Hvilke medisiner er foreskrevet for åreknuter på bena og hvordan blir de tatt?

Åreknuter er en alvorlig kronisk sykdom, hovedtegnene som er strekningen av væv i vaskulærvegen med dannelse av venøse noder. I dette tilfellet er det et betydelig brudd på utstrømningen av blod og stagnasjon i det vaskulære systemet.

Drogbehandling med denne sykdommen er en viktig komponent i kompleks behandling av åreknuter. I praksis gjennomgår bare 9-10% av pasientene som lider av denne sykdommen. De fleste sakshistorier bekrefter effektiviteten av behandling av varicose ved hjelp av medisiner.

Generell behandlingsstrategi

Behandling av varicose drug bør startes så snart som mulig. I dette tilfelle stopper prosessen og tillater ikke det å gå videre. Fondene er vanligvis ta lange kurs, noen ganger opptil 6 måneder som en selvstendig terapi og forebyggende tiltak, og som en ekstra komponent i stadiene før og etter operasjonen.

Medisineringsterapi eliminerer ikke de venøse noder og kan ikke helt fjerne edderkoppene. Men med en kompetent behandlingsordning, virker legemidler som en alvorlig barriere for utviklingen og utviklingen av sykdommen.

Til tromboflebitt ble trofasår og trombose ikke dine faste følgesvenner, begynner å ta medisiner for åreknuter på bena ved de første symptomene på sykdommen. Selv kirurgisk inngrep vil bare hjelpe med hjelp av medisinering.

Grupper av stoffer og deres effekt

Med venøse varicose drugs er klassifisert etter type handling på tre hovedgrupper:

 • venotoniske eller flebitropiske midler;
 • blodfortynningsmidler (antikoagulantia) og medisiner som undertrykker clumping av blodplater (antiaggreganter);
 • antiinflammatoriske legemidler.

Forskning og medisinsk praksis har vist effekten av phlebotonics, utviklet på grunnlag av naturlige flavonoider - Diosmina og Hesperida. Disse stoffene beskytter ikke bare blodårene, men stimulerer utløpet av lymf og stabiliserer arbeidet med kapillærene. Spesielt effektiv er samtidig bruk av kombinerte legemidler der det finnes begge flavonoider.

Ofte phlebotrophic drugs ta fra 2 til 3 måneder kurs. Det er viktig at mottaket faller sammen med den varme sesongen, når lasten på fartøyene øker på grunn av høy lufttemperatur og bruk av store mengder vann. Hvis åreknuter ledsages av kronisk venøs insuffisiens, tas phlebotonics kontinuerlig i en halv dose.

Pasient med diagnose av åreknuter fra begynnelsen bør motta systematisk behandling, for å forhindre utvikling av sykdommen og redusere sannsynligheten for komplikasjoner.

Den andre oppgaven løses av legemidler som fortynner blodet (antikoagulantia) og forbedrer dets væskeegenskaper, og forhindrer dannelsen av trombotiske blodpropper (antiaggreganter).

Dannelsen av trombi, deres separasjon fra vaskemuren og bevegelsen langs venekanalen fører til lukning av karene i hjertet, lungene og den menneskelige hjerne. Som et resultat er sannsynligheten for å utvikle et hjerteinfarkt, lungeemboli og iskemisk hjerneslag meget høy.

Antiagretaty er ikke en kur mot åreknuter, men brukes som et middel for å forebygge alvorlige komplikasjoner - trombose og tromboflebitt. Vi kan si at disse stoffene redder pasientens liv og minimerer trusselen om funksjonshemming til et minimum.

Liste over de mest effektive måtene

Flebotoniki

Viktig: i form av tabletter er flebotrofiske stoffer for varicose kontraindisert for bruk i graviditetens første trimester, med amming og særlig følsomhet overfor komponentene.

Dosering og varighet av terapi med rusmidler for åreknuter i nedre ekstremiteter beregnes av legen avhengig av alvorlighetsgrad av varicose prosessen og anamnese.

 1. detraleks. Inneholder diosmin. Det øker vesentlig motstanden av fartøyets vegg for å strekke seg, lindrer hevelse og stagnasjon av blod, øker tonen i venene. Tablettene dekkes med et deksel, aksepterer 2 stk om dagen - om morgenen og om ettermiddagen. Kurset er fra 2 til 6 måneder. Omtrentlig pris Detraleksa - 700 rubler for pakking med 30 tabletter.

 • Flebodia 600. Kan bli solgt under navnet Diovenor 600. Dette venotoniserende stoffet med varicose inneholder en diosmin, som har egenskapen til å øke tonen i blodårene, reduserer deres skjøthet og reduserer hevelse. Har antioksidant effekt. Ta 1 tablett, om morgenen før frokost. Behandlingsforløpet ligner Detralex. Kostnaden for Flebodia 420 er 1300 rubler. for henholdsvis 15 og 60 tabletter.

 • Antistax. Den inneholder et tørt ekstrakt av bladene av røde druer og er laget i form av kapsler, krem, gel og spray. Spesielt effektiv i de tidlige stadier av åreknuter. Forbedrer mikrosirkulasjonen, fjerner puffiness. Vanligvis anbefales det å ta 2 kapsler før frokost. Resultatet manifesteres i maksimal grad i 5-6 uker. Kremet påføres huden 2 ganger om dagen. Anslått pris Antistaks - kapsler fra 570, gel opptil 710 gni. (avhengig av doseringsform).

 • venoruton. Det er laget på grunnlag av rutine, reduserer permeabiliteten av veggene i kapillærene, øker venøs tone. Øker tetthet og elastisitet i blodårene, reduserer eksudativ betennelse. Doseringsform: kapsler og gel. Gjennomsnittlig pris: kapsler (50 stk.) Omtrent 730, gel - 380 rubler. henholdsvis.

 • troksevazin. Kombinerer egenskapene til angioprotektor, antioksidant, flebotrofisk og antiinflammatorisk legemiddel. Den er tilgjengelig i form av gel og kapsler, som det er ønskelig å kombinere for å oppnå best resultat. Omtrentlig pris: gel 180-240, pakning med 100 kapsler - 600 rubler.

 • Eszin (Venitan). Det er laget ved hjelp av ekstraktet av hestkastanje frukt. Styrker venøs veggen, toner, lindrer betennelse. Kremet påføres opptil 3-4 ganger om dagen. Prisen er 210-270 rubler.

 • Aescusan. Dråper (20 ml) har hestkastanje-ekstrakt og vitamin B1. Agenten har angioprotektive og toniske egenskaper, samtidig er det en antioksidant, antiinflammatorisk og antikonvulsiv. Den gjennomsnittlige kostnaden er 230 rubler.
 • Medisiner for blodfortynning med åreknuter

  Utnevnelsen av antiaggreganter i form av injeksjoner og tabletter som forbedrer blodfluiditeten og forhindrer trombose, er bare behandlende lege. Doseringen og behandlingsordningen for pasienter utnevnes kun individuelt.

  1. Lyoton 1000. Gel, laget på basis av heparin - et stoff som øker væskeegenskapene til blod, forhindrer dannelsen av blodpropper. Det påføres det berørte området 1-3 ganger om dagen. Kostnaden er om lag 340 rubler. for 30 g.

 • Venolayf. I tillegg til heparin inneholder venolife tillegg medisinske stoffer som forbedrer vaskulær mikrosirkulasjon, og akselererer regenerering av berørte vev på mobilnivå. Gelen brukes opptil 3 ganger daglig, standard løpetid er opptil 20-30 dager. Prisen er 310 rubler. for et rør på 40 g.

 • klokkespill har egenskapen til å stimulere blodstrøm og sirkulasjon i små fartøy for å redusere stagnasjon av venøst ​​blod. Dosen beregnes av en phlebologist, og varigheten av kurset bestemmes også av legen. Kostnaden for 540 til 650 rubler. for 100 kapsler på 25 mg og 40 kapsler på henholdsvis 75 mg.

 • Trental (pentoksifyllin). Angioprotector, forbedrer blodets flytegenskaper, reduserer viskositeten, forhindrer aggregering av røde blodlegemer og blodplater i blodpropper, forbedrer cellemetabolismen. 480 rubler. for 60 tabletter. Pentoxifylline - fra 90 til 130 rubler. (60 tabletter).

 • Aspirin og preparater på grunnlag. Antikoagulantia. Kardiomagnet fra 150 til 260 rubler. avhengig av mengden og innholdet av det aktive stoffet i mg. Trombot ACC fra 45 rubler. (28 tabletter på 50 mg hver).
 • Anti-inflammatoriske ikke-steroide stoffer

  Denne typen medisinering er nødvendig for alvorlig smerte som sprer seg langs løpet av fartøyets kanal, med økningen i temperaturen, for å redusere hevelse og andre symptomer på den inflammatoriske prosessen. De vil bidra til å stoppe utviklingen av åreknuter i tromboflebitt og trombose, som er livstruende.

  Dosering og varighet av kurset bestemmes kun av legen, da disse legemidlene har alvorlige kontraindikasjoner og bivirkninger.

  1. diklofenak. Aktivt påvirker prosessen med undertrykkelse av trombocytadhesjon og betennelse, reduserer smerte, spesielt ved intramuskulære injeksjoner. I tabletter og injeksjoner som brukes til akutt betennelse og smerte, i form av en gel - til lokal bruk på overflaten av huden.

  Kontraindikasjoner er i utgangspunktet til alderskategorien opp til 16 år, gravide og ammende mødre. I tillegg inkluderer kontraindikasjoner:

  • endring i blodsammensetning av ukjent opprinnelse;
  • ulcerative sykdommer i mage-tarmkanalen;
  • systemisk lupus erythematosus, porfyri;
  • hypertensjon, akutt hjertesvikt;
  • nyresvikt, pyelonephritis, cholecystitis;
  • sykdommer i luftveiene, bronkial astma - bronkospasme er mulig;
  • allergiske reaksjoner.

  Anslått pris: fra 20 til 80 rubler, avhengig av doseringsform.

 • indometacin (Intebene, Metindol-Retard, Algomethacin, Artizinal, Bonatol, Zindocin, Kosmokalm, Dolopas, Dolovin, Reumadolon). Har en uttalt smertestillende, anti-inflammatorisk, anti-edematøs aktivitet. Formutgivelse: gel, rektal stikkpiller, injeksjonsvæske, oppløsning, tabletter. Har lignende kontraindikasjoner (som diclofenak). Anslått pris fra 40 til 100 rubler.
 • Hva kan ikke gjøres?

  Ved diagnosen av åreknuter bør det tas hensyn til livsstil, ernæring og mosjon. Ikke tillatt:

  • aktiv fysisk aktivitet, løping, hopping (yoga klasser er tillatt);
  • langvarig eller langvarig sitteposisjon
  • bruk av alle legemidler uten å konsultere en phlebologist;
  • lange fly med tvunget fast stilling av beina. I tillegg er det i høye høyder en skarp konsentrasjon av blod, noe som fører til dannelse av blodpropper;
  • tar badestamper, besøker badstuen;
  • Kategorisk forbudt hermetikk og honningmassasje, kun en manuell form for medisinsk massasje er tillatt.

  Mulige komplikasjoner

  • Trophic ulcers - En form for komplikasjon i åreknuter, som manifesterer seg i utvikling og utdyping av en langvarig, ikke-helbredende sår. Vanligvis oppstår et separat smertefullt sår på skinnet, innenfor hvilket "vanning" ofte observeres i form av utslipp av serøs blodig væske som dekker det berørte vev.

  Haster søknad om medisinsk hjelp

  Øyeblikkelig kontakt med lege er nødvendig hvis følgende symptomer oppstår:

  • Økt smerte i den berørte lemmen, manglende evne til å komme seg ut av sengen eller ta noen skritt;
  • Huden på benet er varmt, hovent og tett til berøring.
  • Hudfarge endres fra blek til cyanotisk eller blåaktig rød;
  • Plutselig kortpustethet, mangel på luft, svette og alvorlig svakhet;
  • Blødning fra berørt hud eller åreknuter.

  De nødvendige legemidlene for åreknuter i nedre ekstremiteter må nødvendigvis være tilstede i ordningen med kompleks behandling. Til og med etter operasjonen, flere kurs av phlebotonic og antiplatelet agenter for å forhindre mulige trofiske lidelser, betennelser og komplikasjoner på bakgrunn av sykdommen.

  Mange multikomponent-stoffer mot varicose virker i kombinasjon, de har flere funksjoner. Effektiviteten av slike legemidler er mer uttalt. Optimal bruk av behandlingskurs i riktig dose, beregnet phlebologist, i kombinasjon med kompresjonsterapi, yoga, svømming i bassenget, fytoterapi.

  De beste rettsmidler for åreknuter på bena


  Tynn og deformasjon av venøse vegger, ledsaget av et brudd på blodstrømmen i det defekte området og dannelsen av noder som kalles åreknuter. Hver tredje kvinne og hver 7 mann lider av ikke-estetiske formasjoner, et vaskulært nettverk.
  Noen ganger påvirker sykdommen organene, så i behandlingsplanen inneholder phlebologists forskjellige midler for åreknuter på bena - piller, salver, sprayer. I første fase er fytoterapi effektiv. Når komplekse former foreskrives fysioterapi, laser.

  Vaskulær elastisitet og blodstrømshastighet gjenopprettes på to måter:

  1. Phlebotonics, som øker spenningen i venøs vegger ved å redusere muskelfibre.
  2. Angioprotektive midler som reduserer permeabiliteten av vaskulære vegger. De beskytter mot penetrasjon av blodplasma i vevet, utseende av ødem.

  En gruppe medikamenter er representert av flavonoider og saponiner, rutozider, semisyntetiske analoger, kombinerte formuleringer. Disse stoffene forhindrer komplikasjonen av smittsom-inflammatorisk natur, tromboembolisme, øker mikrosirkulasjonen av blod og utstrømning av lymfoidvæske.

  Forberedelser for fortynning av blod, smertelindring


  Kvaliteten på blodet bestemmes av konsentrasjonen av komponentene, de reologiske egenskapene. Langsom sirkulasjon fører til liming av blodplater. For å hindre prosessen, trental, karantil, blir preparater med acetylsalisylsyre (aspirin, kardiomagnet) tatt.
  I kroniske tilfeller blir betennelse og smertesyndrom fjernet fra ikke-steroide legemidler som diklofenak, indometacin.

  En gruppe toning venotonics

  Rettsmidler for åreknuter på bena er delt inn i aktive stoffer. Flebotonika av systemisk virkning med flavonoider ble mye brukt.

  1. Klassen av naturlige polyfenoler er representert av diosmin og hesperucin, effektivt for å eliminere subjektive symptomer.
  2. Flavonoler - quercetin, cachetein med kapillær stabiliserende, antispasmodisk effekt foreskrives for barn fra 12 år.
  3. Flebodia 600 er indisert for personer med allergier, nyrer og leverpatologier. Sikker tabletter er full av gravide kvinner.
  4. Vasoket forbedrer hyppigheten av kapillær sammentrekning, tetthet av veggene, reduserer trykket av lymf.
  5. Diovenor 600 forbedrer lymfedrenering i lymfekontakt, blodutstrømning, trofisk vev, forhindrer utseendet av betennelsesreaksjoner.
  6. Diosmin - betyr referanse til angioprotektorer (øker veggenes tone), optimaliserer kapillærmetabolismen.

  saponiner

  Organiske forbindelser (glykosider) har hemolytisk aktivitet, er uunnværlig for å øke blodstrømmen i åreknuter. Grønnsakskomponenter: hestkastanje, lakris, aralia, ginkgo biloba, drueblad, japansk saphora, foxglove er grunnlaget for å skape naturlige venotonikk.
  Listen over populære medisiner med escin, tigonomin, amolonin, digostin:

  • Aescin forhindrer stagnasjon av blod ved å lukke venøs ventiler.
  • Cyclo 3 fort er egnet for behandling av lymfatisk insuffisiens, stimulerer glatte muskelkar, karakteriseres av angioprotektive, antiinflammatoriske virkninger.
  • Escuzane lindrer ubehagelige opplevelser, anfall, forårsaker ikke bivirkninger.
  • Utdrag av ginkgo biloba påvirker metabolske prosesser i cellene, vasomotoriske lidelser, forhindrer akkumulering av blodplater.
  • Bilobil fjerner tyngde, prikking, følelsesløshet.
  • Tanakan er et av de beste middelene for å gjenopprette perifer blodstrøm.

  Multikomponentforbindelser


  De kombinerte midlene er anavenol. I sammensetningen: alkaloid ergot, rutozid, esculin, dihydroergocristin, troxerutin gjenoppretter blodsirkulasjonen. Minus er bivirkninger, allergiske reaksjoner.

  1. Detralex gir venene elastisitet, forhindrer stagnasjon av blod. Ved første fase gir et positivt resultat etter 2-3 måneder. I kronisk fase varer terapien opptil seks måneder.
  2. Venezia fungerer på samme måte. Effektivt eliminerer symptomer, påvirker årsaken til åreknuter.
  3. Ginkor Fort med gentaminol, ekstrakt fra blader, troxerutin er ansvarlig for mikrosirkulasjon og trofisk vev, elasticitet av veggene.

  rutoside

  Forberedelser med bioflavonoider reduserer skjørhetene i karene og deres permeabilitet. I formelen: rutoside, ekstra komponenter - esculin og dihydroergocristin.
  - Venoruton med flebotoniserende egenskaper er tilgjengelig i tabletter og i form av en gel. Det gjenoppretter endotelets struktur, deprimerer mediatorene av betennelse.
  - Troxevasin er en avledet rutine. Effektiv for behandling av kronisk venøs insuffisiens. Veltoner blodkar, fjerner hevelse, trofiske lidelser.
  Ascorutin i varicose er foreskrevet som et tillegg til komplekse terapi og forebygging av tromboflebitt. Antioksidant stoffet med askorbinsyre, rutine:

  1. fortynner blod, forhindrer dannelsen av mikrothrombi;
  2. minimerer sjansene for å utvikle en vaskulær etiologi;
  3. styrker veggene i blodkarene.

  Ascorutin i varicose tolereres godt. I enkelte tilfeller er magekramper, hudutslett forstyrrende.

  Hvilken er bedre?

  På begynnelsestrinnet uten uttrykte tegn er foreskrevet: Escuzan 20, troxevasin, venital, venoruton. Med en moderat progresjon - ekskuzan, doxium. Med åpenbare mangler, er det tilrådelig å ta medisiner med kombinert formler - anvenol, venarus, ginkor fort. For å forbedre cellulær ernæring er pentoksifyllinpreparater foreskrevet i tillegg. Det rette behandlingsforløpet er foreskrevet av en lege.

  Forvent ikke en rask effekt. Noen midler skal tas fra 2 måneder og fortsette etter en kort pause. Rettsmidler for åreknuter på føttene av planteopprinnelsen brukes muntlig og eksternt. Tabletter og geler i tandem gir det beste resultatet

  Forberedelser for ekstern bruk

  I tillegg til å ta kapsler og bruk av kompresjonslinne, er det tilrådelig å bruke farmasøytiske produkter til lokal behandling.

  Varikosette Varicose Cream

  Legemiddelfirmaet Hendel 80% består av naturlige ingredienser. I sammensetningen: ginkgo biloba, hestkastanjekstrakt, mentol, troxerutin, urea. Myk formel fjerner: brenning, tyngde, puffiness, lokal betennelse, forhindrer deformering av blodkar. Phlebologists uten frykt anbefale en krem ​​fra varicose "Varikosette" til barn fra 12 år og gravid.

  Populære løsninger


  I den åpne tilgangen på apotek er solgt midler med forskjellige teksturer.

  1. Gelen "Venoruton" har en antioksidant effekt, forbedrer effekten av tabletter. Ikke anbefalt for gravide i første semester.
  2. Lyoton-gel med natrium heparin forhindrer blodtykkelse.
  3. Ginkor gel er en kombinasjon av rutine og ekstraksjon av biloba ginkgo, som ikke har noen bivirkninger.
  4. Heparin salve med anestesin reduserer blodpropp og blodpropp i forstørrede årer. Det brukes ikke til trophic ulcers.
  5. Vishnevskys antiseptiske salve med tjære, xerober, ricinusolje er indikert for komplikasjoner med nivellering med avanserte åreknuter.
  6. "Aescin" gel - en multikomponent formel inkluderer heparin og fosfolipider, som gir penetrering av aktive stoffer.
  7. Hepatrombin er mer effektiv enn heparinsalve på grunn av inkludering av dexpanthenol i formelen, noe som forbedrer de metabolske prosessene i vevet.

  Eksterne midler for gravide: Dr. Theiss venegel, venitant, veorm, krem ​​"Mor komfort".

  Spray fra varicose «Novarikoz»

  Studier har vist at 85% av de som bruker legemidlet, lette etter 15 dager. Borte i bena, krampe, åreknusene ble redusert. I sammensetningen: honning, ginkgo biloba, vitaminkompleks. Komponenter øker motstanden mot dannelsen av blodpropper, lindrer smerte. Spray fra varicose «Novarikoz» brukes på renset hud 3 ganger om dagen i en avstand på 20 cm.

  Folkemidlene

  Infusjoner av alkohol, avkok og applikasjoner fjerner symptomer og korrigerer ytre symptomer. Effekten i praksis har vist seg: calanchoe fra åreknuter, honning og bivoks, gni med eple cider eddik.

  Hest Kastanje Tinktur

  Rettsmidler for åreknuter på bena er enkle å forberede seg selv. Fruktene skrelles av, kuttes, insisterte i et glass vodka. Dose: 30 dråper etter hovedmåltider i en måned. Alternativ måte - et bad med en tinktur, sliping.

  Kalanchoe fra åreknuter

  For råvarer brukes den grønne massen. Bladene inneholder: mineralsalter, mikroelementer, organiske syrer, gunstig effekt på venene. En halvliter gryte er halvkantet med blader, vodka eller medisinsk alkohol helles til randen. Nakken er tilstoppet med et lokk, beholderen flyttes til et mørkt sted. En uke senere er tinkturen av Kalanchoe fra åreknuter klar. Hver dag blir fartøyet rystet. Benene gnides med et middel før de går i seng fra fotsålene til knærne. Relief kommer om 2 dager. Kurset er designet for 4 måneder.

  Støt og nøtter


  Apoteket kjøper kjegler av humle, som brygges som te. Myknede frukter i form av applikasjoner blir brukt på de berørte områdene. Muskler perfekt tone årene. Kjernene knuses i støv, kokt med kokende vann og honning. En helbreder er full på en tom mage.

  fysioterapi

  I tillegg til det generelle programmet intensiverer økt den terapeutiske effekten. Darsonval med varicose gjenoppretter tonen i glatte muskler i venene, reduserer stress i arteriene. Det forbedrer kapillær blodstrøm, bevegelse av lymfe. Samtidig er inflammatoriske foci nivellert, vev er mettet med oksygen. Gode ​​resultater etter:

  • elektroforese;
  • pneumokokk lungebetennelse (lymfatisk drenering);
  • UHF;
  • hydro-balneo terapi;
  • UV-bestråling;
  • kryoterapi;
  • laser;
  • sklerose;
  • galvanization.

  Ved hjelp av prosedyrer limes blodårene sammen, vaskes ned. For å unngå slike problemer må du gå daglig, ta en kontrastdusj, i det ytterste - få et nevromuskulært stimulerende middel.

  De mest effektive legemidlene for åreknuter er en liste over tabletter, kremer og salver

  Det er åreknuter, når fartøyene forstørres og overveldes med blod. Dette bidrar til utseendet av smertefulle opplevelser. For å føle deg bedre må du ta effektive tiltak. Et effektivt stoff for åreknuter involverer mottak av en rekke stoffer (tabletter, salver), folkemidlene. Hver av dem bidrar til å lindre symptomene, smale karene, fjerne ubehag.

  Hva er varicosity

  Dette er et problem med venene, som er preget av vasodilasjon, ofte på bena. Vertikal stilling og turgåing øker trykket på underdelen av kroppen, slik at venene kan svulme, skaffe en blåaktig-lilla eller lilla nyanse. For mange mennesker er åreknuter bare en kosmetisk defekt. Men i noen mennesker kan det forårsake smerte og ubehag. Noen ganger signaler sykdommen en risiko for blodsirkulasjonsforstyrrelser.

  Hvordan oppdage åreknuter? Det er ikke vanskelig å gjøre dette. Det er verdt å ta hensyn til følgende symptomer:

  • utseendet på et vaskulært nettverk på beina og føttene;
  • smerte i karene;
  • brennende eller rippling;
  • ødem, tyngde i bena og ankler;
  • muskelkramper, spasmer, spesielt om natten;
  • tørr, kløende, tynn hud rundt den berørte venen.

  Åreknuter utvikles når små ventiler inne i karene slutter å fungere normalt. Blodet begynner å stagnere i blodårene, noe som får dem til å svulme og utvide seg. Hva er tegnene som bidrar til problemet:

  • kvinnelig sex (menn er mindre sannsynlig å lide av en sykdom);
  • familiehistorie;
  • alderdom;
  • overvekt, fedme;
  • stillesittende livsstil, arbeid;
  • graviditet.

  Legemidler til åreknuter

  Effektive stoffer med åreknuter i underekstremiteter bidrar til å fjerne symptomer, roe de betente karene og lindre pasienten av smerte, hevelse og mulige komplikasjoner. Hvilke tiltak bør tas for å lykkes med å behandle sykdommen:

  • slitasje kompressstrømpe;
  • bruk en anatomisk pute (varifort) i henhold til instruksjonene;
  • utføre fysiske øvelser;
  • unngå langvarig opphold på beina, spesielt på hælene;
  • ta effektive medisiner fra åreknuter.

  Flebotoniki

  Leger vurderer disse midlene som en effektiv og sikker medisin for lindring av kronisk venøs insuffisiens. Phlebotonics er naturlige eller syntetiske kjemikalier avledet fra planteekstrakter. De øker blodsirkulasjonen, reduserer betennelse, hevelse, lindrer spenning, tyngde. Men ikke bruk disse medisinene i lang tid for å unngå bivirkninger. Hvilke flebotrofiske stoffer for åreknuter er de mest effektive:

  platehemmere

  Anti-inflammatoriske stoffer hjelper lindring og hevelse. For behandling av åreknuter, blir følgende tabletter ofte brukt fra venene på bena:

  • aspirin;
  • reopoligljukin;
  • cardiomagnil;
  • ibuprofen;
  • Trental;
  • Tirofiban.

  Narkotika for blodfortynning

  På apoteket finner du medisiner som raskt kan tynne blodet, redusere de betente venene, lindre hevelse, ubehag. Men de gir bare en kosmetisk effekt. Hvilken botemiddel for åreknuter kan brukes hjemme? Listen er presentert nedenfor:

  • Aspirin C;
  • klokkespill;
  • Venitan;
  • pentoxifylline;
  • warfarin;
  • fenilin;
  • bark av hvit pil.

  decongestants

  Varicose er en lidelse som er ledsaget av hevelse av føttene. For å bli kvitt det og føle lys, bør du ta trygge medisiner eller drikke infusjoner av urter. De fjerner overflødig væske fra kroppen, akselererer utstrømningen av lymfe og lindrer betennelse. Hvilke anti-decongestants må tas:

  antioksidanter

  For å bli kvitt det venøse nettverket på beina, bør du søke kompleks behandling. Legemidler som inneholder antioksidanter, øker elastisiteten i vaskulærveggene, styrker dem, bidrar til å akselerere utstrømningen av væske, reduserer risikoen for tilbakefall av sykdommen. Hvilke midler anses som den mest effektive:

  • druefrø ekstrakt;
  • Eszin (hestkastanje);
  • askorutin;
  • Venarus;
  • Ginkor Fort;
  • vitamin A, E i kapsler.

  Tabletter fra åreknuter

  Det mest kjente og ofte foreskrevne stoffet for åreknuter er Venorex. Den støtter helsen til blodårene og kapillærene, bidrar til å redusere væskeretensjon i nedre lemmer. Tabletter inneholder et ekstrakt av hestkastanjefrø, som lindrer smerte, hevelse, forbedrer blodsirkulasjonen. Imidlertid er det andre tabletter for vener og kar som kan lindre symptomene:

  • Venofors;
  • Detralex Avenue;
  • Venoteks;
  • Venarus;
  • Glivenol;
  • wobenzym;
  • troksevazin;
  • Flebion;
  • Aescusan;
  • Flebodia.

  Injiseringer fra åreknuter på bena

  Mange leger foreskriver medisiner for pasienter med åreknuter. Det er imidlertid en annen metode som bidrar til å kvitte seg med det vaskulære nettverket. Det kalles skleroterapi. Hva er denne metoden? Behandling innebærer å injisere en løsning (ofte saltvann) direkte i venen. Væsken irriterer karet irriterende, forårsaker at den løsner seg, og blodet skal koagulere. Over tid blir venen i arrvev, som raskt strammer.

  Skleroterapi utføres av en hudlege eller kirurg ved klinikken. Antall injeksjoner inngått i en økt, avhenger av størrelsen og plasseringen av venene, og også på den generelle helsen til pasienten. I de fleste tilfeller introduserer en spesialist en løsning eller fint oppdelt skum med en tynn nål. Noen ganger bruker leger medisiner som etoksylerol, fibro-vener. På dette stadiet kan en person oppleve mild ubehag og kramper. En smertefull tilstand varer i ca 1-2 minutter. Prosedyren tar omtrent en halv time.

  Ikke alle pasientene er enige om denne metoden for terapi på grunn av høy pris og kun kosmetisk effekt. Også etter skleroterapi er det umulig:

  • ta varme bad;
  • komprimerer
  • gå til badstuen, badstuen;
  • utsatt for direkte sollys.

  Krem for årer og kar

  Mange foretrekker å bruke geler, salver, kremer til å behandle åreknuter. Disse stoffene har vist sin effektivitet og brukervennlighet. Midler med behagelig tekstur er enkle å bruke hjemme, og selv de kan kjøpes på apotek uten resept. Hvilke andre medisiner bidrar til å bli kvitt åreknuter:

  • Varese;
  • ikke-steroide antiinflammatoriske kremer, geler (diklofenak-gel, Fastum-gel);
  • Venosan;
  • Venolayf;
  • Sofia;
  • 911 med leech ekstrakt;
  • Varikobuster;
  • lioton;
  • betyr basert på ekstraktet av hestkastanje (Venosal Plus, Escuzan).

  Salve fra åreknuter

  De fleste salver, heparinbaserte kremer inneholder vitaminer og næringsstoffer som fremmer normal blodsirkulasjon. De er egnet som en profylakse av åreknuter eller i behandlingen av en sykdom i begynnelsen. Det forsømte problemet krever imidlertid bruk av mer effektive stoffer. Hvilke salver fra varicose kan kjøpes på apoteket:

  • heparin;
  • Gepatrombin;
  • troksevazin;
  • GEPAR;
  • salve Vishnevsky;
  • Menovazin;
  • indometacin;
  • Diclofenac.

  Folk rettsmidler for åreknuter

  Blåbær og hestkastanjer er de to mest populære folkemidlene for behandling av åreknuter. De er ofte inkludert i ulike salver og kremer som forbedrer blodsirkulasjonen, lindrer betennelse. Når det gjelder blåbær, kan det tas i frisk form, brygget te, infusjoner. Hva mer kan du behandle varicose hjemme:

  1. Apple cider eddik. Det må påføres ufortynnet i åre, forsiktig masserer dette området.
  2. Med olivenolje. Bland like mye olje og vitamin E. Masser føttene med en varm masse i flere minutter.
  3. Hvitløk. Grind seks fedd hvitløk, sett i en krukke. Tilsett saften av 3 appelsiner og 2 ss olivenolje. Insister 12 timer. Løsningen bør brukes på venene, innpakket i bomullsklut og forlatt natten over. Prosedyren skal gjentas daglig i flere måneder.

  Prisen på et legemiddel for åreknuter

  Mange mennesker lider av åreknuter. Før de vender seg til en lege, prøver de å kurere sykdommen selv, ved hjelp av kremer, salver og andre effektive medisiner. Det er en stor mengde midler fra åreknuter som bidrar til å lindre symptomene, lindre smerte og hevelse. Prisen på medisiner er imidlertid både lav og veldig høy. Omtrentlig pris i Moskva kan læres fra bordet:

  Vurdering av de mest effektive rettsmidler for åreknuter eller hvordan å velge den beste kur mot vener?

  Åreknuter er en av de mest utbredte sykdommene i verden i dag, så mange er interessert i hvilke typer fond er i stand til å gi størst effekt - eksterne kremer og geler eller narkotika ment for intern administrasjon.

  Faktisk er en effektiv og pålitelig avhending av åreknuter kun mulig under betingelse av komplisert terapi, som kombinerer de eksterne og interne effektene på venene.

  For tiden produseres mange anti-varicose-midler, men ikke alle av dem demonstrerer en utmerket effekt i forebygging og behandling av denne sykdommen.

  Den vurderte vurderingen vil tillate å hente den mest hensiktsmessige forberedelsen, basert på struktur og egenskaper av hver av dem.

  De mest effektive rettsmidler for åreknuter

  troksevazin

  Et av de mest effektive stoffene for forebygging og behandling av pigiiosis er Troxevasin, presentert i to former for frigjøring - gel og kapsler.

  Den viktigste aktive komponenten av dette legemidlet er troxerutin. Dette stoffet er et semi-syntetisk derivat av rutin, et flavonoid med en uttalt anti-inflammatorisk, antioksidant, anti-edema, venotonisk og angioprotektiv effekt.

  Gel for ekstern bruk anbefales å bruke:

  • med åreknuter
  • tromboflebitt;
  • så vel som kronisk venøs insuffisiens.

  Hver morgen og kveld bør en liten mengde medikament brukes på problemområder og lett masseres til helt absorbert.

  Sammendrag: I begynnelsen kan du bli kvitt manifestasjoner av åreknuter ved å bruke en gel. Hvis sykdommen utvikler seg, vil en felles påføring av gel og kapsler bli påkrevd.

  Den gjennomsnittlige kostnaden for Troxevasin gel er 190-230 rubler, og kapslene - 360-600 rubler.

  Bruk av TROXIVASIN fra benvaricose se videoen:

  Heparin salve

  Dette er det beste middelet for benvarikose, som har smertestillende og antikoagulerende egenskaper, er mye brukt i behandling av åreknuter.

  Den viktigste aktive substansen i dette legemidlet - heparin - eliminerer betennelse, slukker smerte og forhindrer dannelsen av blodpropper.

  Behandlingsforløpet med heparinsalve varer i ca syv dager. I løpet av denne perioden er det nødvendig å påføre tynne lag på hudområdene med synlige manifestasjoner av varicose to ganger om dagen.

  Ikke i dag er heparinsalve en av de mest tilgjengelige midler som brukes til åreknuter. Kostnaden for et rør med dette middelet er bare 60-90 rubler.

  lioton

  Lyoton er det mest effektive middelet for heparinbaserte åreknuter.

  Men i forhold til salven har den en lys gjennomsiktig tekstur.

  Med åreknuter og en tendens til tromboflebitt, må du påføre en liten mengde gel på problemområder om morgenen og kvelden med lysmassasjebevegelser.

  Dette verktøyet gjør en utmerket jobb:

  • med puffiness og smertefulle opplevelser;
  • eliminerer krampaktig muskel spasmer;
  • løser eksisterende blodpropper.

  Den gjennomsnittlige kostnaden for Lioton gel varierer fra 350 til 800 rubler, avhengig av emballasjekapasiteten.

  Cream Sezoplast

  Sezoplast er en svært effektiv anti-varicose krem ​​basert på helbredende urteekstrakter.

  Sammensetningen av dette produktet er rik på essensielle oljer av furu, nelliker, rosmarin, mynte, jasmin, ingefær, basilikum, kvist primrose og narcissus.

  På grunn av den optimale kombinasjonen av komponenter har kremen en gunstig effekt på åreknuter - det styrker venøsveggene og gir dem den nødvendige elastisiteten, og eliminerer også ømhet og hevelse.

  Du kan kjøpe denne krem ​​for rundt 390-500 rubler.

  Varicobooster

  Krembasen er Varicobooster stoff Troxerutin og mange naturlige vegetabilske komponenter - frukt ekstrakter av hestekastanje, ginkgo biloba blader, gress, kamille og brennesle, honning, kokosolje, koffein.

  Dette produktet er helt miljøvennlig og er svært effektivt i behandling av åreknuter. Som en følge av regelmessig bruk av krem ​​er det mange positive endringer:

  • Veggene på fartøyene blir faste og elastiske;
  • de dannede blodproppene oppløses
  • lokale inflammatoriske prosesser forsvinner;
  • utstrømningen av blod er sterkt forbedret;
  • passere konvulsiv muskel spasmer;
  • nedsatt hevelse.

  Kostnaden for Varicobooster krem ​​varierer fra 1400 til 1600 rubler.

  Flebodia 600

  Flebodia 600 er det beste middelet for benvarikose fra en serie tabletter.

  Deres viktigste aktive ingrediens er stoffet diosmin.

  Disse pillene foreskrives i komplisert terapi av åreknuter for å forbedre mikrosirkulasjonen og eliminere alvorlighetsgraden og smerten i bena.

  Det anbefales å ta en tablett hver dag i to måneder.

  På apotek er dette stoffet presentert til en pris på 500-900 rubler.

  Effektiviteten til Flebodia 600 blir fortalt av en spesialist på video:

  Asklezan

  Dette er den beste medisinen for åreknuter, som er i stand til å stabilisere kapillærcirkulasjonen.

  Komponentene i dette produktet er ekstrakter:

  • skoghassel;
  • hest kastanje;
  • Arnica;
  • Japansk sophora;
  • blader av kirsebær.

  også i krem ​​er:

  • spytt av medisinsk leech;
  • stearin;
  • bivoks;
  • sitronsyre;
  • olivenolje.

  Den gjennomsnittlige kostnaden for krem ​​er 800-900 rubler.

  Gel "Hestekrefter"

  Det beste middelet for åreknuter anbefales for å forhindre blodutvidelse, samt i begynnelsen.

  Sammensetningen av produktet er rik på medisinske urtekomponenter - ekstrakter av hestkastanje frukt og bjørkblader. Også i det er et utdrag av medisinsk leech, kamfer, mentol og glyserin.

  Dette produktet er tilgjengelig i praktiske flasker med en kapasitet på 500 milliliter. Den gjennomsnittlige kostnaden er 500-590 rubler.

  Se en nyttig video om gelen Hestekraft:

  Gel 911

  Gelbalsam 911 basert på ekstraktet av hestekastanjefrukt er et billig, men effektivt verktøy som har en gunstig effekt på åreknuter.

  I tillegg til det viktigste virkestoffet inneholder midlet:

  • en naturlig antioksidant dihydroquercetin;
  • hesperidin;
  • askorbinsyre;
  • rutin;
  • ekstrakt av bladene av røde druer.

  Du kan kjøpe gel 911 for bare 70-90 rubler.

  Krem "Sophia"

  Et annet anti-varicose medikament som fortjener oppmerksomhet er krem ​​"Sophia", basert på ekstraktet av medisinsk leech og plantekomponenter.

  Denne krem ​​har en utmerket forebyggende effekt og anbefales for bruk i fremveksten av innledende symptomer på åreknuter.

  Den høye effekten av stoffet skyldes den optimale kombinasjonen av nøye utvalgte komponenter:

  • ekstrakt spytt medisinsk leech;
  • voks emulsjon;
  • kollagen;
  • panthenol;
  • ekstrakt av hestkastanje frukt;
  • kamille;
  • rekkefølge;
  • rose hofter;
  • aloe;
  • hvete.

  Du kan kjøpe dette produktet til 150-170 rubler.

  konklusjon

  Effektiviteten av behandling for åreknuter avhenger av de riktige måtene. derfor Bruk bare de mest pålitelige og høyverdige stoffene godkjent av leger.

  Det mest effektive middel for åreknuter

  Rettsmidler for åreknuter på bena

  Trombose av venene i underekstremene forstyrrer utstrømningen av blod. Metoden for behandling bestemmes av phlebologist. Når en nøyaktig diagnose er etablert, vil legen foreskrive den beste og mest effektive kur for sykdommen. Fra åreknuter i underekstremiteter kan du bruke salver, geler, piller, tradisjonell medisin. Uansett hva legen vil foreskrive, er hans hovedoppgave å eliminere varicose ekspansjon og normalisere blodstrømmen i nedre lemmer.

  Terapeutiske metoder i komplekset mot åreknuter gir rask gjenoppretting. I tillegg til konservativ og folkebehandling er effektive behandlingsmetoder fysisk trening, diettmat, kontrastdusj.

  Åreknuter på bena

  Medisineringsterapi

  Hovedmålet med narkotikabehandling er å minimere de kliniske manifestasjonene av åreknuter, forhindre negative konsekvenser, normalisere blodsirkulasjonen.

  Ulempen med konservativ behandling er at terapi eliminerer symptomer, men eliminerer ikke problemet helt.

  Hovedtyper medisiner er:

  • Flebotoniki - Bidra til å forbedre tonen i venøse vegger, eliminere hevelse i beina. De vanligste stoffene er Flebodia 600. Troxevasin. Detraleks. Tablettformen anbefales ikke til bruk i graviditetens første trimester.

  Troxevasin for behandling av åreknuter

  • Krovorazzhizhayuschie narkotika - Forhindre prosessen med trombose. Brukes til behandling av tromboflebitt. De vanligste legemidlene er Lyoton 1000. Aspirin, Venolife.

  Venolife - brukes til å behandle tromboflebitt

  • Anti-inflammatoriske stoffer - denne arten er representert av antiinflammatoriske analgetika som ikke inneholder steroider. Den mest effektive er indomethacin, diclofenac.

  Indomethacin Retard anti-inflammatorisk stoff

  Bruk av tabletter

  Legemiddelpreparatet i tablettform er den mest effektive og populære formen for behandling av åreknuter i bena. Tabletter er foreskrevet av legen hvis det er umulig å bruke medisiner på lokalt nivå.

  Tabletter fra åreknuter på bena kan brukes i kombinasjon med kompresjonsterapi og aktuelle legemidler.

  Terapeutiske egenskaper av tabletter:

  • forbedre tonen i benene på bena;
  • akselerere blodstrømmen;
  • eliminere prosessen med betennelse;
  • akselerere lymfedrenering;
  • eliminere mikrocirkulatoriske endringer.

  Detralex i behandling av åreknuter

  Klassifisering av legemidler mot åreknuter av ben:

   • flebotoniki;
   • kortikosteroider,
   • smertestillende midler som ikke inneholder steroider;
   • aspirin og dets derivater;
   • legemidler som forhindrer trombose.

  De vanligste phlebotonics er Flebodia 600, Detralex, Anvenol, Escuzan, Venarus. Det mest populære produktet var Flebodia 600 på grunn av dets terapeutiske egenskaper:

  • Den optimale mengden inneholder det aktive stoffet for å eliminere den videre utviklingen av sykdommen fra den første dagen;
  • Det er ingen negative konsekvenser fra mage-tarmkanalen;
  • eliminerer brennende og puffiness i beina.

  Les også: Behandling av åreknuter med saltbad, komprimerer og bandasjer

  Tabletter av Flebodia 600 mot åreknuter av ben

  Salve i behandling av sykdom

  Salve hjelper ikke bare å kurere åreknuter, men er også et forebyggende middel.

  For å behandle en sykdom, anbefaler leger ofte bruk av salver som gir følgende terapeutiske effekt:

  • redusere smerte i bena;
  • eliminere hevelse av føttene;
  • forbedre driften av ventilsystemet;
  • øke tonen til venenees vegger;
  • redusere risikoen for komplikasjoner.

  Lyoton 1000 gel til ekstern bruk 30 g

  Avhengig av terapeutisk effekt klassifiseres salver:

  • Sammensetningen inkluderer heparin. Har en resorpsjonseffekt, forhindrer trombose, stillestående prosesser. De vanligste salver er Lyoton 1000, Dolobene, Heparin. Gepatrombin.

  Dolobien gel for ekstern bruk

  • Sammensetningen inkluderer venoaktive komponenter. Salver, som inkluderer en medisinsk medisinsk stativ, hestkastanjekstrakt, nåler bidrar til å eliminere smerte, styrke vener på beina. De vanligste stoffene i denne gruppen er Aescin. Escuzan, Venoplanten, Eszin.
  • Sammensetningen inkluderer ikke-steroide stoffer. For forebyggende formål brukes narkotika for å forhindre trombose og tromboflebittbehandling. Legemidlet bidrar til å eliminere betennelsesprosessen, bidrar til å redusere smerte i bena. De mest populære stoffene i denne gruppen er Indomethacin, Diclofenac, Fastum-gel, Voltaren.

  Fastum gel er et aktuelt produkt

  • Sammensetningen inkluderer glukokortikoidhormoner. De er et svært effektivt middel, som fjerner smerte i nedre ekstremiteter og prosessen med betennelse. Ulempen er et stort antall kontraindikasjoner og negative konsekvenser. De vanligste legemidlene er Sinaflanc, Celestoderm, Flucinar.

  Den mest populære var Heparinsalve. Bruk av salve er tilrådelig i de tidlige stadier av utvikling av åreknuter. I løpet av denne perioden kan pasienten bli forstyrret av følgende symptomer:

  • følelse av tyngde og ømhet i bena;
  • Følelse av kløe i underdelene;
  • hevelse av føttene;
  • Vaskulære stjerner og vener vises på huden.

  Salve bidrar til å fjerne de nevnte symptomer, så vel som de følgende terapeutiske funksjoner resulterer i normal mikrosirkulasjon, forhindrer trombotisk fremgangsmåte oppløser blodpropper hvis den er tilstede.

  Heparinsalve forhindrer trombogenese

  Salve fra asteriskene på beina påføres eksternt, påføres 3 ganger i løpet av dagen til det berørte området av huden. Forløpet av salven er 14 dager. I nærvær av vaskulære stjerner i ansiktets område i terapiekomplekset anbefales det å inkludere anticouroider. Det anbefales ikke å bruke Heparin-salve i nærvær av lesjoner, sår på huden, så vel som i nærvær av en allergisk reaksjon på sammensetningen.

  Se også: Bruksanvisning Actovegin

  En annen salve som hjelper med åreknuter er Gepatrombin G. Legemidlet bør brukes 1 til 3 ganger om dagen. Begynn å gni skal være fra bunnen av bena, stige oppover. I nærvær av inflammatorisk prosess, er det nødvendig å påføre et bandasje med salve til det berørte området, i tillegg kan du bruke elastisk bandasje. Det anbefales ikke å bruke stoffet i nærvær av blødninger, trombocytopeni og hemofili, forekomsten av en allergisk reaksjon.

  Gepatrombin G salve har en løsnings effekt

  Krem i terapi av sykdom

  Kremens sammensetning er en aktiv substans som bidrar til å fjerne smerte og styrke venenees vegger. Kremblandingen inneholder ofte vitaminer C, B1, B5. Takket være vitaminer blir blodkarets vegger styrket, prosessen med regenerering blir akselerert.

  Varicosity kompliserer penetrasjon av aktive stoffer inn i vevet i beina, så for effektiviteten av behandlingen bør konsentrasjonen av koagulanten være høy. Til tross for at stoffet er lett å bruke, anbefales det ikke å bruke det som den viktigste behandlingsmetoden.

  Venovasin krem ​​fra åreknuter

  Komprimeringsundertøy

  Compression Jersey har vellykket seg i terapi av åreknuter. Det forbedrer tilstanden til blodkar, øker blodstrømmen og forhindrer stillestående prosesser.

  Til tross for effektiviteten av komprimeringsstrikk, er det ikke å eliminere årsaken til patologien. Derfor kan kompresjonslinne brukes som et ekstra middel for varicose, som fjerner smerte og hevelse.

  Kneelengde sokker Tiana 1 Class

  Tradisjonell medisin

  Kun en kvalifisert person kan foreslå det beste terapeutiske middel for å eliminere åreknuter. Ved begynnelsen av sykdomsutviklingen kan det behandles hjemme ved hjelp av tradisjonell medisin. Folk rettsmidler anbefales å diskutere med legen, for ikke å forverre situasjonen.

  Flere effektive folkelige oppskrifter:

  • Hvitløk er nødvendig for å male og blande med smør i en mengde på 1 til 2. Deretter ble den oppnådde slurryen påføres på de berørte årer er festet til benene ved hjelp av papir og hardt vev. Komprimeringen bør gjøres før du går og legger deg til venstre for hele natten.
  • For å forberede infusjonen av kastanje, skal 50 gram råmateriale helles i 500 ml alkohol. Legemidlet skal infunderes i 2 uker, da må det filtreres. Det anbefales å ta tinkturen tre ganger før du spiser, presset med væske.

  Forfatter: Baranchuk Alena Vladimirovna

  Utdanning: Første Moscow Medical Institute oppkalt etter IM Sechenov Opplæringsnivå: Høyere. Fakultet:...

  Hjem> Sykdom> Ben> Topp 5 mest effektive legemidler for åreknuter

  Topp 5 mest effektive legemidler for åreknuter

  Utseendet til åreknuter er sett på som det første symptomet på kronisk venøs insuffisiens. I de tidlige stadiene viser ikke overfladiske vener på varicose noen symptomer, så pasientene må ikke konsultere en lege for behandling.

  De første tegn på sykdommen i form av "trøtt bensyndrom" vises først etter 3 til 5 år etter sykdomsutbruddet, noe som indikerer behovet for medisinsk behandling.

  Sykdommen har en tendens til progresjon i fravær av behandling under påvirkning av negative faktorer ganske raskt utvikle komplikasjoner i form av venøse leggsår, tromboflebitt, lymphostasis nedre ekstremiteter.

  Tidlig terapi vil ikke bare bidra til å eliminere symptomene på åreknuter, men også hindre den videre utvikling.

  I denne artikkelen vil vi prøve å finne ut hvilken er den beste medisinen for åreknuter?

  Den beste medisinen for åreknuter

  Grunnlaget for medisinering for benvarikose ligger i følgende oppgaver:

  • forbedring av mikrosirkulasjon og stimulering av blodstrømmen;
  • endring i koagulasjonsegenskaper av blod;
  • inhibering av leukocytaktivering og trombocytadhesjon - antiinflammatorisk effekt.

  Disse oppgavene er lett utføres ved mottak av en viss gruppe av stoffer som fjerner patologiske prosesser ved å endre strømningsegenskapene til blodet og vaskulært vev på det cellulære og molekylære nivå.

  For dette formål, er beskyttelsesmidler som brukes til å behandle åreknuter, som påføres oralt i tabletter og virker fra innsiden, og ytre geler og salver trer inn i lagene i huden og utøver en lokal terapeutisk effekt.

  Topp 5 mest effektive rettsmidler for åreknuter

  Når det gjelder graden av uttrykk for den terapeutiske effekten og virkningsmekanismen, kan alle tabletter i varicose arrangeres i en avtagende rekkefølge.

  Nedenfor ga vi de beste rettsmidler for åreknuter.

 • "Troxevasin" - Et stoff basert på bioflavonoid rutin.

  Det anbefales å bruke i begynnelsen av varicose, og i avanserte stadier.

  Legemidlet har en kompleks terapeutisk effekt: det reduserer permillabiliteten av kapillærene, normaliserer tonen sin; har anti-inflammatorisk og antioksidant effekt; øker tettheten av vaskulært vev.

  Påfør legemidlet, skal 2 kapsler slå i 4 uker. Den gjennomsnittlige kostnaden for legemidlet i løpet av behandlingen er - 300 rubler.

 • «Flebodia 600» - Et preparat basert på diosmin (et stoff som er oppnådd syntetisk fra en planteflavonoide).

  Reduserer hevelse og venøs overbelastning, forbedrer venøs tone og lymfatisk drenering, økende lymf og blodstrøm.

  Har anti-inflammatorisk effekt og forbedrer mikrosirkulasjon av blodkar.

  Det brukes til å eliminere symptomene på åreknuter og forhindre alvorlig venøs insuffisiens.

  Ta medisinen bør være 1 tablett om dagen. Kostnaden for behandling er 1000 rubler.

 • "Detralex" og "Venarus" - Narkotika er komplette analoger, inneholder i deres sammensetning, diosmin og hesperidin (planten flavonoid, hvorav mottar diosmin).

  Legemidler har lignende effekter med ovennevnte preparat "Flebodia 600".

  Forskjellen er bare i mengden av aktiv substans og administrasjonsmetoder.

  "Venarus" og "Detralex" bør ta 2 tabletter om dagen for å oppnå en terapeutisk effekt.

  Det er av denne grunn at disse legemidlene ligger på trinnet nedenfor. Kostnaden for behandling vil også være 1000 rubler.

 • "Aescusan" - Et preparat av vegetabilsk opprinnelse på grunnlag av hestekastanøtter og bioflavonoider.

  Den har anti-edematøs og svak antikoagulant virkning.

  Når det kombineres med Ascorutin, blir den terapeutiske effekten av legemidlet forbedret.

  Ta 1 tablett 4 ganger om dagen.

  Kostnaden for behandling er 400 rubler.

 • Ginkor Fort - et kompleks av plantekomponenter og troxerutin.

  Forbedrer venøs tone, har en utprøvd anti-edematøs effekt, normaliserer blodstrømmen med tilbakestrømning og ventilinsuffisiens.

  Ta 1 kapsel to ganger daglig.

  Kostnaden for kurset er 1200 rubler.

 • Disse stoffene har nesten ingen kontraindikasjoner og bivirkninger, men er kontraindisert hos gravide og ammende kvinner.

  Varigheten av behandlingsforløpet og den daglige dosen er regulert av den behandlende legen.

  Deretter vurderer de beste rettsmidler for benvaricose i form av salver og geler.

  Topp 5 salver for åreknuter

  Aktuelle eksterne midler penetrerer huden og har en lokal decongestant, kjøling og smertestillende effekt. De bør kombineres med elastisk kompresjon og tabletter for åreknuter. De mest effektive salver og geler for åreknuter:

 • "Gepatrombin" er en gel basert på heparin og dexpanthenol. Brukes til å redusere symptomene på åreknuter og forhindre utvikling av inflammatoriske fenomener.

  Det reduserer ødem, reduserer smertesyndrom, gjenoppretter skadet hud.

  Påfør et tynt lag på den berørte venen to ganger om dagen i 2 uker.

  Kostnaden er 150-200 rubler.

 • "Lyoton 1000" er heparin i høy konsentrasjon.

  Det er foreskrevet for lokal behandling av kronisk venøs insuffisiens i sena stadier, med utseendet på ugjennomtrengelig ødem og trofiske hudsykdommer, samt med tromboflebitt.

  Kostnaden for 50 g er 450 rubler.

 • "Venolife" - et komplekst stoff som inneholder heparin, rutin og dexpanthenol.

  Det brukes til å eliminere utprøvd ødematøs smertesyndrom ved kronisk venøs insuffisiens, tromboflebitt og alvorlige manifestasjoner av posttrombotisk sykdom.

  Påfør et tynt lag 2-3 ganger om dagen i 3 uker.

  Kostnaden for tuba 100 g er 650 rubler.

 • "Venitan" er en vegetabilsk gel basert på hestkastanjer.

  Har en avledende, avkjølende, anestetisk effekt, reduserer permeabiliteten av kapillærene moderat, reduserer hevelse.

  Det brukes til å redusere de kliniske symptomene på åreknuter og tromboflebitt.

  Kostnaden er 250 rubler.

 • "Voltaren emulgel" er et antiinflammatorisk aneliserende middel.

  Med lokal applikasjon elimineres det alvorlige smertesyndromet i ekstremiteter, forårsaket av tromboflebitt og dyp venøs flebotrombose.

  Påfør et tynt lag 1 - 2 ganger om dagen, gjelder ikke mer enn 2 uker.

  Kostnaden for tuba 50 g er 300 rubler.

 • Effektiviteten av salver i åreknuter skyldes en rask klinisk effekt, som oppnås av alkoholen, etere som inngår i deres sammensetning, som har en lokal avkjøling, distraherende effekt.

  Til tross for sikkerheten til venotoniske midler for åreknuter, bør avtalen utføres kun av en spesialist etter en instrumentell diagnose.

  Når alvorlighetsgraden av smerte i beina, sammen med endringen (blåaktig) hudfargen til selv er ekstremt farlig, da disse symptomene peker på utvikling av dyp vene flebotrombose som utgjør en trussel mot livet til pasienten. Vi fortalte deg om effektive medisiner, og det beste middelet for åreknuter, som passer for deg, kan du hente med en lege.

  Hvilke piller fra åreknuter på beina er bedre og mer effektive?

  Tabletter fra åreknuter på bena - en av de vanligste og mest populære doseringsformene, som brukes i kompleks behandling av denne sykdommen. Slike rusmidler er mye mer effektive enn lokale rettsmidler i form av salver eller geler, fordi det påvirker veggene til karene fra innsiden, styrker dem og eliminerer årsakene til patologiske forandringer.

  Narkotika for åreknuter bør tas i lang tid (minst 3 måneder), bare i dette tilfellet oppnås en utpreget terapeutisk effekt. Tabletter fra varicer forbedre vaskulær tone, lindre betennelser, normalisere blod og lymfestrømmen eliminere stagnasjon og derved hemme sykdomsprogresjon og utvikling av farlige komplikasjoner. En vedvarende positiv effekt bidrar til å oppnå en kompetent kombinasjon av legemidler i tabletter med lokale produkter, påkledning av kompresjon, fysioterapi og livsstilsjusteringer. Effektive tabletter fra åreknuter bør velges av legen, idet man tar hensyn til pasientens individuelle egenskaper, alvorlighetsgraden av symptomene, mulige kontraindikasjoner og samtidige sykdommer.

  Narkotikabehandling av åreknuter: en gruppe medikamenter

  Listen over tabletter fra åreknuter på bena er omfattende, den inneholder forskjellige medisiner som avviger fra hverandre av virkemekanismen, egenskaper og innhold av aktive stoffer. I medisin er de delt inn i flere hovedgrupper:

  • Venotonics (phlebotonics). Narkotika, hvis handling er rettet mot å øke tonen i blodårene og forbedre blodsirkulasjonen. Bruk av medisiner i denne gruppen bidrar til å justere utløpet av lymf, eliminere stillestående fenomener og styrke veggene i venøse kar. Populære representanter for phlebotonics er forberedelser Detraleks, Fleobody, Venarus, Glivenol, Venoruton, Escuzan. De kan foreskrives for noen, selv den avanserte stadium av åreknuter. Preparater-pentonik manifest og anti-edematøs effekt, forbedrer blodsirkulasjonen og lymfutstrømningen og eliminerer stillestående fenomener i karene.
  • Antikoagulanter (disaggreganter). Økt blodviskositet er en av grunnene til at provoserer utviklingen av åreknuter. Effekten av antikoagulanter er rettet mot å redusere blodkoagulasjon, og eliminere trusselen om blodpropper. Blodtynning reduserer risikoen for trombose og andre forhold som er livstruende. Mest representanter for denne gruppen - Glockenspiel, Vazobral, Troxevasin og til og med kjente aspirin (acetylsalisylsyre), regelmessig bruk av hvilke i minimale doser bidrar til å fortynne blodet.
  • Anti-inflammatoriske stoffer. Preparater fra gruppen av NSAIDs brukes til å behandle åreknuter i underekstremiteter. De stopper raskt symptomene på betennelse, eliminerer ubehag og har en bedøvelsesvirkning. Populære legemidler - Diklofenak, Indomethacin, Aescin. Tabletter har en uttalet smertestillende effekt, de anbefales å bli tatt under en forverring av den patologiske prosessen.
  • Antioksidanter. Med varicosepreparater med antioksidantvirkning bidrar til å normalisere lipidmetabolismen, akselerere cellefornyelse og aktivere energiprosesser i blodkar. Dette bidrar til å forbedre blodmikrocirkulasjonen og har størst effekt på pasientens generelle tilstand. Representanter for denne gruppen - Ginkor-Fort, Antistaks, E-vitamin (i kapsler).
  • Virkemidler for enzymterapi. Enzymer i tabletter er foreskrevet for tromboflebitt. Aktive enzymer har anti-edematøs, antiinflammatorisk og anti-aggregativ virkning, eliminerer lymfeknisk insuffisiens og aktiverer immunitet. De lyseste representanter for denne gruppen er Wobenzym og Flogenzim.

  Alle medisiner er foreskrevet av en phlebologist. Kun en spesialist kan bestemme behovet for bruk av visse preparater, ta hensyn til mulige kontraindikasjoner, medfølgende patologier og gi råd om hvilke piller som skal drikkes fra åreknuter. La oss dvæle nærmere på representanter for ulike grupper av anti-varicose drugs og lære mer om deres egenskaper, måter å bruke, kontraindikasjoner og kostnader.

  De beste pillene for åreknuter på bena

  Tabletter fra Varicose Detralex. Kompleks venotonisk og angioprotektivt middel basert på bioflavonoider - diosmin og hesperidin. Det virker for å øke tonen og elastisiteten til venøse kar, forbedre blodsirkulasjonen og forhindre dannelsen av blodpropper. Stoffet unngår venøs lunger, redusere vaskulær permeabilitet og strekkbarhet, for å bli kvitt ødem, smerte, kramper, tretthet og følelse av tyngde i bena. Detralex kjemper effektivt mot venøs insuffisiens og bidrar til å redusere inflammatoriske reaksjoner. Legemidlet er effektivt i forskjellige stadier av åreknuter, selv i alvorlige tilfeller, med trofiske forandringer i hud og subkutant vev (trophic ulcers).

  Kontraindikasjoner for bruk av Detralex litt: Det er overfølsomhet overfor komponentene og ammingstiden (amming). På bakgrunn av å ta stoffet, kan det være bivirkninger fra fordøyelsessystemet, nervesystemet, i sjeldne tilfeller - allergiske reaksjoner. Derfor bør legemidlet brukes som beskrevet av legen og i full overensstemmelse med instruksjonene. Standarddoseringen av legemidlet er 2 tabletter per dag, løpet av behandlingen er lang (fra 3 til 12 måneder). Kostnaden for pakking Detralexa (30 stk) er omlag 700 rubler.

  Tabletter fra varicose venarus. Venotoniseringsmiddelet, Detralex-analogen, består av de samme aktive substansene - hesperidin og diosmin. Forskjellen mellom preparatene i produsenten og metoden for behandling av de aktive stoffene. Detralex er et fransk stoff som koster mer enn den russiske venderen. I et fransk preparat behandles de aktive ingrediensene ved hjelp av mikroniseringsteknologi, slik at de absorberes bedre og gir en rask terapeutisk effekt. I andre henseender er effekten av narkotika nesten identisk.

  Venezia er foreskrevet for eliminering av symptomer på venøs insuffisiens, smertelindring og sensasjon av tyngde i beina. Kontraindikasjoner er også de samme - dette er perioden med laktasjon og den individuelle intoleransen av stoffets komponenter. Venarus kan føre til forstyrrelser i fordøyelsessystemet (kvalme, oppkast, diaré), CNS-bivirkninger - svimmelhet, sykdomsfølelse, hodepine. Noen ganger er hudreaksjoner (kløe, utslett) mulige. Den vanlige daglige dosen av Venarus er 2 tabletter som tas med måltider ved lunsjtid og om kvelden. Generelt, ifølge pasientens vurderinger, tolereres det russiske preparatet Venarus lettere og forårsaker sjelden bivirkninger. Kostnaden for stoffet er fra 500 rubler per pakke.

  Tabletter fra varicose phlebodia. Venoniserende legemiddel, grunnlaget for dette er bare diosmin. Innholdet i 1 tablett når 600 mg. På grunn av denne funksjonen kan stoffet tas dobbelt så ofte som andre venotoniske midler. Phlebodia absorberes mye lettere enn Detralex eller Venarus, fordi den aktive komponenten av legemidlet behandles av spesiell teknologi. Bivirkninger og kontraindikasjoner for disse stoffene er nesten identiske. Men bruk av phlebodia er også forbudt i graviditetens første trimester, da det ikke er tilstrekkelig klinisk bevis for å bekrefte sikkerheten for denne pasientkategori. Standarddosen av Flebodia er bare 1 tablett per dag, som skal tas om morgenen, på tom mage. Behandlingens varighet er 2 måneder. Den gjennomsnittlige kostnaden for stoffet er 560 rubler.

  Glivenol - et stoff med venotonisk effekt, brukes til å behandle forstyrrelser i venøs sirkulasjon. Grunnlaget for stoffet er det aktive stoffet tribenozid. Glivenol er produsert i form av drager og kapsler. Bruk av medikament gjør det mulig å styrke blodårene, forbedre tonen, eliminere skjøthet og permeabilitet av blodkar og takle stagnerende fenomener.

  Legemidlet har en komplisert handling og viser i tillegg antiinflammatoriske og smertestillende egenskaper, bidrar til å takle hevelse og smertefulle opplevelser. Som de fleste venotonikere er stoffet forbudt for bruk med individuelle intoleranse komponenter, så vel som under amming og i første trimester av graviditet. Standarddosen er 200-400 mg (1-2 tabletter) opptil tre ganger daglig i løpet av måltidene. Glivenol er en ganske god pris, medisinpakken koster fra 140 rubler.

  troksevazin. Legemidlet i form av kapsler foreskrives som en del av en kompleks terapi for kronisk venøs insuffisiens og åreknuter. Legemidlet effektivt undertrykker den interne inflammatoriske prosessen, har en venotonisk effekt, reduserer permeabilitet og skjøthet i kapillærene, eliminerer ødem.

  Det aktive stoffet i legemidlet - troxerutin, bidrar til eliminering av symptomer på venøs insuffisiens. Troxevasin brukes også i tilfeller av alvorlige åreknuter, ledsaget av trofiske vevssykdommer.

  I tillegg er medisiner foreskrevet som en adjuvans etter skleroterapi eller kirurgisk fjerning av venøse noder. Legemidlet er ikke anbefalt for gravide, personer som lider av nyresvikt eller ulcerative lesjoner i fordøyelseskanalen, med økt følsomhet overfor dets komponenter.

  Kapsler av Troxevasin tas med mat, presset med nok væske. I begynnelsen av behandlingen ordineres vanligvis 1 kapsule tre ganger daglig, etter 2 uker behandling reduseres denne dosen til et minimum. Generelt er behandlingsvarigheten 3-4 uker. Kostnaden for Troxevasin i tabletter starter fra 320 rubler per pakke med 50 kapsler.

  Troxerutin Zentiva. Venoprotektiv og venotonisk. I 1 kapsel av stoffet inneholder 300 mg troxerutin. Legemidlet er en analog av Troxevasin og har identiske indikasjoner og kontraindikasjoner for bruk. Troxerutin-tabletter har angioprotektive egenskaper som hjelper til med å håndtere symptomene på venøs insuffisiens.

  Å ta medisiner bidrar til å eliminere smerte, tyngde i beina, bidrar til å styrke blodårene, redusere betennelse og hevelse. Troxerutin tas tre ganger daglig for 1 kapsel (under måltider).

  Legemidlet skal vaskes med et tilstrekkelig volum væske. Ved vedlikeholdsbehandling reduseres doseringen, og 1 tablett foreskrives to ganger daglig. Behandlingsforløpet er 4 uker. Kostnaden for stoffet - fra 350 rubler per pakke.

  klokkespill - et stoff med en vasodilaterende og angioprotektiv virkning, som normaliserer blodmikrocirkulasjonen ved å forbedre dens fluiditet. Den aktive ingrediensen, dipyridamol, utviser antiaggregative og immunmodulerende egenskaper, og forhindrer også dannelse av trombose i åreknuter.

  Legemidlet brukes som en del av en omfattende behandling for brudd på blodmikrocirkulasjon, venøs trombose og komplikasjoner. I denne gruppen av medikamenter er mange kontraindikasjoner og bivirkninger, slik at de er tildelt strengt på bevis, og den dosering og varighet av behandlingen, bestemmer legen en individuell basis. Den gjennomsnittlige kostnaden for stoffet er 600 rubler.

  Aescusan - Fytopreparasjon fra gruppen av angioprotektorer, som brukes til å eliminere brudd på venøs sirkulasjon. Den er produsert i forskjellige doseringsformer, inkludert i form av drageer og tabletter.

  Grunnlaget for preparatet er et ekstrakt av hestkastanje (escin), som har venotoniske og eksudative egenskaper. Handlingen av escin er rettet mot å normalisere blodstrømmen i venene, eliminere ødem og redusere inflammatoriske manifestasjoner. Legemidlet brukes til åreknuter, trofiske lidelser, symptomer på venøs insuffisiens.

  Tar piller bidrar til å takle smerten, kramper i kalvemuskulaturen. hevelse. Escuzane kan ikke administreres med individuell intoleranse mot dets komponenter, under graviditet, med nyresvikt.

  Tabletter er godt tolerert og bare i sjeldne tilfeller med bruken utvikle allergiske reaksjoner eller sykdommer i fordøyelsessystemet (kvalme, fordøyelsesbesvær). Standarddosen av stoffet for voksne er 2-3 tabletter tre ganger daglig. Ved slutten av hovedforløpet, som en støttende behandling, foreskrives 1 tablett Eskusan tre ganger om dagen. Prisen på medisinen er fra 330 rubler.

  Ginkor Fort - venotonisk middel, som brukes til brudd på venøs sirkulasjon, ledsaget av en følelse av tyngde og smerte i beina. Kombinert produkt inneholder i sin sammensetningsextrakt av ginkgo biloba, troxerutin og heptaminol. Legemidlet normaliserer blodsirkulasjonen, viser antioksidantegenskaper, reduserer permeabiliteten og ømhet i blodårene og aktiverer metabolske prosesser.

  Ginkor-Fort raskt undertrykker smertsyndrom, reduserer betennelse og nøytraliserer frie radikaler som fremkaller utviklingen av degenerative prosesser. Kontraindikasjoner for å bruke svært lite - det er hypotyreose og individuell følsomhet overfor komponentene i medisinen.

  Bivirkninger ved å ta stoffet blir ikke observert, bare i isolerte tilfeller er allergiske manifestasjoner mulig. Instruksjon for bruk av legemidlet foreskriver for eliminering av lymfatisk og venøs insuffisiens for å ta 2 kapsler om morgenen og om kvelden. Normalt løpet av behandlingen tar 30 dager. Kostnaden ved å pakke Ginkor-Fort fra 30 kapsler er ca. 500 rubler.

  wobenzym - Kombinert produkt, som kombinerer aktive enzymer av animalsk og vegetabilsk opprinnelse. Den har anti-edematøs, anti-inflammatorisk, immunmodulerende, anti-aggregativ og smertestillende effekt. Det brukes til behandling av tromboflebitt og lymfatisk ødem, som brukes til å forhindre postoperative komplikasjoner, trombose.

  Preparatet inneholder et utvalg av aktive komponenter, blant annet pankreatin Rutoside, lipase, amylase, trypsin og andre. Kontra til anvendelsen av legemidlet, er tilstander assosiert med nedsatt blodpropper idiosynkrasier og dets komponenter. Legen velger dosen individuelt, med tanke på alvorlighetsgraden av symptomene og den generelle tilstanden til pasienten. Den gjennomsnittlige kostnaden for Wobenzima er 500 rubler per pakning.

  Egenskaper ved bruk av narkotika fra åreknuter

  Nesten alle effektive stoffer for varicose har en toksisk effekt på fordøyelseskanalen. Derfor, under behandlingen, er det nødvendig å minimere de negative effektene av legemidler, ta dem under eller etter et måltid og presses med et tilstrekkelig volum væske.

  Langvarig venotonisk behandling kan påvirke funksjonene til nyrene, så ikke forleng behandlingsforløpet foreskrevet av legen og overgå de angitte dosene av legemidlene. Uavhengig bruk midler fra åreknuter eller endre doseringen og hyppigheten av å ta tabletter kan ikke. Antiaggregeringsmidler og antikoagulanter påvirker blodets koagulerbarhet, en uordenlig mottak av slike legemidler kan provosere uønskede komplikasjoner fra hematopoietisk systemet.

  Legemidler fra åreknuter er tatt av kurs, hvorav det nødvendigvis må være en pause for ikke å provosere avhengighet og redusere effektiviteten av behandlingen.

  Aksept av narkotika bør kombineres med urtemedisin, bruk av aktuelle preparater (salver, kremer), iført komprimering undertøy og fysioterapi. Dette er den eneste måten å oppnå en varig positiv effekt og forhindre videre progresjon av sykdommen.

  Tilbakemelding på søknad

  Vurderinger av tabletter fra åreknuter på bena er forskjellige. Men i de fleste tilfeller noterer pasientene deres effektivitet. Anti-varicose drugs bidrar til å eliminere ubehagelige symptomer, stoppe betennelse og smerte, lindre hevelse, tretthet og tyngde i beina.

  Jeg led av mine åreknuter. Jeg lette etter et passende og effektivt middel i lang tid, med minimal bivirkninger. Har stoppet på tabletter Detraleks. Jeg konsulterte med en lege og han bekreftet at dette stoffet fungerer godt for venøs insuffisiens og lindrer ubehagelige symptomer (betennelse, smerte, hevelse). Nå hvert halvår går jeg gjennom behandling med dette stoffet, jeg bruker også lokale stoffer med antiinflammatorisk og smertestillende effekt, og resultatet av behandlingen er lykkelig. Detralex hjelper meg veldig bra, og jeg har ikke følt noen bivirkninger fra administrasjonen.

  Fra åreknuter lider jeg i 5 år. Sværhet i bena, smerte, hevelse, venøse noder, utstikkende under huden - dette er de viktigste manifestasjoner av åreknuter. Den eneste radikale behandlingsmetoden er kirurgisk operasjon eller skleroterapi, men jeg kan ikke bestemme seg for et slikt skritt. Derfor behandles jeg av medisinske midler, jeg aksepterer tabletter. De bidrar til å takle de viktigste symptomene, men eliminerer ikke årsaken til sykdommen, men det vil likevel være nødvendig å bestemme operasjonen. I mellomtiden tar jeg Flebodia for å styrke blodårene, drikke Wobenzym, ha kompresjonstrømper og håper på det beste.

  På meg er en første fase av varices og legen har utnevnt eller nominert meg kompleks behandling, med anvendelse av lokale preparater og tabletter. Han ga også anbefalinger om å justere livsstilen og sendte dem til fysioterapi klasser. Nå som jeg tar piller Troxerutin, må de drikke i tre uker. Men etter en uke med behandling oppdaget en forbedring. Ben begynte å hovne og vondt mindre, vekten forsvant. Bena er ikke så mye sliten etter dagen, og jeg føler meg mye bedre.

  Les Mer Om Fartøyene