Komplett karakterisering av hemorragisk slag: symptomer og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: Hva er hemorragisk slag, syv typer sykdom. Symptomer og behandling.

Hemorragisk slag - dette er en akutt blødning i hjernen på grunn av ruptur eller økt vaskulær permeabilitet. Denne sykdomsforstyrrelsen er forskjellig fra det klassiske (iskemiske) slaget, som forekommer oftere (70% av pasientene).

Hemorragisk og iskemisk slag

Tegn vaskulære endringer i ischemisk slag - trombe okklusjon av lumen, og derved forekommer gradvis nekrose av hjerneceller, og i hemoragisk - krenkelse av integriteten til den vaskulære vegg, noe som resulterer hjernevev impregnert og presset ekstravaserte blod.

Et hjerneslag i hemorragisk type er en farlig og lumsk sykdom. Det er preget av:

 • Suddenness (hos 60-65% av pasientene, blødning oppstår uten tidligere symptomer).
 • Høy dødelighet (60-70% av pasientene dør innen den første uken etter sykdomsstart).
 • Dyptgripende uføre ​​overlevende pasienter - 70-80% av mennesker lenket til sengen og kan ikke ta vare på seg selv, resten 20-30% er mindre uttalt nevrologiske utfall (forstyrret lemmer, turgåing, tale, visjon, intelligens og så videre.)

Mer enn 80% av blødninger i hjernen er forbundet med økt blodtrykk (hypertensjon). Ved å ta antihypertensive legemidler (normaliserende blodtrykk) kan du redusere risikoen for slag, mengden blødning og alvorlighetsgraden av hjerneskade. Hvis pasientene er innlagt på en medisinsk institusjon i de første 3 timene, øker sjansene for overlevelse. Spesialiserte rehabiliteringssentre bidrar til å gjenopprette hjernens tapte funksjoner etter et slag. Fullstendig utvinning skjer sjelden, men det er mulig.

Behandling av slag utføres av en nevrolog (nevropatolog), og om nødvendig, kirurgisk behandling - en nevrokirurg.

Denne artikkelen er beskrevet i detalj hva er hemoragisk slag, og hvor farlige de er, hva er årsakene og manifestasjoner av hvordan å behandle denne sykdommen, noe som påvirker resultatene og prognoser.

Essensen og stadiene av hemorragisk slag

Stroke - nekrose av hjerneområdet på grunn av sirkulasjonsforstyrrelser. Hemorragisk type slag er en av sykdommens varianter, som er basert på blødning i vev, membraner eller ventrikler i hjernen.

Stadier for utvikling av patologiske endringer er:

Et brudd eller svekkelse med en økning i permeabiliteten til veggen av en arteriell eller venøs kar som er ansvarlig for blodtilførsel til hjernen (innstrømning eller utstrømning av blod).

Strømmen av blod utover fartøyet inn i hodeskallenes hule.

Dannelse av et hematom (blodpropp) eller impregnering av hjernevev med blod.

Direkte ødeleggelse, irritasjon av hjerneceller med blod og produkter av dets forfall.

Kompresjon, forskyvning av nervesenter som ligger nær blødningen.

Utseendet til ødemet av hele hjernen, som er presset inn i et hulrom, begrenset av beinets skall.

Resultatet av alle disse endringene er et brudd på funksjonen ikke bare av de ødelagte nervecellene, men av hele hjernen. Jo mer slik blødning i volum, jo ​​mer utprøvde nevrologiske lidelser, og tyngre pasientens tilstand. Det er fare for plutselig stopp av pust og hjerte.

Typer av hemorragiske slag

Avhengig av hvilken del av hjernen det oppstår blødning, isoleres 7 typer hemoragiske slag. De er oppført i tabellen:

Årsaker til utvikling og risikofaktorer

Hovedårsaken til hemorragisk slag er en reduksjon i styrke og elastisitet i intracerebrale kar. Dette kan skyldes slike faktorer:

 • Hypertensjon - økning i trykket i et plutselig fall (noen trykk av hypertensive kriser til 190-220 / 100-120 mm Hg...) og ved en konstant liten økning (150-160 / 90-100 mm Hg.. )..
 • Medfødt og ervervet vaskulære misdannelser - misdannelser (unormal plexus defekte arterier, vener og lymfe kanaler i form av glomeruli) og aneurisme (bunten, og tynning av karveggen fremspringet av posen). Arteriovenøs misdannelse i hjernen
 • Aterosklerose - avsetning av kolesterol plakk i hulrommet i de cerebrale arterier, noe som gjør dem svake og sprø, særlig på steder hvor de avgrene i rett vinkel.
 • Inflammatoriske og vaskulære degenerasjonsendringer (substitusjon vegg normale eller defekt arrvev) mot encefalitt, lupus erythematosus, vaskulitt, kronisk forgiftning av organismen.
 • Redusert blodpropp, som kan være forårsaket av sykdommer (hemofili, leukemi, trombocytopeni), Hypovitaminosis, overdose krovorazzhizhayuschih medikamenter (aspirin, heparin, warfarin, etc.).

Personer i fare

Personer med økt tendens til hemorragisk slag - en risikogruppe for oppstart av denne sykdommen:

Symptomer og manifestasjoner av hemorragisk hjerneslag

I 65-75% av tilfellene forekommer hemorragisk slag i løpet av dagen, når personen er maksimal aktiv. Han manifesterer et sterkt tap av bevissthet om noen få sekunder. I løpet av denne tiden klarer pasientene bare å gi et plutselig høyt gråte, noe som skyldes en alvorlig hodepine, som trekker oppmerksomheten til andre. Etter det mister personen bevissthet og faller.

1. Symptomer - Forløpere av slag

En del av pasientene (20-30%) kan notere i flere minutter, timer eller til og med dager som tidligere slag symptomer:

 • alvorlig hodepine i form av angrep eller vedvarende;
 • svimmelhet og generell svakhet;
 • kvalme og oppkast, ikke bringe lindring;
 • økt eller redusert følsomhet, følelsesløp i huden på lemmer og ansikt;
 • varmt varmt flush og rødt ansikt;
 • irritabilitet i forhold til sterkt lys og høye lyder;
 • muskel svakhet i lemmer på halvparten av kroppen, ansikts skråhet;
 • Visuelle forstyrrelser i form av å falle ut av feltene i synsfeltet.

2. Manifestasjoner midt i en sykdom

Det detaljerte kliniske bildet av hemorragisk slag er representert ved slike manifestasjoner og symptomer:

 • Fravær av bevissthet (koma) eller søppel (retardasjon, døsighet).
 • Hyppig støyende eller svekket pust.
 • Kramper (hele kroppen spenning, helling av hodet og tråkking av lemmer muskler).
 • Skjev flate på grunn av muskelspenninger på den berørte side av halvkulen eller avslapping (hengende munnviken, øvre øyelokk, kinn parusyaschie bevegelse under pusting) på den motsatte side slag). Skewed ansikt - et av symptomene på hemorragisk slag
 • Snu øynene mot den berørte halvkule i hjernen, eller deres kaotiske bevegelser ("flytende" øyeboller).
 • Dilering av eleven på siden av den berørte halvkule.
 • Reduser eller øker muskeltonen og refleksene på lemmerne motsatt den berørte halvdelen av hjernen.
 • Meningeal symptomer - spenning av occipital muskler, manglende evne til å bøye hodet, ta haken til brystet.

Den generelle tilstanden hos pasienter med hemorragisk slag er alvorlig, kritisk. Til enhver tid kan døden oppstå som følge av å stoppe pust og hjerteslag. Derfor bør pasienter på kortest tid leveres til en medisinsk institusjon. Blødninger i hemisfæren er mindre farlige for livet, i motsetning til stammene til trunk lokalisering eller sprekker inn i hjernens ventrikler, som i 98% av tilfellene slutter dødelig.

3. Manifestasjoner i gjenopprettingsperioden

Hvis pasienter med hemorragisk slag kan bli lagret, møter de et nevrologisk underskudd - symptomer forårsaket av skade på hjerneområdet hvor blødning oppstod. Det kan være:

 • vedvarende hodepine;
 • forstyrrelser i koordinering av bevegelser;
 • parese og lammelse - brudd på lembebevegelser på den ene halvdelen av kroppen, da de stadig er i en halvbøyet stilling, og de kan ikke være ubente;
 • brudd på tale og fullstendig fravær;
 • psykiske lidelser og irritabilitet;
 • synshemming for å fullføre blindhet;
 • skjev ansikt;
 • manglende evne til å gå uavhengig og til og med sitte;
 • vegetativ tilstand - fravær av tegn på cerebral aktivitet (bevissthet, minne, tale, bevegelser) med reddet pust og hjertebank.

Symptomene på sykdommen og deres varighet avhenger av hvor blødningen er og dens volum. De første 3 dagene er de farligste, for på dette tidspunktet i hjernen er det alvorlige brudd. De fleste dødsfall (80-90%) forekommer nettopp i denne perioden. De resterende 10-20% av pasientene dør innen en til to uker. Overlevende pasienter gjenopprettes gradvis fra noen uker til 9-10 måneder.

Konsekvensene av et slag beror på hvilke deler av hjernen som ble påvirket

diagnostikk

Basert på symptomene og dataene i undersøkelsen, kan diagnosen hemorragisk slag bare mistenkes. En slik sykdom krever nøyaktig verifisering (bekreftelse), da dette påvirker terapeutisk taktikk. Pålitelige diagnostiske metoder:

Lumbal punktering - en punktering av en tynn nål i ryggraden, hvorved cerebral væske (cerebrospinalvæske) sirkulerer for å ta det til analyse. Diagnosen av hemorragisk slag blir åpenbart dersom et stort antall erytrocyter er funnet i cerebrospinalvæsken, eller det har en rosa farge.

Datamaskin og magnetisk resonansavbildning - Moderne metoder for rask og pålitelig diagnose av hemorragiske slag. De tillater ikke bare å bestemme selve faktumet av sykdommen, men også å estimere størrelsen, volumet, blødningsstedet, dets forhold til ventrikulærsystemet. Basert på disse dataene kan du bestemme valget av behandlingsmetode, prognosen og det mest sannsynlige resultatet.

Cerebrovaskulær angiografi - innføring av kontrastmiddel i cerebrale arterier med ytterligere registrering hjerne vaskulært mønster på røntgenfilm og en elektronisk bærer. På denne måten kan den eksakte plasseringen av det brutte fartøyet bestemmes. Men den viktigste fordelen med metoden - verdien av forebyggende angiografi er i stand til å oppdage karlidelser (misdannelser og aneurismer) i hjernen og å bruke deres eliminering før pause.

Behandlingsstadier, moderne metoder og forberedelser

Hovedregelen for medisinsk behandling for hemorragisk slag er å starte behandlingen, så snart som mulig (i de første 3 timene etter sykdomsutbruddet). Den generelle algoritmen til behandlingstiltak består av tre trinn.

Fase ett - akuttomsorg

Hans mål - opprettholdelse av livet, umiddelbar transport av pasienten til nærmeste sykehus, der det er en gjenoppliving avdeling. På denne tiden:

 • Vurdering av nivået av bevissthet.
 • Evaluering av pulsen på nakke og hjertebanken - i deres fravær, begynner hjertemassasje (ca. 100 trykk per minutt på brystbenets nedre del).
 • utredning - i fravær av start kunstig åndedrett ved fremgangsmåten i munn til munn (sette pasienten på ryggen, så mye som mulig for å rette ut halsen, hodet bakover, for å utføre to innblåsninger 30 press en hjertemassasje).
 • Hvis pusting og hjerterytme lagret, så vel som å skape forutsetninger for kramper luftveis: sette pasienten på den ene side, og gir fri drenering og skum spytt fra munnen.
 • Måling og korreksjon av blodtrykk (oftere må det reduseres: injeksjoner av magnesiumsulfat, enalapril, dråper pharmadipin, diuretika).
 • Litt opp hodet, eller sørg for at hodet er i horisontal stilling, men under ingen omstendigheter var det lavere enn kroppens posisjon.
 • Påfør en ispakke på hodet.
Førstehjelp for hjerneslag før ankomsten av leger

Fase to - spesialisert omsorg og medisinering

De fleste pasienter med hemorragisk slag er i alvorlig eller ekstrem alvorlig tilstand. Derfor er de på sykehus enten i intensivavdelingen eller i intensivavdelingen, der det er forhold for å gjenopplive om nødvendig (maskinvarepust, droppere, defibrillator). Behandling på dette stadiet:

 • Måling og korreksjon av blodtrykk: med økende intravenøs eller intramuskulær inntasting av Enap, Benzohexonium, Dibasol. Hvis pasienten kan svelge - dråper Pharmadipin, tabletter Metoprolol, Clopheline. Lavt trykk korrigeres ved innføring av mesaton, dopamin, prednisolon.
 • Åndedrettsvern: Hvis det mangler eller er defekt - er det nødvendig med kunstig ventilasjon på apparatet, hvis det holdes - brenner oksygenblandingen gjennom masken. Å puste gjennom oksygenmasken
 • Redusere ødem i hjernen - innføring av narkotika: L-Lysine escinate, Dexamethason, Furosemide, Manitol.
 • Vedlikehold av hjerneceller tilførsel - intravenøse injeksjoner: Ceraxon, Actovegin, Cavinton, Thiocetam, Pyracetam, Cortexin.
 • Hemostatiske stoffer: Dicykin, Etamsylat, Vikasol, Aminokapronsyre;
 • Vedlikehold av blodmikrocirkulasjon på optimal nivå: intravenøs infusjon Reosorbilact, Cytoflavin, Glukose med vitaminer.

Trenger jeg en operasjon?

Ikke alle hjerneblødninger kan utryddes kirurgisk. Tre typer operasjoner brukes:

Trepanering - fjerning av et fragment av skallenbenet over blødningsområdet. Gjennom den dannede kanalen fjernes det akkumulerte blodet. Fordelen med teknikken er at den tillater ikke bare å fjerne hematomet, men reduserer også trykket i kranialhulen og hjerne ødem. Operasjonen er mest egnet for overfladiske blødninger i hemisfæren, hjernehematomer.

Punksjon - kranisk punktering under kontroll av spesialutstyr. Nålen føres til blødningssonen med ytterligere suging av blod. Metoden er indikert for hemorragisk slag i de dype delene av hjernen.

Dreneringsoperasjoner - installasjon av rørformig drenering i hjernens ventrikler for å sikre utstrømning av væske med blod, redusere intrakranialt trykk.

Trinn tre - restaurering av skadede nerveceller og rehabilitering

Hvordan behandle hemorragisk slag i siste stadium:

 • Medisiner. Vi må fortsette å ta medisiner, redusere hjernecelle: Cortexin, Tiotsetam, Fezam, Sermion, Aktovegin, Cere, Cinnarizine og andre.
 • Tilby organisme med næringsstoffer: den lagrede svelg - anriket med vitaminer og protein måltider, ved brudd svelge - blanding og findelte matvarer som er innført i magen ved tvangsforing, i fravær av bevissthet - intravenøse aminosyrer (Infezol, Aminosol).
 • Profylakse av decubitus: Bytt posisjonen til pasientens kropp hver 2. time, bruk en anti-decubitusmadrass, tørk huden med kamferalkohol.
 • Forebygging av smittsomme komplikasjoner fra luftveiene (lungebetennelse): administrere antibiotika (Ceftriaxon, Levofloxacin, Amikacin).
 • Spesiell fysioterapi øvelser, gymnastikk, massasje, fysioterapi. For å påbegynne en slik gjenoppretting bør behandlingen være umiddelbart etter stabilisering av pasientens tilstand. Men en fullstendig kompleks rehabilitering kan kun utføres under betingelsene for spesialiserte rehabiliteringssentre.
Funksjonell elektrostimulering (FES) er en av metodene for rehabilitering etter et slag

De nyeste retningslinjene for behandling av hemorragisk slag

Den mest diskuterte moderne metoden for behandling av cerebrale sirkulasjonsforstyrrelser er introduksjonen av stamceller (humane celler, hvorfra alle cellene i kroppen er avledet). Prosedyren er veldig effektiv, men innebærer en rekke vanskeligheter:

 • Det er ikke nok klinikker involvert i voksende stamceller;
 • prosessen med dyrking er lang, så det må gjøres på forhånd, før noen sykdommer kommer;
 • ekstremt høy kostnad for prosedyren;
 • selv stamceller kan ikke påvirke prognosen med massive blødninger eller slag i hjernestammen.

Profylakse, prognose, utfall

For å hindre hemorragisk slag er også vanskelig, så vel som å behandle det, men det er mulig. For å gjøre dette trenger du:

 • Eliminer alle mulige årsaker og risikofaktorer (de er beskrevet i avsnittet "Personer i fare"), spesielt hos personer etter 45-50 år.
 • Å håndtere behandling av hypertensjon.
 • Svært tilbakevendende hodepine, som ikke tidligere var der, en ukontrollert økning i blodtrykk - en anledning til angiografi av cerebral fartøy. Det vil eliminere svake kar, som vil forhindre sykdommen.

Dessverre, om lag 70% av pasientene med hemorragisk hjerneslag dør. I utgangspunktet skjer dette av følgende grunner:

 • eldre alder (over 70 år);
 • alvorlige sammenhengende sykdommer (hjerte, lunger, indre organer);
 • stor blødning;
 • gjennombrudd av blod i hjernens ventrikler;
 • lokalisering av hjerneslag i hjernestammen.

Hvis disse faktorene ikke er notert, er livsprognosene gunstige. Tidlig behandling (innen de første tre timene etter berøringens start), vedvarende og langvarig rehabilitering (ca. et år) øker sjansene for å maksimere fullstendig utvinning av en person. I en alder av 45-56 år med små hemorragier i hjernebarken er det mulig.

Hemorragisk slag - hva er det? Symptomer, behandling og prognose

Hemoragisk slag, cerebrovaskulær hendelse (CVA) på blødnings type - akutt klinisk syndrom, som er en konsekvens av cerebral vaskulær skade og blødning i hjernen. Grunnårsaken kan være skade på både arteriene og årene. Jo større det skadede karet, jo mer blødning er rikeligere, i alvorlige tilfeller blir opptil 100 ml blod hellet i vevet. Det resulterende hematomet komprimerer og forskyver nervvevet mekanisk, ødemet utvikler seg raskt i det berørte området.

Hvis offeret ikke er forsynt med medisinsk behandling innen tre timer, reduseres sjansene for å overleve raskt og har en tendens til null. Ifølge statistikken står andelen av hemorragiske slag for litt mer enn 20% av tilfellene av slag.

Hva er det

Hemorragisk slag - dette er en akutt blødning i hjernen på grunn av ruptur eller økt vaskulær permeabilitet. Denne sykdomsforstyrrelsen er forskjellig fra det klassiske (iskemiske) slaget, som forekommer oftere (70% av pasientene).

Tegn vaskulære endringer i ischemisk slag - trombe okklusjon av lumen, og derved forekommer gradvis nekrose av hjerneceller, og i hemoragisk - krenkelse av integriteten til den vaskulære vegg, noe som resulterer hjernevev impregnert og presset ekstravaserte blod.

Et hjerneslag i hemorragisk type er en farlig og lumsk sykdom. Det er preget av:

 1. Høy dødelighet (60-70% av pasientene dør innen den første uken etter sykdomsstart).
 2. Suddenness (hos 60-65% av pasientene, blødning oppstår uten tidligere symptomer).
 3. Dyptgripende uføre ​​overlevende pasienter - 70-80% av mennesker lenket til sengen og kan ikke ta vare på seg selv, resten 20-30% er mindre uttalt nevrologiske utfall (forstyrret lemmer, turgåing, tale, visjon, intelligens og så videre.)

Mer enn 80% av blødninger i hjernen er forbundet med økt blodtrykk (hypertensjon). Ved å ta antihypertensive legemidler (normaliserende blodtrykk) kan du redusere risikoen for slag, mengden blødning og alvorlighetsgraden av hjerneskade. Hvis pasientene er innlagt på en medisinsk institusjon i de første 3 timene, øker sjansene for overlevelse. Spesialiserte rehabiliteringssentre bidrar til å gjenopprette hjernens tapte funksjoner etter et slag. Fullstendig utvinning skjer sjelden, men det er mulig.

klassifisering

Det skal bemerkes at hjerneslagets hjerneslag fører til nesten øyeblikkelig død. Bare i sjeldne tilfeller er det mulig å redde livet til en pasient med en slik diagnose. Samtidig er det ingen sannsynlighet for en retur til fullverdig liv.

Hjernestammen er sentrum for alle kroppssystemer, og er direkte forbundet med ryggmargen. Det tjener som en sammenheng mellom lagene av tanketanker og kroppens nerver: det er takket være ham at vi er i stand til å bevege oss, puste, svelge, se, høre og så videre. Hjernestammen regulerer også sirkulasjonssystemet, termoregulering, hjertebanken. Det er derfor at skaden i slag ofte fører til døden.

Ved opprinnelse utmerker det primære og sekundære hemorragiske slag:

Avhengig av lokaliseringssonen skiller jeg ut følgende typer hemoragisk slag:

 1. Subaraknoid - Blødning i rommet mellom den harde, myke og arachnoide huden i hjernen;
 2. Blødninger på hjernens periferi eller i tykkelsen av vevet;
 3. Ventrikulær blødning - lokalisert i sideventriklene;
 4. Kombinert type: forekommer med stor blødning som påvirker flere deler av hjernen.

Perifer blødning er mye mindre farlig enn intracerebral blødning, noe som nødvendigvis provoserer dannelsen av hematomer, ødem og påfølgende død av hjernevev. Hematomer er også preget av lokalisering:

 1. Lobar - hematom er lokalisert i en del av hjernen, uten å forlate hjernebarken.
 2. Medialblødning påvirker talamus.
 3. Lateral - nederlag subcortical kjerner, lokalisert i hvite materien av hemisfærene (gjerde, mandelformet, caudate, lentikulær kjernen).
 4. Blandede hematomer, som påvirker flere områder av hjernen på en gang, finnes oftest.

Kliniske manifestasjoner

Symptomer på et hemorragisk slag er forskjellige og deles inn i to store grupper: cerebral og fokal. Symptomologien er også sterkt avhengig av lokalisering av blødningsfokus, dets størrelse, pasientens somatiske tilstand og mange andre faktorer.

Til de cerebrale symptomene på hemorragisk slag er følgende symptomer:

 1. Krenkelser av bevissthet (forbløffende, sopor, koma). Jo større fokus, jo lavere nivået av bevissthet. Men med lesjon av hjernestammen fører selv et lite fokus på blødning til en utprøvd depresjon av bevissthet.
 2. Svimmelhet.
 3. Kvalme, oppkast.
 4. Hodepine.
 5. Generell svakhet.
 6. Åndedrettsforstyrrelser.
 7. Overtredelse av hemodynamikk.

Den overordnede fokal symptomatologien er tegn:

 1. Parese eller plethysme i ekstremiteter, hemiparese er vanligere.
 2. Parese av ansiktsmuskler.
 3. Taleforstyrrelser, utvikler seg hovedsakelig ved lesjon av venstre temporal lobe.
 4. Visuell funksjonsnedsettelse (inkludert utvikling av anisokoria).
 5. Hørselshemmede.

Mistenkes slag bør være i alle typer av taleforstyrrelser i en pasient, svakhet i armen og benet på den ene side, utvikling av epileptiske anfall uten utløsende faktorer (for eksempel slike faktorer inkluderer alkohol), svekket bevissthet til koma. I noen mistenkelige tilfeller er det bedre å være trygg og ringe til en ambulanse. Oppførsel og vurdering av situasjonen ved mistanke om slag skal vurderes i en egen artikkel.

Koma med hemorragisk slag

Ca 90% av pasientene med GI i sopor eller koma faller i løpet av de første fem dagene, til tross for intensiv behandling. Bevissthetsstendigheter er karakteristiske for mange patologier, manifestert av undertrykkelse av funksjonene til retikulær dannelse av hjernen.

Forstyrrelser av hjernefunksjoner utvikles under handlingen av:

 1. Endo- og eksotoksiner - derivater av sluttprodukter av metabolisme;
 2. Oksygen og energi sulten i hjernen;
 3. Metabolske sykdommer i hjernekonstruksjoner;
 4. Utvidelse av volumet av stoffet i hjernen.

Det viktigste i utviklingen av koma er acidose, hjerne ødem, økt intrakranielt trykk, svekket mikrocirkulasjon av hjernevæsker og blod.

Tilstanden påvirker funksjonen i luftveiene, sekresjon (nyre) av fordøyelsen (lever, tarm). Å komme ut av koma hjemme er umulig, og veldig vanskelig selv under gjenopplivningsforhold.

Klinisk definisjon av koma er utført i henhold til ShCG (Glasgow Coma Scale), ved hjelp av noen andre teknikker som er relevante for klinikere. Det er også fire stadier av koma. Den enkleste først, og den håpløse tilstanden til pasienten tilsvarer det fjerde stadiet av koma.

behandling

Strokebehandling i den akutte perioden kan omfatte:

 • Smerteavlastning, kroppstemperaturkorreksjon (paracetamol, efflergan, naproxen, diklofenak, ofte opiater, propofol). Intravenøst ​​sett aspirin, dantrolen, dråpe - magnesiumsulfat.
 • Redusert blodtrykk, som bidrar til å stoppe blødning i hjernen. Til dette formål injiseres rusmidler intravenøst: labetalol, nicardipin, esmolol, hydralazin. Likevel tolereres ikke en kraftig nedgang i trykk i de tidlige dager. Videre er tablettmedisiner foreskrevet - kaptopril, enalapril, kapoten (som en grunnleggende terapi oralt eller via en sonde).
 • Diuretika med vedvarende økning i trykk (klortiazid, andapamid, lasix), kalsiumantagonister (nimotop, nifedipin).
 • Ved alvorlig hypotensjon foreskrives vasopressorer drip (norepinefrin, mezaton, dopamin).
 • Ofte brukes en konstant intravenøs infusjon for å administrere de ovennevnte legemidlene med en trykknivåkontroll hvert 15. minutt.
 • For å redusere hjernesødem, anbefales dexametason i 3 dager (intravenøst). Hvis ødemet utvikler seg, drikker glycerol, manitol, albumin og refortan.
 • Ofte brukes en konstant intravenøs infusjon for å administrere de ovennevnte legemidlene med en trykknivåkontroll hvert 15. minutt.
 • Preparater for korreksjon av nevrologiske symptomer (beroligende midler - diazepam, muskelavslappende midler - vekuronium).
 • Lokal terapi er rettet mot å eliminere trykksår og inkluderer behandling av huden med kamferalkohol, sprinkling talkumpulver.
 • Symptomatisk terapi - antikonvulsiva (lorazepam eller-anestesi i 1-2 timer), stoffet av brekninger og kvalme (metoklopramid, torekan) mot rystelser (haloperidol). Med lungebetennelse og urologiske infeksjoner, gjennomføres en behandling med antibakteriell behandling.

I nærvær av store hematomer (mer enn 50 ml.) Utføres kirurgi. Blødningsseksjonen kan utføres hvis den er lokalisert i den tilgjengelige delen av hjernen, og også hvis pasienten ikke er i koma. Oftest påført klipping halsen på aneurisme, punktering-eliminering hematom aspirasjon, rette sin fjerning og drenering av ventriklene.

effekter

Hvis pasienter klarer å bli reddet, står de overfor et nevrologisk underskudd - symptomer forårsaket av skade på hjernens område der blødning oppstod.

Det kan være etter slag av et hemorragisk slag:

 • parese og lammelse - brudd på lembebevegelser på den ene halvdelen av kroppen, da de stadig er i en halvbøyet stilling, og de kan ikke være ubente;
 • brudd på tale og fullstendig fravær;
 • psykiske lidelser og irritabilitet;
 • vedvarende hodepine;
 • forstyrrelser i koordinering av bevegelser;
 • manglende evne til å gå uavhengig og til og med sitte;
 • synshemming for å fullføre blindhet;
 • skjev ansikt;
 • vegetativ tilstand - fravær av tegn på cerebral aktivitet (bevissthet, minne, tale, bevegelser) med reddet pust og hjertebank.

Symptomene på sykdommen og deres varighet avhenger av hvor blødningen er og dens volum. De første 3 dagene er de farligste, for på dette tidspunktet i hjernen er det alvorlige brudd. De fleste dødsfall (80-90%) forekommer nettopp i denne perioden. De resterende 10-20% av pasientene dør innen en til to uker. Overlevende pasienter gjenopprettes gradvis fra noen uker til 9-10 måneder.

Venstre side

Hvis venstre side påvirkes, er konsekvensene preget av et brudd på høyre side av kroppen. Pasienten har full eller delvis lammelse, og ikke bare beinet og hånden, men også halvparten av tungen, strupehodet, lider. Hos slike pasienter er det gåttforstyrrelser, en karakteristisk pose av høyre hånd (foldet av en båt).

Ofret er kjent forverring av minne og tale, evnen til å tydelig uttrykke tanker er forstyrret. For lesjonen av venstre hjernehalvdel er det problemer med anerkjennelse av tidsekvensen, det kan ikke dekomponere komplekse elementer i komponenter. Det er brudd på skriftlig og muntlig språk.

Høyre side

Hvis høyre side er truffet, er den farligste konsekvensen skade på hjernestammen, hvor personens sjansene for overlevelse nærmer seg null. Denne avdelingen er ansvarlig for arbeidet i hjertet og luftveiene.

For å diagnostisere hemorragisk slagtilfelle til høyre er det ganske vanskelig, siden i denne delen er det orienteringssteder i rom og følsomhet. Definert dette nederlaget for taleforstyrrelser i høyre hånd (venstrehånds talesenter er i venstre halvkule). I tillegg er det en klar korrelasjon: så, hvis funksjonaliteten til høyre side av hjernen er ødelagt, lider venstre og vice versa.

Hvor mange lever etter et hemorragisk slag?

Prognosen for hemorragisk slag er ugunstig. Det avhenger av sted og grad av skade. Fare for blødning i hjernestammen, som er ledsaget av et brudd på pust og skarpe, dårlig justerte stoffer, reduserer blodtrykket til kritiske tall. Blødningen med gjennombruddet er vanskelig og ofte dødelig.

Hvor mange lever med et hemorragisk slag? Denne patologien slutter dødelig i 50-90% tilfeller. Kanskje begynnelsen av døden i den første dagen - mot bakgrunnen av generaliserte anfall, når det er et brudd på pusten. Oftere kommer døden senere, til 2 uker. Dette skyldes en kaskade av biokjemiske reaksjoner utløst av blodstrømmen i kranialhulen og fører til hjerneceller. Hvis det ikke var en hjerne bias, eller hans prolaps (falle i beinet hull) eller gjennombrudds blod inn i ventriklene, og muligheten for kompenserende hjerne stor nok (dette er mer vanlig hos barn og unge voksne), er den personen mer sannsynlig å overleve.

I 1-2 uker, i tillegg til nevrologiske forstyrrelser, bli komplikasjoner forbundet med immobilitet hos pasienten, forverring av kroniske sykdommer det eller å koble den til en respirator (lungebetennelse, liggesår, lever-, nyre-, kardiovaskulær kollaps). Og dersom de ikke fører til døden, så er det i slutten av 2-3 uker hevet i hjernen. Ved uke 3 blir det klart hva er konsekvensene av hemorragisk slag i dette tilfellet.

Gjenoppretting etter et slag

Rehabiliteringsperioden etter hemorragisk slag er lang, spesielt i alderen. Det avhenger av de tapte funksjonene og garanterer ikke fullstendig rehabilitering. Den raskeste tapte evnen blir restaurert i det første året etter slag, da er denne prosessen langsommere. Det nevrologiske underskuddet, som ble igjen etter tre år, vil trolig forbli for livet.

Leger-neurologer og rehabilitologer er klare til å hjelpe så mye som mulig for å gjenopprette de tapte funksjonene. For å gjøre dette:

 • gjennomfører klasser med en psykolog eller psykoterapeut;
 • Med tap av lese- / skriveferdigheter, holdes klasser på fornyelse;
 • hydroterapi (massasje i bassenget, lyse øvelser i vannet);
 • klasser på spesielle simulatorer;
 • i tilfelle forstyrrelser i talegjengivelse, må en person håndtere en taleterapeut; Med paresis eller lammelse, fysioterapi (for eksempel på "Myoton" -apparatet) utføres massasje og treningsterapi med en instruktør;
 • foreskrivere, som vil hjelpe til å fornye de tapte nevrale forbindelser ( "Tserakson", "Somazina") å redusere høyt blodtrykk ( "Enalapril" "Nifedipine"), antidepressive midler og beroligende midler;
 • fargeterapi - behandling med visuelle bilder.

Prognosen for utvinning avhenger av hvor stort området ble dekket av blødningen, og også i hvilken grad doktorgrads- og rehabiliteringsspesialistene var kvalifisert. Hemorragisk slag er en svært kompleks patologi, fra konsekvensene av hvilke det er lite sannsynlig å bli helt kvitt. Støttende behandling og rehabilitering varer veldig lenge.

Hemorragisk hjerneslag

Stroke hemorragisk er en klinisk form for akutt cerebrovaskulær ulykke (ONMC). I 85% av tilfellene utvikler dette skjemaet i strid med integriteten (brudd) av intrakranielle fartøy. Og 15% av hemorragiske slag berører økt vaskulær gjennomtrengelighet.

Angivelig praktiserende leger, hemoragisk slag - er den farligste, tung type slag, som kjennetegnes ved den direkte brudd av cerebrale blodkar og påfølgende blødning inn i hjernevevet. Naturligvis er konsekvensene av denne tilstanden også farlig, og prognosen for utvinning kan være skuffende.

Denne prognosen skyldes det faktum at etter en hemoragisk slag, hevelse, komprimering og tap av hjernevev skjer utrolig raskt, og deretter, for levering av akuttleger har et minimum av tid, og sjansen for en levetid kan lett gå tapt.

klassifisering

Klassifiseringen av hemorragiske slag i ICD 10 er basert på lokalisering av blødning. Avhengig av dette, er fire typer sykdom preget:

 • intracerebral, når hematom er lokalisert i parankymen av det nervøse vevet;
 • Subaraknoidal, forekommer når karene av arachnoid er skadet;
 • ventrikulær, hvor blodet er funnet i en av de fire ventriklene i hjernen eller dens akvedukt;
 • om den blandede typen snakker i en kombinasjon av de tre første.

I ulike områder av lesjonen kan spesifikke symptomer utvikle seg, slik at selv etter å ha undersøkt pasienten å anta plasseringen av hematomet.

Hemorragisk slag - hva er det?

Dette er en hjerneskade som utvikler seg som følge av skade på vaskemuren og som et resultat en blødning i vevet eller inn i rommet mellom hjernens membraner. I sistnevnte tilfelle tar hemorragisk hjerneslag ekstraordinært rask behandling. Spesielt hvis det er en utstrømning av en stor mengde blod.

Sykdommen oppstår oftere plutselig på dagtid, når blodtrykket øker (hypertensiv krise), med alvorlig fysisk anstrengelse eller følelsesmessig overbelastning.

Hjerneslag, er hjernestammen en svært farlig tilstand, fordi i denne avdelingen ligger vitale nervesentre og kjerner av hjernenerver. Blødning inn i bagasjerommet i tillegg til utvikling av bilateral lammelse, sanseforstyrrelser og svelging, er plutselig tap av bevissthet mulig med rask utvikling av koma, svekket funksjon av de respiratoriske og kardiovaskulære system i forbindelse med tap av luftveiene og vasomotoriske sentre. I slike alvorlige tilfeller er sannsynligheten for et dødelig utfall 80-90%.

patogenesen

Utløsermekanismen for parenkymblødning er et brudd på permeabiliteten og / eller integriteten til karene i hjernens indre strukturer. Som et resultat strømmer blodet eller penetrerer gjennom vaskulærveggen. Det er en uorganisering (forstyrrelse) av neuronernes arbeid med sin hurtige død. Dessuten lider hjernevævet både fra impregnering med blod og fra utgangen gjennom "ravaging" -fartøyet er mye større enn med hemorragisk slag i hjernehylsene. Derfor kan selv en liten mengde blod forårsake stor skade.

Med subarachnoid blødning, derimot, i blodet i brudd på blodet, utøver blodet i mindre grad trykk på hjernecellene. Men det sprer seg veldig fort, noe som øker sonen av "nederlag". For alle typer hemorragiske slag er den raske utviklingen av cerebral ødem karakteristisk.

årsaker til

Hvorfor forekommer hemorragisk slag, og hva er det? Et hjerneslag kan oppstå på grunn av medfødte og oppkjøpte patologier som fører til prosesser:

 • anatomiske endringer, ødeleggelse av arterier i arteriell hypertensjon;
 • dannelse og ruptur av intrakranielle aneurysmer, arteriovenøse misdannelser, duralfistler og karotid-cavernøse anastomoser;
 • utgangen av blod fra mikroangiomaene, amyloidplakkene (med amyloid angiopati);
 • trombose av intrakranielle vener;
 • septisk arteriebetennelse.

Den vanligste årsaken til hemorragisk slag er vedvarende økning i blodtrykket. Hypertensiv krise fører til spasme og lammelse av cerebrale arterier og arterioler. Som et resultat er det utilstrekkelig tilførsel av blod til hjernevævet. Med andre ord utvikler iskemi, som et resultat av hvilke metabolske prosesser brytes, noe som bidrar til en økning i permeabiliteten av blodkar for plasma og formede elementer.

symptomer

I tilfelle av hemorragisk hjerneslag symptomer utvikles akutt, de består i følgende:

 1. Raskt voksende hodepine - spesielt svært alvorlige, ledsaget av kvalme, oppkast, hetetokter og impulser i hodet, smerter i øynene når man ser på skarpe lys eller roterende elever rundt, utseendet på en rød sirkel foran øynene,
 2. Forstyrrelser i åndedrettsprosessen, hjertebanken.
 3. Krenkelser av bevissthet av varierende alvorlighetsgrad - søppel, bedøvelse eller koma.

Kanskje en plutselig oppstart av sykdommen med utviklingen av et epileptisk anfall. På stranden bakgrunn av full helse, mens sterke følelser i arbeid, under traumer med folk gråter faller, kaster hodet tilbake, slo i kramper, puste hest, munnen skum (muligens med blod på grunn av bitt av språk).

Som regel har hemorragisk slag en ensidig karakter, det vil si at det påvirker høyre eller venstre side. De videre komplikasjonene vil avhenge av den berørte siden av hjernen.

Å diagnostisere et angrep i andre mennesker:

 1. Be om å smile, hvis smilet er asymmetrisk, er sannsynligheten for et slag høyt.
 2. Hev hendene til personen og be dem om å holde deg foran, hvis en hånd senkes, så er det også risiko for angrep.
 3. Spør det enkleste spørsmålet - hvis tale endres, er dette også et tegn på et slag.

Ved de første manifestasjoner av hjerneslag, er det nødvendig med øyeblikkelig legehjelp - en ambulanse skal innkalles og sendes til sykehuset.

diagnostikk

Diagnosen "hemorragisk hjerneslag" i en medisinsk institusjon utføres på grunnlag av følgende undersøkelsesmetoder:

 • CT-skanning av hjernen;
 • magnetisk resonans imaging (MR) i hjernen;
 • EKG;
 • cerebral angiografi;
 • lumbal punktering.

Basert på data fra alle studier, blir pasienten tildelt behandling - et kompleks av nødtiltak som stabiliserer pasientens tilstand, og da - eliminere konsekvensene av et slag.

Behandling av hemorragisk slag

Ved diagnostisert hemoragisk beredskap består behandlingen av et kompleks av tiltak for beredskap og en etterfølgende lang gjenopprettingstid (rehabilitering), utført i etapper. Pasientens terapi skal startes i de første 2-4 timer etter symptomstart i sykehusets nevrologiske eller nevrokirurgiske avdeling. I tilfelle strekket er omfattende, kan pasienten falle inn i koma, som krever sykehusinnleggelse i intensivavdelingen.

Hovedoppgaven til leger er å opprettholde de organer og systemer som fungerer, spesielt viktige. For dette formål blir narkotika som støtter hjertearbeidet introdusert. Hvis pusten blir forstyrret, utføres intubasjon av luftrøret og pasienten er koblet til ventilatoren. Med hemorragisk slag er det nødvendig å senke arterielt blodtrykk så snart som mulig for å eliminere ytterligere blødning. Det anbefales å opprettholde systolisk blodtrykk ved 130 mm Hg. Det er nødvendig å kjempe med hjernesødem, administrere diuretika.

Kirurgiske behandlingsmetoder brukes også ofte. Han påkalles i tilfeller hvor det er et utstrakt blødning (40 ml blod eller flere) i cerebellum induserte aneurisme og førte til fordreining av hjernestammen, obstruktiv hydrocefalus og omfattende hematom subkortikale (3 cm diameter).

Under operasjonen må kirurgen helt fjerne blodpropper fra hjernens overflate, minimere skade på vevet og derved redusere mengden nevrotoksiske stoffer fra blødningsdannelsen og redusere intrakranialt trykk.

effekter

Komplikasjoner av hemorragisk slag kan forekomme både i den akutte perioden og i lang tid fra blødningstidspunktet.

Blant de vanligste er:

 1. Brudd på motorfunksjoner, parese og lammelse.
 2. Brudd på tale, skriveproblemer, lese og telle.
 3. Endringer i oppfatningen.
 4. Krenkelser i tankegangen, hukommelsessvikt, tap av evnen til å lære.
 5. Endring i atferd, manifestert i form av aggresjon, langsom reaksjon, frykt, etc.
 6. Endringer i følelsesmessige og sensoriske sfærer (depresjon, plutselig endring i humør, angst, lavt selvtillit).
 7. Brudd på prosessene for urinering og avføring.
 8. Smertefornemmelser som ikke stoppes av smertestillende midler.
 9. Epileptiske lidelser.

Konsekvensene av hemorragisk hjerneslag, som regel, forblir for resten av livet ditt. Brudd på motorisk og sensorisk funksjon, tale, svelging krever konstant oppmerksomhet fra slektninger som bryr seg om pasienten. Ved manglende evne til å bevege seg og gå, er det nødvendig å sikre forebygging av trykksår.

rehabilitering

Gjenoppretting er en langvarig prosess og krever både pasienten og hans nære slektninger, tålmodighet, utholdenhet, utholdenhet og tro. For å gjenopprette motorfunksjonene, brukes et sett med tiltak, inkludert:

 • treningsbehandling
 • massasje
 • klasser på spesielle simulatorer.

For å gjenopprette tale må du ha en tale terapeut og psykolog. Rehabiliteringsperioden avhenger av graden av alvorlighetsgrad av hjerneskade. Som regel, med omfattende slag, tar rehabilitering flere år. Ofte opprettholder pasientene funksjonsnedsettelser for resten av livet. Ifølge statistikken går bare 15-20% av pasientene tilbake til fullverdig liv.

Prognose for gjenoppretting

Prognosen for hemorragisk slag er generelt ugunstig. Den totale dødeligheten når 60-70% etter fjerning av intracerebrale hematomer - ca 50%. Om lag 90% av pasientene, i sopor eller koma, dør i de første fem dagene, til tross for intensiv behandling.

 1. Hovedårsakene til død av både opererte og uopererte pasienter er et økende ødem og dislokasjon av hjernen (30-40%).
 2. Den nest vanligste årsaken er en gjentakelse av blødning (10-20%).

Ca. 2/3 av pasientene som har hatt et hjerneslag forblir deaktivert. De viktigste faktorene som bestemmer resultatet av sykdommen, i henhold til volumet av hematom medfølgende breakout blod inn i ventriklene, lokalisering av hematom i hjernestammen, før mottaks antikoagulantia, tidligere hjertesykdom, alderdom.

Klinisk bilde av hemorragisk slag

Strokes rangert tredje i verden som dødsårsak. Blødning i hjernen oppstår i 20% av slag. Men i motsetning til iskemi har blødninger en høyere dødelighet (ca 45-70% av pasientene dør i den første måneden av sykdomsstart) og en verre sen prognose. På bakgrunn av disse indikatorene blir det ekstremt viktig tidlig å gjenkjenne de første tegn på hemorragisk hjerneslag.

Hva er en hjernesblødning?

Begrepet "hemorragisk slag" består av to begreper. "Hemorragi" er en blødning, og "slag" er partiell død av hjerneceller. På grunn av blødning dør cellene på det berørte området av hjernen. Teknisk kan blødning forekomme:

 • impregnering av stoffet i hjernen - parenkymal blødning;
 • Blod helles i subshellplassen - subaraknoid blødning;
 • Blod helles i hjernevævet - et intracerebralt hematom.

Avhengig av type blødning, varierer manifestasjonene av hemorragisk slag.

Årsaker til apopleksi

Årsakene til hemorragisk slag eller, som de pleide å si, er abereksjonsslag:

 • vaskulære veggfeil medfødt eller oppkjøpt;
 • spesifikke vaskulære sykdommer (vaskulitt) av forskjellig natur;
 • aterosklerose av cerebral fartøy;
 • sykdommer som endrer graden av blodpropp (hemofili, DIC-syndrom);
 • systemiske patologier av bindevev som forårsaker skade på karveggen (systemisk lupus erythematosus, reumatoid artritt, sklerodermi);
 • metabolske sykdommer (diabetes mellitus, hyperlipidemi);
 • hypertensiv sykdom.

Det er mange grunner, men utviklingen av et slag er umulig uten en kombinasjon av årsak og provokerende faktor. I rollen som en provokatør kan gjøre:

 • plutselig økning i trykk på grunn av fysisk eller følelsesmessig stress;
 • stoffer som øker blodtrykket: koffein, kokain;
 • nikotin og alkohol.

I det øyeblikk den provokerende faktoren er lagt på de organiske endringene i vaskemuren, er det blødning i hjernen.

De første tegn på apopleksi

Hemorragisk slag begynner plutselig plutselig forandring i helse:

 • prikking eller følelsesløshed i halvparten av ansiktet;
 • alvorlig smerte i øynene, en forandring i visjonens klarhet;
 • plutselig tap av balanse;
 • vanskeligheter med å forstå tale.

Disse er harbingere av utbruddet av hemorragisk slag. Med utviklingen av sykdommen, er det uttalt tegn på et slag.

De varierer, avhengig av lokalisering av blødning, men det er også vanlig for slag av noe sted:

 • økende hodepine;
 • endring av bevissthet, ned til besvimelse;
 • sterke hjertebanken;
 • ansikt rødhet.

La oss se nærmere på symptomene på hemorragisk slag, avhengig av lesjonens plassering, skadet av blødning.

Symptomer på slag ved lokalisering

Det kliniske bildet med apopleksi kombinerer en skarp, plutselig utbrudd av sykdommen. Denne suddenness skyldes det faktum at 85% av blødninger i hjernen oppstår på grunn av rupturen av fartøyets vegg under påvirkning av en provokerende faktor. Og mot denne bakgrunnen utvikler manifestasjonene av hemorragisk slagtilfelle allerede, slik at man kan bestemme nøyaktig lokaliseringen og hvilke strukturer av hjernen som har skadet sykdommen.

Subarachnoid blødning oppstår når fartøyets veggen er skadet og blodet blir spilt under arachnoidmembranen i hjernen. Den ligger tett ved barken og er den tynneste av alle meningene.

Hovedårsaken til subarachnoid blødning er en plutselig ruptur av cerebrale aneurysmer

Symptomer på blødning i underhulen:

 • Pasienten føler en plutselig alvorlig hodepine. Om det sier de figurativt: "Hvordan slo de hodet med en øks."
 • Det er en økt reaksjon på lys. Øynene vann, hodepine øker.
 • Sammen med hodepine oppstår kvalme også brat, oppkast, som ikke bringer lettelse, kan begynne.
 • Bevisstheten endres.

La oss holde oss over forandringen i bevisstheten. Ved hemorragiske slag, inntar 90% av pasientene en klinikk med nedsatt bevissthet.

Ikke prøv å lede pasienten til sansene!

Forvirringsgrad:

 • i første etappe er personen døvd, forstår ikke hva som skjer, reagerer svakt på andre;
 • videreutvikler somnolentsiya, en tilstand som ligner en lett søvn med åpne øyne;
 • neste trinn er en søppel, det er ingen reaksjoner på ytre stimuli som i en dyp søvn, men svelging og hornhinnen reflekteres bevares;
 • koma, det er ingen reaksjoner på ytre stimuli, og reflekser går tapt.

Coma er en livstruende tilstand mellom liv og død

Bevissthetens regresjon kan skje gradvis og gradvis bevege seg fra grad til grad. Men i spesielt vanskelige tilfeller er det ingen jevn overgang, og en person faller raskt inn i koma.

Symptomer på parenkymale blødninger

Når skipets vegger brister i hjernens substans, skjer en volumetrisk formasjon - et hematom som klemmer tilstøtende deler av hjernen.

Det er med denne tilhørende symptomene på parenkymal hemorragisk hjerneslag.

Frontal lobe av frontal lobe er ledsaget av:

 • en nedgang i intelligens;
 • endring i atferd, utseende av dumhet, agitasjon, talkativitet;
 • et brudd på tale: når en person snakker, er inntrykket "grøt i munnen";
 • utseendet på reflekser som er karakteristisk for små barn: tegning av leppene med et rør når det berøres til leppene eller spontant;
 • Endre gang: Det er en rystelse, når du prøver å gå en kort avstand faller en person på ryggen.

Med blødning i den tidlige lobe er manifestasjonene av hemorragisk hjerneslag noe annerledes.

I dette tilfellet mer karakteristisk:

 • uforståelse av pasienter med andre, for ham hører innfødt tale som utenlandsk;
 • innsnevring av synsfeltet: pasienten ser ikke folk eller gjenstander som ligger på bestemte steder, for eksempel fra siden;

Krenkelse av den såkalte "laterale" eller perifere syn

 • utseendet av anfall.

Nederlaget for parietalloben er preget av vanlige tegn på hemorragisk slag og et brudd på følsomheten til halvparten av kroppen. Hematom i det okkipitale området er ledsaget av en synsfare, noen ganger for å fullføre blindhet.

De første tegn på cerebellar hematom er:

 • svekket koordinasjon, bevegelser feiende, fuzzy;
 • en rystende tur som en drunkard;

Krenkelse av koordinering av bevegelser

 • horisontal nystagmus: "løpende øyne", som en person ikke kan kontrollere;
 • endring i rytmen av pusten;
 • kramper.

Og den siste varianten av symptomene er tegnene som utvikler seg når blodet strømmer til hjernens ventrikler. I dette tilfellet er det en endring i bevegelsen av cerebrospinalvæske (CSF) gjennom cerebrovaskulære veier i hjernen og ryggmargen, økt CSF-trykk, hjernestemmeødem med nedsatt vitale funksjoner.

De første manifestasjoner av hemorragisk slag med hjerneblødning er:

 • utvikling av krampeanfall som minner om epileptisk
 • regresjon av bevissthet helt opp til koma;
 • karakteristisk brudd på muskeltonen;
 • krenkelse av pust og arbeid i kardiovaskulærsystemet;
 • hypertermi.

Når blodet rushes inn i ventriklene, kan kroppstemperaturen nå høye tall

Forskjellen på det kliniske bildet med et annet sted for blødningen bidrar til å klargjøre diagnosen og utføre behandlingen. Med apopleksi er det mulig å bistå pasienten med kirurgiske metoder, og for dette er det ekstremt viktig å bestemme lokalisering av blødning.

I tillegg til symptomene som kjennetegner bildet av sykdommen, identifiseres en gruppe tegn som angir det uheldige eller dødelige utfallet av sykdommen.

Dårlig prognostiske tegn

Ved begynnelsen av hemorragisk slag er det kliniske symptomer som gjør at legen kan gjøre en ugunstig prognose angående pasientens liv og helse:

 • nedsatt bevissthet i form av en søppel eller koma;
 • hematom i hjernestoffet mer enn 60 cm3 i henhold til CT;
 • intraventrikulær hematom mer enn 20 cm3;
 • utseendet på tegn på forskyvning av hjernens strukturer.

I disse tilfellene kan strekket resultere i fullstendig lammelse eller død av pasienten.

Legen studerer en datamaskin tomogram av hjernen med et hemorragisk slag

Hemorragisk slag er en ekstremt vanskelig patologisk tilstand, ledsaget av ruptur av karveggen og blodstrømmen til hjernen. I dette tilfellet er graden av uttrykk for tegn på sykdommen og deres karakter avhengig av lokalisering av hematom og dets volum. Det viktigste i tilfelle av denne sykdommen er å umiddelbart levere en person til legene.

Les Mer Om Fartøyene