Effektive legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen i nedre lemmer

Forberedelser for å forbedre blodsirkulasjonen i underlivet er kun foreskrevet av legen. Poenget er at det er behov for en integrert tilnærming, siden et slikt problem ikke er en egen sykdom, men en sammenhengende. I tillegg påvirker den forstyrrede blodsirkulasjonen i beina den generelle helsen til pasienten. Benene griper ofte kramper, en person føler seg alltid kald i dem, og det mest ubehagelige er deres utseende. Gjennom huden skinner stjernene, som er et direkte signal om åreknuter.

Hva forårsaker blodsirkulasjon?

Hvis blodsirkulasjonen i beina er forstyrret, kan dette føre til ubehagelige konsekvenser: skade på nerveender, levende vev og ødeleggelse av blodkarets vegger. Spesielt er denne situasjonen farlig for pasienter i mellom og alder.

Stagnasjon av blod i lemmer kan forekomme av flere grunner:

 1. Til dato er de vanligste forstyrrelsene i perifer blodstrøm. I dette tilfellet akkumuleres fettbelegget på veggene på karene, fryser der og forhindrer blodet i å sirkulere normalt. En slik prosess forårsaker aterosklerose.
 2. Den samme sykdommen kan provoseres og gis livsstil: Konstant bruk av fettstoffer, avhengighet av sigaretter og alkohol. En stor rolle er spilt av menneskelig mobilitet - jo mindre er det, jo høyere er risikoen for sirkulasjonsforstyrrelser i nedre ekstremiteter.
 3. Forekomsten av et problem med blodstrømmen kan utløses ved visse sykdommer: overvekt, diabetes, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og andre lignende interne sykdommer.
 4. Hvis pasienten har tatt medisiner fra bestemte grupper i lang tid. De kalles bare betablokkere.

Alle disse faktorene forårsaker et brudd på blodsirkulasjonen i bena. For å unngå en slik ubehagelig situasjon, er det derfor verdt å ta hensyn til din livsstil, kontrollere produktene som faller på bordet og gjøre sport. Det er noen beinøvelser som bidrar til elasticiteten til fartøyene. De hjelper også den aktive blodstrømmen. Men umiddelbart er det verdt å merke seg at ingen trening ikke vil hjelpe hvis du hele tiden spiser mye fettstoffer, drikker alkohol og legger til alle disse sigaretter.

Hvordan forbedre sirkulasjonen i bena med medisinering

Behandling i denne situasjonen, i utgangspunktet, bør begynne med en lege konsultasjon. Ved første mottak legger eksperten oppmerksomhet på hudens farge på beina - huden kan være rød eller blå. I tillegg blir pasienten spørsmålstegn ved mulige nummenhet og prikkende opplevelser. Hvis disse symptomene blir observert, sendes pasienten til undersøkelse.

Basert på resultatene kan legen foreskrive følgende stoffer for å forbedre blodsirkulasjonen i bena:

 1. Angioprotectors. Er rettet mot mikrosirkulasjonsforbedring. Ved hjelp av dem normaliseres fartøyets permeabilitet, veggene returnerer normal metabolsk aktivitet. Til slike preparater bærer doxi-kjem, kurantil, pentoksifillin, persantin, radomin, trental, vazonitt og flexital.
 2. Legemidler med lavmolekylær dextran. Jeg bidrar til å tiltrekke seg ekstra blodvolum. Den kommer fra det intercellulære rommet til høyre blodstrøm. Således forbedrer blodets fluiditet. Denne kategorien inneholder slike legemidler som rheopolyglucin og reomacrodex.
 3. Preparater som inneholder prostaglandin E1. De bidrar til å forbedre blodstrømmen, normalisere mikrosirkulasjonen og fremme elastisiteten til røde blodlegemer. Også deres handling er rettet mot behandling av blodpropp, utvidelse av blodveiene. Denne effekten gir lav perifer motstand av blodkar, slik at blodet sirkulerer fritt over dem. I tillegg normaliserer pasienten blodtrykket. Vanligvis er vasaprostaner foreskrevet for slike formål.
 4. Kalsiumkanalblokkere. Hvis blodsirkulasjonen i bena er forstyrret. Det er en mer global påvirkning, som påvirker hjernens fartøy. De mest populære stoffene er norvaks, kordafen, captivitis, cordaflex, foridon, adalat, lacipyl og stamlo.
 5. Spasmolytika av myotrop administrering. De bidrar til å utvide blodkarene slik at blodet kan sirkulere fritt over dem. Imidlertid har slike legemidler ikke en fullverdig effekt i aterosklerose, men de lindrer godt spasmer. Eksempler på slike legemidler er eufillin, midokalsam, halidor og cavinton.
 6. Legemidler på naturlige råvarer. Ikke rart at mange mennesker gir preferanse til naturlige komponenter, på grunn av hvilke folkefond er så populære. I motsetning til syntetiske stoffer, gjør phytotherapy mindre skade på kroppen, selv om det virker langsommere. Slike medisiner er foreskrevet for å utrydde bein sykdommer. Ofte er det tanakan og bilobil.

Andre legemidler

Bioflavonoider er rettet mot å utvikle elastisiteten til røde blodlegemer, noe som bidrar til å forbedre blodets flytegenskaper. Ved å ta slike medisiner, forbedrer kapillær blodstrøm også.

Ganglioblokatory utnevne i tilfelle at det er behov for å utvide arterioles, venules og små årer. Slike medisiner bidrar til å gjenvinne blodtrykket. Når det gjelder nedre ekstremiteter, bidrar de til jevnt fordelt blodvolum. Det kan være temohin, dimecolin, pyrilene, kamforium, pentamin og pachycarpin.

Det er en annen kategori av narkotika som kan bidra til å løse dette problemet - alfa-blokkere. Slike rusmidler påvirker hele kroppen på en komplisert måte, noe som bidrar til utvidelsen av karene ikke bare i beina, men også i hud og indre organer. Dette gjelder spesielt for arterioler og prekapillarier. Her kan legen foreskrive fentolamin, sermion, pyrroxan, nilogrin eller prazosin.

For å hjelpe fartøyene å øke, kan legen foreskrive stimulanter for dopaminreseptorer.

De har bare en slik effekt på sirkulasjonssystemet. Dermed blir blodstrømmen stimulert, noe som betyr at den nødvendige mengden væske vil strømme inn i nedre ekstremiteter. Et av disse stoffene er pronoran.

Hvis det er nødvendig å øke blodsirkulasjonen spesielt i beina, så har andre medisiner blitt utviklet for slike formål:

 • escusin - i komposisjonen er det en hestkastanje som hjelper med åreknuter og kramper;
 • Venza - har antiexudativ, dekongestanter, kapillyaroprotektornoy, venøs tilbake, så effektiv i behandling av ikke bare de venøse blodårer, men også i flebitt hemorroider;
 • askorutin - atioksidant, som har som mål å bekjempe kapillær skjørhet, så veldig bra for revmatisme, hemoragisk diatese, meslinger, kapillyarotoksikoz, araknoiditt, skarlagensfeber, og, selvfølgelig, med åreknuter.

Naturligvis bør alle de ovennevnte legemidlene kun foreskrives av den behandlende legen. Faktum er at noen medisiner har egne kontraindikasjoner og bivirkninger. Først av alt, hva er verdt å tenke på, en allergisk reaksjon på en av bestanddelene av stoffet. I tillegg har hvert legemiddel sin egen påvirkningssfære. Derfor er konsultasjon av en lege, og om nødvendig, diagnostikk, bare obligatorisk. Også en samtale med en lege vil bidra til å velge den optimale formen for medisin: salve eller piller.

Tradisjonell medisin

Det bør umiddelbart angis at folkemidlene vil være effektive i tilfelle at problemer med bena har en enkel grad. Med en mer alvorlig sykdom uten lege kan det ikke.

Du kan prøve følgende prosedyrer:

 1. Om morgenen føttene er tungt smurt sitron. Ikke bruk sokker eller sko til juice er helt absorbert i huden.
 2. Til fots blodstrømmen vil det være nyttig å ta fotbad, med tillegg av avkok fra roten av ayr. I dette tilfellet er det også nødvendig at huden absorberer væsken så mye som mulig.
 3. Vel hjelp bad med kamille, nese, oregano, solbærblad, timian og snor.
 4. Fra varicose well ground paprika, brygget i varmt vann. Ta dette legemidlet 3 ganger daglig, og behandlingsforløpet er 14-20 dager.

Mange moderne mennesker for å forbedre blodsirkulasjonen i beina er mer styrt av reseptene for tradisjonell medisin. Generelt er det ingenting galt med dette, men det er bedre å bruke kompleks behandling. Det vil si å ta medisiner av tradisjonell og tradisjonell medisin. For det første vil det tillate å oppnå større effekt, og for det andre vil resultatet komme mye raskere.

Hvordan forbedre sirkulasjonen i beina, endre livsstilen

Dårlig blodsirkulasjon kan påvirke hele kroppen negativt. Det kan påvirke hjernen, forårsaker tretthet, svimmelhet, tap av minne, hyppige og uforklarlige hodepine. Det kan også påvirke hjertet, forårsaker brystsmerter, manglende evne til å utføre enkle aerobiske aktiviteter som klatring av trapper uten kortpustethet. øker blodtrykk og kolesterol.

Infarkt og slag er de viktigste risikoene for dårlig blodsirkulasjon.

Pasienter behandles ofte av leger med spørsmålet om hvordan å forbedre sirkulasjonen i bena. De fleste av dem har noen (eller alle) symptomer på alvorlige problemer med årer og arterier.

Tegn på arteriell og venøs insuffisiens

Symptomer og tegn på dårlig sirkulasjon kan omfatte:

 • Nummenhet eller prikking i hender, føtter eller fingre.
 • Endring i hudtemperatur (kalde hender, føtter og ører).
 • Tretthet.
 • Hårtap.
 • Svimmelhet.
 • Tørrhet i huden.
 • Hevelse i bena, hender og (eller) fingre.
 • Åreknuter, ben- og håndsår.
 • Hodepine.
 • Forverring av libido.
 • Kløe, spesielt kløe i huden på hender og føtter.
 • Endringer i hudfarge (det blir blekere, blåaktig eller rødaktig, denne tilstanden kalles cyanose - et tegn på utilstrekkelig oksygenlevering).
 • Kramper i bena, skinker eller hender under enhver aktivitet.
 • Smerter i beina eller halte.
 • Dårlig anerkjennelse av temperatur og smerte.
 • Inkonsekvent pust.
 • Uregelmessig hjerteslag.
 • Dårlig minne.

Årsaker til patologi

Problemer med sirkulasjonssystemet kan skyldes visse sykdommer (karakteristisk, hovedsakelig for eldre) og livsstilsfaktorer.

Vanlige faktorer som bidrar til sirkulasjonsforstyrrelser, er tobakkrygge, alkohol, koffein, dårlige spisevaner, utilstrekkelig fysisk trening og sitte i en sittestilling uten å bevege seg lenge.

Medisinske årsaker til dårlig blodsirkulasjon:

 • graviditet;
 • komplikasjoner fra den overførte sykdommen;
 • diabetes mellitus;
 • dårlig ernæring;
 • høyt kolesterol;
 • skjoldbrusk sykdom;
 • vektøkning;
 • høyt blodtrykk;
 • hjertesykdommer;
 • gynekologiske sykdommer;
 • forstyrrelser i blodkar
 • arterielle og venøse lidelser;
 • herding av arteriene (aterosklerose);
 • intermittent claudication;
 • tromboflebitt;
 • nervøse lidelser;
 • anemi,
 • choking;
 • bronkitt;
 • lungebetennelse;
 • emfysem;
 • spiseforstyrrelser;
 • matallergi.

Metoder for å bekjempe blodstrømssykdommer

For leger er det ikke et problem å gi pasienten råd om hvordan å forbedre sirkulasjonen i beina, fordi brudd i sirkulasjonssystemet kan behandles ved hjelp av medisiner, samt livsstilsendringer, samt alternative terapier. Målet er å forhindre sirkulasjonsproblemer, for å lindre smerte.

Mild tilfeller av mishandling krever vanligvis et aerobt treningsprogram, et sunt kosthold og lavdose aspirin. På apotek er over-the-counter medisiner tilgjengelig, for eksempel aspirin, pentoksifyllin og heparinoid kremer, som kan være nyttige for små sirkulasjonsforstyrrelser.

Kirurgiske prosedyrer, som flebektomi, hjelper personer med alvorlige sirkulasjonsforstyrrelser i beina. Vitamin B6 og B12, vitamin C, vitamin E, niacin og magnesium er nyttige for å forbedre blodsirkulasjonen i bena. I tillegg til legemiddelbehandling, er legene ofte foreskrevet til pasienter som er interessert i hvordan å forbedre sirkulasjonen i bena, fysioterapi og hydroterapi.

Slutte å røyke

Avslutte røyking er en av de viktigste anbefalingene for røykere med dårlig blodsirkulasjon, da denne dårlige vanen forårsaker herding av arteriene og kronisk sammenbrudd av blodårene. Nikotin og karbonmonoksid inneholdt i sigaretter påvirker blodkarene som er relatert til normal blodstrøm. Når dette skjer, begynner fett og plakk å holde seg til veggene på fartøyene, og "hamre" dem.

Avslag på alkoholmisbruk

I tillegg til å slutte å røyke, er det andre måter å forbedre sirkulasjonen i beina, beseire dårlige vaner. Det er nødvendig å nekte fra store doser av alkohol, fordi alkohol gjør endotelet og glatt muskulatur kontrollere blodstrømmen.

Normalisering av vekt

Overvekt fører til en ekstra byrde på sirkulasjonssystemet, og øker også risikoen for høyt blodtrykk og økte kolesterolnivåer i blodet betydelig. Alle disse konsekvensene av fedme, i kombinasjon, fører til svært vanlige problemer med kardiovaskulærsystemet hos fete mennesker.

Dårlig blodsirkulasjon i beina: hva du skal gjøre og hva betyr tradisjonell medisin vil hjelpe

En av de enkleste og mest effektive måtene til tradisjonell medisin med dårlig blodsirkulasjon er den variable bruken av varmt og kaldt vann for underekstremiteter.

Neddykkelse av nedre lemmer i varmt vann (ca. 40 grader) vil stimulere utvidelsen av karene nær overflaten av huden, noe som fører til at blodet strømmer til huden og regulerer kroppstemperaturen.

Etter at underekstremitetene ble utsatt for varmt vann, vil nedsenking av føttene i kaldt vann (fra null til 10 grader) føre til at blodkarene blir redusert. Dette vil forhindre utstrømning av blod fra huden og opprettholde riktig kroppstemperatur. Gjenta denne prosedyren flere ganger hjemme, du kan normalisere blodtilførselen til beina, forbedre hudtonen og akselerere oksygentilførselen til kroppens vev.

Massasje, akupunktur

Ifølge American Association of Massage Therapy kan massasje øke blod og lymfesirkulasjon i menneskekroppen. Men effekten av massasje går utover bare å forbedre blodstrømmen; Massasje kan også forårsake forandringer i blodet. Oksygenkapasitet av blod kan øke fra 10 til 15 prosent etter en massasje.

akupunktur master, samt massasje terapeuter, kan forbedre en persons helsetilstand, lider av dårlig sirkulasjon i bena. Hva å gjøre i tilfelle dette problemet vil masteren av akupunktur si bare etter en nøye undersøkelse av pasienten. Tross alt kan dårlig blodsirkulasjon i beina skyldes flere forskjellige forhold. Og hver tilstand krever injeksjon av visse punkter, selv om det er flere vanlige punkter.

Noen av disse vanlige punktene refererer til kolon, lever, milt og blære. Etter akupunktur økten kan bli følt kløe, svie og forbigående nummenhet på stedet der nålen er.

fysisk trening

Mangel på fysisk aktivitet er en av hovedårsakene til dårlig sirkulasjon i bena. Deltakelse i fysisk aktivitet, spesielt aerobic aktiviteter som rask gange, sykling og svømming, forbedrer blodsirkulasjonen i bena og andre deler av kroppen.

Ifølge en studie fra 2000 hadde hypertensive pasienter som utførte aerobe øvelser en signifikant økning i kapillær tetthet. Kapillærene er små blodkar, gjennom hvilke oksygen overføres til kroppens vev. De optimaliserer blodsirkulasjonen til en person, skaper nye kanaler for blodstrøm og oksygenlevering.

Riktig ernæring

En 2004 studie publisert i American Cardiology Journal fant at når røykere ble injisert med vitamin C, økte blodsirkulasjonen sin. Vitamin C er ansvarlig for produksjon og "reparasjon" av blodkar, noe som er viktig for blodsirkulasjonen.

Vitamin C finnes i de fleste frukter og grønnsaker. Så du trenger å spise mer modne sitrusfrukter, kiwi, mango, bær og meloner, og ikke forsømmelse grønne grønnsaker. Øke inntaket av vitamin E også forbedrer blodsirkulasjonen, fordi det utvider blodkarene og hindrer at blod levrer seg.

Vegetabilske oljer og grønne bladgrønnsaker er de viktigste kildene til vitamin E, i tillegg til mandler, jordnøtter, hasselnøtter og solsikkefrø. I 1992 fant forskerne at administrasjonen av omega-3 fettsyrer til rotter i form av fiskeolje økte blodstrømmen til leveren.

Mens mettet fett forårsaket akkumulering av plakk i arteriene og redusert blodsirkulasjon, omega-3 fettsyrer, faktisk forbedret blodsirkulasjonen og forhindret hjertesykdom.

Den beste kilden til langkjede omega-3 fettsyrer er sjømat, særlig abbor og atlanterhavslaks. Bløtdyr, reker og hummer inneholder omega-3 fett, men i mye mindre mengder enn fisk. Vitaminer er kjent for å spille en viktig rolle i cellens metabolisme.

En studie fra 2011 viste at to års daglig inntak av folsyre og vitamin B-12 økte blodsirkulasjonen hos personer med hjertesykdom. Folsyre er tilstede i grønne grønnsaker, peanøtter og erter. B-12 finnes i store mengder i fisk, kjøtt, egg og meieriprodukter.

Urter og tilsetningsstoffer

Cayenne pepper er mye brukt som et krydder i matlaging. Det er imidlertid også et populært folkemåte i India, Kina, Japan og Korea. Også, cayenne pepper brukes av moderne naturopater og herbalists for å lindre fordøyelsesproblemer, muskler og ledd smerter, og å eliminere dårlig sirkulasjon i beina.

Hva skal jeg gjøre med cayenne pepper? Bruk det som krydder for mat (i rimelige mengder, selvfølgelig, fordi det er veldig varmt). Cayenne pepper forbedrer blodsirkulasjonen, reduserer blodproppene, reduserer blodtrykket og forstyrrer utviklingen av aterosklerose. Så sier naturpatienten, Sharol Tilgner, i sin bok "Herbal Medicine from the Heart of the Earth." Dette middelet er best egnet for folk som alltid er kalde føtter.

Mens tradisjonell medisin kan forbedre blodsirkulasjonen, er det nyttig å forstå årsakene til forverring av blodsirkulasjonen. Dette problemet kan være sekundært til en rekke forhold, og eliminering av den underliggende årsaken kan bidra til å lindre symptomene på dårlig sirkulasjon i beina. Hva kan jeg gjøre for å diagnostisere en sykdom som fører til smerte og hevelse i bena? Å ta kontakt med lege-phlebologist. Han vil foreskrive en effektiv behandling.

Vaskulære legemidler og salver for å forbedre sirkulasjonen i bena

For behandling av dårlig blodsirkulasjon fungerer kombinasjonen av "fysiske øvelser pluss medisiner" best. Men ikke alle mennesker har mulighet eller tilstrekkelig tankegang til regelmessig å delta i sport. Derfor er den vanligste metoden for å behandle sirkulasjonsproblemer vaskulære legemidler for å forbedre sirkulasjonen i bena.

Ofte er et utpekt vaskulært stoff pentoksifyllin i tabletter. Utenlandske studier av effektiviteten av dette stoffet har blitt blandet. Noen studier rapporterte en liten effekt på gangevnen; andre fant at dette legemidlet forbedrer motoraktiviteten betydelig hos personer med vaskulære sykdommer. Medikamentet cilostazol lindrer symptomene hos mange mennesker med dårlig blodsirkulasjon.

Det er imidlertid et dyrt stoff, og for øyeblikket er det kun anbefalt for pasienter med moderat og alvorlig intermittent claudication som ikke svarer på aspirin eller mindre kostbar behandling.

Andre legemidler

Antiaggreganter reduserer risikoen for blodpropper. De fleste pasienter med perifer arteriell sykdom bør ta et antiplatelet stoff. Den vanligste antiaggreganten er aspirin. Alternativt, hvis du er allergisk mot aspirin, kan legen din anbefale klopidogrel (Plavix).

Studier viser at tilførsel av et antikoagulant medikament, som for eksempel warfarin mot antiplatelet, ikke bidrar til å forhindre hjertekomplikasjoner i karsykdommer, og kan til og med øke risikoen for livstruende blødning.

Bruk av salver

Sammen med vaskulære legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen i bena, anbefaler leger vanligvis pasienter å lindre smerter og kløe i beina med ulike spesialiserte geler, kremer og salver.

De stimulerer mikrosirkulasjonen, forbedrer ernæringen av underlivsvev og deres trofiske, bidrar til å forbedre elastisiteten til venene i venene. De mest populære rettsmidler inkluderer: Troxevasin, Venolife, Troxerutin og Venoruton.

Kirurgiske metoder

Før pasienten tilbys en kirurgisk metode for å gjenopprette blodsirkulasjonen i beina - poliklinisk phlebectomy - vil legen vurdere pasientens tilstand for å se om det er varicose og hvor alvorlig det er.

Også for diagnose av pasientens tilstand før operasjonen vil bli brukt:

 • test for antistoffer;
 • test for blodsukker;
 • en blodprøve for tegn på blodpropp
 • ultralyd;
 • datatomografi;
 • tester for blodtrykk i beina.

Prosedyren krever små snitt (mindre enn 2-4 mm) under lokalbedøvelse, slik at kirurgen kan komme til de skadede årene og fjerne dem. Ambulatorisk flebektomi avsluttes vanligvis innen en time, avhengig av størrelse, plassering og kompleksitet av åreknuter.

Etter phlebectomy kan pasienten foreskrives vaskulær medisin for en stund for å forbedre sirkulasjonen i bena. Hvis operasjonen har vært vellykket og sirkulasjonen har gjenopprettet, vil phlebologisten avbryte prosedyren.

Forberedelser for forbedring av blodsirkulasjonen

Perifert blodsirkulasjon er en uavbrutt prosess med blodsirkulasjon i små årer og arterier, kapillærer, samt arterioler og venules. En rekke faktorer fører til brudd på blodsirkulasjonen, blant annet: tumorer, traumer, hjerte og karsykdommer, nyresykdommer, metabolske forstyrrelser, etc.

Tegn på nedsatt blodsirkulasjon kan være: smerte i bena, hevelse, misfarging av lemmer, hodepine, hørselsproblemer, ubalanse, følelsesløp i ekstremiteter, etc.

Behandling av nedsatt blodsirkulasjon

Ved nedsatt sirkulasjon forekommer følgende sykdommer:

 • arteriell og venøs hyperemi
 • trombose
 • ischemi
 • stasis
 • emboli
 • åreknuter
 • Raynauds sykdom

For behandling må du avgjøre den nøyaktige årsaken og avhengig av det, foreskrive medisiner. Ved akutte lidelser kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep. I tillegg bør behandlingen kombineres med riktig ernæring (spise mat lite fett og salt), gir opp dårlige vaner (røyking og alkohol) og sette inn spesielle prosedyrer for å forbedre blodstrømmen (vibrasjon terapi, elektromagnetisk terapi, etc.).

Forberedelser for forbedring av blodsirkulasjonen

For å forbedre blodsirkulasjonen brukes følgende grupper av legemidler:

1) Narkotika som forbedrer mikrosirkulasjonen - denne gruppen medikamenter virker på karene i mikrosirkulatorisk sengen. Resultatet blir at fartøyene ekspanderer, og blodet blir mindre viskøst. Som regel brukes narkotika i denne gruppen til sirkulasjonsforstyrrelser mot en bakgrunn av ulike sykdommer (diabetes mellitus, aterosklerose):

2) Prostaglandin E1-preparater - legemidler i denne gruppen har en positiv effekt på mikrosirkulasjon og blodstrøm, og har også en antihypertensiv effekt:
vazaprostan

3) Kalsiumkanalblokkere brukes hovedsakelig for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen. De forbedrer mikrosirkulasjonen av blodkar og begrenser skaden på hjernevævet. Disse inkluderer:

 • Cinnarizine
 • logimaks
 • nafadil
 • Nimotop
 • tsinnasan
 • breynal
 • norvaks
 • arifon
 • cordipin
 • foridon
 • Nifecard
 • kordafen

4) Preparater av dextran med lav molekylvekt - medisiner i denne gruppen har en positiv effekt på blodfluiditeten ved å tiltrekke ytterligere volumer blod fra det intercellulære rommet. Disse inkluderer:

 • reomakrodeks
 • gemostabil
 • reopoligljukin

5) Myotropisk antispasmodik - denne gruppen medisiner utvider blodårene og slapper av glatte muskler. Myotrope antispasmodika viser høy effektivitet med spasmer av cerebral kar:

6) Fytomedikasjon - legemidler som er opprettet på grunnlag av plantemateriale. Fytopreparasjoner viser høy effektivitet i sykdommer i cerebral fartøy, samt med utrydding av aterosklerose og endarteritt. Disse inkluderer:

7) Alpha-adrenoblokker - legemidler i denne gruppen bidrar til bedre blodtilførsel til perifert vev. Disse inkluderer:

8) Ganglioblokatory - disse stoffene forbedrer blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter, og har også en utprøvd hypotensiv effekt (redusere trykk):

9) Bioflavonoider er stoffer av vegetabilsk opprinnelse som forbedrer blodstrømmen og forbedrer tilstanden til blodårene:

10) Stimulerende midler av dopaminreseptorer - denne gruppen medikamenter har en effekt på dopaminreseptorer, som igjen fører til vasodilasjon. Forbedre blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter - Pronoran.

Forberedelser som forbedrer blodsirkulasjonen i karene i nedre ekstremiteter

I de senere år har vaskulære sykdommer blitt vanligere. På grunn av blokkering av årer, er død eller funksjonshemning hyppig. Å eliminere disse problemene vil hjelpe riktig valgt behandlingsmetode ved hjelp av effektive medisiner. Vaskulære legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen i bena bør bare foreskrives av en spesialist. Slik kan du oppnå et godt resultat uten å skade helsen. Om typer slike legemidler og deres effekter på menneskekroppen, snakker vi om i denne artikkelen.

Klassifisering av midler

På grunn av innsnevring av fartøyene, kan ulike patologier utvikle seg i kardiovaskulærsystemet, i lemmer og andre organer. Vasodilatormedikamenter forhindrer ikke bare destruktiv endring, men hjelper også til raskt å gjenopprette blodsirkulasjonen og skadet vev som har blitt utsatt for hypoksi.

Den mest praktiske og informative er klassifiseringen av legemidler etter deres virkemåte. De raskeste vasodilatoregenskapene er som følger:

 • Nitrogenoksyd. Når du kommer inn i blodet, frilager det frie radikalet øyeblikkelig musklene. Effekten av dette stoffet er kortvarig, men svært effektiv. Det gir kort tid å fjerne spasmer av blodkar, for eksempel med angina pectoris, gjenopprette blodsirkulasjonen og unngå hjerteinfarkt. Legemidler som inneholder dette stoffet: isosorbiddinitrat, nitroglyserin, nitron-forte.
 • Magnesiumsulfat. Reduserer mobilaktiviteten til kalsiumioner, som er ledere av spasmolytiske signaler. Den skyver dem ut av rommet mellom cellene. Reduserer spenningen av adrenoceptorer, som også stimulerer kontraktil muskelaktivitet. Når det injiseres i en vene, oppnås en avslappende effekt raskt. Handlingen er omtrent en halv time.
 • Spasmolytika. Disse inkluderer stoffer som har en effekt samtidig på sirkulasjonssystemet og glatte muskelvev i hele kroppen. Tiden for deres terapeutiske eksponering er ca. 2 til 6 timer. Det er basert på inaktivering av enzymet, som stimulerer sammentrekningen av glatte muskler. Midler av denne typen inkluderer: apressin, but-spa og papaverine hydrochloride.

Legemidler fra den tredje gruppen stabiliserer blodsirkulasjonen, forhindrer spasmer i vener og arterier. Omfanget av deres innflytelse strekker seg til blokkering av enzymer eller reseptorer, noe som øker muskelkontraksjonen.

Stoffer som virker på PNC

Legemidlene som eliminerer sirkulasjonsforstyrrelser i nedre ekstremiteter, inkluderer ganglionblokkere, sympatholytika og a-blokkere. De første middelene påvirker sympatiske noder: solens eller dyp plexus av hjertet.

Listen over effektive stoffer for å forbedre sirkulasjonen av ekstremiteter:

De aktive ingrediensene som finnes i disse legemidlene fungerer godt i forstyrrelser av blodtilførsel forårsaket av patologier i nervesystemet (Raynaud, endarteritt, akrocyanose).

Adrenoblokker er stoffer som, når de kombineres med adrenalin og noradrenalin, blokkerer sin vasokonstriktiv effekt. Takket være dette forbedrer blodsirkulasjonen i kroppen. Denne gruppen inneholder slike stoffer:

 • Fentolamin, Prazosin, Terazosin;
 • Vazobral, Nicergolin, Anvenol.

De siste tre legemidlene brukes til åreknuter og for komplikasjoner av diabetes mellitus (angiopati). Disse stoffene er ikke helt vasodilerende, da de virker i forskjellige retninger - de øker tonen i venene og utvider arteriene. De resterende stoffene er effektive for nervepatologier med sirkulasjonsforstyrrelser, så vel som for behandling av føtter berørt av aterosklerose.

vasodilators

Vasodilasjon er et medisinsk begrep som brukes til å beskrive nedgangen i tonen i glatte muskler i blodkarets vegger. Stoffer som brukes til dette kalles vasodilatorer. Denne gruppen inkluderer en rekke vasodilaterende legemidler med forskjellige virkemekanismer på sirkulasjonssystemet.

Kalsiumantagonister

For normal drift av kalsiumkanaler (CK), bortsett fra Ca, er katecholaminer (adrenalin og norepinefrin) nødvendige, som aktiverer dem. Det finnes flere typer CC, men kalsiumionantagonister virker bare på langsom QC (L-type), som finnes i glatt muskelvev. Kalsiumkanalantagonister finnes i forskjellige kjemiske forbindelser. I tillegg til å redusere trykknivået har de også denne effekten:

 1. Juster hjertefrekvensen.
 2. Godt påvirke blodsirkulasjonen i blodårene, arteriene og kapillærene.
 3. Reduser den mekaniske spenningen i myokardiet, og dermed forbedre blodsirkulasjonen. Tilførselen av vev med oksygen og næringsstoffer øker også.
 4. Reduser sannsynligheten for blodpropp i arterier og årer.

De mest populære antagonister av kalsium er slike legemidler: Nifedipin, Amlodipin, Felodipin. De bidrar til å redusere tonen i veggene i sirkulasjonssystemet og forhindre deres skarpe reduksjon (spasme).

Alfablokkere

α-blokkere sperre eksisterende fartøyer i adrenalin og noradrenalin-reseptorer, ikke tillater dem å interagere med disse hormonene som kan forårsake betydelig vasospasme. Denne gruppen inkluderer:

 • Nicergoline - forbedrer blodsirkulasjonen, forhindrer blodplater fra klumping og trombusdannelse. Har en dobbel effekt: det bidrar til å utvide arteriene og øker spenningen i venene (sunn og påvirket av åreknuter). Legemidlet er indikert for bruk i vaskulære sykdommer forbundet med diabetes.
 • Fentolamin - dilaterer blodkarene, slapper av muskler, fremmer økt blodtilførsel til vev. For behandling av sykdommer i det venøse og arterielle sirkulasjon, behandling av dårlig helende sår, frostskader, liggesår, og den innledende fasen av de aterosklerotiske koldbrann leger anbefaler dette stoffet i form av injeksjoner og tabletter.

Hvis det er tilstopping av fartøyet med en atherosklerotisk plakk, er bruk av vasodilatormedisiner ubrukelig, kirurgisk behandling er nødvendig.

Inhibitorer av PAC

Disse stoffene påvirker arteriene og venene. De har en positiv effekt på endotelet, reduserer aggregering av blodplater, hemmer utviklingen av aterosklerose. Disse stoffene inkluderer: Enalapril, Lizinopril, Ramipril, Losartan. De viste gode resultater i terapi av aterosklerotiske patologier i beina og med intermitterende claudikasjon forårsaket av samme årsak.

biogene stimulatorer

Medikamenter relatert til gruppen av vasodilatormedikamenter for behandling av nedre lemmer. Deres tiltak er basert på stoffer av animalsk opprinnelse. Disse legemidlene forlener benene, øker blodsirkulasjonen og forbedrer stoffskiftet i vev.

solkoseril

Legemidlet er laget på naturlig basis (protein ekstrahert fra kalvens blod). Legemidlet er i stand til å øke stoffskiftet i vev, akselerere strømmen av oksygen i muskler i ekstremiteter, utvider blodkarene og derved forbedrer blodsirkulasjonen. Det er foreskrevet av leger i form av injeksjoner.

aktovegin

Grunnlaget for ham er det samme som for det forrige stoffet. Takket være stoffene som den inneholder, forbedrer blodsirkulasjonen, karene i underdelene utvides og sårene og sårene strammes raskt.

Sammenligning av vasodilatormedisiner

Virkningsfeltet for vasodilatorelementene er omfattende. De brukes til behandling av ulike patologier av perifer sirkulasjon:

 • åreknuter
 • aterosklerose;
 • angiodystonia.

Nedenfor vil vi vurdere de oftest foreskrevne medisinene.

Halidorum

Myotropisk antispasmodisk av uttrykt vasodilaterende virkning. Produsert i tabletter og i løsninger for intramuskulær og intravenøs administrering. Det aktive stoffet er bacciclanfumarat. Det er foreskrevet for terapi av perifer sirkulasjonssykdommer, kroniske patologier av arterier og for fjerning av spasmer i systemer og vev.

Det finnes en rekke kontraindikasjoner, så bruk bøte bare etter en spesialists anbefaling.

vinpocetine

Dette syntetiske stoffet gjenoppretter den skadede blodsirkulasjonen. Den aktive ingrediensen er vinpocetin. Den har antioksidant, antiepileptisk og nevrobeskyttende virkning, og utvider også blodårene og lindrer betennelse. Det er foreskrevet for behandling av mange vaskulære sykdommer, inkludert i tilfeller av nedsatt motoraktivitet forbundet med cerebrovaskulær insuffisiens.

Vinpotropil

Nootropisk kombinert preparat, som også har vasodilaterende egenskaper. Brukes i cerebrovaskulær insuffisiens, forebygging av migrene, Parkinsons sykdom og vaskulære etiologier andre patologier i hjernens blodforsyning, så vel som en vasodilator legemiddel som brukes for benene bare som en del av en omfattende behandling av en lege.

Legemidlet Warfarin-OBL

Det aktive stoffet er warfarin. Dette legemidlet er indikert ved behandling og forebygging av trombose og tromboembolisme. Det er en antikoagulant av indirekte handling. Reduksjon i koagulasjon skyldes ikke selve stoffets påvirkning, men på grunn av dets farmakologiske effekter i kroppen, det vil si på sekundær måte.

Legen kan foreskrive dette legemidlet for forebygging eller behandling av blodpropp i sirkulasjonssystemet og med medfødt trombofili (blodtykkelse).

Vazoket

Denne medisinen anbefales av leger for behandling av vener. Den terapeutiske effekten av komponentene strekker seg hovedsakelig til lemmer. Hovedvirkningen er rettet mot å forbedre tonen og elastisiteten til venøse kar og fjerne fokaliseringen av blodstagnasjon. Hjelpehandlinger er:

 • forbedring av lymfatisk drenering;
 • regulering av den generelle sirkulasjonen;
 • redusert vaskulær permeabilitet;
 • regulering av leukocytkvaliteter.

Med de riktige dosene har stoffet en rettet og komplisert handling på sirkulasjonssystemet. Har mindre kontraindikasjoner, som legen vil ta hensyn til ved utnevnelse.

Vazobral

Et komplekst stoff som inneholder koffein og ergotalkaloider. Brukes for patologi av cerebral og perifer blodsirkulasjon. I bruksanvisningen er det skrevet at det er i stand til å øke tonen i venene og gjenopprette permeabiliteten til kapillærene.

Derfor er det ofte foreskrevet for varicose og andre patologier av blodsirkulasjon.

biloba

Sammensetningen av dette middelet inneholder ekstrakten av bladene av ginkgo biloba. Produsert i kapsler på 40, 80 og 120 mg. Urtepreparasjon kan forbedre cerebral mikrosirkulasjon, forlenker blodkarene litt, øker vevsbestandigheten mot hypoksi og reduserer blodplaternes evne til å aggregere. Det mest effektive stoffet virker på vener og armer i armer, ben og hjerneskip. De aktive stoffene i stoffet virker også som antioksidanter.

Tradisjonell medisin

Vaskulære patologier i beina er ikke en uavhengig sykdom. Dette er et tegn på en dårlig tilstand av kroppen. Hvis problemer med ledd og blodårer i forrige århundre bare er bekymret for eldre, er de allerede bekymret for ungdommen. Hos kvinner forekommer slike lesjoner på beina etter levering.

I de tidlige stadier manifesterer disse sykdommene seg ikke på noen måte, så det er viktig å ta forebyggende tiltak og bare spise sunne matvarer, å gjøre enkle øvelser for å forbedre den generelle tilstanden og forbedre blodsirkulasjonen i føttene og kalvene. Det er også effektive folkemetoder for rengjøring av fartøyene hjemme. La oss beskrive noen av dem:

 1. Styr tranebærens kar. Det er nødvendig å ta et halvt kilo frisk rødbete, tranebær, svart radise og 0,5 liter alkohol. Grind disse produktene og sett i et glass med 3 liter glass. Deretter helles alkohol, deksel og la det fylles i et mørkt og kjølig rom. Etter 15 dager stamme, hell i en ren krukke og oppbevar i kjøleskap. Drikk 30 ml per dag i en halv time før frokost.
 2. Behandling av varicose blader av Kalanchoe. Slip dem, sett i en boks på 0,5 l, bladene skal fylle det halvt. Hell vann og insistere på et mørkt sted i 7 dager. En gang om dagen, rist glasset. Trinn infusjonen og gni bena for natten (begynner fra foten og opp til hofter). Behandlingsforløpet er 1 måned.
 3. Foryngelse av ekstremiteter med blåbær. Grind bærene. Dann malmen til å bruke på føttene i 1 time. Skyll med vann.
 4. Rengjør beholderne med sitron og hvitløk. Dette verktøyet vil ikke bare bidra til å rense sirkulasjonssystemet, men også senke nivået av kolesterol og lindre hodepine. Grind 4 sitroner og 4 hode hvitløk. Rør og hell 2,5 liter kaldt kokt vann. La i 3 dager i en krukke med lokket. Behandlingen er lang, men effektiv (fra 1. september til 30. mai). Ta 100 g midt på dagen.

Herdet ikke veldig forsømt vaskulære sykdommer i beina og kan være folkemessige rettsmidler, men det er tilrådelig å konsultere en spesialist før dette. Tross alt kan en frivoløs patologi ha negative konsekvenser, så det må gjøres riktig og i tide.

Hvis en persons blodsirkulasjon forstyrres, er dette fulle av utviklingen av et stort antall sykdommer, hvorav noen er svært alvorlige. Det er et nederlag i hjernen, blodårene, hjertet, og etter en stund og i andre organer er det problemer. Brudd på sirkulasjonen av beina kan indikere en latent sykdom, og en person vet ikke engang om det. Denne patologiske tilstanden medfører ulike konsekvenser. Så hvordan å forbedre sirkulasjonen i bena? La oss prøve å finne ut.

Tegn på arteriell og venøs insuffisiens

Ved forstyrrelser i blodsirkulasjonen i de lavere ekstremiteter resulterer i tap av vener og arterier (aterosklerose), endarteritis, utvidet åreknuter, vaskulært lumen innsnevring av plakk, betennelse i karveggene eller krampe. Hvis plutselig dukket opp ved foten av det blå "stjerne" eller mesh av fine fartøy, kan dette være tegn på åreknuter, som kan manifestere seg med smerte og tyngde i bena, nattkramper, hevelse, knuter og hevelser i de berørte fartøyene.

Hud på ben kan rødme og tynne. Brudd på blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter manifesteres av raspiruyuschimi smerter i kalver, tunge bein, intermitterende claudication. Mer alvorlige tegn er tromboser, trofasår, som indikerer utviklingen av tromboflebitt.

Årsaker til patologi

Hovedårsaken som fører til brudd på blodsirkulasjonen i nedre lemmer er en stillesittende livsstil. De fleste er ofte i en sitteposisjon, noe som fører til stagnasjon av blod i blodårene. Det er smerte i bena, de begynner å bli sliten raskt og bli kaldt.

Mange mennesker, spesielt eldre, opplever hele tiden en liten chilliness, men etter en kort spasertur blir det varmt. Dette forklares av det faktum at selv en så liten fysisk belastning øker blodsirkulasjonen, lindrer det kaldt føttesyndrom.

Hvordan forbedre sirkulasjonen i bena? I dette tilfellet er det ikke nødvendig med spesiell behandling, bare endre livsstilen din litt. Hvis du begynner å flytte mer, kan sykdommen passere deg selv, og en enkel morgenøvelse vil bidra til å forbedre kroppens generelle tilstand.

Til brudd på blodsirkulasjonen i underkroppene kan føre og andre årsaker, og ikke så uskadelig. En slik patologisk tilstand kan være et tegn på feilorganisering av et organ. Derfor er det ikke lett å forstå hva som spesielt bidro til utviklingen av sykdommen og hvilken behandling som kreves.

Følgende er de vanligste årsakene til sirkulasjonsforstyrrelser i bena:

 • alkohol og røyking;
 • aldersendringer;
 • høyt kolesterol i blodet;
 • iskemi, aterosklerose;
 • diabetes;
 • hypertensjon;
 • vektig;
 • varicosity, trombose og stenose av arteriene.

Metoder for å bekjempe blodstrømssykdommer

Hvis ingenting blir gjort for å håndtere blodsirkulasjon, vil resultatet etter en viss tid bli lemlestet blå knuter og sammenvevd årer hovne ben. Også sannsynligheten for nederlag av dype indre årer er stor. Dessverre er de patologiske forandringene som har påvirket periferfartøyene kroniske og ikke bestått uten behandling.

Leger involvert i vaskulær behandling står til disposisjon for ulike legemidler som forbedrer blodsirkulasjonen i bena. Med hjelp av medisiner og fysioterapeutiske prosedyrer, reduserer eller eliminerer den patologiske tilstanden til venene og arteriene i nedre ekstremiteter. Hvis disse metodene viser seg ineffektive, må du ta en så radikal metode som kirurgi for å fjerne, cauterize eller sklerose det berørte området av fartøyet. Men slik kirurgisk inngrep er ganske smertefullt, og som et resultat er årsaken til deformitet av vener ikke helt eliminert.

medisinering

Legemidler som forbedrer blodsirkulasjonen i bena, bør bare forskrives av en lege. Etter intervjuet og ekstern undersøkelse av pasienten blir han sendt til eksamen. Basert på resultatene foreskriver legen de nødvendige legemidlene for å normalisere blodsirkulasjonen i nedre lemmer. Så hvordan å forbedre sirkulasjonen i bena? For å gjøre dette, bruk følgende verktøy:

 • Angioprotectors. De er nødvendige for forbedring av mikrosirkulasjonen, samt normalisering av vaskulær permeabilitet, takket være at veggene returnerer normal metabolsk aktivitet. De inkluderer "Curantil", "Persanthin", "Trental", "Flexital", "Doksy-Chem", "Pentoxifylline", "Radomin", "Vazonit".
 • Legemidler med lavmolekylær dextran. Takket være slike legemidler strømmer ytterligere blod fra det intercellulære rommet til blodet. Som et resultat forbedrer blodfluiditeten betydelig. Denne kategorien inneholder følgende medisiner: "Reomacrodex" og "Reopoliglyukin."
 • Preparater med innholdet av prostaglandin E1 ("Vazaprostan"). Takket være dem forbedrer blodstrømmen og mikrosirkulasjonen normaliseres. Disse stoffene bidrar også til utvidelse av blodveiene og normalisering av blodtrykk.
 • Blokkere av kalsiumkanaler, som påvirker selv hjernens kar. Disse inkluderer: Kordafen, Kordaflex, Adalat, Stamlo, Norvax, Plandil, Foridon og Lazipil.
 • Spasmolytics of myotropic action. Ved hjelp av slike legemidler ekspanderer blodkarene og blodet begynner å sirkulere fritt. I tillegg lindrer de godt spasmer. Slike medisiner er "Midokalm", "Cavinton", "Eufillin", "Galidor".

Andre legemidler

Hvordan forbedre sirkulasjonen i bena? For dette formålet, bruk andre stoffer.

Bioflavonoider bidrar til å øke elastisiteten til røde blodlegemer, noe som forbedrer blodfluiditeten. Ganglioblokator utvider venuler, arterioler og små årer og fordeler blodvolumet i underdelene jevnt. Slike rusmidler inkluderer "Dimekolin", "Kamfoniy", "Pakhikarpin", "Temechin", "Pirilen".

Også dette problemet er løst av slike legemidler som alfa-blokkere. De påvirker komplisert hele kroppen, utvider karene ikke bare i underdelene, men også i de indre organene.

Bruk av salver

Salve som forbedrer sirkulasjonen av beina, bidrar til å fjerne kun hevelse i underekstremiteter, men årsaken til forekomsten kan ikke elimineres. De mest populære stoffene er følgende eksterne stoffer:

 • heparin salve;
 • "Venitan";
 • "Essaven-gel";
 • "Troxevasin" og andre.

Tradisjonell medisin

Hvordan forbedre sirkulasjonen i bena? Folkemidlene kan bare løse dette problemet hvis sykdommen har en enkel grad. I mer alvorlige tilfeller trenger en lege hjelp.

Den største effekten er brakt av alkoholtinkturer av lilla eller kastanjeblomster. For å gjøre dette, blir blomstene plassert i en halvliter krukke, nesten fylle den opp, og hell den med vodka eller alkohol fortynnet i halvparten. Kanen er lukket med et plastlokk og plassert på et mørkt sted i to uker. I løpet av denne tiden får væsken en mørk brun farge. Det skal filtreres, deretter gni det med de indre lårene og under.

Til disse formål blir også kastanjefrukter brukt, som tidligere er flatet. Forberedelse og bruk av tinktur utføres på samme måte.

Hvordan forbedre blodsirkulasjonen i eldre ben? Alle de ovennevnte metodene er effektive for folk i alle aldre.

konklusjon

Dermed er det mange måter som bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter. Behandlingen vil lykkes hvis en person har vilje, utholdenhet og ønske om dette. For å unngå en slik patologisk tilstand bør forebyggende tiltak brukes.

Perifert blodsirkulasjon er en uavbrutt prosess med blodsirkulasjon i små årer og arterier, kapillærer, samt arterioler og venules. En rekke faktorer fører til brudd på blodsirkulasjonen, blant annet: tumorer, traumer, hjerte og karsykdommer, nyresykdommer, metabolske forstyrrelser, etc.

Tegn på nedsatt blodsirkulasjon kan være: smerte i bena, hevelse, misfarging av lemmer, hodepine, hørselsproblemer, ubalanse, følelsesløp i ekstremiteter, etc.

Behandling av nedsatt blodsirkulasjon

Ved nedsatt sirkulasjon forekommer følgende sykdommer:

 • arteriell og venøs hyperemi
 • trombose
 • ischemi
 • stasis
 • emboli
 • åreknuter
 • Raynauds sykdom

For behandling må du avgjøre den nøyaktige årsaken og avhengig av det, foreskrive medisiner. Ved akutte lidelser kan det være nødvendig med kirurgisk inngrep. I tillegg bør behandlingen kombineres med riktig ernæring (spise mat lite fett og salt), gir opp dårlige vaner (røyking og alkohol) og sette inn spesielle prosedyrer for å forbedre blodstrømmen (vibrasjon terapi, elektromagnetisk terapi, etc.).

Forberedelser for forbedring av blodsirkulasjonen

For å forbedre blodsirkulasjonen brukes følgende grupper av legemidler:

1) Narkotika som forbedrer mikrosirkulasjonen - denne gruppen medikamenter virker på karene i mikrosirkulatorisk sengen. Resultatet blir at fartøyene ekspanderer, og blodet blir mindre viskøst. Som regel brukes narkotika i denne gruppen til sirkulasjonsforstyrrelser mot en bakgrunn av ulike sykdommer (diabetes mellitus, aterosklerose):

2) Prostaglandin E1-preparater - legemidler i denne gruppen har en positiv effekt på mikrosirkulasjon og blodstrøm, og har også en antihypertensiv effekt:
vazaprostan

3) Kalsiumkanalblokkere brukes hovedsakelig for å forbedre blodsirkulasjonen i hjernen. De forbedrer mikrosirkulasjonen av blodkar og begrenser skaden på hjernevævet. Disse inkluderer:

 • Cinnarizine
 • logimaks
 • nafadil
 • Nimotop
 • tsinnasan
 • breynal
 • norvaks
 • arifon
 • cordipin
 • foridon
 • Nifecard
 • kordafen

4) Preparater av dextran med lav molekylvekt - medisiner i denne gruppen har en positiv effekt på blodfluiditeten ved å tiltrekke ytterligere volumer blod fra det intercellulære rommet. Disse inkluderer:

 • reomakrodeks
 • gemostabil
 • reopoligljukin

5) Myotropisk antispasmodik - denne gruppen medisiner utvider blodårene og slapper av glatte muskler. Myotrope antispasmodika viser høy effektivitet med spasmer av cerebral kar:

6) Fytomedikasjon - legemidler som er opprettet på grunnlag av plantemateriale. Fytopreparasjoner viser høy effektivitet i sykdommer i cerebral fartøy, samt med utrydding av aterosklerose og endarteritt. Disse inkluderer:

7) Alpha-adrenoblokker - legemidler i denne gruppen bidrar til bedre blodtilførsel til perifert vev. Disse inkluderer:

Ganglioblokatory - disse stoffene forbedrer blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter, og har også en utprøvd hypotensiv effekt (redusere trykk):

9) Bioflavonoider er stoffer av vegetabilsk opprinnelse som forbedrer blodstrømmen og forbedrer tilstanden til blodårene:

10) Stimulerende midler av dopaminreseptorer - denne gruppen medikamenter har en effekt på dopaminreseptorer, som igjen fører til vasodilasjon. Forbedre blodsirkulasjonen i nedre ekstremiteter - Pronoran.

Vaskulære legemidler for å forbedre blodsirkulasjonen i bena kan brukes til en rekke sykdommer i sirkulasjonssystemet. Det er akseptabelt å bruke både farmakologiske produkter og midler fra arsenalen til tradisjonell medisin.

1 Årsaker og konsekvenser av hemodynamiske lidelser

Hvis en person begynner å få problemer med blodsirkulasjonen, påvirker dette først og fremst tilstanden til bein, hender og hode.

Ben, og ofte hender, opplever økt fysisk aktivitet og har en betydelig avstand fra hjertet. Konsekvensene for hodet er relatert til følsomheten i sentralnervesystemet til eventuelle endringer i blodtilførselen.

Sirkulasjonssirkulasjonen i beina kan være svekket av følgende årsaker:

 1. 1. Aterosklerose. Den er dannet på grunn av akkumulering av kolesterol på karets vegger. Med alderen reduseres tonus av beinene i beina, og perifer blodstrøm blir forstyrret av den konstante plakk på veggene og innsnevring av deres lumen.
 2. 2. Misbruk av nikotin, alkohol og fettstoffer. Siden 45 år er ødeleggelsen av fett i kroppen hemmet. Dette fører til fete forekomster ikke bare under huden, men også på indre organer, inkludert hjerte og blodkar. Som et resultat, mister hjertet sitt evne til effektivt å drive blod gjennom hele kroppen. Clogging av fartøyene øker belastningen på hjertet, noe som fører til for tidlig slitasje. Effekten av nikotin gjør fartøyene slapete, noe som bidrar til forekomsten av åreknuter.
 3. 3. En stillesittende livsstil. Bevegelser styrker ikke bare hjertearbeidet, men bidrar også til å forbedre sirkulasjonen av perifer blodtilførsel.
 4. 4. Utvikling av en rekke kroniske sykdommer. Vaskulære lidelser i beina kan være både en årsak og en konsekvens av andre kroniske lidelser. Årsakene er: fedme, diabetes, høyt kolesterol, hypertensjon, nedsatt nyre- og leverfunksjon, hjertesvikt, osteokondrose (hovedsakelig lumbalregionen), inflammatoriske prosesser.
 5. 5. Langsiktig bruk av narkotika av bestemte grupper. Til slike, for eksempel, er beta-blokkere.

Dårlig sirkulasjon av beina fører til dannelse av åreknuter og trombose. Når patologien utvikler seg, reduseres lemmermobilitet, ødemer og tilhørende inflammatoriske prosesser opptrer, og generell trivsel forverres.

2 Eiendom, anlegg og utstyr

Fond som er utformet for å forbedre blodsirkulasjonen i lemmer, bør selvfølgelig foreskrives av en lege. Ved søknadsmetoden er de delt inn i 2 deler: for ekstern og intern bruk. Forberedelser av den første typen, som regel, lindrer ødem, styrker fartøyets tone, eliminerer betennelse og spasmer. Legemidler som brukes internt, påvirker vanligvis hele kroppens sirkulasjonssystem.

Vanligvis, for å forbedre tilstanden til beinene i beina, foreskriver legen følgende grupper av legemidler:

 1. 1. Spasmolytika. De fremmer utvidelsen av blodkarets lumen, og forbedrer blodtilførselen til vevene i beina. Slike rusmidler er ineffektive i aterosklerose, men lindrer vel spasmer og smerter. Gruppen av antispasmodik inkluderer Eufillin, Midokalm, Halidor og Cavinton.
 2. 2. Angioprotektorer. Ved hjelp av denne gruppen medikamenter, forbedrer mikrosirkulasjonen, vaskulær permeabilitet normaliseres, veggens elastisitet forbedres, og metabolske prosesser forbedres. Denne kategorien inkluderer Doksy-Khem, Flexitale, Kurantil, Pentoxifylline, Vazonit og andre.
 3. 3. Forberedelser på naturlige råvarer. Fytoterapi kan brukes som en selvstendig metode for kur, og i kombinasjon med syntetiske midler. For problemer med beinene på bena, er Tanakan og Bilobil vanligvis brukt.
 4. 4. Preparater basert på prostaglandin E1. De har evnen til å bedre blodtilførselen til normalisere mikrosirkulasjon, elastisitet erytrocytter økning og ekspandere hulrommet i blodårene, reduserer blod viskositet. En typisk representant for denne gruppen er Vazaprostan. Etter dens anvendelse reduserer perifer vaskulær motstand, blir bevegelsen lettes ved de små blodkarene i ben og armer.
 5. 5. Midler av lavmolekylær dextran. De stimulerer tiltrengningen av ytterligere volum blod fra det intercellulære rommet til det vanlige, noe som øker fluiditeten i blodet. Vanligvis brukes Reopoliglyukin og Reomacrodex til dette formålet.
 6. 6. Kalsiumkanalblokkere. Denne gruppen medikamenter brukes til komplekse effekter på systemet med blodårer. Denne forbedringen påvirker ikke bare de perifere karene i lemmer, men også sentralnervesystemet. I denne kapasiteten brukes Stamlo, Norvask, Kordafen, Plandil og andre oftest.

3 Tradisjonelle behandlingsmetoder

Folkemidlene er delt inn i to deler i henhold til metoden for bruk: for oral administrasjon og ekstern behandling av ben.

Alle infusjoner, tinkturer og avkok, tas gjennom munnen, bidra til å redusere graden av viskositeten av blod, lindre spasmer og hevelse, styrke veggene i blodkarene. Vanligvis en person som lider av sykdommer i sirkulasjonssystemet, må du drikke en hel rekke urter. Vanligvis i dette tilfellet nyrene er brukt, rakler og etterlater noen form for bjørketrær (vel avlaste hevelse), frø av anis, blomster, hagtorn urten johannesurt, jordbær, rose hofter, nesle, frukt Viburnum og nype.

I tillegg til den åpenbare terapeutiske effekten, anbefales det å bruke såkalte "varme" midler. Dette er alle plantekomponenter som øker blodstrømmen uten å øke blodtrykket. Disse inkluderer: kanel, hvitløk, pepper, ingefær. De kan bare spises friske. Den åpenbare helbredende effekten kommer imidlertid når man bruker alkoholtinkturer. Den mest populære måten er en tinktur av hvitløk, som forbrukes ca 10 dråper 3 ganger om dagen. Tinktur er også laget av rød pepper, men den brukes som et middel for å gni bena.

For å forbedre tilstanden til vener, brukes 72% av husholdningenes såpe. Det antas at det gjenoppretter den vaskulære tonen. Benene fra knærne til føttene må lathered rikelig, pakk dem i polyetylen og hold den i omtrent en time.

Du kan lage fotbad fra en løsning av brus eller havsalt. Bare ikke forveksle behandlingen av forkjølelse ved hjelp av varme fotbad med tiltak for å forbedre blodtilførselen til føttene. I det første tilfellet bør vannet være så varmt som mulig, i det andre - moderat varmt.

Kompresser laget av leire brønner lindrer hevelse og gjenoppretter tonen i blodårene, spesielt årer.

En potet anses som et godt middel mot ødemer og stagnasjon av blodet. Kashitsa revet rå grønnsaker bør settes på et problem sted, topp dekket med polyetylen og primitat elastisk bandasje. For å fjerne hevelse er 60 minutter nok, men for en dypere effekt på fartøyene, er det flere timer nødvendig.

De mest populære urter for å bekjempe Karsykdommer føtter anses buckeye. Av blomster av dette anlegget gjør et skjær, og fra frukt - salve. 2 ss. l. Blomster trenger å helle et glass vodka og insisterer 20 dager å produsere en salve bør ta fem frukt, hogge og helle et glass med vegetabilsk olje. Blandingen skal kokes i 2 timer i et vannbad. Skjær tas oralt 25-30 dråper, salve trenger å gni føttene.

4 Hovedprinsipper for vaskulær bevaring

En hvilken som helst sykdom er lettere å forebygge enn å behandle. Dette aphorism gjelder det fulle omfanget av problemet med bevaring av vaskulære funksjoner. Men det er en finesse: beholde elastisiteten i blodårene for livet er umulig, men du kan redusere risikoen for sykdommer gjennom følgende tiltak:

 1. 1. Det er nødvendig å lede en mobil livsstil, men unngå overbelastning.
 2. 2. Den største faren er statisk tilstand. Like farlig er lange seter eller stående. Det er nødvendig å prøve å endre kroppens posisjon ofte, og fjerne statiske belastninger fra føttene.
 3. 3. For å redde bena, ta vare på ryggen din. Problemer i blodtilførselen av føttene kommer ofte fra sykdommer i ryggraden. God forebygging er manuell terapi og massasje.

Eventuell sykdom må oppdages i tide. På føttene til en person er for mye arbeidsbelastning, så de trenger konstant omsorg og oppmerksomhet.

Brudd på nedre lem blodstrøm forekommer ved forskjellige sykdommer, innbefattet patologi av arteriene (aterosklerose, arteriell emboli) og patologi av venene (åreknuter, venøs trombose). Karsykdommer er vanlige lidelser i nedre ekstremiteter, og, til tross for at deres etiologi er annerledes, de deler en felles klinisk manifestasjon - smerter i bena. Utnevnelsen av terapi med sikte på å forbedre vaskulær sirkulasjon er en nødvendig betingelse for å forhindre utvikling av akutt arteriell og venøs obstruksjon.

Hvordan eliminere arteriell vaskulær insuffisiens

Embolier av arteriene i nedre ekstremiteter, der sikkerhetssirkulasjonen ikke er tilstrekkelig utviklet, kan føre til akutt iskemi av bena. Dette er en alvorlig patologisk tilstand som krever umiddelbar kirurgisk inngrep, som har til formål å gjenopprette og forbedre normal blodstrøm i det berørte området av arterien. Pasienter som gjennomgått kirurgisk behandling i postoperativ periode, bør ta medikamenter for å forbedre blodsirkulasjonen i beinene i beina.

Kronisk arteriell insuffisiens observeres ved å utrydde aterosklerose av karene i nedre ekstremiteter. Denne sykdommen er preget av generelle metabolske forstyrrelser, der det er fullstendig eller delvis blokkering av kolesterolplakkene av arterielumen. Aterosklerose i utgangspunktet krever konservativ terapi. Siden sykdommens etiologi er kjent, er en terapi rettet mot å redusere mengden kolesterol foreskrevet.

grupper av medikamenter anvendt for behandling av akutt arteriell obstruksjon og forbedrer mikrosirkulasjon (ved kompensert tilstand hvor tilstrekkelig sikkerhet): trombolytika, antikoagulasjonsmidler, antiblodplatemidler, spasmolytika.

Tabell. Karakteristika av medisinske stoffer for behandling av akutt arteriell insuffisiens av karene i underbenet.

Les Mer Om Fartøyene