Sykdommer i cerebral fartøy

Hjernen er det viktigste organet som hele organismens funksjon avhenger av. Tapet hans vev kan føre til alvorlige sykdommer, noe som ofte fører til uførhet og til og med død. For et fullt liv er det nødvendig at hjernens kar, som er ansvarlige for blodtilførselen, og dermed tilførsel av oksygen og ernæring, er sunne.

Hjernes vaskulære system

Blod kommer inn i hjernen gjennom de parrede arteriene: to vertebrater og to interne somnolens. Vertebrater, penetrerer inn i hulehulen, forener og danner basilar, eller grunnleggende, som på grunnlag av hjernen smelter sammen med et par carotider. Så en ring er dannet, kalt i medisin ved arteriell sirkel (eller Willisia) av den store hjernen.

Fra ringen grener tre arterier: anterior cerebral, posterior, middle. De passerer over overflaten av hjernen og nærer sine hemisfærer. På de små arteriene som kommer fra dem, blir blodet levert inn i dypets dyp.

Systemet, som består av vertebrale og basilære arterier, kalles vertebrobasilarbassenget og er ansvarlig for å gi blod til de bakre delene av hjernen.

Systemet, som bestod av karotisarterier, ble kalt karotidbassenget. Det leverer blod til de midterste og fremre delene av hjernen.

Takket være denne mekanismen får hjernen nok blod, selv om en av arteriene slutter å fungere.

Sykdommer i hjernens kar

Vaskulære sykdommer i hjernen anses å være en av de vanligste. I utgangspunktet er de forbundet med obstruksjon eller innsnevring av fartøyene, en forverring i strukturen og tonen av deres vegger. Slike endringer fører til brudd på blodsirkulasjonen og en utilstrekkelig strøm av blod til hjernen.

Vaskulære patologier kan være medfødt, og blodsirkulasjonen er også svekket. For eksempel, når en slik sykdom som arteriell aneurisme (tynning og utstikkende vegger), som er oftest medfødt, dens brudd kan forekomme. På grunn av de svake og tynne vegger brister aneurysmen selv med en liten trykkøkning. Og spranget kan skje hos friske mennesker, for eksempel med agitasjon eller fysisk anstrengelse.

Legene advarer om at mennesker med slike brudd blir mer og mer, blant annet øker antall ungdommer.

aterosklerose

Denne sykdommen fører til et brudd på blodsirkulasjonen i hjernen. Dets årsaker ligger i brudd på lipidmetabolismen, som et resultat av at nivået av fettlignende stoffer stiger i blodet: kolesterol, lipoproteiner, triglyserider og andre. De er deponert på vaskulære vegger, innsnevrer lumen og forhindrer blodstrømmen. Først er det kolesterolspot, etter hvert blir de plakk som helt kan dekke lumen, skille fra veggene, disintegrere, bevege seg med blod og tette andre fartøy.

hypertensjon

Denne sykdommen er preget av en stabil økning i blodtrykket. Folk i ulike alder av begge kjønn er påvirket. Med hypertensjon blir kapillærene og arteriene tortuøse, veggene deres flater, lumen smalker, og fullstendig lukking av karene er mulig.

Vanlige symptomer på cerebrovaskulær sykdom

Krenkelser i hjernens sirkulasjon har ikke umiddelbar effekt. I begynnelsen er det ingen symptomer. Selv når de første signalene vises, betaler de ikke noen oppmerksomhet til dem, mens sykdommen utvikler seg. De generelle manifestasjoner av cerebrale vaskulære lidelser inkluderer:

 • hyppig svimmelhet;
 • hodepine (migrene);
 • søvnforstyrrelser;
 • konstant svakhet;
 • minneproblemer;
 • brudd på koordinering av bevegelser;
 • nummenhet av lemmer;
 • besvimelse;
 • irritabilitet og berøring.

I neste fase legges nye symptomer til:

 • endre gang (det blir shuffling, semenivayuschey);
 • forekomsten av falsk trang til å urinere.

Med sykdomsprogresjonen, som vanligvis oppstår i fravær av behandling, forverres tilstanden mer og mer. Følgende symptomer på vaskulære forstyrrelser forekommer:

 • svekkelse av mentale evner;
 • mer merkbare brudd på koordinering av bevegelser;
 • forverring av bekkenorganene.

effekter

Hvis cerebrovaskulære sykdommer ikke behandles, kan følgende utvikles:

 • forbigående akutte sirkulasjonsforstyrrelser (transistor iskemiske angrep);
 • slag (hemorragisk, iskemisk).

TIA er en mikro-fornærmelse, hvor nevrologiske manifestasjoner, som en nedgang i muskelstyrke og nummenhet, vedvarer i en dag, og deretter passere. En avtale med lege er obligatorisk, fordi TIA er en harbinger av et slag.

Hemorragisk slag - et brudd på blodsirkulasjonen, som oppstod på grunn av ruptur av fartøyet og blødning til hjernen.

Iskemisk slag, som også kalles hjerneinfarkt, utvikler seg hvis det har vært en blokkering av arterien med kolesterolplakk, på grunn av hvilket blodet slutte å strømme inn i en bestemt del av hjernen.

årsaker

Årsakene til sykdomsutviklingen er flere:

 • stillesittende livsstil;
 • utbredelsen av skadelig mat i kostholdet;
 • arvelig predisposition;
 • dårlige vaner: røyking, alkoholmisbruk.

diagnostikk

For studier av cerebral fartøy og diagnose av sykdommer, brukes ulike metoder:

 1. Ultralyd er en mye brukt teknikk. Ultralyddiagnose inkluderer dupleksskanning, dopplerografi, ekko-tomografi, transcranial dopplerografi.
 2. Datatomografi (CT). Grunnlaget er røntgenmetoden, suppleret med databehandling. Det gjør det mulig å bestemme arten av hjerneskade, lokalisering og størrelsen på fokuset, tilstanden til hjernestrukturer.
 3. Magnetic resonance imaging (MR). Det gir en mulighet til å få et bilde av hjernen, å studere blodstrømmen i det og gjennomgangen av blodkar i skallen, for å bestemme lokaliseringen av lesjoner, deres størrelse og kvantitet.
 4. Angiografi. Dette er en røntgenstudie utført etter administrering av et kontrastmedium. Metoden gir en indikasjon på varighet og rekkefølge av vaskulær blodtilførsel som gjør det mulig å oppnå informasjon om dannelsen av omveier for blodstrømmen blokkering eller innsnevring av blodkarene.
 5. Elektroencefalografi. Under prosedyren registreres elektrospulsen i hjernen. Metoden har lenge vært brukt og godt studert av leger. Ved hjelp av EEG undersøkes aktivitet og funksjonalitet i hjernen, sirkulasjonssystemet og nervefibernettverket.
 6. Rheoencephalography. Handlingsprinsippet ligner EEG. For å få et resultat, går en svak høyfrekvent strøm gjennom hjernevævet. Tillater deg å vurdere blodkarets elastisitet, fylle dem med blod, blodtilførsel generelt.
 7. Neurosonography. Teknikken er designet for å undersøke spedbarn gjennom en stor fontanel. For bruk av ultralydsutstyr og en spesiell sensor. Det gjør det mulig å vurdere tilstanden til bløtvev, hjernesubstans, fartøy, og også å avsløre tilstedeværelsen av svulster og aneurysmer.

behandling

Behandling av vaskulære lidelser i hjernen avhenger av årsakene som forårsaket dem, og kan utføres av ulike spesialister: nevrolog, terapeut, kardiolog.

Av legemidlene foreskrevet:

 • statiner (Zokor, Simvastatin og andre);
 • fibrater (fenofibrat, lipanor og andre);
 • vasodilatorer (Papaverin, Euphyllin);
 • antioksidanter (vitaminkomplekser, mikroelementer);
 • legemidler som forbedrer hjernens sirkulasjon og metabolske prosesser (Cavinton, Vazobral).

Uten korrigering av ernæring, vil behandlingen ikke være effektiv. Derfor er det nødvendig:

 • å forlate fettstoffer av animalsk opprinnelse, stekt, saltet og røkt mat, brus, hurtigmat, søtsaker;
 • inkludere i dietten mer friske grønnsaker, frukt, urter;
 • konsumere mer sjømat og fisk.

I tillegg anbefales det å opprettholde en normal vekt, slutte å røyke og drikke alkohol. Fordelaktig effekt på fartøyene med trening og daglig opphold i frisk luft.

Tradisjonell medisin tilbyr sine metoder for å helbrede karene. Det er mange verktøy som er tilgjengelige for de fleste og kan tilberedes hjemme.

hvitløk

De mest effektive stoffene er basert på hvitløk. Fra det forberede alkoholholdige tinkturer, hvitløk olje, hvitløk melk.

For å lage mat sist, må du skrelle hvitløkskreft (to spiseskjeer) og et glass melk. Legg hvitløk i en gryte, hell melken, sett på en liten brann og hold på komfyren til lobulene blir myke. Så melken er drenert og full på en spiseskje før du spiser.

En annen effektiv medisin, for forberedelse som vil kreve et stort hode hvitløk og en sitron. Skrell hvitløk og sitrus med peeling er malt, blandet og strømmet med vann (en liter). Gi å brygge, vask deretter i kjøleskapet. Ta opp til 50 gram før måltider. Det er nødvendig å behandle vår og høst. Det normaliserer ikke bare trykket, men styrker også kroppens forsvar.

hagtorn

Hell kokende vann (0,5 liter) hagtornefrukt (et glass) og sett på en langsom brann i noen minutter. Stamme og legg til buljongen to ss honning. Ta en skje før måltider og to skjeer om natten.

Havtornetolje

Dette er et godt middel for å helbrede skinnene i hodet. Det bør tas daglig på en teskje tre ganger daglig før måltider (30 minutter). Kurset er 21 dager, hvorefter det er nødvendig å ta en pause i en måned, og gjenta behandlingen.

forebygging

For å unngå forstyrrelser i hjernecirkulationen er det nødvendig med forebygging av hypertensjon og aterosklerose. Først av alt er det en sunn livsstil og riktig ernæring.

For å holde blodkarene sunne, må du trene. Samtidig er stoffskiftet akselerert, hjertet fungerer bedre, kroppen får mer oksygen, cellene får mer næringsstoffer.

For å forebygge åreforkalkning må du kombinere fysisk arbeid med mentalt arbeid, og også spise riktig. I kostholdet bør råde mat som ikke er skadelig, og nyttig kolesterol, så vel som mye vegetabilsk mat: urter, grønnsaker, bær, frukt.

Hvis det er dårlige vaner, må de være hensynsløst bortkastet. Spesielt skadelig for fartøyene er røyking, noe som fører til spasmer. Dette er ofte årsaken til hypertensjon og aterosklerose.

Sykdommer i hjerneskarene krever obligatorisk behandling. Ellers blir blodtilførselen til hjernen forstyrret, og dette er den direkte ruten mot streker.

Vaskulære sykdommer i hjernen

I denne artikkelen vil vi vurdere vaskulære sykdommer i hjernen og ryggmargen og deres klassifisering. Hjernen er grunnlaget for nervesystemet, det gir oppfattelse, overføring og behandling av informasjon, kontrollerer alle kroppens funksjoner. Korrekt funksjon av sentralnervesystemet skyldes det fulde inntaket av oksygen og næringsstoffer, så stabil blodstrøm er en sunn aktivitet i alle menneskelige livsstøttesystemer. Patologiske endringer i sirkulasjonen av hjernen og ryggmargen fører til alvorlige patologier av hele organismen, og øker risikoen for død.

Blodsirkulasjon av hjernen

Blodstrømmen i sentralnervesystemet er cerebral sirkulasjon gjennom blodkaret.

Det er samtidig tilførsel av blod på fire arterier - to søvnige, to vertebrater, som forenes av anastomoser av arteriell sirkel. Blod som kommer fra halspulsårene, spiser hjernens hjernehalvfrekvens, blodet som strømmer gjennom vertebrale arterier, spiser de bakre hjernebrettene.

Inne i blodbanen blir de fremre paret, mellomparrede og bakre parret hjerner i hjernen opprettet, de beveger seg vekk fra arteriell sirkel, regulerer blodtilførselen til små områder. Den samme blodtilførselen er gitt av de radiale arteriene og forgreningsnettet av kapillærer.

Venøst ​​blod sirkulerer gjennom det anastomoserende venøse systemet.

Siden hvert element bærer sin funksjon, fører en endring i hvilken som helst fartøyes funksjon til en bestemt sykdom og et separat klinisk bilde og dets manifestasjoner.

Klassifisering av vaskulære patologier

Klassifisering av cerebrovaskulære sykdommer. Alle vaskulære sykdommer i ryggmargen og hjernen er delt inn i arter av natur, selvfølgelig, lokalisering av sykdommen.

Den første typen av vaskulære sykdommer inkluderer:

 • Aterosklerotisk sykdom;
 • hypertensjon;
 • hypotensjon;
 • Immunopatologisk forandring;
 • Sykdommer som forårsaker sirkulasjonsforstyrrelser.

Den andre typen sykdommer - indikerer utviklingen av patologi, forårsaket av brudd på fartøyets funksjonelle aktivitet:

 • Sakte progressive lesjoner av cerebral fartøy - disirkulasjonsform av encefalopati;
 • Lesjoner av hjernevævet som følge av høyt blodtrykk;
 • Insuffisiens og abnormaliteter av blodstrømmen til hjernen;
 • Hjerneslag.

Vanlige årsaker til vaskulære sykdommer

Hver vaskulær sykdom i ryggmargen oppstår på grunn av visse årsaker. Endring av skipets tone, patency og andre funksjoner fører til utvikling av patologi. Vaskulære sykdommer i sentralnervesystemet har vanlige årsaker:

 • Feil livsstil;
 • Lav motoraktivitet;
 • Mangel på kardiovaskulær system;
 • Kroniske sykdommer i ryggraden;
 • Oncology;
 • Medfødte sykdommer i blodstrømmen;
 • Skader av ryggraden;
 • Craniocerebrale skader, hjerneforvirring.

symptomer

De første tegnene som angir utbruddet av cerebrovaskulær sykdom er så ubetydelige at pasienter skriver dem av for tretthet, stress, kronisk søvnmangel.

Endringer i fartøyets fremgang, symptomene på cerebrovaskulær sykdom blir mer uttalt.

I alle vaskulære sykdommer er det en rekke vanlige symptomer:

 • Lokale hodepine;
 • Svimmelhet, svakhet, bevissthetstap
 • Høyt blodtrykk;
 • Søvnløshet, irritabilitet;
 • Svekket oppmerksomhet og minne;
 • Ufullstendig koordinering av bevegelser.

Diagnostiske metoder

Et viktig stadium i å bestemme lokalisering, dynamikk, grad av lesjoner er undersøkelser, hvor resultatene gir deg mulighet til å sette en korrekt diagnose og starte en fullverdig behandling.

Studien av cerebrovaskulære sykdommer inkluderer:

 • Ekstern undersøkelse for nevrologiske abnormiteter;
 • måling av parametere for kardiovaskulær aktivitet, arbeid i luftveiene;
 • Ultralyddopplerografi - studien av blodstrømmen i store og mellomstore fartøy i hjernens system;
 • MR-angiografi - undersøker tilstanden til hjernekarsystemet ved hjelp av et magnetfelt;
 • CT angiografi - undersøker funksjonell tilstand av sirkulasjonen og de anatomiske endringene i karene;
 • Elektroencefalografi - fastslår aktiviteten av blodstrøm og overføring av nerveimpulser;
 • Rheoencephalography - undersøker elastisk tilstand av vaskulært vev, bestemmer styrken av blodstrømmen deres;
 • Neurosonography - undersøker det myke vev og fibre i hjernen for tilstedeværelse av patologier;
 • tosidig skanning - undersøker tilstanden av vaskulær blodstrøm;
 • ekkotomografi - vurderer tilstanden av cerebrale strukturer;
 • transcranial dopplerografi - undersøker hemodynamiske prosesser, bestemmer dynamikken i vaskulær restaurering i behandlingen av medisiner.

Vanlige sykdommer

Sykdommer i det cerebrale vaskulære systemet er patologier som kan påvirke en person i forskjellige aldre. Alle slags sykdommer er gjensidig avhengige. Hvis de ikke blir behandlet i tide, vil komplikasjonene av en sykdom være konsekvensen av en mer alvorlig sykdom.

aterosklerose

Aterosklerose i det vaskulære systemet - innsnevring av karene med aterosklerotiske plakk, som begrenser den normale blodstrømmen. Mulig blokkering av hjernehulenes lumen med plakk, noe som fører til at blodstrømmen avbrytes til hjernens del som følge av nekrose av celler og vev.

Egenskaper av sykdommen

 • Svette og rødhet i ansiktet;
 • Hakenes trimer, av hodet;
 • Fenusens venøse system har en innsnevring av dynamikken;
 • Ansikts asymmetri;
 • Urimlig økning i blodkolesterolnivået.

Ved utbruddet av aterosklerose er hovedsymptomen alvorlig smerte, karakteristisk for hele hodet.

Aterosklerose, som har et langvarig forløb av sykdommen, utvikler seg til en kronisk lidelse av cerebral sirkulasjon.

Senere behandling fører til komplikasjoner

 • nedsatt følelse og lammelse av cerebral lobes;
 • aneurisme;
 • slag.

aneurisme

Aneurysm i hjerneskibene er en utvidelse av karoten arterier og venene til Galen som følge av patologien til trelagsstrukturen av karetveggene. Det forårsaker blødning i hjernen på grunn av brudd på det berørte karet.

Egenskaper av symptomer

 • Øjenpatologi (smerte, strabismus, dobling, turbiditet);
 • Redusert visuell og hørbar følelse;
 • Ansiktet er delvis dumme eller lammelse oppstår;

Symptomer på aneurysmbrudd

 • Alvorlige bouts av smerte ledsaget av kvalme og oppkast;
 • hypotensjon;
 • Økt følsomhet for syn, hørsel;
 • Overtredelse av den psykomotoriske tilstanden.

effekter

 • Ødem i hjernen;
 • hydrocephalus;
 • Hjernens iskemi;
 • Vaskulær angiospasm.

Spasm av cerebral fartøy

Angiospasm er spasmen i hjernevaskulaturen, ledsaget av en innsnevring av hjernebarken med en kraftig forverring i tilstanden. Typiske trekk ved sykdommen er oksygen sult av hjerneceller, reduksjon av vaskulær tone.

De viktigste tegn på sykdommen

 • Hodepine i templene, pannen, i nakken;
 • Overtredelse av bevissthet;
 • Følger smerte i en viss halvdel av kroppen;
 • Kortsiktig amnesi.

effekter

 • Brudd på tale;
 • Delvis amnesi;
 • funksjonshemming;
 • Dødelig utfall.

Vaskulær sykdom som fører til psykisk lidelse

Demens er patologien til det cerebrale vaskulære systemet, noe som fører til forstyrrelse i mental tilstand, forringelse av minne og mentale evner.

Egenskaper av staten

 • epilepsi;
 • Krenkelse av koordinering av bevegelser;
 • Forverring av den psykofysiske tilstanden.

effekter

 • Brudd på tale og mental aktivitet;
 • Psykiske lidelser;
 • Skade.

Forstyrrelse av blodstrømmen til spa

Sygdomme i vertebralarterien - komprimering av hjernehvirvelarteriene, forårsaket av aterosklerose og ryggrads-traumas. Karakteristisk reduksjon i blodtilførselen.

Spesielle skilt

 • Endringer i strukturen av bein og vev i livmoderhalsen;
 • Intervertebral brokk;
 • Skader og betennelser i livmorhalsområdet;
 • Midlertidig reduksjon av blodstrømmen;
 • Hypoplasi.

effekter

 • ischemi;
 • Hjerneslag.

ischemi

Hjernens iskemi er en vaskulær sykdom preget av en progressiv forverring av blodtilførselen. De berørte områdene av hjernen slutter å utføre sin funksjon.

Symptomene på sykdommen er en funksjonell psykisk lidelse.

effekter

 • Iskemisk slag;
 • Ødem i hjernen;
 • Lungebetennelse, respiratorisk lammelse;
 • mental retardasjon;
 • Utvikling av kardiovaskulær svikt.

fornærmelse

Stroke er en vaskulær sykdom preget av en skarp brudd på hjernens blodstrøm. Det finnes flere typer slag.

Iskemisk berøring er forbundet med mangel på blodtilførsel til hjernen.

Hemorragisk hjerneslag-lokal blødning, provosert av en aneurisme.

Subaraknoidalt slag - skade blodsirkulasjonen i hjernen som en følge av blødning i hjernen i hjernen.

effekter

 • Full eller delvis lammelse;
 • hukommelsestap;
 • Brudd på minne, tale, syn, hørsel.

Metoder for behandling

Behandling av cerebrovaskulære sykdommer utføres i fellesskap av flere leger: nevrolog, terapeut, oculist, ENT, kardiolog. All behandling av nevralgi i vaskulære sykdommer i hjernen og cerebral blodstrøm er avhengig av årsakene og symptomene som forårsaket patologien.

Et kompleks bestående av medisiner, injeksjoner og fysioterapi prosedyrer er valgt.

Medisiner og injeksjoner er laget for å behandle vaskulære sykdommer og deres årsaker, for å sikre normal blodstrøm og regenerering av vev og nervefibre. Brukte stoffer for å lindre symptomene på sykdommen. En terapeutisk diett er laget.

Under spesielt alvorlige forhold utfører neurosurgen kirurgi.

Etter et fullstendig behandlingsarbeid finner rehabilitering sted. Hovedmetoden er fysioterapi.

De beste tiltakene for å forhindre endringer i fartøyene til dags dato - en sunn livsstil, riktig kosthold, sport, årlig medisinsk undersøkelse.

Eventuelle nevrologiske lidelser krever konsultasjon og behandling, utpekt av en spesialist, som vil sikre en kvalitativ livsforbindelse.

Sykdommer i karene i hjernedepartementene er vanskelige å bære, involverer irreversible prosesser, fører til akutte patologier. Det viktigste er under gjengitt medisinsk behandling.

Vaskulære sykdommer i hjernen og nervesystemet - farlig og uforutsigbar

I forbindelse med den generelle «aldring» av planeten og økningen i antall eldre og eldre blant befolkningen, får hjertesykdommer i hjernen større betydning.

Redusert minne, svimmelhet, støy i ørene, hodepine, redusert ytelse og tretthet - alt dette er de første symptomene på hjernesystemet av en eller annen genese.

Leger og pasienter betaler imidlertid ikke mye oppmerksomhet mot vaskulære sykdommer i nervesystemet, som oftest er en manifestasjon av kronisk sirkulasjonsfeil.

Hvordan blodtilførselen av hjernen er ordnet

Hjernen er hoveddelen av CNS. Den gjennomsnittlige vekten av den voksne hjernen er 2-2,5% av kroppsvekten (1020-2000 gram). Hjernen bruker omtrent 20% av sirkulerende blod, glukose og oksygen, oppnådd under pusten av kroppen.

Siden antikken er det allerede klart at arbeidet med nevroner i hjernen krever riktig næring og en stor mengde energi. Ved hjelp av blod mottar nevroner alle nødvendige komponenter, siden hjernen har en intensiv sirkulasjon med en liten masse.

Blodsirkulasjonen i hjernen har en kompleks struktur, delt inn i venøse og arterielle systemer. Dette er en kompleks mekanisme som sikrer non-stop blodsirkulasjon, optimal perfusjon og blodvolum. For å øke stabiliteten i blodsirkulasjonen, er en sikkerhetskompensasjon av blodstrømmen tilveiebrakt gjennom blodkarets blodkar og hjertesirkel.

I vanskelige situasjoner er hjernen beskyttet mot mangel på blodsirkulasjon (med vanskeligheter eller opphør) av Willis-sirkelen.

Hjernens fartøy

Gjennom sitt arbeid ved utseendet av en slik situasjon (under et iskemisk angrep eller under et slag), observeres selvkompensasjon i bassenget på ett fartøy på grunn av kvittering av blod fra andre fartøy.

Det er kjent at et stort volum oksygen og næringsstoffer er nødvendig for hjernen. Neuroner kan ikke akkumulere og lagre dem, så når blodstrømmen stopper, er den tilgjengelige reserven nok i 10 sekunder. Etter det mister personen bevissthet og etter 3-8 minutter dør nervene.

I tillegg til blodstrøm, i tillegg til kompensasjon, er det en funksjon av selvregulering, når den opprettholder en stabil tilstand, reduserer avhengigheten av blodtrykksendringer, hjerteutgang.

Stabilitet i blodstrømmen av carotid bihuler (nerveceller som ligger i karoten arterier), som inneholder kjemo- og baroreceptorer, er regulert. Carotidnoden overfører signaler til hjernestammen (inn i respiratorisk og vasomotorisk senter), hvor kardialt arbeid, fartøyets tone, etc., er regulert.

Hva skal varsle - klinikken og symptomene

Forstyrrelser i blodsirkulasjonen i hjernen manifesterer ikke umiddelbart, i begynnelsen er det ingen symptomatologi. Vanlige symptomer på vaskulær forstyrrelse i hjernen er hodepine, svimmelhet, regelmessig, svekket hukommelse og søvn, svakhet, svekkelse av motorisk koordinasjon, seleksjonsrunde tilstand, nummenhet i ekstremitetene, bitterhet, irritabilitet.

På senere stadier av patologien er det et brudd på gangen, en falsk trang til å urinere. I fravær av passende behandling blir mentale fakulteter, koordinering av bevegelser og bekkenorganens arbeid svakere.

Også vaskulære sykdommer kan manifestere med arvelig predisposisjon og stillesittende livsstil.

De første tegn på mangel på cerebral blodtilførsel

Ved manifestasjonen av de første tegn på cerebral sirkulatoriske lidelser omfatter symptomer på vaskulær sykdom, samt tinnitus og hodepine, svimmelhet mens gange eller brå forandring i posisjon, hukommelsessvekkelse, søvnforstyrrelser, og redusert ytelse. Slike symptomer vises flere ganger i uken i 3 måneder.

Slike symptomer utvikles med en redusert strømningshastighet fra 55 ml til 45 ml per 100 g / min. Men når du undersøker den nevrologiske statusen, er tegnene på fokalskader av nervesystemet ikke bestemt. Under nevropsykologisk analyse bestemmer en spesialist langsom tanke som et resultat av å løse komplekse problemer.

Kronisk sirkulasjonsfeil - DEP

Kronisk mangel på cerebral sirkulasjon er et ofte oppstått utvalg av cerebrovaskulære sykdommer (med primær hjerneskade og sekundære vaskulære sykdommer).

Encefalopati er den første fasen av kronisk sykdom, kjennetegnet ved små fokale lesjoner i hjernen på grunn av det mindre volum av blodstrømmen (15 ml / 100 g pr min.), Og kan føre til at utseendet av mindre slag, hypoksi, cerebral atrofi middel.

Som regel oppstår utviklingen av disirkulatorisk encefalopati som følge av vaskulære sykdommer i hjernen. Det er vene, blandede og aterosklerotiske former for patologi.

Basert på evalueringen av graden av nevrologiske sykdommer er dysirkulatorisk encefalopati delt inn i følgende grader:

 1. Den første fasen. For første fase av DEP reduseres minne og oppmerksomhet (med brudd på å huske nye data), redusert effektivitet, rask tretthet og kompleksiteten i å skifte oppmerksomhet fra en hendelse til en annen. Fra en lang psykisk belastning kan kjedelige hodepine, søvnforstyrrelser med sporadisk svimmelhet oppstå.
 2. Den andre fasen. I det andre trinnet DEP detekterte personlighetsforandringer (viskositet tenker øke hukommelsesforstyrrelser, resentfulness, egoistisk, irritabilitet, innsnevring av interesse, redusert evne av assosiativ tenkning av abstraksjon og generalisering). Det er intermitterende, kort søvn, kjedelig hodepine, unsteadiness og svimmelhet. I tillegg til anisorefleksjon og pseudobulbarfaktorer defineres vestibulo-cerebellarforstyrrelser, og sosial tilpasning og funksjonshemning reduseres.
 3. Den tredje fasen. Symptomer på EKD i tredje etappe er forverret, svakhet, nedsatt kontroll av bekkenfinkterorganer, en kombinasjon av hodepine med minneforstyrrelser og svimmelhet.

Diagnose og behandling

Diagnostikk av DEP er basert på informasjonen fra klinikken og ytterligere analyser av hjernen, det vaskulære systemet. Fundus bestemmes av blekhet på den optiske platen, aterosklerose, utført palperingsprosedyrer pressede og vridd lige arteriene, rheoencephalography, Doppler-ultralyd, MR, ultralyd angiografi.

Når det er første tegn på patologi, bør periodiske terapeutiske kurs utføres. I samsvar med den fysiske status og manifestasjoner av patogener, er legemiddelbehandling foreskrevet:

 • vasoaktive midler (Vinpocetine, Cavinton, Tsinarizin, etc.);
 • antiplatelet midler (Kurantil, acetylsalisylsyre);
 • antisklerotiske legemidler;
 • nevroprotektorer og nootropics;
 • beroligende;
 • antihypoxants;
 • vitamin E og B..

Kontrollert blodtrykk, er ACE-inhibitorer tilordnet (Quadropril, kaptopril), for å bedre blodsirkulasjonen nikotinsyrepreparater er anbefalt for korreksjon av lipid - statiner (simvastatin, Atovastatin).

Med cerebrovaskulær insuffisiens bør du unngå overoppheting, klatre i fjell, røyke og drikke alkohol, se på TV og bruke PCen i lang tid.

Klassifisering og typer av hjertesykdommer i hjernen

Vaskulære sykdommer i hjernen er klassifisert som følger:

 • første tegn på sirkulasjonsfeil;
 • forbigående brudd (iskemiske angrep, cerebral hypertensiv krise, akutt hypertensiv encefalopati);
 • vedvarende sirkulasjonsforstyrrelser (hemorragiske, iskemiske slag, konsekvenser av overført sykdom);
 • progressive forstyrrelser i hjernens sirkulasjon (kronisk subdural hematom fra ikke-traumatisk karakter, dyscirculatory encephalopathy).

Akutte sirkulasjonsforstyrrelser er klassifisert som sekundære sykdommer. Hovedårsakene til deres manifestasjoner er atherosklerose, hypertensiv sykdom. Noen ganger slag kan oppstå som et resultat av vaskulitt (allergisk, smittsomme, syfilis), systemiske bindevevssykdommer, fødselsskader i hjernen fartøy, forstyrrelser i blodsystemet (koagulopati eritmii, leukemi).

Forløpet av mange sykdommer er komplisert av forbigående iskemiske angrep, som ofte utvikler akutt eller langvarig.

Behandling av hjerneslag utføres i et stasjonært miljø for å redusere dødelighet. En CT-skanning av hjernen utføres. I dette tilfellet er MRI bedre avslørt av puffiness av hjernen, og anerkjenner forekomsten av små hjerteinfarkt. Echoencefaloskopi, angiografi kan utføres.

Grunnlaget for behandling av slag er kombinasjonen av trombolytisk behandling av TPA med nevrorotorer, i senere stadier tilveiebringes antioksidant og disaggregerende terapi.

Diagnose av vaskulære sykdommer

Til populære diagnostiske metoder, ultralydundersøkelse av arterier, magnetisk resonansbilder, nevrologiske studier.

Bestemme utviklingen av neurologiske sykdommer finesser styrer moderne metoder (radionukleid-avbilding, spektroskopi, positron-tomografi, en duplex scan, termisk avbildning, etc.).

Generelt konsept for behandling

Behandling av hjertesykdommer i hjernen og sykdomsforstyrrelser kan utføres av en terapeut, nevrolog og kardiolog. Ofte er det en kompleks terapi som består av korreksjon av ernæring, bruk av narkotika og folkemetoder. Noen ganger er kirurgisk inngrep foreskrevet.

medisinering

I hvert tilfelle er individuell behandling foreskrevet ved hjelp av visse legemidler og deres doser velges.

Populære midler inkluderer:

 • fibrater (lipanor, fenofibrat);
 • statiner (Simvastatin, Zokor);
 • antioksidanter;
 • vasodilatorer (Eufillin, Papaverin);
 • narkotika for å forbedre metabolske prosesser, blodsirkulasjon (Vazobral, Cavinton);
 • antiplatelet midler, decongestants, anti-inflammatoriske midler, glukokortikoider kan også foreskrives.

For behandling av aterosklerose foreskrevet angioprotectors (Anginin, prodektina, stugeron), antikoagulanter (pelentan, Sinkumar, Heparin), antioksidanter, vitaminer og mineraltilskudd, kolesterolsenkende midler (Tiamin, pyridoksin, Diosponin).

Behandling og støtte av fartøy etter folkemetoder

Av folkemetoder vil det være effektivt middel for hvitløkbasert (olje, melk eller alkoholtinkturer), hagtorn og havtornolje.

Oppskrifter for fremstilling av medisinske forbindelser:

 1. For forberedelse hvitløk melk bør ta 2 ss rydde hvitløksklær, legg dem i en gryte og hell et glass melk. På lav varme kok oppløsningen til lobules er myke. Melk er drenert og tatt før måltider på spiseskje.
 2. Et stort hode hvitløk er malt med sitron, blandet og strømmet med en liter vann. Sammensetningen insisteres og plasseres i kjøleskapet og tar 50 gram før måltider.
 3. Et glass hagtorns frukt Hell 0,5 liter kokende vann, simer i noen minutter, filtrer og bland med 2 ss honning. Ta 2 skjeer og 1 skje for natten før du spiser.
 4. Havtornetolje Ta hver dag på en teskje i en halv time før måltider 3 ganger om dagen i 21 dager.

Kirurgisk inngrep

Intravaskulær og intrakranial operasjon utføres gjennom den fremre temporal-basale delen av skallen ved hjelp av forskjellige klemmer, katetre.

For å eliminere iskemiske lesjoner tilbringe endarterectomy og thrombectomy. Forebygging av progressiv ischemi ved innsnevring eller okklusjon av arterien revaskularisering utføres operasjonene (arterielle anastomose mellom grenene i det myke vevet i hodet).

Forebyggende tiltak

For å unngå vaskulær sykdom og samtidige sykdomsforstyrrelser i hjernen bør det tas forebyggende tiltak mot aterosklerose, hypertensjon.

Det er nødvendig å justere kostholdet, fjerne fettprodukter av animalsk opprinnelse, røkt, stekt og salt mat, søtsaker, halvfabrikata, karbonatiserte drikker fra dietten.

I kostholdet må du legge til fisk, sjømat, frisk frukt, grønnsaker, grønnsaker. Det bør opprettholde en normal vekt, gi opp røyking, alkohol, opphold ofte i frisk luft, delta i kroppsopplæring.

Også, bør du observere drikking regime (minst 1,5 liter vann om dagen), og begrense stress.

Konsentrasjon av cerebral fartøy

Ofte bekymret for svimmelhet, hodepine, lagt merke til minnesforringelse? Disse symptomene indikerer en sykdom i hjernens sirkulasjon. For å provosere en dysfunksjon kan sykdommer av kar av en hjerne forårsaket av innsnevring av en lumen. Behandling, utnevnt i tide av en kompetent spesialist, vil bidra til å forbedre kroppens generelle tilstand og unngå ytterligere komplikasjoner.

Faktorer som fremkaller vaskulær sykdom

Negativt virker på menneskekroppen, stressende situasjoner, vedvarende psykisk stress og neurose. En feil livsstil er en annen grunn til blodkarens stenose. Brudd på blodsirkulasjonen fremkaller:

 • Røyking, alkoholisme.
 • Sett med overvekt.
 • Sittende arbeid.
 • Utilstrekkelig søvnmengde.
 • Mangel på tilstrekkelig belastning.
 • Mangel på oksygen: På grunn av den konstante tilstedeværelsen i rommet, som bor i en hyggelig by.
 • Mat mettet med transfett.

Hvorfor er grå materiale på grunn av disse faktorene dårlig forsynt med blod? Årsaken er at fartøy av forskjellige størrelser i hjernen er tynnet, deformert, atherosklerotiske plaketter bygger opp på veggene. Innsnevringen av lumen i hjerneskipene i en person kan ha en genetisk predisposisjon. Men sykdommen vil ikke utvikle seg, hvis du holder seg til en diett, tillater den mulige belastningen.

Symptomer på vaskulære sykdommer

For hver person passerer sykdomsforløpet individuelt. Kanskje nederlaget for alle hovedkarene i hodet eller et brudd på sirkulasjonen av bare en del av hjernen. Manifestasjonen av sykdommen kan begynne med hodepine når karene i hjernen blir ødelagt og fører til demens. Distinguish den kroniske løpet av sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen og akutt form.

På de innledende stadiene De vanligste kroniske pasientene er:

 • Redusert effektivitet.
 • Økt tretthet.
 • Døsighet.
 • En liten hodepine, lett fjernet av smertestillende midler.
 • Følelse av irritabilitet, nervøsitet.
 • Utseende fra fravær.

Når du utvikler den andre fasen vaskulær dysfunksjon, vises følgende symptomer:

 • Forverring av generell tilstand, utseende av svimmelhet.
 • Økning i hodepine, intensivering.
 • Brudd på urinsystemet.
 • Endring av gang: skinnende trinn, blanding.
 • Nummen av ekstremiteter.
 • Alvorlig irritabilitet, konflikt.

Den tredje fasen - den mest alvorlige, uttrykkes av alvorlige lidelser i hjernens sirkulasjon:

 • Koordinering av bevegelser er forstyrret, redusert.
 • Bena kan være frastøtende.
 • Svimning oppstår oftere.
 • Violert tale, det blir utydelig.
 • Synet faller.
 • Hodepine blir uutholdelig.

I fravær av behandling fører tredje ledd til et slag. Den akutte form for stenose i det vaskulære systemet fører også til blødning i det grå stoffet eller hjerneinfarkt. Hvis en person på dette tidspunktet ikke gir nødhjelp, kan han bli lammet. I ekstremt alvorlige tilfeller oppstår pasientens død.

Hvilke sykdommer forårsaker innsnevring av hjerneskipene?

Hver sykdom i hjernekarene er preget av en rekke symptomer. Eksperter kaller også årsaken til vaskulær skade de samtidige sykdommene som påvirker ikke bare hjernen, men også andre arterier i kroppen.

aneurisme

Aneurysmal sykdom i cerebral fartøy - tap av elastisitet av fartøyet, en endring i strukturen av dets vegger, utseendet av neoplasmer. Fartøyet strekkes, gradvis fylt med blod, mens det presser på nerveenden, forårsaker alvorlige hodepine. Rupturen av veggen fører til blødning i det grå stoffet i hjernen eller subarachnoid regionen.

Aneurysmer er delt inn i følgende typer:

 • Arteriell.
 • Arteriovenøs.
 • The Vienna of Galen.
 • Saccular.

Eksperter kaller en av årsakene til et aneurysmutseende medfødte mangler på grunn av arvelighet. Også provoserer utviklingen av sykdommer av høyt blodtrykk, røyking, narkotikamisbruk, kreft.

Hypertensjon, vegetativ-vaskulær dystoni

Ustabilt trykk i blodkarene fører til tap av fleksibilitet, dystrofi av veggene i arteriene og årene. I dette tilfellet deformeres hovedskipene, deres lumen smalker, små kapillærer blir ødelagt. Resultatet av hypertensjon er et brudd på blodtilførselen av grå materiale og hjernebarken, et mulig slag.

aterosklerose

Det utvikler seg som et resultat av overflødig kolesterol i høy tetthet i kroppen. Kolesterolplakkene holder seg til veggene i hjernens kar, akkumuleres i halspulsåren, lukker hullene i det vaskulære systemet. Samtidig reduseres kapasiteten til fartøyene, hjernens ernæring forverres.

Arterier mister elastisitet, deres indre lag faller sammen. En fullstendig lukning av lumen er mulig hvis blodige legemer er festet til kolesterolplakk. Utviklingen av trombose i hodet fører til at celler av grå materiale dør.

Diabetes mellitus

Med en kritisk nedgang i sukker, kan en diabetiker falle inn i hypokom. Samtidig er noen hjerneskip som ikke får nok oksygen, å dø ut. Jo oftere en pasient lider av sukker, desto mer sannsynlig er det at demens utvikler seg som følge av nedsatt blodsirkulasjon i hjernen.

Cervikal osteokondrose

Osteokondrose forårsaker deformering av brusk av intervertebrale skiver. Samtidig er karene i livmorhalsområdet tilstoppet, hjernen mottar ikke nok ernæring, oksygen sult oppstår. Cervikal osteokondrose i forsømt form fører til svimmelhet, besvimelse.

Forårsakelse av innsnevring av hjernens kar kan også andre sykdommer: blodskader, godartede eller ondartede svulster, hjertesykdommer. Arbeidet med sirkulasjonssystemet i hjernen av grå materie kan brytes og som et resultat av traumer: skade, hjernerystelse i hjernen.

diagnostikk

Basert på symptomer, tester og undersøkelser, diagnostiserer legen en sykdom som provoserer stenose, innsnevring av hjerneskipene. For å klargjøre diagnosen må du gjennomgå en grundig undersøkelse:

 • Lag et EKG.
 • Utfør ultralyd av karoten arterien, hjernens kar.
 • Å lage en datastyrt tomografi av hjernen.
 • Utfør en punktering av cerebrospinalvæske.
 • Kontroller informasjonen om obstruksjon av fartøy med angiografi (røntgenstudie).

I tillegg kan den sakkyndige tildele passering av EEG, hjerne MR for å bestemme funksjonaliteten av hjerneaktiviteten. Først etter at diagnosen er gjort, kan man starte behandlingen. Noen ganger kan en aneurisme eller innsnevring av åpningen av det vaskulære system i hjernen er diagnostisert bare med tap av hjernen, ved brudd av den aneurysmal sac uten ytterligere symptomer.

behandling

Til hvem skal jeg klage på hodepine og dårlig helse? Hvordan behandle cerebral fartøyer - en neurologs privilegium. Men en terapeut eller kardiolog kan gi hjelp og gi anbefalinger for fjerning av symptomer i et tidlig stadium av sirkulasjonsforstyrrelser.

Tradisjonell terapi

Valget av medisiner er best betrodd til legen. Avhengig av sykdomsforløpet er karakteristikkene til pasientens kropp, undersøkelsesdata og analyser valgt et sett med medisiner. Ofte foreskriver legene medisiner for cerebral fartøyer:

 • Vasodilator og styrke legemidler. Actovegin, Flebodia, Lecithin bidrar til å normalisere strukturen i sirkulasjonssystemet, styrke veggene til fartøyene og gjøre dem mer elastiske.
 • spasmolytika. Drotaverin, Nosh-Pa, Papaverin lindrer spasmer av blodårer, reduserer smertefulle opplevelser.
 • fibrater (Clofibrate, Atromide, Mevakos) og statiner (Wazilip, Aktalipid). Først og fremst sliter disse stoffene med årsaken til atherosklerose - kolesterolplakk. Bare en type medisinering er foreskrevet.
 • Vitamin terapi. Vitaminer A, C, E, Selen, jodpreparater bidrar til å normalisere funksjonen av sirkulasjonssystemet.

For å redusere følelser av angst, irritabilitet og nervøsitet, kan pasienten slippes ut beroligende eller antidepressiva.

Husk! Uavhengig foreskrive selv medisiner basert på hodepine kan ikke, må du alltid konsultere en lege!

Kirurgisk inngrep

Fjerning av innsnevring av karene i hjernen kan gjøres ved hjelp av en kirurgisk operasjon. Det utføres i de sentrale stadiene, når stoffbehandling ikke har en positiv effekt. Avhengig av type sykdom er metodene for kirurgisk inngrep delt inn i:

 • Carotid endarterektomi - fjerning av kolesterolplakk fra indre beholder.
 • Angioplastikk - dannelsen av et lumen ved hjelp av et spesielt skjelett.

Hvis forstyrrelse av sirkulasjonssystemet i hodet skyldes en aneurisme, er kirurgi den mest effektive behandlingsmetoden.

 • Klipping. Eliminering av en aneurysm fra den generelle blodstrømmen med bevaring av bærbarhetens passabilitet.
 • Styrking. Innpakning av et aneurysmisk fartøy med spesiell kirurgisk gassbind.
 • Endovaskulær operasjon. Blokkerer hjerneområdet med en aneurisme med spesielle spiraler.

Hemmeligheter for tradisjonell medisin

For å lindre tilstanden til en pasient som lider av hodepine, kan svimmelhet forårsaket av innsnevring av hodeskårene gjøres ved hjelp av tradisjonelle medisinoppskrifter.

 1. For å normalisere trykket: avtagning av hagtorn, dogrose med tillegg av honning.
 2. For å eliminere kolesterolplakk: alkoholtinktur av hvitløk. Legemidlet er tatt i henhold til skjemaet, initialdosen er en dråpe per 100 g. melk.
 3. Hjelper kløver i ørene hjelper kløverte eller avkok.
 4. For å redusere kolesterol brukt infusjon på unge furu kegler, tørr grunn røtter av løvetann, tinktur av elecampane.

Oppmerksomhet vær så snill! Du kan konsumere medisiner som er foreskrevet av tradisjonell medisin først etter at du har konsultert legen din og sørget for sikkerheten til disse midlene.

Hvordan unngå constriction av blodårer?

Medisinske tiltak er ikke fornuftige hvis en person som er utsatt for innsnevring av blodårene, ikke forandrer sin livsstil. Forebygging av aterosklerose inkluderer stenose:

 • Overholdelse av kosthold: Avslag på mel, fett til fordel for grønnsaker, frokostblandinger, proteinmatvarer.
 • Sunn livsstil: moderat forbruk av alkohol, eliminering av røyking.
 • Bruken av naturlige vitaminer og produkter som inneholder aminosyrer: havfisk, nøtter.
 • Mulig belastning: besøke bassenget, morgenkjøring, sykling.

Ønsker du å leve uten hodepine? Mer tur i frisk luft, gå til skogen, park. Ikke forsink behandlingen av cerebral fartøy hvis du føler deg ubehagelig. Resultatet av en signifikant svekkelse av blodsirkulasjonen er et slag. Det er vanskelig å eliminere stroke komplikasjoner. Og ikke stole på en ung organisme, hjerneinfarkt har lenge opphørt å være en eldre sykdom og blir ofte diagnostisert hos trettiåringer.

Hjerneskjermer - symptomer og behandling, hva er hjernens sykdommer

Jo tidligere symptomene blir oppdaget og behandlingen av cerebrovaskulære sykdommer er startet, desto lettere er det å takle et utviklingsproblem som forverrer livskvaliteten til enhver pasient.

Uansett hva sykdommen kalles, vil det påvirke mange prosesser negativt.

Hjernen er engasjert i koordinering av hele organismenes systemer, og hvis det ikke har nok blod og næringsstoffer og oksygen brakt med det, blir vev og sykdommer som ikke bare fører til uførhet, men også til døden nært forestående.

Bare noen minutter uten oksygen, og nevronene begynner å dø.

For å unngå forsinkelser i transporten må kanalene som blodet transporteres til hjernen være sunt.

Til tross for at hjernens vekt er bare 2% av kroppsvekten, selv i ro, trenger den en sjettedel av volumet sirkulerende blod i kroppen og omtrent en fjerdedel av oksygen som kommer inn i kroppen i pusteprosessen.

Et komplekst system med blodtilførsel til hodet sikrer konstant blodsirkulasjon i ønsket volum, og for å øke stabiliteten er det beskyttet av arteriell sirkulasjon og det vaskulære nettverket av membranene.

Hjernes vaskulære system

Blod kommer inn i hjernen gjennom 4 arterier - 2 søvnige interne og 2 vertebrale, og utløpet skjer gjennom 2 indre jugular vener.

Vertebrale arterier leverer 15-30%, søvnige arterier - 70-85% av det nødvendige blodet.

Videre grener hovedarteriene, gradvis avtagende i størrelse, til de blir til de tynneste kapillærene som danner et nettverk som bærer blod til de dypeste lagene i hjernen, til hver neuron.

Neuroner i hjernen kan ikke lagre og lagre mye oksygen og ernæring. Reservertene er bare nok i 10 sekunder, så når blodstrømmen slettes, er det et bevissthetstab, og etter ca. 5 minutter begynner nevronene å dø.

Beskyttelse mot utilstrekkelig blodtilførsel er den vaskulære sirkelen til hjernebunnen. Når komplekse situasjoner utvikler seg (for eksempel slag eller andre årsaker til opphør av sirkulasjon), oppstår erstatning på bekostning av omkringliggende fartøy.

Systemet er utformet slik at det ikke bare er selvkompenserende, men også selvjusterende, så lite som mulig avhengig av svingninger i blodtrykk under høye belastninger.

Juster stabiliteten til arbeidet med spesielle nerveceller - karotid bihuler.

Deres reseptorer oppfatter informasjon om blodsammensetningen og nivået av trykk og overfører dem til sentrene som regulerer pusten, hjertets arbeid og tonen på fartøyene.

Enhet av hjernen til innholdet ↑

Sykdommer i cerebral fartøy

Eventuelle vaskulære problemer, uavhengig av om de er medfødte eller ervervet, vil føre til funksjonsfeil i blodet (og dårlig blodsirkulasjon er en utilstrekkelig tilførsel av hjernevæv) og manifestasjonen av de tilsvarende symptomene.

Moderne medisinske statistikker indikerer at pasienter med de tilsvarende symptomene blir mer og andelen av unge blant dem øker.

Ofte når symptomene dukker opp, begynner behandlingen ikke med det samme, fordi mange skriver dem av for enkle øyeblikkelige indisposisjoner.

De første skjemaene av vaskulære problemer inkluderer:

 • Subklinisk (asymptomatisk) mangel på blodtilførsel til hodet;
 • Begynner å vise milde symptomer på utilstrekkelig blodtilførsel;
 • Avsluttende encefalopati i første grad.

Vanligvis begynner alt med de minste symptomene, og personen forstår ikke engang at det er på tide å starte behandlingen, men etter hvert er det alvorlige symptomer på nevrologiske lidelser, som snakker om flere hjerneskade.

Årsaken er disirkulatorisk encefalopati eller en situasjon der deler av hjernen er kronisk syke forsynt med blod.

Tabellen nedenfor viser klassifisering av sykdommer som fører til sirkulasjonsforstyrrelser i hodet:

Statistikken gir navn på sykdommer som bryter blodsirkulasjonen og forekommer oftere:

Åreforkalkning. Dette er en kronisk sykdom i arteriene, ledsaget av avsetning av kolesterol i vaskulær lumen, som kan føre til blokkering.

Selv med moderat utrydding utvikler organisk iskemi.

Aterosklerose av cerebral arterier og okkluderte lumen fører til et slag.

Arteriosklerose av Menkeberg. Den nest vanligste formen for arterielle lesjoner etter aterosklerose.

Denne sykdommen er preget av avsetningen i kalsiumsalterens arterier, som ikke fører til en obstruksjon, men til utviklingen av aneurysmer.

aneurisme. Denne patologiske ekspansjonen av arterien, som ved brudd fører til intracerebral eller subarachnoid blødning, er skyldige av dette svake vegger.

Konsekvensen kan være nevrologiske lidelser med symptomer av varierende alvorlighetsgrad og til og med død.

Aneurysm kan være av forskjellige former, men det kan sammenlignes med åreknuter, når de krympede forstørrede delene av venene stikker ut under huden. På samme måte kan vev av arterien i hjernen utstøtes.

trombose. Vises på grunn av blokkering av blodet i blodet ved blodpropp, hvor saken er skaden på veggen.

Utvikler vanligvis i Willis-sirkelen og dets grener.

Dødelighet fra dette problemet er ca. 4%, ofte etter adekvat behandling, er det mulig å få fullstendig utvinning av pasienten.

Uansett hva navnet på problemet - hyperplasia emboli, aneurisme eller noe annet - du må ta hensyn til symptomer, finne årsaken til sin forekomst og umiddelbart begynne behandling, kvaliteten på som avhenger av dyktighet av behandlende lege.

årsaker

Enhver sykdom i sirkulasjonssystemet i hodet utvikler seg på grunn av redusert patency, tonus og andre funksjoner i karene, noe som fører til:

 • Usunn livsstil;
 • Hodet traumer;
 • Insuffisient i sirkulasjonssystemet;
 • Osteochondrose.

Det er umulig å ringe utvetydig en eller annen grunn, noe som skyldes denne eller den vaskulære forstyrrelsen.

I hvert enkelt tilfelle er utløsere flere faktorer, hvor utviklingen påvirker pasientens kjønn, alder og vekt.

Hvis homocystein økes i blodplasma, vil risikoen for å utvikle sykdommer som fører til obstruksjon av et hvilket som helst sted øke, men konsentrasjonen av vitamin B bør også reduseres i blodplasma6 og b12.

Vanlige symptomer på cerebrovaskulær sykdom

De første symptomene, som signaliserer at det er på tide å starte behandlingen, er så ubetydelig at de er avskrevet for mangel på søvn, stress, tretthet og svært få personer får ideen om at det er på tide å starte behandlingen.

Over tid blir symptomene mer uttalt, da endringer i karene, uten passende behandling, fremskritt.

Alle problemene i sirkulasjonssystemet i hodet kan skiller seg ut med vanlige tegn.

Subjektive symptomer:

 • Irritabilitet og søvnløshet;
 • Svekket oppmerksomhet, minneverdighet;
 • Forringelse av koordinering av bevegelser;
 • Svakhet og svimmelhet, ned til bevissthetstap
 • Hodepine (symptom karakteristisk for mange sykdommer);
 • Økt blodtrykk;
 • Lyder i ørene;
 • Emosjonell labilitet;
 • Irritabilitet.

Objektive symptomer:

 • Oculomotoriske lidelser;
 • Økning eller asymmetri av tendonreflekser;
 • Økt svette
 • Labilitet av puls;
 • Tremor alder.

Symptomer, hvis det ikke er behandling, forverres og ovenstående er lagt til:

 • Forverring av bekkenorganene;
 • Sterke brudd på koordinering av bevegelser;
 • Svakhet av mentale evner.
Aterosklerose av cerebral fartøyer til innholdet ↑

diagnostikk

Før behandlingsstart er det nødvendig å bestemme hvor problemet er, graden av skade og dynamikken i prosessen.

Bare å ha estimerte resultater, faglærte ekspert, vurderer anamnese, tegn og undersøkelsesdata, setter diagnosen og tenker over behandlingsordningen.

For diagnostikk utvikles spesielle metoder:

 • Tosidig skanning - analyse av tilstanden til blodkanalen, dens lumen og undersøkelse av vev rundt kanalen
 • angiografi - Kontrast radiografisk undersøkelse, studier av tilstanden til blodårene, blodstrømmen og omfanget av patologi;
 • Beregnet Tomografi - bestemme tilstanden til hjernestrukturer, lesjonens art, bildene kan vises på skjermen og skrive ut bildet;
 • Ultralyddopplerografi - undersøkelse av blodstrømmen i store og mellomstore fartøy
 • Transcranial Doppler - bestemmelse av gjenopprettingsdynamikk ved narkotikabehandling
 • Magnetic resonance imaging - På det oppnådde bildet av hjernen kan du studere blodstrømmen, bestemme plasseringen av lesjonen;
 • elektroencefalografi - bestemmelse av aktiviteten ved overføring av nerveimpulser og blodstrømning;
 • neurosonography - undersøkelse av fibre og bløtvev, brukes til undersøkelse av spedbarn;
 • rheoencephalography - bestemmelse av styrken av blodstrømmen og elastisiteten til veggene i blodkarene
 • MR og CT angiografi - Studie av tilstanden til sirkulasjonssystemet, som avslører anatomiske endringer i den.
til innholdet ↑

Les Mer Om Fartøyene