Spasm av blodkar: i hender, ben, hjerte (kranspulsårene)

De vanligste og farligste sykdommene er hjertesykdommer og blodårer. Noen av dem er medfødte eller arvelige. Men de fleste kommer som følge av stress eller en feil livsstil. Ofte årsaken til et akutt hjerteinfarkt (og noen ganger plutselig død) er en vasospasme.

Legene kaller det angiospasm. Dette er en midlertidig økning i tone i blodkarene, både store (arterie) og små (kapillærer), innsnevret av atherosklerotiske plakk. Samtidig akkumuleres blod i noen områder, mens andre mister mindre av det. Som et resultat forstyrres tilførselen av vev med oksygen og fjerning av karbondioksid fra dem. Som et resultat av den hyppige manifestasjonen av angiospasmer, begynner en alvorlig sykdom - vaskulær dystoni (akutt vaskulær krise). I noen tilfeller reduseres blodtilførselen til enkelte deler av myokardiet til et kritisk nivå, noe som forårsaker forekomsten av livstruende menyarytmi eller til og med et hjerteinfarkt.

Typer av vaskulære spasmer

Avhengig av lokalisering er det flere typer vasospasmer.

Perifer spasmer

Spasm av perifere fartøy skjer vanligvis med vegetativ-vaskulær dystoni og kalles også vasospasm. Den inneholder flere varianter:

 1. Spasm av karene i de øvre lemmer (hender);
 2. Et maskeblod eller liveno net: en sykdom som er vanlig blant unge kvinner og jenter;
 3. Akrocyanose forekommer under pubertet hos ungdom, så vel som ved kronisk hjertesvikt, lungesykdommer;
 4. perfrigeration.

Mer alvorlige former for problemet

I tillegg til angiospasmer i bein og hender, oppstår mer farlige lesjoner om epicenteret i hele vaskulærsystemet - hjertet, samt hjernen som hele organismen avhenger av. Slike spasmer er delt inn i:

Lær mer om lesjoner i hjernen og karene i hodet Les i et eget materiale.

Vaskulær spasme i hjertet - et tegn på angina og iskemisk hjertesykdom.

Symptomer på vaskulære spasmer

Som andre sykdommer har angiospasm sine symptomer, noe som manifesterer seg litt annerledes, avhengig av problemets natur. Ofte er spasmen til perifere kar assosiert med brudd på tonen i små fartøy - kapillærer, hvorav mange ligger i huden. De vises på grunn av ulike negative faktorer: fysisk overbelastning, skarp forandring i livets rytme, endringer i værforhold, etc.

Raynauds syndrom

Spasme i lemmerens kar er ledsaget av henkjenningen av hendene. De blir nummen (mister følsomhet). Denne tilstanden ble kalt Raynauds syndrom, og leger kalte det symptomet på en "død finger".

Akrocyanose og feber

Faser av angiotrophoneurose i ekstremiteter: blep, akrocyanose og gangrene.

Akrocyanose er ledsaget av blueness og følelsesløp i lemmer (fingre, tær) i kulde. I dette tilfellet kan det økes svette. Festering manifesterer seg i utseendet i høsthøstvær og vinterkjølt tetninger av en blåaktig nyanse på ansiktet, bak ørene på hånd og føtter. Dette medfører brenning og kløe på berørte områder. I øyeblikket av sliping oppstår smerte.

En lignende tilstand observeres når det er en spasme av arteriene på bena. Først blir beinet hvitt, som alabaster (på grunn av utilstrekkelig blodgass), da begynner den å bli blå (dette er mangel på oksygen). Etter en stund går spasmen, blodsirkulasjonen gjenopprettes, og foten begynner å bli rød.

Koronar spasmer

Koronar spasmer i hjertekarrene begynner med smerte bak brystbenet. De er paroksysmale og forekommer oftest om natten, om morgenen, i ro. Personen har symptomer på angina pectoris. Dette skyldes en skarp forandring i lumen av koronararteriene.

spasmer med angina pectoris

Meshed Livedo

Den meshed Livedo manifesteres ved utseendet av et nettmønster på huden i lår og ankler. I dette tilfellet får det berørte området en blåaktig tinge. Huden rundt blir blek. Symptomer øker med hypotermi, i den varme sesongen kan forsvinne. Det er ingen smertefulle opplevelser.

Årsakene til angiospasm

Spasm av blodkar er et kortsiktig fenomen. Det varer ikke mer enn 20 minutter. Men i noen tilfeller kan den strekke seg over lengre tid. Årsaken til spasmer av blodkar er slike sykdommer som ulike typer aneurysmer, nevroser, overgangsalder med patologiske manifestasjoner, hypotalamus syndrom, hypertensjon.

Årsakene til spontane spasmer i hjertekarene er ikke fullt ut forstått. Men det er bevist at de som røyker, misbruker alkohol og er under konstant stress, er risikoen for forekomsten mye høyere.

Hvis du gjentatte ganger har lagt merke til i hjertet hjertesykdommer eller kramper i brystet - dette er en anledning til å konsultere en lege. Disse symptomene er forårsaket av utilstrekkelse av hjertemuskelen av de essensielle næringsstoffene (glukose og oksygen) som kommer til henne med blod. Og årsaken til dette er angiospasm. I tillegg er hjertet i mange hjertesykdommer, som for eksempel hjerteinfarkt, kardiosklerose, koronar aterosklerose og andre, en spasme i hjerteskjærene.

Hvor raskt å fjerne en vasospasme?

Mange mennesker opplever hele tiden ulike plager forbundet med vasospasmer. De fleste av dem har gjentatte ganger opplevd nummenhet av fingrene eller tærne og ubehagelige smertefornemmelser i form av prikker når blodstrømmen returnerte til normal. Hva må gjøres for å raskt og effektivt fjerne spasmen?

 • For hender og føtter Den beste måten er massasje - styrket sliping av ekstremiteter. Det varmes opp vevet, gjør blodet raskere, og dette bidrar til at spasmen frigjøres på bare 3-4 minutter.
 • Et annet effektivt verktøy er et bad med varmt vann med salt. Etter å ha senket det i hånden, som ble tatt av en spasme til albuen, vil du snart føle lettelse. God hjelp, varmt omslag.
 • Spasm i hjertekarene godt fjerner varm, søt te med ingefær eller melissa sitron. Du kan legge til apotek tinkturer av hagtorn og mynte. Bruk av urtete - en utmerket forebygging av koronar spasmer.

Men disse er midlertidige tiltak som bidrar til å kvitte seg med ubehagelige opplevelser. Det er nødvendig å behandle ikke symptomene, men årsakene som bidrar til utviklingen av sykdommen. Hvis du ikke går til legen i tide, vil de komme opp med enda større kraft og kan føre til mer alvorlige konsekvenser.

Komplett behandling av angiospasm

Behandling av angiospasmer begynner med undersøkelse. Legen skal identifisere årsaken til forekomsten deres og velge riktig teknikk, som er individuell for hver pasient. Ofte er en fullstendig undersøkelse og diagnose av vaskulær tilstand foreskrevet for dette. I mange klinikker omfatter diagnosen tosidig skanning, måling av oksygenspenning gjennom huden og dysplerografi ved ultralyd.

Behandling av spasmer av legene i armene (armer og ben) utføres ved hjelp av metoden for å påvirke de berørte områdene av en svak elektrisk strøm. Et to-ukers behandlingsforløp inkluderer daglige prosedyrer på ikke mer enn tolv minutter. Hvis sykdommen begynner å utvikle seg, kan huden utvikle nekrose, små sår kan oppstå. I dette tilfellet utfører legen ytterligere behandling i form av sårheling og antiinflammatoriske salver.

Behandling av spasmer - en lang. Det kan vare i mer enn ett år. Det skjer imidlertid at spasmer ikke kan stoppes med medisinske metoder. I dette tilfellet brukes en kirurgisk operasjon som kalles sympathektomi. Det er rettet mot å klippe nervefibrene i sympatisk trunk med et medisinsk klips. I noen tilfeller blir de fjernet. I tillegg brukes en rekke hjelpeteknikker, for eksempel plasmaferese.

Behandlingen bruker spasmolytika (vasodilatormedikamenter). I hjemmet, med spasmer av blodårer, kan du ta en piller uten skum, papaverin, dibazol eller papazol.

Forebygging av vaskulære problemer

For å forhindre forekomst av vasospasmer anbefales det å gjøre jogging daglig for korte avstander. Det varmer opp blodet og gjør det raskere gjennom blodkarene. I tillegg hjelper løping med å øke tonen i blodårene. Hvis det er vanskelig for deg å løpe, kan du bare gå til fots hver dag.

Avvisning av mange dårlige vaner, som for eksempel røyking, fører til at elasticiteten til karene blir gjenopprettet, og sannsynligheten for spasmer reduseres.

Praktisk i hver klinikk er det et rom med fysioterapiøvelser. Legen vil velge deg et sett med øvelser som ikke bare sparer deg for spasmer, men vil også forbedre kroppen som helhet. De som lider av blodårer, må beskytte seg mot skader, overdreven hypotermi.

Generelt er anbefalingene for personer som lider av spasmer ikke mye forskjellig fra de generelle metodene som brukes til å styrke blodårene. Det er heller ikke overflødig å holde seg til dietten og livsstilen som anbefales for forebygging av aterosklerose.

Årsakene til vasospasme og hva er symptomene på forskjellige organer med spasme

Spasme i blodårer eller angiospasme skyldes overdreven sammentrekning av musklene i blodkarets vegger, noe som reduserer deres lumen, noe som fører til brudd på blodsirkulasjon og iskemi.

Angiospasm kan ikke kalles en uavhengig sykdom, det er et symptom på en rekke patologiske prosesser.

Provoke et angrep kan en rekke årsaker, spenner fra aterosklerose og slutter med autoimmune sykdommer.

Hva er og hva som forårsaker vaskulær spasme, hvilke symptomer manifesterer det, og hvordan å lindre pasientens tilstand?

Når spasmer i arteriene er en normal reaksjon?

Avhengig av hva som innebar angiospasmen, er den delt inn i:

 • fysiologiske - forårsaket av naturlige årsaker
 • patologisk - utviklet på grunn av forstyrrelser i det vaskulære systemet.

Fysiologisk angiospasme stammer fra hypotermi, stress og traumer. Dette er en slags beskyttende reaksjon: Ved å blokkere den perifere blodbanen reduserer kroppen varmetap ved lave omgivelsestemperaturer, og når blodtap - sparer indre organer fra oksygen sult.

Spasmer i små blodkar, sammen med utgivelsen av adrenalin og noradrenalin, hyperglykemi, skarpe hjertebank, tunnelsyn, lettelser avføring og akselerasjon momentant reflekser - en viktig del av svaret til faren, som kalles «Fight, Flight, Freeze» ( «Bay, løpe eller stå stille ").

Fysiologisk angiospasm utgjør eksternt med en skarp blek av huden, og forhindrer massivt blodtap i tilfelle skade.

Denne tilstanden utgjør ikke en alvorlig trussel og oppstår naturlig etter at en person slutter å oppleve stress.

Patologisk vaskulær spasme

Patologisk angiospasm, i motsetning til det fysiologiske, oppstår ofte uten noen åpenbar årsak. Avhengig av det berørte området, som dekker bassenget til det spasmodiske fartøyet, er følgende de vanligste typene vaskulære spasmer:

Mange kvinner er godt klar over hva en angiospasme av brystvorter er - en form for spasmer i den vaskulære periferien, noe som forårsaker alvorlige problemer i amming. Hans angrep skjer bare under amming.

Angrep angiospasm varer vanligvis rundt 20-25 minutter.

Deres hyppige gjentagelse er fulle av:

 • Hevelse av vev i det berørte området, forringelse av permeabiliteten av kapillærvegger;
 • Svakhet i det muskulære laget av venulære vegger opp til parese, noe som forverrer problemene med blodsirkulasjonen;
 • Iskemi med påfølgende nedsatt funksjon av det berørte organet, vevnekrose.

Spasmer av cerebral fartøy fører ofte til hjerneslag, kranspulsårer - til hjerteinfarkt, retinalfartøyer - til synshemming for å fullføre blindhet.

Mekanismen for utvikling

Spasmer i forskjellige soner av vaskulaturen oppstår av forskjellige årsaker, og patogenesen av denne tilstanden er ikke blitt tilstrekkelig studert.

Men deres mekanisme er alltid omtrent det samme: de oppstår på grunn av problemer med transporten gjennom membranene av celler av ioner av sporstoffer, som kalsium, natrium og kalium.

Mangelen på natrium og kalium, sammen med den økende tilstrømningen av kalsiumioner, fører til det faktum at i stedet for en normal syklus av sammentrekning og avslapning av vaskemuren, forblir den i redusert tilstand.

Det skal huskes at ikke et blodkar er helt spasticisert, men en liten del av det.

Ofte skjer sammentrekningen av glatte muskler i veggene til store kar på steder av blodpropper, aterosklerotiske plakk, betennelsesfokus. Forholdet mellom cerebrale spasmer og hjerneslag relatert arr og blødning i hjernen har blitt funnet.

Spasm av cerebral fartøy til innholdet ↑

Symptomer på angiospasme

Siden nesten alle store blodkar kan bli påvirket av patologisk innsnevring, er varianter av denne tilstanden en rekke og avhenger av plasseringen av spasmen. Derfor bør vi vurdere dem separat.

Serebral angiospasm manifesterer seg:

 • Hodepine, kvalme og oppkast, ikke bringe lindring;
 • Problemer med tale, minne, oppfatning av informasjon;
 • Lyder i ørene, mørkere, fluer og stjerner i øynene;
 • Anfall av svimmelhet og svimmelhet, karakteristisk for innsnevring av ICA - den indre halspulsåren;
 • Nummenhet eller smerte konsentrert i den ene siden av kroppen;
 • svette;
 • Øk eller senk i trykk.

Det er nødvendig å dele angiospasm og definisjon, ofte betraktet som sin synonym - vasospasm. I det første tilfellet passerer angrepet raskt nok, og i det andre er innsnevringen av fartøyets lumen av varig natur.

Spasm av hjertesykdom symptomer gir følgende:

 • Periodisk oppstår smerte i hjertet av hjertet;
 • En følelse av trykk på brystet, ligner følelsene av vanlig angina pectoris;
 • Frykt for død, depresjon.

Denne tilstanden er også kjent som angina av Prinzmetal. Ofte begynner angrepet under søvnen eller når den er i oppreist stilling.

Det er hjerte angiospasme - hovedårsaken til plutselig hjerteinfarkt hos unge under 40 år som ikke lider av aterosklerose.

Med spasmer av hovedarteriene er det ganske mange fenomener:

"The Commander's Foot." Innsnevring av blodkarene i beina (med hendene dette skjer mye sjeldnere) fører til en følelse av å løpe gåsebumper, nummenhet, plager og kaldhet i lemmen.

Hvis blodstrømningsforstyrrelsene blir langvarige i lang tid, blir lemmen blå, spesielt cyanosen er merkbar i neglelengsområdet.

Ofte når normal blodsirkulasjon gjenopprettes, svinger beinet merkbart, begynner muskelsmerter.

"Den døde fingeren." Spasm i fingerarrieren fører til lignende symptomer, som er lokalisert innenfor en finger.

Blåser er sjeldne. Svært ofte oppstår den "døde fingeren" med Raynauds sykdom.

"Abdominal pad" - et angrep av smerter av kompressiv karakter i bukregionen med spasmer av mesenteriske kar.

Smerter i ulike indre organer - praktisk talt den eneste synlige manifestasjonen av angiospasmet til andre store fartøy uten undersøkelse.

Iskemi og påfølgende nekrotiske endringer, noe som kan føre til innsnevring av de store arterier, ofte livstruende, fordi det kan føre til et hjerteinfarkt igjen uten håndheving makt.

Symptomer på spasmer av perifere kar:

 • Nummen av ekstremiteter, en følelse av å løpe skummel, brennende;
 • Det blålige nettmønsteret er en retikulær levende eller individuelle cyanotiske flekker på ekstremitetens hud. Etter slutten av angrepet gir cyanose mulighet til rødme;
 • svette;
 • Temporal forverring av syn, flyr for øynene når innsnevring av lumen i øyearteriene
 • "Hvit feber" er en patologisk reaksjon av kroppen til en økning i temperaturen i smittsomme sykdommer. Huden på øvre og nedre ekstremiteter, ansiktet på pasienten blek, blir dekket med kaldt svette, kuldefølelser begynner, men den totale kroppstemperaturen går ikke ned.

Hyppige gjentatte perifer spasmer kan føre til utvikling av trophic ulcers og tørre gangrene.

Penial angiospasm manifesterer seg på en lignende måte og er begrenset til kjønnsområdet. Over tid fører vevsekemi til irreversibel erektil dysfunksjon.

Spasme av børster til penselen til innholdet ↑

Angiospasme hos barn

Problemer med kardiovaskulærsystemet regnes ofte som et problem hos eldre mennesker. Men angiospasm kan forekomme i barnet.

Spesielt ofte ser de ut som en "hvit feber", men noen ganger skjer det og spasmer av hjernens arterier.

I nyfødte er de:

 • For tidlig og vanskelig arbeidskraft;
 • Påføring av vakuum ekstraktor;
 • Skadelige vaner fra moren - røyking, alkoholisme.

Siden en baby kan ikke si at opplever ubehag og smerte, for å forstå dette er mulig bare på indisier - tearfulness, søvnproblemer, årsaksløse oppkast og nektet å spise. Graden av manifestasjoner avhenger av det berørte området. Med alderen passerer tendensen til angiospasmet vanligvis.

Hyppige angispasmer i barndommen kan føre til at nervcellene dør på grunn av iskemi og en forsinkelse i utviklingen i fremtiden.

Serebral arteriospasme er noen ganger funnet hos ungdom.

Angrep manifesteres på samme måte som hos voksne, og er vanligvis forårsaket av stress og stress i skolen på bakgrunn av hormonell tilpasning. Dette er vanligvis et forbigående fenomen som slutter med slutten av puberteten.

Årsaker til angiospasm

For å begrense arterielle og venøse vegger fører i første rekke ulike sykdommer.

Disse er:

 • Aterosklerose, ledsaget av dannelsen av kolesterolplakk blir fokus for vaskulær spasme;
 • Utsatt slagtilfelle;
 • Maligne og godartede svulster;
 • aneurisme;
 • Cervical osteochondrosis er en vanlig årsak til spasmer av cerebral fartøy;
 • Diabetes mellitus - i alvorlige tilfeller følger det ofte perifer angiospasm;
 • Autoimmune vaskulære sykdommer - revmatoid artritt, systemisk vaskulitt;
 • Infeksiøs vaskulitt av ulike genese;
 • Hormonale lidelser;
 • Raynauds sykdom.

Å medføre både alvorlig arteriospasm og moderat vaskulær spasme kan også være eksterne faktorer:

 • røyking,
 • Misbruk av alkoholholdige drikker;
 • Intoxikering med blyforbindelser og karbon disulfid;
 • Mangel på søvn og stress.
Spasm av blodkar til hjertet ↑

Forebygging og behandling

Siden vasokonstriksjon - ikke en sykdom i den sanneste betydning av ordet, men snarere en konsekvens av forstyrrelser i det kardiovaskulære systemet, for å hindre nye angrep er nødvendig å eliminere årsakene som forårsaket det.

Avhengig av sykdommen kan behandlingen være både konservativ og operativ - for svulster, aneurismer, stor trombi uten kirurgisk inngrep, kan pasienten dø.

Som forebygging av forekomsten av nye anfall, anbefales det:

 • Å overgi dårlige vaner som å røyke og drikke alkohol er en av de viktigste kravene;
 • Å lede en sunn livsstil, spise variert og balansert, flytte mer;
 • Unngå stress, overarbeid, observere søvn og våkenhet;
 • Reduser vekten ved fedme - dette vil påvirke sukkerinnholdet i blodet, blodtrykket og kardiovaskulærsystemet positivt.
 • Ikke misbruk høyt blodtrykk og nervesystem stimulerende drikkevarer som inneholder koffein.
til innholdet ↑

Hvor raskt å fjerne en vasospasme?

Hva skal gjøres med spasmer for å lette pasientens tilstand?

For det første, for å fjerne arteriell spasme, legemidler som slapper av glatt muskel, for eksempel:

Effektiv også NVS:

 • nise;
 • Ketorol og vasoaktive kalsiumantagonister.

Ved innsnevring gir de perifere karene massasje og oppvarming av det berørte lemmet.

Tidlig fjerning av spasmen vil bidra til å unngå mulige komplikasjoner, noe som kan medføre forstyrrelse av næring av vev. Men det bør huskes at du helt kan kvitte seg med anfall bare etter en fullstendig undersøkelse av kroppen, finne ut om deres umiddelbare årsak og eliminere den.

Årsaker til vasospasme, symptomer, diagnose og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: hvilken type tilstand kalles vasospasm. Hvorfor oppstår det, symptomene på patologi. Hvilke typer blodårer er mer sannsynlig å forårsake spasme, og hvor farlig det er for mennesker. Diagnose og behandling.

Vasospasme (eller angiografisk vasospasme) - patologisk en kontraksjon av muskelfibre i arterieveggen, forårsaker en innsnevring av lumen, og avbrytelse av normal blodstrøm. På bakgrunn av en akutt vasospasme oppstår en mangel på oksygen i vev, som skiller den fra den fysiologiske innsnevring av blodårer (vasokonstriksjon) - element av intern regulering av blodstrømmen gjennom kapillarene og arterier.

Den patologiske prosessen påvirker bare arteriene av muskulær og blandet type (delt av innholdet i glatte muskelceller). Den elastiske typen (aorta og lungearteriene) lider ikke. Med angiospasm krymper det indre skallet på fartøyet, og de indre (intima) korrugerer og stikker ut i lommen, forstyrrer ytterligere blodstrømmen.

Strukturen av ulike typer vener og arterier. Klikk på bildet for å forstørre

Mekanismen for vasospasmutvikling er ikke fullt ut forstått. Det er kjent at det er forbundet med et brudd på bevegelsen av kalium-, natrium- og kalsiumioner gjennom celleveggene. I patologi blokkeres begge typer kanaler for å bevege dem, noe som fører til svikt i regulering av sammentreknings-avspenningsprosesser i arterieveggen.

Denne blokken er forårsaket av to grunner som kan virke både uavhengig og sammen:

 1. Biokjemiske endringer på nivået av hormoner.
 2. Brudd på innerveringen av fartøyets veggen med overvekt av sympatisk innflytelse.

På grunn av vasospasmen, vil tilstrømningen av arterielt blod, som bærer oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for normal vital aktivitet, reduseres kraftig, en iskemisk sone oppstår. Denne tilstanden og gir kliniske manifestasjoner, som avhenger av sonen med den forstyrrede blodstrømmen.

Vasospasm forekommer i arterier av middels størrelse eller diameter, som er forbundet med deres ledende rolle i regulering av blodsirkulasjonen i kroppen. De reagerer mer på indre og eksterne påvirkninger, noe som normalt forårsaker vasokonstriksjon.

Visualisering av prosesser av vasokonstriksjon og vasodilasjon

Typer av vaskulære spasmer og deres behandling

Spastisk krymping av karene betyr en skarp nedgang i deres lumen, noe som gjør det vanskelig for blodet å strømme gjennom dem. Ofte er vasospasme en konsekvens av vegetativ-vaskulær dystoni, men det er en rekke andre grunner til at dette kan skje selv i en sunn person, hos et barn.

Vaskulær krise bør ikke betraktes som et kortvarig ubehag. Utbruddet av angiospasmer antyder behovet for å finne og rette årsakene til patologi.

Angiospasm og mekanismen av sin opprinnelse

Utseendet til angiospasm kan vare i noen sekunder til tjue minutter eller mer. Som regel føler folk ikke korte spasmer på grunn av arbeidet med kompenserende mekanismer. Rask utvinning har nesten ingen effekt på helse. Angiospasmer av langvarig natur har ubehagelige konsekvenser, noe som fører til alvorlige helseproblemer.

Mekanismen med en kraftig reduksjon i klaring er i feil transport av kalsium, natrium og kalium. Metallioner spiller en nøkkelrolle i reduksjonen av glatt muskelvascular muskel og, dersom de har en korrekt dosert effekt på fartøyet, vil det bli redusert fysiologisk.

Interessant! Vaskulær sammentrekning oppstår hvis det er mangel på kalium og natrium. I denne situasjonen, vil glatte musklene krympe uberegnelig, og kalsium vil fungere, i motsetning til - prøv å opprettholde muskel tone, noe som fører til slutt til en innsnevring av lumen.

Oftest har angiospasmer en lokal karakter - de forekommer direkte i en sone hvor en person har patologi. Det kan være en koagulasjonsobstruksjon, en inflammatorisk prosess, tilstedeværelsen av en aneurisme. Som et resultat av innsnevring av lumen, vil vevsstedet, som er tilveiebragt av blod fra dette fartøyet, lider av mangel på ernæring og oksygen. På grunn av langvarig angiospasm er det en tilstand av iskemi.

Når angiospasm er normen

I noen tilfeller kan spastisk reduksjon være fysiologisk, dvs. være en variant av normen. Dette er en slags beskyttende reaksjon på irriterende stoffer som virker på kroppen fra utsiden. For eksempel, med et traume eller et kutt, vil arteriene og kapillærene smale for å forhindre for mye blodtap.

Hvis overkjøling av kroppen blir observert, vil det bli en reduksjon i perifere kar - så kroppen prøver å beskytte seg mot overdreven varmetap. Angiospasmer forekommer og under stress - i tilfelle fare arterier og kapillærer smale for å øke press og raskere metabolisme for å reagere på stress. Angiospasmen i nedre ekstremiteter forekommer hos idrettsutøvere med økt belastning på beina.

I slike tilfeller er det ikke nødvendig å behandle angiospasme som en sykdom, patologi. I løpet av evolusjonens år har disse reaksjonene blitt de viktigste beskyttelsesmekanismer for miljøstimuli, derfor er utseendet på en innsnevring av kapillærene i slike situasjoner normen.

Patologiske spasmer

Spasmer, fremkalt av patologi, oppstår med en uopprettelig irritasjon av glattmuskelmusklene, når kroppen starter en rekke spasmrelaterte prosesser. Innsnevringen av lumen på grunn av patologi fører til en rekke negative reaksjoner både for karene selv og for hele organismen. Først av alt er det verdt å merke innstrømningen av intercellulær væske til stedet for spasmer, noe som provoserer utseendet av hevelse. Permeabilitet av kapillærene er forstyrret, dette fører til tap av proteiner.

Viktig! Det er verdt å merke seg trusselen om parese av vev, og dette fører vanligvis til en sykdom i blodsirkulasjonen. Som allerede nevnt, er den negative effekten av spasme nekrose i en bestemt sone. Dette kan føre til problemer med kroppens funksjon, og i noen tilfeller til en total feil i kroppen.

Spasm av koronarbeinene

Spasm i koronarbeinene er en av hjertesviktene. Det er spasmer av hjertets kar i både hvile og fysisk aktivitet. Hovedsakelig vasokonstriksjon registrert hos kvinner, og det interessante faktum er at krampe i koronararteriene ikke er blokkert av klumper, og hjertemuskelen ikke lider av oksygenmangel.

Interessant! Ifølge legene ble fartøyene spasmodisert på grunn av forstyrrelser av arbeidet med mindre kapillærer og venules, noe som gjør det mulig for store grener å kompensere for mangel på blod.

Til tross for disse funksjonene, er det fortsatt grunn, som har utseende av vasokonstriksjon, blant disse er aterosklerose (en skarp innsnevring av lumen av fartøyet med 70% fra den opprinnelige rater), fordøyelsessykdommer, reumatoid lesjoner, smittsom sykdom eller allergisk opprinnelse.

Bidrar til utvikling av koronar spasmer, økt mengde fett i kroppen, en stillesittende livsstil, høyt blodtrykk, stress, økt blod viskositet, virkningen på kroppen av enkelte legemidler, røyking.

Karakteristiske tegn på koronar angiospasm er presserende eller komprimerende smerte bak brystbenet, som skyver inn i skruen eller armen. Ofte skjer det på bakgrunn av stress eller fysisk belastning. Smerte i første fase øker, og det opphører og forsvinner helt.

Ved angiospasmangrep er det økt svette, en følelse av mangel på luft, hjertebank og svimmelhet. Noen pasienter utvikler en tilstand av panikk. Hudputer blir blek, en person prøver å spare seg, ikke beveger seg, tar en tvunget stilling.

Diagnose og behandling

I den hensikt å diagnostisere sykdom, leger samle historie, lytte til pasienten klager, gir dem retning på en blodprøve (kolesterol, triglyserider lipoproteinpartikler, elektrolytter, etc.). Med henblikk på diagnose av nekrose undersøkt blod på hjerte troponin - markører som indikerer myokardial skade. Held EKG, sykkel ergometry, med kontrast ultralyd bidrar til å se stedet spasmer og mulige årsaker innsnevring.

Viktig! Terapi for koronar spasmer i en nødssituasjon utføres av nitroglyserin - en tablett under tungen eller noen få dråper oppløsning per stykke sukker. Hvis symptomene på spasmen ikke svekkes, kan du ta den andre pillen om tre minutter.

I fremtiden, en kontroll med en lege som vil gjennomføre undersøkelsen og velge behandlingsalternativene:

 • konservativ - utnevnelse av kalsiumkanalblokkere, langvarig virkning nitrater, antiplateletmidler og antioksidanter;
 • kirurgisk ballong angioplastikk eller koronar bypass.

Etter behandlingen er forebygging og eliminering av årsaken til spasme (stress, røyking, etc.) ekstremt viktig.

Spasmer av cerebral fartøy

For menneskelig liv og helse er ikke bare koronar spasmer, men spasmer av cerebral fartøy farlig. Ukontrollert sammentrekning av glatt muskel som fører til musklene i blodkarene i hodet truer ikke mindre alvorlige konsekvenser enn hjertets patologi.

Årsakene til innsnevringen av lumen i hjernens kar er som følger:

 • langvarig eksponering for nikotin på kroppen;
 • forgiftning med industrielle forgiftninger eller medisiner;
 • hypotermi i kroppen;
 • patologi av blodkar - vaskulitt, aterosklerose;
 • mangel på søvn og hvile
 • patologi av cervical ryggrad;
 • blødninger i hjernen;
 • craniocerebral trauma;
 • stress, neuroser;
 • utvikling av autonome forstyrrelser på grunn av somatiske patologier.

Viktig! Spasmodiske fartøy i hjernen gir ganske mange symptomer som kan disorientere pasienten selv, og bare legen vil sette riktig diagnose.

Med en kraftig reduksjon i hjernens arterier og kapillærer, kan pasienter miste minne, orientering i rommet. De klager over hodepine og alvorlig kvalme, svimmelhet, taleforstyrrelser kan observeres, bevegelsene til lemmer er ikke synkronisert.

For diagnose blir vanligvis en anamnese samlet, standard blod og urintester er foreskrevet, og magnetisk resonansavbildning eller beregnet tomografi av cerebral fartøy utføres. Vanligvis er sonen av skade på selve fartøyet eller årsaken til sin spasme godt visualisert, og det er lett å diagnostisere.

Behandlingen utnevnes avhengig av årsaken til patologien, kan være både konservativ og operativ. Nødhjelp kan om nødvendig gis spasmolytiske legemidler: No-shpu, Papaverin, Mexidol, Revalgin.

Spasm i øyekarrene

Vaskulær spasmer av øyelåbens kapillærer forekommer ikke mindre enn typene av patologi beskrevet ovenfor. Og de skarpe og langvarige spasmer, om ikke å gi rettidig hjelp, kan til og med føre til tap av syn.

Årsakene til øyekarmeres spasmer er som følger:

 1. Illza sykdom - påvirker hovedsakelig gutter og er ofte diagnostisert i ungdomsårene. Med patologi, blir venene i netthinnen inflammet, noe som provoserer spasmer. Ofte ledsaget av blødning i netthinnen eller glans. Patologi truer med katarakt eller glaukom.
 2. Arteriell hypertensjon - patologi påvirker nesten alltid fundusfartøyene, noe som fører til ujevn innsnevring av arteriene og venene. Det vaskulære nettverket blir forgrenet, knotty. Det er pinpoint bløder. Det kan være clouding av fundus, og i avanserte tilfeller og en fullstendig endring i den. Eliminere patologien kan være ved å behandle den underliggende sykdommen - høyt blodtrykk.
 3. Diabetes mellitus - Som et resultat av patologi påvirkes både store og små blodkar, pasienter lider av blødninger. Når det er trussel om blodpropper, øker risikoen for oksygen sult og nekrose.

I tillegg til disse grunner angiospasm oppstår som et resultat av innervasjon lidelse, ryggmargsskade, spesielt - nakkesøylen, økt intrakranielt trykk, skadelig arbeid forbundet med økt belastning på øynene, røyking, øyeskader, systemisk vaskulitt, medfødte misdannelser av fundus årene, beruselse.

Behandling av angiospasmet i øynene er realisert på en konservativ og operativ måte. I noen tilfeller vil situasjonen bidra til å løse øynene med legemidler til vasodilatasjon. Gymnastikk for øynene vil styrke musklene, bidra til å lindre muskelspenning. Utprøvde patologier av karene, samt alvorlige komplikasjoner (grå stær, glaukom) kan herdes ved laseroperasjon.

Spasm av perifere fartøy

Det er en spasme av perifere fartøy oftest i feberstaten, når kroppen trenger å kjempe med en viral eller bakteriell infeksjon. Ved høye temperaturer forekommer spasmer spesielt ofte hos et barn - denne tilstanden kalles hvit feber. Når huden på grunn av spasmer i hele kroppen blir hvit. En slik tilstand er truende, da kramper kan begynne, så det er nødvendig å gi antipyretiske legemidler for å bringe temperaturen over 38 grader ned.

Hvis temperaturen ikke kan senkes, ring en ambulanse eller lag en lytisk blanding hvis foreldrene kjenner de riktige dosene for barnets alder og har de nødvendige legemidlene. Hvis du ikke har ferdigheter til å bruke en lytisk blanding, kan du sette Analdim-lysene og vente på at legene kommer.

Vaskulær spasme er både en normal og patologisk prosess. Når spasmer oppstår, er det viktig å reagere raskt, spesielt hvis spasmen er langvarig, og hjerne- eller koronarbein har lidd. Ikke mindre viktig er behandling av spasmer i øynene, perifere kar.

Ved rettidig behandling i klinikken kan konsekvensene av vasospasmer unngås, men etter det er det nødvendig å finne ut årsaken til patologien og kurere den underliggende sykdommen som forårsaket innsnevringen av fartøyets lumen.

Spasm av blodkar (angiospasm)

Beskrivelse:

Vasospasme (angiospasmus; Gr + spasmos angeion kar spasmer, kramper.) - forbigående unormale innsnevring av arterien på grunn av overdreven intens og langvarig sammentrekning av musklene i karveggen. A. - En av varianter av akutt vaskulær dystoni (vaskulær krise). Konsekvensen av A. er iskemi av vevet i bassenget av den spasmodiske arterien.

Symptomer på spasmer i blodkar (angiospasm):

A. klinisk presentasjon avhenger av plasseringen og består hovedsakelig i form av nedsatt funksjon av ischemisk vev (f.eks muskulære organer - smerte i ischemiske område som stråler til det tilsvarende segment somatisk innervasjon).

Angiospasm med radiokontraststudie

Årsaker til spasme av blodkar (angiospasm):

Vasokonstriksjon kan observeres i forskjellige vaskulære områder, typisk i sykdommer som involverer vaskulær sykdom og nervesystemet (aterosklerose, vaskulitt, aneurismer, etc.) eller svekket neurohumoral regulering av vaskulær tonus (hypertensjon, hypothalamus-syndrom, patologisk menopause, nevrose, etc.).. Den markerte etiologiske rolle for røyking, blyforgiftning, karbondisulfid, og i utviklingen av AA i lemmene - frostskader og avkjøling igjen. A. bestemmer ofte dynamikk klinisk organisk vaskulær sykdom (aterosklerose, trombose, embolisme, etc.), noe som kompliserer deres kurs. A. Lang i hjernen (cerebral A.), i hjertet (koronar A.) i netthinnen kan føre til alvorlige forstyrrelser i blodsirkulasjonen i disse organene opptil slag, hjerteinfarkt, nedsatt syn.

Behandling av spasmer i blodkar (angiospasm):

Behandling og forebygging sammenfaller delvis med behandling og forebygging av store sykdommer som er forbundet med A. Røyk tobakk er utelukket. Sanasjonen av foci av kronisk infeksjon utføres. Når A. mot bakgrunnen av økt blodtrykk, er det nødvendig å bruke antihypertensive stoffer.

Hva er vasospasm?

Angiospasm er den vanligste sykdommen forårsaket av stress, røyking, manglende overholdelse av reglene for en sunn livsstil. Spasm av blodkar (angiospasm) er ikke en arvelig sykdom og kan forekomme hos mennesker i ulike aldre, fordi absolutt alle er rammet av stress.

Med angiospasme som følge av innsnevring av kolesterolplakkene, øker blodkirkens blodkar. Blod stagnerer i enkelte områder av vev, mens andre vev og organer mangler blodtilførsel. Spasm i blodårer kan føre til hjerteinfarkt, hjerteinfarkt eller plutselig død.

Typer av vaskulære spasmer er isolert i henhold til deres lokalisering. Det finnes følgende typer vasospasmer:

 • Spasmer av perifere fartøy, som inkluderer: akrocyanose, retikulær blåmerke, feber, spasme av karene i øvre ekstremiteter.
 • Kramper i store arterier, koronar og cerebral vasospasme, er mer alvorlig, fordi de dekker hele kardiovaskulære systemet, inkludert hjernen og hjertet.
Normal blodstrøm og med spasme

symptomer

Vaskulære spasmer kan ha et bredt utvalg av symptomer. Så, som blødning av blodkarene i hendene, deres følelsesløshet og tap av følsomhet, er uttalt symptomer på Reynauds syndrom.

Blå eller følelsesløp i fingrene på øvre og nedre ekstremiteter, spesielt i frost, økt svette og kuldegysninger kan indikere akrocyanose. Med denne spasmen kan blå flekker på ansiktet, hender, føtter, spesielt i kaldt vær også forekomme. På de blå delene av huden er det ofte en brennende følelse. I dette tilfellet vil det berøre det berørte området av huden smertefullt.

Hvis nedre ekstremiteter får en hvit fargetone på grunn av utilstrekkelig blodsirkulasjon i dem, opplever pasienten sannsynligvis en spasme i hovedkarene. Etter at beina er helt hvite, begynner de umiddelbart å bli blå - dette skyldes mangel på oksygen i vevet.

Fare for spasm ligger i det faktum at det er ganske vanskelig å gjenkjenne det. Etter en stund kommer blodet raskt tilbake til det blå lemmet, og personen legger vanligvis ikke vekt på dette fenomenet.

I nærvær av koronar spasmer i hjertemuskelen, endres klaringen mellom veggene i kranspulsårene skarpt. I dette tilfellet har pasienten brystsmerter - vanligvis skarp, paroksysmal, vises hovedsakelig om natten og morgen, og også i en rolig tilstand.

En maskeblodning forekommer hovedsakelig hos unge jenter. Denne sykdommen manifesteres av tilstedeværelsen av et vaskulært nettverk i regionen av nedre ekstremiteter. Det vaskulære nettverket har vanligvis en blå nyanse, og huden rundt det berørte området tvert imot blir blek. I dette tilfellet opplever pasienten ingen smertefulle opplevelser.

årsaker

Hovedårsakene til vasospasmer:

Symptomer på vaskulære spasmer kan ofte bli ignorert av pasienter, siden spasmen selv varer vanligvis ikke mer enn 20 minutter.

Årsakene til vasospasmen er ennå ikke fullt ut forstått, men ifølge forskningen er personer med dårlige vaner mer utsatt for vaskulære spasmer.

Ved tidlig diagnose og ignorering av symptomer kan vasospasmer føre til utvikling av hjerteinfarkt, hjerneslag, aterosklerose og andre alvorlige sykdommer.

Vaskulære spasmer kan ikke ignoreres for å hindre alvorlige konsekvenser

forebygging

Vaskulære spasmer forhindrer inntrengingen av næringsstoffer inn i kroppens celler og vev, derfor er alle de viktigste forebyggende og helbredende tiltak rettet mot å eliminere spasmen direkte. Forebygging av vasospasme innebærer pasientens vanlige løp i friluftslivet, som bidrar til å varme opp blodet og spre det gjennom hele sirkulasjonssystemet.

Selvfølgelig, siden den største risikoen for spasmer er forbundet med alkoholmisbruk, overdreven røyking og underernæring, bør alle dårlige vaner forlates. Fysioterapi er en annen måte å beskytte mot spasmer i blodårer.

Hvis sykdommen fortsatt ikke passerer personens side, må han gjennomføre en fullstendig undersøkelse av kroppen, inkludert ultralyd.

Kompleks av øvelser for vaskulær profylakse

behandling

Som regel, i behandlingen av vasospasmer, påføres et elektrisk støt på det berørte området. Prosedyren utføres daglig i 14 dager. Sykdommen kan imidlertid ikke falle ned, og i dette tilfellet og på huden kan det oppstå nekrose og trofasår. Deretter foreskrives pasienten ytterligere behandling for de berørte områdene i huden.

Behandling av vasospasmer tar lang tid, ofte over ett år. Noen ganger virker ikke terapi for spasmer, og pasienten er vist en kirurgisk prosedyre. I løpet av sympathectomy klemmes nervefibrene med et spesielt medisinsk klips. I noen tilfeller er det nødvendig å ta seg selv til fjerning av fibre. Blant medisinene som brukes hovedsakelig antispasmodik.

Alle, minst en gang i sitt liv, følte en liten spasme av blodårer, hvoretter blodstrømmen returnerer skarpt til vevet og forårsaker en prikkende følelse.

Hvordan fjerne

For raskt å fjerne spasmer i blodkarene og kvitte seg med ubehagelig prikking hjemme, kan du bruke flere metoder:

I tilfelle en spasme i øvre og nedre ekstremiteter, er det nok bare å gni hudområdet intensivt, og blodstrømmen kommer tilbake til normal. Et godt middel er også en varm saltløsning, hvor du må senke nummen arm eller ben.

Med spasmer i hjertekarrene må du drikke varm te med tilsetning av ingefær, sitronbalsam, tinktur av hagtorns frukt eller mynte. Urtete er egnet for fjerning av koronar spasmer.

Således er vasospasm en uforklarlig, men ekstremt farlig sykdom. Fordi symptomene på spasmer ikke alltid er uttalt, er en stor rolle i å forebygge sykdomsutbrudd forebygging av vasospasmer: riktig ernæring, avvisning av dårlige vaner, trening.

Vaskulære spasmer

Fartøy utfører den viktigste funksjonen - de leverer næringsstoffer til vev og organer i hele kroppen. Spasm av blodkar forårsaker et brudd i sirkulasjonen, fordi blodårene trekker sammen og slutter å strømme normalt, begynner kroppens vev å sulte og kollapse.

Vaskulær spasme er en svært alvorlig patologi som krever betimelig behandling, ellers er det fare for alvorlige komplikasjoner, som for eksempel lemmeramputasjon, hjerteinfarkt eller hjerneslag. Derfor bør hver person kjenne årsakene og symptomene til patologien, i tide for å se en lege. Selv når du har tatt av spasmer alene med piller, er det fortsatt nødvendig å gå til diagnostikk.

definisjon

Vaskulær angiospasme er en sykdom der det er en innsnevring av blodårene, og blodsirkulasjonen forstyrres. Vanligvis slapper fartøyene kontinuerlig og kontraherer, overgår blodet i alle nødvendige deler av kroppen, dette forenkles av en aktiv livsstil, som hele tiden beveger seg.

Normalt og patologisk fartøy

Med angiospasm, fartøyene spente, taper, stoppe normal bloddestillasjon. som en konsekvens, blir vev som mate det berørte fartøyet, opphørt å motta oksygen. Hvis hjernen er berørt, så er det problemer med tanker, koordinering og hodepine. Når lemmen er skadet, oppstår ubehagelige opplevelser i vondt ben eller arm.

Det skal bemerkes at ikke alltid vasospasm er en farlig patologi, noen ganger er denne tilstanden normen. Vaskulær spasme kan også oppstå som en beskyttende reaksjon i kroppen i forskjellige situasjoner, for eksempel når en person er kald eller blødning, for å stoppe blodtapet.

Interessant kan angiospasme også manifesteres på grunn av følelser, for eksempel når en person er redd, hans blodårer smals, og huden blir blek. Og når en person er sint, går fartøyene tvert imot, blodet strømmer til huden og det blir rødt.

Men hvis angiospasme oppstår uten en tilstrekkelig årsak og varer lenge, indikerer dette utviklingen av patologi. Hjernen slutter å kontrollere arterier og de krymper ukontrollert.

Spasm av blodkar er delt inn i følgende typer:

Med alvorlig angiospasme trenger hjertearterien og angina oppstår. For denne tilstanden er utseendet av hjerteinfarkt med alvorlig smerte i brystet karakteristisk. Angrep skjer ofte om natten, de er lange, er forbundet med ny fysisk anstrengelse.

Moderat vasospasme er karakteristisk for nedre ekstremiteter og store kar, så det kan oppstå en moderat spasme i øyets retina. Når beina påvirkes, er huden blek, med ytterligere rødhet. Når øyet er skadet, er maten litt forstyrret.

Perifer spasm er den vanligste formen, det er vanligvis forbundet med vegetativ-vaskulær dystoni. Denne typen angiospasm er delt inn i følgende underarter:

 • spasmer i hendene
 • Akrocyanose oppstår med dårlig blodtilførsel til kapillærene, huden får en blå hue;
 • Nettverket er preget av blå hud med utseende av et karakteristisk mønster på den;
 • ledsaget av en patologi av lungene;
 • ledsaget av kronisk hjertesvikt;
 • Raynauds sykdom er preget av nederlaget i blodkreftene av arteriene og innsnevringen av lumen i kapillærene, følsomheten er svekket.
 • kyskhet er ledsaget av blå hud.

årsaker

Hovedårsakene til vasospasmer:

 • aterosklerose;
 • Osteochondrose;
 • Endokrine lidelser;
 • Konstant stress, overarbeid;
 • Mangel på søvn;
 • Blødning i hjernen;
 • Patologier i hjertet og blodkarene;
 • Hjernesvulst;
 • Hjerneskade;
 • Passiv livsstil.

symptomer

Symptomatologien til angiospasm avhenger av hvilket område som ble påvirket. Generelt kan vi identifisere en rekke vanlige symptomer som er urolige i denne patologien:

 • Rask tretthet;
 • Kvalme, oppkast, dårlig appetitt;
 • Hodepine, tinnitus;
 • Spots og flyr i øynene;
 • besvimelse;
 • Problemer med minne;
 • Svakhet i ekstremiteter.

Vurder symptomene på angiospasmet i hjernen, øyets nese og underkroppene separat.

Spasm av cerebral fartøy er en vanlig sykdom, som til og med i dag skjer hos unge mennesker, årsaken er dårlig økologi. Forholdet til konstant stress, røyking, osteokondrose i livmoderhalsen, forverres.

Spasm av cerebral fartøy

En slik lidelse er vanligvis ledsaget av karakteristiske symptomer:

 • alvorlig hodepine, noen ganger kvalme og oppkast;
 • brudd på blodtrykket, det kan være både høyt og lavt;
 • Når hjernen er skadet, observeres minneforstyrrelser, tankene er forvirrede, koordinering er forstyrret.

Når cerebral angiospasm symptomer er mer uttalt. Smerter kan dukke opp i ulike områder av hjernen, det kan være ledsaget av mørkere i øynene, fløyte i ørene, svimlende, parese og et brudd på følsomheten til halvdelen av kofferten.

øyne

Spasm av retina er en vanlig patologi. Hvis tidligere problemer med øynene hovedsakelig oppsto hos eldre, har de fleste av ungdommene nå synskadet. Retina angiospasm er forbundet med forgiftning med nikotin, hypertensjon og Reynauds syndrom, og sykdommen kan også oppstå på grunn av øyenstamme, for eksempel når du leser i et mørkt rom eller mens du arbeider på en datamaskin, ser på TV.

Sykdommen manifesteres av følgende symptomer:

 • Visjon er svekket;
 • Det er fluer i øynene;
 • Irritasjon, folk blinker ofte.

Pasienten kan også bli forstyrret av generelle symptomer, som hodepine, generell tretthet, svimmelhet.

ekstremitet

For angiospasm av karene i nedre ekstremiteter er en spesiell symptomatologi karakteristisk. Med en slik sykdom forandrer det berørte benet farge. Først det blek, dette skyldes en rask utstrømning av blod, på grunn av mangel på sirkulasjon, tar lemmen en cyanotisk nyanse, og til slutt blir den rød når blodet igjen strømmer til vevet. Slike angrep varer første gang i 15-20 minutter, og deretter begynner de å stramme seg.

For lange angrep, når vev slemmer seg i lang tid, medfører alvorlige komplikasjoner, for eksempel cyanose, og deretter vevnekrose. Nekrose, eller nekrose, fører til dannelse av gangrene og lemmeramputasjon.

diagnostikk

Diagnostikk av angiospasme og utnevne en effektiv behandling kan bare en lege, selvmedisinering i denne patologien, være farlig, du kan provosere utseendet på alvorlige komplikasjoner.

Derfor, når de første symptomene vises, anbefales pasienten å vende seg til terapeuten, som vil gi veiledning til en spesialist om nødvendig. For å bekrefte diagnosen er følgende studier foreskrevet:

 • Tosidig skanning;
 • ultralyd;
 • Doppler;
 • Oksygentrykksmåling mv.

Ved hjelp av analyser etablerer legen den riktige diagnosen og utpeker pasientens behandling.

Skanning (video)

behandling

Mange pasienter er interessert i å lindre vasospasme. Terapi av angiospasme er vanligvis kompleks, det er nødvendig å eliminere årsaken til sykdommen, samt gjenopprette den nervøse reguleringen av arteriene, normalisere blodsirkulasjonen av vev. I tillegg må pasientene overholde en rekke anbefalinger:

 • Ikke drikk alkohol og ikke røyk, disse stoffene forårsaker en vasospasme;
 • Eliminere tretthet, du må justere dagens regime og hvile en tilstrekkelig tid;
 • Prøv å unngå stressfulle situasjoner og ikke være nervøs over bagatellene;
 • Sett opp mat, unngår skadelige og kolesterolholdige matvarer;
 • Utfør alle avtalene til den behandlende legen.

Sykdommen behandles konservativt, legen foreskriver stoffer som lindrer vasospasme, så vel som fysioterapi prosedyrer, diett. Pasienten trenger ikke bare å ta medisiner, men også for å forandre sin livsstil, prøv å styrke immuniteten.

Som medisinbehandling foreskrevet antispasmodik, viser krampe i hjertets arterier inntaket av nitroglyserin. Må også ta midler for å forbedre mikrosirkulasjonen, og for å forhindre trombose utsett antikoagulantia, fortynner de blod.

Fysioterapi behandling involverer besøk prosedyrer som elektroforese, magnetoterapi, en kontrastdusj er svært effektiv. Også for å forbedre blodsirkulasjonen, er pasienten foreskrevet en massasje, fysioterapi.

Folkets

Med spasmer av beinene på beina, kan du bruke reseptene for tradisjonell medisin i kompleks behandling. Det er nødvendig å velge resept som lindrer spenningen i blodkarene godt og forbedrer blodsirkulasjonen, men før du bruker legemidlet, anbefales det å konsultere legen din.

Terapeutisk fotbad

Med angiospasm brukes følgende oppskrifter:

 • Med hodepine under angiopasmer anbefales det å påføre en kald komprimering til nakken.
 • Også hvitløkskompressen hjelper hodepine smertefullt, for å gjøre det, hvitløk må legges til templene og legge seg ned i en halv time.
 • For å lindre smerte og spenning i beina, vil kontrastfylte bad perfekt hjelpe.
 • Også fotbad med bouillon av urter er effektive, for eksempel med kamille, streng, salvie, eukalyptus og med aromatiske oljer. Slike bad slapper av beina og forbedrer blodsirkulasjonen.
 • For å forhindre trombose i nedre ekstremiteter med spasmodiske kar, må du drikke fersk potet juice.

Det er verdt å huske at oppskrifter av tradisjonell medisin utelukkende er symptomatisk behandling, og de kan ikke kvitte seg med angiospasm. Selvmedisinering vil føre til at symptomene avtar, og sykdommen vil fortsette å utvikle seg, siden årsaken til patologien ikke elimineres.

Det er verdt å merke seg at eksterne midler for folkemottak oppskrifter ikke kan brukes på den berørte huden. Det vil si at hvis det er sår eller utslett på eksponeringsstedet, er det nødvendig å nekte agenten, ellers er det fare for å provosere en alvorlig allergisk reaksjon.

forebygging

For å forhindre utvikling av en så alvorlig patologi som angiospasm, og for å unngå livstruende konsekvenser av denne sykdommen, følg følgende anbefalinger.

 • Det er nødvendig å spise riktig, for å begrense fett, krydret, salt og skadelig mat, for å prøve å spise kostholdsmat som er rik på vitaminer og mineraler.
 • Det er veldig viktig å lede en aktiv livsstil, hver dag for å utføre øvelser, slik at blodet ikke stagnerer.
 • Det anbefales å styrke immuniteten, spise nok mat, som har en gunstig effekt på blodkarets vegger.
 • Pasienter i alderdommen anbefales å ta blodfortynnende medisiner for forebygging.

Les Mer Om Fartøyene