Årsaker til vasospasme, symptomer, diagnose og behandling

Fra denne artikkelen vil du lære: hvilken type tilstand kalles vasospasm. Hvorfor oppstår det, symptomene på patologi. Hvilke typer blodårer er mer sannsynlig å forårsake spasme, og hvor farlig det er for mennesker. Diagnose og behandling.

Vasospasme (eller angiografisk vasospasme) - patologisk en kontraksjon av muskelfibre i arterieveggen, forårsaker en innsnevring av lumen, og avbrytelse av normal blodstrøm. På bakgrunn av en akutt vasospasme oppstår en mangel på oksygen i vev, som skiller den fra den fysiologiske innsnevring av blodårer (vasokonstriksjon) - element av intern regulering av blodstrømmen gjennom kapillarene og arterier.

Den patologiske prosessen påvirker bare arteriene av muskulær og blandet type (delt av innholdet i glatte muskelceller). Den elastiske typen (aorta og lungearteriene) lider ikke. Med angiospasm krymper det indre skallet på fartøyet, og de indre (intima) korrugerer og stikker ut i lommen, forstyrrer ytterligere blodstrømmen.

Strukturen av ulike typer vener og arterier. Klikk på bildet for å forstørre

Mekanismen for vasospasmutvikling er ikke fullt ut forstått. Det er kjent at det er forbundet med et brudd på bevegelsen av kalium-, natrium- og kalsiumioner gjennom celleveggene. I patologi blokkeres begge typer kanaler for å bevege dem, noe som fører til svikt i regulering av sammentreknings-avspenningsprosesser i arterieveggen.

Denne blokken er forårsaket av to grunner som kan virke både uavhengig og sammen:

 1. Biokjemiske endringer på nivået av hormoner.
 2. Brudd på innerveringen av fartøyets veggen med overvekt av sympatisk innflytelse.

På grunn av vasospasmen, vil tilstrømningen av arterielt blod, som bærer oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for normal vital aktivitet, reduseres kraftig, en iskemisk sone oppstår. Denne tilstanden og gir kliniske manifestasjoner, som avhenger av sonen med den forstyrrede blodstrømmen.

Vasospasm forekommer i arterier av middels størrelse eller diameter, som er forbundet med deres ledende rolle i regulering av blodsirkulasjonen i kroppen. De reagerer mer på indre og eksterne påvirkninger, noe som normalt forårsaker vasokonstriksjon.

Visualisering av prosesser av vasokonstriksjon og vasodilasjon

Årsaker og behandling av vaskulær angiospasm

Spasm av blodkar (angiospasm) er en fysiologisk eller patologisk tilstand som har en midlertidig karakter og som regel går uten alvorlige konsekvenser.

Som et resultat av kortsiktig innsnevring av lumen av arteriene, er det utilstrekkelig tilførsel av oksygen og næringsstoffer i vevet. Fjernelsen av spasmodisk sammentrekning av musklene i arteriene gjenoppretter raskt "sulten" av cellene.

Når spasmer i arteriene er en normal reaksjon?

Organismen bruker adaptive mekanismer for sitt forsvar. vasospasme som kreves for å forhindre blodtap i traumatisk skade, og for å beskytte den mot eksponering for kulde, i en total kompleks forsvar reaksjon (både økt blodtrykk, adrenal hormoner som frigjøres i blod) fra infeksjon, psykogene stimuli.

Vi er vant til å bruke begrepet "stress" i et negativt konsept. Men grunnleggeren av teorien om stress, forskeren Hans Selye, bestemte stedet for stress først og fremst i å mobilisere de beskyttende og adaptive evner hos mennesker og dyr.

Krammen i hudens perifere fartøy er bestemt av lomme, med ekspansjon som personen rødmer. Hvilken er bedre?

Angiospasm manifesteres annerledes i emosjonelle situasjoner. I det gamle Roma ble krigere rekruttert etter forsøk i kamp. Hvis soldaten paled, ble det antatt at han var under kontroll av frykt. Og hvis du rødmet, - sinne, rabies, sinne. Hæren ble tatt "rødt", fordi aggressive krigere ble ansett som de beste.

Når spasmer i arteriene er patologi?

Patologi oppstår når en utilstrekkelig respons er overdreven, ikke nødvendig i denne situasjonen. Det kommer en forstyrrelse i ledningen av vaskulærvegen, arteriene går ut av kontrollen av hjernens vaskulære sentrum. Denne "oppførsel" av fartøyene forårsaker en følsomhet for organene av iskemi.

Tross alt, med langvarig angiospasm kommer:

 • parese av små venoler i den iskemiske sonen;
 • edematøst vev med økt kapillær permeabilitet og protein tap;
 • så er en overgang til tap av funksjonell fullhet og utvikling av nekrotiske komplikasjoner mulig.

Rollen i mekanismen for dannelsen av angiospasme har blitt bevist:

 • nikotinforgiftning under røyking;
 • kronisk forgiftning med bly og karbondisulfid;
 • frostskader;
 • inflammatoriske og aterosklerotiske vaskulære lesjoner;
 • forstyrret nervøsitet i hypertensjon, endokrine sykdommer, nevroser.

Generell mekanisme for spasmer

Forskjellige vaskulære soner i kroppen har sine egne overordnede faktorer, som fører til patologi. Men som et resultat er det en generell mekanisme for forstyrrelser av transport gjennom cellemembraner av muskelceller av natrium-, kalium- og kalsiumioner. De bryter med reguleringen av muskel sammentrekninger av celler. Inflow og akkumulering av kalsium bidrar til spasmer av blodkar, tillater ikke å redusere tonen.

Det er bevist at en slik mekanisme kan foregå direkte i handlingsområdet (for eksempel betennelse, aneurisme eller trombus) og ikke spre seg til hele vaskulærsengen. Dette bør tas i betraktning ved utnevnelse av angiospasmbehandling.

Om det er en angiospasme hos barn?

En liten person vet ikke hvordan han skal fortelle om sine følelser. Han er redd for alt uvanlig. Angiospasme hos spedbarn er forårsaket av abnormiteter av mors regime under graviditet (røyking, drikking av alkohol), vanskelige fødsler, ved bruk av vakuumutvinning.

Kliniske tegn på angiospasmer er avhengige av lesjonens område, lokalisering av de smalte karene, utviklingen av blodtilførsel av sikkerhet. Med alderen har barnet en beskyttelsesmekanisme, tonen i vaskulasjonen blir restaurert.

I ungdomsår er en sammenbrudd mulig på grunn av overbelastning i skolen, hormonell ubalanse. Angiospasma av hjernens kar er manifestert av økt tretthet i leksjonene, kortsiktige hodepine med svimmelhet, nedsatt syn. Vanligvis er diagnosen "neurokirkulatorisk dystoni".

Om hvordan angiospasmen til perifere og sentrale skip manifesterer seg hos voksne, kan du finne ut på vår nettside i artikkelen "Symptomer på vasospasmer".

behandling

Behandling av vasospasmer er rettet mot:

 • eliminering av hovedårsaken til spasmer (betennelse, økt trombose, aterosklerotisk prosess, hypertensjon);
 • restaurering av nervøs regulering av arteriell tone;
 • fjerning av symptomer på midlertidig iskemi av organer og vev;
 • forebygging av utvikling av mer alvorlige sykdommer.

Ved enhver lokalisering av angiospasm er det nødvendig:

 • slutte å røyke og alkoholmisbruk
 • organisere riktig modus for arbeid og hvile
 • for å fjerne overflødig vekt
 • å ekskludere matvarer som øker kolesterolet i blodet;
 • engasjere seg i gjennomførbare fysiske øvelser.
 • viser stoffer fra gruppen kalsiumantagonister (Verapamil, Nifedipin), de hjelper til med å slappe av i blodkarets vegger.

Med spasme av koronarbeholdere (angina av Prinzmetal), hjelper Nitroglycerin, Isozet aerosol å lette anfall. Hvis anfallene ofte blir urolige, foreskrives salpetersmidler for langvarig handling.

Serebrale symptomer fjernes med spasmolytiske legemidler (Papaverin, No-shpa). Angiospasma av hjerneskip må skilles fra syndromet til vertebralarterien, som også forårsaker lignende tidsmessige tegn på brudd på blodtilførselen til hjernen. Hovedårsakene ligger imidlertid i den ødelagte strukturen i ryggvirvlene eller tilstedeværelsen av aterosklerotiske plakk i aorta og selve arterien. Manifestasjoner oppstår når hodet beveger seg, bakker, svinger.

Behandling av de nedre ekstremitetskartene inkluderer bruk av antispasmodik og legemidler som forbedrer ernæringen av vev og benmuskler (Nikotinsyre, Depo-Padutin).

Stor viktighet er knyttet til mulighetene for fysioterapi. Fremgangsmåter slik som elektroforese med novocaine, Lydasum, parafin og ozokeritt bad, leire bad, kontrast utskylling, radon og hydrogensulfid bad, kan man spare den motoriske aktivitet hos pasienten.

Kirurgisk behandling er nødvendig med utilsiktet konservativ behandling. Det består i anvendelse av en serie av novocain-blokkater av sympatiske noder for å eliminere den spasmodiske effekten i Raynauds syndrom, spasmer i benens arterier.

Hvis dette ikke gir effekt, fjern de tilsvarende nodene (sympathectomy).

forebygging

Forebygging av noen spasmer krever overholdelse av regimet og overholdelse av diettbegrensninger.

I henhold til WHO misbruk kalt enkelt bruk av menn over 60 ml alkohol (150 ml vodka, vin 0,5 l, 1,3 l øl), for kvinner - mer enn 50 ml (125 ml vodka, vin 0,4 l, 1.1- liter øl) selv en gang i måneden.

Behandling av hypertensjon, aterosklerose bidrar til å unngå utseendet av flere symptomer som forverrer den underliggende sykdommen.

Mange leger anbefaler pasienter etter 40 år å ta en daglig dose av et legemiddel som fortaber blod (Cardiomagnolo, Kardiask).

For å styrke immuniteten er det nyttig å bruke kurset Aloe, tinkturer av ginseng, preparater fra Transfer Factor-gruppen.

Hva skal jeg gjøre med angiospasme hjemme?

Massasje er lettere ved fjerning av angiospasm. Det er nødvendig å bruke ved akutt hodepine en avslappende massasje av nakkemusklene (i retning fra nakkestøtten nedover) og kraftsonen, rubbing av pannen, ørepynt.

Anbefal å bruke en kald komprimering til nakken.

Med føttens smerte eller følelsesløp skal massasje begynne med sirkulære, tette bevegelser med bøyde fingre i fotsporet, deretter ta ankelen med begge hender og gjøre halvcirkelbevegelser, klatre oppover.

Kontrasterende fotbad med varmt og kaldt vann (i 2-3 minutter) vil hjelpe.

Med selvbehag, må du være sikker på at symptomene er forårsaket av spasmer, og ikke av en annen patologi. For å gjøre dette må du se en lege og bli undersøkt.

Angiospasm: hva er det og hvordan å behandle det?

Angiospasm er en innsnevring av blodårer, små arterier og kapillærer, som følge av at blodsirkulasjonen og væskefluidutvekslingen er forstyrret. I første omgang lider hjernen, øynene og lemmerne (ofte de nedre).

I en sunn tilstand kan blodkar tåle enhver fysisk aktivitet hos en person. Og de sikrer en stabil strøm av blod til alle lemmer og organer. Men i tilfelle spasmer, smalter fartøyet, slik at blodet ikke sirkulerer riktig i kroppen. Sammen med blodet i vevet kommer oksygen. I tilfelle hans ikke-kvittering begynner hjernen å signalere. Oppstår i form av svimmelhet, tap av bevissthet, kvalme og oppkast.

Tidligere antok medisin angiospasm en sykdom som er særegen for eldre mennesker. Nå er faktorene for tilstedeværelsen av sykdommen i den yngre generasjonen i økende grad tatt opp. Årsaker til foryngelse av sykdommen er dårlige vaner, vanlige stressfulle situasjoner, neuroser og dårlig økologi. Hans bidrag er gjort tidligere med plager og arvelighet.

Symptomer på angiospasme

Det første tegn er hodepine, som er ledsaget av spasmer med en følelse av å klemme eller klemme hjernen i templene, øynene, nakken og pannen.

Og også til symptomene er:

 • Konstant støy i ørene;
 • Ubehagelige opplevelser i hodet når hoste og nysing;
 • kvalme;
 • besvimelse;
 • oppkast;
 • Skarp mørkere i øynene;
 • "Flyr" i øynene;
 • desorientering;
 • Bestråling av smerte i nakken og i øynene;
 • Problemer med memorisering og assimilering av informasjon;
 • Lav arbeidsevne;
 • Alvorlig svette
 • Skarpt utseende tretthet.

årsaker

Angiospasm utvikler seg mot bakgrunnen av sykdommer. nemlig:

 • Åreforkalkning. Veggene på fartøyene har god elastisitet, noe som gjør at de kan roe seg sammen og utvide seg. I tilfelle av aterosklerose danner kolesterolplakk og saltoppsamlinger på veggene av karene, noe som forverrer deres evne til å modifisere;

 • Osteokondrose i livmoderhalsen. Hernia - fremspring av vertebrale skiver, som igjen utøver trykk på karene, forhindrer blodets naturlige blodsirkulasjon;
 • Forstyrrelser i nyrefunksjonen;
 • Sykdommer i endokrine systemet og forstyrrelser i arbeidet på bakgrunn av hormonelle endringer;
 • Sterk stress og tretthet;
 • Stroke - akutt sirkulasjonsforstyrrelse i hjernen;
 • Kardiovaskulære sykdommer;
 • Alvorlig hjerneskade. For eksempel med en sterk innvirkning;
 • Craniocerebral skade;
 • Skjoldbruskkjertelforstyrrelser;
 • Diabetes mellitus;
 • Tumorer i hjernen;
 • Blødninger i hjernen.
 • Typer angiospasm

  Spasm av karene i ekstremiteter

  Nok ofte fast angiospasm i øvre og nedre ekstremiteter. Øvre lemmer lider mye oftere.

  Symptomer på angiospasme i ekstremiteter:

  • Skarphet som opptrer på fingrene, forårsaket av utstrømning av blod.
  • Blåser av ekstremiteter er på grunn av mangel på oksygen;
  • Følelse av kulde i lemmer;
  • Utseende av lameness og skarpe smerter i underdelene.
  • Eller tvert imot, en komplett mangel på taktil følsomhet.

  Angrepet stopper etter ca 20 minutter, etter at ekstremiteten sterkt blir rød, ettersom blodet igjen har festet seg til dem.

  Perifere angiopasmer

  Dette er den vanligste formen for denne sykdommen. På grunn av det, perifer blodkar lider.

  arter:

  • Spasmer blir utsatt for øvre lemmer;
  • Livedo net - de lider av jenter og kvinner. Siden, som har hatt nederlag, blir blå, og den omkringliggende huden blir blek.
  • Akrocyanose - manifestert under puberteten, symptomer: følelsesløp i lemmer, alvorlig svette.

  Det ser ut mot bakgrunnen av svake tonus av veggene i kapillærene som ligger på huden. Hva er konsekvensen av negative faktorer, for eksempel stress, en skarp endring i livsstil og værforhold.

  Serebral angiospasm

  Cerebral angiospasm - uttrykkes i innsnevring av hjernens kar. Har mange av alle mulige uttrykte symptomer. De kan manifestere samtidig eller i sin tur, intensivere med dårlig helse.
  symptomer:

  • Smerter i hodet;
  • Fløyter i ørene;
  • Bevisstap, besvimelse;
  • Redusert trykk;
  • Dips i minnet;
  • Forringelse av talefunksjon;
  • Lav taktil følsomhet, eller omvendt, et smerte symptom er uttalt, men bare i den ene halvdelen av kroppen;
  • En følelse av trykk i hodet, så vel som tyngdekraften og kompresjonen, når været forandrer seg.

  Vascular angiospasm av netthinnen

  Angiospasma av retinalfartøy er en sykdom ledsaget av nedsatt funksjon av øyets retina og forårsaket av en innsnevring av den sentrale arterien eller dens grener. Denne sykdommen kan føre til alvorlige synsproblemer. Pasienter klager som regel ikke om smerte, men av syn. For eksempel:

  • Kort siktning av visjon;
  • "Flyr" foran øynene;
  • Anomalier i øyet, manifestert i utseendet før lyseffekter: gnister, glans, glødende ringer og linjer.

  Koronar angiospasm

  Koronar angiospasm er en spasme av hjerteskarene. Det er preget av en kraftig innsnevring av lumen i koronararteriene. Årsakene til forekomsten er forskjellige, men det meste er: alvorlig stress, dårlige vaner, trombocytaktivitet, angina pectoris. Naturen til denne sykdommen er fortsatt uklart. Siden, til tross for små avvik i pasientens kardiogram, er kranspulsårene ikke blokkert, og tegn på oksygen sult blir ikke lagt merke til. Symptomet er en kraftig alvorlig smerte i brystet, vanligvis om natten eller tidlig om morgenen, når personen er i horisontal stilling.

  Diagnose og behandling av angiospasm

  Diagnose av vasospasmer

  Behandling av angiospasm er foreskrevet for hver pasient individuelt, siden hvert tilfelle har sine egne særegenheter. Derfor må du gjennomgå en grundig undersøkelse før du begynner behandling. I mange medisinske institusjoner ser prosedyren for å sette prosedyrer slik ut:

 • Tosidig skanning;
 • Magnetic resonance imaging;
 • Doppler;
 • Ultralyd undersøkelse;
 • X-stråler;
 • Måling av oksygenspenning gjennom huden.
 • behandling

  I sjeldne tilfeller, når det er urealistisk å løse problemet ved medisinering, utmerker leger seg til kirurgisk inngrep.

  Men hvis det er mulig, bruker spesialister behandlingsmetoder som ikke inkluderer kirurgisk aktivitet. De første oppgavene en lege setter for seg er:

  • Behandling av årsaken til angiospasma, nemlig hypertensjon, aterosklerose av kar, inflammatoriske prosesser, etc.;
  • Fornyelse av arbeidet med nervefibre og deres regulering;
  • Konsekvensene av midlertidig forstyrrelse av blodsirkulasjonen i organer og vev elimineres.

  I den tidlige utvinningen spiller en rolle ikke bare fagfolk, det er veldig viktig at pasientens ønske og omhu er nødvendig. Bare i hans makt for å stoppe sykdommen og derfor vil det kreve:

  1. Mye bevegelse, terapeutisk gymnastikk, svømming;
  2. Besøkende fysioterapeutiske prosedyrer - elektroforese, hydrogensulfidbad, ozocerittterapi.
  3. Spasmer av øvre og nedre ekstremiteter behandles med svak utslipp av elektrisk strøm. Vanligvis tar dette kurset ca to uker, 20 minutter hver økt.
  4. Når sår og nekrose opptrer på inflammatoriske områder, sårhelingspreparater, brukes salver. Behandlingsforløpet er lang nok og kan gjennomføres gjennom hele året.

  Men en slik aktivitet vil ikke helbrede sykdommen helt, men vil bare hjelpe med medisinske legemidler. Legemidler er foreskrevet individuelt, i samsvar med årsakene til sykdommen. For eksempel:

  • Når cerebral angiospasm bruker antispasmodik - papaverin, med spasmer i kranspulsårene - nitroglyserin.
  • Narkotika er kalsiumantagonister, de forhindrer det i å komme inn i veggene til karene, noe som bidrar til å lindre symptomene.

  Angiospasm - en ubehagelig sykdom, men ikke dødelig. Med rettidig diagnose og riktig foreskrevet behandling, så med sykdommen kan du raskt si farvel. I tillegg er det svært viktig å forhindre sykdommen, nemlig å kvitte seg med dårlige vaner, flytte mer og holde hjemme massasje prosedyrer.

  Vaskulær spasme

  Vaskulær spasme (Vasokonstriksjon) - er en patologisk innsnevring av blodkarene (både store og små), forårsaker en reduksjon i blodtilførsel til den respektive legeme (vev). Som et resultat er forurensningen av kroppen (vev) med oksygen forstyrret og karbondioksidet utgir.

  Årsaker til vasospasmer

  Innsnevringen av blodkarets lumen oppstår som følge av overdreven intensiv og langvarig sammentrekning av muskelene i vaskulærveggen (økning av tone). Mekanismen for dette fenomenet er forbundet med forstyrrelsen av funksjonen av membraner av glatte muskelceller i blodkar, som består i brudd på metabolske prosesser gjennom membranene av ioner av kalium, kalsium og natrium. Dette fører til en forstyrrelse av den normale veksten av perioder med muskelavslapping og sammentrekning.

  Vaskulære spasmer er observert oftest i sykdommer som omfatter de patologiske forandringer i blodårer og nervesystemet (vaskulitt, aterosklerose, aneurismer, etc.) eller et brudd på neurohumoral regulering av vaskulær tonus (hypothalamus syndrom, hypertensjon, patologisk menopause, nevroser, etc. ).

  Risikofaktorene for et slikt brudd er:

  • røyking,
  • alkoholmisbruk;
  • forgiftning med bly eller karbondisulfid;
  • Frostbit og gjentatt hypotermi;
  • konstant stress;
  • diabetes mellitus;
  • hypertensjon.
  Symptomer og typer av vasospasmer

  Avhengig av plasseringen, utmerker seg flere typer spasmer av fartøyene med forskjellige manifestasjoner. La oss vurdere de viktigste.

  Spasm av perifere fartøy

  Karakterisert av paroksysmal iskemi av ekstremiteter. Dette konseptet kombinerer følgende patologier:

  1. Reynauds syndrom er en spasme av perifere kar, hvor tre faser etter hvert erstattes: iskemi, cyanose og hyperemi. I første fase er det en spasme av små arterioler, en innsnevring av lumen i kapillærene. Den andre - stagnasjonen av blod i venulene, kapillærene og arteriovenøse anastomoser. Den tredje fasen kjennetegnes ved reaktiv utvidelse av karene. I dette tilfellet er det et brudd på følsomhet.
  2. Livedo reticularis - observert under svak avkjøling, og er karakterisert ved utseendet av et maskemønster på huden av føttene, spesielt i hofteområdet (områder omgitt av blek cyanotic rim).
  3. Akrocyanose - preget av cyanose av huden på ekstremitetene, spesielt fingrene og baksiden av hendene, forbundet med virkningen av kulde og følelse av nummenhet. I dette tilfellet kan det økes svette.
  4. Chilblains - utvikler seg fra handlingen av kalde og våte forhold, og er preget av utseendet av tette klumper blå-rød, kløe og svie.

  Spasm av hovedkarene (krampe i bena)

  Karakterisert ved blanchering av beinet, deretter blå, og etter lavkonjunkturnedgangen - rødhet. Det er tretthet i beina, intermitterende claudikasjon på grunn av smerte, kald ekstremitet.

  Spasme av hjertets kar (spasmer i kransetankene)

  Karakterisert av symptomer som å trykke smerter bak brystbenet, som forekommer oftere om natten eller tidlig om morgenen, ligger ned. Under angrepet elektrokardiogrammet viser typisk avvik således typisk koronararteriene er blokkert, og det er ingen indikasjon av oksygenmangel av myokard.

  Spasm av cerebral fartøy (spasmer av cerebral fartøy)

  Det er preget av utseendet på en alvorlig hodepine og svimmelhet, kvalme, tinnitus, hukommelsestap, noen ganger - tap av bevissthet. cerebral vaskulære spasmer er ofte forbundet med kompresjon av nakke fartøy som følge osteokondros symptomer som er den brennende smerte i nakke, nummenhet i hendene, svingningsbevegelser av øyeeplet.

  Hvordan lindre vasospasme?

  Behandlingen av vasospasm bør ordineres av en lege etter en grundig diagnose. Men hjemme, kan du bruke disse metodene:

  1. Vask med kaldt vann.
  2. Ta Corvalol (30 dråper) eller tinktur av valerian (20 dråper).
  3. Masser whisky og baksiden av hodet.
  4. Hold føttene i kaldt vann (ca. 3 minutter).
  5. Slipe ekstremiteter.

  Spasm av blodkar: i hender, ben, hjerte (kranspulsårene)

  De vanligste og farligste sykdommene er hjertesykdommer og blodårer. Noen av dem er medfødte eller arvelige. Men de fleste kommer som følge av stress eller en feil livsstil. Ofte årsaken til et akutt hjerteinfarkt (og noen ganger plutselig død) er en vasospasme.

  Legene kaller det angiospasm. Dette er en midlertidig økning i tone i blodkarene, både store (arterie) og små (kapillærer), innsnevret av atherosklerotiske plakk. Samtidig akkumuleres blod i noen områder, mens andre mister mindre av det. Som et resultat forstyrres tilførselen av vev med oksygen og fjerning av karbondioksid fra dem. Som et resultat av den hyppige manifestasjonen av angiospasmer, begynner en alvorlig sykdom - vaskulær dystoni (akutt vaskulær krise). I noen tilfeller reduseres blodtilførselen til enkelte deler av myokardiet til et kritisk nivå, noe som forårsaker forekomsten av livstruende menyarytmi eller til og med et hjerteinfarkt.

  Typer av vaskulære spasmer

  Avhengig av lokalisering er det flere typer vasospasmer.

  Perifer spasmer

  Spasm av perifere fartøy skjer vanligvis med vegetativ-vaskulær dystoni og kalles også vasospasm. Den inneholder flere varianter:

  1. Spasm av karene i de øvre lemmer (hender);
  2. Et maskeblod eller liveno net: en sykdom som er vanlig blant unge kvinner og jenter;
  3. Akrocyanose forekommer under pubertet hos ungdom, så vel som ved kronisk hjertesvikt, lungesykdommer;
  4. perfrigeration.

  Mer alvorlige former for problemet

  I tillegg til angiospasmer i bein og hender, oppstår mer farlige lesjoner om epicenteret i hele vaskulærsystemet - hjertet, samt hjernen som hele organismen avhenger av. Slike spasmer er delt inn i:

  Lær mer om lesjoner i hjernen og karene i hodet Les i et eget materiale.

  Vaskulær spasme i hjertet - et tegn på angina og iskemisk hjertesykdom.

  Symptomer på vaskulære spasmer

  Som andre sykdommer har angiospasm sine symptomer, noe som manifesterer seg litt annerledes, avhengig av problemets natur. Ofte er spasmen til perifere kar assosiert med brudd på tonen i små fartøy - kapillærer, hvorav mange ligger i huden. De vises på grunn av ulike negative faktorer: fysisk overbelastning, skarp forandring i livets rytme, endringer i værforhold, etc.

  Raynauds syndrom

  Spasme i lemmerens kar er ledsaget av henkjenningen av hendene. De blir nummen (mister følsomhet). Denne tilstanden ble kalt Raynauds syndrom, og leger kalte det symptomet på en "død finger".

  Akrocyanose og feber

  Faser av angiotrophoneurose i ekstremiteter: blep, akrocyanose og gangrene.

  Akrocyanose er ledsaget av blueness og følelsesløp i lemmer (fingre, tær) i kulde. I dette tilfellet kan det økes svette. Festering manifesterer seg i utseendet i høsthøstvær og vinterkjølt tetninger av en blåaktig nyanse på ansiktet, bak ørene på hånd og føtter. Dette medfører brenning og kløe på berørte områder. I øyeblikket av sliping oppstår smerte.

  En lignende tilstand observeres når det er en spasme av arteriene på bena. Først blir beinet hvitt, som alabaster (på grunn av utilstrekkelig blodgass), da begynner den å bli blå (dette er mangel på oksygen). Etter en stund går spasmen, blodsirkulasjonen gjenopprettes, og foten begynner å bli rød.

  Koronar spasmer

  Koronar spasmer i hjertekarrene begynner med smerte bak brystbenet. De er paroksysmale og forekommer oftest om natten, om morgenen, i ro. Personen har symptomer på angina pectoris. Dette skyldes en skarp forandring i lumen av koronararteriene.

  spasmer med angina pectoris

  Meshed Livedo

  Den meshed Livedo manifesteres ved utseendet av et nettmønster på huden i lår og ankler. I dette tilfellet får det berørte området en blåaktig tinge. Huden rundt blir blek. Symptomer øker med hypotermi, i den varme sesongen kan forsvinne. Det er ingen smertefulle opplevelser.

  Årsakene til angiospasm

  Spasm av blodkar er et kortsiktig fenomen. Det varer ikke mer enn 20 minutter. Men i noen tilfeller kan den strekke seg over lengre tid. Årsaken til spasmer av blodkar er slike sykdommer som ulike typer aneurysmer, nevroser, overgangsalder med patologiske manifestasjoner, hypotalamus syndrom, hypertensjon.

  Årsakene til spontane spasmer i hjertekarene er ikke fullt ut forstått. Men det er bevist at de som røyker, misbruker alkohol og er under konstant stress, er risikoen for forekomsten mye høyere.

  Hvis du gjentatte ganger har lagt merke til i hjertet hjertesykdommer eller kramper i brystet - dette er en anledning til å konsultere en lege. Disse symptomene er forårsaket av utilstrekkelse av hjertemuskelen av de essensielle næringsstoffene (glukose og oksygen) som kommer til henne med blod. Og årsaken til dette er angiospasm. I tillegg er hjertet i mange hjertesykdommer, som for eksempel hjerteinfarkt, kardiosklerose, koronar aterosklerose og andre, en spasme i hjerteskjærene.

  Hvor raskt å fjerne en vasospasme?

  Mange mennesker opplever hele tiden ulike plager forbundet med vasospasmer. De fleste av dem har gjentatte ganger opplevd nummenhet av fingrene eller tærne og ubehagelige smertefornemmelser i form av prikker når blodstrømmen returnerte til normal. Hva må gjøres for å raskt og effektivt fjerne spasmen?

  • For hender og føtter Den beste måten er massasje - styrket sliping av ekstremiteter. Det varmes opp vevet, gjør blodet raskere, og dette bidrar til at spasmen frigjøres på bare 3-4 minutter.
  • Et annet effektivt verktøy er et bad med varmt vann med salt. Etter å ha senket det i hånden, som ble tatt av en spasme til albuen, vil du snart føle lettelse. God hjelp, varmt omslag.
  • Spasm i hjertekarene godt fjerner varm, søt te med ingefær eller melissa sitron. Du kan legge til apotek tinkturer av hagtorn og mynte. Bruk av urtete - en utmerket forebygging av koronar spasmer.

  Men disse er midlertidige tiltak som bidrar til å kvitte seg med ubehagelige opplevelser. Det er nødvendig å behandle ikke symptomene, men årsakene som bidrar til utviklingen av sykdommen. Hvis du ikke går til legen i tide, vil de komme opp med enda større kraft og kan føre til mer alvorlige konsekvenser.

  Komplett behandling av angiospasm

  Behandling av angiospasmer begynner med undersøkelse. Legen skal identifisere årsaken til forekomsten deres og velge riktig teknikk, som er individuell for hver pasient. Ofte er en fullstendig undersøkelse og diagnose av vaskulær tilstand foreskrevet for dette. I mange klinikker omfatter diagnosen tosidig skanning, måling av oksygenspenning gjennom huden og dysplerografi ved ultralyd.

  Behandling av spasmer av legene i armene (armer og ben) utføres ved hjelp av metoden for å påvirke de berørte områdene av en svak elektrisk strøm. Et to-ukers behandlingsforløp inkluderer daglige prosedyrer på ikke mer enn tolv minutter. Hvis sykdommen begynner å utvikle seg, kan huden utvikle nekrose, små sår kan oppstå. I dette tilfellet utfører legen ytterligere behandling i form av sårheling og antiinflammatoriske salver.

  Behandling av spasmer - en lang. Det kan vare i mer enn ett år. Det skjer imidlertid at spasmer ikke kan stoppes med medisinske metoder. I dette tilfellet brukes en kirurgisk operasjon som kalles sympathektomi. Det er rettet mot å klippe nervefibrene i sympatisk trunk med et medisinsk klips. I noen tilfeller blir de fjernet. I tillegg brukes en rekke hjelpeteknikker, for eksempel plasmaferese.

  Behandlingen bruker spasmolytika (vasodilatormedikamenter). I hjemmet, med spasmer av blodårer, kan du ta en piller uten skum, papaverin, dibazol eller papazol.

  Forebygging av vaskulære problemer

  For å forhindre forekomst av vasospasmer anbefales det å gjøre jogging daglig for korte avstander. Det varmer opp blodet og gjør det raskere gjennom blodkarene. I tillegg hjelper løping med å øke tonen i blodårene. Hvis det er vanskelig for deg å løpe, kan du bare gå til fots hver dag.

  Avvisning av mange dårlige vaner, som for eksempel røyking, fører til at elasticiteten til karene blir gjenopprettet, og sannsynligheten for spasmer reduseres.

  Praktisk i hver klinikk er det et rom med fysioterapiøvelser. Legen vil velge deg et sett med øvelser som ikke bare sparer deg for spasmer, men vil også forbedre kroppen som helhet. De som lider av blodårer, må beskytte seg mot skader, overdreven hypotermi.

  Generelt er anbefalingene for personer som lider av spasmer ikke mye forskjellig fra de generelle metodene som brukes til å styrke blodårene. Det er heller ikke overflødig å holde seg til dietten og livsstilen som anbefales for forebygging av aterosklerose.

  Årsakene til vasospasme og hva er symptomene på forskjellige organer med spasme

  Spasme i blodårer eller angiospasme skyldes overdreven sammentrekning av musklene i blodkarets vegger, noe som reduserer deres lumen, noe som fører til brudd på blodsirkulasjon og iskemi.

  Angiospasm kan ikke kalles en uavhengig sykdom, det er et symptom på en rekke patologiske prosesser.

  Provoke et angrep kan en rekke årsaker, spenner fra aterosklerose og slutter med autoimmune sykdommer.

  Hva er og hva som forårsaker vaskulær spasme, hvilke symptomer manifesterer det, og hvordan å lindre pasientens tilstand?

  Når spasmer i arteriene er en normal reaksjon?

  Avhengig av hva som innebar angiospasmen, er den delt inn i:

  • fysiologiske - forårsaket av naturlige årsaker
  • patologisk - utviklet på grunn av forstyrrelser i det vaskulære systemet.

  Fysiologisk angiospasme stammer fra hypotermi, stress og traumer. Dette er en slags beskyttende reaksjon: Ved å blokkere den perifere blodbanen reduserer kroppen varmetap ved lave omgivelsestemperaturer, og når blodtap - sparer indre organer fra oksygen sult.

  Spasmer i små blodkar, sammen med utgivelsen av adrenalin og noradrenalin, hyperglykemi, skarpe hjertebank, tunnelsyn, lettelser avføring og akselerasjon momentant reflekser - en viktig del av svaret til faren, som kalles «Fight, Flight, Freeze» ( «Bay, løpe eller stå stille ").

  Fysiologisk angiospasm utgjør eksternt med en skarp blek av huden, og forhindrer massivt blodtap i tilfelle skade.

  Denne tilstanden utgjør ikke en alvorlig trussel og oppstår naturlig etter at en person slutter å oppleve stress.

  Patologisk vaskulær spasme

  Patologisk angiospasm, i motsetning til det fysiologiske, oppstår ofte uten noen åpenbar årsak. Avhengig av det berørte området, som dekker bassenget til det spasmodiske fartøyet, er følgende de vanligste typene vaskulære spasmer:

  Mange kvinner er godt klar over hva en angiospasme av brystvorter er - en form for spasmer i den vaskulære periferien, noe som forårsaker alvorlige problemer i amming. Hans angrep skjer bare under amming.

  Angrep angiospasm varer vanligvis rundt 20-25 minutter.

  Deres hyppige gjentagelse er fulle av:

  • Hevelse av vev i det berørte området, forringelse av permeabiliteten av kapillærvegger;
  • Svakhet i det muskulære laget av venulære vegger opp til parese, noe som forverrer problemene med blodsirkulasjonen;
  • Iskemi med påfølgende nedsatt funksjon av det berørte organet, vevnekrose.

  Spasmer av cerebral fartøy fører ofte til hjerneslag, kranspulsårer - til hjerteinfarkt, retinalfartøyer - til synshemming for å fullføre blindhet.

  Mekanismen for utvikling

  Spasmer i forskjellige soner av vaskulaturen oppstår av forskjellige årsaker, og patogenesen av denne tilstanden er ikke blitt tilstrekkelig studert.

  Men deres mekanisme er alltid omtrent det samme: de oppstår på grunn av problemer med transporten gjennom membranene av celler av ioner av sporstoffer, som kalsium, natrium og kalium.

  Mangelen på natrium og kalium, sammen med den økende tilstrømningen av kalsiumioner, fører til det faktum at i stedet for en normal syklus av sammentrekning og avslapning av vaskemuren, forblir den i redusert tilstand.

  Det skal huskes at ikke et blodkar er helt spasticisert, men en liten del av det.

  Ofte skjer sammentrekningen av glatte muskler i veggene til store kar på steder av blodpropper, aterosklerotiske plakk, betennelsesfokus. Forholdet mellom cerebrale spasmer og hjerneslag relatert arr og blødning i hjernen har blitt funnet.

  Spasm av cerebral fartøy til innholdet ↑

  Symptomer på angiospasme

  Siden nesten alle store blodkar kan bli påvirket av patologisk innsnevring, er varianter av denne tilstanden en rekke og avhenger av plasseringen av spasmen. Derfor bør vi vurdere dem separat.

  Serebral angiospasm manifesterer seg:

  • Hodepine, kvalme og oppkast, ikke bringe lindring;
  • Problemer med tale, minne, oppfatning av informasjon;
  • Lyder i ørene, mørkere, fluer og stjerner i øynene;
  • Anfall av svimmelhet og svimmelhet, karakteristisk for innsnevring av ICA - den indre halspulsåren;
  • Nummenhet eller smerte konsentrert i den ene siden av kroppen;
  • svette;
  • Øk eller senk i trykk.

  Det er nødvendig å dele angiospasm og definisjon, ofte betraktet som sin synonym - vasospasm. I det første tilfellet passerer angrepet raskt nok, og i det andre er innsnevringen av fartøyets lumen av varig natur.

  Spasm av hjertesykdom symptomer gir følgende:

  • Periodisk oppstår smerte i hjertet av hjertet;
  • En følelse av trykk på brystet, ligner følelsene av vanlig angina pectoris;
  • Frykt for død, depresjon.

  Denne tilstanden er også kjent som angina av Prinzmetal. Ofte begynner angrepet under søvnen eller når den er i oppreist stilling.

  Det er hjerte angiospasme - hovedårsaken til plutselig hjerteinfarkt hos unge under 40 år som ikke lider av aterosklerose.

  Med spasmer av hovedarteriene er det ganske mange fenomener:

  "The Commander's Foot." Innsnevring av blodkarene i beina (med hendene dette skjer mye sjeldnere) fører til en følelse av å løpe gåsebumper, nummenhet, plager og kaldhet i lemmen.

  Hvis blodstrømningsforstyrrelsene blir langvarige i lang tid, blir lemmen blå, spesielt cyanosen er merkbar i neglelengsområdet.

  Ofte når normal blodsirkulasjon gjenopprettes, svinger beinet merkbart, begynner muskelsmerter.

  "Den døde fingeren." Spasm i fingerarrieren fører til lignende symptomer, som er lokalisert innenfor en finger.

  Blåser er sjeldne. Svært ofte oppstår den "døde fingeren" med Raynauds sykdom.

  "Abdominal pad" - et angrep av smerter av kompressiv karakter i bukregionen med spasmer av mesenteriske kar.

  Smerter i ulike indre organer - praktisk talt den eneste synlige manifestasjonen av angiospasmet til andre store fartøy uten undersøkelse.

  Iskemi og påfølgende nekrotiske endringer, noe som kan føre til innsnevring av de store arterier, ofte livstruende, fordi det kan føre til et hjerteinfarkt igjen uten håndheving makt.

  Symptomer på spasmer av perifere kar:

  • Nummen av ekstremiteter, en følelse av å løpe skummel, brennende;
  • Det blålige nettmønsteret er en retikulær levende eller individuelle cyanotiske flekker på ekstremitetens hud. Etter slutten av angrepet gir cyanose mulighet til rødme;
  • svette;
  • Temporal forverring av syn, flyr for øynene når innsnevring av lumen i øyearteriene
  • "Hvit feber" er en patologisk reaksjon av kroppen til en økning i temperaturen i smittsomme sykdommer. Huden på øvre og nedre ekstremiteter, ansiktet på pasienten blek, blir dekket med kaldt svette, kuldefølelser begynner, men den totale kroppstemperaturen går ikke ned.

  Hyppige gjentatte perifer spasmer kan føre til utvikling av trophic ulcers og tørre gangrene.

  Penial angiospasm manifesterer seg på en lignende måte og er begrenset til kjønnsområdet. Over tid fører vevsekemi til irreversibel erektil dysfunksjon.

  Spasme av børster til penselen til innholdet ↑

  Angiospasme hos barn

  Problemer med kardiovaskulærsystemet regnes ofte som et problem hos eldre mennesker. Men angiospasm kan forekomme i barnet.

  Spesielt ofte ser de ut som en "hvit feber", men noen ganger skjer det og spasmer av hjernens arterier.

  I nyfødte er de:

  • For tidlig og vanskelig arbeidskraft;
  • Påføring av vakuum ekstraktor;
  • Skadelige vaner fra moren - røyking, alkoholisme.

  Siden en baby kan ikke si at opplever ubehag og smerte, for å forstå dette er mulig bare på indisier - tearfulness, søvnproblemer, årsaksløse oppkast og nektet å spise. Graden av manifestasjoner avhenger av det berørte området. Med alderen passerer tendensen til angiospasmet vanligvis.

  Hyppige angispasmer i barndommen kan føre til at nervcellene dør på grunn av iskemi og en forsinkelse i utviklingen i fremtiden.

  Serebral arteriospasme er noen ganger funnet hos ungdom.

  Angrep manifesteres på samme måte som hos voksne, og er vanligvis forårsaket av stress og stress i skolen på bakgrunn av hormonell tilpasning. Dette er vanligvis et forbigående fenomen som slutter med slutten av puberteten.

  Årsaker til angiospasm

  For å begrense arterielle og venøse vegger fører i første rekke ulike sykdommer.

  Disse er:

  • Aterosklerose, ledsaget av dannelsen av kolesterolplakk blir fokus for vaskulær spasme;
  • Utsatt slagtilfelle;
  • Maligne og godartede svulster;
  • aneurisme;
  • Cervical osteochondrosis er en vanlig årsak til spasmer av cerebral fartøy;
  • Diabetes mellitus - i alvorlige tilfeller følger det ofte perifer angiospasm;
  • Autoimmune vaskulære sykdommer - revmatoid artritt, systemisk vaskulitt;
  • Infeksiøs vaskulitt av ulike genese;
  • Hormonale lidelser;
  • Raynauds sykdom.

  Å medføre både alvorlig arteriospasm og moderat vaskulær spasme kan også være eksterne faktorer:

  • røyking,
  • Misbruk av alkoholholdige drikker;
  • Intoxikering med blyforbindelser og karbon disulfid;
  • Mangel på søvn og stress.
  Spasm av blodkar til hjertet ↑

  Forebygging og behandling

  Siden vasokonstriksjon - ikke en sykdom i den sanneste betydning av ordet, men snarere en konsekvens av forstyrrelser i det kardiovaskulære systemet, for å hindre nye angrep er nødvendig å eliminere årsakene som forårsaket det.

  Avhengig av sykdommen kan behandlingen være både konservativ og operativ - for svulster, aneurismer, stor trombi uten kirurgisk inngrep, kan pasienten dø.

  Som forebygging av forekomsten av nye anfall, anbefales det:

  • Å overgi dårlige vaner som å røyke og drikke alkohol er en av de viktigste kravene;
  • Å lede en sunn livsstil, spise variert og balansert, flytte mer;
  • Unngå stress, overarbeid, observere søvn og våkenhet;
  • Reduser vekten ved fedme - dette vil påvirke sukkerinnholdet i blodet, blodtrykket og kardiovaskulærsystemet positivt.
  • Ikke misbruk høyt blodtrykk og nervesystem stimulerende drikkevarer som inneholder koffein.
  til innholdet ↑

  Hvor raskt å fjerne en vasospasme?

  Hva skal gjøres med spasmer for å lette pasientens tilstand?

  For det første, for å fjerne arteriell spasme, legemidler som slapper av glatt muskel, for eksempel:

  Effektiv også NVS:

  • nise;
  • Ketorol og vasoaktive kalsiumantagonister.

  Ved innsnevring gir de perifere karene massasje og oppvarming av det berørte lemmet.

  Tidlig fjerning av spasmen vil bidra til å unngå mulige komplikasjoner, noe som kan medføre forstyrrelse av næring av vev. Men det bør huskes at du helt kan kvitte seg med anfall bare etter en fullstendig undersøkelse av kroppen, finne ut om deres umiddelbare årsak og eliminere den.

  Behandling og årsaker til angiospasme

  Angiospasme eller spasmer av blodårer er en innsnevring av lumen av arteriene på grunn av overdreven langvarig sammentrekning av veggene. Spasm er midlertidig - opptil 20 minutter, men konsekvensene i dette tilfellet kan være alvorlige.

  Mekanismen for uorden

  Den elektrokemiske grunnlaget for spasmen er redusert til forstyrrelsen av transporten av metallioner - natrium, kalium og kalsium. Mangelen på natrium og kalium fører til en forstyrret sammentrekning av glatte muskler, og tilstrømningen av kalsiumioner bidrar til krampen på veggene og tillater ikke å senke muskeltonen.

  Vaskulær angiospasme har en lokal karakter, vanligvis i området betennelse, trombus, aneurisme, og strekker seg ikke til hele arteriolar-sengen. Som et resultat av innsnevringen av kanalen mottar imidlertid ikke vevstedet i den spasmodiske sonen nok oksygen og ernæring. Ved hyppig gjentagelse av dette fenomenet utvikler iskemi.

  Spasm kan ha en fysiologisk og patologisk karakter.

  Fysiologiske spasmer

  Innsnevringen av blodkarets lumen er en av kroppens beskyttende mekanismer. Med åpne skader og sår, reduserer spasmer i arteriene blodtapet. Ved avkjøling reduserer periferienes blødning varmetap og lar deg konsentrere deg om å betjene flere viktige indre organer.

  I stressende situasjoner - fare, reduserer arteriolene til å øke arterielt trykk. Adrenalin kastes inn i blodet, mobiliserer hele styrken i kroppen for den kommende kampen.

  Patologisk spasme

  Patologi kalt overdreven reaksjon på en irriterende, en incommensurate med graden av irritasjon. Hvis normal avkjøling av den varme luft hurtig forårsaker vasodilatasjon, den patologiske krampe med samme utseende - hvitt "alabasthvit" hud, blå, reduksjon av temperaturen på huden kan skje når som helst, og lufttemperaturen er svakt koblet.

  Angiospasm fungerer som den første fasen av forstyrrelse i kardiovaskulærsystemet. Ignorer dens tegn kan ikke, som dessverre skjer ganske ofte: spasmer er kortvarige og virker derfor harmløse.

  Faktisk slutter den periodiske "sulten" av vev med ynkelighet:

  • Puffiness av vev i sone av spasmer er økt. Dette bryter permeabiliteten til veggene i kapillærene, noe som fører til tap av protein;
  • Venus vegger er svekket, en vasal parese er mulig, som automatisk fører til et brudd på blodsirkulasjonen;
  • Jo hyppigere innsnevringen av fartøyene, jo mer uttalt er tegn på iskemi. Delvis eller fullstendig tap av orgelfunksjonalitet og utvikling av nekrotiske komplikasjoner er mulig.

  Avhengig av lokalisering av sonen, utmerker seg flere typer angiospasmer:

  • spasmer i den vaskulære periferien - kapillærer, små arterioler. Hendene er mest berørt;
  • innsnevring av kanalene til hovedskipene - konsekvensene av denne spasmen er mye mer merkbare og mye vanskeligere;
  • angiospasm av koronarfartøyene;
  • angiospasm cerebral.

  Det kliniske bildet er forbundet med det iskemiske organet og manifesterer seg som utilstrekkelig funksjonalitet.

  Årsaker til vasospasmer

  Mekanismen til sykdommen er ikke godt forstått. I tillegg er det ikke identisk for forskjellige vaskulære regioner.

  Årsaken til patologisk angiospasme er uklar, selv om en rekke faktorer som stimulerer utviklingen av sykdommen er utpekt:

  • Røyking er en av de kraftigste eksterne faktorene. Røyking fører til en konstant innsnevring av blodkar og enhver annen, den svakeste faktoren - forkjøling kan for eksempel føre til spasmer;
  • forgiftning med karbondisulfidforbindelser og bly. Nå er det ganske sjeldent, som det oppstår med konstant kontakt med giftige stoffer;
  • Aterosklerose - det er kjent at angiospasm ofte forekommer i det området der det er aterosklerotisk plaque;
  • betennelse i fartøy av forskjellig art;
  • forstyrrelser i nervesystemet - den mest omfattende gruppen som årsak til brudd kan være mange faktorer, både intern og ekstern natur: fra en funksjonsfeil i det endokrine systemet til en hvilken som helst neurose.

  Beskrivelse av symptomer

  Ekstern manifestasjon av sykdommen er mer merkbar, hvis den er forbundet med en innsnevring av kapillærene. I dette tilfellet får det berørte området en alabast hvit farge. Spasms av store fartøy er merkbare bare ved forringelsen av funksjonaliteten.

  • Angiospastisk syndrom er typisk for Raynauds sykdom. Noen ganger kalles det et symptom på "hvite fingre". Det er en exsanguination av hendene, mens fingrene blir hvite, mister følsomhet, blir kaldere.
  • Mesh livedo - hudområde (vanligvis på hofter eller ankler) får en jevn blåaktig tynn, noen ganger i form av et rutenett, ble huden rundt på stedet pales og blir kald. Blueness er forårsaket av partiell lammelse av venules. I fremtiden fører spasmer til sterk hevelse i det berørte området og begynnelsen av nekrotiske prosesser.
  • Spasm av hovedartarien er "kommandørens fot". Bildet ligner Raynauds sykdom, men strekker seg til hele underbenet. Benet blir snøhvit, hudtemperaturen synker merkbart. Med langvarig spasme kan huden skaffe seg en blåaktig tynn på grunn av venulær parese.
  • Symptomer på koronar spasmer er identiske med angina pectoris: smerten bak sternum er overveiende i ro, og ikke bevegelse, er paroksysmal.
  • Cerebral angiospasm, som regel, følger aterosklerose av cerebral fartøy, men vises av andre grunner. Dens symptomer er forårsaket av de berørte delene av hjernen.

  Behandling av sykdommen

  Selvmedisinering er utelukket. Vaskulære spasmer i de aller fleste tilfeller er forbundet med en annen sykdom og er ikke så mye en uavhengig sykdom, men en medfølgende. Uten grundig undersøkelse og diagnose vil du ikke kunne kvitte seg med sykdommen.

  Om mulig brukes konservativ behandling. Den består av følgende hendelser:

  • behandling av den underliggende sykdommen - aterosklerose, inflammatoriske prosesser, hypertensjon;
  • restaurering av normal nerve regulering;
  • eliminering av konsekvensene av midlertidig iskemi.

  Det skal bemerkes at pasientens deltakelse er av stor betydning når det gjelder behandling av sykdommer knyttet til funksjonen av sirkulasjonssystemet.

  Tilstrekkelig motoraktivitet, anvendelse av fysiologiske prosedyrer - elektroforese, ozocerit-applikasjoner, hydrogensulfidbad, har ikke bare en gunstig effekt på tilstanden, men bidrar også betydelig til medikamenter.

  Hemmeligheten er veldig enkel: bevegelsen aktiverer sirkulasjonen, og muligheten og risikoen for spasmer reduseres betydelig.

  Legemidler er foreskrevet i henhold til lokalisering av sykdommen. Så, med cerebral angiospasm, brukes antispasmodika - No-shpa, papaverine, med koronar spasm-nitroglyserin. For å lindre symptomene på foreskrevne legemidler som er kalsiumantagonister - verapamil, forhindrer dermed tilstrømningen av kalsiumioner til cellene på veggene.

  Operativ inngriping utføres når konservativet mislykkes.

  Les Mer Om Fartøyene