Effektive midler for vaskulær styrking

Sunt hjerte og blodårer er nøkkelen til god blodsirkulasjon. Fra deres tilstand avhenger av tilførsel av organer og vev med næringsstoffer og oksygen. Utilstrekkelig blodsirkulasjon påvirker generell helse og helse negativt, kan føre til utvikling av ulike, inkludert alvorlige patologier.

Legene anbefales å ta vare på tilstanden til blodårer fra en ung alder, men dette gjelder spesielt for mennesker etter 40 år. Det er viktig å vite hvordan å styrke blodkarene for forebygging, så vel som i tilfelle eksisterende problemer, for å unngå komplikasjoner og sykdomsprogresjon. Legene anbefaler en integrert tilnærming som inkluderer livsstilsendringer og en revidering av gastronomiske vaner. Du kan trenge medisiner som kan kombineres med folkemidlene.

Store kar, vener og arterier består av tre lag med celler: bindende, glatt muskelvev, endotel. Kapillærene kan ha ett lag av celler. Vaskulære sykdommer påvirker alle strukturer. I glatt muskelsvikt fraværende kontraktilitet, forstyrret tone. Nederlaget for elastin og kollagen i bindevevet gjør motstand mot strekking og komprimering umulig. Endotelet undergår oksidativt stress i oksydasjonen av kolesterol og frigjøringen av oksygenradikaler.

Tegn på vaskulære problemer

Hvis følgende symptomer oppstår, er det et brudd på blodsirkulasjonen og det er anledning til å konsultere en lege for undersøkelse:

 • hyppig svimmelhet og hodepine;
 • støy i ørene;
 • med skarpe oppslag og sving i hodet mørkner i øynene;
 • meteosensitivity;
 • dårlig toleranse for varmt vær;
 • kaldte fingre på beina og hender;
 • rocking i transport;
 • press hopp;
 • tyngde i bena om kveldene;
 • nummenhet av lemmer;
 • hjertebanken raskt og kortpustethet ved lave belastninger;
 • døsighet, tretthet;
 • kort synkope.

Svakhet i blodårer kan observeres i ulike kroppssystemer:

 1. I hjernen - fører til hjerneinfarkt, hemorragiske slag.
 2. I nesen - hyppig blødning.
 3. I øynene - ofte brister av kapillærer og blåmerker på øyebollet dannes.
 4. I bena - åreknuter, tromboflebitt.
 5. På ansiktet - kupperose eller vaskulært retikulum.

Riktig ernæring

Tilstanden for vener og arterier er direkte avhengig av ernæring. For å styrke fartøyene må du utelukke skadelige matvarer fra kostholdet og gi preferanse til nyttig mat. Legene anbefaler å følge følgende anbefalinger:

 1. Animalfett bør erstattes med vegetabilske uraffinerte oljer, for eksempel olivenolje.
 2. Gi preferanse til fisk og sjømat, om mulig erstatte dem med kjøtt.
 3. Avvis fra pølser, røkt produkter, fete osttyper.
 4. Bruk så lite mel og konditori som mulig.
 5. I stedet for søtsaker er det i kostholdet kandiserte frukter, tørket frukt, honning naturlig.
 6. Styrke veggene på fartøyene vil hjelpe retter fra frokostblandinger: bokhvete, mais, ris, havremel.
 7. På bordet skal være frukt og grønnsaker uten restriksjoner.
 8. Gunstig effekt på fartøyene og utlede kolesterol grapefrukt, for å forebygge bær svart chokeberry og currants (rød og svart).
 9. For å forhindre kolesterol innskudd og ømhet i blodkar, er det nødvendig å spise eggplanter, agurker, hvitløk, løk.
 10. Styrke blodårene og reduser kolesterolbælgplanter: erter, linser og andre.
 11. Prøv å ikke drikke kaffe og te - maksimalt to kopper om dagen.
 12. Det er nyttig å drikke bær og frukt buljonger, spesielt en avkok av rosen hofter.

livsstil

For å styrke kardiovaskulærsystemet og hele kroppen må man lede en sunn livsstil, som i tillegg til balansert ernæring inkluderer fysisk aktivitet, riktig arbeidsform og hvile, ulike helseprosedyrer.

Ikke gi inn for å stresse. Å unngå dem er neppe mulig, men det er ganske realistisk å lære fred og styrke åndens kraft. Med den moderne arbeidsbelastningen på jobb er det viktig å fullstendig gjenopprette. For å gjøre dette, må du sette av nok tid til søvn, gå i frisk luft (eller i det minste på vei til og fra jobb), gå på teater, museer, konserter, utstillinger, gå ut av byen, bli med i dansestudio eller kunstskole og mer.

Gjør sport og sport. Det skal huskes at fartøy som dynamikk og statikk skader dem. I tillegg hjelper ikke noe med å motstå stress og ulike sykdommer, som motoraktivitet. Det kan svømme i bassenget, utendørs spill (fotball, tennis, badminton), jogging og sykling om sommeren, ski og skøyter om vinteren og mye mer, avhengig av evner og preferanser. I dag er det gode forhold for fitness, men hvis du ikke har tid til å besøke hallen, kan du gjøre øvelser hjemme. Det viktigste er å gjøre dette regelmessig, minst 4 ganger i uken, og husk at belastningen skal være moderat.

Massasje stimulerer blodsirkulasjonen. Under massasje sirkulerer blodet raskere og strømmer til huden.

Kontrastdusj. Styrker de vaskulære veggene og øker tonen, for ikke å nevne at det gir munterhet og et godt humør for hele dagen. Vannprosedyrer ved slutten av arbeidsdagen vil fjerne tretthet og negativitet. Det anbefales å gå til badhuset en gang i uken med en kost og etter dampbadet, hell kaldt vann.

medisiner

Vaskulære sykdommer i vår tid er svært vanlige, så mange medisiner har blitt utviklet for intern og ekstern bruk. Preparater for å styrke blodårene øker permeabiliteten og elastisiteten, reduserer sårbarheten, reduserer kolesterolet.

Disse er tabletter, geler, dråper. De handler annerledes, deres valg avhenger av sykdommen, dets stadium, diameteren og plasseringen av fartøyene, og også om det er årer eller arterier. I alle fall bør legen utnevne en lege etter undersøkelsen og finne ut diagnosen. Midlene for styrking av fartøyene er delt inn i følgende grupper:

 1. Tabletter, styrker veggene i blodkarene, øker deres elastisitet. Disse inkluderer Dehydroquercetin, Ascorutin.
 2. Legemidler som senker kolesterol - statiner (Lovostatin, Mefakor) og fibrater (Atromidin, Zokor, Simvastatin).
 3. Kalsiumkanalblokkere (Cinnarizine).
 4. Angioprotectors forbedrer mikrosirkulasjonen, normaliser metabolisme i veggene i blodkarene (Eszin, Pirikarbat).
 5. Nootropics (Pyracitam, Cerebrolysin, Aminolone).

vitaminer

For å øke elastisiteten i vaskulære vegger, anbefales det å ta vitaminer. Spesielt god effekt på tonen i rutinene, askorbinsyre, vitamin B, E, K og andre. Ascorbinsyre (C) øker vaskulær permeabilitet. Rutinemessig (P) styrker kapillærveggene, reduserer trykket. Vitamin E reduserer skjøtheten i kapillærene.

Ikke alltid nødvendig mengde kan hentes fra mat, så det anbefales å kjøpe ferdige vitaminkomplekser i apotek:

 • Vitrum Cardio;
 • Reoton;
 • antioksydant;
 • Orto Taurine Ergo.

Folk oppskrifter

Folkemidlene gir alltid mer selvtillit, selv om mottaket er berettiget bare som et forebyggende tiltak og som et tillegg til den grunnleggende behandlingen. Å behandle blodårer bruker folkemetoder medisinske planter og vanlig mat.

For hjernens fartøy

Hell den hakkede hvitløk med alkohol, stram tett og sett på et kjølig, mørkt sted i ti dager. På slutten av tiden, belastning og drikke i henhold til ordningen. Den første dagen - en dråpe på 1/3 kopp melk om morgenen før måltider i 30 minutter, to dråper - før middag og tre dråper før middag på 30 minutter. Den andre dagen - på samme prinsipp: fire dråper om morgenen, fem - før middag, seks - før middag. Hold deg til ordningen i fem dager. Fra den sjette dagen (15 dråper) begynner du å redusere en etter en. For en fjerdedel av en liter alkohol må du ta 250 gram hvitløk.

For fartøy i nedre ekstremiteter

Hell kokende vann med knust gress-immortelle, sett på en komfyr og hold på lav varme i 10 minutter. La det brygge i omtrent en time under lokket og avløp. Ta tre ganger om dagen for en tredjedel av glasset. På et glass vann må du ta 25 g gress.

For fartøy i ansiktet

 1. Aloe juice. Før du får juice, må plantens blad bli revet og satt i kjøleskapet i en uke. Deretter klemmer du saften og bruker den til steder med vaskulære stjerner.
 2. Persille med melk. Hell persille med kokende vann (på et glass vann - omtrent to spiseskjeer hakket persille) og la den stå i en halv time. Etter perkolering legger du melken i infusjonen i samme mengde. Lag ansiktsrør i en halv time.

For øyets fartøy

 1. Lag øyeflasker fra grønn te. Daglig drikke grønn te med honning.
 2. I stedet for te, drikk en bouillon av dogrose med tillegg av honning.

For fartøy i nesen

 1. I et vannbad, forberede en avkok fra barken av en Kalina (20 gram råstoff per glass vann). Koketiden er ca. 20 minutter. Etter anstrengelse drikker du tre ganger om dagen på bordet. skjeen.
 2. Begrave i nesen to ganger eller tre ganger om dagen med fruktsaft eller plantain. For dette må anlegget knuses og brytes ut gjennom gasbind. Juice hver dag må du forberede en ny. Du kan ta det inne - på bordet. skje 2-3 ganger om dagen.
 1. I kokt vann (150 ml) tilsett juice av halv sitron og en liten skje med honning, rør og drikk før du legger deg.
 2. Bland de knuste, tørkede aprikosene, pommes frites, valnøtter, sitronskall, rosiner og honning i en vilkårlig andel og spis en spiseskje tre ganger om dagen.
 3. Frukt av kastanjehestfylling med vodka (per liter vodka - 100 gram råvarer). Lukk og la for å infuse på et mørkt sted, husk å periodisk riste. Etter 10 dager filter og ta tre ganger om dagen for 30 dråper. Behandlingen varer fire uker.
 4. For å styrke fartøyene forberede en avkok fra barken av arnica fjell og hassel, tatt i like store mengder. For å gjøre dette, fyll med en liter kokende vann (seks store skjeer) og la i termos for hele natten. Drikk tre ganger om dagen for ¾ kopp før måltider.

Oppsummering

Styrking av blodkar er ikke en engangshendelse, men heller en langvarig prosess. Og hvis det allerede er de første symptomene eller det er en arvelig disposisjon for svake blodkar, så må det gjøres regelmessig. Hvis det er problemer med fartøyene, er de som regel ikke begrenset til et område av kroppen, og hele karsystemet må styrkes.

Hvordan styrke veggene i blodårene

Kardiovaskulære sykdommer står for 30% av dødsfall i verden. Nesten alle personer med hjerte og karsykdommer og behovet for å styrke sirkulasjonssystemet etter 40 år.

Hva å spise og hva du skal ta for å styrke fartøyene, må du kjenne alle som røyker, drikker alkohol, får ikke nok søvn, blir nervøs hjemme og på jobb, spiser fettstoffer.

Funksjoner og struktur av blodkar

Blodkar er et komplekst system, hvis funksjoner ikke er fullt ut undersøkt. Inne i arterien og venen er foret med endotellaget, som er det største organet i kroppen.

Det vaskulære endotelets masse er 2 kg, og området er ca. 7 m 2. En av de viktigste skadelige faktorene som reduserer funksjonaliteten til det vaskulære endotelet er aterosklerotiske endringer.

Vaskulær patologi forårsaker:

 • nedgang i veggens elastisitet;
 • øker deres skrøpelighet;
 • økt permeabilitet mot toksiner og infeksjon.

Ned som følge av atherosclerotiske avsetninger av elastisitet og innsnevring av lumen fører til økt blodtrykket, som i sin tur ødelegger det kapillære nettverket i målorganene, som inkluderer nyrer, hjerte, hjerne, hinnen i øyet.

For å beskytte disse organene mot ødeleggelse og tap av funksjonalitet, er det nødvendig å senke blodtrykket, styrke veggene i blodårene.

Tegn på vaskulær svakhet

Tegn på at de vaskulære veggene har blitt mindre elastiske, er utseendet av symptomer:

 • svimmelhet, mørke i øynene når stillingen endres, spesielt med en kraftig økning fra horisontal posisjon;
 • kaldt hender og føtter når som helst på året;
 • neseblødning;
 • støy i ørene;
 • dilaterte blodkar på huden;
 • blåmerker på huden som oppstår selv etter en normal berøring;
 • hyppig pulserende hodepine;
 • åreknuter på bena.

Hvordan styrke karveveggene

For å styrke arterielle og venøse blodårer med stor diameter og minste humane kapillærer, er det nødvendig med et byggemateriale.

De mest nødvendige næringsstoffene for blodkar er:

 • aminosyrer - for å bygge en vegg, øker lokal immunitet;
 • flerumettede fettsyrer - vegetabilsk fett for bygging av cellemembraner;
 • vitaminer som nødvendige faktorer for aktivering av kjemiske reaksjoner;
 • mineraler, uten hvilke strømmen av metallavhengige transformasjoner i kroppen - Fe, V, Mg, Mn, Cu, Ni, Se, Zn, Mo - er umulig.

Maten skal kokes eller stues. Stekt mat, samt mat som inneholder animalsk fett, er utelukket. Det er nødvendig å begrense eggeplommer i dietten. For matlaging anbefales det å bruke bare vegetabilsk olje, margarin, spreads er utelukket.

I dietten skal være en balansert mengde grønnsaker, frukt som leverer kroppens fiber, vitaminer. Når du tar opp en diett, må du ta hensyn til at overskuddet også er skadelig, samt et underskudd. Således gjør overskuddet av cellulose det vanskelig å assimilere jern, sink, kalsium og magnesium.

Nyttige produkter som grapefrukt, grønn te, styrke blodkar som bidrar til lavere kolesterol. Du må legge inn hvitløk i dietten. Den inneholder selen, som forhindrer homocysteinemi, som forårsaker skade på endotelet, styrker veggene på karene.

For vaskulær styrking er det nyttig:

 • forbruk av løk, agurker, aubergine:
 • Vitamin PP, som finnes i svart chokeberry, svart currant, jordbær, hund rose, sitrus;
 • askorbinsyre, inneholdt i løk, kål, bønner, salat;
 • vitamin E, som er nødvendig for å styrke veggene i blodårene, og som er rikelig i vegetabilsk olje, havtorn, belgfrukter.

Har anti-sklerotisk effekt på karene med å drikke grønn te. Denne drikken inneholder forbindelser som ødelegger fettinntak på veggene i blodårene, samt vitamin PP, som styrker veggene, noe som gjør dem mer elastiske. Styr veggene til perifere fartøyer og blodårer for å hjelpe produkter som bønner, soya, linser.

medisin

For å styrke karene i hele kroppen, bruk stoffer:

 • statiner;
 • Folsyre og sink for å forhindre utvikling av homocysteinemi;
 • vitamin B, A, E, C, K, PP;
 • omega-3 fett flerumettede syrer.

For å forsterke og forbedre elastisiteten av beholderveggene og kapillærer i sirkulasjonssystemet er ofte foreskrevne legemidler Piracetam, Askarutin, Cere Cavintonum medisin.

Koronar fartøy

For hjertets helse og forebygging av iskemisk sykdom, brukes Ginkgo Biloba. Midlene som styrker veggene i hjertets blodkar inkluderer multivitaminpreparater, for eksempel Vitrum Cardio, Vitrum Centuri.

årene i hjertet har behov for næring mineraler, spesielt viktig for vitaminer for å styrke de vener, arterier og alle koronarkarene og kapillarene i hjertemuskelen inneholde sink, mangan, kobber, selen, kalsium, magnesium og kalium.

Vitaminer i gruppe B, nyttige plantekomponenter og mineraler som er nødvendige for hjertet, finnes i vitaminkomplekser Antiox, Vitaminer for hjertet (Evalar).

Midler for ben

For å øke tonen i de subkutane karene og benkapillærene, brukes legemidler som styrker vaskulasjonen, som inneholder hestkastan - salver og geler Venoton, Venozol, Venitan, Venotol.

For å styrke veggene på karene i underarmene, brukes preparater i tabletter Detralex, Flebodia 600, salver Lyoton, Troxevasin. Forbedre veggens elastisitet, ha en forsterkende effekt for beinene i beina komplekse preparater som inneholder vitamin B5. Mangelen på dette vitaminet fører til kramper av muskler i underekstremiteter.

Medisiner for hjernens og øynene

For å styrke hjernens kar, bruk planteprodukter, for eksempel Tanakan, Vinpocetine og medisiner:

 • inneholdende nikotinsyre - preparater Nikospan, Acipimox;
 • stimulerende hjernens metabolisme - nootropics Glycin, Fentotropil;
 • antikoagulantia, reduserer blodets viskositet - Aspirin, Tromboass;
 • karoten, B-vitaminer, spesielt B1, B2, B6, B12, B9.

Forhindrer ømhet og ødeleggelse av øyekapillærpreparasjon Antiox - BAA som inneholder beta-karoten. Til vitaminvaskulære preparater for hjernen og øynene inkluderer Cardio Forte, Riboxin, Duovit.

Vasodilatoren er emoksipin. Disse øyedråpene fordøyes flere ganger om dagen i en måned. Deres handling er rettet mot å redusere permeabiliteten til retinal kapillærene, og øker cellens motstand mot oksygen sult.

De beste vitaminene for å styrke øynene er:

 • Lutein kompleks;
 • Doppelgerz Active;
 • optikk;
 • Vitrum Vision;
 • Blåbær Forte;
 • Aevit.

Folkemidlene

Ved sosudoukreplyayuschim folk løsninger inkluderer avkok, ekstrakter, triturering under anvendelse av slike medisinske planter som hest kastanje, aronia (chokeberry), hyllebær, bjørk (blader, knopper), Legestenkløver.

Hjerteskjermer

For å rense og styrke hjertets kar, kan du ikke bare bruke tabletter, men også folkemidlene. En effektiv måte for kardiovaskulærsystemet er en blanding av knust 4 sitroner og 4 hode hvitløk. Denne blandingen er plassert i en krukke med en kapasitet på 3 liter, fylt med vann og insistert i 5 dager.

Etter insistering filtreres våpenet og lagres i kjøleskapet. Ta daglig 100 ml i 2 måneder 3 ganger om dagen. Kursene holdes 2 ganger i året, helst på vår og høst.

Hjernes vaskulære system

 • Sitronsaft er også anbefalt for å styrke blodkarene i hjernen. Ferskpresset sitronsaft anbefales å fortynne med vann 1: 3 og drikke 2 glass om dagen.
 • Det er nyttig for å styrke det cerebrale vaskulære systemet for å konsumere minst 3 kopper grønn te hver dag.

Øyekontur

For å utarbeide en styrkende samling for karene i netthinnen, ta:

 • 1 del - dill (frø);
 • på 2 deler - kamille, marigold, celandine, cowberry (løv), søt kløver, fjellklatrer fugl, cudweed;
 • 5 deler - havrefrø.

3 spiseskjeer av blandingen helles over med kokende vann (2 kopper), blandes i 2 timer. Du må drikke i løpet av dagen, kurset - 45 dager.

Fottøyets fartøy

Anerkjent folkemedisin for bena, styrker venene på nedre ekstremiteter, betraktes som kontrastrike bad, veksling av kaldt og varmt vann. Foten restauratøren er forberedt med Kalanchoe og alkohol:

 • Kalanchoe er malt og plassert i en hermetisert krukke;
 • helles med medisinsk alkohol;
 • insisterer 10 dager i mørket;
 • tørke årene daglig flere ganger om dagen i 5-6 måneder.

Midler til hud

For å forbedre hudens kapillærer personer som liker å bruke masker applikere plantesafter rike stoffer styrker blodkar, som inkluderer askorbinsyre, karoten, vitamin P. Nyttig for hud kål juice, plommer, gulrøtter, tomater, buljonger kamille, ringblomst.

Den gode tilstanden til skinnene i huden avhenger av innholdet av vitamin K. Mangelen på dette vitaminet manifesteres av puffiness, utseendet av pigment flekker. Replenish the shortage vil hjelpe maske med persille, løvetann blad, spise spinat, watercress, basilikum, koriander.

Fysisk aktivitet

For å styrke kardiovaskulærsystemet, reduser blodtrykket, anbefales daglig fysisk aktivitet i 30-40 minutter. Hvis det ikke er mulighet for å gi leksjoner hver dag i 30 minutter, vil selv 10 minutter bidra til å forbedre helsen din.

Det er viktig å ikke gi opp fysiske øvelser og å vite ikke bare hvilke produkter og forberedelser som styrker fartøyene, men hvilke fysiske øvelser må utføres for dette, noe som kan bidra til å styrke blodkarene i arteriene og årene.

Når hypertensjon er løst, og moderat strømbelastning, hvis arbeidsvekten er valgt ikke så høy som mulig, men vekten du kan utføre 15-20 repetisjoner på. Men aerobic øvelser, der store muskler er involvert, er spesielt effektive. Disse lastene inkluderer løping, sykling, roing.

Gjennomgang av forberedelser for styrking av blodkar og kapillærer

Fra denne artikkelen vil du lære: hvordan preparater for vaskulær styrking, på hvilke sykdommer og patologier de kan hjelpe.

Narkotika som styrker fartøyene tilhører gruppen medisiner beregnet for behandling av kardiovaskulærsystemet. I den internasjonale klassifiseringen av medisiner for grupper av menneskelige organer og systemer, gruppen med ATX C05 kodende - vasoprotektorer, som inkluderer:

 1. antihemorrhoidale midler til ekstern og rektal administrering;
 2. anti-varicose medisiner;
 3. narkotika som stabiliserer arbeidet med kapillære fartøy.

I Øst-Europa, Frankrike, Canada, de spansktalende landene og landene i den tidligere Sovjetunionen kalles vasoprotektorer angioprotektorer. Angioprotektorer bidrar til en økning i passasjen av karene, reduserer dannelsen av forskjellige forekomster i karene og øker deres elastisitet, forbedrer cellemetabolismen.

Vaskulaturen er foreskrevet av en spesialist, i hvilken kompetanse er den underliggende sykdommen som førte til et brudd på blodtilførselen. Det kan være en terapeut, en kardiolog, en vaskulær kirurg og andre spesialister.

Indikasjoner for bruk

 • i trussel om dannelse av blodpropper;
 • aterosklerose;
 • for å forhindre komplikasjoner etter et slag
 • med venøs insuffisiens og åreknuter
 • som profylaktisk for graviditet og høy fysisk anstrengelse for å forhindre mulig utvikling av vaskulære lesjoner;
 • i behandling av diabetes for forebygging og behandling av diabetisk angiopati - skade på systemet med kapillære kar for å redusere deres skjøthet.

Disse midlene er effektive nok og har en varig effekt. Virkningen av stoffet, avhengig av hovedstoffet og doseringen, starter fra 2 minutter til injeksjoner, 15-20 minutter for tabletter i 40-60 minutter for geler og salver. Stoffet virker på hele sirkulasjonssystemet, derfor er forberedelser for å styrke kapillærene, karene og for å forbedre blodsirkulasjonen faktisk de samme.

De vasokonstriktive midlene utfører en hjelpefunksjon i vaskulære sykdommer. Påvist positive effekter er fysisk trening, svømming, slanking.

Vitaminer for å øke vaskulær tone

Hovedmålet med vitaminer er å styrke kroppen og øke immuniteten. Ved å ta nødvendige vitaminer styrker også veggene til alle kar: blodårer, arterier og kapillærer. I mange tilfeller har vitaminer en intensiverende effekt på inntaket av visse legemidler som er rettet mot å gjenopprette blodårene.

Vitaminer som er nyttige for blodårer:

 1. nikotinsyre,
 2. E,
 3. C,
 4. K.

1. Nikotinsyre

Nikotinsyre er en av de åtte B-vitaminene og er et effektivt middel for å forbedre total blodsirkulasjon.

Mangel på nikotinsyre er svært sjelden. De fleste får dette vitaminet med mat i det daglige dietten av frokostblandinger, brød, fisk, rødbeter, jordnøtter.

Også nikotinsyre bidrar til å redusere nivået av "dårlig kolesterol", noe som reduserer risikoen for utvikling av stivhet i vaskulærvegen og aterosklerose.

Nikotinsyre brukes til å forhindre atherosklerose og andre patologier. Den totale daglige dosen og behandlingsforløpet er foreskrevet av behandlende lege, da for mye av dette vitaminet i kroppen fører til utseendet av bivirkninger.

2. vitamin E

E-vitamin fremmer utvidelsen av blodårene, noe som øker det totale volumet av blodstrøm gjennom et bestemt område i sirkulasjonssystemet. Siden det er en generell effekt på hele sirkulasjonssystemet, opptrer vasodilasjon i blodårer, i arteriene og i kapillærene. Redusere motstanden mot blodgjennomstrømning letter arbeidet i hjertet, noe som fører til en generell stabilisering av kardiovaskulær aktivitet.

Et eget pluss av vitamin E er dets evne til å forhindre blodplateaggregering (det vil si det reduserer blodproppene). Også dette vitaminet har en uttalt antioksidant effekt, som brukes av kroppen til å skape røde blodlegemer.

Den nødvendige dosen av det aktive stoffet for å fylle den daglige prisen en person mottar med daglig mat: frokostblandinger, margarin, fruktjuicer. Ekstra inntak av vitamin E er strengt regulert og foreskrevet av en lege.

3. Vitamin C

Vitamin C er en obligatorisk komponent for beskyttelse av blodkar. Dens administrasjon reduserer risikoen for atherosklerose og akkumulering av plakk i blodkarene (dette er en av hovedårsakene til reduksjonen i volumet av blodstrømmen i karene til de er helt tilstoppet).

En god kilde til vitamin C er grønnsaker: Brysselkål, brokkoli, grønne grønnsaker, tomater. Dette vitaminet er spesielt rik på frukt og bær: vannmelon, appelsiner, jordbær, kiwi, melon, grapefrukt og mango.

4. Vitamin K

K-vitamin er ansvarlig for stoffer som sikrer normal blodpropp. Dens mangel kan forårsake overdreven blødning gjennom en åpen sår eller vaskulær blødning. Manifestasjonen av mangel på vitamin K kan være blødende tannkjøtt eller neseblod.

Inntaket av K-vitamin kan redusere bivirkninger ved blødning av leveren, med langvarig bruk av antibiotika.

Høyt innhold av dette vitaminet i grønn te, rogn, bladgrønnsaker, kål, spinat og asparges. I tilfelle av vitamin K-mangel i kostholdet eller økt behov for organismen i det - er et ekstra vitamin K-supplement foreskrevet.

Salver, geler og stearinlys

Salver, geler og suppositorier bidrar til å redusere den generelle hevelsen og gjenopprette blodtilførselen i overflatelagene i huden og slimhinnene. Midler for lokal eksponering trer inn på problemstedet ved absorpsjon gjennom huden eller slimhinnene.

Legemidler som har en beskyttende og restorativ effekt på overflaten og dype kar:

 • Venorutil,
 • venoruton,
 • Heparin salve,
 • Gepatrombin G,
 • Dolobene,
 • lioton,
 • Essaven.

Alle salver og geler som brukes til behandling av hemorroider, refereres til som angioprotektorer.

Små doser av det aktive stoffet, som finnes i en del av den påførte salve eller gel, virker lokalt uten å påvirke kroppens totale sirkulasjonssystem. Nivået på konsentrasjon av komponenter i pasientens blod registreres ikke.

Tilstedeværelsen av antikoagulant (antikoagulant) i sammensetningen av den eksterne væsken fortynner blodet lokalt, noe som bidrar til en økning i strømningshastigheten gjennom den berørte eller hovne delen av blodkarene. Dette øker metningen av veggene til fartøyene og tilstøtende vev med en stor mengde oppløst oksygen, og til slutt forkorter gjenvinningsperioden.

tabletter

Vasodilatorpreparater i form av tabletter virker hovedsakelig på vener og venler (små årer). Den aktive substansen av plante eller syntetisk opprinnelse reduserer nivået av maksimal dilatasjon av venene.

I praksis brukes tabletter som inneholder rutin eller diosmin oftest. Som spesialisert aktiv substans kan tabletter som inneholder kalsiumdobesilat (Doxie-Chem, Doxilec, Vaccareton) brukes. Men stoffene i denne gruppen er ikke mye brukt.

Betyr med rutine

Vanligvis er disse komplekse preparater som inneholder rutin og vitaminer - som har en komplisert effekt på tilstanden til fartøyene.

Medisiner i denne gruppen:

 • askorutin,
 • Ascorutin D,
 • Askorutin-UBF,
 • venoruton,
 • Venorutinol.

Midler med diosmin

Diosmin øker tonen i venene, reduserer kapillærkarmens skjørhet og påvirker positivt legemets lymfesystem. Den vasokonstriktive effekten av epinefrin og serotonin øker.

Graden av legemiddeleksponering mot blodkar og kapillærer avhenger av doseringen.

Diosmin tabletter:

injeksjoner

Hovedformålet med vasokonstriktive legemidler i form av injeksjoner er fortynning av blod for å forbedre blodstrømmen og forhindre stillestående fenomener. Det aktive stoffet i slike injeksjoner er heparin og dets derivater.

Blant stoffene i denne gruppen brukes ofte: Heparin, Fraksiparin, Nadroparin kalsium.

Heparinholdige legemidler har en avslappende effekt på vaskemuren, øker tilførselen av oksygen til hjernen og myokardiet (hjertemuskulatur). Men de har en bivirkning i form av muligheten for ukontrollert blødning.

Innføringen av narkotika som inneholder stoffer som fortynner blodet, er kun mulig under tilsyn av en lege og med konstant kontroll av tiden for blodkoagulasjon - dette vil unngå vaskulær blødning og utvikling av komplikasjoner.

Medisiner, kosmetiske preparater og folkemidlene for vaskulær styrking

Fartøy i kroppen vår er ganske utsatt for ulike former for ytre påvirkninger, inkludert negative. Stress, uro, underernæring, røyking, alkoholmisbruk, helseproblemer påvirker tilstanden til arteriene og årene. Spørsmålet om hvordan å styrke fartøyene er spesielt relevant for personer som går over terskelen på 40 år. Faktisk i denne alderen er det et sterkt hopp i antall hjertesykdommer.

Styrke blodkarene på forskjellige måter: Du kan ta piller, ta medisiner drypp på sykehuset, bruk spesiell kosmetikk eller ta til bruk av metoder for alternativ medisin. Vi vil fortelle deg om de mest effektive måtene å helbrede blodet, valget er ditt.

Nylig leste jeg en artikkel som beskriver preparatet Holedol for rengjøringsfartøy og bli kvitt kolesterol. Dette stoffet forbedrer den generelle tilstanden til kroppen, normaliserer venøs tone, hindrer avsetning av kolesterol plakk, renser blod og lymfe, og beskytter også mot høyt blodtrykk, slag og hjerteinfarkt.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men jeg bestemte meg for å sjekke og bestilte emballasjen. Jeg la merke til endringene i en uke: de konstante smerter i hjertet mitt, tyngden, trykket hopper som plaget meg før det - trakk seg tilbake, og etter 2 uker forsvant helt. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

Preparater i tablettform

Fartøysstyrkende preparater i form av tabletter er generelt referert til som den farmakologiske gruppen av angioprotektanter. Dette betyr at deres hovedvirkning er å styrke karveveggene.

Noen av disse stoffene virker på arterier, kapillærer, og også på årer. Noen har en mer selektiv effekt, som hovedsakelig påvirker en av de ovennevnte segmentene i blodet.

Til dags dato er det et stort antall angioprotektorer produsert i tablettform:

 • agapurin;
 • blomst potter;
 • Venarus;
 • The Venoplant;
 • diosmin;
 • Normoven;
 • Pentoxifylline og andre.

Hvis navnet på stoffet inneholder en partikkel "-ven-", indikerer dette selektiviteten av legemidlet med hensyn til den primære effekten på venene. Forberedelser som ikke inneholder denne delen i deres navn, fungerer som regel ikke selektivt.

Vi vil analysere de farmakologiske egenskapene til tabletter som styrker karene, ved hjelp av eksemplet på to effektive og ofte utnevnte representanter.

pentoxifylline

Dette er en klassisk ikke-selektiv angioprotector. De viktigste effektene av Pentoxifylline inkluderer:

 • en reduksjon i kalsiumkonsentrasjonen i karrenees celler, noe som medfører rask eliminering av spasmfenomenet;
 • optimalisering av nivået av blodplateaggregasjon, som forhindrer overdreven trombose;
 • økning av elastiske egenskaper av erytrocytter, som letter passeringen av sistnevnte i karene i den mikrocirkulatoriske sengen;
 • normalisering av kapillærpermeabilitet, som sikrer regulering av funksjonen til mikrocirkulatorisk sengen.

Alt dette bidrar til å eliminere de viktigste faktorene som øker belastningen på blodkarets vegger. Gunstige forhold er opprettet for arterier, årer og kapillærer for å utføre sitt arbeid.

Indikasjoner for bruk Pentoksifyllin er som følger:

 • cerebrovaskulære sykdommer;
 • diabetiske makro- og mikroangiopatier;
 • Raynauds sykdom;
 • nedsatt syn og hørsel av vaskulær genese.

Ta angioprotector bør være 3 ganger daglig, etter måltid, vask med vann. Standardordningen gir et behov for å drikke 2 tabletter om gangen.

Før du begynner å ta det, er det viktig å utelukke kontraindikasjoner.

Disse inkluderer:

For å rengjøre FARTØYER, forhindre blodpropper og bli kvitt kolesterol, bruker leserne et nytt naturlig preparat, anbefalt av Elena Malysheva. Sammensetningen av stoffet inkluderer blåbærjuice, kløverblomster, innfødt hvitløkskonsentrat, steinolje og leekweedjuice.

 • overfølsomhet overfor metylxanthin og dets derivater
 • Tilstedeværelse av blødning;
 • ONMK hemorragisk type;
 • akutt fase av myokardinfarkt;
 • graviditet, samt laktasjon.
til innholdsfortegnelsen ↑

Venarus

Basert på navnet blir det klart at dette er en selektiv angioprotektor, som hovedsakelig virker på årer.

De viktigste effektene av dette stoffet er:

 • en økning i tonen i venøse fartøyer;
 • reduksjon av veggveggspenningen;
 • eliminering av venøs stasis;
 • beskyttelse av vaskulære celler fra virkningen av frie radikaler;
 • reduksjon i permeabilitet, så vel som skjøthet i kapillærene.

Det skal bemerkes at venene på beina er oftest påvirket. Følgelig manifesteres effekten av dette legemidlet primært i forhold til årer på bena. Å ta Venezia er anbefalt når:

Listen inneholder bare to nosologies, men dette er en klassisk liste over indikasjoner på en selektiv venøs angioprotektor. Behandlingsregimet velges individuelt av den aktuelle spesialisten (phlebologist eller proctologist).

Blant kontraindikasjoner til bruk av stoffet Venarus:

 • overfølsomhet overfor diosmin, hypperidinum og også deres derivater;
 • graviditet og amming.

Så, vi har vurdert klassiske eksempler på tabletter medisiner for vaskulær styrke. La oss gå videre til en annen doseringsform.

Mange av våre lesere for rengjøring årene og senke kolesterolnivået i kroppen aktivt bruker veletablerte prosedyrer på grunnlag av frø og saften av Amaranth, en åpen Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å gjøre deg kjent med denne teknikken.

Legemidler i form av løsninger

Det er også angioprotektorer i form av løsninger. Slike midler foreskrives ofte i tilfeller hvor en person gjennomgår behandling på et sykehus. Tross alt kan medisinske løsninger administreres på to måter - enten i form av injeksjoner, eller i form av droppere. Begge varianter av administrasjon kan kun utføres av en spesialutdannet spesialist (sykepleier, medisinsk assistent eller lege).

Blant effektive angioprotektorer, tilgjengelig i form av infusjonsløsninger:

Som regel har de alle en ikke-selektiv styrkingseffekt. La oss undersøke deres farmakologiske egenskaper ved eksemplet fra en representant.

Trental

Dette er en klassisk medisin for infusjoner, som har en utprøvd angioprotektiv effekt. Trental injeksjoner innser følgende terapeutiske effekter:

 • blodstrømmen i mikrocirkulatorisk sengen er aktivert;
 • utvide spasmodiske fartøyer;
 • fibrinolyse er startet;
 • tendensen til blodplater til aggregering reduseres;
 • de elastiske egenskapene til erytrocytter øker;
 • aktivert cellulær respirasjon;
 • utviklingen av sikkerhetsblod i de iskemiske sonene stimuleres.

Dermed er den angioprotective effekten realisert ved å optimere hovedparametrene for blodstrømmen, så vel som de reologiske egenskapene til blodet. Legemidlet er angitt for opptak i følgende tilfeller:

 • med utvikling av encefalopati av vaskulær genese;
 • med ONMIK av iskemisk type;
 • med Raynauds sykdom;
 • i nærvær av alvorlige trofiske lidelser (for eksempel trofiske sår på beina);
 • med syns- og hørselsforstyrrelser i vaskulær genese.

Behandlingen, så vel som doseringen av medisinen, er valgt av legen. Trental kan administreres som intravenøs struyno og intravenøst ​​drypp.

En akseptabel variant velges, avhengig av hvor mye av det aktive stoffet som skal administreres. Det er også kontraindikasjoner for bruk av Trental, som inkluderer:

 • Overfølsomhet overfor det aktive stoffet;
 • tendens til hypokoagulering;
 • Tilstedeværelse av blødning;
 • ONMK hemorragisk type;
 • graviditet, samt amming.

Trental er en effektiv angioprotector, som påvirker karene i hele kroppen. Det bidrar til å beskytte arterier, vener og kapillærer, som harmoniserer deres aktivitet.

Vitamin og kosmetiske preparater

Når alvorlige helseproblemer ikke er tilstede, men det er et ønske om å være engasjert i profylakse og styrke kar, vil vitaminer perfekt hjelpe eller hjelpe. De vil også komme til redning i tilfeller der kosmetiske defekter er irritert i form av sprengning av små fartøy i ansiktet, på nesen, på bena, etc.

Blant de vitaminer som er mest viktige for arteriene og blodårene i kroppen vår: vitamin A, E, C, samt B-vitaminer.

Du kan drikke dem separat, men det er mye mer praktisk å drikke spesielle vitaminkomplekser for blodårer. Det finnes også vitamin-mineralkomplekser som kombinerer maksimalt verdifulle stoffer. La oss vurdere slike forberedelser på et eksempel på en av dem.

Doppelgerz Cardio Omega

Dette er en av de mest brukte dagene vitamin-mineral komplekser for å styrke hjertet og blodårene. Den inneholder vitamin E, B-vitaminer og Omega-3 fettsyrer. Sistnevnte er i sin tur ganske enkelt uerstattelig for normal funksjon av hjertet og blodkarene i kroppen vår.

Dette komplekset har en uttalt gjenoppbyggende og tonisk effekt. Blant mer spesifikke effekter:

 • senke blodtrykket;
 • antiaggregant effekt;
 • Anti-inflammatorisk effekt;
 • angioprotektsiya.

For å drikke kapsler Doppelgerz Cardio Omega bør være 1-2 ganger daglig, som avtalt med legen. En direkte kontraindikasjon er bare en ting: det er en individuell intoleranse for komponentene.

Kosmetikk for kropp og ansikt

I tilfeller der problemet med fartøyene fungerer som en kosmetisk defekt og ikke er forbundet med noen intern sykdom, kan du også ty til bruk av spesiell kosmetikk. Ikke vær uten spesiell kosmetikk, og i de tilfeller hvor brist eller utvidet sosudiki er synlig på ansiktet.

I utgangspunktet kan alle kosmetikk som eliminerer vaskulære defekter, deles inn i to hovedgrupper:

 • Kosmetikk for kroppen;
 • Kosmetikk for ansikt.

Disse er alle typer kremer, salver, skum, emulsjoner, etc. Midler for hudpleie av kroppen, som regel, har en noe grovere effekt, oftere er det en krem ​​på et ganske tungt fettbasis. De inneholder i deres sammensetning vitaminer, alle slags oljer, bioflavonoider, og noen ganger til og med biologisk aktive tilsetningsstoffer (kosttilskudd). De er designet for påføring på huden på hender, ben og torso.

Kosmetikk for ansikts hudpleie er skapt på en enklere måte. Men det inneholder alle de samme verdifulle komponentene som styrker veggene i blodårene.

Det er viktig å forstå at slike kosmetikk fungerer strengt lokalt, det vil si, utelukkende på applikasjonsstedet. For eksempel kan du bruke krem ​​på huden i hele ansiktet, og kan - bare på nesens vinger. I det første tilfellet, vil du påvirke alle subkutane og intradermale fartøyer, og i den andre - bare de som er i nesen.

I nærvær av vaskulære defekter, er det bedre å gi preferanse til profesjonell kosmetikk. Nedenfor er en liste over produsenter som kan finne en serie kosmetikk designet spesielt for behandling av vaskulære problemer:

Hvis det ikke finnes noen bakgrunnspatologi, bidrar kvalitets kosmetikk i alle tilfeller til å eliminere eksisterende kosmetiske feil.

Midler som kan tilberedes hjemme

Til slutt vil vi dele med deg enkle og effektive oppskrifter for alternativ medisin. Alle er basert på bruk av medisinske urter og planter, har angioprotective egenskaper og bidrar til å kvitte seg med kosmetiske problemer, samt helseproblemer.

Oppskrift nummer 1. Det er nødvendig å kompilere en samling av urter, som vil inkludere et medisinsk urt, morwort, bomullsgress og rosen hofter. Samlingen av urter bør inkludere alle komponentene oppført, tatt i like store mengder. For å forberede 1 servering av vasokonstriktor, ta 5 ss urter, hell 1 liter bratt kokende vann. Etter at sammensetningen er infundert i 8 timer, er den klar til bruk.

Du må drikke denne infusjonen 100 ml, 3 ganger daglig, før måltider, i 1,5-2 måneder, hver dag. I tillegg kan du ikke bare drikke infusjon, men også bruke den til morgenhygiene prosedyrer, med vasking. Skyll ansiktet med en slik infusjon, du vil i tillegg styrke karene i huden.

 • Oppskrift nummer 2. Du må ta knuste røtter, samt barbærbærbærbær. Det er bedre å bruke råvarene til unge planter. For å forberede 1 servering, ta 2 ss råvarer. Hell dem 1 liter kokende vann og la dem gå i 5 timer. Du må drikke denne infusjonen i henhold til ordningen beskrevet i forrige oppskrift. Det kan også brukes ikke bare til drikking, men også til ekstern bruk.
 • Oppskrift nummer 3. Utmerket styrker fartøyene med grønn te. Derfor, hvis du liker denne drikken, kan du drikke den opp til 5-6 ganger om dagen, uavhengig av måltidet. Du kan også lage lotioner basert på grønn te. For å gjøre dette, ta en steril kompress, brett den flere ganger, dynket i sterk brygget te (hvis oral administrasjon er bedre å gjøre svak te, så for utendørs bruk, er det bedre å gjøre sterk) og gjelder problemområder i ansiktet i 10-15 minutter. En utmerket kosmetisk effekt gir grønn te-lotion på øyet, så vel som på haken og nesevingene. Tross alt er dette ganske problematiske områder, på huden hvor det ofte forekommer vaskulære defekter.
 • Oppskrift nummer 4. Du må ta roten til valerian (2 ss), dillfrø (1 glass, 200 ml), flytende honning (2 kopper, 200 ml) og hell alt sammen med 2 liter kokende vann. Å insistere på en slik sammensetning er bedre i en termos. Drikk infusjonen på tom mage, en gang om dagen, i små porsjoner - 100 ml. Terapeutisk kurs er 1 måned. Med ekstern applikasjon gir denne formuleringen ikke den ønskede effekten.

  Oppskrift nummer 5. Dette er en multikomponent oppskrift, designet utelukkende for ekstern bruk for å eliminere de tilsvarende feilene på ansiktshuden. Du må ta roten til en løvetann, roten til en slange fjellklatrer, mynteblader, eucalyptusblader, linfrø, søtkløvergress, samt kløver, kjærlighet og kamilleblomster. Råmaterialet må være tørt, tatt i like stor grad, med et totalt volum på 300 g.

  Fyll det med 1 liter vann, kom med å koke og hold på brann i 7-10 minutter. Fra buljongen lager vi lotioner på problemområdene i ansiktet: området rundt øynene, nesen, haken. På øyet kan lotioner påføres i 5-7 minutter, og på nesen og haken området - opptil 10-15 minutter. Utfør prosedyren ikke mer enn 1 gang om 2 dager for å unngå uønsket irritasjon av ansiktets hud.

 • Vaskulær styrke: metoder, preparater, vitaminer, oppskrifter

  Til forverring av blodkarene fører mange faktorer som skjer daglig på vei. Noen ganger er en person uten å forstå seg selv, vondt hans helse, feilaktig å spise, overdreven forbruk av alkohol og tobakk, utsatt for stress og nervøs overbelastning. Alle disse faktorene påvirker fartøyets tilstand og kardiovaskulærsystemet negativt. Hvordan styrke blodkar og unngå negative konsekvenser - alle bør vite om dette, spesielt en som har krysset 40-års grensen.

  Symptomer på vaskulære problemer

  Problemer med fartøyene vil ikke få deg til å vente hvis du har følgende symptomer:

  • Nylig er du veldig vanskelig å tåle den varme sesongen.
  • Det var hyppig svimmelhet, og - uten spesielle grunner.
  • Mørker i øynene med en skarp stigning eller sving på hodet.
  • I ledd er det vondt.
  • Kald lemmer - fingre og tær.
  • Det var bevegelsessykdom i transporten, som ikke ble observert før.
  • Negativ reaksjon på værendringer, dvs. økt meteosensitivitet.
  • Ofte endret trykk, deretter økt, deretter redusert.
  • Skarpt oppstår hurtighet i hjerteslag.
  • Forekomst av kortvarig svimning.

  Hvis slike manifestasjoner observeres, betyr dette at du må rådføre deg med en spesialist for å få råd. Disse symptomene indikerer et brudd på blodsirkulasjonen og at du har svake blodårer. Hovedårsaken til svakhet og ømhet i blodårene er kolesterol innskudd på veggene sine. Under trykket av kolesterolplakkene mister fartøyene sin elastisitet og blir sprø.

  Styrking av fartøyene er en langsiktig prosess, og når det er startet, er det nødvendig å komme tilbake til det regelmessig. Du kan ikke forbedre og rense fartøyene i ett område av kroppen, du må håndtere hele kardiovaskulærsystemet.

  Styrking av cerebral fartøy

  Tapet på hjernens fartøy fører til deformasjon, oftest til innsnevring. Hvis du ikke takler dette problemet til tide, etter å ha følt noe galt, kan det ende veldig trist - det kan være et hjerneinfarkt, et hemorragisk slag eller demens.

  Mennesker som er engasjert i mentalt arbeid, og som et resultat opplever store belastninger, og som resultat kan tretthet og stress være tilbøyelig til svekkelse av hjernens blodkar. Også, det er mangel på frisk luft og et høyt kaloriinnhold av mat. Alle disse faktorene bidrar til tette blodkar med kolesterol og skade på veggene.

  For å unngå de ovenfor beskrevne problemene med blodkar, kan enkle og rimelige oppskrifter for å styrke cerebral fartøyene brukes.

  1. Partisjoner av valnøtter (350 g) er fylt med hagtorns tinktur. Insister denne eliksiren i to uker i en beholder med et tett lukket lokket på et kjølig sted. Da bør tinkturen filtreres og tas tre ganger daglig for en teskje i tre uker.
  2. Grind 250 gram hvitløk, hell den med 250 gram alkohol, tett lukket. Infunder 10-12 dager i et mørkt, kjølig sted. Etter filtrering er legemidlet klar. Ta denne tinkturen er litt mer komplisert enn den forrige - den har en spesiell ordning:

  • Den første dagen - en dråpe infusjon pluss en tredjedel av et glass melk på tom mage, ikke spise frokost etter å ha tatt en halvtime, to dråper for tretti minutter før lunsj og tre dråper tretti minutter før kveldsmat;
  • Den andre dagen - Fire dråper på tom mage, fem dråper før middag, seks dråper før middag, mottaket foregår alltid tretti minutter før du spiser.
  • Neste gang, Følg ordningen, i hvert tilfelle legg til en dråpe infusjon. Etter å ha nådd femten dråper (dette er den sjette dagen), begynner vi å redusere en dråpe i hver dose av medisinen. Gå tilbake til en dråpe, ta den resterende tinkturen på tjuefem dråper med en tredjedel av et glass melk tre ganger om dagen til tinkturen er over. Dette kurset bør gjentas om tre måneder.

  Problemer med bena

  Årsaken til svakheten i beinene i beina er det samme beryktede fettet som legges på veggene sine. For å kvitte seg med tyngde og smerte i beina, er det nødvendig å engasjere seg i å styrke veggene på karene ved hjelp av folkemidlene og fysisk anstrengelse på beina for å aktivere blodstrømmen.

  Folkemidlene er en god medisin i tillegg til opplærings- og apotekstanker for å styrke karene på bena.

  • Immortelle er kjent for sine medisinske egenskaper og hjelper med ulike sår. 20-30 gram av denne planten skal hakkes og hell ett glass kokende vann, kok i 8-10 minutter, dekk og insister i omtrent en time. Deretter filtreres buljongen og tas 1/3 kopp tre ganger om dagen.
  • Sammensetning av gress sitrongress, rhodiola rosea, sibirsk ginseng og ginseng rot, tatt i like proporsjoner, på 50 g, helle alkohol 250 mm trekke i to uker, ta 20 til 25 dråper tre ganger om dagen.

  Fysisk aktivitet

  Ved å styrke beinene på beina uten trening kan det ikke, siden det er nødvendig å øke blodstrømmen i lemmer:

  1. Normal gange, sykling, klatring trappene.
  2. Hvis du har en stillesittende jobb, må du periodisk øke beina, i det minste til en nærliggende stol, eller bedre - til nivået på bordet i 5-7 minutter.
  3. En god øvelse er å klatre til tærne og synker til full fot. Øvelse er gjort 8-10 ganger. I løpet av dagen må du gjøre det 5-7 ganger.
  4. Sirkulær bevegelse av foten, først i en retning, deretter i den andre - denne øvelsen kan gjøres når som helst og så mange ganger du vil, er det veldig nyttig.

  Video: hjemme kompleks av øvelser for beina av bena

  Hvordan styrke øyekapillærene?

  Fartøyene kan være svake, ikke bare i forskjellige deler av kroppen, men også på slimhinner i øynene. Kutting, prikking, blåmerker på øyebollet - det betyr, brast en liten vaskulær kapillær. Årsakene til at de svekker og feiler kan være forskjellige:

  1. røyking og alkohol;
  2. feil kosthold;
  3. mangel på vitaminer;
  4. allergier;
  5. smittsomme sykdommer etc.

  Hva skal jeg gjøre for å styrke øynene? For å gjøre dette må du utføre noen svært viktige regler og bruke medisiner.

  Regler for å holde øynene i form

  • Kunstig belysning bør ikke rettes mot øynene.
  • Mens du arbeider på datamaskinen, distrahere, gjør utslipp til øynene, se ut av vinduet på greener og himmelen. Det er bedre hvis det er et åpent rom, med mulighet til å se på avstanden. En gang i timen i fem minutter, vil slik lading være nok.
  • Avstanden mellom øynene og datamaskinen skal være minst 50 cm.

  Det beste middelet for øyehudens helse

  1. Rosehip i form av buljonger og te + honning, i stedet for sukker.
  2. Grønn te og honning tar hver dag. Gode ​​kremer av grønn te.
  3. Vitaminer C og K.

  Ta vare på ansiktets fartøy

  Store problemer gir folk, spesielt kvinner, svake ansiktsskip. De vises som røde stjerner og flekker, og dette fenomenet kalles kupperose. Unngå det bare hvis du styrker fartøyene på ansiktet ditt. Med denne vanskeligheten kan du kjempe med ansiktsmaske og komprimerer.

  • Persille er en god hjelper i kampen mot svake skader i ansiktet. En avkok er laget av to håndfuller av en plante og et glass kokende vann, det er infundert i omtrent tjue minutter, deretter filtrert og blandet med melk en til en. Damp en myk klut i buljongen, klem ut og legg ansiktet ditt i en halv time.
  • Aloe er en kur for tusenvis av sykdommer, det hjelper også fra svake blodårer. Det er nødvendig å bryte av plantens blad og legge det i kjøleskapet. Det skal ligge der i omtrent en uke. Klem juicen ut av det og bruk den til de områdene hvor røde flekker dukket opp. Aloe juice kan gi en liten brennende følelse, men det er ingenting å bekymre seg for.

  Svake fartøy i nesen

  Hvis blodårene i nesen svekke og mister sin elastisitet, kan skyldes mangel på vitamin C og P, og, selvfølgelig, er wake-up call at det kardiovaskulære systemet er i endring til det verre. For å styrke fartøyene i nesehulen, kan du bruke spesielle folkemessige oppskrifter.

  Urter hjelper i mange tilfeller, og i styrking av fartøyene er de også gode hjelpere:

  1. Det er nødvendig å lage juice fra gård, for dette blir det knust og presset gjennom gasbind. En ny del er utarbeidet for hver dag. Saften drypper inn i nesen 2-3 ganger om dagen og tas inn av en spiseskje tre ganger om dagen. Til samme formål er saften av plantainen også egnet.
  2. Barken på viburnumet skal knuses og tilberedes med avkok (15-20 gram per kopp kokende vann). Steam er kokt i et vannbad i tjue minutter, deretter filtrert og tatt en spiseskje tre ganger om dagen.

  Med medisiner, er et utmerket middel som styrker nesens fartøy ascorutin.

  Hjertesykdommer

  Hvordan styrke hjertet og blodkarene bør være kjent for alle, siden vi i dag møter stressende situasjoner hver dag og blir tvunget til å spise raskt på grunn av deres ansettelse. For å opprettholde og styrke helse er det nødvendig å følge regler som består av slike elementer:

  • Unngå stressende situasjoner.
  • Riktig ernæring, reduserer forbruket av kalorier, fettstoffer.
  • Ta vitaminer for å styrke blodårene, som R, C, K, E.
  • Rengjøring av fartøyene med folkemidlene, frigjør dem fra kolesterol.
  • Utfør komplekse fysiske øvelser for å styrke blodkar og hjerte.
  • Svært nyttige vannprosedyrer, spesielt kontrastdusjen.

  Universelle løsninger

  Hvilke produkter styrker blodkarene?

  Om det, hvilke produkter styrker fartøy, det er nødvendig å vite nødvendigvis, og å prøve å bruke dem oftere:

  1. gulrøtter, rødbeter, pepperrot, løk, hvitløk, hvitløk, all sitrus;
  2. honning;
  3. fettfattig kjøtt av fjærfe og fisk;
  4. tørket aprikoser, rosiner.

  Preparater for behandling av blodårer

  I noen tilfeller kan legen foreskrive medisiner for å styrke karene fra forskjellige legemiddelgrupper.

  • Statins: lovostatin, mefakor, mevakos.
  • Fibrer: atromidin, clofibrat, atromid, zocor, simvastatin, simvatin.
  • Lecithin, cerebrolysin, ascorutin brukes også.
  • Vasodilatormedisiner: euphyllin, papaverin og andre.
  • Venotonics (phlebotonics).

  Utvalget av medisiner utføres for hver pasient individuelt, med tanke på personlige egenskaper og diagnostiske resultater. Uautorisert bruk av narkotika er fulle av uønskede konsekvenser.

  Nyttige vitaminer

  Legen kan også tildele vitamin komplekser for forsterknings fartøy, som kan omfatte C, E, A, K og andre. Vitaminkomplekser må også tas som foreskrevet av legen, slik at de virkelig nyter godt av det.

  For å unngå problemer med blodårene, det beste alternativet - det er en sunn livsstil, som tresko og svekke blodårene er veldig enkelt, men å styrke og bringe dem tilbake til det normale - vil kreve mye arbeid og tålmodighet.

  Les Mer Om Fartøyene