Spasm av hjertets hjerteskjermer

Fra denne artikkelen vil du lære: hvilken type tilstand kalles vasospasm. Hvorfor oppstår det, symptomene på patologi. Hvilke typer blodårer er mer sannsynlig å forårsake spasme, og hvor farlig det er for mennesker. Diagnose og behandling.

Vasospasme (eller angiografisk vasospasme) - patologisk en kontraksjon av muskelfibre i arterieveggen, forårsaker en innsnevring av lumen, og avbrytelse av normal blodstrøm. På bakgrunn av en akutt vasospasme oppstår en mangel på oksygen i vev, som skiller den fra den fysiologiske innsnevring av blodårer (vasokonstriksjon) - element av intern regulering av blodstrømmen gjennom kapillarene og arterier.

Den patologiske prosessen påvirker bare arteriene av muskulær og blandet type (delt av innholdet i glatte muskelceller). Den elastiske typen (aorta og lungearteriene) lider ikke. Med angiospasm krymper det indre skallet på fartøyet, og de indre (intima) korrugerer og stikker ut i lommen, forstyrrer ytterligere blodstrømmen.

Strukturen av ulike typer vener og arterier. Klikk på bildet for å forstørre

Mekanismen for vasospasmutvikling er ikke fullt ut forstått. Det er kjent at det er forbundet med et brudd på bevegelsen av kalium-, natrium- og kalsiumioner gjennom celleveggene. I patologi blokkeres begge typer kanaler for å bevege dem, noe som fører til svikt i regulering av sammentreknings-avspenningsprosesser i arterieveggen.

Denne blokken er forårsaket av to grunner som kan virke både uavhengig og sammen:

 1. Biokjemiske endringer på nivået av hormoner.
 2. Brudd på innerveringen av fartøyets veggen med overvekt av sympatisk innflytelse.

På grunn av vasospasmen, vil tilstrømningen av arterielt blod, som bærer oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for normal vital aktivitet, reduseres kraftig, en iskemisk sone oppstår. Denne tilstanden og gir kliniske manifestasjoner, som avhenger av sonen med den forstyrrede blodstrømmen.

Vasospasm forekommer i arterier av middels størrelse eller diameter, som er forbundet med deres ledende rolle i regulering av blodsirkulasjonen i kroppen. De reagerer mer på indre og eksterne påvirkninger, noe som normalt forårsaker vasokonstriksjon.

Visualisering av prosesser av vasokonstriksjon og vasodilasjon

Spasm av kranspulsårene

I de siste årene har det blitt oppnådd mange bevis på den patogenetiske rollen av kranspulspasma i IHD [Specchia G. et al., 1979]. Ved hjelp av selektiv koronarangiografi er det mulig å se og dokumentere bildet av koronararteriespasmer. Et anginaangrep forårsaket av spasmer opptrer i ro uten en tidligere økning i myokardisk oksygenbehov, som om det er spontant.

Koronararteries evne til å endre tonen (vasokonstriksjon og vasodilasjon) er en normal egenskap hos både berørte og ikke berørte aterosklerosearterier. Lokal vasokonstriksjon observert hos pasienter med spontan angina er en av manifestasjonene av den vasomotoriske reaksjonen av koronararteriene. Koronararterien og har normalt spontan myogen aktivitet. Aterosklerose forvrenger reaktiviteten til arterien. Økt sensitivitet for påvirkning av miljøfaktorer ligger til grund for de patologiske angiospastiske reaksjonene i kranspulsårene. En omfattende studie av koronararterie spasmer viste at i de fleste pasienter forekommer det mot bakgrunnen av organiske endringer i koronarbeinene. Faktisk er koronar spasmsyndrom hos pasienter uten stabil koronarobstruksjon ekstremt sjelden. I dette tilfellet avhenger graden av innsnevring av lumen i koronararterien både på graden av organisk skade og på alvorlighetsgraden av spasmen. I den mest generelle formen presenteres disse ideene i begrepet "dynamisk stenose" [Maseri A. et al., 1985].

Koronararterie lumen i stenoseområdet, spesielt med eksentrisk arrangement av den aterosklerotiske plakk, er ustabil og avhenger av endringer i tonus av arterieveggen. Med en nedgang i tonen i det upåvirket segmentet, øker fartøyets lumen, og som tonen øker, reduseres det.

For eksempel, vurder en pasient med en innledende organisk stenose lik 50%. Utvidelse av fartøyet (under innflytelse av de regulatoriske mekanismer eller tilførsel av medikament) resulterer i en reduksjon til 25% stenose, ved hvilken stenose hemodynamisk ubetydelig. Hvis påvirkning av spasme stenos øker til 75%, vil pasienten ha symptomer på angina pectoris. Dersom spasme vil føre til fullstendig lukking av kransarterien lumen, kan avhengig av varigheten av den krampe være spontan angrep av angina pectoris, hjerteinfarkt eller plutselig død inntreffer.

Årsaker, symptomer på koronar spasmer og behandlingsmetoder

innhold

Spasm av koronarbeinene er en tilstand hvor lumen av koronararteriene plutselig og kraftig smalker på grunn av en spasme av glatte muskler i hjerteårets vegger.

Normalt er vasospasm en kortsiktig tilstand relatert til en normal beskyttelsesreaksjon av kroppen. Og oftest fører det ikke til alvorlige konsekvenser. Aterosklerotisk stenose er en farlig patologisk tilstand med mulige uønskede resultater.

Spasm av blodkar, som en beskyttende reaksjon av kroppen

Systemet med selvbevarelse i kroppen har sine egne mekanismer. Og vasospasm (eller angiospasm) er bare en av dem. En slik reaksjon er for eksempel mulig under påvirkning av stress (uavhengig positive eller negative følelser det er forårsaket), sterk fysisk anstrengelse eller under superkjøling.

Eksternt, selv i perifer vaskulær spasme, endres hudfargen.

I det gamle Roma, under valg av soldater, var denne misfargingen "litmuspapir". Hvis, etter en kamp eller annen lignende test, en mann paled, mente at frykten ble styrt av ham. Hvis han rødmet, betyr det at han var full av sinne og sinne, helt til frenesi. Her er slike "raske" røde ansikt og mottatt i hæren, vurderer dem fryktløse krigere.

Selv for sunt menneske vaskulære spasmer forekomst svikter fullstendig, og fører til utilstrekkelig blodtilførsel til vev og, som et resultat, vil organene får mindre oksygen og næringsstoffer på dette punkt. Men hvis denne tilstanden er normalt og ikke en kortsiktig innvirkning på fremtidig funksjon av kroppen, forårsaket av patologiske forandringer, eller hvis det er tilgjengelig, en plutselig sterk vasokonstriksjon kan føre til en uønsket, selv katastrofale resultater.

I koronar angiospasme oppstår hjerte-oksygen sult eller, som det kalles i medisin, iskemi av myokardiet. Resultatet av dette kan være fremveksten av en patologisk tilstand i kroppen, kalt angina pectoris. I slike tilfeller forsøker pasienten å redusere eller helt stoppe bevegelsen.

Spasmer i hjerteskjærene er vanligvis preget av overexertion, muligens både fysisk og emosjonell. Og til og med et positivt overskudd av følelser er farlig for organismen, spesielt utsatt for virkningene av kardiovaskulære patologier. Men det skjer også at angrepet også kan observeres i hvilemodus.

Et angrep av koronar angiospasme skjer i fullstendig hvile, i avslappet, avslappet tilstand og til og med under søvn.

Årsakene til koronar angiospasm

Spasm i hjertekarene oppstår ikke bare mot bakgrunnen av stress og fysisk anstrengelse.

Faktorer som bidrar til denne prosessen kan være:

 • sykdommer i tarmene og magesystemet;
 • virus-, smittsomme og smittsomme allergiske sykdommer;
 • vaskulære lesjoner av syfilitisk opprinnelse eller reumatoid.
Det er disponible årsaker:
 • intensiv røyking;
 • Diabetes mellitus (unntatt for alvorlige og raskt progressive former);
 • anemi,
 • stress,
 • fedme;
 • fysisk aktivitet;
 • økt blodviskositet;
 • langvarig hypotermi
 • økt blodtrykk;
 • tar visse medisiner
 • forskjellige typer beruselse.
Det er også grunner uunngåelig:
 • aldersendringer;
 • sex;
 • arvelighet.

Angina angrepet oppstår når den patologiske innsnevringen av arteriell lumen i utgangspunktet var 50-70%, før spasmen. Vanligvis opptrer en slik stenose når arteriell kanal er delvis blokkert av en aterosklerotisk plakk.

Det kliniske bildet av spasmer i hjerteårene og typer angina pectoris, som konsekvenser

Den viktigste symptomatiske manifestasjonen av koronar spasmer er den skarpe oppstå smerten bak brystbenet. Alltid knusing eller klemming, ledsaget av frykt og angst, fører til at du reduserer eller stopper bevegelsen. Hos folk er angina på grunn av denne typen smerte kalt "brystkanne", som sies å være presserende.

Vanligvis varer angrepet opptil 20 minutter. Det skjer at varigheten og lengre. Spasme i kranspulsårene følger vanligvis med økt hjertefrekvens og senking av trykk.

 • skinn av huden;
 • svimmelhet;
 • alvorlig kvalme som oppstår plutselig;
 • hodepine;
 • kald svette;
 • takykardi;
 • en skarp mangel på luft;
 • forvirring av bevissthet.

Det skjer at angina intensiverer under angrepet. På et øyeblikk stopper pasienten helt, beveger seg, frosset på plass. De styres av frykten for døden. Huddeksler er enda mer blek og muligens kald eller nummen lemmer.

Angina utmerker seg i tre former:

 1. Spenning.
 2. Stabil.
 3. Spontan.

Stenokardi spenning, som navnet selv sier, oppstår når spenning, om det er fysisk eller mentalt. Denne situasjonen, som provoserer behovet for myokardium i en betydelig økning i metabolisme. Et slikt angrep kan stoppes av en enkelt dose nitroglyserin og overgang til en hvilemodus. Varigheten av angina pectoris er opptil en måned eller mindre fra det første angrepet. Men kanskje utviklingen og veksten til en annen form for angina pectoris, som er beskrevet nedenfor.

Stabil angina er en mer alvorlig prosess, hvis varighet er mer enn en måned.

Og skille det i fire funksjonelle klasser, i henhold til utviklingen av sykdommen:

 • Den første funksjonelle klassen kan karakteriseres ved anfall av anfall med økt fysisk aktivitet eller intensitet.
 • For den andre klassen er preget av en markert begrensning av fysisk aktivitet. Vaskulær spasme oppstår når løfte er høyere enn i en etasje, og også når du går over en avstand på mer enn en halv kilometer.
 • Den tredje klassen er preget av en mer signifikant reduksjon i fysiske evner. For utseendet på et angrep er det nok å ta heis til første etasje og ikke gå mer enn 200 meter.
 • Når det gjelder fjerde klasse, er det en kraftig nedgang i aktiviteten, hvor angrepet oppstår uten synlig spenning eller eksitasjon, i ro.

Reduser risikoen for koronar angiospasme kan være hvis du forlater dårlige vaner, bli kvitt overflødig vekt og eliminere de andre årsakene som står på listen over "flyttbare årsaker".

Symptomer på spasmer i koronarbeinene: Når hjertet mangler ernæring

Sykdommer i hjertemuskelen forårsaker ikke bare ubehag for en person, men også en alvorlig trussel mot livet. Så, vasospastisk angina, ledsaget av en skarp og ofte plutselig innsnevring av arteriene som mater hjerte, kan forårsake akutt koronarsyndrom, og til og med utløse utvikling av hjerteinfarkt.

Hva er symptomene på kranspulsåpning, hvorfor oppstår det, og hvordan man kan unngå utviklingen? Svarene på disse spørsmålene finner du i vår gjennomgang og video i denne artikkelen.

Kjernen i problemet

Vaskulær arbeid reguleres av mange faktorer: aktiviteten til det autonome nervesystemet, volumet av sirkulerende blod og nivået av perifer motstand. Forstyrrelse av homeostase mekanismer fører til ulike lidelser, inkludert angiospasm.

Spasm av koronar (coronary) fartøy er en skarp og plutselig innsnevring av lumen av arteriene på grunn av en reduksjon av deres glatte muskulære muskulatur. Til tross for at en slik patologi er midlertidig, fører det til utilstrekkelig inntak av oksygen og næringsstoffer til hjertemuskelen og utviklingen av angina pectoris.

Vasospastisk angina (prenmetal angina) er en spesiell form for koronararterieinsuffisiens, som utvikler seg i ro. Det manifesterer seg med smerte og ubehag bak brystbenet, kortpustethet, en følelse av frykt for død og panikk. I motsetning til angina pectoris, er denne patologien ikke forbundet med fysiske eller psykomotiske stresser og utvikler seg ofte om natten.

Vær oppmerksom! Den farligste for utviklingen av akutte kardiovaskulære katastrofer er 3-4 timer om natten. Ifølge statistikk utvikler de fleste hjerteinfarkt på dette tidspunktet.

De eksakte årsakene til utviklingen av kranspulsfrekvens er ikke etablert av spesialister.

Legene bemerker virkningen:

 1. Aterosklerose av fartøy. I tillegg til den mekaniske innsnevring av lumen i arteriene som følge av kolesterol plakk, fører denne sykdommen til svekket innervasjon av karveggen og provoserer vasokonstriksjon over eller under området for blokkering.
 2. Gastrointestinale sykdommer.
 3. Infeksiøse-inflammatoriske og allergiske sykdommer.
 4. Patologier ledsaget av metabolske lidelser.
 5. Røyking.
 6. Reumatoid vaskulær lesjon.
 7. Systemiske endringer i vaskulære vegger med syfilis.

Hovedrollen i patogenesen av angiospasmet er skaden på det vaskulære endotelet, noe som fører til en økning i produksjonen av vasokonstriktorstoffer som bidrar til innsnevring av arterien. Syntese av vasodilatatorer, som fører til avslapning av glatte muskelceller og utvidelse av fartøyets lumen, tvert imot, suspenderes.

Kliniske manifestasjoner

Innsnevring av koronararteriene fører til utvikling av angina pectorisangrep.

Blant de viktigste manifestasjonene er:

 • intenst akutt, presserende eller komprimerende smerte bak brystbenet (gjennomsnittlig varighet - 2-5 minutter);
 • bestråling av smerte i venstre skulder, scapula, nakke;
 • kortpustethet, følelse av mangel på luft;
 • takykardi;
 • klebrig kald svette;
 • svimmelhet;
 • kvalme, noen ganger oppkast.

Med alvorlig angiospasme er smerten så sterk at folk bokstavelig talt fryser, prøver å ikke bevege seg. Pasientens ansikt er blekt, dekket med svette dråper, hendene hans er presset til brystet. Etter en stund slapper det anstrengte fartøyet av, og smertefulle opplevelser avtar.

Vær oppmerksom! Høy intensitet og langvarig smerte, som ikke stopper med konvensjonelle midler, kan være et tegn på et utviklet hjerteinfarkt. Ring umiddelbart til en ambulanse for å gi pasienthjelp og sykehusinnleggelse til pasienten på sykehuset.

Hvordan diagnostisere en sykdom

I sykdomsdiagnosen spilles en stor rolle ved å snakke med pasienten, hvor det er nødvendig å finne ut intensiteten, lokaliseringen, naturen og betingelsene for smerteutbrudd. Ved hjelp av disse dataene vil legen kunne gjette mulige årsaker og konsekvenser av angina pectoris, utarbeide en diagnostisk plan og foreskrive riktig behandling for sykdommen.

I tillegg inneholder standardinstruksjonen for undersøkelse av pasientene følgende laboratorie- og instrumenttester:

 • generell klinisk analyse av urin og blod;
 • biokjemisk blodprøve - bestemmelse av elektrolytter, totalt kolesterol og lipoproteiner, alkalisk fosfatase og transaminaser (ALT, AST);
 • hjerte-troponiner av markørene T og I - indikerer nekrose (irreversibel skade) av myokardceller;
 • elektrokardiografi - det er en nedgang i ST-intervallet i angrepets topp
 • Ekkokardiografi - lokale iskemiske endringer er definert;
 • veloergometry - utført for å bestemme den maksimale fysiske belastning som kan opprettholdes av pasienten uten å forstyrre tilførselen av oksygen og næringsstoffer til hjertemuskelen;
 • Koronarangiografi - er utnevnt for å vurdere lokalisering, prevalens og omfanget av skade på koronararteriene.

Vær oppmerksom! Vanligvis pasienter som lider av kramper i arteriene i hjertet, sier en viss rytme i løpet av sykdommen: smerte stenokardicheskie utvikle seg på samme frekvens, for eksempel en gang om dagen, en gang i uken eller en gang i måneden.

Utenfor angrep hos pasienter med klassisk angina Prinzmetal observeres objektive tegn på nedsatt blodmengde i hjertemuskelen. Ofte er pasientens klager det eneste legen må stole på. I dette tilfellet kan du bekrefte diagnosen med den daglige overvåking av EKG.

Aktuelle tilnærminger til behandling

En kompleks tilnærming er viktig i behandlingen av vasospastisk angina pectoris. Hovedoppgaven til den legeutnevnte behandlingen er å lindre spasmer i hjerteskjærene og forhindre utvikling av akutte komplikasjoner.

Ikke-farmakologiske metoder

For å redusere frekvensen av angina angrep, kan pectoris være, hvis den direkte påvirker dens årsakssaker.

Alle pasienter anbefales:

 • mindre å være i et utkast og kle seg i været;
 • slutte å røyke og alkoholmisbruk
 • unngå stress;
 • opprettholde et tilstrekkelig nivå av fysisk aktivitet
 • Ikke overeat: Det siste måltidet skal være 3-4 timer før sengetid.
 • sove i komfortable forhold og hyggelige omgivelser.

De mest effektive stoffene for å arrestere et angrep

Medikamentell behandling av angiospasm er rettet mot å slappe av glatte muskelvev i vaskulærveggen og øke fartøyets lumen.

To farmakologiske grupper har vist seg å være effektive:

 • nitrater av langvarig handling;
 • kalsiumantagonister.

Nitrater er en gruppe medikamenter som kan utvide blodkarets lumen ved å syntetisere NOx.

Etter virkningsvarighet kan alle nitrater deles inn i:

 • Midler for normal virkningsvarighet (opptil 60 minutter) - Nitroglyserin, Isoket;
 • betyr med en gjennomsnittlig langvarig effekt (1-6 timer) -Cardiqet, Kardiask;
 • Midler til langvarig virkning (6-24 timer) - Isosorbid-dinitrat, Isosorbid-5-mononitrat.

Ved vedlikeholdsbehandling av vasospastisk angina brukes langtidsvirkende legemidler. På tidspunktet for et angrep er det bedre å bruke høyhastighets medisiner, for eksempel Izoket.

En av de lovende farmakologiske gruppene for behandling av angina prinzmetal er kalsiumkanalblokkere.

Disse stoffene påvirker direkte de patogenetiske mekanismene ved utvikling av patologi og bidrar til rask avspenning av glattmuskelarterier. De valgte stoffene er vist i tabellen under.

Tabell: Kalsiumantagonister i terapi av angiospasm

Hva er vasospasm?

Der det er plutselig smerte i hjertet eller baksiden av hodet, kan kun forstås ved en detaljert undersøkelse i en medisinsk institusjon. Men en hyppig årsak er en spasme av koronarbeholdere, hvor blodstrøm og oksygenforsyning, næringsstoffer gjennom hele kroppen, er tilveiebrakt. Hva forårsaker spasmer? Hva forårsaker vaskulær patologi? Er det mulig å forhindre spasmer i koronarbeinene eller å gjenopprette pasientens helse?

Koronar fartøyer - hva er det?

Alle organer i kroppen er forbundet med en web av sirkulasjonssystemet, som inkluderer:

 • Den arterielle grenen - forsyner hjertet, hjernen, nyrene, leveren og andre systemer med blod, mettet med oksygen og næringsstoffer.
 • Den venøse grenen er den kanalen gjennom hvilken blodet strømmer med avfall og karbondioksid, noe som tillater bortskaffelse av unødvendig avfall fra kroppen.

Diameteren for begge grener er variert, jo lenger fra hjertet, jo mindre deres størrelse - kapillærer postcapillaries, precapillaries, arterioler, arterier, vener. Hvert fartøy har et hulrom som er foret med glatt muskel som bidrar til blodstrømmen beveger seg med en viss hastighet.

Retningen av strømmer langs blodårene og arteriene er motsatt, til hjertet er blodstrømmen langs arterialgrenen, fra hjertet gjennom venekanalen.

Koronar fartøy Disse er store arterier, gjennom hvilke blod går inn i hjertet og inn i hjernen. Hvis en skarp spasme oppstår i et koronarfartøy, føles en person smerte av varierende intensitet i hjertet eller hodet, som avhenger av plasseringen av spasmen. I dette tilfellet blir prosessen med blodsirkulasjon forstyrret, fordi væsken beveger seg i en sirkel, og enhver hindring bremser den ned.

Hvor oppstår spasmen av koronarbeinene?

I menneskekroppen har naturen tenkt gjennom alle detaljer. Selv en krampetrekning av blodkar er ikke ansett lidelser hvis det er kortvarig, på grunn av en instinktiv reaksjon på den omkringliggende virkeligheten. Fartøy kommer i tone på den tiden av frykt, sinne, må mobiliseres for å forsvare seg mot enhver trussel, slik som hypotermi, brannsår, rørende eller skarp gjenstand, og mer.

Vaskulær spasme Er en reaksjon, men ikke alltid ufarlig i alle tilfeller. Spasmodiske koronarbeholdere er så alvorlige at det helt stopper blodstrømmen, og skaper en trussel mot oksygen og næringsstimulering av vevceller. Når det gjelder koronarfartøy oppstår iskemi av hjertevev eller hjerneceller. Dette er ikke en vits, men en alvorlig trussel mot menneskelivet.

Hvis spasmen i koronarbeholderen er forlenget, er det risiko for komplikasjoner:

 • I hjertet utvikles angina av forskjellig effekt og form.
 • Cellene dør i hodet, noe som fører til brudd på noen funksjoner i kroppen og bevisstheten.

Hvis naturlig mikrovasospasme er et normalt fenomen, krever spasmer av koronarbeholdere øyeblikkelig undersøkelse og passende behandling.

Hovedårsakene til spasmer i koronarbeinene

Selvfølgelig oppstår ikke spasmer i sirkulasjonsarterien selv. Hvorfor fartøy er spasmer, ofte pasienter som allerede har opplevd et anfall av koronarfartøy hjemme eller hjemme, spør ofte spørsmålet.

Fordel følgende grunner:

 • Slagging av den vaskulære kanalen - dannelsen av kolesterolplakk på veggene, som gradvis øker i størrelse og kan blokkere kanalen med 100%. En farlig tilstand, når hjerte- og hjernepatologier oppstår, er en overlapping på 50-70%. Plakkformer dannes gjennom sirkulasjonssystemet og utgjør en trussel, men deres nærvær direkte i koronarbeinene er en stor belastning på hjertemuskelen eller hjernecellene.
 • Osteokondrose eller patologi i livmorhalsområdet er en faktor som bidrar til innsnevring av fartøyene som er ansvarlige for å forsyne hjernen.
 • Patologi mage-tarmkanalen fører til en krampe i koronarkarene, fordi prosessen med fordøyelsen og assimilering av mat er brutt, noe som direkte påvirker kvaliteten på blod i skipene.
 • Smittsomme sykdommer - dette er en ekstra byrde på sirkulasjonssystemet, fordi virusene fører til alvorlig forgiftning, forurensning av blodet.
 • Hypertensjon, diabetes, allergier og mange andre sykdommer.
 • Misbruk av alkohol, nikotin, feil mat, tabletter.

Jo mer provokerende faktorer, desto raskere er spasmen av koronarbeinene.

Klassifisering av spasmer i kar

Alle blodkar er betinget oppdelt i:

 • De periferene ligger nærmere huden;
 • Sentral, leverer indre organer og den menneskelige hjerne.

Ved å komme fra en slik klassifisering av blodårene, er spasmer av karene delt i henhold til lokaltegn: perifert og stamme.

 • Perifer spasm av blodkar forekommer oftest i regionen av øvre eller nedre ekstremiteter. Symptomer på slike spasmer vises på huden i form av plural eller blåhet av integumentet. Noen ganger klager pasienter på kramper, prikking eller smerte, fordi blod ikke strømmer til spasmer. I medisin kalles slike angrep vasospasm.
 • Trunk spasm forekommer i store arterier, som er ledsaget av en smerte av høy alvorlighetsgrad enn med perifer spasm. I hjertet av hjertet er spasmen av koronarbeinene. Cerebral spasm er innsnevring av lumen i koronarbeinene som leverer hjernen. I pasientens anamnese vises termen angiospasme, - reduksjon av koronar vaskulære vegger i kort tid på grunn av innsnevring av lumen i muskelkanalen.

Eventuelle angiospasms ubehagelig og føre til forskjellige komplikasjoner, men spasmer i koronare og cerebrale arterier uten riktig behandling er ofte årsak til hjertesvikt og hjerne.

Hva føler en person?

Symptomer på koronar spasmer virker uventet og uavhengig av fysisk eller emosjonell stress. Koronarfartøyet smalner i varierende grad, noe som påvirker symptomene.

Følgende kliniske bilde blir ofte observert:

 • En skarp smerte bak brystet. Kraften i smerte gjør at en person intuitivt legger hånden i fokus for spasmer. Angrepet varer 20 minutter eller mer.
 • Sårhet sprer seg til scapula, til venstre arm.
 • Frykt, panikk.
 • En person reduserer aktivitet, kan helt stoppe, ikke ønsker å gjenta et angrep av smerte.
 • Økt hjertefrekvens.
 • Redusert blodtrykk.
 • Kaldsvette kommer ut.
 • Følelse av kulde i hendene og føttene på grunn av funksjonsfeil i hjertet og senking av blodstrømmen i perifere kar. Noen ganger er det kortsiktig kramper.
 • Det er en følelse av mangel på oksygen, det er vanskelig å puste.
 • Ubehag fra mage-tarmkanalen.

Svimmelhet og hodepine er symptomer på angiospasmet i hjernen (kransetankene). Med et langt angrep kan det være tegn på forvirret bevissthet, usammenhengende tale, noe som ligner på et slag.

Typer av komplikasjoner med spasmer i hjertekarene

Hvis det var en innsnevring av kranspulsårene med et akutt klinisk bilde, kan man være sikker på at det er komplikasjoner. I hjertet området utvikler angina, som en reaksjon på mangel på oksygen og ernæring i hjertemuskelen, på grunn av hvilke vevsceller dør av. Angina pectoris er et mellomstadium før et hjerteinfarkt. Hvis du ikke starter behandling på riktig tid, vil et hjerteinfarkt ikke få deg til å vente.

Angina pectoris som oppstår ved koronarinnsnevring, i henhold til manifestasjonsform, er klassifisert i følgende typer:

 • Stress - smerte oppstår mot bakgrunnen av overdreven fysisk eller emosjonell aktivitet. Forstyrrelsen av hjertet skyldes utilstrekkelig blod for metabolske prosesser. Slike angina observeres med en rask oppgang til et høyt gulv på trappene, når de kjører, gledelig eller trist, når de sier at ånden fanger.
 • Stabil - koronar spasmer oppstår i flere dager, uker, måneder. Koronar spasmer forekommer i forskjellige grader av stress, noe som krever gradering av denne typen angina pectoris med 4 klasser.
 • Spontan eller hvilestipokardi - koronar spasmer opptrer uventet uten noen tidligere faktorer. Selv under søvnen kan en person føle et angrep av smerte, fordi hjertet mangler blodgennemstrømning på grunn av innsnevring av koronararteriene.

Ethvert brudd i blodstrømmen inn i hjertemuskelen passerer ikke uten spor og gjør en persons liv dårligere. Forsømme symptomene på spasmer i brystet er fulle av et angrep av et hjerteinfarkt, et funksjonshemning eller et dødelig utfall.

Komplikasjoner av blodstrømmen til hjernen

Angiospasmer i hjernens kransbeholdere er ikke mindre farlige enn ved innsnevring av lumen i hjerteårene. Patologi cerebrale fartøy i folk som er eldre enn 30 år på grunn av tretthet, ryggsmerter, manglende overholdelse av søvn og våkenhet, feil holdning.

Plaques i koronararteriene dekker levering av oksygen og ernæring til hjernecellene, som manifesteres av smerter i nakken, templer, frontdel. Det er tegn på høyt blodtrykk, fordi hjertet intensiverer arbeidet med å skyve blod gjennom de smale koronarbeinene inn i hjernen.

Svimmelhet, hukommelsestap, nummenhet i lemmer, problemer med hørsel og syn er de mulige konsekvensene av nedsatt sirkulasjon i hjernens kransbeholdere.

Hvis du ikke løser problemet med å redusere koronarbeinene, er konsekvensene mulige:

 • redusert synsstyrke;
 • redusert hørselkvalitet;
 • desorientering i rommet;
 • forstyrrelser i minnet;
 • ubalanse i nervesystemet;
 • taleforstyrrelser.

Smerter som har et forlenget kurs bør diagnostiseres slik at legen kan ordinere behandlingen i tide.

Hvem skal jeg kontakte for å få råd?

Hvis hjertet eller hodepine ikke beskjæres nitroglyserin, aspirin og andre legemidler er ikke i ro og eksklusjons utløsende faktorer må bli undersøkt ved hjelp av følgende eksperter:

Laboratorie- og maskinvareforskning er obligatorisk:

 1. Det er nødvendig å donere blod, som en generell, så detaljert analyse, for å forstå hvorfor hjertet eller hodepinen gjør vondt.
 2. Pass EKG, ekkokardiografi.
 3. Utføre et elektrokardiogram med en belastning for å forstå hva slags last kan tåle hjertemuskelen og under hvilke forhold det er smerter under hjerte, brystben, eller på andre områder, som indikerer den koronare spasme.
 4. Lag ultralyd av venøse og arterielle kar for dannelse av blodpropper eller plakk i koronararteriene og andre kar. Hvis patologi er funnet i underekstremitetene, bør behandling foreskrives umiddelbart. En trombose eller plakk er en trussel mot koronararterie okklusjon. Coronarospasm oppstår øyeblikkelig og kan føre til hjerteinfarkt.
 5. Ved deteksjon av brudd i en kransarterie under EKG belastning tilordnet coronarography ved hvilken lokalisering bestemmes av graden av koronarkar, som kan krampe.

Samler en komplett historie, velger legen en behandlingsmetode for å utelukke tilbakefall av spasmer av koronarbein, angina pectoris eller mer alvorlige hjertesykdommer. Hvis koronar spasmen er moderat og primær, er medisinsk og diettbehandling foreslått. Alvorlige koronarangrep viser kirurgisk inngrep.

konklusjon

Hva er krampen i koronarbeinene, fra hva som skjer og hva konsekvensene kan føre, er ekstremt klart. Det er viktig å utelukke koronarpatologi på et tidlig stadium, gitt at moderne medisin gjør underverk hvis pasienten er interessert i sin egen helse. Forebygging i ernæring, livsstil, avvisning av dårlige vaner og mulig fysisk anstrengelse utelukker koronarpatologi.

Årsaker og behandling av vasospasmer i hjertet

Spasme av hjertets kar er ansett som en skarp og plutselig innsnevring av lumen av arteriene, nærmere bestemt av det muskuløse glatte vevet som linjer dem. Dette vevet regulerer blodstrømmen i koronararteriene. En slik spasme er midlertidig, men det forekommer i form av angina pectoris, noe som forårsaker et stort ubehag for en person.

Formen av koronarinsuffisiens, når spasme fører til smerte i brystet, som oppstår under hvile, kalles stenosekardi hvile. Det er mer vanlig blant kvinner, til og med unge mennesker. Denne tilstanden kan ikke avhenge av skade på koronararteriens patologiske prosess. Resten av stavkirken fører til alvorlige komplikasjoner eller døden sjeldnere enn den vanlige formen av sykdommen.

Plutselig innsnevring av hjertets arterier

Etiologien til spasmer i hjertekarene er ikke fullt ut forstått. For enkelte faktorer som påvirker utviklingen, refererer eksperter til den økte aktiviteten av blodplater, som er ansvarlige for blodkoagulasjon. Selvfølgelig er det andre grunner som vi vil vurdere senere. Uavhengig av dem, er noen spasmer foran med en kalsium tilstrømning i glatte muskelceller som strekker arteriene.

Det er også en slik ting som angina av kapillærene. Dette syndromet påvirker mest kvinner. I dette tilfellet observeres karakteristiske endringer på EKG, men det er ikke blokkert kranspulsårene, og det er ingen tegn på oksygen sult i hjertemuskelen under stress eller sportsaktiviteter. Det er meninger om at denne form for spasmer oppstår som følge av forstyrret funksjon av små fartøy som ligger nær kranspulsårene.

årsaker

Til tross for alle de ovennevnte er det mulig å identifisere visse årsaker som fører til spasmer og dermed forårsake angina pectorisangrep.

 1. En av årsakene til spasmer er vaskulær arteriosklerose

Åreforkalkning. Spasme og angina angrep oppstår når lumen i kranspulsårene er innsnevret med 50-70%. Jo strengere stenosen, jo tyngre sykdomsforløpet. Angrepets alvor er avhengig av plasseringen og omfanget av stenose, samt antall berørte fartøy.

 • Sykdommer i mage-tarmkanalen.
 • Smittsomme-allergiske sykdommer.
 • Reumatoid og syfilitisk vaskulær lesjon.
 • I tillegg kan vi identifisere eliminere og uunngåelige årsaker til spasmer.

  1. Unødvendige faktorer: hyperlipidemi, fedme, fysisk inaktivitet, røyking, diabetes, hypertensjon, rus og anemi, psyko-emosjonelt stress, øke blod viskositet, eksponering for kulde, bruk av visse medisiner. På grunn av røyking i blodet øker konsentrasjonen av karboksyhemoglobin. Dette er en forbindelse av hemoglobin og karbonmonoksid, noe som forårsaker oksygen sult av celler og spasmer i arteriene.
  2. Uerstattelige faktorer: alder, kjønn, arv.

  symptomer

  Det kliniske tegnet kjennetegnes av en presserende eller komprimerende smerte som oppstår bak brystbenet og gir til venstre scapula eller arm. Oftest forekommer det med emosjonell eller fysisk overbelastning, men som vi lærte ovenfor, kan det også forekomme i ro.

  Terskelen for utviklingen av smerte bestemmes av graden av lesjon av kranspulsårene. Hvis det er en alvorlig lesjon av de tre koronararteriene, vil spasmer oppstå selv under minimal belastning. Rustfrekvensen skjer hovedsakelig om natten.

  Angrep av denne form for angina pectoris er mer langvarig og intens. Smerten vokser sakte enn den forsvinner. Det kan bli ledsaget av følgende symptomer:

  • kvalme;
  • svette;
  • mangel på luft;
  • svimmelhet;
  • hjertebank.

  Som vi allerede vet, tar angina pectoris forskjellige former, noe som fører til spasmer i hjertets blodkar, så det er verdt å huske klassifiseringen av angina pectoris.

  Stenokardi av spenning. Det er preget av forbigående smerte bak brystbenet. De er forårsaket av fysiske eller følelsesmessige påkjenninger, noe som øker hjertemuskulaturens metabolske behov. I dette tilfellet forsvinner smerten når du tar nitroglyserin eller i ro. Stenokardi spenning inneholder flere typer. For eksempel varer den første spasmen, dvs. angina, omtrent en måned eller mindre fra den første manifestasjonen. Prognosen og strømmen er forskjellige, så dette skjemaet kan vokse til en annen.

  Stabil angina har en varighet på mer enn en måned. Den inneholder fire funksjonelle klasser. Første klasse er preget av et angrep, som utvikler seg under for mye belastning, som utføres i lang tid og intensivt. I andre klasse er fysisk aktivitet begrenset, angrepet skjer når man klatrer mer enn en etasje og går over 500 meter.

  Vanligvis skjer dette i dårlig vær og følelsesmessig oppmuntring. I den tredje funksjonelle klassen skjer angrepet når man klatrer i en etasje og går mindre enn 200 meter. Den fjerde funksjonelle klassen er preget av kraftig redusert fysisk aktivitet og utvikling av kramper i ro.

  Spontan angina. Det er forårsaket bare av en plutselig spasme av hjerteårene. Angrep forekommer bare i ro, tidlig om morgenen eller om natten.

  diagnostikk

  For å gjenkjenne angina og årsakene til spasme, er det nødvendig å nøye vurdere pasientens klager, nemlig lokalisering, arten og varigheten av smerte og betingelsene for deres forekomst. Det er viktig å utføre laboratoriediagnostikk. Det inkluderer blodprøver for kolesterol, lipoproteiner, triglyserider, elektrolytter og så videre.

  Det er svært viktig å bestemme hjerte-troponiner T og I markører, som indikerer skade på myokardiet. Det er svært viktig å identifisere årsaken til spasmen og forstå hvordan de fører til anginaangrep.

  En rekke andre undersøkelser bør også gjennomføres.

  1. EKG. Hvis EKG blir tatt i angrepshøyde, vil det bli en nedgang i ST-intervallet. I thoracale ledninger vil det være en negativ T-bølge. Det vil også være en forstyrrelse i rytme og konduktivitet.
  2. Daglig EKG-overvåking. Med denne metoden er det mulig å bestemme iskemiske endringer, hvis noen. Før angrepet øker frekvensen av hjertesammensetninger. I tilfelle når hyppigheten av hjertekontraksjoner er normal, snakker de om spontan angina forårsaket av spasmer i hjerteskjoldene.
  3. Ekkokardiografi. Med stenokardi detekteres iskemiske lokale forandringer.
  4. Sykkel ergometri. Dette er en test som viser hva maksimal belastning kan opprettholdes av pasienten. Lasten opprettes av treningscyklen til den submaximale hjertefrekvensen er nådd. På dette tidspunktet blir EKG registrert.
  5. Diagnostisk koronarangiografi. Det gjennomføres for å vurdere omfanget, plasseringen og utbredelsen av arterielle lesjoner.

  Alle resultatene som er oppnådd som følge av disse undersøkelsene, gjør det mulig å skille ut spasmer fra hjertesykdommene fra andre sykdommer og forstå deres årsaker.

  behandling

  Behandling er rettet mot å arrestere en spasme. Det er svært viktig å forhindre anfall og komplikasjoner av angina pectoris. Så snart det er angina angina pectoris, er det nødvendig å ta nitroglyserin. Den kan brukes i form av en tablett eller i form av en alkoholløsning. En eller to dråper av en 1% oppløsning på et stykke sukker skal holdes i munnen til den er fullstendig resorbert.

  Vanligvis stopper smerten etter et par minutter. Hvis angrepet ikke kom, kan nitroglycerin tas igjen, observere intervallet på tre minutter. Du kan imidlertid ikke ta dette stoffet mer enn tre ganger, da dette bidrar til en kraftig nedgang i blodtrykket.

  Hvis en alvorlig form for angina utvikler seg, kan legen anbefale kirurgisk behandling. Det inkluderer ballong angioplastikk eller koronar bypass kirurgi.

  • Koronar bypass kirurgi er en operativ intervensjon basert på implantasjon av et blodkar i en blokkert vaskulær region for å gjenopprette blodstrømmen. Vi kan si at dette er opprettelsen av en løsning. Ved transplantasjon benyttes benene eller benkernes arterier.
  • Angioplastikk er bruk av et kateter med en liten ballong på enden. Kateteret beveger seg til arterieinnsnevringsstedet, hvor ballongen strekkes og oppblåses, og eliminerer dermed spasme.

  For å øke varigheten av angioplastikk utviklet vi imidlertid en metode som kalles stenting-fartøy. Stenten er et metallrørformet nett som utvides i arterien og er en slags skjelett. Dette tillater ikke at arterien smal og krampaktig. Alle de ovennevnte operasjonene har blitt utført i lang tid, men hos noen pasienter utvikler restenose, det vil si en gjentatt innsnevring av fartøyet. Det er to grunner til dette.

  1. Arteri i løpet av angioplastikk er strukket og utfoldet, men veggene er elastiske, slik at dens innsnevring senere kan forekomme igjen.
  2. Utvikling av arrvev. Vanligvis er mengden liten, men noen ganger er den signifikant, så blodstrømmen kan være vanskelig igjen.

  En stent er en fremmedlegeme, så det kan forårsake en negativ reaksjon hos de pasientene som har blitt implantert med en vanlig metallstent. Denne reaksjonen foregår bare i form av en innsnevring av fartøyet. Imidlertid kan dette problemet unngås ved å bruke andre stenter som er belagt med en medikamentfrigjørende polymer.

  Konsekvenser og forebygging

  Spasm, som fører til utvikling av angina, øker risikoen for hjerteinfarkt betydelig. Det farligste som kan skje er døden. Derfor er det nødvendig å bli undersøkt i tide og ta hensyn til eventuelle symptomer. Det er også svært viktig å forhindre spasmer og utvikling av angina pectoris.

  Grunnleggende metoder for forebygging:

  • nekte å røyke
  • kontroll av blodtrykk;
  • begrense fysisk og følelsesmessig stress;
  • Begrensning av bruken av alkoholholdige drikker;
  • riktig ernæring;
  • moderat fysisk aktivitet.

  Å observere slike enkle regler, kan du unngå problemer ikke bare med blodkar, men også med andre organer. La oss ikke glemme at vår helse ofte er i våre hender!

  Hvordan behandles kranspulsbehandlingen?

  Utseendet av spasme (angiospasme, kramper) i hjerteområdet indikerer en økning i tone i kranspulsårene. Blodstrømmen forstyrres og iskemisprosessen (mangel på ernæring) av muskelvev begynner. Denne tilstanden er fulle av en manifestasjon av en funksjonsfeil i hjertefrekvens og hjerteinfarkt. Et angiospasm kan oppstå andre steder. Det utvikler seg mot bakgrunn av neglisjert aterosklerose. Situasjonen forverres når den utsettes for irriterende faktorer. Pasienten bør straks fjerne spasmen og konsultere en lege slik at han kan få full behandling.

  klassifisering

  Det er akseptert å dele angiospasm ved lokalisering. En farlig form er en økning i tonen i karene i hjertet og hjernen. Relativt trygt er perifer spasmer:

  • gjenopplivning og akrocyanose (manifestert på grunn av kulde);
  • en økning i tonen i hendene i hendene;
  • mesh blåmerke (forekommer på underdelene).

  Perifere angiospasmer forekommer ofte på bakgrunn av vegetativ-vaskulær dystoni (VSD). De representerer ikke en bestemt fare, som ikke kan sies om mer alvorlige former:

  • spasmen i netthinnen;
  • angiospasme av cerebral fartøy;
  • økning i tonen til store (hoved) arterier;
  • spasmer i koronarbeinene.

  Problemer identifiseres ved hjelp av en instrumentell undersøkelse. Basert på de oppnådde resultatene, utføres et behandlingsforløp.

  Årsaker og symptomer på hjertespasmer

  Spasme i kranspulsårene kan skyldes patologiske prosesser som finner sted i kroppen:

 • aterosklerose;
 • patologi i mage-tarmkanalen og indre organer;
 • sykdommer forårsaket av infeksjoner og allergener;
 • komplikasjoner av revmatisme og syfilis.
 • Ulike faktorer kan akselerere utviklingen av angiospasmet i hjertemuskelen. Bare noen av dem kan elimineres. Deres liste er som følger:

  • drikker alkohol;
  • anemi (anemi);
  • neurose forårsaket av vedvarende stress;
  • fedme;
  • fysisk overbelastning;
  • langvarig eksponering for kaldt;
  • høy viskositet av blod;
  • eksponering for medisiner;
  • hypertensjon, manifestert av høyt blodtrykk;
  • forgiftning av kroppen.

  Den uopprettelige gruppen av grunner er ikke like voluminøs:

  • alder;
  • kjønnsidentitet
  • genetisk faktor.

  Unngå forverring av kardiovaskulærsystemet eller arvelig disposisjon er umulig. Seksualitet er oppført på grunn av statistiske data.

  Menn over 40 år er mye mer sannsynlig å gjennomgå aterosklerose. Indikatoren er lik etter 60 år når aktiviteten til det kvinnelige hormonelle systemet reduseres.

  Symptomer på spasmer i hjertekarene er vanligvis følgende:

  • forvirring av bevissthet;
  • blanchering av huden;
  • manifestasjon av kald svette;
  • økt hjertefrekvens (takykardi);
  • svimmelhet;
  • pusteproblemer (det er vanskelig å ta et dypt pust);
  • lavere lemmer temperatur
  • panikkanfall;
  • hodepine.


  Med spasmer av koronarbeinene, forårsaket av deres innsnevring til 60-70%, kan symptomene skille mellom smerteopplevelser, karakteristisk angina. Et lignende angrep stoppes av Nitroglycerin. De venøse arteriene utvides, noe som fører til en reduksjon i symptomernes alvorlighetsgrad. Før du tar det, er det ønskelig å måle trykket, siden stoffet bare er tillatt ved normale og forhøyede satser. Hvis ingenting er gjort, vil pasienten føle smerte i 20-30 minutter.

  For å unngå utvikling av angiospasmet i hjertekarene, er det nødvendig å eliminere faktorene som har en negativ effekt. Et fullstendig behandlingsprogram er laget av en kardiolog etter undersøkelsen.

  Det kliniske bildet og årsakene til andre angiospasmer

  Angiospasm manifesterer seg på forskjellige måter, avhengig av form og årsak. Dens perifere varianter forårsaker ikke spesielle komplikasjoner og er oftest forbundet med en økning i tonen i kapillærene. De er i stort antall lokalisert i huden. Spasm av cerebral og trunk fartøy er farligere på grunn av volumet av overført blod. Følgende faktorer påvirker prosessen:

 • vær;
 • psykologisk og fysisk overstyring;
 • livsstil;
 • hypoksi;
 • aldersendringer;
 • rus;
 • forstyrrelse av nervesystemet.
 • Lydfaktorer kan forårsake skarp spasmer av blodkar, spesielt i nærvær av visse patologiske prosesser i kroppen:

  • aterosklerose;
  • betennelse i blodkar;
  • osteokondrose (cervical avdeling);
  • onkologiske sykdommer;
  • dysfunksjon av endokrine kjertler;
  • vegetovaskulær dystoni;
  • nyrepatologi;
  • hypertensjon;
  • hjertesvikt.

  Hver type angiospasm har sine egne spesifikke egenskaper, slik at det er mulig å anta lokalisering:

  • Økningen i tonen i karene i de øvre lemmer i medisin kalles Reynauds syndrom. Hendene mottar ikke nok blod. Gradvis synker deres følsomhet, og tegn på parestesi (prikking, følelse av "tannkjøtt", følelsesløshet) vises.
  • En sterk spasme av cerebral fartøy provoserer en hemodynamisk svikt og markerte nevrologiske symptomer. Den resulterende hypoksia i hjernen er ledsaget av hodepine, utseendet på "flyr" foran øynene, oppkast, ringe i ørene og svimmelhet. Pasienten er mer sannsynlig å utvikle et slag og viser generell svakhet og tretthet.
  • Retina angiospasm er preget av fluer foran øynene, nedsatt synsstyrke, en følelse av irritasjon av øyets overflate og hurtig blinking.
  • Med akrocyanose øker utmattelsen av lemmer, svette sekresjon og huden blir blå. En lignende reaksjon oppstår i kulde.
  • Fruktbarhet er karakteristisk for høst og vinterpore. Under påvirkning av lav temperatur blir huden på ansikt, hender og føtter tettere, blir blå, brenner og klør. Hvis du begynner å gni de berørte områdene, er smerten manifestert.
  • Med spasmer av hovedkarakteristika, legger huden på underbenet seg, og blir så blå på grunn av hypoksi. Etter normalisering av vaskulær tone blir beinet rødt, noe som indikerer restaurering av blodtilførsel.
  • Meshed levido manifesterer seg i de fleste tilfeller hos kvinnelige representanter. I området av hofter eller ved anklene vises et nettmønster av blå. Om ham blir huden blek. Mer uttalt klinisk bilde i den kalde årstiden. Om sommeren kan bildet helt forsvinne. Ubehagelige opplevelser oppstår ikke.

  Metoder for rask gjenvinning av vaskulær tone

  Angiospasm finner vanligvis på et uoppdaget øyeblikk. Tinning og følelsesløp i huden kan tolereres, noe som ikke kan sies om å øke tonen i hjerne- og kranspulsårene. Det er farlig, ikke bare for symptomer, men også for komplikasjoner. Pasienten må finne ut hva som skal gjøres for å lindre tilstanden. Hvis det gjelder hender og føtter, vil følgende tips fungere:

  • Påvirke det berørte området av huden med massasjebevegelser. Vevet begynner å varme opp, noe som vil bidra til å forbedre hemodynamikken og avslappingen av blodårene. Denne stimuleringen fjerner spasmer forårsaket av forkjølingen i 4-5 minutter.
  • Varme bad for øvre eller nedre ekstremiteter med tilsetning av salt fjerner symptomene på økt vaskulær tone. Nok til å dyppe hendene dine (i albuen) eller føttene (føttene) i 10-15 minutter. I stedet for et bad, kan du påføre en varm wrap, pakke den berørte lemmen med en varm klut.

  Fjern symptomene på spasmer i hjertemuskelen vil tillate slike metoder:

  • Varm te med honning og melissa;
  • buljonger av hagtorn, valerian og motherwort.

  Med retinal angiospasme vil folkemidlene og fysiske virkemåter hjelpe:

  • Påfør århundrene en kald komprimering, mettet med infusjon av løvetann, plantain og St. John's wort, i 10-15 minutter.
  • Mass vekselvis pannen, templene og occiput i 10 minutter.

  Å gjenopprette den normale tonen til hjernens fartøy vil hjelpe følgende metoder:

  • Hold føttene i kaldt vann i 3-5 minutter;
  • ligge på sengen, legger en pute under hodet;
  • gjør massasje av den tidlige og occipital regionen;
  • med hodepine ta en pille "Spazgan" eller "Nurofen";
  • vask ansiktet med kaldt vann;
  • bruk en beroligende middel (Corvalol, tinktur av hagtorn);
  • drikke varm te med honning.

  Teknikker som brukes hjemme kan kun midlertidig lette tilstanden. En full behandling vil bli utført etter diagnose. Hvis symptomgraden ikke reduseres, bør du ringe en ambulanse.

  Kurs for terapi og diagnostikk

  Etter avslørende tegn på angiospasme, bør du konsultere en terapeut eller kardiolog. En spesialist vil gjennomføre en undersøkelse for å finne ut om det finnes kjente patologier og forstyrrende symptomer. Deretter undersøker han pasienten og anbefaler å gjennomgå flere undersøkelser:

 • ultralyd dopplerografi;
 • EKG;
 • koronar angiografi;
 • magnetisk resonans og datatomografi.
 • Et behandlingsregime er laget, med fokus på årsaken til spasmer og tilstedeværelsen av andre sykdommer. Den er basert på ulike grupper av rusmidler:

  • For hypertensjon og tilstedeværelsen av aterosklerotiske innskudd anbefalte legemidler med antihypertensive egenskaper (beta-blokkere) og piller for å senke kolesterol (statiner).
  • Som et middel for å lindre spasmer, brukes medisiner fra gruppen kalsiumkanalblokkere (Amlodipin, Kordafen).
  • Spasmolytika ("No-Shpa", "Papaverin") bidrar til å stoppe hodepine.
  • Beroligende midler laget av naturlige komponenter (Crataegus tinktur og peppermynte), og legemidler basert på kjemiske forbindelser ( "Seduxen" "I") redusere blodårer tone og spenning
  • Nootropics ("Fenibut", "Pantogam") forbedrer metabolske prosesser i hjernen.
  • For å forbedre blodsirkulasjonen foreskrives tabletter med en vasotonisk effekt (Actovegin, Cavinton).
  • For å øke toleransen av organismen til omgivelsene anvende legemidler og avkok basert aralia, sitrongress, ginseng og Eleutherococcus.
  • Tabletter basert på magnesium, kalium og B-vitaminer vil bidra til å forbedre nevromuskulær overføring og arbeidet til kardiovaskulær og nervesystemet generelt.

  Med utviklingen av angina pectoris angrep mot en bakgrunn av koronar spasmer brukes "Nitroglycerin". Tabletter brukes sublinguelt (under tungen), men ikke mer enn 3 med et intervall på 3-5 minutter, for ikke å forårsake hypotensjon. I alvorlige tilfeller vil legen anbefale operasjonen:

  • Koronar-arterie-bypass-podning utføres for å skape bypass-blodstrømningsveier.
  • Stenting gjør det mulig å utvide det smalte fartøyet og fikse det i denne posisjonen.

  Varigheten av behandling for spasmer av hendene og føttene kan overstige 1 år.

  For deres lettelse, er fysioterapi ofte foreskrevet. Når nekroseområdene vises på huden, brukes salver med en helbredende og anti-inflammatorisk effekt.

  Som forebygging av tilbakefall av angiospasme er det nødvendig å huske anbefalingene fra spesialister:

  • unngå hypotermi
  • overgi alkoholholdige drikker;
  • årlig gjennomgå en full undersøkelse
  • slutte å røyke
  • utgjør riktig diett
  • følg indikatorene for trykk, vekt, puls sukker og kolesterol;
  • styrke immunitet
  • ta pauser under arbeidet;
  • sove 7-8 timer om dagen;
  • å gå inn for sport.

  Spasm av koronar og andre arterier er en konsekvens av eksterne faktorer og sykdommer-provokatører. Det er preget av symptomer på vevshypoksi. Etter en omfattende undersøkelse vil legen kunne identifisere årsaken til angiospasmen. Som behandling er medisiner og fysioterapeutiske prosedyrer foreskrevet. Alvorlige tilfeller krever kirurgi.

  Les Mer Om Fartøyene