Årsaker til vasospasme, symptomer, diagnose og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: hvilken type tilstand kalles vasospasm. Hvorfor oppstår det, symptomene på patologi. Hvilke typer blodårer er mer sannsynlig å forårsake spasme, og hvor farlig det er for mennesker. Diagnose og behandling.

Vasospasme (eller angiografisk vasospasme) - patologisk en kontraksjon av muskelfibre i arterieveggen, forårsaker en innsnevring av lumen, og avbrytelse av normal blodstrøm. På bakgrunn av en akutt vasospasme oppstår en mangel på oksygen i vev, som skiller den fra den fysiologiske innsnevring av blodårer (vasokonstriksjon) - element av intern regulering av blodstrømmen gjennom kapillarene og arterier.

Den patologiske prosessen påvirker bare arteriene av muskulær og blandet type (delt av innholdet i glatte muskelceller). Den elastiske typen (aorta og lungearteriene) lider ikke. Med angiospasm krymper det indre skallet på fartøyet, og de indre (intima) korrugerer og stikker ut i lommen, forstyrrer ytterligere blodstrømmen.

Strukturen av ulike typer vener og arterier. Klikk på bildet for å forstørre

Mekanismen for vasospasmutvikling er ikke fullt ut forstått. Det er kjent at det er forbundet med et brudd på bevegelsen av kalium-, natrium- og kalsiumioner gjennom celleveggene. I patologi blokkeres begge typer kanaler for å bevege dem, noe som fører til svikt i regulering av sammentreknings-avspenningsprosesser i arterieveggen.

Denne blokken er forårsaket av to grunner som kan virke både uavhengig og sammen:

 1. Biokjemiske endringer på nivået av hormoner.
 2. Brudd på innerveringen av fartøyets veggen med overvekt av sympatisk innflytelse.

På grunn av vasospasmen, vil tilstrømningen av arterielt blod, som bærer oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for normal vital aktivitet, reduseres kraftig, en iskemisk sone oppstår. Denne tilstanden og gir kliniske manifestasjoner, som avhenger av sonen med den forstyrrede blodstrømmen.

Vasospasm forekommer i arterier av middels størrelse eller diameter, som er forbundet med deres ledende rolle i regulering av blodsirkulasjonen i kroppen. De reagerer mer på indre og eksterne påvirkninger, noe som normalt forårsaker vasokonstriksjon.

Visualisering av prosesser av vasokonstriksjon og vasodilasjon

Spasm av blodkar: i hender, ben, hjerte (kranspulsårene)

De vanligste og farligste sykdommene er hjertesykdommer og blodårer. Noen av dem er medfødte eller arvelige. Men de fleste kommer som følge av stress eller en feil livsstil. Ofte årsaken til et akutt hjerteinfarkt (og noen ganger plutselig død) er en vasospasme.

Legene kaller det angiospasm. Dette er en midlertidig økning i tone i blodkarene, både store (arterie) og små (kapillærer), innsnevret av atherosklerotiske plakk. Samtidig akkumuleres blod i noen områder, mens andre mister mindre av det. Som et resultat forstyrres tilførselen av vev med oksygen og fjerning av karbondioksid fra dem. Som et resultat av den hyppige manifestasjonen av angiospasmer, begynner en alvorlig sykdom - vaskulær dystoni (akutt vaskulær krise). I noen tilfeller reduseres blodtilførselen til enkelte deler av myokardiet til et kritisk nivå, noe som forårsaker forekomsten av livstruende menyarytmi eller til og med et hjerteinfarkt.

Typer av vaskulære spasmer

Avhengig av lokalisering er det flere typer vasospasmer.

Perifer spasmer

Spasm av perifere fartøy skjer vanligvis med vegetativ-vaskulær dystoni og kalles også vasospasm. Den inneholder flere varianter:

 1. Spasm av karene i de øvre lemmer (hender);
 2. Et maskeblod eller liveno net: en sykdom som er vanlig blant unge kvinner og jenter;
 3. Akrocyanose forekommer under pubertet hos ungdom, så vel som ved kronisk hjertesvikt, lungesykdommer;
 4. perfrigeration.

Mer alvorlige former for problemet

I tillegg til angiospasmer i bein og hender, oppstår mer farlige lesjoner om epicenteret i hele vaskulærsystemet - hjertet, samt hjernen som hele organismen avhenger av. Slike spasmer er delt inn i:

Lær mer om lesjoner i hjernen og karene i hodet Les i et eget materiale.

Vaskulær spasme i hjertet - et tegn på angina og iskemisk hjertesykdom.

Symptomer på vaskulære spasmer

Som andre sykdommer har angiospasm sine symptomer, noe som manifesterer seg litt annerledes, avhengig av problemets natur. Ofte er spasmen til perifere kar assosiert med brudd på tonen i små fartøy - kapillærer, hvorav mange ligger i huden. De vises på grunn av ulike negative faktorer: fysisk overbelastning, skarp forandring i livets rytme, endringer i værforhold, etc.

Raynauds syndrom

Spasme i lemmerens kar er ledsaget av henkjenningen av hendene. De blir nummen (mister følsomhet). Denne tilstanden ble kalt Raynauds syndrom, og leger kalte det symptomet på en "død finger".

Akrocyanose og feber

Faser av angiotrophoneurose i ekstremiteter: blep, akrocyanose og gangrene.

Akrocyanose er ledsaget av blueness og følelsesløp i lemmer (fingre, tær) i kulde. I dette tilfellet kan det økes svette. Festering manifesterer seg i utseendet i høsthøstvær og vinterkjølt tetninger av en blåaktig nyanse på ansiktet, bak ørene på hånd og føtter. Dette medfører brenning og kløe på berørte områder. I øyeblikket av sliping oppstår smerte.

En lignende tilstand observeres når det er en spasme av arteriene på bena. Først blir beinet hvitt, som alabaster (på grunn av utilstrekkelig blodgass), da begynner den å bli blå (dette er mangel på oksygen). Etter en stund går spasmen, blodsirkulasjonen gjenopprettes, og foten begynner å bli rød.

Koronar spasmer

Koronar spasmer i hjertekarrene begynner med smerte bak brystbenet. De er paroksysmale og forekommer oftest om natten, om morgenen, i ro. Personen har symptomer på angina pectoris. Dette skyldes en skarp forandring i lumen av koronararteriene.

spasmer med angina pectoris

Meshed Livedo

Den meshed Livedo manifesteres ved utseendet av et nettmønster på huden i lår og ankler. I dette tilfellet får det berørte området en blåaktig tinge. Huden rundt blir blek. Symptomer øker med hypotermi, i den varme sesongen kan forsvinne. Det er ingen smertefulle opplevelser.

Årsakene til angiospasm

Spasm av blodkar er et kortsiktig fenomen. Det varer ikke mer enn 20 minutter. Men i noen tilfeller kan den strekke seg over lengre tid. Årsaken til spasmer av blodkar er slike sykdommer som ulike typer aneurysmer, nevroser, overgangsalder med patologiske manifestasjoner, hypotalamus syndrom, hypertensjon.

Årsakene til spontane spasmer i hjertekarene er ikke fullt ut forstått. Men det er bevist at de som røyker, misbruker alkohol og er under konstant stress, er risikoen for forekomsten mye høyere.

Hvis du gjentatte ganger har lagt merke til i hjertet hjertesykdommer eller kramper i brystet - dette er en anledning til å konsultere en lege. Disse symptomene er forårsaket av utilstrekkelse av hjertemuskelen av de essensielle næringsstoffene (glukose og oksygen) som kommer til henne med blod. Og årsaken til dette er angiospasm. I tillegg er hjertet i mange hjertesykdommer, som for eksempel hjerteinfarkt, kardiosklerose, koronar aterosklerose og andre, en spasme i hjerteskjærene.

Hvor raskt å fjerne en vasospasme?

Mange mennesker opplever hele tiden ulike plager forbundet med vasospasmer. De fleste av dem har gjentatte ganger opplevd nummenhet av fingrene eller tærne og ubehagelige smertefornemmelser i form av prikker når blodstrømmen returnerte til normal. Hva må gjøres for å raskt og effektivt fjerne spasmen?

 • For hender og føtter Den beste måten er massasje - styrket sliping av ekstremiteter. Det varmes opp vevet, gjør blodet raskere, og dette bidrar til at spasmen frigjøres på bare 3-4 minutter.
 • Et annet effektivt verktøy er et bad med varmt vann med salt. Etter å ha senket det i hånden, som ble tatt av en spasme til albuen, vil du snart føle lettelse. God hjelp, varmt omslag.
 • Spasm i hjertekarene godt fjerner varm, søt te med ingefær eller melissa sitron. Du kan legge til apotek tinkturer av hagtorn og mynte. Bruk av urtete - en utmerket forebygging av koronar spasmer.

Men disse er midlertidige tiltak som bidrar til å kvitte seg med ubehagelige opplevelser. Det er nødvendig å behandle ikke symptomene, men årsakene som bidrar til utviklingen av sykdommen. Hvis du ikke går til legen i tide, vil de komme opp med enda større kraft og kan føre til mer alvorlige konsekvenser.

Komplett behandling av angiospasm

Behandling av angiospasmer begynner med undersøkelse. Legen skal identifisere årsaken til forekomsten deres og velge riktig teknikk, som er individuell for hver pasient. Ofte er en fullstendig undersøkelse og diagnose av vaskulær tilstand foreskrevet for dette. I mange klinikker omfatter diagnosen tosidig skanning, måling av oksygenspenning gjennom huden og dysplerografi ved ultralyd.

Behandling av spasmer av legene i armene (armer og ben) utføres ved hjelp av metoden for å påvirke de berørte områdene av en svak elektrisk strøm. Et to-ukers behandlingsforløp inkluderer daglige prosedyrer på ikke mer enn tolv minutter. Hvis sykdommen begynner å utvikle seg, kan huden utvikle nekrose, små sår kan oppstå. I dette tilfellet utfører legen ytterligere behandling i form av sårheling og antiinflammatoriske salver.

Behandling av spasmer - en lang. Det kan vare i mer enn ett år. Det skjer imidlertid at spasmer ikke kan stoppes med medisinske metoder. I dette tilfellet brukes en kirurgisk operasjon som kalles sympathektomi. Det er rettet mot å klippe nervefibrene i sympatisk trunk med et medisinsk klips. I noen tilfeller blir de fjernet. I tillegg brukes en rekke hjelpeteknikker, for eksempel plasmaferese.

Behandlingen bruker spasmolytika (vasodilatormedikamenter). I hjemmet, med spasmer av blodårer, kan du ta en piller uten skum, papaverin, dibazol eller papazol.

Forebygging av vaskulære problemer

For å forhindre forekomst av vasospasmer anbefales det å gjøre jogging daglig for korte avstander. Det varmer opp blodet og gjør det raskere gjennom blodkarene. I tillegg hjelper løping med å øke tonen i blodårene. Hvis det er vanskelig for deg å løpe, kan du bare gå til fots hver dag.

Avvisning av mange dårlige vaner, som for eksempel røyking, fører til at elasticiteten til karene blir gjenopprettet, og sannsynligheten for spasmer reduseres.

Praktisk i hver klinikk er det et rom med fysioterapiøvelser. Legen vil velge deg et sett med øvelser som ikke bare sparer deg for spasmer, men vil også forbedre kroppen som helhet. De som lider av blodårer, må beskytte seg mot skader, overdreven hypotermi.

Generelt er anbefalingene for personer som lider av spasmer ikke mye forskjellig fra de generelle metodene som brukes til å styrke blodårene. Det er heller ikke overflødig å holde seg til dietten og livsstilen som anbefales for forebygging av aterosklerose.

Symptomer på spasmer i koronarbeinene

Når man snakker om en slik tilstand som en spasme i koronarbeinene, innebærer spesialister en kraftig innsnevring av arteriene lumen, nærmere bestemt det glatte muskelvev som linjer dem. Dette vevet er ansvarlig for reguleringen av blodstrømmen i hjertets kar. Spasm i kranspulsårene er midlertidig. Denne patologiske tilstanden hos pasienter manifesterer seg imidlertid i form av angina pectoris, noe som gir dem en betydelig følelse av ubehag.

En lignende form for hjertesvikt, ledsaget av smertefulle opplevelser i brystet på hvileperioden, blant spesialister ble kalt rokokosti. Spasm i hjertekarene i denne formen er mer karakteristisk for kvinner, inkludert unge kvinner. Denne tilstanden kan ikke ha noe å gjøre med de patologiske lesjoner i hjerte arterier, men er nervøs med mer alvorlige komplikasjoner enn den vanlige formen av sykdommen, og i noen tilfeller dødelig.

Faktorer av sykdomsutviklingen

Spesialister kaller visse grunner som kan provosere utviklingen av den angitte tilstanden:

 1. Åreforkalkning. Spasm av arteriene i hovedmuskelen i menneskekroppen opptrer når innsnevringen av lumen er 50-70%. Jo mer stenose manifesteres, jo mer alvorlig går sykdommen. Og alvorlighetsgraden av anfall er forårsaket av lokalisering, lengden av stenose og antall berørte arterier.
 2. Sykdommer i fordøyelsessystemet. Spasme kan utløses av hepatisk kolikk.
 3. Infeksiøse og allergiske patologier.
 4. Vaskulær skade ved reumatoid prosesser og syfilis.

Imidlertid er det også en klassifisering, ifølge hvilken årsakene til den patologiske prosessen i hjertets kranspulsår kan deles inn i flyttbar og uoppløselig.

Den førstnevnte består av overdrevent forhøyede nivå av lipider i kroppen, overvekt, fysisk inaktivitet, tobakk, utvikling av diabetes, hypertensjon, toksisitet og anemi organisme, tilstand av mentale og følelsesmessig stress, økt viskositet, og kaldt innvirkning ta visse legemidler. Som en uunngåelig faktorer som kan utløse en patologisk tilstand av arteriene i hjertet, bør vi nevne alder og kjønn til pasienten, samt genetisk predisposisjon.

Symptomatiske manifestasjoner

Hvis du oppdager symptomer på spasmer i hjertekarrene, bør du markere en skarp trykk- eller trykksmerte som kommer bak brystbenet og kan utstråle til skulderbladet eller armen. I et overveldende antall tilfeller kan slike smerter oppstå på grunn av overdreven følelsesmessig overbelastning og overdreven fysisk belastning. Likevel var det i praksis tilfeller der slike symptomer begynte å manifestere seg i hvilemodus.

I dette tilfellet bestemmes graden av skade på hjertens arterier og terskelen av smerte. I tilfelle nederlaget i alle tre store hjerteskjermer kan smerte forårsakes selv ved den minimale fysiske aktiviteten.

Et slikt ubehagelig tegn på en usunn tilstand kan også dukke opp om natten.

Denne typen angina er preget av mer langvarig og intensiv spasmer. Smertefulle opplevelser vokser gradvis og plutselig forsvinner.

Kramper i hjerteårene kan imidlertid være ledsaget av symptomer som:

 • en plutselig følelse av kvalme;
 • overdreven svette
 • en skarp mangel på luft;
 • økt svimmelhet;
 • en tilstand av rask hjerterytme.

Du bør også vite at det finnes forskjellige former for angina pectoris. Avhengig av skjemaet er det noen tegn på patologi.

Diagnostiske tiltak

For å opprette kardiovaskulær svikt undersøker den behandlende legen pasientens klager om arten av smerte, varighet og lokalisering, samt utseendeforholdene.

Like viktig for å etablere diagnosen er laboratorieundersøkelsene, hvor blodprøven for kolesterol, innholdet av lipoproteiner, triglyserider, elektrolytter, etc., utføres.

Sammen med laboratorieforskning,

 • elektrokardiogram;
 • ekkokardiografi;
 • veloergometry;
 • bruk av diagnostisk koronarangiografi, det utføres for å vurdere graden, plasseringen og utbredelsen av vaskulære lesjoner.

Behandling av vaskulær patologi

Behandling av vaskulær patologi er rettet mot å eliminere spasmer. Av stor betydning er forebygging av anfall og komplikasjoner som oppstår under angina pectoris. Så snart tegn på angrep forekommer, bør pasientene ta en tablett Nitroglycerin.

I dette tilfellet stopper smerte som regel i løpet av noen få minutter. Hvis angiospasmangrepet mislyktes, bør legemidlet tas igjen med intervaller på 3 minutter. Det må huskes at du ikke kan gjenta bruken av dette legemidlet mer enn 3 ganger, da dette kan føre til en kraftig nedgang i blodtrykket.

Når en alvorlig form for patologisk tilstand utvikler seg, kan den behandlende legen tilby et kirurgisk inngrep til pasienten, som inkluderer bypasstransplantasjon eller angioplastikk i koronararterien.

For å øke varigheten av angioplastikk utviklet spesialistene en metode for stenting fartøy.

Takket være stenten eliminerer muligheten for innsnevring og spasmer i hjerteårene. Imidlertid bør man ta hensyn til det faktum at stenten anses som en fremmedlegeme for organismen, og derfor er det en mulighet for en negativ reaksjon, som manifesterer sig i form av en innsnevring av lumen i arteriene. For å eliminere denne muligheten, er stenter belagt med en polymer som frigir et legemiddel.

Således er spasmer i hjerteårene en ganske ubehagelig og farlig tilstand. For å utelukke og redusere sannsynligheten for utviklingen, er det forebyggende tiltak som tar sikte på å eliminere dårlige vaner, opprettholde den riktige livsstilen, observere hviletiden, etc. Alle disse tiltakene vil bidra til å unngå alvorlige forhold og behovet for rask intervensjon i hjertet, samt å bevare livskvaliteten.

Hvordan behandles kranspulsbehandlingen?

Utseendet av spasme (angiospasme, kramper) i hjerteområdet indikerer en økning i tone i kranspulsårene. Blodstrømmen forstyrres og iskemisprosessen (mangel på ernæring) av muskelvev begynner. Denne tilstanden er fulle av en manifestasjon av en funksjonsfeil i hjertefrekvens og hjerteinfarkt. Et angiospasm kan oppstå andre steder. Det utvikler seg mot bakgrunn av neglisjert aterosklerose. Situasjonen forverres når den utsettes for irriterende faktorer. Pasienten bør straks fjerne spasmen og konsultere en lege slik at han kan få full behandling.

klassifisering

Det er akseptert å dele angiospasm ved lokalisering. En farlig form er en økning i tonen i karene i hjertet og hjernen. Relativt trygt er perifer spasmer:

 • gjenopplivning og akrocyanose (manifestert på grunn av kulde);
 • en økning i tonen i hendene i hendene;
 • mesh blåmerke (forekommer på underdelene).

Perifere angiospasmer forekommer ofte på bakgrunn av vegetativ-vaskulær dystoni (VSD). De representerer ikke en bestemt fare, som ikke kan sies om mer alvorlige former:

 • spasmen i netthinnen;
 • angiospasme av cerebral fartøy;
 • økning i tonen til store (hoved) arterier;
 • spasmer i koronarbeinene.

Problemer identifiseres ved hjelp av en instrumentell undersøkelse. Basert på de oppnådde resultatene, utføres et behandlingsforløp.

Årsaker og symptomer på hjertespasmer

Spasme i kranspulsårene kan skyldes patologiske prosesser som finner sted i kroppen:

 • aterosklerose;
 • patologi i mage-tarmkanalen og indre organer;
 • sykdommer forårsaket av infeksjoner og allergener;
 • komplikasjoner av revmatisme og syfilis.
 • Ulike faktorer kan akselerere utviklingen av angiospasmet i hjertemuskelen. Bare noen av dem kan elimineres. Deres liste er som følger:

  • drikker alkohol;
  • anemi (anemi);
  • neurose forårsaket av vedvarende stress;
  • fedme;
  • fysisk overbelastning;
  • langvarig eksponering for kaldt;
  • høy viskositet av blod;
  • eksponering for medisiner;
  • hypertensjon, manifestert av høyt blodtrykk;
  • forgiftning av kroppen.

  Den uopprettelige gruppen av grunner er ikke like voluminøs:

  • alder;
  • kjønnsidentitet
  • genetisk faktor.

  Unngå forverring av kardiovaskulærsystemet eller arvelig disposisjon er umulig. Seksualitet er oppført på grunn av statistiske data.

  Menn over 40 år er mye mer sannsynlig å gjennomgå aterosklerose. Indikatoren er lik etter 60 år når aktiviteten til det kvinnelige hormonelle systemet reduseres.

  Symptomer på spasmer i hjertekarene er vanligvis følgende:

  • forvirring av bevissthet;
  • blanchering av huden;
  • manifestasjon av kald svette;
  • økt hjertefrekvens (takykardi);
  • svimmelhet;
  • pusteproblemer (det er vanskelig å ta et dypt pust);
  • lavere lemmer temperatur
  • panikkanfall;
  • hodepine.


  Med spasmer av koronarbeinene, forårsaket av deres innsnevring til 60-70%, kan symptomene skille mellom smerteopplevelser, karakteristisk angina. Et lignende angrep stoppes av Nitroglycerin. De venøse arteriene utvides, noe som fører til en reduksjon i symptomernes alvorlighetsgrad. Før du tar det, er det ønskelig å måle trykket, siden stoffet bare er tillatt ved normale og forhøyede satser. Hvis ingenting er gjort, vil pasienten føle smerte i 20-30 minutter.

  For å unngå utvikling av angiospasmet i hjertekarene, er det nødvendig å eliminere faktorene som har en negativ effekt. Et fullstendig behandlingsprogram er laget av en kardiolog etter undersøkelsen.

  Det kliniske bildet og årsakene til andre angiospasmer

  Angiospasm manifesterer seg på forskjellige måter, avhengig av form og årsak. Dens perifere varianter forårsaker ikke spesielle komplikasjoner og er oftest forbundet med en økning i tonen i kapillærene. De er i stort antall lokalisert i huden. Spasm av cerebral og trunk fartøy er farligere på grunn av volumet av overført blod. Følgende faktorer påvirker prosessen:

 • vær;
 • psykologisk og fysisk overstyring;
 • livsstil;
 • hypoksi;
 • aldersendringer;
 • rus;
 • forstyrrelse av nervesystemet.
 • Lydfaktorer kan forårsake skarp spasmer av blodkar, spesielt i nærvær av visse patologiske prosesser i kroppen:

  • aterosklerose;
  • betennelse i blodkar;
  • osteokondrose (cervical avdeling);
  • onkologiske sykdommer;
  • dysfunksjon av endokrine kjertler;
  • vegetovaskulær dystoni;
  • nyrepatologi;
  • hypertensjon;
  • hjertesvikt.

  Hver type angiospasm har sine egne spesifikke egenskaper, slik at det er mulig å anta lokalisering:

  • Økningen i tonen i karene i de øvre lemmer i medisin kalles Reynauds syndrom. Hendene mottar ikke nok blod. Gradvis synker deres følsomhet, og tegn på parestesi (prikking, følelse av "tannkjøtt", følelsesløshet) vises.
  • En sterk spasme av cerebral fartøy provoserer en hemodynamisk svikt og markerte nevrologiske symptomer. Den resulterende hypoksia i hjernen er ledsaget av hodepine, utseendet på "flyr" foran øynene, oppkast, ringe i ørene og svimmelhet. Pasienten er mer sannsynlig å utvikle et slag og viser generell svakhet og tretthet.
  • Retina angiospasm er preget av fluer foran øynene, nedsatt synsstyrke, en følelse av irritasjon av øyets overflate og hurtig blinking.
  • Med akrocyanose øker utmattelsen av lemmer, svette sekresjon og huden blir blå. En lignende reaksjon oppstår i kulde.
  • Fruktbarhet er karakteristisk for høst og vinterpore. Under påvirkning av lav temperatur blir huden på ansikt, hender og føtter tettere, blir blå, brenner og klør. Hvis du begynner å gni de berørte områdene, er smerten manifestert.
  • Med spasmer av hovedkarakteristika, legger huden på underbenet seg, og blir så blå på grunn av hypoksi. Etter normalisering av vaskulær tone blir beinet rødt, noe som indikerer restaurering av blodtilførsel.
  • Meshed levido manifesterer seg i de fleste tilfeller hos kvinnelige representanter. I området av hofter eller ved anklene vises et nettmønster av blå. Om ham blir huden blek. Mer uttalt klinisk bilde i den kalde årstiden. Om sommeren kan bildet helt forsvinne. Ubehagelige opplevelser oppstår ikke.

  Metoder for rask gjenvinning av vaskulær tone

  Angiospasm finner vanligvis på et uoppdaget øyeblikk. Tinning og følelsesløp i huden kan tolereres, noe som ikke kan sies om å øke tonen i hjerne- og kranspulsårene. Det er farlig, ikke bare for symptomer, men også for komplikasjoner. Pasienten må finne ut hva som skal gjøres for å lindre tilstanden. Hvis det gjelder hender og føtter, vil følgende tips fungere:

  • Påvirke det berørte området av huden med massasjebevegelser. Vevet begynner å varme opp, noe som vil bidra til å forbedre hemodynamikken og avslappingen av blodårene. Denne stimuleringen fjerner spasmer forårsaket av forkjølingen i 4-5 minutter.
  • Varme bad for øvre eller nedre ekstremiteter med tilsetning av salt fjerner symptomene på økt vaskulær tone. Nok til å dyppe hendene dine (i albuen) eller føttene (føttene) i 10-15 minutter. I stedet for et bad, kan du påføre en varm wrap, pakke den berørte lemmen med en varm klut.

  Fjern symptomene på spasmer i hjertemuskelen vil tillate slike metoder:

  • Varm te med honning og melissa;
  • buljonger av hagtorn, valerian og motherwort.

  Med retinal angiospasme vil folkemidlene og fysiske virkemåter hjelpe:

  • Påfør århundrene en kald komprimering, mettet med infusjon av løvetann, plantain og St. John's wort, i 10-15 minutter.
  • Mass vekselvis pannen, templene og occiput i 10 minutter.

  Å gjenopprette den normale tonen til hjernens fartøy vil hjelpe følgende metoder:

  • Hold føttene i kaldt vann i 3-5 minutter;
  • ligge på sengen, legger en pute under hodet;
  • gjør massasje av den tidlige og occipital regionen;
  • med hodepine ta en pille "Spazgan" eller "Nurofen";
  • vask ansiktet med kaldt vann;
  • bruk en beroligende middel (Corvalol, tinktur av hagtorn);
  • drikke varm te med honning.

  Teknikker som brukes hjemme kan kun midlertidig lette tilstanden. En full behandling vil bli utført etter diagnose. Hvis symptomgraden ikke reduseres, bør du ringe en ambulanse.

  Kurs for terapi og diagnostikk

  Etter avslørende tegn på angiospasme, bør du konsultere en terapeut eller kardiolog. En spesialist vil gjennomføre en undersøkelse for å finne ut om det finnes kjente patologier og forstyrrende symptomer. Deretter undersøker han pasienten og anbefaler å gjennomgå flere undersøkelser:

 • ultralyd dopplerografi;
 • EKG;
 • koronar angiografi;
 • magnetisk resonans og datatomografi.
 • Et behandlingsregime er laget, med fokus på årsaken til spasmer og tilstedeværelsen av andre sykdommer. Den er basert på ulike grupper av rusmidler:

  • For hypertensjon og tilstedeværelsen av aterosklerotiske innskudd anbefalte legemidler med antihypertensive egenskaper (beta-blokkere) og piller for å senke kolesterol (statiner).
  • Som et middel for å lindre spasmer, brukes medisiner fra gruppen kalsiumkanalblokkere (Amlodipin, Kordafen).
  • Spasmolytika ("No-Shpa", "Papaverin") bidrar til å stoppe hodepine.
  • Beroligende midler laget av naturlige komponenter (Crataegus tinktur og peppermynte), og legemidler basert på kjemiske forbindelser ( "Seduxen" "I") redusere blodårer tone og spenning
  • Nootropics ("Fenibut", "Pantogam") forbedrer metabolske prosesser i hjernen.
  • For å forbedre blodsirkulasjonen foreskrives tabletter med en vasotonisk effekt (Actovegin, Cavinton).
  • For å øke toleransen av organismen til omgivelsene anvende legemidler og avkok basert aralia, sitrongress, ginseng og Eleutherococcus.
  • Tabletter basert på magnesium, kalium og B-vitaminer vil bidra til å forbedre nevromuskulær overføring og arbeidet til kardiovaskulær og nervesystemet generelt.

  Med utviklingen av angina pectoris angrep mot en bakgrunn av koronar spasmer brukes "Nitroglycerin". Tabletter brukes sublinguelt (under tungen), men ikke mer enn 3 med et intervall på 3-5 minutter, for ikke å forårsake hypotensjon. I alvorlige tilfeller vil legen anbefale operasjonen:

  • Koronar-arterie-bypass-podning utføres for å skape bypass-blodstrømningsveier.
  • Stenting gjør det mulig å utvide det smalte fartøyet og fikse det i denne posisjonen.

  Varigheten av behandling for spasmer av hendene og føttene kan overstige 1 år.

  For deres lettelse, er fysioterapi ofte foreskrevet. Når nekroseområdene vises på huden, brukes salver med en helbredende og anti-inflammatorisk effekt.

  Som forebygging av tilbakefall av angiospasme er det nødvendig å huske anbefalingene fra spesialister:

  • unngå hypotermi
  • overgi alkoholholdige drikker;
  • årlig gjennomgå en full undersøkelse
  • slutte å røyke
  • utgjør riktig diett
  • følg indikatorene for trykk, vekt, puls sukker og kolesterol;
  • styrke immunitet
  • ta pauser under arbeidet;
  • sove 7-8 timer om dagen;
  • å gå inn for sport.

  Spasm av koronar og andre arterier er en konsekvens av eksterne faktorer og sykdommer-provokatører. Det er preget av symptomer på vevshypoksi. Etter en omfattende undersøkelse vil legen kunne identifisere årsaken til angiospasmen. Som behandling er medisiner og fysioterapeutiske prosedyrer foreskrevet. Alvorlige tilfeller krever kirurgi.

  Symptomer og manifestasjoner av spasmer i koronarbeinene

  Spasm av kranspulsårene er en rask innsnevring av karene som føder hjertets glatte muskulatur. Dette er en av de farligste forholdene, og hvert år fører det til tusenvis av dødsfall. Dette symptomet anses som den viktigste manifestasjonen av iskemisk sykdom, så vel som noen andre patologier.

  På grunn av innsnevring av lumen faller blodet til kardiomyocyttene kraftig, de begynner å oppleve oksygen sult, og et fenomen kalles iskemi oppstår. Å fjerne spasmene som brukes antianginale legemidler, hvorav den mest populære er nitroglyserin.

  Hva kan si følelsen av spasmer i hjertet?

  Det er ingen grunn som fører til et stentokardisk angrep. Ofte er det en kompleks effekt av flere faktorer som forårsaker spasmer. Slike sykdommer kalles polyetiologisk.

  Det er følgende hovedårsaker:

  • aterosklerose;
  • autoimmune og endokrine sykdommer;
  • fedme;
  • hypertensiv sykdom;
  • vegetativ-vaskulær dystoni (VSD) og andre neuroser;
  • systemisk vaskulitt;
  • komplikasjoner av smittsomme sykdommer.
  • Følgende risikofaktorer påvirker også prosessen:
  • sex (oftest hos menn);
  • alder (mer typisk for eldre);
  • alkoholmisbruk og røyking;
  • genetisk predisposisjon (hvis slektningene dine har en slik sykdom, stiger risikoen);
  • mangel på mosjon,
  • konstant stress.

  Hva er krampen i koronarbeinene og hvordan er det manifestert?

  I motsetning til andre organer er hjertet (sammen med hjernen) svært følsomt for hypoksi, og til og med en kortvarig deprivasjon av energisubstansene medfører alvorlige uregelmessigheter i organets funksjon. Vanligvis anginaangrep (dette er navnet på en lignende tilstand) varer ikke lenge, men de svekker seg betydelig pasientens fysiske evner.

  Langvarig spasme (spesielt hvis den er komplisert ved trombose), kan føre til hjerteinfarkt - dvs. dø av hjertemuskelen, som regnes som hovedårsaken til døden i strukturen av hjertepatologi.

  Ofte forekommer denne tilstanden med en økning i belastningen på hjertet, for eksempel under hardt fysisk arbeid eller sterke følelsesmessige erfaringer. Imidlertid, med en slik ondartet form som Prinzmetalls angina, oppstår spasmer også i hvilemodus.

  Symptomer på spasmer i hjertekarene er svært karakteristiske, det er ikke vanskelig å gjenkjenne dem.

  Angrepet begynner med akutt trykk eller komprimerende smerte bak brystbenet, som kan gi i venstre arm, i venstre halvdel av underkjeven, i området av scapula og nakke. I noen tilfeller utvikler magesekken når det oppstår smerte i overlivet. Ofte er denne tilstanden forvirret med forverring av magesår eller andre patologier i mage-tarmkanalen.

  Smerter er også ledsaget av følgende symptomer:

  • en følelse av mangel på luft, blir det vanskelig å puste inn;
  • økt svette;
  • perifer cyanose;
  • skjelving i lemmer, kramper;
  • takykardi, følelse av uregelmessig hjerterytme;
  • økt angst, frykt for døden;
  • forvirring, svimmelhet;
  • hypotensjon.

  Vanligvis anginale symptomer varer 2-5 minutter, men ikke mer enn 20. Det tas ved å ta nitroglyserin eller et annet lignende preparat. Hvis smerten ikke passerer, indikerer den mulig utvikling av hjerteinfarkt, i dette tilfellet, ring en ambulanse umiddelbart.

  Hva skal jeg gjøre hvis jeg har disse symptomene?

  Hvis du først oppdaget symptomer på hjertemuskulatur, bør du snarest mulig konsultere en spesialist for å utføre en kontroll og få behandling. Husk at dette er en veldig farlig tilstand, som ofte fører til døden.

  For å lindre et angrep hjemme, ta en tablett nitroglyserin under tungen. Legemidlet begynner å virke om noen få minutter og smerten går.

  For å diagnostisere denne sykdommen, bruk følgende metoder:

  • EKG;
  • Daglig Holter Ekg-overvåking;
  • ultralyd ekkokardiografi;
  • funksjonelle øvelsestester (veloergometri, Valsava test);
  • MR eller CT;
  • bryst røntgen;
  • Kontrastangiografi av kranspulsårene.
  Også gjennomført laboratorieundersøkelser:
  • generell analyse av blod og urin;
  • biokjemisk blodprøve;
  • iskemiske markører (troponin, kreatinfosfokinase, LDH);
  • test for revmoproby.
  Basert på disse undersøkelsene, er behandling foreskrevet, som inkluderer følgende:
  • antianginal medisiner;
  • spasmolytika;
  • cardiotonic;
  • hjernebeskyttere;
  • antihypertensiva;
  • anti-kolesterol medisiner.

  I noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig, for eksempel ved shunting eller stenting.

  Det anbefales ikke å bruke medisiner uten å konsultere en lege, inkludert folkemidlene. Til slutt bør det huskes at en slik behandling er oftest symptomatisk. For å påvirke årsakene må du først og fremst lede en sunn livsstil. Fysiske øvelser bidrar til stimulering av hjerteblodstrøm, og avvisning av dårlige vaner neutraliserer deres negative påvirkning på myokardiet.

  funn

  Tilstedeværelsen av koronar spasmer indikerer utviklingen av koronar hjertesykdom, som er en stor fare for livet. Denne tilstanden betraktes som en "sivilisasjonssykdom" og oppstår på grunn av hormonelle eller nervøse lidelser, forverring av hjerteblodstrømmen.

  Ved utseendet til de første tegnene på angina pectoris, som for eksempel brennende smerter bak brystbenet, kortpustethet og lunger, må du søke hjelp så snart som mulig. Bare tidlig diagnose, behandling og forsiktig gjennomføring av forebyggende tiltak kan forlenge pasientens liv.

  Symptomer på spasmer i koronarbeinene: Når hjertet mangler ernæring

  Sykdommer i hjertemuskelen forårsaker ikke bare ubehag for en person, men også en alvorlig trussel mot livet. Så, vasospastisk angina, ledsaget av en skarp og ofte plutselig innsnevring av arteriene som mater hjerte, kan forårsake akutt koronarsyndrom, og til og med utløse utvikling av hjerteinfarkt.

  Hva er symptomene på kranspulsåpning, hvorfor oppstår det, og hvordan man kan unngå utviklingen? Svarene på disse spørsmålene finner du i vår gjennomgang og video i denne artikkelen.

  Kjernen i problemet

  Vaskulær arbeid reguleres av mange faktorer: aktiviteten til det autonome nervesystemet, volumet av sirkulerende blod og nivået av perifer motstand. Forstyrrelse av homeostase mekanismer fører til ulike lidelser, inkludert angiospasm.

  Spasm av koronar (coronary) fartøy er en skarp og plutselig innsnevring av lumen av arteriene på grunn av en reduksjon av deres glatte muskulære muskulatur. Til tross for at en slik patologi er midlertidig, fører det til utilstrekkelig inntak av oksygen og næringsstoffer til hjertemuskelen og utviklingen av angina pectoris.

  Vasospastisk angina (prenmetal angina) er en spesiell form for koronararterieinsuffisiens, som utvikler seg i ro. Det manifesterer seg med smerte og ubehag bak brystbenet, kortpustethet, en følelse av frykt for død og panikk. I motsetning til angina pectoris, er denne patologien ikke forbundet med fysiske eller psykomotiske stresser og utvikler seg ofte om natten.

  Vær oppmerksom! Den farligste for utviklingen av akutte kardiovaskulære katastrofer er 3-4 timer om natten. Ifølge statistikk utvikler de fleste hjerteinfarkt på dette tidspunktet.

  De eksakte årsakene til utviklingen av kranspulsfrekvens er ikke etablert av spesialister.

  Legene bemerker virkningen:

  1. Aterosklerose av fartøy. I tillegg til den mekaniske innsnevring av lumen i arteriene som følge av kolesterol plakk, fører denne sykdommen til svekket innervasjon av karveggen og provoserer vasokonstriksjon over eller under området for blokkering.
  2. Gastrointestinale sykdommer.
  3. Infeksiøse-inflammatoriske og allergiske sykdommer.
  4. Patologier ledsaget av metabolske lidelser.
  5. Røyking.
  6. Reumatoid vaskulær lesjon.
  7. Systemiske endringer i vaskulære vegger med syfilis.

  Hovedrollen i patogenesen av angiospasmet er skaden på det vaskulære endotelet, noe som fører til en økning i produksjonen av vasokonstriktorstoffer som bidrar til innsnevring av arterien. Syntese av vasodilatatorer, som fører til avslapning av glatte muskelceller og utvidelse av fartøyets lumen, tvert imot, suspenderes.

  Kliniske manifestasjoner

  Innsnevring av koronararteriene fører til utvikling av angina pectorisangrep.

  Blant de viktigste manifestasjonene er:

  • intenst akutt, presserende eller komprimerende smerte bak brystbenet (gjennomsnittlig varighet - 2-5 minutter);
  • bestråling av smerte i venstre skulder, scapula, nakke;
  • kortpustethet, følelse av mangel på luft;
  • takykardi;
  • klebrig kald svette;
  • svimmelhet;
  • kvalme, noen ganger oppkast.

  Med alvorlig angiospasme er smerten så sterk at folk bokstavelig talt fryser, prøver å ikke bevege seg. Pasientens ansikt er blekt, dekket med svette dråper, hendene hans er presset til brystet. Etter en stund slapper det anstrengte fartøyet av, og smertefulle opplevelser avtar.

  Vær oppmerksom! Høy intensitet og langvarig smerte, som ikke stopper med konvensjonelle midler, kan være et tegn på et utviklet hjerteinfarkt. Ring umiddelbart til en ambulanse for å gi pasienthjelp og sykehusinnleggelse til pasienten på sykehuset.

  Hvordan diagnostisere en sykdom

  I sykdomsdiagnosen spilles en stor rolle ved å snakke med pasienten, hvor det er nødvendig å finne ut intensiteten, lokaliseringen, naturen og betingelsene for smerteutbrudd. Ved hjelp av disse dataene vil legen kunne gjette mulige årsaker og konsekvenser av angina pectoris, utarbeide en diagnostisk plan og foreskrive riktig behandling for sykdommen.

  I tillegg inneholder standardinstruksjonen for undersøkelse av pasientene følgende laboratorie- og instrumenttester:

  • generell klinisk analyse av urin og blod;
  • biokjemisk blodprøve - bestemmelse av elektrolytter, totalt kolesterol og lipoproteiner, alkalisk fosfatase og transaminaser (ALT, AST);
  • hjerte-troponiner av markørene T og I - indikerer nekrose (irreversibel skade) av myokardceller;
  • elektrokardiografi - det er en nedgang i ST-intervallet i angrepets topp
  • Ekkokardiografi - lokale iskemiske endringer er definert;
  • veloergometry - utført for å bestemme den maksimale fysiske belastning som kan opprettholdes av pasienten uten å forstyrre tilførselen av oksygen og næringsstoffer til hjertemuskelen;
  • Koronarangiografi - er utnevnt for å vurdere lokalisering, prevalens og omfanget av skade på koronararteriene.

  Vær oppmerksom! Vanligvis pasienter som lider av kramper i arteriene i hjertet, sier en viss rytme i løpet av sykdommen: smerte stenokardicheskie utvikle seg på samme frekvens, for eksempel en gang om dagen, en gang i uken eller en gang i måneden.

  Utenfor angrep hos pasienter med klassisk angina Prinzmetal observeres objektive tegn på nedsatt blodmengde i hjertemuskelen. Ofte er pasientens klager det eneste legen må stole på. I dette tilfellet kan du bekrefte diagnosen med den daglige overvåking av EKG.

  Aktuelle tilnærminger til behandling

  En kompleks tilnærming er viktig i behandlingen av vasospastisk angina pectoris. Hovedoppgaven til den legeutnevnte behandlingen er å lindre spasmer i hjerteskjærene og forhindre utvikling av akutte komplikasjoner.

  Ikke-farmakologiske metoder

  For å redusere frekvensen av angina angrep, kan pectoris være, hvis den direkte påvirker dens årsakssaker.

  Alle pasienter anbefales:

  • mindre å være i et utkast og kle seg i været;
  • slutte å røyke og alkoholmisbruk
  • unngå stress;
  • opprettholde et tilstrekkelig nivå av fysisk aktivitet
  • Ikke overeat: Det siste måltidet skal være 3-4 timer før sengetid.
  • sove i komfortable forhold og hyggelige omgivelser.

  De mest effektive stoffene for å arrestere et angrep

  Medikamentell behandling av angiospasm er rettet mot å slappe av glatte muskelvev i vaskulærveggen og øke fartøyets lumen.

  To farmakologiske grupper har vist seg å være effektive:

  • nitrater av langvarig handling;
  • kalsiumantagonister.

  Nitrater er en gruppe medikamenter som kan utvide blodkarets lumen ved å syntetisere NOx.

  Etter virkningsvarighet kan alle nitrater deles inn i:

  • Midler for normal virkningsvarighet (opptil 60 minutter) - Nitroglyserin, Isoket;
  • betyr med en gjennomsnittlig langvarig effekt (1-6 timer) -Cardiqet, Kardiask;
  • Midler til langvarig virkning (6-24 timer) - Isosorbid-dinitrat, Isosorbid-5-mononitrat.

  Ved vedlikeholdsbehandling av vasospastisk angina brukes langtidsvirkende legemidler. På tidspunktet for et angrep er det bedre å bruke høyhastighets medisiner, for eksempel Izoket.

  En av de lovende farmakologiske gruppene for behandling av angina prinzmetal er kalsiumkanalblokkere.

  Disse stoffene påvirker direkte de patogenetiske mekanismene ved utvikling av patologi og bidrar til rask avspenning av glattmuskelarterier. De valgte stoffene er vist i tabellen under.

  Tabell: Kalsiumantagonister i terapi av angiospasm

  Hva er vasospasm?

  Der det er plutselig smerte i hjertet eller baksiden av hodet, kan kun forstås ved en detaljert undersøkelse i en medisinsk institusjon. Men en hyppig årsak er en spasme av koronarbeholdere, hvor blodstrøm og oksygenforsyning, næringsstoffer gjennom hele kroppen, er tilveiebrakt. Hva forårsaker spasmer? Hva forårsaker vaskulær patologi? Er det mulig å forhindre spasmer i koronarbeinene eller å gjenopprette pasientens helse?

  Koronar fartøyer - hva er det?

  Alle organer i kroppen er forbundet med en web av sirkulasjonssystemet, som inkluderer:

  • Den arterielle grenen - forsyner hjertet, hjernen, nyrene, leveren og andre systemer med blod, mettet med oksygen og næringsstoffer.
  • Den venøse grenen er den kanalen gjennom hvilken blodet strømmer med avfall og karbondioksid, noe som tillater bortskaffelse av unødvendig avfall fra kroppen.

  Diameteren for begge grener er variert, jo lenger fra hjertet, jo mindre deres størrelse - kapillærer postcapillaries, precapillaries, arterioler, arterier, vener. Hvert fartøy har et hulrom som er foret med glatt muskel som bidrar til blodstrømmen beveger seg med en viss hastighet.

  Retningen av strømmer langs blodårene og arteriene er motsatt, til hjertet er blodstrømmen langs arterialgrenen, fra hjertet gjennom venekanalen.

  Koronar fartøy Disse er store arterier, gjennom hvilke blod går inn i hjertet og inn i hjernen. Hvis en skarp spasme oppstår i et koronarfartøy, føles en person smerte av varierende intensitet i hjertet eller hodet, som avhenger av plasseringen av spasmen. I dette tilfellet blir prosessen med blodsirkulasjon forstyrret, fordi væsken beveger seg i en sirkel, og enhver hindring bremser den ned.

  Hvor oppstår spasmen av koronarbeinene?

  I menneskekroppen har naturen tenkt gjennom alle detaljer. Selv en krampetrekning av blodkar er ikke ansett lidelser hvis det er kortvarig, på grunn av en instinktiv reaksjon på den omkringliggende virkeligheten. Fartøy kommer i tone på den tiden av frykt, sinne, må mobiliseres for å forsvare seg mot enhver trussel, slik som hypotermi, brannsår, rørende eller skarp gjenstand, og mer.

  Vaskulær spasme Er en reaksjon, men ikke alltid ufarlig i alle tilfeller. Spasmodiske koronarbeholdere er så alvorlige at det helt stopper blodstrømmen, og skaper en trussel mot oksygen og næringsstimulering av vevceller. Når det gjelder koronarfartøy oppstår iskemi av hjertevev eller hjerneceller. Dette er ikke en vits, men en alvorlig trussel mot menneskelivet.

  Hvis spasmen i koronarbeholderen er forlenget, er det risiko for komplikasjoner:

  • I hjertet utvikles angina av forskjellig effekt og form.
  • Cellene dør i hodet, noe som fører til brudd på noen funksjoner i kroppen og bevisstheten.

  Hvis naturlig mikrovasospasme er et normalt fenomen, krever spasmer av koronarbeholdere øyeblikkelig undersøkelse og passende behandling.

  Hovedårsakene til spasmer i koronarbeinene

  Selvfølgelig oppstår ikke spasmer i sirkulasjonsarterien selv. Hvorfor fartøy er spasmer, ofte pasienter som allerede har opplevd et anfall av koronarfartøy hjemme eller hjemme, spør ofte spørsmålet.

  Fordel følgende grunner:

  • Slagging av den vaskulære kanalen - dannelsen av kolesterolplakk på veggene, som gradvis øker i størrelse og kan blokkere kanalen med 100%. En farlig tilstand, når hjerte- og hjernepatologier oppstår, er en overlapping på 50-70%. Plakkformer dannes gjennom sirkulasjonssystemet og utgjør en trussel, men deres nærvær direkte i koronarbeinene er en stor belastning på hjertemuskelen eller hjernecellene.
  • Osteokondrose eller patologi i livmorhalsområdet er en faktor som bidrar til innsnevring av fartøyene som er ansvarlige for å forsyne hjernen.
  • Patologi mage-tarmkanalen fører til en krampe i koronarkarene, fordi prosessen med fordøyelsen og assimilering av mat er brutt, noe som direkte påvirker kvaliteten på blod i skipene.
  • Smittsomme sykdommer - dette er en ekstra byrde på sirkulasjonssystemet, fordi virusene fører til alvorlig forgiftning, forurensning av blodet.
  • Hypertensjon, diabetes, allergier og mange andre sykdommer.
  • Misbruk av alkohol, nikotin, feil mat, tabletter.

  Jo mer provokerende faktorer, desto raskere er spasmen av koronarbeinene.

  Klassifisering av spasmer i kar

  Alle blodkar er betinget oppdelt i:

  • De periferene ligger nærmere huden;
  • Sentral, leverer indre organer og den menneskelige hjerne.

  Ved å komme fra en slik klassifisering av blodårene, er spasmer av karene delt i henhold til lokaltegn: perifert og stamme.

  • Perifer spasm av blodkar forekommer oftest i regionen av øvre eller nedre ekstremiteter. Symptomer på slike spasmer vises på huden i form av plural eller blåhet av integumentet. Noen ganger klager pasienter på kramper, prikking eller smerte, fordi blod ikke strømmer til spasmer. I medisin kalles slike angrep vasospasm.
  • Trunk spasm forekommer i store arterier, som er ledsaget av en smerte av høy alvorlighetsgrad enn med perifer spasm. I hjertet av hjertet er spasmen av koronarbeinene. Cerebral spasm er innsnevring av lumen i koronarbeinene som leverer hjernen. I pasientens anamnese vises termen angiospasme, - reduksjon av koronar vaskulære vegger i kort tid på grunn av innsnevring av lumen i muskelkanalen.

  Eventuelle angiospasms ubehagelig og føre til forskjellige komplikasjoner, men spasmer i koronare og cerebrale arterier uten riktig behandling er ofte årsak til hjertesvikt og hjerne.

  Hva føler en person?

  Symptomer på koronar spasmer virker uventet og uavhengig av fysisk eller emosjonell stress. Koronarfartøyet smalner i varierende grad, noe som påvirker symptomene.

  Følgende kliniske bilde blir ofte observert:

  • En skarp smerte bak brystet. Kraften i smerte gjør at en person intuitivt legger hånden i fokus for spasmer. Angrepet varer 20 minutter eller mer.
  • Sårhet sprer seg til scapula, til venstre arm.
  • Frykt, panikk.
  • En person reduserer aktivitet, kan helt stoppe, ikke ønsker å gjenta et angrep av smerte.
  • Økt hjertefrekvens.
  • Redusert blodtrykk.
  • Kaldsvette kommer ut.
  • Følelse av kulde i hendene og føttene på grunn av funksjonsfeil i hjertet og senking av blodstrømmen i perifere kar. Noen ganger er det kortsiktig kramper.
  • Det er en følelse av mangel på oksygen, det er vanskelig å puste.
  • Ubehag fra mage-tarmkanalen.

  Svimmelhet og hodepine er symptomer på angiospasmet i hjernen (kransetankene). Med et langt angrep kan det være tegn på forvirret bevissthet, usammenhengende tale, noe som ligner på et slag.

  Typer av komplikasjoner med spasmer i hjertekarene

  Hvis det var en innsnevring av kranspulsårene med et akutt klinisk bilde, kan man være sikker på at det er komplikasjoner. I hjertet området utvikler angina, som en reaksjon på mangel på oksygen og ernæring i hjertemuskelen, på grunn av hvilke vevsceller dør av. Angina pectoris er et mellomstadium før et hjerteinfarkt. Hvis du ikke starter behandling på riktig tid, vil et hjerteinfarkt ikke få deg til å vente.

  Angina pectoris som oppstår ved koronarinnsnevring, i henhold til manifestasjonsform, er klassifisert i følgende typer:

  • Stress - smerte oppstår mot bakgrunnen av overdreven fysisk eller emosjonell aktivitet. Forstyrrelsen av hjertet skyldes utilstrekkelig blod for metabolske prosesser. Slike angina observeres med en rask oppgang til et høyt gulv på trappene, når de kjører, gledelig eller trist, når de sier at ånden fanger.
  • Stabil - koronar spasmer oppstår i flere dager, uker, måneder. Koronar spasmer forekommer i forskjellige grader av stress, noe som krever gradering av denne typen angina pectoris med 4 klasser.
  • Spontan eller hvilestipokardi - koronar spasmer opptrer uventet uten noen tidligere faktorer. Selv under søvnen kan en person føle et angrep av smerte, fordi hjertet mangler blodgennemstrømning på grunn av innsnevring av koronararteriene.

  Ethvert brudd i blodstrømmen inn i hjertemuskelen passerer ikke uten spor og gjør en persons liv dårligere. Forsømme symptomene på spasmer i brystet er fulle av et angrep av et hjerteinfarkt, et funksjonshemning eller et dødelig utfall.

  Komplikasjoner av blodstrømmen til hjernen

  Angiospasmer i hjernens kransbeholdere er ikke mindre farlige enn ved innsnevring av lumen i hjerteårene. Patologi cerebrale fartøy i folk som er eldre enn 30 år på grunn av tretthet, ryggsmerter, manglende overholdelse av søvn og våkenhet, feil holdning.

  Plaques i koronararteriene dekker levering av oksygen og ernæring til hjernecellene, som manifesteres av smerter i nakken, templer, frontdel. Det er tegn på høyt blodtrykk, fordi hjertet intensiverer arbeidet med å skyve blod gjennom de smale koronarbeinene inn i hjernen.

  Svimmelhet, hukommelsestap, nummenhet i lemmer, problemer med hørsel og syn er de mulige konsekvensene av nedsatt sirkulasjon i hjernens kransbeholdere.

  Hvis du ikke løser problemet med å redusere koronarbeinene, er konsekvensene mulige:

  • redusert synsstyrke;
  • redusert hørselkvalitet;
  • desorientering i rommet;
  • forstyrrelser i minnet;
  • ubalanse i nervesystemet;
  • taleforstyrrelser.

  Smerter som har et forlenget kurs bør diagnostiseres slik at legen kan ordinere behandlingen i tide.

  Hvem skal jeg kontakte for å få råd?

  Hvis hjertet eller hodepine ikke beskjæres nitroglyserin, aspirin og andre legemidler er ikke i ro og eksklusjons utløsende faktorer må bli undersøkt ved hjelp av følgende eksperter:

  Laboratorie- og maskinvareforskning er obligatorisk:

  1. Det er nødvendig å donere blod, som en generell, så detaljert analyse, for å forstå hvorfor hjertet eller hodepinen gjør vondt.
  2. Pass EKG, ekkokardiografi.
  3. Utføre et elektrokardiogram med en belastning for å forstå hva slags last kan tåle hjertemuskelen og under hvilke forhold det er smerter under hjerte, brystben, eller på andre områder, som indikerer den koronare spasme.
  4. Lag ultralyd av venøse og arterielle kar for dannelse av blodpropper eller plakk i koronararteriene og andre kar. Hvis patologi er funnet i underekstremitetene, bør behandling foreskrives umiddelbart. En trombose eller plakk er en trussel mot koronararterie okklusjon. Coronarospasm oppstår øyeblikkelig og kan føre til hjerteinfarkt.
  5. Ved deteksjon av brudd i en kransarterie under EKG belastning tilordnet coronarography ved hvilken lokalisering bestemmes av graden av koronarkar, som kan krampe.

  Samler en komplett historie, velger legen en behandlingsmetode for å utelukke tilbakefall av spasmer av koronarbein, angina pectoris eller mer alvorlige hjertesykdommer. Hvis koronar spasmen er moderat og primær, er medisinsk og diettbehandling foreslått. Alvorlige koronarangrep viser kirurgisk inngrep.

  konklusjon

  Hva er krampen i koronarbeinene, fra hva som skjer og hva konsekvensene kan føre, er ekstremt klart. Det er viktig å utelukke koronarpatologi på et tidlig stadium, gitt at moderne medisin gjør underverk hvis pasienten er interessert i sin egen helse. Forebygging i ernæring, livsstil, avvisning av dårlige vaner og mulig fysisk anstrengelse utelukker koronarpatologi.

  Les Mer Om Fartøyene