Fartøy i underbenet

Den nedre ekstremiteten mottar blod fra lårbenet. Den femorale arterien (a. Femoralis) (Figur 239) er en fortsettelse av den eksterne iliacarterien, som passerer gjennom den vaskulære lacuna under puarth-ligamentet. Den femorale arterien ligger i den fremre femorale sporet, og kommer deretter inn i femoral-poplitealkanalen og penetrerer poplitealfossa. Ved alvorlig blødning i lårområdet presses lårarterien mot stedet for utgang fra vaskulær lacuna til skambenet. Den største delen av lårbenet er den dype arterien i lårbenet. Det leverer blod til lårets muskler og hud (medial og lateral arterie rundt låret, tre perforerende arterier).

Lårarterien ved utløpet av femur-podkoleynogo kanal går over i popliteal arterien, som sender en gren til kneleddet, og passerer i goleno-popliteal kanal er delt i fremre og bakre tibial arterie.

Den fremre tibialarterien perforerer den interosseøse membranen i tibia i den øvre tredjedel og passerer mellom musklene i den fremre gruppen av tibia. Når den går ned, går den inn i arterien på baksiden av foten, som ligger overfladisk og kan probes på baksiden av foten. Den fremre tibialarterien blod forsyner den fremre gruppen av benmuskler og baksiden av foten. En av grenene av arterien på baksiden av foten går gjennom det første interlacingintervallet til sålen, hvor den deltar i dannelsen av den plantar arterielle buen.

Bakre tibial arterie (fig. 240) synker goleno-popliteal kanal omslutter mediale ankel (på dette sted derpå undersøkt puls), blir holdt på foten, hvor dividert med den mediale og laterale plantar arterie. Den laterale plantararterien anastomeriserer seg i regionen av det første mellomspalte med gren av arterien på baksiden av foten, og danner en plantar arteriebuke.

Den bakre tibialarterien forsyner blod til de bakre og laterale gruppene av benmuskler, laterale og mediale plantararterier - hudens og musklene i sålen.

Utløpet av venøst ​​blod fra nedre ekstremiteter skjer langs overflaten og dyp venene.

Dype vener i foten og underbenet er parret; de følger de samme navngitte arteriene. Alle de dype venene i popliteal fossa flette inn en vena poplitea (se. Fig. 240), som ligger i nærheten arterien med samme navn og stiger oppover går uparet femoral vein. Sistnevnte ligger medial til lårarterien. Femoral Wien, som har vaskulær lacuna går over i den ytre iliac blodåre som ved podvzdopshogo sakroiliakalledd kobles til den interne iliaca vene og danner en felles bekken vene. Den høyre og venstre felles iliac vener, som forbinder på nivået av IV lumbale vertebra, danner den nedre hule venen.

På nedre ekstremitet er det to overfladiske årer: den store og den lille subkutane.

Den store saphenøsvenen (se figur 239) begynner ved medialkanten på baksiden av foten, stiger langs medialoverflaten av skinn og lår, nærmer seg det ovalte hullet og går inn i lårbenet.

Den lille saphenøsvenen kommer fra fotens sidekant, stiger opp langs den bakre overflaten av shin og inn i poplitealhulen i poplitealvenen.

Symptomer og behandling av underbenk

Blodsirkulasjonen i kroppen er som følger: blodet absorberes i hjertet, og deretter rasstalkivaetsya dem på kroppen av blodårene. Styrken i hjerteslaget er slik at den sprer seg til periferien uten tap.

Fartøy og hjerte danner et lukket system der et visst trykk opprettholdes. Optimal det er regulert av påvirkning av nervesystemet, som reagerer på følelser som oppstår i mennesket.

I periferien finnes det ingen arterier eller årer - det er kapillærer med en mur så tynn og lumen så liten at røde blodlegemer bokstavelig talt klemmer seg gjennom den. På tidspunktet for kontakten med den erytrocytt-overflaten av den kapillære vegg utveksles: erytrocytter, "avlastet" fra oksygen og stoffer for tilførsel av vev "lastet" som giftige stoffer, blodbårne organer til å Rengjøring systemer.

På begge sider av det kapillære nettverk, ikke bare lumen av blodkar - jo nærmere til hjertet, den bredere, men også viser tegn til å dele krovonesuschie legemer av to typer: i arterieveggen - muskel "fittings" i veggene av årer - ventiler hindrer blodet renne ned.

Hovedkarakteren til blodårene er blodtransport: langs arteriene til organene, gjennom venene i hjertehulene.

I samsvar med strukturen av karveggen sykdom, hun opplevde, vil være forskjellig: for arteriene - muskulær atrofi og utsletting av lumen struktur for årer - som strekker seg utover fra konsekvensene.

Beholdere som et eget emne

Benenes særegenhet er deres plassering - de er avstand fra hjertet til den maksimale avstanden. Det andre er behovet for å heve blodet fra dem fra bunnen, motvirker tyngdekraften.

Og beina er støtteorganene, som må tåle kraften i hele kroppen som veier på dem. Derfor bør deres fartøy ha en sterkere utvikling enn de analoge organene i hendene, være opplært både for støtte og for å holde lasten økende med bevegelser.

Derfor er listen over årsaker til sykdommer som er felles for begge vener og arterier av bena. Det inkluderer en lav grad av involvering av nedre lemmer med:

 • overdreven kroppsvekt;
 • en livsstil med lav grad av mobilitet;
 • En livsstil som er overdreven aktiv, med ekstrem belastning på beina, kan også føre til skade på vaskemuren, dette er: trening med trening; arbeid med å løfte tunge vekter arbeid med lang stående på beina.

Av stor betydning er de vanlige rusmidler, kroniske og ofte akutte infeksjoner og allergier.

Både redundans og mangel på vaskulær tone skyldes ofte kronisk stress og sykdommer i nervesystemet.
Separat, vi bør nevne årsaken privat til årer - den genetiske determinant for åreknuter, for sykdommer med patologi av blodkoagulerbarhet, for endokrine sykdommer.

Sykdommer i karene i nedre ekstremiteter:

 • venøse sykdommer i form av deres åreknuter, flebitt og tromboflebitt;
 • arteriell sykdom kategorier av utslettende arteritt, tromboangiitt og arteriosklerose av kar.

Åreknuter

Når åreknuter på settet forårsaker ujevn vegg på benene er strukket, forårsaker subkutant sted utseende typisk tortuosity av kanalene og dannelsen av "perler".

Men patologi kosmetisk feil ikke er begrenset til - åreknuter alvorlig hemmer blodforsyningen til den nedre ekstremiteter vev og blodsirkulasjonen i kroppen som et hele, som fører til økningen av venøs insuffisiens.

Og overgangen til hver følgende symptomer stadiet vil vokse fra små første "hevelse" av saphenous årer av bena til nesten fullstendig stagnasjon av blod i dem, fra små hevelser og ubehagelige følelser i huden til fullstendig tap av følsomhet av visse områder av huden, fra mild rødhet til fullstendig ødeleggelse hud i denne delen av kroppen med dannelsen av ikke-helbredende trophic ulcers.

Ekstern varicose sykdom er ikke begrenset til - den utvikler seg parallelt i bekkenorganene, på spiserøret, i blodårene i hodehalssystemet.

Phlebitis og tromboflebitt - farlige venøs leg sykdommer

Noen ganger er venevegen ikke bare strukket, men forverrer virkelig, noe som fører til utvikling av flebitt.

Symptomene på denne sykdommen av karene i nedre ekstremiteter vil være like lokale:

 • større eller mindre ømhet
 • hyperemi og feber over stedet for betennelse i venen.

Så vanlig i skjemaet

 • frysninger;
 • økning i temperaturen;
 • svakhet og varierende grad av ubehag i form av hodepine;
 • kvalme og lignende.

Hun slo Wien ser stress tykk rød stripe - tyazhom smertefullt, "strukket" under huden langs lemmer, stramming av huden når du flytter foten smerte forverres kraftig.

I tilfellet av inflammasjon lem dyp vene mønsteret vil dempe sted i form av en diffus hevelse, ømhet fokal dybde, huden selv er uten tettende karakteristikker og blir melkehvitt fargetone.

Phlebitis trenger ikke nødvendigvis å være akutt, det blir ofte kronisk, ikke så voldsomt.
På grunn av obligatorisk endotelskader i flebitt, er risikoen for å utvikle tromboflebitt høy.

Deretter på phlebitis bildet er det tegn på blokkering av venen. Det kan være helt eller delvis. Men det er alltid fysisk betraktelig i form av en ulempe som følger med en subfebril tilstand.

Lokalt er blokkering manifestert av følgende symptomer:

 • smerte langs venen, verre med lemmerbevegelser;
 • ødem i benet, merkbar i forhold til et sunt ben;
 • Tilstedeværelsen av sterkt smertefulle ledninger - infiltrerer, tydelig merkbar i de subkutane åreknuter;
 • huden over foci er markant hyperemisk, med en skygge av cyanose, glittende fett, edematøs og smertefull, varm til berøring.

En skarp hevelse i ekstremiteten bør foreslå en akutt tromboflebitt av dype vener.

Med denne sykdommen stiger kroppstemperaturen til 39-39,5 ° C, med anfall, hodepine, svimmelhet og hjertebank, utilstrekkelig temperaturstigning. Smerter i ekstremiteter er både en selvstendig karakter og intensiverer med hoste.

I tillegg til det skarpe ødem i lemmen, tiltrekker den typen hudkarakteristikk av sykdommen oppmerksomheten. Hun er skarp spenst, blek, med et marmorcyanotisk mønster, og - kaldt.

Fremveksten av "start" smerte forårsaket ved palpering av indre hælben-ankelområdet, som er typisk, som smerte på kompresjons arm sural muskel bøyning av foten og på baksiden.

På den berørte siden er det en svekkelse av pulsen til fullstendig forsvinning og økning i regionale lymfeknuter uten skarp smerte. Sykdommen er sjelden herdet, blir ofte kronisk.

Flebitt i de øvre ekstremitetene kan ha en natur både smittsom og være en konsekvens av medisinske manipulasjoner med vener.

Arteritt utelukker

For å utrydde endarteritt - nederlaget i arteriene i underekstremiteterne "kontinuerlig masse" fører til overdreven røyking, derfor øker antallet av lame og gå på ett ben av menn stadig.

Sykdommer i beinets arterier er uttrykt av andre symptomer:

 • akutt en- eller bilateral smerte i gastrocnemius;
 • utvikling i bena av anfall
 • fryser og chilliness av lemmer, selv i et varmt rom;
 • utseendet og veksten av "intermittent claudication" med behovet for hvile under gang
 • forverring av trofisme i huden med utseendet av dype sprekker og uhelte sår.

Symptomer og behandling av aterosklerose av beinene i beina

I motsetning til den tidligere sykdommen med aterosklerose av arteriene i nedre ekstremiteter, er hindringen til blodstrømmen skapt av innskudd på indre veggen av karene - første kolesterol, deretter klemt med kalk.

Årsakene til bruddet er ikke bare røyking i tobakk og alkoholisme i kronisk form, ikke bare i avhengigheten av koffein i form av kaffe og sterk te, men også i:

 • matvaner - i misbruk av mat rik på fett med lett og rask fordøyelighet som fører til en forstyrrelse av kolesterol metabolisme;
 • arbeid forbundet med hyppig hypotermi av føttene, spesielt - stopp.

Like viktig er pasientens tilstedeværelse av arteriell hypertensjon - hypertensjon og diabetes.

I tillegg til innsnevring av lumen og tap av elastisitet, utvikler manglende evne til arterievegg til sammentrekninger som et resultat av den irreversible atrofi av muskellaget.

Alt dette sammen fører til fremveksten og veksten av sansene i bena:

 • chilliness under knærne i noe vær og i noe miljø;
 • følelsesløshet og "ant krypende";
 • smerter i underbena først når du går, og deretter i ro.

Det er en endring både utseende og struktur av huden: blek og kaldt i starten, hun gradvis mister sin voksende hår og muskelvolum - trommestikker diameter minker, og deretter huden blir kald, trafikk og edematous.

Diagnose og behandling

Ved diagnosen aterosklerose i arteriene i underekstremiteter er alt viktig. Fra en grundig "etterforskning" av pasientens livsstil og bestemmelse av pulsegenskapene ved å bruke en finger i de klassiske punktene for lemmen til laboratorium og instrumentelle metoder for å studere hans fartøy.

Implementert ved hjelp av metoder:

 • rheovasografi og angiografi;
 • dupleks skanning av fartøy og dopplerografi;
 • capillaroscopy;
 • dechifrerer lipidspektret av blod og studerer indeksene i blodkoaguleringssystemet.

Behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter omfatter både tiltak for behandling av sykdommen generelt og som er rettet mot å bekjempe sine spesielt private manifestasjoner - med lipidkalsiumkomplekser. Forebygging av trombose og gjenoppretting av blodgennemstrømning i tarmene i disse områdene er også inkludert i oppgaven med medisinsk handling.

Men uten en radikal løsning på spørsmålet om diett og livsstil, vil de kurative tiltakene gi en svak og kortvarig effekt. Derfor er deltakelse i en ernæringseksperts rehabiliteringsprogram obligatorisk.

Etter omhyggelig undersøkelse foreskrives pasienten et obligatorisk kurs på hjemmemottaket:

 • Atorvastatin eller Atoris, forhindre avsetning av kolesterol på arterievegger;
 • Aspirin eller Cardiomagnola -antikoagulyantov.

I tillegg anbefales regelmessig regelmessig minst to ganger i året intravenøs infusjoner av Actovegin, Trental, behandlingskurer med nikotinsyre, om nødvendig med heparin, sterkt.

Metoder for kirurgisk behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter:

 • endaterektomiya - Rengjøring av arterievegget fra å begrense sin sklerotiske plaque;
 • stenting - tvungen utvidelse av de smalende områdene med installasjon av en kunstig rammestent;
 • bypass - å skape en rundkjøringsbane for blodstrømmen;
 • erstatning av en arterie med en kunstig lem.

Metoder for diagnose og behandlingskonsept

Som med hvilken som helst vaskulær patologi, i nærvær av et slikt underben, bruker forskningsmetoder ved bruk av:

Terapeutisk behandling av karene i nedre ekstremiteter er rettet mot:

 • restaurering av rheologiske egenskaper av blod - redusert viskositet ved bruk av disaggreganter: Aspirin, heparin, ofte ignorert Hirudin og andre midler;
 • restaurering av skader på vaskulærveggen bruk av forskjellige angioprotektorer fra ascorbinsyre og troxevasin til NSAID og glukokortikoider;
 • økning av vaskulær tone opp til tilstanden til kvalitativ blodsirkulasjon i lemmen, tilstrekkelig for behovene til dets strukturer, både ved elektrofysiologisk (fysioterapi, massasje, treningsterapi) og psykoterapeutiske effekter.

Om nødvendig oppnås gjenoppretting av blodsirkulasjonen i denne delen av kroppen ved tvungen kirurgisk behandling.

Folkebehandling

Folk rettsmidler og resepter for behandling av nedre lem vaskulær sykdom er tallrike og varierte, har varierende grad av effektivitet, men deres anvendelse krever obligatorisk godkjenning av legen phlebologist, Angiology, eller kirurg. I alle situasjoner, den ledende rollen de ikke kan spille, og er kun anvendelig som et hjelpeværktøy.

Fra åreknuter

For å forberede nettle te hell et glass kokende vann en klype tørket gress, insistere en time; drikk infusjonen i løpet av dagen, fordeler seg i 3 doser; kurs - et halvt år, med en pause på 2 uker på slutten av hver måned.

For en komprimering av hvitløk kreves hvitløk i hvit hvit, som etter rengjøring og sliping blandes med dobbelt så mye smør. Den ferdige sammensetningen legges over på problemområdene i venene om natten.

For hvitløk-honning infusjon er nødvendig ved å blande 350 g honning og 250 g knust skrelt hvitløk og foreliggende preparat 2 uker, idet det ss tre ganger om dagen - ett på 40 minutter før måltider for en eller to måneder.

Fra aterosklerose av benene i bena

Hvitløk i mengden 50 gram, etter rengjøring og knusing i en mørtel til en vassel, fyll 1 kopp vodka, stå i 1 uke på et mørkt sted (ikke i kjøleskapet), risting metodisk. Ta 10 dråper vann fortynnet med vann tre ganger om dagen. Etter en to måneders pause blir kurset gjentatt.

For å bli kvitt overflødig kolesterol bruk røttene av løvetann, som etter tørking og sliping bruker, ta 1 teskje før hvert måltid i seks måneder.

Om forebygging av vaskulære problemer

Hvis livsstil har blitt stressende, og av ham å forsvare eksistensen av skrivebordet på rommet med naedaniem kroppsvekt, eller omvendt, "rømmer" i idrett og andre gambling bevegelse, med vaskulær helse kan si farvel.

Bare en målt, ikke treg, men ikke konvulsiv rytme av livet med den nødvendige mengden bevegelse, mat og stress på nervesystemet, kan holde dem i en meget gammel alder.

Ved forekomst, selv til og med ubetydelige ubehagelige opplevelser i føtter eller ben, er det nødvendig å overføre eller utføre diagnostiske tester som er utpekt eller utpekt av legeekspert - phlebologist eller kirurg.

Patologi av vener og arterier i nedre ekstremiteter: symptomatologi og terapi

For tiden er vanlige problemer knyttet til føttene i økende grad karsykdommer. Ofte fører de patologiske forholdene til vener og arterier til uønskede og farlige komplikasjoner, for eksempel amputasjon, funksjonshemning. Derfor, ved de første tegn på sykdommer, som tyngde, tretthet, hevelse, er det nødvendig å konsultere en lege.

Å ignorere disse symptomene i fremtiden kan til og med føre til et dødelig utfall.

Hovedkarakteren til blodkar er å opprettholde konstant blodsirkulasjon og gi de nødvendige stoffene til menneskekroppen. I tillegg, avhengig av andre funksjoner, klassifiseres fartøyene i følgende grupper:

 • kapasitiv;
 • demping;
 • utveksling;
 • motstand;
 • shunt;
 • sphincters.

Hvilke blodårer er i beina?

På underkroppen til en person er slike fartøyer:

På bena er det slike årer: dyp og overfladisk. Disse fartøyene følger arteriene.

Dypt er:

 • popliteal;
 • lår;
 • fotsår;
 • shin;
 • iliaca;
 • bakre tibial.

De overfladiske venene på underekstremitetene ligger under huden i fettvev. Disse karene på beina er delt inn i en liten subkutan og en stor ven. De har et stort antall ventiler som gir normal blodgass.

Arterier, i motsetning til årer, har vegger tykkere og sterkere. På nedre ekstremiteter er slike arterier:

 • iliac eksternt;
 • sex eksternt;
 • lateral, omslutter låret;
 • mediale;
 • lår;
 • femoral dyp;
 • øvre artikulære;
 • lavere artikulære;
 • tibia foran;
 • tibia posterior;
 • fotens dorsale arterier
 • peroneal;
 • Plantar.

Kapillærene er de minste karene under huden. Det er mange av dem på menneskekroppen.

Farlige sykdommer i beinene i beina er forbundet med arterier og årer. Derfor er det ved deres første tegn nødvendig å ta kontakt med eksperten umiddelbart for å unngå mulige komplikasjoner.

Vanlige sykdommer

Vaskulære sykdommer utvikler seg oftest som følge av følgende faktorer:

Nylig leste jeg en artikkel som forteller om den naturlige kremet "Bee Savior Chestnut" for behandling av åreknuter og rensing av blodkar fra blodpropper. Med denne krem ​​er det alltid mulig å kurere åreknuter, for å eliminere smerte, forbedre blodsirkulasjonen, forbedre årenes tone, raskt gjenopprette karossens vegger, rengjør og gjenopprett åreknuter hjemme.

Jeg var ikke vant til å stole på noen informasjon, men bestemte meg for å sjekke og bestilte en pakke. Jeg la merke til en forandring i en uke: smerten var borte, beina mine stoppet summende og hevelse, og i 2 uker begynte de venetiske kjeglene å synke. Prøv og deg, og hvis du er interessert, så er lenken under en artikkel.

 1. Age. Folk som er over trettifem år er utsatt for sykdommer.
 2. Overvekt.
 3. Røyking.
 4. Diabetes mellitus.
 5. Stressfulle situasjoner.
 6. Økt kolesterol i blodet.
 7. Arvelig faktor.

Vaskulære patologier er følgende:

 • åreknuter;
 • trombose;
 • aterosklerose;
 • tromboflebitt;
 • obstruksjon og obstruksjon av blodkar;
 • okklusiv sykdom;
 • ritt;
 • diabetisk angiopati.
til innholdsfortegnelsen ↑

aterosklerose

Denne sykdommen i beinene av beina oppstår på grunn av det faktum at kolesterol er avsatt på veggene i arteriene. Deretter er det et underskudd av oksygen og andre næringsstoffer at blodstrømmen senker seg. Snart er lumen blokkert av et atherosklerotisk plakk.

 • akutt smerte i området berørt av arterien;
 • cyanotisk skygge eller blek av huden på underdelene;
 • tretthet,
 • redusert ytelse.

De mest sårbare i denne patologien er popliteale og femorale arterier.

Vaskulær obstruksjon

Sykdommen påvirker arteriene i nedre ekstremiteter. Årsaker kan være: økt blodgennemstrømning, skade, emboli og trombose.

For behandling av åreknuter og rensing av blodårer fra THROMBOV anbefaler Elena Malysheva en ny metode basert på kremen av åreknuter. Den består av 8 nyttige medisinske planter, som har ekstremt høy effektivitet ved behandling av åreknuter. I dette tilfellet brukes bare naturlige ingredienser, ingen kjemi og hormoner!

Også en patologisk tilstand av obstruksjon oppstår hvis karene på beina blir betent.

Symptomer på tette blodårer:

Mange av våre lesere for behandling av varicose bruker aktivt den kjente metoden basert på naturlige ingredienser, oppdaget av Elena Malysheva. Vi anbefaler deg å lese det.

 • alvorlig smerte i okklusjonsområdet;
 • kramper i bena;
 • redusere og tap av følsomhet;
 • begrensning av mobilitet.
til innholdsfortegnelsen ↑

Obliterating arteritt

Vanligvis påvirker beinene av beina, som ligger i regionen av shin og fot. Denne sykdommen er vanlig hos menn. symptomer:

 • smerte under bevegelse;
 • ødemer og nummenhet i underdelene;
 • endringer i fargen på føttens hud og dens tørrhet.

endarteritis

Denne sykdommen har andre navn: Buerger's sykdom eller smaken av røykeren. Dette skyldes det faktum at på grunn av nikotins påvirkning, blir de vaskulære lumen smale, og som følge av dette reduseres blodtilførselen til vevet. Derfor er patologi utsatt, hovedsakelig til røykere.

 • smertefulle opplevelser når du går eller går;
 • slitne ben;
 • halthet;
 • blek hudfarge;
 • utseendet av trofe sår;
 • nummenhet i underekstremiteter;
 • prikker i bena;
 • poser.

angiopati

Fartøy på bena kan bli påvirket som følge av diabetes mellitus. Med angiopati blir vevets integritet i venene og arteriene forstyrret. I tillegg, at vevet ikke mottar nok oksygen og næringsstoffer, er sykdommen komplisert av atrofi av musklene i bena.

Årepatologi

Følgende vanlige sykdommer i venene i nedre ekstremiteter kan skelnes:

 • Åreknuter;
 • tromboflebitt;
 • Okklusjon av vener.

Med noen patologier påvirkes de overfladiske venene på de nedre ekstremiteter, mens andre er dypere.

Åreknuter

Denne sykdommen er preget av en reduksjon av elastisitet, fleksibilitet i venene, deres strekking og deformasjon. Dette skyldes en funksjonsfeil i beholderens ventiler, hvis hovedfunksjon er å sikre riktig blodgass. På grunn av denne feilen, er blodårene fylt med blod og deretter gradvis utvidet.

Symptomer på åreknuter er:

 • tyngde i nedre lemmer;
 • tretthet,
 • økte subkutane årer;
 • hevelse;
 • smerte i smerte;
 • kramper, som ofte observeres om natten.

Kvinner er spesielt utsatt for sykdom. Åreknuter utfordrer mange farlige komplikasjoner.

tromboflebitt

Forekommer som følge av åreknuter. Med denne sykdommen kombineres trombose av karene og betennelse i venøs veggen.

 • hyperemi i huden på beina;
 • alvorlig smerte i palpasjon;
 • forhøyet temperatur;
 • generell svakhet

Tromboflebit er en farlig sykdom som oppstår hos mennesker i avansert alder.

Okklusjon av vener

I utgangspunktet påvirker denne patologien dype vener. Lumenene er tilstoppet med blodpropp, hvor dannelsen fremkaller feil livsstil.

Tegnene på venøs obstruksjon er:

 • hevelse i nedre ekstremiteter;
 • følelse av økt hudtemperatur i skadeområdet;
 • smertefulle opplevelser.

Alle de nevnte vaskulære sykdommene er farlige, fordi de kan provosere alvorlige konsekvenser. Derfor er det viktig å vite hvilke tegn du trenger å være oppmerksom på i tide for å gå til en spesialist. Det er lettere å behandle sykdommen i begynnelsen, enn når patologi fører til mange andre ubehagelige forhold.

Har du noen gang prøvd å bli kvitt åreknuter? Dømme av det faktum at du leser denne artikkelen - seieren var ikke på din side. Og selvfølgelig vet du ikke ved å høre hva det er:

 • følelse av tyngde i beina, prikking.
 • hevelse i beina, verre om kvelden, hovne årer.
 • støt på venene på hendene og føttene.

Og nå svar på spørsmålet: Er du fornøyd med dette? Er alle disse symptomene du kan tolerere? Og hvor mye styrke, penger og tid har du allerede "fusjonert" med ineffektiv behandling? Tross alt vil situasjonen fortere eller senere bli forverret, og den eneste veien ut vil være kirurgisk inngrep!

Det er riktig - det er på tide å begynne med dette problemet! Er du enig? Derfor bestemte vi oss for å publisere et eksklusivt intervju med V. Semenov, leder av Phlebology Institute of Health Ministry of Russian Federation, der han avslørte hemmeligheten til en billig metode for behandling av åreknuter og fullstendig restaurering av blodårer. Les intervjuet. Les mer >>>

Behandling av nedre ekstremitetskar: symptomer og behandling

Sykdom av karene i nedre ekstremiteter er en av de sykdommene som er ekstremt vanskelig å helbrede. Som du vet, er arteriosklerose en konsekvens av sirkulasjonsforstyrrelser, og konsekvensen av dette er en gradvis innsnevring av arteriene. Symptomer og behandling av nedre ekstremiteter er beskrevet i denne artikkelen.
Den syk person som utvikler prosessen med innsnevring av arteriene, vanligvis i alderen 40-50 år (noen ganger patologi oppstår i fosterutviklingstrinn og feil utvikling av morkaken i livmoren, i hvert fall i tenårene), som er godt kjent i de tidlige stadier av aterosklerose er det ingen tegn til sykdom. Og bare når fartøyet har redusert med 50%, oppstår symptomer på sykdommen.
Årsakene til sirkulasjonsforstyrrelser i karene i nedre ekstremiteter:

 • alders konfigurasjoner;
 • hypertensjon;
 • røyking misbruk;
 • overdreven bruk av alkohol;
 • nervøse sammenbrudd;
 • lang kjøling;
 • misbruk av fettstoffer rik på kolesterol;
 • arvelige årsaker.

Symptomer på nedre lemmer

Gjenkjenne de 4 stadiene av sykdommen:

1 stadium, når sykdommen manifesterer seg som følge av en alvorlig fysiologisk belastning. Det kan være en lang spasertur.
Stage 2 - nummenhet i lemmer vises etter passering av stien mer enn 2000 m.
3 stadier av aterosklerose som er kjennetegnet ved symptomer som plutselig svikt av en eller flere lemmer, akutt smerte sprer seg til hele rygg stammen, etter hvilken det er rykninger muskler i den nedre delen av låret. Pasienten kan miste bevisstheten, fra overbelastning av sentralnervesystemet, men fortsetter å kjempe i kramper.

Fase 4 er ikke mindre farlig når det er gangrene av bena og trophic ulcers.

Pulsen kan også gå tapt. Dette er sjekket på arterien i benområdet, hvor pulsene normalt føles godt, men når fartøyene er blokkert, blir det ikke følt.
Det er intermittent claudication, som er spesielt tydelig når du går opp trappen. Skelne mellom høyere og lavere intermittent claudication, avhengig av plasseringen av stedet for stenose. For den høyeste intermittente claudikasjonen, er symptomene typiske: smerter i muskler i baken og lårene. Siden blodtilførselen i vevet i bekkenet i dette tilfellet forstyrres, kan menn overvåkes for skade og svekkelse av sphincter muskelen.
Hvis vi snakker om sykdoms fartøy av benene, symptomene på sykdommen er plutselige smerter i bena under bevegelsen, claudicatio intermittens fra tid til annen, smerter i rolig tilstand, spesielt i et horisontalt arrangement.
Også arteriosklerose er preget av et slikt fenomen som kule lemmer. På grunn av den lave temperaturen på føttene, opphører blodstrømmen nesten, noe som blir viskøs. Dermed gir en reduksjon i mengden sirkulerende blod en følelse av "kald" i beina. Situasjonen forverres raskt.

Komplikasjoner av arteriosklerose av karene i nedre ekstremiteter

Sykdom av arteriosklerose er skjult, og påvirker mange prosesser i kroppen, opp til dannelsen av gangren i føtterens ekstremiteter. Det er vanlig med trombose av arterier, hvis tilstand er jevnt forverret på grunn av tilstedeværelse av plakk. Sykdomsprogresjon begynner med avsetningen av kolesterol og sedimentering på beholderveggene, og deretter under langvarig lagring, klumpen dannes som hindrer passasje av blod gjennom blodårene.
Som følge av dette fører dette til feil operasjon av alle indre organer, og overbelaster hjertet. Derfor er det hjerteinfarkt, slag, gangren. Det har også en negativ effekt på hjernen, siden det ikke mottar nok blod, og ikke alle områder leveres med tilstrekkelig oksygen.
Hvis du ikke begynner å løse problemet i tide, vises sår etter kort tid. Sårene er ekstremt vanskelig å helbrede og kan vokse i størrelse.
Det bør også bemerkes at brudd på blodsirkulasjon fører til forandring og forstyrrelse av metabolske prosesser, som igjen fører til ulike sykdommer i kroppen.

Måter å behandle fartøy i underekstremiteter

Men deres lange bruk har mange bivirkninger. Som et resultat oppnås midlertidig forbedring av arteriene og blodsirkulasjonen.

Folkemidlene for fartøyene i underekstremiteter

Heling av aterosklerose med urter er bevist. Oppskrifter av buljong av hagtorn, nese, kamille og ingefærrot er kjent.
Oppskrift for ekstern bruk:

 • 100 gram vodka,
 • 15 gram vinblader,
 • 15 gram St. John's wort leaves,
 • 30 gram ingefærrot (grind).

Vodka helle blader og ingefær, legg inn et varmt, mørkt sted. Infuse i 7 dager, og søk deretter en komprimering til det berørte området.
Siden oldtiden har våre bestemødre gått fra generasjon til generasjons oppskrifter som brukes i dag i alle land, og de er fulle av Internett.
For å forebygge fotorosklerose kan mat med lav forekomst av kolesterol, fysisk trening og sport i moderering være ekstremt nyttig.
Barn med aterosklerose anbefales å besøke lege massøren i lang tid i forbindelse med narkotikabehandling. Det vil være nyttig å svømme, atletikk, ridning. Ekstremiteter skal motta en belastning og samtidig slappe av, noe som lettes av veksling av hvile og ansettelse.

Behandling i henhold til B. Bolotovs oppskrift med eple cider eddik

Du trenger 50 gram hakket hvitløk og et halvt glass eple cider eddik. Alt bland og la det komme i minst 3 dager på et kjølig sted. Ta det med vann og legg til noen dråper tinktur. Dette er en av de mest effektive måtene og lett tilgjengelig. Selv ikke i begynnelsen, hemmer det prosessen med reproduksjon av bakterier.

Behandling av arteriosklerose av kar med piokal metode

Kjernen i veien piokal i anvendelsen av selvregulering. Professor Piotrovich beskriver kroppen som et komplekst immunsystem der alle systemer og organer utveksler informasjon mellom seg selv. Og hvis det som følge av visse omstendigheter er overføringen ikke bare vanskelig, men kommer med forvrengninger, får vi sykdommen til dette eller det orgelet.
For behandling av sykdommer, som er forutsetningen for "immunforandringer", har Dr. Piotrovich designet katalysatorer Piokal (løse blader i sko). De er laget av et spesielt materiale som reflekterer svake impulser av skadede organer, erstatter dem med impulser av friske.
Dette er prosessen med å låse opp informasjonskanaler, slik at organer og systemer begynner å motta rettidig informasjon i tide, gjenopprette sine funksjoner og kroppen gjenopprettes og kommer til sin opprinnelige tilstand.
Den større effektiviteten til piokalmetoden skyldes det faktum at i tilfelle ikke sykdommen behandles, men sykdomsfaktoren elimineres.

Preparater og medisiner for karene i nedre ekstremiteter

Narkotikabehandling av vaskulære sykdommer i nedre ekstremiteter innebærer et kombinert inntak av en rekke stoffer. Som regel er de delt inn i 4 hovedgrupper.

 • Legemidler som reduserer kolesterol i blodet - tradisjonelt, basert på nikotinsyre.
 • Fibrer - legemidler som reduserer produksjonen av fettsyrer av kroppen.
 • Legemidler som fjerner galle og andre syrer med deres overskytende, noe som sikkert fører til en nedgang i egenskapene av kolesterol.
 • Statiner er stoffer som reduserer produksjonen av kolesterol i leveren.

Alle disse legemidlene kan kun foreskrives av lege og må tas under medisinsk tilsyn, da nesten alle har alvorlige bivirkninger.
Behandling av sykdommer i karene i nedre ekstremiteter innebærer en fullstendig avvisning av dårlige vaner, samt utelukkelse av stekt, fet mat, der det allerede er mye kolesterol. Du bør gi opp alkohol og karbonatiserte drikker. Å vane meg selv å vandre om morgenen og om kvelden. Gå for en dag minst 10 kilometer, mens du endrer tempoet hele veien. Minimumsbelastning er nødvendig, for eksempel jogging, opp og ned. Eliminer de myke stolene, erstatt dem med stoler med fast bakside. Å gjøre gymnastikk hjemme er nødvendig.
I avanserte tilfeller er det nødvendig med kirurgi for å unngå limambutasjon.

Behandling av aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter

I de første stadiene av sykdommen er stoffbehandling først og fremst fokusert på å oppnå følgende oppgaver:

 • Reduksjon av smerte i den berørte lemmen,
 • Forebygging av dannelse av hjerteinfarkt eller infarkt,
 • Tilrettelegging av trening
 • Forebygging av gangreneutvikling av fingre og føtter.

Prognose for aterosklerose

Pasienten skal kontinuerlig overvåke blodtrykket slik at det forhindrer forekomsten av mulige komplikasjoner.
I tilfelle at behandling med konservative metoder ikke er effektiv, anbefales pasienten ballongangioplasti av den smertefulle beholderen, og i avanserte tilfeller og den perfekte eliminering av fartøyet er endarterektomi.

Obliterating aterosklerose

Obliterating aterosklerose er en av de ledende typer aterosklerose. Arteriell sykdom og kronisk iskemi av nedre ekstremiteter. Det er vanligere hos eldre mennesker. Store kar og arterier av middels kaliber (tibia, popliteal, femoral) påvirkes.
Obliterating aterosklerose utvikler seg oftest på grunn av andre sammenhengende sykdommer som diabetes, tuberkulose, fedme, reumatisme, frostbit, beinskader. I lang tid er sykdommen asymptomatisk, hvorpå det er skarp smerte, en endring i hudens farge, fra hvit til lys burgund.
Gangren og magesår ser plutselig ut, hudnekrose utvikler seg.
Feber og feber er hyppige.
Smerten omfatter legemet, og kan gi ut til nærmeste kroppsdeler, som er misvisende.
Pasienter bruker ofte selvbehandling, enn bare forverre situasjonen. I dette tilfellet er det nødvendig å reagere raskt og forhindre foci av gangrene. Suppuration begynner med tærne og beveger seg over hele fotområdet over skinnen, og rammer stedet bak plasteret.
I de siste stadiene er det bare mulig å amputere så lite vev som mulig. Sammen med rotting av lemmer blir hjernens arbeid vanskelig, blodet blir smittet, noe som fører til sepsis og forestående død.

Administrasjonen av portalen kategoriserer ikke selvmedikament og anbefaler å konsultere en lege ved de første symptomene på sykdommen. På vår portal finner du de beste leger-spesialistene, som du kan registrere deg på nettet eller via telefon. Du kan selv velge riktig lege, eller vi vil plukke den opp for deg helt gratis. Også bare ved opptak gjennom oss, Prisen på konsultasjonen vil være lavere enn i selve klinikken. Dette er vår lille gave til våre besøkende. Vær sunn!

Anatomi6 / Fartøy i underbenet

Arterier, vener, lymfekar og knuter i underbenet.

Ekstern iliac arterie,en. iliaca externa, - fortsettelse av den felles iliac arterien. Gjennom vaskulær lacuna går det til låret, der det kalles lårbenet. gren:

Nedre epigastrisk arterie,en. epigastrica mindreverdig, - stiger på baksiden av den fremre bukveggen til rektusmuskelen. gren:

Den pubic grenen,r. pubicus, - til skambenet, dets periosteum. gren:

Skrå gren,r. obturatorius, - Anastomose med skjøtgrenen fra okklusjonsarterien.

Cremasteriac arterie,en. cremasterica, - hos menn, avgår fra den dype inguinale ringen, blodtilførselen til membranene i spermatisk ledd og testikkel og muskelen som løfter testiklen.

Arteri av livmorens sirkulære ligament,en. lig. teretis uteri, - hos kvinner, i sammensetningen av det runde leddet i livmoren når huden til de ytre kjønnsorganene.

Dyp arterie rundt iliacbenet,en. circumflexa ilium profunda, - langs kanten av iliacbenet tilbake, grener til muskler i magen og bekkenet, anastomoser med grenene til ilio-lumbar arterien.

Femoral arterie,en. femoralis, - fortsettelse av den ytre bekkenarterie under inguinal ligament passerer gjennom det vaskulære lacuna laterale vene med samme navn, følger iliaca interdigitaserte spor ned i den femorale trekant dekket fascia og hud. Deretter går inn i den ledende kanalen og etterlater den på baksiden av låret i popliteal fossa. gren:

Overfladisk epigastrisk arterie,en. epigastrica superficialis, - passerer gjennom fascia gitre på frontoverflaten av låret er rettet oppover på den fremre bukveggen, forsyner den nedre delen av aponeurosis av den ytre skrå magemusklene, subkutane vev og hud; anastomoser med grener av den øvre epigastriske arterien (fra den indre thoracale arterien).

Overflate arterien rundt iliacbenet,en. circumflexa ilium superficialis, - i lateral retning, parallelt med inguinalbåndet til den overlegne, fremre, iliacale ryggraden, grener inn i tilstøtende muskler og hud. Den anastomiserer med den dype arterien som omgir iliacbenet og med den stigende grenen av den laterale arterien som omgir lårbenet.

Eksterne kjønnsorganer,aa. pudendae externae, - gå gjennomsubkutan kløft(hiatus saphenus) under lårets hud. gren:

For skrotale grener,rr. scrotales anteriores, - til menns skrotum

Front labial grener,rr. labiales anteriores, - til den store labia hos kvinner

Deep-throat artery,en. profunda femoris, - avviker fra den bakre halvcirkel av lårbenet, 3-4 cm under inngangsleden, og blodtilførselen til låret. gren:

Medial arterie circumflex femur,en. circumflexa femoris medialis, - går medialt, runder lårets hals. Anastomose med grener stenge arterier, arteriene i den laterale cirkumfleks lårbenet, den første perforerings- arterien grener (musklene: Iliopsoas, kam, den ytre stenge, pære og firkantet):

Dyp gren,r. profundussenene.

Den tverrgående grenen,r. transversus.

Den acetabulære grenen,r. acetabularis, - til hofteleddet.

Den laterale arterien som omslutter lårbenet,en. circumflexa femoralis later. gren:

Stigende grenen,r. ascendens, - blodtilførsel til gluteus maximus, stretcher av den brede fascia, anastomoserende med grener av gluteal arterier.

Nedadgående og tverrgående grener,rr. descendens et transversus, - blodtilførsel til lårets muskler (skreddersydd og firehodet).

De perforerende arteriene,aa. perforantes, (første, andre og tredje) - på baksiden av låret, hvor blod blir levert til biceps, semisuskulære og semimembranøse muskler. Den første er hoftemuskulaturen i hoften, under knusemuskelen. Den andre er under den korte adduktormuskelen. Den tredje er under den lange ledende. Anastomose med grener av poplitealarterien.

Nedadgående knærarterie,en. slekten descendens, - beveger seg i innløpskanalen, passerer forsiden av låret gjennom slissen i sene adductor musklene med saphena-nerven ned til kneleddet, er involvert i dannelsen av kneleddet nettverkene.

Popliteal arterie,en. poplitea, - fortsettelse av femoral arterien; På nivået av den nedre kanten av poplitealmusklen er delt inn i terminale grener - anterior og posterior tibial arterier. gren:

Lateral øvre knærarterie,en. slekten overlegen later, - strekker seg over sidekondylen i lårbenet, runder den, forsyner den laterale brede og biceps femoris, deltar i dannelsen av kneleddsnettet.

Medial øvre knærarteri,en. slekten overlegen medialis, - forlater på samme nivå som den forrige, bøyer seg rundt den femårige mediale kondylen, blodtilførselen til den mediale brede lårmuskulaturen.

Den midtre knærarterien,en. slekten media, - til den bakre veggen av kneleddets kapsel, korsbånd og meniski, blod forsyner dem og synoviale folder.

Lateral nedre knærarterie,en. slekten mindreverdig later, - later 3-4 cm distalt til toppen av sideveis kne arterie omslutter den laterale knokkelen av tibia, leverer den laterale hodet av gastrocnemius muskelen og plantarismuskelen.

Medial nedre knærarterie,en. slekten mindreverdig medialis, - begynner på nivået av den forrige, runder medial condyle av tibia, blodtilførsel til mediale hodet av gastrocnemius muskelen, deltar i dannelsen av kneleddnettet.

Posterior tibial arterie,en. tibialis posterior, - fortsettelse av poplitealarterien, passerer i golenopodkolennomkanalen, som går under medialkanten soleus-muskelen. Deretter avtar arterien i medialsiden, går til medialanken, går til sålen. gren:

Grenen som omgir fibula,r. circumflexus fibulae, - forlater i begynnelsen av den bakre tibialarterien, den går til hodene av fibula, den leverer blod til de løgnemuskler, anastomoser med knærårene.

peroneal arterie,en. peronea (fibularis), - sideveis, under den lange buen i storetåen, inn i den nedre muskel-peronealkanalen, til den bakre overflaten av tibiaens interosseøse membran. Blodforsyning til trehodede kalvemuskulaturen, lange og korte fibulære muskler. Bak den laterale ankelen er delt inn i grener. gren:

Side ankelsgrener,rr. malleolares laterales.

Hælgrener,rr. calcanei, - delta i utdanninghæl nettverk(rete hælbein).

Den perforerende grenen,r. perforans, - anastomosering med lateral anterior ankel arterie.

Tilkobling av gren,r. communicans, - forbinder i den nedre tredjedel av tibia den peroneal arterien med den bakre tibialen.

Medial plantararterie,en. plantaris medialis, - passerer under muskelen som fjerner storetåen, ligger i medialsporet av sålen, hvor den deler seg i grener. Anastomoser med den første tilbake metatarsusarterien. gren:

Overflate grenen,r. superficialis, - nærer muskelen som fjerner storetåen.

Dyp gren,r. profundussenene, - nærer muskelen som fjerner tåre og kortbøyle av fingrene.

Lateral plantararterie,en. plantaris later, - ligger i sidesiden av sålen, passerer gjennom den til bunnen av den flattede bein, bøyer i medial retningen, formerbuet buen(Arcus plantaris), plassert på nivået av basen av metatarsale bein. Bue slutter ved side krayaIplyusnevoy benet anastomose med den dype plantar gren av den dorsale arterie av foten og den mediale plantar arterien. gren:

Plantar metatarsal arterier,aa. metatarsea plantares jeg - IV, - i dem strømmer de perforerende grener av de dorsale metatarsale arteriene. gren:

Searing grener,rr. perforantes, - til bakre metatarsus arterier.

Felles plantar digital arterie,en. digitalis plantaris communis. gren:

Egne plantarfingerarterier,aa.Digi plantares propriae.

Den første vanlige plantararterien forgrenet seg til tre av sine egne arterier - to til den store fingeren og en til første sidefingerens mediale side.

Searing grenertil de bakre fingersårene.

Anterior tibial arterie,en. tibialis anterior, - Det avviker fra popliteal arterien i popliteal fossa ved den nedre kant av popliteal muskelen. Inkludert i golenopodkolenny kanal og umiddelbart kommer ut gjennom den fremre åpning i den øvre tibia interosseous membran. Deretter nedover membranets forside, fortsetter på foten som den bakre arterien av foten. gren:

Posterior tibial tilbakevendende arterie,en. recurrens tibialis posterior, - avgår innenfor popliteal fossa, anastomizes med den mediale nedre knærarterien, deltar i dannelsen av kneleddsnettet. Blodforsyning til kneledd og popliteal muskel.

Anterior tibial tilbakevendende arterie,en. reccurens tibialis anterior, - begynner når den fremre tibialarterien når fremsiden av tibia, styres oppover og anastomoser med arteriene som danner kneleddsnettet. Blodforsyning til kneledd, anterisk ledd, anterior tibialis muskel, lang extensor av fingrene.

Lateral anterior ankel arterie,en. malleolaris anterior later, - begynner over sidekanten, blodtilførselen, ankelleddet og tarsusbenet, deltar i formasjonenlateral ankel netto(rete malleolare laterale), anastomosering med laterale ankelgrener.

Medial anterior ankel arterie,en. malleolaris anterior medialis, - avgår på nivået av den forrige, sender grener til kapsel i ankelleddet, anastomiserer med medialankledene, skjemaermedial malleolus(rete malleolare mediale).

Posterior arterie av foten,en. dorsalis pedis, - foran ankelforbindelsen mellom senene på den lange forlengelsen av tommelen og den lange ekstensoren av fingrene i en separat fibrøs kanal. gren:

Første tilbake metatarsal arterie,en. metatarsea dorsalis jeg.

tre dorsal finger arterier,aa. Digi dorsales.

Dyp plantar gren,r. plantaris profundussenene, - passerer gjennom Izhzhplyusnevy-intervallet på sålen, perforering av den første bakre interosseøse muskelen, anastomose med plantarbuen.

Lateral Tarsal Artery,en. tarseae later, - til sidekanten av foten.

Medial tarsal arterie,en. tarseae medialis, - til medialkanten av foten.

Arc arterie,en. arcuata, - på nivå av metatarsal-phalangeal ledd, anastomoses med lateral metatarsal arterie. gren:

I - IV iden metatarsal arterie, aa. metatarseae dorsales I - IV

iden finger arterie, aa. digital dorsales.

Searing grenertil plantar metatarsus arterier.

Anastomoser mellom grenene av bekkenets bekken og underbenet:

Skam gren (av obturatoren arterien) + obturator gren (fra bunnen epigastriske arterie)

Rundt hofteleddet:

Den acetabulære grenen (fra okklusjonsarterien)

Mediale og laterale arterier som omslutter lårbenet (fra den dype lårarterien)

Øvre og nedre gluteal arterie (fra den indre iliac arterien)

Overfladisk epigastrisk arterie (fra lårbenet arterien) + øvre epigastrisk arterie (fra den indre thoracale arterien)

Kneledd nettverk:

Øvre og nedre laterale og mediale knærarterier (grener av poplitealarterien)

Den nedadgående knærarterien (fra lårbenet arterien)

De fremre og bakre tilbakevendende arterier (fra den fremre tibialarterien)

Det mediale malleolare nettverket:

Den mediale anterior ankelarterien (fra den fremre tibialarterien)

Medial ankel grener (fra bakre tibial arterien)

Medial tarsal arterier (fra fotens dorsale arterie)

Lateral ankel:

Lateral anterior ankel arterie (fra den fremre tibial arterien)

Lateral ankel grener (fra peroneal arterien)

Perforeringsgrenen (fra peronealarterien)

Hektar netto (rete calcaneum):

Hælgrener (fra den bakre tibialarterien)

Hælgrener (fra peronealarterien)

Horisontal plantarbue:

Den terminale delen av den laterale plantararterien

Den mediale plantararterien (begge bakre tibial)

Dyp plantaravdeling (fra fotens bakre arterie).

Topografi på underbenet.

Blokkeringskanal,canalisobturatorius, dannet av obturatoren spor av skambenet og toppen av det indre sphincter. Den ytre åpningen er under kammen.

Muskulære lakuner,lacunamusculorum, begrenset på forsiden og ovenfra inguinal ligament, bakside - iliaca ben medialt - iliaca interdigitatert bue (arcusiliopectineus, - fra det inguinale ligament til den ilio-skam høyde). Den iliopsoas muskelen og lårbenen ser ut.

Vaskulære lakuner,lacunavasorum, begrenset på forsiden og toppen av lyskeligament, bakre og bunn - kam bindemiddel, i sideretning - iliaca kam bue, medialt - lacunar ligament. Femoral arterie og vene, lymfekar exit.

Femoral Triangle,trigonumfemorale, er begrenset på toppen av inngangslidamentet, lateralt av sartorialmuskel, av den medial-lange adduktormuskelen. Innenfor trekanten er veldefinert hoftekammen spor (grop) er avgrenset medialt - interdigitatert muskel, i sideretning - iliopsoas muskel, iliac-dekket kam fascia. Feltet strekker seg inn i lårbenet, som er avgrenset fra medialsiden av en lang og stor adduktormuskulatur, og fra den laterale ved den mediale brede lårmuskulaturen. På bunnen går furen inn i den ledende kanalen.

Femoralkanal,canalisfemoralis, er dannet i lårbenet trekant med utvikling av femoral brokk; strekker seg fra lårbenet til det subkutane kløften (hiatussaphenus,oval fossa,fossaovalis). Spalten er lukketlattied fascia,fasciacribrosa. Den fremre veggen er inngangsligamentet. Sidevegg - lårbenen. Den bakre veggen er en dyp plate av bred fascia som dekker crista muskelen.

Intern lårbenring,annulusfemoralis, i den mediale delen av vaskulær lacuna. Begrenset: foran - inguinal ligament, posteriorly - kammet ligament, medial lacunar ligament, lateralt - lårbenet. Fra siden av bukhulen er stengt av femoral septum, septum femorale

Ledende kanal,canalisadductorius, (femur-popliteal gikt), forbinder den fremre femur regionen med popliteal fossa. Medialveggen er en stor adduktormuskulatur. Sidevæggen er medial bred lårmuskel. Frontvegget er en fibrøs plate mellom disse musklene. Hull: inngang - fortsettelse av lårbenet; utgang - sene spalt av den store adductor muskel; den tredje - i en fiberplate.

Popliteal fossa,fossapoplitea, øvre hjørne er begrenset av lateralbiceps femoris, medialt semimembranøs muskel. Den nedre vinkelen er mellom medial og lateral hode av gastrocnemius muskelen. Bunnen er lårbenets popliteale overflate, den bakre overflaten av kneledddet.

Bare kanal,canaliscuropopliteus, plassert i bakre delen av shin, mellom overfladiske og dype muskler; fra popliteal fossa til akillessenen. Frontvegget er den bakre tibialis-muskelen, den lange tåenes lange flexor. Den bakre veggen er den fremre overflaten av soleus muskel. hull:

Input - er begrenset til front-popliteal muskel, posteriorly - senebue av soleus muskel.

Front - i den proksimale delen av den mellomliggende membran i underbenet.

Helg - i den distale tredje delen av skinnen.

Den midterste tredjedel av benet sideveis fra golenopodkolennogo kanal strekker lavere peroneale muskulær-kanal (front - bakre flate av leggbenet, bak - flexor hallucis longus muskler).

Medial plantar fur- mellom medialkanten av den korte fleksoren på fingrene og den laterale kanten av muskelen som fjerner tommelen på foten.

Lateral plantar furrow- mellom den laterale kanten av den korte fleksoren på fingrene og muskelen som fjerner pekefingeren.

Vanlig iliac ader,v. iliaca communis, - et stort unpaired valveless fartøy, er dannet på nivået av sacroiliac joint med fusjon av de indre og eksterne iliac vener. Den høyre felles iliac venen er plassert sideveis til den samme arterien, og den venstre er medial (den midtre sakrale venen strømmer inn i den). Begge vanlige ilakaleårene på nivået mellom den intervertebrale disken mellom IV og V lumbale vertebrae slås sammen i den dårligere vena cava.

Intern iliac ader,v. iliaca interna, - har ingen ventiler, ligger på sideväggen av det små bekkenet bak den samme arterien.Parietale bifloder(ved siden av de samme arteriene, har ventiler):

Øvre og nedre gluteal vener,vv. gluteae ordnede et Inferiores.

Obstruktiv vener,vv. obturatoriae.

Lateral sacral vener,vv. sacrales later.

Ilio-lumbar venen,v. iliolumbalis.

Sacral plexus,plexus venosus sacralis, - anastomose av røttene til sakrale laterale og medianer,vv. sacrales later et v. sacralis mediana.

Prostata venøs plexus,plexus venosus prostaticus, - anastomose av penisens dype dorsalve (v. dorsalis penis profunda), dyp vener av penis (vv. profundae penis), bakre skrotale vener (vv. scrotales posteriores).

Venøs pleksus rundt urinrøret→Den vaginale venøse pleksus,plexus venosus vaginalis, →Royal venous plexus,plexus venosus uterinus, rundt livmorhalsen. Utstrømning av blod gjennom livmorårene,vv. uterinae.

Venøs plexus,plexus venosus vesicalis, - utstrømning på blæreårene,vv. vesicales

Endetarm venøs plexus,plexus venosus rectalis, - utstrømning på øvre rektalvein,v. rectalis overlegen(i den mesenteriske venen), de midtre rektale årene,vv. rectales mediae(inn i den indre iliacvenen), lavere rektale vener,vv. rectales Inferiores(i den indre sexvenen - tilstrømningen av den indre iliacvenen).

Ekstern iliac ader,v. iliaca externa,- har ingen ventiler, fortsettelse av lårbenen (grense-inguinal ligament). Det skal være ved siden av den samme navngitte arterien, fra medial side til den store lumbale muskelen. På nivået av sacroiliac felles forbinder med den indre iliac venen, danner en felles iliac venen. Direkte over inguinal ligamentet i vaskulær lacuna faller det inn i:

nedre epigastrium Wien, v. epigastrica inferior

Dyp vene rundt iliacbenet,v. circumflexa ilium profunda, dets posisjon og bifloder samsvarer med grener av samme navngitte arterie. Anastomose med ilio-lumbar venen - tilstrømningen av den felles iliac venen.

Åre av fot(1, 2, 3 - overflate, 4, 5, 6 - dyp):

Bakre fingersår, vv.digitalesdorsalespedis, - fra venes venøse plexuser

Den bakre venøse buen på foten, arcusvenosusdorsalispedis. Medial og sidekanter av buen gir opphav til medial og lateral marginale vener. Fortsettelse av medialet - en stor subkutan vene i beinet, fortsatte lateral - en liten subkutan vene i beinet.

Det plantar venøse nettverket, retevenosumplantare, anastomoser med dype vener og metatarsaler, med fotens bakre venøs bue.

Plantar digitale årer, vv.digitalesplantares

Plantar metatarsale årer, vv.metatarseaeplantares

Den plantar venøse buen, arcusvenosusplantaris, er blodet i de bakre tibialårene.

Stor saphenøs vene av ben,v. saphena magna, - har en rekke ventiler, begynner foran den midtre malleolus, mottar elver fra den plantare overflate av foten bør være i nærheten av saphena-nerven på den mediale overflate av tibia oppad, omgir den bakre mediale femoral epicondyle skjærer Sartorius muskelen, passerer gjennom anteromedial overflaten av femur til subkutane spalte. Her går hun rundt kanten av halvmåne, perforerer fascia, gitre, renner ut i femoral vein. elver:

Overflater av den fremre mediale overflaten av underbenet og låret

Ekstern vena cava, vv.pudendaeexternae

Den overfladiske venen rundt iliacbenet, v.circumflexailiumsuperficialis

Overfladisk epigastrisk vene, v.epigastricasuperficialis

Overfladiske dorsale vener i penis (klitoris), vv.dorsalespenis (clitoridis) overflater

Anterior scrotal (labial) vener, vv.scrotales (labiales) anteriores.

Mindre saphenøs vene av benet,v. saphena Parva, - har mange ventiler, er en forlengelse av fotens laterale marginale vene. Det samler blod fra ryggen venøs bue og fra subkutane årene av plantar overflaten av foten og calcaneal regionen. Den skal være oppstrøms for lateral ankel, som ligger i sporet mellom den laterale og mediale hodet til gastrocnemius-muskelen, trer inn i poplitealfossaet, hvor den kommer inn i poplitealvenen. Tallrike overfladiske vener på den posterolaterale overflaten av tibia dukker opp.

Dyp vener på underbeneter utstyrt med et stort antall ventiler og parvis følger de samme navngitte arteriene, unntaket er lårets dype vene, v.profundafemoris.

Overfladiske inguinale lymfeknuter, nakkesymptomatiske nesperficialer (12-16), ligger under huden under inngangsleden på den brede fascien av låret. En del av knutepunktene (7-12) er konsentrert i regionen av hiatususshene, resten (3-5) ligger langs inguinalfoldet.

Dype inguinale lymfeknuter, nodilymphaticiinguinalesprofundi (3-5), ligger under fascia lata vfossaincisivana fremre overflate av lårvenen. Ett av disse områdene ligger rett nedenfor lyskeligament, opptar mest mediale otdellacunavasorum.

Popliteal lymfeknuter, nodilymphaticipoplitei (4-6), ligger i dybden av popliteal fossa, i omkretsen av popliteal arterien og venen.

Anterior tibial lymfeknuter, nodilymphaticitibialisanteriores, ligger i den øvre tredjedel av tibia på den fremre overflaten av tibias interosseøse membran.

Overfladiske lymfatiske kar:

Back lymfe foten nettverk og plantar fot lymfatiske nettverk

Lymfekar mediale overflate av foten, overgangen til den mediale overflate av tibia, går sammen med v.saphenamagna, beveger seg til den anteromedial overflaten av låret, karakterisert ved at strømningen inn i den overfladiske inguinale lymfeknuter.

Lymfekar av sideflaten av foten, flytting til den bakre overflate av tibia med v.saphenaparva, nå popliteal fossa, strømmer en del inn i de popliteale nodene annen del passerer oppover og innover, beveger seg til den mediale lår, koblet til № 2.

Lymfekar fra nedre halvdel av bukveggen og fra perinealområdet faller inn i gruppen av overfladiske inguinale lymfeknuter

Lymfe fra de overfladiske inguinale lymfeknuter flyter inn i de dype inguinale lymfeknuter.

Les Mer Om Fartøyene