Substrate hydrocephalus - årsaker, symptomer, behandling

Ved ordet "hydrocephalus", forestiller de fleste et lite barn med en uforholdsmessig forstørret skallle.

Faktisk, medfødt hydrocephalus i tidlig alder fører til deformering av hodet på grunn av kraftig forhøyet intrakranielt trykk. Hydrocephalus fortsetter imidlertid på en helt annen måte.

For det første blir det vanligvis funnet i eldre pasienter, og for det andre fordi en voksen skull suturer forbenet, ikke sykdommen ikke resultere i en økning og deformasjon.

For det tredje kan det ledsages av normalt eller til og med redusert intrakranielt trykk. Derfor er sykdommen svært uoppdaget i mange år eller til og med tiår.

Erstatning av hydrocephalus i hjernen: symptomer og behandling - temaet i denne artikkelen.

klassifisering

Som enhver annen form for hydrocephalus har hydrocephalus substitusjon flere former:

 • Med ekstern erstatning hydrocephalus, akkumulerer cerebrospinalvæske i subaraknoid hulrom, og tar stedet for det reduserte hjernevolumet.
 • Ved intern hydrocephalus substitusjon fyller cerebrospinalvæsken hjernens ventrikler.
 • Blandet hydrocephalus substitusjon er preget av akkumulering av cerebrospinalvæske både i hjernen og utvendig, under membranene.

Årsaker til patologi

Substitusjonshydrocephalus er forskjellig fra andre typer sykdommer, hovedsakelig ved at den er ledsaget av atrofi av hjernevev.

Alkohol tar sin plass, derav navnet "erstatning".

Ofte forårsaker døden av hjerneceller aldersrelaterte endringer.

Det finnes andre årsaker til hjerne atrofi: alkoholisme, infeksjonssykdommer som nevro, herpes, røde hunder, toksoplasmose, økt intrakranialt trykk, som kan være ikke bare et symptom, men også årsaken til substitusjon hydrocefalus, hypertensjon og aterosklerose, samt konsekvensene av traumatisk hjerneskade.

Årsaken til sykdommen til en viss grad påvirker kurset. Aldersrelatert hydrocephalus-substitusjon, gjør oftere ikke seg selv, på grunn av traumer eller smittsomme hjerneskade - legges over på den underliggende sykdommen og forverrer symptomene.

Hydrocephalus er en alvorlig sykdom som er fulle av farlige konsekvenser for både barn og voksne. Blandet hydrocephalus av hjernen hos voksne - hva er det og hvordan å behandle sykdommen?

Typer hydrocephalus hos nyfødte og måter å behandle sykdommen på, vurder her.

Visste du at økt intrakranielt trykk kan føre til hjerneslag og tap av syn? Http://neuro-logia.ru/zabolevaniya/golova/sosudistye-zabolevaniya-mozga/vnutricherepnoe-davlenie-simptomy-i-lechenie-u-vzroslyx.html linken kan du lese i detalj om farene ved sykdommen og dens behandling.

symptomer

Alle former for hydrocephalus har en tendens til å utvikle seg med tiden, og substitusjon er ikke et unntak. Gradvis voksende intrakranielt trykk fører til følgende symptomer:

 • hodepine ledsaget av kvalme og oppkast;
 • generell forverring av helsetilstanden, økt tretthet;
 • søvnforstyrrelser;
 • forverring av syn, dobbeltsyn;
 • problemer med kontroll av vannlating og avføring;
 • redusert intellekt, minneforringelse;
 • sløvhet, apati, mangel på initiativ;
 • epileptisk syndrom;
 • endringer i blodtrykk og arytmi.

Hodepine forårsaket av hydrocephalus er ofte forvekslet med migrene, men i motsetning til migrene, er de vanligvis ikke ensidige og griper hele hodet. Intellektuelle brudd påvirker først og fremst logisk tenkning og evne til å regne: Pasienten kan ikke løse et ukomplisert eksempel, glemmer sin alder, går tapt i tid.

diagnostikk

For å oppnå en nøyaktig diagnose er det ikke nok karakteristiske nevrologiske symptomer - en undersøkelse av hjernen er nødvendig. Oftest er en MR tilstrekkelig til å oppdage atrofi i hjernevævet og en økning i volumet av cerebrospinalvæsken. I noen tilfeller er det imidlertid nødvendig med ytterligere tester.

Dette angiografi, ultralyd, røntgen av en hodeskalle med mistenkt smittsomme sykdommens art - tester for Herpes patogener, syfilis, toksoplasmose, og ophthalmoscopy.

Erstatning hydrocifalia er en tom tyrkisk sadel

Ofte oppdages hydrocephalus ved en tilfeldighet. Med et mildt sykdomsforløp er det nødvendig å gjennomgå en undersøkelse minst en gang hvert halvår for å identifisere de første tegn på utviklingsforstyrrelser i tidlige stadier. Hvis intrakranielt trykk økes kraftig, så er det umiddelbart nødvendig å starte behandlingen.

Som enhver annen form for denne sykdommen, er den ikke tilbøyelig til uavhengig regresjon.

behandling

Taktikken for ekstern hydrocephalus erstatningsterapi bestemmes avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene og arten av hjerneskade. Med hydrocephalus substitusjon, kan ofte alvorlige former, konserverende nok behandling, kreve kirurgisk inngrep.

Når sykdommen oppstår uten uttalt symptomer og ikke ledsages av en økning i intrakranialt trykk, tilstrekkelig rettet for å forbedre hjernens sirkulasjon og den generelle tilstanden til behandlingsdelen.

Denne massasje av halsområdet og templene, moderat fysisk aktivitet medisinert bad, bruk av nootropiske midler og midler som forbedrer blodtilførsel til hjernen, slik som Phenibutum, Glycine, Cavinton, cinnarizin, Cerebrolysin.

Hvis intrakranielt trykk økes, foreskrives pasienten diuretika for å fjerne overflødig væske fra kroppen og redusere volumet av cerebrospinalvæsken: Diacarb, Furosemide, Mannitol.

Hvis det er et slikt behov, kan diuretika tabletter erstattes av anlegg og utstyr med en lignende virkning - a poppel knopper, mais silke, nesle. Med regelmessig bruk av diuretika, kaliumtilskudd nødvendigvis forbrukes og magnesium, og mikronæringsstoffer rik på disse matvarene, som bananer, nøtter, bønner, salat, spinat og bitter sjokolade, fordi de finnes i store mengder i urinen.

Operativ intervensjon med erstatning hydrocephalus er ekstremt sjelden, men i tilfeller hvor sykdommen begynner å utvikle seg skarpt, noe som fører til en alvorlig forverring av pasientens tilstand på kort tid, kan det være nødvendig.

Ofte med intern hydrocephalus, brukes en shunt til å koble ventrikulær hulrom til et annet kroppshulrom, som starter med perikardiet og slutter med en av urinene.

Vanligvis er det magehulen. Når en bestemt indeks for intrakranielt trykk er nådd, åpner shuntventilen, og overskytende væske forlater hjernen.

Denne operasjonen fjerner alle symptomer på sykdommen, men pasientens sunne liv med en shunt avhenger av tilstanden til enheten, som fra tid til annen må byttes ut.

Endoskopiske operasjoner, som endoskopisk ventrikulostomi, hvor ventilasjonshullene er hullet i bunnen av ventrikkelen, er fri for denne ulempen, men de utføres ikke i alle klinikker.

forebygging

Unngå infeksjoner som potensielt kan føre til skader på nervevevet, hodeskader, og symptomer på økt intrakranielt trykk og blod treffe tilfredsstillende virkning og unngå misbruk av alkohol og andre nevrotoksiske stoffer.

Advarsel hovedårsaken til sykdommen - aldersrelaterte endringer i hjernen - for øyeblikket er det umulig.

Til slutt skal det bemerkes at hydrocephalus substitusjon sjelden forekommer i alvorlig form og er vanligvis godt egnet til terapi. Derfor, når du stiller denne diagnosen, bør du ikke fortvile og forestille deg det verste.

Noen ganger manifesterer hydrocephalus seg ikke i det hele tatt, og diagnosen oppdages ved en tilfeldighet. Moderat cerebral hydrocephalus hos voksne blir ofte oppfattet som de første symptomer på demens, men disse er to helt forskjellige sykdommer.

Folkemetoder for behandling av hjernesvulster er beskrevet i denne artikkelen.

Årsaker og behandling av blandet hydrocephalus hos barn og voksne

Hydrocephalus er en sykdom preget av overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske - cerebrospinalvæske. Den balansert sirkulasjonen er svært viktig for normal hjerneaktivitet.

Vanligvis er en slik patologi forbundet med høyt intrakranielt trykk (ICP), når væsken er intenst produsert, men dårlig absorbert, og fremkaller utviklingen av sykdomsfokus.

Årsaker til anomali

Årsakene til patologi skyldes endringer som er relatert til utviklingen og bevegelsen av CSF. Diagnosen "encephaly" hos nyfødte er forbundet med infeksjoner som har vært i en gravid kvinne.

For eksempel bidrar dets cytomegalovirus-variasjon til den ringere funksjonen av ventriklene i embryoens hjerne. Avhengig av lokalisering av patologi skiller legene mellom interne, eksterne og blandede typer av sykdommen.

I tillegg til den medfødte formen kan den oppnådde hydrocephalus utvikle seg til spedbarn som en komplikasjon etter hjernehinnebetennelse, forgiftning, hodetrauma. De fleste av artene av denne sykdommen er en konsekvens av en komplisert utstrømning av cerebrospinalvæske som akkumuleres i hjernens ventrikler.

Former av sykdommen

Avhengig av lokaliseringen skiller du:

 • Intern (ventrikulær) dropsy - cerebrospinalvæsken samles direkte i ventriklene, som strekker seg i hjernen.
 • Ekstern form - overskudd av CSF er konsentrert under cerebralmembranen og klemmer det fra utsiden. I dette tilfellet er innholdet innenfor, i ventrikkene, normalt. Dette er en ganske sjelden type dropsy som oppstår mot bakgrunnen av hjernenatrofi.
 • Blandet hydrocephalus er akkumuleringen av CSF inni, i ventrikkene og utenfor, subaraknoid plass.

Typen av denne alvorlige sykdommen vil avhenge av valg av behandlingsmetoder - både konservative og kirurgiske.

Egenskaper av hydrocephalus

Egenskaper av sykdommen på grunn av samspillet mellom visse mekanismer forårsaker andre typer ødem i hjernen.

Blandet substitusjonell hydrocephalus observeres vanligvis hos eldre pasienter med tegn på nedsatt volum av hjernen. Den særegne funksjonen er erstatning av det frigjorte rommet med brennevin. Bakgrunn for dannelsen av en slik patologi tjener ofte som hjernerystelse, hypertensjon, aterosklerose, svakhet i livmorhvirvelene, alkoholavhengighet.

Moderat uttrykt form bidrar til å senke blodstrømmen. Dette kan være et resultat av inhibering av mange hjernefunksjoner. Hvis den erstatte hydrocephalus er ledsaget av en økning i volumet av hjerne-ventriklene, oppdages pasienter en reduksjon i ICP, i stedet vil den bli økt.

Hvis det ikke er noen klager, trenger moderat blandet hydrocephalus ikke behandling. Det er mulig å kontrollere pasientens tilstand ved hjelp av flere undersøkelser. Dynamikken i sykdommen vil vise MR. Hvis kaviteten med cerebrospinalvæske øker, vil nevrologen anbefale diuretika og vasodilatormedikamenter.

Hvis sykdommen utvikler seg, dør hjernecellene. Pasienten kan bli tilbudt kirurgisk behandling. Tidligere har shunting alltid blitt utført, moderne teknologi har supplert arsenalet av metoder med nevroendoskopisk kirurgi.

Kirurgisk behandling av slik patologi som moderat blandet hydrocephalus i hjernen utføres bare etter avtale med behandlende lege. Hvis pasienten ikke mottar full behandling, venter han på rullestol.

Symptomatologi av sykdommen

Symptomene på sykdommen indikerer en økning i ICP:

 • kvalmeforstyrrelser;
 • døsighet;
 • vedvarende hodepine;
 • overbelastning av optisk nerve;
 • forskyvning på hodeaksen.

Symptomer på blandet hydrocephalus er preget av hodepine med maksimal intensitet om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning. Dette skyldes en økning i ICP i søvn.

En viktig symptom - En tilstand av døsighet, som spiller rollen som en harbinger av farligere nevrologiske lidelser.

I formuleringen av en slik diagnose som blandet hydrocephalus hos voksne, akutt, rive opp kranen, smerter rundt hodet. Om morgenen blir mala ledsaget av kvalme.

I tillegg til hodepine med blandet form av atrofisk hydrocephalus, observeres taleforstyrrelser, svakhet i bena, epilepsi, hukommelsesforstyrrelser, spesielt memorisering av numerisk informasjon. I noen form for dropsy er pasientene passive og ikke-initiativ.

Med sykdomsprogresjonen oppstår en ytterligere lidelse i sinnet, som utelukker muligheten for selvbetjening. Pasienten reagerer utilstrækkelig på enkle spørsmål.

I sene stadier av sykdommen er urininkontinens mulig. Etter en grundig undersøkelse med riktig diagnose utvikler legen et personlig behandlingsregime for pasienten.

Hydrocephalus hos barn

En cerebral cortex hos barn er ikke en sjelden sykdom: ett spedbarn per 4.000 nyfødte. Men det er også trøstende statistikk: medfødt hydrocephalus behandles vel ved å skifte, og barn med et rør i hodet kan leve et fullt liv med tilstrekkelig belastning.

En alvorlig sykdom med uforutsigbare konsekvenser kan sikres ved:

 • Medfødte årsaker - et brudd på hjernens utvikling av fosteret, en gravid kvinneinfeksjon, et brudd på normal sirkulasjon av cerebrospinalvæsken.
 • Den ervervede form forekommer hos prematur spedbarn, så vel som med fødselsskader. Det kan utvikle seg etter nevrokirurgisk inngrep, blødning, hjernerystelse, svulster, infeksjon av meninges.

En ekstern type patologi regnes som medfødt. Det behandles av medisiner. Hvis resultatet ikke er tilfredsstillende, utføres kirurgi.

Intern hydrocele er kjøpt og medfødt. Metoder for behandling er lik.

Blandet hydrocephalus hos barn er forskjellig i akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernemembranen og i ventrikkene. Prinsippet for behandling - terapi som forbedrer hjerneblodstrømmen og reduserer ICP og diuretika.

Som tilleggsmetoder brukes fytoterapi og massasje. Effektiv og manuell terapi. Resultatet overvåkes månedlig på ultralyd.

Symptomer på sykdommen kan bli funnet i problemer med amming, problemer med å snu hodet, hyppige rastløse gråt.

Blant andre funksjoner:

 • økt ICP;
 • utstikkende åpen fontanel;
 • utelatelse av øyebollet;
 • astigmatisme og snikking av øynene;
 • tipping head;
 • kramper
 • langsom utvikling;
 • mangel på koordinering;
 • fallende syn og hørsel.

Men det mest åpenbare symptomet er kranens intensive vekst, uavhengig av barnets grunnlov. Den erfarne legen bestemmer den hydrocephaliske formen på skallen visuelt. Men det siste ordet - for en nevrokirurg, som tydeliggjør behovet og haster av operasjonen, sjansene for å kurere et barn uten det.

Ved kirurgisk behandling blir shunts administrert: over dem fører overflødig væske ut i bukhulen. Normen av brennevin reguleres av ventilen. Med alder trenger slike barn korrigerende operasjoner.

Ved nevroendoskopisk kirurgi betegner et endoskop med et lite kammer innsatsstedet til kateteret for utstrømningen av CSF. Så opprett en sikkerhetskanal for overflødig væske. Gjentatte operasjoner for å erstatte rørene er ikke nødvendig - de er ikke der. Den innovative metoden er ikke like universell som shunting.

Pasienter med diagnose hydrocephalus blir observert hos en nevropatolog med obligatorisk periodisk diagnose. Med milde former for pasienter kan bli fjernet fra registeret, forblir shunt-avhengige pasienter under observasjon for livet.

Det er viktig å huske at hydrocephalus ikke er en setning. Hvis du finner en erfaren lege, gjennomgå en fullstendig undersøkelse, avklare hvilken type sykdom du har, samle all mulig informasjon om det, så kan du regne med en gunstig prognose med rettidig og kompetent behandling.

Hva er blandet hydrocephalus substitusjon?

Hydrocephalus (ødem i hjernen) er en alvorlig patologisk tilstand, hvor cerebrospinalvæske akkumuleres i cerebrovaskulære cerebrale rom.

Hvorfor utvikle hydrocephalus?

Likvor (væsken som vasker hjernen og ryggmargen) dannes av cellene i membranen i hjernens ventrikler. Fra ventriklene trer denne væsken inn i rommet som ligger under arachnoidmembranen til det sentrale organet i sentralnervesystemet. I det subaraknoide rommet absorberes cerebrospinalvæske i venøsengen. Uavbrutt funksjon av systemet for dannelse og resorpsjon av cerebrospinalvæske sikrer konsistensen. Hvis arbeidet i dette systemet er brutt, er det hydrocephalus. Avhengig av opprinnelsen, mekanismer for utvikling og sted for væskeakkumulering, er følgende varianter av hydrocephalus preget:

 • Medfødt og oppkjøpt.
 • Occlusive (knyttet til blokkering av kanaler gjennom hvilke cerebrospinalvæsken sirkulerer).
 • Hyper-sekretorisk (ledsaget av overdreven dannelse av cerebrospinalvæske).
 • Disresorbtion (forårsaket av nedsatt absorpsjon av cerebrospinalvæske).
 • Akutt og kronisk.
 • Internt og eksternt.
 • Hyper-, hypo- og normotensive.

I tillegg er det en annen form for patologi - hydrocephalus substitusjon. Det står i avhengighet av alle andre varianter av sykdommen som er under behandling, fordi mekanismene i dens utvikling ikke er forbundet med forstyrrelsen av sirkulasjonen av cerebrospinalvæsken.

Hydrocephalus av substitutt natur: hva er det?

Navnet på patologien snakker for seg selv:

 • • Substitusjon, fordi hjernevevet er erstattet av cerebrospinalvæske;
 • • blandet, fordi ventriklene og subarachnoid-rommet utvides.

Med denne typen hydrocephalus forblir mengden cerebrospinalvæske normal, men mengden hjernevev minker. I denne sammenhengen er enkelte forskere tilbøyelige til å tro at denne patologiske tilstanden ikke er helt riktig for å bli tilskrevet fallets hjerne. Sykdommer der hydrocephalus utvikler seg:

 • Åreforkalkning.
 • Arteriell hypertensjon.
 • Kronisk alkoholisme.
 • Patologiske endringer i livmoderhalsen, som er ledsaget av kompresjon av vertebrale arterier.
 • Autoimmune sykdommer i bindevev og kar.

Med alle disse plager utvikler en kronisk svekkelse av cerebral sirkulasjon og som et resultat av gradvis atrofi av hjernens substans. Freed plass i subarachnoid plass er fylt med cerebrospinalvæske.

Symptomer på sykdommen

Hvis moderat atrofi og hydrocephalus, kan nevnte nevrologiske symptomer i lang tid ikke være. Med sykdomsprogresjonen er det tegn på disirkulasjonsdystrofisk hjerneskade:

 • hodepine;
 • hyppig svimmelhet;
 • glemsomhet;
 • "Støy i hodet";
 • minneverdigelse;
 • søvnforstyrrelser;
 • ulike mentale abnormiteter.

I alvorlige forsømte tilfeller blir en person deaktivert fordi han absolutt ikke kan kontrollere sine handlinger. Og feilen til denne tilstanden er ikke i det hele tatt hydrocephalus, men atrofiske prosesser i hjernen.

behandling

Medisinsk behandling for pasienter med hydrocephalus substitusjon består i behandling av den underliggende sykdommen og korrigering av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. Pasienter er vanligvis foreskrevet:

 • Vasodilatormedikamenter. Velg stoffer som fungerer selektivt på hjernens kar.
 • Hypotensive stoffer hvis det er problemer med blodtrykk.
 • Diuretika hvis det er tegn på økt intrakranielt trykk.
 • Nevrobeskyttende midler. Disse stoffene beskytter nervevevet mot skadelige effekter og ytterligere ødeleggelse.
 • Psykotrope stoffer for å redusere alvorlighetsgraden av psykiske lidelser.

Pasienter og deres slektninger bør forstå at det er umulig å gjenopprette hjernevev. Hvis atrofiske endringer har skjedd, er det ikke lenger mulig å returnere normal anatomi og funksjonalitet til sentralorganet i sentralnervesystemet. Men fortvil ikke, ved hjelp av moderne terapi kan legen forbedre pasientens tilstand og stoppe sykdomsprogresjonen.

Hos mange pasienter forblir hydrocephalus substitusjon for resten av livet. På samme tid, hvis endringer i hjernevevene ikke er kritiske, kan folk jobbe og tjene seg selv. Det viktigste i slike situasjoner er å forhindre forverring av hovedsykdommen: ta medisiner som normaliserer blodtrykket, føre en sunn livsstil, spise riktig og undersøkes regelmessig av en nevrolog.

Blandet hydrocephalus i hjernen

Blandet hydrocephalus er en sjelden, men svært farlig nevrologisk sykdom. Det kan diagnostiseres både hos voksne og små barn, så alle trenger å vite om denne sykdommen. I mangel av behandling kan blandet hydrocephalus i hjernen føre til svært alvorlige konsekvenser.

Denne sykdommen stammer fra brudd på utstrømningen av cerebrospinalvæske (cerebrospinalvæske) fra kraniet. Væsken akkumulerer og fyller begge hjernens ventrikler, og mellomrom mellom hjernen og kranen. Det er økt intrakranielt trykk, noe som medfører en rekke alvorlige symptomer.

Klassifisering av hydrocephalus

Denne sykdommen er delt inn i tre hovedtyper:

 • Intern hydrocephalus i hjernen. Den er preget av akkumulering av cerebrospinalvæske direkte i hjernens ventrikler, noe som fører til at det intrakraniale trykket øker. Den cerebrospinalvæske begynner å presse på forskjellige deler av hjernen, det er en forstyrrelse av organets arbeid og hele systemet som disse områdene er ansvarlige for. Dette skjemaet blir provosert av inflammatoriske prosesser i kroppen, forstyrrelse av sentralnervesystemet i pasienten, svulsten og neoplasma.
 • Ekstern hydrocephalus. Tidligere var det en fullverdig sykdom, men nå teller det ikke. Denne typen dropsy har en annen opprinnelse, og helt forskjellige konsekvenser. Med dette bruddet reduseres hjernevolumet og det kan til og med delvis atrofi. Samtidig er hele plassen som har blitt ledig i kranierommet okkupert av cerebrospinalvæsken.
 • Blandet hydrocephalus substitusjon. Karakterisert av en nedgang i hjernevolum og fylling av cerebrospinalvæsken, ikke bare av hjernehinnehusene, men også av det tomme rommet i skallen. Denne sykdomsformen kalles substitutt. Denne typen sykdom er mest sannsynlig å påvirke eldre mennesker.

I følge naturens natur er hydrocephalus delt inn i:

 • akutt. Den akutte sykdomsformen er preget av en rask strøm og er en alvorlig trussel mot pasientens liv og helse. Som regel krever det akutt kirurgisk inngrep. Ved trepanering av skallen og installering av avløp for utstrømning av cerebrospinalvæske fra hjernehulrommene.
 • kronisk. Den kroniske formen bærer ikke så alvorlig fare, men utvilsomt krever behandling. Hun gjennomgår shunting - installasjonen av et komplekst system av katetre som sikrer bevegelsen av cerebrospinalvæsken fra kranen til andre hulrom i kroppen - buk eller små bekken, hvor rask absorpsjon av cerebrospinalvæske vil oppstå.

Det er også subakutt hydrocephalus - en kombinasjon av akutte og kroniske sykdomsformer. Det er den farligste sykdomsformen, utgjør en stor trussel mot helse og normalt liv. Imidlertid er subakutt hydrocephalus svært sjelden diagnostisert.

Det er også en hjertekarriere hydrocephalus av hjernen, som oppstår fra atrofi av hjernebarken i hjernehalvene.

Årsaker til sykdommen

Hydrocephalus, eller ødem i hjernen, blir oftest diagnostisert hos nyfødte spedbarn. Faktum er at hjernen, som andre organer, fortsetter å vokse og utvikle seg raskt etter fødselen, noe som forårsaker funksjonsfeil i kroppen. I dette tilfellet er diagnosen cerebral hydrocephalus laget. Det regnes som medfødt, og ofte er en moderat form ikke en trussel mot helse. Sykdommen vil passere så snart skallen begynner å vokse og forholdet mellom hjernens masse og kranens størrelse vil bli gjenopprettet.

I noen tilfeller kan økt intrakranielt trykk og hydrocephalus diagnostisert hos en nyfødt være en alvorlig årsak til bekymring. Ofte er sykdommen bestemt selv før fostrets utseende lyser.

Utviklingen av sykdommen hos små barn kan provoseres av følgende faktorer:

 • Fødsel og intrauterin traumer.
 • Utsatt under graviditetsinfeksjon.

Vanligvis forekommer hydrocephalus av følgende grunner:

 • Alvorlige kraniocerebrale skader og ryggsmerter.
 • Utsatt infeksjoner og meningitt.
 • Rus.

Berørt hydrocephalus, inkludert blandet, og eldre. Du kan si at de er i risikofaktoren. Faktum er at i den gamle alderen blir ryggraden svak, og noen av hans skader, spesielt i livmorhalsområdet og forskyvning, kan utløse et brudd på utstrømningen av cerebrospinalvæsken. Årsakene til dropsy hos eldre:

 • Svakhet og sårbarhet i ryggraden, hans skader.
 • Åreforkalkning.
 • Hypertensjon.

Den farligste i denne sykdommen er at det ikke kan føles lenge. Først kan en person ikke oppleve ubehag, siden tegnene på sykdommen ikke vises umiddelbart. Uansett årsak, kan en forsømt form for hydrocephalus, både hos barn og voksne, føre til alvorlige konsekvenser. For eksempel, delvis eller total funksjonshemming hos voksne og alvorlig utviklingsforsinkelse hos barn.

Symptomer på sykdommen

Det er viktig å vite om en sykdom som blandet hydrocephalus i hjernen, hva det er, hvilke tegn (symptomer) på denne sykdommen.

I et lite barn, inkludert en nyfødt, er dråpe karakterisert, fremfor alt av uforholdsmessige dimensjoner av skallen. Ofte er det synlig for det blotte øye. Selvfølgelig kan bare en kvalifisert lege bestemme diagnosen nøyaktig. Et slikt tegn som et stort hode skal imidlertid føre til mistanke fra foreldrene.

I tillegg har barns hydrocephalus slike symptomer som:

 • Økt intrakranielt trykk (ICP).
 • Konstant gråt og angst.
 • Synlig vanskeligheter med hodebevegelse.
 • Overtredelse av barnets samordning.
 • Konvekse fontanel.
 • Kramper i form av kramper, rulle i øynene, tråkking.
 • Ufrivillig vridning av hodet, åpenbare syns- og hørselshemmelser.

Alle ovennevnte faktorer bør tjene som en alvorlig grunn til å kontakte en lege. I vår tid behandles hydrocephalus, men en forsinkelse i å få tilgang til en lege kan føre til at et barn får et alvorlig utviklingshull, et svakt intellekt og problemer med selvstendig livsstøtte.

I hydrocephalus hos voksne:

 • Konstant sterkeste helvedesild hodepine, migrene.
 • Støy i ørene, en signifikant reduksjon i syn og hørsel.
 • Vanskelig bevegelse av øynene.
 • Tap av orientering i rommet, uventede angrep av kvalme, oppkast, døsighet. Disse tegnene er mer merkbare om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning.
 • Svakhet og mangel på initiativ.
 • I forsømte tilfeller, markerte endringer i atferd, en reduksjon i etterretning, og til og med manglende evne til å svare på et enkelt spørsmål.
 • Også endringer i form av skallen er mulig selv hos voksne - oftest er det en bule i pannen.

Diagnose av sykdommen

Blandet hydrocefalus hjernen hos voksne som bør behandlingen ikke forsinkes, så vel som i barn diagnostisert ved hjelp av røntgenstråler i skallen, og magnetisk resonansavbildning (MRI) som gjør det mulig å spore størrelsen på hjernen og dens ventrikler, så vel som mengden av akkumulert væske. Barn som ikke har fontanel, bruker det ultralyd av hjernekonstruksjoner.

Det er kjent at hos friske mennesker er volumet av cerebrospinalvæsken ca. 150 ml, mens i tilfelle en pasient kan mengden cerebrospinalvæske nå 1 liter. Etter dette undersøkes nevrolog, endokrinolog og øyeleger. Det finnes også andre måter å diagnostisere cerebral hydrocephalus. Gjennomsnittlig av dem:

 • Angiografi er introduksjonen i kroppen av et kontrastmedium, som gjør det mulig å avsløre patologien til hjernen, karene og så videre i bildet.
 • Ultralydundersøkelse (ultralyd).
 • Generell blodprøve.
 • Datatomografi.
 • Prøvetaking av brennevin med henblikk på videre undersøkelse for tilstedeværelsen av patogene bakterier eller forstyrrelser i sammensetningen.

Behandling av hydrocephalus

Med moderat blandet hydrocephalus i hjernen, som ikke utgjør en stor fare for menneskers helse, er det følgende behandlingsmetoder:

 • Medisinsk.
 • Manuell terapi.
 • Fysioterapi.

Vanligvis er pasienten foreskrevet diuretika som stimulerer den akselererte sirkulasjonen av væske i kroppen, så vel som antibiotika, hvis den smittsomme årsaken til sykdommen er bekreftet. I tillegg utføres behandling med legemidler som akselererer blodsirkulasjonen i hjernen.

Kirurgisk behandling

Selv moderat, blandet cerebral hydrocephalus-substitusjon kan til enhver tid utvikle seg til en akutt form, så det er viktig å være konstant overvåket av en lege som skal samle inn data. Hvis en akutt form av sykdommen oppstår, utføres en umiddelbar nevrokirurgisk inngrep.

Det finnes flere typer operasjoner for hydrocephalus:

 • Bypass operasjon. Shunting, brukt i kronisk form av hydrocephalus, brukes mindre og mindre. Saken er at denne operasjonen er ganske traumatisk og truer med alvorlige komplikasjoner i tilfelle feil oppførsel. Selv etter å ha installert shuntene, krever et komplekst system av katetre konstant forsiktig omsorg, utskifting av elementer og så videre. Under slike forhold er det ganske enkelt å introdusere en infeksjon i kroppen og få alvorlig infeksjon.
 • Installasjon av avløp. Avløp brukes i tilfeller der det er nødvendig å raskt redusere intrakranialt trykk og å trekke deler av cerebrospinalvæsken fra hjernehulene. Dette kan skje når den nye formasjonen helt blokkerer kanalen for utstrømning av cerebrospinalvæske fra skallen, og det er en rask opphopning av det i hjernens hulrom.
 • Endoskopi. Endoskopi utføres med minimal trauma til kroppen. Ved hjelp av en spesiell enhet - et endoskop - trer doktoren inn i hjernens ventrikler og gjør hull for å sikre utstrømningen av væske direkte til hjernen tankene. Intrakranialt trykk avtar, og cerebrospinalvæsken absorberes.

Shunting og installering av avløp er noe utdatert av operasjon, selv om de fremdeles brukes i praksis. Den mest moderne måten å bekjempe cerebral hydrocephalus er endoskopisk kirurgi.
"alt =" ">

Blandet cerebral hydrocephalus er en svært alvorlig og farlig sykdom som rammer alle aldersgrupper av mennesker. Behandlingen av denne sykdommen bør ikke utsettes, da det er mulig med uopprettelige forandringer i kroppen, med en nedsatt intellektuell nivå og total uførhet. I dag utføres vellykket medisinsk og nevrokirurgisk behandling av denne sykdommen.

Blandet cerebral hydrocephalus substitusjon hos voksne

Hydrocephalus hos voksne kan være en uavhengig sykdom eller en manifestasjon av patologien til andre organer og systemer. Hos pasienter med hydrocephalus utvikler prosessen med overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske i cerebrospinalvæsken aktivt på grunn av forstyrrelser i produksjon, sirkulasjon eller absorpsjon. Det manifesteres av en økning i hjernens ventrikler, en reduksjon i tettheten av hjernestoffet på grunn av impregnering med sin cerebrospinalvæske og innsnevring av subaraknoide mellomrom. I sykehuset Yusupov behandler nevrologer hydrocephalus med de mest effektive legemidlene som har et minimalt antall bivirkninger. Pasientene undersøkes ved hjelp av moderne forskningsmetoder som utføres av erfarne spesialister i nevrologiklinikken.

Symptomer og blandet hydrocephalus substitusjon

Blandet atrofisk hydrocephalus i hjernen refererer til ervervede former av sykdommen. Patologi er preget av en økning i hjernens ventrikler og subaraknoide rom under forhold med progressiv hjerneatrofi.

Når det gjelder sykdomsforløpet,

 • akutt hydrocephalus (fra tidspunktet for de første symptomene på sykdommen til brutto dekompensasjon er ikke mer enn 3 dager);
 • subacut progredient hydrocephalus (utvikler seg innen en måned fra sykdomsutbrudd);
 • kronisk hydrocephalus (dannet i perioden fra 3 uker til 6 måneder).

I henhold til nivået av CSF-trykk, blir hypertensive, normotensive og hypotensive hydrocephalus isolert. Blandet asymmetrisk hydrocephalus er preget av en økning i en av hjernens ventrikler. Blandet hydrocephalus av substitutt natur forekommer mot bakgrunnen av craniocerebralt trauma, arteriell hypertensjon, cerebral aterosklerose, ustabilitet av livmorhvirveler, alkoholisme.

Et karakteristisk trekk ved blandet hydrocephalus er erstatning av det frigjorte rom i hjernen med cerebrospinalvæske. En svak blandet hydrocephalus bidrar til en reduksjon i cerebral blodstrøm. Dette fører til inhibering av nevrologiske funksjoner. Hvis den erstatte hydrocephalus er ledsaget av en økning i volumet av hjerne-ventriklene, oppdages pasienter en reduksjon i intrakranielt trykk, i andre tilfeller vil det bli økt.

Moderat blandet asymmetrisk hydrocephalus i hjernen kan være asymptomatisk i lang tid. Symptomer på ventrikulær asymmetri bestemmes ved undersøkelse av pasienter. Pasienter med hydrocephalus substituttklager om alvorlig hodepine om morgenen etter oppvåkning, forårsaket av en langvarig horisontal posisjon i kroppen, kvalme, oppkast. De har registrert økt blodtrykk, økt hjertefrekvens, arytmi. Følgende tegn på sykdommen er også bestemt:

 • søvnløshet og søvnkvalitet
 • døsighet og sløvhet
 • økt tretthet;
 • irritabilitet;
 • redusert hørsel og synsstyrke;
 • skurhet i gang, brudd på koordinering av bevegelser.

I de senere stadiene av sykdommen vises symptomer på demens: fravær, minnefeil, kortsiktig minneforstyrrelse og manglende evne til å tenke logisk. En alvorlig komplikasjon av hydrocephalus substitusjon er det epileptiske syndromet. Pasienten utvikler demens, han kan falle inn i koma.

Diagnose av blandet hydrocephalus av substitutt natur

I Yusupov-sykehuset utføres data- og magnetisk resonansbehandling umiddelbart etter pasientens opptak til nevrologiklinikken. For å vurdere stadium av hydrocephalus og bestemme indikasjoner for kirurgi, beregner leger ventrikulokraniale koeffisienter, som viser graden av utvidelse av ventrikulærsystemet. Beregnet tomografi gjør det mulig å avklare forekomsten og forekomsten av iskemisk hjerneskade hos pasienter med subarachnoid blødning.

For å forutsi utfallet av kirurgisk behandling av erstatning hydrocephalus, gjennomgår alle pasientene en tap-test. Essensen av det er at når du fjerner minst 40 ml cerebrospinalvæske med lumbale punktering hos pasienter som lider av kronisk hydrocephalus, forbedrer tilstanden av helse i kort tid. Hvis testen er positiv, er det mer sannsynlig å forutse pasientens utvinning fra kirurgi.

I sykehuset Yusupov utfører nevrologer en omfattende undersøkelse av pasienter med hydrocephalus-substitusjon. Det inkluderer ultralydundersøkelse av hjernen, kraniografi (røntgenkronografi), oftalmoskopi av fundusen. Pasienter rådes av en øyelege, kardiolog, nevrokirurg.

Hvis blandet hydrocephalus av substitusjonell karakter går i moderat form med minimal symptomer, undersøkes pasientene hver 6. måned for å oppdage den negative dynamikken til sykdommen i tide. Ved tilstedeværelse av de uttrykte tegn på det hevede eller økte intrakranielt trykk, begynner behandlingen straks. I tilfelle av en alvorlig løpet av hydrocephalus substitusjon, utvikles en taktikk for å administrere en pasient med hydrocephalus på et møte av ekspertrådet med deltagelse av professorer og leger av høyeste klasse.

Behandling og forebygging av blandet cerebral hydrocephalus hos voksne

Hvis pasienten er diagnostisert med blandet cerebral hydrocephalus-substitusjon, utføres behandlingen i en nevrologisk klinikk. Valget av behandlingsmetode avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene på sykdommen og graden av hjernenatrofi. Med ubetydelig blandet hydrocephalus er behandlingen rettet mot å forbedre hjernens sirkulasjon, redusere intrakranielt trykk og forbedre kroppens generelle tilstand.

For å forbedre hjernecellens funksjon, foreskrives pasienter med notropisk effekt - fenibut, cerebrolysin, glycin, cinnarizin, bifren. For å redusere intrakranielt trykk, bruk diuretika - diacarb, mannitol, furosemid i kombinasjon med asparcam. Rehabilitologer gjennomfører et kurs av fysioterapi, massasjemaler og kraftsonen.

Pasienter med substitusjonsencefalopati i Yusupov-sykehuset er utstyrt med kosttilskudd. Retter i henhold til smakegenskaper er ikke forskjellig fra hjemmelaget matlaging. Kostholdet inneholder matvarer som er rike på sporstoffer (salat, nøtter, spinat, bananer, bitter sjokolade).

Med lav effektivitet av konservativ terapi eller en kraftig forverring i pasientens tilstand, bestemmer nevrokirurger om å utføre kirurgi. For å lette pasientens velvære i partnerklinikker utføres en shunting-installasjon av en kunstig vei for utstrømning av cerebrospinalvæske. Kaviteten i ventriklene er forbundet med en shunt med et annet hulrom i menneskekroppen, hvor væsken absorberes i kroppen. Ofte trekkes shunten tilbake i bukhulen. Så snart intrakranielt trykk overskrider normen, åpnes shuntventilen og en del av cerebrospinalvæsken trekkes tilbake fra hjernens ventrikler. Endoskopisk ventrikulostomi lar deg fjerne overflødig volum av CSF gjennom kunstig opprettede hull på bunnen av hjernens ventrikler.

For å forhindre hydrocephalus substitusjon, bør smittsomme sykdommer unngås, komplikasjoner som fører til hjerneskade. Kardiologer fra Yusupov sykehuset, hver enkelt pasient med hypertensjon, velger individuelt medisiner og doser av antihypertensive stoffer. Neurologer anbefaler ikke å misbruke alkohol, unngå eksponering for nevrotoksiner.

Hvis det er tegn på hydrocephalus-substitusjon, ring til Yusupov-sykehuset, hvor nevrologer utfører kompleks behandling av sykdommen, idet man tar hensyn til organismens individuelle egenskaper. Med ubetydelig hydrocephalus substitusjon medisiner kan sakte utviklingen av symptomene av sykdommen.

Alt om blandet hydrocephalus

Hydrocephalus er en sykdom preget av overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernen. En slik patologisk tilstand er som regel forbundet med økt intrakranielt trykk, noe som bidrar til utviklingen av hjerneskade. Årsaken til denne sykdommen er et brudd på produksjon, resorpsjon og sirkulasjon av cerebrospinalvæske. Svært ofte kalles hydrocephalus "dropsy av hjernen."

Årsaker til hydrocephalus

For det meste skyldes utviklingen av hydrocephalus hos nyfødte på grunn av smittsomme sykdommer som moren led under graviditeten. Dermed fører cytomegalovirusinfeksjon av mor til forstyrrelse av fosterhjernens ventrikulære system. Avhengig av plasseringen av den patologiske lidelsen skiller spesialister intern, ekstern og blandet hydrocephalus.

I tillegg til medfødt hydrocephalus, oftest i de første månedene av livet til barn, fremveksten av ervervet sykdomsform. Oppkjøpt hydrocephalus utvikler seg på grunn av barnets meningitt, meningoencefalitt, rus, hodeskader etc. De fleste former for denne sykdommen er et resultat av vanskeligheter med utstrømning av cerebrospinalvæske fra ventrikkene som befinner seg midt i hjernen. Med fødselsskader er det en fysisk hindring for utstrømningen av væske fra hjernen.

De viktigste former for sykdommen

Moderne medisin skiller ut spillformene av sykdommen, avhengig av kurset:

 • blandet hydrocephalus, som er preget av en økning i innholdet av cerebrospinalvæske i hjernens ventrikler og subaraknoidrom;
 • intern (ventrikulær) hydrocephalus er preget av overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske utelukkende i hjernens ventrikler;
 • ekstern hydrocephalus, som er preget av akkumulering av overskytende volum av cerebrospinalvæske i subaraknoidrommet samtidig med dets normale innhold i hjernens ventrikler. Denne sykdomsformen er sjelden og oppstår som følge av hjernenatrofi.

Egenskaper av sykdommen

Funksjoner av kurset og utvikling av sykdommen på grunn av effektene av bestemte mekanismer bestemmer også noen andre varianter av hydrocephalus.

Blandet hydrocephalus-substitusjon, der av hvilken som helst grunn reduserer volumet av hjernen, og den plass som er frigjort, er fylt med cerebrospinalvæske. Som regel forekommer denne sykdomsformen oftest hos eldre. I de fleste pasienter utvikles blandede cerebrale hydrocephalus-substitusjoner mot aterosklerose, hypertensjon, ustabilitet i livmorhalsen, alkoholmisbruk eller hjernerystelse.

Vanligvis moderat uttrykt blandet hydrocephalus fører til en reduksjon i intensiteten av blodstrømmen. Moderne medisiner antyder at dette er en konsekvens av inhibering av alle hjernens funksjoner. I tilfelle at erstatning hydrocephalus er ledsaget av en økning i hjernens ventrikler, har pasientene vanligvis redusert intrakranielt trykk, ellers overskrider denne indeksen litt normen.

Med en moderat form for hydrocephalus-substitusjon, er det ikke nødvendig med behandling når det ikke er noen klager fra pasienten. Imidlertid må pasienten gjennomgå en andre MR-skanning, som vil vise om hulrommet fylt med cerebrospinalvæske øker i størrelse. Hvis en pasient utviser ulike tegn på sykdommen, bør han konsultere en nevrologspesialist som vil foreskrive vasodilatorer og diuretika.

Når hulrommet er fylt med patologisk væske, dør hjernecellene, og pasienten kan trenge operasjon. Tidligere, i nærvær av en slik sykdom, ble det bare utført skak, og takket være prestasjonene fra moderne medisin var det også mulighet for endoskopisk kirurgi. Ved en slik diagnose som blandet hydrocephalus, bør behandlingen bare utføres med samtykke fra den behandlende legen. I mangel av tilstrekkelig og rettidig behandling kan konsekvensene av hydrocephalus føre til funksjonshemming i noen år.

Symptomatisk av hydrocephalus

Symptomene på sykdommen ble observert manifestasjoner, noe som antyder økt intrakranialt trykk, kvalme og oppkast, hodepine, døsighet, stagnasjon i synsnervehodet, den forskyvning langs aksen av hjernen.

Typisk tegn på hydrocefalus er blandet hodepine i dette tilfellet har den største intensitet ved oppvåkning, som er forbundet med en økning i den intrakranielt trykk under søvn. Det farligste symptomet blant ovennevnte er døsighet, som spiller rollen som en harbinger for utseendet av nevrologiske lidelser i alvorlig grad.

Med en slik form for sykdommen som blandet asymmetrisk hydrocephalus, er det også en sterk hodepine i hele hodeomkretsen. Kvalme og oppkast i dette tilfellet er mest uttalt om morgenen, umiddelbart etter oppvåkning.

Blandet atrofisk hydrocefalus er karakterisert ved alvorlig hodepine, taleforstyrrelser, beslag og svakhet i beina, svekket korttidshukommelsen, spesielt - den numerisk informasjon. I tillegg, uansett sykdomsform, er det passivitet og mangel på initiativ fra pasienter.

Med sykdommens videre forlengelse er brutto brudd på intellektet mulig, noe som kan utelukke muligheten for å ta vare på pasientene om seg selv, utilstrekkelige svar på de stillede spørsmålene. Blant de sentrale og ustabile tegnene på sykdommen er også urininkontinens fremtredende.

Etter å ha gjennomført en omfattende undersøkelse og fastsatt en nøyaktig diagnose, utpeker spesialisten hver enkelt pasient en tilstrekkelig behandling på individuell basis. Moderne medisiner bruker både medisinske og kirurgiske metoder for å behandle hydrocephalus.

Blandet cerebral hydrocephalus substitusjon

CSF (cerebrospinalvæske) blir sirkulert i hulrom i hjernen og ryggmargen, hjernehinnene beskytte mot mekanisk skade og opprettholde optimal intrakranialt trykk. Noen ganger er det feil i sin absorpsjon eller syntese. Dette fenomenet kalles en dropsy av hjernen eller hydrocephalus og manifesteres av overdreven akkumulering av cerebrospinalvæske i hjernehulene. På bakgrunn av utviklingen av sykdommen prosessen i pasienten trykket økes, slik at begynner å få hodepine, det brekker seg, og så videre. D. Aksjer patologi hovedsakelig på lokalisering og akkumulering av flyten type. Men det er former som kombinerer flere underarter, for eksempel, en blandet type hjerne hydrocephalus, men hva er det å forstå ikke så enkelt. For dette er det nødvendig å forstå alle funksjonene i denne sykdommen.

årsaker

Å dele patologi inn i en medfødt form og ervervet med tiden. Den første typen hydrocephalus er ofte funnet hos nyfødte barn på grunn av en infeksjon som ble oppnådd under fosterutvikling. Hun blir gravid med en gravid kvinne, og så trer sykdommen inn i blodkarene i morkaken i barnets kropp. Noen ganger er årsaken til sykdommen i cerebrospinal sirkulasjon fostrets hypoksi (mangel på oksygen) eller den unormale strukturen til hjernen.

Den oppkjøpte typen sykdom manifesterer seg hovedsakelig i de første månedene etter fødselen. Blant de viktigste årsakene til hodeskade kan identifiseres, vaskulære sykdommer, tumorer, cyster, infeksiøse lidelser, så som meningitt, forgiftning, og så videre. G. Brain hydrocefalus voksne har også anskaffet og forårsaker nesten identiske barn. Imidlertid er craniocerebral trauma og vaskulære patologier i deres tilfelle nøkkelfaktorene for utvikling.

De oppførte faktorene kan forårsake forstyrret utstrømning av cerebrospinalvæske fra ventrikulærrommet (cerebrale ventrikler). I mer sjeldne tilfeller påvirker de overdreven syntese av cerebrospinalvæske, noe som øker størrelsen på ventrikkelen og klemmer rundt vev.

Typer av patologi

Hydrocephalus er åpen og lukket. I det første tilfellet er problemet overdreven syntese av CSF eller skyldes problemer med absorpsjonen. I den andre varianten er feilen en konsekvens av det hindret som har oppstått. Avhengig av dette kan behandlingen være radikalt forskjellig. Identifisere skjemaet kan være gjennom instrumentell forskning.

Patologien er også delt etter naturen av fylling av hulrommene i hjernen, nemlig:

 • Intern form. I dette tilfellet er en stor mengde CSF lokalisert i hjernens magesystem;
 • Ekstern form. Denne typen er karakterisert ved opphopning av væske i det subaraknoide rommet, som er et hulrom mellom den myke og araknoide medulla;
 • Blandet hydrocephalus. Det manifesterer sig i væskesammenhenger både i ventrikulærrommet og i subaraknoidrommet.

Den eksterne form for patologi er ofte en konsekvens av atrofi i hjernevevet, så det kalles også en erstatning, da cerebrospinalvæsken erstatter det ledige rommet for kompensasjonsformål. Noen spesialister av denne typen sykdom er likevel ikke likeverdige med en dråpe i hjernen. Tross alt ligger hovedårsaken til atrofi i eksterne patologiske prosesser. Hvis både internt rom og ekstern er fylt, diagnostiseres en blandet hydrocephalus substitusjon. Essensen av behandlingen vil være å opprettholde den generelle tilstanden og stoppe atrofiske forandringer, da produksjon og utstrømning av væske er normal.

Lider av denne typen patologi er hovedsakelig alder mennesker og er provosert av utviklingen følgende faktorer:

 • aterosklerose;
 • Osteokondrose i livmorhalsen;
 • Kronisk alkoholisme;
 • hypertensjon;
 • Skader på hjernen på grunn av traumer.

Noen ganger blir moderat blandet hydrocephalus diagnostisert. Den har et asymptomatisk kurs som kan vare i mange år. Over tid manifesteres patologen på grunn av nedsatt cerebral blodstrøm på grunn av en reduksjon i intensiteten av blodstrømmen. Ofte blir endringer i hjernen oppdaget ved et uhell under undersøkelsen.

Behandling utføres hovedsakelig ved hjelp av vasodilatormedisiner og diuretika (diuretika).

symptomatologi

Hvis formet av patologien er moderat uttrykt, manifesterer den seg ikke spesielt. I tilfelle av andre varianter av denne patologiske prosessen er skiltene mer merkbare. Blant dem kan høy intrakranialt trykk skiller seg ut, på grunn av hvilken pasienten utvikler følgende symptomer:

 • Kvalme til oppkast;
 • Konstant døsighet;
 • Utvikling av stagnasjon av optisk plate;
 • Fordeling av hjernestrukturer;
 • Alvorlig hodepine.

Det mest lumske tegn på den listede er døsighet. De betaler ikke mye oppmerksomhet til det, men dette symptomet manifesterer seg ofte før utbruddet av alvorlige nevrologiske symptomer.

Konstant kompresjon av hjernevevet fører til død av nerveceller og forverring av den menneskelige tilstanden. Hodepine med en blandet type hydrocephalus manifesterer ofte etter waking, noe som indikerer en økning i trykk i skallen under søvnen. Hvis pasienten har en blandet asymmetrisk form av dropsy, er smertefornemmelsene av en sprengende natur og fanger hele omkretsen av hodet. Oppkast skjer overvei om morgenen, nesten like etter søvn.

En cerebral cortex av en blandet type med atrofiske forandringer kan manifestere sig som følger:

 • Alvorlig hodepine;
 • Talefeil;
 • Konvulsive anfall
 • Parezy (svakhet) av lemmer;
 • Minneforringelse, spesielt kortsiktig;
 • Apatisk oppførsel.

Hydrocephalus har en progressiv kurs, slik at utviklingen utvikler seg, blir pasientens mentale aktivitet betydelig redusert. Han kan slutte på egen hånd til å utføre normale daglige aktiviteter som bading, spise, sove, og så videre. D. Menneskelige handlinger er utilstrekkelige, så for det vil alltid må sørge for at pasienten ikke skader seg selv eller folk rundt. I de sentrale stadiene av hydrocephalus-utviklingen manifesteres inkontinens.

Kurs for terapi og diagnostikk

Etter avsløring av tegn på hydrocephalus, skal pasienten umiddelbart gå til nevrolog for diagnose. Ved spedbarn er diagnosen enkel nok på grunn av en unormalt forstørret hodeomkrets. Imidlertid vil undersøkelsen bare gjøre det klart at barnet er syk, men bare ved hjelp av instrumentelle undersøkelsesmetoder kan du identifisere årsaken til problemet:

 • Tomografi (datamaskin og magnetisk resonans). Med hennes hjelp kan du finne ut årsaken til den patologiske prosessen og se fokus på akkumulering av cerebrospinalvæske;
 • Cisternography. Det brukes til å bestemme form av dropsy.

For å bestemme årsaken til akkumulering av cerebrospinalvæske, kan den behandlende legen også bruke en røntgenstråle med kontrastmiddel og en nevropsykologisk undersøkelse. Hvis diagnosen er bekreftet, vil det bli utarbeidet et behandlingsregime avhengig av type sykdom.

Du kan behandle blandet hydrocephalus på følgende måter:

 • Narkotikabehandling. Slike terapier er egnede hovedsakelig for lindring av moderat og erstatning hydrocephalus. I andre tilfeller brukes den som symptomatisk terapi. Vanligvis inkluderer medisiner medisiner for å redusere trykket i skallen og diuretika;
 • Bypass operasjon. Det er nødvendig for å eliminere årsakene til opphopning av spinalvæske, men er ikke utført i hydrocefalus kronisk typen, så vel som tilstedeværelse av betennelse, synsproblemer, og så videre. D. Den beste effekten viser bypass ved behandling av asymmetrisk form. Under operasjonen blir pasienten plassert med drenering og overskudd av CSF forlater for andre kroppshulrom. Vanligvis, etter intervensjonen, normaliserer pasientens tilstand raskt, men med tiden kan det være nødvendig å gjenta prosedyren for å erstatte komponentene, spesielt hos barn på grunn av deres vekst.
 • Endoskopi. Det brukes til å behandle blandet, symmetrisk og erstatning dropsy. Under operasjonen fjerner legen, ved hjelp av mikroverktøy, overskytende væske og årsaken til overbelastning, for eksempel cyster eller hevelse;
 • Tradisjonell medisin. Behandling med hennes forskrifter tillater bare å stoppe symptomene litt. Blant den tradisjonelle medisinen kan man skille urter med en vanndrivende effekt (oregano, persille), samt alkoholtinktur på roten av ayr og enebær bær;
 • Diet. Hydrocephalus er en ekstremt vanskelig patologisk prosess, spesielt hvis den er av blandet type. Derfor er det viktig ikke bare å bruke medisiner, men også å lage et riktig kosthold. Et slikt tiltak er nødvendig for normalisering av vann-saltbalansen. Eksperter anbefaler at du helt utelukker produkter som inneholder væske i kroppen og bruker mer grønnsaker og frukt. Kok fortrinnsvis bare et par eller spis mat i tilberedt form.

Blandet type hydrocephalus i hjernen er en alvorlig patologisk avvik, men med rettidig deteksjon kan den elimineres. Hvis dette ikke er gjort, vil sykdommen utvikles. I tillegg til forverrede nevrologiske symptomer kan pasienten utvikle demens (demens). Hvis problemet har rørt barnet, slutter passivitet ofte med dødelig utgang.

Les Mer Om Fartøyene