Hvordan redusere ESR i blodet

Senking av ESR i blodet Du kan, både medisinsk og hjemme, folkemidlene. Medisinintervensjon er ikke alltid hensiktsmessig, fordi det absolutt ikke er nyttig å kalle det. Her har vi ingen rett til å gi råd, fordi alt er tildelt bare individuelt og bare av lege. Denne indikatoren på ESR vil falle og selv hvis den behandlede underliggende sykdommen behandles riktig.

Når det gjelder ukonvensjonell behandling av ESR, er det oftest rettet mot å gjenopprette immunsystemet og rense blodet etter at pasienten er helbredet.

Sedimentasjonen av erytrocyter i blodet akselereres på grunn av den aktive produksjonen av antistoffer, som oppstår under sykdommene og noen gang etter dem. Samlet immunitet faller kraftig, og med gjenvinning er det verdt å starte behandlingen. Rensing og foryngelse av det samme blodet vil være nødvendig for fullstendig utvinning generelt.

Er det nødvendig å redusere ESR

Du kan ikke diagnostisere deg selv for indikasjon av ESR i analysene, økt eller redusert ESR hos pasienten. Det er viktig å nærme seg dette på en omfattende måte, for å analysere tilstanden til hele organismen som helhet, tilstedeværelsen av kroniske sykdommer, de overførte sykdommene... En lege kan ordinere en generell diagnose av hele organismen:

 • Henvisning til biokjemisk blodprøve
 • Kontrollerer kardiologen hos legen, avviker ESR fra normen ved mistanke om hjerteinfarkt
 • Sjekk om infeksjoner og betennelser i kroppen
 • ESR i onkologi

Når årsaken til økt eller redusert ESR er identifisert, bestemmes sykdomsstadiet, først da behandles, og resultatet av terapi blir observert.

Svart sjokolade og sitrusfrukter reduserer ESR

Hvis du lurer på hvordan å senke ESR, for normalisering av senkning i blod nyttige decoctions av urter anti-inflammatorisk natur, for eksempel, et avkok av kamille, kalk. Og også en varm drikke, for eksempel te med bringebær, honning og sitron.

I tillegg bør dietten være rik på fiber og protein mat av naturlig opprinnelse.

Eliminer halvfabrikata, produkter som inneholder kreftfremkallende stoffer.

Slike produkter vil effektivt bli brukt til effektivt å redusere ESR i blodet:

 • svart sjokolade,
 • sitrusfrukter,
 • friske grønnsaker,
 • spesielt rødbete.

Det er med deres hjelp at du raskt og uten skade kan normalisere erytrocytt sedimenteringshastighet i blodet og samtidig rense blodet.

Hvordan redusere ESR-medisiner

Å senke nivået av ESR kan i noen tid ta visse medisiner: kalsiumklorid, legemidler som inneholder kvikksølv, salisylater (salisylsyre, aspirin). Bivirkninger av morfin, dextran, metyldorf, vitaminer i gruppe B).

Pasienten bør undersøkes på en omfattende måte, fordi ESR ikke representerer en diagnostisk parameter for en bestemt sykdom skyld.

Å behandle betennelsesprosessen uten å vite årsaken, er dum og ikke effektiv. Derfor, etter at pasienten har bestemt seg for den sanne diagnosen, er pasienten i stand til å velge nødvendig behandlingsforløp. I tillegg kan legen gi råd om de teknikkene som det er mulig å fjerne den smertefulle prosessen og dermed redusere ESR.

Terapi ved hjelp av medisiner er hovedsakelig ment for behandling av den viktigste sykdommen. Dette betyr at redusere ESR-medisiner uten behandling av den underliggende sykdommen vil ikke fungere, for eksempel i tilfelle av avvik fra hormonstandarden, betyr det at normaliseringen av hormonell fotn, vil føre til "automatisk" ESR-normal.

En slik algoritme er den ledende, den er mer generelt kombinert med andre. Faktum er at hvis du bare senker blodet av blod med spesielle legemidler, vil belastningen på immunsystemet bare øke, og etter behandlingen kan det være en akutt reduksjon i indeksen i forhold til normen.

Det er svært viktig å forstå at behandling av forhøyet ESR ikke kan gi et raskt resultat, spesielt hvis indikatoren er en størrelsesorden høyere enn frekvensen av ESR.

B med svært høy ESR, til og med en langsom reduksjon i ESR indikerer effektiviteten av den foreskrevne behandlingen. Med en lav ESR-indeks kan aktiviteten til hjertet og blodkarene bli forstyrret. Derfor, før du reduserer ESR, må du gjenkjenne den virkelige årsaken til sykdommen og kurere den.

Høy ESR i et barn

For barn kan økt ESR observeres fra tid til annen, som ikke er patologi og ikke trenger å bekymre seg mye om foreldrene. Graden av erytrocytt sedimentering kan avvike i et barn med et ubalansert kosthold, skjære gjennom tennene og mangel på vitaminer.

Oppmerksomhet bør rettes mot foreldre, den generelle tilstanden til barnet, hvis han er svak, passiv, han har en dårlig appetitt og hadde en høy ESR er da ingen skade vil gjelde for barnelege for å diagnostisere og finne årsaken til høy ESR i barnets blod.

Hvordan redusere ESR i folkemedisin

I folkemedisin er det mulig å redusere forekomsten av erytrocytsedimentering hvis den ikke er forbundet med akutte faser av sykdommer der det er en trussel for pasientens liv. I nødstilfeller, kontakt lege omgående. Vel hjelper er en rødbeter kjøttkraft.

Oppskrift på bete-testet praksis

Vask skikkelig tre stk. små rødbeter, absolutt ikke kutte av haler og la det småkoke i 3 timer, og vodichku de ble tilberedt å drikke og filtrert etter femti gram om morgenen på tom mage, uten å komme ut av sengen (det er mulig å levere dose og hell litt i kveld sengen).

Dette er ekstremt viktig, og legg deg ned i ti til tjue minutter. Resten av buljongen skal lagres i kjøleskapet. For å unngå suring av kjøttkraften, lag tre ferske rødbeter etter tre til fire dager.

Syv dager, så syv dager med hvile og syv dager å drikke.

Ved behandling av ESR 67 etter behandling blir den 34, og senker den gradvis til normal.

Sørg derfor for å gjenta blodprøven. Du kan ta ekstra juice selv fra presset og kokt rødbeter. Slike juice er meget nyttig for å forbedre blodsammensetningen og anemi.

Denne metoden bidrar til å redusere betydelig ESR, hvis den er økt. Juicy sitrusjuice med honning hjelper mye.

Dette verktøyet kan bare brukes hvis det ikke er noen allergi for det. For medisinske formål hver morgen bruk 1 ss. en skje med honning, fortynnet i en kopp varm te.

Infusjoner av urter

For å redusere ESR, kan du bruke infusjoner fra blomster av kamille, mor-og-mormor eller linden. For å forberede infusjonen, ta en spiseskje knust råstoff og hell 250 ml kokende vann.

Du kan konsumere produktet i 30-40 minutter, når det er godt næret, og vann vil avsløre helbredende egenskaper av urter. For å øke effekten, anbefales det å drikke urteinfusjoner med tilsetning av honning.

Sitronsaft med hvitløk

En god effekt kan oppnås med en blanding av sitronsaft med hvitløk. For forberedelsen tar du 2 store hvitløk og 2-3 sitroner. Hvitløk skal rengjøres og hakkes, og klemmes ut av sitron juice.

Kombiner saften med hvitløk, bland godt og plasser produktet i kjøleskapet.

Du må spise den 2 ganger daglig etter å ha spist.

Å redusere ESR nok til å lede en sunn livsstil

Folk som tenker å redusere ESR ved folkemessige løsninger bør ikke glemme en sunn livsstil.

Å gå i frisk luft og pusteøvelser bidrar til å forbedre lungefunksjonen, og dermed øke mengden oksygen i dem og normalisere frekvensen av erytrocytsedimentering.

Korrekt og tilstrekkelig ernæring, regelmessig forebyggende undersøkelser og rettidig behandling av sykdommer vil tillate å opprettholde normal helse og dermed blodindikatorer.

Et interessant faktum! Vegetarere har et litt redusert nivå av ESR i blodet.

Hvordan det er mulig å senke ESR i blodet

Blant alle laboratorieblodprøver er definisjonen av ESR en av de vanligste. Med en økning i denne indikatoren, spør pasienten legen hvordan å redusere blodets ESR.

Faktisk er en økning i graden av erytrocytsedimentering ikke en sykdom, men indikerer bare tilstedeværelsen i kroppen av en eller annen patologisk prosess. For å redusere ESR er det nødvendig å identifisere og eliminere årsaken til økningen.

Årsakene til økningen

Oftest avviker ESR fra normen utviklingen av en sykdom, men i noen tilfeller er økningen forbundet med naturlige årsaker. Disse inkluderer:

 • Langvarig behandling med visse farmasøytiske preparater.
 • Graviditet. I denne tilstanden anses forhøyet ESR som normen.
 • Mangel på jern i kroppen. Som regel observeres dette med dårlig fordøyelighet av jern.
 • Alder fra 4 til 12 år. ESR øker ganske ofte hos barn i denne aldersgruppen, mens de ikke har noen patologier og betennelser. Det legges merke til at denne funksjonen oftest finnes hos gutter.
 • Individuelle egenskaper i kroppen. Ifølge statistikken er det i 5% av befolkningen en akselerert sedimentering av erytrocytter i fravær av noen patologiske prosesser.

For unormale årsaker inkluderer endringer i sedimenteringsfrekvensen:

 • Utvikling av revmatisme.
 • Temporal arteritt.
 • Systemisk lupus erythematosus.
 • Glomerulonefritt.
 • Pyelonefritt.
 • Nefrotisk syndrom.
 • Anemi.
 • Tuberkulose.
 • Hepatitt.
 • Kirurgisk inngrep.
 • Betennelse i galleblæren og bukspyttkjertelen.
 • Inflammatoriske prosesser i luftveiene.
 • Onkologiske sykdommer.

Pernisiøs aktivitet av virus, bakterier, parasitter og sopp i kroppen kan forårsake blokkering av erytrocytter, og de partikler som er dannet ved at de kleber seg sammen, fremme sedimentering av røde blodlegemer ved hjelp av gravitasjon.

Normal ytelse

Normer avhenger av alder og kjønn av personen. Så for kvinner er den normale sedimenteringshastigheten for erytrocytter 3-15 mm / t, og for menn 2-10 mm / t.

Barn under 6 måneder bør normalt ha en ESR på 12 til 17 mm / t. Hos gravide varierer normen mellom 20-25 mm / t, og hos personer over 60 år er det 15-20 mm / t.

Ifølge statistikk, 40% ESR abnormiteter er et resultat av infeksjonssykdommer hos 23% av pasientene med en økning i denne indeksen detektert kreft, 17% av årsaken til avviket er revmatisme, og 8% av pasientene slikt avvik fører til anemi, tarmsykdommer, bukspyttkjertel kjertler, prostatitt, diabetes mellitus.

Metoder for å redusere ESR

For å redusere ESR er det bare mulig på en måte: å kurere sykdom som ble årsaken til økningen.

Uavhengig av å ta antibiotika, er kosttilskudd og antiinflammatoriske stoffer på ingen måte anbefalt, siden hver sykdom krever en individuell tilnærming til behandling. Det må huskes at riktig diagnose kun kan gjøres av en lege.

Det er nødvendig å gjennomføre en omfattende undersøkelse av pasienten for å identifisere årsaken til økt ESR. Etter diagnosen vil legen forklare hvordan man reduserer ESR i blodet, ved å foreskrive den riktige behandlingen, og etter noen dager vil man skrive en retning for en annen analyse. Hvis denne indikatoren, om enn sakte, begynner å avta, gir den foreskrevne behandlingen et positivt resultat.

Reduksjon av ESR ved medisinske preparater

 • Hvis det viser seg at årsaken til økt ESR var anemi, så er det først og fremst nødvendig å øke hemoglobin. For å gjøre dette, inkludere i diettprodukter som inneholder folsyre, vitamin B12 og jern. Disse produktene omfatter grønne grønnsaker, salat, mais, storfelever og kjøtt, kanin, kalvekjøtt, skalldyr, belgfrukter, nøtter, solbær, nyper, bete, svisker, rosiner og andre. For å raskt øke hemoglobin og følgelig lavere ESR legen kan foreskrive for pasienten et preparat som inneholder de nødvendige vitaminer og mineraler.
 • Reumatisme behandles med antimikrobielle, antiinflammatoriske, antihistaminer, samt kortikosteroider og andre legemidler. Behandling av revmatisme er lang og vanskelig, for å oppnå et godt resultat må du derfor følge legenes instruksjoner, følge en diett og unngå hypotermi.
 • For å behandle akutt sykdom i nyresykdommer, bukspyttkjertel og galleblæren, bruker respiratoriske midler antibiotika som bidrar til ødeleggelsen av årsakene til disse sykdommene. I kronisk forlengelse, ledsaget av økning i ESR, er behandling uten antibiotisk bruk mulig, farmasøytiske medisiner kombineres ofte med folkemedisin.
 • Hvis tuberkulose oppdages, bør man huske på at denne sykdommen behandles lenge nok - fra 6 måneder til 2 år. Delvis, etter å ha kommet seg tilbake fra tuberkulose, kommer ESR ikke tilbake til normal i ganske lang tid. Derfor, for å dømme normaliseringen av denne indikatoren kan det bare være 4-6 uker etter at personen har gjenopprettet seg.
 • Hvis resultatene av pasientens analyse flere ganger i rekkefølge viser en økning i ESR til 75 mm / t eller mer, kan legen ha grunnlag for mistanke om en ondartet svulst i kroppen. I kreft er økningen i ESR på grunn av oppløsning av en malign tumor. I dette tilfellet går spørsmålet om hvordan du reduserer graden av erytrocytsedimentasjon i blodet tilbake til det siste flyet. Intensiv behandling er rettet mot å bekjempe sykdommen. Hvis en person kan bli lagret, vil nivået på ESR reduseres av seg selv i tide.

Tradisjonell medisin

Det må huskes at reduksjonen av ESR ved nasjonale midler alene er uakseptabelt. Noen planter har evnen til å fjerne betennelse, rense blodet og forbedre ytelsen. Ved hjelp av disse plantene vil kroppen raskt takle den underliggende sykdommen, blodsammensetningen vil bli bedre, slik at bosetningen av de røde kroppene kan reduseres.

Så, hvordan å redusere ESR hjemme? Til dette formål kan du bruke slik folkemedisin som:

 • Rødbeter.
 • Med.
 • Urte infusjoner.
 • Sitronsaft med hvitløk.

bete

Denne planten er kjent for sine blodrensende egenskaper. Med en økt indeks for ESR, er slik medisin forberedt:

 1. To små røtter av mørk rød farge vaskes grundig, rengjøres, plasseres i en emaljepanne, helles 3 liter vann og kokes.
 2. Kok rødbeter til den er helt klar, i 2-3 timer (avhengig av størrelsen på rotgrønnsaker).
 3. Kjøttkraft å saksøke og drikke om morgenen før frokost for 100-150 ml.

Det er også mulig å tilberede juice fra ferske rødbeter eller daglig bruk revet rot på en riper med tillegg av naturlig honning.

Dette verktøyet kan bare brukes hvis det ikke er noen allergi for det. For medisinske formål hver morgen bruk 1 ss. en skje med honning, fortynnet i en kopp varm te.

Infusjoner av urter

For å redusere ESR, kan du bruke infusjoner fra blomster av kamille, mor-og-mormor eller linden. For å forberede infusjonen, ta en spiseskje knust råstoff og hell 250 ml kokende vann.

Du kan konsumere produktet i 30-40 minutter, når det er godt næret, og vann vil avsløre helbredende egenskaper av urter. For å øke effekten, anbefales det å drikke urteinfusjoner med tilsetning av honning.

Sitronsaft med hvitløk

En god effekt kan oppnås med en blanding av sitronsaft med hvitløk. For forberedelsen tar du 2 store hvitløk og 2-3 sitroner. Hvitløk skal rengjøres og hakkes, og klemmes ut av sitron juice.

Kombiner saften med hvitløk, bland godt og plasser produktet i kjøleskapet. Du må spise den 2 ganger daglig etter å ha spist.

Folk som tenker å redusere ESR ved folkemessige løsninger bør ikke glemme en sunn livsstil. Å gå i frisk luft og pusteøvelser bidrar til å forbedre lungefunksjonen, og dermed øke mengden oksygen i dem og normalisere frekvensen av erytrocytsedimentering.

Korrekt og tilstrekkelig ernæring, regelmessig forebyggende undersøkelser og rettidig behandling av sykdommer vil tillate å opprettholde normal helse og dermed blodindikatorer.

Hvordan redusere ESR i blodet hjemme

Graden av erytrocytsedimentering er en indikator som øker med betennelse forårsaket av infeksjon, nedbrytning av en ondartet svulst, en allergisk reaksjon. For å redusere ESR, er det nødvendig å finne ut hvordan den inflammatoriske prosessen har oppstått, og å behandle sykdommen som forårsaket avviket av denne indikatoren i den generelle blodprøven fra normen.

Hvordan redusere ESR ved infeksjon

I smittsomme sykdommer forklares høye verdier av ESR i blodprøven av aktiv produksjon av antistoffer mot antigener, bakterier, sopp. I blodet som følge av infeksjon:

 • øker konsentrasjonen av immunglobuliner (Ig);
 • konsentrasjonen av leukocytter og lymfocytter øker;
 • det er produkter av forfall av egne celler og fragmenter av ødelagte bakterier, virus, sopp;
 • giftige produkter av vital aktivitet av patogene mikroorganismer akkumuleres.

Alle disse endringene påvirker blodets fysisk-kjemiske egenskaper, noe som fører til økning i ESR. Dermed med smittsom sykdom er en skarp økning i ESR allerede 1-2 dager etter utbruddet av kliniske symptomer en indikator på immunsystemets aktivitet og krever ingen spesielle reduksjonsforanstaltninger.

Etter utvinning og forsvunnelse av patogener vil konsentrasjonen av Ig og andre proteiner som deltar i betennelse, senke, og ESR-frekvensene vil bli normalisert. I gjennomsnitt krever gjenvinning av ESR etter infeksjon 2-3 uker, men noen ganger kan denne prosessen vare 1 måned eller mer.

Perioden med reduksjon i ESR etter sykdom er avhengig av type infeksjon og alvorlighetsgrad av sykdommen.

Så, etter tuberkulose kan ROE tilbake til normal innen 2 måneder etter utvinning. Med mykoplasmose kan ESR stige til 60 mm i timen, og med parainfluensa stiger litt og raskt normaliserer.

I smittsomme sykdommer, reduseres forekomsten av erytrocytsedimentering naturlig etter utvinning. For å hjelpe antibiotika, antiinflammatoriske legemidler, antimykotika, antivirale midler som behandler infeksjoner, bruker i tillegg legemidler som har antiinflammatoriske egenskaper.

Reduser manifestasjoner av betennelse og redusere ESR i blodet hjelper planter som:

 • bringebær - blader, grønne grener, frukt, blomster;
 • søt kløver gul;
 • sabelnik sump;
 • kamille;
 • Linden - blomster;
 • Calendula - blomster;
 • mor-og-stemor.

Hvordan redusere ESR i anemi

Anemi er en tilstand hvor blodnivået av hemoglobin reduseres, og ofte antallet røde blodlegemer i blodet. Disse endringene er ledsaget av en økning i ESR.

Jernmangelanemi med økt ESR utvikler ofte hos kvinner under graviditet. Etter levering er denne indikatoren normalisert. Hvis dette ikke skjer innen 2 måneder, bør du se etter årsaken til økningen og behandle sykdommen som forårsaket økningen.

Anemi kan forekomme i latent form. I en lignende tilstand kan nivået av jern og hemoglobin i blodet ligge innenfor normale grenser, men jernbanestoffene er utarmet. For å avsløre en latent anemi, er det gitt en analyse for transferrin.

Med en nedgang i jernforretninger i vev "depoter", reduseres hemoglobin, erytrocyter reduseres, og økningen øker. For å redusere ESR i anemi, må du gjennomgå en medisinsk undersøkelse, få legenes råd, hvilke medisiner som skal drikkes, hva du skal spise, slik at blodprøvene returnerer til normalt.

Oppskrifter for å senke ESR

For å øke hemoglobin i blodet og senke ESR i anemi hos kvinner, kan du ty til et slikt folkemedisin, som ristet juice av svart radise, rødbeter og gulrøtter. For forberedelsen trenger du:

 • 0,5 liter ferskpresset reddikjuice, rødbeter og gulrøtter helles i en gryte og legges i forvarmet ovn;
 • stå i 1 time i varme;
 • drikke 2 ss 20 minutter før måltider 3 ganger om dagen;
 • løpet av behandlingen 2-3 måneder.

Å redusere ESR i en blodprøve hjemme vil hjelpe en så kjent grønnsak som rødbeter. Det har bevist seg for behandling av anemi, dessuten er det nyttig i rødbeter, både rå og kokte. Denne grønnsaken øker hemoglobin i blodet, som i anemi bidrar til reduksjon av ESR.

Oppskrift med kokte rødbeter

Beets blir kokt, etter vasking, men uten rengjøring. For å forberede en daglig del av legemidlet, vil 3 små rotgrønsaker og 3 timer være nødvendig. Det første volumet av vann i pannen er 3 liter.

For å senke ROE i blodet, bruk både kokte rødbeter og buljong. Kokte rødbeter spises hele dagen, ved bruk av salater, første, andre kurs.

Avkok drikk på tom mage for 50 ml. Produktet kan lagres i flere dager i kjøleskapet. Men det er bedre å lage fersk kjøttkraft hver kveld.

Det kan behandles for en uke eller mer. Det er ingen kontraindikasjon for dette middelet, og fordelen med å bruke rotgrønnsaker er ikke bare å redusere ESR, men også for å forbedre fordøyelsessystemet.

Oppskrift med sitron og hvitløk

 • Bland saften av 2 sitroner med revet hvitløk (2 hoder);
 • lagre blandingen i kjøleskapet;
 • Ta to ganger om dagen etter å ha spist en teskje.

Infusjon av urter med honning

Det vil bidra til å redusere ESR i blodet av et velsmakende folkemedisin som kan bli full, med honning og sukker, til forberedelse av sammensetningen du trenger:

Blomster av disse plantene er tatt i like deler, godt blandet. For å lage te er en matskje av råmateriale tilstrekkelig, som helles med kokende vann og insisterer i 40 minutter.

Medisinske urter

Anti-inflammatorisk effekt er besatt av medisinske planter, som brukes i blandinger, brygger som te, 1 spiseskje:

 • lakris, mor og mormor;
 • kamille, calendula.

Kosthold for å redusere ESR

Normaliser ESR i blodet vil hjelpe et godt gjennomtenkt kosthold som inneholder en balansert mengde proteiner, fiber, fett og karbohydrater. Det er nyttig å gå inn i menyen:

 • biff - som kilde til høyverdig protein og vitamin B12;
 • sitrusfrukter;
 • grønnsaker - rødbeter, gulrøtter, persille, hvitløk;
 • honning;
 • nøtter - hasselnøtter;
 • bær - bringebær, solbær, havtorn;
 • svart sjokolade.

I stedet for te kan du brygge og drikke i løpet av dagen, avkok eller infusjoner av kalk, mor-og-mormor, kamille, hundrosen.

Økt ESR er ofte kombinert med økt kolesterol i sykdommer i skjoldbruskkjertelen. Så for kvinner er slike indikatorer karakteristiske for hypothyroidisme. Å redusere ESR i blodet hos kvinner med hypothyroidisme vil hjelpe til med å bruke en diett ved bruk av produkter som inneholder verdifulle skjoldbruskkjertelforbindelser, for eksempel:

 • aminosyre tyrosin - biff, fisk, mandler, kylling, bananer, gresskarfrø;
 • jod - tang, sjømat;
 • mikromineral selen - hvitløk, løk, laks;
 • vitaminer i gruppe B.

Spesiell oppmerksomhet mot diett bør gis til menn-vegetarianere. De mangler en fullverdig heme jern, som bare finnes i animalsk protein, spesielt håndfast. Og hvis ESR holdes forhøyet i fravær av infeksjoner, betennelse, leddgikt, onkologi, kan det være nødvendig å passere en analyse av latent anemi.

I tilfelle av høy ESR hos menn i blodet, forårsaket av latent anemi, kan en diett både redusere denne indeksen og fylle opp jernforretninger i kroppen, hvor underskuddet er blitt kilden til denne tilstanden.

Årsaken til økt ESR kan være diabetes mellitus, kronisk prostatitt, glomerulonephritis, lever og galdeveis sykdommer. Lær mer om årsakene til forhøyede ESR som er skrevet her.

Med alle sykdommer ledsaget av økning i ESR, tjener folkemidlene bare som en hjelpemåte for å forbedre blodtellingen. Faktisk vil det være mulig å redusere ESR bare etter årsaken som forårsaket sykdommen og brudd på denne blodindeksen har blitt funnet og eliminert.

Redusert ESR

Diagnostikk av patologier begynner med en studie av blod. Definisjonen av ESR er en integrert del av den.

Data om graden av erytrocytsedimentasjon gir en ide om hvor langt sykdommen har gått, og hjelp å kartlegge måtene for videre medisinske handlinger.

Reduksjon i ESR i forhold til grensene for det optimale nivået indikerer ikke nøyaktig om en person er sunn eller syk. Det indikerer bare mulig forekomst av en infeksjon i kroppen eller utviklingen av en inflammatorisk prosess. Men ikke ta hensyn til denne informasjonen er ikke verdt det, fordi du kan savne den alvorlige patologien, bli kvitt det som er ønskelig umiddelbart.

ESR senket: grunnene

Redusere hastigheten der erytrocyter legger seg ned og faller under normen er en tilstand som er sjelden. Og sjelden viser reduksjonen i ESR at alvorlige abnormiteter oppstår i kroppen.

Men hvis erytrocytene begynner å slå seg til en hastighet flere ganger mindre enn minimum, er dette allerede farlig. Årsakene kan være:

 • Mangel på kostholdet med vitaminer og mineraler, som er nødvendig for at organene skal fungere rytmisk og generelt trives bra.
 • Anemi.

Begge grunnene er typiske for det rettferdige kjønn. De er tilbøyelige til å utmatte seg med langvarig kosthold og til og med sult i mange dager og uker.
Lav ESR observeres hos 100% vegetarianere, som ikke spiser ikke bare kjøtt, men også alle produkter av animalsk opprinnelse.

 • Langsiktig bruk av slike medisiner som aspirin, kaliumklorid. Årsakene til lav ESR kan være inneholdt i endringene: forholdet mellom blodkomponenter, pH-skiftet av den røde livgivende væsken (acidose, oksidasjon), strukturen av røde blodlegemer.

Slike endringer manifesteres av utvikling:

 • Spherocytose - arvelig hemolytisk anemi, som forårsaker en defekt i cellemembranen av erytrocytter.
 • Sykleformet anemi - arvelig hemoglobinopati, det vil si en sammenbrudd i strukturen av hemoglobinproteinet.
 • Polycytemi - veksten av antall røde blodlegemer.
 • Hyperbilirubinemi - en tilstand der bilirubin økes - produktet av forfall av røde blodlegemer.
 • Hyperhydrering - En av formene for brudd på vann-salt metabolisme.

I sjeldne tilfeller følger reduksjonen av ESR:

 • magesår
 • akutt intestinal infeksjon;
 • forstyrrelser i blodsirkulasjonen;
 • patologi av leveren;
 • lungesykdommer;
 • myelom;
 • epilepsi;
 • omfattende brannsår.

Uansett årsakene til nedsatt ESR, er det nødvendig å konsultere en lege og ikke motstå en ytterligere undersøkelse.

Egenskaper av redusert ESR hos kvinner

Blant årsakene som fører til en reduksjon i ESR hos kvinner, bør det også bemerkes:

 • Graviditet i de to første trimesterene.
 • Mangel på vitaminer.
 • Tar noen steroid medisiner.
 • Neuroser og depresjon.

De to første grunnene er sammenhengende. En kvinne i en interessant stilling manifesterer ofte en toksisose som fører til oppkast og dehydrering. Gravide kvinner mister ofte sin appetitt eller har spesielle gastronomiske vaner. I de fleste tilfeller forsøker den fremtidige mor å følge reglene for rasjonell ernæring. Det kan imidlertid være forstyrrelser som forårsaker mangel på vitaminer og en reduksjon i ESR.

Neuroser og depressive lidelser er ikke utelukket hos menn. Men kvinnen har slike problemer mye oftere. Hennes kropp, på grunn av kvinnens medfødte følelser, reagerer for mye på en rekke negative hendelser og påkjenninger. Som et resultat er det sterkt svekket, noe som påvirker mange indikatorer på livet. Inkludert senking av ESR.

Redusert ESR i et barn

I nyfødte barn i de første ukene av livet, forekommer redusert ESR ofte. Men her skal vi være oppmerksomme på to forhold:

 • Avvik fra normen bør ikke overstige ti enheter.
 • I løpet av to uker er indikatorens verdi satt til optimale grenser.

Årsakene til å redusere ESR er:

 • langvarig oppkast;
 • diaré;
 • dehydrering av babyens kropp på grunn av de to tidligere årsakene.

I sin tur utfordrer de:

 • temperaturøkning;
 • dysenteri;
 • matforgiftning;
 • høy aceton.

Det er mulig å senke hastigheten på erytrocytsedimentering ved utvikling:

 • hjertesykdommer, primært hjertesykdom;
 • viral hepatitt;
 • kronisk hjertesvikt.

Barnets kropp er ikke tilstrekkelig beskyttet mot inflammatoriske prosesser. Derfor må foreldre, sammen med barneleger, være oppmerksom på den minste avviket fra normen. Spesielt hvis det gjelder blodtallene.

ESR senket: hva skal jeg gjøre?

Reduksjon av ESR i forhold til normen er mest sannsynlig et midlertidig fenomen uten negative konsekvenser. Men den høykvalifiserte legen kan ikke forlate ham uten oppmerksomhet. Etter å ha studert indikatoren i dynamikk og i sammenligning med resten av blodprøvenes resultater, vil han definitivt foreskrive gjentatt testing og ytterligere undersøkelser.

Hvis pasienten innser at lav ESR er reaksjonen av kroppen til underernæring, kan han hjelpe seg selv. For å gjøre dette er det nok å fylle menyen med nyttige produkter og balansere mottaket.

Normal søvn, rettidig hvile og mosjon vil bidra til å unngå stress eller endre holdning til dem. Dette vil forhindre utvikling av depresjon eller nevroser som kan redusere ESR.

Betydningen av studien på ESR

Analyse for ESR er en enkel, billig og effektiv metode for å overvåke kroppens tilstand. Avvik i retning av nedgang skyldes mange grunner. Og bare ekstra undersøkelse hjelper dem til å gjenkjenne.

Redusert ESR er ikke bevis på forekomst av patologier og hvor dypt de har infiltrert menneskekroppen.

Men testing for ESR er nødvendig fordi det:

 • hjelper til med å bestemme listen over tilleggstester;
 • i sammenheng med resultatene av andre tester tyder på årsaken til dårlig helse;
 • indikerer om terapien er i riktig retning.

Spesielt viktig er indikatoren for kvinner som bærer babyer. De bør teste blodet flere ganger, nemlig:

 • i begynnelsen av hver trimester;
 • umiddelbart før fødsel
 • i tilfelle av en liten forringelse av velvære.

Regelmessigheten av prosedyren er en av garantiene for eliminering av patologier ved begynnelsen av begynnelsen.

Redusert ESR bør ikke være ubalanse og forårsake spenning og bekymring. En liten avvik fra normen er tillatt og er i de fleste tilfeller forårsaket av små problemer i kroppen.

Men dette betyr ikke at du ikke bør være oppmerksom på den senket ESR. Det er rimelig å fastslå årsaken til en slik tilstand og ta tiltak, om nødvendig.

Hvis alle blodindikatorene er innenfor de optimale verdiene, og ESR er litt undervurdert - er det mest sannsynlig et midlertidig fenomen, og det truer ikke verken helse eller liv.

Årsaker til en reduksjon i ESR i blodet

All kjent prosedyre for blodprøvetaking for generell klinisk analyse anses å være en tilstrekkelig informativ måte å bestemme mulige skjulte patologier på kroppen.

Det er generelt antatt at økningen i noen indikatorer, for eksempel hastigheten for erytrocytsedimentering, indikerer utviklingen av inflammatorisk patologi. En mindre vanlig indikator er et redusert nivå av ESR, som vil bli diskutert.

Vedtatte kliniske normer

Godkjente normer for ESR er forskjellige i ulike pasientkategorier. De mest varierte er normen hos barn:

 • hos nyfødte - fra 0 til 2 mm / t;
 • hos spedbarn opptil seks måneder - fra 12 til 17 mm / t;
 • hos barn fra ett år til to - fra 5 til 7 mm / t;
 • fra to til 8 år - 7-8 mm / t;
 • fra 8 til 16 år - 8-12 mm / t.

I den voksne kategorien av pasienter vurderes frekvensene av ESR som konstant og er:

 • hos menn - fra 2 til 10 mm / t;
 • hos kvinner - fra 3 til 15 mm / t;
 • hos gravide kvinner - fra 20 til 25 mm / t.

Variasjoner i indikatoren til større eller mindre side, som regel, indikerer de patologiske prosessene som foregår i kroppen. I dette tilfellet er ikke leger bekymret så mye med en redusert frekvens av ESR, som med forhøyet.

Likevel er det nødvendig med en ytterligere undersøkelse for å fastslå årsakene til den lave indeksen.

Hva betyr redusert ESR?

Reduksjon i normen av erytrocytsedimentering skjer mot bakgrunnen av kvalitative og kvantitative endringer i erytrocytter, samt endringer i det kliniske bildet av blod. Årsakene til dette kan være:

 • Hepatitt av ulike etymologier, komplisert av utstrømning av galle;
 • epileptisk syndrom og nervesykdommer;
 • problemer med blodsirkulasjon;
 • manifestasjoner av kongestiv hjertesvikt;
 • sykdommer, noe som fører til en økning i nivået av røde blodlegemer i blodet;
 • seglcelleanemi;
 • Bruk av medisiner basert på visse elementer - preparater av kvikksølv, salicylater, kaliumklorid.

Utfallet av en klinisk blodprøve kan påvirkes av ulike årsaker og faktorer, mens man bør huske på at en liten reduksjon i nivået av ESR ikke indikerer en patologi. Spesielt hos kvinner er dette fenomenet ikke vurdert som uvanlig. Årsaken til bekymring er en lav hastighet av erytrocytt sedimenteringshastighet på mindre enn 2 mm / t.

En hyppig lav indeks av ESR er analysen av blodet av vegetarianere og veganer. Mangel på dyrefôr fører til at noen blodtelling reduseres, inkludert ESR og hemoglobin.

Reduksjon i ESR er også diagnostisert med langvarig sult, strenge mono dietter. Oftere oppstår dette problemet hos kvinner som er bekymret for problemet med overvekt, så vel som hos pasienter som tar kortikosteroider på bakgrunn av hormonbehandling.

Metoder for indikator normalisering

De pasientene i hvilke klinisk analyse viste et signifikant redusert nivå av erytrocytt sedimenteringshastighet, ordinerer legene som regel en gjentatt blodprøve. I tilfelle at det patologiske skiftet er bekreftet, er det nødvendig å gjennomgå en obligatorisk undersøkelse:

 1. For det første undersøkes det for tilstedeværelsen av leversykdommer og patologier, gallekanalens patentering.
 2. En grundig analyse utføres på mange blodtall, inkludert hemoglobin. I tilfelle at erytrocyttakten senkes mot bakgrunnen av jernmangelanemi, blir også lavt hemoglobin diagnostisert.
 3. Ved anemiske problemer med hematopoiesis øker nivået av økosystemet etter normal hemoglobin. Derfor trenger pasienten jernholdige medikamenter (inkludert B-vitaminer), og antallet av erytrocytsedimentering kan økes som følge av deres mottak.
 4. Hvis årsakene til lave nivåer av ESR er i dietter og diettbegrensninger, bør dette systemet for vektkorreksjon avlyses, ernæringsbalansert. Sørg for å inkludere i maten diett fisk, meieriprodukter, kjøtt.
 5. Årsakene til nedgangen i ESR kan ligge hos kvinner og under graviditet. Vanligvis indikerer indikatoren etter levering.
 6. Etter å ha gjennomført en omfattende undersøkelse, vil legen finne ut årsaken til at indikatorene skiftes til en mindre side, utpeke passende terapi for å eliminere årsaken til den patologiske indikatoren.

I alle tilfeller skal identifisering av årsaken og bestemmelsen av metoden for normalisering av nivået av ESR i blodet overlates til spesialister. Pasientens oppgave er å følge doktors anbefalinger og ikke engasjere seg i selvmedisinering.

Hva er nødvendig for å redusere ESR i blodet?

Ikke alle vet hvordan å redusere ESR i blodet med folkemessige rettsmidler uten å bruke sterke stoffer, så denne artikkelen vil bli diskutert i denne artikkelen.

Hva er ESR?

Sedimentasjonsraten for erytrocytceller (forkortet som ESR) er en av hovedindikatorene som inngår i den generelle blodprøven.

ESR er en ikke-spesifikk parameter, fordi den kan forandre seg under påvirkning av ulike faktorer, og det er ikke mulig å bestemme hovedårsaken til endringen i menneskekroppen uten ytterligere studier.

ESR viser hvor raskt røde blodlegemer under sedimentering i et testrør tatt for en blodprøve faller på bunnen under påvirkning av tyngdekraften.

Denne prosessen fortløper jo raskere, jo tyngre og større disse partiklene dannes når erytrocytene holder seg sammen. Også liming av røde blodlegemer er forbundet med det faktum at det er endringer i blodets elektrokjemiske sammensetning.

Modifisert sammensetning av blod oppstår på grunn av adhesjon til overflaten av røde blodceller ved akutt fase-protein og antistoffer (immunglobuliner) som blir frigjort inn i blodstrømmen i løpet av inflammatoriske prosesser, når infisert av bakterier, virus og andre skadelige mikroorganismer.

Siden den elektrokjemiske sammensetningen av blod og kan endres av andre grunner, i tilfellet med høye verdier for ESR er nødvendig å gjennomføre en ytterligere, og biokjemisk analyse for å fastslå hvorvidt det er for tiden en inflammatorisk prosess i kroppen eller ikke.

normer

Mål sedimenteringshastigheten for blodceller i millimeter per time. Normer av ESR er avhengig av kjønn, alder og noen andre faktorer.

Så er normen:

 • Nyfødte - bør ikke overstige 2 mm per time;
 • barn opptil 6 måneder - 12-17 mm per time;
 • hos menn - 1-10 mm per time;
 • hos kvinner - 2-15 mm per time;
 • gravide kvinner - opptil 25 mm i timen;
 • kvinner under menstruasjon - opptil 40 mm i timen;
 • eldre mennesker (fra 60 år) - 15-20 mm per time.

Årsaker til økt ESR

For å forstå hvordan å redusere ESR, må du først finne ut de mulige årsakene til denne økningen. ESR kan øke på grunn av patologiske og fysiologiske faktorer.

Fysiologiske årsaker

Når graden av erytrocytt sedimentering har økt ikke på grunn av sykdommen, kan det skyldes følgende faktorer:

 • menstruasjon, graviditet hos kvinner;
 • hydremi (fortynning av blod);
 • forandring i gass sammensetning av blodet;
 • langvarig bruk av antikonceptive hormonelle midler;
 • høyt kolesterol i blodet;
 • overdreven vekttap på grunn av dietter;
 • traumer;
 • anemi,
 • feil utførelse av studien (inkompetanse av laboratorieassistent).

Hos gravide er ESR nesten alltid økt, og indikatoren går tilbake til normal bare etter fødselen av barnet, et sted i den andre uken etter fødselen.

Med en vanlig menstruasjonstid, er økte priser ikke årsak til overdreven angst og akutt undersøkelse.

Ved et lavt nivå av hemoglobin i blodet, kan en viktig faktor være en forandring i form av røde blodlegemer. Også med økende kolesterol kan sammensetningen av blodplasmaet forandre seg, noe som igjen fører til en akselerasjon av sedimentering av blodceller.

Det er også andre grunner, som følge av at indikatoren for ESR kan unnslippe fra normen:

 • økning i antall blodceller (polycytemi);
 • høyt blodsyreholdighet
 • mottak av ikke-steroide smertestillende midler;
 • i tilfelle kronisk hjertesvikt;
 • en modifisert form for blodrøde blodlegemer, arvet.

For å bestemme den spesifikke årsaken til endringer i indeksen til ESR, må du selvfølgelig gjennomføre en fullstendig medisinsk undersøkelse.

Patologiske faktorer

 1. Tilstedeværelsen av infeksjon i kroppen. Med en økt frekvens av ESR er det første som mest sannsynlig kommer til å tenke på forekomsten av infeksjon. Det kan inkludere forskjellige mikrober, bakterier, virus, sopp og så videre. Ofte på denne måten lærer de om forekomst av spesifikke sykdommer (for eksempel tuberkulose).
 2. Inflammatoriske prosesser. Hvis det er betennelse i menneskekroppen, vil resultatene av analysen nødvendigvis reflektere dette. Interessant: jo mer ESR, jo mer betennelse oppstår. Bestem den nøyaktige plasseringen kan ikke være, men dette kan hjelpe pasientens predileksjoner for visse sykdommer og eksterne tegn.
 3. pussdannelse. I dette tilfellet kan ikke bare analysen selv, men også de eksterne tegnene på vevsoppløsning, fungere som et symptom. I dette tilfellet fungerer ESR bare som en tilleggsindikator.
 4. Reumatologiske sykdommer. I slike tilfeller blir immunsystemet aktivert og mengden av antistoffer i blodet økes, noe som kan føre til økt hastighet av erytrocytsedimentering.
 5. Onkologiske sykdommer. Eventuell ondartet formasjon kan påvirke blodets kvalitet. Hvis andre patologier utelukkes, bør det med økt ESR hos en person være sikker på å gjennomgå en undersøkelse for onkologiske tegn.
 6. Nyresykdom. Medfødt eller arvelig nyrepatologi påvirker ekskresjonssystemet, som kan påvirke ESR.

Mangfoldet av mulige årsaker til økt erytrocytt sedimenteringshastighet antyder at når det neste problemet oppstår, er det nødvendig å overlate situasjonen til en erfaren spesialist.

Årsaker til økt ESR hos barn

Den økte frekvensen for erytrocytsedimentering i blodet hos et barn er i de fleste tilfeller forårsaket av inflammatoriske prosesser i kroppen.

I tillegg er det andre faktorer som fører til økt ESR hos barn:

 • svekket metabolisme;
 • det mottatte traumer;
 • akutt forgiftning;
 • stressende tilstand;
 • autoimmune sykdommer;
 • en allergisk reaksjon;
 • Tilstedeværelsen av langsomme smittsomme sykdommer eller vanlige helminter.

Hos barn kan økt senkning vises ubalansert kosthold, mangel på viktige vitaminer, samt i tilfelle av skjærende tenner.

Hvis barnet klager over en generell ulempe, er det nødvendig å konsultere en spesialist og gjennomføre en grundig undersøkelse av kroppen.

Etter at resultatene er mottatt, kan legen identifisere hovedårsaken til økt ESR, og deretter vil den nødvendige behandlingen bli foreskrevet.

Metoder for å redusere ESR

Hva er nødvendig for å redusere ESR i blodet? For å redusere denne indikatoren er det bare mulig en måte: å kurere sykdommen, som er årsaken til økningen.

Selvbruk av kosttilskudd, antibiotika og ulike antiinflammatoriske legemidler anbefales ikke, da det er nødvendig med en individuell tilnærming til behandling av hver sykdom. Det skal huskes at den eneste korrekte diagnosen er i stand til å sette bare en lege.

For å identifisere den sanne årsaken til økt ESR, må en person gjennomføre en omfattende undersøkelse av kroppen. Etter at legen diagnostiserer, bør han forklare hvilken metode du bedre reduserer ESR i blodet.

Han vil foreskrive en egnet behandling, og etter noen dager vil det bli henvist til en sekundær blodprøve. Hvis denne indikatoren begynner å synke, men sakte, er det et signal om at behandlingen som er foreskrevet for deg, har et positivt resultat.

Tradisjonell terapi

 1. Hvis legen fastslår at hovedårsaken til økningen i denne indikatoren er anemi, primært pasienten skal øke hemoglobin. For å gjøre dette, ta med i diettprodukter som inneholder vitamin B12, folsyre og jern. Disse produktene omfatter salat, korn, grønne grønnsaker, kjøtt og lever, kanin kjøtt, skalldyr, bønner, oksekjøtt, nøtter, nype, bete, solbær, svisker, rosiner, og andre. For å øke hemoglobin så snart som mulig og dermed å redusere ESR, vil legen foreskrive et legemiddel til pasienten som inneholder de nødvendige mineraler og vitaminer.
 2. En økt frekvens av ESR kan være og med revmatoid artritt. Denne sykdommen behandles vellykket med antiinflammatoriske, antimikrobielle, antihistaminer, samt kortikosteroider og andre legemidler. Det bør imidlertid være klar over at behandlingen av revmatoid artritt er ganske lang og tung, noe som betyr at for å oppnå merkbare resultater må følge alle legens instruksjoner strengt holder seg til dietten, i alle fall, for å hindre nedkjøling.
 3. For behandling av akutte nyresykdommer, galleblæren og bukspyttkjertelen, luftveiene bruk antibiotika som bidrar til ødeleggelsen av årsaken til disse sykdommene. I tilfellet med kronisk forløp av sykdom som involverer økt ESR, tilgjengelig terapi uten antibiotika, farmasøytiske legemidler er ofte kombinert med bruk av tradisjonell medisin oppskrifter.
 4. Når du identifiserer tuberkulose Det bør tas i betraktning at denne sykdommen behandles over en lengre periode - fra seks måneder til 2 år. I de fleste tilfeller, selv etter fullstendig gjenoppretting fra tuberkulose, forblir ESR-indeksen over lang tid. Derfor kan vi dømme normaliseringen av denne indikatoren først etter 4-6 uker etter utvinning fra tuberkulose.
 5. Hvis resultatene av analysen flere ganger i rekkefølge viser en økning i ESR til 75 mm / t og enda mer, Det er grunnlag for mistanke om en ondartet svulst i kroppen. I tilfelle kreft er en økt frekvens av ESR på grunn av det faktum at den ondartede svulsten oppløses. I dette tilfellet faller spørsmålet om å senke graden av erytrocytsedimentering inn i bakgrunnen, da intensiv behandling bør rettes direkte mot bekjempelse av sykdommen. Hvis du blir frisk, vil nivået på ESR redusere seg selv over tid.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

Hvor raskt å senke ESR i blodet før du gir testen? Det må forstås at det er absolutt uakseptabelt å senke graden av erytrocytsedimentering av noen folkemessige rettsmidler.

Selvfølgelig kan noen planter rense blodet, forbedre ytelsen, fjerne betennelse. Med hjelp av medisinske planter vil den svekkede organismen takle mye raskere med sykdommen, blodsammensetningen vil bli betydelig, og som et resultat vil det være mulig å redusere denne indeksen.

Så, hvordan å redusere ESR i blodet hjemme? For dette anbefales det å bruke følgende folkemedisin:

Vurder oppskriftene mer detaljert.

bete

Denne roten har lenge vært kjent for sin evne til å rense blodet. Med økt ESR er det mulig å forberede dette legemidlet:

 1. To mørke røde medium røtter grundig vasket, skrelles, plassert i en emaljepanne, hell 3 liter vann og kok opp.
 2. Kok beetsen til klar i 2-3 timer (avhengig av størrelsen på rødbeter).
 3. Kjøl buljongen og drikk om morgenen på tom mage før frokost for et halvt glass.

Du kan også lage ferskpresset juice fra beets eller daglig bruk pre-revet rødbeter med tilsetning av en liten mengde honning.

Dette produktet anbefales kun til bruk hvis det ikke er allergi mot det. For medisinske formål må du spise 1 ss honning hver morgen. Du kan fortynne den i en kopp ikke-varm te.

Sitronsaft med hvitløk

En fantastisk effekt kan oppnås med en medisinsk blanding av hvitløk og sitronsaft.

For dette, ta 2 store hvitløk hoder og 2-3 medium sitroner. Hvitløk og hogge hvitløk, og klem saften ut av sitronene.

Kombiner sitronsaften med hvitløkskloven, bland godt og ta stoffet inn i kjøleskapet. Påfør det bør være etter å ha spist to ganger om dagen.

Hvordan redusere ESR med urter?

For å senke graden av erytrocytsedimentasjon, vil mange medisinske urter som er kjent for oss, hjelpe. Den mest effektive og populære er mor-og-mormor, kamille, calendula, havtorn og limefarge:

 1. Til forberedelse av en mor-og-mormor etterfulgt av 2 ss tørre krydderurter, hell et glass vann, legg på en langsom brann og kok opp. Deretter skal beholderen med avkokingen fjernes fra platen, dekket med lokket (slik at buljongen er bedre enn infundert) og avkjøles til romtemperatur. Ta avkok av mor og mormor bør være to ganger om dagen for 100-200 ml i en halv time før du spiser.
 2. Havtornet bær må tørkes og brygges og legge dem til te. Den mottatte drikken skal være full i løpet av dagen (fra denne beregningen: 200-300 ml per dag), og deler den totale mengden i like deler.
 3. Blomster av marigold og kamille bør brygges i en andel av 1: 1. Tørr råvarer må helles med bratt kokende vann, lukk oppvasken, som vil blande urter, og omhyggelig pakke det med et håndkle. Når infusjonen har avkjølt til romtemperatur, må den filtreres med en gasbind og ta et halvt glass etter å ha spist.
 4. På samme måte kan du brygge og linden. Den eneste forskjellen er at kalkinfusjonen skal være full før du legger deg til sengs. Det fjerner perfekt betennelse, og bidrar dermed til en reduksjon i nivået av ESR.

Alle de som ønsker å redusere ESR ved folkemessige rettsmidler, bør alltid huske betydningen av en sunn livsstil.

Regelmessig går det i frisk luft, enkle pusteøvelser bidrar til å forbedre lungene, og dermed øke mengden oksygen i dem, for å normalisere graden av erytrocytsedimentering.

Et sunt og næringsrikt kosthold, rettidig forebyggende undersøkelser og streng behandling av alle sykdommer, vil bidra til å opprettholde sin helse og dermed forbedre blodtellingen.

Les Mer Om Fartøyene