Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter (MCV) senkes

Den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocytter er preget av et gjennomsnittlig volum eller MCV (fra det engelske gjennomsnittlige korpuskulære volum) av erytrocytter. Når det senket gjennomsnittlig volum av røde blodceller, noe som betyr at i blodet av mange små røde blodceller, og forhøyet MCV priser hos voksne og barn, den gjennomsnittlige størrelse av røde blodceller mer enn normalt.

Hva er MCV

I en persons blod endres ikke bare konsentrasjonen av røde blodlegemer, men også deres størrelse, form og hemoglobininnhold. MCV er en indeks som viser gjennomsnittlig volum av erytrocytter, uttrykt i μm 3 eller i femtolitra (fl).

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter (Er) studeres ved hjelp av en hematologisk analysator - en automatisk enhet som kan beregne mer enn 20 forskjellige blodparametere. Automatiske analysatorer gjenkjenner Er i omfanget av volum 30 - 300 fl.

indikator MCV-enheten beregner automatisk, det er verdien oppnådd ved å dele alle cellevolumene erytrocytter med totalt antall celler i denne populasjonen.

MCV gjennomsnittsverdi kan beregnes på en annen måte, dersom det er kjent hematokrit og antall Er, i henhold til formelen: hematokritverdi / antallet erytrocytter * 1000.

Ved hjelp av en formel eller direkte fra data fra en hematologisk analysator, kan anemi av forskjellige former detekteres i de tidligste stadiene, før utseendet av åpenbare kliniske symptomer.

MCV for diagnose

Verdien av denne erytrocytindeksen brukes til å diagnostisere og klassifisere anemi sammen med andre viktige indikatorer for den hematologiske analysatoren, for eksempel:

 • MCH - viser hvor mye gjennomsnittlig hemoglobin inneholder Er;
 • MCHC er en verdi som reflekterer gjennomsnittlig mengde hemoglobin i alle Er blodprøver;
 • RDW er bredden av fordelingen av røde blodlegemer.

Endringer i gjennomsnittsvolumet Er reflekteres også i verdien av fargeindeksen for blod, hemoglobin, og angir også typen av elektrolyttbalanse.

 • Ved forhøyede MCV endringer er hypoton karakter, betyr det at cellen mister elektrolytter og vannet, og det ekstracellulære miljø er dehydrert.
 • Med en gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer, hvis ytelse er under det normale, er det en hypertonisk brudd på vann-saltbalansen, karakterisert ved at tapet av vann ved cellen dominerer utskillelse av salter.

Ved indikatoren for den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocyten kan man dømme graden av hydrering.

 • Med hypertonisk dehydrering blir Er størrelser mindre enn 80 fl, som tilsvarer mikrocytose.
 • Ved hypotonisk dehydrering øker Er dimensjonene og overstiger 95 fl, som betyr makrocytose.

Indeksene som er oppnådd i forskjellige laboratorier for forskning på ulike typer hematologiske analysatorer, kan variere. Forskjeller i gjennomsnittlig volum av Er avhenger av alder og kjønn.

norm

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter hos barn under 6 måneder, tabellen over normer.

MCV priser for barn, ungdom og voksne, bord.

Avvik fra normen

De gjennomsnittlige volumene Er kan avvike fra normen, utmerkede deltakere for hvilke indikatoren for denne testen er:

 • redusert - den gjennomsnittlige størrelsen på Er mindre enn 80 fl, Er kalles mikrocytomer;
 • normal - størrelsen på erytrocytter er 80 - 100, celler i dette volumet kalles normocytter;
 • økt - gjennomsnittlige størrelser overstiger 100 fl, og kalles slike makro-celler.

Nedgradere MCV

Når et stort antall små erytrocytter opptrer i blodet, blir indeksen for denne erytrocytindeksen senket. Utvikle når redusert. On volum. Eritrea. anemi refererer til mikrocytisk.

Reduksjon av den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocytter er notert i anemi:

 • jernmangel;
 • sideroblastisk - umodne Er med jerngranulat (sideroblast) finnes i beinmargen;
 • forbundet med brudd på erytropoiesis - prosessen med dannelse av Er;
  • arvelig form hos menn, forbundet med et brudd på syntesen av porfyriner - en integrert del av hemoglobin;
  • Ervervede former forårsaket av mangel på vitamin B6, blyforgiftning, nedsatt porfyrindannelse;
 • thalassemia - sykdommer karakterisert ved et brudd på syntesen av proteindelen av hemoglobinmolekylet.

Arvelig og ervervet anemi, forbundet med en reduksjon i syntesen av porfyriner, skyldes at produksjonen av hemoglobinmolekyler forstyrres. Jern som kommer inn i kroppen passer ikke inn i hemoglobinmolekylet, men blir avsatt i forskjellige organer.

Fordelaktig oppstår prosessen med akkumulering av ubundet jern:

 • i leveren - prosessen som fører til skrumplever i leveren starter;
 • eggstokkene - den seksuelle funksjonen er forstyrret;
 • bukspyttkjertel - diabetes er provosert;
 • binyrene - produksjonen av hormoner er forstyrret.

Anemier forbundet med å blokkere syntesen av porfyriner blir oppdaget hos unge mennesker. Sykdommen er ofte ikke uttrykt. Dette betyr at symptomene er milde, og selv om en person midlere blodlegemevolum senkes, det har et høyt innhold av jern og hemoglobin den gradvis avtar, og kan nå opp til 50 - 60 g / l i en voksen mann.

Redusert denne indeksen hos barn med thalassemia - en arvelig sykdom hvor gener som koder for syntese av hemoglobins kjeder, påvirkes. Hvis truffet av bare ett gen, noe som betyr at den gjennomsnittlige volumet av røde blodceller vil bli redusert betydelig, og kanskje til og med asymptomatisk sykdom hos barn.

Men beseire alle 4 gener ansvarlig for syntesen av alfa-kjeden av hemoglobin, er fosteret utvikler føtal hydrops, og et barn dør kort tid etter fødselen eller i utero.

Økning i gjennomsnittsvolumet

Hvis det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter økes, betyr dette at mange Er store størrelser har oppstått, som overstiger normen. Utseendet til makro-celler, en økning i gjennomsnittsvolumet Er er notert i sykdommer:

 • anemi,
  • hemolytisk;
  • aplastisk;
  • folik er ikke tilstrekkelig;
  • B12-mangel,
 • leveren;
 • hypotyreose;
 • alkoholisme;
 • myelodysplastisk syndrom.

Økt gjennomsnittlig cellevolum og bakhjulsdrift hos voksne med myelodysplastisk syndrom, noe som betyr at antallet sedler og macrocytes Anisocytosis økt i blodet - fenomenet av den høye variasjon i cellestørrelse. Med et økt gjennomsnittlig Er-volum i et voksent og normalt hemoglobin, kan det antas at en person lider av alkoholisme.

indikator MCV erythrocytter kan være litt forhøyet hvis en person røyker, og hos kvinner økes gjennomsnittlig volum av mottak av prevensjonshormonale legemidler.

Sykdommer med vanlig MCV

Ved normale verdier av testen er det mulig å utvikle slike patologiske forhold som:

 • hemolytisk anemi forårsaket av:
  • en autoimmun prosess;
  • sfærocytose;
  • mangel på G6PD enzymet;
 • aplastisk anemi;
 • anemi ved nyresvikt;
 • anemi i kronisk sykdom;
 • stor blodtap.

Arvelig mangel på enzymet glukose-6-fosfat-dehydrogenase er i stand til å forårsake hemolytisk anemi nesferotsitarnuyu hvis dette genetisk lidelse bæreren begynner å ta medikamenter eller produkter med oksyderende egenskaper, som omfatter:

 • narkotika - norsulfasol, biseptol, urantoin, kinin, isoniazid;
 • hestebønner.

Ulempene ved testen

MCV-indeksen gjenspeiler bare middelverdien av røde blodlegemer. Indikasjonene på testen kan ikke baseres hvis det er mange unormale røde blodlegemer i blodet.

I blodet kan det være samtidig makro-celler og mikrocytika, og det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter kan ikke overstige normen, selv om det i virkeligheten utvikles en anemi hos en person.

Dette betyr at selv ved normal hastighet av gjennomsnittlig volum av den Er, er det nødvendig å tyde, gitt Anisocytosis røde blodlegemer, det vil si, RDW -.. Bredden av den røde blodcellestørrelsefordeling.

Gjennomsnittlig volum av røde blodceller kan bli feilaktig forhøyet hos voksne eller barn hvis det er kalde agglutininer i blodet som forårsaker akkumulering av røde blodceller med hverandre. Den hematologiske analysatoren definerer de dannede konglomerater som en enkelt celle med en stor størrelse, som introduserer forvrengninger i resultatet av analysen.

Feilaktig senket Resultatene av denne testen vil være en eldre person, hvis han utvikler DIC - fenomenet intravaskulær koagulasjon, opptrer samtidig i alle deler av sirkulasjonssystemet.

En falsk økning observeres med diabetisk ketoacidose, seglcelleanemi, en sykdom assosiert med nærværet av et stort antall deformerte erytrocytter.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter er senket: årsakene og hva det betyr

Erytrocytter - høyt spesialiserte bærere av oksygen og karbondioksid - en av de viktigste komponentene i blodet. Interessant, hvert sekund i kroppen dør og blir født mer enn 2 millioner nye røde blodlegemer. Men hva kan skje med kroppen vår hvis det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer er redusert, eller omvendt øker det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer? Hvordan foregår forskning på antall røde blodlegemer, og hva er tallverdien som anses som normal, og som er lav?

studie

Antallet erytrocytter bestemmes av den utvidede blodanalysen. Ofte i form av resultatet, kan du finne strengen mcv med noen numerisk verdi, som betyr gjennomsnittlig antall røde blodceller.

Navnet MCV gikk fra engelsk gjennomsnittlig kroppslig volum, og for en måleenhet anses det å være en mikrometer kubisk eller i en fl-femtoliter. For beregning blir det gjennomsnittlige volumet erytrocytter (ESR) tatt, som deretter deles av summen av volumene av røde blodlegemer i en del blod ved deres nummer i denne delen.

I tilfelle når gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer senkes, utføres flere, mer spesialiserte studier for å finne ut hva dette betyr, og hvilke avvik som kan føre til dette.

For tiden er det flere tester med en reduksjon i blodverdien av mcv. Disse inkluderer gjennomsnittlig hemoglobininnhold i erytrocyten, hvor verdiene varierer avhengig av pasientens alder, og samtidig er det helt uavhengig av kjønn. Også størrelsen og fargen til blodkroppene for blodvolumet som undersøkes, analyseres.

Indikatorer for erytrocytter er:

økt verdi, så kalles det makrocytose (100 eller mer) - erytrocytter er større enn nødvendig;

normal verdi - normocytose (80-100);

en lavere verdi - mikrocytose (80 eller mindre).

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter i blodet varierer avhengig av pasientens alder. For eksempel er det for en nyfødt 95-121 fl, og allerede på den 14. og 30. livsdag, 88-124 fl. Barn som har fylt 1-5 år skal ha 73-85 fl, og for et voksen menneske 20-65 er normen 80-100 fl.

Redusert verdi

I tilfelle at gjennomsnittlig volum reduseres, snakker de om anemi, det vil si mangel på hemoglobin i blodet.

De vanligste årsakene, når røde blodlegemer er under normen, er:

Mangel på jern eller jernmangel anemi. Denne form for anemi er uten komplikasjoner og har den enkleste behandlingen i forhold til andre typer anemi. Hvis hemoglobin senkes i barnet og årsaken til mangel på jern er etablert, foreskrives barnet et spesielt diett med gjentatt blodprøve etter en måned. Hvis et barn ikke får hemoglobin etter en måned, men omvendt, da blir han sendt til hematologen og foreskrevet medisinering.

Sideroblastisk anemi. Også forbundet med jernmangel, reagerer godt på vitamin B-terapi6. Denne typen anemi utvikler seg ganske raskt og krever umiddelbar handling, det verste resultatet av en slik diagnose kan være døden.

Thalassemia er en genetisk sykdom. Årsaken til anemi er et brudd på produksjonen av hemoglobin.

Forgiftning med bly. Ved blyforgiftning, reduseres gjennomsnittlige verdier av erytrocytter på grunn av at benmarg begynner å fungere, og det oppstår forstyrrelser når kroppen produserer hemoglobin.

Dehydrering av kroppen. Dette skyldes tap av væske i kroppen, noe som negativt påvirker blodprøven.

Noen ganger er det situasjoner når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter ikke senkes, men ligger innenfor grensene for normen, men samtidig er det tydelige tegn på anemi. Ofte skjer dette hvis det er:

Tilstedeværelsen av en ondartet svulst;

Tilstedeværelsen av kroniske infeksjoner;

betydelig tap av blod;

Tilstedeværelsen av sykdommer som forårsaker utilstrekkelig produksjon av hormoner.

Hvis mcv er nedgradert i analysen, er det nødvendig med en kvalifisert konsultasjon av behandlingsterapeut eller hematolog.

Økt verdi

Hvis indikatorene for gjennomsnittsvolumet av erytrocytter økes, kan dette bety en funksjonsfeil i kroppen. Årsakene til at mcv blir forhøyet er:

defekt i arbeidet med rødt benmarg.

Skjoldbruskkjertelen produserer en utilstrekkelig mengde hormoner;

B-vitaminmangel12. Spesielt negativt påvirker dette underskuddet barn under 2 år. I denne alderen må du fokusere på bruk av matvarer som inneholder store mengder vitamin B12, for eksempel rømme, egg, lever, biff og andre.

Mangel på folsyre.

Røyking. Ved røyking frigjøres en betydelig mengde karbondioksid, noe som forverrer overføringen av blod i kroppen, noe som fører til en forringelse i oksygenforsyningen. Røykende kvinner er mer utsatt for respiratoriske sykdommer, noe som kan være årsaken til økte antall røde blodlegemer.

Mottak av prevensjonsmidler og hormonpreparater.

Inflammatoriske prosesser i kroppen. Det kan føre til smittsomme sykdommer som forårsaker et virus, eller en slags sopp.

Alkoholisme. Indikatoren mcv i dette tilfellet kan bringes tilbake til normal, for dette er det nok i 100 dager å ikke drikke alkohol. Det er verdt å si at i dette tilfellet øker kun mcv-verdiene, og hemoglobinverdien forblir innenfor det normale området.

Det er en versjon som tar antidepressiva i lang tid kan føre til at indikatorene blir høyere, men for øyeblikket er denne versjonen under studien.

Økningen av erytrocyter i blodet kan være midlertidig, ikke med noen avvik eller patologier. Denne situasjonen kan føre til:

beliggenhet i høylandet;

overdreven mental eller fysisk arbeid;

Etter at disse faktorene er eliminert, vil slike viktige indikatorer for røde blodlegemer som deres gjennomsnittlige volum tilbake til det normale.

MCV i blodanalysen - hvorfor øker og senker det gjennomsnittlige røde blodcellevolumet?

Metoden for estimering av tallet, så vel som de kvalitative aspektene av de ensartede elementene, er en detaljert blodprøve. Informative indikatorer er et spesifikt signal om endringer som oppstår i sykdomsperioden. For analysen for tiden, benyttes moderne laboratorieapparater - hemolytiske analysatorer, noe som er veldig praktisk. Men transkripsjonen, som utstedes av enheten, er ikke alltid klar for en vanlig person, siden resultatene er skrevet på et fremmed språk i forkortet form.

Analysatoren bestemmer parallelt fra 5 til 20 verdier. Artikkelen vil diskutere gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer (MCV), som en av de viktigste indikatorene i klinisk analyse. Dette er en erytrocytindeks, et beregnet mål, som gjør det mulig å vite volumet som opptar en rød blodcelle. Det finnes andre indekser som viser gjennomsnittlig hemoglobininnhold i en separat rød blodcelle (SIT), gjennomsnittlig konsentrasjon av hemoglobin i erytrocytmassen (MCHC), Bredde på fordelingen av røde blodlegemer (RDW-CV).

Hvordan er MCV bestemt i en blodprøve?

Den angitte indeksen kan beregnes i femtolitra, og også i kubikkmikrometer. Det beregnes ved å dividere totalt antall cellevolumer med antall røde blodceller. MCV i blodprøven bestemmes automatisk av analysatoren. Her er formelen:

MCV = hematokrit (%) x 10 / antall røde blodceller 10 6 μl

Sammen med andre erytrocytindekser kan en slik beregning avsløre prosesser som forårsaker anemi. Hvis blodet inneholder mange unormale røde blodlegemer, og dette skjer i tilfelle av seglcelleanemi, er MCV-tallet upålitelig.

Normen for gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer (MCV)

Parametrene for det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter er ustabile, de endres med alderen. Hos nyfødte er volumet maksimalt og når 112 (og enda mer) fl, og i et år faller denne verdien til 77-79 fl. Gradvis reduksjon av indikatorer oppstår i løpet av livet. Mer detaljert informasjon vises i tabellen.

Ved tolkning av resultatene er MCV lavere 80 fl regnes som en mikrocytose, og størrelsen er høyere 100 Fl tolkes som makrocytose. Nedenfor er årsakene til at gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer kan økes eller reduseres.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytt er lavere - årsakene

Blant faktorene med redusert MCV er det en forstyrrelse av vannelektrolyttbalansen, eller snarere hypertonisk dehydrering, der alle fluidumrom reduseres på grunn av mangel på væske. Det handler om dehydrering, utløst av dårlig vanninntak og tap av hypotonisk væske.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter under normen er fastsatt i hypokromisk og mikrocytisk anemi, forårsaket av brudd på dannelsen av hemoglobin. Det er kjent at hemoglobin er inneboende i å påvirke utseendet og størrelsen på røde blodlegemer. Hvis dette proteinet i blodet er under normalt, vil de røde blodcellene bli mindre. Forstyrrelse av hemoglobinsyntese spores også i thalassemia, en genetisk bestemt blodsykdom.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytt økes - årsakene

Økningen i MCV kan observeres med mangel på koboltholdige stoffer (vitamin B12), når andelen erytrocytter avtar, men samtidig blir de forbudt store. Forresten, på bloggen min kan du lese om normen for røde blodlegemer, samt årsakene til deres reduksjon.

En liten økning i MCV er forbundet med røyking, så vel som med inntak av hormonelle prevensjonsmedikamenter av kvinner i fertil alder. Med alkoholmisbruk blir makrocytose alltid diagnostisert, og hemoglobin er samtidig innenfor normen. Denne detaljene i laboratorietesten gjør det mulig å mistenke alkoholisme. Prosessen er reversibel og MCV kommer tilbake til normal om hundre dager etter å ha stoppet inntaket av alkohol.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter over normen er diagnostisert med myxedema (endokrine patologi), lever- og knoglemarvsykdommer. Ikke minst rolle i å øke indeksen spilles av anemi assosiert med blodtap og erytrocytt død.

Noen kilder tyder på at langvarig bruk av antidepressiva midler kan gi opphav til makrocytose, selv om det ikke er etablert et eksakt forhold.

Nå vet du hvorfor det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter økes eller reduseres, og hvis du er interessert i informasjon om årsakene til økningen av de røde blodcellene, er all informasjonen i denne artikkelen. Og i de følgende artiklene vil du kunne få informasjon om andre erytrocytindekser.

MCV i blodprøven - senket, hva skal jeg gjøre?

innhold

Hva er MCV i blodprøven.
MCV er senket - årsaker.

Gjennomsnittlig volum av røde blodceller (MCV) (gjennomsnittlig kroppslig volum) er en viktig indikator for rødt blod, bestemt av en automatisk blodanalysator i en generell blodprøve.

Norm MCV...... 75 - 100 fL (femtoliter)

1 femtoliter = 10-15 liter

Aldersrelaterte endringer i MCV hos voksne

- en tilstand der hemoglobininnholdet i HGB i blodet er redusert. Ved anemi kan det totale antall røde blodlegemer RBC reduseres.

- Røde blodlegemer, fylt med respiratorisk pigment - hemoglobin HGB.
Størrelsen på en sunn erytrocyt: ≈ 80 fL (7 - 8.5 mikron). Begrepet i hans liv er 3 - 4 måneder. De "brukte" erytrocytene blir ødelagt og bortkastet i milten.

Antallet erytrocytter i blodet varierer avhengig av fysiologiske tilstander. I patologi, en reduksjon i innholdet av røde blodlegemer i blodet, en endring i form og volum.
Mikrotsit - En liten "syk" rød blodcelle.

Dens volum

 • Jernmangel (HDD)

Utviklet på grunn av mangel på jern i kroppen av følgende grunner:
- kronisk blødning (metromenorrhagia, hemorrhoidal, nasal, gastrointestinal blødning),
- Sykdommer i mage-tarmkanalen (gastritt med redusert sekresjon, skade på tynntarm med nedsatt jernabsorpsjon, GI-kanal),
- Graviditet,
- infeksjoner,
- Alimentary og medfødt mangel på jern (defekt diett, sult, veganisme)

En reduksjon i MCV i blodprøven observeres med CD-2 anemier (HGB

1. "Uklar" takykardi, rask overflatepusting (> 20 per minutt)
2. Rask avkjøling.
3. Lassitude, dårlig suging.
4. Forsinket vektøkning.
5. Hyppig oppblåsing.
6. Blek hud og slimhinner.

Symptomer på dekompensasjon av anemi med en reduksjon i MCV hos et barn


1. Skarp nedgang og mangel på kommunikasjon.
2. Angrep av dyspné.
3. Bradykardi med perifert ødem.
4. Muskulær hypotensjon med hyporefleksi.
5. Fravær eller minimal vektøkning.
6. Stabil oppkast med oppkast.
7. En kraftig nedgang i den psykomotoriske utviklingen med tap av tidligere oppnådde ferdigheter.

Hvis MCV i blodprøven senkes - kontakt lege. Behandling av anemi er individuell for hver pasient.

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter (MCV): Hva er det, normen og avvikene, årsakene til økningen og reduksjonen

Erytrocytt MCV indeks (gjennomsnittlig cellevolum), som indikerer verdien av det gjennomsnittlige volum av røde blodceller (RBC), uttrykt i femtolitrah (fl) eller kubikk mikrometer (um 2), er anerkjent som en uavhengig variabel, noe som er fullt ut i stand til å karakterisere hele populasjonen av røde blodlegemer blod.

MCV forkortelse kom inn i leksikon med laboratorieservicespesialister og Hematologer med bruk av automatiserte hematologianalysatorer i stand til å følge programmet lagt ned i dem, og ikke tiltrekke deltakelse i arbeidsprosessen laboratorium ansatte, for å nøyaktig beregne verdiene av denne indeksen på kort tid.

Gjennomsnittlige verdier av røde blodlegemer kan være av interesse for spesialister involvert i diagnose og behandling av ulike typer anemiske forhold. På den annen side - er forståelig spørsmål og bekymringer for pasienter i den generelle analyse av blod hvor en parameter opptrer og viser noen avvik fra aksepterte standarder (som kan bety, dersom MCV nivå heves eller senkes, enn det truer helsen?).

En av de viktigste fordelene ved hematologien analysatoren

Før ankomsten av automatiserte hematologianalysatorer slike faktorer som diameteren av de røde blodceller, deres volum, metningen av hemoglobin i røde blodceller ble bestemt for det meste visuelt ved morfologisk undersøkelse av blodflekker, slik at denne parameteren som MCV eller den gjennomsnittlige mengden Er i blodanalyse vanligvis var ikke. Moderne teknikker, avhengig av muligheten for hematologianalysatorer, er i stand til å karakterisere de røde blodceller til volum på 30 til 300 fl, gir måleenhet røde cellevolum, og resultatene brukes til å beregne den midlere cellevolumet, dvs. MCV.

Automatiserte systemer, som lykkes med å løse lignende oppgaver, gjør det mulig for leger å få fullstendig, men tidligere utilgjengelig, informasjon om egenskapene til cellulære blodceller. En av deres viktige indikatorer for diagnose og differensiering av ulike typer anemi er det kvantitative uttrykket av gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer eller MCV (denne parameteren er angitt i blank blodprøveformular).

Fullføring analysator-automatisk beregning av MCV, overdratt til mer følsomme komponenter hemogram enn diameteren av den visuelle analysen av røde blodceller, med hensyn til nøyaktighet er det langt bedre enn resultatene av mikroskopisk undersøkelse av smøre (Er diameter øke med 5% tilsvarer en økning i cellevolum på 15%). Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer brukes til differensial diagnose av anemi En annen grunn til at diameteren har en funksjon for å endre verdien under påvirkning av fysiologiske faktorer, for eksempel ved slutten av en arbeidsdag diameteren til gjennomsnittsverdien øker sterkt, og om natten, tvert imot, avtar, og klokken 8 om morgenen og viser dens minimumsverdi. I tillegg er størrelsen på røde blodlegemer påvirket av fysisk stress. Til disse faktorer som ikke interfererer med å oppnå objektive resultater av undersøkelsen, blir blodprøven plassert i analysatoren, oppdrettet spesielt stabiliserende oppløsning, noe som gir målenøyaktigheten MCV og andre røde blodlegemer indekser, planering gjenstander visuell inspeksjon.

grafer for distribusjon av erytrocytter etter volum og deres tolkning

Forresten, kan gjennomsnittlig volum Er beregnes med formelen:

 • MCV = [Ht,% x 10] / [RBC x 10 -12 / l]

Men for å gjøre disse beregningene for hånd, er det mulig, hvis du vet hematokrit (HT,%) - forholdet mellom røde blodceller til totalt blodvolum og antall røde blodceller (RBC), men du kan ikke bekymre deg og ikke bli hindret - disse parametrene haemogram også i stand til å bestemme automatisk hematologisk system. Kort sagt, kan den "smarte" maskin frigjøre en fra unødvendig rutine... Så hvorfor da utføre beregninger ved hjelp av formler, hvis instrumentet vil gi det ferdige resultatet? Legen vil da være bedre til å analysere studien, idet man tar hensyn til de kvantitative verdiene av indikatorene utstedt av apparatet? Det er imidlertid, det er en rekke forhold når legen må gå tilbake til mikroskopet for å studere morfologien og måling av erytrocytdiameteren, om hvilke vi skal snakke senere (i avsnittet "Uten nyanser gjør det ikke").

Normen for MCV er en relativ sikt

Denne verdien er målt i mikrometer kubisk (μm 2) eller femtolitra (fl), hvor 1 μm 2 = 1 фл.

MCV er plassert i verdier 80 x 10 15 / l - 100 x 10 15 / l eller 80 - 100 femtoliters. I mellomtiden er begrepet "norm" for denne parameteren ganske relativ, fordi når den karakteriseres, er den røde blodcellen som normotsit, MCV klassifiserer en anemisk tilstand som normal anemi, men utelukker ikke patologi generelt.

MCV-verdien "mer enn 100 fl" behandles som et forhøyet nivå og karakteriserer den røde blodcellen som megalocyte, og for en lavere verdi ta gjennomsnittlig volum, ikke når 80 fl - slike indikatorer på MCV er særegne microcytes.

Gjennomsnittlig cellevolum tendens til å endre bare i de første dagene og månedene av livet, så verdiene av indeksen er satt nesten i den strenge område (Extension mellom øvre og nedre grense er svært lav), slik at vi kan si at MCV indikatorer viser ekstrem stabilitet hos friske mennesker i løpet av livet. I mellomtiden, avhengig av kjønn og alder, er det fortsatt noen avvik i verdier fra de allment aksepterte normer: 80 - 100 fl (tabell):

Når er det nødvendig å analysere gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer (MCV) og hva er normen avhengig av alder?

Det er ikke alltid når man bestemmer diagnosen forbundet med sykdommer i sirkulasjonssystemet, det er tilstrekkelig til å bestemme kvantitativt innhold av røde blodlegemer (røde blodlegemer) og hemoglobin av blodet.

For å få et detaljert bilde av blodsammensetningen, måle det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter - en mer viktig og detaljert hemolytisk analysator, som karakteriserer elementelementene ikke kvantitativt men kvalitativt.

Etablere det ved forholdet mellom det totale volumet av erytrocyter som er inneholdt i en del av blod, til deres antall.

Resultatet gjør det mulig å bestemme gjennomsnittsvolumet av en erytrocyt, som kan være normal, og kan være betydelig lavere eller høyere enn normalt.

Enhver avvikelse tillater, i et kompleks med andre erytrocytindekser, å anta årsaker som fører til dette og korrekt diagnostisere.

Denne analysen refereres vanligvis til som MCV-forkortelsen, som i den russiske oversettelsen betyr Mean Corpuscular-volum.

Måleenheter vedtatt i de fleste laboratorier: femtoliter (fl) eller kubikkmikrometer (μm 3). Det bør huskes på at i noen sykdommer er denne analysen ikke pålitelig.

Aldersgrenser for aldersgrupper

Indikatoren kalles normen hvis de gjennomsnittlige røde blodlegemverdiene er i området ikke mindre enn 80 og ikke mer enn 100 femtoliters. I nyfødte er normområdet noe bredere - fra 70 til 110. Med alderen har en person en tendens til å øke indeksen, fra et minimum til et maksimum, som er en fysiologisk norm og ikke krever medisinsk inngrep.

Fra gulvet er MCV-verdiene ikke avhengige.

Det er flere erytrocytegenskaper:

Når det gjelder norm, vil tilstanden av røde blodlegemer bli kalt normocyt.

 • Hvis MCV-verdien er mindre enn 80, vil denne tilstanden av den røde blodcellen bli indikert av en mikrocite,
 • Hvis mer enn 100 fot, det vil si et forhøyet nivå - en makro-cytoplasma.
 • I noen tilfeller blir anisocytter registrert i blodet. Røde blodlegemer er forskjellige i form og størrelse.
 • Blodstaten vil bli kalt under slike forhold ved normocytose, mikrocytose, makrocytose eller anisocytose.

  Makrocytose, mikrocytose og anisocytose ledsages av en bestemt patologi av sirkulasjonssystemet, eller en tendens til det. Påvisning av et stort antall mikrocyter indikerer for eksempel mangel på hemoglobin i blodet. Makrocytose kan indikere leverproblemer eller hormonelle feil.

  Når er MCV-analyse nødvendig?

  Legen styrer bestemmelsen av gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer for følgende formål:

  • Å gi en dypere vurdering av utvikling av anemi
  • Identifiser metabolske forstyrrelser;
  • Bestem graden av forstyrrelse av vann-elektrolyttbalansen i pasienten;
  • For å korrigere behandlingen av alvorlige patologier.

  Denne analysen er bare en hjelpemetode som skaper lys på naturen av lidelser i kroppen.

  Pålideligheten av denne metoden ved å identifisere ulike typer anemi eller brudd på vann-elektrolyttbalansen er uten tvil.

  Så, hypertensive hyperhydrering i de fleste tilfeller er ledsaget av makrocytose, og i hypotensiv mikrocytose parametere er løst.

  MCV-indeksen, sammen med de andre 20 indikatorene, er inkludert i den generelle analysen for hvilken kapillærblodet tas fra fingeren. For å unngå målefeil anbefales det ikke å være før analysen.

  Ved hvilke blodsykdommer kan analysen være innenfor normens grenser?

  Ofte, med alvorlig anemi assosiert med mangel på hemoglobin dannelse, kan volumet av røde blodlegemer forbli innenfor normale grenser.

  Dette observeres i følgende situasjoner:

  • Ved hemolytisk anemi, når røde blodlegemer blir ødelagt og samtidig intensivt syntetisert;
  • Med betydelig blodtap
  • Med hemoglobinopatier (feil dannelse av hemoglobinproteinstrukturer);
  • Ved brudd på hormonet sfæren (mangel på binyrene, hypofysen);
  • Med tumorprosessen;
  • Med kronisk infeksjonsfokus.
  til innholdet ↑

  Når gjennomsnittsvolumet senkes: hva betyr dette?

  Hvis MCV-blodprøven er under normal, indikerer dette en av to situasjoner:

  • Erytrocytter, hvis hovedfunksjon er transport av hemoglobin til kroppens vev, inneholder en utilstrekkelig mengde hemoglobin;
  • Av en eller annen grunn er det en intens ødeleggelse av de modne erytrocytter.

  Statens data, hvor lav MCV er typisk for:

  • Jernmangel anemi;
  • Utilstrekkelig syntese av hemoglobin (thalassemi eller sideroblastisk anemi);
  • Mangelen på syntese av porfiner, som er strukturelle elementer av hemoglobin);
  • Forgiftning av tungmetallsalter (bly);
  • Krenkelser av produksjon av røde blodlegemer i beinmarg
  • Dehydrering av kroppen, på grunn av hvilken volumet av erytrocytter faller på grunn av væsketap.

  Hvis barnet i blodprøven senkes til 75 fl, blir han diagnostisert med mikrocytisk anemi.

  Når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter økes

  En økning på 115 fot er typisk for følgende situasjoner:

  • Insuffisient av hormonproduksjon av skjoldbruskkjertelen;
  • Insuffisiens av vitamin B12;
  • Mangel på folsyre;
  • Dysfunksjon i leveren;
  • Myelodysplastisk syndrom;
  • Mulig leukocytose på grunn av funksjonsfeil i benmarget (spesielt vanlig hos barn).
  • Misbruk av alkoholholdige drikkevarer, røyking. Av disse grunner kan nivået av hemoglobin forbli normalt, som tjener som en diagnostisk indikator for å bestemme alkoholisme.
  • Langsiktig bruk av orale prevensjonsmidler, antimikrobielle og antitumor medisiner.
  • I svangerskapet, som forklares av det intensive forbruket av røde blodlegemer av et voksende foster, som "tar" dem fra mors kropp.
  Ripening av erytrocytter til innhold ↑

  Hva sier anisocytose?

  Hvis erytrocyter er funnet i blodet - både mikro- og makro-celler, blir deres fordeling bestemt av volumet av røde blodlegemer, som er betegnet med forkortelsen RDW.

  Det måles ved hjelp av en hemolytisk analysator, som skiller de gjennomsnittlige cellene og bestemmer heterogeniteten til erytrocytene, det vil si avviket fra standardvolumet, og uttrykkes som en prosentandel.

  Normen for RDW er 11,5-14%. For å skille anemi og andre patologier på riktig måte, blir RDW-måling alltid utført i forbindelse med måling av MCV.

  Ved de angitte målene blir følgende regelmessigheter avslørt:

  • En redusert MCV med normal RDW indikerer en hemotransfusjon, thalassemia, en fjern milt.
  • Med forhøyet MCV og normal RDW observeres leverpatologier.
  • Hvis MCV senkes og RDW er forhøyet, mistenkes jernmangel, beta-thalassemi eller erytrocytslamssyndrom.
  • Hvis begge indikatorene økes, antas vitamin B12-mangel, konsekvensene av kjemoterapi eller kald agglutinering.

  Det er karakteristisk at i alle de presenterte bruddene på blodstrukturer er en av de viktigste årsakene mangel i kroppen av vitamin B12, og dette er ikke tilfeldig.

  Dette vitaminet er den viktigste faktoren av hematopoiesis, siden bare i nærvær kan stamceller fra beinmargene skille seg mot oksygenbærere, det vil si røde blodlegemer.

  Og hvis selv alle de andre nødvendige elementene i syntesen av røde blodlegemer er til stede, med en mangel på B12, vil hematopoiesen bryte.

  Dette vitaminet, det viktigste vitaminet til blodet, kommer til oss fra utsiden, med mat, og syntetiseres i store mengder i tyktarmen ved hjelp av vitaliteten av mikrofloraen (bifido- og laktobacilli).

  For å forhindre brudd på hemopoietisk funksjon, for ikke å tillate redusert mengde av dette elementet i maten, er derfor en viktig oppgave å overvåke tarmens helse og rasjonell ernæring.

  Det er ikke verdt å estimere MCV alene ved ikke å estimere indeksene for andre erytrocytindekser. For eksempel vil det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter ikke være nøyaktig dersom legemer av uregelmessig form finnes i blodet.

  Bare en integrert tilnærming til evalueringen av blodindikatorer vil tillate en rettidig og kvalifisert lege å identifisere begynnelsespatologien og bestemme diagnosen så nøyaktig som mulig.

  Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer

  Ved utførelse av en generell blodprøve, kontrollerer den hemolytiske analysatoren automatisk ca. 20 indikatorer, hvorav forkortelsene kan sees ved dekoding av laboratoriet. Blant dem er gjennomsnittsvolumet av erytrocytter en av de viktigste indikatorene som karakteriserer røde blodlegemer i kroppen.

  Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter beregnes ved å dividere summene av røde blodcellevolumer i en del av blod ved deres nummer i en gitt del. Resultatene av evalueringen i forbindelse med andre erytrocytindekser brukes til å klargjøre årsakene til utilstrekkelig nivå av hemoglobin og diagnosen.

  I form av resultatene er middelvolumet av røde blodlegemer indikert av MCV-symbolene. Avhengig av laboratoriet som utfører analysen, måles MCV i femtolitra (fl) eller kubikkmikrometer (μm3).

  Norm av gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer

  Hos barn fra fødsel til år er normen av gjennomsnittsvolumet erytrocytter tillatt opp til 126 fl. Dette er ikke en avvik og krever ikke medisinsk inngrep. Den nedre grensen for normen for gjennomsnittsvolumet av erytrocytter øker med alderen på personen. Indikatoren er ikke avhengig av kjønn. Hos menn og kvinner over 18 år er normalverdien av MCV innenfor området 80 til 100 fl.

  Det er situasjoner der, med uttalt tegn på anemi, er det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter innenfor det normale området:

  • betydelig blodtap
  • økt ødeleggelse av erytrocytter og samtidig økning i erytropoiesen i hemolytisk anemi;
  • en sammenbrudd i strukturen av hemoglobinproteinet i hemoglobinopati;
  • sykdommer forårsaket av utilstrekkelig produksjon av hypofysen, binyrene, skjoldbruskkjertelen og testikulære hormoner;
  • kroniske infeksjoner;
  • svulst.

  Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer er senket

  Hvis det gjennomsnittlige volumet av erytrocyten senkes i dekoding av den generelle blodprøven, betyr det at røde blodlegemer inneholder utilstrekkelig hemoglobin eller modne erytrocytter ødelagt.

  Blant årsakene til denne tilstanden av blod er de vanligste:

  • jernmangel anemi;
  • et brudd på hemoglobinsyntese i thalassemi eller sideroblastisk anemi.
  Situasjonen når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter senkes opp, oppstår når en person forgiftes med bly, på grunn av brudd på beinmarvsproduksjon av røde blodlegemer.

  Når kroppen er dehydrert, reduseres volumet av røde blodlegemer på grunn av tap av væske, noe som reflekteres i høst i MCV-indeksen.

  Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter kan senkes i et barn til 73-75 fl. Mikrocytisk anemi er diagnostisert hos barn med fall i MCV under normen.

  Økt gjennomsnittlig røde blodcellevolum

  Hvis det i transkripsjonene av den generelle blodprøven overstiger MCV-indeksen over 100 fl, betyr dette at gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer økes. Årsakene til økningen kan være:

  • mangel på vitamin B12 eller mangel på folsyre når antall røde blodlegemer i blodet avtar, mens en betydelig økning i volumet;
  • utilstrekkelig nivå av skjoldbruskhormonproduksjon;
  • leversykdom;
  • en funksjonsfeil i benmarget med uttalt leukocytose.

  Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter øker hos personer som misbruker alkoholholdige drikkevarer. I dette tilfellet, med et økt volum erytrocytter, forblir nivået av hemoglobin innenfor normale grenser. Denne funksjonen kan brukes til å diagnostisere alkoholisme. Etter å ha gitt opp alkohol, returnerer volumet av erytrocytter til normalt etter 3-4 måneder.

  En liten økning i gjennomsnittsvolumet av erytrocytter forekommer hos røykere. En lignende situasjon observeres når man tar orale prevensiver, antitumormidler og noen antimikrobielle legemidler.

  I nyfødte, barn i det første år av livet og gravide, finner man ofte en høy verdi av MCV-indeksen når man analyserer blod. Fenomenet er midlertidig og går alene uten bruk av medisinbehandling.

  MCV-poengsummen vil ikke være komplett uten analyse av andre erytrocytindekser. Således er det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter ikke indicativt i den unormale form for røde blodceller. En integrert tilnærming til evalueringen av blodindikatorer tillater tidlig påvisning av begynnelsessykdommer og nøyaktig diagnose. Når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter endres på grunn av å ta medisiner eller dårlige vaner (røyking og alkohol), blir resultatene normalisert på egenhånd etter at årsakene er eliminert.

  Som indikert ved en reduksjon i gjennomsnittlig volum av røde blodceller

  Som regel er pasienten kun opptatt av avviket fra normen som er angitt på analysens form. Og få mennesker tenker på hva som ligger bak den mystiske forkortelsen MCV, hva det betyr og hva den hematologiske indikatoren indikerer. Det er verdt å vurdere normer og mulige avvik for å forstå under hvilke forhold i kroppen det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter senkes.

  Essensen av studien

  Kanskje det er verdt å huske de kjente fakta:

  • Røde blodlegemer inneholder hemoglobin (hb);
  • erytrocyter bærer oksygen;
  • mengden hb avhenger av hvor sterk cellen vil holde oksygenmolekylet, transportere det til vevet;
  • hemoglobininnholdet i cellen påvirker størrelsen.

  Definisjonen av MCV i analysen er en av måtene å diagnostisere effektiviteten av den røde blodcellen.

  Gjennomsnittlig volum av erytrocyt gir et pålitelig bilde av cellens funksjonalitet og fungerer ofte som hovedparameter i differensialdiagnosen av anemi. Feil i studien hvis mulig avvikende struktur erythrocytisk celler (sigdcelleanemi), i dette tilfelle, i tillegg til MCV analyse av blodet videre ta hensyn til verdien av MCH og MCHC.

  Indikasjon for avtale

  MCV i analysen er bestemt til å forfine blodsammensetningen under de følgende betingelser:

  • metabolske forstyrrelser (endringer i ionbalanse i celler);
  • hemolytiske abnormiteter (anemi);
  • hemoglobinopati (syntesen eller dekomponeringen av hemoglobinmolekyler forstyrres);
  • myeloblastisk syndrom (utvikler seg når syntesen av erytrocytter forstyrres eller når celler av forskjellige størrelser produseres);
  • urimelig nedgang i immunitet
  • hormonell ubalanse;
  • metabolske forstyrrelser.

  I tillegg til å diagnostisere sykdommer, vil indikasjonen for MCV-blodprøven være:

  • planlagt medisinsk undersøkelse;
  • hepatisk patologi;
  • forberedelse til kirurgisk inngrep;
  • gjennomføringen av kjemoterapi;
  • Tilstedeværelsen av blodsykdom i nære slektninger;
  • leukemi.

  Under påvirkning av giftige stoffer (kjemoterapi), i tilfelle sykdom, vil mengden MCV i analysen avta eller øke. Ved å endre laboratoriedata bestemmer legen hvilken art og alvor den patologiske prosessen har.

  Generelt aksepterte normer

  Gjennomsnittlig MCV for voksne: 80-100 femtoliters - denne røde blodlegem anses som normal.

  • Hvis tallene er under normale, blir mikrocytose diagnostisert.
  • Hvis resultatet overstiger den angitte verdien, utvikler makrocytose.

  Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter i blodet er ikke konstant, det varierer i livet til en person. Nedenfor er en tabell med normale referanseverdier for gutter og jenter under 12 år.

  I ungdommer i puberteten og hos voksne avhenger MCV i blodprøven ikke bare på alder, men også på kjønn.

  Som det fremgår av tabellene, varierer MCV i analysen ubetydelig og passer nesten alltid til gjennomsnittlig hastighet på 80-100 fl.

  Hos gravide kvinner som er i ferd med å utføre foster, endres mange hemolytiske data, men størrelsen på røde blodlegemer forblir den samme. Avvik fra de allment aksepterte normene indikerer graden av patologi.

  Grunner til nedgangen

  Årsakene til at gjennomsnittsvolumet av erytrocyter er lavere er ganske mye:

  • dehydrering (med diaré, oppkast, store forbrenninger);
  • hypertonisk dehydrering (infusjon av et stort antall saltoppløsninger);
  • anemi mot en bakgrunn av hb-mangel (hypokromisk, mikrocytisk);
  • hemoglobinpatier;
  • noen medfødte sykdommer i blodet (thalassemia);
  • forgiftning med salter av metaller (kvikksølv, bly);
  • patologi av hematopoiesis (MCV senkes på grunn av uregelmessig form eller mindre størrelse på røde blodlegemer).

  Redusere volumet av røde kropper er alltid et tegn på sykdommen. Hvis en person føler seg bra og det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer senkes, indikerer dette et latent forløb av den patologiske prosessen.

  Årsakene til økningen

  Enhver avvik fra normen indikerer utviklingen av den patologiske prosessen. En økning kan utløse følgende forhold:

  • hemolytisk anemi;
  • vitaminmangel (mangel på vitamin B12 og folsyre);
  • myelodysplastisk syndrom (forstyrrelse av funksjonen til hematopoietisk kimen);
  • rikelig blodtap (økt på grunn av det faktum at for å levere oksygen til vev i blodet vises store erythrocytisk celler og således reduserte totale diagnostisert erytrocytter);
  • hypotonisk dehydrering (reduksjon i antall salter i plasmasammensetningen);
  • nyrepatologi assosiert med økt permeabilitet av nyrefoster);
  • leversykdom;
  • endokrine lidelser;
  • tar visse stoffer (orale prevensjonsmidler, alkohol);
   røyke.

  Makrocytose forårsaket av å ta medikamenter, alkohol eller røyking, har et gunstig kurs, og etter å ha stoppet inntaket av disse stoffene, gjenopprettes den normale frekvensen.

  Økningen er ikke mindre farlig enn nedgangen. Store celler beveger seg ikke godt på kapillærene, derfor kan blodmangel bli oppdaget ved anemi av blod. Når fordelingen av erytrocytter i volum reduseres, med en normal verdi for venøst ​​blod, kan det være mangel på små perifere kar.

  Er det mulig å falle økningen

  I laboratoriepraksis er det tilfeller hvor gjennomsnittlig volum erytrocytter økes, og det er ingen tegn på skjult patologi. Et falskt positivt resultat oppstår i følgende situasjoner:

  • Ketoacidose i diabetes. I denne tilstanden øker antall erytrocytceller, og når det reagerer med reagenser i den elektroniske analysatoren, kan det være et falskt positivt resultat.
  • Kald agglutinering (liming) er mulig ved bruk av et tidligere frosset og dårlig oppvarmet materiale for å studere. Erytrocytene holder seg sammen fra kulde, og det elektroniske utstyret analyserer den dannede klumpen som et stort bur.

  Falsk økning kompliserer diagnosen, slik at legen før deklarering av laboratoriedata alltid angir hvilket blod som ble undersøkt (fersk eller etter langvarig lagring). Hvis det foreligger mistanke om forvrengning av resultatet, blir pasienten tildelt en gjenoppgivelse av blod.

  Noen ord om anisocytose

  Ikke alle røde blodceller av en sunn person har samme størrelse. Normalt, i blodet bør være tilstede:

  • Makrocyter - 15%;
  • normocytter - 7%;
  • mikrocykler - 15%.

  En liten økning i prosentandelen til fordel for normocytter anses å være normal og gir ingen bekymring, men hvis innholdet i mikrocytter og makro-celler har økt, kan følgende symptomer utvikles:

  • svakhet;
  • rask tretthet;
  • takykardi og arytmi;
  • følelse av mangel på luft;
  • smerte bak brystbenet;
  • et brudd på følsomheten i huden på ekstremitetene (følelsesløshet eller følelse av tannkjøtt).

  I alvorlige tilfeller ligner symptomene på anisocytose lik kronisk hjertesvikt.

  Patologi diagnostiseres ved mekanisk telling av erytrocytelementer i blodspredningen. Med samtidig økning av makro og mikrocytomer mot bakgrunnen av en reduksjon i normocytter, kan den elektroniske analysatoren vise normen. Å provosere et stort utseende av celler av forskjellige størrelser kan:

  • patologi av leveren;
  • mangel på jern;
  • fjerning av milten
  • erytrocytslam (lim flere elementer sammen);
  • beta-thalassemi.

  Anizacidose har en gunstig prognose, og ved eliminering av provokerende faktorer gjenopprettes erytrocytformelen uavhengig, uten ytterligere terapi.

  MCV i blodanalysen er en av indikatorene for gassutveksling i kroppen, og det anbefales ikke å ignorere de avviste avvikene. Det er viktig å huske at for store eller for små røde blodceller ikke fullt ut kan levere oksygenmolekyler til celler og vev utvikle en iskemisk prosess som negativt påvirker arbeidet med systemer og organer.

  Gjennomsnittlig volum av erytrocytter

  Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter i blodet

  Blodprøven er en omfattende måte å vurdere volum og innhold av elementer i pasientens kropp. I perioden med sykdommer eller andre fremvoksende patologier kan spesialister i evalueringen av den komplekse analysen oppdage avvik fra normen i innholdet av visse elementer.

  En av de viktigste indikatorene som måles av en hemolytisk analysator er indikatoren for gjennomsnittsvolumet av erytrocyter i blodet, som i analyseresultaten er indikert ved forkortelsen MCV. Takket være denne indikatoren kan eksperter diagnostisere anemi hvis det er mangel på røde blodlegemer eller makrocytose med overskudd.

  Denne verdien beregnes ved å multiplisere volumet av røde blodlegemer i blodet i prosent av ti, og deretter dele det resulterende tallet med antall røde blodlegemer i denne blodprøven. MCV gir en ide om innholdet i en av de viktigste parametrene for normal funksjon av røde blodlegemer - hemoglobin. I en kumulativ analyse med andre erytrocytindekser kan legene identifisere årsakene til patologier.

  Parameterstandard

  I gjennomsnitt varierer normen for MCV-parameteren i forskjellige kategorier av mennesker i forskjellige aldre fra 70 til 110 fl. I noen tilfeller kan parameteren vise en undervurdert eller tvert imot en overvurdert verdi, men dette skyldes ikke avvik i helsen til den personen som testes, men til egenskapene til organismen, som ofte observeres i barnet.

  Tabellen gjenspeiler normer for indikatoren for gjennomsnittsvolumet av erytrocyter for ulike aldre og kjønn

  Noen ganger kan pasienten ha alvorlige symptomer på anemi, men MCV viser den optimale verdien av parameteren. Dette kan skje i følgende tilfeller:

  • svulster;
  • Tap av blod i store mengder;
  • Hemoglobinopati og brudd på proteinstruktur på bakgrunn
  • Infeksjoner er kroniske;
  • Sykdommer som skyldes hormonelle svikt i skjoldbruskkjertelen, binyrene, etc.

  Øke verdiene til MCV-parameteren

  Ofte forekommer eventuelle brudd i kroppen, som vises direkte på blodprøver. En av de vanligste unormaliteter er den økte MCV-parameteren. I dette tilfellet har pasientene uttalt symptomer, for eksempel lakk eller guling av huden i nesen og leppene, for hyppige hjerteslag, selv i en tilstand av fullstendig ro på pasienten. Et av signaler av abnormiteter kan også bli urimelig ubehagelig smerte i magen.

  En økt verdi av MCV-parameteren kan observeres i følgende tilfeller:

  • Mangel på vitamin B12 i kroppen. Dette vitaminet er direkte ansvarlig for dannelsen av DNA-molekyler, så vel som for dannelsen av erytrocytter. Antallet av dem er raskt avtagende, mens volumet av erytrocytter øker. Hemoglobinindeksen i hver erytrocyt økes betydelig på grunn av den økte størrelsen på de røde kroppene. For å øke nivået av vitamin B12 i blodet og senke verdien av MCV til normale verdier, er det nødvendig å spise mat som er mettet med den.

  For å øke verdien av vitamin B12 i kroppen, trenger en person til å spise egg, lever, nederlandsk ost, lam, svin, biff, rømme, krabbe, kanin, makrell, etc.

  • Forgiftning av eksogene stoffer. Ofte er dette bruk av alkohol av mennesker, samt arbeid i skadelige bedrifter. Øker indikatoren for det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter og inntaket av hormonelle prevensjonsmidler. For at parameteren raskt skal gå tilbake til normal, er det nødvendig å nekte å motta disse stoffene.
  • Tilstedeværelsen av myxedem (skjoldbrusk sykdom)

  Reduksjon av gjennomsnittlige røde blodcelleparametere

  Tilstedeværelsen av små og umodne blodceller med nedsatt fargeindeksen i kroppen kan føre hypochromic anemi ved hvilken MCV er betydelig redusert hastighet. Pasienter som har forhøyede lav gjennomsnittlig cellevolum, føler tretthet, økt irritabilitet og distraksjon, generell svakhet, problemer med å huske selv de enkleste ting og konsentrere seg. Disse manifestasjonene er et signal for brudd som forekommer i kroppen, og krever umiddelbar behandling for medisinsk hjelp.

  Redusere volumet av erytrocytter i blodet kan oppstå av flere grunner:

  • Forstyrrelser av metabolske prosesser, spesielt brudd på vann-salt metabolisme. Jonbalansen i blodcellene endres, slik at væsken i cellene går ut, noe som gjør at MCV reduseres;
  • Brannsår av massiv lesjon;
  • Forstyrrelser i dannelsen av hemoglobinmolekyler eller deres raske ødeleggelse. I medisinske institusjoner er det gjort en diagnose av hemoglobinopati, denne sykdommen overføres på genetisk nivå;
  • Brudd på syntesen av blodceller, som følge av at deres kvalitative komponent endres. Erytrocytter er mindre og deformerbare, noe som gir en redusert parameter MCV på analyseresultatene.
  • Alvorlig dehydrering av kroppen;
  • Nederlag av menneskekroppen av blyioner;
  • Ondartede svulster
  • Mottak av medisiner som bidrar til å bryte bindingene av polypeptider.

  Som i tilfelle av en økt parameter av gjennomsnittlig volum av erytrocytter, og i tilfeller av senking, under ingen omstendigheter bør denne avvik ignoreres. Det er nødvendig å identifisere årsakene til patologier og å utnevne effektiv behandling med spesialister, etter en viss tid, om det hadde en positiv effekt.

  Hos mennesker som lider av avvik fra indikatorens norm MCV, kan du oppleve følgende symptomer: svimmelhet, slapphet, hodepine, blekhet, fluer før øynene, tretthet, utmattelse, kortpustethet, for sterk hjerterytme, øresus.

  konklusjon

  Således, hvis pasienter med symptomer som ligner de som er beskrevet ovenfor, er identifisert, bør personen umiddelbart søke hjelp fra spesialister. Det er viktig å huske at patologiene knyttet til blodceller er blant de farligste og krever umiddelbar behandling. Å ignorere symptomene på folket selv og deres kjære vil ikke løse problemet, men bare bidra til forverring.

  Normal gjennomsnittlig volum av røde blodceller som finnes i blodet, er utvalget av 70-110 femtolitrov, i alle andre tilfeller vil oppstå eller øke parameter eller reduksjon sin, som er ledsaget av generelle symptomer, tretthet, utmattelse, irritabilitet og generell helse forverring. For å løse problemene er det først nødvendig å identifisere årsakene til avviket fra normen, og i fremtiden å velge riktig behandling koordinert med spesialisten.

  Les Mer Om Fartøyene