Statiner: hvordan å handle, indikasjoner og kontraindikasjoner, en gjennomgang av narkotika, enn å erstatte

Kolesterol, eller kolesterol - et stoff som utfører viktige funksjoner i menneskekroppen. Disse inkluderer:

 • Deltakelse som byggemateriale i prosessen med vital aktivitet av nesten alle celler i kroppen, siden kolesterolmolekyler er inkludert i sammensetningen av cellemembranen og gir den styrke, fleksibilitet og "fluiditet"
 • Deltakelse i fordøyelsesprosessen og dannelsen av gallsyrer, som er nødvendige for spaltning og absorpsjon av fett i mage-tarmkanalen,
 • Deltakelse i dannelsen av hormoner i kroppen - steroidhormonene i binyrene og kjønnshormonene.

Kolesterolinnholdet i kroppen består av to komponenter - syntese (dannelse) av det i leverceller (80%) og eksternt inntak med matvarer (20%). Kolesterol er rik på eggeplomme, meieriprodukter, kjøtt, lever og nyrer av fugler og dyr.

Overflødig kolesterol i blodet fører til det faktum at overskytende molekyler kan deponeres på veggene i blodårene (hovedsakelig arterier). Dannelsen av aterosklerotisk plakk som hemmer blodstrømmen gjennom blodårene, og noen ganger med klumper fester dem fullstendig å dekke åpningen av beholderen, for å fremme utviklingen av hjerteanfall og slag.

total kolesterol, bør normen i voksent humant blod ikke overskride 5,0 mmol / L hos pasienter med koronar hjertesykdom er ikke mer enn 4,5 mmol / l, og i pasienter med hjerteinfarkt - mindre enn 4,0 mmol / L.

Hva er statiner og hvordan fungerer de?

I tilfeller der pasienten har økt risiko for å utvikle hjerteinfarkt på grunn av aterosklerose og brudd på kolesterolmetabolisme, er han vist langsiktig bruk av lipidsenkende legemidler.

Statiner er hypolipidemiske (lipidsenkende) legemidler, hvis virkningsmekanisme er å hemme enzymet som fremmer dannelsen av kolesterol. Arbeid på prinsippet om "nei enzym - ikke kolesterol." I tillegg, på grunn av indirekte mekanismer bidra til forbedring av den skadede indre lag av blodkarene på scenen når aterosklerose er ennå ikke mulig å diagnostisere, men avsetningen av kolesterol på veggene allerede har begynt - i en tidlig fase av aterosklerose. Også gunstig påvirke de reologiske egenskapene til blod, redusere viskositeten, som er en viktig faktor som hindrer dannelsen av blodpropper og fester dem på plaketter.

Den mest effektive for tiden er statiner av den nyeste generasjonen, som inneholder som aktiv ingrediens atorvastatin, cerivastatin, rosuvastatin og Pitavastatin. Narkotika av den siste generasjonen reduserer ikke bare nivået av "dårlig" kolesterol, men øker også blodinnholdet til "godt". Disse er de beste statinene for i dag, og effekten av deres søknad utvikler seg allerede i den første måneden med konstant opptak. Statiner er foreskrevet en gang om dagen om natten, det er mulig å kombinere dem i en tablett med andre hjerte medisiner.

Uavhengig bruk av statiner uten å konsultere en lege er uakseptabelt, siden før du tar stoffet, må du bestemme nivået av kolesterol i blodet. Videre, hvis kolesterolnivået er mindre enn 6,5 mmol / l, innen et halvt år er det nødvendig å prøve å redusere det ved hjelp av kosthold, en sunn livsstil, og bare med ineffektivitet av disse tiltakene bestemmer legen om utnevnelse av statiner.

Fra instruksjonen om bruk av statiner kan du fremheve hovedpoengene:

Indikasjoner for forskrivning av statiner

Hovedindikasjonen er hyperkolesterolemi (høyt kolesterol) med ineffektivitet av ikke-farmakologiske metoder og familiær (arvelig) hyperkolesterolemi med diett ineffektivitet.

aktiv progresjon av aterosklerose og høy risiko for vaskulær okklusjon - hovedindikasjonen for bruk av statiner

Utnevnelsen av statiner er obligatorisk for personer med hyperkolesterolemi forbundet med følgende sykdommer, siden deres bruk i kombinasjon med andre medisinsk foreskrevne medisiner er pålitelig reduserer risikoen for plutselig hjertedød:

 • Personer over 40 år med høy risiko for hjerte-og karsykdommer,
 • Iskemisk hjertesykdom, angina pectoris,
 • Utsatt myokardinfarkt,
 • Operasjon av aortokoronar bypass eller stentinstallasjon i hjertekarsi,
 • hjerneslag,
 • fedme,
 • Diabetes mellitus,
 • Tilfeller av plutselig hjertedød i nærstående under 50 år.

Kontra

Kontraindikasjoner inkluderer brudd på leverfunksjonen (hepatitt, cirrhosis) i aktiv fase, allergiske reaksjoner med tidligere inntak av legemidler. Statiner kan ikke tas av gravide og ammende kvinner, så vel som kvinner i reproduktiv alder som ikke bruker pålitelige prevensjonsmetoder. Statiner påvirker ikke andre typer metabolisme (protein, karbohydrat, purinbytte), slik at de kan brukes til pasienter med diabetes mellitus, gikt og andre sammenhengende sykdommer.

Bivirkninger

Mindre enn 1% av pasientene langvarige og kontinuerlig statin utviklet sykdomsfølelse, søvnforstyrrelser, muskelsvakhet, hørselstap, tap av smak, hjertebank, en skarp nedgang, og øket blodtrykk, reduserte nivåer av blodplater i blodet, neseblødning, halsbrann, magesmerter, kvalme, ustabil krakk, hyppig vannlating, reduksjon i potens, smerter i muskler og ledd, rabdomyolyse (nedbrytning av muskelvev), øket svetting, allergiske reaksjoner.

Mer enn 1% av pasientene kan oppleve svimmelhet, kvalme, smerter i hjertet, en tørrhoste, nesetetthet, perifert ødem, øket hudens følsomhet overfor sollys, hudreaksjoner - kløe, rødhet, eksem.

Kan jeg kombinere statiner med andre stoffer?

I henhold til anbefalingene fra WHO og American Heart Association er statiner et obligatorisk legemiddel ved behandling av koronar hjertesykdom, med stor risiko for komplikasjoner og hjerteinfarkt. Utnevnelse av bare ett legemiddel for å redusere kolesterol er derfor ikke nok de essensielle medisinene er inkludert i behandlingsstandardenea er beta-blokkere (bisoprolol, atenolol, metoprolol, etc.), antiplatelet midler (aspirin, Aspirin Cardio, Aspicor, Trombo Ass, etc.), ACE-hemmere (enalapril, perindopril, kvadripryl, etc.) og statiner. Mange studier har blitt utført som viser at bruken av disse stoffene i komplekset er trygt. Videre, når et trekk, for eksempel pravastatin og aspirin per tablett ble betydelig redusert risiko for hjerteinfarkt (7,6%) sammenlignet med medikamentadministrering alene (nesten 9% og 11% når man tar et statin og acetylsalisylsyre, henholdsvis).

Dermed, hvis tidligere statiner ble foreskrevet for natten, er det på en egen tid fra å ta andre medisiner, nå er verdens medisinske samfunn konkludert med at det å foreta kombinasjonsmedikamenter i en pille er mer å foretrekke. Av slike kombinasjoner blir nå stoffer testet, kalt polypillus, men deres massebruk er begrenset. Allerede brukt medisiner med en kombinasjon av atorvastatin og amlodipin - kaduet, dupleks.

Med høyt kolesterolnivå (mer enn 7,4 mmol / l), er det mulig å bruke statiner sammen med legemidler for å redusere den fra en annen gruppe - fibrater. Denne avtalen skal bare gjøres av en lege, og vurderer risikoen for bivirkninger nøye.

Det er umulig å kombinere statiner med grapefruktjuice, da den inneholder stoffer som senker metabolismen av statiner i legemet og øker deres konsentrasjon i blodet, som er fylt med utvikling av uønskede toksiske reaksjoner.

Ta heller ikke slike stoffer med alkohol, antibiotika, spesielt klaritromycin og erytromycin, da dette kan ha en toksisk effekt på leveren. Antibiotika av andre grupper i kombinasjon med legemidler for å redusere kolesterol er trygt. For å vurdere leverfunksjonen er det nødvendig å ta biokjemisk blodprøve hver tredje måned og bestemme nivået på leverenzymer (ALAT, ASAT).

Skader og fordeler - for og imot

Enhver pasient, når du tar medisiner foreskrevet av en lege, tenker på korrekthet av reseptene. Å ta statiner er ikke noe unntak, spesielt som du ofte kan høre om farene ved disse stoffene. Denne oppfatningen kan fjernes, siden nye medisiner har blitt utviklet de siste årene som gir mer fordel enn skade.

Fordeler med å ta statiner

 1. Reduksjon av dødelighet fra hjerteårsaker med 40% i løpet av de første fem årene;
 2. Reduser risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt med 30%;
 3. Effektivitet er reduksjonen av kolesterolnivået med konstant påføring på 45 - 55% av det opprinnelige høye nivået. For å vurdere effektiviteten av pasienten bør ta en blodprøve hver måned for innholdet av kolesterol;
 4. Sikkerhet - å ta den siste generasjonen statiner i terapeutiske doser, har ingen signifikant toksisk effekt på pasientens kropp, og risikoen for bivirkninger er ekstremt lav. En rekke studier, å gjennomføre langtidsovervåkning av pasienter som er under langtids statinterapi, har det blitt demonstrert at deres metode kan føre til utvikling av type 2 diabetes, kreft, leversykdom, grå stær og svekke den mentale egenskaper. Dette har imidlertid blitt avvist og bevist at slike sykdommer utvikler seg på grunn av andre faktorer. Videre observasjoner utført i Danmark for pasienter med eksisterende diabetes mellitus type 2 1996 år har vist at risikoen for diabetiske komplikasjoner så som diabetisk neuropati, retinopati, redusert med henholdsvis 34% og 40%;
 5. Et stort antall analoger med ett aktivt stoff i forskjellige prisklasser, noe som bidrar til å velge stoffet med hensyn til pasientens økonomiske evner.

Ulemper ved å ta statiner

 • Høy pris på noen originale produkter (en crucifer, et palisander, en gaffel av forte). Heldigvis er denne feilen lett eliminert ved å bytte stoffet med samme aktive substans med en billigere analog.

Selvfølgelig bør slike fordeler og uforlignelige fordeler tas i betraktning av en pasient som har indikasjon på opptak, dersom han tviler på om det er trygt å ta statiner og nøye veier fordeler og ulemper.

Oversikt over forberedelsene

Listen over narkotika som oftest er foreskrevet for pasienter, presenteres i tabellen:

Til tross for en så stor spredning i kostnaden for statiner, er billigere analoger få dårligere enn dyre rusmidler. Derfor, hvis pasienten ikke kan kjøpe det opprinnelige stoffet, er det ganske mulig å erstatte det med en lege resept for en lignende og rimeligere pris.

Video: statiner i "Helse" -programmet

Er det mulig å redusere nivået av kolesterol uten tabletter??

I behandlingen av aterosklerose som en manifestasjon av det overskytende i kroppen av "dårlig" kolesterol fra første legebesøk bør være anbefalinger for korreksjon av livsstil, fordi hvis kolesterolnivået er ikke for høy (5,0 til 6,5 mmol / l), og risikoen for hjertekomplikasjoner er ganske lav, det er mulig å prøve å normalisere det ved hjelp av slike hendelser:

 • Riktig ernæring, organisering av et måltid med unntak av fete, stekte matvarer. Prefekt er gitt til retter i damp, kokt, stuvet. Forbruk av egg (eggeplommer), kjøtt av fete varianter, biprodukter (lever og nyrer), meieriprodukter er begrenset. Det er viktig å ikke utelukke disse produktene, men bare å bruke dem i moderasjon i samsvar med prinsippene om riktig ernæring, siden kolesterol er nødvendig av kroppen som byggemateriale for hjernen, leveren, blodlegemene og andre organer og vev. Derfor ikke bruk produkter med innhold er ikke verdt det.
 • Tilstrekkelig fysisk tilstand av kardiovaskulærsystemet (turgåing, gymnastikk, utendørs aktivitet, etc.).
 • Avslag fra dårlige vaner, som forskere har bevist at alkoholmisbruk og røyking øker kolesterolet i blodet.

Noen matvarer inneholder såkalte naturlige statiner. Blant disse produktene er de mest studerte hvitløk og gurkemeie. Fiskeoljepreparater inneholder omega-3 fettsyrer, som bidrar til normalisering av kolesterol metabolisme i kroppen. Du kan ta fiskeolje, kjøpt på apoteket, og du kan lage fiskeretter (ørret, laks, laks etc.) et par ganger i uken. Bruk av tilstrekkelige mengder vegetabilsk fiber, som finnes i epler, gulrøtter, frokostblandinger (havregryn, byg) og bønner, oppfordres.

I fravær av effekt fra ikke-farmakologiske metoder, foreskriver legen ett av de hypolipidemiske legemidlene.

Avslutningsvis vil jeg bemerke at, til tross for frykt for pasienter og forståelse av farene ved statiner, er deres formål helt berettiget i avansert atherosclerosis med koronarsykdom, da disse stoffene er faktisk forlenge livet. Hvis du har høyt kolesterolnivå uten første tegn på vaskulær lesjon, bør du spise riktig, flytter aktivt, føre en sunn livsstil, og i fremtiden, så trenger ikke å tenke på om du trenger å ta statiner.

Statiner fra kolesterol: fordel og skade, hvordan å ta

I dag, for behandling av tilstander som ledsages av akkumulering og deponering av kolesterol (kolesterol), brukes 5 grunnleggende klasser av legemidler. Blant dem fortjener statiner fra kolesterol spesiell oppmerksomhet, hvilke fordeler og skader som er blitt diskutert siden 1950-tallet. Lidenskapene rundt dem avtar ikke før i dag, og historien om dannelsen av narkotika ligner en fascinerende eventyr roman.

Statiner for senking av kolesterol - et kjennetegn ved stoffet

Det faktum at narkotika blokkerer syntesen av kolesterol vil forårsake mer skade på kroppen enn godt, de begynte å snakke i midten av forrige århundre. Tross alt er kolesterol en plastikkomponent - den er en del av cellemembranen, deltar i syntese av kjønnshormoner og hormoner i adrenaler, kolsyre. Skeptikere tvilte på at det er mulig å lage slike legemidler som ville bli strengt kontrollert, i stand til å eliminere bare overdreven kolesterol uten å forstyrre lipidmetabolismen.

Generell informasjon

Statiner kolesterolsenkende virkning på hverandre er blokkere av HMG-CoA-reduktase - "bioaktivatory" innledende stadier av kolesterolsyntese reaksjon av forløper-forbindelser. En gruppe forskere fra Japan, ledet av Akira Endo, gjennomfører forsøk på forbedring av penicillin, i 1971 merke til at noen arter av mikroskopiske sopper fremstille ikke bare antibiotika, men også stoffer som hindrer dannelsen av cellemembraner av bakterier og forstyrre metabolismen av lipider som trengs for deres vekst og vital aktivitet. Så fra molden, produserende antibiotika, ble en komponent av bioaktive stoffer, kalt Compactin, oppnådd. Det tok mer enn 15 år før den globale farmasøytiske markedet har de første kommersielle statiner - lovastatin (Mevacor), som er en spesifikk inhibitor av HMG-CoA-reduktase. Nesten samtidig med Akira Endo ble statiner også innhentet i et laboratorium, det britiske legemiddelfirmaet Beecham, kjent for sitt arbeid med å forbedre penicillin.

Men i 1980 stoppet det japanske farmasøytiske selskapet Sankyo Co alle studier uten å forklare årsakene. På onsdag lekte forskerne rykter om at tarmkreft ble oppdaget som et resultat av pågående forsøk på statinbehandling i forsøksdyr. Den mulige kreftfremkallende effekten av statiner forårsaket det konservative japanske selskapet for å begrense utviklingen.

Selskapets beslutning om å slutte å introdusere statiner til medisinsk praksis, kan koste liv for pasienter med familiær hyperkolesterolemi, den vanligste arvelige sykdommen i verden. Uten behandling av sykdommen, tidlig og rask utvikling av aterosklerose, er hjerteinfarkt, slag, aorta-stenose (sammentrekning) og plutselig død observert hos pasienter.

Ifølge professor John J.P. Kasteleyna (Nederland), i mange år med å behandle problemet med å behandle familiehyperkolesterolemi uten statiner, er utfallet av sykdommen like dårlig som hos AIDS-pasienter.

Bare takket være støtte fra praktiske klinikere som personlig så effekten av statiner, og forskningsbedriften Merck klarte å forsvare statiner.

Vitenskapelig bevist at statiner:

 • Ikke vis side, og enda flere kreftfremkallende egenskaper når man observerer terapeutisk dose av stoffet.
 • senke kolesterolet for å målrette verdiene mye raskere enn kostholdsterapi og legemiddelbehandling med andre typer lipidsenkende stoffer;
 • 42% reduserte dødsfallet fra hjertesvikt;
 • Selv aggressiv terapi med bruk av statiner bryter ikke kroppens lipidbalanse;
 • bidrar til å stoppe utviklingen av aterosklerose;
 • redusere absorpsjonen av eksogent kolesterol;
 • påvirker betennelsen og immunaktiveringen, som er ansvarlig for utviklingen av kronisk hjertesvikt.

Langtidsstudier har påvist behovet for tidlig bruk av statiner, bruk av høye doser medikamenter og langvarig behandling.

Indikasjoner for resept

Statiner er foreskrevet med arvelig eller kjøpt høyt nivå av kolesterol.

Lipidemi er foreskrevet for:

 • forebygging av kronisk hjertesvikt og hjerneslag i risikogrupper;
 • rehabilitering etter et tidligere hjerteinfarkt;
 • rehabilitering i etteroperasjonsperioden (bypass, stenting, angioplasti);
 • behandling og forebygging av IHD;
 • redusere graden av aterosklerose;
 • behandling av ikke-alkoholholdig fettlever leversykdom;
 • metabolske forstyrrelser (fedme, diabetes mellitus);
 • terapi av hyperkolesterolemi - høy arvelig eller heterozygotisk.

I moderne behandling av kronisk hjertesvikt og familiær hyperkolesterolemi inngår statiner i et omfattende behandlingsregime.

Hvordan tar jeg det?

Dosering og varigheten av å ta statiner av forskjellige generasjoner er forskjellige. I gjennomsnitt er den anbefalte daglige dosen av legemidler 20-40 mg. Økning i nummeret (

80 mg) indikeres med en nedgang i høy kolesterolindeks. Tabellen viser daglige doser for moderne statiner:

Tabletter fra kolesterol

Generell informasjon

kolesterol Er en fettalkohol, en organisk forbindelse som finnes i membranene i levende organismer.

To begreper brukes ofte: kolesterol og kolesterol. Hva er forskjellen mellom dem? Faktisk er dette navnet på det samme stoffet, bare i medisinsk litteratur er begrepet "kolesterol"Siden slutten"-ol"Indikerer dets forhold til alkoholer. Dette stoffet er ansvarlig for å gi styrke celle membraner.

Men hvis kolesterolnivået i kroppen øker, dannes kolesterolplakk i veggene på karene, som, sprekker, skaper et gunstig miljø for utdanning blodpropp. Plaques smalker fartøyets lumen.

Derfor, etter en analyse av innholdet av kolesterol, bestemmer legen om nødvendig hva som skal gjøres med høyt kolesterol. Hvis analysen av analysen på kolesterol indikerer høye priser, utpeker spesialisten ofte dyre medisiner - statiner, som er utformet for å forebygge sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Det er viktig at legen forklarer at pasienten etter avtalen skal drikke slike tabletter til enhver tid, som bruksveiledningen antyder.

Men anti-kolesterol medisiner har visse bivirkninger, som leger bør advare pasientene om, og forklarer hvordan de skal drikke tabletter riktig.

Derfor bør hver person som har høyt kolesterolnivå, bestemme om han skal ta slike medisiner.

For tiden er det to hovedgrupper av narkotika for kolesterol: statiner og fibrater. I tillegg anbefaler eksperter at pasienter bruker Liposyre og Omega 3. Følgende er legemidler som brukes til å redusere kolesterol. Imidlertid er deres bruk bare tilrådelig etter undersøkelse og avtale av lege.

Statiner for senking av kolesterol

Før du tar slike legemidler, er det nødvendig å vite hva som er de statiner -. Hva det er nytte og skade av slike legemidler og andre statiner er kjemiske stoffer som reduserer produksjonen i kroppen enzymer, nødvendig for prosessen med kolesterol syntese.

I instruksjonene for slike legemidler kan du lese følgende:

 • Reduser konsentrasjonen av kolesterol i plasma på grunn av undertrykkelse HMG-CoA reduktase, så vel som å senke syntesen av kolesterol i leveren.
 • Reduser nivået av kolesterol hos personer med homozygot familiær hyperkolesterolemi, som ikke kan behandles med lipidsenkende medisiner.
 • Deres virkningsmekanisme gjør det mulig å senke det totale nivået av kolesterol med 30-45%, "skadelig" - med 40-60%.
 • Når du tar et statinivå HDL kolesterol og apolipoprotein Aøker.
 • Narkotika reduserer sannsynligheten for komplikasjoner av iskemisk natur med 15%, spesielt ifølge konklusjonene fra kardiologer, risikoen angina pectorisog hjerteinfarktfaller med 25%.
 • Det er ingen mutagen og kreftfremkallende effekt.

Bivirkninger

Etter å ha tatt mange negative effekter kan man merke seg:

 • Hyppige bivirkninger: asteni, søvnløshet, hodepine, forstoppelse, kvalme, magesmerter, diaré, myalgi, flatulens.
 • Fordøyelsessystemet: diaré, oppkast, hepatitt, pankreatitt, kolestatisk ister, anoreksi.
 • Nervesystemet: svimmelhet, hukommelsestap, hypoestesi, ubehag, parestesi, perifer neuropati.
 • Allergiske manifestasjoner: et utslett og kløe i huden, urtikaria, anafylaksi, eksudativ erytem, ​​Lyells syndrom.
 • Muskuloskeletalsystemet: Ryggsmerter, myositt, kramper, gikt, myopati.
 • hematopoiesis: trombocytopeni.
 • Utvekslingsprosesser: hypoglykemi, diabetes mellitus, vektøkning, fedme, impotens, perifer ødem.
 • Den mest alvorlige komplikasjonen ved statinbehandling er rabdomyolyse, men dette skjer i sjeldne tilfeller.

Hvem skal ta statiner?

Informere om at slike statiner, reklameprøver og instruksjoner til forberedelser vitner om det statiner - er effektive stoffer for å redusere kolesterol, noe som betydelig øker livskvaliteten, og reduserer sannsynligheten for utvikling slag, hjerteinfarkt. Følgelig er bruk av disse tabletter hver dag en sikker metode for å senke kolesterolnivået.

Men faktisk, til i dag, er det ingen nøyaktig informasjon om hvorvidt behandling av pasienter med slike legemidler er virkelig trygg og effektiv. Tross alt hevder enkelte forskere at potensiell skade og bivirkninger overskrider bruken av statiner som et forebyggende verktøy som brukes til å forebygge sykdommer i kardiovaskulærsystemet. Eksperter argumenterer fortsatt om det er verdt å ta statiner, veier fordeler og ulemper. Forumet for leger inneholder nesten alltid en debatt om temaet "Statins - Fordeler og ulemper".

Men likevel er det visse grupper av pasienter som statiner er obligatoriske for.

Statiner av den siste generasjonen må søke:

 • med sikte på sekundær forebygging etter hjerneslageller hjerteinfarkt;
 • ved rekonstruktiv kirurgisk inngrep på store fartøy og hjerte;
 • ved hjerteinfarkteller akutt koronarsyndrom;
 • ved iskemisk sykdom med økt risiko for hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Det vil si at kolesterolnøsemidler er indikert for hjertepasienter for å øke varigheten av livet. I dette tilfellet, for å redusere bivirkninger, må legen velge riktig medisin, overvåke biokjemiske parametere. Hvis det er en 3 ganger økning i transaminaser, avbrytes statiner.

Tvilsomt er det tilrådelig å ordinere medisiner av denne gruppen for slike pasienter:

Hvis statiner er foreskrevet for personer med diabetes, kan de trenge flere tabletter for å redusere sukker i blod, siden i slike pasienter øker statiner sukker. Legemidler for å redusere blodsukker bør foreskrives og justeres til dosen av en lege.

For tiden innebærer standarden for terapi for de fleste hjertepatologier i Russland bruk av statiner. Men til tross for at medisinsk formål reduserer dødeligheten, er dette ikke en forutsetning for å forskrive medisiner til alle personer med IHD eller hypertensjon. Ikke bruk dem av alle som allerede er 45 år, eller alle som har høyt nivå av kolesterol.

Det er viktig å vurdere kompatibiliteten av disse stoffene med andre legemidler.

Om nødvendig, sammen med antikolesterol-legemidler, foreskriver legen andre legemidler til behandling av hjerte-og karsykdommer: diroton, Concor, propanorm og andre.

diroton (aktiv komponent - lisinopril) brukes til å behandle arteriell hypertensjon.

Concor (aktiv komponent - bisoprololhemifumarat) brukes til terapi arteriell hypertensjon, hjertesvikt, angina pectoris.

Liste over statin narkotika

Hvilke stoffer er relatert til statiner, og hva er deres aktivitet for å senke kolesterol, kan du finne ut av tabellen nedenfor.

Klassifisering av statiner

I medisin er visse parametere for klassifisering tatt i betraktning.

Hvordan velge statiner?

Til tross for alle vurderinger om statiner for å redusere kolesterol, er det opp til pasienten å bestemme om man skal ta slike medisiner, men det er bare nødvendig å gjøre dette på anbefaling av en spesialist. Viktig, først og fremst, ikke tilbakemelding, men utnevnelse av lege.

Hvis en person fortsatt bestemte seg for å ta statiner, bør valgfaktoren ikke være prisen på medisinen, men først og fremst tilstedeværelsen av kroniske sykdommer.

Uavhengig behandling, hvis det økes kolesterolet, kan det ikke utføres noen legemidler. Behandling for økt kolesterol og lipid metabolisme lidelser er foreskrevet av en kardiolog eller terapeut. I dette tilfellet vurderer eksperten nødvendigvis følgende risikoer:

 • alder;
 • gulvet;
 • vekt;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner
 • sykdommer i kardiovaskulærsystemet, andre sykdommer (diabetes mellitus, etc.).

Det er viktig å ta statiner i dosen som ble foreskrevet av legen, mens det er viktig å ta biokjemisk blodprøve så ofte som foreskrevet av en spesialist.

I tilfelle at for dyre piller ble foreskrevet, kan du be legen om å erstatte medisiner som er billigere. Imidlertid anbefales det å bruke originale forberedelser, siden generikkene av innenlandsk produksjon er av lavere kvalitet enn det originale stoffet og generikkene som tilbys av importprodusenten.

De som tidligere tar interesse, er interessert i hvilke virkelige fordeler og skader av statiner fra kolesterol, og flere viktige faktorer må vurderes for å minimere skadene av disse stoffene.

Hvis medisiner foreskrives for eldre pasienter, bør det tas hensyn til risikoen myopati dobles hvis tatt sammen med rusmidler fra hypertensjon, gikt, diabetes mellitus.

Ved kroniske leversykdommer er det ønskelig å ta Rosuvastatin i lave doser, pravastatin (Pravaksol). Disse stoffene gir beskyttelse for leveren, men når du bruker dem kategorisk, kan du ikke drikke alkohol, og også øve behandling antibiotika.

Med konstant manifestasjon av smerte i musklene eller tilstedeværelsen av en risiko for skade, er det også tilrådelig å bruke Pravastatin, siden det ikke er så giftig for musklene.

Personer med kronisk nyresykdom bør ikke tas Fluvastin Lescoll, også ikke bør drikke Atorvastatin kalsium (Lipitor), siden disse legemidlene er giftige for nyrene.

Hvis pasienten søker å redusere kolesterol med lav tetthet, anbefales det å bruke forskjellige typer statiner.

For tiden er det ingen presise data at det er tilrådelig å ta en kombinasjon av "statiner pluss nikotinsyre". Når du tar nikotinsyre, kan folk med diabetes miste blodsukker, giktangrep, blødning fra fordøyelseskanalen er også mulig, sannsynligheten øker rabdomyolyse og myopatier.

Studien av effekten av statiner på kroppen

Tidligere kardiologer foreskrev statiner for mennesker som lider iskemisk sykdom, arteriell hypertensjon, og har lav risiko for kardiovaskulære patologier.

For tiden har holdningen til denne typen narkotika endret seg i noen spesialister. Selv i Russland så langt har det ikke vært en fullverdig uavhengig studie av effektene av statiner på kroppen.

I mellomtiden hevder canadiske forskere at etter bruk av statiner, er risikoen katarakt hos pasienter økte med 57%, og forutsatt at en person led diabetes mellitus, - med 82%. Slike alarmerende data ble bekreftet ved statistisk analyse.

Spesialister analyserte resultatene fra fjorten kliniske studier som ble utført for å studere effekten av statiner på kroppen. Deres konklusjon var som følger: Når du tar denne typen medisin, reduseres sannsynligheten for slag og hjerteinfarkt, men i følge de alvorlige bivirkningene, er de ikke foreskrevet for personer som ikke tidligere har hatt slag eller hjertesykdommer. Ifølge forskere utvikler folk som regelmessig tar slike legemidler følgende bivirkninger:

Men generelt er det forskjellige synspunkter på om disse stoffene er skadelige, eller de er relativt sikre.

 • Forskere fra Tyskland har vist at med lavt nivå av kolesterol, sannsynligheten for å utvikle seg kreft, leversykdommer og en rekke alvorlige plager, samt tidlige dødsfall og selvmord, og bekrefter dermed at lavt kolesterolnivå er farligere enn høyt kolesterol.
 • Forskere fra USA sier det hjerteinfarkt og slag utvikle seg ikke på grunn av høyt kolesterol, men på grunn av et lavere nivå av magnesium i kroppen.
 • Statiner kan undertrykke en viktig funksjon av kolesterol, gjenopprette forstyrrelser i kroppens vev. For å øke muskelmassen i kroppen, og for sin normale aktivitet som helhet, er det nødvendig med fettceller med lav tetthet, det vil si "dårlig" kolesterol. Hvis det mangler det, myalgi, muskeldystrofi.
 • Når du tar slike legemidler, undertrykkes kolesterolproduksjon henholdsvis og produksjonen mevalonat, som ikke bare er en kilde til kolesterol, men også en rekke andre stoffer. De utfører viktige funksjoner i kroppen, slik at deres mangel kan utløse utviklingen av sykdommer.
 • Denne gruppen medikamenter øker sannsynligheten for å utvikle seg diabetes mellitus, og denne sykdommen fører til økning i kolesterol. Ulike kilder sier at hvis du tar statiner i lang tid, er risikoen for diabetes 10 til 70%. Under påvirkning av disse stoffene, reduseres konsentrasjonen av GLUT4-proteinet som er ansvarlig for nivået av glukose i blodet i cellen. Britiske forskere har bevist at det å ta slike legemidler øker risikoen for diabetes hos kvinner etter menstruasjonspause med 70%.
 • Negative bivirkninger utvikles sakte, henholdsvis, kan pasienten umiddelbart ignorere den, noe som er farlig med langvarig opptak.
 • Ved bruk av statiner, er det en effekt på leveren. De som lider av fedme eller fører en stillesittende livsstil, markerer for en periode forbedringen av fartøyets tilstand. Men over tid er komplekse prosesser i kroppen brutt, noe som kan føre til en forverring i mentale prosesser, særlig hos folk i alderen.

Når en person under 50 år har forhøyet kolesterolnivå, indikerer dette at kroppen utvikler alvorlige lidelser som må behandles. I noen land, på nasjonalt nivå, presenteres programmer som fremmer reduksjonen av kolesterol ved å popularisere aktiv livsstil, endre kostvaner, forlate nikotinavhengighet og bruk av statiner.

Som et resultat, i mange land denne metoden "arbeidet": dødeligheten fra hjerte-og karsykdommer har betydelig redusert. Likevel er det en oppfatning at slutte å røyke, fysisk aktivitet og endre menyen er den beste måten å forlenge livet, enn å bruke medisiner som har kontraindikasjoner, bivirkninger.

Statiner for eldre pasienter

Blant argumentene til fordel for at eldre mennesker bare skal ta statiner etter forsiktig veiing av skade og nytte, kan vi huske en studie der mer enn 3000 mennesker i alderen 60 år og eldre tok medisinstatiner. Omtrent 30% merket manifestasjonen av muskel smerte, samt en reduksjon i energi, tretthet, svakhet.

Smerten i musklene er mest alvorlig hos de som nettopp har begynt å ta slike medisiner. Som følge av dette reduserer denne tilstanden intensiteten i fysisk aktivitet - det er vanskelig for folk å trene, gå, noe som i sidste ende fører til økt risiko for å utvikle slag og hjerteinfarkt. I tillegg begynner en person som beveger seg litt, gradvis å øke kroppsvekten, noe som også er en risiko for kardiovaskulær sykdom.

Fibrats: hva er det?

preparater fibrater brukes også til å senke kolesterolet. Disse stoffene er avledet fibronsyre. De binder seg til gallsyre, og reduserer dermed den aktive produksjonen av kolesterol i leveren.

fenofibrat redusere nivået medisinsk lipider, som igjen fører til en nedgang i kolesterolet. I kliniske studier reduserer bruken av fenofibrat kolesterol med 25%, triglyserider med 40-50%, og øker også nivået av såkalt "godt" kolesterol med 10-30%.

Instruksjonen om bruk av fenofibrates, ciprofibrates indikerer at med høyt kolesterolnivå reduserer disse legemidlene mengden ekstravaskulære innskudd, og senker også kolesterol og triglyserider hos pasienter med hyperkolesterolemi.

 • Taykolor;
 • Lipantil;
 • Exilip 200;
 • ciprofibratLipanor;
 • Gemfibrozil.

Men før du kjøper og tar slike medisiner, bør du vurdere at deres mottak fører til utseendet av visse bivirkninger. Som regel manifesterte seg ofte en rekke fordøyelsessykdommer: flatulens, fordøyelsesproblemer, diaré, oppkast.

Det er slike bivirkninger etter å ha tatt fenofibrates:

 • Fordøyelsessystemet: pankreatitt, hepatitt, oppkast, magesmerter, kvalme, diaré, flatulens, utseende av gallestein.
 • Muskuloskeletalsystemet: Svakhet i musklene, rhabdomyolyse, diffus myalgi, myosit, spasmer.
 • Nervesystemet: hodepine, seksuell dysfunksjon.
 • Hjerte og blodårer: lungeemboli, venøs tromboembolisme.
 • Allergiske manifestasjoner: hud kløe og utslett, lysfølsomhet, urtikaria.

Det praktiseres kombinere statiner med fibrater for å redusere dosering og følgelig negative manifestasjoner av statiner.

Medisiner som senker absorpsjonen av kolesterol i tarmen

Legemidlet ezetimib (Ezetrol) Er et nytt lipidsenkende middel som reduserer absorpsjonen av kolesterol i tarmen. I tillegg utløser Ezetimibe (Ezetrol) ikke utviklingen av diaré. På en dag må du ta 10 mg medisin. Men det er viktig å vurdere at kroppen produserer opptil 80% kolesterol, og bare ca 20% av det kommer inn i kroppen med mat.

Alle andre medisiner

Legen kan anbefale å ta kosttilskudd (BAA).

Men slike naturlige rettsmidler som Omega 3, tykveol, linfrøolje, liposyre senk kolesterolet litt.

Det bør tas hensyn til at kosttilskudd ikke er medisiner, derfor er slike legemidler dårligere enn statinsmedisiner når det gjelder å forebygge kardiovaskulære sykdommer.

Listen over kosttilskudd som brukes til dette formålet og inneholder naturlige komponenter:

Omega 3

Tabletter som inneholder torskeleverolje (Omega 3, Okeanologii, Omacor) anbefales for opptak til folk som prøver å senke kolesterolet. Fiskolje beskytter kroppen mot utviklingen av plager av blodkar og hjerte, samt fra depresjon og leddgikt. Men for å drikke fiskolje må du være veldig forsiktig, som når du tar det øker risikoen kronisk pankreatitt.

tykveol

Gresskarfrøolje er indikert for opptak til de som lider kolecystitt, aterosklerose fartøy av hjernen, hepatitt. Legemidlet gir koleretisk, antiinflammatorisk, antioksidant, hepatoprotective effekter.

Liposyre

Dette middelet er endogent antioksidant, Den brukes til forebygging og behandling av koronar aterosklerose. Det er en positiv effekt av stoffet på karbohydratmetabolismen. Når det er mottatt, forbedres trofiske neuroner, glykogenivåene i leveren øker.

vitaminer

vitaminer bidra til normalisering av kolesterolindikatorer, øke hemoglobin og andre. Organismen trenger vitamin B12 og B6, folsyre, Nikotinsyre. Det er veldig viktig at disse er naturlige vitaminer, det vil si, det er viktig å spise de matvarene som inneholder disse vitaminene.

Sitoprom

BAD er et ekstrakt av granens fot, det inneholder beta-sitosterol, polyprenoler. Skal tas på hypertensjon, aterosklerose, høye nivåer av triglyserider og kolesterol.

policosanol

BAA - ekstrakt av vegetabilsk voks. Hjelper med å redusere kolesterol med lav tetthet, bidrar til å forhindre atherosklerose.

Andre midler

Gallsyresekvestranter (colesevelam og andre) er legemidler som brukes i kompleks behandling som en hjelpestoff for senking av kolesterol. De undertrykker sin syntese i plasma.

ciprofibrat Lipanor - Undertrykker syntesen av kolesterol i leveren, senker nivået i blodet, reduserer nivået av atherogene lipoproteiner.

funn

Dermed er listen over narkotika for kolesterol som tilbys i dag svært bredt. Men hvis en pasient praktiserer å redusere kolesterol i blodet, må han huske at stoffer som reduserer kolesterolnivået, forårsaker en rekke bivirkninger. Selvfølgelig, når du forskriver medisiner for høyt kolesterol, tar doktoren hensyn til dette, og informerer også pasienten om kontraindikasjoner for å senke kolesterolet.

Men likevel bør medisinske preparater for reduksjon av kolesterol i blod aksepteres, kombinere slik behandling med diett, så vel som aktiv livsstil. Det er ønskelig å ta medikamenter som reduserer kolesterolet i blodet, den siste generasjonen, da deres produsent forbedrer stoffene.

Den beste kur for høyt kolesterol er riktig ernæring

Opptil visse indikatorer kan du senke kolesterolet i blodet med tabletter. Men kolesterolsenkende tabletter bør kun brukes når det er høy risiko for hjerte-og karsykdommer. Det er grupper av pasienter som må ta tabletter fra kolesterol i blodet. I andre tilfeller, før du begynner å ta piller for å redusere kolesterol, bør du konsultere en lege som veier fordelene og skadene til slik behandling.

For å leve et fullt liv, bortsett fra å ta tabletter, må du spise riktig, spille sport. Hvis kolesterolverdiene er svært høye, er det bedre å umiddelbart endre livsstilen, noe som vil bidra til normalisering uten ytterligere behandling. Du kan også øve på mottak av folkemidlene, som inkluderer honning og andre sunneste komponenter som gjør at du kan "rense" kroppen. Hvordan og hvor mange ganger om dagen å konsumere slike midler, vil eksperten fortelle.

Statiner for senking av kolesterol. Liste over statiner for kolesterolreduksjon

Hypercholesterolemi bekymrer mange mennesker. Det er kjent at denne patologien er en nøkkelfaktor i utviklingen av myokardinfarkt, aterosklerose, perifer arteritt og angina pectoris. I 60% av tilfellene slutter disse patologiene i et dødelig utfall. I moderne medisin brukes høypresterende statiner ofte til å senke kolesterolet. Medisinske testimonialer bekrefter den positive dynamikken i endringer som observeres i laboratoriet blodprøver.

Informasjon om "skadelig" og "nyttig" kolesterol

Kolesterol refererer til enkle fetter (steroler), den er syntetisert på 2/3 i leveren, resten tredje kommer inn i kroppen med mat. Dette stoffet sammen med fosfolipider danner cellemembraner, er en del av steroidhormoner (østrogen, testosteron, progesteron), gallsyrer og vitamin D3. Kolesterol tar også del i metabolismen av fettløselige vitaminer (A, D, E, K, F). Steroler tjener som energimateriale for skjelettmuskler, de er nødvendige for binding og transport av proteiner.

Den økte konsentrasjonen av kolesterol i blodet fremkaller dannelsen av fete (aterosklerotiske) plakk, som er avsatt på vegger av karene. Over tid, fettplakkene tykkere, smalere lumen av arteriene, tette blodårene. Som et resultat av trombose utvikles slag og hjerteinfarkt. For å redusere nivået av patologisk kolesterol i blodet som brukes på forskjellige måter: piller, drippere, salver til ekstern bruk, etc. I dag er det en stor mengde legemidler som reduserer konsentrasjonen av totalt kolesterol i blodet.

Hvorfor stiger det?

Husdyrprodukter inneholder en betydelig mengde kolesterol, spesielt mye av det i biprodukter, kjøtt, krem, smør, sjømat, eggeplomme. Til tross for dette, kolesterol, som kommer inn i kroppen med mat, praktisk talt ikke påvirker innholdet i blodet. Juster konsentrasjonen av dette elementet i kroppen kan bruke produkter som er rike på flerumettede fettsyrer. Disse inkluderer: fiskeolje, lard, torskeleverolje, vegetabilsk olje (rapsfrø, oliven, jordnøtt, soya, hamp, etc.). Tabellen nedenfor viser produkter med høyt kolesterolinnhold.

Preparater av statin for senking av kolesterol

Statiner er medisiner som bidrar til å redusere kolesterolproduksjonen i leveren. For klassifisering i medisin, er den anbefalte dosen av legemidlet tatt som basis. Tradisjonelt distribueres alle statinholdige legemidler - en liste over disse legemidlene - vanligvis i henhold til den rekkefølge de ble utviklet. Til dags dato er det fire. Legemidlene i hver generasjon avviker noe i virkemekanismen. Hvilke stoffer er statiner?

Tilgjengelige typer

Det finnes flere typer statiner. Disse inkluderer:

Høyintensitetsstatiner:

 • Atorvastatin (Lipitor)
 • Rosuvastatin (Crestor)

Statiner med moderat intensitet:

 • Fluvastatin (Lescol)
 • Lovastatin (Altopene)
 • Pitavastatin (Livalo)
 • Pravachol (Pravachol)
 • Simvastatin (zocor)

Selv om alle statiner fungerer på samme måte, kan kroppen din reagere bedre på en type enn til en annen. Derfor prøver leger noen ganger flere typer statiner før de gjør det riktige valget spesielt for deg.

Noen av dem er mer sannsynlig å samhandle med andre stoffer eller organiske forbindelser. For eksempel er statiner Lipitor (atorvastatin), Pravachol (pravastatin) og Zocor (simvastatin) uforenlige med grapefruktjuice. Samhandling kan være farlig. Ved å blande disse stoffene med grapefrukt øker mengden statiner i blodet og forårsaker alvorlige bivirkninger.

Vurder statiner for å redusere kolesterol i henhold til allment akseptert klassifisering.

Forberedelser av første generasjon

I apotek av denne typen kan du finne slike medisiner:

 • Simvastiner er Zokor, Zovotin, Simgal.
 • Pravastatin - Lipostat.
 • Lovastatin - Apexstatin, Vero-Lovostatin Lovocor, Cardiostatin, Lovasterol, Rovacor.

Alle disse stoffene har hypolipidemisk virkning - med andre ord, bidrar til en reduksjon i produksjon og akkumulering i karene av løs lipider. Medisiner fra alle grupper er laget på syntetisk basis ved gjæring av inaktiv lakton, unntak er bare lovastatin. De aktive stoffene for disse preparatene ekstraheres fra sopp.

Effekten av statiner i denne kategorien er som følger:

 • reduksjon i konsentrasjonen av triglyserider i blodet;
 • reduksjon i antall lipoproteiner med lav tetthet;
 • normalisering av nivået av lipider med svært lav tetthet.

Den generelle virkningen er senking av kolesterol i leveren og blodet til pasienten. Den ubestridelige effekten av disse stoffene for å gjenopprette balansen mellom lipoproteiner med lav og høy tetthet har blitt bekreftet med medisin. De første positive endringene i personen som tar medisinen, blir notert etter noen uker etter starten av behandlingen. Indikasjoner for deres bruk - økt kolesterol i blod av primær natur, da bare dietter og dosering av fysisk aktivitet for å redusere det ikke var nok.

første-generasjons statiner, kolesterol-senkende, brukes til behandling av pasienter med høy risiko for kardiovaskulære sykdommer slik som koronar aterosklerose, hjerteanfall forskjellige organer, slag, iskemiske angrep. Kan også brukes som forebyggende middel for langvarige, vedvarende tilbakemeldinger.

Statins of the second generation

Dette er fluvastatinpreparater presentert i apotek som Leskol og Lescola Forte. Fluvastatiner inneholder natriumsalter og har en stimulerende effekt på produksjon av høydensitetslipoproteiner (HDL). Som et resultat av dette, reduseres konsentrasjonen av lipoproteiner med lav densitet (LDL) og nivået av kolesterol blir normalisert.

Instruksjoner for bruk av fluvastatin er:

 • hyperkolesterolemi;
 • blandet dyslipidemi.

Legemidler i denne kategorien bidrar til å senke konsentrasjonen av totalt kolesterol, LDL, triglyserider, gjenopprette balansen mellom lipidoproteiner. Kan brukes til profylakse i ulike hjertesykdommer, etter en kirurgisk operasjon. Barn med arvelig disposisjon til forverret hypokolesterolemi kan foreskrives Fluvastatin fra en alder av ti

Statiner av den tredje generasjonen

Disse er Atorvastatin og Cerivastatin, som er aktive komponenter i slike preparater som:

På terapi overføres disse medisinene dersom etterlevelse av kosthold, treningsbehandling og vekttap ikke medførte forventet resultat.

Familiehyperkolesteremi er praktisk talt ikke egnet til behandling med lipidsenkende legemidler. Men en god effekt kan oppnås hvis du regelmessig tar statiner. I tillegg er disse stoffene effektive som forebyggende middel i IHD. Forbedringer er notert etter et to-ukers behandlingsforløp.

Statiner fra kolesterol i tredje generasjon påvirker positivt kardiovaskulærsystemet og kan forbedre helsetilstanden til en pasient som lider av kardiovaskulær sykdom eller sukkersykdom.

Fjerde generasjon statiner

Narkotika i denne gruppen anses som den mest effektive til dags dato, den beste og sikreste av alle. Hovedforskjellen er i det relativt lave antallet bivirkninger og kontraindikasjoner. Og det betyr at det er mulig å ta en ny generasjon statiner for langvarig behandling, ikke bare for voksne, men også for små pasienter.

Å søke i et apotek følger:

 • Rosuvastatinpreparater - Roxer, Rosart, Crestol, Akorta, Mertenir, Tevastor.
 • Preparater av Pitavastatin er tabletter av Livazo

På virkemekanismen og effektiviteten er disse stoffene likestilt med atorvastatin. Men det er en betydelig fordel: For å redusere konsentrasjonen av kolesterol i blodet og å beskytte hjertet og blodkarene fra alvorlige patologier, er det nødvendig med mye lavere doser av et stoff i denne kategorien. I dette tilfellet er effektene merkbare veldig raskt, noe som er viktig hvis pasienten lider av en alvorlig form for hyperkolesteremi eller er i alvorlig tilstand.

Et annet stort pluss - en person er ikke bundet til medisinbokser, nok tid til å ta bare en dose en gang om dagen. Statiner av siste generasjon har samme effekt som forberedelsene til alle de forrige - de er bare bedre og mer effektive.

For eksempel opplevelsen av leger og pasienter, frivillige viste at pitavastatin behandling fremmer den raske opphør av utviklingen av aterosklerotisk plakk. På grunn av den utprøvde hypolipidiske effekten, pletter mykner og blir mye mindre i størrelse, og til slutt oppløses helt. De fleste pasientene merket en merkbar forbedring i tilstanden en uke etter at behandlingen ble startet, for et fullt kurs vil det ta minst fire måneder. Men ikke glem at en liten dose statin er nok til å få den ønskede effekten og lagre den i lang tid.

Statene av den siste generasjonen vises i slike tilfeller:

 • når behandling uten medisinering var ineffektiv;
 • Hvis det er for mye kolesterol i blodet;
 • progressiv aterosklerose;
 • iskemisk hjertesykdom eller predisposisjon til den.

Pitavastatin kan inngå i kompleks terapi, dette stoffet er godt kombinert med andre medisiner og brukes til behandling av mange sykdommer fra kardiologi. Diabetes mellitus av enhver form og grad er en annen indikasjon på bruken av disse pillene. I motsetning til statinsmedisiner fra andre grupper og generasjoner, påvirker dette ikke nivået av glukose i blodplasmaet.

Noen pasienter tror at førstegenerasjons statiner er bedre og sikrere, siden de er laget på grunnlag av naturlige komponenter. Men dette er ikke helt sant hvis vi sammenligner dem med syntetiske fjerde generasjons statiner. Til slutt er listen over bivirkninger og kontraindikasjoner mye mindre.

Lovostatin - et naturlig stoff som bidrar til rask reduksjon av kolesterol i blodet og restaurering av lipidbalanse, finnes ikke bare i østers sopp. Det bemerkes at det også finnes i et produkt som rød gjærris. Det kan kjøpes på apotek på avdelingen for kosttilskudd uten resept. Men man bør være forberedt på de samme bivirkningene som med lovastatin i tabletter.

Til tross for forsikring fra mange brukere på Internett, er det i dag ikke et helt sikkert og samtidig effektivt naturlig middel som kan redusere kolesterol og forhindre kardiovaskulære patologier. Ytterligere detaljer detaljer alle slags uønskede bivirkninger som oppstår når du tar statiner. Det forteller også hva du skal gjøre og hvordan du tar disse stoffene riktig for å minimere de negative effektene. En fullstendig avvisning av dem anbefales ikke. Det er bare mulig med vedvarende remisjon uten alvorlig risiko for å utvikle alvorlig CVD. Deretter kan du bytte til støttende og forebyggende behandling med folkemessige rettsmidler med en tendens til hjerteinfarkt eller slag.

Les Mer Om Fartøyene