Årsaker, symptomer og behandling av vaskulær demens

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er vaskulær demens, hvordan patologi utvikler seg. Årsakene til denne demens og risikofaktorer som øker sannsynligheten for vaskulær demens. Karakteristiske symptomer, diagnose og behandlingsmetoder av sykdommen. Prognoser for gjenoppretting.

Vaskulær demens kalles en mental lidelse med symptomer kompleks (ukarakteristisk oppførsel, tap av ferdigheter og evne til å lære, hukommelsestap) som oppstår på grunn til alvorlige irreversible endringer i hjernestrukturen som følge av vaskulære forstyrrelser.

Hva skjer i patologi? Av forskjellige grunner (kritisk innsnevring av den vaskulære aterosklerotisk plakk, trombose, blodstyrtning på grunn av slag) blodstrømningslegeme ved en hoveddel pauser, som resulterer i hjernecellene ikke får nok oksygen for normal aktivitet. Oksygen sult umiddelbart eller gradvis fører til deres massedød. Som et resultat, er det irreversible endringer i strukturen og hjerne funksjonsforstyrrelser, har en person demens.

Graden av demens er avhengig av lesjonens størrelse - tegnene kan være usynlige for andre og pasienten selv eller svært uttalt (neurose, desorientering i rommet, aggressiv, altfor emosjonell eller utilstrekkelig oppførsel).

Sykdommen er farlig på grunn av konsekvensene. Alvorlig demens:

 • fører til et fullstendig tap av evnen til å jobbe (en person er ikke i stand til å oppfatte, assimilere, tolke og overføre informasjon, etablere årsakssammenheng);
 • gjør pasienten hjelpeløs (kan ikke lage mat, handle, mangle grunnleggende ferdigheter med å ta vare på seg selv, kan gå seg vill hvor som helst);
 • gjør en person farlig for andre (aggresjon, utilstrekkelige handlinger, utvikling av psykose).

I dette tilfellet forløper patologien, forverres, endrer det psykologiske portrettet til pasienten uten anerkjennelse.

Sykdommen er uhelbredelig, endringer i hjernen er forårsaket av celledød og brudd på deres grunnleggende funksjoner, derfor kan lesjoner ikke gjenopprettes. Formålet med medisinering er å opprettholde blodtilførselen til hjernen, så langt som mulig for å eliminere symptomene på sykdommen, noe som forverrer pasientens og andre livskvalitet.

Nevrolog og psykiater er engasjert i å løse problemene med vaskulær demens hos pasienten.

Brudd på blodtilførselen av et eget hjernesid på grunn av en arteriell trombose - kan føre til demens

Mekanisme for patologisk utvikling

Hovedrollen i utviklingen av mentale abnormiteter i demens spilles av irreversible endringer i hjernens struktur på grunn av en rekke vaskulære patologier, noe som resulterer i at akutt oksygenmangel (iskemi) utvikler seg. De viktigste symptomene er direkte avhengig av lokalisering av lesjoner.

Vaskulær demens i forekomsten av foki av iskemi i regionen:

 • Midbrainen er preget av forvirring og forvirring, taleforstyrrelser;
 • Hypokampus (i den tidlige delen av hjernen) - fullstendig eller delvis tap av minne;
 • frontallober - tap av tilstrekkelighet, utvikling av karakteristiske psykometriske reaksjoner (fiksering på setning, handling);
 • subcortex - tap av konsentrasjon, skriveferdigheter, telling, evne til å analysere og reprodusere informasjon;
 • i ulike områder av hjernen er fulle av utseendet på en alvorlig form for demens med en kombinasjon av mange symptomer på mentale og neurotiske lidelser.

Hvis fokuset er stort eller lokalisert i et høyt spesialisert område, og en kritisk forstyrrelse i blodtilførselen oppstår plutselig (slag), kan symptomene på demens vises raskt nok (etter 2-3 måneder etter et angrep på 30%).

I andre tilfeller utvikler sykdommen sakte, manifesterer seg hos eldre (etter 60-65 år i 60%) med et kompleks av samtidige risikofaktorer (lipidmetabolismeforstyrrelser, diabetes, arteriell hypertensjon, etc.).

Årsaker til vaskulær demens

En rekke patologier kan føre til utvikling av demens:

 1. Akutte hjertesykdommer (iskemisk og hemorragisk slag).
 2. Kronisk iskemi i hjernen (langvarig oksygen sult).
 3. Amyloid angiopati (sykdom av fartøy med brudd på strukturen i vaskemuren).
 4. Infeksiøs og autoimmun vaskulitt (betennelse i de vaskulære veggene).
 5. Tromboemboli, trombose og aterosklerose karene til hjernen (arteria carotis luminal innsnevring trombe, aterosklerotisk plakk med mer enn 70% eller den totale overlapping som resulterer fra den tromboembolisme).
 6. Kronisk hjertesvikt (dysfunksjon og hjertestruktur).

Alle sykdommer forårsaker dødsfall av hjerneceller på grunn av iskemi.

MR av amyloid angiopati. Hvite piler indikerer mikrosirkulasjon, som oppsto som en følge av deponering av amyloidprotein

Risikofaktorer

For utvikling av vaskulære lidelser som kan forårsake demens, er det nok å kombinere 2-3 av de mange risikofaktorene:

 • alder (60% av pasientene med demens - personer i alderen 60 år eller eldre);
 • arteriell hypertensjon;
 • metabolske forstyrrelser (høyt kolesterol, diabetes mellitus);
 • medfødte og kjøpte hjertefeil (ventrikulære arytmier, dilatasjon av hjertekamrene, forstyrrelse av myokardial ledningsevne);
 • iskemisk hjertesykdom;
 • åreknuter
 • craniocerebral skader;
 • hjernesvulster;
 • røykevaner
 • arvelig predisposition;
 • kjønn (vaskulær demens er dobbelt så stor som mulig for menn).
Iskemisk hjertesykdom er en av risikofaktorene for utviklingen av vaskulær demens

Noen spesialister vurderer lav sosial status, fravær av utdanning, spesifisitet i yrket (fysisk arbeidskraft), lavt nivå av intellektuell utvikling som risikofaktorer.

karakteristiske symptomer

Symptomene på sykdommen manifesterer seg på forskjellige måter, avhengig av størrelsen, plasseringen og alvorlighetsgraden av strukturelle endringer i hjernen. Det er tre stadier av utvikling av vaskulær demens med karakteristiske manifestasjoner, som kan være nesten usynlige eller meget uttalt:

Vaskulær demens

Vaskulær demens er en sykdom, en kompleks lidelse, og dens psykologiske årsaker er relatert til det fysiske. Det oppstår på grunn av nedsatt cerebral sirkulasjon og skade på hjernevevet. Oftest gjelder problemet eldre i alderen 60 år og over. Uttrykt som en nedgang i intelligens. Årsaken til vaskulær patologi er hypertensjon, aterosklerose, slag og lignende sykdommer. Det antas at vaskulær demens er relatert til regionalitet. Så, i Russland, Japan, Kina og Finland, er sykdommen mer vanlig enn Alzheimers, som er mer typisk for vestlige land. Imidlertid er komplekse varianter av begge sykdommer mulige. Demens av denne typen kan være akutt, subkortisk, blandet, etc. I ICD er det klassifisert av tallene som følger koden F01.

Hva som forårsaker død i vaskulær demens er definitivt umulig å si. I utgangspunktet, fordi dette er en eldre sykdom.

Vaskulær demens: symptomer

For tiden endrer syn på forholdet mellom demens og volumet av nekrotiske områder av hjernen. Tidligere ble det antatt at å forlate spillet for sin forekomst bør ikke mindre enn 50 ml av hjernen. Nå er det oppdaget at selve prosessens natur er av stor betydning. Det er fastslått at ikke bare store katastrofale hendelser, som for eksempel hjerneslag eller hjerteinfarkt, men også kronisk disirkulasjonsprosess, blokkering av små fartøy, kan føre til demens og tap av sosial aktivitet. Dette løper ubemerket for pasienten og skaper vanskeligheter med å diagnostisere.

I lang tid kan hjernen kompensere for brudd, død av celler av nevroner. Denne evnen går tapt gradvis.

Hvordan manifesterer alt dette seg? Minnetapet og nedgangen i kognitive evner vil ikke bli beskrevet. Alt dette er støtende mot det banale. Nå vil vi prøve å komme inn i sinnstilstanden og lære, vaskulær demens, hva det er.

Den har sine egne fysiske opplevelser. De uttrykkes i det fysiske tapet av evnen til å koordinere posisjonen til ens kropp i rommet. Pasienter kaller det "svimmelhet", men tilstanden er ikke. Det er en følelse av at kroppen er litt slitt ned og det kan falle når som helst. Ofte er det knyttet til illusjonen at i oppreist stilling faller kroppen av et sted tilbake.

 • Eksterne skilt - Shuffling gang, sakte bevegelse og ustabilitet. Syk som om du prøver å sjekke mellomrom, og deretter ta et trekk.
 • intern - de er uttrykt på forskjellige måter Kanskje fremveksten av et spesielt symptomkompleks. Den har noen funksjoner i psykotiske produktive symptomer. Det kan være hallusinasjoner, men de fanger ikke pasienter som det medfører endogene psykiske lidelser. Pasienter beholder en kritisk holdning til tilstanden deres og kaller slike fenomener "imagined", "imagined".

Mezentsefalotalamichesky syndrom, og dets hovedtrekk - det er forvirring, oftest ut av forvirring, en åpenbar skumringstilstand. En viktig rolle spilles av hjernens nettsted, som gjennomgår den største patologiske forandringen. Når hippocampus er berørt, blir minnet forstyrret, først og fremst - operativt, og langsiktig kan forbli lenge. Hvis nevroner av de prefrontale delene av frontallobene dør, oppstår apatiko-abulisk syndrom.

Ovenfor sa vi om kritikk. Hun er ganske selektiv hos slike pasienter. For eksempel vasker en person ikke, følger ikke seg i et katastrofalt rammeverk. En dame etter 65 kosmetikk er ikke veldig nødvendig, og for eksempel. Det er ikke det... Hun blir skitten, sløv, hun bryr seg ikke om at hennes utseende grenser mot defiant. Og det virker ikke rart for henne. Men den gang dannede hallusinasjonen gjenkjenner bare som en hallusinasjon. Men det gjør ikke panikk, problemet forverrer ikke - det virket og det virket.

I nesten alle tilfeller observeres subkortiske lesjoner. De fører til vanskeligheter med aktiviteter. Pasienter finner det vanskelig å planlegge og forstå sekvensen.

For eksempel klaget pasienten til seg selv. Hun prøvde å lage eggerøre før de bryte skallet. Det kan konkluderes med at denne generelle demens. Hvis en person forbereder frokost for seg selv, så er han ikke i stand til noe. Dette er ikke helt sant. I løpet av denne perioden kan forståelsen av ganske komplekse abstrakte ting fortsette. Samme pasient prøvde å forklare begreper dialektikk på vitenskapsmannens nivå. Hun var lærer til en av universitetene i Sovjetunionen.

Vaskulær demens, hva er det psykotisk?

Hva er det største problemet med at vaskulær demens innebærer? Alle vet hva depresjonen er i den moderne verden. Vi kan imidlertid med tillit si noen positive muligheter. I dag tror vi ikke på oss selv, vi har droppet hendene våre, og i morgen vil det bli noen nye prosjekter. Hvis frustrasjonen til den emosjonelle sfæren skyldes organiske endringer i denne patologien, mister antidepressiva seg selv sin betydning. Den andre vanskeligheten er at i løpet av korreksjonen anses det nødvendig å senke nivået av kolesterol. Men det bør ikke være under 3,5-4 mmol / l, da det alltid er risiko for en kombinasjon av vaskulær demens og Alzheimers sykdom. Hun reagerer også negativt på for lavt nivå av kolesterol.

I litteraturen vil du sikkert finne anbefalinger for å differensiere vaskulær demens med Alzheimers sykdom og ulike psykotiske lidelser. Faktisk er det noen ganger umulig å gjøre dette. I 30% av tilfellene er demens ledsaget av Alzheimers sykdom. Det er også pasienter med tegn på psykiske lidelser. Det er umulig å si med sikkerhet om de er et resultat av fysiske lidelser eller er endogene i naturen.

Vaskulær demens: behandling

En gunstig prognose for denne sykdommen er vanskelig å gi, og det finnes ingen metoder for fullverdig terapi til dags dato.

 • antioksydant;
 • nervecellene;
 • vasoaktive stoffer.

Noen eksperter anbefaler også antidiabetika, spesielt memantiner Akatinol, Maruks og andre. Legemidler til vaskulær demens er tildelt den mest varierte, men det er neppe behov for standardtyper for psykiatri.

Når det gjelder forebygging og terapeutisk omsorg, kan en god rolle spille en rolle i kroppsrettet psykoterapi og Qigong. Ovennevnte kan virke som inaktiv spekulasjon eller en slags regnbue drømmer. Imidlertid er den praktiske anvendelsen av mange metoder for Qigong-praksis bekreftet eksperimentelt. Ikke behandle dette som en metode for alternativ medisin. Dette er en praktisk sammensmeltning av filosofi, religiøs tro og fysiske øvelser. Ingen sier at pasienten allerede i en tilstand av moderat grad av demens vil kunne lære noen teknikker. Spesielt hvis det er en person av avansert alder, dessuten, og skeptisk til alt mystisk. Men slik praktisk uvirksomhet nekter ikke prinsippmuligheten.

Vaskulær demens kan forekomme i en relativt ung alder, på grunn av et brudd på blodtilførselen, provosert av et slag eller et hjerteinfarkt, for eksempel.

Forfatteren vet saken når hun ble diagnostisert hos en person som var 10 år gammel før pensjonering, eller enda mer, og årsaken var et slag. En gang, i sin ungdom, tilbake på 90-tallet, var han glad i qigong og østfilosofi, og deretter forlatt. Etter problemer med hjertet, falt funksjonshemningen kraftig. Den milde form av den første fasen av demens tillot ikke at man skulle håpe på funksjonshemming. Noe må gjøres...

Generelt er problemet med funksjonshemming ikke veldig akutt, fordi det er en sykdom hos pensjonister. Men det var et unntak fra regelen...

De viktigste symptomene på denne saken. Tap av orientering, subjektiv følelse av kroppens kollaps tilbake. Han gikk veldig merkelig. Noen få skritt, og så en pause og et skyldig smil. Deretter igjen et par skritt på hans halvbøyde ben. Dips i RAM gjorde talen veldig interessant. Konstant uttalt han "Vel, glemte igjen"igjen husker jeg ikke, okay". Subjektive følelser som om han "svømte" i rommet. Jeg kunne høre hele samtalepartneren, men jeg husket enten bare begynnelsen, eller bare slutten. Sann, dette skjedde ikke alltid. Noen ganger er han bedre, da er han helt normal, men senere blir intellektuell aktivitet kraftig redusert.

Jeg husket om en fantastisk qigong kalt "Yin-Yan". Arten av hans oppføring i Russland er helt ukjent. En gang aktivt forplantet sentrum av "Sanhe". Pasienten valgte denne qigong på grunn av sin enkelhet og tilgjengelighet. Flere tilleggsmeditasjoner ble lagt til ham. Øvelsen er lett nok. Det er interessant at han ikke helt husket det. Han lagde filmen med posten og praktiserte etter instruktøren. Jeg har også gjort noen ensomme øvelser i lang tid fra det generelle komplekset. Deretter ble øvelsen av "Small Space Orbit" lagt til i dette. Denne rotasjonen av bevissthetskonsentrasjonen i individuelle deler av kroppen i en sirkel.

Som et resultat av øvelsen har kognitive evner fullt ut gjenopprettet. Funksjonshemminger og fysiske lidelser har forsvunnet. Pasienten ble rehabilitert, begynte å lede et aktivt liv og kjøre bil. Kom til normer og dets sosiale egenskaper. Selvfølgelig, vaskulær demens i 86 år eller 90, har en person ikke noe som dette tidligere ikke visste, og intet ønske, ingen mulighet til å øve noe slikt som å ha nei, ikke la noen optimisme. Ikke desto mindre viser eksemplet at død av cellulære strukturer ikke er en dom. Hovedproblemet er at prosessen er relatert til pasientens alder.

Det er umulig å si noe klart om nøyaktig hvordan denne typen demens vil bli uttrykt. Det er mulig at dette bare er en subjektiv oppfatning av forfatteren, men det er verdt å lytte. Å redusere kognitive evner og vanskeligheter med å huske ny informasjon er ikke hovedpersonen i pasientens mentale status. Det største problemet er depressiv tilstand. Tenk deg deg selv i stedet for en person som "glemmer" de opprinnelige følelsene, og for to timer siden hadde han ukontrollert vannlating. Selv om pasienten er omgitt av oppmerksomhet og omsorg, vil han fortsatt ikke være lykkelig. Dette er den merkelige typen atypisk depresjon, som ikke er endogen, men heller ikke eksogen i naturen. Det ser ut til å være forårsaket av det faktum at brudd på blodtilførsel førte til cellers død, men på samme måte er det også provosert av tilstanden selv. I det øyeblikket en person innser at han allerede forstår lite - er han stresset. Dette stresset er imidlertid "uskarpt" av den generelle staten. Og samtidig kommer depresjon også fra innsiden. Sjelen mister sitt grunnleggende instrument - sinnet.

Det er umulig å si noe klart om pasientene har tanker om selvmord. Enten det er bra eller dårlig, skal leseren selv konkludere, men selv og så "løses" i den generelle bakgrunnen for mental stillhet. Det motsatte er at åndelig praksis ikke alltid hjelper. Et eksempel på en pasient som er engasjert i qigong er oppmuntrende, men han var yngre.

Det er det en pasient sa. Forresten er hun en ivrig kommunist og materialist i fortiden.

- Jeg ville be til Gud. Men jeg begynner, og alt forsvinner. Og jeg husker ikke hva jeg gjør...

Hva kan hjelpe med psykoterapi? Det virker som ydmykhet. Ikke før sykdommen, men før selve faktum av uunngåelig død i alle fall. Å motstå dette er dumt og ubrukelig. Ja, og samme qigong, hvis og trene, så til glede. På det - slutten på fortellingen om denne sykdommen.

Vaskulær demens: symptomer og behandling, forventet levealder og prognose

Vaskulær demens (demens) er en sykdom som er oppnådd i løpet av livet, som oftest utvikler seg hos eldre etter 60 år.

Som det fremgår av medisinsk statistikk, påvirker denne sykdommen oftere. Det er tilfeller av diagnostisering av patologi hos unge mennesker. Fremgang av vaskulær demens er mest vanlig blant alle nevrologiske sykdommer etter Alzheimers sykdom.

Dette er en av de forskjellige typer demens, som utmerker seg av vaskulær opprinnelse, det vil si at det er en lesjon av enkelte områder i hjernens kar-område og et brudd på hjernecirkulasjonen.

I denne raskt voksende viktige kognitiv svikt (kognitiv) hjernefunksjoner som gir muligheten til kunnskap og studiet av verden, oppfatningen av det som en helhet, og anvendelsen av denne kunnskapen i livet.

Gradvis mistet muligheten til å tenke, muligheten for å ta de riktige beslutningene, fordøyelsen av ny informasjon forverres, nedgangen i intelligens utvikler seg, kontrollen over følelser og handlinger svekkes. Følgelig blir det umulig å analysere helsesituasjonen og forstå forekomsten av sykdommen.

Demens av denne typen fører ikke bare til tap av arbeidsferdigheter, men også til gradvis tap av muligheten til å bli betjent selvstendig.

Mekanismen for sykdomsutbrudd og utvikling

Akutte sykdommer i hjernesirkulasjonen (slag, iskemi) eller kronisk mangel på blodtilførsel til hjernen er mekanismer for patogenesen av vaskulær demens. Det har vært tilfeller av utvikling av senil demens i nærvær av begge årsaker. Tegnene på sykdommen manifesterer seg raskere og tydeligere.

Og cerebrovaskulær insuffisiens og dens mangel fører til det faktum at cellene i noen deler av hjernen slutter å motta næringsstoffer og oksygen som er nødvendige for livet og dø av.

Med et infarkt av et lite antall nevroner, er det ingen manifestasjoner av sykdommen, siden hjernens levende celler kompenserer for deres funksjoner. Hvis et stort område av hjernen er skadet, oppstår symptomer på vaskulær demens. Men i tilfelle av en liten lesjon av sonen som er ansvarlig for kognitive funksjoner, begynner demens å utvikle seg og utvikle seg.

De viktigste årsakene til overtredelsen

Medisin kaller et tilstrekkelig stort antall grunner, på grunn av hvilken vaskulær demens kan utvikle seg:

 • iskemisk slag;
 • hemorragisk slag
 • akutt hjertesvikt;
 • kronisk cerebral iskemi (okklusjon av små kar);
 • vaskulitt (autoimmune sykdommer, hvor veggene i blodårene påvirkes).

Det er en rekke faktorer som bidrar til utviklingen av sykdommen:

 • avansert alder (60 år og eldre);
 • hjertesykdom (med atrieflimmer, iskemisk sykdom, hjertefeil);
 • arteriell hypertensjon eller hypotensjon
 • diabetes mellitus;
 • arvelighet;
 • dårlige vaner;
 • stillesittende livsstil.

Den økende forekomsten av hypertensjon har gjort det til leder blant alle risikofaktorene for utseendet og videreutviklingen av denne type demens.

Stadier av demensutvikling

Kurset og utviklingen av vaskulær demens betinget oppdelt i tre faser, som varierer i symptomene og graden av alvorlighetsgrad:

 1. Enkel scene senil demens karakterisert ved en sløret alvorlighetsgrad av manifestasjoner av sykdommen. Pasienten ser som regel ikke på dem. Noen ganger er slektninger og slektninger oppmerksom på endringer i hans livsaktivitet og oppførsel. Samtidig blir en liten nedgang i intelligens merkbar, en kardinal endring av stemning og følelser kan oppstå. Men pasienten kontrollerer dem og styrer sine handlinger. Han selvstendig håndterer innenlandske problemer og trenger ikke hjelp utenfor.
 2. moderat vaskulær demens er preget av mer uttalt og merkbar manifestasjoner. Pasientens liv kompliserer umuligheten av orientering i rommet, tap av minne, det er en personlighetsforstyrrelse med avvik i oppførsel. Det er tegn på aggresjon. Ferdigheter og vaner ved håndtering av husholdningsapparater, apparater, kommunikasjonsanlegg og de enkleste gjenstandene går tapt. Pasienten trenger hjelp fra utsiden.
 3. Håndterer tung Demens er bare mulig med konstant hjelp fra nære personer. På dette stadiet uttrykkes en dyp oppløsning av psyken. Det er problemer med å spise, å miste kontroll over urinering og avføring. Pasienten kan ikke utføre enkle hygieniske prosedyrer, han oppfatter ikke slektninger og venner. Pasienten er i fullstendig avhengighet av andre.

Symptomatisk i hvert stadium

De første symptomene på vaskulær demens begynner med en markert grad av konservatisme i pasientens synspunkter, dommer og handlinger. Samtidig forverres noen karaktertrekk. Det er overdreven mistillit eller obstinacy, frugality og andre endringer.

Tenk og minne forverres gradvis. Til dette vil snart bli med i bevegelse av lemmer, tåkenhet av tale.

I tillegg manifesterer vaskulær demens, som oppsto på grunn av nederlaget til visse områder av hjernen, seg i en rekke symptomer:

 1. Celledød i midthjerne forskjellig forvirret bevissthet og dens obscuration. Med videre utvikling av sykdommen, lukkes pasienten i seg selv, mister interessen i det som skjer rundt seg, for å kommunisere med slektninger og slektninger. Han bryr seg ikke om hans utseende, og han slutter å følge ham.
 2. Cellskade hippocampus (områder av hjernen i templet), som er ansvarlig for den langsiktige lagringen av informasjon, fører til nedsatt hukommelse opp til hukommelsestap. Pasienten kan ikke huske hendelsene som skjedde i dag eller nylig, selv om de som for lenge siden kunne reproducere.
 3. Døden av nevroneri frontal lobe hjernen manifesteres i likegyldighet, apati, latskap, tap av interesse for kommunikasjon. Det kan være en ulogisk oppførsel, som uttrykkes i den monotone gjentakelsen av en setning eller et ord som er kjent for pasienten.
 4. Med død av nervecelleri de subkortiske avdelingene Det er en betydelig mangel på pasientens oppmerksomhet, noe som ikke tillater en å konsentrere seg om en sak eller et emne. Han kan ikke skille hovedtrinnet og identifisere sekundæret i mottatt informasjon, analysere den. Alle hans tiltak er mislykkede.

I tillegg til kognitive sykdommer har nesten alle pasienter problemer med urinering, noe som ofte blir spontant.
Emosjonelle forstyrrelser og ustabilitet i løpet av sykdommen ofte føre til depresjon, tap av optimisme og selvtillit.

Metoder for diagnostisering av patologi

Tidlig diagnose av vaskulær demens i begynnelsen gir en sjanse for utvinning, i mer komplekse tilfeller, korrekt diagnostisert og valgt behandling, vil bidra til å stoppe utviklingen av sykdommen. Til dette formål bruker moderne nevrologer følgende studier:

 • studerer anamnesen av liv og sykdom;
 • gjennomføre psykologiske tester for å oppdage kognitiv svekkelse
 • kontroll av blodtrykk;
 • klinisk blodprøve;
 • bestemmelse av blodsukker
 • bestemmelse av lipidinnhold i blodet og nivået av kolesterolkonsentrasjon i den.

Moderne instrumentelle diagnostiske metoder som bestemmer graden av skade på hjernens kar og vev:

Studien av resultatene av studien, deres analyse og sammenligning tillater oss å etablere en nøyaktig diagnose.

Prinsipper for behandling av vaskulær demens

Siden det er mange årsaksmessige faktorer i utviklingen av vaskulær demens, foreskrives behandlingen i henhold til deres prevalens og tar hensyn til mekanismen for sykdomsutviklingen. Derfor er behandling for hver pasient valgt individuelt og korrigert i prosessen.

Narkotikabehandling er primært rettet mot å redusere risikoen for forekomst eller tilbakefall av hjerneslag og andre kardiovaskulære sykdommer.

Dette er gitt av antiplatelet (antiplatelet) legemidler, som forhindrer muligheten for blodpropp i karene (Aspirin, Trental, Clopidogrel, Ticlopidine). Bruk også en antikoagulant av indirekte tiltak Warfarin.

For å forbedre kognitive funksjoner og redusere utviklingen av deres lidelser, bruk Pentoxifyllin og anticholinerge stoffer - Donepezil (Arisept), Galantamin (Reminil). Ved behandling av mild til moderat demens brukes Memantine, noe som forhindrer utviklingen av nedsatt funksjonsevne i hjernen.

For tiden blir stoffene som reduserer kolesterol i blodet blitt populære i behandling av demens - statiner (Simvastatin, Atorvastatin og andre).

Ikke miste relevans nootropics (Nootropilum, Piracetam, Pramiracetam, Cerebrolysin), komplekse påvirkning av hjerneceller og forbedring av funksjonene.

Pasienter med hypertensjon styrer trykket og foreskriver stoffer som reduserer det. Derved eliminere en av de viktigste faktorene i utviklingen av sykdommen.

Når psykotiske problemer oppstår, foreskrives antidepressiva, akutt psykose stoppes av nevrologika. Den mest gunstige behandlingen vurderes hjemme, spesielt i lys og moderat stadium av sykdommen.

Prognose for gjenoppretting og forventet levealder

Fullstendig utvinning ble rapportert hos ca 15% av pasientene i de første stadiene av sykdommen. Resten dør oftest så tidlig som 4-5 år med deteksjon og behandling av senil demens eller tidligere. Forventet levetid i hver pasient med vaskulær demens er forskjellig, og det er vanskelig å forutse det.

I tilfelle av en gradvis og langsom sykdom i sykdommen og opprettholde ferdighetene i det daglige livet, kan du leve 10 til 20 år. I alvorlige tilfeller - ikke mer enn 10 år. Men kvalitetspleie og daglig pleie av slektninger og slektninger kan forlenge pasientens liv.

Til et dødelig utfall kan også forårsake sammenhengende sykdommer, som lungebetennelse, en vanlig purulent infeksjon.

Den generelle tilstanden til pasienten, utviklingsgraden av patologi, levekår og kvaliteten på omsorg er avgjørende i løpet av livet.

Forvaret og væpnet!

For å beskytte de eldre mot vaskulær demens kan en sunn og aktiv livsstil, fullstendig avvisning av dårlige vaner, moderat stress, optimisme, utvikling av intelligens, fravær av stressende situasjoner.

Behandling av sykdommer som er relatert til risikofaktorer for vaskulær demens, og forebygging av forverring er også et viktig forebyggende tiltak.

Det er nødvendig å kontrollere blodtrykket, blodsukkeret og kolesterolnivået i det for å hindre skade på hjerneskipene og utviklingen av senil demens.

Det er verdt å ta hensyn til ernæring. Det bør være variert og balansert, med nok grønnsaker og frukt, matvarer som inneholder essensielle vitaminer og sporstoffer.

Ikke bruk antidepressiva og hypnotika. Mye kommunikasjon, reise og nye inntrykk vil advare utseendet på demens.

Vaskulær demens: symptomer og behandling

Vaskulær demens er de viktigste symptomene:

 • Brudd på tale
 • Minnefeil
 • Epileptiske anfall
 • depresjon
 • apati
 • Vanskeligheter ved å oppdage informasjon
 • loquacity
 • Endre gang
 • Endre personlighets psykotype
 • Overtredelse av brevet
 • Sosial disadaptasjon
 • Psykisk retardasjon
 • Innsnevring av interessesirkelen

Vaskulær demens er en ervervet sykdom som er preget av psykiske lidelser, nemlig pasientens intellekt forverres og sosial tilpasning forsvinner. Dette skyldes skade på hjernen som følge av visse sykdommer.

Det bemerkes at oftest demens av Alzheimers type er diagnostisert hos mennesker over 60 år, men nylig er sykdommen "yngre", har årsakene til denne dynamikken ennå ikke blitt etablert.

Diagnosen "vaskulær demens" er etablert på grunnlag av de innsamlede dataene under den første undersøkelsen av dataene og etter å ha utført alle nødvendige diagnostiske tiltak. I de fleste tilfeller oppstår fullstendig hjernenatrofi, noe som gjør den patologiske prosessen irreversibel.

I følge den internasjonale klassifiseringen av sykdommer i den tiende revisjonen refererer denne sykdommen til seksjonen "psykiske lidelser og atferdsforstyrrelser", har sin egen betydning - koden for ICD-10 F00-F01.9.

Saker av selvhelbredende eller vellykket behandling av folkemidlene for denne sykdommen er ikke etablert. I tillegg bør det forstås at med denne form for demens (demens) hos eldre, krever sistnevnte konstant omsorg og observasjon.

etiologi

Demens av Alzheimers type skyldes følgende etiologiske faktorer:

Også arvelig predisposisjon er ikke utelukket. Hvis familiehistorien har tilfeller av å diagnostisere Alzheimers sykdom, er det sannsynlig at de samme plager vil oppstå i generasjonen i riktig alder.

I tillegg til de viktigste etiologiske grunnene er det nødvendig å identifisere et antall faktorer som ikke er grunnleggende, men som er predisponerende for utviklingen av subkortisk vaskulær demens:

 • dårlige vaner;
 • utilstrekkelig fysisk aktivitet
 • alderdom;
 • diabetes mellitus;
 • tidligere alvorlig traumer eller kirurgisk inngrep på hjernen;
 • Tilstedeværelsen av en historie med psykiatrisk sykdom;
 • arteriell hypertensjon.

Tilstedeværelsen av flere etiologiske faktorer øker risikoen for å utvikle en slik sykdom i alderen.

klassifisering

Ifølge den etiologiske faktoren utmerker seg to former for vaskulær demens:

 • Demens, som oppstår mot en hjerneblodsak
 • demens i bakgrunnen av kronisk iskemi;
 • blandet demens.

Av naturen av lokaliseringen av den patologiske prosessen er det:

 • subkortisk vaskulær demens;
 • tidsmessig del;
 • frontal lobes;
 • midtbanen;
 • hjernebarken.

I tillegg utmerker seg flere stadier av utvikling av denne patologiske prosessen:

 • stadium av predisposisjon;
 • asymptomatisk stadium av hjernens iskemi. Krenkelser, i dette tilfellet, kan bare oppdages av CT eller MR;
 • stadium av den første manifestasjonen av det kliniske bildet;
 • scenen av moderat uttrykte forstyrrelser i hjernens arbeid, nemlig minneverdighet, en liten forverring av kognitive evner;
 • Fasen er utfoldet, som er preget av et uttalt symptomkompleks;
 • stadium av alvorlig demens;
 • sluttfasen, som alltid ender i et dødelig utfall på grunn av utviklingen av samtidige komplikasjoner.

I tillegg bør det bemerkes følgende: Utviklingen av det kliniske bildet kan enten være glatt eller lynrask. Sværheten av symptomene kan erstattes av perioder med forverring og en forlenget fase av remisjon.

symptomatologi

De første stadiene av utviklingen av denne sykdommen hos eldre er i de fleste tilfeller asymptomatiske. Tidspunktet for de første kliniske tegnene vil avhenge av den etiologiske faktoren. Så, med stroke, manifesteres de første symptomene hos eldre etter 1-3 måneder. I tilfelle at demens av Alzheimers type manifesteres mot bakgrunn av flere mikroslag og andre etiologiske faktorer, kan en utprøvd symptomatologi observeres etter seks måneder.

Generelt er det kliniske bildet preget av:

 • gradvis forringelse av minnet. Det skal bemerkes at i motsetning til Alzheimers sykdom, fortsetter denne prosessen i en mildere form;
 • bremser mental aktivitet
 • endringer i psykotypen til en person;
 • innsnevring av interessekretsen. Til noen ting som interesserte pasienten tidligere, viser han fullstendig likegyldighet;
 • perioder med apatisk humør;
 • brudd på tale og skrift;
 • Det blir vanskelig for pasienten å oppleve ny informasjon og til og med individuelle ord;
 • overdreven talkativitet med mangel på forståelse av det som ble sagt
 • Pasienten forstår ikke talen som er adressert til ham, hvis den består av flere setninger;
 • Langtidsminnet forverres - noen hendelser fra livet blir helt slettet;
 • sosial disadaptation - en person kan ikke selvstendig kjøpe, betale for reise i transport, er tapt på bakken;
 • det er endringer i gangen;
 • Den enkleste husholdningenes virksomhet er også utenfor menneskets kraft;
 • bouts av depresjon og psykose;
 • epileptiske anfall.

På de siste stadier av utviklingen av sykdom, er en person ikke lenger i stand til å utføre enkle handlinger for å ta vare på seg selv, takle naturlige fysiologiske behov. På dette stadiet av utviklingen av sykdom trenger pasienten en 24-timers omsorg, man kan ikke være alene, da dette er farlig for sitt liv og for andre.

Til tross for at det kliniske bildet med senil demens i denne formen er uttalt, er det på ingen måte mulig å sammenligne symptomer og behandling og på basis av dette å utføre terapeutiske tiltak.

diagnostikk

I dette tilfellet er det nødvendig å konsultere en nevrolog og psykiater. Etter undersøkelse av pasienten av spesialister, er pasientens status verifisert i henhold til spesielle kriterier for demens i henhold til ICD-10 eller Khachinsky.

Det sier seg selv at diagnosen er laget ikke bare på grunnlag av en fysisk undersøkelse og gjennomføring av psykiatriske tester. De grunnleggende diagnostiske metodene, i dette tilfellet, er:

 • EEG;
 • CT og MR i hjernen;
 • Ultralyd av hovedskipene;
 • PET.

I tillegg skal differensialdiagnostikk gjøres angående Alzheimers sykdom.

Som regel er de ovennevnte diagnostiske tiltakene tilstrekkelige til å etablere en nøyaktig diagnose og bestemme videre behandlingsteknikker.

behandling

I vaskulær demens er behandlingen rettet mot å arrestere anfall, redusere sykdomsprogresjonen og forbedre livskvaliteten. Dessverre er det umulig å eliminere sykdommen helt.

Imidlertid må man også forstå at, hvis medisinsk behandling raskt nås gjennom medisinering og alle anbefalinger fra legen, kan en betydelig forbedring i pasientens velvære oppnås.

I dette tilfellet kan legen foreskrive slike legemidler:

 • å forbedre cellemetabolisme;
 • antiaggregant handling;
 • Nevrobeskyttende spektrum av virkning;
 • antipsykotika;
 • sedativa;
 • antidepressiva.

Varigheten av å ta medikamenter og deres dosering er foreskrevet av en nøye behandlende lege. Som et tillegg til hovedforløpet kan plante-baserte preparater og urte-dekoksjoner foreskrives.

I tillegg til narkotikabehandling er det også nødvendig å overholde slike generelle medisinske forskrifter:

 • kvalifisert omsorg for pasienten;
 • Overholdelse av et spesielt diett, som foreskrives individuelt
 • arbeidsterapi;
 • sosial tilpasning.

Spørsmålet om sykehusinnleggelse er avgjort individuelt, men det er notert at en endring i situasjonen kan negativt påvirke løpet av den patologiske prosessen. Derfor er det best hvis terapien foregår i et hjem, kjent med pasientens situasjon.

Forventet levetid i en slik sykdom er i stor grad avhengig av etiologi, stadium og form for utvikling, aktualitet av terapeutiske tiltak. I tillegg bør pasientens alder og generell anamnese tas i betraktning.

forebygging

Forebygging av vaskulær demens er følgende:

 • forebygging av kardiovaskulære sykdommer;
 • opprettholde et tilstrekkelig nivå av fysisk og intellektuell aktivitet både i ungdom, der og i alderen;
 • balansert ernæring;
 • eliminering av dårlige vaner, moderat forbruk av alkoholholdige drikker;
 • rettidig og korrekt behandling av alle sykdommer;
 • med høyt blodtrykk - kontroll av trykk, tar nødvendige medisiner, systematisk besøk til en lege for forebyggende formål.

For øyeblikket er det ingen stoffer som vil være å eliminere en slik sykdom og reversibilitet av de patologiske prosessene som er forårsaket av dem.

Hvis du tror at du har det Vaskulær demens og symptomene som er typiske for denne sykdommen, kan du hjelpe leger: en nevrolog, en psykiater.

Vi foreslår også å bruke vår online diagnosetjeneste, som, basert på symptomene, velger de sannsynlige sykdommene.

Binswangers sykdom er en patologisk prosess som resulterer i ødeleggelse av hvitt stoff i den menneskelige hjerne. I de fleste tilfeller er sykdommen forårsaket av progressiv hypertensjon. I senere stadier av utviklingen er Binswangers sykdom irreversibel.

Nervøs utmattelse er en psykomatisk tilstand som oppstår hos en person etter å ha hatt psykisk stress, stress og overdreven mental aktivitet. Kroppen vår er et veletablert system hvor alt er sammenkoblet, og derfor påvirker overbelastningen av et av systemene (intellektuelle eller følelsesmessige) umiddelbart det generelle velvære til personen som forårsaker symptomer på nervøs utmattelse.

Gammel senilitet (senil demens) er en aldersrelatert sykdom preget av en forverring av kognitive evner, en nedgang i psyko-emosjonell aktivitet og en generell utmattelse av kroppen. Denne sykdommen er mer sannsynlig å påvirke personer som har hatt eller har kardiovaskulære sykdommer, men det er ingen presise grunner for utviklingen av denne sykdommen. Det skal bemerkes at det i de fleste tilfeller er en irreversibel patologisk prosess, som oftest diagnostiseres hos mennesker etter 65 år. Det er også tidlig senilitet, som kan skyldes visse patologiske prosesser eller hodetrauma, CNS. Behandlingen av senil senilitet bør bare forskrives av en lege. Spørsmålet om sykehusinnleggelse avgjøres individuelt.

Astrocytom er en ondartet glial tumor som er dannet fra astrocytceller. Lokalisering av en intracerebral tumor kan være svært forskjellig - fra en halvkule til nederlaget for bare hjernestammen, optisk nerve og så videre.

Alzheimers sykdom er en degenerativ hjernesykdom, manifestert i form av en progressiv nedgang i intelligens. Alzheimers sykdom, symptomene som først ble utpekt av Alois Alzheimer, en tysk psykiater, er en av de vanligste former for demens (kjøpt demens).

Ved hjelp av fysiske øvelser og selvkontroll, kan de fleste uten medisin.

Vaskulær demens

Vaskulær demens - en psykisk lidelse preget av en vedvarende nedgang i intelligens og svekket sosial tilpasning. Det oppstår på grunn av hjerneskader i vaskulære sykdommer:.. hypertensjon, aterosklerose, slag, etc., fulgt av avvik i kognitiv aktivitet, hukommelsesforstyrrelser, forringelse av tenkning, nedsatt evne til å planlegge og styre sine handlinger. Diagnosen er laget på grunnlag av anamnese, klinisk bilde og ytterligere forskningsdata. Behandling - etiopathogenetic og symptomatisk farmakoterapi, forebygging av progresjon av vaskulære forstyrrelser.

Vaskulær demens

Vaskulær demens - demens som følge av organisk hjerneskade i sykdommer i fartøy (aterosklerose, hypertensjon og andre.). Vaskulær demens utvikler seg hovedsakelig hos eldre og senile alder. Ifølge utenlandske forskere er det den nest vanligste etter demens i Alzheimers sykdom. Frekvensen av vaskulær demens varierer fra region til region. I noen land, inkludert - i Russland, Japan, Kina og Finland, er vaskulær demens mer vanlig Alzheimers sykdom. Ofte er det en kombinasjon av to sykdommer - blandet demens.

Vaskulær demens er et alvorlig medisinsk og sosialt problem. Den gjennomsnittlige levetiden øker, flere eldre pasienter som lider av cerebrovaskulære sykdommer blir til leger, utbredelsen av vaskulær demens vokser. Pasienter med slike demens trenger ikke bare behandling, men også i spesiell omsorg - og dette er også et problem som vanligvis må løses av slektninger. Vaskulær demens reduserer pasientens forventede levetid og forverrer kvaliteten. Behandling av denne patologien utføres av spesialister innen nevrologi og psykiatri.

Årsaker til vaskulær demens

Den umiddelbare årsaken til utviklingen av vaskulær demens er døden av hjerneceller på grunn av utilstrekkelig blodsirkulasjon eller fullstendig opphør av blodstrømmen i en del av hjernevevet. Forstyrrelser i blodtilførselen kan oppstå som følge av akutt katastrofe eller kronisk dysfunksjon. En akutt katastrofe er et iskemisk eller hemorragisk slag. Iskemisk slag, som ble årsaken til vaskulær demens, kan utvikle seg mot aterosklerose, visse hjertesykdommer og cerebrale vaskulære anomalier. Årsaken til forekomsten av et iskemisk slag er tilstoppingen av cerebrale arterier med en trombus eller embolus.

Med hemorragisk slag er det ingen hindring for blodstrømmen. Årsak blødning, vaskulær demens forårsaket, blir det en økning i trykket, endringer i den vaskulære vegg som følge av aterosklerose, forgiftning, inflammatoriske lesjoner og så videre. Blodet strømmer inn i hjernevevet som skyldes brudd i den behandlingsbeholder eller impregnering av plasma og røde blodceller gjennom veggen av den angrepne arterie. Stroken som går før utviklingen av vaskulær demens er akutt og følger vanligvis med en utpreget klinisk symptomatologi. Samtidig død av mange celler medfører rask forekomst av klinisk signifikant vaskulær demens. Graden av intellektuelle feil er bestemt av lokaliseringen og størrelsen på det berørte området.

Med kronisk dysfunksjon er akutte manifestasjoner fraværende. Cellene dør gradvis på grunn av det lille kaliber vaskulær okklusjon ved aterosklerose eller mangel på blodtilførsel på grunn av hjerte- svikt. På grunn av den kompensasjonsmekanismer, endringer i hjerneaktiviteten i de tidlige stadier av vaskulær demens i lang tid ubemerket både for pasienten og for andre. Pasienten bevisst eller ubevisst begynner å snakke i korte setninger, unngå emner knyttet til tapte minner, og så videre.. Noen ganger den intellektuelle feilen oppstår bare når en pasient med vaskulær demens glemmer sitt bosted, eller mister evnen til å bruke husholdningsapparater.

Symptomer på vaskulær demens

Et karakteristisk trekk ved vaskulær demens er kombinasjonen av kognitive og nevrologiske lidelser. Ved hjerneslag oppstår kognitiv svekkelse vanligvis innen en måned (mindre ofte - tre måneder) fra det tidspunkt som den vaskulære ulykken oppstår. Med flere små slag kan denne perioden øke opptil seks måneder. Naturen og alvorlighetsgraden av patologiske forandringer bestemmes av sår og størrelse av lesjonen. Typiske trekk ved vaskulær demens er en senking av mentale prosesser, en reduksjon i mental fleksibilitet og en innsnevring av interessen.

Minneforstyrrelser forekommer allerede i begynnelsen av sykdommen og fortsetter mer forsiktig enn med Alzheimers sykdom. Pasienten glemmer noen episoder fra fortiden. Evnen til å assimilere nytt materiale minker. Pasienten med vaskulær demens husker ord og bevegelser verre, mens passiv anerkjennelse vanligvis opprettholdes, de største vanskelighetene oppstår når man prøver å selvstendig reproducere et nytt ord eller lære nye motoriske ferdigheter.

Forstyrrelser i tale, lesing, telling og skriving av varierende grad kan observeres. Ved begynnelsen av vaskulær demens glemmer pasienten individuelle ord. Senere, å glemme at ordene blir hyppigere, forstår pasienten ikke alltid betydningen av talen som er adressert til ham, spesielt når man lytter til monologer og detaljerte forslag. I fravær av motorafasi kan pasienter med vaskulær demens være snakkesant, men siden de ikke forstår meningen med sin egen tale, forekommer erstatning og permutasjoner av bokstaver, stavelser og hele ord i talen.

Gradvis utvikler kognitive forstyrrelser, evnen til selvbetjening og normal funksjon i samfunnet reduseres. Tenkende bremser ned, det blir stramt. Pasienter som lider av vaskulær demens opplever vanskeligheter med å beholde og bevisst bytte oppmerksomhet. De er dårligere orientert i rommet (spesielt - i et ukjent miljø), går tapt når man prøver å foreta et kjøp eller utarbeide dokumenter. Med fremdriften av vaskulær demens kan pasientene ikke kle seg, lage mat osv.

Mange pasienter opplever følelsesmessig inkontinens, som kan manifesteres ved voldelig gråt eller svimmelhet. Noen pasienter blir ondskapsfull, irritabel, mistroisk. Kanskje utviklingen av depresjon og psykose. Et karakteristisk trekk ved vaskulær demens er sykdomens bølgende sykdom. Alle de ovennevnte symptomene utvikler seg, stabiliseres og noen ganger gjennomgår noe omvendt utvikling. Syndstilstanden og intellektet avhenger ofte av graden av forstyrrelse av hjernecirkulasjonen på et gitt tidspunkt.

Blant de mulige nevrologiske lidelser, vaskulær demens - lillehjernen, pseudobulbar, pyramideformede og subkortikale syndromer, lidelser av gangart og parese (vanligvis - ikke skarpt uttrykt). Ofte er det brudd på kontroll over bekkenorganens aktivitet. Noen pasienter med vaskulær demens utvikler paroksysmale forhold: epileptiske anfall, faller. Det kliniske bildet er svært variert, i noen pasienter kan nevrologiske symptomer bli uttalt, hos andre - implisitt, nesten usynlig.

Diagnose av vaskulær demens

Diagnose er laget på grunnlag av anamnese, karakteristiske kliniske manifestasjoner og resultatene av tilleggsstudier. De viktigste diagnostiske kriterier for vaskulær demens vurderer fokale nevrologiske symptomer og kognitive vanlig feil som resulterer i en betydelig forringelse av ytelse i en eller flere områder av livet, og ikke forsvinner i fravær av brudd av bevissthet. Kognitiv defekt i vaskulær demens samtidig manifestert hukommelsessvekkelse og en eller flere av de følgende sykdommer: brudd på utøvende funksjon (abstraksjon, planlegging, organisering og realisering av planene i livet), agnosia, apraksi og afasi.

For å identifisere og vurdere alvorlighetsgraden av sykdommer som provoserte utviklingen av vaskulær demens, henvises pasientene til konsultasjon til en nevrolog, kardiolog, psykiater og andre spesialister. Overvåk blodtrykket. Pasienter med vaskulær demens er foreskrevet MR i hjernen, CT i hjernen, UZDG-kar i hjernen, REG, EEG og andre studier. Differensiell diagnose utføres med demens i Alzheimers sykdom. Til fordel for vaskulær demens er tilstedeværelsen av nevrologiske lidelser og uskarpt minneverdighet. Når diagnosen er gjort, tas det hensyn til muligheten for å utvikle blandet demens på grunn av både vaskulær patologi og Alzheimers sykdom.

Behandling av vaskulær demens

Behandlingsplanen er individuelt tilpasset naturen og egenskapene til den underliggende patologien. Målet med terapien er å maksimere mulig gjenoppretting og konstant vedlikehold av tilstrekkelig blodgennemstrømning i hjernen, samt kompensasjon for lidelser som skyldes vaskulær demens. Tilordne riktig diett, utfør tiltak for å stabilisere blodtrykket. For korreksjon av kognitiv svekkelse er brukt nootropiske midler, anti-oksidanter, vasoaktive medikamenter, neuropeptider, MAO-inhibitorer, neurotrope midler, membranpreparater og andre.

I vaskulær demens komplisert av depressiv lidelse, bruk av serotonin-reopptaksinhibitorer i angst og søvnløshet foreskrevet sedativa, psykotiske lidelser med antipsykotisk anvendt. Hos pasienter med vaskulær demens kan oppstå paradoksale reaksjoner på medisiner, men i behandlingsprosessen utføres permanent overvåkning av fysiske og mentale tilstand hos pasienten og medikamentet erstattet med ingen effekt eller forverring av pasientens tilstand. Medikamenter som negativt påvirker kognitive funksjoner, foreskrives bare om nødvendig, i små doser og kortkurs.

Medisinbehandling av vaskulær demens er supplert med ikke-behandlingsmetoder og kvalifisert behandling. Om mulig blir pasienten henvist til gruppeterapi og / eller arbeidsterapi for å opprettholde sosiale og motoriske ferdigheter. Pasienter med vaskulær demens skape et komfortabelt og trygt levekår: tildele et eget rom med komfortable møbler, god belysning og et tilstrekkelig antall stimuli (TV, radio), om nødvendig, ta nøklene, utelukke muligheten for inkludering av selvstendige gass ovn. Prognosen for vaskulær demens bestemmes av graden av endringer i hjernen og egenskapene til den underliggende sykdommen.

Les Mer Om Fartøyene