Ordet spasm

Ordet spasm i engelske bokstaver (translit) - spazma

Ordet spasm består av 6 bokstaver: а а з м м п с

Betydningen av ordet spasm. Hva er spasm?

Neuropsykologiske syndromer av spasmer av cerebral fartøy

Neuropsykologiske syndromer av cerebral vasospasme For tiden er symptomene på spasmer i bassene i den fremre cerebrale arterien (PMA), den midtre cerebrale arterien (SMA) godt studert...

Hemifaciale spasmer (gemispazm ansikt, ansikts gemispazm) - en sykdom som manifestert ved ufrivillig smertefri ensidige kloniske eller toniske kontraksjon av ansiktsmusklene, innervert ipsilateral ansiktsnerven.

SPRING SPAM Skrivekramper, dysgrafi og moggrafi er en slags motorisk forstyrrelse, hvor skriving blir umulig, mens andre bevegelser blir perfeksjonert av hånden, ulastelig.

Katalog over nevropatolog og psykiater

Spasm (synonym: grafospazm, skriftkramper) er en sykdom som er preget av et brudd på et bestemt for at man skal skrive et synergistisk sett med bevegelser med sikkerheten til andre motorhandlinger utført av hånden.

SPRING SPAM (syn: grafospazm, skrivekramper) - forstyrrelser i håndbevegelsene, spesifikke for handlingen, med sikkerhet for andre hennes bevegelser. P. med. utvikler oftere i voksen alder. En viktig faktor som bidrar til sin fremkomst...

Kort medisinsk encyklopedi. - M., 1989

Spasm (alp-gresk σπασμός, fra σπάω - pull), spasme, rynke - ufrivillig sammentrekning av muskel- eller muskelgruppe, vanligvis ledsaget av skarp og smertefull smerte.

Muskelpasmer I hvilke tilfeller bør du konsultere lege Hvis musklene er for sakte og skadet i løpet av de tre første dagene. Hvis muskelspasmer i ryggen eller nakkeområdet er ledsaget av prikking, følelsesløshet eller svakhet i musklene...

Konvulsjoner Jeg kramper ufrivillig muskelkontraksjon av en kontinuerlig eller intermitterende natur. Distinguish i mekanismen for utvikling av S. epileptisk og ikke-epileptisk; Varigheten av muskelsammentrekning - myoklonisk, klonisk og tonisk... Vanligvis er de forbundet med utseendet i muskler av steder av lokal vedvarende spasmer påvirket av ulike årsaker, oftere muskeloverbelastning eller lokale vanningsprosesser.

Kramper (krampe) er en langvarig smertefull sammentrekning av muskelen. Noen ganger er årsaken til muskelspasmer et brudd på saltkomposisjonen i kroppen, men oftest skyldes det tretthet, ubehagelig stilling eller sterk spenning.

Spasm (Cramp) - en langvarig smertefull sammentrekning av muskelen. Noen ganger er årsaken til muskelspasmer et brudd på saltkomposisjonen i kroppen, men oftest skyldes det tretthet, ubehagelig stilling eller sterk spenning.

Medisinske termer fra A til Å

Spasm (Cramp) langvarig smertefull muskelkontraksjon. Noen ganger er årsaken til muskelspasmer et brudd på saltkomposisjonen i kroppen, men oftest skyldes det tretthet, ubehagelig stilling eller sterk spenning.

Medisinske termer. - 2000

Spasm av innkvartering eller falsk nærsynthet er en ciliary muskel spasm som oppstår når øynene er fokusert på nært (eller fjernt) gjenstander i lang tid.

Spasm av overnatting I tilfelle en spasm av innkvartering (spasm av ciliary muskel) er det en endring i brytningsevnen til øyet i myopisk type. Med nærsynthet (nærsynthet) fører spasm av overnatting til en økning i graden av uttrykk...

Neurology. Full forklarende ordbok. - 2010

Krammene av innkvarteringen (s. Accomodationis; sync cyclospasm) av ciliary muskelen, som fører til en økning i brytningsstyrken til øyets optiske system og til fenomenene falsk nærsynthet; er observert, for eksempel med overbelastning av overnatting...

En stor medisinsk ordbok. - 2000

Spazmofiliya Jeg spazmofiliya (Spasmophilia; greske spasmos krampe, krampe + philia tendens, synonym. Rahitogennaya tetani, spazmofilichesky diatese) en patologisk tilstand som oppstår hos pasienter med rakitt barn i de første 6-18 månedene. livet...

Spazmofiliya (fra kramper og greske philia -. Kjærlighet, avhengighet), barn tetani, en sykdommen hos unge barn, forårsaket av en forstyrrelse av kalsiummetabolismen, og er karakterisert ved øket irritabilitet og en tendens til anfall.

Spazmofilii (spasmophilia ;. greske spasmos krampe, krampe + philia tendens synd: rahitogennaya tetani, spazmofilichesky diatese.) - "| patologisk tilstand som oppstår hos pasienter rakitt hos barn 6-18 måneder etter den første. livet...

Kort medisinsk encyklopedi. - M., 1989

Eksempler på å bruke ordet spasm

Lagets lege Mikhail Vartapetov mener at fotballspilleren lider av en spasme av adductor-muskelen i venstre hofte.

Hvis det med dårlig vær også skjer en skarp fuktig vind, er det også nær en bronkial spasme.

Røyking kan også være hovedårsaken til vedvarende spasmer i karene i underbenet, noe som bidrar til utviklingen av utryddet endarteritt, som hovedsakelig påvirker menn.

Spasm er hva det er

Hun bar tennene sine og prøvde å bite fienden og skremte ham med en ond nabo - men med horror ble halsen oppfanget krampe, og hun gjorde ingen lyd.

Det var den første timen av natten, bare foreldre kunne ringe. Halsen min ble avlyst krampe, I stedet for å puste fra lungene dratt et rattlet pust ut.

Til tross for all innsats ble magen min kald krampe.

Synonymer for ordet "spasm"

Forening til ordet "spasm"

Hva er "spasmen":

morfologi:

krampe, -og, m. og krampe, -forventet Vel. Spasmodisk sammentrekning, kompresjon av muskler (spiserør, tarm, mage, hals, etc.). I guttens øyne var det fortsatt tårer, men disse øynene var fremdeles ubevegelige; Funksjonene i ansiktet av og til rykker fra nervespasmer. Korolenko, Blindmusiker. Jeg tok av hatten min og kunne ikke svare på ham. Krammen klemte halsen min. Paustovsky, Svartehavet.

Kilde (trykt versjon): Ordbok av russisk språk: I 4. volum / RAS, Institutt for lingvistikk. forskning; Ed. A. P. Evgenieva. - 4. utg., Sr. - Moskva: Rus. yaz. Polygraph Resources, 1999; (elektronisk versjon): Fundamentalt elektronisk bibliotek

Krampe (gamle greske σπασμός, fra σπάω -. Trekke), kramper, kramper, kramper - ufrivillig krampaktig sammentrekning av en muskel eller muskelgruppe, vanligvis ledsaget av en skarp og murrende smerte.

krampe, og, m., og SPA'ZMA, forventet Vel. [Gr. spasme - anfall, kramper]. krampaktige

S. i magen. S. person. Fra denne samlingen plutselig grep disse svært uunngåelige spasmene plutselig meg i halsen. Dostojevskij. Oppskrifter fra mage, spasmer og, alas! selv fra ormer. Turgenev. || bare pl. En passform av en slik kramper. Spasms begynte å gjentas oftere.

kilde: "Forklarende ordbok for det russiske språket" redigert av DN Ushakov (1935-1940); (elektronisk versjon): Fundamentalt elektronisk bibliotek

Gjør ordkortet bedre sammen

Hilsener! Mitt navn er Lambpobot, jeg er et dataprogram som hjelper til med å lage et Kart over ord. Jeg vet hvordan jeg skal telle, men jeg forstår fortsatt ikke hvordan verden din fungerer. Hjelp meg å finne ut det!

Takk! Jeg begynte å forstå den fysiske verden litt bedre.

Jeg forstod det allerede kollegial registrator - Dette er noe håndgribelig. Eller heller?

Årsakene til vasospasme og hva er symptomene på forskjellige organer med spasme

Spasme i blodårer eller angiospasme skyldes overdreven sammentrekning av musklene i blodkarets vegger, noe som reduserer deres lumen, noe som fører til brudd på blodsirkulasjon og iskemi.

Angiospasm kan ikke kalles en uavhengig sykdom, det er et symptom på en rekke patologiske prosesser.

Provoke et angrep kan en rekke årsaker, spenner fra aterosklerose og slutter med autoimmune sykdommer.

Hva er og hva som forårsaker vaskulær spasme, hvilke symptomer manifesterer det, og hvordan å lindre pasientens tilstand?

Når spasmer i arteriene er en normal reaksjon?

Avhengig av hva som innebar angiospasmen, er den delt inn i:

 • fysiologiske - forårsaket av naturlige årsaker
 • patologisk - utviklet på grunn av forstyrrelser i det vaskulære systemet.

Fysiologisk angiospasme stammer fra hypotermi, stress og traumer. Dette er en slags beskyttende reaksjon: Ved å blokkere den perifere blodbanen reduserer kroppen varmetap ved lave omgivelsestemperaturer, og når blodtap - sparer indre organer fra oksygen sult.

Spasmer i små blodkar, sammen med utgivelsen av adrenalin og noradrenalin, hyperglykemi, skarpe hjertebank, tunnelsyn, lettelser avføring og akselerasjon momentant reflekser - en viktig del av svaret til faren, som kalles «Fight, Flight, Freeze» ( «Bay, løpe eller stå stille ").

Fysiologisk angiospasm utgjør eksternt med en skarp blek av huden, og forhindrer massivt blodtap i tilfelle skade.

Denne tilstanden utgjør ikke en alvorlig trussel og oppstår naturlig etter at en person slutter å oppleve stress.

Patologisk vaskulær spasme

Patologisk angiospasm, i motsetning til det fysiologiske, oppstår ofte uten noen åpenbar årsak. Avhengig av det berørte området, som dekker bassenget til det spasmodiske fartøyet, er følgende de vanligste typene vaskulære spasmer:

Mange kvinner er godt klar over hva en angiospasme av brystvorter er - en form for spasmer i den vaskulære periferien, noe som forårsaker alvorlige problemer i amming. Hans angrep skjer bare under amming.

Angrep angiospasm varer vanligvis rundt 20-25 minutter.

Deres hyppige gjentagelse er fulle av:

 • Hevelse av vev i det berørte området, forringelse av permeabiliteten av kapillærvegger;
 • Svakhet i det muskulære laget av venulære vegger opp til parese, noe som forverrer problemene med blodsirkulasjonen;
 • Iskemi med påfølgende nedsatt funksjon av det berørte organet, vevnekrose.

Spasmer av cerebral fartøy fører ofte til hjerneslag, kranspulsårer - til hjerteinfarkt, retinalfartøyer - til synshemming for å fullføre blindhet.

Mekanismen for utvikling

Spasmer i forskjellige soner av vaskulaturen oppstår av forskjellige årsaker, og patogenesen av denne tilstanden er ikke blitt tilstrekkelig studert.

Men deres mekanisme er alltid omtrent det samme: de oppstår på grunn av problemer med transporten gjennom membranene av celler av ioner av sporstoffer, som kalsium, natrium og kalium.

Mangelen på natrium og kalium, sammen med den økende tilstrømningen av kalsiumioner, fører til det faktum at i stedet for en normal syklus av sammentrekning og avslapning av vaskemuren, forblir den i redusert tilstand.

Det skal huskes at ikke et blodkar er helt spasticisert, men en liten del av det.

Ofte skjer sammentrekningen av glatte muskler i veggene til store kar på steder av blodpropper, aterosklerotiske plakk, betennelsesfokus. Forholdet mellom cerebrale spasmer og hjerneslag relatert arr og blødning i hjernen har blitt funnet.

Spasm av cerebral fartøy til innholdet ↑

Symptomer på angiospasme

Siden nesten alle store blodkar kan bli påvirket av patologisk innsnevring, er varianter av denne tilstanden en rekke og avhenger av plasseringen av spasmen. Derfor bør vi vurdere dem separat.

Serebral angiospasm manifesterer seg:

 • Hodepine, kvalme og oppkast, ikke bringe lindring;
 • Problemer med tale, minne, oppfatning av informasjon;
 • Lyder i ørene, mørkere, fluer og stjerner i øynene;
 • Anfall av svimmelhet og svimmelhet, karakteristisk for innsnevring av ICA - den indre halspulsåren;
 • Nummenhet eller smerte konsentrert i den ene siden av kroppen;
 • svette;
 • Øk eller senk i trykk.

Det er nødvendig å dele angiospasm og definisjon, ofte betraktet som sin synonym - vasospasm. I det første tilfellet passerer angrepet raskt nok, og i det andre er innsnevringen av fartøyets lumen av varig natur.

Spasm av hjertesykdom symptomer gir følgende:

 • Periodisk oppstår smerte i hjertet av hjertet;
 • En følelse av trykk på brystet, ligner følelsene av vanlig angina pectoris;
 • Frykt for død, depresjon.

Denne tilstanden er også kjent som angina av Prinzmetal. Ofte begynner angrepet under søvnen eller når den er i oppreist stilling.

Det er hjerte angiospasme - hovedårsaken til plutselig hjerteinfarkt hos unge under 40 år som ikke lider av aterosklerose.

Med spasmer av hovedarteriene er det ganske mange fenomener:

"The Commander's Foot." Innsnevring av blodkarene i beina (med hendene dette skjer mye sjeldnere) fører til en følelse av å løpe gåsebumper, nummenhet, plager og kaldhet i lemmen.

Hvis blodstrømningsforstyrrelsene blir langvarige i lang tid, blir lemmen blå, spesielt cyanosen er merkbar i neglelengsområdet.

Ofte når normal blodsirkulasjon gjenopprettes, svinger beinet merkbart, begynner muskelsmerter.

"Den døde fingeren." Spasm i fingerarrieren fører til lignende symptomer, som er lokalisert innenfor en finger.

Blåser er sjeldne. Svært ofte oppstår den "døde fingeren" med Raynauds sykdom.

"Abdominal pad" - et angrep av smerter av kompressiv karakter i bukregionen med spasmer av mesenteriske kar.

Smerter i ulike indre organer - praktisk talt den eneste synlige manifestasjonen av angiospasmet til andre store fartøy uten undersøkelse.

Iskemi og påfølgende nekrotiske endringer, noe som kan føre til innsnevring av de store arterier, ofte livstruende, fordi det kan føre til et hjerteinfarkt igjen uten håndheving makt.

Symptomer på spasmer av perifere kar:

 • Nummen av ekstremiteter, en følelse av å løpe skummel, brennende;
 • Det blålige nettmønsteret er en retikulær levende eller individuelle cyanotiske flekker på ekstremitetens hud. Etter slutten av angrepet gir cyanose mulighet til rødme;
 • svette;
 • Temporal forverring av syn, flyr for øynene når innsnevring av lumen i øyearteriene
 • "Hvit feber" er en patologisk reaksjon av kroppen til en økning i temperaturen i smittsomme sykdommer. Huden på øvre og nedre ekstremiteter, ansiktet på pasienten blek, blir dekket med kaldt svette, kuldefølelser begynner, men den totale kroppstemperaturen går ikke ned.

Hyppige gjentatte perifer spasmer kan føre til utvikling av trophic ulcers og tørre gangrene.

Penial angiospasm manifesterer seg på en lignende måte og er begrenset til kjønnsområdet. Over tid fører vevsekemi til irreversibel erektil dysfunksjon.

Spasme av børster til penselen til innholdet ↑

Angiospasme hos barn

Problemer med kardiovaskulærsystemet regnes ofte som et problem hos eldre mennesker. Men angiospasm kan forekomme i barnet.

Spesielt ofte ser de ut som en "hvit feber", men noen ganger skjer det og spasmer av hjernens arterier.

I nyfødte er de:

 • For tidlig og vanskelig arbeidskraft;
 • Påføring av vakuum ekstraktor;
 • Skadelige vaner fra moren - røyking, alkoholisme.

Siden en baby kan ikke si at opplever ubehag og smerte, for å forstå dette er mulig bare på indisier - tearfulness, søvnproblemer, årsaksløse oppkast og nektet å spise. Graden av manifestasjoner avhenger av det berørte området. Med alderen passerer tendensen til angiospasmet vanligvis.

Hyppige angispasmer i barndommen kan føre til at nervcellene dør på grunn av iskemi og en forsinkelse i utviklingen i fremtiden.

Serebral arteriospasme er noen ganger funnet hos ungdom.

Angrep manifesteres på samme måte som hos voksne, og er vanligvis forårsaket av stress og stress i skolen på bakgrunn av hormonell tilpasning. Dette er vanligvis et forbigående fenomen som slutter med slutten av puberteten.

Årsaker til angiospasm

For å begrense arterielle og venøse vegger fører i første rekke ulike sykdommer.

Disse er:

 • Aterosklerose, ledsaget av dannelsen av kolesterolplakk blir fokus for vaskulær spasme;
 • Utsatt slagtilfelle;
 • Maligne og godartede svulster;
 • aneurisme;
 • Cervical osteochondrosis er en vanlig årsak til spasmer av cerebral fartøy;
 • Diabetes mellitus - i alvorlige tilfeller følger det ofte perifer angiospasm;
 • Autoimmune vaskulære sykdommer - revmatoid artritt, systemisk vaskulitt;
 • Infeksiøs vaskulitt av ulike genese;
 • Hormonale lidelser;
 • Raynauds sykdom.

Å medføre både alvorlig arteriospasm og moderat vaskulær spasme kan også være eksterne faktorer:

 • røyking,
 • Misbruk av alkoholholdige drikker;
 • Intoxikering med blyforbindelser og karbon disulfid;
 • Mangel på søvn og stress.
Spasm av blodkar til hjertet ↑

Forebygging og behandling

Siden vasokonstriksjon - ikke en sykdom i den sanneste betydning av ordet, men snarere en konsekvens av forstyrrelser i det kardiovaskulære systemet, for å hindre nye angrep er nødvendig å eliminere årsakene som forårsaket det.

Avhengig av sykdommen kan behandlingen være både konservativ og operativ - for svulster, aneurismer, stor trombi uten kirurgisk inngrep, kan pasienten dø.

Som forebygging av forekomsten av nye anfall, anbefales det:

 • Å overgi dårlige vaner som å røyke og drikke alkohol er en av de viktigste kravene;
 • Å lede en sunn livsstil, spise variert og balansert, flytte mer;
 • Unngå stress, overarbeid, observere søvn og våkenhet;
 • Reduser vekten ved fedme - dette vil påvirke sukkerinnholdet i blodet, blodtrykket og kardiovaskulærsystemet positivt.
 • Ikke misbruk høyt blodtrykk og nervesystem stimulerende drikkevarer som inneholder koffein.
til innholdet ↑

Hvor raskt å fjerne en vasospasme?

Hva skal gjøres med spasmer for å lette pasientens tilstand?

For det første, for å fjerne arteriell spasme, legemidler som slapper av glatt muskel, for eksempel:

Effektiv også NVS:

 • nise;
 • Ketorol og vasoaktive kalsiumantagonister.

Ved innsnevring gir de perifere karene massasje og oppvarming av det berørte lemmet.

Tidlig fjerning av spasmen vil bidra til å unngå mulige komplikasjoner, noe som kan medføre forstyrrelse av næring av vev. Men det bør huskes at du helt kan kvitte seg med anfall bare etter en fullstendig undersøkelse av kroppen, finne ut om deres umiddelbare årsak og eliminere den.

Hva er vasospasm?

Angiospasm er den vanligste sykdommen forårsaket av stress, røyking, manglende overholdelse av reglene for en sunn livsstil. Spasm av blodkar (angiospasm) er ikke en arvelig sykdom og kan forekomme hos mennesker i ulike aldre, fordi absolutt alle er rammet av stress.

Med angiospasme som følge av innsnevring av kolesterolplakkene, øker blodkirkens blodkar. Blod stagnerer i enkelte områder av vev, mens andre vev og organer mangler blodtilførsel. Spasm i blodårer kan føre til hjerteinfarkt, hjerteinfarkt eller plutselig død.

Typer av vaskulære spasmer er isolert i henhold til deres lokalisering. Det finnes følgende typer vasospasmer:

 • Spasmer av perifere fartøy, som inkluderer: akrocyanose, retikulær blåmerke, feber, spasme av karene i øvre ekstremiteter.
 • Kramper i store arterier, koronar og cerebral vasospasme, er mer alvorlig, fordi de dekker hele kardiovaskulære systemet, inkludert hjernen og hjertet.
Normal blodstrøm og med spasme

symptomer

Vaskulære spasmer kan ha et bredt utvalg av symptomer. Så, som blødning av blodkarene i hendene, deres følelsesløshet og tap av følsomhet, er uttalt symptomer på Reynauds syndrom.

Blå eller følelsesløp i fingrene på øvre og nedre ekstremiteter, spesielt i frost, økt svette og kuldegysninger kan indikere akrocyanose. Med denne spasmen kan blå flekker på ansiktet, hender, føtter, spesielt i kaldt vær også forekomme. På de blå delene av huden er det ofte en brennende følelse. I dette tilfellet vil det berøre det berørte området av huden smertefullt.

Hvis nedre ekstremiteter får en hvit fargetone på grunn av utilstrekkelig blodsirkulasjon i dem, opplever pasienten sannsynligvis en spasme i hovedkarene. Etter at beina er helt hvite, begynner de umiddelbart å bli blå - dette skyldes mangel på oksygen i vevet.

Fare for spasm ligger i det faktum at det er ganske vanskelig å gjenkjenne det. Etter en stund kommer blodet raskt tilbake til det blå lemmet, og personen legger vanligvis ikke vekt på dette fenomenet.

I nærvær av koronar spasmer i hjertemuskelen, endres klaringen mellom veggene i kranspulsårene skarpt. I dette tilfellet har pasienten brystsmerter - vanligvis skarp, paroksysmal, vises hovedsakelig om natten og morgen, og også i en rolig tilstand.

En maskeblodning forekommer hovedsakelig hos unge jenter. Denne sykdommen manifesteres av tilstedeværelsen av et vaskulært nettverk i regionen av nedre ekstremiteter. Det vaskulære nettverket har vanligvis en blå nyanse, og huden rundt det berørte området tvert imot blir blek. I dette tilfellet opplever pasienten ingen smertefulle opplevelser.

årsaker

Hovedårsakene til vasospasmer:

Symptomer på vaskulære spasmer kan ofte bli ignorert av pasienter, siden spasmen selv varer vanligvis ikke mer enn 20 minutter.

Årsakene til vasospasmen er ennå ikke fullt ut forstått, men ifølge forskningen er personer med dårlige vaner mer utsatt for vaskulære spasmer.

Ved tidlig diagnose og ignorering av symptomer kan vasospasmer føre til utvikling av hjerteinfarkt, hjerneslag, aterosklerose og andre alvorlige sykdommer.

Vaskulære spasmer kan ikke ignoreres for å hindre alvorlige konsekvenser

forebygging

Vaskulære spasmer forhindrer inntrengingen av næringsstoffer inn i kroppens celler og vev, derfor er alle de viktigste forebyggende og helbredende tiltak rettet mot å eliminere spasmen direkte. Forebygging av vasospasme innebærer pasientens vanlige løp i friluftslivet, som bidrar til å varme opp blodet og spre det gjennom hele sirkulasjonssystemet.

Selvfølgelig, siden den største risikoen for spasmer er forbundet med alkoholmisbruk, overdreven røyking og underernæring, bør alle dårlige vaner forlates. Fysioterapi er en annen måte å beskytte mot spasmer i blodårer.

Hvis sykdommen fortsatt ikke passerer personens side, må han gjennomføre en fullstendig undersøkelse av kroppen, inkludert ultralyd.

Kompleks av øvelser for vaskulær profylakse

behandling

Som regel, i behandlingen av vasospasmer, påføres et elektrisk støt på det berørte området. Prosedyren utføres daglig i 14 dager. Sykdommen kan imidlertid ikke falle ned, og i dette tilfellet og på huden kan det oppstå nekrose og trofasår. Deretter foreskrives pasienten ytterligere behandling for de berørte områdene i huden.

Behandling av vasospasmer tar lang tid, ofte over ett år. Noen ganger virker ikke terapi for spasmer, og pasienten er vist en kirurgisk prosedyre. I løpet av sympathectomy klemmes nervefibrene med et spesielt medisinsk klips. I noen tilfeller er det nødvendig å ta seg selv til fjerning av fibre. Blant medisinene som brukes hovedsakelig antispasmodik.

Alle, minst en gang i sitt liv, følte en liten spasme av blodårer, hvoretter blodstrømmen returnerer skarpt til vevet og forårsaker en prikkende følelse.

Hvordan fjerne

For raskt å fjerne spasmer i blodkarene og kvitte seg med ubehagelig prikking hjemme, kan du bruke flere metoder:

I tilfelle en spasme i øvre og nedre ekstremiteter, er det nok bare å gni hudområdet intensivt, og blodstrømmen kommer tilbake til normal. Et godt middel er også en varm saltløsning, hvor du må senke nummen arm eller ben.

Med spasmer i hjertekarrene må du drikke varm te med tilsetning av ingefær, sitronbalsam, tinktur av hagtorns frukt eller mynte. Urtete er egnet for fjerning av koronar spasmer.

Således er vasospasm en uforklarlig, men ekstremt farlig sykdom. Fordi symptomene på spasmer ikke alltid er uttalt, er en stor rolle i å forebygge sykdomsutbrudd forebygging av vasospasmer: riktig ernæring, avvisning av dårlige vaner, trening.

krampe

krampe (al-gresk σπασμός, fra σπάω - pull), krampe, krampe [1] - ufrivillig sammentrekning av muskel- eller muskelgruppe, vanligvis ledsaget av skarp og smertefull smerte.

Skille spasmer tverrstripet (skjelett) muskel (for eksempel under en lammelse) og glatt muskel - den vaskulære vegg (for eksempel angina), bronkie (se.

innhold

Mekanismen skiller spasmer

 • epileptisk
 • ikke-epileptisk

epileptisk er forårsaket av samtidig utladning av en stor population av nevroner (hypersynkron utslipp) og fungerer som en manifestasjon av ulike typer kramper i epilepsi.

Ikke-epileptiske ulike patogeneser. De kan være relatert til:

 1. ikke-spesifikk økning i excitability av segmental (repercussive convulsions) og suprasegmentelle (reflekskramper) av CNS strukturer;
 2. dysfunksjon av nevroner på grunn av anoksi (anfall under strangulering) og anoksichemi (konvulsiv form for besvimelse, etc.);
 3. aktivering av noen hjernestrukturer under påvirkning av gift eller toksin (giftige kramper);
 4. neuronal funksjon lidelse påvirket endokrine, elektrolytt og metabolske forstyrrelser (f.eks tetanic spasmer, kramper på mangel på vitamin B6, hypoglykemi);
 5. forstyrrelsesmekanismer som deltar i organisering av søvn (spasm i blikket med postencephalisk parkinsonisme);
 6. overtredelses suprasegmental påvirkninger på segment apparat under psykogene faktorer (hysteriske konvulsjoner) eller organiske lesjoner i hjernen (gormetonicheskie kramper), neurogene forstyrrelser inkluderer, for eksempel, lokalmuskelspasmer.

Også spasmer er delt inn i:

 • spasmer av tonic - Langvarig muskelspenning;
 • spasmer av klonisk - synkronte rykkete muskelsammensetninger, vekslende med avslapping.

For å betegne tonisk krampe hos visse muskelgrupper, brukes spesielle termer:

 • "Trisme" - kramper av mastisk muskler;
 • "Blefarospasme" er krampen i øyets sirkulære muskler.

Clonic generaliserte kramper kalles noen ganger kramper.

Sammen med spasmer av striated muskler, er spasmer av glatte muskler også kjent: cardiospasm, pilorospasm.

Spasmer hos barn er spesielt lett å utvikle i tidlig alder (på grunn av hjernens utvikling) under påvirkning av infeksjoner, rusmidler og traumer, psykogene faktorer, etc.

behandling

Behandlingen er basert på korrigering av den underliggende sykdommen i kombinasjon med antikonvulsiva midler (fenobarbital, hexamidin, difenin); Absolutt abstinens fra alkohol, overholdelse av en drømmemodus er viktig.

Muskelspasmer, kramper, hikke, nervøs tics - disse manifestasjonene er forårsaket av mangel på magnesium. Magnesium blokkerer overdreven innstrømning av kalsium inn i cellene, og dermed hindre for sterk belastning i skjelettmuskel og glatt muskel, og fremmer deres naturlige relaksasjon.

Konsekvenser av spasmer

Beslag er en av de vanligste årsakene til ulykker på vannet under bading eller svømming. Det anbefales å strekke benet for å unngå kramper mens du trekker tåen samtidig. Det anbefales også å ha en sikkerhetsnål som du kan trenge gjennom spasmen, og dermed frigjøre muskelen fra kramper. Og også det er mulig å utføre øvelser for å strekke gastrocnemius muskelen: du må sette bena dine slik at knærne berører, og legg konvulsive beinet på hælen. Prøv deretter å få hendene rundt fingreområdet.

Etymologi av vilkår

Ordet "krampe" - betyr "nær skjelve (pull er nok), nær den tremor (pull er nok)" og etymologisk er delt i to deler som følger: "en påskudd" SU-, ligner på moderne russiske preposisjoner "C" og "Co-", så vel som roten "Dorog-", familie røtter "Drozh-" og "Dorg-". I moderne russisk kan dette ordet høres ut som * cadavers eller * wrenching (for eksempel assosiere, kollega, ansatt)

Til sammenligning kan du gi et eksempel på slike ord som leirjord (jord nær leire, men ikke leire), skumring (en tilstand nær mørket (mørke), nesten mørke), trengsel (en tilstand nær en crush, trangt (toloka), men ikke ennå overfylt), sandaktig leam (en tilstand nær sanden, men ikke selve sanden).

Ordet "Korcha" Vladimir Ivanovich Dahl definerer som "en sterkere, langsiktig reduksjon av muskler, med rykkede medlemmer, i motsetning til kramper"

Årsaker og behandling av vaskulær angiospasm

Spasm av blodkar (angiospasm) er en fysiologisk eller patologisk tilstand som har en midlertidig karakter og som regel går uten alvorlige konsekvenser.

Som et resultat av kortsiktig innsnevring av lumen av arteriene, er det utilstrekkelig tilførsel av oksygen og næringsstoffer i vevet. Fjernelsen av spasmodisk sammentrekning av musklene i arteriene gjenoppretter raskt "sulten" av cellene.

Når spasmer i arteriene er en normal reaksjon?

Organismen bruker adaptive mekanismer for sitt forsvar. vasospasme som kreves for å forhindre blodtap i traumatisk skade, og for å beskytte den mot eksponering for kulde, i en total kompleks forsvar reaksjon (både økt blodtrykk, adrenal hormoner som frigjøres i blod) fra infeksjon, psykogene stimuli.

Vi er vant til å bruke begrepet "stress" i et negativt konsept. Men grunnleggeren av teorien om stress, forskeren Hans Selye, bestemte stedet for stress først og fremst i å mobilisere de beskyttende og adaptive evner hos mennesker og dyr.

Krammen i hudens perifere fartøy er bestemt av lomme, med ekspansjon som personen rødmer. Hvilken er bedre?

Angiospasm manifesteres annerledes i emosjonelle situasjoner. I det gamle Roma ble krigere rekruttert etter forsøk i kamp. Hvis soldaten paled, ble det antatt at han var under kontroll av frykt. Og hvis du rødmet, - sinne, rabies, sinne. Hæren ble tatt "rødt", fordi aggressive krigere ble ansett som de beste.

Når spasmer i arteriene er patologi?

Patologi oppstår når en utilstrekkelig respons er overdreven, ikke nødvendig i denne situasjonen. Det kommer en forstyrrelse i ledningen av vaskulærvegen, arteriene går ut av kontrollen av hjernens vaskulære sentrum. Denne "oppførsel" av fartøyene forårsaker en følsomhet for organene av iskemi.

Tross alt, med langvarig angiospasm kommer:

 • parese av små venoler i den iskemiske sonen;
 • edematøst vev med økt kapillær permeabilitet og protein tap;
 • så er en overgang til tap av funksjonell fullhet og utvikling av nekrotiske komplikasjoner mulig.

Rollen i mekanismen for dannelsen av angiospasme har blitt bevist:

 • nikotinforgiftning under røyking;
 • kronisk forgiftning med bly og karbondisulfid;
 • frostskader;
 • inflammatoriske og aterosklerotiske vaskulære lesjoner;
 • forstyrret nervøsitet i hypertensjon, endokrine sykdommer, nevroser.

Generell mekanisme for spasmer

Forskjellige vaskulære soner i kroppen har sine egne overordnede faktorer, som fører til patologi. Men som et resultat er det en generell mekanisme for forstyrrelser av transport gjennom cellemembraner av muskelceller av natrium-, kalium- og kalsiumioner. De bryter med reguleringen av muskel sammentrekninger av celler. Inflow og akkumulering av kalsium bidrar til spasmer av blodkar, tillater ikke å redusere tonen.

Det er bevist at en slik mekanisme kan foregå direkte i handlingsområdet (for eksempel betennelse, aneurisme eller trombus) og ikke spre seg til hele vaskulærsengen. Dette bør tas i betraktning ved utnevnelse av angiospasmbehandling.

Om det er en angiospasme hos barn?

En liten person vet ikke hvordan han skal fortelle om sine følelser. Han er redd for alt uvanlig. Angiospasme hos spedbarn er forårsaket av abnormiteter av mors regime under graviditet (røyking, drikking av alkohol), vanskelige fødsler, ved bruk av vakuumutvinning.

Kliniske tegn på angiospasmer er avhengige av lesjonens område, lokalisering av de smalte karene, utviklingen av blodtilførsel av sikkerhet. Med alderen har barnet en beskyttelsesmekanisme, tonen i vaskulasjonen blir restaurert.

I ungdomsår er en sammenbrudd mulig på grunn av overbelastning i skolen, hormonell ubalanse. Angiospasma av hjernens kar er manifestert av økt tretthet i leksjonene, kortsiktige hodepine med svimmelhet, nedsatt syn. Vanligvis er diagnosen "neurokirkulatorisk dystoni".

Om hvordan angiospasmen til perifere og sentrale skip manifesterer seg hos voksne, kan du finne ut på vår nettside i artikkelen "Symptomer på vasospasmer".

behandling

Behandling av vasospasmer er rettet mot:

 • eliminering av hovedårsaken til spasmer (betennelse, økt trombose, aterosklerotisk prosess, hypertensjon);
 • restaurering av nervøs regulering av arteriell tone;
 • fjerning av symptomer på midlertidig iskemi av organer og vev;
 • forebygging av utvikling av mer alvorlige sykdommer.

Ved enhver lokalisering av angiospasm er det nødvendig:

 • slutte å røyke og alkoholmisbruk
 • organisere riktig modus for arbeid og hvile
 • for å fjerne overflødig vekt
 • å ekskludere matvarer som øker kolesterolet i blodet;
 • engasjere seg i gjennomførbare fysiske øvelser.
 • viser stoffer fra gruppen kalsiumantagonister (Verapamil, Nifedipin), de hjelper til med å slappe av i blodkarets vegger.

Med spasme av koronarbeholdere (angina av Prinzmetal), hjelper Nitroglycerin, Isozet aerosol å lette anfall. Hvis anfallene ofte blir urolige, foreskrives salpetersmidler for langvarig handling.

Serebrale symptomer fjernes med spasmolytiske legemidler (Papaverin, No-shpa). Angiospasma av hjerneskip må skilles fra syndromet til vertebralarterien, som også forårsaker lignende tidsmessige tegn på brudd på blodtilførselen til hjernen. Hovedårsakene ligger imidlertid i den ødelagte strukturen i ryggvirvlene eller tilstedeværelsen av aterosklerotiske plakk i aorta og selve arterien. Manifestasjoner oppstår når hodet beveger seg, bakker, svinger.

Behandling av de nedre ekstremitetskartene inkluderer bruk av antispasmodik og legemidler som forbedrer ernæringen av vev og benmuskler (Nikotinsyre, Depo-Padutin).

Stor viktighet er knyttet til mulighetene for fysioterapi. Fremgangsmåter slik som elektroforese med novocaine, Lydasum, parafin og ozokeritt bad, leire bad, kontrast utskylling, radon og hydrogensulfid bad, kan man spare den motoriske aktivitet hos pasienten.

Kirurgisk behandling er nødvendig med utilsiktet konservativ behandling. Det består i anvendelse av en serie av novocain-blokkater av sympatiske noder for å eliminere den spasmodiske effekten i Raynauds syndrom, spasmer i benens arterier.

Hvis dette ikke gir effekt, fjern de tilsvarende nodene (sympathectomy).

forebygging

Forebygging av noen spasmer krever overholdelse av regimet og overholdelse av diettbegrensninger.

I henhold til WHO misbruk kalt enkelt bruk av menn over 60 ml alkohol (150 ml vodka, vin 0,5 l, 1,3 l øl), for kvinner - mer enn 50 ml (125 ml vodka, vin 0,4 l, 1.1- liter øl) selv en gang i måneden.

Behandling av hypertensjon, aterosklerose bidrar til å unngå utseendet av flere symptomer som forverrer den underliggende sykdommen.

Mange leger anbefaler pasienter etter 40 år å ta en daglig dose av et legemiddel som fortaber blod (Cardiomagnolo, Kardiask).

For å styrke immuniteten er det nyttig å bruke kurset Aloe, tinkturer av ginseng, preparater fra Transfer Factor-gruppen.

Hva skal jeg gjøre med angiospasme hjemme?

Massasje er lettere ved fjerning av angiospasm. Det er nødvendig å bruke ved akutt hodepine en avslappende massasje av nakkemusklene (i retning fra nakkestøtten nedover) og kraftsonen, rubbing av pannen, ørepynt.

Anbefal å bruke en kald komprimering til nakken.

Med føttens smerte eller følelsesløp skal massasje begynne med sirkulære, tette bevegelser med bøyde fingre i fotsporet, deretter ta ankelen med begge hender og gjøre halvcirkelbevegelser, klatre oppover.

Kontrasterende fotbad med varmt og kaldt vann (i 2-3 minutter) vil hjelpe.

Med selvbehag, må du være sikker på at symptomene er forårsaket av spasmer, og ikke av en annen patologi. For å gjøre dette må du se en lege og bli undersøkt.

Hva forårsaker spasmer?

Den vanligste årsaken til å kontakte en lege er smerte. Svært ofte er smerte, spesielt akutt, forårsaket av spasmer. Hva er spasm? Denne ufrivillige skarpe sammentrekning av musklene, som fører til ulike brudd - fra klemme nerveenden til sirkulasjonsforstyrrelser (vasospasm), eller til deres kombinasjon hvis spasmen er lang. Årsakene til spasmer er også mangfoldige, som det er typer spasmer, hvorav mange er.

Cerebral vasospasme, for eksempel, vi kaller slaget, og den andre typen er grunnlaget for migrene, en trekning av årene i hjertet er et hjerteinfarkt, har blefarospasme, kramper i gastrocnemius muskelen, kjent for så mange, tarm krampe, bronkospasme, strupehodet spasmer og så videre. Selvfølgelig, i hvert tilfelle vil det være grunner, dessuten kan det være flere årsaker til spasmer. Likevel prøver vi å vurdere de hyppigste av dem.

Årsaken til spasmer kan være direkte skade på musklene eller nerveenden. Dette betyr ikke nødvendigvis en direkte skade, selv om det også kan forekomme. Men oftest er årsaken kronisk traume. Så årsaken til cerebrale vasospasmer i et stort antall tilfeller er cervical osteochondrosis, som følge av at fartøyene som leverer hjernen og nerveender er presset. Spasm av cerebral fartøy, forresten, er hovedårsaken til hodepine.

Følelsesmessig nød, eller som det er nå vanlig å si, stress fører også til spasmer, og fordi under stress påvirket hele sentralnervesystemet, kan det føre til at spasmer i forskjellige deler av kroppen. Som et eksempel, intestinal kramper, ofte følger emosjonell ustabilitet eller esophageal spasmer, manifestert som kvalme, oppkast, og noen ganger også med en sterk agitasjon.

Brudd på motoraktivitet forårsaker også muskelkramper. I dette tilfellet lider forskjellige muskelgrupper, selv om mekanismen er lik: overarbeid og overbefruktning. Således kan både lang sitte foran datamaskinen og for aktiv trening føre til muskelspasmer, men i det første tilfellet, den statiske spenningen i musklene, og i andre tilfelle - den dynamiske. Statisk overstyring kan ikke bare være med stillesittende livsstil, men når en gruppe muskler regelmessig blir utsatt for en statisk belastning. For eksempel, drivere hvis hender kobler rattet tett i timer på slutten.

En av retningene for medisin, osteopati, anser spasmer årsaken til de fleste kroniske sykdommer. Å eliminere årsaken til spasmer, vurdere osteopatene, de gjenoppretter nedsatt blodsirkulasjon og innervering, slik at det berørte organet kan komme seg. Jeg må si at deres uttalelser er fullt bekreftet av praksis.

Fant en feil i teksten? Velg den og trykk Ctrl + Enter.

Muskelpasm

Typer av muskelspasmer

Et skarpt hopp i muskeltonen, ledsaget av en ufrivillig reduksjon i krampaktig natur, kan ikke bare forårsake midlertidig funksjonshemning, men også en lang periode med begrensninger i personens bevegelse. Muskelpasm forårsaker alvorlig smerte, som fremkalles av komprimerte (stramulerte) nervefibre. Typer av muskelspasmer er delt inn i periodisk og vedvarende, preget av uregelmessige reduksjoner av klonisk eller tonisk natur.

Spasmodisk tilstand kan forårsake en skarp nakkesveving, vippe hodet, hakke eller annen bevegelse. Ofte skjer dette mot bakgrunnen av emosjonell opphisselse, men eksperter identifiserer de typer dystoni som manifesterer seg under automatiske bevegelser, for eksempel å spille musikkinstrumenter, skrive eller på jobb.

Clonic muskelspasmer

Årsaker kloniske muskelspasmer er de faktorer som stimulerer hjernebarken, som involverer muskelsammentrekninger synkron natur. Faktorer er delt inn i kategorier: smittsomme, endokrine, patologiske og andre. Under en spasme er det kortsiktige perioder når avslapning av berørte muskelgrupper blir observert. Med tap av perifere muskelgrupper plassert på stammen ujevnheter observert reduksjoner i epileptiske anfall involvert musklene i bagasjerommet, eller noen av dem, men innholdet i muskelspasmer har rytme.

Geniralizovannye muskelkramper er ikke noe annet som kloniske kramper, en tilstand hvor det er et tap av bevissthet, tømming av tarmen eller blæreinkontinens karakter zakusyvanie språk, mot hvilken, etter en stund, der poslesudorozhny periode. Poslesudorozhnogo funksjon av perioden er det delvis eller fullstendig forvirring, mental forvirring, inkoherens av tanken.

Tonic muskelspasmer

Tonic muskelspasmer forekommer mot bakgrunnen av overeksponering av subkortiske områder av hjernen, forskjellen mellom spasmer varierer i forskjellig intensitet. Tonic muskelspasmer forekommer ikke plutselig, og dette er hovedforskjellen fra klonformen. Vanligvis spasmer manifesterer under hvile, søvn, svømming og andre fysiske aktiviteter.

Egenheten ved tonisk muskelpasm er de faktorene som provoserer fenomenet. Nettsteder han kan slå er på forsiden, nakke, armer, ben og noen ganger luftveiene.

Muskelkramper: Symptomer

Muskelspasmer kan manifestere seg mot en bakgrunn av ulike årsaker, de er symptomatisk like i prinsippet, og den eneste forskjellen er stedet der de forårsaker angst. De viktigste symptomene på muskelspasmer er:

 • Å oppnå og presse smerter på en eller en gruppe muskler under en spasme.
 • Spasm, som periodisk opphører, vises igjen.
 • Recoil under kramper på andre deler av kroppen: skulder, nakke, hode, provoserer en muskel spasm av disse organene.
 • Delvis eller totalt tap av kontroll over kroppsorganer: Manglende evne til å bevege seg, slå nakken, "vri" lemmer.

Muskelkramper: Årsaker

Blant de mange grunnene som forårsaker muskelkramper, identifiserer eksperter de som anses som grunnleggende.

 • Spenning av muskler med langvarig monotont ansettelse: Sitt ved et bord, øyebelastning, en viss stilling under arbeidet.
 • Sykdommer i livmorhalsen, osteokondrose, dens konsekvenser og andre funksjoner i ryggraden.
 • Mekaniske og andre skader som forårsaker et svar på smerte i form av muskelkontraksjoner.
 • Nervøse sammenbrudd, overarbeid, stress.
 • Overdreven trening og overdreven fysisk anstrengelse.
 • Funksjoner av graviditetsperioden.

Det er en rekke grunner, samtidig, som ifølge eksperter er provokatorer for fremveksten og utviklingen av muskelspasmer.

 • Forstyrrelse av balansen mellom mikroelementer i menneskekroppen. Nylig er faktoren manifestert mot bakgrunnen av popularisering av sysselsetting i idrettshaller, som en følge av misbruk av ulike konsentrerte sportsdrikker. Resultatet er et brudd på balansen mellom visse sporstoffer, ved å fjerne dem fra kroppen sammen med svette. Dette skjer med økt bruk av ulike drikker under trening, noe som i sluttresultatet påvirker muskulaturens funksjon.
 • Redusere mengden intracellulær væske, som vanligvis observeres med en mangel i kalsiumkroppen. Konsekvensen fører til irritasjon og spasmer, og sviktet av nerveimpulser gjør det ikke mulig å redusere spenningen i musklene for å fullføre avslapning.
 • Når muskeltretthet deres dimensjoner er redusert, noe som i sin tur reduserer belastningen på den sene, øker det til muskelen spindelen, og med samtidig manifestasjon oppstår krampe som et resultat av kompresjon og avspennings sykluser muskel svikt.
 • Mangel på karbohydrater. Ulike typer lavt karbohydrat dietter kan påvirke muskelmassen negativt, noe som igjen provoserer utseendet av spasmer.

De fysiologiske årsakene til muskelspasmer

I kategorien fysiologiske årsaker til spasme skiller spesialister kategorien av myokloniske anfall av arytmisk og rytmisk opprinnelse, når en eller flere muskler rykker. I denne kategorien kommer muskelfibrene i strupehodet og membranen når du stimulerer vagusnerven. Vegetative manifestasjoner oppstår mot en bakgrunn av skrekk, under søvn og spesielt er dette ofte manifestert hos barn.

Myoklonier, som virker som en beskyttende reaksjon på stimulansen, men som ikke påvirker mental tilstand, og ikke etterlater spor i form av forverring og ubehag, er ikke årsak til bekymring.

Progressive myoklonier rytmisk karakter når det er rykning av visse muskelgrupper, eller hele kroppen, kan gjenspeiles i en svikt av arbeidet av stemmebånd apparat, sykdommer svelge eller tygge, er skremmende. I slike tilfeller bør du kontakte legen din for råd som manifestasjoner forekommer ofte i sammenheng med CNS-sykdommer.

Lokalisering av muskelkramper

Lokaliseringen av muskelspasmer inkluderer alle grupper av muskler i taleapparatet, rygg, nakke, hode, thoracal ryggrad, hofter, bakder, nedre rygg, føtter og hender, shin. Krammen kan passere uavhengig, eller stoppes. Vanligvis oppstår muskelen reaksjonen som et resultat av langvarig eller regelmessig spenning når en viss gruppe av muskler som er involvert.

Lokalisering spasmer er delt inn i begrenset, når manifestasjonen blir observert på en bestemt del av kroppen, eller vanlig, der flere elementer samtidig er involvert. Til hyppige lokaliseringsspesialister refererer spasm i lumbal og cervical zone, mindre ofte manifestasjonen blir observert på bena, shin, lår, bakke.

Muskelspasmer i nakken

Cervikal og spinal spenning er det vanligste fenomenet, og det er disse områdene som er mest utsatt for spasmer. Spasmer av musklene i nakken er referert til form av anfall som forstyrrer den normale tilstanden til menneskekroppen. Manifestasjoner kan oppstå plutselig, blokkerer en gruppe muskler som ligger i kraftsonen eller nakken. Årsaken til manifestasjonen er en stillesittende form for ansettelse, et langt arbeid på en datamaskin eller en produksjon som krever en betydelig periode, er i en anspent stilling. På samme liste er det verdt å legge til effekter av utkast og hypotermi, mot bakgrunn av skarpe temperaturendringer. Egenskapene til nederlaget for muskelspasmer i nakken og kraftsonen er manifestert i følgende symptomer:

 • Smertefornemmelser i nakkeområdet, ofte veldig sterke og, som regel, på den ene siden. Arten av smerte er skarp, skyting, nesten umiddelbart forårsaker forstyrrelser fra tilfellene for å endre stillingen for å lindre tilstanden.
 • Under spasmen i livmorhalsområdet kan smerte gis til fingertuppene i begge hender.
 • Stivhet i nakken, gir til underarmen.
 • Til berøring er den berørte muskelen fast, spent, og når den presses, gir den av med alvorlig smerte, akkurat som ved kompresjon.
 • Vanskelighetsgrad med bøyer, bøyninger og andre bevegelser, hvor musklene i nakken er involvert.
 • Noen ganger er det problemer med luftveiene, spesielt med dypt pust.

Muskelpasm i ryggen

Som i tilfelle av livmorhalsen, er rygmuskler spasmer en av de vanligste former for sykdommen. De manifesteres mot bakgrunn av langvarig arbeid i en sittestilling, i en produksjon som krever spenning og andre aktiviteter der det er overbelastning som påvirker lumbaldelen. Etter beslagets natur manifesteres krampe i ryggmuskulaturen i følgende symptomer:

 • Krenkelse av følsomhet, utseendet på en ubehagelig følelse av følelsesløshet, effekten av "krypende kryp."
 • Kraftig skarp smerte i lumbaldelen, kramperbevegelse, både delvis og nesten helt.
 • Gir smerter til den delen av underbenet, lårene, baken.
 • Følelse av tyngde i nedre rygg.
 • Når du trykker på musklene som befinner seg i lumbaldelen, føles kontakten en fossil, skarp smerte. Cupping utføres ved hjelp av spesielle gymnastikk øvelser, prosedyrer, massasje, smerte medisiner.

Muskelkramper i bena

Muskelkrampen i bena refererer til seksjonene av medisin, hvis manifestasjon ikke er fullt ut studert, men eksperter identifiserer de viktigste faktorene som fremkaller manifestasjonen:

 • Sitte på jobb eller en ensformig form for sysselsetting, der det ikke er normal avslapning av gruppen av muskler som ligger på beina.
 • Skarp temperaturfall (kramper).
 • Overflødig fysisk anstrengelse: Forlenget trening, gå over lange avstander uten foreløpig forberedelse.
 • Sykdommer som kan påvirke tilstanden i leggmusklene: mangel på vitaminer og sporelementer, fastklemming eller spinalnerveinflammasjon, dårlig blodtilførsel.

Ifølge de karakteristiske symptomer på kramper i musklene i bena er det samme på mange måter, slik tilfellet er med cervical og lumbalcolumna: fossil, smerte, manglende evne til å bevege seg normalt. Kramper i beinmuskulaturen går vanligvis på egenhånd etter en tid.

Bryst muskelspasmer

Spasm av en gruppe muskler som ligger på den thoraxale delen av ryggraden, manifesteres mot bakgrunnen av overførte spenninger, sykdommer, skader, nevrologisk skade, spiserør i spiserøret og andre manifestasjoner. Symptomatisk brystpasm på mange måter ligner tidligere manifestasjoner:

 • Spenning i brystmusklene med smerte på hele området som er rammet av spasmer.
 • Svært å puste, svelger.
 • Av og til kramperende muskler.

Krammen av muskler i brystet mot bakgrunnen av kranspuls spasmer kan også bli en av årsakene til manifestasjon. Krammens komprimeringsperiode varer kort tid og går av seg selv, men med hyppige manifestasjoner er det nødvendig med obligatorisk konsultasjon med en spesialist for å finne ut årsakene til at sykdommen utløses.

Muskelpasm i nedre rygg

Karakteren av symptomene på spasmer i musklene som ligger i nedre rygg, ligner den lignende manifestasjonen av livmorhals- og ryggseksjonene. Årsaken til muskelkramper er stillesittende aktivitet, tretthet forårsaket av overdreven fysisk trening, en kraftig økning fra utsatt stilling. Typen av symptomene er uttrykt i:

 • Nummen i det berørte området, delvis eller total mangel på følsomhet.
 • Skarp skyting smerte, forstyrrer bevegelse og normal avslapning av andre muskler i ryggen.
 • Når du klikker på det berørte området, har sterke smertefulle opplevelser, når probed føles fossilisert, clamminess.

Symptomer stoppes ved hjelp av spesielle gymnastikkøvelser, massasje, vannprosedyrer og smertestillende midler, som foreskrives av spesialister etter undersøkelse av manifestasjonen.

Muskelspasmer i hodet

Årsakene til spasmodiske manifestasjoner av muskelkramper er ikke fullt ut forstått, men eksperter identifiserer de viktigste faktorene som de forekommer:

 • Response i form av en spasme til nakke eller hodeskader.
 • Utsatt stress, nervøse sammenbrudd.
 • Lang oppholdstid i samme stilling.
 • Mangel på sporstoffer.

Symptomer på spasmer er uttrykt i fossilene i ansiktsmuskulaturen: kinn, hake, munn, del av nakken. Varigheten av spasmer kan være annerledes, i tilfelle av enkel tråkking passerer den av seg selv, med langvarig manifestasjon er det nødvendig å kontakte den nevrologiske avdelingen til enhver medisinsk institusjon for hjelp.

Muskelspasmer i øyet

Spasm i øynene er et fenomen som oftest fremkaller CNS-sykdommer, selv om leger mener at dette området av sykdommen skal være helt uutforsket. Ekstremt farlig manifestasjon, som fremkommer som følge av en visuell belastning på en gruppe muskler, som følge av det konstante arbeidet med å kreve øyestamme. Faktorer som kan utløse en spasm i muskelgruppen i øynene (innkvartering) kan variere i karakteren av symptomene. Spesialister identifiserer hovedpersonen:

 • Smertefulle symptomer: smerte i øynene, brennende.
 • Smerter i den tidlige delen av hodet.
 • Forringet skarphet av bildet når du ser på, redusert synsvidde.
 • Rødhet, tårefullhet.
 • Irritabilitet, tretthet.
 • Splitting gjenstander med nøye visning.

I alle tilfeller krever hyppige manifestasjoner av innkvartering konsultasjon med spesialister, siden sykdommen truer et delvis tap av syn. Eksperter legger merke til virkningen av andre sykdommer på manifestasjonen: livmorhalskreft, nevrologiske, smittsomme sykdommer, traumer, forstyrrelser av CNS.

Muskelspasm i ansiktet

Spasm i ansiktsmuskulaturen manifesteres i form av å strekke munnen, skli øynene og andre bevegelser. Krammen har egenskapen til å bli mer kompleks, og vil spre seg gjennom ansiktsområdet. Symptomer som indikerer delvis eller komplett krampe i ansiktsmuskler, inkluderer:

 • Unaturligheten ved å lukke munnen.
 • Ubehag i munnens hjørner.
 • Smertefornemmelser på øyelokkene, panne.
 • Stamming.
 • Av og til, skade på ørens muskler.

Ved manifestasjoner er det en sammentrekning av den gruppen muskler som ble rammet av en spasme: øyenbryn, kinn, frontparti, overleppe. Ved utseendet av frontkramper, kan lignende manifestasjoner også observeres i andre områder av ansiktet. Krampen varer som regel fra 2 til 10 minutter og går av seg selv. Hvis spasmen ikke går bort alene, trenger du hjelp fra spesialister som låser opp den berørte muskelgruppen av krampen.

Muskelkramper i magen

Krampaktig sammentrekning av magemusklene oppstår oftest på grunn av feil på indre organer: tarmen, mage og spiserør, men ikke uvanlig, når anfallene vil smelte årsaken skade og andre faktorer. Spesialister identifiserer hovedårsakene til utseendet av muskelkramper i magen:

 • Sykdommer i fordøyelseskanalen eller en funksjonsfeil.
 • På grunn av sykdommer i galleblæren og leveren.
 • Gynekologiske sykdommer.
 • Renal kolikk.
 • Skade.

Til symptomene annet enn smerte, identifiserer eksperter, de som er typiske for kramper i magesmellene og fordøyelsessystemet:

 • Kvalme.
 • Økt flatulens.
 • Oppblåsthet.
 • Ubehagelig tilstand.

Vanligvis er spasmen lokalisert i navle-regionen, en spenst tilstand av muskelgruppen som befinner seg i denne sonen, blir følt når trykket påføres som smertefornemmelsen reduseres. Avhengig av årsaken kan spasme være forskjellig i form av manifestasjon, for eksempel i nyrekolikk er det en skarp, skytesmerte, med gynekologiske sykdommer, er muskelkontraksjonen stabil.

Muskelpasm: behandling

Muskelspasmer kan manifestere seg hvor som helst og på noen måte: på gata, under søvn, på jobb, hjemme og hvis slike manifestasjoner gjentas regelmessig, må du lære å bekjempe sykdommen. Det finnes flere måter å behandle som hjelper til med å håndtere situasjonen:

 • Mottak av medisiner.
 • Folkemidlene.
 • Ved hjelp av massasje og vannprosedyrer.
 • Forebygging av muskelspasmer.

I alle fall, hvis muskelspasmer regelmessig forstyrres av manifestasjonen, er det nødvendig å konsultere en lege angående årsaken.

Hvordan lindre muskelspasmer?

Når de første tegnene på anfall oppstår, må du umiddelbart velge en behagelig holdning for avslapning. På effektiviteten av massasje anses å være en av de beste måtene for manifestasjoner av muskelkramper. Masserer kroppsområdet, metoden til æltning øker blodstrømmen, lindrer stress, reduserer smerte.

I tilfelle av lesjoner av leggmusklene, nakke, rygg, kulde kan bli anvendt for å lindre smerter, som en pose med is for normal bruk en plastpose, som er bundet, påføres på stedet, trangt.

En annen måte å raskt fjerne spasmen er bruk av medisiner som låser opp en gruppe muskler som er rammet av spasmer. Symptomet i seg selv kan fjernes om noen få minutter, men det er nødvendig å finne ut hva som forårsaket manifestasjonen, og det kan bare gjøres av en spesialist som studerte problemet i detalj, noe som førte til en slik reaksjon av organismen.

Forberedelser for fjerning av muskelkramper

Spasme i seg selv er ikke en sykdom, da det er en slags reaksjon av organismen på forskjellige faktorer: type aktivitet som følge av overførte skader eller sykdommer. Bruk av stoffer som lindrer smerte og betennelse løser problemet med anfall, men ikke den faktoren som provoserte dem. Ifølge de særegenheter ved bruk av medisinske preparater som brukes til fjerning, skiller spesialister de grunnleggende, og deler dem i kategorier:

 • Behold effekten av avslapping og tilbaketrekking av spasmer.
 • Smertestillende.
 • Kombinert, når stoffet straks fjerner betennelse og smertesyndrom.
 • Anti-inflammatorisk.

Eksperter, etter å ha studert problemet, foreskriver oftest stoffer av kombinert handling som samtidig løser flere problemer forbundet med manifestasjon av anfall og muskelspasmer.

Muskelavslappende midler for å lindre muskelspasmer

Miorelaxanter er en slags narkotika som brukes i kirurgisk medisin for å lindre muskeltonen og for deres formål er delt inn i to grupper:

 • Sentral påvirkning, hvor organene i sentralnervesystemet er ansvarlige for tilstanden til muskeltonen.
 • Perifere effekter, legemidler som forstyrrer forbindelsen mellom motorens nerve og gruppen av strierte muskler.

Forberedelsene til den sentrale innflytelsen er delt i henhold til egenskapene til produsentene basert på benzimidazol, glyserin og den kombinerte typen. Av de perifere legemidlene identifiserer spesialister depolariserende, ikke depolariserende og blandet.

Avhengig av eksponeringstidspunktet er alle listede typer narkotika fordelt på effektperioden på de berørte områdene av musklene: lang, medium, kort og ultralyd.

Bedøvelse medisinering for muskelkramper

For små lesjoner kramper muskelfibre person kan oppleve mild ubehag når du flytter, arbeid, hvile, men med en dyp krampe omfattende natur å lindre smerte, leger rådes til å bruke narkotika analgetisk effekt. Ofte er den største effekten produsert av komplekse virkemidler, for eksempel "Sirdalur", som samtidig virker som en bedøvelse og lindrer spasmer.

Siden mange smertestillende midler er langt fra helsevesenet når det gjelder bivirkninger, er det tilrådelig å rådføre seg med leger før de kjøper midler for å behandle manifestasjoner av muskelkramper. Legemidler tilbyr flere typer smertestillende medisiner:

 • Preparater i form av injeksjoner, som har paravertebrale eller epidurale egenskaper.
 • Tabletter. Det er masse av alle slags narkotika, som har til formål å redusere eller fjerne smerte syndromet.
 • Spray. Forberedelser for ekstern bruk er meget praktiske når det gjelder behandling, både hjemme og hjemme.
 • Salve. Forberedelser av ekstern bruk med forskjellig intensitet av eksponering.

Grupper av smertestillende midler er delt inn i kategorier:

 • Analgetika. Effekter ved å blokkere overføringen av nervesignalet. Narkotika har både en fordel i bruk og negative konsekvenser. Fordelen er uttrykt i den høye effekten av smertelindring, mangler i et stort antall bivirkninger på kroppen.
 • Muskelavslappende midler. De er vant til å lindre anfall, og årsaken til dette er tilstedeværelsen av ulike sykdommer og som følge av overførte skader og påkjenninger. Fordelen med disse legemidlene er uttrykt i kompleks bruk, ulempen manifesteres i begrensning av anvendelse og egenartet av effektene.
 • Anti-inflammatoriske ikke-steroide midler av kompleks effekt. Grunnlaget for denne gruppen er ikke bare fjerning av smerte syndrom, men også behandling av konsekvensene av anfall. Ulempene med ikke-steroide legemidler inkluderer en rekke kontraindikasjoner og et forbud mot å ta hensyn til forekomsten av GI-sykdommer, nedsatt blodsirkulasjon og blodkoagulasjon.

Vasodilatortabletter fra muskelspasmer

Vasodilatorer, eller vasodilaterende legemidler, brukes til å gjenopprette vaskulær funksjon og stabilisere nerveender ved å slappe av veggene i blodårene og arteriene. Blant andre anvendelser er vasodilatormedikamenter blokkere og ikke-selektive inhibitorer som påvirker arterioler og det vaskulære systemet. Blant de mest populære i søknaden om fjerning av spasmer, skiller eksperter følgende stoffer:

 • Aminophylline. Legemidlet er tilgjengelig i form av tabletter eller injeksjoner, fremmer fjerning av bronkospasme, senker press, utvider blodkar.
 • No-spa. Det fjerner smertesyndrom, lindrer spasmer, når det tas i form av tabletter det virker etter 10-15 minutter, i form av injeksjoner, skjer det i løpet av minutter.
 • Papaverin, i tillegg til smertestillende effekt av legemidlet, har en beroligende effekt, noe som gjør at en person kan slappe av helt.

Det er viktig før du bruker vasodilatormedisiner til å konsultere en spesialist som ikke bare vil bestemme årsaken til manifestasjon av spasmer, men også velge den mest effektive av de listede verktøyene for behandling.

sedativa

Oppgaven av beroligende stoffer blokkerer eller hemmer reaksjonene i nervesystemet ved å roe ned. De positive egenskapene til beroligende stoffer inkluderer antihistamin effekten, men før du bruker dem, er det nødvendig med en lege, siden de fleste har bivirkninger og er dårlig utskilt. Sedativene er delt inn i tre hovedgrupper:

 • Kombinerte preparater som inneholder eter og natriumsalt av fenobarbital og mynteoljer, også de som er tilberedt for alkohol.
 • Produsert på basis av brom. I tilfelle av overdoser, observeres en rekke komplikasjoner, så ta medisiner krever kontroll av spesialister.
 • Planteopprinnelse. Den mest ufarlige av legemidler som brukes til behandling av muskelkramper, og bare noen av dem er forbudt under graviditet, ved amming og noen sykdommer, så som epilepsi.
 • Basert på magnesium. Legemidlene inneholder stoffer som kan provosere svikt i sentralnervesystemet, slik at deres bruk krever overvåkning av leger. Sedative er vanligvis foreskrevet sammen med vitaminer med generell styrke effekt.

Vitaminer og mineralkomplekser

Muskelmasse, mangel på nødvendige mikroorganismer og stress er en vanlig årsak til muskelspasmer. Det er i disse tilfellene, etter undersøkelsen, utpeker eksperter en rekke stoffer som inneholder vitaminer av den komplekse effekten som er nødvendig for kroppen.

 • I 1 hindrer en deltaker i aktiveringen av enzymer som er ansvarlig for riktig mengde oksygen i muskelvev, konvulsiv sammentrekning, kontrollerer tilførselen av nerveimpulser.
 • I 2, forhindrer muskelkramper, deltar i etableringen av elektrisk ladning i celler, bidrar til å normalisere kaliumbalansen mellom natrium og kalium.
 • Ved 6, forhindrer en av de viktigste vitaminene som kontrollerer nerveimpulsen, og hos nyfødte utviklingen av anfall av pyridoksinavhengig natur.
 • Ved 12, forhindrer utviklingen av kramper under hvile og søvn, er involvert i prosessen med blodtilførsel og oksygenberigelse av muskelcellen, regulerer og styrer enzymatiske prosesser for overføring av nerveimpulser.

I tillegg til disse vitaminene finnes det en rekke mikroelementer og mineraler som forhindrer utseende og utvikling av muskelspasmer. Magnesium, kalsium, natrium og kalium regnes som hovedsporelementene, som forhindrer et konvulsivt symptom. Av de mest populære vitaminpreparatene som bidrar til å forhindre muskelspasmer, skiller eksperter:

Salver som lindrer muskelspasmer

En av de mest populære stoffene som brukes til å lindre muskelspasmer er salver av komplekst effektspekter. Det skal bemerkes at mange stoffer inneholder smertestillende midler og har antiinflammatorisk effekt. Av de mest populære og kjente ekspertene er det gitt narkotika som ikke bare hjelper til å lindre muskelspasmer, men også kurere noen sykdommer som provoserte manifestasjonen.

Disse salver har et bredt spekter av handlinger, de er tilgjengelige for gratis salg, men før bruk er det tilrådelig å besøke spesialister for å få råd om formålet med å bestemme stoffet som mest effektivt fjerner smertesyndromet og mulig inflammatorisk prosess.

Muskelpasm: folkemidlene

Ved hjelp av folkemessige rettsmidler kan du ikke bare kjempe med manifestasjon av spasmer og anfall, men også behandle denne sykdommen. Hvis folkemedisinene ikke har så rask effekt av å fjerne smertesyndromet, så når det tas planter og urter som har slike egenskaper, er det ingen problemer med bivirkninger og komplikasjoner i form av tilbaketrekking av resterende stoffer som "rike" de fleste medisinske legemidler. Herbalists og tradisjonelle healere i tilfelle av hyppige manifestasjoner av spasmer og muskelkramper foreslår flere verktøy som ikke bare lindrer smertesyndromet, men også fungerer profylaktisk.

 • Kalina. Denne planten har et ledende sted i listen over anti-spasmodi, har en beroligende effekt, lindrer spasmer, fungerer som en bedøvelse.
 • Hvitløk. Forbedrer blodsirkulasjonen, bidrar til å lindre spasmer.
 • Vendelrot. Produktet har en beroligende effekt, reduserer effekten av spasmer.
 • Skullcap. En utmerket beroligende, noe som reduserer smerten i anfall.
 • Rød pepper. Det toner opp muskelvev, forbedrer blodstrømmen, normaliserer funksjonen i sentralnervesystemet og blodårene.

Oppført middel har praktisk talt ingen bivirkninger, men krever en rimelig dose i bruk. Legene anbefaler med konstante muskelspasmer, ikke å forlate problemet alene, og ved å diagnostisere for å klargjøre årsaken til manifestasjon.

Les Mer Om Fartøyene