Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter (MCV) senkes

Den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocytter er preget av et gjennomsnittlig volum eller MCV (fra det engelske gjennomsnittlige korpuskulære volum) av erytrocytter. Når det senket gjennomsnittlig volum av røde blodceller, noe som betyr at i blodet av mange små røde blodceller, og forhøyet MCV priser hos voksne og barn, den gjennomsnittlige størrelse av røde blodceller mer enn normalt.

Hva er MCV

I en persons blod endres ikke bare konsentrasjonen av røde blodlegemer, men også deres størrelse, form og hemoglobininnhold. MCV er en indeks som viser gjennomsnittlig volum av erytrocytter, uttrykt i μm 3 eller i femtolitra (fl).

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter (Er) studeres ved hjelp av en hematologisk analysator - en automatisk enhet som kan beregne mer enn 20 forskjellige blodparametere. Automatiske analysatorer gjenkjenner Er i omfanget av volum 30 - 300 fl.

indikator MCV-enheten beregner automatisk, det er verdien oppnådd ved å dele alle cellevolumene erytrocytter med totalt antall celler i denne populasjonen.

MCV gjennomsnittsverdi kan beregnes på en annen måte, dersom det er kjent hematokrit og antall Er, i henhold til formelen: hematokritverdi / antallet erytrocytter * 1000.

Ved hjelp av en formel eller direkte fra data fra en hematologisk analysator, kan anemi av forskjellige former detekteres i de tidligste stadiene, før utseendet av åpenbare kliniske symptomer.

MCV for diagnose

Verdien av denne erytrocytindeksen brukes til å diagnostisere og klassifisere anemi sammen med andre viktige indikatorer for den hematologiske analysatoren, for eksempel:

 • MCH - viser hvor mye gjennomsnittlig hemoglobin inneholder Er;
 • MCHC er en verdi som reflekterer gjennomsnittlig mengde hemoglobin i alle Er blodprøver;
 • RDW er bredden av fordelingen av røde blodlegemer.

Endringer i gjennomsnittsvolumet Er reflekteres også i verdien av fargeindeksen for blod, hemoglobin, og angir også typen av elektrolyttbalanse.

 • Ved forhøyede MCV endringer er hypoton karakter, betyr det at cellen mister elektrolytter og vannet, og det ekstracellulære miljø er dehydrert.
 • Med en gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer, hvis ytelse er under det normale, er det en hypertonisk brudd på vann-saltbalansen, karakterisert ved at tapet av vann ved cellen dominerer utskillelse av salter.

Ved indikatoren for den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocyten kan man dømme graden av hydrering.

 • Med hypertonisk dehydrering blir Er størrelser mindre enn 80 fl, som tilsvarer mikrocytose.
 • Ved hypotonisk dehydrering øker Er dimensjonene og overstiger 95 fl, som betyr makrocytose.

Indeksene som er oppnådd i forskjellige laboratorier for forskning på ulike typer hematologiske analysatorer, kan variere. Forskjeller i gjennomsnittlig volum av Er avhenger av alder og kjønn.

norm

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter hos barn under 6 måneder, tabellen over normer.

MCV priser for barn, ungdom og voksne, bord.

Avvik fra normen

De gjennomsnittlige volumene Er kan avvike fra normen, utmerkede deltakere for hvilke indikatoren for denne testen er:

 • redusert - den gjennomsnittlige størrelsen på Er mindre enn 80 fl, Er kalles mikrocytomer;
 • normal - størrelsen på erytrocytter er 80 - 100, celler i dette volumet kalles normocytter;
 • økt - gjennomsnittlige størrelser overstiger 100 fl, og kalles slike makro-celler.

Nedgradere MCV

Når et stort antall små erytrocytter opptrer i blodet, blir indeksen for denne erytrocytindeksen senket. Utvikle når redusert. On volum. Eritrea. anemi refererer til mikrocytisk.

Reduksjon av den gjennomsnittlige størrelsen på erytrocytter er notert i anemi:

 • jernmangel;
 • sideroblastisk - umodne Er med jerngranulat (sideroblast) finnes i beinmargen;
 • forbundet med brudd på erytropoiesis - prosessen med dannelse av Er;
  • arvelig form hos menn, forbundet med et brudd på syntesen av porfyriner - en integrert del av hemoglobin;
  • Ervervede former forårsaket av mangel på vitamin B6, blyforgiftning, nedsatt porfyrindannelse;
 • thalassemia - sykdommer karakterisert ved et brudd på syntesen av proteindelen av hemoglobinmolekylet.

Arvelig og ervervet anemi, forbundet med en reduksjon i syntesen av porfyriner, skyldes at produksjonen av hemoglobinmolekyler forstyrres. Jern som kommer inn i kroppen passer ikke inn i hemoglobinmolekylet, men blir avsatt i forskjellige organer.

Fordelaktig oppstår prosessen med akkumulering av ubundet jern:

 • i leveren - prosessen som fører til skrumplever i leveren starter;
 • eggstokkene - den seksuelle funksjonen er forstyrret;
 • bukspyttkjertel - diabetes er provosert;
 • binyrene - produksjonen av hormoner er forstyrret.

Anemier forbundet med å blokkere syntesen av porfyriner blir oppdaget hos unge mennesker. Sykdommen er ofte ikke uttrykt. Dette betyr at symptomene er milde, og selv om en person midlere blodlegemevolum senkes, det har et høyt innhold av jern og hemoglobin den gradvis avtar, og kan nå opp til 50 - 60 g / l i en voksen mann.

Redusert denne indeksen hos barn med thalassemia - en arvelig sykdom hvor gener som koder for syntese av hemoglobins kjeder, påvirkes. Hvis truffet av bare ett gen, noe som betyr at den gjennomsnittlige volumet av røde blodceller vil bli redusert betydelig, og kanskje til og med asymptomatisk sykdom hos barn.

Men beseire alle 4 gener ansvarlig for syntesen av alfa-kjeden av hemoglobin, er fosteret utvikler føtal hydrops, og et barn dør kort tid etter fødselen eller i utero.

Økning i gjennomsnittsvolumet

Hvis det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter økes, betyr dette at mange Er store størrelser har oppstått, som overstiger normen. Utseendet til makro-celler, en økning i gjennomsnittsvolumet Er er notert i sykdommer:

 • anemi,
  • hemolytisk;
  • aplastisk;
  • folik er ikke tilstrekkelig;
  • B12-mangel,
 • leveren;
 • hypotyreose;
 • alkoholisme;
 • myelodysplastisk syndrom.

Økt gjennomsnittlig cellevolum og bakhjulsdrift hos voksne med myelodysplastisk syndrom, noe som betyr at antallet sedler og macrocytes Anisocytosis økt i blodet - fenomenet av den høye variasjon i cellestørrelse. Med et økt gjennomsnittlig Er-volum i et voksent og normalt hemoglobin, kan det antas at en person lider av alkoholisme.

indikator MCV erythrocytter kan være litt forhøyet hvis en person røyker, og hos kvinner økes gjennomsnittlig volum av mottak av prevensjonshormonale legemidler.

Sykdommer med vanlig MCV

Ved normale verdier av testen er det mulig å utvikle slike patologiske forhold som:

 • hemolytisk anemi forårsaket av:
  • en autoimmun prosess;
  • sfærocytose;
  • mangel på G6PD enzymet;
 • aplastisk anemi;
 • anemi ved nyresvikt;
 • anemi i kronisk sykdom;
 • stor blodtap.

Arvelig mangel på enzymet glukose-6-fosfat-dehydrogenase er i stand til å forårsake hemolytisk anemi nesferotsitarnuyu hvis dette genetisk lidelse bæreren begynner å ta medikamenter eller produkter med oksyderende egenskaper, som omfatter:

 • narkotika - norsulfasol, biseptol, urantoin, kinin, isoniazid;
 • hestebønner.

Ulempene ved testen

MCV-indeksen gjenspeiler bare middelverdien av røde blodlegemer. Indikasjonene på testen kan ikke baseres hvis det er mange unormale røde blodlegemer i blodet.

I blodet kan det være samtidig makro-celler og mikrocytika, og det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter kan ikke overstige normen, selv om det i virkeligheten utvikles en anemi hos en person.

Dette betyr at selv ved normal hastighet av gjennomsnittlig volum av den Er, er det nødvendig å tyde, gitt Anisocytosis røde blodlegemer, det vil si, RDW -.. Bredden av den røde blodcellestørrelsefordeling.

Gjennomsnittlig volum av røde blodceller kan bli feilaktig forhøyet hos voksne eller barn hvis det er kalde agglutininer i blodet som forårsaker akkumulering av røde blodceller med hverandre. Den hematologiske analysatoren definerer de dannede konglomerater som en enkelt celle med en stor størrelse, som introduserer forvrengninger i resultatet av analysen.

Feilaktig senket Resultatene av denne testen vil være en eldre person, hvis han utvikler DIC - fenomenet intravaskulær koagulasjon, opptrer samtidig i alle deler av sirkulasjonssystemet.

En falsk økning observeres med diabetisk ketoacidose, seglcelleanemi, en sykdom assosiert med nærværet av et stort antall deformerte erytrocytter.

Gjennomsnittlig volum av erytrocytter (MCV): Hva er det, normen og avvikene, årsakene til økningen og reduksjonen

Erytrocytt MCV indeks (gjennomsnittlig cellevolum), som indikerer verdien av det gjennomsnittlige volum av røde blodceller (RBC), uttrykt i femtolitrah (fl) eller kubikk mikrometer (um 2), er anerkjent som en uavhengig variabel, noe som er fullt ut i stand til å karakterisere hele populasjonen av røde blodlegemer blod.

MCV forkortelse kom inn i leksikon med laboratorieservicespesialister og Hematologer med bruk av automatiserte hematologianalysatorer i stand til å følge programmet lagt ned i dem, og ikke tiltrekke deltakelse i arbeidsprosessen laboratorium ansatte, for å nøyaktig beregne verdiene av denne indeksen på kort tid.

Gjennomsnittlige verdier av røde blodlegemer kan være av interesse for spesialister involvert i diagnose og behandling av ulike typer anemiske forhold. På den annen side - er forståelig spørsmål og bekymringer for pasienter i den generelle analyse av blod hvor en parameter opptrer og viser noen avvik fra aksepterte standarder (som kan bety, dersom MCV nivå heves eller senkes, enn det truer helsen?).

En av de viktigste fordelene ved hematologien analysatoren

Før ankomsten av automatiserte hematologianalysatorer slike faktorer som diameteren av de røde blodceller, deres volum, metningen av hemoglobin i røde blodceller ble bestemt for det meste visuelt ved morfologisk undersøkelse av blodflekker, slik at denne parameteren som MCV eller den gjennomsnittlige mengden Er i blodanalyse vanligvis var ikke. Moderne teknikker, avhengig av muligheten for hematologianalysatorer, er i stand til å karakterisere de røde blodceller til volum på 30 til 300 fl, gir måleenhet røde cellevolum, og resultatene brukes til å beregne den midlere cellevolumet, dvs. MCV.

Automatiserte systemer, som lykkes med å løse lignende oppgaver, gjør det mulig for leger å få fullstendig, men tidligere utilgjengelig, informasjon om egenskapene til cellulære blodceller. En av deres viktige indikatorer for diagnose og differensiering av ulike typer anemi er det kvantitative uttrykket av gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer eller MCV (denne parameteren er angitt i blank blodprøveformular).

Fullføring analysator-automatisk beregning av MCV, overdratt til mer følsomme komponenter hemogram enn diameteren av den visuelle analysen av røde blodceller, med hensyn til nøyaktighet er det langt bedre enn resultatene av mikroskopisk undersøkelse av smøre (Er diameter øke med 5% tilsvarer en økning i cellevolum på 15%). Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer brukes til differensial diagnose av anemi En annen grunn til at diameteren har en funksjon for å endre verdien under påvirkning av fysiologiske faktorer, for eksempel ved slutten av en arbeidsdag diameteren til gjennomsnittsverdien øker sterkt, og om natten, tvert imot, avtar, og klokken 8 om morgenen og viser dens minimumsverdi. I tillegg er størrelsen på røde blodlegemer påvirket av fysisk stress. Til disse faktorer som ikke interfererer med å oppnå objektive resultater av undersøkelsen, blir blodprøven plassert i analysatoren, oppdrettet spesielt stabiliserende oppløsning, noe som gir målenøyaktigheten MCV og andre røde blodlegemer indekser, planering gjenstander visuell inspeksjon.

grafer for distribusjon av erytrocytter etter volum og deres tolkning

Forresten, kan gjennomsnittlig volum Er beregnes med formelen:

 • MCV = [Ht,% x 10] / [RBC x 10 -12 / l]

Men for å gjøre disse beregningene for hånd, er det mulig, hvis du vet hematokrit (HT,%) - forholdet mellom røde blodceller til totalt blodvolum og antall røde blodceller (RBC), men du kan ikke bekymre deg og ikke bli hindret - disse parametrene haemogram også i stand til å bestemme automatisk hematologisk system. Kort sagt, kan den "smarte" maskin frigjøre en fra unødvendig rutine... Så hvorfor da utføre beregninger ved hjelp av formler, hvis instrumentet vil gi det ferdige resultatet? Legen vil da være bedre til å analysere studien, idet man tar hensyn til de kvantitative verdiene av indikatorene utstedt av apparatet? Det er imidlertid, det er en rekke forhold når legen må gå tilbake til mikroskopet for å studere morfologien og måling av erytrocytdiameteren, om hvilke vi skal snakke senere (i avsnittet "Uten nyanser gjør det ikke").

Normen for MCV er en relativ sikt

Denne verdien er målt i mikrometer kubisk (μm 2) eller femtolitra (fl), hvor 1 μm 2 = 1 фл.

MCV er plassert i verdier 80 x 10 15 / l - 100 x 10 15 / l eller 80 - 100 femtoliters. I mellomtiden er begrepet "norm" for denne parameteren ganske relativ, fordi når den karakteriseres, er den røde blodcellen som normotsit, MCV klassifiserer en anemisk tilstand som normal anemi, men utelukker ikke patologi generelt.

MCV-verdien "mer enn 100 fl" behandles som et forhøyet nivå og karakteriserer den røde blodcellen som megalocyte, og for en lavere verdi ta gjennomsnittlig volum, ikke når 80 fl - slike indikatorer på MCV er særegne microcytes.

Gjennomsnittlig cellevolum tendens til å endre bare i de første dagene og månedene av livet, så verdiene av indeksen er satt nesten i den strenge område (Extension mellom øvre og nedre grense er svært lav), slik at vi kan si at MCV indikatorer viser ekstrem stabilitet hos friske mennesker i løpet av livet. I mellomtiden, avhengig av kjønn og alder, er det fortsatt noen avvik i verdier fra de allment aksepterte normer: 80 - 100 fl (tabell):

Hvorfor gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer er lavere i et barn

innhold

Hvorfor er det at gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer er lavere i et barn? Under gjennomføringen av en slik blodprøve, som generelt, kontrolleres de forskjellige komponentene i blodet, blant annet som gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer spiller en viktig rolle. Det karakteriserer tilstanden av røde blodlegemer i serumet og er indikert av MCV. Resultatene av denne studien brukes til å etablere og klargjøre årsaken til hemoglobinmangel.

norm

For babyer, hvis alder ikke overstiger ett år, skal normen ikke overstige 126 fl. Dermed øker den nedre terskelen til denne indikatoren gradvis i forhold til alderen. Det varierer ikke avhengig av kjønn, og i en alder av over atten er MCV-frekvensen fra 80 til 100 fl.

For ulike aldersegenskaper er det etablert MCV-standarder:

 • fra fødsel til tre dager - 95 - 121 fl.;
 • fra to uker til en måned - 88 - 124 fl.;
 • fra tre måneder til seks måneder - 77 - 108 fl.;
 • fra ett år til fem år - 73 - 85 fl.;
 • fra fem til ti - 75 - 87 fl.;
 • fra ti til seksten år - 76 - 95 fl.

Men det er tilfeller der det er alvorlig anemi, men gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer viser normen:

 1. Infeksjoner av kronisk type.
 2. Tap av blod.
 3. Ødeleggelse av hemoglobinproteinstrukturen.
 4. I nærvær av hemolytisk anemi, når det er ødeleggelse av erytrocytter, men samtidig øker erytropoiesen.
 5. Tilstedeværelse av svulster.

Reduser og øk

I tilfelle når gjennomsnittsvolumet av erytrocytindeksene reduseres, er det ingen patologisk prosess i barnets kropp, denne tilstanden kalles erytropeni.

For at årsakene til utseendet til en lavere indikator ble avslørt, bør det være mer pålitelig å ta hensyn til fargen på røde blodlegemer - hvis fargen viser seg å være lettere enn normen, betyr dette at blodet mangler jern.

Når resultatene av analysen viser et lavt nivå av røde blodlegemer, betyr dette:

 1. Modne modne celler.
 2. Mangelen på hemoglobin i dem.

Årsakene til denne tilstanden er:

 • hypertonisk dehydrering;
 • dehydrering;
 • arvelige blodsykdommer;
 • rus;
 • dysfunksjon av porfinsyntese;
 • anemi av jernmangel.

Hvis et barn mangler tilstrekkelig ernæring, og sjelden går i frisk luft, kan han utvikle anemi, som oppstår på grunn av redusert hemoglobin.

Når du mottar resultatene av studien, er MCV over 100 fl, dette er av følgende årsaker:

 • mangel på hormoner produsert av skjoldbruskkjertelen;
 • patologiske prosesser i nyrene;
 • patologiske prosesser i leveren;
 • myelodysplastisk syndrom;
 • hemolytisk anemi;
 • mangel på folsyre og vitamin B12.

Under en tilstand hvor kroppen mangler vitamin B12 og folsyre, reduseres nivået av røde blodlegemer, men deres volum blir betydelig økende.

I nyfødte og kvinner er MCV ofte forhøyet i situasjonen, men denne situasjonen passer inn i normen og går av seg selv uten medisinering.

behandling

Når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter senkes hos barn, bør du først og fremst kontakte en spesialist som identifiserer årsaken til sykdommen.

Når det gjelder nyfødte, for tidlig fødte barn, er det ikke uvanlig for den behandlende legen å foreskrive en transfusjon av blodkomponenter.

En lignende situasjon for barn som:

 1. De er syk med kreft.
 2. Ha hematologiske funksjonshemminger.
 3. Korrigering av mangel på et blodelement.

Ikke desto mindre krever ikke alle situasjoner operativ intervensjon, fordi den har sammen med ubestridelige plusser og dens betydelige mangler. Hele prosedyren ligner den hos voksne pasienter, men situasjonen med barn er noe annerledes. Hvis det for en voksen før transfusjon er nødvendig at hemoglobinnivået forblir minst 80, så for barn er et slikt krav ikke presentert. Dette skyldes det faktum at hos barn fysiologisk er nivået av hemoglobin forskjellig fra det for en voksen.

Når det kommer til den postoperative perioden, er overføring av blodkomponenter ikke alltid nødvendig, fordi kroppen er babyen kan uavhengig produsere røde blodceller ved hjelp av jernbehandling.

Spesialisten, som bestemmer om utnevnelsen av transfusjon av røde blodceller, bør være basert ikke bare på nivået av hemoglobin i blodet, men også vurdere følgende faktorer:

 1. Tilstedeværelsen i barnet av sykdommene knyttet til sentralnervesystemet og vaskulær karakter.
 2. Symptomatologi.
 3. Muligheter for pasientens kropp for selvstendig gjenoppretting.
 4. Årsakene som førte til utviklingen av anemi.
 5. Muligheten for å bruke en annen behandling.

Erytrocytter senkes, hva de skal gjøre

Oksygenmetabolisme er en av de grunnleggende prosessene i menneskekroppen. Erytrocytter hjelper med å overføre oksygen i blodet, så deres indikatorer og volum er spesielt oppmerksom når du utfører en generell blodprøve.

Hvis det gjennomsnittlige volumet av erytrocytindeksene senkes, er det en patologi eller sykdom i voksen eller barnets kropp. Når den gjennomsnittlige konsentrasjonen av blodceller senkes, kalles denne tilstanden erytropeni.

Det kan oppstå ved ødeleggelse av hemoglobin i blodceller, dersom barnet har arvelige sykdommer.

Årsakene til at gjennomsnittskonsentrasjonen av røde blodlegemer er senket

Det er en indeks som indikerer volumet av gjennomsnittskonsentrasjonen av blodceller - MCV. For å identifisere årsakene som virket som reduksjon i røde blodlegemer i cellen, er det nødvendig å betale hovedoppmerksomheten til fargen på røde blodlegemer.

Når fargen blir blek, betyr det at blodet mangler jern. Noen ganger er en slik indikator årsaken til innvirkningen på blykroppen, noe som førte til en dårlig ytelse av benmarg.

Den gjennomsnittlige konsentrasjonen av erytrocytter er gitt i tabellen

 • på den første dagen fra 4,3 til 7,6;
 • opptil en måned fra 3,8 til 5,6;
 • fra en måned til seks måneder fra 3,5 til 4,8;
 • opptil 1 år fra 3,6 til 4,9;
 • opptil seks år fra 3,5 til 4,5;
 • fra 7 til 12 år fra 3,5 til 4,7;
 • i en alder av opptil 15 år fra 3,6 til 5,1;
 • fra 16 år for menn fra 4 til 5,1;
 • fra 16 år for kvinner fra 3,7 til 4,7.

Når gjennomsnittsvolumet senkes, indikerer dette at det er konsentrasjon av noen forandringer i blodet. En kvinne kan bli heldigere i dette tilfellet mer, siden hun kan vente på et barn. Den kvinnelige organismen i en slik periode holder det nødvendige volumet av fuktighet, derfor blir konsentrasjonen av en væske i en kropp litt fortynnet. I andre tilfeller bør du umiddelbart konsultere en lege og gjennomgå en fullstendig undersøkelse.

Hovedårsakene til at gjennomsnittsvolumet senkes

 • blodtap
 • anemi, i alle dets manifestasjoner;
 • mangel på jern;
 • når metastaser forekommer i ondartede svulster
 • alvorlig betennelse i kroppen
 • i slimete og myke vev er det en opphopning av overskytende vann;
 • leukemi, etc.

Sammensetningen av røde blodlegemer inkluderer hemoglobin (hb). Det er en kjemisk forening av perlejern og et globinspesifikt protein. Funksjonen av hb er å transportere oksygen til alle celler i menneskekroppen.

I lungene er det ustabil union av jernatomer med O, så strømmer den langs arterielt blod til alle organer og vev. I dette tilfellet blir han kvitt oksygen, og tar CO2, og allerede med venøst ​​blod kommer tilbake i lungene og kaster ut gassen som utskilles fra kroppen. Deretter gjentar prosessen.

Hvis barnet har senket hemoglobin, hva betyr det

Mange barn har anemi. Selv om det oftest påvirker nyfødte barn, da mødre hadde anemi under graviditet. I en nyfødt baby øker konsentrasjonen av kroppslegemer alltid, men så senker den.

Når et barn har dårlig ernæring, lite vitaminmat, og han går sjelden ut, selv en sunn person kan utvikle anemi. Når dette skjer, må du først være oppmerksom på babyens ernæring og hans gåregime.

Det er en slik indikator som ICSU. Det bestemmer gjennomsnittlig hemoglobin i røde blodlegemer. ICSU gjenspeiler konsentrasjonen av hemoglobin i erytrocytter. Hvor mye hemoglobin i hele cellen reflekterer ICSU. ICSU-analyse brukes til å diagnostisere noen anemi. Reflekterer ICSU i g / l.

Hvis ICSU er nedgradert, kan du:

 1. Antall erytrocytter er større enn deres metning med hemoglobin.
 2. Hvis syntesen av hemoglobin forstyrres, er denne sykdommen hemoglobinopati.
 3. Vannelektrolyttutveksling har forstyrrelser.
 4. Du har jernmangelanemi.
 5. Du er syk med thalassemi.

Behandling, når gjennomsnittlig volum, kalven senkes

Etter å ha gitt en generell blodprøve, fant du at volumet av røde blodlegemer ble redusert. Ikke umiddelbart oppleve, men bare kontakt en spesialist. Han vil bestemme årsaken til sykdommen og foreskrive riktig behandling. Når det oppstår betennelse i kroppen eller en infeksjon er til stede, vil legen foreskrive behandling med vitaminer og immunostimulerende midler.

På deg en hyperhydrering vil eksperten utnevne vanndrivende preparater eller til og med et spesielt diett som vil bidra til å holde opp en væske i burene. Et sterkt blodtap gjenopprettes ved hjelp av nødtiltak som er tatt på sykehuset. Hvis sykdommen er mer alvorlig, blir de behandlet på en poliklinisk basis under streng tilsyn av en lege. Slike tiltak er tatt med onkologiske sykdommer og alvorlig anemi.

For å øke den røde kroppstellingen, anbefaler folkemedisin slike urter

 • medinitsa medisinske;
 • blodets røtter;
 • blader av vill jordbær;
 • sorte bær bær;
 • rose hofter.

Jordbærbladene er beriket med jern, kobber, riboflavin, mangan og organiske syrer. Alt dette forårsaker en gemostimulerende effekt på kroppen. 1 ss. Skje bakken etterlater med 250 ml kokende vann. Infuse i 1,5 timer og deretter konsumere 0,5 kopper per dag. Ta avkoking i tre måneder.

Du kan lage en vitaminblanding. Bland svart-kirsebær, hundrose og jordbær, hver i henhold til st.lozhke. Hell i en termos i denne blandingen av en halv liter kokende vann og drikk etter et måltid tre ganger om dagen.

I blodet blir kalvene senket, så drikk slik avkok av lungrotens blader. 1 ss. en skje av denne urt og nettle 1 ts brygge med ett glass kokende vann. La brygge en halv time og drikk 1/3, 3 ganger daglig etter måltider, etter 60 minutter.

Følg våre anbefalinger, og du vil alltid være sunn.

Som indikert ved en reduksjon i gjennomsnittlig volum av røde blodceller

Som regel er pasienten kun opptatt av avviket fra normen som er angitt på analysens form. Og få mennesker tenker på hva som ligger bak den mystiske forkortelsen MCV, hva det betyr og hva den hematologiske indikatoren indikerer. Det er verdt å vurdere normer og mulige avvik for å forstå under hvilke forhold i kroppen det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter senkes.

Essensen av studien

Kanskje det er verdt å huske de kjente fakta:

 • Røde blodlegemer inneholder hemoglobin (hb);
 • erytrocyter bærer oksygen;
 • mengden hb avhenger av hvor sterk cellen vil holde oksygenmolekylet, transportere det til vevet;
 • hemoglobininnholdet i cellen påvirker størrelsen.

Definisjonen av MCV i analysen er en av måtene å diagnostisere effektiviteten av den røde blodcellen.

Gjennomsnittlig volum av erytrocyt gir et pålitelig bilde av cellens funksjonalitet og fungerer ofte som hovedparameter i differensialdiagnosen av anemi. Feil i studien hvis mulig avvikende struktur erythrocytisk celler (sigdcelleanemi), i dette tilfelle, i tillegg til MCV analyse av blodet videre ta hensyn til verdien av MCH og MCHC.

Indikasjon for avtale

MCV i analysen er bestemt til å forfine blodsammensetningen under de følgende betingelser:

 • metabolske forstyrrelser (endringer i ionbalanse i celler);
 • hemolytiske abnormiteter (anemi);
 • hemoglobinopati (syntesen eller dekomponeringen av hemoglobinmolekyler forstyrres);
 • myeloblastisk syndrom (utvikler seg når syntesen av erytrocytter forstyrres eller når celler av forskjellige størrelser produseres);
 • urimelig nedgang i immunitet
 • hormonell ubalanse;
 • metabolske forstyrrelser.

I tillegg til å diagnostisere sykdommer, vil indikasjonen for MCV-blodprøven være:

 • planlagt medisinsk undersøkelse;
 • hepatisk patologi;
 • forberedelse til kirurgisk inngrep;
 • gjennomføringen av kjemoterapi;
 • Tilstedeværelsen av blodsykdom i nære slektninger;
 • leukemi.

Under påvirkning av giftige stoffer (kjemoterapi), i tilfelle sykdom, vil mengden MCV i analysen avta eller øke. Ved å endre laboratoriedata bestemmer legen hvilken art og alvor den patologiske prosessen har.

Generelt aksepterte normer

Gjennomsnittlig MCV for voksne: 80-100 femtoliters - denne røde blodlegem anses som normal.

 • Hvis tallene er under normale, blir mikrocytose diagnostisert.
 • Hvis resultatet overstiger den angitte verdien, utvikler makrocytose.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter i blodet er ikke konstant, det varierer i livet til en person. Nedenfor er en tabell med normale referanseverdier for gutter og jenter under 12 år.

I ungdommer i puberteten og hos voksne avhenger MCV i blodprøven ikke bare på alder, men også på kjønn.

Som det fremgår av tabellene, varierer MCV i analysen ubetydelig og passer nesten alltid til gjennomsnittlig hastighet på 80-100 fl.

Hos gravide kvinner som er i ferd med å utføre foster, endres mange hemolytiske data, men størrelsen på røde blodlegemer forblir den samme. Avvik fra de allment aksepterte normene indikerer graden av patologi.

Grunner til nedgangen

Årsakene til at gjennomsnittsvolumet av erytrocyter er lavere er ganske mye:

 • dehydrering (med diaré, oppkast, store forbrenninger);
 • hypertonisk dehydrering (infusjon av et stort antall saltoppløsninger);
 • anemi mot en bakgrunn av hb-mangel (hypokromisk, mikrocytisk);
 • hemoglobinpatier;
 • noen medfødte sykdommer i blodet (thalassemia);
 • forgiftning med salter av metaller (kvikksølv, bly);
 • patologi av hematopoiesis (MCV senkes på grunn av uregelmessig form eller mindre størrelse på røde blodlegemer).

Redusere volumet av røde kropper er alltid et tegn på sykdommen. Hvis en person føler seg bra og det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer senkes, indikerer dette et latent forløb av den patologiske prosessen.

Årsakene til økningen

Enhver avvik fra normen indikerer utviklingen av den patologiske prosessen. En økning kan utløse følgende forhold:

 • hemolytisk anemi;
 • vitaminmangel (mangel på vitamin B12 og folsyre);
 • myelodysplastisk syndrom (forstyrrelse av funksjonen til hematopoietisk kimen);
 • rikelig blodtap (økt på grunn av det faktum at for å levere oksygen til vev i blodet vises store erythrocytisk celler og således reduserte totale diagnostisert erytrocytter);
 • hypotonisk dehydrering (reduksjon i antall salter i plasmasammensetningen);
 • nyrepatologi assosiert med økt permeabilitet av nyrefoster);
 • leversykdom;
 • endokrine lidelser;
 • tar visse stoffer (orale prevensjonsmidler, alkohol);
  røyke.

Makrocytose forårsaket av å ta medikamenter, alkohol eller røyking, har et gunstig kurs, og etter å ha stoppet inntaket av disse stoffene, gjenopprettes den normale frekvensen.

Økningen er ikke mindre farlig enn nedgangen. Store celler beveger seg ikke godt på kapillærene, derfor kan blodmangel bli oppdaget ved anemi av blod. Når fordelingen av erytrocytter i volum reduseres, med en normal verdi for venøst ​​blod, kan det være mangel på små perifere kar.

Er det mulig å falle økningen

I laboratoriepraksis er det tilfeller hvor gjennomsnittlig volum erytrocytter økes, og det er ingen tegn på skjult patologi. Et falskt positivt resultat oppstår i følgende situasjoner:

 • Ketoacidose i diabetes. I denne tilstanden øker antall erytrocytceller, og når det reagerer med reagenser i den elektroniske analysatoren, kan det være et falskt positivt resultat.
 • Kald agglutinering (liming) er mulig ved bruk av et tidligere frosset og dårlig oppvarmet materiale for å studere. Erytrocytene holder seg sammen fra kulde, og det elektroniske utstyret analyserer den dannede klumpen som et stort bur.

Falsk økning kompliserer diagnosen, slik at legen før deklarering av laboratoriedata alltid angir hvilket blod som ble undersøkt (fersk eller etter langvarig lagring). Hvis det foreligger mistanke om forvrengning av resultatet, blir pasienten tildelt en gjenoppgivelse av blod.

Noen ord om anisocytose

Ikke alle røde blodceller av en sunn person har samme størrelse. Normalt, i blodet bør være tilstede:

 • Makrocyter - 15%;
 • normocytter - 7%;
 • mikrocykler - 15%.

En liten økning i prosentandelen til fordel for normocytter anses å være normal og gir ingen bekymring, men hvis innholdet i mikrocytter og makro-celler har økt, kan følgende symptomer utvikles:

 • svakhet;
 • rask tretthet;
 • takykardi og arytmi;
 • følelse av mangel på luft;
 • smerte bak brystbenet;
 • et brudd på følsomheten i huden på ekstremitetene (følelsesløshet eller følelse av tannkjøtt).

I alvorlige tilfeller ligner symptomene på anisocytose lik kronisk hjertesvikt.

Patologi diagnostiseres ved mekanisk telling av erytrocytelementer i blodspredningen. Med samtidig økning av makro og mikrocytomer mot bakgrunnen av en reduksjon i normocytter, kan den elektroniske analysatoren vise normen. Å provosere et stort utseende av celler av forskjellige størrelser kan:

 • patologi av leveren;
 • mangel på jern;
 • fjerning av milten
 • erytrocytslam (lim flere elementer sammen);
 • beta-thalassemi.

Anizacidose har en gunstig prognose, og ved eliminering av provokerende faktorer gjenopprettes erytrocytformelen uavhengig, uten ytterligere terapi.

MCV i blodanalysen er en av indikatorene for gassutveksling i kroppen, og det anbefales ikke å ignorere de avviste avvikene. Det er viktig å huske at for store eller for små røde blodceller ikke fullt ut kan levere oksygenmolekyler til celler og vev utvikle en iskemisk prosess som negativt påvirker arbeidet med systemer og organer.

Hvordan er den gjennomsnittlige røde blodvolumet bestemt?

Blodige røde blodlegemer, som inkluderer hemoglobin, kalles erytrocytter. Funksjonene av røde blodlegemer er å flytte karbondioksid og oksygen, samtidig som næringsstoffer til kroppens celler. Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter måles av enheten MCV og bestemmes av den hematologiske analysatoren.

Norm og avvik

Hva er normen for røde blodlegemer hos jenter og menn. Hos menn er de inneholdte røde blodcellene litt redusert i volum enn hos kvinner. Derfor kan den øvre grensen for den mannlige halvdelen være nittifire femtoliters. Og det kvinnelige kjønnet er tillatt til nittifem.

Selvfølgelig kan røde blodlegemer ikke ha samme størrelse og form:

 • Normitet er den normale verdien, hvor MCV er mellom 80 og 100 femtoliters.
 • Hvis det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter er mindre enn 80 fl., Så er dette en microcite.
 • En anatocytose er overflødig nivå av røde blodpartikler av ikke-standard størrelse.

Formål og behov for MCV

Studien av gjennomsnittsvolumet av erytrocytter bestemmer to hovedmål:

 • diagnostisering av ulike typer anemi
 • brudd på vann-elektrolyttbalansen;

Denne MCV-studien krever ikke bestemte preparater - blod er gitt på tom mage. Indikatoren, som bestemmer MCV, går inn i den generelle blodprøven, foreskrives for metabolske forstyrrelser og ulike anemi.

MCV-analyse er indikert for alle typer anemi

øke

Hvis gjennomsnittlig volum erytrocytter økes: hva betyr dette? Blodsammensetningen inneholder antakelig et flertall av mokrocitov, det vil si visse celler med økt størrelse. Denne tilstanden oppstår med visse typer anemi, sjeldne leversykdommer, genetiske abnormiteter og myelodysplastisk syndrom.

I noen tilfeller er nyresykdom et brudd på vannelektrolyttmiljøet, noe som resulterer i økt gjennomsnittlig volum av erytrocytter. Med en slik patologi blir blodet uvanlig sterkt skarlagen. I tillegg til antall celler har form og størrelse noen betydning.

Anemi hos menn og kvinner kan manifestere, selv om de ikke overstiger den foreskrevne MCV-standarden, i tilfeller som akutt forgiftning og kraftig blødning.

Hva er årsakene til anemi hos voksne og barn:

 • røyking,
 • brukte stoffer som har effekt på nivået av hormoner i blodet;
 • bruk av alkoholholdige drikker;
 • mangel i kroppen av vitaminer av sammensetningen av gruppe B (hovedsakelig B 12) og folsyre.

senking

Redusert middelvolum av erytrocytter oppstår når hemoglobin kombineres med blodceller.

Hovedårsakene til lavt middel erytrocytvolum er:

 • blodtap
 • mangel på jern i blodet;
 • blod leukemi;
 • alle typer alvorlige inflammatoriske prosesser;
 • overflødig vann i slim og mykt vev;
 • metastaser i ondartede svulster.

I noen tilfeller observeres en slik reaksjon når bly er utsatt for menneskekroppen, dette fører til dårlig beinmargeprestasjon.

Hos barn fra fødsel til år er det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter i blodet tillatt i opptil ett hundre og tjuefem fl. En slik indikator anses ikke som en patologi, og du trenger ikke å søke hjelp fra en lege. Økningen i de røde blodcellene i de nedre grenser går gradvis opp med barnets alder, uavhengig av kjønn.

Hvis moren viste under graviditeten en slik sykdom som anemi, vil den nyfødte babyen få anemi, noe som fører til erytrocytose. I dette tilfellet utføres abnormt arbeid i benmargen, produseres et stort antall røde kropper. Ved for høye priser er det risiko for å utvikle kardiovaskulære sykdommer.

Hvis indikatoren for gjennomsnittsvolumet av erytrocyter senkes ved undersøkelse av blodprøven, betyr det at det er noe betennelse i kroppen eller en patologi som jernmangelanemi eller en sammenbrudd i syntesen av hemoglobin. Dehydrering fører også til en reduksjon av røde blodlegemer i blodet.

Dehydrering fører også til en reduksjon i erytrocytter

Symptomer med lave erytrocytter

Med et lite gjennomsnittlig innhold av røde blodlegemer, oppstår signifikante endringer i den normale livsaktiviteten til en person:

 • svakhet av hele organismen;
 • en konstant følelse av døsighet;
 • sløvhet og kronisk tretthet;
 • lavt blodtrykk;
 • hud kald og fuktig;
 • lys skygge på huden;
 • det er inhibering og redusert bevegelser og besvimelse;
 • det er en rask puls i en person;

Metoder for normalisering av nivået

For å gjenopprette normen for røde blodcellevolum, er det nødvendig å gjennomføre et behandlingsforløp som utpekes av en spesialist, inkludert folkemedisin.

For eksempel inneholder jordbærblader et stort antall nyttige stoffer, for eksempel jern, kobber, mangan og organiske syrer. Alt denne sammensetningen har stor innvirkning på menneskekroppen.

Oppskriften på forberedelsen av jordbærblader:

En spiseskje med bakken lader helle et glass kokende vann og insisterer en og en halv time. Etter at buljongen er infundert, må den påføres en halv kopp per dag, i tre måneder.

Men før behandlingen påbegynnes, er det nødvendig å identifisere hva som bidro til utviklingen av lavt innhold av røde blodlegemer.

Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer

Ved utførelse av en generell blodprøve, kontrollerer den hemolytiske analysatoren automatisk ca. 20 indikatorer, hvorav forkortelsene kan sees ved dekoding av laboratoriet. Blant dem er gjennomsnittsvolumet av erytrocytter en av de viktigste indikatorene som karakteriserer røde blodlegemer i kroppen.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter beregnes ved å dividere summene av røde blodcellevolumer i en del av blod ved deres nummer i en gitt del. Resultatene av evalueringen i forbindelse med andre erytrocytindekser brukes til å klargjøre årsakene til utilstrekkelig nivå av hemoglobin og diagnosen.

I form av resultatene er middelvolumet av røde blodlegemer indikert av MCV-symbolene. Avhengig av laboratoriet som utfører analysen, måles MCV i femtolitra (fl) eller kubikkmikrometer (μm3).

Norm av gjennomsnittlig volum av røde blodlegemer

Hos barn fra fødsel til år er normen av gjennomsnittsvolumet erytrocytter tillatt opp til 126 fl. Dette er ikke en avvik og krever ikke medisinsk inngrep. Den nedre grensen for normen for gjennomsnittsvolumet av erytrocytter øker med alderen på personen. Indikatoren er ikke avhengig av kjønn. Hos menn og kvinner over 18 år er normalverdien av MCV innenfor området 80 til 100 fl.

Det er situasjoner der, med uttalt tegn på anemi, er det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter innenfor det normale området:

 • betydelig blodtap
 • økt ødeleggelse av erytrocytter og samtidig økning i erytropoiesen i hemolytisk anemi;
 • en sammenbrudd i strukturen av hemoglobinproteinet i hemoglobinopati;
 • sykdommer forårsaket av utilstrekkelig produksjon av hypofysen, binyrene, skjoldbruskkjertelen og testikulære hormoner;
 • kroniske infeksjoner;
 • svulst.

Det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer er senket

Hvis det gjennomsnittlige volumet av erytrocyten senkes i dekoding av den generelle blodprøven, betyr det at røde blodlegemer inneholder utilstrekkelig hemoglobin eller modne erytrocytter ødelagt.

Blant årsakene til denne tilstanden av blod er de vanligste:

 • jernmangel anemi;
 • et brudd på hemoglobinsyntese i thalassemi eller sideroblastisk anemi.
Situasjonen når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter senkes opp, oppstår når en person forgiftes med bly, på grunn av brudd på beinmarvsproduksjon av røde blodlegemer.

Når kroppen er dehydrert, reduseres volumet av røde blodlegemer på grunn av tap av væske, noe som reflekteres i høst i MCV-indeksen.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter kan senkes i et barn til 73-75 fl. Mikrocytisk anemi er diagnostisert hos barn med fall i MCV under normen.

Økt gjennomsnittlig røde blodcellevolum

Hvis det i transkripsjonene av den generelle blodprøven overstiger MCV-indeksen over 100 fl, betyr dette at gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer økes. Årsakene til økningen kan være:

 • mangel på vitamin B12 eller mangel på folsyre når antall røde blodlegemer i blodet avtar, mens en betydelig økning i volumet;
 • utilstrekkelig nivå av skjoldbruskhormonproduksjon;
 • leversykdom;
 • en funksjonsfeil i benmarget med uttalt leukocytose.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter øker hos personer som misbruker alkoholholdige drikkevarer. I dette tilfellet, med et økt volum erytrocytter, forblir nivået av hemoglobin innenfor normale grenser. Denne funksjonen kan brukes til å diagnostisere alkoholisme. Etter å ha gitt opp alkohol, returnerer volumet av erytrocytter til normalt etter 3-4 måneder.

En liten økning i gjennomsnittsvolumet av erytrocytter forekommer hos røykere. En lignende situasjon observeres når man tar orale prevensiver, antitumormidler og noen antimikrobielle legemidler.

I nyfødte, barn i det første år av livet og gravide, finner man ofte en høy verdi av MCV-indeksen når man analyserer blod. Fenomenet er midlertidig og går alene uten bruk av medisinbehandling.

MCV-poengsummen vil ikke være komplett uten analyse av andre erytrocytindekser. Således er det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter ikke indicativt i den unormale form for røde blodceller. En integrert tilnærming til evalueringen av blodindikatorer tillater tidlig påvisning av begynnelsessykdommer og nøyaktig diagnose. Når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter endres på grunn av å ta medisiner eller dårlige vaner (røyking og alkohol), blir resultatene normalisert på egenhånd etter at årsakene er eliminert.

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocyter er senket: årsakene og hva det betyr

Erytrocytter - høyt spesialiserte bærere av oksygen og karbondioksid - en av de viktigste komponentene i blodet. Interessant, hvert sekund i kroppen dør og blir født mer enn 2 millioner nye røde blodlegemer. Men hva kan skje med kroppen vår hvis det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer er redusert, eller omvendt øker det gjennomsnittlige volumet av røde blodlegemer? Hvordan foregår forskning på antall røde blodlegemer, og hva er tallverdien som anses som normal, og som er lav?

studie

Antallet erytrocytter bestemmes av den utvidede blodanalysen. Ofte i form av resultatet, kan du finne strengen mcv med noen numerisk verdi, som betyr gjennomsnittlig antall røde blodceller.

Navnet MCV gikk fra engelsk gjennomsnittlig kroppslig volum, og for en måleenhet anses det å være en mikrometer kubisk eller i en fl-femtoliter. For beregning blir det gjennomsnittlige volumet erytrocytter (ESR) tatt, som deretter deles av summen av volumene av røde blodlegemer i en del blod ved deres nummer i denne delen.

I tilfelle når gjennomsnittsvolumet av røde blodlegemer senkes, utføres flere, mer spesialiserte studier for å finne ut hva dette betyr, og hvilke avvik som kan føre til dette.

For tiden er det flere tester med en reduksjon i blodverdien av mcv. Disse inkluderer gjennomsnittlig hemoglobininnhold i erytrocyten, hvor verdiene varierer avhengig av pasientens alder, og samtidig er det helt uavhengig av kjønn. Også størrelsen og fargen til blodkroppene for blodvolumet som undersøkes, analyseres.

Indikatorer for erytrocytter er:

økt verdi, så kalles det makrocytose (100 eller mer) - erytrocytter er større enn nødvendig;

normal verdi - normocytose (80-100);

en lavere verdi - mikrocytose (80 eller mindre).

Det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter i blodet varierer avhengig av pasientens alder. For eksempel er det for en nyfødt 95-121 fl, og allerede på den 14. og 30. livsdag, 88-124 fl. Barn som har fylt 1-5 år skal ha 73-85 fl, og for et voksen menneske 20-65 er normen 80-100 fl.

Redusert verdi

I tilfelle at gjennomsnittlig volum reduseres, snakker de om anemi, det vil si mangel på hemoglobin i blodet.

De vanligste årsakene, når røde blodlegemer er under normen, er:

Mangel på jern eller jernmangel anemi. Denne form for anemi er uten komplikasjoner og har den enkleste behandlingen i forhold til andre typer anemi. Hvis hemoglobin senkes i barnet og årsaken til mangel på jern er etablert, foreskrives barnet et spesielt diett med gjentatt blodprøve etter en måned. Hvis et barn ikke får hemoglobin etter en måned, men omvendt, da blir han sendt til hematologen og foreskrevet medisinering.

Sideroblastisk anemi. Også forbundet med jernmangel, reagerer godt på vitamin B-terapi6. Denne typen anemi utvikler seg ganske raskt og krever umiddelbar handling, det verste resultatet av en slik diagnose kan være døden.

Thalassemia er en genetisk sykdom. Årsaken til anemi er et brudd på produksjonen av hemoglobin.

Forgiftning med bly. Ved blyforgiftning, reduseres gjennomsnittlige verdier av erytrocytter på grunn av at benmarg begynner å fungere, og det oppstår forstyrrelser når kroppen produserer hemoglobin.

Dehydrering av kroppen. Dette skyldes tap av væske i kroppen, noe som negativt påvirker blodprøven.

Noen ganger er det situasjoner når det gjennomsnittlige volumet av erytrocytter ikke senkes, men ligger innenfor grensene for normen, men samtidig er det tydelige tegn på anemi. Ofte skjer dette hvis det er:

Tilstedeværelsen av en ondartet svulst;

Tilstedeværelsen av kroniske infeksjoner;

betydelig tap av blod;

Tilstedeværelsen av sykdommer som forårsaker utilstrekkelig produksjon av hormoner.

Hvis mcv er nedgradert i analysen, er det nødvendig med en kvalifisert konsultasjon av behandlingsterapeut eller hematolog.

Økt verdi

Hvis indikatorene for gjennomsnittsvolumet av erytrocytter økes, kan dette bety en funksjonsfeil i kroppen. Årsakene til at mcv blir forhøyet er:

defekt i arbeidet med rødt benmarg.

Skjoldbruskkjertelen produserer en utilstrekkelig mengde hormoner;

B-vitaminmangel12. Spesielt negativt påvirker dette underskuddet barn under 2 år. I denne alderen må du fokusere på bruk av matvarer som inneholder store mengder vitamin B12, for eksempel rømme, egg, lever, biff og andre.

Mangel på folsyre.

Røyking. Ved røyking frigjøres en betydelig mengde karbondioksid, noe som forverrer overføringen av blod i kroppen, noe som fører til en forringelse i oksygenforsyningen. Røykende kvinner er mer utsatt for respiratoriske sykdommer, noe som kan være årsaken til økte antall røde blodlegemer.

Mottak av prevensjonsmidler og hormonpreparater.

Inflammatoriske prosesser i kroppen. Det kan føre til smittsomme sykdommer som forårsaker et virus, eller en slags sopp.

Alkoholisme. Indikatoren mcv i dette tilfellet kan bringes tilbake til normal, for dette er det nok i 100 dager å ikke drikke alkohol. Det er verdt å si at i dette tilfellet øker kun mcv-verdiene, og hemoglobinverdien forblir innenfor det normale området.

Det er en versjon som tar antidepressiva i lang tid kan føre til at indikatorene blir høyere, men for øyeblikket er denne versjonen under studien.

Økningen av erytrocyter i blodet kan være midlertidig, ikke med noen avvik eller patologier. Denne situasjonen kan føre til:

beliggenhet i høylandet;

overdreven mental eller fysisk arbeid;

Etter at disse faktorene er eliminert, vil slike viktige indikatorer for røde blodlegemer som deres gjennomsnittlige volum tilbake til det normale.

Les Mer Om Fartøyene