Sykdommer i cerebral fartøy

Hjernen er det viktigste organet som hele organismens funksjon avhenger av. Tapet hans vev kan føre til alvorlige sykdommer, noe som ofte fører til uførhet og til og med død. For et fullt liv er det nødvendig at hjernens kar, som er ansvarlige for blodtilførselen, og dermed tilførsel av oksygen og ernæring, er sunne.

Hjernes vaskulære system

Blod kommer inn i hjernen gjennom de parrede arteriene: to vertebrater og to interne somnolens. Vertebrater, penetrerer inn i hulehulen, forener og danner basilar, eller grunnleggende, som på grunnlag av hjernen smelter sammen med et par carotider. Så en ring er dannet, kalt i medisin ved arteriell sirkel (eller Willisia) av den store hjernen.

Fra ringen grener tre arterier: anterior cerebral, posterior, middle. De passerer over overflaten av hjernen og nærer sine hemisfærer. På de små arteriene som kommer fra dem, blir blodet levert inn i dypets dyp.

Systemet, som består av vertebrale og basilære arterier, kalles vertebrobasilarbassenget og er ansvarlig for å gi blod til de bakre delene av hjernen.

Systemet, som bestod av karotisarterier, ble kalt karotidbassenget. Det leverer blod til de midterste og fremre delene av hjernen.

Takket være denne mekanismen får hjernen nok blod, selv om en av arteriene slutter å fungere.

Sykdommer i hjernens kar

Vaskulære sykdommer i hjernen anses å være en av de vanligste. I utgangspunktet er de forbundet med obstruksjon eller innsnevring av fartøyene, en forverring i strukturen og tonen av deres vegger. Slike endringer fører til brudd på blodsirkulasjonen og en utilstrekkelig strøm av blod til hjernen.

Vaskulære patologier kan være medfødt, og blodsirkulasjonen er også svekket. For eksempel, når en slik sykdom som arteriell aneurisme (tynning og utstikkende vegger), som er oftest medfødt, dens brudd kan forekomme. På grunn av de svake og tynne vegger brister aneurysmen selv med en liten trykkøkning. Og spranget kan skje hos friske mennesker, for eksempel med agitasjon eller fysisk anstrengelse.

Legene advarer om at mennesker med slike brudd blir mer og mer, blant annet øker antall ungdommer.

aterosklerose

Denne sykdommen fører til et brudd på blodsirkulasjonen i hjernen. Dets årsaker ligger i brudd på lipidmetabolismen, som et resultat av at nivået av fettlignende stoffer stiger i blodet: kolesterol, lipoproteiner, triglyserider og andre. De er deponert på vaskulære vegger, innsnevrer lumen og forhindrer blodstrømmen. Først er det kolesterolspot, etter hvert blir de plakk som helt kan dekke lumen, skille fra veggene, disintegrere, bevege seg med blod og tette andre fartøy.

hypertensjon

Denne sykdommen er preget av en stabil økning i blodtrykket. Folk i ulike alder av begge kjønn er påvirket. Med hypertensjon blir kapillærene og arteriene tortuøse, veggene deres flater, lumen smalker, og fullstendig lukking av karene er mulig.

Vanlige symptomer på cerebrovaskulær sykdom

Krenkelser i hjernens sirkulasjon har ikke umiddelbar effekt. I begynnelsen er det ingen symptomer. Selv når de første signalene vises, betaler de ikke noen oppmerksomhet til dem, mens sykdommen utvikler seg. De generelle manifestasjoner av cerebrale vaskulære lidelser inkluderer:

 • hyppig svimmelhet;
 • hodepine (migrene);
 • søvnforstyrrelser;
 • konstant svakhet;
 • minneproblemer;
 • brudd på koordinering av bevegelser;
 • nummenhet av lemmer;
 • besvimelse;
 • irritabilitet og berøring.

I neste fase legges nye symptomer til:

 • endre gang (det blir shuffling, semenivayuschey);
 • forekomsten av falsk trang til å urinere.

Med sykdomsprogresjonen, som vanligvis oppstår i fravær av behandling, forverres tilstanden mer og mer. Følgende symptomer på vaskulære forstyrrelser forekommer:

 • svekkelse av mentale evner;
 • mer merkbare brudd på koordinering av bevegelser;
 • forverring av bekkenorganene.

effekter

Hvis cerebrovaskulære sykdommer ikke behandles, kan følgende utvikles:

 • forbigående akutte sirkulasjonsforstyrrelser (transistor iskemiske angrep);
 • slag (hemorragisk, iskemisk).

TIA er en mikro-fornærmelse, hvor nevrologiske manifestasjoner, som en nedgang i muskelstyrke og nummenhet, vedvarer i en dag, og deretter passere. En avtale med lege er obligatorisk, fordi TIA er en harbinger av et slag.

Hemorragisk slag - et brudd på blodsirkulasjonen, som oppstod på grunn av ruptur av fartøyet og blødning til hjernen.

Iskemisk slag, som også kalles hjerneinfarkt, utvikler seg hvis det har vært en blokkering av arterien med kolesterolplakk, på grunn av hvilket blodet slutte å strømme inn i en bestemt del av hjernen.

årsaker

Årsakene til sykdomsutviklingen er flere:

 • stillesittende livsstil;
 • utbredelsen av skadelig mat i kostholdet;
 • arvelig predisposition;
 • dårlige vaner: røyking, alkoholmisbruk.

diagnostikk

For studier av cerebral fartøy og diagnose av sykdommer, brukes ulike metoder:

 1. Ultralyd er en mye brukt teknikk. Ultralyddiagnose inkluderer dupleksskanning, dopplerografi, ekko-tomografi, transcranial dopplerografi.
 2. Datatomografi (CT). Grunnlaget er røntgenmetoden, suppleret med databehandling. Det gjør det mulig å bestemme arten av hjerneskade, lokalisering og størrelsen på fokuset, tilstanden til hjernestrukturer.
 3. Magnetic resonance imaging (MR). Det gir en mulighet til å få et bilde av hjernen, å studere blodstrømmen i det og gjennomgangen av blodkar i skallen, for å bestemme lokaliseringen av lesjoner, deres størrelse og kvantitet.
 4. Angiografi. Dette er en røntgenstudie utført etter administrering av et kontrastmedium. Metoden gir en indikasjon på varighet og rekkefølge av vaskulær blodtilførsel som gjør det mulig å oppnå informasjon om dannelsen av omveier for blodstrømmen blokkering eller innsnevring av blodkarene.
 5. Elektroencefalografi. Under prosedyren registreres elektrospulsen i hjernen. Metoden har lenge vært brukt og godt studert av leger. Ved hjelp av EEG undersøkes aktivitet og funksjonalitet i hjernen, sirkulasjonssystemet og nervefibernettverket.
 6. Rheoencephalography. Handlingsprinsippet ligner EEG. For å få et resultat, går en svak høyfrekvent strøm gjennom hjernevævet. Tillater deg å vurdere blodkarets elastisitet, fylle dem med blod, blodtilførsel generelt.
 7. Neurosonography. Teknikken er designet for å undersøke spedbarn gjennom en stor fontanel. For bruk av ultralydsutstyr og en spesiell sensor. Det gjør det mulig å vurdere tilstanden til bløtvev, hjernesubstans, fartøy, og også å avsløre tilstedeværelsen av svulster og aneurysmer.

behandling

Behandling av vaskulære lidelser i hjernen avhenger av årsakene som forårsaket dem, og kan utføres av ulike spesialister: nevrolog, terapeut, kardiolog.

Av legemidlene foreskrevet:

 • statiner (Zokor, Simvastatin og andre);
 • fibrater (fenofibrat, lipanor og andre);
 • vasodilatorer (Papaverin, Euphyllin);
 • antioksidanter (vitaminkomplekser, mikroelementer);
 • legemidler som forbedrer hjernens sirkulasjon og metabolske prosesser (Cavinton, Vazobral).

Uten korrigering av ernæring, vil behandlingen ikke være effektiv. Derfor er det nødvendig:

 • å forlate fettstoffer av animalsk opprinnelse, stekt, saltet og røkt mat, brus, hurtigmat, søtsaker;
 • inkludere i dietten mer friske grønnsaker, frukt, urter;
 • konsumere mer sjømat og fisk.

I tillegg anbefales det å opprettholde en normal vekt, slutte å røyke og drikke alkohol. Fordelaktig effekt på fartøyene med trening og daglig opphold i frisk luft.

Tradisjonell medisin tilbyr sine metoder for å helbrede karene. Det er mange verktøy som er tilgjengelige for de fleste og kan tilberedes hjemme.

hvitløk

De mest effektive stoffene er basert på hvitløk. Fra det forberede alkoholholdige tinkturer, hvitløk olje, hvitløk melk.

For å lage mat sist, må du skrelle hvitløkskreft (to spiseskjeer) og et glass melk. Legg hvitløk i en gryte, hell melken, sett på en liten brann og hold på komfyren til lobulene blir myke. Så melken er drenert og full på en spiseskje før du spiser.

En annen effektiv medisin, for forberedelse som vil kreve et stort hode hvitløk og en sitron. Skrell hvitløk og sitrus med peeling er malt, blandet og strømmet med vann (en liter). Gi å brygge, vask deretter i kjøleskapet. Ta opp til 50 gram før måltider. Det er nødvendig å behandle vår og høst. Det normaliserer ikke bare trykket, men styrker også kroppens forsvar.

hagtorn

Hell kokende vann (0,5 liter) hagtornefrukt (et glass) og sett på en langsom brann i noen minutter. Stamme og legg til buljongen to ss honning. Ta en skje før måltider og to skjeer om natten.

Havtornetolje

Dette er et godt middel for å helbrede skinnene i hodet. Det bør tas daglig på en teskje tre ganger daglig før måltider (30 minutter). Kurset er 21 dager, hvorefter det er nødvendig å ta en pause i en måned, og gjenta behandlingen.

forebygging

For å unngå forstyrrelser i hjernecirkulationen er det nødvendig med forebygging av hypertensjon og aterosklerose. Først av alt er det en sunn livsstil og riktig ernæring.

For å holde blodkarene sunne, må du trene. Samtidig er stoffskiftet akselerert, hjertet fungerer bedre, kroppen får mer oksygen, cellene får mer næringsstoffer.

For å forebygge åreforkalkning må du kombinere fysisk arbeid med mentalt arbeid, og også spise riktig. I kostholdet bør råde mat som ikke er skadelig, og nyttig kolesterol, så vel som mye vegetabilsk mat: urter, grønnsaker, bær, frukt.

Hvis det er dårlige vaner, må de være hensynsløst bortkastet. Spesielt skadelig for fartøyene er røyking, noe som fører til spasmer. Dette er ofte årsaken til hypertensjon og aterosklerose.

Sykdommer i hjerneskarene krever obligatorisk behandling. Ellers blir blodtilførselen til hjernen forstyrret, og dette er den direkte ruten mot streker.

Behandling av hjernesirkulasjonsforstyrrelser ved folkemessige rettsmidler

Den årlige sykdomsstatistikken viser ingen trøstende data. Hvis problemer med vaskulærsystemet begynte for 20 år siden bare i den eldre generasjonen, blir denne sykdommen nå yngre hvert år. Til legen med klager til hodepine og problemer med hjertet begynte unge mennesker rundt 30 år å ta opp. Og dette er den mest forferdelige tingen.

Hva skjer i 20 år? Allerede har 10 unge mennesker 4 pasienter med noen form for kronisk lidelse. Hva påvirker dette? Leger og forskere er enige:

 • Miljøproblemer som undergraver arbeidet til en sunn kropp fra innsiden, daglig;
 • Feil mat, en stor etterspørsel etter fastfood og andre skadelige og fettstoffer matte bare over markedet. Nå spiser folk ikke for å få energi, men til glede, og spiser dermed mye mer enn nødvendig.
 • Umiddelbar behandling av legen ved de første symptomene på sykdommen, og søket etter måter å behandle, fører ofte til lansering av eksisterende problemer og utvikling av nye.

Og dette er bare en liten del av årsakene til utviklingen av ulike sykdommer.

Hva er problemene med fartøyene?

Når en pasient kommer for hjelp med å klage på konstant eller periodisk smerte i forskjellige deler av hodet, så uansett den endelige diagnosen, er årsaken en - en vasospasme. Dette skyldes langvarig og intensiv komprimering av fartøyets vegger. Lumen er så liten at hjernen ikke får nok blod til å mate. Parallelt er det andre symptomer:

 • Smerte i ulike deler av hodet: templer, nakke, temechke, etc.
 • Hodet mitt spinner, folk sier "flyr" foran øynene mine.
 • Regelmessig støy i ørene, som øker med økende belastning, spesielt ved hyppig senking av hodet;
 • Tegn på kvalme, noen ganger til og med oppkast, på grunn av problemer med den delen av hjernen som er ansvarlig for riktig magefunksjon, stopper det, dermed symptomene;
 • Hvis sykdommen allerede utvikler seg, begynner mer alvorlige problemer: med tale og koordinasjon, og i spesielt alvorlige tilfeller og feil i minnet.

Enn å behandle problemer med fartøy? Selvfølgelig, hvis hodepine allerede er på kronisk stadium, er det absolutt nødvendig å se en lege, han vil gjennomføre studien og foreskrive en individuell behandling. Men som hjelpemiddel og profylakse er det mulig å søke selvrensende av cerebral fartøy med folkemidlene.

Naturen har lenge tenkt på måter å behandle ulike sykdommer ved hjelp av urter og te, som bidrar til å rydde hjernens kar og andre viktige organer. Det viktigste er å bruke dem riktig og helst først rådføre seg med en ekspert.

Forsiktig: Ikke drukne hodepine med bedøvelse. Hvis du ikke starter den rette behandlingen, vil pillene til slutt slutte å hjelpe, og smerten vil bare øke.

Årsaker bidrar til utvikling av vasospasmer

Faktorer som negativt påvirker kroppen som helhet, og ikke bare det vaskulære systemet, er mange:

 • Miljøfaktoren, spesielt utviklet i store megasiteter, hvor gassinnholdet er så høy at oksygenkonsentrasjonen ikke er nok til god hjerneaktivitet;
 • Konstant stress: på jobb, i trafikkork, familieproblemer. Spasm av blodårer kan provosere noen negative følelser, og ikke bare. Ifølge statistikken lider noen emosjonell person av vaskulære sykdommer oftere enn unemotional;
 • Dårlig søvn, søvnløshet eller kronisk søvnmangel. Å hvile hjernen er bare nødvendig, det kan ikke fungere i full modus hele tiden.
 • Fysisk og følelsesmessig overbelastning i rommet med mangel på søvn har nødvendigvis en negativ innvirkning på helsen.

Førstehjelp for de første symptomene på vaskulær sykdom er rensingen av blodet fra giftstoffer og overflødig kolesterol. Deretter behandling av constriction av cerebral fartøy med folkemessige rettsmidler i form av urte infusjoner og te som vil bidra til å utvide fartøyene og styrke musklene i sine vegger.

Ikke forsink behandling for senere, etter hodepine, kan alvorlige unormaliteter begynne, i form av nummenhet i lemmer, plutselige trykksving, og dette er et klart tegn på et senere slag.

Medisinering for vasospasmer

Før du forskriver medisiner, er det nødvendig å gjennomgå en kontroll, som vil bidra til å gjøre en korrekt diagnose og velge en behandlingsmetode. Hvilke prosedyrer må jeg ta?

 1. Overlever alle mulige grunnleggende tester foreskrevet av lege.
 2. For å passere en magnetisk resonansundersøkelse av blodkar i livmoderhalsen, kan du ha osteokondrose som forhindrer normal blodprøve i karene.
 3. Ultralyd undersøkelse av brakiocephalic arteries.
 4. Angiografi - denne studien vil vise tilstanden til fartøyene, deres lumen og styrken av blodstrømmen. En rekke røntgenstråler bare for fartøy.

Etter å ha lært den opprinnelige grunnen, vil legen kunne velge passende stoffer som vil eliminere det. Her er de viktigste, foreskrevet for spasmer av hjerneskip:

 • Midler som utvider blodårene for å regulere blodstrømmen: Lipofor, Atomax, Mefakor;
 • Tabletter som bidrar til å forbedre cerebral blodstrøm: Spasmalgon, Nootropil, Kaltsessoderzhaschie-legemidler (Finoptin, Isoptin, etc.);
 • Preparater som bidrar til bedre oksygenopptak av hjerneceller: Pyracetam, Sermion;
 • Legemidler som fortynner blodet, for bedre patency i karene.

Hvert tilfelle er individuelt, og hvis pasienten har en mild form for sykdommen, kan ikke legemidlene være påkrevd, det vil være nok å ha en hvile og et kurs på urtebehandling for å gjenopprette og dra nytte av karene.

De beste folkemetoder for å rense hjernens kar

Folk rettsmidler for helbredelse fra en hvilken som helst sykdom er mange, og hver lidelse vil finne en passende oppskrift for seg selv. Og behandlingen av folkemidlene ved hjernens fartøy er ikke noe unntak. Metodene er også preget av gyldighetsperioder. Noen er rettet mot umiddelbar hjelp, andre må ta litt tid for å få den riktige effekten.

De vanligste dekkene:

 • Samling av urter: morwort, hund rose, valerian, anis, yarrow. 1 ss. Skjeen i samlingen brygges i en liten tekanne og drukket umiddelbart etter utbruddet av spasmer. Og hele dagen i form av te;
 • Et nål bidrar til å tynne blodet, forbedrer dets permeabilitet gjennom karene;
 • Kjøtt av villrose, rik på vitamin C, som bidrar til å styrke blodkarene;
 • Te laget av blader av timian og hvitløk, bidrar til utvidelse av blodkar. Kurset skal være full i et par måneder, tre fire ganger om dagen.
 • En annen god vasodilerende kjøttkraft består av gress - en liten periwinkle. Art. Spoon urter med 300 ml vann, deretter insistere på et vannbad i 20 minutter, og deretter sette ytterligere 45 minutter. En ferdig kjøttkraft bør være full på en tredjedel av et glass 3 ganger om dagen.
 • Blomster viburnum helle kokende vann 300 ml, etter å ha insistert en time. Drikk et halvt glass 4 ganger om dagen.
 • En kald komprimering på hodet, er laget av urteinfusjonen der kluten dyppes. Samling: zverobo, løvetannrot, plantain. To-tre spiseskjeer blir avlet for en liter kokende vann, så de setter seg kule, du kan i kjøleskapet. Og så legg på pannen.
 • Kaldt fotbad og samtidig komprimerer på hodet, en klut fuktet i kaldt vann med eddik.

Hvis du ofte lider av vaskulære spasmer, sørg for å holde isen i kjøleskapet for å raskt gi deg den nødvendige førstehjelpen.

Når du er hjemme, masser deg selv. Det er visse punkter på kroppen som bidrar til å lindre hodepine under en spasme. Masser den tidlige sonen jevnt med sirkulære bevegelser, deretter cervical og occiput. Selvfølgelig vil nakkemassasje være mer praktisk for noen i nærheten. Krammen kan også svekkes ved å trykke på spesielle akupunktursoner som ligger på håndleddene og kneleddene.

Aromaterapi hjelper også med å slappe av, bare olje under nesen din med valerian, lavendel eller jasminolje.

Men ikke et verktøy vil hjelpe deg med å bli bedre, hvis du ikke begynner å overvåke helsen din. Ved å ta de nødvendige forebyggende tiltakene, kan du unngå symptomene selv, og deretter behandlingen med folkemidlene av hjernens kar.

Forebygging er den beste måten å holde sunn cerebral fartøy

Liten fysisk anstrengelse vil bidra til å opprettholde i tonus alle kroppens indre systemer:

 • Daglig jogging;
 • Langturer er ønskelige i parker eller skoger;
 • Svømming - tvinger hver muskel i kroppen til å arbeide, styrker dem;
 • Sykling er en god måte å kombinere fordelene med virksomheten.

Selvfølgelig bør man ikke glemme riktig ernæring, det er nødvendig å revidere kostholdet ditt selvstendig og utelukke det fra alle produkter som bidrar til utviklingen av problemer med blodkar. De som allerede lider av spasmer av cerebral fartøy bør ikke spise:

 • Fettkvaliteter kjøtt: svinekjøtt, lam, bacon. Det er bedre å erstatte det med kosthold: kylling, and, lean hestekjøtt;
 • Fullstendig fjern alle røkt produkter: pølser, fisk, hermetikkvarer, etc.;
 • Salt og krydret mat. Salt i kroppen er nødvendig, men innenfor rimelige grenser. Et skarpt stativ, generelt utelukket;
 • Vær oppmerksom på fettinnholdet i meieriprodukter, begrenset deg selv, i hvert fall til fullstendig gjenoppretting av kroppen.
 • Søt, inkludert sjokolade;
 • Sterk kaffe og te, gå til grønne varianter av te og urter.

Et annet tips - spis mer vegetabilsk mat av frukt og grønnsaker, de inneholder de nødvendige mineraler og vitaminer. De vil hjelpe den syke organismen til å gjenopprette raskere uten å forårsake skade.

Konsekvenser og komplikasjoner av vasospasmer, hvis ikke, begynner rettidig behandling

Enhver sykdom begynner med en liten, og i de første stadiene kan den ikke manifestere seg i det hele tatt. Men gradvis ringer den første alarmerende klokken:

 • nedgangen i styrker, inkludert dårlig humør, sløvhet;
 • tap av evnen til å jobbe
 • alvorlig tretthet, selv etter hvile
 • syn faller på grunn av den konstante øyenstammen;
 • hørselen forverres
 • neuroser begynner;
 • søvnløshet.

Videre - mer. Progresjonen av sykdommen kan føre til nummenhet i hender eller føtter under søvnen eller deres visninger, som du oppdager å våkne opp. Hodepine intensiverer og videre på å øke. Tap av minne, selv hukommelse, delvis eller fullstendig, manglende evne til å gjenkjenne deg selv eller dine kjære.

Den mest forferdelige konsekvensen vil være et slag. Som i beste fall vil forlate deg deaktivert, i verste fall, vil slaget være dødelig.

Viktig: Periodisk hodepine kan være et tegn på meningiom, en hjerne svulst. I dette tilfellet er rettidig behandling et spørsmål om livet. Det er vanskelig å utføre operasjonen på hjernen, så ikke drukne smerten med medisiner, men søk hjelp.

Risikogruppen kan omfatte:

 • Diabetikere, på grunn av forstyrrelser i leveren og metabolisme, er disse overvektige, noe som i stor grad øker sjansene for å utvikle cerebrovaskulære spasmer.
 • Andre onkologiske pasienter, hvorav mange er kontraindisert i legemidler som brukes til å behandle vasospasmer. Derfor trenger de et individuelt utvalg av behandling.
 • Genetisk predisponering, hvis familien har hypertensive pasienter eller noen fra slektningene, har nylig hatt hjerteinfarkt eller hjerneslag. Du bør sjekke helsen din.
 • Personer med høy blodkoagulasjon og en predisponering mot trombose.
 • Potensielle personer anses å være de som led av ulike smittsomme sykdommer i hjernen: encefalitt, meningitt, etc.
 • Alkoholavhengige;
 • Inviterate røykere som røyker mer enn en pakke sigaretter om dagen.
 • Kroniske pasienter som stadig bruker mange forskjellige medisiner.

Selvfølgelig er ikke alle hodepine en harbinger av en forferdelig sykdom, men du bør ikke slappe av og det er ønskelig å gjennomgå en regelmessig forebyggende undersøkelse for å unngå komplikasjoner og legge merke til problemer på forhånd. Det er sjekket, jo tidligere sykdommen ble løst, desto lettere og raskere vil det være å behandle det.

Ta vare på deg selv og din helse. Husk at årvåkenhet kan redde livet ditt. Vær oppmerksom på dine kjære. Kanskje vil du legge merke til manifestasjon av symptomer i dem - overtale å se en lege, og dermed spare fra mulige komplikasjoner.

Hva skjer når hjernens fartøy kontrakt, symptomene og behandlingen av patologi

Fra denne artikkelen lærer du: hva kalles innsnevring av hjernens kar, behandling, symptomer, årsaker til sykdommen. Mekanismen for patologisk utvikling og diagnostiske metoder. Prognose for gjenoppretting.

Den patologiske stenosen (innsnevring) av kapillærer, vener og arterier, som utfører blodtilførsel til hjernen, kalles innsnevring av hjernens kar.

Hva skjer i patologi? Under påvirkning av aterosklerose (kolesterol plakkdannelse, 60%), hypertensjon (30%), og andre patologier (utviklingsdefekter osteokondrose) lumen av blodårer som gir blodstrømmen til hjernen er smalere. Mengden av blod som er nødvendig for en full mengde arbeid reduseres, brudd gi opphav til vevsischemi (oksygenmangel), en endring i strukturen av cellene, og deretter deres massedød (veksten av områder med nekrose).

Endrede eller døde hjernens nerveceller som ikke er i stand til å utføre sine funksjoner (som holder bioelektriske puls) slik vasokonstriksjon manifesterer mange nevrologiske symptomer (hodepine, svimmelhet, søvnløshet).

Patologien utvikler sakte, i begynnelsen går den nesten asymptomatisk. Hvis årsaken til stenose er eliminert på dette tidspunktet, kan sykdommen kureres ved å helt gjenopprette hjernens funksjoner (i 92%).

Patologi blir farlig i etapper, når innsnevringen av fartøyet øker med mer enn 50%. Pasienten har alvorlig hjerneskade (nedsatt evne til å oppleve og analysere informasjon, atferdsforstyrrelser, demens, svekket koordinering av bevegelser). De knytter seg til hypertensive kriser, slag (akutte hjernesykdommer), som raskt nok fører til et komplett tap av fysisk og mental kapasitet for arbeid.

Behandling av årsakene til innsnevring av cerebral fartøy i tidlige stadier utføres av en lege-terapeut, med uttrykte nevrologiske symptomer - en nevrolog eller psykiater, kirurgisk korreksjon utføres av angio-kirurger.

Mekanisme for patologisk utvikling

De hyppigste årsakene til innsnevring av cerebral fartøy er atherosklerose og hypertensjon:

 1. Når aterosklerose i pasientens blod øker antallet av "dårlige" kolesterol i karveggen derav og spesifikke plasmaproteiner (fibrin) kolesterol plakk dannes som gradvis øker, øker i størrelse over tid og er i stand til å fullstendig blokkere hulrommet i beholderen og blodstrømmen.
 2. I hypertensjon er de første som lider av små kar og kapillærer. Under påvirkning av blodtrykket på veggene av den beskyttende mekanismen er utløst av diskontinuiteter eller skade: - første tone, og øk begrensning av kapillærer og arterioler, med tiden sine vegger tykkere, noe som øker lag inne i lumen av beholderen, og reduserer mengden av blodstrøm.

Som et resultat av stenose utvikle kronisk ischemisk (oksygen) sult, noe som fører til en endring i strukturen av hjernevev i subcortex (talen sentre, tenkning, hørsel, hukommelse, bevegelse) og hvit substans ( "bro" som forbinder de avdelinger):

 • foci av ikke-fungerende celler er små ("mute", asymptomatisk hjerteinfarkt);
 • svært liten, men mange, danner små "hull", nesten umerkelig mangler (sparsomt vev).

Forbindelsene mellom disse hjerneregioner blir avbrutt ( "separasjon") og provosere en gruppe av flere lidelser - svekket hukommelse, tale, motoraktivitet, unormal oppførsel i oppførsel, demens, evnen til å analysere og trekke konklusjoner.

Årsaker og risikofaktorer

Den viktigste men ikke den eneste årsaken til stenose er dannelsen av kolesterolplakk i aterosklerose (60%).

Sykdommer i cerebral fartøy

Sykdommer i cerebral fartøy, Dessverre er det ikke uvanlig. Ifølge statistikken har opptil 85% av befolkningen en predisposisjon til utviklingen av en rekke sykdommer forbundet med blodtilførsel til hjernen. Et så skremmende tall skyldes den moderne menneskes livsstil. Mange oppvekst vet ordet "hypertensjon" og "ESP", kun hvis skolen diagnostisert med "kjernen" var grunnen til ikke å gå til fysisk fostring, så i voksen alder, en person får en reell manifestasjon og bevis for diagnosen.

Omtrent 30% av befolkningen har en arvelig predisponering for slag. 25% av overlevende dødsfall dør nesten umiddelbart (vanligvis de er eldre), ytterligere 25% - innen seks måneder; Risikoen for et andre slag i de neste 1-2 årene er 60%.

Symptomer på cerebrovaskulær sykdom

Brudd på hjernecirkulasjon i begynnelsen har svært "ufarlige" manifestasjoner, som de fleste skriver av for tretthet, depresjon, vær, miljøforhold, etc. Likevel, selv mild sykdom, svimmelhet og migreneangrep er allerede en grunn til bekymring. Her er bare noen av klagerne om at pasienter med cerebral blodstrømbrudd kommer opp med:

 • Hodepine, migrene;
 • Svimmelhet, besvimelse
 • Hypertensjon eller hypotensjon
 • Søvnforstyrrelser;
 • Krenkelse av koordinasjon, balanse;
 • Generell svakhet, ubehag
 • Nummen av lemmer, tap av følsomhet.

Årsaker til cerebral blodstrømningsforstyrrelser

Årsakene til utviklingen av cerebrovaskulær sykdom er mange, hvert tilfelle er individ. Betinget kan de deles inn i generelle og spesifikke.

Vanlige faktorer inkluderer faktorer som arvelighet, stillesittende livsstil, økologi, alkohol og tobakksmisbruk, etc.

Spesifikke årsaker er ko-morbiditeter:

 • Diabetes mellitus;
 • Hjertesykdommer;
 • Hypertensjon.

Behandling av sykdommer i cerebral fartøy

Ved de første tegn på brudd på blodtilførselen, bør du umiddelbart søke hjelp fra en spesialist, da sykdommen utvikler seg over tid, manifesterer intensiviteten. Uten profesjonell medisinsk behandling og overvåkning av cerebrovaskulær sykdom, reduseres forventet levetid.

Diagnostisere slike sykdommer primært ved å samle anamnese, intervjuer pasienten, samt tilleggsmetoder - CT-hjerne og MR i hjernen. Etter å ha avslørt sykdommen og bekreftet diagnosen, utpeker nevrologen behandlingen. Metoder og behandlingsmetoder er avhengig av sykdommens art, utviklingsstadiet, risikoen for utvikling eller overgang til kronisk form, pasientens alder, livsstil og andre individuelle egenskaper.

Husk: det er umulig å helbrede cerebrovaskulære sykdommer alene! Selvmedikasjon, du risikerer livet ditt. Fraværet av tidlig påvisning av blodtilførselsforstyrrelser kan utvikle slike sykdommer som:

 • Hjernens iskemi;
 • slag;
 • Vertebro-basilær insuffisiens.

Nyttig å vite Alle artikler

Smerte syndrom

Smerter - en ubehagelig, smertefull tilstand som indikerer traumer eller funksjonsfeil i et organs arbeid. Smerte syndrom, som regel, vises plutselig, kan ha forskjellig karakter og annen varighet og intensitet. Avhengig av plasseringen og arten av smerten, så vel som den mulige årsaken til utseendet, er behandling valgt.

Behandling av CFU (kronisk tretthetssyndrom)

Den moderne rytmen av livet er ofte årsaken til fremveksten av nye sykdommer. Mange av dem påvirker livets psyko-emosjonelle sfære. En av disse sykdommene er syndromet av kronisk tretthet. Kronisk tretthetssyndrom (CFS) - nevropsykiatrisk lidelse som manifesterer seg i ustabilitet emosjonelle tilstand, fører til utvikling av nevrologiske og nevropsykiatriske lidelser.

Ryggsmerter

Mange sykdommer i muskuloskeletale systemet starter og opptrer i form av ryggsmerter. Dette er den hyppigste klagen hos eldre pasienter, mennesker som leder en stillesittende livsstil. I de siste årtier har ryggsmerter blitt en integrert del av mange menneskers liv i Moskva og er allerede ansett som en "profesjonell sykdom". Utseendet til ryggsmerter kan utløses av ulike faktorer og årsaker: hypotermi, oppholder seg i feil stilling i lang tid, fysisk anstrengelse.

Sykdommer i hjernekar: typer, symptomer og behandling

Denne artikkelen beskriver de hyppige hendelsene sykdommer og tilstander av cerebral fartøy. Deres symptomer, etiologi, behandling.

For å arbeide trenger hjernen en økt mengde av energi. Oksygen og næringsstoffer med blodstrømmer kommer inn i nervecellene. Ved hjelp av god blodtilførsel til hovedskipene kan hjernen jobbe tilstrekkelig i lang tid.

De føder hjernen to trøtt og to virveldyr Arterier, hvis grener forener og danner en sirkel av Willis. Ved hjelp av dette lukkede systemet oppstår kompensasjonsreaksjoner.

Men med langvarig kompensasjon kan fartøyene mindre og mindre fungere som en annen arterie. På denne bakgrunn er det kronisk sirkulasjonsfeil. Med en øyeblikkelig mangel på blodsirkulasjon utvikler akutte tilstander.

disse sykdom oppstår i ungdom og alderdom.

Vanlige sykdommer i cerebral fartøy inkluderer:

 1. Åreforkalkning.
 2. Dysirkirkulatorisk encefalopati.
 3. Hjerneslag.
 4. Vegetosovaskulær dystoni.
 5. Aneurisme.

Spasm av cerebral fartøy

Tilstanden som er preget av innsnevring av veggene i hjernens kar er kalt dens krampe.

Etiologien til denne tilstanden er intens langvarig vasokonstriksjon. krampe fører til et brudd på hemostase.

Symptomer på spasmer av cerebral fartøy

 • Svimmelhet.
 • tåke før øynene.
 • støy i ørene.
 • hodepine i ulike deler av hodet (hyppig, langvarig, kan oppstå ved endring av værforhold).
 • kvalme, oppkast.
 • brudd tale.
 • brudd koordinering.
 • brudd minne.

Årsaker til spasmer i hjerneskip

 • svikt oksygen i rommet.
 • skadelig vaner.
 • utilstrekkelig hvile og sove.
 • forlenget anstrengelse.
 • Samtidige sykdommer (vegetovaskulær dystoni, hjertesykdom, forstyrrelse av endokrine kjertler, nyresykdom, hjernens neoplasmer, osteokondrose i livmoderhalsen).
 • kjøling hode.
 • stress av situasjonen.
 • emosjonelle stress (positive følelser også).

Predisponerende faktorer

 • Økologisk situasjon.
 • Arbeidsforhold og liv.
 • Eldre alder.
 • Feil ernæring, etc.

Behandling av spasmer i cerebral fartøy

 • Medikamentell behandling:
 1. Nootropiske stoffer for å forbedre cerebral sirkulasjon (piracetam, nootropin, cortexin, actovegin, mikrohydrin og andre).
 2. Fjerning av preparater (cinnarizin, betagistin, betaserk, vertran, vestibo, mikrometer, nimodipin, nicergolin, vasobral og andre).
 3. Spasmolytiske stoffer (papaverine og andre).
 4. Forberedelser som forbedrer oksygenforbruket av celler (solkoseryl, cerebrolysin, neo-cerebrospin og andre).
 5. sedativa (Valerian ekstrakt, Darvil, Carditab, Cardid og andre).
 6. Forberedelser av statinserien for stabil tilstand av blodkar (lipoford, atomax og andre).
 • massasje (templer, panne, occiput, med osteochondrosis, massasje med salveapplikasjon).
 • Terapeutisk gymnastikk.
 • aromaterapi (olje av jasmin, lavendel, mynte).
 • Plantevern (bouillon av dogrose, blader av timian, rope, vinca).

Forebygging av smertefulle spasmer i blodkar

 • riktig mat.
 • shunning stress.
 • høyre livsstil.
 • fysisk Aktivitet.
 • utfrielse fra dårlige vaner.
 • behandling predisponerende sykdommer.

Konsentrasjon av cerebral fartøy

Tilstanden hvor hjernenes lumen reduseres betydelig, kalles innsnevring.

Symptomer på innsnevring

 • I første fase: liten hodepine, tretthet, følelsesmessig labilitet, distraksjon, hukommelsessvikt.
 • I andre trinn: hyppig, alvorlig hodepine, nedsatt koordinasjon, nedsatt nyrefunksjon, tretthet, lapselighet i humør.
 • I tredje trinn: Sterk forstyrrelse av koordinering av bevegelser, noen ganger for lammelse, ufrivillig vannlating, nedsatt kjønnsfunksjon, hukommelsessvikt, demens.

Årsaker til innsnevring

 • labilitet arteriell trykk, som følge av redusert vaskulær elastisitet.
 • aterosklerose (aterosklerotiske plakk bidrar til innsnevring av lumen av karene eller deres hindring).
 • Osteochondrose (under påvirkning av deformerte intervertebrale plater, blir blodsirkulasjonen forstyrret).
 • svikt oksygen i luften.
 • Arbeid.
 • Stress.

Predisponerende faktorer

 • stillesittende livsstil.
 • liten fysisk aktivitet.
 • feil strømforsyning.
 • Mangel på turer og utendørsaktiviteter.
 • eldre alder.

Behandling av vasokonstriksjon

 • medisinering det samme som med spasmer av blodkar, bare lagt til:
 1. smertestillende preparater (amidopirin, ketanov, analgin og andre).
 2. beroligende (for normalisering av staten - gedazepam, fenozepam og andre).
 3. antidepressiva (fra depresjon, imipramin, anafranil, pantofran, befol og andre).
 4. Vitamin terapi.
 • Operativ behandling:
 1. Angioplastikk.
 2. Endarterectomy.
 • Massasje, terapeutisk gymnastikk.
 • Plantevern (avkok av hagtorn og furuskegler)

Profylakse av innsnevring av cerebral fartøy

 • riktig mat.
 • fysisk Aktivitet.
 • Herding.
 • behandling samtidige sykdommer.
 • etterkomme sovemodus.
 • unngå stress.
 • Arbeid og Live i gunstige forhold.

Cerebral aterosklerose

En farlig sykdom som påvirker hjerneskarene med aterosklerotiske plakk og fører til biokjemiske prosesser av hjerneskade kalles cerebral aterosklerose. Les mer om hva det er cerebral aterosklerose, du kan i en lignende artikkel.

I alle systemer er det nederlag blodkar, men den overvektige mengden er skade på cerebral arterier. Det er en sykdom i hele kroppen.

Arterier er elastiske og muskel-elastiske utsatt for forstyrrelser. På indre veggen (endotel) er konsentrerte områder av kolesterolinnsatser (plaques), noe som fører til en progressiv innsnevring lumen av blodkar.

Årsaker til aterosklerose:

 • patologisk prosesser i leveren (økt produksjon av kolesterol).
 • medfølgende sykdom.
 • feil dietter (et stort antall røkt produkter, salt, søtt).
 • Røyking.
 • bruk alkohol.
 • stress av situasjonen.
 • Fedme.
 • arvelig predisposisjon.
 • Generell informasjon aldring av kroppen.
 • alder over 45 år.
 • liten fysisk aktivitet.
 • hormonelle feil (diabetes mellitus, overgangsalder og andre).
 • arteriell hypertensjon (med en reduksjon i elastisiteten til veggene i arterien, plakkene dannes og akkumuleres).
 • forhold arbeid.
 • økologiske situasjonen.

Symptomer på atherosklerose

 1. Progressiv minneverdighet. Pasienten merker kanskje ikke nedgangen, fordi den først oppstår etter overbelastning. Over tid vil minnet gradvis forverres, ned til feil.
 2. Progressive psykiske lidelser.
 3. Rask tretthet på arbeid av intellektuelt arbeid.
 4. Forstyrrelser i konsentrasjonen, Pasienten kan ikke konsentrere seg om arbeidet i lang tid.
 5. Forskjeller i følelsesmessig tilstand. Ofte redd for deres helse, ikke sikker på deres egen evne. Ofte er det anfall av depresjon.
 6. Kramper kramper.
 7. Patologisk åndedrett. Oppstår på grunn av nederlaget i medulla oblongata.
 8. Vanlige søvnforstyrrelser og sovner.
 9. hodepine Svimmelhet etter endring av kroppsstilling.
 10. Senestopatii. Det manifesterer patologiske fornemmelser i hodet, nedre ekstremiteter, feber i det okkipitale området.
 11. Diskoordinarovannost og vanskelige bevegelser.
 12. Forskjellige lidelser i kroppen når visse deler av hjernen påvirkes.
 13. intoleranse høy lyd, sterkt lys.

Dystoni av karene

Forringede endringer i fartøyets lumen kalles dystoni av hjernens kar. Det er typer av vaskulær dystoni, der evnen til raskt å øke blodstrømmen med økende belastning (hypotonisk type) eller vaskulær spasme dannes (hypertonisk type).

Syndrom av sykdommen

 1. hjerte (manifestert av smerte i hjertet);
 2. Tahikardichesky (hjerteinfarkt er følt);
 3. bradykardisk (klager på svimmelhet, følelsesløp i lemmer, sakte hjerterytme, nedsatt bevissthet, søvn);
 4. arytmisk (arytmisk arbeid i hjertet, angina pectoris).
 5. perifer vaskulære lidelser;
 6. vegetative kriser.

Årsaker til dystoni

 • stress den situasjon;
 • tretthet,
 • dreven emosjonelle situasjoner;
 • forhold arbeid og liv;
 • kronisk Fokus på infeksjon;
 • skader hjernen;
 • endokrine sykdom;
 • hormonelle sykdom eller tilstand (graviditet, overgangsalder, pubertet);
 • røyking,
 • alkohol;
 • radioaktiv stråling;
 • krenkelse en hvilemodus og arbeid;
 • sterk eller svak fysisk aktivitet
 • labilitet klima;
 • arvelighet;
 • Feil i kostholdet.

symptomer

 • vansker i et arbeid med dyp inspirasjon eller plutselige dype åndedrag;
 • ubehagelig følelser i brystet, tyngde;
 • labilitet kroppstemperatur;
 • takykardi;
 • smerte i hjertet, fading;
 • brudd hemostase;
 • brudd mage-tarmkanalen (diaré, forstoppelse, kvalme);
 • brudd urinsystemet;
 • rask tretthet,
 • forskjeller humør;
 • hodet smerte;
 • søvnløshet;
 • tidevann blod, en følelse av varme
 • hevelse;
 • avhengighet til allergiske reaksjoner;
 • riste lemmer;
 • frysing i varmt vær;
 • engstelig tilstand.

Tegn på et angrep, som er en farlig tilstand og krever umiddelbar hjelp:

 • Frykt for natt, sove;
 • panikk;
 • takykardi;
 • Frykt for lys, lyd.

Stenose av kar

Patologisk tilstand, noe som fører til å begrense eller lukke lumen av karene i hjernen. Som et resultat er blodforsyningen til et bestemt område av hjernen svekket.

årsaker

 • aterosklerose;
 • Diabetes mellitus;
 • fedme;
 • Arteriell hypertensjon;
 • arvelighet;
 • røyking,
 • Feil i ernæring.

symptomer

 • På begynnelsen utvikling og langsom flyt er det et minneforringelse, følelsesmessig labilitet, svekket koordinering.
 • I den andre fasen hodepine, humørsvingninger, det er en betydelig forstyrrelse av bevegelsen.
 • Den tredje fasen kjennetegnes av progressive motoriske funksjonsnedsettelser (pasienten kan ikke gå glatt, mister balanse, snubler), ufrivillig vannlating.
 • Med akutt innsnevring hjerneskinner, et slag utvikler seg, hvor utfallet ofte slutter i døden.

Aneurysm av cerebral fartøy

Krenkelsen av strukturen på fartøyets vegg, som fører til utvidelse av fartøyet, kalles aneurisme. Aneurysm størrelser kan være små (opptil 2-3 mm) og store (mer enn 25 mm).

årsaker

 • medfødt forstyrrelser i det muskulære laget av karenees vegger;
 • skader kollagenfibre;
 • unormal bøyer og gafler
 • aterosklerose; fartøyer;
 • vevd fartøyer;
 • brudd elastisk membran;
 • brudd hemodynamikken;
 • smittsomme sykdom;
 • emboli;
 • dreven stress,
 • arteriell hypertensjon;
 • røyke;
 • alkohol;
 • Narkotiske stoffer stoffer;
 • fedme;
 • stress den situasjon;
 • mottak orale prevensjonsmidler;
 • medfødt samtidige sykdommer (polycystisk nyresykdom, coarctation av aorta og andre);
 • arvelig predisposisjon;
 • skader hode;
 • neoplasmer;
 • radioaktiv påvirkning på kroppen;
 • inflammatorisk prosesser.

symptomer

 • De første symptomene Utseendet til en aneurisme, en person, som regel, føles ikke.
 • beslag alvorlig hodepine i et bestemt område.
 • brudd visuell analysator (ptosis, pupil dilatation, strabismus, innsnevring av synsfeltet, forvrengning av det synlige).
 • hørsel brudd (ensidig reduksjon, alvorlig støy i øret).
 • nummenhet ansiktets hud.
 • pareser av ansiktsnerven.
 • farlig tilstanden er en aneurysmbrudd, noe som fører til et dødelig utfall.

Dens tegn:

 1. svimmelhet;
 2. sterk hodepine;
 3. redusere blodtrykk;
 4. følelsen feber,
 5. kognitiv tegn (nedsatt minne, læring, lesing, skriving, logisk tenkning);
 6. brudd sove;
 7. labilitet emosjonell tilstand
 8. nedgang reaksjoner, treghet eller aggressivitet;
 9. brudd utvinning prosesser;
 10. stivhet oksipitale muskler;
 11. kvalme, oppkast;
 12. sterk svakhet;
 13. dysfagi;
 14. brudd oppfatning av verden;
 15. brudd koordinering;
 16. lammelser, kramper;
 17. brudd bevissthet (opp til koma).

forebygging

 1. Fysisk aktivitet;
 2. Behandling av samtidige sykdommer;
 3. Unngå stress, overeating, ta hormonelle stoffer.

Plaques på fartøyene

Dannelsen av plakk på karene er langsom og gradvis. De utvikler seg med avsetning av lipider (flekker eller strimler av kolesterol som vises på veggene), liposklerose (fettinnhold forekommer på veggene); atherokalcinose (neoplasma blir tett under påvirkning av kalsiumsalter).

Behandling med folkemidlene

Plantevern bidrar til å styrke karveveggen, noe som gir den elastisitet. Anbefaler å ta infusjon fra kamille, nyre bjørk, immortelle og St. John's wort med tilsetning av honning om natten og om morgenen før du spiser.

Gjelder også skjær hvitløk, en blanding av hvitløk honning. Men du må bruke disse midlene i forbindelse med narkotikabehandling og etter å ha konsultert en spesialist.

Les Mer Om Fartøyene