke om et lignende problem, kan du ikke bare bryte øye kapillærer, men også på en rekke blåmerker, hematomer, som vises enten alene eller etter en mindre skade, langvarig blødning etter mindre skader, for eksempel etter kuttet, tilstedeværelse av hemoragisk utslett.
Syndrom av intrakranial hypertensjon

Fartøy i øyet kan også bli skadet av økt intrakranielt trykk, og ikke bare ved systemisk arteriell trykk. Dette kan observeres i medfødte abnormiteter i strukturer av kraniet for neuro dystoni, migrene, idiopatisk intrakranial hypertensjon, hjernetumor og så videre.

Vaskulær patologi

Enhver sykdom som er ledsaget av skade på vaskemuren kan føre til blødning i øyet. Dette er først og fremst systemisk vaskulitt (Wegeners granulomatose, Takayasu's sykdom, hemorragisk vaskulitt, temporal arteritt, Behcet's syndrom).

Traumatiske øye skader

Til denne gruppen av årsaker til rupturen av øyeskjærene kan tilskrives ikke bare traumer av øyet selv, men også hodet. Craniocerebrale lesjoner fører ofte til økt intrakranielt trykk og brudd på ømfartøy i øyet. Som regel er diagnosen ikke vanskelig - en person selv peker på en skade.

Oftalmisk patologi

Dette er en veldig stor gruppe av sykdommer som kan ledsages av blødninger i ulike deler av øyebollet. Disse inkluderer en rekke forskjellige tumorer, både godartede og ondartede, alle infeksiøse og inflammatoriske patologi i øyet og øyets omgivelser (keratitt, konjunktivitt, blefaritt, dacryoadenitis, chorioretinitt, etc.).

Også fartøyene kan briste med utviklingen av et akutt angrep av glaukom (dette er en akutt tilstand som krever akutt medisinsk inngrep for å bevare syn), med tørrøysyndrom og øye med øye med datamaskiner.
Sjogrens syndrom

Dette er en autoimmun systemisk sykdom i bindevev med en overveiende lesjon av kjertlene av ekstern sekresjon, som inkluderer teary. Når de blir rammet, produseres ikke en tåre, og tørrøysyndrom utvikles, som ofte ledsages av et brudd på de ytre kapillærene i hornhinnen og bindehinden.

Blant andre grunner for brudd på øyeskjermer, som ikke utgjør en direkte trussel mot menneskers helse og liv, kan det bemerkes:

 • allergiske reaksjoner;
 • tar visse legemidler (blødninger);
 • drikker alkohol;
 • økt meteosensitivitet;
 • gråt i barnet;
 • Vanlige smittsomme sykdommer;
 • mangel på vitaminer (spesielt C og A).

Fra det ovenstående blir det klart at det er mange grunner til at fartøyet i øyet er brått, og ikke alle er svimlende - noen virker som den eksterne manifestasjonen av en alvorlig sykdom. Derfor bør du aldri overse et slikt symptom. Det er bedre å søke hjelp fra en lege for å eliminere farlige sykdommer i kroppen.

symptomer

Hovedsymptomet er rødmen av øyet, der fartøyet brister. Dette fører ofte til en person til en klinikk. Rødhet kan være meislet (hvis et enkelt fartøy brytes og en liten blødning er tilstede), og hele øynet kan rødme, hvis flere kapillærer er kuttet eller en stor blåmerke.

Andre symptomer avhenger av årsaken til blødning og øyehalsavdelingen, hvor blodet har slukket. Med det blotte øye kan du bare se de bruddene på kapillærene som forekommer i den fremre delen av øyet. Men det meste av øyebollet er skjult i skallen og det er også fartøy som kan briste. Vurder den viktigste lokaliseringen av blødninger i øyet.

Blødning i netthinnen - kanskje dette er det mest ugunstige alternativet. Som kjent er netthinnen et nervøst vev som leder øyet fra innsiden og gir oss syn. Blødning i dette nerveskallet slår av en del av den fra den visuelle prosessen. Og hvis fartøyene brister jevnlig, fører dette gradvis til en reduksjon av synsstyrken og til og med for å fullføre blindhet. Den vanligste årsaken til slike blåmerker er arteriell hypertensjon, diabetes, vaskulær sykdom i netthinnen. Dette skaper uklart syn, "flyr" foran øynene, vises blinde flekker i synsfeltet. Det er ingen andre tegn. For å diagnostisere er det bare mulig ved hjelp av oftalmologisk undersøkelse av fundus.

Blødning i øyekontakten - dette er mulig, for eksempel med traumer. Blod helles i retrobulbar fettvev, noe som fører til utseendet av exophthalmos (pop-eyed). Samtidig kan man observere periorbital ødem og blåmerker (spor av traumer), pasienten klager over smerte, manglende evne til å bevege øyet, bifurcation av objekter når man ser på.

Blødning i glasslegemet - Hoveddelen av øyet er fylt med en gjennomsiktig formasjon kalt glasslegemet, det sikrer passasje av lysstråler, med fokus på retina. Hvis gjennomsiktigheten i den gitte formasjonen forsvinner (for eksempel med blødning), så, naturlig, at visjonen lider. Observeres med traumatiske skader oftest. Dette er et alvorlig traume, som krever spesialisert oftalmisk omsorg.

Blødninger i fremre kammer - også kalt hyphema, kan forekomme under ulike forhold, oftest glaukom og traumer. Blod samles i den nedre delen av den fremre overflaten av øyet, som er synlig for det blotte øye. Normalt er det ikke nødvendig med spesiell behandling - blod oppløses innen 7-10 dager, men i alvorlige tilfeller utelukkes ikke kirurgisk øyeomsorg.

Blødning i sclera og conjunctiva - dette er lokaliseringen av blåmerker som oftest observeres, fordi den er umiddelbart synlig. For å føre til dette kan noen av de ovennevnte grunnene: både trykkhoppet og tørrøysyndromet og inflammatorisk oftalmologisk patologi.

Hvis du går for å se en lege, må du snakke i detalj om hva som plager deg. Du kan ikke begrense deg til den enkle "sprengning av fartøyet i øyet." Til detalj hva du gjorde da det skjedde, hvilke andre symptomer er ledsaget av, for eksempel, alvorlig hodepine, tinnitus, og lignende, det skjedde for første gang, eller allerede har skjedd, hvis du har noen andre symptomer på økt blødning, hva sykdommer er syk du er og dine nære slektninger, hvilke medisiner du tar, om visjonen din har forverret seg. Alle disse detaljene vil hjelpe spesialisten til å finne årsaken til symptomene dine raskere, og det er mulig å lagre ikke bare ditt syn, men også livet ditt.

Fartøyet i øyet brister: er behandling nødvendig?

Ikke alle tilfeller av ruptur av fartøyet i øyet krever spesiell behandling. Det viktigste her er å etablere årsaken. Hvis du eliminerer effekten av den etiologiske faktoren, vil karene ikke briste mer. Hvis for eksempel grunnen ligger i det vanlige overarbeidet til den visuelle analysatoren, er det nok å hvile og følge de hygieniske normer på jobb og gjøre øvelser for øynene. Men hvis du ikke kan koble en blødning med ikke-farlige årsaker, som er beskrevet ovenfor, så gå utenom en konsultasjon med terapeuten. Legen vil gjennomføre alle nødvendige diagnostiske tester, utpeke konsultasjoner av smale spesialister, for eksempel en øyelege. Bare å ha riktig diagnose, vil tilstrekkelig behandling bli foreskrevet.

Hvordan raskt bli kvitt et rødt øye?

I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig med behandling for blødning selv - kroppen selv vil løse problemet. Avhengig av de enkelte egenskapene og størrelsen på blødningen kan resorpsjon av hematomet vare fra 3 dager til 3 uker. Hovedbehandlingen bør rettes mot årsaken til patologien.

Du kan ikke bruke medisiner og oppskrifter av tradisjonell medisin til du finner ut diagnosen. De som hjelper i noen situasjoner, vil være farlige hos andre. Dette gjelder spesielt dråper som begrenser blodkarillærene i øyet. Det faktum at en forlengelse av øyet blodkar, for eksempel allergisk konjunktivitt, vil slike dråper ha en positiv effekt - rød pass, men når blodet hadde allerede gått utover blodet (ruptur av fartøyet), data medisiner du fjerne rødhet og kan forårsake Utseendet på flekker på øyeeballet.


Må også være forsiktig med anbefalingene for å vaske det syke øye med te. Med bakteriell konjunktivitt vil dette virkelig hjelpe, men hvis årsaken er annerledes - du kan bare forverre tilstanden din ved å injisere en infeksjon i øyet.

Hvis årsaken er økt trykk, er det nødvendig å ta medikamenter som vil redusere det. Men bare på resept. Når tørt øye-syndrom anvende kunstig tåre preparater, infeksjons lesjoner - antibiotika, glaukom - legemidler som reduserer det intraokulære trykk, krever traume spesifikk optiker.

Nødsituasjoner

Det er haster situasjoner som kan bli ledsaget av blødninger i øyet, unødig hjelp der det kan ha svært uheldige konsekvenser.
Akutt angrep av glaukom

Glaukom er en stor gruppe av øyesykdommer, som er ledsaget av økt intraokulært trykk og, i fravær av behandling, fører til gradvis atrofi av optisk nerve og fullstendig blindhet. Glaukom er en kronisk sykdom som kan ledsages av akutte angrep. Provoke dem kan et stort antall faktorer - fra bruk av narkotika som utvider eleven til en stressende situasjon.

En akutt angrep av glaukom - et nødsfall må intraokulært trykk senkes i flere timer, ellers brutt krovoobespechenie og utvikler bortdøen synsnerven, hvor blindhet er uhelbredelig.

Førstehjelp:

 • Øyedråper med 1% -pilokarpin er innpodet i øyet 2 dråper hvert 15. minutt;
 • parenteralt injisert smertestillende tilstand (tilstanden er ledsaget av svært alvorlig smerte i øyet), noen ganger brukes til og med narkotiske smertestillende midler;
 • Innvendig ta diuretika (40-60 mg furosemid);
 • sykehusinnleggelse i et oftalmisk sykehus.

Hypertensiv krise

Hvis du har skarp hodepine, var svimmelhet, tinnitus, smerter i hjertet, svakhet og briste fartøy i øyet, er det sannsynlig å kraftig økt blodtrykk (hypertensiv krise utviklet). Dette er en presserende tilstand som truer livet ditt, derfor er det nødvendig å ta tiltak:

 • ring en ambulanse;
 • hvis det er smerte i hjertet - klem 2 tabletter av aspirin (forebygging av hjerteinfarkt);
 • ta inn i det antihypertensive stoffet som legen rådet i slike tilfeller, for eksempel 50 mg kaptopril, 2-3 dråper nifedipin.

Overdose med antikoagulantia

Årsakene til at folk blir tvunget til å ta medisiner som fortynner blod, veldig mye. Dette er koronar hjertesykdom og atrieflimmer, og erstatning av ventiler og trombofylier. Alle slike pasienter har risiko for blødning. Overdosering av antikoagulantia er indikert ved blødende tannkjøtt, hemorragisk utslett på kroppen, livmorblødninger og blødninger i øynene. I dette tilfellet må du raskt søke medisinsk hjelp for å justere dosen av stoffet eller utnevnelsen av antidotterapi.

Dråper som kan brukes hvis fartøyet brister i øyet

Det bør gjøres klart at disse produktene kan brukes ved en blødning i øyet, hvis du er sikker på at grunnen ikke truer helsen slik som trøtthet før, får en stor dose av alkohol, mangel på vitaminer i kroppen, meteozavisimost vanlige smittsomme sykdommer, tørre øyne syndrom, etc..

 1. Vizin - injiser 2 dråper i hvert øye, handlingen varer 12 timer. Legemidlet eliminerer tørrhet og øye ubehag, reduserer rødhet og fremmer rask resorbsjon av blødning.
 2. Emoksipin - dråper, spesielt utviklet for å behandle blødninger i øyet. Påfør på en dråpe 3 ganger om dagen til full resorpsjon av defekten
 3. Defisle er et preparat av kunstige tårer, det fjerner tørrhet og ubehagelige opplevelser i øyet.
 4. Taufon - fremmer rask helbredelse av defekten, eliminerer alle ubehagelige symptomer, er tillatt for bruk selv med glaukom.

Forebygging av ruptur av øyeskjermer

Hvis du har et blodkar i øyet en gang, vil du nesten ikke oppleve det igjen. Derfor er det nødvendig å følge flere enkle forebyggende anbefalinger for å beskytte deg mot et slikt problem i fremtiden:
holde hygiene når du arbeider med en datamaskin hver 2 timer for å gi hvile øynene dine og gjøre en spesiell visuelle øvelser (det vil være nok bare lukke øynene, kunne flytte sine øyeepler i ulike retninger og i sirkler for å massere hendene, og enda bedre - en tur i frisk luft);

 • å observere en drømmemodus - for øynene er det mangel på søvn svært skadelig;
 • Arbeidsforholdene skal være behagelige - Lyset skal være bra, både naturlig og kunstig, veldig skadelig for lysets lys fra halogenlamper (slik bedre erstatning);
 • overgi dårlige vaner;
 • luft i rommet bør ha optimal fuktighet, når den er tørr, for eksempel under klimaanleggets tilstand, utvikler øynene sin tørrhet;
 • med solfylt vær og når du går på fjellet, bruk vernebriller;
 • berik diett med vitaminer;
 • vaske bedre med kaldt vann - trener øynene, og for huden er nyttig;
 • når du diagnostiserer tørrøysyndrom, bruk regelmessig tåre regelmessig;
 • kontroller blodtrykket, ta alle medisiner som foreskrevet av legen;
 • overvåke blodsukkernivået for tidlig påvisning av diabetes;
 • Ikke øk dosen av legemidler som fortynner blodet.
 • måle regelmessig intraokulært trykk;
 • å passere en oftalmologisk undersøkelse en gang i året for forebyggende formål
 • Ikke løft en tung belastning.

Å konkludere, er det nødvendig å understreke at brutten av fartøyet i øyet kan av mange grunner, blant annet, som svimlende og veldig farlig for mennesker, men ikke noe tilfelle bør etterlades uten medisinsk tilsyn.

Hvorfor brøt øynene blodkarrene og er det grunn til bekymring?

Øyeet er et komplekst og viktig opplevelsesorgan, gjennom et syn har en person muligheten til å se gjenstander fra fødselstidspunktet, å gjenkjenne folk, for å observere naturens skjønnhet. Øyens hovedfunksjon er en visuell oppfatning av former og farger av gjenstander i den eksterne verden. En person med normal syn er i stand til å gjenkjenne opptil 5 millioner nyanser av fargespektrum.

Vaskulærmembranen i øyet nærmer seg, metter med oksygen og regulerer metabolske prosesser i netthinnen, og sikrer dens vitalitet. Fartøy er også plassert i andre vev i øyebollet, det venøse kapillærnettverket leverer de nødvendige næringsstoffene der.

Øyet er en etablert mekanisme, og brudd på noen detaljer er fyldt med forverring av synsskarphet. En av grunnene til å besøke en øyelege er det periodiske utseendet på bursted blodkar som ikke gir øynene estetiske og kan indikere tilstedeværelse av visse sykdommer.

De viktigste årsakene

Resultatet av en sprengende kapillær - en blødning under overflaten av konjunktiva, ser ut som et rødt punkt på den synlige delen av øyet. Okulære fartøy veldig små og har tynne vegger, hvis integritet kan forstyrres på grunn av følgende grunner:

Eksterne stimuli

 • for tørr luft,
 • komme inn i øynene av støv eller fremmedlegeme,
 • Overoppheting av øynene når du besøker badstuen.

Hvis slimhinner er overdried eller noe kommer inn i det og blir i veien, en person har en tendens til å flittig gni øynene. Resultatet - betent fartøy og mekanisk ødeleggelse av noen kapillærer.

Tretthet og søvnmangel

Datamaskin på jobben eller hjemme, TV, lese dokumenter eller lese bøker i lang tid føre til sterk øyenstamme.

Et brastfartøy er den mest ufarlige ulempen, en konstant overbelastning kan forårsake alvorlige oftalmiske sykdommer.


Progressive linser er en moderne visjonskorrigering og gir god seing på forskjellige avstander.

Direkte skader på øyebollet eller hodet

Etter hendelsen er det bedre å umiddelbart konsultere en lege, da en blåmerke på øyets overflate kun kan være en av en rekke andre komplikasjoner. Det er veldig ille hvis blødningen ikke skjedde i den synlige delen, men inne i glassplaten.

Synspunktet "vil passere seg selv" er fulle av løsrivelse av netthinnen i nær fremtid.

Sterk fysisk aktivitet

 • makt sport,
 • arbeidsaktivitet i minutter,
 • oppveksten av en uutholdelig byrde.

I øyeblikket av "jerk" er blodkarene fulle, øker sannsynligheten for deres brudd.

Sykdommer av forskjellig art

 • diabetes mellitus og andre forstyrrelser i det endokrine systemet, hvor karets vegger blir mer sprø og tynnere;
 • smittsomme sykdommer, ledsaget av høy temperatur;
 • øye sykdommer (keratitt og konjunktivitt), blødninger ledsaget av økt lakrimation og generell følelse av ubehag i øynene;
 • hypertensjon eller plutselig økning i trykk, som fører til en skarp overflod av blodkar; Hullene i kapillærene kan ikke tåle press og briste;
 • Tilstedeværelse i øynene av svulster av forskjellig opprinnelse; Utdanning klemmer og deformerer alle øyelokalets komponenter, karene strekker seg og risikoen for å bryte integriteten til veggene øker.
 • beriberi, nemlig mangelen på et mikroelement i rutinen og vitaminene i gruppe C og A. Disse substansene er ansvarlige for elastikk i de vaskulære veggene.
 • Meteosensitivity. Personer hvis tilstand forverres på grunn av endringer i atmosfærisk trykk, er tilbøyelige til kapillære blødninger i øynene ved svingete øyeblikk. Den som raskt stiger eller går ned til fjellet, dykker, etc., kan briste et fartøy i øyet.
 • Alkohol, spesielt i en urimelig dose, Neste morgen kan "snu" ikke bare hodepine, men også blødning i øynene. Dette fører til en sterk ekspansjon, og deretter en innsnevring av fartøyene.
 • Ta medisiner med effekten av fortynning av blod i lang tid. Sannsynligheten for en slik komplikasjon er, men den er ikke for høy.

Hvis konsekvensene av et brastfartøy ikke forsvinner innen 10-12 dager, er dette en direkte grunn til å vises til økologen.

Det er umulig å bestemme den sanne årsaken til blødning på egen hånd. I tillegg til det røde stedet direkte på overflaten av øyet, er det nesten ingen andre symptomer, bare noen ganger er det en liten irritasjon eller brennende følelse i dette området.

Behandling av øyne med bristekar

Det røde stedet er faktisk et blåmerke i øyet, i tilfelle av episodisk utseende av behandling er det ikke nødvendig, vil rødheten løse seg selv.

Under forhold som krever klare og "rene" øyne, kan du bruke vasokonstriktive dråper "Vizin", "Sofradex", "Taufon" og deres analoger. Hyppig bruk av dråper er uakseptabelt, når det oppstår en blødning i øyet, bør du besøke en øyelege.

"Oksial", "Defislez", "Artificial Tear", "Opposite" "Oftagel" - forberedelser som hjelper opprettholde det naturlige nivået av fuktighetsgivende øyne under ugunstige ytre forhold.

Bruk av kontaktlinser, tørrhet eller mye støv i luften, sterkt lys, mange timers arbeid med bord og papirer, liker ikke milde øyne, reaksjonen kan være et sprengningsbeholder.

Hvis blødningen er et resultat av overbelastning og tilsynelatende mangel på søvn, er det lett nok å sove godt, et sted om noen dager vil passere. Det er viktig å ikke misbruke datamaskinen eller lese senere, for å gi øynene ro.

Hvis det er et klimaanlegg i rommet, blir luften tørr, irriterende på overflaten av øynene. Nøytraliser den ubehagelige effekten ved å bruke en luftfukter eller et vanlig vanntank, som skal plasseres i samme rom.

Det er også flere folkemetoder for å redusere rødhet og blåmer på øynene:

 • Tea. I ikke for sterk og usøtet te lavere to wadded plater, klem dem ut og gjelder på lukkede øyelokk i 5-15 minutter, legg deg ned. Te kan erstattes med brygget kamille. Du kan gjenta det flere ganger om dagen.
 • Kontrast komprimerer. Ta to tanker, hell en av dem for å måle varmtvannet, og det andre - kaldt. Alternativt dunk i vann stykker av bandasje eller bomullsull, søk om korte intervaller.

Vær forsiktig med kaldt vann: kontakt med øyet er tillatt i svært kort tid. Alternativt program for å fortsette i 5-10 minutter, etter at prosedyren ligger ned med lukkede øyelokk.

Disse tipsene gjelder bare for blødninger forårsaket av eksterne faktorer eller tretthet.

Hvis fartøyene brister regelmessig eller på grunn av sykdom, foreskriver legen behandlingen. Det kreves ikke bare å kvitte seg med blodflekken, men også for å eliminere årsaken som forårsaket rupturen av fartøyet.

forebygging

For å styrke kapillærveggene og redusere sannsynligheten for brudd på integriteten, vil følgende tiltak hjelpe:

 1. Å spise mørkegrønn og oransje grønnsaker, sitrus, paprika, blåbær, aprikoser. Disse produktene inneholder vitamin C og A, karoten, rutin - Mikroelementer, hvis mangel fører til tynning av vaskulære vegger. Askorbinsyre anbefales også under forkjølelse.
 2. Bryter når arbeidet er vanskelig for øynene. En gang i timen anbefales det å avbryte i 5-10 minutter, lukk øyelokkene, du kan se på vinduet.
 3. Korrekt trening av fysisk vanskelige øvelser, unngår overdreven belastning. Fra å løfte for tunge gjenstander eller belastninger, er det bedre å nekte helt, hvis det ikke er mulig, bør du fordele vekten jevnt.
 4. Alkoholinntak og nikotin er for å minimere. Røyker og tar varme drikker skader ikke bare synet, men hele kroppen påvirker utseendet negativt.
 5. Årlige medisinske undersøkelser, inkludert besøk til øyeleggen, tillater rettidig påvisning av begynnelsen av sykdommen. Tidlig diagnose av sykdommen er nesten 100% sjanse for fullstendig utvinning, i tillegg vil behandlingsprosessen ta mindre tid og penger for å gjenopprette helsen.

Et sprengningsfartøy er ikke en grunn til panikk, oftere er det bare resultatet av ekstern irritasjon. Hvis blødninger i øynene forekommer ganske ofte, ikke gå bort for lenge eller følge andre symptomer, bør du umiddelbart gå til legen.

Hvis barnet har et blodkar i øyet?

Ofte når det ser ut til at barnet har bristet et fartøy i øyet, blir det bare mer merkbart. Det er, i stedet for en tynn, knapp synlig tråd, et sted som består av en hel forgrening av vener med forskjellige kalibrer.

Denne tilstanden hos barn er vanligvis forårsaket av betennelse i øyets bindekinne på grunn av viral eller mikrobiel infeksjon, traumer, allergisk reaksjon, irritasjon av skallet i øyebollen når det blir forurenset eller aggressivt. I tillegg, i en eldre alder, kan årsaken til utseendet på et uttalt vaskulært mønster på øyeeballet være tørr øye syndrom. I sin essens er dette også konjunktivitt, noe som skyldes å tørke ut det ytre skallet på øyebollet på grunn av synlig overbelastning. Dette observeres når du ser på TV i lang tid mens du leser eller jobber på en dataskjerm når barn sjelden blinker.

Med konjunktivitt faller det røde øyet. Barnet klager over en følelse av tørrhet, kløe eller smerte i øyet, fotofobi. Det kan være purulent utslipp og ødem i øyelokkene. Algoritmen for behandling av konjunktivit inkluderer:

 1. Terapi av den underliggende sykdommen som forårsaket betennelse i konjunktivene (akutt respiratorisk virusinfeksjon, akutt respiratorisk sykdom, atopisk dermatitt eller annen form for allergisk reaksjon).
 2. Rikelig hyppig vask av øyegapet med antiseptiske eller saltvannsløsninger (kunstig tårn, furacillin), folkemessige midler (avkok av kamille, eikebark, salvie, tebrygging).
 3. Begravelse i øyegapet eller etter hver øyelokk, med en dråpe eller salver som inneholder antivirale, antibakterielle, antiseptiske, antiinflammatoriske og antiallergiske komponenter.

Hvis barnet har et blodkar i øyet, kan dette indikere økt skjøthet på grunn av hypovitaminose, eksponering for toksiner i smittsomme sykdommer, diabetes mellitus og andre metabolske forstyrrelser. For eksempel, i tilfelle av influensa, er veggene til fartøyene så berørt at det er nok å hoste tungt eller rope, slik at en subkonjunktiv blødning oppstår. Barn blir også ofte skadet av øyet (blåmerker når de faller eller slår), der fartøyet i øyet kan briste.

For å redusere ømhetene i blodårene, må du spise riktig, regelmessig ta spesielle komplekser av multivitaminer, unngå katarralsykdommer. Foreldre bør hjelpe barnet å bli kvitt vana med å gni øynene og unngå traumer. Med den allerede skjedde subkonjunktivblødningen, vil den selvstendig løse seg selv om to uker. Selv om det vanligvis ikke er fare for helsen og synet, forårsaker denne tilstanden ikke, det er bedre å vise babyens oculist.

Les Mer Om Fartøyene