Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter (MCV) senkes

Den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocytter er preget av et gjennomsnittlig volum eller MCV (fra det engelske gjennomsnittlige korpuskulære volum) av erytrocytter. Når det senket gjennomsnittlig volum av røde blodceller, noe som betyr at i blodet av mange små røde blodceller, og forhøyet MCV priser hos voksne og barn, den gjennomsnittlige størrelse av røde blodceller mer enn normalt.

Hva er MCV

I en persons blod endres ikke bare konsentrasjonen av røde blodlegemer, men også deres størrelse, form og hemoglobininnhold. MCV er en indeks som viser gjennomsnittlig volum av erytrocytter, uttrykt i μm 3 eller i femtolitra (fl).

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter (Er) studeres ved hjelp av en hematologisk analysator - en automatisk enhet som kan beregne mer enn 20 forskjellige blodparametere. Automatiske analysatorer gjenkjenner Er i omfanget av volum 30 - 300 fl.

indikator MCV-enheten beregner automatisk, det er verdien oppnådd ved å dele alle cellevolumene erytrocytter med totalt antall celler i denne populasjonen.

MCV gjennomsnittsverdi kan beregnes på en annen måte, dersom det er kjent hematokrit og antall Er, i henhold til formelen: hematokritverdi / antallet erytrocytter * 1000.

Ved hjelp av en formel eller direkte fra data fra en hematologisk analysator, kan anemi av forskjellige former detekteres i de tidligste stadiene, før utseendet av åpenbare kliniske symptomer.

MCV for diagnose

Verdien av denne erytrocytindeksen brukes til å diagnostisere og klassifisere anemi sammen med andre viktige indikatorer for den hematologiske analysatoren, for eksempel:

 • MCH - viser hvor mye gjennomsnittlig hemoglobin inneholder Er;
 • MCHC er en verdi som reflekterer gjennomsnittlig mengde hemoglobin i alle Er blodprøver;
 • RDW er bredden av fordelingen av røde blodlegemer.

Endringer i gjennomsnittsvolumet Er reflekteres også i verdien av fargeindeksen for blod, hemoglobin, og angir også typen av elektrolyttbalanse.

 • Ved forhøyede MCV endringer er hypoton karakter, betyr det at cellen mister elektrolytter og vannet, og det ekstracellulære miljø er dehydrert.
 • Med en gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer, hvis ytelse er under det normale, er det en hypertonisk brudd på vann-saltbalansen, karakterisert ved at tapet av vann ved cellen dominerer utskillelse av salter.

Ved indikatoren for den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocyten kan man dømme graden av hydrering.

 • Med hypertonisk dehydrering blir Er størrelser mindre enn 80 fl, som tilsvarer mikrocytose.
 • Ved hypotonisk dehydrering øker Er dimensjonene og overstiger 95 fl, som betyr makrocytose.

Indeksene som er oppnådd i forskjellige laboratorier for forskning på ulike typer hematologiske analysatorer, kan variere. Forskjeller i gjennomsnittlig volum av Er avhenger av alder og kjønn.

norm

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter hos barn under 6 måneder, tabellen over normer.

MCV priser for barn, ungdom og voksne, bord.

Avvik fra normen

De gjennomsnittlige volumene Er kan avvike fra normen, utmerkede deltakere for hvilke indikatoren for denne testen er:

 • redusert - den gjennomsnittlige størrelsen på Er mindre enn 80 fl, Er kalles mikrocytomer;
 • normal - størrelsen på erytrocytter er 80 - 100, celler i dette volumet kalles normocytter;
 • økt - gjennomsnittlige størrelser overstiger 100 fl, og kalles slike makro-celler.

Nedgradere MCV

Når et stort antall små erytrocytter opptrer i blodet, blir indeksen for denne erytrocytindeksen senket. Utvikle når redusert. On volum. Eritrea. anemi refererer til mikrocytisk.

Reduksjon av den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocytter er notert i anemi:

 • jernmangel;
 • sideroblastisk - umodne Er med jerngranulat (sideroblast) finnes i beinmargen;
 • forbundet med brudd på erytropoiesis - prosessen med dannelse av Er;
  • arvelig form hos menn, forbundet med et brudd på syntesen av porfyriner - en integrert del av hemoglobin;
  • Ervervede former forårsaket av mangel på vitamin B6, blyforgiftning, nedsatt porfyrindannelse;
 • thalassemia - sykdommer karakterisert ved et brudd på syntesen av proteindelen av hemoglobinmolekylet.

Arvelig og ervervet anemi, forbundet med en reduksjon i syntesen av porfyriner, skyldes at produksjonen av hemoglobinmolekyler forstyrres. Jern som kommer inn i kroppen passer ikke inn i hemoglobinmolekylet, men blir avsatt i forskjellige organer.

Fordelaktig oppstår prosessen med akkumulering av ubundet jern:

 • i leveren - prosessen som fører til skrumplever i leveren starter;
 • eggstokkene - den seksuelle funksjonen er forstyrret;
 • bukspyttkjertel - diabetes er provosert;
 • binyrene - produksjonen av hormoner er forstyrret.

Anemier forbundet med å blokkere syntesen av porfyriner blir oppdaget hos unge mennesker. Sykdommen er ofte ikke uttrykt. Dette betyr at symptomene er milde, og selv om en person midlere blodlegemevolum senkes, det har et høyt innhold av jern og hemoglobin den gradvis avtar, og kan nå opp til 50 - 60 g / l i en voksen mann.

Redusert denne indeksen hos barn med thalassemia - en arvelig sykdom hvor gener som koder for syntese av hemoglobins kjeder, påvirkes. Hvis truffet av bare ett gen, noe som betyr at den gjennomsnittlige volumet av røde blodceller vil bli redusert betydelig, og kanskje til og med asymptomatisk sykdom hos barn.

Men beseire alle 4 gener ansvarlig for syntesen av alfa-kjeden av hemoglobin, er fosteret utvikler føtal hydrops, og et barn dør kort tid etter fødselen eller i utero.

Økning i gjennomsnittsvolumet

Hvis det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter økes, betyr dette at mange Er store størrelser har oppstått, som overstiger normen. Utseendet til makro-celler, en økning i gjennomsnittsvolumet Er er notert i sykdommer:

 • anemi,
  • hemolytisk;
  • aplastisk;
  • folik er ikke tilstrekkelig;
  • B12-mangel,
 • leveren;
 • hypotyreose;
 • alkoholisme;
 • myelodysplastisk syndrom.

Økt gjennomsnittlig cellevolum og bakhjulsdrift hos voksne med myelodysplastisk syndrom, noe som betyr at antallet sedler og macrocytes Anisocytosis økt i blodet - fenomenet av den høye variasjon i cellestørrelse. Med et økt gjennomsnittlig Er-volum i et voksent og normalt hemoglobin, kan det antas at en person lider av alkoholisme.

indikator MCV erythrocytter kan være litt forhøyet hvis en person røyker, og hos kvinner økes gjennomsnittlig volum av mottak av prevensjonshormonale legemidler.

Sykdommer med vanlig MCV

Ved normale verdier av testen er det mulig å utvikle slike patologiske forhold som:

 • hemolytisk anemi forårsaket av:
  • en autoimmun prosess;
  • sfærocytose;
  • mangel på G6PD enzymet;
 • aplastisk anemi;
 • anemi ved nyresvikt;
 • anemi i kronisk sykdom;
 • stor blodtap.

Arvelig mangel på enzymet glukose-6-fosfat-dehydrogenase er i stand til å forårsake hemolytisk anemi nesferotsitarnuyu hvis dette genetisk lidelse bæreren begynner å ta medikamenter eller produkter med oksyderende egenskaper, som omfatter:

 • narkotika - norsulfasol, biseptol, urantoin, kinin, isoniazid;
 • hestebønner.

Ulempene ved testen

MCV-indeksen gjenspeiler bare middelverdien av røde blodlegemer. Indikasjonene på testen kan ikke baseres hvis det er mange unormale røde blodlegemer i blodet.

I blodet kan det være samtidig makro-celler og mikrocytika, og det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter kan ikke overstige normen, selv om det i virkeligheten utvikles en anemi hos en person.

Dette betyr at selv ved normal hastighet av gjennomsnittlig volum av den Er, er det nødvendig å tyde, gitt Anisocytosis røde blodlegemer, det vil si, RDW -.. Bredden av den røde blodcellestørrelsefordeling.

Gjennomsnittlig volum av røde blodceller kan bli feilaktig forhøyet hos voksne eller barn hvis det er kalde agglutininer i blodet som forårsaker akkumulering av røde blodceller med hverandre. Den hematologiske analysatoren definerer de dannede konglomerater som en enkelt celle med en stor størrelse, som introduserer forvrengninger i resultatet av analysen.

Feilaktig senket Resultatene av denne testen vil være en eldre person, hvis han utvikler DIC - fenomenet intravaskulær koagulasjon, opptrer samtidig i alle deler av sirkulasjonssystemet.

En falsk økning observeres med diabetisk ketoacidose, seglcelleanemi, en sykdom assosiert med nærværet av et stort antall deformerte erytrocytter.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter (MCV) - hva er denne indikatoren?

En viktig analyse i diagnosen av en sykdom anses som en blodprøve. Dekodingsresultatene tar hensyn til ulike parametere: antall leukocyttceller, røde blodceller, ESR og andre.

En av indikatorene er gjennomsnittsvolumet av erytrocytter. Det regnes som et viktig kriterium for diagnostisering av anemi. Hva er dette, hva er den normale verdien av dette volumet? Hva kan indikere avvik fra normen?

Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer - hva er det?

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter tillater en lege å få data om deres størrelse

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter i medisin er en indikator som reflekterer mengden hemoglobin i de røde blodcellene. For notasjonen brukes et annet begrep - det gjennomsnittlige corpuskulære volumet.

For å beregne verdien, bruk følgende formel: Eksperter multipliserer prosentandelen hematokrit med ti, og det resulterende tallet er delt med antall røde blodceller. Verdien som er oppnådd er gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer.

Denne indikatoren tillater spesialister å etablere informasjon om størrelsen på røde blodlegemer. Denne parameteren er tatt i betraktning dersom legen trenger å etablere typen anemi (normocytisk, mikrocytisk eller makrocytisk). I tillegg er verdien en ytterligere metode for å diagnostisere ulike lidelser som forekommer i menneskekroppen.

Normalt når indikatorverdiene ikke er lavere enn 78 og ikke mer enn 110 fl.

Hvis verdien er høyere, så snakk om utviklingen av makrocytose. Med en reduksjon i MCV - utviklingen av mikrocytose begynner. I begge tilfeller er årsakene til slike abnormiteter forskjellige patologier. Dette tar imidlertid hensyn til alderen til personen og det seksuelle kriteriet.

Definisjonen av indikatoren og betegnelsen i analysen

Analysen brukes hovedsakelig til å bestemme typen anemi

For å fastslå verdien av middelvolumet av røde blodlegemer, utføres en blodprøve. Vanligvis er det foreskrevet at anemi og andre blodsykdommer mistenkes, samt for å etablere forstyrret vannelektrolytt metabolisme.

Når nærmeste slektning har en historie med alvorlige blodforstyrrelser, bør denne analysen utføres ganske ofte, med utgangspunkt i barndommen. Imidlertid kan resultatet i noen tilfeller ikke være pålitelig nok - dette gjelder pasienter som har en historie med seglcelleanemi.

Også definisjonen av en indikator er viktig før kirurgi. Pasienter som gjennomgår kjemoterapi eller strålebehandling bør ta testen regelmessig. For å bestemme nivået på MCV, brukes en hemolytisk analysator - en moderne laboratorieapparat. Denne indikatoren er inkludert i dekoding av den generelle blodprøven.

Vanligvis, for å bestå en slik analyse, er det ikke nødvendig med spesiell forberedelse. Imidlertid anbefaler eksperter å ta blod til tom mage, så det er best å gjøre det tidlig om morgenen.

Når du gir blod, blir ringfingeren behandlet med alkohol og gjennomboret med en spesiell nål, kalt scarifier.

Etter utseendet av bloddråper samles det sammen med en enhet som ser ut som en stor pipette og helles i et reagensrør. Det resulterende blod ble undersøkt i flere timer.

I analysen av analysen er det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer indikert med en forkortelse av latinske bokstaver: MCV. Måleenheter er mikrometer kubiske (forkortet - μm3) og femtoliters (фл).

Normal indikator etter alderskriterium

MCV-prisen varierer med alder og avhenger av kjønn

Normen for gjennomsnittsvolumet av røde celler avhenger av alderskriteriet. Følgelig anses følgende verdier som normale i barndommen:

 • Nyfødte - fra 96 ​​til 120 fl
 • I en uke - fra 88 til 125 fl
 • I en måned - fra 87 til 124 fl
 • Om to måneder - fra 77 til 115 fl.
 • I en alder av seks måneder - fra 76 til 107 fl
 • Fra år til 5 år - fra 72 til 85 fl
 • Opptil 10 år - fra 75 til 88 fl
 • Opptil 15 år - fra 76 til 96 fl.

For voksne er de normale verdiene for røde blodcellevolum:

 • Innenfor 77-98 fl - for unge under 20 år
 • Fra 80 til 99 fl - i alderen fra 20 til 40 år
 • Fra 80 til 101 fl - opp til 65 år
 • Fra 78 til 102 fl - etter 65 år

På barn etter fødselen er MCV-nivået noe høyere enn hos voksne. Etter et år reduseres det betydelig.

Hos kvinner under 45 år er normen 1-3 fl. Mer enn hos menn i denne alderen. Etter 46 år er indikatoren for begge kjønn - fra 81 til 102 fl. Etter 65 år er indikatoren vanligvis senket.

Årsaker til unormalitet

Avvik fra normen anses å øke eller redusere volumet av erytrocytter. I slike tilfeller kan denne indikatoren indikere forskjellige sykdommer. En økning i gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer indikerer vanligvis hyperkromisk og makrocytisk anemi.

Anisocytose - Tilstedeværelsen av forskjellig i form og størrelse av erytrocytter

Et slikt fenomen kan utvikle seg med følgende patologiske forhold:

 • Mangel på vitamin B12.
 • Forgiftning av eksogent stoff.
 • Endokrine sykdommer.
 • Leversykdommer
 • Patologier av benmarg.
 • Hemolytisk anemi.
 • Megaloblastisk anemi.
 • Nyresvikt.
 • Leukocytose.

Økt betydning også i tilfelle av alkoholmisbruk og røyking. Normalt returnerer den normale verdien noen måneder etter at du har gitt opp alkohol. Alkoholisme kan dermed betraktes som årsaken til økningen.

Også et høyt tall når du tar noen hormonelle prevensjonsmidler, antibakterielle stoffer, antitumormedisiner eller antidepressiva.

Når dekoderingsverdien er lavere enn normen, kan dette tyde på at hemoglobin i de røde blodcellene er utilstrekkelig antall. Også dette fenomenet indikerer ødeleggelsen av modne blodceller.

Redusert volum av erytrocytter i blodet kan observeres som et resultat av hypokrom anemi av mikrocytisk type. Hovedårsakene er:

 • Forstyrret produksjon av røde blodlegemer.
 • Mangel på folsyre.
 • Forgiftning med bly.
 • Jernmangel anemi.
 • Blodtap.
 • Hemoglobinpatier.
 • Hypertonisk dehydrering.
 • Krenkelse av metabolske prosesser.
 • Talassemi.
 • Dehydrering av kroppen.

Mer informasjon om anemi finnes i videoen:

Hvis en pasient viser en økning eller reduksjon i indeksen i blodet, er det forskrevet på forskningsmetoder for å etablere diagnosen. Etter dette bør pasienten gjennomgå behandling for å unngå utvikling av alvorlige komplikasjoner.

Fant du en feil? Velg den og trykk Ctrl + Enter, å informere oss.

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter i blodet

Blodprøven er en omfattende måte å vurdere volum og innhold av elementer i pasientens kropp. I perioden med sykdommer eller andre fremvoksende patologier kan spesialister i evalueringen av den komplekse analysen oppdage avvik fra normen i innholdet av visse elementer.

En av de viktigste indikatorene som måles av en hemolytisk analysator er indikatoren for gjennomsnittsvolumet av erytrocyter i blodet, som i analyseresultaten er indikert ved forkortelsen MCV. Takket være denne indikatoren kan eksperter diagnostisere anemi hvis det er mangel på røde blodlegemer eller makrocytose med overskudd.

Denne verdien beregnes ved å multiplisere volumet av røde blodlegemer i blodet i prosent av ti, og deretter dele det resulterende tallet med antall røde blodlegemer i denne blodprøven. MCV gir en ide om innholdet i en av de viktigste parametrene for normal funksjon av røde blodlegemer - hemoglobin. I en kumulativ analyse med andre erytrocytindekser kan legene identifisere årsakene til patologier.

Parameterstandard

I gjennomsnitt varierer normen for MCV-parameteren i forskjellige kategorier av mennesker i forskjellige aldre fra 70 til 110 fl. I noen tilfeller kan parameteren vise en undervurdert eller tvert imot en overvurdert verdi, men dette skyldes ikke avvik i helsen til den personen som testes, men til egenskapene til organismen, som ofte observeres i barnet.

Tabellen gjenspeiler normer for indikatoren for gjennomsnittsvolumet av erytrocyter for ulike aldre og kjønn

Noen ganger kan pasienten ha alvorlige symptomer på anemi, men MCV viser den optimale verdien av parameteren. Dette kan skje i følgende tilfeller:

 • svulster;
 • Tap av blod i store mengder;
 • Hemoglobinopati og brudd på proteinstruktur på bakgrunn
 • Infeksjoner er kroniske;
 • Sykdommer som skyldes hormonelle svikt i skjoldbruskkjertelen, binyrene, etc.

Øke verdiene til MCV-parameteren

Ofte forekommer eventuelle brudd i kroppen, som vises direkte på blodprøver. En av de vanligste unormaliteter er den økte MCV-parameteren. I dette tilfellet har pasientene uttalt symptomer, for eksempel lakk eller guling av huden i nesen og leppene, for hyppige hjerteslag, selv i en tilstand av fullstendig ro på pasienten. Et av signaler av abnormiteter kan også bli urimelig ubehagelig smerte i magen.

En økt verdi av MCV-parameteren kan observeres i følgende tilfeller:

 • Mangel på vitamin B12 i kroppen. Dette vitaminet er direkte ansvarlig for dannelsen av DNA-molekyler, så vel som for dannelsen av erytrocytter. Antallet av dem er raskt avtagende, mens volumet av erytrocytter øker. Hemoglobinindeksen i hver erytrocyt økes betydelig på grunn av den økte størrelsen på de røde kroppene. For å øke nivået av vitamin B12 i blodet og senke verdien av MCV til normale verdier, er det nødvendig å spise mat som er mettet med den.

For å øke verdien av vitamin B12 i kroppen, trenger en person til å spise egg, lever, nederlandsk ost, lam, svin, biff, rømme, krabbe, kanin, makrell, etc.

 • Forgiftning av eksogene stoffer. Ofte er dette bruk av alkohol av mennesker, samt arbeid i skadelige bedrifter. Øker indikatoren for det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter og inntaket av hormonelle prevensjonsmidler. For at parameteren raskt skal gå tilbake til normal, er det nødvendig å nekte å motta disse stoffene.
 • Tilstedeværelsen av myxedem (skjoldbrusk sykdom)

Reduksjon av gjennomsnittlige røde blodcelleparametere

Tilstedeværelsen av små og umodne blodceller med nedsatt fargeindeksen i kroppen kan føre hypochromic anemi ved hvilken MCV er betydelig redusert hastighet. Pasienter som har forhøyede lav gjennomsnittlig cellevolum, føler tretthet, økt irritabilitet og distraksjon, generell svakhet, problemer med å huske selv de enkleste ting og konsentrere seg. Disse manifestasjonene er et signal for brudd som forekommer i kroppen, og krever umiddelbar behandling for medisinsk hjelp.

Redusere volumet av erytrocytter i blodet kan oppstå av flere grunner:

 • Forstyrrelser av metabolske prosesser, spesielt brudd på vann-salt metabolisme. Jonbalansen i blodcellene endres, slik at væsken i cellene går ut, noe som gjør at MCV reduseres;
 • Brannsår av massiv lesjon;
 • Forstyrrelser i dannelsen av hemoglobinmolekyler eller deres raske ødeleggelse. I medisinske institusjoner er det gjort en diagnose av hemoglobinopati, denne sykdommen overføres på genetisk nivå;
 • Brudd på syntesen av blodceller, som følge av at deres kvalitative komponent endres. Erytrocytter er mindre og deformerbare, noe som gir en redusert parameter MCV på analyseresultatene.
 • Alvorlig dehydrering av kroppen;
 • Nederlag av menneskekroppen av blyioner;
 • Ondartede svulster
 • Mottak av medisiner som bidrar til å bryte bindingene av polypeptider.

Som i tilfelle av en økt parameter av gjennomsnittlig volum av erytrocytter, og i tilfeller av senking, under ingen omstendigheter bør denne avvik ignoreres. Det er nødvendig å identifisere årsakene til patologier og å utnevne effektiv behandling med spesialister, etter en viss tid, om det hadde en positiv effekt.

Hos mennesker som lider av avvik fra indikatorens norm MCV, kan du oppleve følgende symptomer: svimmelhet, slapphet, hodepine, blekhet, fluer før øynene, tretthet, utmattelse, kortpustethet, for sterk hjerterytme, øresus.

konklusjon

Således, hvis pasienter med symptomer som ligner de som er beskrevet ovenfor, er identifisert, bør personen umiddelbart søke hjelp fra spesialister. Det er viktig å huske at patologiene knyttet til blodceller er blant de farligste og krever umiddelbar behandling. Å ignorere symptomene på folket selv og deres kjære vil ikke løse problemet, men bare bidra til forverring.

Normal gjennomsnittlig volum av røde blodceller som finnes i blodet, er utvalget av 70-110 femtolitrov, i alle andre tilfeller vil oppstå eller øke parameter eller reduksjon sin, som er ledsaget av generelle symptomer, tretthet, utmattelse, irritabilitet og generell helse forverring. For å løse problemene er det først nødvendig å identifisere årsakene til avviket fra normen, og i fremtiden å velge riktig behandling koordinert med spesialisten.

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter (MCV): Hva er det, normen og avvikene, årsakene til økningen og reduksjonen

Erytrocytt MCV indeks (gjennomsnittlig cellevolum), som indikerer verdien av det gjennomsnittlige volum av røde blodceller (RBC), uttrykt i femtolitrah (fl) eller kubikk mikrometer (um 2), er anerkjent som en uavhengig variabel, noe som er fullt ut i stand til å karakterisere hele populasjonen av røde blodlegemer blod.

MCV forkortelse kom inn i leksikon med laboratorieservicespesialister og Hematologer med bruk av automatiserte hematologianalysatorer i stand til å følge programmet lagt ned i dem, og ikke tiltrekke deltakelse i arbeidsprosessen laboratorium ansatte, for å nøyaktig beregne verdiene av denne indeksen på kort tid.

Gjennomsnittlige verdier av røde blodlegemer kan være av interesse for spesialister involvert i diagnose og behandling av ulike typer anemiske forhold. På den annen side - er forståelig spørsmål og bekymringer for pasienter i den generelle analyse av blod hvor en parameter opptrer og viser noen avvik fra aksepterte standarder (som kan bety, dersom MCV nivå heves eller senkes, enn det truer helsen?).

En av de viktigste fordelene ved hematologien analysatoren

Før ankomsten av automatiserte hematologianalysatorer slike faktorer som diameteren av de røde blodceller, deres volum, metningen av hemoglobin i røde blodceller ble bestemt for det meste visuelt ved morfologisk undersøkelse av blodflekker, slik at denne parameteren som MCV eller den gjennomsnittlige mengden Er i blodanalyse vanligvis var ikke. Moderne teknikker, avhengig av muligheten for hematologianalysatorer, er i stand til å karakterisere de røde blodceller til volum på 30 til 300 fl, gir måleenhet røde cellevolum, og resultatene brukes til å beregne den midlere cellevolumet, dvs. MCV.

Automatiserte systemer, som lykkes med å løse lignende oppgaver, gjør det mulig for leger å få fullstendig, men tidligere utilgjengelig, informasjon om egenskapene til cellulære blodceller. En av deres viktige indikatorer for diagnose og differensiering av ulike typer anemi er det kvantitative uttrykket av gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer eller MCV (denne parameteren er angitt i blank blodprøveformular).

Fullføring analysator-automatisk beregning av MCV, overdratt til mer følsomme komponenter hemogram enn diameteren av den visuelle analysen av røde blodceller, med hensyn til nøyaktighet er det langt bedre enn resultatene av mikroskopisk undersøkelse av smøre (Er diameter øke med 5% tilsvarer en økning i cellevolum på 15%). Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer brukes til differensial diagnose av anemi En annen grunn til at diameteren har en funksjon for å endre verdien under påvirkning av fysiologiske faktorer, for eksempel ved slutten av en arbeidsdag diameteren til gjennomsnittsverdien øker sterkt, og om natten, tvert imot, avtar, og klokken 8 om morgenen og viser dens minimumsverdi. I tillegg er størrelsen på røde blodlegemer påvirket av fysisk stress. Til disse faktorer som ikke interfererer med å oppnå objektive resultater av undersøkelsen, blir blodprøven plassert i analysatoren, oppdrettet spesielt stabiliserende oppløsning, noe som gir målenøyaktigheten MCV og andre røde blodlegemer indekser, planering gjenstander visuell inspeksjon.

grafer for distribusjon av erytrocytter etter volum og deres tolkning

Forresten, kan gjennomsnittlig volum Er beregnes med formelen:

 • MCV = [Ht,% x 10] / [RBC x 10 -12 / l]

Men for å gjøre disse beregningene for hånd, er det mulig, hvis du vet hematokrit (HT,%) - forholdet mellom røde blodceller til totalt blodvolum og antall røde blodceller (RBC), men du kan ikke bekymre deg og ikke bli hindret - disse parametrene haemogram også i stand til å bestemme automatisk hematologisk system. Kort sagt, kan den "smarte" maskin frigjøre en fra unødvendig rutine... Så hvorfor da utføre beregninger ved hjelp av formler, hvis instrumentet vil gi det ferdige resultatet? Legen vil da være bedre til å analysere studien, idet man tar hensyn til de kvantitative verdiene av indikatorene utstedt av apparatet? Det er imidlertid, det er en rekke forhold når legen må gå tilbake til mikroskopet for å studere morfologien og måling av erytrocytdiameteren, om hvilke vi skal snakke senere (i avsnittet "Uten nyanser gjør det ikke").

Normen for MCV er en relativ sikt

Denne verdien er målt i mikrometer kubisk (μm 2) eller femtolitra (fl), hvor 1 μm 2 = 1 фл.

MCV er plassert i verdier 80 x 10 15 / l - 100 x 10 15 / l eller 80 - 100 femtoliters. I mellomtiden er begrepet "norm" for denne parameteren ganske relativ, fordi når den karakteriseres, er den røde blodcellen som normotsit, MCV klassifiserer en anemisk tilstand som normal anemi, men utelukker ikke patologi generelt.

MCV-verdien "mer enn 100 fl" behandles som et forhøyet nivå og karakteriserer den røde blodcellen som megalocyte, og for en lavere verdi ta gjennomsnittlig volum, ikke når 80 fl - slike indikatorer på MCV er særegne microcytes.

Gjennomsnittlig cellevolum tendens til å endre bare i de første dagene og månedene av livet, så verdiene av indeksen er satt nesten i den strenge område (Extension mellom øvre og nedre grense er svært lav), slik at vi kan si at MCV indikatorer viser ekstrem stabilitet hos friske mennesker i løpet av livet. I mellomtiden, avhengig av kjønn og alder, er det fortsatt noen avvik i verdier fra de allment aksepterte normer: 80 - 100 fl (tabell):

Hva betyr det hvis gjennomsnittlig volum erytrocytter økes eller reduseres

innhold

Det er situasjoner når resultatene av analyser viser at gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer øker. Hva betyr dette? Slike øyeblikk indikerer tilstedeværelsen av noen abnormiteter i kroppen. Men hvordan bestemme hva som forårsaket dette? Selvfølgelig må du vite årsaken til avvikene og de tillatte verdiene. Og dette er verdt å utforske.

Egenskaper for indikatoren for erytrocytter i blodet

Før du drar inn i dette problemet, er det verdt å forstå hva røde blodlegemer er og hvorfor de reagerer. Erytrocytter er blodceller som er farget i rødt, og inkluderer et stoff som hemoglobin. Dette elementet er ansvarlig for overføring av oksygen til alle vev og celler i det menneskelige indre miljø. Det er derfor bare å overvåke kvantitative data for erytrocyter i blodet.

Hva slags analyse er foreskrevet? Den gjennomsnittlige indeksen for røde blodceller har en internasjonal reduksjon - MCV. I en blodprøve kan disse 3 bokstavene lett bli funnet. Det må sies at ikke alle indikatorer har en slik enhet på verdensplan.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter i blod av menn og kvinner er forskjellig. Og dette skyldes deres fysiologiske struktur, samt livsstilen som pasienten fører: laster, arbeid utført, fysisk utholdenhet. I tillegg kan erytrocyter deles av volumet, ikke bare etter kjønn.

Så er de:

 • microcytes;
 • normatsitami;
 • macrocytes.

Prefikser før roten av ordet snakker for seg selv: "mikro" - lite volum, "normal" - normal og "makro" - stor eller forstørret.

Normative indikatorer på gjennomsnittlig volum

Ethvert stoff som skal testes i medisinske laboratorier har sine egne normative indikatorer. Det er viktig å tydelig skille slike analyser. For eksempel er frekvensen av erytrocytsedimentering, eller ESR, kort sagt forvekslet med gjennomsnittlig volum, selv om sistnevnte har en internasjonal betegnelse.

Hva måles målingene? Merkelig forkortelsen "ampulle" i blodprøver i nærheten av MSV inskripsjonen sier som måler volumet av røde blodlegemer i femtolitrah. Den normative verdien er delt mellom kjønn og alder. Vurder disse dataene.

Den første kategorien er barn under 12 år:

 • opptil 1 år: 71 fl - 112 fl;
 • fra 1 til 5 år: 37 fl - 85 fl;
 • fra 5 år til 10 år: 75 fl - 87 fl;
 • Fra 10 år til 12 år: 76 fl - 94 fl.
Den andre er kvinner fra 12 år og eldre:
 1. Fra 12 til 15 år: 73 fl - 95 fl.
 2. Fra 15 år til 18 år: fra 78 fl - 98 fl.
 3. Fra 18 år til 45 år: fra 81 fl - 100 fl.
 4. Fra 45 år 65 år: fra 81 fl - 101 fl.
 5. Fra 65 år og eldre: fra 81 fl - 102 fl.

Og den tredje er menn fra 12 år og eldre:

 • fra 12 til 15 år: fra 77 fl - 94 fl;
 • fra 15 år til 18 år: fra 79 fl - 95 fl;
 • fra 18 år til 45 år: fra 80 fl - 99 fl;
 • fra 45 år til 65 år: fra 81 fl - 100 fl;
 • fra 45 år av 65 år: fra 81 fl - 101 fl;
 • fra 65 år og eldre: fra 81 fl - 102 fl.

I hvilke situasjoner kan denne analysen bli tildelt? For det første er dette en mistanke om en sykdom, som anemi. Den manifesterer seg på å redusere nivået av et element slik som hemoglobin, og derfor å redusere nivået av røde blodceller som en helhet. For det andre, hvis familien har en tendens til anamnese. I slike tilfeller bør utførelsen av denne typen forskning begynne i 2 år og gjennomføre det regelmessig. For det tredje, en utvidet blod-analyse, inkludert inkludering av analysen og for å bestemme den midlere cellevolum, er tilordnet til alle pasienter i intensivbehandling, så vel som den preoperative trinnet. For det fjerde er det obligatorisk for alle som gjennomgår kjemoterapi og radioterapi. Femte, pasienter som var eller er i regioner med farlige epidemiske blodinfeksjoner.

Høyt gjennomsnittlig volum: grunner

Hva betyr dette? Først av alt er det nødvendig å nøyaktig identifisere årsaken til dette fenomenet, siden hele programmet for fremtidig behandling avhenger av den korrekt diagnostiserte diagnosen.

En slik indikator kan økes med:

 • mangel på vitaminer, nemlig vitamin B12;
 • Tilstedeværelsen i kroppen av såkalte "eksogene" stoffer;
 • Tilstedeværelse av endokrine sykdommer;
 • Tilstedeværelse av sykdommer i andre organer, inkludert leveren.

Hvert element må analyseres mer konkret. Mangelen på vitaminer, nemlig vitamin B12, kan bli en alvorlig årsak til en reduksjon av hemoglobin i blodet til en person. Som det ble sagt ovenfor, er dette elementet leverandøren av oksygen for det indre miljø. Og hvordan påvirker vitaminer dette? Poenget er at dette elementet er ansvarlig for dannelsen av DNA og polynukleotidkjeder. Derfor har dens mangel direkte påvirkning av dannelsen av røde blodlegemer. Et slikt vitamin er bare nødvendig i barndommen, når kroppen og det indre miljøet bare blir dannet. Du finner det i biff lever, fisk, kjøtt, ost, rømme og kyllingegg. En funksjon av denne prosessen er kompensasjonen av antall røde blodceller etter deres volum.

Den andre grunnen er tilstedeværelsen av "eksogene" stoffer. Hva kan være relatert til slike stoffer? De bør deles inn i 2 store grupper: medisiner og andre. Den første gruppen inneholder ulike hormonelle stoffer som direkte påvirker og øker nivået av røde blodlegemer. Dette inkluderer hormonelle prevensjonsmidler. Den andre gruppen inneholder alkohol, nikotin. Dette kan også inkludere tilstanden til kroppen etter alvorlig giftig forgiftning. Egenheten ved denne prosessen er at når gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer øker, forblir hemoglobinnivået uendret. Derfor blir MCV raskt gjenopprettet ved å stoppe bruken av visse stoffer. Selvfølgelig, hvis kroppen ikke har patologiske smittsomme endringer.

Den tredje grunnen dekker i seg selv sykdommer i det endokrine systemet. Alle "vices" av denne typen består i det faktum at vev og celler deformeres og deres ødem blir observert. Derfor er denne intracellulære økningen direkte reflektert i økningen i volumet av erytrocytter.

Det er meget viktig å gi den behandlende spesialist pålitelig informasjon om alle medikamenter som er tatt av pasienten, så vel som alle sykdommer av myokardinfarkt.

Gjennomsnittlig volum redusert: grunner

MCV i blodprøven kan vise ikke bare et høyt nivå, men også et lavt nivå. Den kan stige og falle av helt forskjellige grunner. Vurder dem.

Øk nivået av lavt volum, som vises på grunn av at cellene er i underutviklet tilstand, kan bruke riktig behandlingstaktikk.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter økes. Hva betyr dette? Ovenstående ble skissert hovedårsakene til økningen i slike indikatorer, samt regulatoriske verdier, og visste at du alltid kan overvåke tilstanden til kroppen din og alle nødvendige elementer av blod.

Hvordan er den gjennomsnittlige røde blodvolumet bestemt?

Blodige røde blodlegemer, som inkluderer hemoglobin, kalles erytrocytter. Funksjonene av røde blodlegemer er å flytte karbondioksid og oksygen, samtidig som næringsstoffer til kroppens celler. Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter måles av enheten MCV og bestemmes av den hematologiske analysatoren.

Norm og avvik

Hva er normen for røde blodlegemer hos jenter og menn. Hos menn er de inneholdte røde blodcellene litt redusert i volum enn hos kvinner. Derfor kan den øvre grensen for den mannlige halvdelen være nittifire femtoliters. Og det kvinnelige kjønnet er tillatt til nittifem.

Selvfølgelig kan røde blodlegemer ikke ha samme størrelse og form:

 • Normitet er den normale verdien, hvor MCV er mellom 80 og 100 femtoliters.
 • Hvis det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter er mindre enn 80 fl., Så er dette en microcite.
 • En anatocytose er overflødig nivå av røde blodpartikler av ikke-standard størrelse.

Formål og behov for MCV

Studien av gjennomsnittsvolumet av erytrocytter bestemmer to hovedmål:

 • diagnostisering av ulike typer anemi
 • brudd på vann-elektrolyttbalansen;

Denne MCV-studien krever ikke bestemte preparater - blod er gitt på tom mage. Indikatoren, som bestemmer MCV, går inn i den generelle blodprøven, foreskrives for metabolske forstyrrelser og ulike anemi.

MCV-analyse er indikert for alle typer anemi

øke

Hvis gjennomsnittlig volum erytrocytter økes: hva betyr dette? Blodsammensetningen inneholder antakelig et flertall av mokrocitov, det vil si visse celler med økt størrelse. Denne tilstanden oppstår med visse typer anemi, sjeldne leversykdommer, genetiske abnormiteter og myelodysplastisk syndrom.

I noen tilfeller er nyresykdom et brudd på vannelektrolyttmiljøet, noe som resulterer i økt gjennomsnittlig volum av erytrocytter. Med en slik patologi blir blodet uvanlig sterkt skarlagen. I tillegg til antall celler har form og størrelse noen betydning.

Anemi hos menn og kvinner kan manifestere, selv om de ikke overstiger den foreskrevne MCV-standarden, i tilfeller som akutt forgiftning og kraftig blødning.

Hva er årsakene til anemi hos voksne og barn:

 • røyking,
 • brukte stoffer som har effekt på nivået av hormoner i blodet;
 • bruk av alkoholholdige drikker;
 • mangel i kroppen av vitaminer av sammensetningen av gruppe B (hovedsakelig B 12) og folsyre.

senking

Redusert middelvolum av erytrocytter oppstår når hemoglobin kombineres med blodceller.

Hovedårsakene til lavt middel erytrocytvolum er:

 • blodtap
 • mangel på jern i blodet;
 • blod leukemi;
 • alle typer alvorlige inflammatoriske prosesser;
 • overflødig vann i slim og mykt vev;
 • metastaser i ondartede svulster.

I noen tilfeller observeres en slik reaksjon når bly er utsatt for menneskekroppen, dette fører til dårlig beinmargeprestasjon.

Hos barn fra fødsel til år er det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter i blodet tillatt i opptil ett hundre og tjuefem fl. En slik indikator anses ikke som en patologi, og du trenger ikke å søke hjelp fra en lege. Økningen i de røde blodcellene i de nedre grenser går gradvis opp med barnets alder, uavhengig av kjønn.

Hvis moren viste under graviditeten en slik sykdom som anemi, vil den nyfødte babyen få anemi, noe som fører til erytrocytose. I dette tilfellet utføres abnormt arbeid i benmargen, produseres et stort antall røde kropper. Ved for høye priser er det risiko for å utvikle kardiovaskulære sykdommer.

Hvis indikatoren for gjennomsnittsvolumet av erytrocyter senkes ved undersøkelse av blodprøven, betyr det at det er noe betennelse i kroppen eller en patologi som jernmangelanemi eller en sammenbrudd i syntesen av hemoglobin. Dehydrering fører også til en reduksjon av røde blodlegemer i blodet.

Dehydrering fører også til en reduksjon i erytrocytter

Symptomer med lave erytrocytter

Med et lite gjennomsnittlig innhold av røde blodlegemer, oppstår signifikante endringer i den normale livsaktiviteten til en person:

 • svakhet av hele organismen;
 • en konstant følelse av døsighet;
 • sløvhet og kronisk tretthet;
 • lavt blodtrykk;
 • hud kald og fuktig;
 • lys skygge på huden;
 • det er inhibering og redusert bevegelser og besvimelse;
 • det er en rask puls i en person;

Metoder for normalisering av nivået

For å gjenopprette normen for røde blodcellevolum, er det nødvendig å gjennomføre et behandlingsforløp som utpekes av en spesialist, inkludert folkemedisin.

For eksempel inneholder jordbærblader et stort antall nyttige stoffer, for eksempel jern, kobber, mangan og organiske syrer. Alt denne sammensetningen har stor innvirkning på menneskekroppen.

Oppskriften på forberedelsen av jordbærblader:

En spiseskje med bakken lader helle et glass kokende vann og insisterer en og en halv time. Etter at buljongen er infundert, må den påføres en halv kopp per dag, i tre måneder.

Men før behandlingen påbegynnes, er det nødvendig å identifisere hva som bidro til utviklingen av lavt innhold av røde blodlegemer.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter er senket: årsakene og hva det betyr

Erytrocytter - høyt spesialiserte bærere av oksygen og karbondioksid - en av de viktigste komponentene i blodet. Interessant, hvert sekund i kroppen dør og blir født mer enn 2 millioner nye røde blodlegemer. Men hva kan skje med kroppen vår hvis det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer er redusert, eller omvendt øker det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer? Hvordan foregår forskning på antall røde blodlegemer, og hva er tallverdien som anses som normal, og som er lav?

studie

Antallet erytrocytter bestemmes av den utvidede blodanalysen. Ofte i form av resultatet, kan du finne strengen mcv med noen numerisk verdi, som betyr gjennomsnittlig antall røde blodceller.

Navnet MCV gikk fra engelsk gjennomsnittlig kroppslig volum, og for en måleenhet anses det å være en mikrometer kubisk eller i en fl-femtoliter. For beregning blir det gjennomsnittlige volumet erytrocytter (ESR) tatt, som deretter deles av summen av volumene av røde blodlegemer i en del blod ved deres nummer i denne delen.

I tilfelle når gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer senkes, utføres flere, mer spesialiserte studier for å finne ut hva dette betyr, og hvilke avvik som kan føre til dette.

For tiden er det flere tester med en reduksjon i blodverdien av mcv. Disse inkluderer gjennomsnittlig hemoglobininnhold i erytrocyten, hvor verdiene varierer avhengig av pasientens alder, og samtidig er det helt uavhengig av kjønn. Også størrelsen og fargen til blodkroppene for blodvolumet som undersøkes, analyseres.

Indikatorer for erytrocytter er:

økt verdi, så kalles det makrocytose (100 eller mer) - erytrocytter er større enn nødvendig;

normal verdi - normocytose (80-100);

en lavere verdi - mikrocytose (80 eller mindre).

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter i blodet varierer avhengig av pasientens alder. For eksempel er det for en nyfødt 95-121 fl, og allerede på den 14. og 30. livsdag, 88-124 fl. Barn som har fylt 1-5 år skal ha 73-85 fl, og for et voksen menneske 20-65 er normen 80-100 fl.

Redusert verdi

I tilfelle at gjennomsnittlig volum reduseres, snakker de om anemi, det vil si mangel på hemoglobin i blodet.

De vanligste årsakene, når røde blodlegemer er under normen, er:

Mangel på jern eller jernmangel anemi. Denne form for anemi er uten komplikasjoner og har den enkleste behandlingen i forhold til andre typer anemi. Hvis hemoglobin senkes i barnet og årsaken til mangel på jern er etablert, foreskrives barnet et spesielt diett med gjentatt blodprøve etter en måned. Hvis et barn ikke får hemoglobin etter en måned, men omvendt, da blir han sendt til hematologen og foreskrevet medisinering.

Sideroblastisk anemi. Også forbundet med jernmangel, reagerer godt på vitamin B-terapi6. Denne typen anemi utvikler seg ganske raskt og krever umiddelbar handling, det verste resultatet av en slik diagnose kan være døden.

Thalassemia er en genetisk sykdom. Årsaken til anemi er et brudd på produksjonen av hemoglobin.

Forgiftning med bly. Ved blyforgiftning, reduseres gjennomsnittlige verdier av erytrocytter på grunn av at benmarg begynner å fungere, og det oppstår forstyrrelser når kroppen produserer hemoglobin.

Dehydrering av kroppen. Dette skyldes tap av væske i kroppen, noe som negativt påvirker blodprøven.

Noen ganger er det situasjoner når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter ikke senkes, men ligger innenfor grensene for normen, men samtidig er det tydelige tegn på anemi. Ofte skjer dette hvis det er:

Tilstedeværelsen av en ondartet svulst;

Tilstedeværelsen av kroniske infeksjoner;

betydelig tap av blod;

Tilstedeværelsen av sykdommer som forårsaker utilstrekkelig produksjon av hormoner.

Hvis mcv er nedgradert i analysen, er det nødvendig med en kvalifisert konsultasjon av behandlingsterapeut eller hematolog.

Økt verdi

Hvis indikatorene for gjennomsnittsvolumet av erytrocytter økes, kan dette bety en funksjonsfeil i kroppen. Årsakene til at mcv blir forhøyet er:

defekt i arbeidet med rødt benmarg.

Skjoldbruskkjertelen produserer en utilstrekkelig mengde hormoner;

B-vitaminmangel12. Spesielt negativt påvirker dette underskuddet barn under 2 år. I denne alderen må du fokusere på bruk av matvarer som inneholder store mengder vitamin B12, for eksempel rømme, egg, lever, biff og andre.

Mangel på folsyre.

Røyking. Ved røyking frigjøres en betydelig mengde karbondioksid, noe som forverrer overføringen av blod i kroppen, noe som fører til en forringelse i oksygenforsyningen. Røykende kvinner er mer utsatt for respiratoriske sykdommer, noe som kan være årsaken til økte antall røde blodlegemer.

Mottak av prevensjonsmidler og hormonpreparater.

Inflammatoriske prosesser i kroppen. Det kan føre til smittsomme sykdommer som forårsaker et virus, eller en slags sopp.

Alkoholisme. Indikatoren mcv i dette tilfellet kan bringes tilbake til normal, for dette er det nok i 100 dager å ikke drikke alkohol. Det er verdt å si at i dette tilfellet øker kun mcv-verdiene, og hemoglobinverdien forblir innenfor det normale området.

Det er en versjon som tar antidepressiva i lang tid kan føre til at indikatorene blir høyere, men for øyeblikket er denne versjonen under studien.

Økningen av erytrocyter i blodet kan være midlertidig, ikke med noen avvik eller patologier. Denne situasjonen kan føre til:

beliggenhet i høylandet;

overdreven mental eller fysisk arbeid;

Etter at disse faktorene er eliminert, vil slike viktige indikatorer for røde blodlegemer som deres gjennomsnittlige volum tilbake til det normale.

Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer

Ved utførelse av en generell blodprøve, kontrollerer den hemolytiske analysatoren automatisk ca. 20 indikatorer, hvorav forkortelsene kan sees ved dekoding av laboratoriet. Blant dem er gjennomsnittsvolumet av erytrocytter en av de viktigste indikatorene som karakteriserer røde blodlegemer i kroppen.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter beregnes ved å dividere summene av røde blodcellevolumer i en del av blod ved deres nummer i en gitt del. Resultatene av evalueringen i forbindelse med andre erytrocytindekser brukes til å klargjøre årsakene til utilstrekkelig nivå av hemoglobin og diagnosen.

I form av resultatene er middelvolumet av røde blodlegemer indikert av MCV-symbolene. Avhengig av laboratoriet som utfører analysen, måles MCV i femtolitra (fl) eller kubikkmikrometer (μm3).

Norm av gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer

Hos barn fra fødsel til år er normen av gjennomsnittsvolumet erytrocytter tillatt opp til 126 fl. Dette er ikke en avvik og krever ikke medisinsk inngrep. Den nedre grensen for normen for gjennomsnittsvolumet av erytrocytter øker med alderen på personen. Indikatoren er ikke avhengig av kjønn. Hos menn og kvinner over 18 år er normalverdien av MCV innenfor området 80 til 100 fl.

Det er situasjoner der, med uttalt tegn på anemi, er det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter innenfor det normale området:

 • betydelig blodtap
 • økt ødeleggelse av erytrocytter og samtidig økning i erytropoiesen i hemolytisk anemi;
 • en sammenbrudd i strukturen av hemoglobinproteinet i hemoglobinopati;
 • sykdommer forårsaket av utilstrekkelig produksjon av hypofysen, binyrene, skjoldbruskkjertelen og testikulære hormoner;
 • kroniske infeksjoner;
 • svulst.

Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer er senket

Hvis det gjennomsnittlige volumet av erytrocyten senkes i dekoding av den generelle blodprøven, betyr det at røde blodlegemer inneholder utilstrekkelig hemoglobin eller modne erytrocytter ødelagt.

Blant årsakene til denne tilstanden av blod er de vanligste:

 • jernmangel anemi;
 • et brudd på hemoglobinsyntese i thalassemi eller sideroblastisk anemi.
Situasjonen når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter senkes opp, oppstår når en person forgiftes med bly, på grunn av brudd på beinmarvsproduksjon av røde blodlegemer.

Når kroppen er dehydrert, reduseres volumet av røde blodlegemer på grunn av tap av væske, noe som reflekteres i høst i MCV-indeksen.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter kan senkes i et barn til 73-75 fl. Mikrocytisk anemi er diagnostisert hos barn med fall i MCV under normen.

Økt gjennomsnittlig røde blodcellevolum

Hvis det i transkripsjonene av den generelle blodprøven overstiger MCV-indeksen over 100 fl, betyr dette at gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer økes. Årsakene til økningen kan være:

 • mangel på vitamin B12 eller mangel på folsyre når antall røde blodlegemer i blodet avtar, mens en betydelig økning i volumet;
 • utilstrekkelig nivå av skjoldbruskhormonproduksjon;
 • leversykdom;
 • en funksjonsfeil i benmarget med uttalt leukocytose.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter øker hos personer som misbruker alkoholholdige drikkevarer. I dette tilfellet, med et økt volum erytrocytter, forblir nivået av hemoglobin innenfor normale grenser. Denne funksjonen kan brukes til å diagnostisere alkoholisme. Etter å ha gitt opp alkohol, returnerer volumet av erytrocytter til normalt etter 3-4 måneder.

En liten økning i gjennomsnittsvolumet av erytrocytter forekommer hos røykere. En lignende situasjon observeres når man tar orale prevensiver, antitumormidler og noen antimikrobielle legemidler.

I nyfødte, barn i det første år av livet og gravide, finner man ofte en høy verdi av MCV-indeksen når man analyserer blod. Fenomenet er midlertidig og går alene uten bruk av medisinbehandling.

MCV-poengsummen vil ikke være komplett uten analyse av andre erytrocytindekser. Således er det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter ikke indicativt i den unormale form for røde blodceller. En integrert tilnærming til evalueringen av blodindikatorer tillater tidlig påvisning av begynnelsessykdommer og nøyaktig diagnose. Når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter endres på grunn av å ta medisiner eller dårlige vaner (røyking og alkohol), blir resultatene normalisert på egenhånd etter at årsakene er eliminert.

Les Mer Om Fartøyene