Svake fartøy på bena med åreknuter: hvordan å styrke venene og karene

Åreknuter er en av de vanligste sykdommene som mennesker mellom 30 og 40 år står overfor. Sykdommen er ledsaget av ubehagelige symptomer, som uten behandling stadig utvikler seg.

Til syvende og sist fører dette til svært alvorlige konsekvenser, som tromboflebitt, eksem, blødning av åreknuter, etc.

Symptomer på svake blodårer

Åreknuter - en konsekvens av ømhet, uttining av venene, endret seg under påvirkning av en rekke eksterne og interne faktorer. Denne artikkelen gir omfattende informasjon om hvordan å styrke venene og karene på beina for å unngå en sykdom.

Sunn blodkar kjennetegnes av normal hastighet og gjennomstrømning av blodstrøm, elastisitet, fravær av patologiske formasjoner, deformiteter. Hvis en eller flere av disse indikatorene blir brutt, oppstår varicose. Fartøyene er strukket, buet, utvidelser, venøse noder dannes. Som et resultat blir blodsirkulasjonen uregelmessig, med funksjonsfeil, observeres hypoksi av indre organer.

Svake fartøy er resultatet av følgende faktorer:

 • dårlig arvelighet (risiko for å utvikle en sykdom som er genetisk overført fra foreldrene);
 • ustabil hormonell bakgrunn på grunn av graviditet eller prevensjonsbruk;
 • vektig;
 • konstant fysisk anstrengelse, som krever stor innsats;
 • lenge står i stående eller sittende stilling (for eksempel under arbeid).

Tegn på svake kar på bena er vanlige blåmerker. Hvis de ser ut med små blåmerker, har en cyanotisk farge og ikke passerer lenge, så er venene usunn.

I tillegg periodiske smerter (spesielt om kvelden og om natten), hovne, stjerner, edderkopp årer og andre venøse mønstre som kan ses på overflaten av føttene, også snakke om økt skjørhet av blodkar og åreknuter begynner.

Medisineringsterapi

For behandling av en sykdom på et tidlig stadium, er medisiner som undertrykker den videre utviklingen av patologi og også forebyggende effekt svært effektive.

 1. Salve, krem. Påfør eksternt flere ganger om dagen. Den mest effektive, er: "Troxevasin" (optimaliserer fartøy arbeid eliminerer svellingen, har venotonicheskoe virkning) "TMA" (inneholder bioflavonoider, styrke veggene av årer), "Venoruton" (motvirker dannelsen av tromber) "Detraleks" (fjerner venøs deformering tar betennelse), Aescin (gjenoppretter vaskulær permeabilitet til normale verdier, optimaliserer mikrosirkulasjon).
 2. Tabletter. De er foreskrevet i komplisert behandling med andre medisiner, eller når bruk av andre doseringsformer er umulig. "Venezia" neutraliserer stagnasjonen av blodstrømmen, bidrar til å styrke blodårer og blodårer. "Fleobodia 600" inneholder diosmin, som øker elastisiteten og reduserer permeabiliteten til blodårene, aktivt bekjemper forekomsten av trombi. "Glivenol" har en venotonisk, antiinflammatorisk, stivende effekt. "Kurantil" gir normalisering av blodstrømmen, eliminerer trombose.

Oppmerksomhet vær så snill! Alle medisiner foreskrives bare av lege etter at diagnosen er etablert.

Folkemidlene

Det er mange måter å folketerapi basert på bruk av nyttige planter. Bruken av folkemessige rettsmidler sammen med medisinske preparater øker virkningen av effekten, noe som bidrar til raskere utvinning.

Medisinske urter for fartøy og vener, brukt til fremstilling av medisinske forbindelser, har en tonisk, antiinflammatorisk, smertestillende og vasokonstriktiv effekt. De mest etterspurte er hestkastanje, Kalanchoe, celandine, malurt, mokritsa.

Helseforbedrende diett

Riktig ernæring er også inkludert i listen over komplisert terapi, da den øker den terapeutiske effekten av medisiner som er tatt og forhindrer sykdomsprogresjonen.

Listen over nyttige produkter utelukker helt forbruket av alkohol, siden det uunngåelig kompliserer staten. I tillegg til det er følgende forbudt:

 • skarpe, saltede kjøttretter, røkt, syltetøy som fremmer utseende av ødem;
 • fet kjøtt og retter fra det (gelé og andre), øker nivået av kolesterol i blodet;
 • hermetisert mat (hvilken som helst), fordi den negativt påvirker permeabiliteten av blodårene;
 • konditori produkter, bakverk, sjokolade, bidrar til overvekt;

På bakgrunn av åreknuter er det ofte et underskudd av essensielle vitaminer, næringsstoffer. Deres mangel påvirker uunngåelig tilstanden til vener, og forhindrer full utvinning.

De riktige produktene til fartøy og år inkluderer:

 • grønnsaker (mest), som er kilden til mange vitaminer, samt vegetabilsk fiber. Foretrukket: kål, rødbeter, gulrøtter, tomater, paprika, grønne erter;
 • frukt: epler, kiwi, sitrusfrukter, pærer og andre. Vitamin C, som finnes i dem, bidrar til å lindre betennelse, styrker de vaskulære veggene;
 • bær (noen) inneholder bioflavonoider, noe som øker elasticiteten til venene;
 • Nøtter (mandler, hasselnøtter) inneholder en naturlig antioksidant - vitamin E;
 • frokostblandinger (bokhvete, ris, havre, hvete) - kilder til silisium som reduserer vaskulær permeabilitet;
 • magert kjøtt, bifflever - leverandører av nødvendige proteiner, så vel som sink, jern og andre mikro- og makroelementer;
 • fisk og sjømat er beriket med omega-3 fettsyrer, hindrer deformering av vener, dannelse av blodstasis;
 • egg, vegetabilske oljer, urter.

Fysisk gymnastikk

Kampen mot varicose utføres på ulike nivåer, inkludert fysisk. Et sett med spesielle øvelser for føttene kan redusere de negative manifestasjonene av sykdommen, styrke kroppens beskyttende funksjoner. Slik styrker du fartøyene i åreknuter, vil følgende øvelser hjelpe:

Øvelse 1. Startposisjonen sitter på en stol. Ryggen er rett. Knivvinkel - 900. Løft hælene på fingrene og senk dem. Frekvens av handlinger - ikke mindre enn 20 ganger.

Øvelse 2. Startposisjonen sitter på en stol. Koble bena sammen. Løft hver fot i tur fra tå til hæl og tilbake. Antall handlinger er 15 ganger for hver fot.

Øvelse 3. Startposisjonen sitter på en stol. Løft beina og la dem bevege seg på prinsippet om å sykle. Rotasjonsfrekvens - 20 ganger.

Øvelse 4. Den opprinnelige posisjonen står. Stå på tuppet, hold deg i denne stillingen, sett ned. Gjenta 15 ganger.

Øvelse 5. Den opprinnelige posisjonen står. Gjør minst 10 trinn på hælene.

Øvelse 6. Den opprinnelige posisjonen står. Hendene på beltet. Alternativt, rive ett ben av gulvet, bøy på kneet med 900. Hvis støttebenet blir satt på tåen, vil treningen bli mer effektiv.

forebygging

Ofte er sykdommen lettere å forebygge enn å behandle senere. Dette er helt sant i tilfelle av åreknuter, fordi denne sykdommen kan behandles i svært lang tid. Derfor er folk utsatt for sykdommen, du trenger å vite hva som er bra for årer og blodårer.

 1. Aktiv livsstil: gå, sport eller i det minste gymnastikk om morgenen og kveldene, sykling. Moderat fysisk aktivitet bidrar til normal blodstrømning, forhindrer dannelsen av venøs stagnasjon.
 2. Vannprosedyrer. Veldig nyttig svømming, som eliminerer hevelse, tyngde i beina, forbedrer blodsirkulasjonen. Effektiv også en kontrastdusj (overgangen fra varmt vann til avkjøling). Men å besøke en badstue eller en badstue, tar varmt bad er forbudt, fordi problemene med beinhelsen er kritisk forverrende.
 3. Under søvn eller hvile blir beina plassert på en høyde for å stabilisere blodstrømmen. For dette er en elastisk pute eller ruller egnet.
 4. Fotmassasje på slutten av arbeidsdagen med bruk av toning salver eller kremer for venene fjerne de ubehagelige opplevelsene, styrke blodårene, forbedre blodsirkulasjonen.
 5. Riktig ernæring, Avvisningen av dårlige vaner healer også kroppen, noe som gjør den sterkere i kampen mot ulike sykdommer.

konklusjon

Personer med svakt vaskulært system bør være oppmerksom på deres helse, i tide for å forhindre utvikling av patologi, for å lede en sunn livsstil.

Hvordan styrke venene og karene på bena dine: nyttige tips

I menneskekroppen, et stort antall blodårer. Deres hovedoppgave er levering av nødvendige næringsstoffer og oksygen til vevet. Blodkar er over hele kroppen, helt fra toppen til tårene. Men oftest observeres brudd i benområdet, siden det er der at hovedbelastningen er når du går og lengre stående. Åreknuter er en svært vanlig sykdom i dag. I begynnelsen er varicosity skyldes bare en kosmetisk defekt - kvinner er irritert av blå vascular spire på huden. Hvis du ikke tar tiltak, kan sykdommen vokse til mer alvorlige faser - på beinene ser utstående knolls, vil skinnene begynne å svulme, det vil være smerte, tyngde og brennende følelse i bena. Ofte følger varicosity med dannelsen av blodpropper.

Men hvorfor begynner noen mennesker å lide av åreknuter fra en ung alder, mens andre ikke står overfor vaskulære problemer til det svært grå håret? Hva er hemmeligheten til vakre og sunne ben? I risikosonen er folk med mye vekt, så vel som de som har et yrke som er knyttet til et permanent funnet "på føttene" - det vil si frisører, selgere. Det er også bevist at åreknuter er en arvelig sykdom, så hvis foreldrene dine har problemer med blodårene, må du overvåke helsen din mer nøye. I tillegg lider kvinner av veneutvidelse mye oftere, fordi hormonelle forandringer i kroppen under graviditet, overgangsalder, orale prevensiver tynner veggene i karene, noe som gjør dem mindre elastiske. Du er også i fare hvis du er stillesittende.

Medisiner for å styrke beinene i beina

Åreknuter er svært vanskelig å kurere, nesten umulig. Du kan imidlertid redusere eller helt stoppe sykdomsforløpet. For effektive tiltak som skal tas, er det svært viktig å handle i tide. Når du har funnet et fint nett av blålige årer, bør du umiddelbart konsultere en lege. En spesialist som behandler diagnosen og behandlingen av vener kalles en phlebologist. Behandling av blodkar er vanligvis lang, bare på denne måten er det mulig å oppnå reell forbedring.

Vanligvis er effekten av medisiner delt inn i interne og eksterne. Innsiden tar midler som har til formål å styrke veggene i blodkarene, for å øke deres elastisitet. Blant dem er Detraleks, Flebodia, Venoruton, Venolek, Ascorutin, Cavinton. Disse stoffene viser ikke bare veggene på karene, men fjerner også bivirkninger som smerte, brennende, tyngde i beina. I kombinasjon med tabletter foreskrives salver som brukes direkte på problemområdet. De opptrer eksternt på skipets vegger, forkorter dem og lar dem ikke strekke seg for mye. Blant populære og effektive salver kan du merke Heparinsalve, Lyoton, Troxevasin, Venarus, etc.

Husk at selvmedisinering ikke kan gjøres, det er best å spørre en lege for en avtale.

Fysiske øvelser for vaskulær tone

For å få blodkarene tilbake til normal, må de styrkes. Og du kan bare gjøre dette ved hjelp av fysisk aktivitet. Hvis du har en stillesittende jobb, må du finne muligheten til å flytte så mye som mulig. Vi satt en time på datamaskinen - pass på å gå opp og gå langs korridoren, gå ned og klatre trappene, gjør et par enkle øvelser. Stagnasjon av blod i beina er en av hovedbetingelsene for sykdomsutviklingen. Hvis du regelmessig gir bena en last, kan dette unngås. Her er noen effektive øvelser som hjelper deg med å få fartøyene til tonus.

 1. Hvis du setter deg ned, gjør du fra tid til annen. Trekk beina fremover og tegne en sirkel rundt sokkene dine, det vil si vri føttene dine på en eller annen måte.
 2. Stå på gulvet, rull fra hælen til tå og tilbake. Dette er en veldig effektiv øvelse som umiddelbart vil spre stagnerende blod. I tillegg kan det utføres hvor som helst - i køen på buffeen, etter å ha snakket med kolleger, på toalettet.
 3. I flere minutter, gå først på tærne, og deretter på dine hæler.
 4. Hvis du kan ligge ned, trekk sokkene så nær deg selv som mulig, og deretter fra deg selv.
 5. Stå rett, ta ett ben eller den andre tilbake en om gangen. Denne øvelsen tar sikte på å styrke karene i gastrocnemius muskelen.

I tillegg prøver å lete etter muligheter for fysisk aktivitet. Om morgenen, gjør øvelser, om kvelden etter middagen, en tur. På helgen går du ut i naturen og tar ikke bare braziers og kjøtt, men vær sikker på å ta ballen og jage med barna. På en ferie, ikke planlegg for reparasjoner, men reise til naturen, fotturer, reiser. Se etter muligheten til å flytte mer, og ikke bare fartøyene, men hele organismen vil si til deg "Takk".

Mat til sterke fartøy

For å sikre at fartøyene er elastiske og elastiske, må du spise riktig. Tross alt, ofte fett, salt og stekt mat fører til det faktum at veggene på fartøyene blir tynnere, blir blabby og ikke i stand til å holde formen.

Når du skal lage en diett, forsøk å forlate hurtigmat, hurtigmat, halvfabrikata. Spis mer naturlig mat - ferske grønnsaker og frukt, frokostblandinger, kokt magert kjøtt, meieriprodukter. Gi opp animalsk fett - de tynner veggene på fartøyene. Det er bemerkelsesverdig at de japanske svært sjelden lider av åreknuter. Forskere foreslår at årsaken til dette er deres Middelhavet diett. De spiser ofte fisk og sjømat, olivenolje, belgfrukter og frokostblandinger.

For å forbedre sirkulasjonssystemet og blodstrømmen vil hjelpe vitamin C, som er rikelig i sitrus, hundrosen, currant. Gjør veggene til fartøyene mer fleksible og elastiske vil hjelpe vitamin A, som er rikelig i gulrøtter og aprikoser. Undertrykke dannelsen av kolesterol, bli kvitt aterosklerotiske plakk og redusere risikoen for at blodpropper vil hjelpe vitamin E. Det er veldig mye i forskjellige vegetabilske oljer, nøtter og soya melk.

I tillegg må du være oppmerksom på at bruk av kaffe og sterk te bør utelukkes eller begrenses. Koffein påvirker ikke veggene i blodårene sterkt. Den ødeleggende effekten på karene i hele kroppen er nikotin. Hvis du har problemer med venene, som du vil bli kvitt, må du slutte å røyke.

Folk rettsmidler for å styrke vener på bena

I statskassen av folkevisdom er det mange tips og oppskrifter som vil hjelpe deg med å stoppe sykdommen og gi karene elastisitet.

 1. Kastanjer. Til enhver tid ble folk behandlet for åreknuter ved hjelp av kastanjer. De må samles inn i ung, i grønn prik hud. Fruktene er rene og knuste, legg i en glassflaske, og hell deretter alkohol eller vodka. Kastanjer skal ristes daglig. Etter tre uker vil medisinen være klar. Ta en spiseskje på tom mage. Hvis medisinen er for bitter for deg, legg til litt honning på den.
 2. Kontrastbad. Dette er en flott prosedyre som ikke bare lindrer smerten på slutten av en lang arbeidsdag, men også virkelig styrker veggene på fartøyene. For å gjøre dette, legg deg foran to bassenger - ett med varmt vann, det andre med is. Alternativt, legg bena ned i en beholder og deretter inn i den andre. Et slikt motstridende bad vil føre til at karene tones, de vil alternativt smale eller utvide seg. Dette, ganske bra, trening for blodårer. For større effekt kan du legge til et avkok av mynte til et kaldt vannbad.
 3. Apple cider eddik. Dette verktøyet vil hjelpe, selv om du allerede har konvekse årer. Smør bare de forstørrede delene av blodårene med varm eplecidereddike, og etter et par uker vil du legge merke til at de er litt redusert.
 4. Calendula og kamille. Calendula og kamille lindre hevelse, forbedre blodsirkulasjonen, redusere oppblåsthet av vener. Fra buljongen kan du lage bad - bare slipp føttene inn i en kjølig væske og hold dem der i omtrent en halv time. Dette er et flott verktøy som vil bidra til å berolige tunge og livlige bein på slutten av dagen. Du kan forberede og alkohol tinktur. Grønne eller tørkede planter må helles med alkohol og forlates i 15-20 dager. Etter dette filtreres sammensetningen og tørkes med denne infusjonen om morgenen og om kvelden.
 5. Komprimer hvitløk og smør. Dette er et svært effektivt middel, selv om åreknuter har fått alvorlige former. Med denne komprimeringen kan du redusere de fremspringende kjeglene betydelig på beina dine. For å gjøre dette må hvitløkene rengjøres og hakkes. Bland kjøttet av hvitløk med smør i et 1: 2-forhold. Påfør den tilberedte blandingen på kjeglene, dekk med en film og pakk med en bandasje. La det stå over natten. Hvis du gjør slike prosedyrer regelmessig, vil de gi reelle fordeler.

Åreknuter er en lang prosess. I svært lang tid lider blodkarene ved å gi signaler i form av mindre spirer i enkelte områder av huden. Derfor er behandlingen også ganske lang. Men hvis du viser tålmodighet og vil handle på en omfattende måte, vil resultatet ikke vare lenge.

Hvordan styrke venene og karene på bena

Her er noen nyttige tips og anbefalinger som vil hjelpe deg med å styrke fartøyene og forhindre utvikling av åreknuter.

 1. Legg under bunnen av sengen et par bøker eller andre flate gjenstander, slik at bena dine blir litt hevet under søvn. Dette vil bidra til å forbedre blødningen i kroppen og lindre hevelse i beina.
 2. Se på vekten, ekstra pounds - en ekstra byrde på venene.
 3. Bruk kompresjonstrømper. De tillater ikke at blod samler seg i nedre lemmer. I tillegg holder de elastiske strømpebuksene fartøyene i en tone.
 4. Årsaken til ødem kan være en stor mengde saltforbruk.
 5. Hvis du har brutt patronen til fartøyene, bør du avstå fra å besøke badstuer, bad og badestamper. Høye temperaturer reduserer blodkarets elastisitet. Det er bedre å begrense deg til en kul dusj.
 6. Hvis du fortsatt går i høyhælte sko - dette bør kastes. En høy hæl bryter mot den naturlige posisjonen til ankelen, blodet i denne stillingen stagnerer, og det fører til problemer med venene. Den optimale høyden på den tillatte hælen er 3 cm, maksimum er 5 cm.

Hvis åreknuter har nådd scenen der cyanotisk ødem og åpenbare kjegler langs hele lengden av venen, bør du ikke gi opp kirurgisk inngrep. Dette vil redusere risikoen for blodpropper, noe som kan være dødelig.

Vi har en helse, så ikke behandle ham med forakt. Hvis huden har et lite maske av blåårer - det er et signal om at du fører en feil livsstil. Flere justeringer, som lett kan innføres i det daglige dietten, kan forhindre utviklingen av sykdommen. Spis rett, flytt mer, hold styr på vekt og besøk en lege til tiden - dette er den eneste sjansen til å forhindre åreknuter.

Metoder for å styrke karene på bena

Problemer med føttens fartøy har en ledende posisjon blant problemene som pasientene behandles med. Overdreven fysisk aktivitet eller nesten fullstendig fravær av dem, miljøproblemer, dårlige vaner forårsaker utseende av vaskulære sykdommer. For ikke å starte den nye tilstanden eller for å hindre utviklingen av sykdommen, er det nødvendig å vite hvordan å styrke karene på beina. Svake kar er årsaken til lidelser i underlivet.

Hvorfor er det sykdommer i beinene på bena

Phlebologists oppmerksom på at antall personer med benproblemer øker årlig, med sykdommen "blir yngre". Hvis tidligere personer under 45 år ikke gjaldt spesialister, har bildet blitt radikalt endret. Blant de viktigste årsakene som forårsaker vasokonstriksjon, merk:

 • arv - tilstedeværelsen av vaskulære lidelser i familien;
 • Overvekt - hvert ekstra kilo bringer sykdommen nærmere;
 • liten aktivitet, stillesittende livsstil - arbeid som krever mye å sitte eller stå på;
 • stress - under stress i kroppen oppstår negative endringer som negativt påvirker homeostasis;
 • hormonelle feil;
 • feil holdning - vane med å sitte, kaste en fot på beinet, forstyrrer blodsirkulasjonen i underkroppene;
 • diett - fascinasjonen med dietter med lavt fiberinnhold fører til problemer med fartøyene;
 • smittsomme sykdommer.

Forstå at i kroppen er noe galt, vil manifestasjonene fra nedre ekstremiteter hjelpe. De viktigste symptomene som indikerer sykdomsutbrudd:

 1. Smerter er en av de tidligste symptomene som ignoreres. En person finner objektive grunner og bølger vekk fra kroppssignalet. Gradvis vokser smerten og får pasienten til å ta smertestillende midler.
 2. Puffiness - etter fysisk anstrengning svulmer en lang spasertur. Ofte er dette resultatet av fartøyets skrøbelighet. Tilstanden forverres av lokal forgiftning.
 3. Kramper oppstår jevnlig etter trening eller under hvilerom.
 4. Stjerner, pinealkirtler - et signal om behovet for å styrke fartøyene.
 5. Den blåaktige skyggen av huden er karakteristisk for trombose og krever nøye oppmerksomhet til tilstanden.

Flott fysisk aktivitet

For blodstrøm er ekstremt skadelige slike faktorer:

 • lav motoraktivitet eller forbli i samme posisjon i lang tid - denne situasjonen provoserer blodstasis;
 • større fysisk anstrengelse eller overføring av tunge ting - med overdreven innsats i treningssentrene;
 • dårlige vaner - som følge av røyking, kommer giftige stoffer inn i kroppen, som tetter fartøy og reduserer elastisiteten deres;
 • underernæring - forbruket av kaloriinnhold fører til fedme og forårsaker utseende av kolesterolplakkene som lukker lumen på fartøyene;
 • har ubehagelige klær og sko - smale klær og tette sko forårsaker forstyrrelser i blodet.

For å stabilisere tilstanden må du vite hvordan du kan styrke venene og karene på underdelene. Svake fartøy krever spesiell oppmerksomhet.

Midler for å styrke karene på bena

For å styrke fartøyene må du utvikle en arbeidsplan. Til å begynne med bør du vurdere og analysere din livsstil og ernæring. Følgende handlinger kan ha stor innvirkning på svake blodkar og bidra til å styrke veggene sine:

 • kontroll over vekt - elskere av fastfood og cola bør gi opp skadelig mat og innse at ekstra pounds - dette er en ekstra byrde på underdelene;
 • Kontrastdusj - Temperaturendringer styrker veggene i blodkarene; årer og arterier under påvirkning av temperaturendringer øker tonen min;
 • fysisk belastning uten overdreven innsats - blodet er mettet med oksygen og akselererer bevegelsen langs fartøyene, det toner årer og arterier;
 • Hver natt fotmassasje lar deg fjerne tretthet, forbedre blodstrømmen og øke muskelstyrken i blodkarene.
 • unngå psyko-nomjonelle påkjenninger - prøv å tenke positivt og unngå konfliktsituasjoner som fremkaller stress.

Vektkontroll

Blant de viktigste måtene å styrke venene på beina er:

 • farmakologi;
 • fysiske øvelser;
 • riktig ernæring;
 • alternativ medisin.

Hver av metodene fortjener oppmerksomhet. Den vanligste måten å styrke årer er å bruke en integrert tilnærming. Det er nødvendig å ha tålmodighet og følge målet, etter instruksjonene fra legen.

Medikamentell behandling av blodårer og blodårer

Blant medisinske preparater for beinene i beina, er det mulig å tildele slike midler:

Hvordan styrke de svake veggene av fartøyene på bena med narkotika og gymnastikk

Sårhet, puffiness, tyngde i beina, vaskulære stjerner og venøse noder - alt dette er ubehagelige konsekvenser av svake blodårer. For å unngå disse og mer alvorlige problemer, er det nødvendig å styrke fartøyene på føttene på en riktig og riktig måte.

Årsaker til benvaskulær sykdom

Utviklingen av sykdommer i blodårene i beina - kapillærer, arterier og årer oppstår av ulike årsaker. Roten til alle årsaker er en spesiell egenskap ved plasseringen av fartøyene - deres distale fra hjertet og behovet for å presse blod fra bunnen opp - fra beina til hjertet. Årsaker til sykdommer kan være forbundet med vaskulær deformitet, blokkering, overdreven ekspansjon, tap av veggelasticitet, inflammatoriske prosesser på veggene, etc. I forbindelse med de patologiske forandringene som oppstår, utvikler typen av vaskulær lesjon:

 • Utvidede årer med åreknuter.
 • Karspirer på hudflaten - skade på små kapillærer.
 • Narring av arteriene.
 • Aneurismer.

Endringer i vaskulærsystemet i nedre ekstremiteter har lignende manifestasjoner. De forandrer sin form og funksjonelle egenskaper, som til slutt endes med deres hypofunksjon, samt utviklingen av alvorlige sykdommer i underdelene, hvor vevene ikke mottar oksygen og ernæring i sin helhet.

Høy statisk og dynamisk belastning forbundet med profesjonell eller sportsaktivitet bidrar til utvikling av patologiske forandringer. Negative effekter på blodkar er alkoholmisbruk, røyking og dårlig ernæring med et stort antall animalske fettstoffer. I utviklingen av vaskulære sykdommer spilles hovedrollen av arvelig predisposisjon, utilstrekkelig fysisk mobilitet og sykdom, mot hvilken vaskulær forstyrrelse oppstår.

Symptomer på sirkulasjonsforstyrrelser i bena

Svakhet i blodårene er preget av tegn på sirkulasjonsforstyrrelser i bena:

 • Utseende av hevelse i underekstremiteter etter fysisk anstrengelse. Ødem kan være en konsekvens av skjørhet av blodårer, et brudd på deres integritet. Produktene av metabolisme faller inn i de dypere lagene av vevet og kan føre til lokal forgiftning.
 • Kjedelig smerte om natten eller etter fysisk anstrengelse.
 • Utvikling av subkutan hevelse og asterisker. Dette er tegn på brudd på integriteten til kapillærene.
 • Periodiske benkramper. Oppstår på grunn av brudd på innervering av vev.
 • Endring i fargen på huden på grunn av trofiske lidelser. Hudfarge kan være fra blek til blåaktig. Denne tilstanden indikerer signifikant forstyrrelse av venøs fartøyes integritet.

Metoder for å styrke svake kar

Ved styrking av karene i underbenene spiller en integrert tilnærming til problemet en viktig rolle. Ikke avgjøre det selv. Det er nødvendig å konsultere en spesialist-phlebologist. Han etter undersøkelsen vil, sammen med farmakologiske preparater, utpeke spesiell gymnastikk og gi anbefalinger om riktig ernæring.

Farmakologiske midler

Styrken i de vaskulære veggene er forbundet med blodets sammensetning, nemlig tilstedeværelsen i det av vitaminer og mineraler. For å øke styrken på veggene foreskrives vitaminer C, P og E, som påvirker restaureringen av det muskulære rammeverket til store kar - vener og arterier.

Hvis prosessen med sirkulasjonsforstyrrelser har gått langt nok, og vitaminpreparater er ineffektive, brukes medisinsk terapi. Anleggsmidler, som utnevnes i slike tilfeller:

 • Antikoagulantia, som har anti-edematøs og smertestillende effekt. Disse inkluderer aspirin og kardiomagnet. De forhindrer dannelsen av trombi, og forhindrer blodplater i å klemme seg.
 • Venotonics, som har en anti-inflammatorisk effekt, og øker også tonen i karene. Disse inkluderer Flebodia, Detraleks og Venarus.
 • Ascorutin, et stoff som inneholder to stoffer - rutin og askorbinsyre. Rutin styrker veggene på karene, aspirin reduserer hevelse og betennelse.

Regelmessig bruk av legemiddelbehandling gjenoppretter strukturen av vev i vener og arterier.

Viktig! Legemidler tas av kurs som må holdes strengt og ikke avbrutt, selv med en markert forbedring i tilstanden.

Gymnastikk for føttens fartøy

Styrking av blodkar gjennom trening er en uunnværlig komponent i kompleks behandling og forebygging. Det er bevist at mange problemer med vaskulærsystemet begynner med et brudd på funksjonene til kapillærene - de minste blodkarene. Tross alt avhenger livet av hver celle i kroppen av tilstanden deres, siden de leverer oksygen og oksygen til de cellulære strukturer, samtidig tar de produktene av metabolisme fra dem.

Den enkleste og mest tilgjengelige gymnastikk for kapillærene er vibrasjon. Trening bør gjøres fra selve morgenen, som fortsatt ligger i sengen. Løfter armer og ben opp, du må finjustere dem. Denne spesielle vibromassasjen omfordeler lymf, fører til tonuskapillærer i ekstremiteter, som bidrar til å rense disse karene fra giftstoffer og toksiner. Den sistnevnte, som kommer inn i de bredere blodkarene, fjernes fra kroppen.

En annen vibrasjonsøvelse kalles en "gullfisk". Det er nødvendig å ligge på en jevn overflate, på baksiden, legg hendene dine under nakken, tærne trekker seg hardt på deg selv, og strekker seg, begynner å vibrere over alt. Denne opprinnelige øvelsen bidrar til å redusere spenningen på ryggraden, gjenopprette kapillær sirkulasjon av bein og hender.

Svakhet i store vener som ligger dypt i vevene i beina, kan føre til alvorlige patologier - åreknuter og tromboflebitt. For å eliminere venøs stasis kan du svømme i bassenget. Dette er en fantastisk trening av hele kroppen og det vaskulære systemet i beina, inkludert. Du kan også gjøre enkle øvelser hjemme:

 • Fra stående stilling for å utføre torso av stammen fremover, mens du tar fingrene på overflaten av gulvet. Bena skal være rett og litt satt. Utfør øvelsen først 3-4 ganger, så kan du ta opptil 10 repetisjoner.
 • Sitte, spre bena så bredt som mulig. Legg hendene på brystet og prøv å få dem til overflaten av gulvet. Skråninger skal utføres 3-4 ganger og opptil 10 repetisjoner.
 • Kom på knærne, hendene sprer seg fra hverandre. Gå frem og tilbake på fanget ditt i 10 trinn. Gjenta etter en kort pause 2-3 ganger.
 • Stiger og faller på tærne. Utfør opptil 20 ganger. Trening perfekt styrker kalvemuskulaturen og blodårene.
 • Dette er den samme øvelsen, men når du senker føttene, bør du skrape dine hæler skarpt mot overflaten av gulvet. Gjenta opptil 20-30 ganger.
 • "Sykkel": Ligger på ryggen med beina opphøyet vri imaginære pedaler.
 • Ligger på ryggen, bena i rettet tilstand for å heve. Ved innånding stiger beina oppover, de puster inn i sin opprinnelige stilling ved utånding. Gjenta opptil 10 ganger.
 • Ligge på magen med hendene presset til sidene, løft alternativt høyre, så venstre ben, hold dem i 1-2 sekunder i luften. Gjenta 4-5 ganger.
 • Går på stedet uten å ta sokkene av gulvet.
 • Sitte på en stol for å stå på tærne, sett deg igjen og stå opp igjen. Gjenta opptil 5 ganger.
 • Stående svingende ben, vekselvis, så til høyre, så igjen.
 • Gymnastikk med ballen. Ligge på ryggen klemmer du ballen med føttene og hever den, holder den i luften i 1-2 sekunder og senker forsiktig ned. Gjenta 5 ganger.
 • Knebøy. Ved utånding, utfør et knep, ved innånding, til startposisjon mens du står. Gjenta 5-10 ganger.

Dette er et omtrentlig sett med øvelser for beinene på beina, som kan suppleres med andre øvelser. Hele komplekset skal ikke utføres umiddelbart. Du kan dele det i 2-3 deler. Gjøre gymnastikk for problemer med beinene på beina bør gjøres regelmessig, to ganger om dagen på et passende tidspunkt.

Hvis det ikke er kontraindikasjoner for jogging, vil det også bidra til å styrke beinene på beina. Før du jogger, ikke spis.

Oppmerksomhet vær så snill! Det er obligatorisk å sjekke blodtrykket. Høyt trykk, som lavt, er en kontraindikasjon for løping.

Forebygging av svake beinbein

For å styrke de svake karene på beina, er det nødvendig å følge enkle anbefalinger:

 • Bruk de riktige skoene.
 • Ta en daglig dusj, som ikke bare herdes på overflaten, men også blodårer som ligger i dypere vev.
 • Tilby minst 30 minutters daglig tur.
 • Gjør gymnastikk for føttene.

Å utføre minst dette minimum av fysisk aktivitet, kan forhindre trusselen om utvikling av åreknuter, trombose og andre sykdommer i beinene i beina.

Enn det er mulig å styrke bein på ben eller føtter

Vaskulære sykdommer i føttene - ikke uvanlig i vår tid. Spesielt ofte blir åreknuter diagnostisert i underekstremiteter, som selv ungdommer blir utsatt for. Sykdommen er preget av stagnasjon og et brudd på utstrømningen av venøst ​​blod fra nedre lemmer. Kvinner er spesielt berørt, noe som forklares av endringen i hormonstatus under graviditet, under mottak av prevensjonsmidler og ved overgangsalder. Det første tegn på svake fartøy er utseendet på føttene til et lilla nett. Senere virker innviklede, fremspringende vener, ødem, kramper, smerte og tyngde i beina.

Hvem er i fare?

Sannsynligheten for å utvikle åreknuter er høyere:

 • hos kvinner;
 • hvis foreldrene lider av åreknuter
 • Hvis du må stå eller sitte lenge;
 • hos personer med overvekt
 • med stillesittende livsstil;
 • hvis du ofte må presse på vanskelig fysisk arbeid, så vel som med kronisk forstoppelse eller kronisk hoste;
 • med genetisk bestemt svakhet i vaskulære vegger og mangler i valvulære apparatet.

Hvordan kan jeg styrke beina på bena?

Styrking blodårer - en lang prosess, sannsynligvis for livet, spesielt hvis det er en forutsetning for utviklingen av kronisk venøs insuffisiens, som manifesterer åreknuter, post-trombotisk sykdom, traumatiske og medfødte misdannelser av årer.

Den mest effektive integrerte tilnærmingen, inkludert bruk av tradisjonell medisin, medisiner, kosthold, trening.

Medisineringsterapi

For å styrke venenees vegger er det mange legemidler, både ekstern og for oral administrering. Disse rettsmidler kan ikke kurere av åreknuter, men de reduserer sykdomsprogresjonen og lindrer ubehagelige symptomer. Venotonics styrker og tonifiserer venøse vegger, lindrer hevelse, eliminerer alvorlighetsgraden, smerter i bena og nattkramper. Vanligvis blir de foreskrevet sammen med antikoagulantia (kardiomagnesium, aspirin), som fortynner blodet og forhindrer dannelsen av blodpropper.

Fra venotonics er slike preparater spesielt populære:

 1. "Detraleks". Produsert i form av tabletter. Det aktive stoffet er diosmin. Øker elasticiteten til blodårene, reduserer deres uttrekkbarhet, forhindrer stagnasjon av blod, senker permeabiliteten til blodårene.
 2. "Flebodia 600". Produsert i form av tabletter. Det aktive stoffet er diosmin. Legemidlet eliminerer brennende følelse og tyngde i beina. Styrker venøs vegger, forbedrer blodsirkulasjonen, utøver en tonisk effekt på blodårene.

Fra eksterne agenter bruker geler og salver:

 • Lyoton 1000,
 • heparin salve,
 • Trombless,
 • Troxerutin,
 • troksevazin,
 • Venarus,
 • Venoruton.

Eksterne midler lindrer hevelse, smerte og tyngde i beina. Forbedre venøse sirkulasjon, redusere permeabiliteten av celler, har anti-inflammatorisk og antioksidantegenskaper, styrke karveggen utøver protivotrombicheskoe handling.

Folk oppskrifter

Styrke venene vil hjelpe folkemessige rettsmidler som har blitt brukt siden antikken:

 1. Kontrastbad. Klargjør to beholdere - en med en kald, den andre med varmt vann. I kaldt vann legger du til sitronsaft eller mentololje. Dyp bena til midten av shin alternativt i kaldt vann og varmt. Gjør daglig. Ikke glem at fartøyene elsker kulde, så det er ikke anbefalt å ta et varmt bad, det er nyttig å gjøre dousing av føttene med kaldt vann.
 2. Hvis symptomene på åreknuter som allerede er der, kan du tørke det berørte området med en serviett dyppet healing infusjon. For å gjøre det, må du ta en spiseskje tørket urter calendula og kamille, helle et glass med kokende vann, la det brygge, belastning og varme. Du kan hente slik infusjon i karet og sette bena der. Når kjølingen avkjøles, tilsett varmt vann.
 3. Innen en måned, tørk steder med bukende årer av eplecider eddik. Det anbefales å utføre prosedyren 1-3 ganger om dagen.
 4. Det vil bidra til å styrke føttens kar med alkoholtinktur av Kalanchoe. For tilberedning er det nødvendig med friske blader av planten (halvliter potten) og alkohol. Leaves å exfoliate, sett i en liter krukke, hell til toppen med alkohol og la i 10 dager på et mørkt sted. Når det er infundert, tørk de ømme flekkene. Gjør dette om kvelden hver dag. Behandlingen varer i 5 måneder.
 5. Hvitløk med olje. Grind to store hoder og bland godt med smør. Ta bare hvitløk med en hvit peeling. På 1 del hvitløk trenger 2 deler smør. Påfør blandingen om natten på sårene. Topp med cellofanfilm, bandasje og pakk den med et lommetørkle eller skjerf. På morgenen, skyll med såpe og vann.
 6. Avkjøling av gress. Hell det knuste gresset med kokende vann (på en del av gresset - ti deler av vann), insister til kjøling, og drikk en tredje kopp tre ganger om dagen.
 7. Kastanjehest. Tinktur av kastanje lindrer hevelse og reduserer hevelse i venene. Hell alkohol (0,5 L) blomsterstand av planten (50 g). Lukk tett og hold deg i mørket i ti dager. Gjør deg klar og anstrengt tinktur tre ganger om dagen for en spiseskje. Behandlingsplan: en uke å drikke, deretter en uke for å ta en pause.
 8. Et utmerket verktøy for forebygging av åreknuter - isbiter, tilberedt av avkok av urter. Tørk føttene med isbiter daglig etter hverdagen.

diett

Mat bør styres for å styrke veggene i blodårene. For dette er det nødvendig å sikre at alle nødvendige vitaminer kommer inn i kroppen. De viktigste er:

 • Ascorbinsyre (vitamin C). Med åreknuter, mister venene deres elastisitet og er tilbøyelige til å strekke seg. Dette skyldes ødeleggelsen av kollagen. Vitamin C deltar i sin syntese. Per dag skal kroppen få 2,5 mg per kilo kroppsvekt. Spesielt rik på askorbinsyre sitrus, hund rose, svart currant.
 • Vitamin E. Det har antioksidantegenskaper, det forhindrer trombogenese. Hovedkilden til vitamin E er vegetabilsk olje.
 • Vitamin P. For forebygging av åreknuter og ben styrke fartøyene må omfatte produkter menyer som inneholder flavonoider - bioaktive stoffer, som øker tonen i veneveggen, normalisere deres struktur og funksjon, forhindre dannelse av tromber. Vitamin P finnes i grønn, rød pepper, grønn te, sitrus, kirsebær, druer.

I tillegg til vitaminer trenger kroppen mikronæringsstoffer som kalium, kobber, magnesium, sink, mangan. De kan hentes fra grønnsaker og frukt, samt fra nøtter, frokostblandinger, bifflever, sjømat. Som varmebehandling bør velges stewing, baking, matlaging. Det er nødvendig å nekte kaffe eller begrense bruken, ikke å drikke alkoholholdige drikkevarer, krydret eller røkt mat. Det er viktig å redusere inntaket av salt, noe som forsinker kroppens væske. I stedet for melk er det bedre å drikke kefir, yoghurt og gjæret bakmelk. Fra drikkevarer til å foretrekke enkelt vann, grønn te, naturlig juice, fruktdrikker, kompotter.

fysisk trening

Statikk er kontraindisert i kar, de liker dynamikk. I fravær av bevegelse begynner blodet å stagnere i årene. Moderat fysisk aktivitet har den mest fordelaktige effekten på karene i nedre lemmer. Spesielt nyttig er svømming, turgåing, lett løping ikke for lange avstander, sykling, øvelser for shins. Slike øvelser styrker kalvemuskulaturen, noe som bidrar til å forbedre blodstrømmen. Hvis det allerede er tegn på åreknuter, bør programmet diskuteres med den behandlende legen.

For å fjerne ødem og styrke gastrocnemius muskelen, er følgende øvelser nyttige:

 1. bøyer bena i anklene, mens du trenger å trekke sokkene først til deg selv, deretter fra deg selv;
 2. rotasjon av føttene i forskjellige retninger;
 3. løfter seg til tærne fra stående stilling med samtidig løfting av hendene opp, mens du trekker hendene så høyt som mulig, hold deg i denne posisjonen i ti sekunder;
 4. vekselvis gå på tær, deretter på hælene (ca. 5 minutter);
 5. Å stige på sokker og å falle på hælene fra stående stilling, det er derfor nødvendig å lene seg mot en vegghender;
 6. sitter på en stol med ryggen rett og armene ned å rive hælen opp fra gulvet, senk (første tur til å gjøre den høyre foten, deretter til venstre, så begge sammen);
 7. liggende på ryggen, koble bena sammen og trekk sokkene på seg selv, så bort fra seg selv med maksimal belastning på beina.

konklusjon

Åreknuter er en irreversibel prosess, så det er viktig å styrke fartøyene på beina på forhånd for å stoppe sykdomsprogresjonen. For å begynne å gjøre det, er det nødvendig så snart som mulig, ved første tegn på sykdommen, og når du er i risikogruppen selv i fravær av dem, enn senere ligger under kirurgens kniv. Forebygging hjelper om ikke å forhindre, så forsink utviklingen av åreknuter og dens komplikasjoner, samt eliminere symptomer som reduserer livskvaliteten.

Svake fartøyer: årsakene til og tegnene på hva de skal gjøre - måter å helbrede og styrke

Fartøy - et av de svakeste stedene i den moderne manns kropp. Karsykdommer fører svært ofte til funksjonshemming og død av pasienter. Dårlige skader forverrer den generelle tilstanden og forstyrrer funksjonene til vitale organer. I svake fartøy blodstrømmen senkes, blodtilførselen til de indre organene avtar, hypoksi oppstår, deres normale arbeid er forstyrret. Konsekvensen av de patologiske prosesser er motstandsdyktig hypertensjon, aterosklerose, åreknuter, trombose og emboli av cerebrale kar, hjertet eller andre organer og lemmer. Mangel på blod i organene er et alvorlig problem som kan true livet.

Hos friske mennesker er blodkarene sterke, og veggene deres er elastiske. Til nedskrivning av blodkar fører til dårlig kosthold, genetisk disposisjon, overdreven bruk av alkohol, røyking, stress, nevro-psykologisk tretthet, kjedelig arbeid, konstant problemer i livet, samtidig sykdom.

Kolesterolplakk er den viktigste årsaken til dårlig patency, svekkelse og brittleness arterie. Aterosklerotiske forandringer forstyrrer elastisiteten til vaskemuren. Arterier blir sprø og svake. Plaques hindrer full blodstrøm, organene mangler oksygen. Infarctions og slag er en direkte følge av aterosklerose.

kolesterol innskudd i arteriene, som et resultat av progresjon som er i stand til å føre til at blodstrømmen og dødelige konsekvenser avbrytes

Wien lider ofte blir lite fleksibel og sårbar på grunn av venøs stase, og svakhet i karveggen forårsaket av eksterne eller interne faktorer. På huden er det røde prikker, flekker, stjerner. Utvikle åreknuter og dens komplikasjoner - trofiske sår, tromboflebitt og dyp venetrombose etappe nervøs med tromboembolisme.

Svekkede årer og blodstasis kan føre til alvorlige konsekvenser

Dårlig blodsirkulasjon kan skade hjernen, hjertet, leveren, nyrene og lemmer. På et tidlig stadium vises ikke patologi. Gradvis forverres tilstanden til pasientene, det er tegn på indre sykdom. For å unngå utvikling av alvorlige patologier er det nødvendig å styrke fartøyene.

Vanlige tegn på svake blodårer

Når disse symptomene oppstår, bør man ta hensyn til tilstanden til fartøyene og begynne å styrke dem:

 • Svimmelhet, mørkere i øynene med skarp stigning eller skråning, besvimelse,
 • Pulserende smerte i templene eller baksiden av hodet, tinnitus,
 • Koldhet og hevelse i beina,
 • Dårlig varmetoleranse,
 • Meteozavisimost, myalgi og artralgi når været endres,
 • Rask tretthet, søvnløshet, depresjon,
 • Kortpustethet, takykardi, "galopperende" trykk,
 • Variabel kroppstemperatur,
 • Hematomer på huden selv med en liten effekt,
 • Nasal blødning,
 • Vaskulære stjerner og finne ut blødninger er ikke huden,
 • Stikkende, prikkende, blåmerker på øyebollet med svekkelse av øyekapillærene.

Dette er de vanligste symptomene som oppstår når blodårene er svekket og patologisk endret. Mange rett og slett ikke tar hensyn til "vanlige" manifestasjoner, og faktisk signalerer de ofte om tilstedeværelsen av helseproblemer. Hvis du har disse symptomene, bør du umiddelbart kontakte legen din for å få råd.

Hvis fartøyene ikke styrkes, blir symptomene mer uttalt, og pasientens tilstand er beklagelig. Denne prosedyren krever en integrert tilnærming, ansvar og utholdenhet. Styrke veggene i blodårene anbefaler personer som fører en stillesittende liv, ofte under stress, lider av beriberi, hematologiske sykdommer, åreknuter og åreforkalkning. Styrke blodkar nødvendig etter en lang influensa, kronisk betennelse i mandlene, med hypertensjon, reumatoid artritt, glomerulonefritt.

Svake cerebral fartøy

Vaskulære sykdommer i hjernen er de mest alvorlige og tragiske patologiene, og konsekvensene av dette er svært farlige. Som følge av tilstopping av hjerneskarene med kolesterol er veggene skadet og deformert.

Årsakene til den dårlige patensen til hjernens blodkar er mange:

 1. Stressfulle situasjoner,
 2. Mental overarbeid,
 3. Mangel på oksygen.

Med aterosklerose i hjernearteriene, reduseres karbidens elastisitet, muskelskjellet svekkes gradvis, den vaskulære tonen faller. Dårlig cerebral fartøy er en forutsetning for utvikling av cerebral angiospasm eller aneurysm, hvor bruddet truer hemorragisk slag. I mangel av tilstrekkelig terapi, er hjernens fartøy smale, er blodtilførselen til hode og nakke svekket. Mangel på oksygen fører til hypoksi i hjernen, iskemisk berøring, funksjonshemning eller død.

Svake hjernen fartøy krenke blodet, som er manifestert av smerter, hjertebank, kortpustethet, blekt ansikt, og intermitterende urolig søvn, morgen brutt, tretthet, irritabilitet eller apati.

Svake hjertebeholdere

Dårlige blodårer forstyrrer koronar blodtilførsel, noe som resulterer i dårlige næringsstoffer og oksygen i myokardiet. Berørte kardiomyocytter dør, normalt hjertevev erstattes av arrvev. Disse prosessene utvikler seg raskere hos personer i fare: pasienter med hypertensjon, diabetes, fedme, røykere, drikkere, ledende stillesittende livsstil.

Symptomer på svake blodårer inkluderer kardialgi, svakhet, rask pust, hjertebank, arytmisk puls, hevelse i beina, dårlig humør. I fravær av rettidig og forsvarlig behandling kan svake hjertebeholdere føre til utviklingen av sykdommen og utviklingen av alvorlige komplikasjoner, hjerteinfarkt.

Styrking av fartøyene i hjemmet

Styrking av blodårene er å følge prinsippene for sunn livsstil: et balansert kosthold, mosjon, vanlige vannprosedyrer, gjenopprettende massasje, bruk av folkemidlene.

 • Den første og hovedregelen for en sunn livsstil er moderasjon. Det er veldig viktig å ikke overeat. Ta mat bør være 4-5 ganger om dagen. Fraksjonelle måltider i små porsjoner med begrensning av animalsk fett, stekt mat og enkle karbohydrater - et løfte om god helse og lang levetid. Negative effekter på blodkar og kropp som helhet er gitt av kaffe, brus, salt og sukker. Overdreven spising av mennesker som har problemer med blodkar kan føre til asthenisering av kroppen, manifestert av hodepine, utilpash, synkope. I løpet av dagen anbefales det å drikke opptil 2 liter vann, det er mye grønnsaker og frukt. De er en kilde til vitaminer og mineraler, samt fiber. Eksperter anbefaler å spise en hvitløksklær daglig. Et glass kokt vann med sitronsaft og honning, full i natt, vil bidra til å styrke skipets vegger.
 • Fysisk aktivitet gjør det mulig å øke tonen i fartøyene og styrke dem. Eksperter anbefaler å besøke treningsstudioet minst 3-4 ganger i uken i 15-20 minutter. Gradvis avhengighet vil unngå overarbeid og overbelastning av et allerede slitt kar-system. Å styrke de dårlige fartøyene på føttene, vil hjelpe til med å gå, sykle, løpe og svømme. For å rense blodårene fra plakk og blodpropper må du spise, svømme eller regelmessig ta en enkel kontrastdusj. Daglige turer i 10-15 minutter vil være til nytte i kampen for sunne fartøy. Fysisk aktivitet akselererer metabolismen, forbedrer hjertet, stimulerer inntaket av oksygen og næringsstoffer. Ikke-farmakologiske metoder for behandling inkluderer også ski, fotturer, utendørs turer, herdeprosedyrer.
 • Vannprosedyrer styrker blodkarrene godt. Morgen kontrastdusj er en utmerket vasokonstriktor. Etter en lignende helseforbedrende prosedyre, er kroppen belastet med energi, stemningen stiger, tonen på fartøyene gjenopprettes. Om kvelden før du går i seng, vil et varmt bad bidra til å lindre tretthet på dagen. Med intoleranse av kontrastdusj og varme bad, anbefales fotbad. Å besøke det vanlige badet, badstuen, påvirker svømmebassenget positivt på fartøyene. Kontrasterende dusjer styrker og trener fartøyene og hele kardiovaskulærsystemet.
 • Riktig utført massasje hjelper til med å gjenopprette tone og vaskulær funksjon. Flere selvmassasje teknikker med applikator Kuznetsova og en massasjematte vil styrke fartøyene.
 • Personer i fare bør forlate dårlige vaner, spesielt fra røyking. Alle tilgjengelige kroniske og systemiske sykdommer må identifiseres og behandles i tide. Det anbefales å bytte arbeid og hvile, bruke mindre tid foran en datamaskin og TV, ikke lytt til høy musikk, nekter å besøke støyende aktiviteter.
 • Full hvile og tilstrekkelig søvn - et løfte om trivsel og høy arbeidsevne. Hvis du er konstant opprørt, redd for alt, opplever og tviler på deg selv, vil det være en neurose. En positiv holdning og glede fra hver levetid vil tillate at fartøyene aldri blir syke.

Medisineringsterapi

Foreløpig produserer farmasøytiske selskaper mange stoffer for å styrke vaskulærvegg. Deres valg er bestemt av sykdomsstadiet, diameteren og plasseringen av de berørte fartøyene. Enhver medisinering kan bare foreskrives av en lege etter en fullstendig undersøkelse av pasienten.

For å styrke og gjenopprette veggene i blodårene og behandle vaskulære sykdommer, foreskriver spesialister følgende grupper av legemidler:

 1. Statins - "Lovostatin", "Mevakos".
 2. Fibrer er klofibrat, simvastatin.
 3. Vasodilatorer - "Eufillin", "Papaverin."
 4. Komplekse preparater som hindrer betennelse i vaskemuren - "Dehydroquercetin", "Ascorutin".
 5. Venotonikken er Detraleks, Venarus.
 6. Antiaggreganter - "Aspirin", "Kurantil."
 7. Forberedelser for å forbedre mikrosirkulasjonen - "Cerebrolysin", "Trimetazidin."
 8. Angioprotektorer, normaliserende metabolisme i blodkarets vegger - "Eszin", "Pirikarbat".
 9. Nootropiske stoffer - "Aminalon", "Piracetam".
 10. Antidepressiva - Afobazol, Amitriptylin.
 11. Antihypoxanter og antioksidanter - Aktovegin, Kudesan.
 12. Vitaminer i gruppe C, E, A, K.

Behandlingsskjema og dosering av legemidler velges av legen individuelt etter diagnose. Hvis det er en alvorlig vaskulær patologi, kreves det regelmessig besøk til spesialiserte klinikker og sykehus hvert halvår.

Tradisjonell medisin

De vanligste oppskrifter av tradisjonell medisin, styrke svake blodkar:

 • Elixir fra valnøttpartisjoner og hagtorns tinktur.
 • Spirituøs tinktur av hvitløk.
 • Avkjøling av immortelle.
 • Juice yarrow eller plantain.
 • Bøtte av bark av en guelder-rose.
 • Tinktur av nese fra blåmerker.
 • Havtornetolje for helbredelse av hodene.
 • En avkok av persille, blandet med melk, tørk ansiktet med pinebloeding.
 • Aloe juice er tørket med de delene av kroppen der det er røde flekker.

Les Mer Om Fartøyene