Stenting av hjertekarene, kostnaden for kirurgi,

Aterosklerose, som fører til utvikling av koronar hjertesykdom, er et svært vanlig fenomen. For en gitt patologiske tilstand kjennetegnes ved innsnevring av koronararterier (som er overlappet i større eller mindre grad, plakk), og dette fører til iskemiske prosesser i hjertemuskelen, som i sin tur manifesterer assosierte symptomer.

Den betydelige forekomsten av aterosklerose, og derfor er hjertesykdom et alvorlig problem for både utviklede og utviklingsland.

En av de mest effektive måtene å behandle koronar hjertesykdom er stenting av koronararteriene. Dette er ofte en pågående inngrep i utviklede land. Kostnaden ved stenting av hjerteskarene, spesielt ved bruk av materialer av høy kvalitet, er høy nok, noe som dessverre gjør denne operasjonen utilgjengelig for mange pasienter.

Iskemisk hjertesykdom - risikofaktorer

Blant de faktorene som øker sannsynligheten for å utvikle koronar hjertesykdom, er det flere.

alder

Det antas generelt at prosessene for plakkdannelse starter i barndommen. Imidlertid påvirker alderen signifikant denne patologiske prosessen etter førti år.

Videre er kjønnsforskjeller i forekomsten av sykdommen mest uttalt i ung alder - menn lider oftere. Etter utryddelse av ovariefunksjon blir risikoen for kvinner og menn det samme.

Genetisk predisposisjon

Med spesiell oppmerksomhet til helsetilstanden, anbefales det å behandle de som ofte har hjerte- og karsykdommer i familien.

Funksjoner av ernæring

Et stort antall animalske fettstoffer, samt overdreven inntak av kalorier, bidrar til utviklingen av aterosklerose.

dyslipidemi

Brudd på det normale forholdet mellom det såkalte "dårlige" og "gode" kolesterolet. I tilfelle av utbredelsen lipoptroteidov høy tetthet (såkalt "gode" kolesterolet) observerte tilbakemelding hyppighet av aterosklerose og koronarsykdom.

Hypertensiv sykdom

Denne patologien øker også risikoen betydelig og øker prosessen med plakkdannelse. Kontroll av blodtrykk for den største effekten bør omfatte ikke bare stoffbehandling, men også en modifikasjon av livsstilen.

Diabetes mellitus

Sammen med hvilke dyslipidemi og hypertensjon ofte er funnet.
Overflødig kroppsvekt, samt mangel på fysisk aktivitet.

Et stort bidrag er også gjort ved å røyke, drikke alkohol og sosiale faktorer.

Kliniske manifestasjoner karakteristisk for sykdommen

Blant de vanligste manifestasjonene av koronar hjertesykdom er:

 • Smerten som er lokalisert bak brystbenet, og forekommer enten under trening, eller er forbundet med stressende situasjoner.
 • Kortpustethet bekymrer også ofte pasienter med iskemisk hjertesykdom. I dette tilfellet, jo lenger sykdomsforløpet blir, jo mer uttalt og irriterende dette symptomet blir.
 • Ofte klager pasienter med denne sykdommen også om forstyrrelsene i forstyrrelser i hjertets arbeid, en følelse av svakhet.
 • Ved langvarig strømning oppdager pasientene seg selv og klager over tegn på hjertesvikt som ødem (som begynner primært fra nedre lemmer), samt kroppens tvunget stilling.

Det er flere kliniske former av iskemisk hjertesykdom, blant disse skiller seg ut plutselig hjertedød og hjerteinfarkt som det verste tilfellet, så vel som angina pectoris og hjerteinfarkt.

Stentning av kranspulsårene - funksjonsegenskaper

Operasjonen er lavtraumatisk og krever ikke generell anestesi. Under lokalbedøvelse utføres punktering av femorale arterien, og en spesiell anordning - introducer blir brakt under radiologisk kontroll til koronararterienes stenose.

Installasjonsstedet er foreløpig utarbeidet av et ballonkateter, som utvider den smalte delen av arterien og fjernes, hvoretter en stent er installert som ikke tillater at veggene i fartøyet kollapser tilbake.

Operasjonen tar ikke mye tid og tolereres enkelt av pasientene.

Fordeler med denne operasjonen:

 • Det er ikke behov for en pasient å bo på sykehuset i lang tid.
 • Rask gjenvinning etter inngrep.
 • Det krever ikke generell anestesi, slik at operasjonen kan utføres av et bredt spekter av pasienter, inkludert de som har kontraindikasjoner til generell anestesi.
 • Sannsynligheten for komplikasjoner er lav.
 • Kostnaden for en stent med eller uten et medikamentbelegg er fortsatt mindre enn hjerteoperasjon.

Mulige kontraindikasjoner til slik behandling

Imidlertid bør det tas i betraktning at selv en slik minimal invasiv og sikker kirurgisk inngrep har kontraindikasjoner.

Operasjonen utføres ikke:

 • I tilfelle diameteren av den trange arterien er mindre enn 2,5-3 millimeter.
 • Alvorlige sykdommer i blodkoaguleringssystemet gjør også stenting umulig på grunn av blødningsrisikoen.
 • Terminalstadier av nyre-, lever- eller respirasjonsfeil, da det er risiko for at selv en slik inngrep pasienten ikke vil overleve.
 • Tapet av den patologiske prosessen med for store områder av koronarbein. I slike tilfeller anbefales aortokoronær bypass kirurgi vanligvis - en kirurgisk metode som skaper mulighet til å gjenoppta blodsirkulasjonen omgå stenotiske områder.

Under operasjonen brukes røntgenkontroll og jodholdig kontrast. Derfor, med en allergi mot jod, er denne intervensjonen umulig.

Den omtrentlige kostnaden for en slik intervensjon

Prisen på en stent i Russland avhenger både av produsentens land og på funksjonene som brukes i produksjon av materialer. De mest tilgjengelige er de enkleste modellene, laget av biokompatible legeringer uten medikamentbelegg.

Avhengig av produsentens land, kan dette alternativet koste fra 25 000 til 50 000 rubler eller mer. Tilstedeværelsen av et spesielt legemiddelbelegg, som forhindrer trombose og forlenger stentens levetid.

Lignende alternativer kan koste mer enn 150 000 rubler, hvis de er laget av japanske eller amerikanske firmaer. Den mest kostbare er bionedbrytbare stenter, som oppløses etter en viss tid.

Livet etter operasjonen - de viktigste funksjonene

Prisen på en stent og selve operasjonen gjør ofte en til å tenke selv minst forpliktet til behandling av pasienter. Som i tilfelle av hypertensjon, aterosklerose og hjertesykdom, er endring av livsstilen svært viktig.

Utelukkelsen av de fleste risikofaktorene reduserer dannelsen av plakk i karene, og forhindrer sykdomsproblemer.

Slutte å røyke og alkoholforbruk, balansert diett (i noen tilfeller, for eksempel i alvorlig hypertensjon anbefale å begrense inntak av salt), tilstrekkelig fysisk aktivitet (med et volum som i hvert tilfelle hos pasienter etter stenting bør diskuteres med en spesialist), kampen mot arterielle hypertensjon og dyslipidemi ved medisinering.

Også spesiell oppmerksomhet blir gitt til tilstanden til blodkoagulasjonssystemet etter slike operasjoner, siden til tross for alle forholdsregler, øker risikoen for trombusdannelse betydelig ved tilstedeværelse av fremmedlegemer i karet.

Men med denne behandlingen er det visse "fallgruver". Noen ganger føler pasienten en så merkbar forbedring i tilstanden etter operasjonen, som begynner å ignorere anbefalingene fra legene, som ofte slutter dårlig.

Stenting coronary vessels er en bevist og sikker metode for behandling av iskemisk hjertesykdom. Den minimale mengden av denne kirurgiske inngrep tillater oss å redusere oppholdstiden til slike pasienter på sykehuset til et minimum, og også for å gjenopprette den maksimale kapasiteten til arbeid.

Stenting av koronarbeholdere i iskemisk hjertesykdom er en vanlig praksis i verden, noe som gjør det mulig å forbedre pasientens tilstand og livskvalitet betydelig.

Detaljer om hjerte stenting - på video:

Stenting av hjerteskader koster

Enhver operasjon på hjertet er komplisert, svært nøyaktig, og krever høy kvalifisering av kirurgen. Her er realitetene. Du kan stole på det viktigste av kroppen din til en nyutdannet av en medisinskole? La ham være minst en gullmedalje. Det handler om teori. Og hva med praktiske ferdigheter? Sett deg som en marsvin? Dermed økning i verdi. Eller fortsatt øyeblikket - hvilket utstyr vil kirurgen bruke? Vanlig skalpell eller det nøyaktige settet, verdt en million dollar? Og det er det som viser seg spesielt for priser.

Kostnaden for driften av stenting

 • Hvilke arterier må stent og kompleksiteten av arbeidet.
 • Typer av brukte instrumenter, stenter, utstyr, medisiner.
 • Landet og nivået på klinikken hvor operasjonen skal utføres, kvalifisering av lege - hjertekirurg.

Stenting er en vanlig kirurgisk inngrep som ikke forårsaker flere komplikasjoner. I vårt land har denne operasjonen vært gjennomført i lang tid, og nivået på dyktighet og erfaring hos russiske leger er svært høyt og kan konkurrere med utenlandske kollegaers evne.

På Internett finner du mange vurderinger av personer som allerede har fullført denne operasjonen. Med deres hjelp kan du begynne å orientere deg i et nettverk av klinikker som utfører stenting, forstå hva kostnaden for prosedyren er og hvor mye du må beregne.

historien

"Min mann oppdaget en innsnevring av koronararterien for seks måneder siden. Siden vi bor i en liten by, kan en normal undersøkelse bare gjøres i sentrum. På vårt sykehus fortalte de oss at de skulle til Moskva, men hvor det ikke var helt klart. Jeg var heldig at naboen min allerede hadde en slik operasjon. Hun gjorde det i det statlige forskningskardiologisenteret Angiography.su. Etter min mening er statens status for den medisinske institusjonen veldig god, og Moskva-nivået har ingen tvil igjen.

Hun fortalte meg at hun hadde blitt undersøkt lenge før operasjonen. Legen konsulterte henne om hvilke stenter hun satte - hun hadde et valg. Siden hun var trangt i kontanter, valgte hun enkle stents. Hun viste meg prislisten, hvorfra jeg lærte at installasjonen av en enkel stent koster rundt 20 tusen rubler, og en spesiell medisinbelagt ca 70 tusen rubler. Prosedyren for angioplastikk med koronar stenting koster ca 40 tusen rubler, kostnaden for stents er tatt hensyn til separat. Vi er mer enn fornøyd med en slik pris.

Fra en nabo lærte jeg det pasienter som gjennomgår operasjon, blir utslettet etter en dag. Hun ga meg ikke å lete etter det beste, ikke nøl med og kontakt hjertesenteret så snart som mulig. Vi gjorde dette. Min mann må slippes ut i morgen. Jeg vil at andre mennesker skal vite at alt som er knyttet til hjertestentring ikke er så skummelt og forståelig. "

"Jeg har hatt hjerteproblemer i lang tid. Nervøs arbeid, problemer hos barn, alder (allerede etter alle 50) - alt reflektert på hjertet. Ja, som legene sa, og arvelige endringer var også der. Jeg har alltid trodd at et hjerteinfarkt er noe veldig alvorlig og dødelig. Men å gå ut med min sønn fra skyttelbussen, hvor det var prippen, mistet jeg bare bevisstheten. Våknet allerede på sykehuset. Jeg skylder livet mitt til min sønn, som tok meg til denne klinikken.
Stenten var vellykket. Jeg kunne ikke bekymre meg, og jeg prøvde å være rolig. Jeg husker bare hvordan mitt hjerte ble undersøkt, knyttet til forskjellige enheter. Har skrevet ut om 4 dager - sønnen ville, at legene nettopp har sørget for at med meg nå er alt bra. Jeg føler meg nå mye bedre enn før, jeg tar medisiner foreskrevet av leger - de er også brakt av min sønn. Jeg vil si takk til legene - faktisk, for å redde folk, må man lære veldig mye og leve sitt arbeid.

Jeg spesifiserer adressen til klinikken: St. Petersburg, ul. Kuznetsovskaya 25. Hun tar pasienter med hjerteinfarkt døgnet rundt. "

hjerte stenting

Stenting i Israel

Som nevnt er kostnaden for stenting av hjerteskjermer i utenlandske klinikker en størrelsesorden høyere. Hvis penger er tillatt, foretrekker folk å kontakte israelske leger. Svaret på spørsmålet "Hvorfor skjer dette?" Er veldig enkelt:

 • Dyrt, det kan koste fra 300 tusen rubler., Men kvaliteten på tjenesten er på høyeste nivå. Tjenesten er basert på en individuell tilnærming til hver pasient som kunde for å tilby tjenester.
 • Israel investerer mesteparten av statsbudsjettet i utviklingen av medisinsk teknologi og gir medisin med moderne, dyrt utstyr.
 • Etter å ha lest på Internett-informasjon om å praktisere kirurger kardiologer, kan du komme over det faktum at deres erfaring er estimert i flere tiår, og ofte er foreldrene deres også kardiologer. En erfaren kirurg er nøkkelen til suksessen til enhver operasjon.
 • Ved minusene her kan tilskrives bare behovet for å gjøre en flytur og mulige vanskeligheter i tilpasning. Men selv her skal det bemerkes at de russisktalende pasientene blir behandlet med all respekt, og vårt språk i dette landet har alltid vært på farten.

Hvor mye koster en stent for hjertet?

konsultasjon
+74959409614
fra Russland ring gratis

nyheter

Interregional konferanse
Kjære kolleger, Den 17. november gjennomfører Innovative Vascular Centre en interregional konferanse for vaskulære kirurger, kardiologer, nevrologer, diagnostiske spesialister og bare interessert i problemene med vaskulær kirurgi av kollegaer. 16. november 2017

Tilleggsinformasjon

Hva koster behandlingen

1. Kostnad for kirurgisk inngrep er den dyreste behandlingsfasen forbundet med bruk av høyteknologisk disponibel materiale og utstyr.

2. Kostnadene ved anestesi - et anestesi-team fungerer på hver operasjon, som kontrollerer smertefri inngrep og overvåking av viktige parametere.

3. Kostnaden for behandling i klinikken, inkludert kostnaden for medisiner, dressinger, tester og tilleggsundersøkelser, sykepleiepersonellets arbeid med en sengs dag.

Nyttig informasjon

Hvordan kostnadene ved operasjonen er bestemt

1. Kostnaden for en brukbar utgangsmateriale for en operasjon (stenter, ledere, angiografiske sonder og katetre) er den mest kostbare utgiften.

2. Kostnaden for avskrivning av det kirurgiske instrumentet, angiografisk installasjon, service og kirurgisk utstyr, kostnaden for strømforsyningen til operasjonssalen er 10% av driftskostnadene.

3. Kostnaden for kontinuerlig og vanlig arbeid for å opprettholde steriliteten i rommet og aseptisk ventilasjon opererer - 5%.

4. Lønn for ansatte (kirurger, anestesiologer, søstersøster, anestesioter og sykepleiere) - 20%.

Lønnsomheten i åpne operasjoner er 10%, endovaskulær - 5%.

Vi holder en bein opp med gangrene! Ring 8 (800) 222 11 70 (gratis i Russland)

Stenting av fartøy

Endring av den interne struktur av vaskulære vegger (dannelsen av aterosklerotiske plakk, etc.) fører til en innsnevring av arteriene og venene og forekomsten av alvorlige sykdommer i det kardiovaskulære system, som ofte ikke er mottagelig for konvensjonell terapi. I risikogruppen er mennesker over 50 år, men nylig hjerteinfarkt, slag, hjerteinfarkt, aterosklerose i stadig større grad funnet hos relativt unge pasienter. I det første stadiet av sykdommen gjør det smalte fartøyet seg ikke, men når lumen er lukket, blir funksjonene til venen eller arterien forstyrret med mer enn 50%.

Gjenopprett patency av fartøy ved hjelp av en moderne endovaskulær metode - stenting. Kjernen i prosedyren består i den kunstige ekspansjonen av den innsnevrede delen av fartøyet ved å installere et spesielt skjelett - en stent.

Spesialister Institutt for Cardiovascular Surgery Surgery Center "CM-Clinic" har lykkes utført koronar stenting og carotis, femoral, nyre- eller andre arterier og vener.

Fordeler med stenting

Stenting gir et positivt resultat i behandlingen av de fleste sykdommer i kardiovaskulærsystemet.

Stenting-operasjonen utføres under lokalbedøvelse gjennom en liten punktering.

Operasjonen varer ikke mer enn en time, og pasienten kan gå tilbake til den vanlige livsstilen 7-10 dager etter inngrep.

Hvilke operasjoner på hjerte og fartøy vi utfører

 • Stentning av kranspulsårene (hjertene i hjertet)
 • Stenting av karoten arterier
 • Stenting av perifere arterier
 • Stenting av nyrearteriene
 • Stenting av femorale arterier

Indikasjoner for stenting av arterier og årer

Hva du bør gjøre

Forbereder for stenting

For å oppnå positive resultater av endovaskulær intervensjon før pasientene gjennomgår preoperativ forberedelse. Det er viktig for den behandlende legen å få så mye informasjon som mulig om pasientens nåværende status, tidligere eller nåværende kroniske sykdommer, allergiske reaksjoner, etc. Et viktig stadium i preoperativ forberedelse er angiografi - Røntgenundersøkelse av det nødvendige vaskulære bassenget. I tillegg gjennomgår pasientene blodprøver, urinprøver, utføre EKG, røntgenstråle, konsulterer spesialist på endovaskulære metoder for diagnose og behandling. En fullstendig undersøkelse gjør det mulig å identifisere kontraindikasjoner for installasjon av stenter (sterkt nedsatt eller respiratorisk svikt, sykdommer ledsaget av blødningsforstyrrelser, allergi til jod, for mye vasokonstriksjon sider).

Den mest sparing av terapier i hjertkirurgi er koronar stenting av hjertekarene

Coronary stenting - en av de mest sparing og moderne måter å behandle innsnevrede fartøyer på hjerte i kardiovaskulær kirurgi. Det lar deg utvide blodkarets lumen, gjenopprette normal blodsirkulasjon og næring av vev, forhindre utvikling av hjerteinfarkt og slag.

Historien til metoden

Den første operasjonen ble utført i slutten av syttitallet av det 20. århundre av den tyske kardiologen Andreas Grünzig. Hans pasient var en ung tretti og åtti år gammel mann som lider av høyt blodtrykk og var på randen av et slag.

For å avlaste ham med alvorlig smerte bestemte doktoren seg for å prøve kirurgisk å forlenge fartøyets lumen med en enkel oppblåsbar ballong, laget bokstavelig talt fra improviserte midler. Forsøket var vellykket. Kardiell kateterisering, utført etter 20 år, viste at den behandlede arterien fortsatt er åpen.

Moderne stenting

Utviklingen Gruntsig danner grunnlaget for metodenes opprinnelse og ble en støtte for etableringen av moderne metoder for å utføre operasjonen for vasodilasjon.

Hva er en stent?

En stent er en spesiell elastisk struktur i form av en sylindrisk ramme, laget av metall eller plast. I kroppen gir det utvidelse av et bestemt område for bedre fluiditet. I dette tilfellet snakker vi om installasjonen i arterien for å justere blodstrømmen, men kan også bli installert i tarmene, spiserøret, ureteren og gallret.

Typer av stenter

I kirurgisk praksis er de delt inn i følgende typer.

bart metall

Vellykket brukt i akutte situasjoner (myokardinfarkt, ustabil angina), for behandling av stenoser av store hjertesykdommer i hjertet med lav risiko for restenose (re-sammentrekning). Er laget av ulike metall legeringer - tantal, nitinol, iridium, platina, kobolt legeringer.

Med påføringen av legemiddelbelegget

De er mye brukt i kirurgisk behandling av koronar hjertesykdom. Cytostatisk (medikamentbelegg) forhindrer utviklingen av komplikasjoner - reoksluksjon og restenose. Inndelt i forskjellige typer:

 • Konstruksjonene av den fjerde generasjonen (scapholds) er de mest moderne og relevante for kardiovirurgi. Deres største fordel er fullstendig resorpsjon. Diameteren av fartøyets lumen forblir nesten identisk med den fysiologiske størrelsen.
 • Konstruksjonene fra den tredje generasjonen er produsert med eller uten et selvopptakbart polymerbelegg. Legemidlet er deretter festet på den porøse veggen av strukturen, og frigjør den gradvis i kroppen. De fleste europeiske klinikker jobber med dem.
 • Stents av den andre generasjonen (biokompatibel) viser ikke dårlige resultater i behandlingen av stenoser av koronarbeholdere, har en liten prosentandel av risikoen for trombose. Ofte brukt i Russland.
 • Strukturen til den første generasjonen blir nesten ikke brukt på grunn av hyppige forekomster av komplikasjoner - tidlig og sen tromboser, mikroanurysmer, utvikling av hjerteinfarkt.

I tillegg koronar stenter delt inn i:

 • Wire - laget av en tynn ledning.
 • Ring - montert fra individuelle lenker.
 • Mesh - i form av et vevet nett.
 • Tubular - fra et sylindrisk rør.

fordeler

I forhold til andre kirurgiske metoder har stenting åpenbar fordeler:

 • Den viktigste av dem er at operasjonen refererer til minimal invasiv kirurgi. Legen trenger ikke å åpne brystbenet, som når man utfører åpne kirurgiske inngrep på hjertet. Prosessen utføres gjennom en liten punktering på huden (ca. 2 mm) på stedet for innsetting av kateteret.
 • Prosedyren utføres med innføring av lokalbedøvelse. Pasienten er bevisst hele tiden. Dette utelukker mulige komplikasjoner og bivirkninger forbundet med innføring av dyp anestesi.
 • Ikke vær på et sykehus i lang tid. Pasienten tømmes hjem i 3-4 dager.
 • Høy effektivitet - omtrent 80-95% av tilfellene (avhengig av type stativ og belegg).

mangler

Ulempene ved fremgangsmåten er:

 • Risikoen for komplikasjoner (hjerteinfarkt, trombose, etc.) og restenose (i 15% tilfeller fra 100%). Pasienter med en høy prosentandel av utvikling av restosisrisiko anbefales å installere medikamentbelagte strukturer.
 • Til tross for prosedyrens bekvemmelighet er installasjonsprosessen ganske arbeidskrevende, spesielt hvis det er store kalsiumavsetninger i kroppen.
 • Ulempen med metoden er også dens begrensede bruk i hjerteoperasjon. Det er umulig å bruke det i tilfelle av langvarig vasokonstriksjon, arterielle lesjoner ved forgreningsstedet. Det er umulig å installere en stent i hjernens små blodkar.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Operasjonen kan utnevnes i følgende tilfeller:

 • Myokardinfarkt i akutt stadium (de første timene i utviklingen).
 • Progresjon av angina med hyppige uforutsigbare angrep, samt tidlig angiinfarkt, når anfallene gjentas mot bakgrunnen av behandling av hjerteinfarkt.
 • For å opprettholde kunstig blodstrøm etter skifting. I 10 år har han en innsnevring av eiendommen.
 • Komplikasjoner etter en tidligere etablert stent (restenose, trombose).

Kontra:

relativ kontraindikasjoner kan bli:

 • Diffus lesjon av koronarbunnen
 • Åndedretts- og nyresvikt i alvorlig form.
 • Blodproppssykdommer.
 • Diameteren av arterien er mindre enn 3 mm.
 • Allergi mot jod og jodholdige stoffer. I dette tilfellet, før operasjonen, kan pasienten bli foreskrevet medisiner, noe som reduserer risikoen for komplikasjoner.

Forbereder for en operasjon

Før operasjonen blir pasienten tildelt alle nødvendige tester og undersøkelser for å vurdere pasientens fysiologiske tilstand, vurdere blodtilførselen til det berørte området, graden av innsnevring av arteriene og deres obstruksjon, blodstrømningshastighet, etc. Disse inkluderer:

 • Inspeksjon og detaljert studie av anamnesen. Legen samler inn informasjon om forekomst av kroniske sykdommer, medisinske inngrep, hjertesykdom, etc.
 • Generell analyse av blod og urin, biokjemi, koagulogram, blodprøve for HIV og hepatitt.
 • Diagnose av hjerte og blodkar: ekkokardiografi, EKG, doppler, Holter-overvåkning, MRI, CT i hjertet, ultralyd (doppler og tosidig skanning), koronar angiografi.

Treningsregler

På kvelden før prosedyren spør legen pasienten å utføre et sett med enkle regler:

 • Det siste måltidet skal være senest kl. 8-9. På kvelden kan du ikke spise noe fett, røkt, saltet, å bruke karbonert søte drikke og alkohol. Supper bør være lett, og om morgenen er det lov å drikke bare rent vann.
 • Foreskrevne legemidler for blodfortynning (aspirin), som reduserer forekomsten av iskemiske komplikasjoner. Også klopidogrel, tikarelor, ticlopidin og andre P2Y12 reseptorhemmere kan foreskrives
 • Pasienten må nødvendigvis informere legen om å ta medisiner og dosering. Det er mulig at noen av dem må bli midlertidig avbrutt. Det er også viktig å rapportere tilstedeværelsen av en allergi mot lokalbedøvelse og jod.
 • Før prosedyren må fjerne kontaktlinser og smykker (kjeder, øredobber, ringer).
 • En punktering for innføring av kateteret vil bli gjort på armen eller benet. Hvis du planlegger å få punktering i lyskeområdet, må du barbere håret ditt i dette området.

Hvordan utføres operasjonen?

Prosedyren utføres i flere stadier:

 • I utgangspunktet etablerer legen overvåkning av fysiologisk viktige funksjoner i kroppen (observasjon av blodtrykk og respiratorisk hastighet, EKG).
 • 25-30 minutter før starten av prosedyren utføres premedikasjon, blir sedativer administrert.
 • Pasienten ligger på bordet, legen behandler punkteringsområdet, desinfiserer, injiserer lokalbedøvelse. Prosessen utføres under lokalbedøvelse. Pasienten vil forbli bevisst gjennom hele tiden og følge legenes instruksjoner tydelig.
 • Intravenøs tilgang er gjennom den felles femorale arterien (transfemoral) eller gjennom den radiale arterien av underarmen (transradialt).
 • Etter punktering setter en leder med et diagnostisk kateter inn i arterien og føres til den stigende aorta. Deretter, på lederen, er et ballonkateter installert i den smalte arterien og oppblåst med en spesiell sprøyte. Når ballongen blåses opp, presses den atherosklerotiske plakk mot veggen av fartøyet, lumen øker. Prosedyren er smertefri og utføres under den radiologiske kontrollen.
 • Etter dette fortsetter doktoren å transplantere stenten. For å gjøre dette blir det installerte ballonkateteret fjernet, og et nytt kateter med en stent er plassert på plass. Ballongen oppblåses igjen under et visst trykk og ekstraheres fra arterien. Stenten danner et pålitelig hjelpeskelett som hjelper arterien til å forbli åpen.
 • Etter prosedyren overføres pasienten til en blokk med intensiv observasjon, og overføres deretter til menigheten der han er identifisert før utslipp.

Rehabiliteringsperiode

Som regel blir pasienten tømt fra sykehuset i 2-3 dager. Etter operasjonen er det svært viktig å følge alle anbefalingene fra den behandlende legen, slik at utvinningen er vellykket.

 • I de første dagene etter at sykehuset skal begrense fysisk aktivitet, må du ikke løfte vekter.
 • Innen to dager, anbefales en sjenerøs drikke for å rense kroppen av anestesi og kontrastmiddel.
 • Du kan ikke ta en dusj i de første 24 timene.
 • Det er viktig å hvile mer, få styrke og se etter riktig ernæring.

diett

Dietten bør være rettet mot å regulere vekt og kolesterol i blodet. Det er veldig farlige faktorer, provokerende hjertesykdommer.

Prinsipper for diett

 • Utelukkelse fra kostholdet av fettfattig mat med høyt kaloriinnhold. Produktene skal inneholde et minimums antall animalske fettstoffer. Ekskluderer: lam, svinekjøtt, rømme, halvfabrikata, lard.
 • Reduser forbruket av sukker og salt.
 • Begrens forbruket av raffinerte karbohydrater (søtsaker, bakverk).
 • Unntatt forbruket av ulike sauser og tilsetningsstoffer (margarin, ketchup, majones). Bytt smør til vegetabilsk.
 • Du kan ikke bruke svart te og kaffe. De kan erstattes av cikoria, svak grønn og urtete.
 • Må legges til kosthold mer frisk frukt og grønnsaker, korn, vegetabilske supper, stuinger og salater, magert kjøtt, sjømat, frukt, bær fruktdrikker, yoghurt, acidophilus melk, brød.
 • Det anbefales å forlate røkt, saltet, stekt mat. Maten er fortrinnsvis tilberedt i ovnen eller i en dobbel kjele.
 • Å spise er nødvendig brøkdel (små porsjoner 5-6 ganger om dagen). Det siste måltidet er tre timer før sengetid.

Narkotika terapi

Formålet med stoffene er nødvendig for å styrke kroppen, god rehabilitering, forebygging av trombose og andre mulige komplikasjoner. Som regel er de:

 • Aspirin - i lang tid.
 • Clopidogrel eller andre lignende legemidler (Carduthol, Agregal, Trombex, Trocken).
 • Statiner i tilfelle forhøyet kolesterol.
 • Forsterkende vitamin-mineralkomplekser for hjertet.

fysisk trening

Moderat trening er nyttig i hjertesykdom. De bidrar til å redusere utviklingen av aterosklerose, normalisere blodtrykket, trene hjertemuskelen, styrke kroppen, bidra til å opprettholde normal vekt.

Intensiteten og treningsmodusen velges individuelt avhengig av pasientens fysiologiske tilstand. Under gjenopprettingsperioden er treningsbehandling, turgåing, svømming, sykling nyttig.

komplikasjoner

Som med enhver annen operasjon, under stenting mulige komplikasjoner.

 • Intraoperative komplikasjoner (oppstår i løpet av arbeidet): Angrep av angina pectoris, hjerteinfarkt, hjertearytmi, allergiske reaksjoner på medisiner. Omtrent 1,5% av tilfellene kan utvikle blødning.
 • Tidlige postoperative komplikasjoner: takykardi, arytmi, hematom i punkteringsområdet, trombose, aneurisme, hjerteinfarkt.
 • Sene komplikasjoner: hjerteinfarkt, trombose, restenose.

Sannsynligheten for et dødelig utfall er 0,1%. Interessant, ifølge statistikk, dør 0,3% av kvinner hvert år i verden, og 9,3% av dødsfallene forekommer i trafikulykker. derfor Prosentandelen er ganske lav.

Hvor å gjøre operasjonen

Koronararterie stenting kan gjøres på betalt og gratis basis.

 • For å få tjenesten på et budsjettmessig grunnlag, må du kontakte byens polyklinikk på ditt bosted til terapeuten eller kardiologen og lære mer om forholdene. Noen klinikker gir medisinsk service på kvoter. I Moskva kan du for eksempel søke om kvote i den russiske kardiologiforsknings- og produksjonskomplekset.
 • På et gebyrbasert grunnlag i Russland kan en operasjon utføres på Moskva kardiovaskulær kirurgisk senter. Burdenko, på GMS Clinic Medical Center, II Dzhanelidze i St. Petersburg og andre medisinske institusjoner. Den gjennomsnittlige kostnaden er 100-136 tusen rubler.
 • Gi en slik tjeneste i andre land, for eksempel i den israelske klinikken Asaf ha Rofe. Kostnaden for operasjonen her er 13 tusen dollar, inkludert tre stenter. Distribuert av stenting på klinikkene i Sør-Korea - Gil Hospital på Gachonskom University i Incheon, Ilsan Medkomplekse ved Dongguk University i Koyang, samt mange institusjoner i Tyskland, der kostnadene ved stenting kommer til 10.000 euro. Til tross for en så høy pris, går pasientene svært positiv tilbakemelding om behandling i europeiske klinikker.

outlook

Effektiviteten av coronary stenting er ganske høy. Prosedyren er tilstrekkelig moderne, smertefri, invasiv, tar litt tid, har positiv tilbakemelding. Dette gjør det etterspurt innen kardiologi.

Med hensyn til langsiktige spådommer, er de direkte avhengige av kvaliteten på prosedyren som utføres, for eksempel stent og restorativ terapi, som pasienten vil motta. Restenose forekommer i ca 15% av tilfellene.

Stenting av fartøy: indikasjoner, drift, rehabilitering

Vesselsammenheng (stenose) på grunn av aterosklerose er en stor fare for mennesker. Avhengig av hvilken fartøyet rammet, kan redusere lumen føre til koronar hjertesykdom (CHD), cerebrovaskulær sykdom, aterosklerose av de nedre ekstremiteter, og til og med en rekke alvorlige sykdommer. For å gjenopprette arterielle åpenhet, er det flere teknikker, det viktigste av disse er: konservativ behandling, angioplastikk, stenting av karene i hjertet og andre berørte arterier, koronar bypass kirurgi.

I begynnelsen påvirker ikke innsnevringen av lumen praktisk talt en persons tilstand. Men når stenosen øker med mer enn halvparten, er det tegn på mangel på oksygen i organer og vev (iskemi). I dette tilfellet er konservativ behandling vanligvis impotent. Mer effektive behandlingsmetoder kreves - intravaskulære kirurgiske inngrep.

En av måtene å behandle iskemi er stenting. Dette er en minimalt invasiv endovaskulær intervensjonsmetode, hvis mål er å gjenopprette lumen i arterier som er rammet av aterosklerose.

Perkutant settes et spesielt kateter inn i det berørte området av fartøyet, i enden av hvilken det er en ballong. På stedet for blodstrømforstyrrelser, blåser ballongen ut og utvider fartøyets vegger. For å bevare lumenet, etableres en spesiell konstruksjon i arterien, som spiller rollen til slaktkroppen i fremtiden. En slik konstruksjon kalles en stent.

Stenting feltet

  • Koronararterie stenting Det kreves når det er symptomer på hjertesykdom (CHD), samt økt sannsynlighet for hjerteinfarkt. Med IHD forstyrres blodtilførselen til myokardiet, og hjertet får ikke nok oksygen til normal funksjon. Kjerne i hjertemusklene begynner å sulte, og deretter kan nekrose i vevet (myokardinfarkt) forekomme. Hovedårsaken til IHD er atherosklerose i koronarbeinene som leverer blod til hjertet. På grunn av det i veggene i arteriene, dannes kolesterolplakk, og smalker lumen. Noen ganger utføres hjertestopping i den akutte perioden med hjerteinfarkt. Hvis operasjonen utføres innen de første seks timene etter infarkt, gjør gjenoppretting av normal blodstrøm ofte det å redusere pasientens liv og reduserer risikoen for å utvikle irreversible endringer i myokardiet.
 • Stenting arteriene av nedre ekstremiteter - den minst traumatiske og samtidig svært effektiv metode for behandling av sykdommer i beinene i beina. Med dannelsen av plakk og brudd på blodstrømmen under gang, har pasienten smerte i lårene, baken, i føttene og bena. Utvikling, sykdommen fører til de mest alvorlige konsekvensene, opp til gangrene.
 • Stenting av karoten arterier - lavt traumatisk behandling, som gjør det mulig å gjenopprette lumen i blodkarene. Søvne arterier leverer blod til hjernen, og med deres stenose er hjernesirkulasjonen svekket. Under operasjonen er det montert spesielle beskyttelsesanordninger med membranfiltre i tillegg til stenten. De er i stand til å forsinke mikrothrombi, beskytter de små karene i hjernen mot blokkering, men uten å forstyrre blodstrømmen.
 • Restenose av koronararterien etter angioplastikk. Etter denne prosedyren, på 3-6 måneder, gjennomgår 50% av pasientene restenose - gjentatt innsnevring av karet på samme sted. Derfor, for å redusere sannsynligheten for restenose, er angioplastikk vanligvis supplert med stenting av koronarbeinene.
 • Hos pasienter med koronararteriesykdom som gjennomgått aortokoronar bypassoperasjon, I ti til femten år etter operasjonen kan sjunkens stenose forekomme. I dette tilfellet blir stenting et alternativ til gjenbruk av koronar bypass-kirurgi.

Video: 3D animasjon av stenting prosessen

Typer av stenter

Formålet med stentene er å sikre vedlikehold av veggene i det tette fartøyet. De legger stor belastning, slik at de gjør disse designene av avanserte høyteknologiske materialer av høyeste kvalitet. I utgangspunktet er det inerte legeringer fra metaller.

I moderne medisin er det flere hundre typer stenter. De varierer i design, type celler, type metall, belegg, samt måten de leveres til arteriene.

Hovedtyper av coronary stents er:

 1. Enkel metall uten belegg. Dette er den mest brukte typen stent. Vanligvis brukt i smale arterier av middels størrelse.
 2. Stents dekket med spesiell polymer, dosert ut frigjøre stoffet stoffet. De kan redusere risikoen for restenose betydelig. Imidlertid er kostnaden for slike stenter mye høyere enn prisen på konvensjonelle stenter. I tillegg krever de en lengre periode med antiplatelet narkotika - ca 12 måneder, til stent frigjør stoffet. Oppsigelse av terapi kan føre til trombose av selve strukturen. Bruken av en belagt stent anbefales i små arterier, hvor sannsynligheten for en ny blokkering er høyere enn i midten.

Fordeler med stenting

 • Krever ikke lang sykehusinnleggelse.
 • Kroppen gjenopprettes raskt etter operasjonen.
 • Det utføres under lokalbedøvelse, noe som tillater behandling selv for pasienter som er kontraindisert i tradisjonell kirurgisk inngrep.
 • Operasjonen er lavt traumatisk - krever ikke åpning av ulike deler av kroppen, for eksempel brystbenet når det skjer, når hjertet utføres.
 • Sannsynligheten for komplikasjoner er minimal.
 • Mindre kostbar behandling sammenlignet med konvensjonelle operasjoner.

Kontraindikasjoner for stenting av blodkar

 • Diameteren av arterien er mindre enn 2,5-3 mm;
 • Dårlig blodpropp;
 • Alvorlig nyre- eller respirasjonsfeil;
 • Diffus stenose er nederlaget for for stort et område;
 • Allergisk reaksjon på jod er en komponent i røntgenkontrastpreparat.

Hvordan utføres stenting?

Før inngrepet gjennomgår pasienten en serie undersøkelser, en av dem er koronar angiografi - en røntgenundersøkelsesmetode, som du kan avdekke tilstanden til arteriene og finne sted.

Før operasjonen administreres pasienten et legemiddel som reduserer blodproppene. Anestesi utføres, vanligvis en lokalbedøvelse. Huden før behandling med kateteret behandles med et antiseptisk middel.

I utgangspunktet er angioplasti vanligvis gjort: en punktering utføres på huden i området av den berørte arterien, og en ballong settes forsiktig inn med et kateter; når du kommer til innsnevring, blir ballongen oppblåst og utvider lumen.

På samme stadium kan et spesielt filter installeres bak smalingsstedet for å forhindre ytterligere blokkering og utvikling av et slag.

Som et resultat av operasjonen åpner lumen av arterien, men for å opprettholde normal blodstrøm etableres en stent. Det vil støtte skipets vegger for å hindre mulig innsnevring.

For å installere stenten, går legen inn i et annet kateter utstyrt med en oppblåsbar ballong. Stenten er satt inn i en komprimert form, og når ballongen svulmer på innsnevringsstedet, er metallkonstruksjonen rettet og festet på de vaskulære veggene. Hvis lesjonen er i høy grad, kan flere stenter plasseres samtidig.

Ved slutten av operasjonen fjernes verktøyene. Kirurgen kontrollerer alle tiltakene ved hjelp av en røntgenmonitor. Operasjonen varer fra 1 til 3 timer og forårsaker ikke pasientens smerte. Det vil være litt ubehagelig bare i det øyeblikket ballongen svulmer - blodstrømmen på denne tiden er ødelagt i kort tid.

Video: reportage fra koronar stenting kirurgi

Mulige komplikasjoner etter prosedyren

Ca. 90% av tilfellene etter stentinstallasjon gjenopprettes den normale blodstrømmen gjennom arteriene og det oppstår ingen problemer. Men i noen tilfeller er slike komplikasjoner mulige:

 1. Brudd på integriteten til arterienes vegger;
 2. blødning;
 3. Problemer med nyrefunksjon;
 4. Utdannelse i punkteringsstedet med hematom;
 5. Restenose eller trombose i stenting-området.

En mulig komplikasjon er tilstoppingen av arterien. Dette er ekstremt sjeldent, og når dette skjer, sendes pasienten raskt til aortokoronær bypass. Bare i 5 tilfeller ut av 1000 nødoperasjon er nødvendig, men pasienten må være forberedt på en slik sannsynlighet.

Komplikasjoner i denne operasjonen er sjeldne, derfor er stenting av fartøyene en av de sikreste kirurgiske prosedyrene.

Postoperativ periode og rehabilitering

Etter en slik kirurgisk inngrep som stenting, må pasienten i noen tid observere hvilerom. Den behandlende legen overvåker forekomsten av mulige komplikasjoner, og ved utslipp gir anbefalinger om diett, medisinering, restriksjoner, etc.

I den første uken etter operasjonen bør du begrense fysiske aktiviteter og ikke løfte vekter, du kan ikke ta et bad (bare dusj). På dette tidspunktet er det uønsket å komme bak rattet til en bil, og hvis pasientens arbeid er forbundet med transport av gods eller passasjerer, bør den ikke kjøres i minst 6 uker.

Livet etter stenting innebærer overholdelse av visse anbefalinger. Etter at stent er installert, begynner pasientens hjerterehabilitering. Dens grunnlag er kosthold, treningsterapi og positiv holdning.

 • Fysioterapi bør praktiseres nesten daglig i minst 30 minutter. Pasienten skal bli kvitt overflødig vekt, ta form i muskelen, normalisere trykket. Sistnevnte reduserer sannsynligheten for å utvikle hjerteinfarkt og blødning. Redusere fysisk aktivitet bør ikke være og etter rehabilitering.
 • Spesiell oppmerksomhet bør utvises på mat - Det er nødvendig å observere en bestemt diett som ikke bare vil normalisere vekten, men også påvirke risikofaktorene for manifestasjon av IHD og aterosklerose. Kostholdet etter stenting av blodkarene i hjertet eller andre fartøy bør være rettet mot å redusere indikatorene for "dårlig" kolesterol - LDL (lavdensitets lipoproteiner).
  Ernæring etter et hjerteinfarkt og stenting bør være underlagt følgende regler:

 1. Minimere fett - det er nødvendig å utelukke matvarer som inneholder animalsk fett: fett kjøtt og fisk, høyverdige meieriprodukter, kaviar, skalldyr. I tillegg bør du gi opp sterk kaffe, te, kakao, sjokolade og krydder.
 2. Tvert imot må mengden av produkter med høyt innhold av flerumettede fettsyrer økes.
 3. Inkluder i menyen flere grønnsaker, frukt, bær og frokostblandinger - de inneholder komplekse karbohydrater og fibre.
 4. Å lage mat i stedet for kremaktig, bruk bare vegetabilsk olje.
 5. Begrens inntaket av salt - ikke mer enn 5 gram per dag.
 6. Del maten i 5-6 mottakelser, sistnevnte gjøres senest tre timer før sengetid.
 7. Den daglige kalorien av alle brukte produkter bør ikke overstige 2300 kcal.
 • Behandling etter stenting er svært viktig, så etter pasienten i seks måneder til et år må pasienten ta medisin daglig. Angina og andre manifestasjoner av iskemi og aterosklerose er ikke mer, men årsaken til aterosklerose har forblitt, så vel som risikofaktorene.
 • Selv om pasienten føler seg godt, etter at stenten er innført, bør han:

  1. Ta medisiner foreskrevet av legen din for å hindre risikoen for blodpropp. Vanligvis er dette Plavix og aspirin. Dette forhindrer effektivt trombose og tilstopning av blodkar, og som et resultat reduserer risikoen for hjerteinfarkt og forlenger forventet levealder.
  2. Følg anti-kolesterol dietten og ta medikamenter som senker kolesterolet i blodet. Ellers vil utviklingen av aterosklerose fortsette, noe som innebærer at nye plaketter kommer til å se ut, noe som reduserer fartøyene.
  3. Ved økt trykk, ta medisiner for å normalisere det - ACE-hemmere og betablokkere. Dette vil bidra til å redusere risikoen for å utvikle hjerteinfarkt og hjerneslag.
  4. Hvis en pasient lider av diabetes mellitus, følg en streng diett og ta medisiner for å normalisere blodsukkeret.

  Mange pasienter er bekymret for spørsmålet: kan de få et funksjonshemning etter stenting? Operasjonen forbedrer en persons tilstand og gir ham normal arbeidsevne. Derfor er stenting i seg selv ikke en indikasjon på formålet med et funksjonshemning. Men i nærvær av samtidig forhold kan pasienten henvises til ITU.

  Sammenligning av stenting og shunting: deres fordeler og ulemper

  Hvis du sammenligner det som er best - stenting eller shunting, må du først bestemme hvordan de er forskjellige.

  Stenting, i motsetning til shunting, blir endovaskulærmetoden utført uten å åpne brystet og utføre store snitt. Bypassoperasjon er imidlertid oftest en kavaloperasjon. På den annen side er shuntinstallasjonen en mer radikal metode som gjør det mulig å takle stenose med flere obstruksjoner eller fullstendig overlapping. Stenting i slike situasjoner blir ofte gjort ubrukelig eller umulig.

  Prinsipp for hjerteforskyvning

  Stenting brukes oftest til å behandle unge pasienter med små endringer i blodkar. Eldre pasienter med alvorlige lesjoner viser fortsatt shuntinstallasjon.

  I stentoperasjonen er lokalbedøvelse tilstrekkelig, og når shunt er installert, er det ikke bare nødvendig å bruke generell anestesi, men også å koble pasienten til kardiopulmonal bypass.

  Risikoen for blodpropper som oppstår etter stenting tvinger pasientene til å ta spesielle stoffer i lang tid. I tillegg er restenose mulig. Nye generasjoner av stenter hjelper selvfølgelig med å løse disse problemene, men likevel skjer dette. Shunts er heller ikke ideelle - de, som alle fartøyer, er utsatt for degenerative prosesser, aterosklerose etc., derfor kan de etter en stund svikte.

  Tidspunktet for gjenoppretting er også forskjellig. Etter minimal invasiv stenting kan pasienten forlate klinikken neste dag. Shunting innebærer en lengre periode med utvinning og rehabilitering.

  Begge metodene har sine ulemper og fordeler, og deres kostnader varierer. Valget av behandlingsmetode skjer individuelt og avhenger kun av sykdommens karakteristikker i hvert tilfelle.

  Kostnad for kirurgi for stenting

  Hvor mye koster stenting av hjerteskjærene? Først av alt avhenger kostnadene ved operasjonen av arteriene for å jobbe med, så vel som på landet, klinikken, instrumentene, utstyret, typen, antall stenter og andre faktorer.

  Dette er en høyteknologisk operasjon som krever bruk av et spesielt røntgenoperativt operasjonsrom utstyrt med komplisert dyrt utstyr. I Russland, som i andre land hvor slike operasjoner utføres, blir de utført i henhold til de nyeste metodene av høyt kvalifiserte spesialister. så det kan ikke være billig.

  Priser for stenting av hjerteskjærene varierer i forskjellige land. For eksempel, Stenting i Israel koster fra 6000 euro, i Tyskland - fra 8 tusen, i Tyrkia - fra 3,5 tusen euro. I russiske klinikker er denne prosedyren litt lavere til en pris - fra 130 tusen rubler.

  Stenting er en av de mest populære operasjonene i vaskulær kirurgi. Det er lavt traumatisk, gir gode resultater og krever ikke lang gjenoppretting. Alt som pasienten skal gjøre i rehabiliteringsperioden, er å observere dietten, for ikke å unngå fysisk anstrengelse og ta medisiner.

  Hva er kostnaden for hjertefarkost?

  En av de moderne minimalt invasive behandlingsmetoder for vaskulær patologi er stenting, som gjør det mulig å gjenopprette blodtilførselen til hjertet og andre deler av kroppen uten kirurgi.

  Spesielt er denne metoden av interesse for bruk hos pasienter som narkose er kontraindisert.

  Hva er inkludert i kostnaden for hjertefarkost?

  Det bør tas hensyn til at kostnaden Stenting av fartøy Kostnaden for undersøkelsen er nødvendigvis inkludert, da det ikke er mulig å behandle vaskulære patologier medisinsk uten grundig undersøkelse. Når den cerebrale sirkulasjonen forstyrres, utføres spesielt angiografi av cerebrale kar. For å gjenopprette koronar blodtilførsel, bør en angiografisk undersøkelse av hjerteskjoldene utføres først.

  I tillegg bestemmes kostnaden for stenting av hjertekarene av typen operasjon, og først og fremst. Metoden for kirurgisk inngrep og typen av stent er valgt av en kardiurgirurg.

  Prisen på stenting bestemmes hovedsakelig av kardiostaten. De kan være laget av forskjellige materialer, har en annen design, størrelse, indre overflate og hull.

  Den billigste er ulastede metallstenter. Imidlertid er det mer effektive, men også dyrere design av stoffeluerende stenter, som forhindrer spredning av vev.

  En variant med ubehandlet kardiost er mulig, her gjennomføres den etterfølgende impregnering av fartøyets vegger med spesielle medisinske preparater.

  Typer av stenter

  For tiden er det utviklet mer enn seksti mønster av stenter for hjertet, og dette påvirker også prisen.

  Hovedkonstruksjonene er:

  • ledning, de er laget av en ledning.
  • rørformede stenter laget av et sylindrisk rør;
  • ring Fra individuelle lenker;
  • mesh stents er laget i form av et vevet nett.

  Stenter må tilfredsstille en rekke krav, i særdeleshet, er det tilstrekkelig fleksibilitet og elastisitet, røntgen sikt (radioopasitet) som kan påvises ved hjelp av røntgenstudium av stenten under kontroll. I tillegg skal stenten kunne endre størrelsen med fartøyets status.

  I tillegg er kostnaden for stenting påvirket av måten utformingen blir introdusert i fartøyet. Stent kan knekke etter fjerning av metallleder eller ved bruk av en intravaskulær ballong.

  Stenten er plassert på hjertet i kardiologiklinikker. Spesielt i Moskva er slik klinikk Angiography.su.

  Fordeler med stenting

  Stenting er attraktivt på grunn av sin minimalt invasive, fravær av behov for anestesi og tilkobling til kunstig åndedretts- og sirkulasjonsinnretninger. I tillegg er stenten belastningen på kroppen mye mindre, og flere stenter kan installeres med en gang. Det er ingen postoperativ gjenopprettingstid.

  Kontraindikasjoner til installasjon av stenter

  Stents oppretter ikke:

  • i fravær av en sunn del av vaskulærveggen;
  • liten diameter (mindre enn to eller tre millimeter) av det berørte fartøyets lumen;
  • intoleranse av obligatoriske legemidler som brukes etter stentplassering på hjertet;
  • Tilstedeværelsen av et arr i stentstedet, etablert tidligere.

  Kostnaden for stenting

  Dermed kan kostnadene ved operasjonen variere betydelig. Særlig hvis gjeldende ResoluteIntegrity stenter med terapeutisk belagt Zotarolimus fast US Medtronic (her inngår verdi ikke tlko stenter, men katetere, sylindere, rabatt, og kostnaden av verten, analyser, medikamenter, mat, lønn bare medpresonala), vil drifts med installasjonen en stent er fra 25.500 til 28.100 rubler, to stenter fra 46.290 til 50.890 rubler, tre stenter fra 63.630 til 70.230 rubler, fire stenter fra 80540 til 89140 rubler.

  Til sammenligning koster angioplastikk (stenting av koronarkar) i Tyrkia fra 3,500 euro, i Israel fra 6000 euro, og i Tyskland - fra 8.000 euro.

  Les Mer Om Fartøyene