Årsaker, symptomer og behandling av vaskulær demens

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er vaskulær demens, hvordan patologi utvikler seg. Årsakene til denne demens og risikofaktorer som øker sannsynligheten for vaskulær demens. Karakteristiske symptomer, diagnose og behandlingsmetoder av sykdommen. Prognoser for gjenoppretting.

Vaskulær demens kalles en mental lidelse med symptomer kompleks (ukarakteristisk oppførsel, tap av ferdigheter og evne til å lære, hukommelsestap) som oppstår på grunn til alvorlige irreversible endringer i hjernestrukturen som følge av vaskulære forstyrrelser.

Hva skjer i patologi? Av forskjellige grunner (kritisk innsnevring av den vaskulære aterosklerotisk plakk, trombose, blodstyrtning på grunn av slag) blodstrømningslegeme ved en hoveddel pauser, som resulterer i hjernecellene ikke får nok oksygen for normal aktivitet. Oksygen sult umiddelbart eller gradvis fører til deres massedød. Som et resultat, er det irreversible endringer i strukturen og hjerne funksjonsforstyrrelser, har en person demens.

Graden av demens er avhengig av lesjonens størrelse - tegnene kan være usynlige for andre og pasienten selv eller svært uttalt (neurose, desorientering i rommet, aggressiv, altfor emosjonell eller utilstrekkelig oppførsel).

Sykdommen er farlig på grunn av konsekvensene. Alvorlig demens:

 • fører til et fullstendig tap av evnen til å jobbe (en person er ikke i stand til å oppfatte, assimilere, tolke og overføre informasjon, etablere årsakssammenheng);
 • gjør pasienten hjelpeløs (kan ikke lage mat, handle, mangle grunnleggende ferdigheter med å ta vare på seg selv, kan gå seg vill hvor som helst);
 • gjør en person farlig for andre (aggresjon, utilstrekkelige handlinger, utvikling av psykose).

I dette tilfellet forløper patologien, forverres, endrer det psykologiske portrettet til pasienten uten anerkjennelse.

Sykdommen er uhelbredelig, endringer i hjernen er forårsaket av celledød og brudd på deres grunnleggende funksjoner, derfor kan lesjoner ikke gjenopprettes. Formålet med medisinering er å opprettholde blodtilførselen til hjernen, så langt som mulig for å eliminere symptomene på sykdommen, noe som forverrer pasientens og andre livskvalitet.

Nevrolog og psykiater er engasjert i å løse problemene med vaskulær demens hos pasienten.

Brudd på blodtilførselen av et eget hjernesid på grunn av en arteriell trombose - kan føre til demens

Mekanisme for patologisk utvikling

Hovedrollen i utviklingen av mentale abnormiteter i demens spilles av irreversible endringer i hjernens struktur på grunn av en rekke vaskulære patologier, noe som resulterer i at akutt oksygenmangel (iskemi) utvikler seg. De viktigste symptomene er direkte avhengig av lokalisering av lesjoner.

Vaskulær demens i forekomsten av foki av iskemi i regionen:

 • Midbrainen er preget av forvirring og forvirring, taleforstyrrelser;
 • Hypokampus (i den tidlige delen av hjernen) - fullstendig eller delvis tap av minne;
 • frontallober - tap av tilstrekkelighet, utvikling av karakteristiske psykometriske reaksjoner (fiksering på setning, handling);
 • subcortex - tap av konsentrasjon, skriveferdigheter, telling, evne til å analysere og reprodusere informasjon;
 • i ulike områder av hjernen er fulle av utseendet på en alvorlig form for demens med en kombinasjon av mange symptomer på mentale og neurotiske lidelser.

Hvis fokuset er stort eller lokalisert i et høyt spesialisert område, og en kritisk forstyrrelse i blodtilførselen oppstår plutselig (slag), kan symptomene på demens vises raskt nok (etter 2-3 måneder etter et angrep på 30%).

I andre tilfeller utvikler sykdommen sakte, manifesterer seg hos eldre (etter 60-65 år i 60%) med et kompleks av samtidige risikofaktorer (lipidmetabolismeforstyrrelser, diabetes, arteriell hypertensjon, etc.).

Årsaker til vaskulær demens

En rekke patologier kan føre til utvikling av demens:

 1. Akutte hjertesykdommer (iskemisk og hemorragisk slag).
 2. Kronisk iskemi i hjernen (langvarig oksygen sult).
 3. Amyloid angiopati (sykdom av fartøy med brudd på strukturen i vaskemuren).
 4. Infeksiøs og autoimmun vaskulitt (betennelse i de vaskulære veggene).
 5. Tromboemboli, trombose og aterosklerose karene til hjernen (arteria carotis luminal innsnevring trombe, aterosklerotisk plakk med mer enn 70% eller den totale overlapping som resulterer fra den tromboembolisme).
 6. Kronisk hjertesvikt (dysfunksjon og hjertestruktur).

Alle sykdommer forårsaker dødsfall av hjerneceller på grunn av iskemi.

MR av amyloid angiopati. Hvite piler indikerer mikrosirkulasjon, som oppsto som en følge av deponering av amyloidprotein

Risikofaktorer

For utvikling av vaskulære lidelser som kan forårsake demens, er det nok å kombinere 2-3 av de mange risikofaktorene:

 • alder (60% av pasientene med demens - personer i alderen 60 år eller eldre);
 • arteriell hypertensjon;
 • metabolske forstyrrelser (høyt kolesterol, diabetes mellitus);
 • medfødte og kjøpte hjertefeil (ventrikulære arytmier, dilatasjon av hjertekamrene, forstyrrelse av myokardial ledningsevne);
 • iskemisk hjertesykdom;
 • åreknuter
 • craniocerebral skader;
 • hjernesvulster;
 • røykevaner
 • arvelig predisposition;
 • kjønn (vaskulær demens er dobbelt så stor som mulig for menn).
Iskemisk hjertesykdom er en av risikofaktorene for utviklingen av vaskulær demens

Noen spesialister vurderer lav sosial status, fravær av utdanning, spesifisitet i yrket (fysisk arbeidskraft), lavt nivå av intellektuell utvikling som risikofaktorer.

karakteristiske symptomer

Symptomene på sykdommen manifesterer seg på forskjellige måter, avhengig av størrelsen, plasseringen og alvorlighetsgraden av strukturelle endringer i hjernen. Det er tre stadier av utvikling av vaskulær demens med karakteristiske manifestasjoner, som kan være nesten usynlige eller meget uttalt:

Vaskulær demens: symptomer og behandling, forventet levealder og prognose

Vaskulær demens (demens) er en sykdom som er oppnådd i løpet av livet, som oftest utvikler seg hos eldre etter 60 år.

Som det fremgår av medisinsk statistikk, påvirker denne sykdommen oftere. Det er tilfeller av diagnostisering av patologi hos unge mennesker. Fremgang av vaskulær demens er mest vanlig blant alle nevrologiske sykdommer etter Alzheimers sykdom.

Dette er en av de forskjellige typer demens, som utmerker seg av vaskulær opprinnelse, det vil si at det er en lesjon av enkelte områder i hjernens kar-område og et brudd på hjernecirkulasjonen.

I denne raskt voksende viktige kognitiv svikt (kognitiv) hjernefunksjoner som gir muligheten til kunnskap og studiet av verden, oppfatningen av det som en helhet, og anvendelsen av denne kunnskapen i livet.

Gradvis mistet muligheten til å tenke, muligheten for å ta de riktige beslutningene, fordøyelsen av ny informasjon forverres, nedgangen i intelligens utvikler seg, kontrollen over følelser og handlinger svekkes. Følgelig blir det umulig å analysere helsesituasjonen og forstå forekomsten av sykdommen.

Demens av denne typen fører ikke bare til tap av arbeidsferdigheter, men også til gradvis tap av muligheten til å bli betjent selvstendig.

Mekanismen for sykdomsutbrudd og utvikling

Akutte sykdommer i hjernesirkulasjonen (slag, iskemi) eller kronisk mangel på blodtilførsel til hjernen er mekanismer for patogenesen av vaskulær demens. Det har vært tilfeller av utvikling av senil demens i nærvær av begge årsaker. Tegnene på sykdommen manifesterer seg raskere og tydeligere.

Og cerebrovaskulær insuffisiens og dens mangel fører til det faktum at cellene i noen deler av hjernen slutter å motta næringsstoffer og oksygen som er nødvendige for livet og dø av.

Med et infarkt av et lite antall nevroner, er det ingen manifestasjoner av sykdommen, siden hjernens levende celler kompenserer for deres funksjoner. Hvis et stort område av hjernen er skadet, oppstår symptomer på vaskulær demens. Men i tilfelle av en liten lesjon av sonen som er ansvarlig for kognitive funksjoner, begynner demens å utvikle seg og utvikle seg.

De viktigste årsakene til overtredelsen

Medisin kaller et tilstrekkelig stort antall grunner, på grunn av hvilken vaskulær demens kan utvikle seg:

 • iskemisk slag;
 • hemorragisk slag
 • akutt hjertesvikt;
 • kronisk cerebral iskemi (okklusjon av små kar);
 • vaskulitt (autoimmune sykdommer, hvor veggene i blodårene påvirkes).

Det er en rekke faktorer som bidrar til utviklingen av sykdommen:

 • avansert alder (60 år og eldre);
 • hjertesykdom (med atrieflimmer, iskemisk sykdom, hjertefeil);
 • arteriell hypertensjon eller hypotensjon
 • diabetes mellitus;
 • arvelighet;
 • dårlige vaner;
 • stillesittende livsstil.

Den økende forekomsten av hypertensjon har gjort det til leder blant alle risikofaktorene for utseendet og videreutviklingen av denne type demens.

Stadier av demensutvikling

Kurset og utviklingen av vaskulær demens betinget oppdelt i tre faser, som varierer i symptomene og graden av alvorlighetsgrad:

 1. Enkel scene senil demens karakterisert ved en sløret alvorlighetsgrad av manifestasjoner av sykdommen. Pasienten ser som regel ikke på dem. Noen ganger er slektninger og slektninger oppmerksom på endringer i hans livsaktivitet og oppførsel. Samtidig blir en liten nedgang i intelligens merkbar, en kardinal endring av stemning og følelser kan oppstå. Men pasienten kontrollerer dem og styrer sine handlinger. Han selvstendig håndterer innenlandske problemer og trenger ikke hjelp utenfor.
 2. moderat vaskulær demens er preget av mer uttalt og merkbar manifestasjoner. Pasientens liv kompliserer umuligheten av orientering i rommet, tap av minne, det er en personlighetsforstyrrelse med avvik i oppførsel. Det er tegn på aggresjon. Ferdigheter og vaner ved håndtering av husholdningsapparater, apparater, kommunikasjonsanlegg og de enkleste gjenstandene går tapt. Pasienten trenger hjelp fra utsiden.
 3. Håndterer tung Demens er bare mulig med konstant hjelp fra nære personer. På dette stadiet uttrykkes en dyp oppløsning av psyken. Det er problemer med å spise, å miste kontroll over urinering og avføring. Pasienten kan ikke utføre enkle hygieniske prosedyrer, han oppfatter ikke slektninger og venner. Pasienten er i fullstendig avhengighet av andre.

Symptomatisk i hvert stadium

De første symptomene på vaskulær demens begynner med en markert grad av konservatisme i pasientens synspunkter, dommer og handlinger. Samtidig forverres noen karaktertrekk. Det er overdreven mistillit eller obstinacy, frugality og andre endringer.

Tenk og minne forverres gradvis. Til dette vil snart bli med i bevegelse av lemmer, tåkenhet av tale.

I tillegg manifesterer vaskulær demens, som oppsto på grunn av nederlaget til visse områder av hjernen, seg i en rekke symptomer:

 1. Celledød i midthjerne forskjellig forvirret bevissthet og dens obscuration. Med videre utvikling av sykdommen, lukkes pasienten i seg selv, mister interessen i det som skjer rundt seg, for å kommunisere med slektninger og slektninger. Han bryr seg ikke om hans utseende, og han slutter å følge ham.
 2. Cellskade hippocampus (områder av hjernen i templet), som er ansvarlig for den langsiktige lagringen av informasjon, fører til nedsatt hukommelse opp til hukommelsestap. Pasienten kan ikke huske hendelsene som skjedde i dag eller nylig, selv om de som for lenge siden kunne reproducere.
 3. Døden av nevroneri frontal lobe hjernen manifesteres i likegyldighet, apati, latskap, tap av interesse for kommunikasjon. Det kan være en ulogisk oppførsel, som uttrykkes i den monotone gjentakelsen av en setning eller et ord som er kjent for pasienten.
 4. Med død av nervecelleri de subkortiske avdelingene Det er en betydelig mangel på pasientens oppmerksomhet, noe som ikke tillater en å konsentrere seg om en sak eller et emne. Han kan ikke skille hovedtrinnet og identifisere sekundæret i mottatt informasjon, analysere den. Alle hans tiltak er mislykkede.

I tillegg til kognitive sykdommer har nesten alle pasienter problemer med urinering, noe som ofte blir spontant.
Emosjonelle forstyrrelser og ustabilitet i løpet av sykdommen ofte føre til depresjon, tap av optimisme og selvtillit.

Metoder for diagnostisering av patologi

Tidlig diagnose av vaskulær demens i begynnelsen gir en sjanse for utvinning, i mer komplekse tilfeller, korrekt diagnostisert og valgt behandling, vil bidra til å stoppe utviklingen av sykdommen. Til dette formål bruker moderne nevrologer følgende studier:

 • studerer anamnesen av liv og sykdom;
 • gjennomføre psykologiske tester for å oppdage kognitiv svekkelse
 • kontroll av blodtrykk;
 • klinisk blodprøve;
 • bestemmelse av blodsukker
 • bestemmelse av lipidinnhold i blodet og nivået av kolesterolkonsentrasjon i den.

Moderne instrumentelle diagnostiske metoder som bestemmer graden av skade på hjernens kar og vev:

Studien av resultatene av studien, deres analyse og sammenligning tillater oss å etablere en nøyaktig diagnose.

Prinsipper for behandling av vaskulær demens

Siden det er mange årsaksmessige faktorer i utviklingen av vaskulær demens, foreskrives behandlingen i henhold til deres prevalens og tar hensyn til mekanismen for sykdomsutviklingen. Derfor er behandling for hver pasient valgt individuelt og korrigert i prosessen.

Narkotikabehandling er primært rettet mot å redusere risikoen for forekomst eller tilbakefall av hjerneslag og andre kardiovaskulære sykdommer.

Dette er gitt av antiplatelet (antiplatelet) legemidler, som forhindrer muligheten for blodpropp i karene (Aspirin, Trental, Clopidogrel, Ticlopidine). Bruk også en antikoagulant av indirekte tiltak Warfarin.

For å forbedre kognitive funksjoner og redusere utviklingen av deres lidelser, bruk Pentoxifyllin og anticholinerge stoffer - Donepezil (Arisept), Galantamin (Reminil). Ved behandling av mild til moderat demens brukes Memantine, noe som forhindrer utviklingen av nedsatt funksjonsevne i hjernen.

For tiden blir stoffene som reduserer kolesterol i blodet blitt populære i behandling av demens - statiner (Simvastatin, Atorvastatin og andre).

Ikke miste relevans nootropics (Nootropilum, Piracetam, Pramiracetam, Cerebrolysin), komplekse påvirkning av hjerneceller og forbedring av funksjonene.

Pasienter med hypertensjon styrer trykket og foreskriver stoffer som reduserer det. Derved eliminere en av de viktigste faktorene i utviklingen av sykdommen.

Når psykotiske problemer oppstår, foreskrives antidepressiva, akutt psykose stoppes av nevrologika. Den mest gunstige behandlingen vurderes hjemme, spesielt i lys og moderat stadium av sykdommen.

Prognose for gjenoppretting og forventet levealder

Fullstendig utvinning ble rapportert hos ca 15% av pasientene i de første stadiene av sykdommen. Resten dør oftest så tidlig som 4-5 år med deteksjon og behandling av senil demens eller tidligere. Forventet levetid i hver pasient med vaskulær demens er forskjellig, og det er vanskelig å forutse det.

I tilfelle av en gradvis og langsom sykdom i sykdommen og opprettholde ferdighetene i det daglige livet, kan du leve 10 til 20 år. I alvorlige tilfeller - ikke mer enn 10 år. Men kvalitetspleie og daglig pleie av slektninger og slektninger kan forlenge pasientens liv.

Til et dødelig utfall kan også forårsake sammenhengende sykdommer, som lungebetennelse, en vanlig purulent infeksjon.

Den generelle tilstanden til pasienten, utviklingsgraden av patologi, levekår og kvaliteten på omsorg er avgjørende i løpet av livet.

Forvaret og væpnet!

For å beskytte de eldre mot vaskulær demens kan en sunn og aktiv livsstil, fullstendig avvisning av dårlige vaner, moderat stress, optimisme, utvikling av intelligens, fravær av stressende situasjoner.

Behandling av sykdommer som er relatert til risikofaktorer for vaskulær demens, og forebygging av forverring er også et viktig forebyggende tiltak.

Det er nødvendig å kontrollere blodtrykket, blodsukkeret og kolesterolnivået i det for å hindre skade på hjerneskipene og utviklingen av senil demens.

Det er verdt å ta hensyn til ernæring. Det bør være variert og balansert, med nok grønnsaker og frukt, matvarer som inneholder essensielle vitaminer og sporstoffer.

Ikke bruk antidepressiva og hypnotika. Mye kommunikasjon, reise og nye inntrykk vil advare utseendet på demens.

Symptomer på vaskulær demens

Vaskulær demens er en ervervet demens karakterisert ved en vedvarende nedgang i kognitiv aktivitet og delvis tap av tidligere oppnådd kunnskap eller ferdigheter. Med denne sykdommen blir disintegrasjonen av eksisterende psykiske funksjoner observert, som et resultat av hjerneskade.

I motsetning til andre former for demens (mental retardasjon, medfødt eller ervervet i barndom), som kjennetegnes ved underutvikling av mental aktivitet, vaskulær demens - en bryter som allerede er dannet mentale funksjoner på grunn av hjerneskader humane fartøy.

Årsaker til hjerneskade

MR-tegn på vaskulær demens (A - flertall av iskemi mot venstre, B - omfattende leukoareose og iskemisk fokus til høyre)

akutt brudd på blodtilførselen til hjernen regionen som et resultat av trombose i karet;

 • kronisk iskemi ved hypoperfusjon av individuelle steder;
 • brudd på blod-hjernebarrierepermeabilitet;
 • blødning i hjernens strukturer.
 • Det er viktig å ta hensyn til de invasive forandringene i hjernen hos eldre. eldre persons hjerne reagerer forskjellig på vaskulære lesjoner, enn hjernen til unge mennesker, derav sameksistens av Alzheimers sykdom og vaskulær demens.

  Vaskulær demens utgjør 15% av det totale antall tilvekst og medfødt demens. Deres prevalens blant menn og kvinner er det samme, men hos personer i alderen 65 år og eldre er symptomene på cerebrovaskulær skade vanligere hos menn. Vaskulær demens har en ledende posisjon blant cerebrale vaskulære sykdommer (etter Alzheimers sykdom) i land som Russland, Finland og Asia (Kina og Japan). Demens er et globalt sosialt problem, vurderer veksten av kardiovaskulære sykdommer og trenden mot aldring av befolkningen. Det er en av de dyreste sykdommene for medisin.

  Når hjernebarkene påvirkes, lider minnet sjelden, forstyrrelsene i pasientens motorfunksjoner og kognitive forstyrrelser kommer i forkant i symptomatologien til denne sykdommen. I hjertet av patofysiologien av vaskulær demens er forstyrrelsen av forbindelsen mellom de ulike delene av cortex og dannelsen av hjernen, som i fremtiden fører til dissosiasjonen av dens funksjoner.

  De viktigste etiologiske faktorene i utviklingen av vaskulær demens er vaskulære eller hjertesykdommer:

  1. Hypertensiv sykdom;
  2. Aterosklerose av cerebral fartøy;
  3. Vaskulær involvering i vaskulitt;
  4. Tromboembolisme med endokarditt
  5. Vaskulær skade i revmatisme;
  6. Medfødte abnormiteter av blodkar (aneurysm).

  Vaskulær demens er faktisk ikke en uavhengig sykdom, men et syndrom og har en genetisk predisposisjon.

  Faktorer som har en signifikant effekt på utviklingen av vaskulær patologi er hyperlipidemi og diabetes mellitus, fedme, alkohol og nikotinforgiftning.

  Stadier av

  I den første fasen av denne sykdommen (pseudo-gastritis) viser pasienten symptomer på økt irritabilitet, emosjonell ustabilitet, intoleranse overfor omgivelsene. Mange pasienter klager over hodepine og svimmelhet, søvnforstyrrelser (søvnløshet om natten og døsighet i løpet av dagen). Variasjoner i det daglige arterietrykket er mulige. Asthenisk syndrom, med ulike angst-depressive symptomer, kommer først i det psykopatologiske bildet av denne sykdommen. Noen pasienter er redd for å bli hjemme alene, å reise i offentlig transport, frykt for mindre fysisk anstrengelse. I den første fasen av sykdommen, er symptomene på hypokondrier preventer hos pasienter, og alle interne erfaringer har en overvurdert eller obtrusiv karakter.

  Den andre fasen av vaskulær demens opptrer mot bakgrunnen av karsirkulatorisk encefalopati, de psykopatologiske symptomene forverres, og det angst-depressive syndromet øker. Hos enkelte pasienter kan symptomer på nedsatt bevissthet (stunnedness, delirium, twilight states) observeres. I dette stadiet av sykdommen utvikler pasientene en hallusinose, og deretter oppstår vrangforestillinger. Det virker for de syke at de blir forgiftet, de blir forfulgt. Slike vrangforestillinger er fragmentert (ikke systematisert). Pasienter er forstyrret av tenkning, minne og oppmerksomhet. Minnetap i form av amnesi - først de nærmeste hendelsene fra livet, og deretter de fjerne, er glemt.

  MRT_kartina hjerneskade i diabetes substans (A - Cortico-kortikale infarkttemporal oktsipito-B - Binsvangerovsky typen subkortikale hvit substans lesjoner;

  En karakteristisk manifestasjon av vaskulære lidelser er svakhet. Pasientene blir svært emosjonelle og sensitive. De gråter av noen mindre grunner (etter å ha sett på tv-serien), mens de enkelt går fra tårer til et smil. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir personlige karaktertrekk skarpere, som tidligere ble kompensert og usynlig for andre. I hypokondriakker utvikler økt mistanke, mens økonomer har stinginess, og ondskapsfulle mennesker har ondskap. Slike endringer i personens karakter forverrer sin tilpasning i samfunnet og ødelegger relasjoner med slektninger.

  I tredje fase av sykdommen forsterkes symptomer på hukommelsessvikt og kognitive forstyrrelser blir notert mot bakgrunnen. Hos pasienter i tredje fase utvikler demens veldig raskt. Pasienter oppdaget en ytterligere endring i personlighet i form av å begrense interessepunktet. Noen pasienter opplever uforsiktighet med euforisk humør, tap av følelsesfølelse, takt, mulig desinfisering av stasjoner. Noen pasienter i dette stadiet av sykdommen har en ukontrollabel appetitt, spiser godt og spiser mye, men husk ikke dette. En del av pasientene har en nedgang i aktivitet, initiativ, de blir likegyldige og likegyldige for alt som skjer, de kan sitte eller ligge i flere timer.

  I tredje fase av vaskulær demens er forekomsten av auditiv og visuell hallusinose mulig, epileptiforme anfall blir gjentatt. Med den forringelse av den generelle tilstanden av voksende og nevrologiske symptomer - økt muskeltonus, skjelving av lemmer og hode, brudd på statikk og koordinering av bevegelsene, kramper, svak reaksjon av elever til lys, fokale symptomer. I denne fasen av sykdommen er det alvorlige nevrologiske komplikasjoner mulig - slag, med utvikling av parese og lammelse, samt avasi og apraksi. Vaskulær demens kan ha flere strømnings alternativer: vaskulær demens med akutt, multi-infarkt demens og vaskulær demens subcortikal.

  grader

  Graden av alvorlighetsgrad av vaskulær demens er bestemt av pasientens aktivitet og uavhengighet.

  I en lett grad av denne sykdommen er det en klar begrensning av faglig aktivitet og sosial aktivitet, men pasientene er i stand til å leve selvstendig, observere personlig hygiene og deres intellekt er ikke alvorlig forstyrret.

  Med en gjennomsnittlig grad av vaskulær demens har pasienter vanskeligheter med uavhengig levebrød, de trenger en viss kontroll over slektninger, og deres minne, oppmerksomhet og intellekt blir markert redusert.

  Med en alvorlig grad av denne sykdommen, blir aktiviteten til pasienter i det daglige livet forstyrret, de må overvåkes og kontrolleres kontinuerlig, de er ikke i stand til å observere minimal personlig hygiene. I dette stadiet av sykdommen uttrykkes motorforstyrrelser og intellekt.

  Neurologiske symptomer i vaskulær demens har sine egne særegenheter:

  • Pasientene utvikler pseudobulbar syndrom, det inkluderer et brudd på artikulasjon og talegrad. I mer sjeldne tilfeller er et brudd på svelgningsakten mulig, ikke naturlig latter og gråt;
  • Pasienten endrer gangen hans (mange eldre mennesker blander seg, faller ned eller går på en "skiløper");
  • "Vascular Parkinsonism" - pasienter har frosset ansiktsuttrykk, talartikulasjon og gestikulasjon reduseres, alle bevegelser er redusert.

  Levetiden til en pasient avhenger av omsorg og observasjon. En pasients død kan komme fra et anfall eller ved vedlegg av en sekundær infeksjon (sepsis, lungebetennelse, trykksår).

  diagnostikk

  MPT-bilde av hjernen i vaskulær demens

  For diagnose av vaskulær demens, er det ikke bare nødvendig med data fra anamnese, klinisk undersøkelse og pasientklager, men også neuropsykologiske studier. Neuroimaging de berørte hjernekonstruksjonene utføres ved hjelp av computertomografi og atommagnetisk resonans.

  Det er nødvendig å utføre differensialdiagnostikk mellom depresjon i alderdom og demens av vaskulær natur. Med depresjon er pasienten vanligvis orientert, vet hvor du skal søke etter hjelp, subjektive klager er mer uttalt enn objektiv tilstand. En eldre pasient med depresjon har en følelse av skyld og fortvilelse, og den generelle tilstanden forverres om morgenen. Vaskulære lesjoner i hjernen hos eldre pasienter er det ingen klager, det vanligvis desorientert, preget av symptomer på emosjonell labilitet og humørsvingninger, en person som regel negativt konfigurert og klandrer andre.

  Vaskulær demens har ingen spesifikk behandling.

  Drug therapy er rettet mot å opprettholde vitale funksjoner i kroppen, behandling av den underliggende sykdommen. Vaskulær demens spiller ikke en betydelig rolle i pasientens forventede levealder. Med utviklingen av vaskulær demens pasienter ikke er i stand til selvstendig å ta vare på seg selv og observere god hygiene ferdigheter de trenger konstant omsorg og tilsyn, noen ganger i form av psyko-nevrologiske boarding.

  Vaskulær demens: symptomer, behandling

  Demens - en hyppig neurologisk syndrom, påvirker signifikant morbiditet og mortalitet av de eldre. En av sine vanlige former er vaskulær demens. Vaskulær demens - en gruppe av sykdommer med et stort antall kliniske og patologiske manifestasjoner, som er uløselig knyttet til brudd i blodtilførselen til de kortikale-subkortikale strukturer i hjernen og de assosiative forandringer i dem, på grunn av den patologi av store og små fartøy.

  Hva er dette?

  Under vaskulær demens forstå syndromet med karakteristiske forandringer i brutto kognitive funksjoner som et resultat av de overførte akutt cerebral infarkt (slag) eller kronisk cerebrovaskulær insuffisiens, noe som fører til mennesket sosial eksklusjon, brudd av faglig kompetanse og selvbetjening.

  1. Det er den nest vanligste form for demens;
  2. Det er hovedårsaken til funksjonshemming og folks tilknytning til samfunnet. Personen, i dette tilfellet, trenger kontinuerlig hjelp og oppmerksomhet fra slektninger, er et fysisk, psykologisk og økonomisk problem;
  3. I forkant av kognitiv defekt (høyere hjerne eller mentale funksjoner), så det er alvorlige endringer i hukommelse, intelligens, atferds kvaliteter, forståelse av tale, orientering i rommet og selvtillit og forstyrret evne til å tilegne seg, lagre og bruke en rekke av motoriske ferdigheter (praxis). Alt dette vurderes i forhold til startnivået. Det er tilfeller der minnet forblir trygt med betydelige endringer i andre områder. Til alt dette er følelsesmessige og atferdsbetingede lidelser lagt til. Endringer finner sted mot en bakgrunn av klar bevissthet på grunn av en organisk lesjon av hjernen stoffet - enten direkte (gjennom mekanismen for endring eller traume nervevev) eller indirekte (vaskulær og toksisk mekanisme) eller mulige kombinasjoner derav;
  4. Det utgjør 10-15% av alle demensene;
  5. Den største toppen i utviklingen av denne patologien opptrer i en alder av 65 år (fra 5-25%).

  Skjemaer av vaskulær demens

  • Med en akutt start - oppstår etter overført ONMK innen 1 måned;
  • Multiinfarkt - utvikler seg plutselig omtrent seks måneder etter flere store eller mellomstore iskemiske episoder med perioder med små kliniske forbedringer. Strukturelt endrer den hvite delen av hjernen hovedsakelig i cortexområdet. De er representert av flere seksjoner av vakuumet;
  • Subkortikal form (subkortikale) - det er årsaken til sykdommen, som fører til patologien av småkalibrede tilførsel de nedre avdelinger og subkortikale white matter av storhjernen. En variant av denne form kan kalles Binswangers sykdom - en progressiv demens (eller Binswangers sykdom) med alvorlig vedvarende nevrologiske lidelser dens viktigste årsaken er hypertensjon, aterosklerose og kardiogene sykdommer (hjerte- og karsykdommer, hvor risikoen for trombedannelse og emboli i de cerebrale arteriene ). Han lager sin debut i en alder av 50-70 år. På skanner kan du se området med endring av hvit substans tetthet, den såkalte leykoariozisa plassert rundt ventriklene, samt enkelt infarkter;
  • Kombinert - patologi på nivået av cortex og subcortical strukturer.

  Årsaker og strukturelle endringer

  For sykdom som er kjennetegnet ved akutt eller snikende start, trinn-lignende bane med perioder med stabilisering og symptomer regresjon, det forverrer de tilstede progressive vaskulære risikofaktorer - dekompensasjon vaskulær encefalopati (DEP eller CHEM - kronisk cerebral ischemi), hypertensjon, kronisk hjertesykdom, fedme, refererer stillesittende liv, uttrykt aterosklerose, diabetes, ofte forbigående (TIA), og akutte cerebrovaskulære hendelser (flertall e lacunar eller isolert, men er store foki) av størst betydning for høyere kortikale funksjoner lokalisering (panne, issen, Temple, hals, thalamus), systemiske vaskulære sykdommer (vasculitis).

  Bortsett fra vaskulære mekanismer demens kan oppstå mot forskjellige degenerative sykdommer i nervesystemet (Alzheimers, Huntingtons, Parkinsons), som utgangs forgiftninger med karbonmonoksid, alkohol, narkotika, mangan, medisinske psykofarmaka, neurosyphilis, HIV-infeksjon, Creutzfeldt-Jakobs sykdom, eller det er resultatet av en traumatisk hjerneskade.

  Patogenesen av nevrodegenerative sykdommer forbundet med opphopning av giftige stoffer i forskjellige neuroner i hjernen, noe som fører til atrofi (uttømming) av nervevev, redusere sentrale funksjoner i hjernestrukturer og rask utvikling av kognitive forstyrrelser.

  I tilfeller av hjerneskader i kardiovaskulær sykdom påvirker de store og små kar i hjernen, utvikler kronisk cerebral ischemi (CHEM), som fører til utvikling av cerebrovaskulære ulykker (multiple infarkter lakunære). Som et resultat av forstyrrelser i blodtilførsel til hjernen vev er dannet en flerhet av små foci sklerose (ødeleggelse av nervevev) i den hvite substans i hjernen hulrom (cyster) hull i cortex, subkortikale strukturer, tidsmessige, Frontallappene, ekspanderte ventriklene vises leukoaraiosis sone - undertrykk densitetsreduksjon medulla tomograms eller ødeleggelse av myelin slire av nerve med karakteristiske lokalisering rundt ventrikkel med nedsatt hjerne funksjon og utseende av klinisk vaskulær demens.

  Kliniske manifestasjoner av sykdommen

  Klinikken for nederlag i mennesker er forskjellig og avhenger av sykdommens påvirkning og den generelle tilstanden til en person før sykdommen.

  Når sett nevrolog kan oppdage tegn på fokus: bilateral asymmetrisk pyramide feil - dette er en svært mild reduksjon i muskelstyrke (parese), vises animerte refleksjoner stopnye patologiske tegn. Som en del av pseudobulbar syndrom svekket svelge (choking fast eller flytende føde), vi er uklar, uklar når de snakker erstattet bokstaver og ord, blir stemme nasal (heshet), kan pasienter spontant le eller gråter (voldsom ler, gråter), orale automatism symptomer utvikler (ved berøring nevrologiske hammer til leppene blir trukket halm såkalt refleks snabel). Bevegelser kan være ustø, ustabil, kan det være fallende, "kaste" i ulike retninger. Knappheten på ansiktsuttrykk og senking av følelsesmessig stemning av bakgrunnen, bremse ned hastigheten for gjennomføring av en hvilken som helst aksjon, lenket bevegelse, skjelving av hode, hender, økt muskeltonus kan settes inn i konseptet av Parkinsons syndrom. Ikke utelukket forstyrrelser i bekken funksjoner - hyppig vannlating, urininkontinens.

  Stadier av utvikling av demensforstyrrelser

  Det er tre kliniske stadier:

  1. Tidlig: ofte går ubemerket fordi det utvikler seg gradvis og inkluderer klager over mangel på konsentrasjon, sakte økende hukommelsestap, tretthet, nedsatt spekter av interesser og initiativ, problemer med å utføre komplekse husarbeid (praxis) og orientering i rommet, tap av tid telling, svekkelse av mentale prosesser (abstraksjon, logikk), lav bakgrunn av humør, generell angst. Kanskje utviklingen av taleproblemer - en person bruker forenklede fraser i samtale, forstår knapt kompliserte uttrykksfulle sving (aphasia).
  2. Middels: klinikken blir tydeligere med sterke personlighetsbegrensninger. På dette stadiet er: pasienter glemmer nylige hendelser skjedde og navn på slektninger og venner, navnet på innbo, umulig for dem arbeidskraft aktivitet og evnen til å navigere i et kjent miljø (kan gå tapt i en leilighet, kan ikke uavhengig komme til nærliggende butikk), vanskelighetsgraden øker kommunikasjon med andre, behovet for hjelp til å ta vare på seg selv øker (evnen til å bruke husholdningsapparater, utfører hygieneprosedyrer, dressing) er tapt, atferdsmessig s lidelse - de klippe og vandre rundt i rommet og spør samme spørsmålene.
  3. Sent: med nesten fullstendig avhengighet av samfunn og passivitet. hukommelsesforstyrrelser blitt betydelig før agnosia - manglende evne til å gjenkjenne informasjon mottatt fra utsiden, og fysiske tegn og symptomer er mer opplagt. Disse inkluderer komplett forvirring av mennesket i tid og rom, redusert motivasjon utføre daglige gjøremål, forsømmelse av personlig hygiene, svekket sosial atferd, dårlig dømmekraft til tilstanden, det er vanskeligheter i bevegelse, atferdspersonlighetstrekk som ligger til sykdommen, konisk ned til aggressivitet eller depresjon, for eksempel før en munter, full av energi en person kan begynne å mase, uttrykker sin bekymring, og i det siste ryddig og sparsommelig får h munningene av opptatthet, grådighet, blir en ludder. Viser noen mistanke i å kommunisere med andre mennesker, ofte sammen med dem i en krangel, fornærmet av bagateller. Pasienter kan gå hjem, begynne å vandre, vise interesse for å samle unødvendige ting. Men ofte utsatt ivrige vrangforestillinger og fremveksten av visuelle og auditive hallusinasjoner.

  Alvorlighetsgraden av kognitive funksjoner, avhengig av forstyrrelsene i pasientens daglige aktivitet og aldersrelaterte forandringer i hjernen, fordeles i grader av alvorlighetsgrad:

  1. Lys - endringene er nesten umerkelig for miljøet, men de føles av personen selv. De er ikke-spesifikke og har en forbindelse med alderen. De nærmeste hendelsene, navnene og navnene på tidligere kjente personer er verre, men profesjonell kunnskap forblir intakt, det er ingen begrensninger på daglig aktivitet. Evalueringen utføres på hyppige distraksjoner og langsommere frekvenser av å utføre nevropsykologiske oppgaver;
  2. Moderat - har en annen opprinnelse av opprinnelsen og er ikke begrenset til aldring av hjernen på grunn av alder; Endringer i intellektuelle funksjoner er bestemt på grunnlag av personlige klager og klager fra hans slektninger. De er sammenlignet med de forrige, det er en klar forverring, som også bekreftes av psykologiske tester. Daglig aktivitet av en person endres ikke.
  3. Heavy - scenen av demens skilt.

  Kognitive underskudd i demensstadiet er nesten irreversible og indikerer organiske (strukturelle) endringer i nervesystemet og korrelerer med omfanget av skade på hjernevevet, det kan brukes til å bedømme alvorlighetsgraden av pasientens tilstand og videre prognose.

  behandling

  Når du velger behandling, tas to hovedmål som grunnlag:

  • Ikke tillat ytterligere dekompensering av de mnemonic-intellektuelle funksjonene;
  • Øk livskvaliteten til pasienter og omsorgspersoner ved å redusere alvorlighetsgraden av eksisterende patologi.
  1. Først av alt er det nødvendig å vurdere eksisterende risikofaktorer: hypertensjon, aterosklerose, diabetes mellitus.

  I løpet av dagen observerer de endringer i blodtrykk og blodsukker.

  Anvendte preparater reduserer blodtrykket - ACE-hemmer (perindopril, lisinopril, enalapril), ved løfting av blodtrykk mer enn 180/100 mm / Hg St.- diuretika (furosemid, Lasix) eller captopril. Sartai (losartan, candesartan, eprosartan), statiner (simvastatin, atorvastatin) - effektive ved forhøyet kolesterol. De reduserer den totale dødelighet ved DEP, akutt infarkt i hjerte og blodkar, forsinke progresjon av forstyrrelser av kognitive funksjoner og redusere alvorlighetsgraden etter at de første og de etterfølgende slag.

  1. Normaliser indekser av blodkoagulering i nærvær av CVD (CVD) og hindre dannelse av blodpropp, for å forhindre tilbakevendende slag: trombolyse (streptokinase, urokinase, alteplase, Micardis), antikoagulanter (heparin, warfarin), antiblodplatemidler (aspirin, cardiomagnil, tromboASS) og bør slutte å røyke, opprettholde et sunt kosthold og optimal fysisk aktivitet.
  2. acetylcholinesterase-inhibitorer (donepezil, rivastigmin, galantamin, ipidacrine) - blokkere nedbrytning av acetylkolin (organisk molekyl som er involvert i overføring av drivkraften mellom nerveceller), for derved å aktivere det sentrale nervesystemet og mentale evner, men man bør være forsiktig i deres mottak, ettersom de har en tendens senker pulsen opp til de kritiske tall, og det er behov for å installere en pacemaker.
  3. Behandling nootropika, med andre ord, som tilveiebringer direkte aktiverende virkning på prosesser for læring, hukommelse og tenkning, og hjerne beskyttelse mot forskjellige skader (f.eks ischemi) og er involvert i å utløse metabolske prosesser i nerveceller - nevrobeskyttelse (mexidol mildronate, glycin, magnesium), tilveiebringer en fremgangsmåte neuroplasticity på grunn av evnen av hjernestrukturer endre seg i respons på miljømessige stimuli, for eksempel lærer en ny erfaring, eller skade på, disse inkluderer - aktovegin, cytoflavin, fenotropil, tsitiko i, nevrogenesen - utløser dannelsen av nye nerveceller bære neurotrofisk regulering, er det for å skape betingelser for vedlikehold av alle disse prosessene på et optimalt nivå (piracetam, Cerebrolysin, Semax, gliatilin, memantin), men deres positive vurderingen er tvilsom, fordi ikke fullt studert.
  4. Gruppe vasoaktive medikamenter (cinnarizin, vinpocetin, Cavintonum) ekspandere hjerne- og hjertekarene, og derved øke blodtilførselen til disse organer og anriking med oksygen, men hos personer som tar legemidler for å senke blodtrykket kan forårsake et kraftig trykkfall og forringelse i blodstrømmen, og dermed utviklingen av iskemi.
  5. Også uunnværlig symptomatisk behandling for lindring av episoder med agitasjon, søvnløshet, angst og depresjon narkotika slik som: anvifen, fluoksetin, paroksetin, fluvoksamin, luvox, sertalin og citalopram), men øker risikoen for høye frekvens av bivirkninger, slik at man bør unngå ukontrollert bruk av disse stoffene.

  Ved delvis eller fullstendig innsnevring av lumen på hodehodet med aterosklerotiske plakk, er det nødvendig med mer enn 70% å konsultere en vaskulær kirurg ved avgjørelsen om spørsmålet om en operativ behandlingsmetode.

  I tillegg kan pasienter ikke nektes fysisk og intellektuell aktivitet og isolasjon fra samfunnet. Det er nødvendig å gjennomføre øvelser for å forbedre mentale funksjoner: lese bøker, spille sjakk, kryssord, memorere og spille tilbake noveller, stadig mer komplekse serier av tall - det første entydig, deretter dobbel, og så videre. Tale med en taleterapeut kan bidra til høy effektivitet i utviklingen av tale.

  Observasjon og behandling av en pasient utføres av en terapeut, kardiolog, nevrolog, psykiater i en polyklinisk og hjemme. Indikasjon for sykehusinnleggelse er forverring av pasientens tilstand, som vil kreve bruk av instrumentelle forskningsmetoder, kontinuerlig overvåking av spesialister og gjennomføring av intensiv tiltak med etterfølgende rehabilitering.

  Legen-psykiater Abrosimova Yu. Forteller om vaskulær demens:

  Vaskulær demens

  Vaskulær demens er en sykdom, en kompleks lidelse, og dens psykologiske årsaker er relatert til det fysiske. Det oppstår på grunn av nedsatt cerebral sirkulasjon og skade på hjernevevet. Oftest gjelder problemet eldre i alderen 60 år og over. Uttrykt som en nedgang i intelligens. Årsaken til vaskulær patologi er hypertensjon, aterosklerose, slag og lignende sykdommer. Det antas at vaskulær demens er relatert til regionalitet. Så, i Russland, Japan, Kina og Finland, er sykdommen mer vanlig enn Alzheimers, som er mer typisk for vestlige land. Imidlertid er komplekse varianter av begge sykdommer mulige. Demens av denne typen kan være akutt, subkortisk, blandet, etc. I ICD er det klassifisert av tallene som følger koden F01.

  Hva som forårsaker død i vaskulær demens er definitivt umulig å si. I utgangspunktet, fordi dette er en eldre sykdom.

  Vaskulær demens: symptomer

  For tiden endrer syn på forholdet mellom demens og volumet av nekrotiske områder av hjernen. Tidligere ble det antatt at å forlate spillet for sin forekomst bør ikke mindre enn 50 ml av hjernen. Nå er det oppdaget at selve prosessens natur er av stor betydning. Det er fastslått at ikke bare store katastrofale hendelser, som for eksempel hjerneslag eller hjerteinfarkt, men også kronisk disirkulasjonsprosess, blokkering av små fartøy, kan føre til demens og tap av sosial aktivitet. Dette løper ubemerket for pasienten og skaper vanskeligheter med å diagnostisere.

  I lang tid kan hjernen kompensere for brudd, død av celler av nevroner. Denne evnen går tapt gradvis.

  Hvordan manifesterer alt dette seg? Minnetapet og nedgangen i kognitive evner vil ikke bli beskrevet. Alt dette er støtende mot det banale. Nå vil vi prøve å komme inn i sinnstilstanden og lære, vaskulær demens, hva det er.

  Den har sine egne fysiske opplevelser. De uttrykkes i det fysiske tapet av evnen til å koordinere posisjonen til ens kropp i rommet. Pasienter kaller det "svimmelhet", men tilstanden er ikke. Det er en følelse av at kroppen er litt slitt ned og det kan falle når som helst. Ofte er det knyttet til illusjonen at i oppreist stilling faller kroppen av et sted tilbake.

  • Eksterne skilt - Shuffling gang, sakte bevegelse og ustabilitet. Syk som om du prøver å sjekke mellomrom, og deretter ta et trekk.
  • intern - de er uttrykt på forskjellige måter Kanskje fremveksten av et spesielt symptomkompleks. Den har noen funksjoner i psykotiske produktive symptomer. Det kan være hallusinasjoner, men de fanger ikke pasienter som det medfører endogene psykiske lidelser. Pasienter beholder en kritisk holdning til tilstanden deres og kaller slike fenomener "imagined", "imagined".

  Mezentsefalotalamichesky syndrom, og dets hovedtrekk - det er forvirring, oftest ut av forvirring, en åpenbar skumringstilstand. En viktig rolle spilles av hjernens nettsted, som gjennomgår den største patologiske forandringen. Når hippocampus er berørt, blir minnet forstyrret, først og fremst - operativt, og langsiktig kan forbli lenge. Hvis nevroner av de prefrontale delene av frontallobene dør, oppstår apatiko-abulisk syndrom.

  Ovenfor sa vi om kritikk. Hun er ganske selektiv hos slike pasienter. For eksempel vasker en person ikke, følger ikke seg i et katastrofalt rammeverk. En dame etter 65 kosmetikk er ikke veldig nødvendig, og for eksempel. Det er ikke det... Hun blir skitten, sløv, hun bryr seg ikke om at hennes utseende grenser mot defiant. Og det virker ikke rart for henne. Men den gang dannede hallusinasjonen gjenkjenner bare som en hallusinasjon. Men det gjør ikke panikk, problemet forverrer ikke - det virket og det virket.

  I nesten alle tilfeller observeres subkortiske lesjoner. De fører til vanskeligheter med aktiviteter. Pasienter finner det vanskelig å planlegge og forstå sekvensen.

  For eksempel klaget pasienten til seg selv. Hun prøvde å lage eggerøre før de bryte skallet. Det kan konkluderes med at denne generelle demens. Hvis en person forbereder frokost for seg selv, så er han ikke i stand til noe. Dette er ikke helt sant. I løpet av denne perioden kan forståelsen av ganske komplekse abstrakte ting fortsette. Samme pasient prøvde å forklare begreper dialektikk på vitenskapsmannens nivå. Hun var lærer til en av universitetene i Sovjetunionen.

  Vaskulær demens, hva er det psykotisk?

  Hva er det største problemet med at vaskulær demens innebærer? Alle vet hva depresjonen er i den moderne verden. Vi kan imidlertid med tillit si noen positive muligheter. I dag tror vi ikke på oss selv, vi har droppet hendene våre, og i morgen vil det bli noen nye prosjekter. Hvis frustrasjonen til den emosjonelle sfæren skyldes organiske endringer i denne patologien, mister antidepressiva seg selv sin betydning. Den andre vanskeligheten er at i løpet av korreksjonen anses det nødvendig å senke nivået av kolesterol. Men det bør ikke være under 3,5-4 mmol / l, da det alltid er risiko for en kombinasjon av vaskulær demens og Alzheimers sykdom. Hun reagerer også negativt på for lavt nivå av kolesterol.

  I litteraturen vil du sikkert finne anbefalinger for å differensiere vaskulær demens med Alzheimers sykdom og ulike psykotiske lidelser. Faktisk er det noen ganger umulig å gjøre dette. I 30% av tilfellene er demens ledsaget av Alzheimers sykdom. Det er også pasienter med tegn på psykiske lidelser. Det er umulig å si med sikkerhet om de er et resultat av fysiske lidelser eller er endogene i naturen.

  Vaskulær demens: behandling

  En gunstig prognose for denne sykdommen er vanskelig å gi, og det finnes ingen metoder for fullverdig terapi til dags dato.

  • antioksydant;
  • nervecellene;
  • vasoaktive stoffer.

  Noen eksperter anbefaler også antidiabetika, spesielt memantiner Akatinol, Maruks og andre. Legemidler til vaskulær demens er tildelt den mest varierte, men det er neppe behov for standardtyper for psykiatri.

  Når det gjelder forebygging og terapeutisk omsorg, kan en god rolle spille en rolle i kroppsrettet psykoterapi og Qigong. Ovennevnte kan virke som inaktiv spekulasjon eller en slags regnbue drømmer. Imidlertid er den praktiske anvendelsen av mange metoder for Qigong-praksis bekreftet eksperimentelt. Ikke behandle dette som en metode for alternativ medisin. Dette er en praktisk sammensmeltning av filosofi, religiøs tro og fysiske øvelser. Ingen sier at pasienten allerede i en tilstand av moderat grad av demens vil kunne lære noen teknikker. Spesielt hvis det er en person av avansert alder, dessuten, og skeptisk til alt mystisk. Men slik praktisk uvirksomhet nekter ikke prinsippmuligheten.

  Vaskulær demens kan forekomme i en relativt ung alder, på grunn av et brudd på blodtilførselen, provosert av et slag eller et hjerteinfarkt, for eksempel.

  Forfatteren vet saken når hun ble diagnostisert hos en person som var 10 år gammel før pensjonering, eller enda mer, og årsaken var et slag. En gang, i sin ungdom, tilbake på 90-tallet, var han glad i qigong og østfilosofi, og deretter forlatt. Etter problemer med hjertet, falt funksjonshemningen kraftig. Den milde form av den første fasen av demens tillot ikke at man skulle håpe på funksjonshemming. Noe må gjøres...

  Generelt er problemet med funksjonshemming ikke veldig akutt, fordi det er en sykdom hos pensjonister. Men det var et unntak fra regelen...

  De viktigste symptomene på denne saken. Tap av orientering, subjektiv følelse av kroppens kollaps tilbake. Han gikk veldig merkelig. Noen få skritt, og så en pause og et skyldig smil. Deretter igjen et par skritt på hans halvbøyde ben. Dips i RAM gjorde talen veldig interessant. Konstant uttalt han "Vel, glemte igjen"igjen husker jeg ikke, okay". Subjektive følelser som om han "svømte" i rommet. Jeg kunne høre hele samtalepartneren, men jeg husket enten bare begynnelsen, eller bare slutten. Sann, dette skjedde ikke alltid. Noen ganger er han bedre, da er han helt normal, men senere blir intellektuell aktivitet kraftig redusert.

  Jeg husket om en fantastisk qigong kalt "Yin-Yan". Arten av hans oppføring i Russland er helt ukjent. En gang aktivt forplantet sentrum av "Sanhe". Pasienten valgte denne qigong på grunn av sin enkelhet og tilgjengelighet. Flere tilleggsmeditasjoner ble lagt til ham. Øvelsen er lett nok. Det er interessant at han ikke helt husket det. Han lagde filmen med posten og praktiserte etter instruktøren. Jeg har også gjort noen ensomme øvelser i lang tid fra det generelle komplekset. Deretter ble øvelsen av "Small Space Orbit" lagt til i dette. Denne rotasjonen av bevissthetskonsentrasjonen i individuelle deler av kroppen i en sirkel.

  Som et resultat av øvelsen har kognitive evner fullt ut gjenopprettet. Funksjonshemminger og fysiske lidelser har forsvunnet. Pasienten ble rehabilitert, begynte å lede et aktivt liv og kjøre bil. Kom til normer og dets sosiale egenskaper. Selvfølgelig, vaskulær demens i 86 år eller 90, har en person ikke noe som dette tidligere ikke visste, og intet ønske, ingen mulighet til å øve noe slikt som å ha nei, ikke la noen optimisme. Ikke desto mindre viser eksemplet at død av cellulære strukturer ikke er en dom. Hovedproblemet er at prosessen er relatert til pasientens alder.

  Det er umulig å si noe klart om nøyaktig hvordan denne typen demens vil bli uttrykt. Det er mulig at dette bare er en subjektiv oppfatning av forfatteren, men det er verdt å lytte. Å redusere kognitive evner og vanskeligheter med å huske ny informasjon er ikke hovedpersonen i pasientens mentale status. Det største problemet er depressiv tilstand. Tenk deg deg selv i stedet for en person som "glemmer" de opprinnelige følelsene, og for to timer siden hadde han ukontrollert vannlating. Selv om pasienten er omgitt av oppmerksomhet og omsorg, vil han fortsatt ikke være lykkelig. Dette er den merkelige typen atypisk depresjon, som ikke er endogen, men heller ikke eksogen i naturen. Det ser ut til å være forårsaket av det faktum at brudd på blodtilførsel førte til cellers død, men på samme måte er det også provosert av tilstanden selv. I det øyeblikket en person innser at han allerede forstår lite - er han stresset. Dette stresset er imidlertid "uskarpt" av den generelle staten. Og samtidig kommer depresjon også fra innsiden. Sjelen mister sitt grunnleggende instrument - sinnet.

  Det er umulig å si noe klart om pasientene har tanker om selvmord. Enten det er bra eller dårlig, skal leseren selv konkludere, men selv og så "løses" i den generelle bakgrunnen for mental stillhet. Det motsatte er at åndelig praksis ikke alltid hjelper. Et eksempel på en pasient som er engasjert i qigong er oppmuntrende, men han var yngre.

  Det er det en pasient sa. Forresten er hun en ivrig kommunist og materialist i fortiden.

  - Jeg ville be til Gud. Men jeg begynner, og alt forsvinner. Og jeg husker ikke hva jeg gjør...

  Hva kan hjelpe med psykoterapi? Det virker som ydmykhet. Ikke før sykdommen, men før selve faktum av uunngåelig død i alle fall. Å motstå dette er dumt og ubrukelig. Ja, og samme qigong, hvis og trene, så til glede. På det - slutten på fortellingen om denne sykdommen.

  Les Mer Om Fartøyene