Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter (MCV) senkes

Den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocytter er preget av et gjennomsnittlig volum eller MCV (fra det engelske gjennomsnittlige korpuskulære volum) av erytrocytter. Når det senket gjennomsnittlig volum av røde blodceller, noe som betyr at i blodet av mange små røde blodceller, og forhøyet MCV priser hos voksne og barn, den gjennomsnittlige størrelse av røde blodceller mer enn normalt.

Hva er MCV

I en persons blod endres ikke bare konsentrasjonen av røde blodlegemer, men også deres størrelse, form og hemoglobininnhold. MCV er en indeks som viser gjennomsnittlig volum av erytrocytter, uttrykt i μm 3 eller i femtolitra (fl).

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter (Er) studeres ved hjelp av en hematologisk analysator - en automatisk enhet som kan beregne mer enn 20 forskjellige blodparametere. Automatiske analysatorer gjenkjenner Er i omfanget av volum 30 - 300 fl.

indikator MCV-enheten beregner automatisk, det er verdien oppnådd ved å dele alle cellevolumene erytrocytter med totalt antall celler i denne populasjonen.

MCV gjennomsnittsverdi kan beregnes på en annen måte, dersom det er kjent hematokrit og antall Er, i henhold til formelen: hematokritverdi / antallet erytrocytter * 1000.

Ved hjelp av en formel eller direkte fra data fra en hematologisk analysator, kan anemi av forskjellige former detekteres i de tidligste stadiene, før utseendet av åpenbare kliniske symptomer.

MCV for diagnose

Verdien av denne erytrocytindeksen brukes til å diagnostisere og klassifisere anemi sammen med andre viktige indikatorer for den hematologiske analysatoren, for eksempel:

 • MCH - viser hvor mye gjennomsnittlig hemoglobin inneholder Er;
 • MCHC er en verdi som reflekterer gjennomsnittlig mengde hemoglobin i alle Er blodprøver;
 • RDW er bredden av fordelingen av røde blodlegemer.

Endringer i gjennomsnittsvolumet Er reflekteres også i verdien av fargeindeksen for blod, hemoglobin, og angir også typen av elektrolyttbalanse.

 • Ved forhøyede MCV endringer er hypoton karakter, betyr det at cellen mister elektrolytter og vannet, og det ekstracellulære miljø er dehydrert.
 • Med en gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer, hvis ytelse er under det normale, er det en hypertonisk brudd på vann-saltbalansen, karakterisert ved at tapet av vann ved cellen dominerer utskillelse av salter.

Ved indikatoren for den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocyten kan man dømme graden av hydrering.

 • Med hypertonisk dehydrering blir Er størrelser mindre enn 80 fl, som tilsvarer mikrocytose.
 • Ved hypotonisk dehydrering øker Er dimensjonene og overstiger 95 fl, som betyr makrocytose.

Indeksene som er oppnådd i forskjellige laboratorier for forskning på ulike typer hematologiske analysatorer, kan variere. Forskjeller i gjennomsnittlig volum av Er avhenger av alder og kjønn.

norm

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter hos barn under 6 måneder, tabellen over normer.

MCV priser for barn, ungdom og voksne, bord.

Avvik fra normen

De gjennomsnittlige volumene Er kan avvike fra normen, utmerkede deltakere for hvilke indikatoren for denne testen er:

 • redusert - den gjennomsnittlige størrelsen på Er mindre enn 80 fl, Er kalles mikrocytomer;
 • normal - størrelsen på erytrocytter er 80 - 100, celler i dette volumet kalles normocytter;
 • økt - gjennomsnittlige størrelser overstiger 100 fl, og kalles slike makro-celler.

Nedgradere MCV

Når et stort antall små erytrocytter opptrer i blodet, blir indeksen for denne erytrocytindeksen senket. Utvikle når redusert. On volum. Eritrea. anemi refererer til mikrocytisk.

Reduksjon av den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocytter er notert i anemi:

 • jernmangel;
 • sideroblastisk - umodne Er med jerngranulat (sideroblast) finnes i beinmargen;
 • forbundet med brudd på erytropoiesis - prosessen med dannelse av Er;
  • arvelig form hos menn, forbundet med et brudd på syntesen av porfyriner - en integrert del av hemoglobin;
  • Ervervede former forårsaket av mangel på vitamin B6, blyforgiftning, nedsatt porfyrindannelse;
 • thalassemia - sykdommer karakterisert ved et brudd på syntesen av proteindelen av hemoglobinmolekylet.

Arvelig og ervervet anemi, forbundet med en reduksjon i syntesen av porfyriner, skyldes at produksjonen av hemoglobinmolekyler forstyrres. Jern som kommer inn i kroppen passer ikke inn i hemoglobinmolekylet, men blir avsatt i forskjellige organer.

Fordelaktig oppstår prosessen med akkumulering av ubundet jern:

 • i leveren - prosessen som fører til skrumplever i leveren starter;
 • eggstokkene - den seksuelle funksjonen er forstyrret;
 • bukspyttkjertel - diabetes er provosert;
 • binyrene - produksjonen av hormoner er forstyrret.

Anemier forbundet med å blokkere syntesen av porfyriner blir oppdaget hos unge mennesker. Sykdommen er ofte ikke uttrykt. Dette betyr at symptomene er milde, og selv om en person midlere blodlegemevolum senkes, det har et høyt innhold av jern og hemoglobin den gradvis avtar, og kan nå opp til 50 - 60 g / l i en voksen mann.

Redusert denne indeksen hos barn med thalassemia - en arvelig sykdom hvor gener som koder for syntese av hemoglobins kjeder, påvirkes. Hvis truffet av bare ett gen, noe som betyr at den gjennomsnittlige volumet av røde blodceller vil bli redusert betydelig, og kanskje til og med asymptomatisk sykdom hos barn.

Men beseire alle 4 gener ansvarlig for syntesen av alfa-kjeden av hemoglobin, er fosteret utvikler føtal hydrops, og et barn dør kort tid etter fødselen eller i utero.

Økning i gjennomsnittsvolumet

Hvis det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter økes, betyr dette at mange Er store størrelser har oppstått, som overstiger normen. Utseendet til makro-celler, en økning i gjennomsnittsvolumet Er er notert i sykdommer:

 • anemi,
  • hemolytisk;
  • aplastisk;
  • folik er ikke tilstrekkelig;
  • B12-mangel,
 • leveren;
 • hypotyreose;
 • alkoholisme;
 • myelodysplastisk syndrom.

Økt gjennomsnittlig cellevolum og bakhjulsdrift hos voksne med myelodysplastisk syndrom, noe som betyr at antallet sedler og macrocytes Anisocytosis økt i blodet - fenomenet av den høye variasjon i cellestørrelse. Med et økt gjennomsnittlig Er-volum i et voksent og normalt hemoglobin, kan det antas at en person lider av alkoholisme.

indikator MCV erythrocytter kan være litt forhøyet hvis en person røyker, og hos kvinner økes gjennomsnittlig volum av mottak av prevensjonshormonale legemidler.

Sykdommer med vanlig MCV

Ved normale verdier av testen er det mulig å utvikle slike patologiske forhold som:

 • hemolytisk anemi forårsaket av:
  • en autoimmun prosess;
  • sfærocytose;
  • mangel på G6PD enzymet;
 • aplastisk anemi;
 • anemi ved nyresvikt;
 • anemi i kronisk sykdom;
 • stor blodtap.

Arvelig mangel på enzymet glukose-6-fosfat-dehydrogenase er i stand til å forårsake hemolytisk anemi nesferotsitarnuyu hvis dette genetisk lidelse bæreren begynner å ta medikamenter eller produkter med oksyderende egenskaper, som omfatter:

 • narkotika - norsulfasol, biseptol, urantoin, kinin, isoniazid;
 • hestebønner.

Ulempene ved testen

MCV-indeksen gjenspeiler bare middelverdien av røde blodlegemer. Indikasjonene på testen kan ikke baseres hvis det er mange unormale røde blodlegemer i blodet.

I blodet kan det være samtidig makro-celler og mikrocytika, og det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter kan ikke overstige normen, selv om det i virkeligheten utvikles en anemi hos en person.

Dette betyr at selv ved normal hastighet av gjennomsnittlig volum av den Er, er det nødvendig å tyde, gitt Anisocytosis røde blodlegemer, det vil si, RDW -.. Bredden av den røde blodcellestørrelsefordeling.

Gjennomsnittlig volum av røde blodceller kan bli feilaktig forhøyet hos voksne eller barn hvis det er kalde agglutininer i blodet som forårsaker akkumulering av røde blodceller med hverandre. Den hematologiske analysatoren definerer de dannede konglomerater som en enkelt celle med en stor størrelse, som introduserer forvrengninger i resultatet av analysen.

Feilaktig senket Resultatene av denne testen vil være en eldre person, hvis han utvikler DIC - fenomenet intravaskulær koagulasjon, opptrer samtidig i alle deler av sirkulasjonssystemet.

En falsk økning observeres med diabetisk ketoacidose, seglcelleanemi, en sykdom assosiert med nærværet av et stort antall deformerte erytrocytter.

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter (MCV): Hva er det, normen og avvikene, årsakene til økningen og reduksjonen

Erytrocytt MCV indeks (gjennomsnittlig cellevolum), som indikerer verdien av det gjennomsnittlige volum av røde blodceller (RBC), uttrykt i femtolitrah (fl) eller kubikk mikrometer (um 2), er anerkjent som en uavhengig variabel, noe som er fullt ut i stand til å karakterisere hele populasjonen av røde blodlegemer blod.

MCV forkortelse kom inn i leksikon med laboratorieservicespesialister og Hematologer med bruk av automatiserte hematologianalysatorer i stand til å følge programmet lagt ned i dem, og ikke tiltrekke deltakelse i arbeidsprosessen laboratorium ansatte, for å nøyaktig beregne verdiene av denne indeksen på kort tid.

Gjennomsnittlige verdier av røde blodlegemer kan være av interesse for spesialister involvert i diagnose og behandling av ulike typer anemiske forhold. På den annen side - er forståelig spørsmål og bekymringer for pasienter i den generelle analyse av blod hvor en parameter opptrer og viser noen avvik fra aksepterte standarder (som kan bety, dersom MCV nivå heves eller senkes, enn det truer helsen?).

En av de viktigste fordelene ved hematologien analysatoren

Før ankomsten av automatiserte hematologianalysatorer slike faktorer som diameteren av de røde blodceller, deres volum, metningen av hemoglobin i røde blodceller ble bestemt for det meste visuelt ved morfologisk undersøkelse av blodflekker, slik at denne parameteren som MCV eller den gjennomsnittlige mengden Er i blodanalyse vanligvis var ikke. Moderne teknikker, avhengig av muligheten for hematologianalysatorer, er i stand til å karakterisere de røde blodceller til volum på 30 til 300 fl, gir måleenhet røde cellevolum, og resultatene brukes til å beregne den midlere cellevolumet, dvs. MCV.

Automatiserte systemer, som lykkes med å løse lignende oppgaver, gjør det mulig for leger å få fullstendig, men tidligere utilgjengelig, informasjon om egenskapene til cellulære blodceller. En av deres viktige indikatorer for diagnose og differensiering av ulike typer anemi er det kvantitative uttrykket av gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer eller MCV (denne parameteren er angitt i blank blodprøveformular).

Fullføring analysator-automatisk beregning av MCV, overdratt til mer følsomme komponenter hemogram enn diameteren av den visuelle analysen av røde blodceller, med hensyn til nøyaktighet er det langt bedre enn resultatene av mikroskopisk undersøkelse av smøre (Er diameter øke med 5% tilsvarer en økning i cellevolum på 15%). Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer brukes til differensial diagnose av anemi En annen grunn til at diameteren har en funksjon for å endre verdien under påvirkning av fysiologiske faktorer, for eksempel ved slutten av en arbeidsdag diameteren til gjennomsnittsverdien øker sterkt, og om natten, tvert imot, avtar, og klokken 8 om morgenen og viser dens minimumsverdi. I tillegg er størrelsen på røde blodlegemer påvirket av fysisk stress. Til disse faktorer som ikke interfererer med å oppnå objektive resultater av undersøkelsen, blir blodprøven plassert i analysatoren, oppdrettet spesielt stabiliserende oppløsning, noe som gir målenøyaktigheten MCV og andre røde blodlegemer indekser, planering gjenstander visuell inspeksjon.

grafer for distribusjon av erytrocytter etter volum og deres tolkning

Forresten, kan gjennomsnittlig volum Er beregnes med formelen:

 • MCV = [Ht,% x 10] / [RBC x 10 -12 / l]

Men for å gjøre disse beregningene for hånd, er det mulig, hvis du vet hematokrit (HT,%) - forholdet mellom røde blodceller til totalt blodvolum og antall røde blodceller (RBC), men du kan ikke bekymre deg og ikke bli hindret - disse parametrene haemogram også i stand til å bestemme automatisk hematologisk system. Kort sagt, kan den "smarte" maskin frigjøre en fra unødvendig rutine... Så hvorfor da utføre beregninger ved hjelp av formler, hvis instrumentet vil gi det ferdige resultatet? Legen vil da være bedre til å analysere studien, idet man tar hensyn til de kvantitative verdiene av indikatorene utstedt av apparatet? Det er imidlertid, det er en rekke forhold når legen må gå tilbake til mikroskopet for å studere morfologien og måling av erytrocytdiameteren, om hvilke vi skal snakke senere (i avsnittet "Uten nyanser gjør det ikke").

Normen for MCV er en relativ sikt

Denne verdien er målt i mikrometer kubisk (μm 2) eller femtolitra (fl), hvor 1 μm 2 = 1 фл.

MCV er plassert i verdier 80 x 10 15 / l - 100 x 10 15 / l eller 80 - 100 femtoliters. I mellomtiden er begrepet "norm" for denne parameteren ganske relativ, fordi når den karakteriseres, er den røde blodcellen som normotsit, MCV klassifiserer en anemisk tilstand som normal anemi, men utelukker ikke patologi generelt.

MCV-verdien "mer enn 100 fl" behandles som et forhøyet nivå og karakteriserer den røde blodcellen som megalocyte, og for en lavere verdi ta gjennomsnittlig volum, ikke når 80 fl - slike indikatorer på MCV er særegne microcytes.

Gjennomsnittlig cellevolum tendens til å endre bare i de første dagene og månedene av livet, så verdiene av indeksen er satt nesten i den strenge område (Extension mellom øvre og nedre grense er svært lav), slik at vi kan si at MCV indikatorer viser ekstrem stabilitet hos friske mennesker i løpet av livet. I mellomtiden, avhengig av kjønn og alder, er det fortsatt noen avvik i verdier fra de allment aksepterte normer: 80 - 100 fl (tabell):

Hvorfor reduseres det gjennomsnittlige røde blodcellevolumet?

Erytrocytindeksen måles i femtolitres eller mikrometer i en terning. For beregning brukes formelen: forholdet mellom volumene av alle røde blodceller til deres nummer. MCV beregnes automatisk. Formelle elementer i blodet er forskjellige i størrelse og volum, derfor bestemmer blodsykdommene for gjennomsnittlig cellevolum. I sykdommer forbundet med endringer i form av erytrocytt, er indikatoren ikke pålitelig.

Indikatoren er ustabil, den varierer med alderen. Nyfødte har 112 fl. Et år senere faller volumet av erytrocyten til 77-79 fl. Hos voksne er den vanlige MCV-poengsummen 80 - 100 fl. Forandringen i størrelsen over normen kalles makrocytose under - mikrocytose. Normocytose er det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter innenfor aldersområdet.

Hvorfor reduserer MCV?

En av årsakene til å senke volumet av blodceller er et brudd på elektrolyttbalansen. Økningen i natriumioner fører til hypertonisk dehydrering - dette er hovedårsaken til dehydrering av kroppen. Mangel på væske reduserer volumet av celle-cytoplasma. Volumet av erytrocytt reduseres med følgende sykdommer:

 • Hemoglobinopati - et brudd på hemoglobindannelse.
 • Krenkelse av protein metabolisme - mangel på protein forårsaker defekter i strukturen av erytrocytter.
 • Medfødte patologier er thalassemia.
 • Forgiftning med bly.
 • Alkoholforgiftning.

Indikatoren spiller en viktig rolle i diagnosen hematologiske sykdommer. Reduksjon av erytrocytt fører til utvikling av mikrocytisk anemi. Det finnes flere typer slike sykdommer.

Thalassemia er en medfødt form for mikrosfærocytose

Sykdommen er forårsaket av et innfødt brudd på syntesen av hemoglobinmolekylet. Den nedre strukturen av erytrocyten er preget av en reduksjon i volum. Som et resultat kan han ikke utføre sin grunnleggende funksjon - overføring av oksygen. Defekte erytrocytter gjennomgår desintegrasjon (hemolyse).

Sideroblastisk anemi

Forstyrrelse av hemoglobinsyntese som følge av mangel på proporsjoner og utilstrekkelig absorpsjon av vitamin B6 i tarmen. Som et resultat dannes unormale erytroblaster. Under mikroskopet er de visuelt definert som unormale celler med jerninneslutning i cytoplasma. Defekte erytrocytter er redusert i størrelse.

Det er mulig å masse hemolyse med en kritisk reduksjon i elementene. Tilstanden krever akuttmedisinsk behandling.

Jernmangel anemi

Utilstrekkelig inntak og nedsatt jernabsorpsjon fører til en sammenbrudd i dannelsen av hemoglobin. Som et resultat av dette reduseres volumet av røde blodlegemer, men deres mengde forblir normalt. Jernmangel anemi har et godartet kurs. Behandlingen består i parenteral administrering av jernpreparater.

Indikasjoner for MCV analyse

Bestemmelsen av volumet av erytrocytter inngår i standardanalyser. Blod er tatt fra finger eller blodåre, helst på tom mage. Utnevnt med følgende brudd:

 • ved elektrolyttkrenkelse
 • ved differensial diagnostikk i hematologi;
 • i sykdommer i stoffskiftet;
 • med kroniske endokrine sykdommer.

Denne indikatoren kan bestemme typen dehydrering. Nedgangen i volumet av erytrocytter indikerer en nedgang i væsken i vev på grunn av økt konsentrasjon av kaliumioner i blodet.

Forklaring av resultatene

MCV-analyse utføres i en polyklinisk, klinisk institutt eller i laboratorier. Basert på dataene, gjør legen en konklusjon om tilstanden til hematopoietisk system, graden og typen dehydrering av pasienten. Hvis tvilsomme resultater, er re-studie foreskrevet. Hvis analysen gjøres automatisk, er resultatene mer nøyaktige. Normale tall indikerer anemi i følgende sykdommer:

 • med blødning
 • med nedsatt leverfunksjon
 • når hemolyse;
 • ved en patologi av skjoldbruskkjertelen.

Makrocytindeksene indikerer anemi forårsaket av mangel på B-vitaminer og ondartede formasjoner, endogen forgiftning og myxedem. Avvik fra normen forekommer hos røykere og kvinner som tar p-piller. Fra riktig analyse avhenger diagnosen av sykdommen og valg av behandlingsregime. Re-undersøkelse er nødvendig for å kontrollere og rette behandlingen.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter er senket: årsakene og hva det betyr

Erytrocytter - høyt spesialiserte bærere av oksygen og karbondioksid - en av de viktigste komponentene i blodet. Interessant, hvert sekund i kroppen dør og blir født mer enn 2 millioner nye røde blodlegemer. Men hva kan skje med kroppen vår hvis det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer er redusert, eller omvendt øker det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer? Hvordan foregår forskning på antall røde blodlegemer, og hva er tallverdien som anses som normal, og som er lav?

studie

Antallet erytrocytter bestemmes av den utvidede blodanalysen. Ofte i form av resultatet, kan du finne strengen mcv med noen numerisk verdi, som betyr gjennomsnittlig antall røde blodceller.

Navnet MCV gikk fra engelsk gjennomsnittlig kroppslig volum, og for en måleenhet anses det å være en mikrometer kubisk eller i en fl-femtoliter. For beregning blir det gjennomsnittlige volumet erytrocytter (ESR) tatt, som deretter deles av summen av volumene av røde blodlegemer i en del blod ved deres nummer i denne delen.

I tilfelle når gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer senkes, utføres flere, mer spesialiserte studier for å finne ut hva dette betyr, og hvilke avvik som kan føre til dette.

For tiden er det flere tester med en reduksjon i blodverdien av mcv. Disse inkluderer gjennomsnittlig hemoglobininnhold i erytrocyten, hvor verdiene varierer avhengig av pasientens alder, og samtidig er det helt uavhengig av kjønn. Også størrelsen og fargen til blodkroppene for blodvolumet som undersøkes, analyseres.

Indikatorer for erytrocytter er:

økt verdi, så kalles det makrocytose (100 eller mer) - erytrocytter er større enn nødvendig;

normal verdi - normocytose (80-100);

en lavere verdi - mikrocytose (80 eller mindre).

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter i blodet varierer avhengig av pasientens alder. For eksempel er det for en nyfødt 95-121 fl, og allerede på den 14. og 30. livsdag, 88-124 fl. Barn som har fylt 1-5 år skal ha 73-85 fl, og for et voksen menneske 20-65 er normen 80-100 fl.

Redusert verdi

I tilfelle at gjennomsnittlig volum reduseres, snakker de om anemi, det vil si mangel på hemoglobin i blodet.

De vanligste årsakene, når røde blodlegemer er under normen, er:

Mangel på jern eller jernmangel anemi. Denne form for anemi er uten komplikasjoner og har den enkleste behandlingen i forhold til andre typer anemi. Hvis hemoglobin senkes i barnet og årsaken til mangel på jern er etablert, foreskrives barnet et spesielt diett med gjentatt blodprøve etter en måned. Hvis et barn ikke får hemoglobin etter en måned, men omvendt, da blir han sendt til hematologen og foreskrevet medisinering.

Sideroblastisk anemi. Også forbundet med jernmangel, reagerer godt på vitamin B-terapi6. Denne typen anemi utvikler seg ganske raskt og krever umiddelbar handling, det verste resultatet av en slik diagnose kan være døden.

Thalassemia er en genetisk sykdom. Årsaken til anemi er et brudd på produksjonen av hemoglobin.

Forgiftning med bly. Ved blyforgiftning, reduseres gjennomsnittlige verdier av erytrocytter på grunn av at benmarg begynner å fungere, og det oppstår forstyrrelser når kroppen produserer hemoglobin.

Dehydrering av kroppen. Dette skyldes tap av væske i kroppen, noe som negativt påvirker blodprøven.

Noen ganger er det situasjoner når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter ikke senkes, men ligger innenfor grensene for normen, men samtidig er det tydelige tegn på anemi. Ofte skjer dette hvis det er:

Tilstedeværelsen av en ondartet svulst;

Tilstedeværelsen av kroniske infeksjoner;

betydelig tap av blod;

Tilstedeværelsen av sykdommer som forårsaker utilstrekkelig produksjon av hormoner.

Hvis mcv er nedgradert i analysen, er det nødvendig med en kvalifisert konsultasjon av behandlingsterapeut eller hematolog.

Økt verdi

Hvis indikatorene for gjennomsnittsvolumet av erytrocytter økes, kan dette bety en funksjonsfeil i kroppen. Årsakene til at mcv blir forhøyet er:

defekt i arbeidet med rødt benmarg.

Skjoldbruskkjertelen produserer en utilstrekkelig mengde hormoner;

B-vitaminmangel12. Spesielt negativt påvirker dette underskuddet barn under 2 år. I denne alderen må du fokusere på bruk av matvarer som inneholder store mengder vitamin B12, for eksempel rømme, egg, lever, biff og andre.

Mangel på folsyre.

Røyking. Ved røyking frigjøres en betydelig mengde karbondioksid, noe som forverrer overføringen av blod i kroppen, noe som fører til en forringelse i oksygenforsyningen. Røykende kvinner er mer utsatt for respiratoriske sykdommer, noe som kan være årsaken til økte antall røde blodlegemer.

Mottak av prevensjonsmidler og hormonpreparater.

Inflammatoriske prosesser i kroppen. Det kan føre til smittsomme sykdommer som forårsaker et virus, eller en slags sopp.

Alkoholisme. Indikatoren mcv i dette tilfellet kan bringes tilbake til normal, for dette er det nok i 100 dager å ikke drikke alkohol. Det er verdt å si at i dette tilfellet øker kun mcv-verdiene, og hemoglobinverdien forblir innenfor det normale området.

Det er en versjon som tar antidepressiva i lang tid kan føre til at indikatorene blir høyere, men for øyeblikket er denne versjonen under studien.

Økningen av erytrocyter i blodet kan være midlertidig, ikke med noen avvik eller patologier. Denne situasjonen kan føre til:

beliggenhet i høylandet;

overdreven mental eller fysisk arbeid;

Etter at disse faktorene er eliminert, vil slike viktige indikatorer for røde blodlegemer som deres gjennomsnittlige volum tilbake til det normale.

Som indikert ved en reduksjon i gjennomsnittlig volum av røde blodceller

Som regel er pasienten kun opptatt av avviket fra normen som er angitt på analysens form. Og få mennesker tenker på hva som ligger bak den mystiske forkortelsen MCV, hva det betyr og hva den hematologiske indikatoren indikerer. Det er verdt å vurdere normer og mulige avvik for å forstå under hvilke forhold i kroppen det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter senkes.

Essensen av studien

Kanskje det er verdt å huske de kjente fakta:

 • Røde blodlegemer inneholder hemoglobin (hb);
 • erytrocyter bærer oksygen;
 • mengden hb avhenger av hvor sterk cellen vil holde oksygenmolekylet, transportere det til vevet;
 • hemoglobininnholdet i cellen påvirker størrelsen.

Definisjonen av MCV i analysen er en av måtene å diagnostisere effektiviteten av den røde blodcellen.

Gjennomsnittlig volum av erytrocyt gir et pålitelig bilde av cellens funksjonalitet og fungerer ofte som hovedparameter i differensialdiagnosen av anemi. Feil i studien hvis mulig avvikende struktur erythrocytisk celler (sigdcelleanemi), i dette tilfelle, i tillegg til MCV analyse av blodet videre ta hensyn til verdien av MCH og MCHC.

Indikasjon for avtale

MCV i analysen er bestemt til å forfine blodsammensetningen under de følgende betingelser:

 • metabolske forstyrrelser (endringer i ionbalanse i celler);
 • hemolytiske abnormiteter (anemi);
 • hemoglobinopati (syntesen eller dekomponeringen av hemoglobinmolekyler forstyrres);
 • myeloblastisk syndrom (utvikler seg når syntesen av erytrocytter forstyrres eller når celler av forskjellige størrelser produseres);
 • urimelig nedgang i immunitet
 • hormonell ubalanse;
 • metabolske forstyrrelser.

I tillegg til å diagnostisere sykdommer, vil indikasjonen for MCV-blodprøven være:

 • planlagt medisinsk undersøkelse;
 • hepatisk patologi;
 • forberedelse til kirurgisk inngrep;
 • gjennomføringen av kjemoterapi;
 • Tilstedeværelsen av blodsykdom i nære slektninger;
 • leukemi.

Under påvirkning av giftige stoffer (kjemoterapi), i tilfelle sykdom, vil mengden MCV i analysen avta eller øke. Ved å endre laboratoriedata bestemmer legen hvilken art og alvor den patologiske prosessen har.

Generelt aksepterte normer

Gjennomsnittlig MCV for voksne: 80-100 femtoliters - denne røde blodlegem anses som normal.

 • Hvis tallene er under normale, blir mikrocytose diagnostisert.
 • Hvis resultatet overstiger den angitte verdien, utvikler makrocytose.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter i blodet er ikke konstant, det varierer i livet til en person. Nedenfor er en tabell med normale referanseverdier for gutter og jenter under 12 år.

I ungdommer i puberteten og hos voksne avhenger MCV i blodprøven ikke bare på alder, men også på kjønn.

Som det fremgår av tabellene, varierer MCV i analysen ubetydelig og passer nesten alltid til gjennomsnittlig hastighet på 80-100 fl.

Hos gravide kvinner som er i ferd med å utføre foster, endres mange hemolytiske data, men størrelsen på røde blodlegemer forblir den samme. Avvik fra de allment aksepterte normene indikerer graden av patologi.

Grunner til nedgangen

Årsakene til at gjennomsnittsvolumet av erytrocyter er lavere er ganske mye:

 • dehydrering (med diaré, oppkast, store forbrenninger);
 • hypertonisk dehydrering (infusjon av et stort antall saltoppløsninger);
 • anemi mot en bakgrunn av hb-mangel (hypokromisk, mikrocytisk);
 • hemoglobinpatier;
 • noen medfødte sykdommer i blodet (thalassemia);
 • forgiftning med salter av metaller (kvikksølv, bly);
 • patologi av hematopoiesis (MCV senkes på grunn av uregelmessig form eller mindre størrelse på røde blodlegemer).

Redusere volumet av røde kropper er alltid et tegn på sykdommen. Hvis en person føler seg bra og det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer senkes, indikerer dette et latent forløb av den patologiske prosessen.

Årsakene til økningen

Enhver avvik fra normen indikerer utviklingen av den patologiske prosessen. En økning kan utløse følgende forhold:

 • hemolytisk anemi;
 • vitaminmangel (mangel på vitamin B12 og folsyre);
 • myelodysplastisk syndrom (forstyrrelse av funksjonen til hematopoietisk kimen);
 • rikelig blodtap (økt på grunn av det faktum at for å levere oksygen til vev i blodet vises store erythrocytisk celler og således reduserte totale diagnostisert erytrocytter);
 • hypotonisk dehydrering (reduksjon i antall salter i plasmasammensetningen);
 • nyrepatologi assosiert med økt permeabilitet av nyrefoster);
 • leversykdom;
 • endokrine lidelser;
 • tar visse stoffer (orale prevensjonsmidler, alkohol);
  røyke.

Makrocytose forårsaket av å ta medikamenter, alkohol eller røyking, har et gunstig kurs, og etter å ha stoppet inntaket av disse stoffene, gjenopprettes den normale frekvensen.

Økningen er ikke mindre farlig enn nedgangen. Store celler beveger seg ikke godt på kapillærene, derfor kan blodmangel bli oppdaget ved anemi av blod. Når fordelingen av erytrocytter i volum reduseres, med en normal verdi for venøst ​​blod, kan det være mangel på små perifere kar.

Er det mulig å falle økningen

I laboratoriepraksis er det tilfeller hvor gjennomsnittlig volum erytrocytter økes, og det er ingen tegn på skjult patologi. Et falskt positivt resultat oppstår i følgende situasjoner:

 • Ketoacidose i diabetes. I denne tilstanden øker antall erytrocytceller, og når det reagerer med reagenser i den elektroniske analysatoren, kan det være et falskt positivt resultat.
 • Kald agglutinering (liming) er mulig ved bruk av et tidligere frosset og dårlig oppvarmet materiale for å studere. Erytrocytene holder seg sammen fra kulde, og det elektroniske utstyret analyserer den dannede klumpen som et stort bur.

Falsk økning kompliserer diagnosen, slik at legen før deklarering av laboratoriedata alltid angir hvilket blod som ble undersøkt (fersk eller etter langvarig lagring). Hvis det foreligger mistanke om forvrengning av resultatet, blir pasienten tildelt en gjenoppgivelse av blod.

Noen ord om anisocytose

Ikke alle røde blodceller av en sunn person har samme størrelse. Normalt, i blodet bør være tilstede:

 • Makrocyter - 15%;
 • normocytter - 7%;
 • mikrocykler - 15%.

En liten økning i prosentandelen til fordel for normocytter anses å være normal og gir ingen bekymring, men hvis innholdet i mikrocytter og makro-celler har økt, kan følgende symptomer utvikles:

 • svakhet;
 • rask tretthet;
 • takykardi og arytmi;
 • følelse av mangel på luft;
 • smerte bak brystbenet;
 • et brudd på følsomheten i huden på ekstremitetene (følelsesløshet eller følelse av tannkjøtt).

I alvorlige tilfeller ligner symptomene på anisocytose lik kronisk hjertesvikt.

Patologi diagnostiseres ved mekanisk telling av erytrocytelementer i blodspredningen. Med samtidig økning av makro og mikrocytomer mot bakgrunnen av en reduksjon i normocytter, kan den elektroniske analysatoren vise normen. Å provosere et stort utseende av celler av forskjellige størrelser kan:

 • patologi av leveren;
 • mangel på jern;
 • fjerning av milten
 • erytrocytslam (lim flere elementer sammen);
 • beta-thalassemi.

Anizacidose har en gunstig prognose, og ved eliminering av provokerende faktorer gjenopprettes erytrocytformelen uavhengig, uten ytterligere terapi.

MCV i blodanalysen er en av indikatorene for gassutveksling i kroppen, og det anbefales ikke å ignorere de avviste avvikene. Det er viktig å huske at for store eller for små røde blodceller ikke fullt ut kan levere oksygenmolekyler til celler og vev utvikle en iskemisk prosess som negativt påvirker arbeidet med systemer og organer.

Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer er senket hva det betyr for en voksen

Gjennomsnittlig volum av erytrocyter i blodet er normen, årsakene til økningen og reduksjonen

Nesten hver person, med nøye undersøkelse, kan du identifisere et brudd i blodcellene, og spesielt gjelder dette for erytrocytter.

Erytrocytter er røde blodlegemer som er ansvarlige for transport av oksygen fra lungene til indre organer.

Deres blod inneholder en viss mengde (i gjennomsnitt er normen omtrent 4 x 10 ^ 9 celler). Alle deltar i prosessen med gassutveksling mellom det ytre miljø og organer (gjennom lungevevvet).

Deres nivå kan økes både som følge av fysiologiske egenskaper (bærer barnet, lever i fjellet), og reduseres (hvis antallet reduseres, skjer det en del patologisk prosess).

For å kunne utføre sin funksjon, bør røde blodlegemer ha tilstrekkelig mengde hemoglobin - bindende transportmolekyl. Den finnes i hver rød blodcelle, og mengden kan bestemmes ved å måle gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer.

Hva er volumet av erytrocyt og hemoglobin, hvordan måler det hos voksne og barn, og hva forårsaker kan føre til endring i mengden?

Hva er denne indikatoren?

Med begrepet forstås middelalytrocytvolum som en indikator som reflekterer hemoglobininnholdet i humane erytrocytter (forkortet MCV). Det beregnes ved å multiplisere hematokriten i prosent med 10 og deretter dele tallet oppnådd ved antall røde blodceller.

Indikatorens norm er fra 70 til 110 (avhengig av alder). MCV måles i femtolitra.

Indikatorer under 80 betraktes som et kriterium for å utvikle anemi (selv om, som allerede nevnt, i studien av blod av et barn, kan nivået reduseres til 70). En økning i gjennomsnittlig volum på mer enn 110 kan betraktes som en makrocytose.

Forandringen i volumet av erytrocyter er observert i utviklingen av forskjellige sykdommer. For deres rettidige diagnose er det nødvendig å gjennomføre en detaljert blodprøve med definisjonen av kvantitative og kvalitative egenskaper av de dannede elementene. Hvis minst en av dem endres, så er det en skjult patologi.

Indikasjoner for en blodprøve

De vanligste indikasjonene for å bestemme gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer er:

 • Mistanke om anemi (en reduksjon i normen for røde blodlegemer eller en reduksjon av mengden hemoglobin);
 • Veid ned familiens historie om blodsykdommer. I dette tilfellet skal undersøkelsen utføres hos barn fra 2 måneder.

Med unntak av disse indikasjoner, forbedret blod og bestemmelse av MCV båret pasienter i intensivavdelinger, kirurgi (som en forberedelse til kirurgi) passerer en kurs av stråling eller kjemoterapi, og pasienter, noen tid i epidemiologisk farlige områder for infeksjonsblodsykdommer.

Oftest, hos pasienter som lider av visse sykdommer, øker nivået på MCV. En reduksjon observeres sjeldnere. Nedenfor beskriver vi mer detaljert de tilstandene der volumet av røde blodlegemer er økt, og de som det kan bli redusert for.

Økning i gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer

I hvilke tilfeller øker gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer? Oftere øker indikatoren med utvikling av hyperkromisk anemi, ledsaget av makrocytose (en økning i erytrocytt i størrelse).

De viktigste situasjonene der det er en økning i MCV:

 • Mangel på vitamin B12. Dette stoffet er viktig for kroppens celler (spesielt hos barn). Det er dette vitamin som er ansvarlig for normal dannelse av polynukleotidkjeder og dannelse av DNA. Dens mangel har en effekt på dannelsen av røde blodlegemer, som et resultat av hvilket antallet deres reduseres, som imidlertid kompenseres av deres størrelse. I en slik erytrocyt er det betydelig mer hemoglobin enn i en normal blodlegeme, dvs. volumet er økt. Replenish forsyningene av vitamin B12 vil hjelpe noen produkter
 • Noen eksogene stoffer. Disse inkluderer alkohol, tar visse hormonelle prevensjonsmidler, samt industriell forgiftning. Et karakteristisk trekk ved disse forholdene er at bare MCV er forhøyet, og hemoglobinnivået forblir innenfor normale grenser (hvis det ikke foreligger en samtidig kronisk patologi). Hvis du nekter å bruke disse stoffene, blir MCV-hastigheten raskt gjenopprettet.
 • Sykdommer i det endokrine systemet (spesielt myxedem). I dette tilfellet økes indikatoren som følge av intracellulært ødem av celler og vev.

Alle disse tilstandene bidrar direkte eller indirekte til det faktum at det gjennomsnittlige volumet av erytrocytt øker, noe som kan påvises i en utvidet blodprøve.

Årsakene til en reduksjon i gjennomsnittlig volum av røde blodceller

I motsetning til ovenstående kan MCV-nivået også redusere. Det lave nivå karakteristisk for utvikling av microcytic hypochromic anemi, da små umodne blodceller som har redusert CPU (fargeindeks) er tilstede i blodet.

Årsakene til utviklingen av en slik tilstand og en reduksjon i normen av volumet av røde blodlegemer kan forårsake:

 • Metabolske forstyrrelser (spesielt brudd på vannsalt-metabolisme). I denne situasjonen reduseres det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter på grunn av endringer i den ioniske balansen mellom celler og frigivelsen av intracellulær væske. Indikatoren under normen avsløres selv ved utvikling av massive brannsår.
 • Hemoglobinopatier - sykdommer forbundet med forstyrrelsen av dannelsen eller oppløsningen av hemoglobinmolekylet. De er blant de arvelige sykdommene. Med deres utvikling observeres et brudd på de indre organer på grunn av deres hypoplasi (på grunn av mangel på oksygen). I tillegg til å redusere MCV, er de også preget av en nedgang i normen for fargeindeksen (som i en sunn organisme er nær 1).
 • Forstyrrelser i syntesen av røde blodlegemer og endringer i deres kvalitative indekser (for eksempel i seglcelleanemi). I denne situasjonen er reduksjonen i MCV på grunn av et lite "skjelett" - produksjon av reduserte og deformerte erytrocytter.

Hvis de oppnådde resultatene av den studerte indikatoren er redusert, er det nødvendig å starte riktig behandling. Til slutt, en nyttig video om hemoglobin:

Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer er senket

Hemoglobin er det viktigste pigmentet, som finnes i andre blodceller, som kalles erytrocytter.

Hemoglobin spiller en viktig rolle i enhver organisme. Takket være ham er gasstransportfunksjonen utført. Til forskjellige vev i kroppen får hemoglobin til å berike dem med oksygen, og blir deretter karboksyhemoglobin.

I menneskekroppen er hemoglobin i riktig mengde. For eksempel har en manns kropp et tillatt innhold av hemoglobin fra 130 til 160 g / l, som ikke kan sies om kvinnekroppen, som er 120-140 g / l. For barn, i en alder av opptil ett år kan de tillatte hemoglobindata være fra 100 til 140 g / l. For barn fra 1 til 6 år - fra 110 til 145 g / l. For ungdom er den optimale mengden hemoglobin en indeks på 115-150 g / l. Du kan lese mer om dette i artikkelen: normen for hemoglobin hos en voksen.

Selvfølgelig kan ikke hemoglobinens rolle i seg selv overemphasiseres rett og slett fordi den er involvert i ulike funksjoner av enhver organisme:

 • det kan levere oksygen til kroppens vev;
 • opprettholde nødvendig og korrekt blod pH.

Hvis det var noen brudd i aktiviteten til en kropp, så er dette et nøyaktig tegn på at kroppen mangler oksygen. Og alle cellene har ikke nok oksygen, så stoffskiftet forverres. Hvis antall hemoglobin har sterkt redusert, kan dette indikere forekomsten av anemi, eller på annen måte, ble sykdommen kalt "anemi".

Men i tillegg til hemoglobin spiller en viktig rolle av erytrocytter, og det er også viktig å vite det gjennomsnittlige røde blodcellevolum som er i blodet.

Dette, de såkalte indikatorene for "røde blod" -celler, det gjennomsnittlige volumet som er angitt i en spesiell form, som indikerer effektive kvaliteter av den kliniske analysen.

Denne analysen utføres av en spesiell hematologisk analysator. Den har verdien "MCV", som betyr "gjennomsnittlig kroppslig volum". Oversatt til russisk er det gjennomsnittlige korpuskulære volumet, målt i mikrometer kubisk eller i fl-femtolitra.

For å vite det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer som senkes, utfører laboratoriearbeidere hematologiske analyser, hvor antallet av røde organer regnes. Mengden teller ved å dividere summen av cellevolumer med ønsket antall erytrocytceller.

I henhold til verdiene til MCV er erytrocytter delt inn i flere typer:

 • Mikrocytomer er når gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer er lavt og det er mye mindre enn 80;
 • normocytter - dette er når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter er fra 80 til 100;
 • Makrocytter er i tilfelle av økt gjennomsnittlig volum av erytrocytter, som er fra 100 eller mer.

Naturligvis er det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter svært vanskelig å fastslå nøyaktig om det ikke er et lite antall unormale former for røde blodlegemer i blodet. De kan også inkludere seglceller.

Beregning av gjennomsnittsvolumet av erytrocytter

For den voksne kroppen er den tillatte verdien av røde blodlegemer 80-100 femtoliters. Når det gjelder nyfødte babyer, er MCVene litt høyere enn hos voksne og kan nå opp til 125 femtoliters. Men etter å ha fylt 15 år, faller disse indikatorene til de nødvendige verdiene, som hos en voksen.

Årsaker med redusert nivå av røde blodlegemer i blodet

Først av alt bør man tenke på det faktum at vannelektrolysbalansen ble brutt. Nærmere bestemt, med andre ord, oppstod hypertensiv dehydrering, noe som resulterer i tap av hypotonisk væske med utilstrekkelig vanninntak eller generelt dehydrering.

Hypokromisk og mikrocytatisk anemi, hvor fiksering av det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter i området under normen forekommer. Siden tiden for medisinske funn har det lenge vært kjent for alt at hemoglobin påvirker ikke bare utseendet, men også størrelsen på røde blodlegemer. Hvis dette proteinet ligger under normen i blodet, vil blodrødceller ha en betydelig mindre størrelse. Med thalassemia (genetisk blodsykdom) forstyrres hemoglobinsyntese.

MCV er en indeks som indikerer gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer. For å identifisere årsaken, som var en konsekvens av det faktum at antall røde blodlegemer ble mye mindre, er det nødvendig å ta hensyn til fargen på røde blodlegemer. Hvis intensiteten er redusert, er dette et viktig tegn på at jern i blodet har blitt mye mindre. I andre tilfeller kan dette tyde på at menneskekroppen ble skadet av bly, slik at det menneskelige beinmarg kan fungere dårlig.

Hvis fargene på kroppene blir lysere, indikerer dette ofte makrocysitose. I dette tilfellet kan det også være mangel på folsyre og vitamin B12. Hvis antall røde blodlegemer reduseres på grunn av alvorlig blodtap, kan en polychromatofil ses i mikroskopet. Dette er slike erytrocytter, som inneholder en basofil substans og en utilstrekkelig tilstedeværelse av hemoglobin.

Hvordan er den gjennomsnittlige røde blodvolumet bestemt?

Blodige røde blodlegemer, som inkluderer hemoglobin, kalles erytrocytter. Funksjonene av røde blodlegemer er å flytte karbondioksid og oksygen, samtidig som næringsstoffer til kroppens celler. Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter måles av enheten MCV og bestemmes av den hematologiske analysatoren.

Norm og avvik

Hva er normen for røde blodlegemer hos jenter og menn. Hos menn er de inneholdte røde blodcellene litt redusert i volum enn hos kvinner. Derfor kan den øvre grensen for den mannlige halvdelen være nittifire femtoliters. Og det kvinnelige kjønnet er tillatt til nittifem.

Selvfølgelig kan røde blodlegemer ikke ha samme størrelse og form:

 • Normitet er den normale verdien, hvor MCV er mellom 80 og 100 femtoliters.
 • Hvis det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter er mindre enn 80 fl., Så er dette en microcite.
 • En anatocytose er overflødig nivå av røde blodpartikler av ikke-standard størrelse.

Formål og behov for MCV

Studien av gjennomsnittsvolumet av erytrocytter bestemmer to hovedmål:

 • diagnostisering av ulike typer anemi
 • brudd på vann-elektrolyttbalansen;

Denne MCV-studien krever ikke bestemte preparater - blod er gitt på tom mage. Indikatoren, som bestemmer MCV, går inn i den generelle blodprøven, foreskrives for metabolske forstyrrelser og ulike anemi.

MCV-analyse er indikert for alle typer anemi

øke

Hvis gjennomsnittlig volum erytrocytter økes: hva betyr dette? Blodsammensetningen inneholder antakelig et flertall av mokrocitov, det vil si visse celler med økt størrelse. Denne tilstanden oppstår med visse typer anemi, sjeldne leversykdommer, genetiske abnormiteter og myelodysplastisk syndrom.

I noen tilfeller er nyresykdom et brudd på vannelektrolyttmiljøet, noe som resulterer i økt gjennomsnittlig volum av erytrocytter. Med en slik patologi blir blodet uvanlig sterkt skarlagen. I tillegg til antall celler har form og størrelse noen betydning.

Anemi hos menn og kvinner kan manifestere, selv om de ikke overstiger den foreskrevne MCV-standarden, i tilfeller som akutt forgiftning og kraftig blødning.

Hva er årsakene til anemi hos voksne og barn:

 • røyking,
 • brukte stoffer som har effekt på nivået av hormoner i blodet;
 • bruk av alkoholholdige drikker;
 • mangel i kroppen av vitaminer av sammensetningen av gruppe B (hovedsakelig B 12) og folsyre.

senking

Redusert middelvolum av erytrocytter oppstår når hemoglobin kombineres med blodceller.

Hovedårsakene til lavt middel erytrocytvolum er:

 • blodtap
 • mangel på jern i blodet;
 • blod leukemi;
 • alle typer alvorlige inflammatoriske prosesser;
 • overflødig vann i slim og mykt vev;
 • metastaser i ondartede svulster.

I noen tilfeller observeres en slik reaksjon når bly er utsatt for menneskekroppen, dette fører til dårlig beinmargeprestasjon.

Hos barn fra fødsel til år er det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter i blodet tillatt i opptil ett hundre og tjuefem fl. En slik indikator anses ikke som en patologi, og du trenger ikke å søke hjelp fra en lege. Økningen i de røde blodcellene i de nedre grenser går gradvis opp med barnets alder, uavhengig av kjønn.

Hvis moren viste under graviditeten en slik sykdom som anemi, vil den nyfødte babyen få anemi, noe som fører til erytrocytose. I dette tilfellet utføres abnormt arbeid i benmargen, produseres et stort antall røde kropper. Ved for høye priser er det risiko for å utvikle kardiovaskulære sykdommer.

Hvis indikatoren for gjennomsnittsvolumet av erytrocyter senkes ved undersøkelse av blodprøven, betyr det at det er noe betennelse i kroppen eller en patologi som jernmangelanemi eller en sammenbrudd i syntesen av hemoglobin. Dehydrering fører også til en reduksjon av røde blodlegemer i blodet.

Dehydrering fører også til en reduksjon i erytrocytter

Symptomer med lave erytrocytter

Med et lite gjennomsnittlig innhold av røde blodlegemer, oppstår signifikante endringer i den normale livsaktiviteten til en person:

 • svakhet av hele organismen;
 • en konstant følelse av døsighet;
 • sløvhet og kronisk tretthet;
 • lavt blodtrykk;
 • hud kald og fuktig;
 • lys skygge på huden;
 • det er inhibering og redusert bevegelser og besvimelse;
 • det er en rask puls i en person;

Metoder for normalisering av nivået

For å gjenopprette normen for røde blodcellevolum, er det nødvendig å gjennomføre et behandlingsforløp som utpekes av en spesialist, inkludert folkemedisin.

For eksempel inneholder jordbærblader et stort antall nyttige stoffer, for eksempel jern, kobber, mangan og organiske syrer. Alt denne sammensetningen har stor innvirkning på menneskekroppen.

Oppskriften på forberedelsen av jordbærblader:

En spiseskje med bakken lader helle et glass kokende vann og insisterer en og en halv time. Etter at buljongen er infundert, må den påføres en halv kopp per dag, i tre måneder.

Men før behandlingen påbegynnes, er det nødvendig å identifisere hva som bidro til utviklingen av lavt innhold av røde blodlegemer.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter økes - hva betyr det

innhold

Det er situasjoner når resultatene av analyser viser at gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer øker. Hva betyr dette? Slike øyeblikk indikerer tilstedeværelsen av noen abnormiteter i kroppen. Men hvordan bestemme hva som forårsaket dette? Selvfølgelig må du vite årsaken til avvikene og de tillatte verdiene. Og dette er verdt å utforske.

Egenskaper for indikatoren for erytrocytter i blodet

Før du drar inn i dette problemet, er det verdt å forstå hva røde blodlegemer er og hvorfor de reagerer. Erytrocytter er blodceller som er farget i rødt, og inkluderer et stoff som hemoglobin. Dette elementet er ansvarlig for overføring av oksygen til alle vev og celler i det menneskelige indre miljø. Det er derfor bare å overvåke kvantitative data for erytrocyter i blodet.

Hva slags analyse er foreskrevet? Den gjennomsnittlige indeksen for røde blodceller har en internasjonal reduksjon - MCV. I en blodprøve kan disse 3 bokstavene lett bli funnet. Det må sies at ikke alle indikatorer har en slik enhet på verdensplan.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter i blod av menn og kvinner er forskjellig. Og dette skyldes deres fysiologiske struktur, samt livsstilen som pasienten fører: laster, arbeid utført, fysisk utholdenhet. I tillegg kan erytrocyter deles av volumet, ikke bare etter kjønn.

Så er de:

 • microcytes;
 • normatsitami;
 • macrocytes.

Prefikser før roten av ordet snakker for seg selv: "mikro" - lite volum, "normal" - normal og "makro" - stor eller forstørret.

Ethvert stoff som skal testes i medisinske laboratorier har sine egne normative indikatorer. Det er viktig å tydelig skille slike analyser. For eksempel er frekvensen av erytrocytsedimentering, eller ESR, kort sagt forvekslet med gjennomsnittlig volum, selv om sistnevnte har en internasjonal betegnelse.

Hva måles målingene? Merkelig forkortelsen "ampulle" i blodprøver i nærheten av MSV inskripsjonen sier som måler volumet av røde blodlegemer i femtolitrah. Den normative verdien er delt mellom kjønn og alder. Vurder disse dataene.

Den første kategorien er barn under 12 år:

 • opptil 1 år: 71 fl - 112 fl;
 • fra 1 til 5 år: 37 fl - 85 fl;
 • fra 5 år til 10 år: 75 fl - 87 fl;
 • Fra 10 år til 12 år: 76 fl - 94 fl.
Den andre er kvinner fra 12 år og eldre:
 1. Fra 12 til 15 år: 73 fl - 95 fl.
 2. Fra 15 år til 18 år: fra 78 fl - 98 fl.
 3. Fra 18 år til 45 år: fra 81 fl - 100 fl.
 4. Fra 45 år 65 år: fra 81 fl - 101 fl.
 5. Fra 65 år og eldre: fra 81 fl - 102 fl.

Og den tredje er menn fra 12 år og eldre:

 • fra 12 til 15 år: fra 77 fl - 94 fl;
 • fra 15 år til 18 år: fra 79 fl - 95 fl;
 • fra 18 år til 45 år: fra 80 fl - 99 fl;
 • fra 45 år til 65 år: fra 81 fl - 100 fl;
 • fra 45 år av 65 år: fra 81 fl - 101 fl;
 • fra 65 år og eldre: fra 81 fl - 102 fl.

Hvis det gjennomsnittlige erytrocytvolumet er anerkjent under nivået på 80 fl, er dette mikrocytose. Hvis en slik indeks i blodet økes, det vil si mer enn 100 fl, så er i dette tilfellet observert makrocytose.

I hvilke situasjoner kan denne analysen bli tildelt? For det første er dette en mistanke om en sykdom, som anemi. Den manifesterer seg på å redusere nivået av et element slik som hemoglobin, og derfor å redusere nivået av røde blodceller som en helhet. For det andre, hvis familien har en tendens til anamnese. I slike tilfeller bør utførelsen av denne typen forskning begynne i 2 år og gjennomføre det regelmessig. For det tredje, en utvidet blod-analyse, inkludert inkludering av analysen og for å bestemme den midlere cellevolum, er tilordnet til alle pasienter i intensivbehandling, så vel som den preoperative trinnet. For det fjerde er det obligatorisk for alle som gjennomgår kjemoterapi og radioterapi. Femte, pasienter som var eller er i regioner med farlige epidemiske blodinfeksjoner.

Høyt gjennomsnittlig volum: grunner

Hva betyr dette? Først av alt er det nødvendig å nøyaktig identifisere årsaken til dette fenomenet, siden hele programmet for fremtidig behandling avhenger av den korrekt diagnostiserte diagnosen.

En slik indikator kan økes med:

 • mangel på vitaminer, nemlig vitamin B12;
 • Tilstedeværelsen i kroppen av såkalte "eksogene" stoffer;
 • Tilstedeværelse av endokrine sykdommer;
 • Tilstedeværelse av sykdommer i andre organer, inkludert leveren.

Hvert element må analyseres mer konkret. Mangelen på vitaminer, nemlig vitamin B12, kan bli en alvorlig årsak til en reduksjon av hemoglobin i blodet til en person. Som det ble sagt ovenfor, er dette elementet leverandøren av oksygen for det indre miljø. Og hvordan påvirker vitaminer dette? Poenget er at dette elementet er ansvarlig for dannelsen av DNA og polynukleotidkjeder. Derfor har dens mangel direkte påvirkning av dannelsen av røde blodlegemer. Et slikt vitamin er bare nødvendig i barndommen, når kroppen og det indre miljøet bare blir dannet. Du finner det i biff lever, fisk, kjøtt, ost, rømme og kyllingegg. En funksjon av denne prosessen er kompensasjonen av antall røde blodceller etter deres volum.

Den andre grunnen er tilstedeværelsen av "eksogene" stoffer. Hva kan være relatert til slike stoffer? De bør deles inn i 2 store grupper: medisiner og andre. Den første gruppen inneholder ulike hormonelle stoffer som direkte påvirker og øker nivået av røde blodlegemer. Dette inkluderer hormonelle prevensjonsmidler. Den andre gruppen inneholder alkohol, nikotin. Dette kan også inkludere tilstanden til kroppen etter alvorlig giftig forgiftning. Egenheten ved denne prosessen er at når gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer øker, forblir hemoglobinnivået uendret. Derfor blir MCV raskt gjenopprettet ved å stoppe bruken av visse stoffer. Selvfølgelig, hvis kroppen ikke har patologiske smittsomme endringer.

Den tredje grunnen dekker i seg selv sykdommer i det endokrine systemet. Alle "vices" av denne typen består i det faktum at vev og celler deformeres og deres ødem blir observert. Derfor er denne intracellulære økningen direkte reflektert i økningen i volumet av erytrocytter.

Den siste årsaken kan tilskrives ulike leversykdommer. Alle vet at leveren er hovedfilteret til hele menneskets indre miljø. Hvis det opphører å fungere normalt, blir prosessene brutt. Derfor er det viktig å opprettholde dette organet i sin normale tilstand.

Det er meget viktig å gi den behandlende spesialist pålitelig informasjon om alle medikamenter som er tatt av pasienten, så vel som alle sykdommer av myokardinfarkt.

Gjennomsnittlig volum redusert: grunner

MCV i blodprøven kan vise ikke bare et høyt nivå, men også et lavt nivå. Den kan stige og falle av helt forskjellige grunner. Vurder dem.

Nedgangen i volumet påvirkes av:

 1. Metabolske sykdommer (dehydrering, samt alvorlige forbrenninger).
 2. Ulike endringer i kroppen forårsaket av et brudd på sekvensen av skapelse eller ødeleggelse av hemoglobin (hemoglobinopati).
 3. Endringer i de kvalitative verdiene av erytrocytter.

Øk nivået av lavt volum, som vises på grunn av at cellene er i underutviklet tilstand, kan bruke riktig behandlingstaktikk.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter økes. Hva betyr dette? Ovenstående ble skissert hovedårsakene til økningen i slike indikatorer, samt regulatoriske verdier, og visste at du alltid kan overvåke tilstanden til kroppen din og alle nødvendige elementer av blod.

Les Mer Om Fartøyene