Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter (MCV) senkes

Den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocytter er preget av et gjennomsnittlig volum eller MCV (fra det engelske gjennomsnittlige korpuskulære volum) av erytrocytter. Når det senket gjennomsnittlig volum av røde blodceller, noe som betyr at i blodet av mange små røde blodceller, og forhøyet MCV priser hos voksne og barn, den gjennomsnittlige størrelse av røde blodceller mer enn normalt.

Hva er MCV

I en persons blod endres ikke bare konsentrasjonen av røde blodlegemer, men også deres størrelse, form og hemoglobininnhold. MCV er en indeks som viser gjennomsnittlig volum av erytrocytter, uttrykt i μm 3 eller i femtolitra (fl).

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter (Er) studeres ved hjelp av en hematologisk analysator - en automatisk enhet som kan beregne mer enn 20 forskjellige blodparametere. Automatiske analysatorer gjenkjenner Er i omfanget av volum 30 - 300 fl.

indikator MCV-enheten beregner automatisk, det er verdien oppnådd ved å dele alle cellevolumene erytrocytter med totalt antall celler i denne populasjonen.

MCV gjennomsnittsverdi kan beregnes på en annen måte, dersom det er kjent hematokrit og antall Er, i henhold til formelen: hematokritverdi / antallet erytrocytter * 1000.

Ved hjelp av en formel eller direkte fra data fra en hematologisk analysator, kan anemi av forskjellige former detekteres i de tidligste stadiene, før utseendet av åpenbare kliniske symptomer.

MCV for diagnose

Verdien av denne erytrocytindeksen brukes til å diagnostisere og klassifisere anemi sammen med andre viktige indikatorer for den hematologiske analysatoren, for eksempel:

 • MCH - viser hvor mye gjennomsnittlig hemoglobin inneholder Er;
 • MCHC er en verdi som reflekterer gjennomsnittlig mengde hemoglobin i alle Er blodprøver;
 • RDW er bredden av fordelingen av røde blodlegemer.

Endringer i gjennomsnittsvolumet Er reflekteres også i verdien av fargeindeksen for blod, hemoglobin, og angir også typen av elektrolyttbalanse.

 • Ved forhøyede MCV endringer er hypoton karakter, betyr det at cellen mister elektrolytter og vannet, og det ekstracellulære miljø er dehydrert.
 • Med en gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer, hvis ytelse er under det normale, er det en hypertonisk brudd på vann-saltbalansen, karakterisert ved at tapet av vann ved cellen dominerer utskillelse av salter.

Ved indikatoren for den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocyten kan man dømme graden av hydrering.

 • Med hypertonisk dehydrering blir Er størrelser mindre enn 80 fl, som tilsvarer mikrocytose.
 • Ved hypotonisk dehydrering øker Er dimensjonene og overstiger 95 fl, som betyr makrocytose.

Indeksene som er oppnådd i forskjellige laboratorier for forskning på ulike typer hematologiske analysatorer, kan variere. Forskjeller i gjennomsnittlig volum av Er avhenger av alder og kjønn.

norm

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter hos barn under 6 måneder, tabellen over normer.

MCV priser for barn, ungdom og voksne, bord.

Avvik fra normen

De gjennomsnittlige volumene Er kan avvike fra normen, utmerkede deltakere for hvilke indikatoren for denne testen er:

 • redusert - den gjennomsnittlige størrelsen på Er mindre enn 80 fl, Er kalles mikrocytomer;
 • normal - størrelsen på erytrocytter er 80 - 100, celler i dette volumet kalles normocytter;
 • økt - gjennomsnittlige størrelser overstiger 100 fl, og kalles slike makro-celler.

Nedgradere MCV

Når et stort antall små erytrocytter opptrer i blodet, blir indeksen for denne erytrocytindeksen senket. Utvikle når redusert. On volum. Eritrea. anemi refererer til mikrocytisk.

Reduksjon av den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocytter er notert i anemi:

 • jernmangel;
 • sideroblastisk - umodne Er med jerngranulat (sideroblast) finnes i beinmargen;
 • forbundet med brudd på erytropoiesis - prosessen med dannelse av Er;
  • arvelig form hos menn, forbundet med et brudd på syntesen av porfyriner - en integrert del av hemoglobin;
  • Ervervede former forårsaket av mangel på vitamin B6, blyforgiftning, nedsatt porfyrindannelse;
 • thalassemia - sykdommer karakterisert ved et brudd på syntesen av proteindelen av hemoglobinmolekylet.

Arvelig og ervervet anemi, forbundet med en reduksjon i syntesen av porfyriner, skyldes at produksjonen av hemoglobinmolekyler forstyrres. Jern som kommer inn i kroppen passer ikke inn i hemoglobinmolekylet, men blir avsatt i forskjellige organer.

Fordelaktig oppstår prosessen med akkumulering av ubundet jern:

 • i leveren - prosessen som fører til skrumplever i leveren starter;
 • eggstokkene - den seksuelle funksjonen er forstyrret;
 • bukspyttkjertel - diabetes er provosert;
 • binyrene - produksjonen av hormoner er forstyrret.

Anemier forbundet med å blokkere syntesen av porfyriner blir oppdaget hos unge mennesker. Sykdommen er ofte ikke uttrykt. Dette betyr at symptomene er milde, og selv om en person midlere blodlegemevolum senkes, det har et høyt innhold av jern og hemoglobin den gradvis avtar, og kan nå opp til 50 - 60 g / l i en voksen mann.

Redusert denne indeksen hos barn med thalassemia - en arvelig sykdom hvor gener som koder for syntese av hemoglobins kjeder, påvirkes. Hvis truffet av bare ett gen, noe som betyr at den gjennomsnittlige volumet av røde blodceller vil bli redusert betydelig, og kanskje til og med asymptomatisk sykdom hos barn.

Men beseire alle 4 gener ansvarlig for syntesen av alfa-kjeden av hemoglobin, er fosteret utvikler føtal hydrops, og et barn dør kort tid etter fødselen eller i utero.

Økning i gjennomsnittsvolumet

Hvis det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter økes, betyr dette at mange Er store størrelser har oppstått, som overstiger normen. Utseendet til makro-celler, en økning i gjennomsnittsvolumet Er er notert i sykdommer:

 • anemi,
  • hemolytisk;
  • aplastisk;
  • folik er ikke tilstrekkelig;
  • B12-mangel,
 • leveren;
 • hypotyreose;
 • alkoholisme;
 • myelodysplastisk syndrom.

Økt gjennomsnittlig cellevolum og bakhjulsdrift hos voksne med myelodysplastisk syndrom, noe som betyr at antallet sedler og macrocytes Anisocytosis økt i blodet - fenomenet av den høye variasjon i cellestørrelse. Med et økt gjennomsnittlig Er-volum i et voksent og normalt hemoglobin, kan det antas at en person lider av alkoholisme.

indikator MCV erythrocytter kan være litt forhøyet hvis en person røyker, og hos kvinner økes gjennomsnittlig volum av mottak av prevensjonshormonale legemidler.

Sykdommer med vanlig MCV

Ved normale verdier av testen er det mulig å utvikle slike patologiske forhold som:

 • hemolytisk anemi forårsaket av:
  • en autoimmun prosess;
  • sfærocytose;
  • mangel på G6PD enzymet;
 • aplastisk anemi;
 • anemi ved nyresvikt;
 • anemi i kronisk sykdom;
 • stor blodtap.

Arvelig mangel på enzymet glukose-6-fosfat-dehydrogenase er i stand til å forårsake hemolytisk anemi nesferotsitarnuyu hvis dette genetisk lidelse bæreren begynner å ta medikamenter eller produkter med oksyderende egenskaper, som omfatter:

 • narkotika - norsulfasol, biseptol, urantoin, kinin, isoniazid;
 • hestebønner.

Ulempene ved testen

MCV-indeksen gjenspeiler bare middelverdien av røde blodlegemer. Indikasjonene på testen kan ikke baseres hvis det er mange unormale røde blodlegemer i blodet.

I blodet kan det være samtidig makro-celler og mikrocytika, og det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter kan ikke overstige normen, selv om det i virkeligheten utvikles en anemi hos en person.

Dette betyr at selv ved normal hastighet av gjennomsnittlig volum av den Er, er det nødvendig å tyde, gitt Anisocytosis røde blodlegemer, det vil si, RDW -.. Bredden av den røde blodcellestørrelsefordeling.

Gjennomsnittlig volum av røde blodceller kan bli feilaktig forhøyet hos voksne eller barn hvis det er kalde agglutininer i blodet som forårsaker akkumulering av røde blodceller med hverandre. Den hematologiske analysatoren definerer de dannede konglomerater som en enkelt celle med en stor størrelse, som introduserer forvrengninger i resultatet av analysen.

Feilaktig senket Resultatene av denne testen vil være en eldre person, hvis han utvikler DIC - fenomenet intravaskulær koagulasjon, opptrer samtidig i alle deler av sirkulasjonssystemet.

En falsk økning observeres med diabetisk ketoacidose, seglcelleanemi, en sykdom assosiert med nærværet av et stort antall deformerte erytrocytter.

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter (MCV): Hva er det, normen og avvikene, årsakene til økningen og reduksjonen

Erytrocytt MCV indeks (gjennomsnittlig cellevolum), som indikerer verdien av det gjennomsnittlige volum av røde blodceller (RBC), uttrykt i femtolitrah (fl) eller kubikk mikrometer (um 2), er anerkjent som en uavhengig variabel, noe som er fullt ut i stand til å karakterisere hele populasjonen av røde blodlegemer blod.

MCV forkortelse kom inn i leksikon med laboratorieservicespesialister og Hematologer med bruk av automatiserte hematologianalysatorer i stand til å følge programmet lagt ned i dem, og ikke tiltrekke deltakelse i arbeidsprosessen laboratorium ansatte, for å nøyaktig beregne verdiene av denne indeksen på kort tid.

Gjennomsnittlige verdier av røde blodlegemer kan være av interesse for spesialister involvert i diagnose og behandling av ulike typer anemiske forhold. På den annen side - er forståelig spørsmål og bekymringer for pasienter i den generelle analyse av blod hvor en parameter opptrer og viser noen avvik fra aksepterte standarder (som kan bety, dersom MCV nivå heves eller senkes, enn det truer helsen?).

En av de viktigste fordelene ved hematologien analysatoren

Før ankomsten av automatiserte hematologianalysatorer slike faktorer som diameteren av de røde blodceller, deres volum, metningen av hemoglobin i røde blodceller ble bestemt for det meste visuelt ved morfologisk undersøkelse av blodflekker, slik at denne parameteren som MCV eller den gjennomsnittlige mengden Er i blodanalyse vanligvis var ikke. Moderne teknikker, avhengig av muligheten for hematologianalysatorer, er i stand til å karakterisere de røde blodceller til volum på 30 til 300 fl, gir måleenhet røde cellevolum, og resultatene brukes til å beregne den midlere cellevolumet, dvs. MCV.

Automatiserte systemer, som lykkes med å løse lignende oppgaver, gjør det mulig for leger å få fullstendig, men tidligere utilgjengelig, informasjon om egenskapene til cellulære blodceller. En av deres viktige indikatorer for diagnose og differensiering av ulike typer anemi er det kvantitative uttrykket av gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer eller MCV (denne parameteren er angitt i blank blodprøveformular).

Fullføring analysator-automatisk beregning av MCV, overdratt til mer følsomme komponenter hemogram enn diameteren av den visuelle analysen av røde blodceller, med hensyn til nøyaktighet er det langt bedre enn resultatene av mikroskopisk undersøkelse av smøre (Er diameter øke med 5% tilsvarer en økning i cellevolum på 15%). Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer brukes til differensial diagnose av anemi En annen grunn til at diameteren har en funksjon for å endre verdien under påvirkning av fysiologiske faktorer, for eksempel ved slutten av en arbeidsdag diameteren til gjennomsnittsverdien øker sterkt, og om natten, tvert imot, avtar, og klokken 8 om morgenen og viser dens minimumsverdi. I tillegg er størrelsen på røde blodlegemer påvirket av fysisk stress. Til disse faktorer som ikke interfererer med å oppnå objektive resultater av undersøkelsen, blir blodprøven plassert i analysatoren, oppdrettet spesielt stabiliserende oppløsning, noe som gir målenøyaktigheten MCV og andre røde blodlegemer indekser, planering gjenstander visuell inspeksjon.

grafer for distribusjon av erytrocytter etter volum og deres tolkning

Forresten, kan gjennomsnittlig volum Er beregnes med formelen:

 • MCV = [Ht,% x 10] / [RBC x 10 -12 / l]

Men for å gjøre disse beregningene for hånd, er det mulig, hvis du vet hematokrit (HT,%) - forholdet mellom røde blodceller til totalt blodvolum og antall røde blodceller (RBC), men du kan ikke bekymre deg og ikke bli hindret - disse parametrene haemogram også i stand til å bestemme automatisk hematologisk system. Kort sagt, kan den "smarte" maskin frigjøre en fra unødvendig rutine... Så hvorfor da utføre beregninger ved hjelp av formler, hvis instrumentet vil gi det ferdige resultatet? Legen vil da være bedre til å analysere studien, idet man tar hensyn til de kvantitative verdiene av indikatorene utstedt av apparatet? Det er imidlertid, det er en rekke forhold når legen må gå tilbake til mikroskopet for å studere morfologien og måling av erytrocytdiameteren, om hvilke vi skal snakke senere (i avsnittet "Uten nyanser gjør det ikke").

Normen for MCV er en relativ sikt

Denne verdien er målt i mikrometer kubisk (μm 2) eller femtolitra (fl), hvor 1 μm 2 = 1 фл.

MCV er plassert i verdier 80 x 10 15 / l - 100 x 10 15 / l eller 80 - 100 femtoliters. I mellomtiden er begrepet "norm" for denne parameteren ganske relativ, fordi når den karakteriseres, er den røde blodcellen som normotsit, MCV klassifiserer en anemisk tilstand som normal anemi, men utelukker ikke patologi generelt.

MCV-verdien "mer enn 100 fl" behandles som et forhøyet nivå og karakteriserer den røde blodcellen som megalocyte, og for en lavere verdi ta gjennomsnittlig volum, ikke når 80 fl - slike indikatorer på MCV er særegne microcytes.

Gjennomsnittlig cellevolum tendens til å endre bare i de første dagene og månedene av livet, så verdiene av indeksen er satt nesten i den strenge område (Extension mellom øvre og nedre grense er svært lav), slik at vi kan si at MCV indikatorer viser ekstrem stabilitet hos friske mennesker i løpet av livet. I mellomtiden, avhengig av kjønn og alder, er det fortsatt noen avvik i verdier fra de allment aksepterte normer: 80 - 100 fl (tabell):

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter i blodet

Blodprøven er en omfattende måte å vurdere volum og innhold av elementer i pasientens kropp. I perioden med sykdommer eller andre fremvoksende patologier kan spesialister i evalueringen av den komplekse analysen oppdage avvik fra normen i innholdet av visse elementer.

En av de viktigste indikatorene som måles av en hemolytisk analysator er indikatoren for gjennomsnittsvolumet av erytrocyter i blodet, som i analyseresultaten er indikert ved forkortelsen MCV. Takket være denne indikatoren kan eksperter diagnostisere anemi hvis det er mangel på røde blodlegemer eller makrocytose med overskudd.

Denne verdien beregnes ved å multiplisere volumet av røde blodlegemer i blodet i prosent av ti, og deretter dele det resulterende tallet med antall røde blodlegemer i denne blodprøven. MCV gir en ide om innholdet i en av de viktigste parametrene for normal funksjon av røde blodlegemer - hemoglobin. I en kumulativ analyse med andre erytrocytindekser kan legene identifisere årsakene til patologier.

Parameterstandard

I gjennomsnitt varierer normen for MCV-parameteren i forskjellige kategorier av mennesker i forskjellige aldre fra 70 til 110 fl. I noen tilfeller kan parameteren vise en undervurdert eller tvert imot en overvurdert verdi, men dette skyldes ikke avvik i helsen til den personen som testes, men til egenskapene til organismen, som ofte observeres i barnet.

Tabellen gjenspeiler normer for indikatoren for gjennomsnittsvolumet av erytrocyter for ulike aldre og kjønn

Noen ganger kan pasienten ha alvorlige symptomer på anemi, men MCV viser den optimale verdien av parameteren. Dette kan skje i følgende tilfeller:

 • svulster;
 • Tap av blod i store mengder;
 • Hemoglobinopati og brudd på proteinstruktur på bakgrunn
 • Infeksjoner er kroniske;
 • Sykdommer som skyldes hormonelle svikt i skjoldbruskkjertelen, binyrene, etc.

Øke verdiene til MCV-parameteren

Ofte forekommer eventuelle brudd i kroppen, som vises direkte på blodprøver. En av de vanligste unormaliteter er den økte MCV-parameteren. I dette tilfellet har pasientene uttalt symptomer, for eksempel lakk eller guling av huden i nesen og leppene, for hyppige hjerteslag, selv i en tilstand av fullstendig ro på pasienten. Et av signaler av abnormiteter kan også bli urimelig ubehagelig smerte i magen.

En økt verdi av MCV-parameteren kan observeres i følgende tilfeller:

 • Mangel på vitamin B12 i kroppen. Dette vitaminet er direkte ansvarlig for dannelsen av DNA-molekyler, så vel som for dannelsen av erytrocytter. Antallet av dem er raskt avtagende, mens volumet av erytrocytter øker. Hemoglobinindeksen i hver erytrocyt økes betydelig på grunn av den økte størrelsen på de røde kroppene. For å øke nivået av vitamin B12 i blodet og senke verdien av MCV til normale verdier, er det nødvendig å spise mat som er mettet med den.

For å øke verdien av vitamin B12 i kroppen, trenger en person til å spise egg, lever, nederlandsk ost, lam, svin, biff, rømme, krabbe, kanin, makrell, etc.

 • Forgiftning av eksogene stoffer. Ofte er dette bruk av alkohol av mennesker, samt arbeid i skadelige bedrifter. Øker indikatoren for det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter og inntaket av hormonelle prevensjonsmidler. For at parameteren raskt skal gå tilbake til normal, er det nødvendig å nekte å motta disse stoffene.
 • Tilstedeværelsen av myxedem (skjoldbrusk sykdom)

Reduksjon av gjennomsnittlige røde blodcelleparametere

Tilstedeværelsen av små og umodne blodceller med nedsatt fargeindeksen i kroppen kan føre hypochromic anemi ved hvilken MCV er betydelig redusert hastighet. Pasienter som har forhøyede lav gjennomsnittlig cellevolum, føler tretthet, økt irritabilitet og distraksjon, generell svakhet, problemer med å huske selv de enkleste ting og konsentrere seg. Disse manifestasjonene er et signal for brudd som forekommer i kroppen, og krever umiddelbar behandling for medisinsk hjelp.

Redusere volumet av erytrocytter i blodet kan oppstå av flere grunner:

 • Forstyrrelser av metabolske prosesser, spesielt brudd på vann-salt metabolisme. Jonbalansen i blodcellene endres, slik at væsken i cellene går ut, noe som gjør at MCV reduseres;
 • Brannsår av massiv lesjon;
 • Forstyrrelser i dannelsen av hemoglobinmolekyler eller deres raske ødeleggelse. I medisinske institusjoner er det gjort en diagnose av hemoglobinopati, denne sykdommen overføres på genetisk nivå;
 • Brudd på syntesen av blodceller, som følge av at deres kvalitative komponent endres. Erytrocytter er mindre og deformerbare, noe som gir en redusert parameter MCV på analyseresultatene.
 • Alvorlig dehydrering av kroppen;
 • Nederlag av menneskekroppen av blyioner;
 • Ondartede svulster
 • Mottak av medisiner som bidrar til å bryte bindingene av polypeptider.

Som i tilfelle av en økt parameter av gjennomsnittlig volum av erytrocytter, og i tilfeller av senking, under ingen omstendigheter bør denne avvik ignoreres. Det er nødvendig å identifisere årsakene til patologier og å utnevne effektiv behandling med spesialister, etter en viss tid, om det hadde en positiv effekt.

Hos mennesker som lider av avvik fra indikatorens norm MCV, kan du oppleve følgende symptomer: svimmelhet, slapphet, hodepine, blekhet, fluer før øynene, tretthet, utmattelse, kortpustethet, for sterk hjerterytme, øresus.

konklusjon

Således, hvis pasienter med symptomer som ligner de som er beskrevet ovenfor, er identifisert, bør personen umiddelbart søke hjelp fra spesialister. Det er viktig å huske at patologiene knyttet til blodceller er blant de farligste og krever umiddelbar behandling. Å ignorere symptomene på folket selv og deres kjære vil ikke løse problemet, men bare bidra til forverring.

Normal gjennomsnittlig volum av røde blodceller som finnes i blodet, er utvalget av 70-110 femtolitrov, i alle andre tilfeller vil oppstå eller øke parameter eller reduksjon sin, som er ledsaget av generelle symptomer, tretthet, utmattelse, irritabilitet og generell helse forverring. For å løse problemene er det først nødvendig å identifisere årsakene til avviket fra normen, og i fremtiden å velge riktig behandling koordinert med spesialisten.

Når er det nødvendig å analysere gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer (MCV) og hva er normen avhengig av alder?

Det er ikke alltid når man bestemmer diagnosen forbundet med sykdommer i sirkulasjonssystemet, det er tilstrekkelig til å bestemme kvantitativt innhold av røde blodlegemer (røde blodlegemer) og hemoglobin av blodet.

For å få et detaljert bilde av blodsammensetningen, måle det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter - en mer viktig og detaljert hemolytisk analysator, som karakteriserer elementelementene ikke kvantitativt men kvalitativt.

Etablere det ved forholdet mellom det totale volumet av erytrocyter som er inneholdt i en del av blod, til deres antall.

Resultatet gjør det mulig å bestemme gjennomsnittsvolumet av en erytrocyt, som kan være normal, og kan være betydelig lavere eller høyere enn normalt.

Enhver avvikelse tillater, i et kompleks med andre erytrocytindekser, å anta årsaker som fører til dette og korrekt diagnostisere.

Denne analysen refereres vanligvis til som MCV-forkortelsen, som i den russiske oversettelsen betyr Mean Corpuscular-volum.

Måleenheter vedtatt i de fleste laboratorier: femtoliter (fl) eller kubikkmikrometer (μm 3). Det bør huskes på at i noen sykdommer er denne analysen ikke pålitelig.

Aldersgrenser for aldersgrupper

Indikatoren kalles normen hvis de gjennomsnittlige røde blodlegemverdiene er i området ikke mindre enn 80 og ikke mer enn 100 femtoliters. I nyfødte er normområdet noe bredere - fra 70 til 110. Med alderen har en person en tendens til å øke indeksen, fra et minimum til et maksimum, som er en fysiologisk norm og ikke krever medisinsk inngrep.

Fra gulvet er MCV-verdiene ikke avhengige.

Det er flere erytrocytegenskaper:

Når det gjelder norm, vil tilstanden av røde blodlegemer bli kalt normocyt.

 • Hvis MCV-verdien er mindre enn 80, vil denne tilstanden av den røde blodcellen bli indikert av en mikrocite,
 • Hvis mer enn 100 fot, det vil si et forhøyet nivå - en makro-cytoplasma.
 • I noen tilfeller blir anisocytter registrert i blodet. Røde blodlegemer er forskjellige i form og størrelse.
 • Blodstaten vil bli kalt under slike forhold ved normocytose, mikrocytose, makrocytose eller anisocytose.

  Makrocytose, mikrocytose og anisocytose ledsages av en bestemt patologi av sirkulasjonssystemet, eller en tendens til det. Påvisning av et stort antall mikrocyter indikerer for eksempel mangel på hemoglobin i blodet. Makrocytose kan indikere leverproblemer eller hormonelle feil.

  Når er MCV-analyse nødvendig?

  Legen styrer bestemmelsen av gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer for følgende formål:

  • Å gi en dypere vurdering av utvikling av anemi
  • Identifiser metabolske forstyrrelser;
  • Bestem graden av forstyrrelse av vann-elektrolyttbalansen i pasienten;
  • For å korrigere behandlingen av alvorlige patologier.

  Denne analysen er bare en hjelpemetode som skaper lys på naturen av lidelser i kroppen.

  Pålideligheten av denne metoden ved å identifisere ulike typer anemi eller brudd på vann-elektrolyttbalansen er uten tvil.

  Så, hypertensive hyperhydrering i de fleste tilfeller er ledsaget av makrocytose, og i hypotensiv mikrocytose parametere er løst.

  MCV-indeksen, sammen med de andre 20 indikatorene, er inkludert i den generelle analysen for hvilken kapillærblodet tas fra fingeren. For å unngå målefeil anbefales det ikke å være før analysen.

  Ved hvilke blodsykdommer kan analysen være innenfor normens grenser?

  Ofte, med alvorlig anemi assosiert med mangel på hemoglobin dannelse, kan volumet av røde blodlegemer forbli innenfor normale grenser.

  Dette observeres i følgende situasjoner:

  • Ved hemolytisk anemi, når røde blodlegemer blir ødelagt og samtidig intensivt syntetisert;
  • Med betydelig blodtap
  • Med hemoglobinopatier (feil dannelse av hemoglobinproteinstrukturer);
  • Ved brudd på hormonet sfæren (mangel på binyrene, hypofysen);
  • Med tumorprosessen;
  • Med kronisk infeksjonsfokus.
  til innholdet ↑

  Når gjennomsnittsvolumet senkes: hva betyr dette?

  Hvis MCV-blodprøven er under normal, indikerer dette en av to situasjoner:

  • Erytrocytter, hvis hovedfunksjon er transport av hemoglobin til kroppens vev, inneholder en utilstrekkelig mengde hemoglobin;
  • Av en eller annen grunn er det en intens ødeleggelse av de modne erytrocytter.

  Statens data, hvor lav MCV er typisk for:

  • Jernmangel anemi;
  • Utilstrekkelig syntese av hemoglobin (thalassemi eller sideroblastisk anemi);
  • Mangelen på syntese av porfiner, som er strukturelle elementer av hemoglobin);
  • Forgiftning av tungmetallsalter (bly);
  • Krenkelser av produksjon av røde blodlegemer i beinmarg
  • Dehydrering av kroppen, på grunn av hvilken volumet av erytrocytter faller på grunn av væsketap.

  Hvis barnet i blodprøven senkes til 75 fl, blir han diagnostisert med mikrocytisk anemi.

  Når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter økes

  En økning på 115 fot er typisk for følgende situasjoner:

  • Insuffisient av hormonproduksjon av skjoldbruskkjertelen;
  • Insuffisiens av vitamin B12;
  • Mangel på folsyre;
  • Dysfunksjon i leveren;
  • Myelodysplastisk syndrom;
  • Mulig leukocytose på grunn av funksjonsfeil i benmarget (spesielt vanlig hos barn).
  • Misbruk av alkoholholdige drikkevarer, røyking. Av disse grunner kan nivået av hemoglobin forbli normalt, som tjener som en diagnostisk indikator for å bestemme alkoholisme.
  • Langsiktig bruk av orale prevensjonsmidler, antimikrobielle og antitumor medisiner.
  • I svangerskapet, som forklares av det intensive forbruket av røde blodlegemer av et voksende foster, som "tar" dem fra mors kropp.
  Ripening av erytrocytter til innhold ↑

  Hva sier anisocytose?

  Hvis erytrocyter er funnet i blodet - både mikro- og makro-celler, blir deres fordeling bestemt av volumet av røde blodlegemer, som er betegnet med forkortelsen RDW.

  Det måles ved hjelp av en hemolytisk analysator, som skiller de gjennomsnittlige cellene og bestemmer heterogeniteten til erytrocytene, det vil si avviket fra standardvolumet, og uttrykkes som en prosentandel.

  Normen for RDW er 11,5-14%. For å skille anemi og andre patologier på riktig måte, blir RDW-måling alltid utført i forbindelse med måling av MCV.

  Ved de angitte målene blir følgende regelmessigheter avslørt:

  • En redusert MCV med normal RDW indikerer en hemotransfusjon, thalassemia, en fjern milt.
  • Med forhøyet MCV og normal RDW observeres leverpatologier.
  • Hvis MCV senkes og RDW er forhøyet, mistenkes jernmangel, beta-thalassemi eller erytrocytslamssyndrom.
  • Hvis begge indikatorene økes, antas vitamin B12-mangel, konsekvensene av kjemoterapi eller kald agglutinering.

  Det er karakteristisk at i alle de presenterte bruddene på blodstrukturer er en av de viktigste årsakene mangel i kroppen av vitamin B12, og dette er ikke tilfeldig.

  Dette vitaminet er den viktigste faktoren av hematopoiesis, siden bare i nærvær kan stamceller fra beinmargene skille seg mot oksygenbærere, det vil si røde blodlegemer.

  Og hvis selv alle de andre nødvendige elementene i syntesen av røde blodlegemer er til stede, med en mangel på B12, vil hematopoiesen bryte.

  Dette vitaminet, det viktigste vitaminet til blodet, kommer til oss fra utsiden, med mat, og syntetiseres i store mengder i tyktarmen ved hjelp av vitaliteten av mikrofloraen (bifido- og laktobacilli).

  For å forhindre brudd på hemopoietisk funksjon, for ikke å tillate redusert mengde av dette elementet i maten, er derfor en viktig oppgave å overvåke tarmens helse og rasjonell ernæring.

  Det er ikke verdt å estimere MCV alene ved ikke å estimere indeksene for andre erytrocytindekser. For eksempel vil det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter ikke være nøyaktig dersom legemer av uregelmessig form finnes i blodet.

  Bare en integrert tilnærming til evalueringen av blodindikatorer vil tillate en rettidig og kvalifisert lege å identifisere begynnelsespatologien og bestemme diagnosen så nøyaktig som mulig.

  Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer

  Ved utførelse av en generell blodprøve, kontrollerer den hemolytiske analysatoren automatisk ca. 20 indikatorer, hvorav forkortelsene kan sees ved dekoding av laboratoriet. Blant dem er gjennomsnittsvolumet av erytrocytter en av de viktigste indikatorene som karakteriserer røde blodlegemer i kroppen.

  Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter beregnes ved å dividere summene av røde blodcellevolumer i en del av blod ved deres nummer i en gitt del. Resultatene av evalueringen i forbindelse med andre erytrocytindekser brukes til å klargjøre årsakene til utilstrekkelig nivå av hemoglobin og diagnosen.

  I form av resultatene er middelvolumet av røde blodlegemer indikert av MCV-symbolene. Avhengig av laboratoriet som utfører analysen, måles MCV i femtolitra (fl) eller kubikkmikrometer (μm3).

  Norm av gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer

  Hos barn fra fødsel til år er normen av gjennomsnittsvolumet erytrocytter tillatt opp til 126 fl. Dette er ikke en avvik og krever ikke medisinsk inngrep. Den nedre grensen for normen for gjennomsnittsvolumet av erytrocytter øker med alderen på personen. Indikatoren er ikke avhengig av kjønn. Hos menn og kvinner over 18 år er normalverdien av MCV innenfor området 80 til 100 fl.

  Det er situasjoner der, med uttalt tegn på anemi, er det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter innenfor det normale området:

  • betydelig blodtap
  • økt ødeleggelse av erytrocytter og samtidig økning i erytropoiesen i hemolytisk anemi;
  • en sammenbrudd i strukturen av hemoglobinproteinet i hemoglobinopati;
  • sykdommer forårsaket av utilstrekkelig produksjon av hypofysen, binyrene, skjoldbruskkjertelen og testikulære hormoner;
  • kroniske infeksjoner;
  • svulst.

  Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer er senket

  Hvis det gjennomsnittlige volumet av erytrocyten senkes i dekoding av den generelle blodprøven, betyr det at røde blodlegemer inneholder utilstrekkelig hemoglobin eller modne erytrocytter ødelagt.

  Blant årsakene til denne tilstanden av blod er de vanligste:

  • jernmangel anemi;
  • et brudd på hemoglobinsyntese i thalassemi eller sideroblastisk anemi.
  Situasjonen når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter senkes opp, oppstår når en person forgiftes med bly, på grunn av brudd på beinmarvsproduksjon av røde blodlegemer.

  Når kroppen er dehydrert, reduseres volumet av røde blodlegemer på grunn av tap av væske, noe som reflekteres i høst i MCV-indeksen.

  Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter kan senkes i et barn til 73-75 fl. Mikrocytisk anemi er diagnostisert hos barn med fall i MCV under normen.

  Økt gjennomsnittlig røde blodcellevolum

  Hvis det i transkripsjonene av den generelle blodprøven overstiger MCV-indeksen over 100 fl, betyr dette at gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer økes. Årsakene til økningen kan være:

  • mangel på vitamin B12 eller mangel på folsyre når antall røde blodlegemer i blodet avtar, mens en betydelig økning i volumet;
  • utilstrekkelig nivå av skjoldbruskhormonproduksjon;
  • leversykdom;
  • en funksjonsfeil i benmarget med uttalt leukocytose.

  Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter øker hos personer som misbruker alkoholholdige drikkevarer. I dette tilfellet, med et økt volum erytrocytter, forblir nivået av hemoglobin innenfor normale grenser. Denne funksjonen kan brukes til å diagnostisere alkoholisme. Etter å ha gitt opp alkohol, returnerer volumet av erytrocytter til normalt etter 3-4 måneder.

  En liten økning i gjennomsnittsvolumet av erytrocytter forekommer hos røykere. En lignende situasjon observeres når man tar orale prevensiver, antitumormidler og noen antimikrobielle legemidler.

  I nyfødte, barn i det første år av livet og gravide, finner man ofte en høy verdi av MCV-indeksen når man analyserer blod. Fenomenet er midlertidig og går alene uten bruk av medisinbehandling.

  MCV-poengsummen vil ikke være komplett uten analyse av andre erytrocytindekser. Således er det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter ikke indicativt i den unormale form for røde blodceller. En integrert tilnærming til evalueringen av blodindikatorer tillater tidlig påvisning av begynnelsessykdommer og nøyaktig diagnose. Når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter endres på grunn av å ta medisiner eller dårlige vaner (røyking og alkohol), blir resultatene normalisert på egenhånd etter at årsakene er eliminert.

  Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter er senket: årsakene og hva det betyr

  Erytrocytter - høyt spesialiserte bærere av oksygen og karbondioksid - en av de viktigste komponentene i blodet. Interessant, hvert sekund i kroppen dør og blir født mer enn 2 millioner nye røde blodlegemer. Men hva kan skje med kroppen vår hvis det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer er redusert, eller omvendt øker det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer? Hvordan foregår forskning på antall røde blodlegemer, og hva er tallverdien som anses som normal, og som er lav?

  studie

  Antallet erytrocytter bestemmes av den utvidede blodanalysen. Ofte i form av resultatet, kan du finne strengen mcv med noen numerisk verdi, som betyr gjennomsnittlig antall røde blodceller.

  Navnet MCV gikk fra engelsk gjennomsnittlig kroppslig volum, og for en måleenhet anses det å være en mikrometer kubisk eller i en fl-femtoliter. For beregning blir det gjennomsnittlige volumet erytrocytter (ESR) tatt, som deretter deles av summen av volumene av røde blodlegemer i en del blod ved deres nummer i denne delen.

  I tilfelle når gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer senkes, utføres flere, mer spesialiserte studier for å finne ut hva dette betyr, og hvilke avvik som kan føre til dette.

  For tiden er det flere tester med en reduksjon i blodverdien av mcv. Disse inkluderer gjennomsnittlig hemoglobininnhold i erytrocyten, hvor verdiene varierer avhengig av pasientens alder, og samtidig er det helt uavhengig av kjønn. Også størrelsen og fargen til blodkroppene for blodvolumet som undersøkes, analyseres.

  Indikatorer for erytrocytter er:

  økt verdi, så kalles det makrocytose (100 eller mer) - erytrocytter er større enn nødvendig;

  normal verdi - normocytose (80-100);

  en lavere verdi - mikrocytose (80 eller mindre).

  Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter i blodet varierer avhengig av pasientens alder. For eksempel er det for en nyfødt 95-121 fl, og allerede på den 14. og 30. livsdag, 88-124 fl. Barn som har fylt 1-5 år skal ha 73-85 fl, og for et voksen menneske 20-65 er normen 80-100 fl.

  Redusert verdi

  I tilfelle at gjennomsnittlig volum reduseres, snakker de om anemi, det vil si mangel på hemoglobin i blodet.

  De vanligste årsakene, når røde blodlegemer er under normen, er:

  Mangel på jern eller jernmangel anemi. Denne form for anemi er uten komplikasjoner og har den enkleste behandlingen i forhold til andre typer anemi. Hvis hemoglobin senkes i barnet og årsaken til mangel på jern er etablert, foreskrives barnet et spesielt diett med gjentatt blodprøve etter en måned. Hvis et barn ikke får hemoglobin etter en måned, men omvendt, da blir han sendt til hematologen og foreskrevet medisinering.

  Sideroblastisk anemi. Også forbundet med jernmangel, reagerer godt på vitamin B-terapi6. Denne typen anemi utvikler seg ganske raskt og krever umiddelbar handling, det verste resultatet av en slik diagnose kan være døden.

  Thalassemia er en genetisk sykdom. Årsaken til anemi er et brudd på produksjonen av hemoglobin.

  Forgiftning med bly. Ved blyforgiftning, reduseres gjennomsnittlige verdier av erytrocytter på grunn av at benmarg begynner å fungere, og det oppstår forstyrrelser når kroppen produserer hemoglobin.

  Dehydrering av kroppen. Dette skyldes tap av væske i kroppen, noe som negativt påvirker blodprøven.

  Noen ganger er det situasjoner når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter ikke senkes, men ligger innenfor grensene for normen, men samtidig er det tydelige tegn på anemi. Ofte skjer dette hvis det er:

  Tilstedeværelsen av en ondartet svulst;

  Tilstedeværelsen av kroniske infeksjoner;

  betydelig tap av blod;

  Tilstedeværelsen av sykdommer som forårsaker utilstrekkelig produksjon av hormoner.

  Hvis mcv er nedgradert i analysen, er det nødvendig med en kvalifisert konsultasjon av behandlingsterapeut eller hematolog.

  Økt verdi

  Hvis indikatorene for gjennomsnittsvolumet av erytrocytter økes, kan dette bety en funksjonsfeil i kroppen. Årsakene til at mcv blir forhøyet er:

  defekt i arbeidet med rødt benmarg.

  Skjoldbruskkjertelen produserer en utilstrekkelig mengde hormoner;

  B-vitaminmangel12. Spesielt negativt påvirker dette underskuddet barn under 2 år. I denne alderen må du fokusere på bruk av matvarer som inneholder store mengder vitamin B12, for eksempel rømme, egg, lever, biff og andre.

  Mangel på folsyre.

  Røyking. Ved røyking frigjøres en betydelig mengde karbondioksid, noe som forverrer overføringen av blod i kroppen, noe som fører til en forringelse i oksygenforsyningen. Røykende kvinner er mer utsatt for respiratoriske sykdommer, noe som kan være årsaken til økte antall røde blodlegemer.

  Mottak av prevensjonsmidler og hormonpreparater.

  Inflammatoriske prosesser i kroppen. Det kan føre til smittsomme sykdommer som forårsaker et virus, eller en slags sopp.

  Alkoholisme. Indikatoren mcv i dette tilfellet kan bringes tilbake til normal, for dette er det nok i 100 dager å ikke drikke alkohol. Det er verdt å si at i dette tilfellet øker kun mcv-verdiene, og hemoglobinverdien forblir innenfor det normale området.

  Det er en versjon som tar antidepressiva i lang tid kan føre til at indikatorene blir høyere, men for øyeblikket er denne versjonen under studien.

  Økningen av erytrocyter i blodet kan være midlertidig, ikke med noen avvik eller patologier. Denne situasjonen kan føre til:

  beliggenhet i høylandet;

  overdreven mental eller fysisk arbeid;

  Etter at disse faktorene er eliminert, vil slike viktige indikatorer for røde blodlegemer som deres gjennomsnittlige volum tilbake til det normale.

  Gjennomsnittlig volum av erytrocyter i blodet er normen, årsakene til økningen og reduksjonen

  Nesten hver person, med nøye undersøkelse, kan du identifisere et brudd i blodcellene, og spesielt gjelder dette for erytrocytter.

  Erytrocytter er røde blodlegemer som er ansvarlige for transport av oksygen fra lungene til indre organer.

  Deres blod inneholder en viss mengde (i gjennomsnitt er normen omtrent 4 x 10 ^ 9 celler). Alle deltar i prosessen med gassutveksling mellom det ytre miljø og organer (gjennom lungevevvet).

  Deres nivå kan økes både som følge av fysiologiske egenskaper (bærer barnet, lever i fjellet), og reduseres (hvis antallet reduseres, skjer det en del patologisk prosess).

  For å kunne utføre sin funksjon, bør røde blodlegemer ha tilstrekkelig mengde hemoglobin - bindende transportmolekyl. Den finnes i hver rød blodcelle, og mengden kan bestemmes ved å måle gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer.

  Hva er volumet av erytrocyt og hemoglobin, hvordan måler det hos voksne og barn, og hva forårsaker kan føre til endring i mengden?

  Hva er denne indikatoren?

  Med termen forstås middel erytrocytvolum som en indikator som reflekterer hemoglobininnholdet i humane erytrocytter (forkortet MCV). Det beregnes ved å multiplisere hematokriten i prosent med 10 og deretter dele tallet oppnådd ved antall røde blodceller.

  Indikatorens norm er fra 70 til 110 (avhengig av alder). MCV måles i femtolitra.

  Indikatorer under 80 betraktes som et kriterium for å utvikle anemi (selv om, som allerede nevnt, i studien av blod av et barn, kan nivået reduseres til 70). En økning i gjennomsnittlig volum på mer enn 110 kan betraktes som en makrocytose.

  Forandringen i volumet av erytrocyter er observert i utviklingen av forskjellige sykdommer. For deres rettidige diagnose er det nødvendig å gjennomføre en detaljert blodprøve med definisjonen av kvantitative og kvalitative egenskaper av de dannede elementene. Hvis minst en av dem endres, så er det en skjult patologi.

  Indikasjoner for en blodprøve

  De vanligste indikasjonene for å bestemme gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer er:

  • Mistanke om anemi (en reduksjon i normen for røde blodlegemer eller en reduksjon av mengden hemoglobin);
  • Veid ned familiens historie om blodsykdommer. I dette tilfellet skal undersøkelsen utføres hos barn fra 2 måneder.

  Med unntak av disse indikasjoner, forbedret blod og bestemmelse av MCV båret pasienter i intensivavdelinger, kirurgi (som en forberedelse til kirurgi) passerer en kurs av stråling eller kjemoterapi, og pasienter, noen tid i epidemiologisk farlige områder for infeksjonsblodsykdommer.

  Oftest, hos pasienter som lider av visse sykdommer, øker nivået på MCV. En reduksjon observeres sjeldnere. Nedenfor beskriver vi mer detaljert de tilstandene der volumet av røde blodlegemer er økt, og de som det kan bli redusert for.

  Økning i gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer

  I hvilke tilfeller øker gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer? Oftere øker indikatoren med utvikling av hyperkromisk anemi, ledsaget av makrocytose (en økning i erytrocytt i størrelse).

  De viktigste situasjonene der det er en økning i MCV:

  • Mangel på vitamin B12. Dette stoffet er viktig for kroppens celler (spesielt hos barn). Det er dette vitamin som er ansvarlig for normal dannelse av polynukleotidkjeder og dannelse av DNA. Dens mangel har en effekt på dannelsen av røde blodlegemer, som et resultat av hvilket antallet deres reduseres, som imidlertid kompenseres av deres størrelse. I en slik erytrocyt er det betydelig mer hemoglobin enn i en normal blodlegeme, dvs. volumet er økt.

  Alle disse tilstandene bidrar direkte eller indirekte til det faktum at det gjennomsnittlige volumet av erytrocytt øker, noe som kan påvises i en utvidet blodprøve.

  Årsakene til en reduksjon i gjennomsnittlig volum av røde blodceller

  I motsetning til ovenstående kan MCV-nivået også redusere. Det lave nivå karakteristisk for utvikling av microcytic hypochromic anemi, da små umodne blodceller som har redusert CPU (fargeindeks) er tilstede i blodet.

  Årsakene til utviklingen av en slik tilstand og en reduksjon i normen av volumet av røde blodlegemer kan forårsake:

  • Metabolske forstyrrelser (spesielt brudd på vannsalt-metabolisme). I denne situasjonen reduseres det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter på grunn av endringer i den ioniske balansen mellom celler og frigivelsen av intracellulær væske. Indikatoren under normen avsløres selv ved utvikling av massive brannsår.
  • Hemoglobinopatier - sykdommer forbundet med forstyrrelsen av dannelsen eller oppløsningen av hemoglobinmolekylet. De er blant de arvelige sykdommene. Med deres utvikling observeres et brudd på de indre organer på grunn av deres hypoplasi (på grunn av mangel på oksygen). I tillegg til å redusere MCV, er de også preget av en nedgang i normen for fargeindeksen (som i en sunn organisme er nær 1).
  • Forstyrrelser i syntesen av røde blodlegemer og endringer i deres kvalitative indekser (for eksempel i seglcelleanemi). I denne situasjonen er reduksjonen i MCV på grunn av et lite "skjelett" - produksjon av reduserte og deformerte erytrocytter.

  Hvis de oppnådde resultatene av den studerte indikatoren er redusert, er det nødvendig å starte riktig behandling. Til slutt, en nyttig video om hemoglobin:

  Hva betyr det hvis gjennomsnittlig volum erytrocytter økes eller reduseres

  innhold

  Det er situasjoner når resultatene av analyser viser at gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer øker. Hva betyr dette? Slike øyeblikk indikerer tilstedeværelsen av noen abnormiteter i kroppen. Men hvordan bestemme hva som forårsaket dette? Selvfølgelig må du vite årsaken til avvikene og de tillatte verdiene. Og dette er verdt å utforske.

  Egenskaper for indikatoren for erytrocytter i blodet

  Før du drar inn i dette problemet, er det verdt å forstå hva røde blodlegemer er og hvorfor de reagerer. Erytrocytter er blodceller som er farget i rødt, og inkluderer et stoff som hemoglobin. Dette elementet er ansvarlig for overføring av oksygen til alle vev og celler i det menneskelige indre miljø. Det er derfor bare å overvåke kvantitative data for erytrocyter i blodet.

  Hva slags analyse er foreskrevet? Den gjennomsnittlige indeksen for røde blodceller har en internasjonal reduksjon - MCV. I en blodprøve kan disse 3 bokstavene lett bli funnet. Det må sies at ikke alle indikatorer har en slik enhet på verdensplan.

  Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter i blod av menn og kvinner er forskjellig. Og dette skyldes deres fysiologiske struktur, samt livsstilen som pasienten fører: laster, arbeid utført, fysisk utholdenhet. I tillegg kan erytrocyter deles av volumet, ikke bare etter kjønn.

  Så er de:

  • microcytes;
  • normatsitami;
  • macrocytes.

  Prefikser før roten av ordet snakker for seg selv: "mikro" - lite volum, "normal" - normal og "makro" - stor eller forstørret.

  Normative indikatorer på gjennomsnittlig volum

  Ethvert stoff som skal testes i medisinske laboratorier har sine egne normative indikatorer. Det er viktig å tydelig skille slike analyser. For eksempel er frekvensen av erytrocytsedimentering, eller ESR, kort sagt forvekslet med gjennomsnittlig volum, selv om sistnevnte har en internasjonal betegnelse.

  Hva måles målingene? Merkelig forkortelsen "ampulle" i blodprøver i nærheten av MSV inskripsjonen sier som måler volumet av røde blodlegemer i femtolitrah. Den normative verdien er delt mellom kjønn og alder. Vurder disse dataene.

  Den første kategorien er barn under 12 år:

  • opptil 1 år: 71 fl - 112 fl;
  • fra 1 til 5 år: 37 fl - 85 fl;
  • fra 5 år til 10 år: 75 fl - 87 fl;
  • Fra 10 år til 12 år: 76 fl - 94 fl.
  Den andre er kvinner fra 12 år og eldre:
  1. Fra 12 til 15 år: 73 fl - 95 fl.
  2. Fra 15 år til 18 år: fra 78 fl - 98 fl.
  3. Fra 18 år til 45 år: fra 81 fl - 100 fl.
  4. Fra 45 år 65 år: fra 81 fl - 101 fl.
  5. Fra 65 år og eldre: fra 81 fl - 102 fl.

  Og den tredje er menn fra 12 år og eldre:

  • fra 12 til 15 år: fra 77 fl - 94 fl;
  • fra 15 år til 18 år: fra 79 fl - 95 fl;
  • fra 18 år til 45 år: fra 80 fl - 99 fl;
  • fra 45 år til 65 år: fra 81 fl - 100 fl;
  • fra 45 år av 65 år: fra 81 fl - 101 fl;
  • fra 65 år og eldre: fra 81 fl - 102 fl.

  I hvilke situasjoner kan denne analysen bli tildelt? For det første er dette en mistanke om en sykdom, som anemi. Den manifesterer seg på å redusere nivået av et element slik som hemoglobin, og derfor å redusere nivået av røde blodceller som en helhet. For det andre, hvis familien har en tendens til anamnese. I slike tilfeller bør utførelsen av denne typen forskning begynne i 2 år og gjennomføre det regelmessig. For det tredje, en utvidet blod-analyse, inkludert inkludering av analysen og for å bestemme den midlere cellevolum, er tilordnet til alle pasienter i intensivbehandling, så vel som den preoperative trinnet. For det fjerde er det obligatorisk for alle som gjennomgår kjemoterapi og radioterapi. Femte, pasienter som var eller er i regioner med farlige epidemiske blodinfeksjoner.

  Høyt gjennomsnittlig volum: grunner

  Hva betyr dette? Først av alt er det nødvendig å nøyaktig identifisere årsaken til dette fenomenet, siden hele programmet for fremtidig behandling avhenger av den korrekt diagnostiserte diagnosen.

  En slik indikator kan økes med:

  • mangel på vitaminer, nemlig vitamin B12;
  • Tilstedeværelsen i kroppen av såkalte "eksogene" stoffer;
  • Tilstedeværelse av endokrine sykdommer;
  • Tilstedeværelse av sykdommer i andre organer, inkludert leveren.

  Hvert element må analyseres mer konkret. Mangelen på vitaminer, nemlig vitamin B12, kan bli en alvorlig årsak til en reduksjon av hemoglobin i blodet til en person. Som det ble sagt ovenfor, er dette elementet leverandøren av oksygen for det indre miljø. Og hvordan påvirker vitaminer dette? Poenget er at dette elementet er ansvarlig for dannelsen av DNA og polynukleotidkjeder. Derfor har dens mangel direkte påvirkning av dannelsen av røde blodlegemer. Et slikt vitamin er bare nødvendig i barndommen, når kroppen og det indre miljøet bare blir dannet. Du finner det i biff lever, fisk, kjøtt, ost, rømme og kyllingegg. En funksjon av denne prosessen er kompensasjonen av antall røde blodceller etter deres volum.

  Den andre grunnen er tilstedeværelsen av "eksogene" stoffer. Hva kan være relatert til slike stoffer? De bør deles inn i 2 store grupper: medisiner og andre. Den første gruppen inneholder ulike hormonelle stoffer som direkte påvirker og øker nivået av røde blodlegemer. Dette inkluderer hormonelle prevensjonsmidler. Den andre gruppen inneholder alkohol, nikotin. Dette kan også inkludere tilstanden til kroppen etter alvorlig giftig forgiftning. Egenheten ved denne prosessen er at når gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer øker, forblir hemoglobinnivået uendret. Derfor blir MCV raskt gjenopprettet ved å stoppe bruken av visse stoffer. Selvfølgelig, hvis kroppen ikke har patologiske smittsomme endringer.

  Den tredje grunnen dekker i seg selv sykdommer i det endokrine systemet. Alle "vices" av denne typen består i det faktum at vev og celler deformeres og deres ødem blir observert. Derfor er denne intracellulære økningen direkte reflektert i økningen i volumet av erytrocytter.

  Det er meget viktig å gi den behandlende spesialist pålitelig informasjon om alle medikamenter som er tatt av pasienten, så vel som alle sykdommer av myokardinfarkt.

  Gjennomsnittlig volum redusert: grunner

  MCV i blodprøven kan vise ikke bare et høyt nivå, men også et lavt nivå. Den kan stige og falle av helt forskjellige grunner. Vurder dem.

  Øk nivået av lavt volum, som vises på grunn av at cellene er i underutviklet tilstand, kan bruke riktig behandlingstaktikk.

  Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter økes. Hva betyr dette? Ovenstående ble skissert hovedårsakene til økningen i slike indikatorer, samt regulatoriske verdier, og visste at du alltid kan overvåke tilstanden til kroppen din og alle nødvendige elementer av blod.

  Les Mer Om Fartøyene