Hva skjer når hjernens fartøy kontrakt, symptomene og behandlingen av patologi

Fra denne artikkelen lærer du: hva kalles innsnevring av hjernens kar, behandling, symptomer, årsaker til sykdommen. Mekanismen for patologisk utvikling og diagnostiske metoder. Prognose for gjenoppretting.

Den patologiske stenosen (innsnevring) av kapillærer, vener og arterier, som utfører blodtilførsel til hjernen, kalles innsnevring av hjernens kar.

Hva skjer i patologi? Under påvirkning av aterosklerose (kolesterol plakkdannelse, 60%), hypertensjon (30%), og andre patologier (utviklingsdefekter osteokondrose) lumen av blodårer som gir blodstrømmen til hjernen er smalere. Mengden av blod som er nødvendig for en full mengde arbeid reduseres, brudd gi opphav til vevsischemi (oksygenmangel), en endring i strukturen av cellene, og deretter deres massedød (veksten av områder med nekrose).

Endrede eller døde hjernens nerveceller som ikke er i stand til å utføre sine funksjoner (som holder bioelektriske puls) slik vasokonstriksjon manifesterer mange nevrologiske symptomer (hodepine, svimmelhet, søvnløshet).

Patologien utvikler sakte, i begynnelsen går den nesten asymptomatisk. Hvis årsaken til stenose er eliminert på dette tidspunktet, kan sykdommen kureres ved å helt gjenopprette hjernens funksjoner (i 92%).

Patologi blir farlig i etapper, når innsnevringen av fartøyet øker med mer enn 50%. Pasienten har alvorlig hjerneskade (nedsatt evne til å oppleve og analysere informasjon, atferdsforstyrrelser, demens, svekket koordinering av bevegelser). De knytter seg til hypertensive kriser, slag (akutte hjernesykdommer), som raskt nok fører til et komplett tap av fysisk og mental kapasitet for arbeid.

Behandling av årsakene til innsnevring av cerebral fartøy i tidlige stadier utføres av en lege-terapeut, med uttrykte nevrologiske symptomer - en nevrolog eller psykiater, kirurgisk korreksjon utføres av angio-kirurger.

Mekanisme for patologisk utvikling

De hyppigste årsakene til innsnevring av cerebral fartøy er atherosklerose og hypertensjon:

 1. Når aterosklerose i pasientens blod øker antallet av "dårlige" kolesterol i karveggen derav og spesifikke plasmaproteiner (fibrin) kolesterol plakk dannes som gradvis øker, øker i størrelse over tid og er i stand til å fullstendig blokkere hulrommet i beholderen og blodstrømmen.
 2. I hypertensjon er de første som lider av små kar og kapillærer. Under påvirkning av blodtrykket på veggene av den beskyttende mekanismen er utløst av diskontinuiteter eller skade: - første tone, og øk begrensning av kapillærer og arterioler, med tiden sine vegger tykkere, noe som øker lag inne i lumen av beholderen, og reduserer mengden av blodstrøm.

Som et resultat av stenose utvikle kronisk ischemisk (oksygen) sult, noe som fører til en endring i strukturen av hjernevev i subcortex (talen sentre, tenkning, hørsel, hukommelse, bevegelse) og hvit substans ( "bro" som forbinder de avdelinger):

 • foci av ikke-fungerende celler er små ("mute", asymptomatisk hjerteinfarkt);
 • svært liten, men mange, danner små "hull", nesten umerkelig mangler (sparsomt vev).

Forbindelsene mellom disse hjerneregioner blir avbrutt ( "separasjon") og provosere en gruppe av flere lidelser - svekket hukommelse, tale, motoraktivitet, unormal oppførsel i oppførsel, demens, evnen til å analysere og trekke konklusjoner.

Årsaker og risikofaktorer

Den viktigste men ikke den eneste årsaken til stenose er dannelsen av kolesterolplakk i aterosklerose (60%).

Behandling av hjernesirkulasjonsforstyrrelser ved folkemessige rettsmidler

Den årlige sykdomsstatistikken viser ingen trøstende data. Hvis problemer med vaskulærsystemet begynte for 20 år siden bare i den eldre generasjonen, blir denne sykdommen nå yngre hvert år. Til legen med klager til hodepine og problemer med hjertet begynte unge mennesker rundt 30 år å ta opp. Og dette er den mest forferdelige tingen.

Hva skjer i 20 år? Allerede har 10 unge mennesker 4 pasienter med noen form for kronisk lidelse. Hva påvirker dette? Leger og forskere er enige:

 • Miljøproblemer som undergraver arbeidet til en sunn kropp fra innsiden, daglig;
 • Feil mat, en stor etterspørsel etter fastfood og andre skadelige og fettstoffer matte bare over markedet. Nå spiser folk ikke for å få energi, men til glede, og spiser dermed mye mer enn nødvendig.
 • Umiddelbar behandling av legen ved de første symptomene på sykdommen, og søket etter måter å behandle, fører ofte til lansering av eksisterende problemer og utvikling av nye.

Og dette er bare en liten del av årsakene til utviklingen av ulike sykdommer.

Hva er problemene med fartøyene?

Når en pasient kommer for hjelp med å klage på konstant eller periodisk smerte i forskjellige deler av hodet, så uansett den endelige diagnosen, er årsaken en - en vasospasme. Dette skyldes langvarig og intensiv komprimering av fartøyets vegger. Lumen er så liten at hjernen ikke får nok blod til å mate. Parallelt er det andre symptomer:

 • Smerte i ulike deler av hodet: templer, nakke, temechke, etc.
 • Hodet mitt spinner, folk sier "flyr" foran øynene mine.
 • Regelmessig støy i ørene, som øker med økende belastning, spesielt ved hyppig senking av hodet;
 • Tegn på kvalme, noen ganger til og med oppkast, på grunn av problemer med den delen av hjernen som er ansvarlig for riktig magefunksjon, stopper det, dermed symptomene;
 • Hvis sykdommen allerede utvikler seg, begynner mer alvorlige problemer: med tale og koordinasjon, og i spesielt alvorlige tilfeller og feil i minnet.

Enn å behandle problemer med fartøy? Selvfølgelig, hvis hodepine allerede er på kronisk stadium, er det absolutt nødvendig å se en lege, han vil gjennomføre studien og foreskrive en individuell behandling. Men som hjelpemiddel og profylakse er det mulig å søke selvrensende av cerebral fartøy med folkemidlene.

Naturen har lenge tenkt på måter å behandle ulike sykdommer ved hjelp av urter og te, som bidrar til å rydde hjernens kar og andre viktige organer. Det viktigste er å bruke dem riktig og helst først rådføre seg med en ekspert.

Forsiktig: Ikke drukne hodepine med bedøvelse. Hvis du ikke starter den rette behandlingen, vil pillene til slutt slutte å hjelpe, og smerten vil bare øke.

Årsaker bidrar til utvikling av vasospasmer

Faktorer som negativt påvirker kroppen som helhet, og ikke bare det vaskulære systemet, er mange:

 • Miljøfaktoren, spesielt utviklet i store megasiteter, hvor gassinnholdet er så høy at oksygenkonsentrasjonen ikke er nok til god hjerneaktivitet;
 • Konstant stress: på jobb, i trafikkork, familieproblemer. Spasm av blodårer kan provosere noen negative følelser, og ikke bare. Ifølge statistikken lider noen emosjonell person av vaskulære sykdommer oftere enn unemotional;
 • Dårlig søvn, søvnløshet eller kronisk søvnmangel. Å hvile hjernen er bare nødvendig, det kan ikke fungere i full modus hele tiden.
 • Fysisk og følelsesmessig overbelastning i rommet med mangel på søvn har nødvendigvis en negativ innvirkning på helsen.

Førstehjelp for de første symptomene på vaskulær sykdom er rensingen av blodet fra giftstoffer og overflødig kolesterol. Deretter behandling av constriction av cerebral fartøy med folkemessige rettsmidler i form av urte infusjoner og te som vil bidra til å utvide fartøyene og styrke musklene i sine vegger.

Ikke forsink behandling for senere, etter hodepine, kan alvorlige unormaliteter begynne, i form av nummenhet i lemmer, plutselige trykksving, og dette er et klart tegn på et senere slag.

Medisinering for vasospasmer

Før du forskriver medisiner, er det nødvendig å gjennomgå en kontroll, som vil bidra til å gjøre en korrekt diagnose og velge en behandlingsmetode. Hvilke prosedyrer må jeg ta?

 1. Overlever alle mulige grunnleggende tester foreskrevet av lege.
 2. For å passere en magnetisk resonansundersøkelse av blodkar i livmoderhalsen, kan du ha osteokondrose som forhindrer normal blodprøve i karene.
 3. Ultralyd undersøkelse av brakiocephalic arteries.
 4. Angiografi - denne studien vil vise tilstanden til fartøyene, deres lumen og styrken av blodstrømmen. En rekke røntgenstråler bare for fartøy.

Etter å ha lært den opprinnelige grunnen, vil legen kunne velge passende stoffer som vil eliminere det. Her er de viktigste, foreskrevet for spasmer av hjerneskip:

 • Midler som utvider blodårene for å regulere blodstrømmen: Lipofor, Atomax, Mefakor;
 • Tabletter som bidrar til å forbedre cerebral blodstrøm: Spasmalgon, Nootropil, Kaltsessoderzhaschie-legemidler (Finoptin, Isoptin, etc.);
 • Preparater som bidrar til bedre oksygenopptak av hjerneceller: Pyracetam, Sermion;
 • Legemidler som fortynner blodet, for bedre patency i karene.

Hvert tilfelle er individuelt, og hvis pasienten har en mild form for sykdommen, kan ikke legemidlene være påkrevd, det vil være nok å ha en hvile og et kurs på urtebehandling for å gjenopprette og dra nytte av karene.

De beste folkemetoder for å rense hjernens kar

Folk rettsmidler for helbredelse fra en hvilken som helst sykdom er mange, og hver lidelse vil finne en passende oppskrift for seg selv. Og behandlingen av folkemidlene ved hjernens fartøy er ikke noe unntak. Metodene er også preget av gyldighetsperioder. Noen er rettet mot umiddelbar hjelp, andre må ta litt tid for å få den riktige effekten.

De vanligste dekkene:

 • Samling av urter: morwort, hund rose, valerian, anis, yarrow. 1 ss. Skjeen i samlingen brygges i en liten tekanne og drukket umiddelbart etter utbruddet av spasmer. Og hele dagen i form av te;
 • Et nål bidrar til å tynne blodet, forbedrer dets permeabilitet gjennom karene;
 • Kjøtt av villrose, rik på vitamin C, som bidrar til å styrke blodkarene;
 • Te laget av blader av timian og hvitløk, bidrar til utvidelse av blodkar. Kurset skal være full i et par måneder, tre fire ganger om dagen.
 • En annen god vasodilerende kjøttkraft består av gress - en liten periwinkle. Art. Spoon urter med 300 ml vann, deretter insistere på et vannbad i 20 minutter, og deretter sette ytterligere 45 minutter. En ferdig kjøttkraft bør være full på en tredjedel av et glass 3 ganger om dagen.
 • Blomster viburnum helle kokende vann 300 ml, etter å ha insistert en time. Drikk et halvt glass 4 ganger om dagen.
 • En kald komprimering på hodet, er laget av urteinfusjonen der kluten dyppes. Samling: zverobo, løvetannrot, plantain. To-tre spiseskjeer blir avlet for en liter kokende vann, så de setter seg kule, du kan i kjøleskapet. Og så legg på pannen.
 • Kaldt fotbad og samtidig komprimerer på hodet, en klut fuktet i kaldt vann med eddik.

Hvis du ofte lider av vaskulære spasmer, sørg for å holde isen i kjøleskapet for å raskt gi deg den nødvendige førstehjelpen.

Når du er hjemme, masser deg selv. Det er visse punkter på kroppen som bidrar til å lindre hodepine under en spasme. Masser den tidlige sonen jevnt med sirkulære bevegelser, deretter cervical og occiput. Selvfølgelig vil nakkemassasje være mer praktisk for noen i nærheten. Krammen kan også svekkes ved å trykke på spesielle akupunktursoner som ligger på håndleddene og kneleddene.

Aromaterapi hjelper også med å slappe av, bare olje under nesen din med valerian, lavendel eller jasminolje.

Men ikke et verktøy vil hjelpe deg med å bli bedre, hvis du ikke begynner å overvåke helsen din. Ved å ta de nødvendige forebyggende tiltakene, kan du unngå symptomene selv, og deretter behandlingen med folkemidlene av hjernens kar.

Forebygging er den beste måten å holde sunn cerebral fartøy

Liten fysisk anstrengelse vil bidra til å opprettholde i tonus alle kroppens indre systemer:

 • Daglig jogging;
 • Langturer er ønskelige i parker eller skoger;
 • Svømming - tvinger hver muskel i kroppen til å arbeide, styrker dem;
 • Sykling er en god måte å kombinere fordelene med virksomheten.

Selvfølgelig bør man ikke glemme riktig ernæring, det er nødvendig å revidere kostholdet ditt selvstendig og utelukke det fra alle produkter som bidrar til utviklingen av problemer med blodkar. De som allerede lider av spasmer av cerebral fartøy bør ikke spise:

 • Fettkvaliteter kjøtt: svinekjøtt, lam, bacon. Det er bedre å erstatte det med kosthold: kylling, and, lean hestekjøtt;
 • Fullstendig fjern alle røkt produkter: pølser, fisk, hermetikkvarer, etc.;
 • Salt og krydret mat. Salt i kroppen er nødvendig, men innenfor rimelige grenser. Et skarpt stativ, generelt utelukket;
 • Vær oppmerksom på fettinnholdet i meieriprodukter, begrenset deg selv, i hvert fall til fullstendig gjenoppretting av kroppen.
 • Søt, inkludert sjokolade;
 • Sterk kaffe og te, gå til grønne varianter av te og urter.

Et annet tips - spis mer vegetabilsk mat av frukt og grønnsaker, de inneholder de nødvendige mineraler og vitaminer. De vil hjelpe den syke organismen til å gjenopprette raskere uten å forårsake skade.

Konsekvenser og komplikasjoner av vasospasmer, hvis ikke, begynner rettidig behandling

Enhver sykdom begynner med en liten, og i de første stadiene kan den ikke manifestere seg i det hele tatt. Men gradvis ringer den første alarmerende klokken:

 • nedgangen i styrker, inkludert dårlig humør, sløvhet;
 • tap av evnen til å jobbe
 • alvorlig tretthet, selv etter hvile
 • syn faller på grunn av den konstante øyenstammen;
 • hørselen forverres
 • neuroser begynner;
 • søvnløshet.

Videre - mer. Progresjonen av sykdommen kan føre til nummenhet i hender eller føtter under søvnen eller deres visninger, som du oppdager å våkne opp. Hodepine intensiverer og videre på å øke. Tap av minne, selv hukommelse, delvis eller fullstendig, manglende evne til å gjenkjenne deg selv eller dine kjære.

Den mest forferdelige konsekvensen vil være et slag. Som i beste fall vil forlate deg deaktivert, i verste fall, vil slaget være dødelig.

Viktig: Periodisk hodepine kan være et tegn på meningiom, en hjerne svulst. I dette tilfellet er rettidig behandling et spørsmål om livet. Det er vanskelig å utføre operasjonen på hjernen, så ikke drukne smerten med medisiner, men søk hjelp.

Risikogruppen kan omfatte:

 • Diabetikere, på grunn av forstyrrelser i leveren og metabolisme, er disse overvektige, noe som i stor grad øker sjansene for å utvikle cerebrovaskulære spasmer.
 • Andre onkologiske pasienter, hvorav mange er kontraindisert i legemidler som brukes til å behandle vasospasmer. Derfor trenger de et individuelt utvalg av behandling.
 • Genetisk predisponering, hvis familien har hypertensive pasienter eller noen fra slektningene, har nylig hatt hjerteinfarkt eller hjerneslag. Du bør sjekke helsen din.
 • Personer med høy blodkoagulasjon og en predisponering mot trombose.
 • Potensielle personer anses å være de som led av ulike smittsomme sykdommer i hjernen: encefalitt, meningitt, etc.
 • Alkoholavhengige;
 • Inviterate røykere som røyker mer enn en pakke sigaretter om dagen.
 • Kroniske pasienter som stadig bruker mange forskjellige medisiner.

Selvfølgelig er ikke alle hodepine en harbinger av en forferdelig sykdom, men du bør ikke slappe av og det er ønskelig å gjennomgå en regelmessig forebyggende undersøkelse for å unngå komplikasjoner og legge merke til problemer på forhånd. Det er sjekket, jo tidligere sykdommen ble løst, desto lettere og raskere vil det være å behandle det.

Ta vare på deg selv og din helse. Husk at årvåkenhet kan redde livet ditt. Vær oppmerksom på dine kjære. Kanskje vil du legge merke til manifestasjon av symptomer i dem - overtale å se en lege, og dermed spare fra mulige komplikasjoner.

Hvordan behandle cerebral fartøy med folkemetoder

Innsnevringen av lumen av karene i hjernen er en farlig patologi som er i stand til å provosere utviklingen av hjerneslag og aterosklerose. Sykdommen oppstår i alle aldre, men de mest sårbare menneskene er avanserte år, hypertensive pasienter, samt røykere med erfaring. Behandlingen av cerebral fartøy med folkemetoder er effektiv i et tidlig stadium av sykdomsdeteksjon, og er ofte foreskrevet av spesialister som en del av kompleks terapi.

Behandlingsregler

Før du bruker noen folkemessige rettsmidler, er det nødvendig å konsultere en lege som vil foreslå den mest hensiktsmessige behandlingsmetoden og varighet på kurset.

Betydningen av slanking i behandlingsperioden. Du bør begrense bruken av følgende produkter:

 • kjøttretter;
 • hermetikk;
 • søtsaker;
 • sterk te;
 • skarpe krydder;
 • animalsk fett;
 • egg;
 • alkohol.

Det er mest effektivt å rense det vaskulære systemet i sommerhøstperioden, når friske frukter og grønnsaker skal være tilgjengelige.

I tillegg bør dietten inneholde vitaminer B, A, C, E, kalsium, jod, sink, selen. For dette inkluderer kostholdet:

 • hytteost med lavt fettinnhold;
 • fiskeretter;
 • fettfattig kjøtt;
 • bokhvete;
 • erter;
 • sjømat;
 • sjø og blomkål;
 • greener;
 • valnøtter;
 • aubergine.

De mest nyttige fruktene og bærene er kvede, epler, jordbær, vannmelon, grapefrukt.

I tillegg til sunn ernæring vil kroppen dra nytte av regelmessig mosjon og gå utendørs.

Metoder for behandling

Behandling med folkemidlene er vanligvis lengre enn medisinering. men Flere og flere mennesker tar til alternativ medisin på grunn av tilgjengelighet og sikkerhet. Blant de mest effektive metodene for behandling av vaskulære patologier er følgende.

sitron

Takket være dens antioksidantegenskaper, frukten styrker de vaskulære veggene, rydder kolesterolens arterier, og påvirker også positivt lymfesystemet. For å forberede medisinske blandinger basert på sitron, vil det være nødvendig med flere andre komponenter.

 • En blanding av olivenolje, sitron og honning. Sitron er vridd i en kjøttkvern sammen med skallet, tilsett resten av ingrediensene. Den resulterende massen insisteres i 24 timer. Ta stoffet om morgenen på tom mage for 5 g i 3 måneder.
 • Oransje, sitron, honning. Frukt er malt med en blender blandet med honning. Den fremstilte blanding lagres i kjøleskapet i 24 timer. Bruk tre ganger daglig før måltider til 10 g.
 • Sitron med hvitløk. For å forberede, trenger du to store sitroner og hvitløk. Komponenter er vridd i kjøttkvern, helles i vann og insisterer i 48 timer. Den resulterende blanding blir brukt tre ganger daglig for 2 ss, et kurs på 14 dager.
 • Sitron med ingefær. 100 g renset ingefær, skåret i små biter, er fylt med kokende vann og hensettes i 2 timer og deretter blandet med mikronisert sitron og tre spiseskjeer med honning. Resultatet betyr å ta 30 minutter før du spiser en spiseskje.

Løk og hvitløk

Oppskrifter basert på løk og hvitløk vil hjelpe til med å løse mange problemer. På grunn av deres unike sammensetning, et stort antall nyttige stoffer og sporstoffer, klare de helt med økt kolesterol og har en gunstig effekt på blodårene:

 • For matlaging trenger du 1 hode hvitløk, 10 g olivenolje. Hvitløk er malt og blandet med smør. Blandingen forbrukes 30 minutter før måltider i 1-2 måneder.
 • Pæren er malt med kjøttkvern, juice presses ut av vassdraget og blandes med 5 g honning. Den resulterende eliksiren er lagret i kjøleskapet og er full før måltider til 1 ts 3 ganger daglig i 3 måneder.

Dette verktøyet er ikke bare en metode for behandling av blodkar, men også en utmerket forebygging av influensa.

urter

Effektive og rimelige folkemetoder for terapi for aterosklerose er medisinske urter. Slike behandlinger utføres av kurs, men først etter å ha konsultert en spesialist.

Velprøvde urter som har en beroligende effekt:

 • mynte;
 • svart currant;
 • rose hofter;
 • kamille;
 • motherwort;
 • vendelrot;
 • peon;
 • St. John's wort;
 • hagtorn;
 • geiterams.

Disse plantene styrker nervesystemet, har en gunstig effekt på søvn og helbred:

 • For å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen, kan du jevnlig avfalle St. John's wort. 1 spiseskje urter fyll 200 g kokende vann. Ta tre ganger om dagen for en halv kopp.
 • Hawthorn har vaskulære egenskaper. Bærene kokes og holdes i en time. Bruk medisinen på halsen daglig før måltidene, i to til tre måneder.
 • Klover brukes også til å rense fartøyene. Blomstrende hoder forbinder med 1 liter vodka. Tinktur opprettholdes i 14 dager, ta 10 dråper to ganger om dagen, fortynn dem med ½ kopp vann.

Urtepreparater

Følgende urte samlinger har positive egenskaper for det vaskulære systemet:

 • Burdock, eleutherococcus, mynte, bjørk, caddis, nyre te. Alle planter er blandet i like store mengder. En spiseskje av samlingen - for 500 g vann. Infusjonen er eldre i 30 minutter og forbrukes en halv kopp tre ganger om dagen.
 • Vaskulær patologi kan behandles med en effektiv resept basert på følgende komponenter: St. John's wort, kamille, immortelle, birk knopper - 2 ss. Urter bryter 400 g kokende vann. Broth i 30 minutter og drikk to ganger om dagen, og legger til sammensetningen av 5 gram honning.
 • Maskros, hvete gress, cinquefoil, yarrow blandes i like store mengder. 1 spiseskje av samlingen brygges 200 g kokende vann og eldres i 1 time. Infusjonsfilter og ta 150 g om morgenen før du spiser.

Andre måter

Folk helbreder i århundrer studerte metodene for å kvitte seg med vaskulær sykdom. Noen av dem har ikke mistet sin relevans i våre dager:

 • Havtornetolje er et produkt som består av et stort antall vitaminer og syrer. Det brukes ofte til behandling av aterosklerose og for å styrke blodårene. For å forhindre utvikling av vaskulære patologier, må du spise 3 ss olje daglig.
 • Reduser symptomene på aterosklerose kan, ved å bruke hver dag juice klemmet fra en potet.
 • Å eliminere vaskulær hodepine vil hjelpe frøene til dill. For dette brytes 200 g kokende vann med en skje av frø. Ta stoffet 4 ganger daglig for 1 ss.
 • Positiv effekt på tilstanden til venene på underekstremiteter er aksept av nettlebadet. Frisk nettle legges i et bad, fylt med varmt vann. Slike bad blir tatt i en halv time hver annen dag.
 • For å forhindre tilstopping av blodårer og spasmer i hodet, brukes spesiell gymnastikk som aktiverer hjernens sirkulasjon. For å gjøre dette, er det nødvendig å regelmessig rotere hodet, utføre ulike bevegelser på bagasjerommet, summersultene, løftene på bena. I tillegg påvirker positivt venene på fotpromenader, så vel som å stå på ett ben.
 • For å forbedre trivsel på spasmer av skip hjelper komprimerer fra urteinfusjoner. For å forberede samlingen vil være nødvendig: St. John's wort, løvetann, plantain. Planterne blandes med en liter kokende vann, avkjøles og plasseres i kjøleskap. Kluten fuktes i en buljong og påføres på pannen.
 • Ved innsnevring kan blodkarene hjelpe kaldt. For dette må det alltid være is på hånden, som påføres de pulserende templene med hodepine.
 • Du kan fjerne en vaskulær hodepine med en massasje. Ved å handle på enkelte punkter, kan du forbedre tilstanden for en stund. Til dette formål masseres glatte bevegelser med whisky, cervikal ryggrad og nakkepinne.

Fartbehandling med tradisjonell medisin bør ikke gjøres under graviditet og amming, med nyresykdom, samt alvorlige sykdommer i mage-tarmkanalen. Det må huskes at ingen enkelt behandling vil hjelpe hvis du ikke følger en sunn livsstil og misbruker skadelige vaner.

Aterosklerotisk innsnevring av karene i hodet og nakken: utseende, tegn, behandling

Mange mennesker er kjent med hyppige, noen ganger alvorlige angrep av hodepine og plutselig svimmelhet. De fleste av dem legger merke til forringelsen av minnet, når de for eksempel ikke husker hvor taster og andre små gjenstander ble plassert, glemme viktige datoer osv. Noen assosierer dette med overarbeid, andre sier spøkende at de startet sklerose. Men oftest forårsaker disse symptomene sirkulasjonsforstyrrelser, kjent som aterosklerose eller sammenblanding av hjerneskader.

Mekanisme for sykdom forekomst

Aterosklerose oppstår ved avsetning av kolesterolplakk på vegger av arterier som fôrer hjernen med blod. Som et resultat avtar avstanden mellom karenees vegger, noe som fører til en reduksjon av deres gjennomstrømning. Mengden blod som kommer inn i hjernen, reduseres dramatisk. Krenket sin tilførsel av oksygen og andre næringsstoffer. Dette fører til nedsatt hukommelse, hodepine og andre manifestasjoner av sykdommen.

Oftest forårsaker dannelsen av aterosklerotiske plakker den patologiske tilstanden til karene i hjernen og livmorhalsområdet. Det er det som følger:

 • Når du spiser for feit mat, mangler en diett rik på fiber, stiger blodet i kolesterol.
 • Veggene i arteriene mister deres elastisitet. På dem oppstår sprekker der små flekker-plaketter blir dannet.
 • Aterosklerotiske plakk, som en magnet, tiltrekker seg plakk til seg selv - blodceller som fremmer blodpropp. Samtidig vokser de som en snøball, danner en trombus og reduserer klaring mellom veggene. I noen tilfeller, en fullstendig lukning av blodkaret.

Vanligvis begynner denne prosessen med innsnevring av halsens kar, særlig halspulsåren.

Forløpet av sykdommen

Denne sykdommen kan forekomme i kronisk og akutt form. Den akutte formen er bakgrunnen i utviklingen av hjerneinfarkt eller et alvorligere hemorragisk slag (hjerneblødning). Ofte fører slike kriser til plutselig død. Ved kroniske lidelser øker symptomene på vasokonstriksjon sakte. For det første er det rask tretthet selv når det gjennomsnittlige arbeidsmengde utføres, vises hodepine. Periodisk opplever en person svimmelhet. Noen ganger glemmer han de åpenbare tingene.

Det kroniske kurset har tre faser:

 1. Den første er den enkleste. Det antas at det er asymptomatisk, siden de fleste forbinder en liten nedgang i arbeidskapasitet med overbelastning på jobben, søvnmangel, værforandring og andre faktorer. Og selvfølgelig drar ikke legen.
 2. Det neste trinnet (det andre) er ledsaget av et brudd på arbeidet i enkelte organer, for eksempel urinanlegget eller det lokomotoriske systemet, noe som medfører endring i gangen. Personen, uten å merke det, begynner å frø eller blande seg med føttene mens han går. Lemmer kan kjedelig fra tid til annen. Pasienten er irriterende. Konstant forandring av hans humør blir grunnen til konflikter og stridigheter. Disse symptomene varer ikke mer enn en dag. Men fremveksten av noen av dem - en unnskyldning for å ringe til en lege.
 3. Innsnevring av hodene i hodet i tredje fase manifesteres mer alvorlig brudd i hjernens arbeid. I dette tilfellet mister en person evnen til å koordinere bevegelsene sine. Derfor begynner han å bevege seg sakte. Han går som det var, groping for veien. Når sykdommen utvikler seg, slutter kontrollsentrene til det lokomotoriske apparatet helt til å fungere. En person mister evnen til ikke bare å bevege seg, men også å stå på egenhånd. Ofte er tale ødelagt, tap av syn skjer.

Faren for denne sykdommen er at de fleste mennesker er engasjert i selvbehandling, fjerner hodepine med smertestillende midler, uten å gi alvorlige grunner til sin defiant. Som et resultat begynner behandling av innsnevring av hjerneskarene for sent, når pasientens tilstand er nær preinfarkt eller slagtilfelle.

Video: Hvordan fartøyets lumen smalker i aterosklerose

Årsaker til vasokonstriksjon

I mange tilfeller forekommer arteriosklerose på grunn av en såkalt homocysteinemia - arvelig eller ervervet (mangel på vitamin B12 og B6, folinsyre, og røyking) takle utveksling, hvor det er overdreven opphopning av homocystein. Men hovedårsakene til innsnevringen av blodkar ligger i den akselererte rytmen i det moderne liv, når en person vil ha tid til å gjøre mange ting.

 • Ønsket om å få en vellykket karriere fører ofte til stress og tretthet, og livets lidelse er hovedårsaken til nervøse sammenbrudd og erfaringer.
 • Mange bruker mesteparten av sitt liv i kontorer og kjøretøy. De har ikke tid til fotturer i frisk luft. I tillegg spiser de fleste på halvfabrikata med høyt fettinnhold og andre komponenter med høyt kolesterolinnhold.

Og som en konsekvens av alt dette, - innsnevring av karene i livmorhalsområdet, som fører til oksygen sult i hjernen, økt blodtrykk og andre konsekvenser.

Hjelp deg selv: naturlig forebygging

I mellomtiden kan alle beskytte seg mot konsekvensene av innsnevring av blodårene, uten å benytte seg av rusmiddelbehandling.

Pine smaken

Det beste folkemidlet er de unge skuddene av furu, som fremkommer fra nyrene i slutten av våren eller tidlig på sommeren. Eller heller, kjære fra dem.

For å forberede, er det nødvendig med 70 centimeter av unge kvister. De skal kokes i en liter vann til det er mykt. Vannet vil koke bort, så etter slutten av matlaging og filtrering er det nødvendig å fylle opp for å få en liter buljong. Men du kan legge til litt i ferd med å lage mat.

Deretter i en fortsatt varm kjøttkraft tilsette et kilo sukker og malt i en blender sitron (sammen med zest). Kok ingrediensene koke i ytterligere 5 minutter og hell den duftende honningen i krukker.

Bruk det en gang om dagen, ikke mer enn en spiseskje.

hagtorn

Innsnevring av hodene i hodet, ved dets første manifestasjoner, behandles effektivt med blomster og bær hagtorn blodrøde. Denne planten er utbredt i hele landet vårt. Tørkede blomster og bær kan brygges samtidig med te i en tekanne.

Eller lag en infusjon av to spiseskjeer av en blanding av blomster og bær (du kan bryte bær og blomster separat) på et glass vann. Tilfyll drikke på en spiseskje hver gang før du spiser. Hawthorn styrker fartøyene utmerket.

Med samme formål, kan du bruke apoteket alkohol anstrøk av hagtorn, eller lage det hjemme, og hevdet nyplukkede blomster eller bær samlet på vodka. Påfør, legg til 10 dråper i te eller et glass vann.

kløver

Perfekt håndterer de første tegn på atherosklerose alkohol tinktur av kløver eng.

Til forberedelse fylles enhver beholder til toppen med blomstrende kløverhoder og fylles med vodka. Insisterer i to uker. Ta det samme som tinktur av hagtorn.

Du kan tilberede te daglig fra kløverblomster og drikke den i stedet for vann. Clover forbedrer hukommelsen, reduserer tinnitus.

Medisineringsterapi

Hvis det i nyere tid ble aterosklerose ansett som en sykdom hos folk i førtidspensjon, påvirker det i dag unge mennesker (30 år og eldre). I de fleste tilfeller er behandlingen av vasokonstriksjon forlenget. Støttende medisinering bør gjennomføres gjennom livet. Men før man påbegynner behandlingen av denne sykdommen, er det nødvendig med en fullstendig undersøkelse som muliggjør den mest nøyaktige vurderingen av graden av vaskulære lesjoner og mulige endringer i hjerte-, nervesystemet og andre organers arbeid. Derfor må pasienten nødvendigvis konsultere ikke bare terapeuten, men også nevropatologen og kardiologen, samt andre spesialister.

Blant de legemidlene som brukes til å begrense hjernens kar, er følgende stoffer:

 1. Mefakor og Mevakos-lovostatin, inkludert i gruppen statiner;
 2. Atromid, Atromidin, Klofibrat fra gruppen av fibrater;
 3. Av simvastatinov brukte Zokor, Aktalipid, Vazilip, Levomir og andre;
 4. Vaskulatur - Actovegin, Cavinton;
 5. Antidepressiva er foreskrevet for kronisk cerebral ischemi, encefalopati (for produksjon av depresjon) - Amitriptyline;
 6. Tranquilizers (for å lindre angst symptomer) - Phenosepium eller Diozepam;
 7. Antioxidanter - selen, vitaminer E, C, A og sporstoffer, samt multivitaminkomplekser;
 8. Harpikser for anionutveksling - Levocitin, Cerebralizin og andre.

Ofte skjer innsnevringen av blodårene mot en bakgrunn av hypertensjon eller diabetes. I dette tilfellet er legemidler forskrevet med hensyn til legemidler som brukes til å eliminere symptomene på disse sykdommene.

Radikale behandlingsmetoder

I avanserte tilfeller med progresjonen av sykdommen, når legemiddelterapi ikke gir den ønskede effekt, er det anbefalt å behandle vasokonstriksjon kirurgiske metoder. For eksempel utfører en karotid endarterektomi, hvoretter en kolesterisk plakk blir fjernet fra det dissekerte fartøyet med patologi. Restaurering av fartøyets veggen utføres ved anvendelse av suturer. Operasjonen utføres av kirurgen under lokalbedøvelse. I de fleste tilfeller forlater pasienten sykehuset dagen etter fjerning av kolesterolplakk.

Til moderne behandlingsmetoder er angioplastikk. Denne operasjonen, der et spesielt rør (kateter) settes inn i arterien, gjennom hvilket området ekspanderer og blodtilførselen blir gjenopprettet ved å skyve plakkene. Det er også mulig å utføre stenting (carotid shunting), der en wireframe er festet mellom plakk og veggen på fartøyet. Men disse metodene ledsages av hyppige komplikasjoner, derfor blir de brukt svært sjelden.

Det er ingen generell ordning for behandling av aterosklerose. I hvert tilfelle blir den tildelt individuelt, i henhold til resultatene av maskinvarediagnostikk.

Metoder for diagnose

Symptomer på innsnevring av karene avsløres ved undersøkelse med terapeuten. Dette er påvist av lyder over halspulsårene i livmorhalsområdet. Tilstedeværelsen (fravær) av aterosklerotiske plakk eller trombi bestemmes ved hjelp av ultralydsskanning. Han anslår også hastigheten på blodstrømmen. Hvis legen ikke er fornøyd med resultatene av denne undersøkelsen, vil han foreskrive en CT eller angiografi. Det gir detaljerte bilder av hvert lag av hjernen, slik at det blir mer fullstendig undersøkelse av alle arterier. I tillegg kan blodstrømmen kontrolleres ved magnetisk resonans (radiobølger og magnetfelt).

Diagnose er nødvendig for å utelukke andre årsaker til sirkulasjonsforstyrrelser i hjernen. En av dem er en kraftig innsnevring av karene i ryggvirvlene med osteokondrose, der det kan oppstå lignende symptomer. Men samtidig har behandling av aterosklerose og osteokondrose betydelige forskjeller.

Kosthold og behandlingseffektivitet

I vellykket behandling av vasokonstriksjon spiller menneskelig ernæring en stor rolle. Det er nødvendig å fullstendig revidere dietten.

 1. Avvis fra røkt og syltetøy, søte retter, sjokolade og kakao, rik kjøttkraft.
 2. Reduser saltinntaket.
 3. Maten er tilberedt i vegetabilsk olje.

Blant de nødvendige produktene på bordet må være til stede grønnsaker og frukt:

 • Havkål og grapefrukt;
 • Auberginer, dampet, hudløs;
 • Stikkelsbær, epler og, om mulig, feijoa.

Alt dette vil redusere ikke bare nivået av kolesterol, men også blodtrykk med innsnevring av blodårene. Umiddelbart etter å ha våknet, anbefales det å drikke et glass varmt vann. Det renser helt blodkarene.

Video: Ernæring mot aterosklerose

Sunn livsstil - fienden av kolesterolplakk

Avslag på dårlige vaner (røyking, alkohol) - nøkkelen til å holde seg frisk er det ikke bare kar, men også hele organismen. I dette tilfellet er motoraktiviteten viktig. Det er tilrådelig å bevege seg så mye som mulig til fots. Hvorfor vente på bussen, hvis det bare er to stopp til jobben eller butikken. En liten tur vil tvinge blod gjennom venene til å bevege seg raskere, hvilket betyr at sannsynligheten for forekomst av kolesterol plaques vil begynne å avta.

Alle som er engasjert i morgenøvelser, bruker en kontrastdusj og herding, øker den adaptive kapasiteten til blodkar, som er svært nyttig for vegetativ-vaskulær dystoni, men er ineffektiv i aterosklerose. Hvis denne sykdommen fortsatt er overhalet, er det ikke riktig å betrakte som "storfarens" metode - en kontrastfarge av hodet først med varmt vann, deretter med kaldt vann. Kortsiktig eksponering for kaldt vann kan tvert imot raskt føre til spasmer i blodkar og begrense lumen.

Tradisjonell medisin i behandling av vasokonstriksjon

Hvitløk og sitron

Ved behandling av aterosklerose av cerebrale kar er mye brukt slike folkemidler, som hvitløk og sitroner. Det er flere kombinasjoner av deres søknad.

Oppskrift nr. 1

Sitroner og hvitløk tar i like store mengder, for eksempel ett kilo. Hvitløk rengjør og slip i en blender, eller ved å passere gjennom en kjøttkvern. Brett inn en tre-liters krukke og fyll med vann. Infusere i 10 dager på et kaldt sted under dekslet nylon. Infusjonen blandes kontinuerlig. På slutten av denne perioden, tømme. Fra sitronene presser juice og legger til infusjonen. Bland godt. Ta medisinen på en spiseskje. Tidspunktet for mottak (før måltider eller etter), hver velger individuelt, basert på surhet i magen (med økt - bedre etter å ha spist).

Oppskrift nr. 2

Hvitløkhodet skal rengjøres og malt i en blender til tilstanden av vassel. I en glassbeholder fylles med vegetabilsk olje (oliven eller soya, mais eller solsikke). Deksel med en lue nylon, sett på et kaldt sted. Hver morgen fra en fersk sitron klemmes saften til en teskje. Bland det med en teskje hvitløk olje til inntak. Ta samme porsjon før lunsj og middag (en halv time før måltider).

Devyatisil

Blant den veletablerte folkemedisinen er vodka infundert i 40 dager med roten til elecampane. Ta tinktur bør være en gang om dagen, fortynne 25 dråper i 100 g vann.

løvetann

Maskros er ikke bare kjent for landsbyboere. Fra de gule hodene lagrer du en deilig og veldig nyttig syltetøy. Men få mennesker vet at tørkede og friske løvetannrøtter er effektive i å behandle smalingen av lumen mellom veggene i arteriene.

 1. Tørr løvetannens røtter for å male til en pulverformig tilstand. Til medisinske formål, spis en skje av pulver, før hvert måltid. Du kan blande med honning for å redusere bitterheten i røttene.
 2. Saften av friske røtter blandes med ris buljong i forholdet 1: 1. for å ta et fjerdedel av et glass. Dette middelet forbedrer minnet.

Tørket frukt og nøtter

En fruktsalat bestående av følgende ingredienser er meget nyttig for å styrke veggene i blodårene:

 • Tørket svisker, fiken og tørkede aprikoser, rosiner - 200 g;
 • Valnøtter (kjerner) - 20 stk.

Alle ingrediensene inngår i salatslipen manuelt med en kniv av stål. Det anbefales ikke å bruke kjøttkvern for å unngå tap av nyttige egenskaper på grunn av kontakt med metallet. Alt er grundig blandet, og blandingen legges til en glassbeholder med lokket. Det er nok å spise to spiseskjeer av denne salaten om dagen. Maksimal effekt oppnås ved vasking med noe gjæret melkeprodukt.

Video: Folkoppskrifter for hjernens vaskulære helse

Farlige komplikasjoner

En av de farligste konsekvensene av innsnevring av cerebral fartøy er et slag, som leger kaller hjerneinfarkt. Dette er døden av hjerneceller på grunn av oksygen sult forårsaket av fullstendig blokkering av arterien med kolesterolplakk. Det foregår vanligvis av TIA (forbigående iskemisk angrep). Det er ledsaget av de viktigste symptomene på et slag:

 1. Manglende evne til å uttale ord på grunn av nummenhet i tungen,
 2. Hendene henger limt og nekter å adlyde,
 3. Du kan ikke bevege beina dine.

Denne tilstanden varer ikke mer enn en dag.

Den andre farlige komplikasjonen er et hemorragisk slag, hvor mangel på oksygen forårsaker blødning i hjernens substans.

Ofte fører innsnevring av hodeskårene seg til demens (demens), når en person slutter å tilstrekkelig oppleve hva som skjer. Han forstår ikke hvor han er; kontrollerer ikke naturlige behov (tarm- og tarmbevegelser). Slike pasienter bør ikke stå alene, da de kan glemme de medfølgende elektriske og gassapparater, vann på badet. Å gå til gaten uten ledsager, en person er ikke i stand til å finne veien hjem.

For å redusere risikoen for alvorlige former for aterosklerose anbefales det å ta blodfortynnere etter å ha fylt 50 år, for eksempel aspirin (acetylsalisylsyre).

Behandling av cerebral fartøy med folkemidlene: de mest effektive oppskrifter

Er det fornuftig å behandle cerebrale kar med folkemidlene? Dette spørsmålet bør næres mer grundig og alle oppskrifter må samordnes med legen.

Mer nylig ble vaskulære problemer adressert av eldre generasjoner, nå er det ofte mulig å møte unge under 30 år. Hva skjer i 20-30-40 år? Det er forferdelig å tenke på dette problemet.

I dag skal vi snakke om er ikke helt den tradisjonelle måter å løse nye komplikasjoner, nemlig vurdere behandling av cerebral vaskulær folke måter, fordi denne kroppen er ansvarlig for vitale prosesser og spørsmålet om sin normale blodsirkulasjon er viktig.

Flere viktige regler i behandlingen av folkemessige måter

Før du begynner å behandle hodene på hodet og nakken med folkemetoder, er det nødvendig å ta hensyn til nyansene til den kommende hjemmeterapien:

 1. Først diskuter du antagelsene med legen din. Han vil gi råd om doseringen og muligheten for å bruke en bestemt metode.
 2. Folkemetoder brukes kun som en hjelpemetode og kan ikke erstatte de grunnleggende prinsippene for behandling.
 3. Skaff kun medisinplanter i spesialiserte steder. Hvis du planlegger å samle dem selv, må du lese regler for anskaffelse, lagring og bruk.
 4. Selv de enkleste oppskrifter krever nøye forberedelse. Spesielt er det nødvendig å være oppmerksom på kontraindikasjoner og mulige bivirkninger.
 5. Fytoterapi betyr ikke en øyeblikkelig effekt, så når du bruker den, må du være tålmodig og disiplinert.
 6. Uten påskud, kan man ikke bruke alternativ medisin til barns sykepleier og gravide uten først å konsultere lege.


Pass på å vurdere disse reglene og bare deretter starte hjemmebehandling. Hvis du vil vite mer om folkemessige måter, kan du se videoen i denne artikkelen.

Folkemetoder for rengjøringsfartøy

For normal funksjon trenger hjernen ernæring og oksygen. Denne funksjonen utføres av blodårene, men hvordan man skal håndtere dette problemet, hvis de blir tilstoppet med blodpropp og aterosklerotisk plakk (se aterosklerose hodet. De mer farlig kolesterol plakk i arteriene i hjernen)?

Naturligvis, i en slik situasjon må du vite hvordan du hjelper hjerneskipene med folkemessige rettsmidler:

 1. Ta kamille, johannesurt, nyrer av bjørk, immortelle (2 ss hver ingrediens). Hell dem et par briller med kokende vann, del den ferdige blandingen i 2 deler og bruk den hver dag to ganger, og legg til en teskje honning.
 2. Lag en samling ved å blande 5 ss. l. furu nåler og 2 ss. l. av hofter med skall, og fortynn dem i 1 liter. vann. I brann, kok opp og insister i flere timer. Ta deretter 500 ml hver dag og del volumet i flere deler. Behandlingsforløpet er 3 måneder.
 3. Rhizome burdock skyll, slip, ta 1 ss. l. og oppløs det i 500 ml. kokende vann, og deretter insistere det tilberedte produktet i termosene. Drikk om morgenen for 100 ml i 3 måneder.
 4. Ta 2 ss. l. linfrø og bland dem med 200 ml kokende vann. La stå kjøttkraft og ta det hver dag før du går i seng i 4 måneder.
 5. Blomster av en viburnum for å fylle 300 ml kokt vann, for å insistere på 60 minutter og å drikke 100 ml tre ganger om dagen.
 6. Bland i en lik andel av St. John's wort, plantain og løvetannrot. 2 eller 3 ss. l. Hell en liter kokende vann, la det brygge og kjøle seg. Påfør som komprimerer på pannen.

Listen over nyttige produkter i denne kategorien er ganske omfattende, vi merker bare slike folkemidlene for behandling av hjerneskip:

 1. Sitron. Produktet inneholder mye vitamin C, som fjerner skadelige stoffer og bidrar til å rense hjernebruskene. For å lage et helbredende middel må du male 2 sitroner og samme mengde oransje. Legg til anlegget 2 ss. l. honning og bland godt. Bruk 2 ts. 3 ganger daglig før måltider. Hold sammensetningen i kjøleskapet.
 2. Hvitløk. Hvitløk er utmerket, ikke bare renser, men forhindrer også utvikling av aterosklerose og slag. I sammensetningen er det phytoncider som forhindrer avsetning av kolesterol på blodveggene. Hjemme kan du lage en oppskrift ved å male 1 hode hvitløk blandet med 1 ss. l. sitronsaft. Bland alt til glatt og ta dette legemidlet i 2 uker.
 3. Birch juice. Det renser kroppen av giftstoffer, toksiner og giftstoffer. I sesongen kan du konsumere opptil 5 liter juice, hvoretter hodepine og svimmelhet vil forsvinne.

Oppmerksomhet: For maksimal effekt blir behandlingen supplert med gymnastikk, massasje, riktig ernæring og andre anbefalinger som legen vil gi deg for konsultasjon.

Folk oppskrifter for utvidelse av vaskulære vegger

Spasmer av fartøyene forårsaker hodepine, svimmelhet, trøtthet og fysisk overbelastning (se Effektiv kur mot svimmelhet og spasmer i hjerneskader). Imidlertid er disse symptomene bare i et tidlig stadium i utviklingen av patologi, jo lengre forstyrrelsen går, desto mer komplikasjoner blir lagt til. I en slik situasjon er det nødvendig å eliminere spasmer og utvide fartøyene i tide.

Så hvordan å helbrede cerebral fartøy med folkemessige rettsmidler:

 1. Lag hvitløk olje. Du trenger bare å ta hodet av hvitløk, rengjør det og knead lobules i en grøtaktig tilstand, sett deretter blandingen i en glassburk og hell 200 ml vegetabilsk olje. Insister i kjøleskapet i 36 timer, ta deretter 1 ts, bland med samme mengde sitronsaft 3 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 3-4 måneder.
 2. Ta 1 kopp dill og 2 kopper hakket valerianrot. Videre involverer prepareringsinstruksjonen blanding av ingrediensene med 500 ml kokende vann og infusjonering av oppløsningen i en halv dag. Etter infusjonen, belast og ta 1 ss. l. hver dag.
 3. 15 friske hagtornsfrugter helles kokende vann (200 ml) og kok i 5 minutter. Deretter spenne legemidlet og ta 1 ss. l. før du spiser 2 ganger om dagen. Hold produktet på den nederste hylle av kjøleskapet.
 4. Du må ta kamille i 20 gram, brygge i et glass kokende vann, insistere en halv time og drikk halvparten av volumet tilberedt etter å ha spist.
 5. For å bli kvitt spasmer og hodepine, kan du lage en tinktur fra barken av hassel. For å gjøre dette må du male komponenten, ta 2 ss. l. og bryg dem i 200 ml kokende vann, la det brygge i en time, avløp og lagre på et sted utilgjengelig for lys. For behandling, ta en stor skje opptil 4 ganger om dagen.

Folkemedisiner for svimmelhet i vaskulær sykdom kan deles inn i 3 typer, i hver av dem kan du bruke medisinske urter.

Tabell 1: Medisinske urter:

 • kamille;
 • motherwort;
 • lime tree;
 • sitronbalsam;
 • valerian urt.
 • kløver;
 • mynte;
 • løvetann;
 • rose;
 • fennikel;
 • persille.
 • evig;
 • hagtorn;
 • mais bark.

Folkemidlene for å styrke karene og øke veggens elastisitet

Med alder slites blodårene ut, mister elastisitet og blir sprø. Hvis ingenting gjøres med denne tilstanden, er det mulig å "tjene" en masse sår, noen som vil truer ikke bare helse, men også hans liv (se. Vitaminer å styrke årene i hjernen).

For å hindre utviklingen av patologiske forhold, kan man bruke slike folkemidlene for elasticitet av cerebral fartøyer:

 1. Bland i like store mengder hvitløk, sitron med peeling og hakket pepperrotrot. Bland blandingen godt og sett i en liter krukke. Hell til randen med kokt vann og la det stå i kjøleskapet i en dag. Bruk deretter 1 ss. l. før måltider.
 2. I samme forhold blander du motherwort, møll, hofter og luke. Fra den tilberedte blandingen ta 4 ss. l. og bryg dem i en liter kokende vann. Deretter må du la det brygge i 8 timer og ta avkjøling av et halvt glass 3 ganger om dagen.
 3. Salve i mengden 100 g pour 800 ml vodka, deretter tilsett 400 ml vann og la stå i en lukket beholder i 40 dager. Så spen og drikk 1 ss. l. før frokost en gang om dagen. Fortsett behandlingen til tinkturen er over. Antall medisinske kurs er 1 gang pr år.
 4. Grind frukten av hagtorn, ta fra massen av 1 ss. l. og bland den med vodka (250 ml). Insistere i 2 uker, belastning og ta 20 dråper, tidligere oppløst i 1 ss. l. vann 3-4 ganger daglig før du spiser.

I tillegg til spørsmålet om hvordan man behandler cerebrale kar med folkemidlene, kan man også følge slike enkle regler:

 1. En tallerken havremel i vannet med tilsetning av frukt som morgenmorgen vil være en utmerket venn i forbedring av blodkar.
 2. Olivenolje er et godt verktøy som styrker de vaskulære veggene. Det er nok å drikke 1 ts. 2 ganger om dagen. Du kan også legge den inn i ditt daglige diett ved å legge til salater og andre sunne matvarer.
 3. Bland i like deler juice av rødbeter, gulrøtter og poteter. Drikk 50 ml 3 ganger om dagen.
 4. Veldig nyttig granateple juice. I fortynnet form kan den tas på halsen 1 gang per dag.

Du kan også anbefale kokte rødbeter, svinekjøtt, sitron og rowanbær.

Folk rettsmidler for blodfortynning

Økt koagulerbarhet av blod forårsaker dannelse av trombi, noe som senker normal blodsirkulasjon gjennom karene. I tillegg kan de over tid øke, bryte seg bort fra veggen og "reise" gjennom sirkulasjonssystemet. Den mest forferdelige tingen er at de kan tette de vitale fartøyene, som senere vil føre til døden.

For å forhindre dette kan du bruke effektive folkemidlene for sykdommen i hjerneskip:

 1. Ta roten til ingefær, 1 ts. grønn te og en klype kanel. Hell ingrediensene 500 ml kokende vann, insister på en halv time, belastning, tilsett honning og sitron etter smak. Drikk oppløsning i 1 dag.
 2. 50 g tørre blader av gingko biloba blandet med 250 ml vodka, å insistere 2 uker på et mørkt sted, med jevne mellomrom risting av sammensetningen. Drikk 1 ts. 3 ganger om dagen i en halv time før du spiser. Terapeutisk kurs er en måned.
 3. Bland i like stor grad gresset av søt kløver, malurt, mal og fjell arnica. Fra det tilberedte produktet ta 1 ss. l. Hell 250 ml kokende vann og insister i 8 timer. Stamme og ta en tredje kopp tre ganger om dagen.
 4. Rødder av mulberry i mengden 200 gram, skyll, skrell og finhakk. Sett i en beholder, hell 3 liter kaldt vann og stå i 1 time. Sett på en liten brann og kok opp, vent 15 minutter, slå av ovnen, avkjøl, spenne og sett i kald tid. Drikk kjøttkraft i 5 sammenhengende dager, og konsum 200 ml 3 ganger daglig før måltider.
 5. Innen seks måneder, bruk hver dag for 5-7 st. l. bringebær. Den inneholder salisylsyre, noe som gjør blodet mer flytende og styrker blodkarene.

Her er det fortsatt mulig å behandle cerebrale kar med folkemidlene, for dette trenger du bare å inkludere i dietten slike produkter:

 • hvitkål;
 • rødbeter;
 • hvitløk;
 • appelsiner;
 • olivenolje;
 • friske agurker;
 • mynte;
 • kakao;
 • eple cider eddik;
 • blåbær;
 • sitroner;
 • bringebær;
 • kirsebær;
 • valnøtter;
 • bitter svart sjokolade;
 • naturlig juice (tranebær, kirsebær, drue, oransje).

Oppmerksomhet: Sjømat har også en utmerket flytende effekt. For større effektivitet kan du inkludere i kosten av sjøkål, som senker kolesterol og dermed bidrar til å redusere blodviskositeten. Denne behandlingen er svært effektiv, særlig siden prisen på produktet er lav.

forebygging

Støtte i tonen i kroppens system kan være mindre fysisk anstrengelse:

 • daglig løp;
 • minst en time i døgnet spasertur i frisk luft;
 • For å få kroppens muskler til å fungere, vil det hjelpe svømming.

Husk om riktig ernæring, vær oppmerksom på variasjonen av menyen. Mange produkter bidrar til utviklingen av vaskulære problemer.

Pasienter som lider av cerebral fartøy bør forlate følgende matvarer:

 1. Ikke fettete kjøtt, fett. Bytt den med magert kjøtt eller kylling.
 2. Avvis røkt og pølseprodukter: hermetikk, fisk og andre.
 3. Når du kjøper meieriprodukter, vær oppmerksom på deres fettinnhold.
 4. Det anbefales ikke å spise mye søtt, spesielt sjokolade.
 5. Med sterk te eller kaffe bør du gå til urtete.

Spis så mye som mulig vegetabilsk mat, grønnsaker, frukt. Organismen kan dermed gjenopprette mye raskere.

Lengden på blodkarene er 100 000 km, noe som gjør at de kan fordoble jordens ekvator dobbelt. Det er derfor helsen deres er viktig, men samtidig bruker man folkemidlene for å mate cerebral fartøy, er det ikke nødvendig å glemme ovennevnte anbefalinger ovenfor.

Ikke medisinske, og hvis du har noen alarmerende symptomer, kontakt legen umiddelbart. Tidlig medisinsk behandling vil forhindre utvikling av komplikasjoner, og i samspill med folkemessige oppskrifter vil bare øke den terapeutiske effekten.

Les Mer Om Fartøyene