Hva er sykdommene i beinene i beina

Sykdommer i karene i underekstremiteter kan streike i alle aldre. Mangfoldet deres er svært bredt, de er preget av ulike symptomer og har individuelle egenskaper ved behandling. Hver sykdom kan føre til alvorlige komplikasjoner og konsekvenser. For å unngå at dette skjer, er det nødvendig å bli kjent med alle mulige brudd på karsystemet så mye som mulig. Og det viktigste er å forstå - hva å gjøre hvis smertene på beina er vondt.

Symptomer på bein sykdommer, bilder og behandlingsmetoder - det viktigste er samlet i denne artikkelen.

De viktigste sykdommene i benkarrene: symptomer og kort beskrivelse

Symptomer på venøs leg sykdom kan forekomme i det tidligste stadiet. Hvis du finner dem i tide og umiddelbart kontakter en phlebologist, kan du ikke bare stoppe sykdomsprogresjonen, men også helt bli kvitt den.

Så, hva er sykdommene i beinene i beina?

aterosklerose

Aterosklerose er nederlag av arterier av systemisk natur, som er ledsaget av Kolesterol innskudd og plaketter festet til veggene i blodårene. Dette fører til forstyrrelse i ernæringen av blodtilførselen og en generell funksjonsfeil i sirkulasjonssystemet.

Til slutt akkumulerte innskudd kan føre til fullstendig blokkering av blodårene, noe som ofte fører til døden.

Aterosklerose er mer utsatt for menn. Kvinner er mye mindre sannsynlig å utvikle denne sykdommen. Hva er årsakene?

 • I et dårlig kosthold. Det store forbruket av fett, stekt, røkt mat, hurtigmat, alkoholholdige og karbonerte drikker fører til utseendet av kolesterolplakk.
 • påkjenninger. Negative følelser, konstant nerveskade og stress fører til aterosklerose.
 • røyke. Nikotin og harpiks har en svært negativ effekt på det vaskulære systemet.
 • Diabetes mellitus. En av de viktigste årsakene til atherosklerose.

Det mest karakteristiske symptomet for aterosklerose er lameness. Når du går, føler pasienten alvorlig smerte i kalv-, lår- og hoftefagområdet. Smerten er midlertidig, etter hvert faller den ned. Men etter noen tid kommer tilbake igjen.

Aterosklerose har en rekke andre symptomer:

 • benkramper om natten;
 • en følelse av nummenhet i føttene og tærne;
 • rask tretthet i beina under korttidsvandring;
 • blep av huden, kan være med en cyanotisk nyanse.

Åreknuter

I motsetning til aterosklerose er en ren maskulin sykdom, åreknuter mest utsatt for vakre jenter. Bena blir raskt slitne, hevelser, tyngde og smertefulle opplevelser er notert, Vascular webs av lilla fargetone begynner å vises. På slutten av bildet legges hovent og blodig rødaktig eller brightly farget på overflaten av venen.

I 80% av tilfellene oppstår varicose under graviditet eller etter fødsel. Hormonal svikt gir et spesielt preg på det vaskulære systemet. Også åreknuter kan bli forlenget i en statisk stilling (står eller sitter, spesielt i en fot til fot), lang slitasje på sko med hæler.

Åreknuter og fartøy på bena, bilder:

Begynner åreknuter, fase 1-2

Dyp venøs okklusjon

Til okklusjonen av dypårene er det medisinske uttrykket flebotrombose. Utseendet til patologi fører til:

 • økt blodkoagulasjon
 • brudd på strukturen av veggene i det vaskulære systemet;
 • Senket blodstrøm.

Phlebothrombosis har en rekke karakteristiske symptomer:

 • smerte i bena, en følelse av ubehag, raspiraniya og rask tretthet (passerer raskt når du ligger og løfter bena over hodet)
 • hevelse av føttene;
 • Benet, påvirket av flebotrombose, føles mye kaldere enn et sunt ben.

Vaskulær obstruksjon

Vaskulær obstruksjon kalles okklusjon. Faktisk er det embolien til perifere kar, deres spasmer og ekstremt akutt brudd på blodsirkulasjonen. Faren for okklusjon er høy sannsynlighet for fullstendig tap av følsomheten til beina og opphør av deres livsaktivitet.

Symptomer på sykdommen:

 • smerte i benet;
 • mangel på pulsering i beinet;
 • dårlig helsepor av huden;
 • ved senere stadier av sykdommen: fullstendig mangel på følsomhet i føttene, lammelse
 • På benet vises et karakteristisk marmor "mønster";
 • Det okkluderte benet blir kaldt.

Med utilstrekkelig medisinsk hjelp blir resultatet av sykdommen gangren.

Trombose av subkutane årer

En sykdom hvor blodpropper dannes i lumen i subkutane årer, blodpropper. Subkutane vener ligger ganske nær overflaten av huden, så patologien har uttalt manifestasjoner - betennelse, rødhet, hevelse og smerte.

Ved dannelsen av en trombose i venene er det seler, knuter. Dessuten er sykdommen ledsaget av en økning i temperatur og en forandring i hudfargen i problemområdet (det blir for blek i forhold til den generelle skyggen av fotens hud).

endarteritis

Denne patologien i folket kalles en sykdom av røykere. Forskere klarte å bevise at under påvirkning av nikotin og tjære inneholdt i sigaretter, innsnevring av vaskulære lumen og blodtilførsel til vev er betydelig svekket.

"Profesjonell" vaskulær sykdom hos røykere følger med følgende symptomer:

 • smerte i beina under gang, noe som øker med akselerasjon av trinnet eller under overgangen til løpende;
 • hevelse av føttene;
 • føler seg kjeft i bena;
 • utseendet av tretthet i beina selv med minimal stress;
 • hånlighet, ikke forbundet med mulige legskader;
 • fremveksten av trophic ulcers;
 • bleke føtter;
 • Fullstendig tap av følsomhet i føttene.

Metoder for behandling

Kan smerter på bena? Kan forekomme i nærvær av en av de ovennevnte sykdommene. Hvis karene på bena vondt, bør behandling utføres av en phlebologist.

Det er veldig viktig å betro helsen til beina til en erfaren spesialist og ikke engasjere seg i selvmedisinering!

Hver vaskulær sykdom krever en individuell tilnærming til behandling:

 1. aterosklerose. Sykdommen behandles med medisinering og har svært gode resultater, men bare hvis behandlingen starter i tide. Det er også viktig å øke medisineringstiden med vitaminer E, C, PP, umettede fettsyrer. Hvis sykdommen er startet, fjernes problemet kirurgisk.
 2. Åreknuter. I utgangspunktet vil geler og kremer (Troxevasin, Sophia), tabletter fra varicose (Flebodia, Detralex) bidra til å takle problemet. Hvis sykdommen utvikler seg, utføres skleroterapi - de "limer" de berørte karene ved hjelp av skleroserende stoff ved intravenøse injeksjoner. I ekstremt alvorlige tilfeller kan det være nødvendig å fullstendig beskytte venen kirurgisk.
 3. Okklusjon av dype vener. I utgangspunktet kan du forbedre helsen din ved å bruke et medikament sett av geler og tabletter som forbedrer arbeidet til venene. Hvis sparsom behandling ikke hjelper, blir problemet fjernet kirurgisk.
 4. Vaskulær obstruksjon. Med denne sykdommen blir pasienten umiddelbart plassert på et medisinsk sykehus. Selvmedisinering hjemme er helt utelukket! Pasienten blir behandlet med aggressive medisiner. Hvis tilstanden forverres, utføres trombektomi (fjerning av årsaken til blodpropper).
 5. Trombose av subkutane årer. For å eliminere blodpropper kan du bruke medisiner som er beregnet på å fortynne blodproppene. Hvis en slik teknikk ikke hjelper, blir trombi eliminert i det kirurgiske rommet.
 6. endarteritis. Den første behandlingsfasen er et kraftig sett med medisiner (antibiotika, antispasmodik, vitaminer, antikoagulantia), elektroforese, diatermi. Kirurgisk inngrep er bare nødvendig ved ulcerativ-nekrotisk stadium av sykdommen.

Fremgangsmåten for forebygging og generelle anbefalinger

Som du vet, er sykdommen lettere å forebygge enn å behandle. For å beskytte helsen mot vaskulære sykdommer, kan du følge enkle anbefalinger for forebyggende tiltak:

 1. Riktig ernæring, mer frukt og grønnsaker, mindre fet og stekt.
 2. Sportsaktiviteter, i det minste i små mengder. For eksempel, fitness og hjemme øvelser. Det er veldig nyttig på slutten av arbeidsdagen å ligge på sengen, løfte bena over hodet og lene seg mot veggen. Dette vil forbedre blodsirkulasjonen, avlaste tyngde og hevelse i beina, normaliserer utstrømningen av blod.
 3. Kontrastdusj - Meget gunstig effekt på det vaskulære systemet, bidrar til å styrke åre og blodårer, beskytte mot mulige sykdommer.
 4. Unngå langvarig opphold på beina.
 5. brukfolkemessige rettsmidlerfor vedlikehold av optimale arbeid av fartøy. Du kan også konsultere en phlebologist om å støtte medisiner for forebyggende formål.

konklusjon

I detalj for å lære om legkarsykdommer, symptomer og deres behandling - betyr det informativt å forberede deg på mulige problemer med det vaskulære systemet. Nå er det en utmerket mulighet, om nødvendig, ikke å panikk hvis en eller annen sykdom er funnet, men å gi en ambulanse til bena dine kompetent.

Vaskulære sykdommer i beina

Sykdommer i beinene i beina er ganske vanlige. De har sin egen spesifisitet, som er relatert til avstanden til underlivet fra hjertet og behovet for at blodet stiger opp fra bunnen. Vaskulære sykdommer i beina er forbundet med deres deformitet, forstørrelse, blokkering, sammenbrudd, betennelse. Den type lesjon avhenger av veggens struktur: venene er tilbøyelige til å strekke veggen og forstørre lumen, arteriene er preget av muskelatrofi og innsnevring av lumen. I forbindelse med disse endringene kan fartøyene ikke utføre sine funksjoner normalt, blodsirkulasjonen forstyrres, noe som har mange konsekvenser, opp til amputasjon av ekstremiteter.

årsaker

Vaskulære sykdommer kan være forbundet med både høye belastninger på underdelene, for eksempel hos idrettsutøvere og folk som tilbringer mesteparten av tiden på føttene, og med lav mobilitet. Negativt påvirke karene med dårlige vaner og ubalansert ernæring. Har et sted i utviklingen av sykdom og arvelighet.

Klassifisering av vaskulære patologier

Denne gruppen inkluderer en rekke sykdommer som kan deles inn i to typer:

 • Lesjoner av arterier: aterosklerose, utslettende endarteritt og andre.
 • Sykdommer i venene: åreknuter, flebitt, tromboflebitt, trombose.

Aterosklerose av beinene i beina

Sykdommen utvikler seg gradvis og manifesteres som regel etter 50 år. Det er preget av delvis eller fullstendig blokkering av arteriene med kolesterolplakk.

Av medisinske årsaker er årsaker:

 • Naturlig aldring av kroppen.
 • Diabetes mellitus.
 • Feil diett: Å spise mat som er rik på kolesterol.
 • Røyking.
 • Genetisk predisposisjon.
 • Overvekt, noe som fører til økt stress på fartøyene.
 • Hyppige stressende situasjoner.

Symptomene på sykdommen skyldes nedsatt blodsirkulasjon:

 • Blek, med en blåaktig tinge av lemmer.
 • Nummenhet i beina og krypende.
 • Chilliness i nedre ekstremiteter under kneet.
 • Smerter i kalvene under gang, og deretter i ro.
 • Forringelse av minne, svimmelhet.
 • Utvikling av hjertesykdommer.

Diagnosen er basert på pasientens historie om hans livsstil, instrumentell og laboratorieforskning. Den behandlende legen utpeker pasienten:

 • Blodtest for koagulering og lipider.
 • Ultralyd undersøkelse.
 • Angiografi.
 • Kapillyarografiyu.

Når aterosklerose utføres kompleks behandling, inkludert overholdelse av diett, medisinering, fysioterapi. Av stoffer utpeker som regel antikoagulantia, som forhindrer dannelsen av trombi. I tilfeller med betydelig karlukning lumen kirurgisk operasjon kan vises (bypass), idet shunt blir innført i arterien ved sin ekspansjon og gjenopprettelse av blodstrømmen.

Obliterating endarteritt

Dette er en av de mest komplekse vaskulære sykdommene i beina. Karakteriserte endarteritis lesjon blodårene, noe som resulterer i en innsnevring av deres (iblant fullstendig lukking) og dårlig sirkulasjon i underekstremitetene. Vanligvis med endring av endarteritt, forekommer endringer i store kar. Det legges merke til at røykere mennesker lider oftere. Diagnose av sykdommen hovedsakelig hos menn i alderen 20-40 år, kvinner er praktisk talt ikke syke.

Årsakene til utslettende endarteritt er ikke nøyaktig etablert.

Det antas at drivkraften til utviklingen av sykdommen kan tjene som:

 • Overtredelser i immunforsvarets arbeid.
 • Allergiske reaksjoner.
 • Sykdommer i blodet.
 • Røyking.
 • Komplikasjoner etter operasjon.
 • Smittsomme sykdommer.

De viktigste symptomene på endarteritt:

 • Vanskelighetsgrad å gå og intermittent claudication.
 • Alvorlig smerte.
 • Hurtig tretthet ved lave belastninger.
 • Følelse av prikking og følelsesløshet i beina.
 • Hevelse i nedre ekstremiteter.
 • Cyanose av beina.
 • Kramper.
 • Trofiske endringer på huden (tørrhet, opphør av hårvekst, misfarging).
 • Trophic ulcers.

Sykdommen anses uhelbredelig For å lette tilstanden bør pasientene følge følgende anbefalinger:

 • Helt avstå fra å røyke og drikke alkohol.
 • Unngå superkjøling og tung fysisk anstrengelse på beina.
 • Ta antiinflammatoriske og blodfortynnende medisiner.

I alvorlige tilfeller kan kirurgisk behandling foreskrives: omgå arteriene, fjerne det berørte området av fartøyet.

Varicose føtter

Dette er en svært vanlig sykdom i de nedre lemmer, reduksjon av elastisitet karakterisert venøse vegger og svikt av ventiler, slik at blod stagnerer i venene, årene utvider langstrakt forløpende under de hudområder. Sykdommen rammer kvinner oftere. De eksakte årsakene til åreknuter er ikke klare. De provokerende faktorene inkluderer:

 • Arvelig disposisjon.
 • Defekter av ventiler og svakhet i venøse vegger.
 • Betydende belastninger på beina.
 • En stillesittende livsstil.
 • Mottak av hormonelle prevensjonsmidler.
 • Vektig.

Symptomatisk utvikler seg gradvis - fra lettere til mer alvorlige manifestasjoner:

 • Ødem og tyngde i beina om kvelden.
 • Utseendet til vaskulære stjerner.
 • Smerte og nattkramper i kalver.
 • De utstående blåårene er under huden.
 • Kløe i huden, utvikling av eksem.
 • Trofiske forandringer (pigmentering, tørrhet og peeling, glanset hud, opphør av hårvekst).
 • Trophic ulcers.

Åreknuter er helt uhelbredelige, men det må kontrolleres, ellers kan alvorlige komplikasjoner utvikle seg. Behandling av sykdommen i blodårene på bena skal være kompleks og fortsette gjennom livet. Terapeutiske metoder inkluderer:

 • Tar medisiner og bruker salver, geler, kremer som reduserer smerte og lindrer hevelse. Dette venotonics, antikoagulerende midler, ikke-steroide anti-inflammatoriske midler, anti-oksidanter (Detraleks, Phlebodia, trombotisk-ACC Curantil, Troxevasin, Troxerutin Lioton gel Ginkor Forth, og så videre).
 • Bruk av kompressive jersey, som normaliserer blodstrømmen, forhindrer hevelse, forenkler tilstanden.
 • Balansert næring og vekt normalisering.
 • Avslag på bad og badstuer, solprosedyrer og varme bad.
 • Fysisk utdanning med vekt på gastrocnemius muskler, som tar en direkte rolle i å skyve blod fra underkroppene.
 • Unngå langvarig sitte eller stående.
 • Løft bena over hjertet i hvert øyeblikk (4 ganger om dagen i 10-15 minutter).

flebitt

Denne betennelsen i venenees vegger med etterfølgende forstyrrelse av blodårene og nedsatt blodsirkulasjon. Hovedårsakene til flebitis utvikling er følgende:

 • Varicose sykdom.
 • Smittsomme sykdommer.
 • Skade.
 • Den berørte venen deformeres, øker i størrelse og blir tett.
 • Huden i stedet for den berørte beholderen blir rød, temperaturen stiger.
 • I vondt ben, oppstår ubehag, det kan hovne.

Sykdommen er både akutt og kronisk. Når flebitt tromboflebitt ofte utvikler, som er betennelse av veggene i blodårene lagt til deres okklusjon (delvis eller fullstendig) trombe.

tromboflebitt

Denne sykdommen er preget av betennelse i venenees vegger med samtidig økning i blodviskositet, dannelse av trombi, innsnevring av blodkarets lumen og brudd på blodsirkulasjonen. Trombi utgjør en fare for livet, da de kan komme ut og komme inn i en hvilken som helst del av sirkulasjonssystemet, inkludert lungearterien. Ofte utvikler tromboflebitt i nedre ekstremiteter med åreknuter, men det er andre årsaker til patologien:

 • Smittsomme sykdommer.
 • Skader på underekstremiteter.
 • Økt koagulerbarhet av blod.
 • Forandring i blodsammensetningen, for eksempel som følge av å ta visse medisiner.
 • Graviditet og fødsel.

Utviklet med varicose thrombophlebitis fanger vanligvis nedre delen av låret og den øvre tredjedel av shin. Følgende symptomer er nevnt:

 • generell forverring av helse (utilpash, feber);
 • smerte i det berørte fartøyets område, som forverres av bevegelse;
 • rødhet og glans av huden i fremspringet av den berørte venen;
 • ødem i det syke benet og dets markerte forskjell fra sunn i størrelse;
 • Lett å grope for infiltrater i form av snorliknende seler.

Behandling av tromboflebitt innebærer primært bruk av blodfortynnende legemidler for å forhindre dannelse av blodpropper, etterfulgt av inkludering av antiinflammatoriske legemidler. I nærvær av en trombose er det angitt en kirurgisk prosedyre, hvor blokkeringen av venen elimineres. I tillegg er det nødvendig å bruke kompresjonsjersey, bruk av geler, massasje, fysiske øvelser som forbedrer blodsirkulasjonen i blodårene.

trombose

Inflammasjon av dypårene og dannelsen av trombi i dem kalles trombose. En trombose dannes raskt, og hvis den er løst festet til blodveggveggen, kan den til enhver tid gå av og bevege seg langs karet.

Hovedårsakene til trombose er:

 • medfødte abnormiteter av blodkar;
 • hormonelle lidelser;
 • hevelse;
 • skader med vaskulære lesjoner;
 • frakturer;
 • kirurgiske inngrep;
 • lammelse av beina og parese;
 • alvorlige infeksjoner;
 • overflødig vekt.

I tillegg inkluderer provokerende faktorer:

 • alderdom;
 • tung fysisk aktivitet;
 • stillesittende livsstil;
 • langvarig sengen hviler og immobilitet;
 • dårlige vaner (alkoholforbruk, røyking).

Symptomene på sykdommen er ikke alltid tydelig uttalt. Trombose kan mistenkes av følgende tegn:

 • Bursting, pulling, klemme smerte om kvelden.
 • Nummenhet og løpende rystelser i underbenet.
 • Tyngde i beinet ved slutten av dagen.
 • Ødem og en økning i volumet av den berørte lemmen.
 • Tynning av huden på et sykt ben, blek og cyanose.
 • Glanset skinn.
 • Økning i temperatur (generelt og lokalt).
 • Fyll overflatene med blod og uttrykke mønsteret under huden.
 • Temperaturen på sykebenet er lavere enn det som er sunt.

Behandling av trombose kan være konservativ og operativ. I det første tilfellet foreskrive stoffene i følgende grupper:

 • anti-inflammatorisk;
 • antikoagulantia av direkte og indirekte virkning;
 • enzymer med trombolytiske egenskaper;
 • midler som forbedrer mikrosirkulasjon og flyt av blod.

I tillegg er det vist elastisk bandasje eller bruk av komprimeringsstrikk.

Som konklusjon

Sykdommer i beinene på beina kan føre til irreversible forandringer, forringelse av livskvaliteten, funksjonshemning og til og med død. Derfor er det viktig å behandle dem i begynnelsen av utviklingen. Og det er enda bedre å være engasjert i forebyggingen: kvitte seg med dårlige vaner, spis riktig, opprettholde normal vekt, trene, unngå stress.

Sykdommer i karene og arterier i underdelene

Deres mekanisme er faktisk den samme: første fartøyet endrer sin form eller struktur, og deretter opphører å operere i en lyd modus har en negativ innvirkning på det omgivende vev. Elementene i sirkulasjonssystemet selv kan miste sin naturlige elastisitet, utvides og smals betydelig, og blir stadig mer utsatt for mekaniske skader. I deres indre del dannes aterosklerotiske plakk, som forhindrer strømmen av venøst ​​og arterielt blod og fremkaller nekrose.

I løpet av de siste tiårene har leger over hele verden notert en økende trend i antall pasienter med en rekke kroniske nedre lemmer. De påvirker om lag 3-7% av de unge og 10-25% av de eldre. På scenen av opprinnelsen og den primære utviklingen, fortsetter den vaskulære patologien til beina ofte asymptomatisk. Uten tilstrekkelig behandling kan mange av dem bli ledsaget av alvorlige konsekvenser, opptil tap av et lem eller død.

Vanlige sykdommer i karene og blodårene

På grunn av den globale spredningen av vaskulære lesjoner i underekstremitetene, noen mennesker bære dem til begrepet standarder som sykdommer forbundet med dem, har blitt rapportert i hver av de andre voksen pasient. Men dette betyr ikke at disse sykdommene ikke trenger behandling. Forsømmelse av behandlingen kan kronet med meget alvorlige komplikasjoner, slik at påvisning av angstsymptomer er det viktig å søke medisinsk oppmerksomhet for differensialdiagnose og valg av riktige taktikk av behandlingen.

I medisinsk praksis er disse sykdommene delt inn i flere grupper:

Obliterating aterosklerose (OASC) - kronisk degenerativ-metabolsk prosess, assosiert med komprimering av arterielle vegger mot bakgrunnen av overdreven forekomst av lipider og kolesterol. Disse stoffene, i sin tur, er katalysatorer for dannelsen av aterosklerotiske plakk, i stand til gradvis avsmalnende åpninger fartøy og fører til deres absolutte overlapping, sammen med underernæring og vevs-levedyktighet.

Aterosklerose er en av de viktigste årsakene til uførhet og dødelighet over hele verden. Dens karakteristiske trekk:

 • smerter i beina, intensiverer når du kjører, klatrer trapper og går raskt,
 • syndrom av intermittent claudication.

Obliterating endarteritt - raskt progressive sykdommer i benens arterier, forbundet med gradvis innsnevring av blodkarets lumen og nekrose av vev uten blodtilførsel. Naturen til patologi er ikke grundig studert, men leger vurderer den inflammatoriske prosessen som er forbundet med overvekt av autoimmune antistoffer i karet som den viktigste årsaken.

 • rask tretthet av lemmer når du går,
 • skarp avkjøling av ekstremiteter uten objektive grunner,
 • hevelse,
 • dannelse av sår.

Akutt arteriell obstruksjon - en sykdom som oppstår på grunn av en unormal økning av blodpropp (hyperkoagulasjonsreaksjonen) samt på bakgrunn av inflammatoriske eller aterosklerotisk prosess som fører til en modifikasjon av de vaskulære vegger og plutselig stopp av blodstrømmen. Denne patologien forårsaker ofte syndromet av akutt arteriell iskemi.

Det uttrykkes hovedsakelig i arteriell spasme av både berørte og sunne ben.

Åreknuter - En vanlig sykdom kjennetegnet ved degenerative endringer i overfladene, hvor det er et tap av elastisitet, strekk, rask vekst og dannelse av ytterligere noder.

Symptomatologien til denne patologien er ganske spesifikk:

 • kongestiv hevelse i beina,
 • kramper,
 • endring i hudpigmentering,
 • følelse av tyngde,
 • sårhet og tretthet,
 • Under huden er det karakteristiske knobbyknuter ofte ledsaget av kløe og brennende.

Denne patologien er ledsaget av slike aggressive komplikasjoner som akutt tromboflebitt og intensiv blødning.

Trombose av overfladisk venøs system - et syndrom som ofte skyldes åreknuter med tilhørende vedlegg av den smittsomme prosessen.

 • skarp hyperemi og akutt smerte i lemmen,
 • fremveksten av infiltrater, lokalisert langs venene til den berørte venen.

Venøs trombose - prosessen med dannelse av en trombus, assosiert med dysfunksjon av koagulasjon og blodstrømning, betennelse eller brudd på integriteten til venøs veggen.

 • hevelse hevelse i lemmen,
 • uttalt hyperemi og hypertermi,
 • skjære smerte,
 • blå hud i lesjonen,
 • arterielle spasmer.

aneurisme - diffuse eller sacciform fremspring av arteriene i forbindelse med utvidelse av hulrommet av blodkaret og redusere dens tone (overdreven strekking eller fortynning av veggen).

Sykdommen manifesterer seg i:

 • svakhet i lemmen,
 • periodisk smerte, tilbøyelig til selvreddende,
 • nummenhet, pulsering, forkjølelse av det berørte området,
 • dannelse av en tumorlignende vekst under huden.

Vaskulært nettverk (telangiektasi) - unormal vekst av subkutane kapillærer, ledsaget av en lokal opphopning av tynne kapillære linjer blått, rødt eller lilla fargetone, som minner om et edderkoppnett, en stjerne eller en kaotisk hjem. Den løper smertefritt og bærer ikke en potensiell risiko for pasientens helse og liv. Er utsatt for sparing av kirurgisk og apparatbehandling. I de aller fleste tilfeller gir pasienten et rent estetisk ubehag.

Risikogrupper

Vaskulære sykdommer i nedre ekstremiteter er mest berørt av pasienter med følgende problemer:

· Lengre røykopplevelse

Diabetes mellitus type 1 og type 2;

· Misbruk av alkoholholdige drikkevarer

Høyt blodtrykk

Hypercholesterolemi (økt konsentrasjon av kolesterol og triglyserider i blodet);

· Høyt nivå av ikke-proteinogen aminosyre homocystein i blodet;

Alvorlig hormonell ubalanse.

Fra patologien til karene og benens arterier, for det meste mennesker som har krysset terskelen i en alder av femti år, men i de siste årene, er deres aktive fordeling også observert blant ungdommen. Menn er mer utsatt for slike sykdommer enn kvinner.

Det skal legges vekt på at flertallet av vaskulære dysfunksjoner er psykologisk, og personer med stressende type karakter er mest utsatt for dem.

Det er viktig at det er forstyrrelser i slektshistorien. Spesielt gjelder det åreforkalkning og åreknuter.

Diagnostiske tiltak

Tilstedeværelsen av en bestemt patologi, så vel som den eksakte årsaken, kan bare opprettes på en heltidssamtale med en spesialist. I løpet av det vil legen stille noen generelle spørsmål om livsstil og kroniske sykdommer, grundig studere anamnese, holde noen funksjonstester, spesifisere tilstedeværelse av lignende patologier i nærmeste slektning. Som en del av undersøkelsen vil legen spørre om frekvensen og intensiteten av symptomene, spore det kliniske bildet og identifisere den påståtte etiologien av sykdommen.

Med delvis bekreftelse på mistanke vil du bli tildelt enkle studier:

Rheovasography (RVG) - Ikke-invasiv funksjonell metode for å vurdere puls blodtilførsel av lemmer, samt tonen, elastisiteten og permeabiliteten til perifere kar med en bestemt enhet;

Måling av skulder-ankelindeksen - En en-trinns innstilling av nivået av arterielt trykk i skulder og ankles område (i normen er det det samme);

Biokjemisk blodprøve (kolesterolinnhold) og andre tester for å oppdage hjertedysfunksjon.

For en mer grundig studie av sykdomsforløpet, tas følgende tiltak:

1. Dupleks skanning av arterier og årer;

2. Angiografi ved bruk av kontrastmedium

3. Magnetisk resonans angiografi;

5. Funksjonstester.

Behandlingsmetoder

For behandling av vaskulære patologier av bena, brukes følgende metoder:

Stenting av femoral og iliac arterier;

· Fiksering av arteriøs venøs fistel

· Reseksjon, prostetikk og endoprosthetikk av aneurisme

En lege kan også foreskrive medisiner for å senke blodtrykk og kolesterol i blodet. Aktuelt kan være bruk av antikoagulantia og legemidler for å opprettholde hjertet.

Du må nødvendigvis følg visse regler, for å forbedre effektiviteten av behandlingen og unngå tilbakefall:

· Kompensere diabetes mellitus (hvis tilgjengelig), monitorer blodsukkernivået konstant

· Slutte å røyke fullstendig

· Overvåk og reguler blodtrykket

• Opprettholde optimal kroppsvekt;

· Utvikle et sunt kosthold, unngå å miste mettet fett i store mengder

· Utfør regelmessig øvelser, utfør tursturer minst 3 ganger i uken.

Ved den minste mistanke om vaskulær sykdom i underekstremitetene, er det nødvendig å konsultere en lege.

Vaskulære sykdommer i beina - en oversikt, symptomer og behandling

Til dato forekommer vaskulære fot sykdommer hos pasienter ganske ofte. Disse inkluderer sykdommer som forstyrrer operasjonen av arteriene, kapillærene og karene i nedre lemmer. Den hyppige manifestasjonen av slike plager er forklart som en arvelig faktor og en livsstil for den moderne mannen. Det er den andre grunnen som er mest utbredt i den moderne verden, siden mannen har blitt mye mindre bevegelige, blir alle bevegelser erstattet av moderne modernisert teknologi. I tillegg er det i flere butikker flere og flere produkter som har en negativ effekt på kroppen.

De vanligste sykdommene

Spesialister identifiserer visse sykdommer, som for karene i underbenet, som er svært vanlige hos pasienter. Disse inkluderer følgende sykdommer:

1. Aterosklerose er en sykdom i arteriene i underkroppene av kronisk natur. Den er dannet på grunn av forbruk av en stor mengde fettstoffer. Den inneholder kolesterol, som ikke er løselig i kroppen, deponert på karossens vegger, som et resultat av at innsnittet i dem blir mindre, i noen tilfeller, og det er blokkering. Aterosklerose er ganske farlig sykdom, da den kan provosere utviklingen av hjerte-og karsykdommer. Det er ganske enkelt å oppdage denne sykdommen:

 • Det er smertefulle opplevelser i kalvemuskulaturene i underbenene når de går;
 • smerte intensiverer med ekstra belastning, for eksempel klatring av stigen, trening, kjøring;
 • perioder med lameness;
 • Med forsømt sykdom vises tørre gangrene på de mest berørte områdene.

Aterosklerose observeres hovedsakelig hos eldre over 50 år. For det første manifesterer sykdommen seg ikke på noen måte, det kan bare oppdages med en rutinemessig undersøkelse.

2. Endarteritt. Sykdommen utvikler seg veldig sakte, påvirker benene på bena. Med denne sykdommen er det en blokkering av arteriene, som et resultat av dette, er det utseende av dødt vev på underdelene, blodsirkulasjonen utføres ikke. Obliterating sykdommer i karene i underdelene kan påvises med slike manifestasjoner:

 • rask tretthet av føttene;
 • kald føtter;
 • kramper;
 • Smerter i nedre lemmer;
 • intermitterende claudication.

Endarteritt er veldig lett å oppdage av fargen på huden, da den utvikler seg raskt nok i løpet av utviklingen av denne sykdommen, siden det ikke er blodstrøm.

3. Åreknuter. Utviklingen av sykdommen skjer ikke raskt, symptomene akkumuleres i lang tid. Sykdommen påvirker funksjonene til venene på beina, de blir mindre fleksible, og som følge av at de rettes ut helt. Det er dannelse av tuberkler eller på steder en stor opphopning av vener i et bestemt område. Sykdommen er dannet på grunn av en funksjonsfeil i ventiler, noe som resulterer i omvendt sirkulasjon, noe som fører til triste konsekvenser. Det er ganske enkelt å oppdage en sykdom:

 • De subkutane årene vokser merkbart, de kan ikke overses;
 • en konstant følelse av tyngde i nedre lemmer;
 • rask tretthet;
 • brennende følelse i retning av blodstrømmen;
 • utseendet av kramper i gastrocnemius om natten;
 • merket hevelse i ankles, underben eller føtter.

Åreknuter oppstår ofte på grunn av en arvelig faktor. Sykdommen er farlig fordi dets bakgrunn kan det oppstå feilfunksjon av vener i kroppen danne blodpropper som fører til utvikling av tromboflebitt.

4. vaskulær obstruksjon Sykdommen kan forekomme hos mennesker i alle aldre, med denne sykdommen er det en endring i arteriene. Dens utvikling kan provosere andre vaskulære sykdommer, for eksempel emboli eller trombose. Vaskulær obstruksjon kan oppstå etter en arterieskade eller klemme den. Sykdommen er som følger:

 • Det oppstår spasmer av arterier, ikke bare i den skadede lemmen, men også sunn;
 • Utseendet til plutselige plutselige smerter i lemmer.

Obstruksjonen av fartøyene er en alvorlig sykdom, så forsink ikke besøket til legen når de første tegnene vises.

5. Blokkering av dype vener. Sykdommer i karene i underdelene kan manifestere som en blokkering av venene. Denne sykdommen er preget av utseende av blodpropper - trombi i blodårene. En sjelden sykdom, funnet bare i 10-20% av verdens befolkning. Symptomene er som følger:

 • hevelser utvikler seg raskt på den syke delen av lemmen;
 • det er en høy temperatur i det skadede området;
 • smertefulle opplevelser;
 • utseendet av arteriell sammentrekning.

I utgangspunktet utvikler denne sykdommen som en konsekvens av utviklingen av komplikasjoner med åreknuter med fremveksten av infeksjoner. Hvis en person har funnet symptomene på denne sykdommen, er det verdt å kontakte en spesialist umiddelbart.

6. Trombose av subkutane årer. Denne sykdommen er en følgesvenn av åreknuter. Svært ofte utvikler disse sykdommene sammen. Du kan oppdage sykdommen ved slike tegn:

 • det er et erytem på det berørte lemmet;
 • infiltrering langs venen, hvor en trombus ble dannet;
 • sterk smerte i det skadede underlivet.

Trombose er veldig farlig fordi den forstyrrer bevegelsen av blodstrømmen, og dette kan påvirke hjerteets arbeid negativt.

Vanlige symptomer på vaskulære sykdommer

Vaskulær sykdom kan ha lignende symptomer. Derfor kan du ta en sykdom for en annen. For å unngå at dette skjer, bør du kontakte en spesialist for å få hjelp. Årsaken til dette kan fungere som følgende funksjoner:

 1. Utseende av stjerner fra fartøyene på et bestemt sted på underbenet. Denne manifestasjonen indikerer at kardiovaskulærsystemet ikke klarer sitt arbeid på dette nettstedet.
 2. Utbruddet av hevelse. Ødem vises både symmetrisk og på forskjellige steder på lemmer. Imidlertid er de ikke avhengig av hva personen har drukket eller spist. Ødem antyder at stagnasjonen av blod i karene begynner.
 3. Endre farge og struktur på huden. Dette skyldes at problemet har gått utover venen eller arterien. På grunn av mangel på oksygen og næringsstoffer begynner hudceller i beina å lide. Når dette problemet oppstår, blir immuniteten betydelig redusert, det er en mulighet for utseende av purulent-inflammatoriske prosesser.
 4. Begrensning av bevegelsen av underbenet. Selv noen lett fysisk trening er ikke mulig for en person som utvikler en vaskulær sykdom i underekstremiteter.
 5. Kramper og smerte om natten. Disse symptomene gir mye ulempe for en person, slik at han ofte lider av søvnløshet, ser etter en behagelig pose for søvn.
 6. Utseendet til følelsesløp av hele eller deler av lemmen. Dette indikerer at blodet ikke kommer inn i det berørte området, som følge av forstyrrelser av fartøyene. I dette tilfellet er det en klemme på nerveenden med hovne vener eller skadet vev.

Sykdom av karene i nedre ekstremiteter er svært farlig for kroppen, da det kan føre til utvikling av andre plager som påvirker vitale organers arbeid.

De provokerende faktorene

Sykdom av beinene i beina kan provosere følgende faktorer:

 1. Genetisk predisposisjon og forekomst av patologier av bindevev og vaskulære ventiler. Hvis i familien av en nær slektning observert syke fartøyer i beina, så er det stor sannsynlighet for manifestasjon av sykdommen i et annet familiemedlem.
 2. Hormonelle endringer. Vaskulær sykdom oppstår særlig på grunn av dette at et stort antall kvinner, som under graviditet hormoner endre og blodet, og kroppen ikke har tid til å omstille. Menopause fremmer også utviklingen av vaskulære sykdommer.
 3. Lav motoraktivitet. Hvis en person beveger seg svært lite hele dagen og alltid sitter i en lenestol på jobben, så er det stor sannsynlighet for utvikling av vaskulære lidelser i ekstremiteter.
 4. Overvekt. Ifølge fysikkens lover, overvekt mer trykk på de nedre lemmer, noe som resulterer i brudd av bevegelsen av blod gjennom venene, noe som fører til en feilfunksjon i et bestemt område.
 5. Bruk av visse legemidler. Noen stoffer har en negativ effekt på arbeidet på karene på underdelene, endrer hormonell bakgrunn.
 6. Røyking og drikking av alkohol. Dårlige vaner fører til at kroppen får et stort antall giftige stoffer som forandrer blodets tetthet. Som et resultat blir hastigheten forstyrret, noe som fører til funksjonsfeil i kardiovaskulærsystemet.
 7. Age. Med alderen reduseres hudens elastisitet, fartøyets vegger blir ikke så sterke og elastiske som et resultat av at ulike sykdommer utvikles.

Det er visse faktorer som kan utløse utviklingen av bein-vaskulær sykdom. For å unngå dette er det nødvendig å lede en mobil livsstil, samt nøye overvåke helsesituasjonen, gjennomgå de nødvendige forebyggende undersøkelsene.

diagnostikk

Hittil er perifer vaskulær sykdom ganske lett å oppdage. For dette er moderne teknologi brukt, noe som gjør det mulig å bestemme sykdommen selv i første fase. For å identifisere den eksakte sykdommen, må du gjennomgå en undersøkelse:

 • palpasjon av det berørte området - en spesialist vurderer tilstanden til bindevevet, dets endringer;
 • En biokjemisk blodprøve kan gi et nøyaktig resultat, da innholdet av blodplater og leukocytter umiddelbart avsløres.
 • Dopplerografi - ved hjelp av spesialutstyr observerer doktoren blodbevegelsen;
 • MR er tildelt når andre studier gir uklare resultater; bare en slik undersøkelse gjør at spesialisten nøyaktig kan bestemme sykdommen.

For tiden brukes bare moderne utstyr i medisinske institusjoner, slik at pasienten ikke skal oppleve smerte og ubehag under diagnosen.

Helbredende tiltak

Hvis en person har vaskulære sykdommer i nedre ekstremiteter, inkluderer behandlingen et sett med spesifikke tiltak:

 1. Fysiske øvelser som er rettet mot å normalisere utstrømningen av blod, gjenopprette sin normale bevegelse på det berørte området.
 2. Bruk av komprimeringsstrikk eller elastisk bandasje. Dette gjør at du kan forbedre bevegelsen av blod på fartøyene, fjerne hindringer for bevegelsen.
 3. For å behandle perifer vaskulære sykdommer gjelder spesiell tonisk krem ​​og geler, som gjør det mulig å styrke veggene i blodårene og arteriene.
 4. Påføring av urteinfusjoner.
 5. Formål med vitaminer. Veldig populært er bruken av askorbinsyre, B-vitaminer og rutinemessige, fordi de styrker karene, normaliserer deres funksjoner.

Sykdommer i perifere fartøy er av forskjellig kompleksitet, så behandling utpekes av en spesialist individuelt etter undersøkelsene.

Forebyggende tiltak

For å unngå forekomst av benkarsykdom er det nødvendig å utføre forebyggende tiltak. Forebygging inkluderer:

 • riktig ernæring;
 • en fleksibel livsstil;
 • bruk behagelige klær og sko;
 • forbruk av vitaminer.

Hvis du ser riktig daglige rutine og aktivitet, kan du unngå helseproblemer.

Fartøy på bena

En person har slike fartøy på beina, som arterier, kapillærer og årer. Årene er delt inn i overflatisk og dyp. Til dypet, fremfor alt, inkluderer: femoral, popliteal og posterior tibial vener. Overflater er under huden: De er plassert i fettvev. Hvis en pasient utvikler en rekke vaskulære patologier, bør legen konsulteres for å unngå forekomst av bivirkninger.

Fremkallende faktorer for vaskulær sykdom

Sykdommer i blodkarrene i nedre lemmer forekommer ofte mot bakgrunnen av følgende faktorer:

 • pasienten har avhengighet
 • feil kosthold;
 • tungt fysisk arbeid;
 • arvelig predisposition;
 • hormonelle endringer observert i babyens ventetid
 • mottak av individuelle medisiner;
 • økte kolesterolnivåer i kroppen;
 • trombofili - i løpet av patologien blir prosessen med blodkoagulasjon forstyrret, tendensen til koagulasjonsdannelse observeres, risikoen for utvikling av trombose øker.

Vanlige symptomer på vaskulære sykdommer

Sykdommer i blodkarene i bena er vanligvis preget av følgende symptomer:

 • utseendet av hevelse i nedre ekstremiteter;
 • forekomsten av ubehagelige opplevelser i beina - ubehag intensiverer vanligvis om natten;
 • endre fargen på huden.

Det er nødvendig å bli varslet også ved forekomst av vaskulære stjerner innenfor bunnkantene. De kan indikere tilstedeværelse av åreknuter hos en pasient.
Det er andre symptomer som signaliserer tilstedeværelsen av benkar: en følelse av nummenhet i underekstremiteter, generell svakhet, dannelse av trofasår.

Hvis pasienten er rammet av fartøy i underekstremiteter, kan han få symptomer som kramper, utseendet av venøse noder som er synlige for det blotte øyet.

diagnostikk

Vaskulære sykdommer, som forverrer tilstanden til nedre ekstremiteter, kan detekteres ved hjelp av følgende diagnostiske teknikker:

 • palpasjon av det berørte området;
 • blodprøve, som gjør det mulig å oppdage innholdet av kolesterol i blodet;
 • Doppler;
 • Kapillarografi, som bidrar til å oppdage endringer i strukturen av kapillærene;
 • blodkoagulasjonstest;
 • dupleks angioscanning.

Hvis legen har tvil om nøyaktigheten av diagnosen, utføres en MR.

De viktigste sykdommene i karene i nedre ekstremiteter

Hvordan forstå at pasienten har smerte i beinene på beina - hva er sykdommene? Det finnes slike patologier:

 • aterosklerose;
 • okklusiv sykdom;
 • åreknuter
 • Tilstedeværelse av obstruksjon av blodkar i pasienten;
 • vaskulitt.

Spesielt farlig er sykdommen i blodkarene i underdelene, for eksempel trombose. Den utvikler seg på grunn av slike grunner:

 • Tilstedeværelse hos pasienten av medfødte abnormiteter i blodkar eller svulster;
 • lammelse av beina;
 • smittsomme sykdommer;
 • tidligere kirurgisk inngrep;
 • brudd;
 • Tilstedeværelse av overflødig kroppsvekt i pasienten.

aterosklerose

Aterosklerose er en vaskulær sykdom i benens arterier. Sykdom er vanligvis diagnostisert hos pasienter over 50 år. Aterosklerose, fullstendig eller delvis blokkering av karene med kolesterolplakk oppstår. Hovedårsakene til utseende av aterosklerose er:

 • tilstedeværelse av høyt nivå av glukose i blodet;
 • spise mat som inneholder store mengder kolesterol;
 • langsiktig stress;
 • pasienten har en genetisk predisposisjon.

Aterosklerose, følgende symptomer er observert:

 • minneverdigelse;
 • utseendet av følelsesløp i underkroppene;
 • Utseendet av smerte i kalvene når du går.

Med aterosklerose er de nedre lemmer ofte fargede i en stygg blåaktig fargetone.

endarteritis

Sykdommen fører til komplikasjoner som emboli av karene i ekstremiteter. Stadier av patologi er presentert i tabellen.

Åreknuter

Med åreknuter er det en følelse av tyngde i beina, smerte i leddene. På avansert stadium av åreknuter dannes trophic ulcers, og eksem oppstår.
Åreknuter oppstår på grunn av slike grunner:

 • tar medisiner som bidrar til å øke viskositeten til blodet;
 • patologi av venøse ventiler;
 • tynning av venøse vegger på grunn av mangel på næringsstoffer i kroppen;
 • høy belastning på underdelene på grunn av overvekt.

Når åreknuter anbefales å bruke spesielle kompresjons undertøy. Det reduserer byrden på venene, forhindrer deres deformasjon.

Vaskulær obstruksjon

Årsaken til patologi er patologiske endringer i blodkarets vegger. Forklar følgende grunner for utviklingen av obstruksjon av blodårer:

 • trombose;
 • traumer av arteriene;
 • emboli av perifere arterielle kar
 • kompresjon av arterier.

Med denne patologen oppstår skarpe smerter i lemmer. Vaskulær obstruksjon er vanligvis diagnostisert hos pasienter som lider av diabetes mellitus, hypertensjon, misbruk av nikotin.

Dyp venøs okklusjon

Okklusjonen av dyp venene kalles flebotrombose på en annen måte. Det stammer fra stagnasjon av blod med åreknuter, langvarig overholdelse av sengen hviler. Okklusjonen av dyp venene provoserer og øker blodets koagulerbarhet. Patologi er oftest diagnostisert hos personer med onkologiske sykdommer, patologier i det endokrine systemet. Sannsynligheten for blokkering av dype vener øker med langvarig inntak av hormonelle prevensjonsmidler.
Patologi er ledsaget av følgende manifestasjoner:

 • følelse av raspiraniya i beinet;
 • skarpe smerter;
 • endring i temperatur på den berørte lemmen.

vaskulitt

Vaskulitt er en betennelse i blodårene i beina. I denne sykdommen blir pasientens appetitt forverret, det ser utslag på kroppen, og muskelsvikt utvikler seg.
Det er mange varianter av patologi: tromboangiitis obliterans, nodular periarteritt, hemorragisk vaskulitt.

Trombose av subkutane årer

Trombose av de subkutane årene er en komplikasjon av åreknuter. Sykdommen er preget av følgende symptomer:

 • rødhet i nedre lemmer;
 • utseendet av trombi i det luminale området av de subkutane årene;
 • smerte i området av den berørte lemmen.

Obliterating arteritt

Obliterating arteritt er mer vanlig hos representanter for det sterkere kjønn. I avanserte tilfeller kan sykdommen forårsake amputasjon av lemmer. Arteritt oppstår vanligvis hos pasienter mellom 20 og 40 år. Den patologiske prosessen påvirker fremfor alt skinnene i skinnene og føttene.

angiopati

Angiopati av karene i nedre ekstremiteter er ledsaget av følgende symptomer:

 • redusert følsomhet av lemmer;
 • Utseende av trophic ulcers og pigment flekker på beina;
 • "Marmor" skygge av huden på lemmerne;
 • intermittent claudication;
 • senker helingsprosessen av sårene som dannes på beina.

Hvis en pasient mistenkes for å ha angiopati i nedre ekstremiteter, brukes de riktige diagnostiske metodene:

 • rheovasography;
 • Kapillaroskopi, som bidrar til å vurdere intensiteten av kapillærblodstrømmen;
 • termisk bildebehandling;
 • arteriography.

Hvordan behandle fartøy på bena

For å rense fartøyene kan du bruke en rekke medisinske buljonger. Pasienten er vist og fysiske øvelser som normaliserer prosessen med utstrømning av blod fra underekstremiteter.

Pasienten er foreskrevet spesielle toning geler, som bidrar til å styrke venøs vegger. Som et antiinflammatorisk middel brukes kompresser laget på grunnlag av vodka. I avanserte tilfeller trenger pasienten kirurgisk inngrep.

terapi

Ved behandling av vaskulære patologier brukes medisiner som eliminerer smerte og fjerner hevelse. Pasienten er foreskrevet følgende medisiner:

 • antikoagulanter;
 • ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler;
 • venotoniki;
 • antioksidanter.

Folkemidlene

Det finnes effektive folkemidlene, bidrar til å styrke karene i underbenet. De presenteres i tabellen.

Les Mer Om Fartøyene