Tabletter fra kolesterol

Statiner er kraftige medisiner som bidrar til lavere kolesterolnivå. Statiner av den siste generasjonen, i motsetning til andre grupper av stoffer, handler ikke bare for å senke kolesterolet, men også øke produksjonen av såkalt "godt" kolesterol.

De er foreskrevet oftest i alvorlige tilfeller når det er risiko for hjerteinfarkt på grunn av forhøyet kolesterol, og effekten av bruken er merkbar etter en måned med vanlig inntak.

Statiner reduserer kolesterol, slik at kroppen ikke kan produsere mevalonat, som er en forløper for kolesterol

Hva er statiner: indikasjoner på bruk

Statinene kategori ha en innvirkning på lipidmetabolisme - nemlig hemmer et enzym som fremmer veksten kolesterol. I tillegg til de statiner forbedre tilstanden til det indre lag av beholderveggene på et tidlig stadium av aterosklerose - når det ennå ikke er diagnostisert med aterosklerose og kolesterolavsetning allerede hadde begynt.

Indikasjonen for statiner destinasjon er høyt kolesterol (hyperkolesterolemi) tilgjengelig ineffektivitet søknadsmedikament kjøretøy og risikoen for hjerteanfall og slag, så vel som med ineffektivitet av familiær hyperkolesterolemi handling diett.

Vær oppmerksom! Hovedindikasjonene for bruk av statiner er den aktive utviklingen av aterosklerose og økt risiko for blokkering av blodkar.

Til tross for effektiviteten av stoffene i statinserien, er det hittil ingen pålitelige opplysninger om sikkerheten ved å ta slike medisiner av pasienter. Noen studier hevder at bivirkninger overstiger fordelene ved statiner som brukes til å forebygge hjerte-og karsykdommer.

Det er imidlertid visse grupper av pasienter for hvem som tar statiner er obligatoriske:

 • For sekundær forebygging etter et slag eller infarkt;
 • Med iskemisk sykdom for å forhindre utvikling av hjerteinfarkt eller hjerneslag;
 • Ved akutt koronarsyndrom;
 • Tilstand etter rekonstruktiv kirurgi på hjertet eller karene;
 • Med angina pectoris.

Statiner er foreskrevet for profylakse til personer over 40 som har kardiovaskulære patologier, samt til personer som har slektninger som døde plutselig død av hjertesykdom.

Anti-kolesterolmidler blir gitt til pasienter for å øke deres forventede levetid. Musikk betyr ikke at statiner skal foreskrives for alle pasienter uten unntak, lider av hypertensjon eller iskemisk hjertesykdom. Bare hvis det i flere måneder ikke er mulig å senke kolesterol ved hjelp av diett og livsstilsjustering, bestemmer legen om bruk av statiner.

Det skal bemerkes at alle legemidler som inneholder statiner, kun kan foreskrives av en lege. En spesialist, før du anbefaler statiner, evaluerer en rekke kriterier

Klassifisering av statiner

Klassifisere preparatene av serien statiner kan være på flere måter: etter opprinnelse, etter generasjon og ved antall doser.

I generasjoner deles statiner opp:

 • Første generasjon: Lovastatin, Cardiostatin.
 • Den andre generasjonen: Fluvastatin, Simvastatin, Pravastatin.
 • Den tredje generasjonen: Atorvastatin, Cerivastatin.
 • Den fjerde generasjonen: Rosuvastatin, Pitavastatin.

Ved opprinnelse er statiner delt inn i naturlig og produsert av syntetiske råvarer:

 • Syntetisk: Fluvastin, Cerivastatin, Atorvastatin, Pitavastatin, Rosuvastatin.
 • Semisyntetisk: Pravastatin, Simvastatin.
 • Naturlig: Lovastatin.

Alle statinpreparater er foreskrevet i en bestemt dose:

 • Høy dose (40-80 mg) - Lovastatin, Atorvastatin, Fluvastin.
 • Mediastinal (10-40 mg) - Pravastatin, Simvastatin, Rosuvastatin.
 • Lav dose (opptil 8 mg) - Pitvastatin.

Høydose-legemidler har den beste effekten og tolereres vanligvis godt.

Den moderate dosen rosuvastatin kan gis i høy dosering, om nødvendig, selv om applikasjonen gir en god kolesterolreduserende effekt, og oftest er det ikke nødvendig med økt dosering.

Pitavastatin er foreskrevet i minimale doser, på grunn av hvilken risikoen for bivirkninger er mye lavere enn for analoger i klassen.

Siden behandling med ulike statiner krever administrasjon i forskjellige doser, er det rimelig å innføre en klassifisering basert på anbefalte doser

Statiner: En oversikt over populære stoffer

Statins av den nyeste generasjonen kan deles inn i fem grupper, som er forskjellige med det aktive stoffet som ligger til grunn for stoffet.

Statiner av siste generasjon - navn på narkotika

Ifølge medisinsk statistikk er over 56% av alle dødsfall i Russland forårsaket av sykdommer i sirkulasjonssystemet. En av de viktigste faktorene som øker risikoen for kardiovaskulær dødelighet, brudd på kolesterol metabolisme og høyt kolesterol i blodet. Det er flere måter å korrigere denne tilstanden på. En av de mest radikale er utnevnelsen av statiner. Den foreslåtte artikkelen vurderer alle statinene til den nye generasjonen - navnene på stoffene, deres klassifisering, indikasjoner på bruk og kontraindikasjoner.

Statiner av den siste generasjonen: navn på narkotika og omtrentlig pris

Kolesterol (aka kolesterol) er et viktig stoff som utfører en rekke funksjoner i menneskekroppen:

 • deltar i bygging av cellemembraner;
 • deltar i syntese av kvinnelige og mannlige kjønnshormoner;
 • deltar i syntesen av adrenalin og norepinefrin;
 • deltar i syntesen av vitamin D;
 • deltar i dannelsen av gallsyrer, nødvendig for normal fordøyelse.

Omtrent 20-30% av kolesterolet som kroppen mottar med mat. I utviklingen av resten deltok direkte interne organer: leveren, binyrene, tarmene, nyrene, kjønkirtler.

Gitt kolesterolets viktige rolle, er det vanlig å dele det til "godt" og "dårlig". Den første typen inkluderer høy tetthet lipoproteiner (HDL), som ikke gir et innskudd på fartøyene. Til andre lavdensitetslipoproteiner (LDL). Det er deres økte innhold i blodet som skaper risiko for aterosklerose, hjerteinfarkt, slag og andre farlige patologier.

I tilfelle av små, ikke livstruende, heve nivået på "dårlige" kolesterolet, kardiologer foretrekker å justere sine milde metoder - valg av en spesiell diett, de anbefalinger om behandling av fysisk aktivitet og så videre. Og bare hvis disse tiltakene ikke virker, er statiner foreskrevet.

Statiner er stoffer som hemmer dannelsen av kolesterol i menneskekroppen. Ofte er de foreskrevet i forbindelse med andre medisiner som brukes til å behandle hjerte og karsykdommer.

I dag er den mest brukte for korreksjon av høye LDL-nivåer de IV statiner:

Statiner: hvordan å handle, indikasjoner og kontraindikasjoner, en gjennomgang av narkotika, enn å erstatte

Kolesterol, eller kolesterol - et stoff som utfører viktige funksjoner i menneskekroppen. Disse inkluderer:

 • Deltakelse som byggemateriale i prosessen med vital aktivitet av nesten alle celler i kroppen, siden kolesterolmolekyler er inkludert i sammensetningen av cellemembranen og gir den styrke, fleksibilitet og "fluiditet"
 • Deltakelse i fordøyelsesprosessen og dannelsen av gallsyrer, som er nødvendige for spaltning og absorpsjon av fett i mage-tarmkanalen,
 • Deltakelse i dannelsen av hormoner i kroppen - steroidhormonene i binyrene og kjønnshormonene.

Kolesterolinnholdet i kroppen består av to komponenter - syntese (dannelse) av det i leverceller (80%) og eksternt inntak med matvarer (20%). Kolesterol er rik på eggeplomme, meieriprodukter, kjøtt, lever og nyrer av fugler og dyr.

Overflødig kolesterol i blodet fører til det faktum at overskytende molekyler kan deponeres på veggene i blodårene (hovedsakelig arterier). Dannelsen av aterosklerotisk plakk som hemmer blodstrømmen gjennom blodårene, og noen ganger med klumper fester dem fullstendig å dekke åpningen av beholderen, for å fremme utviklingen av hjerteanfall og slag.

total kolesterol, bør normen i voksent humant blod ikke overskride 5,0 mmol / L hos pasienter med koronar hjertesykdom er ikke mer enn 4,5 mmol / l, og i pasienter med hjerteinfarkt - mindre enn 4,0 mmol / L.

Hva er statiner og hvordan fungerer de?

I tilfeller der pasienten har økt risiko for å utvikle hjerteinfarkt på grunn av aterosklerose og brudd på kolesterolmetabolisme, er han vist langsiktig bruk av lipidsenkende legemidler.

Statiner er hypolipidemiske (lipidsenkende) legemidler, hvis virkningsmekanisme er å hemme enzymet som fremmer dannelsen av kolesterol. Arbeid på prinsippet om "nei enzym - ikke kolesterol." I tillegg, på grunn av indirekte mekanismer bidra til forbedring av den skadede indre lag av blodkarene på scenen når aterosklerose er ennå ikke mulig å diagnostisere, men avsetningen av kolesterol på veggene allerede har begynt - i en tidlig fase av aterosklerose. Også gunstig påvirke de reologiske egenskapene til blod, redusere viskositeten, som er en viktig faktor som hindrer dannelsen av blodpropper og fester dem på plaketter.

Den mest effektive for tiden er statiner av den nyeste generasjonen, som inneholder som aktiv ingrediens atorvastatin, cerivastatin, rosuvastatin og Pitavastatin. Narkotika av den siste generasjonen reduserer ikke bare nivået av "dårlig" kolesterol, men øker også blodinnholdet til "godt". Disse er de beste statinene for i dag, og effekten av deres søknad utvikler seg allerede i den første måneden med konstant opptak. Statiner er foreskrevet en gang om dagen om natten, det er mulig å kombinere dem i en tablett med andre hjerte medisiner.

Uavhengig bruk av statiner uten å konsultere en lege er uakseptabelt, siden før du tar stoffet, må du bestemme nivået av kolesterol i blodet. Videre, hvis kolesterolnivået er mindre enn 6,5 mmol / l, innen et halvt år er det nødvendig å prøve å redusere det ved hjelp av kosthold, en sunn livsstil, og bare med ineffektivitet av disse tiltakene bestemmer legen om utnevnelse av statiner.

Fra instruksjonen om bruk av statiner kan du fremheve hovedpoengene:

Indikasjoner for forskrivning av statiner

Hovedindikasjonen er hyperkolesterolemi (høyt kolesterol) med ineffektivitet av ikke-farmakologiske metoder og familiær (arvelig) hyperkolesterolemi med diett ineffektivitet.

aktiv progresjon av aterosklerose og høy risiko for vaskulær okklusjon - hovedindikasjonen for bruk av statiner

Utnevnelsen av statiner er obligatorisk for personer med hyperkolesterolemi forbundet med følgende sykdommer, siden deres bruk i kombinasjon med andre medisinsk foreskrevne medisiner er pålitelig reduserer risikoen for plutselig hjertedød:

 • Personer over 40 år med høy risiko for hjerte-og karsykdommer,
 • Iskemisk hjertesykdom, angina pectoris,
 • Utsatt myokardinfarkt,
 • Operasjon av aortokoronar bypass eller stentinstallasjon i hjertekarsi,
 • hjerneslag,
 • fedme,
 • Diabetes mellitus,
 • Tilfeller av plutselig hjertedød i nærstående under 50 år.

Kontra

Kontraindikasjoner inkluderer brudd på leverfunksjonen (hepatitt, cirrhosis) i aktiv fase, allergiske reaksjoner med tidligere inntak av legemidler. Statiner kan ikke tas av gravide og ammende kvinner, så vel som kvinner i reproduktiv alder som ikke bruker pålitelige prevensjonsmetoder. Statiner påvirker ikke andre typer metabolisme (protein, karbohydrat, purinbytte), slik at de kan brukes til pasienter med diabetes mellitus, gikt og andre sammenhengende sykdommer.

Bivirkninger

Mindre enn 1% av pasientene langvarige og kontinuerlig statin utviklet sykdomsfølelse, søvnforstyrrelser, muskelsvakhet, hørselstap, tap av smak, hjertebank, en skarp nedgang, og øket blodtrykk, reduserte nivåer av blodplater i blodet, neseblødning, halsbrann, magesmerter, kvalme, ustabil krakk, hyppig vannlating, reduksjon i potens, smerter i muskler og ledd, rabdomyolyse (nedbrytning av muskelvev), øket svetting, allergiske reaksjoner.

Mer enn 1% av pasientene kan oppleve svimmelhet, kvalme, smerter i hjertet, en tørrhoste, nesetetthet, perifert ødem, øket hudens følsomhet overfor sollys, hudreaksjoner - kløe, rødhet, eksem.

Kan jeg kombinere statiner med andre stoffer?

I henhold til anbefalingene fra WHO og American Heart Association er statiner et obligatorisk legemiddel ved behandling av koronar hjertesykdom, med stor risiko for komplikasjoner og hjerteinfarkt. Utnevnelse av bare ett legemiddel for å redusere kolesterol er derfor ikke nok de essensielle medisinene er inkludert i behandlingsstandardenea er beta-blokkere (bisoprolol, atenolol, metoprolol, etc.), antiplatelet midler (aspirin, Aspirin Cardio, Aspicor, Trombo Ass, etc.), ACE-hemmere (enalapril, perindopril, kvadripryl, etc.) og statiner. Mange studier har blitt utført som viser at bruken av disse stoffene i komplekset er trygt. Videre, når et trekk, for eksempel pravastatin og aspirin per tablett ble betydelig redusert risiko for hjerteinfarkt (7,6%) sammenlignet med medikamentadministrering alene (nesten 9% og 11% når man tar et statin og acetylsalisylsyre, henholdsvis).

Dermed, hvis tidligere statiner ble foreskrevet for natten, er det på en egen tid fra å ta andre medisiner, nå er verdens medisinske samfunn konkludert med at det å foreta kombinasjonsmedikamenter i en pille er mer å foretrekke. Av slike kombinasjoner blir nå stoffer testet, kalt polypillus, men deres massebruk er begrenset. Allerede brukt medisiner med en kombinasjon av atorvastatin og amlodipin - kaduet, dupleks.

Med høyt kolesterolnivå (mer enn 7,4 mmol / l), er det mulig å bruke statiner sammen med legemidler for å redusere den fra en annen gruppe - fibrater. Denne avtalen skal bare gjøres av en lege, og vurderer risikoen for bivirkninger nøye.

Det er umulig å kombinere statiner med grapefruktjuice, da den inneholder stoffer som senker metabolismen av statiner i legemet og øker deres konsentrasjon i blodet, som er fylt med utvikling av uønskede toksiske reaksjoner.

Ta heller ikke slike stoffer med alkohol, antibiotika, spesielt klaritromycin og erytromycin, da dette kan ha en toksisk effekt på leveren. Antibiotika av andre grupper i kombinasjon med legemidler for å redusere kolesterol er trygt. For å vurdere leverfunksjonen er det nødvendig å ta biokjemisk blodprøve hver tredje måned og bestemme nivået på leverenzymer (ALAT, ASAT).

Skader og fordeler - for og imot

Enhver pasient, når du tar medisiner foreskrevet av en lege, tenker på korrekthet av reseptene. Å ta statiner er ikke noe unntak, spesielt som du ofte kan høre om farene ved disse stoffene. Denne oppfatningen kan fjernes, siden nye medisiner har blitt utviklet de siste årene som gir mer fordel enn skade.

Fordeler med å ta statiner

 1. Reduksjon av dødelighet fra hjerteårsaker med 40% i løpet av de første fem årene;
 2. Reduser risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt med 30%;
 3. Effektivitet er reduksjonen av kolesterolnivået med konstant påføring på 45 - 55% av det opprinnelige høye nivået. For å vurdere effektiviteten av pasienten bør ta en blodprøve hver måned for innholdet av kolesterol;
 4. Sikkerhet - å ta den siste generasjonen statiner i terapeutiske doser, har ingen signifikant toksisk effekt på pasientens kropp, og risikoen for bivirkninger er ekstremt lav. En rekke studier, å gjennomføre langtidsovervåkning av pasienter som er under langtids statinterapi, har det blitt demonstrert at deres metode kan føre til utvikling av type 2 diabetes, kreft, leversykdom, grå stær og svekke den mentale egenskaper. Dette har imidlertid blitt avvist og bevist at slike sykdommer utvikler seg på grunn av andre faktorer. Videre observasjoner utført i Danmark for pasienter med eksisterende diabetes mellitus type 2 1996 år har vist at risikoen for diabetiske komplikasjoner så som diabetisk neuropati, retinopati, redusert med henholdsvis 34% og 40%;
 5. Et stort antall analoger med ett aktivt stoff i forskjellige prisklasser, noe som bidrar til å velge stoffet med hensyn til pasientens økonomiske evner.

Ulemper ved å ta statiner

 • Høy pris på noen originale produkter (en crucifer, et palisander, en gaffel av forte). Heldigvis er denne feilen lett eliminert ved å bytte stoffet med samme aktive substans med en billigere analog.

Selvfølgelig bør slike fordeler og uforlignelige fordeler tas i betraktning av en pasient som har indikasjon på opptak, dersom han tviler på om det er trygt å ta statiner og nøye veier fordeler og ulemper.

Oversikt over forberedelsene

Listen over narkotika som oftest er foreskrevet for pasienter, presenteres i tabellen:

Til tross for en så stor spredning i kostnaden for statiner, er billigere analoger få dårligere enn dyre rusmidler. Derfor, hvis pasienten ikke kan kjøpe det opprinnelige stoffet, er det ganske mulig å erstatte det med en lege resept for en lignende og rimeligere pris.

Video: statiner i "Helse" -programmet

Er det mulig å redusere nivået av kolesterol uten tabletter??

I behandlingen av aterosklerose som en manifestasjon av det overskytende i kroppen av "dårlig" kolesterol fra første legebesøk bør være anbefalinger for korreksjon av livsstil, fordi hvis kolesterolnivået er ikke for høy (5,0 til 6,5 mmol / l), og risikoen for hjertekomplikasjoner er ganske lav, det er mulig å prøve å normalisere det ved hjelp av slike hendelser:

 • Riktig ernæring, organisering av et måltid med unntak av fete, stekte matvarer. Prefekt er gitt til retter i damp, kokt, stuvet. Forbruk av egg (eggeplommer), kjøtt av fete varianter, biprodukter (lever og nyrer), meieriprodukter er begrenset. Det er viktig å ikke utelukke disse produktene, men bare å bruke dem i moderasjon i samsvar med prinsippene om riktig ernæring, siden kolesterol er nødvendig av kroppen som byggemateriale for hjernen, leveren, blodlegemene og andre organer og vev. Derfor ikke bruk produkter med innhold er ikke verdt det.
 • Tilstrekkelig fysisk tilstand av kardiovaskulærsystemet (turgåing, gymnastikk, utendørs aktivitet, etc.).
 • Avslag fra dårlige vaner, som forskere har bevist at alkoholmisbruk og røyking øker kolesterolet i blodet.

Noen matvarer inneholder såkalte naturlige statiner. Blant disse produktene er de mest studerte hvitløk og gurkemeie. Fiskeoljepreparater inneholder omega-3 fettsyrer, som bidrar til normalisering av kolesterol metabolisme i kroppen. Du kan ta fiskeolje, kjøpt på apoteket, og du kan lage fiskeretter (ørret, laks, laks etc.) et par ganger i uken. Bruk av tilstrekkelige mengder vegetabilsk fiber, som finnes i epler, gulrøtter, frokostblandinger (havregryn, byg) og bønner, oppfordres.

I fravær av effekt fra ikke-farmakologiske metoder, foreskriver legen ett av de hypolipidemiske legemidlene.

Avslutningsvis vil jeg bemerke at, til tross for frykt for pasienter og forståelse av farene ved statiner, er deres formål helt berettiget i avansert atherosclerosis med koronarsykdom, da disse stoffene er faktisk forlenge livet. Hvis du har høyt kolesterolnivå uten første tegn på vaskulær lesjon, bør du spise riktig, flytter aktivt, føre en sunn livsstil, og i fremtiden, så trenger ikke å tenke på om du trenger å ta statiner.

Statiner - narkotika for å senke kolesterol i blodet

I denne artikkelen vil du lære hva det er - statiner? Tjener de eller skader? På hvilke grunnlag er de forskjellige / klassifiserer? Hva er bivirkningene? Hva er kontraindikasjonene? Du vil bli kjent med dataene om kompatibilitet med andre legemidler. Lær prisene på de nyeste generasjonsmedisinene og mye mer.

Innholdsfortegnelse:

Statins - hva er det og hva er de for?

"statiner" - et stoff (lipidsenkende virkning), designet for å redusere blodkolesterolnivået ved å redusere produksjonen av lipider (spesielt fraksjonen av LDL) i leveren. De er svært effektive mot systemisk betennelse (mer detaljert om dette i første del artikler).

En annen kilde til kolesterol i menneskekroppen er det såkalte "diettkolesterolet" som kommer inn i kroppen med mat - ca 20% av totalen. Resten av det (ca. 80%) er syntetisert i leveren.

Virkningsmekanisme: statin narkotika blokkerer leverenzymet, som er ansvarlig for å lage brøker av kolesterol (og andre fettstoffer / alkoholer). Fullt navn på dette enzymet er "hydroksy-metylglutaryl-koenzym A reduktase" (HMG-CoA-reduktase). Forresten, i den vitenskapelige / medisinske terminologien til statiner, er det også nevnt: HMG-CoA reduktasehemmere.

Aterosklerose, plakk, blodpropper...

Kolesterol er av stor betydning for normal vital aktivitet av hver celle i kroppen. Likevel fremmer det utviklingen av aterosklerose, skaper negative forhold der kolesterolplakkene dannes inne i arteriene.

Så de ovennevnte atherosklerotiske plakkene blokkerer arteriene, reduserer blodstrømmen til vevet (som inngår i arteriene). Med deres brudd dannes en blodpropp som ytterligere blokkerer arterien og reduserer blodstrømmen.

 • Når blodstrømmen er betydelig redusert i arteriene som foder blod til hjertet, så er det angina (brystsmerter) eller et hjerteinfarkt oppstår.
 • Hvis nedgangen i strømmen skyldes plakk i hjernens arterier, vil et "beklagelig" resultat bli et slag.
 • Hvis den reduserte blodstrømmen skyldes plakk i benens arterier, så er det periodisk kludikering (smerte i beina under gang).

Ved å redusere produksjonen av kolesterol i leveren, kan statiner redusere dannelsen av nye plaketter, og redusere størrelsen på eksisterende. I tillegg kan statinmedisiner ifølge forskere "stabilisere" atherosklerotiske plakk, noe som gjør dem mindre utsatt for tårer. Derved unntatt risikoen for dannelsen av de farligste elementene av aterosklerose - blodpropper (med brudd på plaketter).

Meninger av anerkjente leger

Forskere over hele verden har lenge anerkjent kolesterolets viktige rolle i utviklingen av aterosklerose. Nylige vitenskapelige studier har vist at aktiv / "aggressiv" kolesterolreduksjon er mer effektiv og gunstig enn moderat. Ikke desto mindre er aterosklerose en ganske komplisert prosess som involverer mange flere faktorer enn bare høyt kolesterol i blodet.

For eksempel fant forskerne at betennelse i veggene i arteriene ikke kan være mindre alvorlig grunn for utviklingen av aterosklerose. Så, i tillegg til en slik egenskap som å senke nivået av kolesterol, statiner reduserer også betennelse, derved i tillegg (fordelaktig for kroppen) ved å virke på aterosklerose.

Interessant er en nedgang i betennelse ikke den viktigste "oppgave" av statiner, men antiinflammatoriske effekter kan observeres så tidlig som 2 uker etter starten av denne gruppen av legemidler.

Statins I II III og den siste generasjonen (navn på narkotika, liste)

Vi legger oppmerksom på tabellen "statinmedikamenter fra kolesterol" (detaljert liste, priser - utvalg av startkostnad, avhengig av form for utgivelse / emballasje). For mer detaljert kjennskap til legemidler du er interessert i (bruksanvisning og sikkerhet / kontraindikasjoner / mottaksforhold, etc.), klikk på linkene.

Hva er statiner? Oversikt over de mest effektive og trygge stoffene

Statiner er lipidsenkende legemidler som kan kontrollere produksjonen av kolesterol av leveren celler. Mekanismen for deres funksjon er å senke enzymet, som er ansvarlig for produksjonen av kolesterol. Statiner forbedrer strukturen til det skadede arterielaget fra innsiden, gjør fartøyene mer elastiske.

Dette skjer på et tidspunkt da kolesterol allerede er deponert på arteriene, men en diagnostisk studie kan ikke oppdage utviklingen av aterosklerose.

Statiner påvirker også de reologiske egenskaper blodsammensetningen reduserer viskositeten, noe som bidrar til å forhindre dannelse av trombose.

Hva er kolesterol?

kolesterol Er en viktig del av menneskekroppen.

Dette stoffet utfører et svært viktig arbeid i kroppens funksjon:

 • Kolesterol finnes i nesten alle celler i kroppen, fordi dette stoffet er tilstede i membranen og legger til cellestyrken;
 • Ta del i sammenbrudd i mage-tarmkanalen (mage-tarmkanalen) av fett, så vel som i dannelsen av koleretinsyrer;
 • Deltar i utviklingen av binyrehormonene i steroidgruppen, så vel som hormonene i den seksuelle sfæren.
Kolesterol metabolisme

I kroppen er det 2 kilder til kolesterolinntak: opptil 80,0% av det er syntetisert i leveren og 20,0% leveres med ernæring.

Den normative kolesterolindeksen i den voksne kroppen er ikke mer enn 5,0 mmol / liter blod. Hos pasienter som led av hjerteinfarkt - ikke over 4,0 mmol / liter, med hjerteekskemi - 4,50 mmol / liter.

Når foreskriver du en statin?

Hovedindikasjonen for bruk av et stoff mot høyt kolesterol er dets høye indeks i blodet. Hvis kolesterol er opptil 6,50 mmol / liter, så er en reduksjon i indeksen mulig ved hjelp av en diett som varer minst 6 kalendermåneder.

Hvis dietten ikke hjalp og bruk av andre medisiner, foreskrives statinsenkende legemidler. Og også statin resept er nødvendig på den uttrykte høye indeksen for et kolesterin som har arvelig etiologi.

Progresjon av sykdommen aterosklerose kan føre til tilstopping av karene, dette er hovedargumentet for bruk i terapi av statiner.

Det anbefales å ta statiner:

 • Pasienter med hjertesykdommer og vaskulær system, fra 40 år;
 • Med IHD (koronar hjertesykdom), så vel som med angina pectoris;
 • Etter hjerteinfarkt;
 • Etter kirurgisk inngrep i hjertemusklene når du stiller stativet;
 • I en operasjon for å omgå koronararteriene;
 • Etter et slag
 • Med fedme - for vekttap;
 • Med sykdommen, diabetes mellitus;
 • Genetisk predisponering til plutselig hjertestans.
til innholdet ↑

Kontra

De viktigste kontraindikasjoner for bruk av disse legemidlene er leversykdommer (skrumplever, infeksiøs hepatitt), som er akutt og kronisk form for patologien.

Det er strengt forbudt å ta statiner under graviditet og amming av et barn. Det anbefales heller ikke å bruke unge kvinner uten pålitelig prevensjonsbeskyttelse.

Moderne statintabletter påvirker ikke prosessen med protein og karbon metabolisme. Narkotika anbefales for pasienter med giktpatologi, samt med diabetes.

Bivirkninger

Statiner gir sjelden noen bivirkninger på kroppen, ikke mange pasienter har opplevd en negativ effekt.

Fra å ta medisiner:

 • søvnløshet;
 • Svakhet i muskelvev;
 • Redusert skarphet;
 • Redusert synsstyrke;
 • Redusert effekt av smaksløkene;
 • Takykardi (rask sammentrekning av hjertemuskelen);
 • En kraftig nedgang i blodtrykksindeksen;
 • En kraftig økning i indeksen for blodtrykk;
 • Reduksjon av blodplatetall i blodet;
 • Blødning fra nesen;
 • Halsbrann i spiserøret og magen;
 • Smerte i magen;
 • Alvorlig kvalme;
 • forstoppelse,
 • diaré;
 • Hyppig vannlating;
 • impotens;
 • Smerte i musklene;
 • Smertefulle følelser i leddene;
 • Forstyrrelse i strukturen av muskelfibre;
 • Økt sekresjon av svette;
 • allergier;
 • Head whirling;
 • Smerter i hjertet av hjertet;
 • Tørr hoste;
 • Puffiness av kroppens perifere deler;
 • Reaksjoner på huden: kløe på epidermis, rødhet i huden og eksem.
til innholdet ↑

Interaksjon med rusmidler

På anbefaling av WHO er statiner narkotika som brukes i statinbehandling av hjertesykdom, hjerteinfarkt. I tillegg til statiner ved behandling av hjertesykdom inkluderte legemidler:

 • Mottak av preparater av nitratgruppe;
 • Heparin for kondensering av blod;
 • ACE-hemmere - Enalapril, Quadropril;
 • Antiaggreganter - Aspirin, Aspicor;
 • Bruk (beta) - blokkere - Bisoprol, Metoprol.

Bruk i felles bruk av statin Pravastatin og antiaggregant Aspirin, har en medisinsk effekt på å redusere risikoen for hjerteinfarkt med gjennomsnittlig 7%.

Felles applikasjon (i en tablett) blir foretrukket.

For terapi brukes medisinske midler vellykket:

Hvis kolesterolindeksen er høyere enn 7,40 mmol / liter, anbefales det å ta statiner med preparater av fibratgruppen.

Felles mottak med kolesterol av disse legemidlene er strengt foreskrevet av legen og styrer mulig bivirkning av disse legemidlene på kroppen.

Det anbefales ikke å ta statiner og sitrusjuice, siden sitrus inneholder stoffer som stopper splittelsen av statiner.

Derfor øker konsentrasjonen av statiner i blodet, som er fulle av forgiftning og forgiftning av kroppen.

Det er forbudt å ta statiner med alkoholholdige drikker, fordi bivirkninger kan forårsake komplikasjoner på leveren.

Ikke bruk statiner med antibakterielle legemidler, da disse stoffene kan provosere forgiftning i leveren.

Når du tar statiner, er det nødvendig å lage en biokjemisk sammensetning av blod hvert kvartal.

For å identifisere nivået av enzymer som finnes i leveren:

 • AsAt / AST (enzymproteinmetabolisme i kroppen) - den normative indeksen til 0,780 mmol / liter;
 • ALT / ALT (analyse for ett av deres leverenzymer) - resultatene av biokjemisk analyse kan være fra 0,120 til 0,880 mmol / liter.
til innholdet ↑

Fordeler for kroppen

Når han forskriver medisiner til en pasient, er han interessert i hvordan stoffene fungerer, og hvor mye vil det være til nytte ved å senke kolesterolindeksen i blodstrukturen, og også hvor mye disse stoffene er skadelige for kroppen.

Fordeler med anti-kolesterol medisiner:

 • Å ta medisiner hjelper i kampen mot en skadelig sykdom - aterosklerose;
 • Reduser økt tilstedeværelse i blodet av løs kolesterol;
 • Behandling med statiner reduserer dødelig utfall av hjertesykdom med 40,0%;
 • Risikoen for hjerteinfarkt reduseres med 30,0%;
 • Risikoen for en plutselig innfall av slag er redusert med 30,0%;
 • Fremmer rask rehabilitering etter et slag, samt hjerteinfarkt;
 • Forhindre utvikling av patologier i systemet med blodkar og hjerte;
 • Reduserer risikoen for retinopati, komplikasjoner av type 2 diabetes mellitus;
 • Er i stand til å forlenge et liv til pasienten, ved en strøm av en patologi i den alvorlige kompliserte form.
Typer av kolesterol til innholdet ↑

Negativ effekt på kroppen

Hva er de mest effektive sikre statene? Absolutt trygge rusmidler fra gruppen av statiner der. Noen undergrupper av stoffer påvirker kroppen mer, andre er mindre skadelige.

Den negative effekten av statiner på kroppen er ikke umiddelbart åpenbar.

Hva er statiner farlig? Akkumulering, dette stoffet i kroppen, kan manifestere seg i følgende reaksjoner.

I nervesystemet:

 • Irrelevant irritabilitet;
 • Skarp humørsvingning;
 • søvnløshet;
 • Svimmelhet, noen ganger alvorlig;
 • Svakhet i kroppen;
 • Depressiv tilstand;
 • Følelse av angst og frykt;
 • Lesjoner av nerveendinger er ikke betennelsestillende.

Bivirkninger på bunnen av fordøyelsessystemet:

 • Forstoppelse forstoppelse;
 • Diaré, som kan føre til dehydrering av kroppen;
 • Mangel på appetitt;
 • Oppkast etter å ha spist
 • anoreksi;
 • Ikke smaken av å spise;
 • flatulens;
 • Inflammatorisk prosess i bukspyttkjertelen - pankreatitt;
 • Anemi forårsaket av medisinering.

Krenkelser i det lokomotoriske systemet:

 • Felles smerte, noen ganger alvorlig, som forhindrer normal bevegelse;
 • Smerte i muskelvevet;
 • Smerter i ryggen, selv når du ligger ned
 • En smerte i bein hindrer også normal bevegelse;
 • Inflammatorisk leddgikt og artrose;
 • Kramper.

Effekten av statiner på sirkulasjonssystemet i kroppen. Lav konsentrasjon i blodet av blodplater, spesielt i perifere blodkar.

Også statiner kan påvirke metabolismen i kroppen og føre til en sterk svingning av sukker i blodet, noe som kan føre til en glykemisk koma.

Allergien manifesterer seg i:

 • Utslett på huden;
 • Kløe på huden;
 • Exfoliating epidermis;
 • Ikke stopp coryza;
 • Anafylaktisk sjokk - i et spesielt alvorlig tilfelle av allergi mot sengen.

Hver pasient velger sitt eget valg: å godta eller ikke ta statiner. Fordelene ved å ta statiner er store, men sidene reaksjonene av kroppen til å ta medisiner er tilstede.

Gjennomgang av statin narkotika

Første generasjon

Den andre generasjonen

Tredje generasjon

Statins 4 av den nye generasjonen

Naturtyper

Statiner er stoffer som har mange bivirkninger på kroppen og kontraindikasjoner til bruken. Hvordan erstatte medisiner? Det er statiner i matvarer som pasienter med forhøyet kolesterolindeks kan ta.

Til anti-kolesterol mat med høyt innhold av askorbinsyre, inkluderer:

 • Sitrusfrukt;
 • Eldre bær av havtorn;
 • Røde og svarte bønner;
 • nype;
 • Bulgarsk pepper;
 • Kål av alle slags.

For matvarer med høyt innhold av nikotinsyre, inkluderer:

 • Alle varianter av nøtter;
 • Kjøttet er rødt og hvitt;
 • Rød fisk.

Produkter som inneholder Omega 3 inkluderer:

 • Vegetabilske oljer: solsikke, rapsfrø, mais, linfrø, oliven;
 • Rød fisk;

Matvarer med pektininnhold:

 • Epler, spesielt grønne varianter;
 • gulrøtter;
 • bønner;
 • Korn planter;
 • Bran.

statiner:

 • Policosanol kan kjøpes på et apotek kiosk;
 • Curcumin kan erstattes av bruk av krydder - gurkemeie;
 • Vel reduserer kolesterol i blodet av hvitløk og matvarer som er basert på soyabønner.
til innholdet ↑

Funksjoner av bruk

For å redusere de negative risikoen for effekten av statinsmedisiner på kroppen, er det nødvendig å kjenne reglene og egenskapene til administrasjonen.

Bruksanvisning:

 • Statiner er medisiner, som i de fleste tilfeller må tas for livet. Hvis du avbryter mottakelsen av statiner, kan pasienten føle en kraftig forverring av hans helse;
 • Det er strengt forbudt å ta statiner som selvmedisinering. Bare en spesialisert lege kan riktig velge en gruppe statiner, samt foreskrive et behandlingssystem med disse legemidlene og overvåke deres handlinger på kroppen.
 • Ikke på noen måte bryte dosen av statinsmedisiner - dette vil tillate at stoffene har positive effekter med minimal bivirkning;
 • Ved forskrivning av legemidler foreskriver legen også periodiciteten av diagnosen av blodsammensetningen ved hjelp av biokjemisk analyse. Leveransen av analysen skal foregå innenfor den strengt fastsatte tidsrammen;
 • Med patologi i leveren må du ta forberedelsene til rosuvastatin-gruppen. Ressursene i denne gruppen har minimal bivirkninger på kroppen;
 • I intet tilfelle når du tar statiner - ikke ta alkohol;
 • I løpet av behandlingen med terapeutisk behandling, slutte å røyke, og det er bedre å bli kvitt nikotinavhengighet helt og holdent;
 • På tidspunktet for behandlingen - ikke ta antibakterielle stoffer;
 • Med nyrepatologi - ikke ta statinene til gruppen fluvastatin og atorvastatin. Disse to stoffgruppene er mest giftige for nyrene;
 • Statiner er kontraindisert til å ta med andre terapeutiske midler, siden statiner kan forårsake komplikasjoner av patologi i kroppen;
 • Med feil kombinasjon av narkotika kan bivirkningen være ekstremt alvorlig;
 • Hvis det ikke er penger, for å kjøpe statiner, bør den billigere legen velge de billigere analogene.

Statiner fra kolesterol fordel og skade praktisk talt på like måte, derfor å akseptere de angitte preparatene er det nødvendig i den etablerte doseringen og under strengt registrert av legen ordningen.

Les Mer Om Fartøyene