Årsaker og behandling av blandet hydrocephalus hos barn og voksne

Hydrocephalus er en sykdom preget av overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske - cerebrospinalvæske. Den balansert sirkulasjonen er svært viktig for normal hjerneaktivitet.

Vanligvis er en slik patologi forbundet med høyt intrakranielt trykk (ICP), når væsken er intenst produsert, men dårlig absorbert, og fremkaller utviklingen av sykdomsfokus.

Årsaker til anomali

Årsakene til patologi skyldes endringer som er relatert til utviklingen og bevegelsen av CSF. Diagnosen "encephaly" hos nyfødte er forbundet med infeksjoner som har vært i en gravid kvinne.

For eksempel bidrar dets cytomegalovirus-variasjon til den ringere funksjonen av ventriklene i embryoens hjerne. Avhengig av lokalisering av patologi skiller legene mellom interne, eksterne og blandede typer av sykdommen.

I tillegg til den medfødte formen kan den oppnådde hydrocephalus utvikle seg til spedbarn som en komplikasjon etter hjernehinnebetennelse, forgiftning, hodetrauma. De fleste av artene av denne sykdommen er en konsekvens av en komplisert utstrømning av cerebrospinalvæske som akkumuleres i hjernens ventrikler.

Former av sykdommen

Avhengig av lokaliseringen skiller du:

 • Intern (ventrikulær) dropsy - cerebrospinalvæsken samles direkte i ventriklene, som strekker seg i hjernen.
 • Ekstern form - overskudd av CSF er konsentrert under cerebralmembranen og klemmer det fra utsiden. I dette tilfellet er innholdet innenfor, i ventrikkene, normalt. Dette er en ganske sjelden type dropsy som oppstår mot bakgrunnen av hjernenatrofi.
 • Blandet hydrocephalus er akkumuleringen av CSF inni, i ventrikkene og utenfor, subaraknoid plass.

Typen av denne alvorlige sykdommen vil avhenge av valg av behandlingsmetoder - både konservative og kirurgiske.

Egenskaper av hydrocephalus

Egenskaper av sykdommen på grunn av samspillet mellom visse mekanismer forårsaker andre typer ødem i hjernen.

Blandet substitusjonell hydrocephalus observeres vanligvis hos eldre pasienter med tegn på nedsatt volum av hjernen. Den særegne funksjonen er erstatning av det frigjorte rommet med brennevin. Bakgrunn for dannelsen av en slik patologi tjener ofte som hjernerystelse, hypertensjon, aterosklerose, svakhet i livmorhvirvelene, alkoholavhengighet.

Moderat uttrykt form bidrar til å senke blodstrømmen. Dette kan være et resultat av inhibering av mange hjernefunksjoner. Hvis den erstatte hydrocephalus er ledsaget av en økning i volumet av hjerne-ventriklene, oppdages pasienter en reduksjon i ICP, i stedet vil den bli økt.

Hvis det ikke er noen klager, trenger moderat blandet hydrocephalus ikke behandling. Det er mulig å kontrollere pasientens tilstand ved hjelp av flere undersøkelser. Dynamikken i sykdommen vil vise MR. Hvis kaviteten med cerebrospinalvæske øker, vil nevrologen anbefale diuretika og vasodilatormedikamenter.

Hvis sykdommen utvikler seg, dør hjernecellene. Pasienten kan bli tilbudt kirurgisk behandling. Tidligere har shunting alltid blitt utført, moderne teknologi har supplert arsenalet av metoder med nevroendoskopisk kirurgi.

Kirurgisk behandling av slik patologi som moderat blandet hydrocephalus i hjernen utføres bare etter avtale med behandlende lege. Hvis pasienten ikke mottar full behandling, venter han på rullestol.

Symptomatologi av sykdommen

Symptomene på sykdommen indikerer en økning i ICP:

 • kvalmeforstyrrelser;
 • døsighet;
 • vedvarende hodepine;
 • overbelastning av optisk nerve;
 • forskyvning på hodeaksen.

Symptomer på blandet hydrocephalus er preget av hodepine med maksimal intensitet om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning. Dette skyldes en økning i ICP i søvn.

En viktig symptom - En tilstand av døsighet, som spiller rollen som en harbinger av farligere nevrologiske lidelser.

I formuleringen av en slik diagnose som blandet hydrocephalus hos voksne, akutt, rive opp kranen, smerter rundt hodet. Om morgenen blir mala ledsaget av kvalme.

I tillegg til hodepine med blandet form av atrofisk hydrocephalus, observeres taleforstyrrelser, svakhet i bena, epilepsi, hukommelsesforstyrrelser, spesielt memorisering av numerisk informasjon. I noen form for dropsy er pasientene passive og ikke-initiativ.

Med sykdomsprogresjonen oppstår en ytterligere lidelse i sinnet, som utelukker muligheten for selvbetjening. Pasienten reagerer utilstrækkelig på enkle spørsmål.

I sene stadier av sykdommen er urininkontinens mulig. Etter en grundig undersøkelse med riktig diagnose utvikler legen et personlig behandlingsregime for pasienten.

Hydrocephalus hos barn

En cerebral cortex hos barn er ikke en sjelden sykdom: ett spedbarn per 4.000 nyfødte. Men det er også trøstende statistikk: medfødt hydrocephalus behandles vel ved å skifte, og barn med et rør i hodet kan leve et fullt liv med tilstrekkelig belastning.

En alvorlig sykdom med uforutsigbare konsekvenser kan sikres ved:

 • Medfødte årsaker - et brudd på hjernens utvikling av fosteret, en gravid kvinneinfeksjon, et brudd på normal sirkulasjon av cerebrospinalvæsken.
 • Den ervervede form forekommer hos prematur spedbarn, så vel som med fødselsskader. Det kan utvikle seg etter nevrokirurgisk inngrep, blødning, hjernerystelse, svulster, infeksjon av meninges.

En ekstern type patologi regnes som medfødt. Det behandles av medisiner. Hvis resultatet ikke er tilfredsstillende, utføres kirurgi.

Intern hydrocele er kjøpt og medfødt. Metoder for behandling er lik.

Blandet hydrocephalus hos barn er forskjellig i akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernemembranen og i ventrikkene. Prinsippet for behandling - terapi som forbedrer hjerneblodstrømmen og reduserer ICP og diuretika.

Som tilleggsmetoder brukes fytoterapi og massasje. Effektiv og manuell terapi. Resultatet overvåkes månedlig på ultralyd.

Symptomer på sykdommen kan bli funnet i problemer med amming, problemer med å snu hodet, hyppige rastløse gråt.

Blant andre funksjoner:

 • økt ICP;
 • utstikkende åpen fontanel;
 • utelatelse av øyebollet;
 • astigmatisme og snikking av øynene;
 • tipping head;
 • kramper
 • langsom utvikling;
 • mangel på koordinering;
 • fallende syn og hørsel.

Men det mest åpenbare symptomet er kranens intensive vekst, uavhengig av barnets grunnlov. Den erfarne legen bestemmer den hydrocephaliske formen på skallen visuelt. Men det siste ordet - for en nevrokirurg, som tydeliggjør behovet og haster av operasjonen, sjansene for å kurere et barn uten det.

Ved kirurgisk behandling blir shunts administrert: over dem fører overflødig væske ut i bukhulen. Normen av brennevin reguleres av ventilen. Med alder trenger slike barn korrigerende operasjoner.

Ved nevroendoskopisk kirurgi betegner et endoskop med et lite kammer innsatsstedet til kateteret for utstrømningen av CSF. Så opprett en sikkerhetskanal for overflødig væske. Gjentatte operasjoner for å erstatte rørene er ikke nødvendig - de er ikke der. Den innovative metoden er ikke like universell som shunting.

Pasienter med diagnose hydrocephalus blir observert hos en nevropatolog med obligatorisk periodisk diagnose. Med milde former for pasienter kan bli fjernet fra registeret, forblir shunt-avhengige pasienter under observasjon for livet.

Det er viktig å huske at hydrocephalus ikke er en setning. Hvis du finner en erfaren lege, gjennomgå en fullstendig undersøkelse, avklare hvilken type sykdom du har, samle all mulig informasjon om det, så kan du regne med en gunstig prognose med rettidig og kompetent behandling.

Hydrocephalus av hjernen hos en voksen

Hydrocephalus (hydrocephalus) er en sykdom hvor en stor mengde cerebrospinalvæske akkumuleres i hjernegruppene. Årsaken til denne tilstanden er et brudd på funksjonene ved produksjon eller utstrømning av cerebrospinalvæske fra hjernekonstruksjoner. Sykdommen påvirker barn og voksne. Hjernens hydrocephalus hos voksen er mer kompleks enn barnets, siden de knuste beinene i skallen i fontanumområdet ikke beveger seg fra hverandre og væsken begynner å trykke på det nærliggende hjernevævet. Hydrocephalus forekommer ofte som en komplikasjon av andre patologier som påvirker de nervøse og vaskulære systemene, hjernekonstruksjonene. I henhold til ICD 10 hydrocephalus, i avsnittet "Andre forstyrrelser i nervesystemet", er det utpekt en egen kode G91 hvor sykdypetyper er beskrevet i punktene 0-9.

Symptomer på hydrocephalus

Tegnene på dråpe i hjernen er forskjellig vesentlig avhengig av hvilken form sykdommen utvikler. For den akutte form for patologi er preget av en rask økning i ICP og utseendet på følgende symptomer:

 • Hodepine - de sprengende og pressende følelsene gir bort til øyekontaktene, forstyrres hovedsakelig om morgenen umiddelbart etter oppvåkning. Etter kort levetid reduseres intensiteten.
 • Kvalme - vises sammen med hodepine hovedsakelig om morgenen.
 • Oppkast er ikke forbundet med mat, etter angrepet blir det lettere for pasienten.
 • Visuelle lidelser - en brennende følelse i øynene, utseendet på et tåkete slør.
 • Døsighet er et tegn på en stor opphopning av væske, den raske utviklingen av intrakranial hypertensjon og sannsynligheten for et plutselig utseende av en rekke neurologiske symptomer.
 • Tegn på forskyvning av hjernestrukturene i forhold til hjernestammenes akse - brudd på oculomotoriske funksjoner, unaturlig stilling av hodet, brudd på pust, bevissthetstank helt opp til utvikling av koma.
 • Anfall av epilepsi.

Ved kronisk utvikling av hydrocephalus hos voksne mennesker, forekommer symptomene gradvis og i mindre uttalt form. Ofte har pasienten:

 1. Tegn på demens - forvirring, søvnforstyrrelse, redusert minne og tankeprosesser, redusert evne til selvbetjening i hjemmet.
 2. Apraxia walking er et brudd på gang når du går (skakhet, usikkerhet, unaturlig store trinn), mens du ligger i en liggende stilling, viser pasienten trygt motorfunksjoner, etterligner sykling eller vandring.
 3. Brudd på vannlating og avføring - manifestert i forsømte tilfeller i form av inkontinens av urin og avføring.
 4. Konstant muskelsvakhet, sløvhet.
 5. Brudd på likevekt - på et sent stadium er det manifestert i umuligheten av pasienten til å bevege seg uavhengig eller sitte.

Det er viktig å skille mellom hydrocephalus av hjernen hos en voksen i samsvar med de beskrevne symptomene fra andre patologier og konsultere en lege.

Årsaker til hydrocephalus

Spritvæske produsert av hjernes vaskulære plexus, vasker dets strukturer og absorberes i det venøse vevet. Normalt er denne prosessen kontinuerlig og mengden av produsert og absorbert væske er lik. Hvis en av de beskrevne funksjonene blir brutt, er det en overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernekonstruksjonene, som er hovedårsaken til hydrocephalus.

Hydrocephalus av hjernen hos en voksen kan forekomme mot bakgrunnen av følgende patologiske forhold:

 • Akutte forstyrrelser i blodforsyningssystemet i hjernen forårsaket av trombose, hjerneslag av hemoragisk eller iskemisk type, brudd på aneurysm, subaraknoid eller intraventrikulær blødning.
 • Utvikling av infeksjoner og inflammatoriske prosesser som påvirker sentralnervesystemet, strukturer og membraner i hjernen - meningitt, ventrikulitt, encefalitt, tuberkulose.
 • Encefalopati - giftig, posttraumatisk, alkoholisk og annen, noe som forårsaker kronisk hypoksi i hjernen og dens påfølgende atrofi.
 • Tumorer av forskjellig etiologi, vokser i cellene i ventriklene, hjernestammen og periostoliske vev.
 • Intrakraniale lesjoner som forårsaker ødem i hjernestrukturer og vaskulær ruptur, samt posttraumatiske komplikasjoner.
 • Komplikasjoner etter kirurgiske operasjoner i form av cerebralt ødem og komprimering av væske og blodtilførselskanaler.
 • Sjeldne genetiske abnormiteter og mangler i sentralnervesystemet - syndrom Bickers-Adams, Dandy Walker.

I nærvær av minst en av de beskrevne sykdommene, bør pasienten ta hensyn til risikoen for å utvikle hydrocephalus som en komplikasjon og i tilfelle utseendet av karakteristiske symptomer rapporterer dem umiddelbart til behandlingslegen.

Varianter av hydrocephalus

Voksne hydrocephalus er nesten alltid referert til som oppkjøpte sykdommer. Avhengig av egenskapene, opprinnelses- og utviklingsgrunnen, er den delt inn i følgende typer:

 1. Av opprinnelses natur:
 • Åpen (ekstern) - På grunn av dårlig absorpsjon av væske inn i veggene i venøse kar, akkumuleres overskuddet i det subaraknoide rommet, uten forstyrrelser observert i hjernens ventrikler. Denne typen dropsy forekommer sjelden, dens progresjon fører til en gradvis nedgang i hjernevolum og atrofi i hjernevevet.
 • Lukket (intern) - væskefluid akkumuleres i ventrikkene. Årsaken til denne prosessen er et brudd på utstrømningen gjennom væskekanaler, forårsaket av inflammatorisk prosess, trombose, tumorvekst.
 • Hypersecretory - oppstår når overdreven produksjon av cerebrospinalvæske.
 • Blandet - inntil nylig ble denne typen hydrocephalus diagnostisert med væskeakkumulering samtidig i ventriklene i hjernen og subarachnoid-rom. I dag er den primære årsaken til denne tilstanden atrogen i hjernen, og væskens opphopning er en konsekvens, derfor er denne typen patologi ikke gjeldende for hydrocephalus.
 1. På indikatorer for intrakranielt trykk:
 • Hypotensiv - trykket i cerebrospinalvæsken er redusert.
 • Hypertensive - indeksene for CSF-trykk økes.
 • Normotensive - intrakranielt trykk er normalt.
 1. På utviklingsgraden:
 • Akutt - den raske utviklingen av patologi, perioden fra de første symptomene til en dyp lesjon av hjernekonstruksjoner er 3-4 dager.
 • Subakutt - sykdommen utvikler seg i 1 måned.
 • Kronisk - preget av milde symptomer, er utviklingsperioden 6 eller flere måneder.

Hver form for hydrocephalus manifesterer seg i form av visse symptomer, hvis tilstedeværelse hjelper leger i prosessen med ytterligere diagnose for å gjøre den riktige diagnosen.

diagnostikk

Å diagnostisere cerebral hydrocephalus hos en voksen person utelukkende av visuelle tegn eller symptomer er umulig, siden sykdommen ikke virker eksternt på noen måte, og dårlig helse kan skyldes andre patologier.

Før diagnosen "hydrocephalus" utpeker legen et sett med studier som består av følgende metoder:

 1. Undersøkelse av spesialister - inkluderer innsamling av informasjon om symptomene og sykdommene som forårsaker utseende av ødem i hjernen; utføre testene, slik at man kan anslå en grad av nederlag av strukturer av en hjerne og redusere funksjonaliteten.
 2. Datatomografi - for å studere størrelsen og formen på ventriklene, deler av hjernen, subaraknoide rom og bein av skallen, bestemme størrelse og form, tilstedeværelse av svulster.
 3. Magnetic resonance imaging - å identifisere væske i hjernestrukturene, bestemme form og alvorlighetsgraden av hydrocephalus, som vil gjøre en foreløpig konklusjon om årsaken til utviklingen av patologi.
 4. Radiografi eller angiografi ved bruk av kontrastmedium - for å bestemme fartøyets tilstand, graden av tynning av veggene.
 5. Cisternografi - utføres for å identifisere form av hydrocephalus og klargjøre bevegelsesretningen av cerebrospinalvæske.
 6. Echoencefalografi er en ultralydstudie av hjernens strukturer for tilstedeværelsen av patologiske forandringer som forekommer i dem.
 7. Lumbal punktering - tilbaketrekking av væskevæske er gjort for å bestemme intrakranialt trykk, studien av sammensetningen av graden av fortykning og tilstedeværelsen av inflammatoriske prosesser.
 8. Oftalmoskopi - utføres som en sammenhengende studie for å identifisere synsforstyrrelser og årsakene som forårsaket dem.

Hvis resultatene av den fullførte undersøkelsen bekrefter tilstedeværelsen av væske i hjernekonstruksjonene, diagnostiserer legen hydrocephalus og foreskriver behandling avhengig av form.

Behandling av hydrocephalus

Med en liten og moderat opphopning av væske i hjernen, anbefales pasienten medisinering.

Hvis cerebrospinalvæsken skaper for høyt trykk og pasientens liv er i fare, må han snarest gjennomgå en kirurgisk operasjon.

Med hydrocephalus er det viktig å redusere trykket av cerebrospinalvæske i hjernen. For dette, under behandlingen ordinerer legen følgende stoffer:

 • Diuretika (Diacarb, Glimaritt) - for å fjerne overflødig væske fra kroppen.
 • Vasoaktive stoffer (Glivenol, Magnesiumsulfat) - for å forbedre blodsirkulasjonen og gjenopprette vaskulær tone.
 • Painkillers (Ketoprofen, Nimesil), antimigrene piller (Sumatriptan, Imigren) - for lindring av smerteangrep og en rekke neurologiske symptomer.
 • Glukokortikosteroider (Prednisolon, Betamethason) - er angitt i alvorlig tilstand som immunosuppressant og et middel som nøytraliserer toksiner.
 • Barbiturater (fenobarbital) - beroligende midler, som påvirker sentralnervesystemet negativt.

Medikamentterapi kan redusere mengden væske i hjernens strukturer og fjerne symptomer, men fullstendig kur med det er umulig. I akutte og forsømte tilfeller, hvis det er høy risiko for koma eller død, blir pasienten utsatt for nevrokirurgisk inngrep. Avhengig av indikasjonene og tilstanden til pasienten med hydrocephalus i hjernen, utføres følgende operasjoner hos en voksen:

 1. bypass - tilbaketrekking av cerebrospinalvæske med et spesielt instrument fra hjernestrukturer i kroppshulen, som naturlig absorberer væske uhindret. Det er typer shunting:
 • ventrikulo-peritoneal - drenering av væske i bukhulen
 • ventrikulo-atriell - i høyre atrium;
 • ventriculo-cisternemia - i den occipital delen, avdeling av en stor cistern.
 1. endoskopi - væske utledes gjennom et spesielt kateter satt inn i hullet i skallen.
 2. Ventrikulær drenering - En åpen operasjon som involverer installasjon av et eksternt dreneringssystem. Denne typen inngrep er angitt i tilfeller der andre typer operasjoner ikke kan utføres. Når det utføres, er det stor risiko for komplikasjoner senere.

Konsekvenser av hydrocephalus

Prognosen for leger som diagnostiserer cerebral hydrocephalus hos en voksen, avhenger av skjemaet og forsømmelsen av sykdommen. Påvisning av patologi i begynnelsen øker sannsynligheten for å opprettholde effektivitet, så vel som selvorientering av pasienten i hverdagen og samfunnet. For å gjøre dette, når de første symptomene på sykdommen trenger å konsultere en lege, overvåkes regelmessig, og også ta de anbefalte behandlings- og rehabiliteringsforløpene.

Hydrocephalus i et forsømt stadium truer pasienten med alvorlige komplikasjoner og en skuffende prognose av leger. Årsaken til dette er de irreversible prosessene i hjernevevet som oppstår med langvarig press av CSF på dets strukturer. Konsekvensene som følge av avansert hydrocephalus inkluderer:

 • nedgang i muskeltonen i lemmer;
 • forverring av hørsel og syn;
 • psykiske lidelser, manifestert i reduksjon av tenkning, hukommelse, oppmerksomhetskonsentrasjon;
 • forstyrrelser i luftveiene og hjertesystemet;
 • vann-salt ubalanse;
 • mangel på koordinering;
 • fremveksten av epileptiske anfall
 • tegn på demens.

I nærvær av de beskrevne komplikasjoner og deres alvorlige alvorlighetsgrad, blir pasienten tildelt et funksjonshemming, hvorav gruppen avhenger av hvor mye han kan orientere seg i samfunnet og livet.

Hvis sykdommen utvikler seg raskt eller hjernen nesten helt tapt funksjonalitet på grunn av atrofi av vevet, så er det stor sannsynlighet for koma og død.

Blandet cerebral hydrocephalus substitusjon hos voksne

Hydrocephalus hos voksne kan være en uavhengig sykdom eller en manifestasjon av patologien til andre organer og systemer. Hos pasienter med hydrocephalus utvikler prosessen med overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske i cerebrospinalvæsken aktivt på grunn av forstyrrelser i produksjon, sirkulasjon eller absorpsjon. Det manifesteres av en økning i hjernens ventrikler, en reduksjon i tettheten av hjernestoffet på grunn av impregnering med sin cerebrospinalvæske og innsnevring av subaraknoide mellomrom. I sykehuset Yusupov behandler nevrologer hydrocephalus med de mest effektive legemidlene som har et minimalt antall bivirkninger. Pasientene undersøkes ved hjelp av moderne forskningsmetoder som utføres av erfarne spesialister i nevrologiklinikken.

Symptomer og blandet hydrocephalus substitusjon

Blandet atrofisk hydrocephalus i hjernen refererer til ervervede former av sykdommen. Patologi er preget av en økning i hjernens ventrikler og subaraknoide rom under forhold med progressiv hjerneatrofi.

Når det gjelder sykdomsforløpet,

 • akutt hydrocephalus (fra tidspunktet for de første symptomene på sykdommen til brutto dekompensasjon er ikke mer enn 3 dager);
 • subacut progredient hydrocephalus (utvikler seg innen en måned fra sykdomsutbrudd);
 • kronisk hydrocephalus (dannet i perioden fra 3 uker til 6 måneder).

I henhold til nivået av CSF-trykk, blir hypertensive, normotensive og hypotensive hydrocephalus isolert. Blandet asymmetrisk hydrocephalus er preget av en økning i en av hjernens ventrikler. Blandet hydrocephalus av substitutt natur forekommer mot bakgrunnen av craniocerebralt trauma, arteriell hypertensjon, cerebral aterosklerose, ustabilitet av livmorhvirveler, alkoholisme.

Et karakteristisk trekk ved blandet hydrocephalus er erstatning av det frigjorte rom i hjernen med cerebrospinalvæske. En svak blandet hydrocephalus bidrar til en reduksjon i cerebral blodstrøm. Dette fører til inhibering av nevrologiske funksjoner. Hvis den erstatte hydrocephalus er ledsaget av en økning i volumet av hjerne-ventriklene, oppdages pasienter en reduksjon i intrakranielt trykk, i andre tilfeller vil det bli økt.

Moderat blandet asymmetrisk hydrocephalus i hjernen kan være asymptomatisk i lang tid. Symptomer på ventrikulær asymmetri bestemmes ved undersøkelse av pasienter. Pasienter med hydrocephalus substituttklager om alvorlig hodepine om morgenen etter oppvåkning, forårsaket av en langvarig horisontal posisjon i kroppen, kvalme, oppkast. De har registrert økt blodtrykk, økt hjertefrekvens, arytmi. Følgende tegn på sykdommen er også bestemt:

 • søvnløshet og søvnkvalitet
 • døsighet og sløvhet
 • økt tretthet;
 • irritabilitet;
 • redusert hørsel og synsstyrke;
 • skurhet i gang, brudd på koordinering av bevegelser.

I de senere stadiene av sykdommen vises symptomer på demens: fravær, minnefeil, kortsiktig minneforstyrrelse og manglende evne til å tenke logisk. En alvorlig komplikasjon av hydrocephalus substitusjon er det epileptiske syndromet. Pasienten utvikler demens, han kan falle inn i koma.

Diagnose av blandet hydrocephalus av substitutt natur

I Yusupov-sykehuset utføres data- og magnetisk resonansbehandling umiddelbart etter pasientens opptak til nevrologiklinikken. For å vurdere stadium av hydrocephalus og bestemme indikasjoner for kirurgi, beregner leger ventrikulokraniale koeffisienter, som viser graden av utvidelse av ventrikulærsystemet. Beregnet tomografi gjør det mulig å avklare forekomsten og forekomsten av iskemisk hjerneskade hos pasienter med subarachnoid blødning.

For å forutsi utfallet av kirurgisk behandling av erstatning hydrocephalus, gjennomgår alle pasientene en tap-test. Essensen av det er at når du fjerner minst 40 ml cerebrospinalvæske med lumbale punktering hos pasienter som lider av kronisk hydrocephalus, forbedrer tilstanden av helse i kort tid. Hvis testen er positiv, er det mer sannsynlig å forutse pasientens utvinning fra kirurgi.

I sykehuset Yusupov utfører nevrologer en omfattende undersøkelse av pasienter med hydrocephalus-substitusjon. Det inkluderer ultralydundersøkelse av hjernen, kraniografi (røntgenkronografi), oftalmoskopi av fundusen. Pasienter rådes av en øyelege, kardiolog, nevrokirurg.

Hvis blandet hydrocephalus av substitusjonell karakter går i moderat form med minimal symptomer, undersøkes pasientene hver 6. måned for å oppdage den negative dynamikken til sykdommen i tide. Ved tilstedeværelse av de uttrykte tegn på det hevede eller økte intrakranielt trykk, begynner behandlingen straks. I tilfelle av en alvorlig løpet av hydrocephalus substitusjon, utvikles en taktikk for å administrere en pasient med hydrocephalus på et møte av ekspertrådet med deltagelse av professorer og leger av høyeste klasse.

Behandling og forebygging av blandet cerebral hydrocephalus hos voksne

Hvis pasienten er diagnostisert med blandet cerebral hydrocephalus-substitusjon, utføres behandlingen i en nevrologisk klinikk. Valget av behandlingsmetode avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene på sykdommen og graden av hjernenatrofi. Med ubetydelig blandet hydrocephalus er behandlingen rettet mot å forbedre hjernens sirkulasjon, redusere intrakranielt trykk og forbedre kroppens generelle tilstand.

For å forbedre hjernecellens funksjon, foreskrives pasienter med notropisk effekt - fenibut, cerebrolysin, glycin, cinnarizin, bifren. For å redusere intrakranielt trykk, bruk diuretika - diacarb, mannitol, furosemid i kombinasjon med asparcam. Rehabilitologer gjennomfører et kurs av fysioterapi, massasjemaler og kraftsonen.

Pasienter med substitusjonsencefalopati i Yusupov-sykehuset er utstyrt med kosttilskudd. Retter i henhold til smakegenskaper er ikke forskjellig fra hjemmelaget matlaging. Kostholdet inneholder matvarer som er rike på sporstoffer (salat, nøtter, spinat, bananer, bitter sjokolade).

Med lav effektivitet av konservativ terapi eller en kraftig forverring i pasientens tilstand, bestemmer nevrokirurger om å utføre kirurgi. For å lette pasientens velvære i partnerklinikker utføres en shunting-installasjon av en kunstig vei for utstrømning av cerebrospinalvæske. Kaviteten i ventriklene er forbundet med en shunt med et annet hulrom i menneskekroppen, hvor væsken absorberes i kroppen. Ofte trekkes shunten tilbake i bukhulen. Så snart intrakranielt trykk overskrider normen, åpnes shuntventilen og en del av cerebrospinalvæsken trekkes tilbake fra hjernens ventrikler. Endoskopisk ventrikulostomi lar deg fjerne overflødig volum av CSF gjennom kunstig opprettede hull på bunnen av hjernens ventrikler.

For å forhindre hydrocephalus substitusjon, bør smittsomme sykdommer unngås, komplikasjoner som fører til hjerneskade. Kardiologer fra Yusupov sykehuset, hver enkelt pasient med hypertensjon, velger individuelt medisiner og doser av antihypertensive stoffer. Neurologer anbefaler ikke å misbruke alkohol, unngå eksponering for nevrotoksiner.

Hvis det er tegn på hydrocephalus-substitusjon, ring til Yusupov-sykehuset, hvor nevrologer utfører kompleks behandling av sykdommen, idet man tar hensyn til organismens individuelle egenskaper. Med ubetydelig hydrocephalus substitusjon medisiner kan sakte utviklingen av symptomene av sykdommen.

Blandet hydrocephalus i hjernen

Blandet hydrocephalus er en sjelden, men svært farlig nevrologisk sykdom. Det kan diagnostiseres både hos voksne og små barn, så alle trenger å vite om denne sykdommen. I mangel av behandling kan blandet hydrocephalus i hjernen føre til svært alvorlige konsekvenser.

Denne sykdommen stammer fra brudd på utstrømningen av cerebrospinalvæske (cerebrospinalvæske) fra kraniet. Væsken akkumulerer og fyller begge hjernens ventrikler, og mellomrom mellom hjernen og kranen. Det er økt intrakranielt trykk, noe som medfører en rekke alvorlige symptomer.

Klassifisering av hydrocephalus

Denne sykdommen er delt inn i tre hovedtyper:

 • Intern hydrocephalus i hjernen. Den er preget av akkumulering av cerebrospinalvæske direkte i hjernens ventrikler, noe som fører til at det intrakraniale trykket øker. Den cerebrospinalvæske begynner å presse på forskjellige deler av hjernen, det er en forstyrrelse av organets arbeid og hele systemet som disse områdene er ansvarlige for. Dette skjemaet blir provosert av inflammatoriske prosesser i kroppen, forstyrrelse av sentralnervesystemet i pasienten, svulsten og neoplasma.
 • Ekstern hydrocephalus. Tidligere var det en fullverdig sykdom, men nå teller det ikke. Denne typen dropsy har en annen opprinnelse, og helt forskjellige konsekvenser. Med dette bruddet reduseres hjernevolumet og det kan til og med delvis atrofi. Samtidig er hele plassen som har blitt ledig i kranierommet okkupert av cerebrospinalvæsken.
 • Blandet hydrocephalus substitusjon. Karakterisert av en nedgang i hjernevolum og fylling av cerebrospinalvæsken, ikke bare av hjernehinnehusene, men også av det tomme rommet i skallen. Denne sykdomsformen kalles substitutt. Denne typen sykdom er mest sannsynlig å påvirke eldre mennesker.

I følge naturens natur er hydrocephalus delt inn i:

 • akutt. Den akutte sykdomsformen er preget av en rask strøm og er en alvorlig trussel mot pasientens liv og helse. Som regel krever det akutt kirurgisk inngrep. Ved trepanering av skallen og installering av avløp for utstrømning av cerebrospinalvæske fra hjernehulrommene.
 • kronisk. Den kroniske formen bærer ikke så alvorlig fare, men utvilsomt krever behandling. Hun gjennomgår shunting - installasjonen av et komplekst system av katetre som sikrer bevegelsen av cerebrospinalvæsken fra kranen til andre hulrom i kroppen - buk eller små bekken, hvor rask absorpsjon av cerebrospinalvæske vil oppstå.

Det er også subakutt hydrocephalus - en kombinasjon av akutte og kroniske sykdomsformer. Det er den farligste sykdomsformen, utgjør en stor trussel mot helse og normalt liv. Imidlertid er subakutt hydrocephalus svært sjelden diagnostisert.

Det er også en hjertekarriere hydrocephalus av hjernen, som oppstår fra atrofi av hjernebarken i hjernehalvene.

Årsaker til sykdommen

Hydrocephalus, eller ødem i hjernen, blir oftest diagnostisert hos nyfødte spedbarn. Faktum er at hjernen, som andre organer, fortsetter å vokse og utvikle seg raskt etter fødselen, noe som forårsaker funksjonsfeil i kroppen. I dette tilfellet er diagnosen cerebral hydrocephalus laget. Det regnes som medfødt, og ofte er en moderat form ikke en trussel mot helse. Sykdommen vil passere så snart skallen begynner å vokse og forholdet mellom hjernens masse og kranens størrelse vil bli gjenopprettet.

I noen tilfeller kan økt intrakranielt trykk og hydrocephalus diagnostisert hos en nyfødt være en alvorlig årsak til bekymring. Ofte er sykdommen bestemt selv før fostrets utseende lyser.

Utviklingen av sykdommen hos små barn kan provoseres av følgende faktorer:

 • Fødsel og intrauterin traumer.
 • Utsatt under graviditetsinfeksjon.

Vanligvis forekommer hydrocephalus av følgende grunner:

 • Alvorlige kraniocerebrale skader og ryggsmerter.
 • Utsatt infeksjoner og meningitt.
 • Rus.

Berørt hydrocephalus, inkludert blandet, og eldre. Du kan si at de er i risikofaktoren. Faktum er at i den gamle alderen blir ryggraden svak, og noen av hans skader, spesielt i livmorhalsområdet og forskyvning, kan utløse et brudd på utstrømningen av cerebrospinalvæsken. Årsakene til dropsy hos eldre:

 • Svakhet og sårbarhet i ryggraden, hans skader.
 • Åreforkalkning.
 • Hypertensjon.

Den farligste i denne sykdommen er at det ikke kan føles lenge. Først kan en person ikke oppleve ubehag, siden tegnene på sykdommen ikke vises umiddelbart. Uansett årsak, kan en forsømt form for hydrocephalus, både hos barn og voksne, føre til alvorlige konsekvenser. For eksempel, delvis eller total funksjonshemming hos voksne og alvorlig utviklingsforsinkelse hos barn.

Symptomer på sykdommen

Det er viktig å vite om en sykdom som blandet hydrocephalus i hjernen, hva det er, hvilke tegn (symptomer) på denne sykdommen.

I et lite barn, inkludert en nyfødt, er dråpe karakterisert, fremfor alt av uforholdsmessige dimensjoner av skallen. Ofte er det synlig for det blotte øye. Selvfølgelig kan bare en kvalifisert lege bestemme diagnosen nøyaktig. Et slikt tegn som et stort hode skal imidlertid føre til mistanke fra foreldrene.

I tillegg har barns hydrocephalus slike symptomer som:

 • Økt intrakranielt trykk (ICP).
 • Konstant gråt og angst.
 • Synlig vanskeligheter med hodebevegelse.
 • Overtredelse av barnets samordning.
 • Konvekse fontanel.
 • Kramper i form av kramper, rulle i øynene, tråkking.
 • Ufrivillig vridning av hodet, åpenbare syns- og hørselshemmelser.

Alle ovennevnte faktorer bør tjene som en alvorlig grunn til å kontakte en lege. I vår tid behandles hydrocephalus, men en forsinkelse i å få tilgang til en lege kan føre til at et barn får et alvorlig utviklingshull, et svakt intellekt og problemer med selvstendig livsstøtte.

I hydrocephalus hos voksne:

 • Konstant sterkeste helvedesild hodepine, migrene.
 • Støy i ørene, en signifikant reduksjon i syn og hørsel.
 • Vanskelig bevegelse av øynene.
 • Tap av orientering i rommet, uventede angrep av kvalme, oppkast, døsighet. Disse tegnene er mer merkbare om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning.
 • Svakhet og mangel på initiativ.
 • I forsømte tilfeller, markerte endringer i atferd, en reduksjon i etterretning, og til og med manglende evne til å svare på et enkelt spørsmål.
 • Også endringer i form av skallen er mulig selv hos voksne - oftest er det en bule i pannen.

Diagnose av sykdommen

Blandet hydrocefalus hjernen hos voksne som bør behandlingen ikke forsinkes, så vel som i barn diagnostisert ved hjelp av røntgenstråler i skallen, og magnetisk resonansavbildning (MRI) som gjør det mulig å spore størrelsen på hjernen og dens ventrikler, så vel som mengden av akkumulert væske. Barn som ikke har fontanel, bruker det ultralyd av hjernekonstruksjoner.

Det er kjent at hos friske mennesker er volumet av cerebrospinalvæsken ca. 150 ml, mens i tilfelle en pasient kan mengden cerebrospinalvæske nå 1 liter. Etter dette undersøkes nevrolog, endokrinolog og øyeleger. Det finnes også andre måter å diagnostisere cerebral hydrocephalus. Gjennomsnittlig av dem:

 • Angiografi er introduksjonen i kroppen av et kontrastmedium, som gjør det mulig å avsløre patologien til hjernen, karene og så videre i bildet.
 • Ultralydundersøkelse (ultralyd).
 • Generell blodprøve.
 • Datatomografi.
 • Prøvetaking av brennevin med henblikk på videre undersøkelse for tilstedeværelsen av patogene bakterier eller forstyrrelser i sammensetningen.

Behandling av hydrocephalus

Med moderat blandet hydrocephalus i hjernen, som ikke utgjør en stor fare for menneskers helse, er det følgende behandlingsmetoder:

 • Medisinsk.
 • Manuell terapi.
 • Fysioterapi.

Vanligvis er pasienten foreskrevet diuretika som stimulerer den akselererte sirkulasjonen av væske i kroppen, så vel som antibiotika, hvis den smittsomme årsaken til sykdommen er bekreftet. I tillegg utføres behandling med legemidler som akselererer blodsirkulasjonen i hjernen.

Kirurgisk behandling

Selv moderat, blandet cerebral hydrocephalus-substitusjon kan til enhver tid utvikle seg til en akutt form, så det er viktig å være konstant overvåket av en lege som skal samle inn data. Hvis en akutt form av sykdommen oppstår, utføres en umiddelbar nevrokirurgisk inngrep.

Det finnes flere typer operasjoner for hydrocephalus:

 • Bypass operasjon. Shunting, brukt i kronisk form av hydrocephalus, brukes mindre og mindre. Saken er at denne operasjonen er ganske traumatisk og truer med alvorlige komplikasjoner i tilfelle feil oppførsel. Selv etter å ha installert shuntene, krever et komplekst system av katetre konstant forsiktig omsorg, utskifting av elementer og så videre. Under slike forhold er det ganske enkelt å introdusere en infeksjon i kroppen og få alvorlig infeksjon.
 • Installasjon av avløp. Avløp brukes i tilfeller der det er nødvendig å raskt redusere intrakranialt trykk og å trekke deler av cerebrospinalvæsken fra hjernehulene. Dette kan skje når den nye formasjonen helt blokkerer kanalen for utstrømning av cerebrospinalvæske fra skallen, og det er en rask opphopning av det i hjernens hulrom.
 • Endoskopi. Endoskopi utføres med minimal trauma til kroppen. Ved hjelp av en spesiell enhet - et endoskop - trer doktoren inn i hjernens ventrikler og gjør hull for å sikre utstrømningen av væske direkte til hjernen tankene. Intrakranialt trykk avtar, og cerebrospinalvæsken absorberes.

Shunting og installering av avløp er noe utdatert av operasjon, selv om de fremdeles brukes i praksis. Den mest moderne måten å bekjempe cerebral hydrocephalus er endoskopisk kirurgi.
"alt =" ">

Blandet cerebral hydrocephalus er en svært alvorlig og farlig sykdom som rammer alle aldersgrupper av mennesker. Behandlingen av denne sykdommen bør ikke utsettes, da det er mulig med uopprettelige forandringer i kroppen, med en nedsatt intellektuell nivå og total uførhet. I dag utføres vellykket medisinsk og nevrokirurgisk behandling av denne sykdommen.

Hydrocephalus hos voksne - årsaker, hovedsymptomer og behandlingsmetoder

Hydrocephalus i hjernen, kjent i det vanlige folk som en "dråpe i hjernen" - en farlig sykdom som, uten riktig behandling, kan føre til funksjonshemming og til og med død.

Hydrocephalus er en farlig medfødt eller oppkjøpt sykdom hvor overskudd av væske akkumuleres i hjernehulene

Hvorfor utvikler hydrocephalus hos voksne, hvordan man bestemmer sykdommen, og om den kan herdes?

Hva er hydrocephalus?

Hydrocephalus er en tilstand der cerebrospinalvæske akkumuleres i den menneskelige hjerne. Denne væsken blir kalt "lut", og utfører en meget viktig funksjon - næring til hjernen og beskytter den mot støt og gjennomtrengning av smittestoffer som er involvert i sirkulasjonen av blodet inne i skallen og hjernen, gir optimal intrakranialt trykk.

Alkohol er produsert inne i hjernen og vaskes av hjernen, hvorpå den absorberes i venesystemet. Dermed er det en kontinuerlig sirkulasjon av cerebrospinalvæske inne i hjernen. Når denne prosessen forstyrres på et hvilket som helst stadium (med produksjon av cerebrospinalvæsken, underveis eller under absorpsjon) oppstår hydrocephalus.

Vær oppmerksom! Sykdommen kan være medfødt (vanligvis funnet hos barn) og ervervet.

Hydrocephalus kan utvikle seg på ulike måter, avhengig av hva som er delt inn i flere typer:

 • Okklusjon - et hinder oppstår i bevegelsen av cerebrospinalvæsken, mens utvikling og absorpsjon av cerebrospinalvæsken ikke forstyrres. Et slikt hinder kan være pigger, blodpropper (for eksempel med intraventrikulær blødning), en del av svulsten.
 • Disresorbativ - det er et brudd på absorpsjon av cerebrospinalvæske i hjernens venøse system på grunn av hva som skjer i opphopningen.
 • Hypersekretorisk ventrikler produserer for mye CSF, som ikke har tid til å bli absorbert.

Noen ganger er det mulig å møte formuleringen - intern eller ekstern hydrocephalus hos voksne. I de senere år er disse typer slutte å behandle hydrocefalus fordi deres årsak er på grunn av et høyt innhold av væske, og hjerne atrofi av hjernevev og ikke på grunn av forstyrrelser av sirkulasjon av spinalvæske.

Hjerne: venstre - normal, høyre - med hydrocephalus

Intern Hydrocephalus blir bestemt ved å øke hjerne ventriklene eller median væsken strømmer, den ytre hjerne hydrocefalusventiler hos voksne når overbelastning finner sted i hjernen, cerebrospinalvæsken og omkretsen av omkretsrommet.

I tillegg er det en blandet hydrocephalus av hjernen, som, som intern og ekstern type, refererer til åpne former når strømmen av CSF ikke forstyrres. Hvis et hinder oppstår i strømmenes vei (som i okklusal form), anses hydrocephalus å være lukket.

Hydrocephalus klassifiseres også i henhold til væsketrykket (hypertensive, hypotensive og normotensive) og sykdommens varighet:

 • Akutt - fra utseendet til de første symptomene på utviklingen av alvorlige hjernesykdommer er ikke mer enn tre dager;
 • Subacute - utvikler seg innen 21-30 dager;
 • Kronisk - kan vare som 3 uker og seks måneder.

Noen av de beskrevne skjemaene er veldig farlige. årsaker i hjernekonstruksjonene irreversible endringer, som et resultat av at en person mister sin evne til selvbetjening og arbeidskapasitet, blir deaktivert og i noen tilfeller dør.

Hvorfor er det hydrocephalus

Faktorer for fremveksten av hydrocephalus i hjernen er mange, men de oppstår vanligvis på grunn av to grunner: med kompresjon ved hevelse eller hevelse, eller med lim eller inflammatorisk prosess.

Vær oppmerksom! Hydrocephalus kan oppstå som en uavhengig sykdom, og være en konsekvens av ulike patologiske tilstander i hjernen.

 • Traumer og posttraumatiske tilstander i hjernen;
 • Infeksiøs betennelse i hjernen og meninges (encefalitt, meningitt, ventrikulitt);
 • Forstyrrelser i utviklingen av sentralnervesystemet;
 • Tumorer i hjernen;
 • encefalopati;
 • Vaskulære patologier i hjernens hjerne (inkludert aneurysmbrudd);
 • Lav tetthet av hjernens substans;
 • Utsatte streker.

I mennesker i alderen ofte moderat uttrykt ytre hydrocefalus ved hvilken reduksjonen i produksjonen av hjernen substans, etterfulgt av å erstatte den med sprit. Moderat ytre substitusjon hjerne hydrocefalus kan oppstå på grunn av alkoholmisbruk, mot Alzheimers sykdom, nevrologiske uregelmessigheter, hypertensjon.

Viktig! Moderat hydrocephalus av substituttypen er farligere enn andre former for sykdommen, fordi forekommer vanligvis asymptomatisk og er vanskelig å diagnostisere.

Hvis en person har en sykdom som kan forårsake ekstern hydrocephalus av hjernen hos en voksen, bør han regelmessig besøke en nevrolog med sikte på forebygging.

Tegn og symptomer

Det kliniske bildet av sykdommen avhenger av de faktorene som ble grunnlag for patologien, samt nivået av intrakranielt trykk og tidspunktet for sykdomsbegyndelsen. For eksempel, med hydrocephalus på grunn av hjerneskade eller subarachnoid blødning, kan symptomer oppstå i de tidlige dager av sykdommen. Og med kroniske tegn på sykdommen oppstår og belastes gradvis.

Tegn på hydrocephalus i ekstern hydrocephalus:

 1. Den første fasen. Det er en liten illebefinnende, en lignende klinisk bilde for de fleste nevrologiske sykdommer: svimmelhet, mild hodepine, mørkere øynene, svakhet. På dette stadiet kan sykdommen vanligvis ikke gjenkjennes, så det går inn i en mer alvorlig - den andre fasen.
 2. Den andre fasen. Karakterisert av tegn på økt intrakranielt trykk:
 • Alvorlig smerte i hodet, verre når stillingen endres, når du går, trener, hoster, nyser;
 • Hevelse i ansiktet;
 • Følelse av sprengning og trykk inne i skallen;
 • Nervøshet, irritabilitet, depressivitet;
 • Trykk på øyekontakten;
 • Føler seg sliten og knust
 • Utseendet til lyse blinker og fargede flekker foran øynene;
 • Kvalme og oppkast, ikke avhengig av matinntaket;
 • Svetting.
Den første fasen av hydrocephalus har symptomer som ligner på de fleste nevrologiske lidelser, og det er vanskelig å gjenkjenne, og den andre fasen er preget av tegn på økt intrakranielt trykk

I tillegg er det nevrologiske lidelser: nummenhet i ekstremitetene, taleforstyrrelser, synsforstyrrelser (redusert syn, strabisme), kompleksiteten av de ovennevnte persepsjon, manglende koordinasjon, paralyse av noen deler av kroppen, noe som reduserer følsomheten.

 1. Den tredje fasen. Den mest alvorlige og farlige scenen av sykdommen. Trykket av væsken i hjernen er så intens at det kan utvikle seg:
 • Epileptiske anfall
 • hukommelsestap;
 • Tap av selvbetjente ferdigheter;
 • Bevisstap;
 • Ufrivillig urinering;
 • Staten av "stupor";
 • Koma.

I den siste fasen av ekstern hydrocephalus får pasienten en funksjonshemning, og med en rask utvikling av tegn kan pasienten dø.

Med intern hydrocephalus begynner pasienten å føle tegn på økt intrakranielt trykk, alvorlig hodepine, kvalme og oppkast, problemer med hørsel og syn.

Blandet moderat hydrocephalus manifesterer seg vanligvis ikke lenge, og pasienten kan leve lenge uten å vite om sykdommen. Som dette utvikler, vil denne hydrocephalus begynne å gjøre seg kjent med følgende symptomer:

 • Utseendet til permanent, ikke forbigående hodepine, intensivere om morgenen.
 • Døsighet. En konstant følelse av døsighet indikerer at andre nevrologiske lidelser har sluttet seg til hydrocephalus.
 • Kvalme. Vises vanligvis om morgenen og er ikke avhengig av inntak av mat.
 • Problemer med minne, taleforstyrrelser og koordinering av bevegelser.

Den akutte form for okklusal hydrocephalus er vanligvis uttalt og er ledsaget av følgende karakteristiske trekk:

 • Ubøyelig, uutholdelig hodepine uten klar lokalisering. Pasienter indikerer en følelse av at hodet pumpes innfra med en pumpe. Det er karakteristisk at smerten manifesterer oftere om morgenen, og om kvelden sannsynligheten.
 • Følelsen av trykk fra innsiden på øyebollene, følelsen av "sand" i øynene. Mulig forringelse av synet.
 • Kvalme og oppkast. I dette tilfellet kan oppkast "fontene" oppstå uten kvalme, ganske uventet for pasienten. Etter oppkast kommer ikke lettelse.
 • Døsighet, stupor og koma. Oppstår i forsømte tilfeller og kan resultere i død.
Hydrocephalus er preget av en kraftig reduksjon i intelligens, aktivitet, initiativ, svikt i søvn og våkenhet, nedsatt syn, nedsatt oppmerksomhet. Hvis noen av disse symptomene oppstår, se lege

Symptomer på kronisk hydrocephalus øker gradvis og kan oppstå etter uker eller måneder etter den opprinnelige årsaken:

 1. For det første er syklusen i søvn forstyrret, det er døsighet eller søvnløshet. Det er hurtig tretthet, sløvhet, minneverdighet.
 2. Demens er nedbrytning av kognitiv funksjon, når en person mister sine ferdigheter oppnådd tidligere (evnen til å tenke, tjene seg selv, etc.).
 3. Brudd på å gå. Først går gangen - det blir ustabilt, ustabilt, sakte. Ledsaget av usikkerhet når du står og beveger deg. Utvikler en "shuffling gang", som om personen er markeringstid.
 4. Raskt vannlating om natten, som gradvis blir urininkontinens.

For pasienter med hydrocephalus er preget av en kraftig nedgang i intelligens, aktivitet, initiativ, begynner de å forvirre søvn og våkenhet begynner å avta synet forringes oppmerksomhet - alle disse funksjonene er svært farlig, og hvis de synes å være å søke om undersøkelse av en nevrolog.

Hvordan behandles hydrocephalus?

Før behandling med hydrocephalus utføres en omfattende nevrologisk undersøkelse og diagnostiske neuroimaging-tiltak:

 • MR og CT - gjør det mulig å fastslå størrelsen og formen på ventriklene, hjernebarken og subaraknoidrommet.
 • Radiografi - bestemmer bevegelsesretningen av cerebrospinalvæsken og typen hydrocephalus.
 • Trial lumbal funksjon;
 • Neuropsykologisk undersøkelse.

Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomer og graden av væsketrykk, velges pasienten kirurgisk eller medisinsk behandling.

Før begynnelsen av hydrocephalusbehandling, en nevrologisk undersøkelse og diagnostiske neuroimaging-tiltak

Behandling av hydrocephalus inkluderer følgende områder:

 1. Fjerning av trykk av cerebrospinalvæske på hjernen;
 2. Normalisering av blodsirkulasjonen i hjernen;
 3. Gjenopprett driften av sentralnervesystemet.

Medisineringsterapi

Det er foreskrevet for de første stadiene av hydrocephalus og for kronisk sykdom av sykdommen.

 • Diakarb, Mannitol, Mannitol - for å redusere intrakranialt trykk;
 • Furosemide, Lasix - for å øke væskeutstrømningen og den raskeste eliminasjonen gjennom urinsystemet;
 • NSAIDs (Nurofen, Ketorolac, Nimesil) - for å lindre symptomer (hodepine);
 • Nootropics (Noofen, Cavinton) - å normalisere arbeidet i hjertet og blodkarene;
 • Kaliumpreparater (Panangin, Asparcum) - foreskrives sammen med vanndrivende legemidler for påfylling av kalium i kroppen.

Viktig! Selvadministrasjon og valg av medisiner for hydrocephalus - er forbudt. Ukontrollert behandling kan bare forverre situasjonen.

Doserings- og behandlingsregime er valgt individuelt for pasienten.

Kirurgisk inngrep

Det er foreskrevet i akutte former for hydrocephalus og i tilfelle dersom medisinering er impotent.

I dag utføres minimalt invasive kirurgiske inngrep ved behandling av hydrocephalus:

 • Endoskopisk kirurgi - eliminerer patologier som forhindrer utstrømning av væske, og bidrar også til å fjerne overflødig væske.
 • Shunting - dreneringssystemet bidrar til å sikre utstrømning av væske til de frie hulrom.
Hvis medisinering ikke virket, og i akutte former for hydrocephalus, kirurgisk inngrep

I kroniske former skifte hydrocefalus typisk anvendt, mens den akutte form krever umiddelbar nevrokirurgisk behandling som består i å anvende kraniotomi og utvendig avløp for drenering av overskytende cerebrospinalvæske.

Prognose og komplikasjoner

Prognosen for hydrocephalus er avhengig av årsakssykefaktoren som forårsaket sykdommen, riktig diagnose og valg av nødvendig behandling. Det vil si at prognosen vil være positiv med kvalitetsarbeidet til leger og rettidig behandling av pasienten for medisinsk behandling.

I forsømte tilfeller er det noen begrensninger i pasientens fremtidige aktivitet - funksjonshemming. Konsekvensene av patologi kan uttrykkes i brudd på fysisk og psykisk utvikling, problemer med taleapparatet, forstyrrelsen i nervesystemet.

Hvor mange bor med hydrocephalus? Ved kronisk hydrocephalus kan pasienter som ble diagnostisert til rett tid og behandlet med riktig behandling, godt bruke resten av livet uten betydelige komplikasjoner og begrensninger.

Les Mer Om Fartøyene